PDA

View Full Version : Turksportal Radyo

E.Cartman
26.Temmuz.2012, 02:05
Birara açılmıştı radyo müzik yayını yapılıyordu sonradan kapandı. Şu anda yapılmasının zor olduğunu biliyorum ama yeni siteye geçişle birlikte bir radyo organizasyonu yapılırsa çok iyi olur bence. Ama bu seferkinde sadece müzik yayını olmasın. Mesela nasıl TSI derginin bir ekibi var ya da FM'i Türkçeleştirmek için bir ekip var birde TSI Radyo ekibi kurulsun. Bu ekip transfer dönemlerinde transfer dedikodularına göre akşam yayın yapsın ismi geçen ya da resmi olarak açıklanan oyuncularla ilgili yorumlar yapsın, düşüncelerini paylaşsın. Mesela pazartesi günleri o hafta oynanan lig maçlarını yorumlasın. Derbilerden önce sonra falan maç hakkında yorumlarda bulunulsun vs. Böyle bir organizasyon yapılsa çok güzel olacağı ve siteyide daha ileri taşıyacağı kanısındayım :)

attirson
26.Temmuz.2012, 02:08
Kulağa hoş geliyor. :)

Nedvedmania
26.Temmuz.2012, 02:08
Çağrı Zorkol'u saygıyla anıyoruz :uzgun:

LaigLeNoiR
26.Temmuz.2012, 02:13
Radyo'nun hazırlanıp yayına sokulması imkansız değil ancak bildiğiniz üzere radyoculuk sektöründe bir dinleyici kitlesi olması gerekiyor. Bu dinleyici kitlesi olmadığı zaman yayın yapmak işkenceden daha beter şey.

O yüzden ne zaman bir dinleyici ekibimiz olursa Radyo ekibi de rahatlıkla kurulabilir :)

E.Cartman
26.Temmuz.2012, 02:15
Burda, Twitter'da, Facebook'ta ufak bi reklamla belirli bir dinleyici kitlesi oluşur diye düşünüyorum.

LaigLeNoiR
26.Temmuz.2012, 02:18
Birkaç kez ben de soyundum bu işe radyoyu kurduk birkaç akşam kalabalığı da yakaladık ama devamı gelmedi.

Esasında benim istediğim olay şuydu, Forumda gezerken sürekli olarak radyo çalacak arka planda isteyen radyo yayını kapatabilir ama forumda sürekli gezinirken arka fonda yayın dinlenebilecek. Bu şekilde daha çok kitleye hitap edebiliriz.

E.Cartman
26.Temmuz.2012, 02:20
Öyle güzel olurda bu sefer yavaşlama olmaz mı abi

Lim10
26.Temmuz.2012, 04:17
Esasında benim istediğim olay şuydu, Forumda gezerken sürekli olarak radyo çalacak arka planda isteyen radyo yayını kapatabilir ama forumda sürekli gezinirken arka fonda yayın dinlenebilecek. Bu şekilde daha çok kitleye hitap edebiliriz.

Bu dediğin kulağa mantıklı geliyor Murat.

Ama bir önceki mesajında da belirttiğin gibi önemli bir kitleye hitap edemediğin vakit can sıkıcı oluyor.3 kişiye yayın yaptığımı bilirim:icon_biggrin:

Estranged
26.Temmuz.2012, 04:55
Bu dediğin kulağa mantıklı geliyor Murat.

Ama bir önceki mesajında da belirttiğin gibi önemli bir kitleye hitap edemediğin vakit can sıkıcı oluyor.3 kişiye yayın yaptığımı bilirim:icon_biggrin:

2'ye inmiştim ben :n:

Forumda çok değişik türlerden dinleyiciler ve yayıncılar olduğu için insanlar her an radyoyu dinlemek istemiyor, ayrıca yayın günde sadece 2 saat oluyor. Benim yaptığım yayınla senin yaptığın yayın arasında uçurumlar vardı abi :) Ben Queen çalıyordum, bir başkası Müslüm Gürses çalınca iki zevkten biri kendine hitap etmeyen kişi radyoyu kapatıyor bir daha da girmiyor, onun yerine Rock FM veya Tatlıses FM dinliyor :D

goosfraba
26.Temmuz.2012, 04:56
radyoda hiç mi konuşmuyorsunuz?

bu önemli bir eksiklik.

Nedvedmania
26.Temmuz.2012, 04:56
Rock günleri veya damar günleri felan yapılabilir.

Trabzonspor
26.Temmuz.2012, 05:13
Bir yayin kuşagi hazirlanir ona gore yayin yapilir herkeste kendi dinledigi parcalar calinca radyoyu dinler.Siir yazanlar siir saati yapar,spor programi olur vs degisik etkinliklerle canlanabilir bu is ama kim yapacak onu iyi semek lazim ve radyo altyapisida iyi kurulmali o kıytırık bedava site radyolariyla ugrasilmaz.

SacrificeGGTC
26.Temmuz.2012, 11:25
Heavy metal kuşağında yer alabilirim. 80's grupları hakkında yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum. Ayrıca Glam ve Speed metal türlerinden de araya sıkıştırırım. İlgilenenler için liste oluşturup, sizlerin önüne koyabilirim.

Açıklama ve saygılarımla...

Dooki
26.Temmuz.2012, 12:57
NBA programı yaparsınız ben gelirim falan^^

kasım akdemir
26.Temmuz.2012, 13:04
Tabi canım arada borsa endeksleri üzrinden konuşur türkiyeyi bekleyen tehlikeleride masaya yatırırız. Hatta Perpetua'ya bağlanır Amerikan piyasasının gün özetini alırız ondan :D şaka bi yana ,
Forumda sürekli radyonun çalması güzel fikir. Arada dış ses kimin saat kaçta yayında olacağını felan anonslar , sonra müzik kaldığı yerden devam eder. Çalacak müzik çeşidi olarakta PAL FM RADYO FENOMEN örnek alınabilir.

Ralph
26.Temmuz.2012, 13:08
Forum açıkken radyonun açılıp kapatılabilmesi gerçekten güzel fikir. Aşağıya bir tuş eklenebilir. Böylece ayrı sayfa olmadan hem dinlenip hem de forumda gezilebilir. Ancak bu şekilde kitle oluşabilir bence. Tabi bu bu şekilde yaparken belirli günlerde belirli programlar yapılması lazım. Mesela ilk başlarda her gün belirli saatlerde açılıp gece kapatılır.

Haftanın farklı günleri farklı konular, farklı sohbetler edilebilir. Bu sayfa üzerinden de kullanıcılar yorum yazabilir, spiker bunu yorumlayabilir ya da kullanıcı radyoya bağlanabilir. Birden fazla kullanıcı da bağlanabilir ya da bilemiyorum. Bu şekilde çok ilgi çekici olur.

Kaka Leite
26.Temmuz.2012, 13:11
Forum açıkken radyonun açılıp kapatılabilmesi gerçekten güzel fikir. Aşağıya bir tuş eklenebilir. Böylece ayrı sayfa olmadan hem dinlenip hem de forumda gezilebilir. Ancak bu şekilde kitle oluşabilir bence. Tabi bu bu şekilde yaparken belirli günlerde belirli programlar yapılması lazım. Mesela ilk başlarda her gün belirli saatlerde açılıp gece kapatılır.

Haftanın farklı günleri farklı konular, farklı sohbetler edilebilir. Bu sayfa üzerinden de kullanıcılar yorum yazabilir, spiker bunu yorumlayabilir ya da kullanıcı radyoya bağlanabilir. Birden fazla kullanıcı da bağlanabilir ya da bilemiyorum. Bu şekilde çok ilgi çekici olur.

Sende şarkı söylersin ? Olabilir böyle şeyler mesela sende istersen :)

Ralph
26.Temmuz.2012, 13:13
Sende şarkı söylersin ? Olabilir böyle şeyler mesela sende istersen :)

Canımsın :) Söylerim tabi

Kaka Leite
26.Temmuz.2012, 13:14
Canımsın :) Söylerim tabi

Solisti bulduk işte daha ne :zuhaha

Ralph
26.Temmuz.2012, 13:15
Solisti bulduk işte daha ne :zuhaha

Spiker olurum demedim ama :) Beceremem o işleri pek konuşkan olamam o ortamda. Daha ağzı laf yapan biri lazım. Murat yapar o işi sanki :)

RaSenGan
26.Temmuz.2012, 15:10
Sadece müzik çalıp arada bir iki kelime etmekle radyonun ömrü sadece birkaç gün olur.İlgi çekici,değişik şeyler yapmak lazım.Atıyorum iki kişi canlı yayında iddaa programı yapabilir.Forumda iddaa oynayan çok.Hem keyifli olur hem oynayanlara yardımcı olabilir.Daha sonra iki kişilk bir oyuncu tartışma programı olabilir.FM'deki oyuncularla,genç yeteneklerle ilgili bilgi alışverişi yapılabilir,forumda sorulan sorulara radyo üzerinden cevaplar verilebilir.Yine iki kişi taktik programı yapıp püf noktaları konuşabilir vs vs. böyle uzar gider.Yapılabilecek birçok şey var.Bence bunlar yapılırsa radyonun izleyici oranı da yüksek olur.Geceleri de farklı farklı türkü gecesi,rock gecesi vs. yapılır herkese hitap eder radyo.

LaigLeNoiR
26.Temmuz.2012, 15:13
Sadece müzik çalıp arada bir iki kelime etmekle radyonun ömrü sadece birkaç gün olur.İlgi çekici,değişik şeyler yapmak lazım.Atıyorum iki kişi canlı yayında iddaa programı yapabilir.Forumda iddaa oynayan çok.Hem keyifli olur hem oynayanlara yardımcı olabilir.Daha sonra iki kişilk bir oyuncu tartışma programı olabilir.FM'deki oyuncularla,genç yeteneklerle ilgili bilgi alışverişi yapılabilir,forumda sorulan sorulara radyo üzerinden cevaplar verilebilir.Yine iki kişi taktik programı yapıp püf noktaları konuşabilir vs vs. böyle uzar gider.Yapılabilecek birçok şey var.Bence bunlar yapılırsa radyonun izleyici oranı da yüksek olur.Geceleri de farklı farklı türkü gecesi,rock gecesi vs. yapılır herkese hitap eder radyo.

Amacımız izleyici değilde dinleyiciyi artırmak Aygüncüm :)

Ama söylediklerinde haklı olabilirsiniz ancak bu söyledikleriniz Alem FM'de bile yok :)

RaSenGan
26.Temmuz.2012, 15:28
Amacımız izleyici değilde dinleyiciyi artırmak Aygüncüm :)

Ama söylediklerinde haklı olabilirsiniz ancak bu söyledikleriniz Alem FM'de bile yok :)

Radyo mu dinlediğim var yanlış yazmışım :D

Bizde olsun farkımız olsun abi :) Zaten ortalıkta bir sürü radyo var çalınan müzikler hemen hemen aynı.Sadece müzik falan olursa ben açıp dinlemem şahsen.Ama farklı şeyler olursa dinlerim.Bu radyoyu diğer radyolarla bir tutmak yanlış olur.Burası bir FM forumu ve kendine has bazı farklı şeyleri olmalı bence radyoda :)

goosfraba
26.Temmuz.2012, 15:30
aygün'ün dedikleri mantıklı.

hiç değilse, açın önünüze birkaç spor internet sitesi, transfer haberleri, takımlardan haberleri falan konuşun, kritiğini yapın, arada espri yapın. millet can atar dinlemek için. :)

şahsen sadece müzik çalan bir radyoyu dinlemem.

E.Cartman
26.Temmuz.2012, 15:53
Ligler başlasın iddaa programı yapılsın hele birde tahminlerden bir kaçı tutarsa görün o zaman dinleyici sayısını :zuhaha

Börk
26.Temmuz.2012, 16:50
2'ye inmiştim ben :n:

Siz yine iyisiniz :icon_lol:

Nedvedmania
26.Temmuz.2012, 17:03
Cihan Hocayla İftara Doğru programı yaparız bide :D

Dooki
26.Temmuz.2012, 17:09
Cihan Hocayla İftara Doğru programı yaparız bide :D

Hocam iftara 5 dakika kala bir seyirci sorusu var, fmde boş kaleye kaçırılan gole küfür oruca zarar verir mi?

24kobebryant
26.Temmuz.2012, 19:15
Hocam iftara 5 dakika kala bir seyirci sorusu var, fmde boş kaleye kaçırılan gole küfür oruca zarar verir mi?

Merak içindeyim.

Nedvedmania
26.Temmuz.2012, 19:32
Sorular ve cevapları için lütfen radyoyu bekleyin :D

dinleyici olarak hazırım :)