View Full Version : Drogba ve Anelka Shanghai Shenhua'dan ayrıldı
vego
20.Haziran.2012, 13:33
Ve Drogba'nın yeni takımı!
Bir süredir Çin'in Shanghai Shenhua takımına transfer olacağı söylenen Didier Drogba, transferi resmi olarak açıkladı.
20 Haziran 2012 Çarşamba - 11:17
Sporx.com dış haberler
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea ile yeni sözleşme imzalamayan ve ayrılma kararı alan Didier Drogba'nın, Shanghai Shenhua takımına transferi resmi olarak duyuruldu.
Shanghai Shenhua kulübünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada 34 yaşındaki futbolcunun iki buçuk yıllık sözleşme imzaladığı ifade edildi. Daha önce Chelsea'den Nicolas Anelka'yı transfer eden Shanghai takımının başında Arjantinli teknik direktör Sergio Batista bulunuyor.
Yıldız futbolcunun Shanghai Shenhua kulübünden ne kadar para alacağı resmi olarak açıklanmazken Çin basınında yer alan önemli kaynaklardaki haberlerde, golcü oyuncunun haftalık 300 bin dolar'a imza attığı belirtildi.
Transferin duyurulmasından sonra kişisel resmi internet sitesinden bir açıklama yapan Drogba, "Son zamanlarda bana gelen birçok teklifi değerlendirdim. Ve Shanghai takımına giderek iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Yeni bir kültür keşfedeceğim için sabırsızlanıyorum. Çin Ligi'nin gelişi için oldukça hevesliyim" ifadelerini kullandı.
2004 senesinde Marsilya'dan İngiltere'ye transfer olan Drogba, Chelsea formasıyla 341 maça çıkan 157 gol atma başarısı gösterdi. Londra ekibiyle Avrupa'da attığı 34 golle bir rekorun sahibi olan Drogba, Chelsea tarihinde en fazla gol atan dördüncü futbolcu olma unvanına da elinde bulunduruyor.
DROGBA YENİ TAKIMININ FORMASINI GİYDİ
http://live.sporx.com/img/2012/06/20/Av0b274CQAAIt5U.jpg_large.jpg [/COLOR]
Ralph
20.Haziran.2012, 13:34
Ben anlamıyorum bu yaştaki bir oyuncuya haftalık bu kadar para verilir mi... Aklım almıyor gerçekten akıl işi değil. Ego tatmininden başka bir şey değil.
ReaList
20.Haziran.2012, 13:47
Ben anlamıyorum bu yaştaki bir oyuncuya haftalık bu kadar para verilir mi... Aklım almıyor gerçekten akıl işi değil. Ego tatmininden başka bir şey değil.
1.5 Milyar'a yakın nüfusu olan bir ülkenin takımına göre gayet makul bir rakam. Keza Drogba sayesinde 300 ile 400 milyon arasında bir kitle takıma sempati duysa ve bunların %10'u takımın formasını alsa kasaya girecek parayı düşünebiliyor musun : )
Ralph
20.Haziran.2012, 13:49
1.5 Milyar'a yakın nüfusu olan bir ülkenin takımına göre gayet makul bir rakam. Keza Drogba sayesinde 300 ile 400 milyon arasında bir kitle takıma sempati duysa ve bunların %10'u takımın formasını alsa kasaya girecek parayı düşünebiliyor musun : )
Tamam kalabalık bir ülke, mutlaka ki bu dediklerini düşünmüşlerdir ama bence yine de abartı bir rakam.
Tuskarr
20.Haziran.2012, 14:45
Adamın kendi ülkesinde insanlar açlıktan ölüyor.Aldığı paraya bak.Adaletini dünya adaletini.
Flawless Victory
20.Haziran.2012, 14:47
Yani bu iş sadece paradan ibaret. Parayı bastırdıktan sonra C.Ronaldo'yu bile getirirsin.
bySperman
20.Haziran.2012, 14:50
Adamın kendi ülkesinde insanlar açlıktan ölüyor.Aldığı paraya bak.Adaletini dünya adaletini.
Ama adam ülkesine yardım yapıyor.
Börk
20.Haziran.2012, 19:15
adamın kendi ülkesi yok önce bi kendi ülkemize bakalım açlıktan ölenler var mı yok mu ? başkası parayı aldığın da yardım keçisi kesilirsiniz ama açlıktan ölmeye yakan biri elinizi sıkmaya yeltense elinizi saklayacak yer ararsınız.
KanaKe
20.Haziran.2012, 19:20
Daha önce Chelsea'den Nicolas Anelka'yı transfer eden Shanghai takımının başında Arjantinli teknik direktör Sergio Batista bulunuyor.
forumda anelka oyuncu teknik direktör diyen arkadaslar vardi demekki öyle degilmis :)
cinliler zeki insandir bu kadar abarti rakamlar veriyorlar fakat bir bildikleri vardir nasil olsa fazlasiyla cikarirlar verdikleri parayi...
TeNaciOUS MidFieLdeR
20.Haziran.2012, 19:23
shanghai asya sampiyonu olursa, kitalararasi sampiyonada cok merak ediyorum ne yaparlar diye. yildizlar karmasini kuruyorlar yavastan.
kim kime para veriyor, bosverin bunlari. bizim derdimiz degil bunlar. veren verir, sorgulayamazsin :]
KanaKe
20.Haziran.2012, 19:34
yalniz bu cinliler ruslarla araplardan daha beter ciktilar :D bi kac sezon sonra avrupadan belese degilde bonservisle oyuncu transfer etmeye basladilarmi piyasanin icine ederler..
enesemin53
15.Temmuz.2012, 09:50
Chelsea'nin eski forveti Didier Drogba, yeni takımı için ''Şanghay Şenhua'ya para için gelmedim'' dedi.
Çin'in Şanghay Şenhua takımıyla geçen ay sözleşme imzalayan Drogba, ülkede en çok para kazanan futbolcu olduğu iddialarına yanıt verdi. Yeni takımı Şanghay Şenhua'ya gelmesindeki nedenin para olmadığını ifade eden 34 yaşındaki futbolcu, ''Avrupada kalmak benim için daha kolaydı, ancak ben Çin'i seçtim'' diye konuştu.
"Şanghay'a para için gelmedim"
Paranın kendisi için önemi bulunmadığını söyleyen Drogba, ''Yeni deneyimler için buradayım'' dedi.(ntvspor)(cc)
Kaka Leite
15.Temmuz.2012, 10:04
Chelsea'nin eski forveti Didier Drogba, yeni takımı için ''Şanghay Şenhua'ya para için gelmedim'' dedi.
Çin'in Şanghay Şenhua takımıyla geçen ay sözleşme imzalayan Drogba, ülkede en çok para kazanan futbolcu olduğu iddialarına yanıt verdi. Yeni takımı Şanghay Şenhua'ya gelmesindeki nedenin para olmadığını ifade eden 34 yaşındaki futbolcu, ''Avrupada kalmak benim için daha kolaydı, ancak ben Çin'i seçtim'' diye konuştu.
"Şanghay'a para için gelmedim"
Paranın kendisi için önemi bulunmadığını söyleyen Drogba, ''Yeni deneyimler için buradayım'' dedi.(ntvspor)(cc)
Sallama Mecnun :icon_smile:
barahir
15.Temmuz.2012, 12:55
"Şanghay'a para için gelmedim, çünkü ben paraya para demiyorum"
Çok gülmüştüm buna.. :)
RasAnt
15.Temmuz.2012, 16:16
''Şanghay Şenhua'ya para için gelmedim''
Hee tamam o zaman
attirson
15.Temmuz.2012, 16:25
Yıllık 2.5 versinler gidiyor mu bakalım. :D
bySperman
15.Temmuz.2012, 17:26
Bence çinlilere gövde gösterisi yapacak ama futbolda değil :D
Nedvedmania
01.Eylül.2012, 20:55
Shanghai Shenhua , Didier Drogba ve Nicolas Anelka ile yollarını ayırdı.
Ne oldu acaba ?
uAburak89
01.Eylül.2012, 20:58
Batmışlardır. :D
Drogba Çilek olsun. :D
Nedvedmania
01.Eylül.2012, 21:01
Drogba bize Anelka'da fenere gelsin :D
Ya da "Drogba Beşiktaş'ta"
darkkobal123
01.Eylül.2012, 21:02
Shanghai Shenhua , Didier Drogba ve Nicolas Anelka ile yollarını ayırdı.
Ne oldu acaba ?
China Daily'nin haberine göre, kulübün hissedarları arasındaki yükselen ortaklık payı sorunu nedeniyle porblemler yaşayan Çin kulübünde, kulübün hisselerinin yüzde 28.5'ini elinde bulunduran başkan Zhu Jun eğer daha fazla hisseye sahip olursa kulübe para vereceğini yoksa vermeyeceğini açıkladı.
Zhu Jun 2007 yılında hissedarı olduğu Shenhua kulübüyle yaptığı anlaşmaya göre eğer kulübe 2 yıl içinde 15 milyon pound yatırım yaparsa hissesinin yüzde 70'e çıkması gerekiyordu.
Zhu'nun 5.5 yıl içinde kulübe verdiği para ise 60 milyon poundu geçmiş durumda.
Hisselerin transfer edilmesi 2009 yılında ve geçen yıl gecikti. Bir kulüp yetkilisi yaptığı açıklamada, "Bu olay planlarımızı kötü etkiledi. En büyük problem ise kulübün işlerinin normal bir şekilde yürütülemiyor olması. Bu hisse olayı kulübün büyümesinin önünde en büyük engel olarak duruyor." dedi.
Zhu bu durumun çözülmemesi durumda kulübün giderleri için sadece kendi payına düşen yüzde 28.5'lik bölümü ödeyebilir.
Shenhua'nın Kolombiyalı futbolcusu Giovanni Moreno haftasonu oynanan maçta oynamadı ve Çin kulübünün Arjantin kulübü Racing Club'a transfer ücretinin ödenmediği spekülasyonları ortaya çıktı.
Takımın yıldız oyuncularu Nicolas Anelka ve Didier Dorgba'nın durumları da şüpheli bir halde. Haftalık 300 bin dolar maaş alan oyuncuların paraları ödenemezse satılmak durumunda, Shenhua oyuncularını satmak durumda kalacak.
Shangai Shenhua yıldız isimleri kadrosuna katmasına rağmen 16 takımlı Çin Süper Ligi'nde 27 puanla 10. sırada bulunuyor.
Kaynak: sporx
Corpus
01.Eylül.2012, 21:03
Takımın patronları musluğu kapamışlar. Haliyle takım gelir - gider ayarını tutturamıyor. En fazla para verdikleri oyuncularla da anlaşıp yolu ayırmışlar sanırım.
darkkobal123
01.Eylül.2012, 21:11
Emekli olsunlar, yeterince kazanmadılar mı zaten bugüne kadar ? :)
Bordo61Mavi
02.Eylül.2012, 05:44
Bazilari simdi yine derki tursusunumu kuracaz bu adamlarin :)
Bu adamlarin tursusu bizim ligi kasip kavurur.