View Full Version : taktik
fmhastasi
29.Temmuz.2012, 13:00
topa hakim olamıyorum rakip inanılmaz paslar yapıyor ceza sahamda bir de kanatlardan cok atak yiyorum adamların kanat oyuncuları sürekli 0 bölgesine kadar inip orta ile gol buluyor rakibi nasıl cözebilirim aynı taktigi bende yapmak istiyorum siz nasıl bir önlem alıyorsunuz bu kanatlara ve pas yapan takımlara karşı merak ettim ?
serwan
29.Temmuz.2012, 13:45
topa hakim olamıyorum rakip inanılmaz paslar yapıyor ceza sahamda bir de kanatlardan cok atak yiyorum adamların kanat oyuncuları sürekli 0 bölgesine kadar inip orta ile gol buluyor rakibi nasıl cözebilirim aynı taktigi bende yapmak istiyorum siz nasıl bir önlem alıyorsunuz bu kanatlara ve pas yapan takımlara karşı merak ettim ?
atak yaparak.. eğer atakları siz yaparsanız rakip üstünüze gelecek fırsat bulamaz :)
SacrificeGGTC
29.Temmuz.2012, 14:35
Yapılacak işlemler var. Kendi bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışacağım;
1. Pasları kesebilmenin, en aza indirgemenin yolu taktik oluştururken, ''Zonal marking'' seçmelisin. ''Man marking''i neden seçmediğimi şöyle açıklayayım. Rakip çok pas yapıyorsa, ara pasta deneyecektir ve adam adama da bu durum biraz sıkıntı yaratabilir. Alan markajı kademe olarak bunları durdurmakta daha etkili bir taktik.
2. Kanatlardan çok atak yiyiyorsan her maça ''Clear ball to flanks'' seçeneği ile başlamalısın. Ayrıca belki ''Play wider'' ile hem kanatlardaki trafiği kesersin, hemde topa daha fazla sahip olursun kanatlarda. Tabi, futbolcuların hem hızlı, hem iyi pas yapabilen, hem de yaratıcı olmalı.
3. Orta ile gol buluyor demişsin. Bunun tek çözümü, iyi ''Heading'' ve ''Positining''e sahip defans oyuncuları ile aşabilirsin.
Bir yerde yanlış ve ya eksik düşünüyorsam, lütfen uyarın.
Bilgi ve saygılarımla...
nessus
29.Temmuz.2012, 14:46
Bu sadece tek bir rakibe karşı değil de genel bir sıkıntıysa sorun topa sahip olamaman da demektir. Yani bir nevi serwan'ın dediğini uygulamalısın. Topa sahip olamazsan rakibin üstünlüğünü kabul edersin ve ne önlem alırsan al karşı tarafın 90 dakika domine ettiği maçtan sağ çıkamazsın. FM'de bir Yunanistan olma şansı yok.
Yaptığın taktikte bir sorun var sanıyorum. Asistanın önerilerine uygun roller ver oyunculara belki kısa vadede biraz toparlanma sağlayacaktır.
fmhastasi
29.Temmuz.2012, 15:45
tam saha pres veriyorum kanatlardaki beklerim hep ileri dogru gidiyor adamlar kanatları hallaç pamuguna ceviriyor bundan olabilirmi
martymcfly
29.Temmuz.2012, 17:28
Match prepration dan team blend çalıştır yüksek bir şekilde en az 1 ay.
fmhastasi
29.Temmuz.2012, 20:29
Match prepration dan team blend çalıştır yüksek bir şekilde en az 1 ay.
teşekkürler
barazite
30.Temmuz.2012, 08:31
Beklerin çok iyi değil anlaşılan atak yapma arka bek yap. Alan markajı yaptır takımına ve yakın oynat narrow. Takım oyunu çalıştır . Anladğım kadarıyla takım atak da yapamıyor. o zaman hızlı oyuncularınla kontra atak oyna onların bekleri senin sahandayken gol bulabilirsin. Ama iyi stoperler ve bekler yani defans hattı fm de çok önemli. İleridekiler gol atar önceliğin gol yememk.
Önder HOCA
30.Temmuz.2012, 16:09
Birde beklerine tight marking verme ki toplu adamı kovalarken arklarına boş adam kaçırmasınlar
fmhastasi
31.Temmuz.2012, 19:10
play wider genişmi oynim yoksa darmı anlayamadım tam bir arkadaş dar alanda oyna demiş?