PDA

View Full Version : 'Gol çizgisi teknolojisi' kabul edildi

vego
05.Temmuz.2012, 23:29
5 Temmuz 2012 21:58 NTVSpor.net
Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, kale çizgisi teknolojisine onay verdi. Bundan böyle müsabakalarda 'şahin gözü' ve 'çipli top' teknolojilerinden yararlanılacak.

Facebook'ta Paylaş (http://www.facebook.com/share.php)

http://media1.ntvspor.net/C/I/278/golcizgisi3_O02EL.jpg
Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, kale çizgisi teknolojisine onay verdi. Bundan böyle müsabakalarda 'şahin gözü' ve 'çipli top' teknolojilerinden yararlanılacak.
Futbolda devrim gibi karara imza atıldı. Zürih'te toplanan IFAB, uzun süredir futbol dünyasının gündeminde olan kale çizgisi teknolojisine onay verdi.
Futbol müsabakalarında bundan sonra hakemler gol kararını alırken 'şahin gözü' adlı kamera sisteminden ve 'çipli top' teknolojisinden yardım alacak. Sahadaki görevli sayısı da bundan böyle 5 olacak.
Sistemlerin ilk uygulaması bu yıl aralık ayında Japonya’da düzenlenecek olan FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda olacak.
reklam
BAŞÖRTÜ YASAĞI KALKTI
Birliğin aldığı bir diğer karar da başörtüsüyle ilgili oldu. IFAB, yeşil sahada başörtüsü yasağını kaldırma kararı aldı.
Yeni kararların Aralık ayında düzenlenecek Dünya Kulüpler Futbol Şampiyonası’nda uygulanmaya başlanması bekleniyor.

bySperman
06.Temmuz.2012, 01:03
Futbolu güzel kılan bir detaydı teknolojinin neredeyse hiç girmemiş olması.

sarianet
06.Temmuz.2012, 02:15
gol teknolojisi 6 hakem futboldan soğutuyor adamı futbol hatalar oyunu futbolcular hata yaptığı gibi hakemler de yapabilir yeter ki art niyet olmasın zaten art niyet düşüncesine tepki var türkiyede neyse yapacak bişi yok

Rick Nelson
06.Temmuz.2012, 02:54
Bence uygulanması , en azından denenmesi gereken bir olaydı..

SaLviO
06.Temmuz.2012, 02:56
ingilizler için kötü bi haber oldu

Homer J.S
06.Temmuz.2012, 03:06
Futbol mekanikleştirilmemeli. Biz bu oyunu hatalarıyla seviyoruz, yanlış hamleler bunlar.

anil luque
06.Temmuz.2012, 03:10
Koskoca bir sezonun emeği yanlış bir kararla hiç olduğunda da teknolojisiz seversiniz arkadaşlar :)

Nedvedmania
06.Temmuz.2012, 03:16
Ben bu oyunu hatasıyla felan sevmiyorum valla. İyidir teknoloji iyidir.

Deus Dominus
06.Temmuz.2012, 05:53
Bir de bu denensin, o kale çizgisi hakemlerinin hiç faydasını görmedim izlediğim karşılaşmalarda, çok pasifler.

Homer J.S
06.Temmuz.2012, 12:14
Yakında eleştirilecek bi şey de kalmaz, hepimiz otururuz sadece kazandığımızda sevinir, yenildiğimizde üzülürüz. Güzel olur, yorumcular falan da otururlar evlerinde.

Nedvedmania
06.Temmuz.2012, 15:13
Yakında eleştirilecek bi şey de kalmaz, hepimiz otururuz sadece kazandığımızda sevinir, yenildiğimizde üzülürüz. Güzel olur, yorumcular falan da otururlar evlerinde.

Yav amacın ne :D Bu son Gs-Fb maçında biz son dakikada gol atsaydık ve Volkan içerden çıkarsaydı ne olurdu ? Bu haliyle mi seviyorsun futbolu :D Tabi yine senin fikrin bişey diyemem :)

kasım akdemir
06.Temmuz.2012, 15:49
Teknoloji en azından gol çizgisi için kullanılabilir. Şöyle düşünün sezonda kaç maçta topun çizgiyi geçip geçmediğini tartışıyosunuz? (kendi liginiz için söylüyorum). Teknoloji iyidir :)

Homer J.S
06.Temmuz.2012, 16:53
Yav amacın ne :D Bu son Gs-Fb maçında biz son dakikada gol atsaydık ve Volkan içerden çıkarsaydı ne olurdu ? Bu haliyle mi seviyorsun futbolu :D Tabi yine senin fikrin bişey diyemem :)

Ya sen bana ne bakıyosun psikopatım ben :D

GeNç KaRTaL
06.Temmuz.2012, 17:29
Macin kaderini etkileyebilecek butun kararlar icin teknolojiden yararlanilmasi taraftariyim ben. Umarim bu ilk asama olur.

LifeYourself
06.Temmuz.2012, 18:20
maradonanın elle attığı gol geliyor böyle teknolojiden bahsedince:)