Log in

View Full Version : Yabancı sınırına ayarlama

Trabzonspor
14.Haziran.2012, 00:42
Yabancı sınırına ayarlama

TFF, 2012-13 sezonundan itibaren Spor Toto Süper Lig kulüplerinin en fazla 10 yabancı oyuncuyla sözleşme yapabileceğini açıkladı.

http://u.goal.com/137300/137316hp2.jpg

Spor Toto Süper Lig'de 6+sınırsız şeklindeki yabancı sınırlaması TFF'nin yeni düzenlemesiyle değiştirildi.

Yapılan açıklamada 2012-13 sezonunda kulüplerin altı yabancı futbolcuya ilk 11'de, sekiz yabancı futbolcuya ise maç kadrolarında yer verebilecekleri belirtildi. 2014-15 sezondan itibaren ise kulüpler beş yabancı futbolcuyu maç kadrolarında bulundurabilecekler. En fazla ise sekiz yabancı oyuncuyla sözleşme imzalanabilecek.

Öte yandan yabancı uyruklu bir kaleciyle sözleşme yapan kulüpler TFF'ye 100 bin TL ödemek zorunda olacaklar. Dört yabancı oyuncuya kadar ise herhangi bir altyapı fonu ödemesi yapılmayacak. Beş ve daha fazla yabancı oyuncuyla sözleşme yapan kulüpler artan bedelleri TFF'ye ayıracaklar.

Bank Asya 1. Lig'de ise üç yabancı oyuncu sınırı değişmeyecek.

Trabzonspor
14.Haziran.2012, 00:44
İç piyasadaki futbolcu bedelleri 2,3 katına çıkar.Artık alt yapıların sürekli oyuncu yetiştirmesi lazım.Takımların altyapıları bu kadar kötüyken öyle sınırlama getirilmesi yanlış.Önce altyapıları geliştirin sonra bu tarz kurallar koyarsınız.

goosfraba
14.Haziran.2012, 00:55
pfff...

bıktık artık her sene aynı terane.

Facx
14.Haziran.2012, 00:59
şu tüpçü başımızdan gitse bi hayırlısıyla

Bordo61Mavi
14.Haziran.2012, 02:02
Iyice cocuk oyuncagi ettiler :) Mustinin dedigi gibi once alt yapi sorunu cozulsun.

Night_Mare17
14.Haziran.2012, 02:03
Töbe yarabbim. Anadolu kulüpleri bizle çekişecek diye bizde küçülüyoruz olaya bak.

europeanconquer
14.Haziran.2012, 02:08
Aslında kulüpler bütün oyuncular ile sözleşmesini feshetsin.Federasyon'da kura çekimi yapıp oyuncuları rastgele kulüplere koysun.Öyle daha çok egzantrik olur.

goosfraba
14.Haziran.2012, 02:13
Aslında kulüpler bütün oyuncular ile sözleşmesini feshetsin.Federasyon'da kura çekimi yapıp oyuncuları rastgele kulüplere koysun.Öyle daha çok egzantrik olur.

selçuk inan ve alex'in akhisar bld'de olduğunu düşündüm bir an.

güzel ironi olmuş.

Revolution
14.Haziran.2012, 02:17
Kulüp başkanıyken sınırlama kaldırılmalı diyen adam neden TFF başkanı olunca U dönüşü yapar?

europeanconquer
14.Haziran.2012, 02:23
Gerçekten bu yabancı kuralının hangi amaçla koyulduğunu anlayamıyorum.Gidip sorsan, o kuralı koyan herkesin cevabı; yerli oyuncular için.Şu ligde aldığı paranın,giydiği formanın hakkını veren yerli oyuncu sayısı 20 yi geçmez.Kulüpleri götüren hep yabancı oyuncular.Neyin yerlisinden bahsediyoruz biz sanki futbolumuz harikaymış gibi.Milli takımımıza bile Türkiye'den adam akıllı oyuncu yetiştiremiyoruz.15-20 yılda bir Arda gibiler çıkıyor 5 yıl sonra falan Muhammed'de bizim için vazgeçilmez olur.Böyle çok az oyuncu yetiştiren bir ülkede yabancı sınırının anlamı nedir yahu. ?

vego
14.Haziran.2012, 02:26
Saçmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Gncl1905
14.Haziran.2012, 03:44
Saçma bir karar. Değerinin iki-üç katını vermeye devam bazı oyunculara, bravo.

Kaka Leite
14.Haziran.2012, 04:24
İyice saçmalamaya başladılar artık ne diyelim ki.

Universal
14.Haziran.2012, 10:01
İnsanın sorası geliyor neden 5 değil neden 7 değil neden 6? :)

Şaka bir yana ya tamamen yabancıyı kaldırın ya da diyin ki sadece 5 oyuncu ilk on sekize girer...

pele96
14.Haziran.2012, 10:57
Yerinde bir karar olmuş diye düşünüyorum.Yabancı oyunculara giden para artık altyapıya gider.Hem klüp ekonomisi hemde ülke ekonomisi kalkışa geçer.Beşiktaş'taki yabancıları sayarsak(kiralıklar hariç):Sivok , Hilbert , Quaresma , Fernandes , Ernst , Simao , Almeida , Alves , Holosko
ilk sezon için 10 yabancı kuralı olduğu için yeterli oluyor fakat gelecek sezon 1 kişi eksiltmemiz lazım oda Sivok gidecek heralde bu sezon.

GeanyGS
14.Haziran.2012, 11:27
Yabancı sayısı kaldırılıp alt yapıdan en az 1 futbolcuyu ilk 11'de oynatma zorunluluğu getirilsin.

KanaKe
14.Haziran.2012, 11:50
yabanciyi sinirlayin sonrada avrupada niye basari gelmiyor deyin.. sanki türk oyuncu yetisiyorda kulüpler alip oynatmiyor gibi bir ortam yaratilmaya calisiliyor.. gurbetci oyuncular olmasa kaliteli türk topcu yok piyasada..

pele96
14.Haziran.2012, 12:00
yabanciyi sinirlayin sonrada avrupada niye basari gelmiyor deyin.. sanki türk oyuncu yetisiyorda kulüpler alip oynatmiyor gibi bir ortam yaratilmaya calisiliyor.. gurbetci oyuncular olmasa kaliteli türk topcu yok piyasada..
Alt yapıdan niye oyuncu çıkmıyor ? Türkler yeteneksiz olduğu için mi tabiki hayır Klüpler yeterli değeri göstermiyor 200 Yılında Galatasaray Uefa kupasını aldığında 16 yaşındaki Emre takımdaki banko oyuncuydu şuan pek sevilmesede En yetenekli TÜrkler arasında.Şuanada 16 Yaşındaki Muhammed Demirci niçin şans bulamıyor ? Klüpler avrupada hazır pişmiş oyuncu modeli varken niçin kendileri ateş yakıp pişirmeye ihtiyaç duysunlar ? Kaliteli Türk Futbolcu yokmu ? Arda , Olcan , Emre , Semih Kaya bunlar gibi altyapıda 5-6 katı var.

KanaKe
14.Haziran.2012, 12:09
bende onu diyorum ya iste yeterli seviyede türk oyuncu yetismiyor

attirson
14.Haziran.2012, 12:14
16 yaşında degildi abartma. :)

europeanconquer
14.Haziran.2012, 12:21
Evet yabancılar olmadan dünyanın en iyi futboluna sahip olacağız :) Altyapılarımızdan saatte bir yıldız fışkıracak.O kadar fazla yetenekli oyuncumuz olacak ki pazardan mevye-sebze alır gibi altyapılardan futbolcu alacağız.Dışarıyada kapatırız kendimizi UEFA & FIFA üyeliğini de iptal ettiririz.Artık o kadar büyük bir futbola sahip olmuşuzdur ki kendi organizasyonumuzu kurarız.

GeanyGS
14.Haziran.2012, 12:44
Alt yapıya gerekli önemi vermememizin en büyük nedenelerinden biri de Türk futbolcunun karaktersizliği diycem artık. Hepsi Avrupa meraklısı, adamı alt yapıdan işleye işleye çıkarıyosun ilk röportajında "herkes gibi benim de hedefim Avrupa" diyor. Sonra gidip 2 çalım atıyor medya gazı verdikçe arkadaş kendini dünya yıldızı sanmaya başlıyor. Bi süre sonra hak ettiği değeri görmediğini düşünmeye başlayıp ayrılıp Avrupa'ya gimeye karar veriyor. Teklif gelirse ne ala, ilk gelen teklifte çok düşünülmeden kabul ediliyor zaten. Kulüp ne kadar kazanmış kimin umrunda?

Avrupa bu işi çok iyi biliyor, adamlarda ki tecrübe bizim bütün takımları toplasan yok. Futbolcu gitmek için kendini yiyor kulüpte bunun rahatlığı ile pazarlık yapıyor.

Arda Türk değil de Belçikalı olsaydı Hazard'ın transfer piyasasından aşağı bir fiyatı olmazdı belki daha fazla olurdu. Atd. Madrid açıklama yaptı kesinlikle ilgilenmiyoruz diye ertesi hafta 12 milyona aldı. Halbu ki görüşmeler 20 milyonlarla başlamıştı. Ki Arda da alt yapımızdan çıkarıp böyle bir bonservisle sattığımız lk futbolcu. Beleş kaçanlardan hiç bahsetmiycem zaten.

İşin özü bizim futbolcularımız Avrupa meraklısı olmasından, gelen ilk teklifle kendi kulüplerini silmelerinden dolayı alt yapıdan gelir elde edemiyor kulüpler.

sui generis
14.Haziran.2012, 13:05
şöyle düşünmek lazım bence kulüplerin başarısı ve milli takım başarısı olarak.. milli takım başarısında ufak bir örnek vereyim; Hakan Balta ve Hasan Ali var şu anda ön planda. Hasan Ali'nin Fenerbahçe'ye transferi durumunda ve yabancı sayısı sınırsız olduğunda ikisi de 11 de oynayamaz. yenileri alınır yabancı olarak. bunun milli takıma etkisi kötü olur. ama kulüpler için yabancı sayısının sınırsız olması başarılı olmaları açısından daha iyidir. bana kalırsa 8 yabancı ideal 11 için. bir de yabancı sayısı sınırsız ama oynatabileceğin 6. bu da ülkeye gelen yabancıların kalitesiz olmasını sağlar bana kalırsa. aldığın her yabancıyı oynatabilmelisin ki; kaliteli yabancılar gelsin.

Facx
14.Haziran.2012, 13:27
Yerinde bir karar olmuş diye düşünüyorum.Yabancı oyunculara giden para artık altyapıya gider.Hem klüp ekonomisi hemde ülke ekonomisi kalkışa geçer.Beşiktaş'taki yabancıları sayarsak(kiralıklar hariç):Sivok , Hilbert , Quaresma , Fernandes , Ernst , Simao , Almeida , Alves , Holosko
ilk sezon için 10 yabancı kuralı olduğu için yeterli oluyor fakat gelecek sezon 1 kişi eksiltmemiz lazım oda Sivok gidecek heralde bu sezon.

he altyapıya gidicek bekle sen anadolu kulüblerindeki küçük takımın büyük oyuncuları için harcanıcak o para alper için 10 m euro istese eskişehir bişey diyemeyiz artık :icon_mad:

William Rookwood
14.Haziran.2012, 13:29
6+2+2 kalsa daha iyiydi.

pele96
14.Haziran.2012, 13:39
Alt yapıya gerekli önemi vermememizin en büyük nedenelerinden biri de Türk futbolcunun karaktersizliği diycem artık. Hepsi Avrupa meraklısı, adamı alt yapıdan işleye işleye çıkarıyosun ilk röportajında "herkes gibi benim de hedefim Avrupa" diyor. Sonra gidip 2 çalım atıyor medya gazı verdikçe arkadaş kendini dünya yıldızı sanmaya başlıyor. Bi süre sonra hak ettiği değeri görmediğini düşünmeye başlayıp ayrılıp Avrupa'ya gimeye karar veriyor. Teklif gelirse ne ala, ilk gelen teklifte çok düşünülmeden kabul ediliyor zaten. Kulüp ne kadar kazanmış kimin umrunda?

Avrupa bu işi çok iyi biliyor, adamlarda ki tecrübe bizim bütün takımları toplasan yok. Futbolcu gitmek için kendini yiyor kulüpte bunun rahatlığı ile pazarlık yapıyor.

Arda Türk değil de Belçikalı olsaydı Hazard'ın transfer piyasasından aşağı bir fiyatı olmazdı belki daha fazla olurdu. Atd. Madrid açıklama yaptı kesinlikle ilgilenmiyoruz diye ertesi hafta 12 milyona aldı. Halbu ki görüşmeler 20 milyonlarla başlamıştı. Ki Arda da alt yapımızdan çıkarıp böyle bir bonservisle sattığımız lk futbolcu. Beleş kaçanlardan hiç bahsetmiycem zaten.

İşin özü bizim futbolcularımız Avrupa meraklısı olmasından, gelen ilk teklifle kendi kulüplerini silmelerinden dolayı alt yapıdan gelir elde edemiyor kulüpler.
Tek demek yanlış olur.Nihat Kahveci , Hakan Şükür :)

he altyapıya gidicek bekle sen anadolu kulüblerindeki küçük takımın büyük oyuncuları için harcanıcak o para alper için 10 m euro istese eskişehir bişey diyemeyiz artık :icon_mad:
Eskişehirspor Alper için 10 M € isteyecek diye gidip Maldonado gibi adamları mı getirecen ?

attirson
14.Haziran.2012, 13:40
Yabancı sayısı kaldırılıp alt yapıdan en az 1 futbolcuyu ilk 11'de oynatma zorunluluğu getirilsin.

En mantıklısı bu.

ForsakeN
14.Haziran.2012, 13:48
Türk futbolu ileride Avrupa'da birşeyler yapacaksa bu yabancı sınırının kalkmasıyla ilgilidir. Eğer bu şekilde devam ederse 20-30 yılda bir anca gelir o tip başarılar. Onların da devamı gelmez.

Facx
14.Haziran.2012, 14:58

Eskişehirspor Alper için 10 M € isteyecek diye gidip Maldonado gibi adamları mı getirecen ?

yok alpere 10 m € vericem yada gidip ismail köybaşına 6 m € mehmet topuza 10 m € bu adamları yurtdışına satmaya kalksan 3ü toplam 6 m euro etmez bizim piyasamızda 1 maç iyi oynayan +5 m € dan başlıyo sırf yabancı sınırı yüzünden

pele96
14.Haziran.2012, 15:02
yok alpere 10 m € vericem yada gidip ismail köybaşına 6 m € mehmet topuza 10 m € bu adamları yurtdışına satmaya kalksan 3ü toplam 6 m euro etmez bizim piyasamızda 1 maç iyi oynayan +5 m € dan başlıyo sırf yabancı sınırı yüzünden
Stancuya 5 M € verileceğine İsmail Köybaşı'ya 6 M € veririz daha iyi Tabata'ya 8 M € verileceğine Alper'e 10 M € verilir daha iyi :)

vego
14.Haziran.2012, 15:12
He he altyapı

Buca Futbol Akademisi'nde deprem!

14 Haziran 2012 12:37 NTVSpor.net
Bu sezon Fenerbahçe ve Trabzonspor'a sattığı genç oyuncularla ciddi bir maddi gelir elde eden Bucaspor'un genç akademisinde ise bir istifa depremi yaşandı. Buca Fubol Akademisi'nin başkanı Seyit Mehmet Özkan, görevinden istifa etti.

Facebook'ta Paylaş (http://www.facebook.com/share.php)

http://media1.ntvspor.net/C/I/271/bucaspor_N0Z5E.jpg
Bu sezon Fenerbahçe ve Trabzonspor'a sattığı genç oyuncularla ciddi bir maddi gelir elde eden Bucaspor'un genç akademisinde ise bir istifa depremi yaşandı. Buca Fubol Akademisi'nin başkanı Seyit Mehmet Özkan, görevinden istifa etti.
Son dönemlerde yetiştirdiği genç oyuncuları, büyük kulüplere gönderen ve ciddi bir gelir sağlayan Bucaspor, buna karşılık futbol akademisine gerekli desteği sağlayamadı.
Özellikle Salih Uçan'ın transferinin ardından elde edilen gelirden, futbol akademisine verilmesi gereken payı alamadıklarını açıklayan Seyit Mehmet Özkan, artık görevine devam etmeyeceğini açıkladı ve NTV Spor Haber Müdürü Devrim Çetin'e önemli açıklamalarda bulundu.
Transferden gelen parayla, akademideki hocaların ve görevlilerin ücretlerinin ödeneceğini dile getiren Özkan, "Salih Uçan'ın transferinden iyi bir gelir elde ettik. Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur'un yanına gittim ve transfer için gelecek paradan, hakkımız olan yüzde 25'lik payı istedim. Hatta kulübün içinde bulunduğu maddi krizden ötürü, ödenecek çeklerden son tarihli olanları istedik. Ancak başkan buna sıcak bakmadı. Aslında yetiştirme payı olan yüzde 40'lık payı istemediğimiz halde, bize hiçbir ödeme yapılmadı. Ben de bu şartlar altında görevime devam edemeyeceğimi bildirdim ve görevimden istifa ettim" diye konuştu.

Facx
14.Haziran.2012, 15:15
Stancuya 5 M € verileceğine İsmail Köybaşı'ya 6 M € veririz daha iyi Tabata'ya 8 M € verileceğine Alper'e 10 M € verilir daha iyi :)

stancuya 5 vermeyi veya tabataya 8 vermeyi savunduğumu nerden çıkardın ? eboue ye 3 vermeyi elmanderi bonservissiz almayı savunuyorum bizzat :0:

Flawless Victory
14.Haziran.2012, 15:31
Birkaç hatalı transfer var diye yabancı sınırı getirelim mantığı yanlış. Eğer Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın veya bir Anadolu klübünün gücü varsa getirsin istediği kadar yabancıyı. Aurello milli takımda oynadı da kötü mü oldu. Bazı önyargıları kırmamız lazım. Ben şahsen takımımın ŞL'ne gidip de 1 G, 1 B, 4 Y alıp da dönmesini istemem. Yıldız oyuncular gelsin, en az çeyrek final görelim isterim.

Milli takım için düşünürsek de zaten geçmişte de çoğu kaliteli oyuncumuz yurt dışında yetişmiş oyuncular oluyordu. Eskiden de yabancı sayısı az iken öyle alt yapıdan iyi oyuncular çıkmıyordu ki. İbrahim Üzülmez, Recep Çetin gibi çok iyi olmayan oyuncularla bazı başarıları yakaladık. Kaliteli oyuncu varsa isterse yabancı sınırı olmasın o adam yine de oynar. Düşünün ki Hakan Şükür gibi bir oyuncunuz var siz kalkıp da bu oyuncuyu yedek bırakır mısınız? Arif örneğini vereyim, o kadar yabancı oyuncu geldi ama hiçbiri bu adamı kesemedi kadrodan.

Biz bu kafa ile gidersek Avrupa'da bir daha kupa görmemiz hayal. Bir de sanki yabancı sınırı olan ülkelerin milli takımları hep başarılı oluyormuş gibi konuşuyoruz. :)

GeanyGS
14.Haziran.2012, 17:21

Nihat ve H.Şükür 5 er milyon euro kazandırdı kulüplerine. Mutlaka ki az para değil ama Arda ikisinin toplamından fazlasına satıldı. GS, FB, BJK gibi kulüpler alt yapılarından çıkarıp Türkiye'ye mâl olmuş isimlerden ancak 5 milyon euro kazanıyosa zaten bu benim de dediğim gibi kulüplerin alt yapılarından çıkardıkları isimlerden kâr elde edemediklerini gösterir.

Trabzonspor
14.Haziran.2012, 17:25
Hakan,Sakarya'dan gitmemişmiydi gs'ye?

GeanyGS
14.Haziran.2012, 17:28
Evet, alt yapıdan değil zaten Hakan ama bi önce ki mesajımda Türk oyuncuların Avrupa hevesi yüzünden takımlarına para kazandırmadığını söylemiştim ona cevap veren bir arkadaşa binaen yazdım.

pele96
14.Haziran.2012, 17:53
stancuya 5 vermeyi veya tabataya 8 vermeyi savunduğumu nerden çıkardın ? eboue ye 3 vermeyi elmanderi bonservissiz almayı savunuyorum bizzat :0:
Yabancı sınırı olunca Eboue'ye yine 3 verir Elmanderi yine bonservissiz alırsın fakat gidipte Tabatayı maldonadoyu , Edu'yu , Sidnei'yi almazsın.

Nihat ve H.Şükür 5 er milyon euro kazandırdı kulüplerine. Mutlaka ki az para değil ama Arda ikisinin toplamından fazlasına satıldı. GS, FB, BJK gibi kulüpler alt yapılarından çıkarıp Türkiye'ye mâl olmuş isimlerden ancak 5 milyon euro kazanıyosa zaten bu benim de dediğim gibi kulüplerin alt yapılarından çıkardıkları isimlerden kâr elde edemediklerini gösterir.
Nihat ve Hakan Şükür'ün transfer oldukları sezonla Arda'nın ki arasında çok fark var mesela Arda asla ama asla Nihat'ın İspanyada yaptıklarını yapamayacaktır.

byariff
14.Haziran.2012, 17:57
Yabancı sınırı olunca Eboue'ye yine 3 verir Elmanderi yine bonservissiz alırsın fakat gidipte Tabatayı maldonadoyu , Edu'yu , Sidnei'yi almazsın.

Nihat ve Hakan Şükür'ün transfer oldukları sezonla Arda'nın ki arasında çok fark var mesela Arda asla ama asla Nihat'ın İspanyada yaptıklarını yapamayacaktır.

Farkli mevkilerdeki oyunculari bir tutmayalim istersen.

GeanyGS
14.Haziran.2012, 17:57

Guiza'nın bile Gol kralı olabildiği bir ligde Arda ile Nihat'ı kıyaslamak çok yersiz.

pele96
14.Haziran.2012, 18:00
Farkli mevkilerdeki oyunculari bir tutmayalim istersen.
Ben gol atmak bakımından söylememiştim :)

Guiza'nın bile Gol kralı olabildiği bir ligde Arda ile Nihat'ı kıyaslamak çok yersiz.
Guiza orda gol kralı olurken ona göre bir sistem vardı.Fenerbahçede sürekli Alex'e göre bir sistem mevcut.Beşiktaş Fenerbahçe maçında Ernst Alex'i tutunca Fenerbahçe'nin oyununu gördük Şampiyonluğa oynayan değilde 3.lük için oynayan bir takım görüntüsü veriyordu.Şu yöndende bakalım Fenerbahçede son yıllarda hangi Forvet başarılı olduki Guiza olsun ?

GeanyGS
14.Haziran.2012, 18:04
Neyse konunun dışına çıkmayalım. Konu Nihat mı Arda mı değil uzaktan yakından alakası da yok.

pele96
14.Haziran.2012, 18:41
Neyse konunun dışına çıkmayalım. Konu Nihat mı Arda mı değil uzaktan yakından alakası da yok.
Bencede çok uzaklara gitmişiz.

Yabancı sınırlamasına şöyle bir düzen getirilebilir.

Milli Takımda min 25 maç'a çıkmak
Ortalama bir sezonda +25 maça çıkmakGibi özellikler arttırılak sadece üst düzey yabancıların ülkemize gelmesini sağlayabiliriz.

Facx
14.Haziran.2012, 19:29

tabata edu sidnei alan mantalitenin bilceği iş o eboue e yabancı sınırı varken 3 veririm ama yabancı sınırı varken başka eboueler alıp güçlenemem

Bencede çok uzaklara gitmişiz.

Yabancı sınırlamasına şöyle bir düzen getirilebilir.

Milli Takımda min 25 maç'a çıkmak
Ortalama bir sezonda +25 maça çıkmakGibi özellikler arttırılak sadece üst düzey yabancıların ülkemize gelmesini sağlayabiliriz.

bahsettiğin şey özellikle milli takımda min 25 maça çıkma olayı inanılmaz saçma sadece bu örnekle ne kadar saçma olduğunu anlıcaksın bu bahsettiğin sistemde fernandes , melo ve ernst gibi oyuncular Türkiye'de futbol oynayamaz

pele96
14.Haziran.2012, 19:33
tabata edu sidnei alan mantalitenin bilceği iş o eboue e yabancı sınırı varken 3 veririm ama yabancı sınırı varken başka eboueler alıp güçlenemem

bahsettiğin şey özellikle milli takımda min 25 maça çıkma olayı inanılmaz saçma sadece bu örnekle ne kadar saçma olduğunu anlıcaksın bu bahsettiğin sistemde fernandes , melo ve ernst gibi oyuncular Türkiye'de futbol oynayamaz
Örnek olarak verdim dire konu yapsınlar demedim :D Ama bunun gibi kriterler koymazlarsa lige saçma sapan oyuncular gelmesini önleyemezler.Ama kesinlikle kriterler eklemeleri lazım.

europeanconquer
14.Haziran.2012, 20:02

Aynen öyle :) Çoktan Nihat'ın yapamadıklarını yaptı ;

UEFA Kupası

pele96
14.Haziran.2012, 20:12
Aynen öyle :) Çoktan Nihat'ın yapamadıklarını yaptı ;

UEFA Kupası
Konu sapmasın dedim de illaki cevap vermem gerekiyor:D Oturmuş bir takıma giderek takımdaki oyuncuların 179.500.000 € olan bir takımın Uefa Kupasında pekte bir güçlü rakibinin olmaması üzerine kupayı alması şans değildir.Bunda Arda Turan'ın emeği olabilir fakat Arda orda sadece bir takım oyuncusudur.Mesela Uefa kupasını Beşiktaş alsaydı İbrahim Toraman'ın ne kadar önemi olursa Arda'nın da Atletico Madrid'teki kupada o akdar önemi vardır.Nihat Kahveci Real Sociedad gibi bir klüpte ispanyada Yılın Oyuncusu seçilmiştir.

Facx
14.Haziran.2012, 20:20
Örnek olarak verdim dire konu yapsınlar demedim :D Ama bunun gibi kriterler koymazlarsa lige saçma sapan oyuncular gelmesini önleyemezler.Ama kesinlikle kriterler eklemeleri lazım.

bu arada şimdi baktım maldonado ve inamoto bu kirtere uyuyo :D

pele96
14.Haziran.2012, 20:23
bu arada şimdi baktım maldonado ve inamoto bu kirtere uyuyo :D
Lanet olsun :D Örnek olarak bile düzgün bir kriter söyleyememişim :D

europeanconquer
14.Haziran.2012, 20:32
Konu sapmasın dedim de illaki cevap vermem gerekiyor:D Oturmuş bir takıma giderek takımdaki oyuncuların 179.500.000 € olan bir takımın Uefa Kupasında pekte bir güçlü rakibinin olmaması üzerine kupayı alması şans değildir.Bunda Arda Turan'ın emeği olabilir fakat Arda orda sadece bir takım oyuncusudur.Mesela Uefa kupasını Beşiktaş alsaydı İbrahim Toraman'ın ne kadar önemi olursa Arda'nın da Atletico Madrid'teki kupada o akdar önemi vardır.Nihat Kahveci Real Sociedad gibi bir klüpte ispanyada Yılın Oyuncusu seçilmiştir.

Katılmadığım o kadar çok yer var ki ama yeri burası değil.

Facx
14.Haziran.2012, 20:40
Lanet olsun :D Örnek olarak bile düzgün bir kriter söyleyememişim :D

benim demek istediğim işte o yabancı sınırı olayını belli bi kritere dayayamassın bi takım istediği oyuncuyu almalı bana göre he sınırlarsın kadro genişliğini 25 e 30 a takımlar daha özenli olur bu konuda :0:

footballer33
14.Haziran.2012, 20:48
Yabancı sınırı kalkarsa, M.Topuzlara 9 milyon euro, Gökhan Ünallara 6.5 milyon euro, İsmaillere 5.5 milyon euro vermeye hazır olsun büyük takımlar. :)

Avrupa ile yarışabilmek için yabancı sınırının kaldırılmaması lazım. En fazla, İngiltere Ligi'ndeki gibi bazı kurallar koyulabilir. Misal, ülkesinin milli takımında belli sayıda forma giyme şartı veya buna benzer farklı kurallar işte.

perpetua
15.Haziran.2012, 01:23
Takilmayin diger takimlarin yetistirdigi oyunculara bictikleri fiyatlara. Sen kendi alt yapindan oyuncu cikartamadigin icin diger takimlarin yetistirdiklerine muhtac oluyorsun.

Sen surekli alttan kaliteli oyuncu cikart, o oyuncularin senin isine yaramayanlarini almak icin Anadolu kulupleri senin pesinde kossun.

Isi yabanci siniri olarak degil de alt yapidan cikmis asgari oyuncu sayisi olarak dusunmeye basladigimizda bir yere variriz. Turk pasaportu tasiyan veya tasiyabilecek ama yetistirmedigimiz cok sayida Kazim'lar, Hakan Balta'lar, Sezer Ozturk'ler, Serdar Kesimal'ler, Ekrem Dag'lar, Halil Altintop'lar vs. var.

Marifet bunlari yetistirildikleri yerden getirip, al iste Turk oyuncu demek olmamali. Gerekiyorsa bunlar da yabanci oyuncu ile ayni statude sayilmali. Pek tabii onlar da bizim vatandaslarimiz, kardeslerimiz. Ama bati avrupa ulkelerinin atiklariyla sadece belli bir yere kadar gideriz. Kulup bazinda da, milli takim bazinda da.

Bunun oncusu de buyuk takimlar olmak zorunda. Buyuk takimlar ne zaman alttan cok sayida futbolcu cikartabilecek, oynatabilecek duruma gelir. Anadolu kulupleri de o zaman futbolcu satabilmek icin buyuk kuluplerin isteyecegi daha kaliteli futbolculari yetistirmek icin yarisa girerler.

SaLviO
15.Haziran.2012, 02:25
Ben bu kontejyanda değişik bi fikir düşünüyorum her kulüp istediği kadar yabancı transfer edebilir ama milli formayı en az 20 kere (atıyorum) giymiş olması lazım alın size kaliteli lig :D

ForsakeN
15.Haziran.2012, 02:28
Ben bu kontejyanda değişik bi fikir düşünüyorum her kulüp istediği kadar yabancı transfer edebilir ama milli formayı en az 20 kere (atıyorum) giymiş olması lazım alın size kaliteli lig :D

İngiltere liginde buna yakın birşey uygulanıyor zaten

SaLviO
15.Haziran.2012, 02:30
İngiltere liginde buna yakın birşey uygulanıyor zaten

haberim yok benim ondan da bence gayet güzel bi uygulama olur

ülkeleri derecelendirirsin atıyorum tunus mesela dersinki tunuslu oyuncu en az 25 milli maç oynaması lazım veya ispanyol dersin en az 5 maç

güzel bişey olur

sarianet
15.Haziran.2012, 03:24
Türk Futbol Camiası, Yıldırım Demirören'e Başka Bir Spor Dalını Sevdirebilmek İçin Seferber Oldu

Facx
15.Haziran.2012, 03:59

abi bu olay çok saçma daha az önce yukarıda ne kadar saçma bişey olduğunu gösterdim böyle bi sistem olsa sow şuan sizde olamıcaktı en basitinden

GeNç KaRTaL
15.Haziran.2012, 04:30
Bence yabancı sınırıyla düzelecek bir iş değil iyi yerli oyuncu çıkartma olayı.Yabancı sınırını azaltırsın ama zihniyet değişmedikten sonra Türk oyuncuların piyasasının artmasından ve Türk oyuncuların daha çok yatmaları için fırsat sağlamaktan başka bir şeye yaramaz bu değişiklik.Bu da Türk futboluna katkı sağlamaktan çok zarar sağlar.Öyle bir sistem getir ki,kulüplerin alt yapısındaki hocalar genç oyunculara futbol oynatmayı öğretebilecek kalifiyede elemanlar olsun.Her futbolu bırakan futbolcu bu gençlerin başına dikilmesin.Öyle bir sistem getir ki,kulüplerin alt yapısında torpili olan gençler değil de,hak eden gençler oynasın.Öyle bir sistem getir ki,bu gençler belli bir yere vardıktan sonra tamam ben oldum havasına girip kendilerini geliştirmeyi bırakmasınlar.(necip,ismail köybaşı vs.) Örnekler çoğaltılabilir.Kısaca zihniyet değişmedikten sonra 3 yabancı sınırı olmuş,5 yabancı sınırı olmuş çok fark etmez bence iyi yerli oyuncu çıkartmak açısından.

pele96
15.Haziran.2012, 10:30
Heralde oynatılan her yabancı için TFFye para ödenecek onun yerine altyapıdan çıkarılıp oynatılan her oyuncu için TFF Klüplere para ödese ?

ForCimbom
15.Haziran.2012, 11:14
haha... ilk onsekizde 5 yabancı... harika.... fenerbahçe toparlanınca geri yükseltirler ama yabancı sayısını buraya yazdım....

SaLviO
15.Haziran.2012, 12:14
haha... ilk onsekizde 5 yabancı... harika.... fenerbahçe toparlanınca geri yükseltirler ama yabancı sayısını buraya yazdım....

fenerbahçe toparlanınca derken ? fenerbahçe yıkılmadıki toparlansın

transfer dönemine dirk kuyt gibi bi oyuncuyu alarak başladık hatırlamanlazım.

ForsakeN
15.Haziran.2012, 12:22

Evet evet bize bağlı bu olay tamamen.

Facx
15.Haziran.2012, 13:29
Evet evet bize bağlı bu olay tamamen.

arkadaş beşiktaş demek istedi bence

pele96
15.Haziran.2012, 15:06
arkadaş beşiktaş demek istedi bence
Beşiktaş'ın nesi varmış ? Borcumuz var diye yıkılmadık yani :)

Chivalry
15.Haziran.2012, 16:23
Önceki sayfalarda bir arkadaşın da söylediği gibi ilk 11 de altyapıdan yetişmiş veya 23 yaş altı en az 2 Türk oyuncu oynama zorunluluğu getirilse yabancı sınırına falan gerek kalmıcak aksine kulüpler oynatmak zorunda oldukları için genç yetenekler keşfetme yarışına gireceklerdir. (örneğin Fenerbahçe'de recep niyaz, gökay iravul gibi yetenekler forma şansı bulacaktır.)

Türk futbolunun gelişimini ülkeye yabancıların girişini engelleyerek değil, kendi değerlerimizi ortaya çıkarmayı sağlayarak gerçekleştirmeliyiz ama gel de gör ki 6+2+2 gibi 6+sonsuz gibi garip amaçsız sistemlerle yönetiliyoruz.

Night_Mare17
15.Haziran.2012, 16:27
fenerbahçe toparlanınca derken ? fenerbahçe yıkılmadıki toparlansın

transfer dönemine dirk kuyt gibi bi oyuncuyu alarak başladık hatırlamanlazım.

Salih Uçan'la devam edildi.

Trabzonspor
15.Haziran.2012, 16:36
Konuyu yine saçma sapan yerlere taımayın beyler.

Revolution
15.Haziran.2012, 16:51
Arkadaşlar konu o kadar saçma sapan tartışmalara ve çekişmelere gitmiş ki şaka gibi gerçekten. Bu altyapı mevzusu böyle göstermelik kurallarla yüzeysel düşüncelerle düzelecek birşey değil. Ne ilk 11'de 23 yaş altı adam bulundurma zorunluluğu kulüpleri altyapıya iter ne de yabancı sınırını daraltmak. Yabancı sınırını daraltırsın yerliler daha çok şans bulur ama bu yerlilerin kalitesi ne olur? Bu yerliler ne de olsa yerim garanti deyip kendini geliştirir mi? Bunu düşünmek lazım. Yabancı sınırlaması olmasaydı acaba Gökhan Gönül 2 sene yerinde saymak yerine daha çok çalışıp şu an Avrupa'da göğsümüzü kabartıyor olabilir miydi? Ya da Aydın Yılmaz, Sabri Sarıoğlu gibi isimler A takıma çıktıktan sonra bunca sene yerinde sayıyor olur muydu yabancı sınırlaması kaldırılsaydı? Yeteneği olan, çalışkan olan her ortamda sivrilmesini bilir.

Yahu allah aşkına yabancı sınırlaması olmasa Ekrem Dağ, Mustafa Sarp gibi futbolcular GS-BJK gibi kulüplerin içerisine adımı atabilirler miydi? Bravo sırf "Türk" diye adamlara para kazandırdık. Çünkü onlar Galatasaray'a Beşiktaş'a gelmese mesleklerinden olacaklardı. Böyle bir mantık kabul edilemez birşey. Sen abuk subuk kademeli yabancıyı düşüreceğine ya da ilk 18'de şu yaşta adam olmak zorunda diye kural koyacağına "her kulüp gelirinin yüzde bilmem kaçını altyapıya aktarmak zorundadır." diye bir kural getirirsin, kulüpteki altyapı hocalarının kalitesi yükselir. Bunca para altyapıya o kadar güzel harcanır ki her sene 1 oyuncu çıkarırsın A takımına. Saha sıkıntısı yaşamazsın, kaliteli antrenörle çalışırsın, altyapıda masörün olur ayrı doktorun olur, özel idman yapacak zamanın olur. Her sene 1 Milyon TL yatırılsın altyapıya. Türk futbolunun çehresi değişir. Bunu sadece büyük kulüpler yapsa bile değişir.

Hadi kulüpler kar etmiyor diyelim. Devletin de parası yok. Türk sporunun altyapısı için özel fon oluşturursun, TV'lerde zartta zurtta kampanya düzenlersin. Toplanacak parayla ülkenin 10 senelik altyapı masrafı çıkar. Takımlar ihtiyacı olduğu mevkiiler için başka takımlara bakacağına önce öz kaynaklarına bakar. Dışarıdan getireceği adamın maliyeti 10 Milyon olacağına, kendi adamının sadece yıllık ücreti olur. Yapılmak istendiği zaman yapılacaklar çok kolay. Ama maalesef ülkemizde bazı şeyler göstermelik, mantıklı açıklaması olmayan, yüzeysel ve yapmış olmak için yapılıyor. Yıldırım Demirören yarın öbür başkanlığı bitince "ben altyapı için yabancı sayısını indirdim ama beni anlamadılar." derse zerre şaşırmam.

Trabzonspor
15.Haziran.2012, 17:06
Ekrem dağ vs adamlar olmasa yabancılara daha çok para verilip daha fazla zarara uğranacaktı bide o açıdan bakın.

Revolution
15.Haziran.2012, 17:19
Ekrem dağ vs adamlar olmasa yabancılara daha çok para verilip daha fazla zarara uğranacaktı bide o açıdan bakın.
Futbol risk işidir. Siz Ekrem Dağ'ın 3 katı maliyetinde 3 tane adam alırsınız ama şampiyon olursunuz 1 kişi bile bu kadar para verilir mi demez, zarar da etmezsiniz. Ekrem Dağ madem kulüpte olacak banko oynayacağı bir kulüp mü Beşiktaş?

ForsakeN
15.Haziran.2012, 17:37

Bi de şu açıdan bakalım, bu yabancı sınırlaması olmasaydı Beşiktaş İsmail Köybaşı'na 5,5M Euro + oyuncu vermek yerine, aynı işi yapan başka uyrukta bir oyuncuyu çok rahat 1-2 Milyon'a bulabilirdi. Fenerbahçe Mehmet Topuz'a 8 Milyon Euro vermek yerine o kalitede bir adamı çok daha ucuza bulabilirdi.

pele96
15.Haziran.2012, 17:38
Futbol risk işidir. Siz Ekrem Dağ'ın 3 katı maliyetinde 3 tane adam alırsınız ama şampiyon olursunuz 1 kişi bile bu kadar para verilir mi demez, zarar da etmezsiniz. Ekrem Dağ madem kulüpte olacak banko oynayacağı bir kulüp mü Beşiktaş?
Ekrem Dağ'ın geldiği ilk sene hem Şampiyon hem Türkiye Kupasını kazanmıştık.

Revolution
15.Haziran.2012, 18:14
Sorumu yineliyorum, Ekrem Beşiktaş'ta banko oynayacak adam mı? Beşiktaş'ın başarısızlığının sebebi üst düzey oyuncuların yanında kaliteli yerli olmaması değil mi? Her neyse uzun bir yazı yazdım içinden yine "Ekrem, Beşiktaş" vs çekildi. Vizyon meselesi bu iş biraz da.

Facx
15.Haziran.2012, 18:32

bizde barış özbek geldiğinde şampiyon olmuştuk nası bi mantık var anlayamadım bu ekrem dağı iyi oyuncu yapmaz bu arada forsakene katılıyorum ismaile beşiktaş 5.5 m € vermicekti 1-2 m € a ynı kalitede yabancısını bulucaktı ve bu sayede ismail 5.5 değilde 1.5 -2 m € a beşiktaşa gelebilicek üstündeki baskı az olucak kendisinin yerine yabancı başka bi oyuncu alınabilceği içinde daha gayretli çalışıp kendini geliştirebilicekti ama yerinde sayıkladı ne baskıyı kaldırdı nede geliştirdi kendini nede olsa kendinden başka alınabilecek bi sol bek yok türk yabancıda da kontejan sıkıntısı var

pele96
15.Haziran.2012, 18:36
Sorumu yineliyorum, Ekrem Beşiktaş'ta banko oynayacak adam mı? Beşiktaş'ın başarısızlığının sebebi üst düzey oyuncuların yanında kaliteli yerli olmaması değil mi? Her neyse uzun bir yazı yazdım içinden yine "Ekrem, Beşiktaş" vs çekildi. Vizyon meselesi bu iş biraz da.
Şampiyon olduğumuz zamanki kadroda banko oynamasa bile sezonda 10-15 maç rahatlıkla götürürdü.

Revolution
15.Haziran.2012, 18:55
bizde barış özbek geldiğinde şampiyon olmuştuk nası bi mantık var anlayamadım bu ekrem dağı iyi oyuncu yapmaz bu arada forsakene katılıyorum ismaile beşiktaş 5.5 m € vermicekti 1-2 m € a ynı kalitede yabancısını bulucaktı ve bu sayede ismail 5.5 değilde 1.5 -2 m € a beşiktaşa gelebilicek üstündeki baskı az olucak kendisinin yerine yabancı başka bi oyuncu alınabilceği içinde daha gayretli çalışıp kendini geliştirebilicekti ama yerinde sayıkladı ne baskıyı kaldırdı nede geliştirdi kendini nede olsa kendinden başka alınabilecek bi sol bek yok türk yabancıda da kontejan sıkıntısı var
İsmail'in geldiği sene UEFA Kupası'nı aldık.

bySperman
15.Haziran.2012, 19:42
TFF eğer böyle bir sınırlama koyuyorsa takımlara altyapı konusunda maddi destek vermeli.Altyapıya yatırım yapmaya teşvik etmeli.Altyapılardaki hocalara kaliteli eğimler,seminerler ve konferanslar vermeli.Altyapılara standart getirmeli.Hatta kendisi futbol okulu tarzında bir şeyler kurmalı.

Trabzonspor
15.Haziran.2012, 20:55

Hcam Real Madrid'ten bahsetmiyoruz.Ekrem niye ynamasın canım Beşiktaş'ta?Beşiktaş veya bir başka Türk takımı niye bu kadar abartıyrsunuz anlamadım.Beşiktaş 3 tane yıldız aldı ama yine fiyask niye lamadı şampiyn?

Ernst,Sivok,Q7,Simao,Alemide,Fernandes,Hilbert,Hos ko vs vs Kötü adam mı bunlar?Yada bunlar çok iyiydi de Egemen,Cenk,İsmail mi kötydü?

Diyelim yanacı sınırı yok.Ne olacak Beşiktaş İsmail'in yerine Abidal'i falan mı alacak?Hangi yıldız ismi buraya ismailden daha az maliyetle getirebilirsiniz?

Şampiyon olamk falan isimle,yıldızlıkla olmaz.Bizim 82 puan aldığımız yıl çok yldız dolu bir kadromuz yoktu.Alınan adamları toplasan 15 milyon etmiyorlardı.Selçuk'un yerine kimi getirebilirdik ondan daha iyi?Ya da Egemen'den?

Bakın Dortmund'a o kadar zorlu raipleri varken,kadrolarından dünyanın sayılı yıldızları olan rakipleri varken neler yaptılar.

bySperman
15.Haziran.2012, 21:03
Hcam Real Madrid'ten bahsetmiyoruz.Ekrem niye ynamasın canım Beşiktaş'ta?Beşiktaş veya bir başka Türk takımı niye bu kadar abartıyrsunuz anlamadım.Beşiktaş 3 tane yıldız aldı ama yine fiyask niye lamadı şampiyn?

Ernst,Sivok,Q7,Simao,Alemide,Fernandes,Hilbert,Hos ko vs vs Kötü adam mı bunlar?Yada bunlar çok iyiydi de Egemen,Cenk,İsmail mi kötydü?

Diyelim yanacı sınırı yok.Ne olacak Beşiktaş İsmail'in yerine Abidal'i falan mı alacak?Hangi yıldız ismi buraya ismailden daha az maliyetle getirebilirsiniz?

Şampiyon olamk falan isimle,yıldızlıkla olmaz.Bizim 82 puan aldığımız yıl çok yldız dolu bir kadromuz yoktu.Alınan adamları toplasan 15 milyon etmiyorlardı.Selçuk'un yerine kimi getirebilirdik ondan daha iyi?Ya da Egemen'den?

Bakın Dortmund'a o kadar zorlu raipleri varken,kadrolarından dünyanın sayılı yıldızları olan rakipleri varken neler yaptılar.
Dortmund'un oynadığı lige potansiyelli futbolcu getirmek kolay.Türkiye'ye gelir mi geleceği olan adam kolay kolay ? Ayrıca Dortmund altyapısında bir ekol var.Alman Ekolü.Bizim hala bir ekolümüz yok.Altyapı da eğitim verecek doğru düzgün bir hocamız yok.Altyapıdan kaliteli futbolcu çok nadiren çıkıyor ve çıkanların sayısı az olduğu için hint kumaşı muamelesi görüyor.Daha genç yaşında hak etmediği bonservis ücreti ve maaş alıyor.Genç yaşında bu kadar çok para sahibi olmak futbolcuyu şımartıyor ve geçmişte de birçok örneklerini gördüğümüz gibi oyuncu kendisini geliştirmek yerine daha da gerilemeye başlıyor.Futbola forvet olarak başlayan adam futbolu alt liglerde belki de sağ bek olarak bırakıyor.Sorun oyuncuda mı yoksa takımda mı bilmem ama biz asla bu kafa yapısıyla ve yabancı sınırlamasıyla başarılı olamayız.Haa şimdi diyebilirsin 1996-2000 yılları arasındaki Galatasaray da sadece 3 yabancı vardı diye ama o bir kere olur.:)

Trabzonspor
15.Haziran.2012, 21:13
Dortmund'un oynadığı lige potansiyelli futbolcu getirmek kolay.Türkiye'ye gelir mi geleceği olan adam kolay kolay ? Ayrıca Dortmund altyapısında bir ekol var.Alman Ekolü.Bizim hala bir ekolümüz yok.Altyapı da eğitim verecek doğru düzgün bir hocamız yok.Altyapıdan kaliteli futbolcu çok nadiren çıkıyor ve çıkanların sayısı az olduğu için hint kumaşı muamelesi görüyor.Daha genç yaşında hak etmediği bonservis ücreti ve maaş alıyor.Genç yaşında bu kadar çok para sahibi olmak futbolcuyu şımartıyor ve geçmişte de birçok örneklerini gördüğümüz gibi oyuncu kendisini geliştirmek yerine daha da gerilemeye başlıyor.Futbola forvet olarak başlayan adam futbolu alt liglerde belki de sağ bek olarak bırakıyor.Sorun oyuncuda mı yoksa takımda mı bilmem ama biz asla bu kafa yapısıyla ve yabancı sınırlamasıyla başarılı olamayız.Haa şimdi diyebilirsin 1996-2000 yılları arasındaki Galatasaray da sadece 3 yabancı vardı diye ama o bir kere olur.:)

Bende diyorumki zaten alt yapıyı geliştirsinler ondan sonra sınır konacaksa konsun.Ayrıca potansıyeli oyuncuyu alıp oynatmassan onlarda gelmek istemez Dia gelirken 30 yaşında değildi yada Stıch.Bu örnkler çğaltılır.Hangi büyük takım gençlere şans veriyorda sen geleceği olan adamın gelmeyişinden yakınıyorsun?

bySperman
15.Haziran.2012, 21:19
Bende diyorumki zaten alt yapıyı geliştirsinler ondan sonra sınır konacaksa konsun.Ayrıca potansıyeli oyuncuyu alıp oynatmassan onlarda gelmek istemez Dia gelirken 30 yaşında değildi yada Stıch.Bu örnkler çğaltılır.Hangi büyük takım gençlere şans veriyorda sen geleceği olan adamın gelmeyişinden yakınıyorsun?

Haklısın ama fedarasyonun yaptığıda iş değil. Bu ülkede hali hazırda yabancı sınırlaması var fakat takımların altyapıya verdiği önem ortada. İleride 6'yı 5 'e düşürmek birşey değiştirmez.Federasyon ya sınırı kaldıracak yada altyapılarda tarihi bir reform yapacak yoksa kusura bakmayın ama bizden hiçbir şey olmaz.. Ha fedarasyon böyle bir atılım yapar mı ? Bence imkansız. TFF'yi( kulüplerde de aynı şey geçerli ) Yıldırım Demirörenler gibi futbol cahili ama para babası adamlar yönettiği sürece benim bizim futbolumuzdan beklentim yok.

Trabzonspor
15.Haziran.2012, 21:23
Haklısın ama fedarasyonun yaptığıda iş değil. Bu ülkede hali hazırda yabancı sınırlaması var fakat takımların altyapıya verdiği önem ortada. İleride 6'yı 5 'e düşürmek birşey değiştirmez.Federasyon ya sınırı kaldıracak yada altyapılarda tarihi bir reform yapacak yoksa kusura bakmayın ama bizden hiçbir şey olmaz.. Ha fedarasyon böyle bir atılım yapar mı ? Bence imkansız. TFF'yi( kulüplerde de aynı şey geçerli ) Yıldırım Demirörenler gibi futbol cahili ama para babası adamlar yönettiği sürece benim bizim futbolumuzdan beklentim yok.

Sınırsız olsa değişen birşey olmayacak ki onu diyrum yani kalkıp üst düzey isimleri biz yine getiremeyeceğiz.İyi bir Quaresma buraya gelmezdi yada Simao o yaşta olmasa burada işi ne?Zamanında Anelka geldi.Buraya gelirken kötüydü geldi biraz kendini gösterdi sonra İngltere Chelsea'ye kadar yükseldi.Hagi bile geldiğinde yaşı baya ilelemişti.Sınırsız olsada 2,3 sınıf adamlar alınacak.

ForsakeN
15.Haziran.2012, 21:26
Sınırsız yabancıyla oynadığımız zaman Avrupa'da daha başarılı olacağımız kesin öncelikle. Bu harcanana paralarla çok daha iyi takımlar kurulabilir çünkü. Avrupa'da başarılı olduğunuz zamanda oyuncuların ülkenizi tercih etme oranı da artar. Hani diyoruz ya sanki müthiş oyuncular getireceğiz ne gerek var yabancı sınırının kalkmasına diye. Aslında dolaylı yoldan sınır kalkarsa ülkeye gelen oyuncular da daha kaliteli olmaya başlayacak.

bySperman
15.Haziran.2012, 21:27
Sınırsız olsa değişen birşey olmayacak ki onu diyrum yani kalkıp üst düzey isimleri biz yine getiremeyeceğiz.İyi bir Quaresma buraya gelmezdi yada Simao o yaşta olmasa burada işi ne?Zamanında Anelka geldi.Buraya gelirken kötüydü geldi biraz kendini gösterdi sonra İngltere Chelsea'ye kadar yükseldi.Hagi bile geldiğinde yaşı baya ilelemişti.Sınırsız olsada 2,3 sınıf adamlar alınacak.
Evet,yine 2.,3. sınıf adamlar alınacak ama unuttuğumuz bir şey var bizim ülkemizdeki yerli futbolcuların %90'ı da 2. veya 3. sınıf futbolcu.Demek istediğim sırf yerli olduğu için anadolu takımlarındaki futbolculara uçuk fiyatlar ödemeyelim.Gerekirse gidip aynı kalibrede ki yabancı futbolcuları çok daha ucuza alaım :)

Facx
15.Haziran.2012, 21:46

zaten iyi olan adamların yerine kimse tutupta yabancı almaz kim keserki ardayı selçuk u emreyi(belezoğlu) gökhan gönülü egemeni burakı bu adamlar zaten bişey yapıp haketmiş oyuncular kaliteli adamlar ama ekrem dağı mustafa sarpı bu sınıfa sokmak çok yanlış bunlar kesinlikle yetersiz adamlar he diyelim dediğim adamların yerine yabancı alındı bu adamlar zaten kaliteli adamlar avrupada bi takıma gidebilirler biz kessek bile ki kesilmez bu adamlar gitmek istemedikten sonra

KanaKe
16.Haziran.2012, 18:36
biz göremeyiz bu gidisle yabanci sinirinin kalkmasini bizim cocuklar torunlar felan görürler kismetse :)

pele96
16.Haziran.2012, 19:13
zaten iyi olan adamların yerine kimse tutupta yabancı almaz kim keserki ardayı selçuk u emreyi(belezoğlu) gökhan gönülü egemeni burakı bu adamlar zaten bişey yapıp haketmiş oyuncular kaliteli adamlar ama ekrem dağı mustafa sarpı bu sınıfa sokmak çok yanlış bunlar kesinlikle yetersiz adamlar he diyelim dediğim adamların yerine yabancı alındı bu adamlar zaten kaliteli adamlar avrupada bi takıma gidebilirler biz kessek bile ki kesilmez bu adamlar gitmek istemedikten sonra
Yabancı sınırı kalksaydı Arda Turan yetişmeyecekti , Egemen Trabzonsporda Bursasporda oynayacaktı.Emre Belezoğlu Galatasarayda oynamayacaktı.GökhanGönül'ün farkına varmayacaktık.Burağı Trabzonspor hiç almayacak Fenerbahçede yedek kalacaktı.Ekrem Dağ zaten Beşiktaş'ta yedek Mustafa Sarp'ta Galatasaray'da yedekti.Maldonada Geleceğine 2 katını verip Alper Potuk'u almak daha mantıklı.

bySperman
16.Haziran.2012, 19:25
Yabancı sınırı kalksaydı Arda Turan yetişmeyecekti , Egemen Trabzonsporda Bursasporda oynayacaktı.Emre Belezoğlu Galatasarayda oynamayacaktı.GökhanGönül'ün farkına varmayacaktık.Burağı Trabzonspor hiç almayacak Fenerbahçede yedek kalacaktı.Ekrem Dağ zaten Beşiktaş'ta yedek Mustafa Sarp'ta Galatasaray'da yedekti.Maldonada Geleceğine 2 katını verip Alper Potuk'u almak daha mantıklı.
İyi diyorsun hoş diyorsunda bu sınırlamasının Türk futboluna kazandırdığı bir başarı var mı ? 40 yıl da bir tane kaliteli jenerasyon çıkıyor zaten.Başarıda o zaman geliyor.Geçen yaz Bojan Krkic ve Miralem Pjanic 10 milyon avroya Roma'ya transfer oldular.Aynı dönemde Eskişehir Alper Potuk için 10 milyon avro bedel biçmişti.Niye ? Çünkü Türk.Oysa Alper kalibresindeki bir yabancı futbolcuyu 2-3 milyon gibi bir paraya rahatlıkla Tükiye'ye getirebilirsin.Ayrıca örnek verdiğin isimler dediğim gibi nadir çıkan yetenekler.Eğer sende cevher varsa ve sen bu cevheri teknik adamına gösterebiliyorsan,forma giymek için çalışıyor ve çabalıyorsan muhakkak forma giyersin.Ama sen paranı alıp yatıyorsan kimse sana forma vermez.Yukarıda futbolcular özellikle de Burak'ın forma için ne kadar çabaladığı ortada.Arda'nın,Gökhan'ın ve Emre'nin yeteneklerini tartışabilir misin ? Bu adamlar ya çok yetenekli yada forma için çok çalışıyorlar.

pele96
16.Haziran.2012, 19:31
İyi diyorsun hoş diyorsunda bu sınırlamasının Türk futboluna kazandırdığı bir başarı var mı ? 40 yıl da bir tane kaliteli jenerasyon çıkıyor zaten.Başarıda o zaman geliyor.Geçen yaz Bojan Krkic ve Miralem Pjanic 10 milyon avroya Roma'ya transfer oldular.Aynı dönemde Eskişehir Alper Potuk için 10 milyon avro bedel biçmişti.Niye ? Çünkü Türk.Oysa Alper kalibresindeki bir yabancı futbolcuyu 2-3 milyon gibi bir paraya rahatlıkla Tükiye'ye getirebilirsin.Ayrıca örnek verdiğin isimler dediğim gibi nadir çıkan yetenekler.Eğer sende cevher varsa ve sen bu cevheri teknik adamına gösterebiliyorsan,forma giymek için çalışıyor ve çabalıyorsan muhakkak forma giyersin.Ama sen paranı alıp yatıyorsan kimse sana forma vermez.Yukarıda futbolcular özellikle de Burak'ın forma için ne kadar çabaladığı ortada.Arda'nın,Gökhan'ın ve Emre'nin yeteneklerini tartışabilir misin ? Bu adamlar ya çok yetenekli yada forma için çok çalışıyorlar.
Örnek olarak Beşiktaş Alperle ilgilense Alper'e 10 M € bonservis biçildi.Beşiktaş'ın Altyapısı boşunamı işliyor ordan bir oyuncu çıkartamıyormu ? Yabancı sınırsız olsaydı Arda , Selçuk gibi Kiralık olarak büyük deneyim kazanmış oyuncular olmazdı.Arda ve Selçuk'un bulundukları noktada kiralık giderek AS takımda oynama tecrübesi yaşamaları olmalarının önemi çoktur.Eğer Yabancı sınırı olmasaydı Manisaspor birtane dandik Sol Kanat ve Ortasaha getirirdi Arda ve Selçuk'u kiralamazdı.5-6 Yabancı Sınırı gayet yeterli klüp bazında başarı yakalayamasakta Ülke bazında rahatlıkla yakalarız.

bySperman
16.Haziran.2012, 19:38
Örnek olarak Beşiktaş Alperle ilgilense Alper'e 10 M € bonservis biçildi.Beşiktaş'ın Altyapısı boşunamı işliyor ordan bir oyuncu çıkartamıyormu ? Yabancı sınırsız olsaydı Arda , Selçuk gibi Kiralık olarak büyük deneyim kazanmış oyuncular olmazdı.Arda ve Selçuk'un bulundukları noktada kiralık giderek AS takımda oynama tecrübesi yaşamaları olmalarının önemi çoktur.Eğer Yabancı sınırı olmasaydı Manisaspor birtane dandik Sol Kanat ve Ortasaha getirirdi Arda ve Selçuk'u kiralamazdı.5-6 Yabancı Sınırı gayet yeterli klüp bazında başarı yakalayamasakta Ülke bazında rahatlıkla yakalarız.
Hiçbir takım elinde kaliteli yerli varken yabancı oyuncu almaz.Bugün yabancı sınırlaması olmasaydı da bu adamlar böyle büyük futbolcular olacaklardı.Eninde sonunda yetenekleriyle o formayı kapacaklardı.Allah aşkına Manisaspor'un Arda kalitesinde bir yabancı bulacağına ihtimal veriyor musun ? Arda o formayı her halükarda kapardı.Ha bu arada milli takım düzeyinde ne başarımız varmış?
Edit:
Yapılan 19 dünya kupasının 2 sine,14 avrupa şampiyonasının ise sadece 3 tanesine katılabilmişiz.

pele96
16.Haziran.2012, 19:42
Hiçbir takım elinde kaliteli yerli varken yabancı oyuncu almaz.Bugün yabancı sınırlaması olmasaydı da bu adamlar böyle büyük futbolcular olacaklardı.Eninde sonunda yetenekleriyle o formayı kapacaklardı.Allah aşkına Manisaspor'un Arda kalitesinde bir yabancı bulacağına ihtimal veriyor musun ? Arda o formayı her halükarda kapardı.Ha bu arada milli takım düzeyinde ne başarımız varmış?
Yakalarız dedim zaten EURO 2008de Final'i son dakikalarda kaçırdık. Bugün Türkiyeye yabancı sokmasalardı.Beşiktaşta Defansta Sivok değil Atınç olacaktı , Ortasahada Fernandes değil Muhammed olacaktı Sol Kanatta Simao değil Mehmet Erkut Şentürk olacaktı belki Uefada ilk turda elenecektik fakat 5 sene sonra bu adamlarla Uefada Final oynayabilir , Ülke bazında kupalar kazanabilirdik.

bySperman
16.Haziran.2012, 19:49
Yakalarız dedim zaten EURO 2008de Final'i son dakikalarda kaçırdık. Bugün Türkiyeye yabancı sokmasalardı.Beşiktaşta Defansta Sivok değil Atınç olacaktı , Ortasahada Fernandes değil Muhammed olacaktı Sol Kanatta Simao değil Mehmet Erkut Şentürk olacaktı belki Uefada ilk turda elenecektik fakat 5 sene sonra bu adamlarla Uefada Final oynayabilir , Ülke bazında kupalar kazanabilirdik.
Dostum Atınçlar,Muhammedler çalışsa zaten bahsettiğin adamları yedeğe çekerler.Ama Atınçların
,Muhammedlerin büyük takımalara gelince bir tarafları kalktığı için büyük futbolcu olamıyorlar.Muhammed'in muazzam bir yeteneği var ama bi git bak Muhammed'e ilk tanıdğımız halinden neler değişmiş? Zerre geliştirmemiş kendini mental ve zihinsel olarak.Adam kendini geliştirmezse kusura bakma sadece yetenek ile bitmiyor iş.Muhammed gitsin çalışsın,kendini geliştirsin hangi hoca onu oynatmıyormuş görelim.

Deus Dominus
16.Haziran.2012, 19:51

Bizim ülkede olmaz o iş. Önce yönetenlerin kafasının değişmesi lazım. Aynı şekilde izleyenlerin de, yani taraftarların. Yabancının olup olmaması bu kadar etkilememeli, ne oyuncuları ne yöneticileri ne taraftarları...

sananes
16.Haziran.2012, 19:57
Yabancı sınırının devam etmesini hatta daha az yabancı ile oynanması gerektiğini savunan arkadaş biraz romantizme kaçmış. Maldonado ve benzeri kalitesizlikteki isimler yabancı sınırını varken ülkede oynayamadılar, sınır kalksa yine oynayamazlar. Ayrıca Alper'e 10 milyon verileceğine yerine ne yabancı oyuncular alınır. Tabi Alper yine alınabilir ama 2-3 milyona yani ederine.

son olarak Egemen Bursa'da oynasa, Burak hala Eskişehirspor'da olsa bu lig bir şey kaybetmez. büyükler yabancı veya yerli bir şekilde şampiyonluğa oynayan takım kurarlar. Anadolu takımları için şanstır Burak gibi Egemen gibi oyuncular. Yabancı sınırı olduğu sürece birazcık kendini öne çıkaran her oyuncu istanbul takımlarına ya da trabzon'a gidiyor. Bu iyi bir şey midir size göre? Büyüklerin bu oyunculara ihtiyacı olmasa ve astronomik fiyatlarla almasalar belki ligimizde şampiyonluğa oynayan takım sayısı artar. bizler Mehmet Topuz'lara Alper'lere yüksek bonservisler veriyoruz da ne oluyo? bu sefer de anadolu takımları yabancı oyuncu transfer ediyor o paralarla.

Ayrıca bu uygulamayı başlatamaz Demirören. Federasyon başkanlığı ömrünün o kadar uzun olacağını sanmam.

Facx
16.Haziran.2012, 21:04
ya hocam yapmayın yok yabancı serbest olsaydı aradaya o şans verilmezmiş görmüyomusunuz taraftarın halini semih kaç tane zamanlama hatası yaptı bağrımıza bastık neden çünkü altyapımızdan çıkma has bi GS lı her zaman altyapıdaki oyuncular daha şanslıdır yabancı sınırı olsada olmasada çünkü yıllarca bu kulübün içinde olup kulübe kendilerini borçlu hissederler yok yani öyle bi saçmalık