PDA

View Full Version : İstanbul BB - Beşiktaş | STSL 1.Hafta

LaigLeNoiR
16.Ağustos.2012, 23:54
http://img4.ressim.net/out.php/i6038656_ibb.png (http://www.ressim.net/i/6038656)

Ralph
16.Ağustos.2012, 23:59
Uzun zamandır şansımız tutmuyor İBB'ye. Tek umudum sağı solu (en azından şimdilik) belli olmayan bir takımız, bu yüzden karşıdaki takım bizim nasıl bir sistemde oynadığımızı tahmin edemeyecek. Kesin 3 puan gerekiyor çünkü haftaya derbi var.

Night_Mare17
17.Ağustos.2012, 00:05
2-3 Beşiktaş alır. Fernandes'in şov yapacağını düşünüyorum.

Mamadou
17.Ağustos.2012, 00:10
Umarım bu kez İBB'ye karşı şanssızlığımızı kırıp lige 3 puanla başlarız.

Teoride eğer Samet Aybaba deplasman falan dinlemez ve golü düşünen bir takım çıkartırsa sahaya Carvalhal'ın takımına karşı her türlü üstünlük kurar diye düşünüyorum. Geçen sezon bize karşı hucum oynayan takımların alayı harcadı. İBB'nin ne oynayacağı belli az çok. IBB'ye ayak uydurmamalıyız. Net bir galibiyet alabiliriz.

kalemci
17.Ağustos.2012, 00:15
Carvalhal olmasaydı İBB rahat alır derdim de Beşiktaş en az 1 puan çıkartır bence.

sarianet
17.Ağustos.2012, 00:30
haftanın en zevkli geçeceğini varsaydığım maç zevkle izleyeceğim beraberlik bekliyorum

byariff
17.Ağustos.2012, 00:46
1-1 yada 2-2"lik beraberlik bekliyorum.

footballer33
17.Ağustos.2012, 00:48
Lige galibiyetle başlayacağımızı umuyorum. Şeytanın bacağını kıracağımız bir maç olur inşallah. Carlos'un rakibimizde olması bizim için dezavantaj değil, avantaj bile olabilir; çünkü farklı bir sistem ve oyuncu kadrosu olacak sahada. Ayrıca ligin ilk maçı. Hiçbir takım rakibinin ne yapacağını bilmiyor şu anda. Başarılar Karakartal, vira bismillah.

Bu arada, nerede kalmıştık? :)

Cenk
Hilbert Sivok Escude Uğur
Necip(Veli)
Olcay Fernandes Oğuzhan
Pektemek Almeida

anil luque
17.Ağustos.2012, 02:33
Sezon öncesini zaman zaman yüksek grafikte zaman zamansa vasatın altında geçirdiğimiz için orta şekerli bir kamp dönemi olarak değerlendiriyorum. Son zamanlarda İBB'ye diş geçiremediğimiz aşikar ancak bu sefer işler farklı. Bambaşka bir Beşiktaş olacak sahada gerek mantelite gerek formasyon açısından.

Güzel geçeceğine yürekten inandığım bu sezon güzel başlasın güzel bitsin. Haydi bismillah Kartalım..

Mehmet abinin kadroya katılıyorum bu arada , bir aksilik olmazsa böyle çıkarız sahaya.

GeNç KaRTaL
17.Ağustos.2012, 02:42
İBB'ye karşı her zamanki gibi zorlanırız.Carvalhal'in oyun mantalitesi İBB'nin yıllardır oynadığı oyun stiliyle aynı.Oturmuş bir kadroları var.Bizde ise yeni bir kadro ve yeni bir sistem var.Maçın Olimpiyat'ta olması da bizim için dezavantaj.Eğer hücumda bulduğumuz şansları değerlendirmede cömert davranmazsak ve Cenk yine saçma sapan hatalar yapmazsa,ancak öyle kazanırız.Yoksa beraberlik ağır basıyor.

besiktas1903
17.Ağustos.2012, 02:51
Hollanda'da IBB - Elazigspor maçini izlemistim ve IBB 2-1 kazanmisti ama o bildigimiz IBB yoktu sahada. Tabi hazirlik maçi oldugunu unutmamak lazim. Arkadaslarin dedigi gibi bizim nasil bir oyun oynayacagimizi bilmiyorlar ve bu avantaji kullanip kazaniriz bence.

Corpus
17.Ağustos.2012, 03:00
Beşiktaş yine puan kaybedecektir. Carvalhal Beşiktaş' da kimin ne yapacağını biliyordur. Buna göre önlemler alacaklardır. Beşiktaş' ın dağınık bekleri ve Cenk' i de sayarsak İBB gol bulacaktır. Buna ek olarak kanatsız oynayacak bir Beşiktaş Almeida' nın ayağından çok zor gol bulur.

Tahminim 2-0 İBB.

anil luque
18.Ağustos.2012, 17:29
Carva'nın takımından Fernandes ve Almeida var sadece geriye kalan (ofansif olarak) ve belki de oynarsak Pektemek. O yüzden Zafer'e katılmıyorum Carva bizim hakkımızda çok da tahminde bulunamaz. Zaten taktik açıdan da tamamen farklı bir kimliğe büründük artık çift forvetli sisteme geçerek. Tabi bunu oturtmak zaman alacak kaldı ki hazırlık maçlarında kanat forvet şeklinde oynattı Almeida'nın yanında oynayanları. Bakalım nasıl bir diziliş olacak ama ben bu sefer İBB'nin bize zorluk çıkarabileceğini sanmıyorum.

Ralph
19.Ağustos.2012, 03:57
Niyeyse böyle bir umut kapladı içimi bu maçı alacağımıza dair. Hatta güzel oynayacağımıza dair.

playeray
19.Ağustos.2012, 16:18
Olcay ve Fernandes iyi oynarsa kazanırız.

Ralph
19.Ağustos.2012, 16:21
Sadece onlar iyi oynamasın. 1-2 oyuncuyla maç kazanmayı hiç sevmiyorum. Sezon boyunca iki adama bağlı kalıyoruz sonra. Takım olarak iyi oynamamız lazım başarı için.

byariff
19.Ağustos.2012, 19:40
ee hani bu stat bakimdaydi oynanmicakti http://i.imgur.com/MDLtV.jpg

Ralph
19.Ağustos.2012, 19:51
Cenk hılbert toraman sıvok uguerr boral mustafa velı hasan turk olcay fernandes almeıda

Hasan Türk'ün direk oynaması çok garibime gitti. Umarım iyi oynar da kazanırız.

attirson
19.Ağustos.2012, 19:53
Hasan Türk kim ya ? Altyapıdan mı ?

Ralph
19.Ağustos.2012, 19:55
Yetenekli bir genç altyapıdan. Ama ilk maçtan oynatılması tuhaf olmuş. Umarım iyi oynar da medya kurbanı olmaz.

GeNç KaRTaL
19.Ağustos.2012, 19:56
Hasan Türk yetenekli bir oyuncu.Ben şaşırmadım ilk 11 çıkmasına.Kadro fena değil de,Toraman yerine Escude,Veli yerine de Oğuzhan olsaydı daha iyi olurdu bence.Oğuzhan maçın ilerleyen dakikalarında şans bulacaktır mutlaka.Eğer oyun sıkışmışsa,açılmasında katkısı olabilir.

byariff
19.Ağustos.2012, 19:57
yedeklerde muhammed varmi acaba artik onuda izleme zamani geldi bence.

anil luque
19.Ağustos.2012, 21:01
Su veli de ne var arkadas her hoca banko oynatiyor ! Onun yerine necip ugurun yerine de ismail olsa tam super olacak. Hasan Turkun oynamasina ise cok sevindim. Hazirlik maclarinda ne kqdar saglam bir kumasa sahip oldugunu gosterdi bence.

byariff
19.Ağustos.2012, 21:15
belediyede doka sakat mi yoksa satildi mi ?

Necip girdi - veli cikiyor

Universal
19.Ağustos.2012, 21:40
Cenk çok iyi bir çıkarış yaptı.

byariff
19.Ağustos.2012, 21:46
ilk yari 0-0 bitti , batuhan ve oguzhan girmeli..

LaigLeNoiR
19.Ağustos.2012, 21:55
Fernandes'i rahatlatıcak orta sahada adam yok. Geçen sene Ernst vardı ama Hasan'a da Necip'e de çok güvenip pas atamıyor. İlerideyse Almeida'ya gerideyse Sivok'a dönüyor.

Bir de kaç yıldır söylüyorum tekrar edicem yine bu Toraman'ı sevemedim bir türlü. Sürekli hata yapıyor kaptan diye bu adam oynamak zorunda mı.

enesemin53
19.Ağustos.2012, 22:05
Bir de kaç yıldır söylüyorum tekrar edicem yine bu Toraman'ı sevemedim bir türlü. Sürekli hata yapıyor kaptan diye bu adam oynamak zorunda mı.Bizde de Ümit Özat vardı bu kıvamda, sıkıntılı bir durum.

İçim elvermiyor ama eğer Tuncay bize gelmeyecekse Beşiktaşa gitsin faydalı olur canlandırır.

Ek: Necip'in ilk yarı sonlarındaki müdahelesi müthişti ya.

ForCimbom
19.Ağustos.2012, 22:09
Olimpiyat bakımdaydı hani?

byariff
19.Ağustos.2012, 22:12
Tom çok net gol kacirdi

berkay123456
19.Ağustos.2012, 22:17
Sakatlığı var.

byariff
19.Ağustos.2012, 22:19
Cihan atti 1-0 ibb one geçti

TeNaciOUS MidFieLdeR
19.Ağustos.2012, 22:23

Sakatlığı var.

hicbirisi degil, cezali :]
BJK nasil oynuyor, isik var mi?

byariff
19.Ağustos.2012, 22:24
Besiktas genel olarak iyi ama almeida ile olmaz bence , bu arada webo gerçekten cok buyuk topcu.

Hasan cikti oguzhan girdi

byariff
19.Ağustos.2012, 22:39
olcay muthis pas atti necip karsi karsiya kacirdi kalecide iyi cikartti

ibb"de turgay girdi - tom cikti

enesemin53
19.Ağustos.2012, 22:41
Olcay beklenenden iyi çıkacak gibi

byariff
19.Ağustos.2012, 22:43
Almeida 1-1 yapti

enesemin53
19.Ağustos.2012, 22:44
Fernandes çarptırdı da denebilir:)

byariff
19.Ağustos.2012, 22:48
Sivok atti ama ofsayt

byariff
19.Ağustos.2012, 22:55
Maç 1-1 bitti

RaSenGan
19.Ağustos.2012, 23:01
İkinci yarıyı izledim.Beşiktaş bize karşı da böyle oynarsa hezimet yaşatırız çok kötü oynuyorlar.1-0 yenik duruma düşünce Pektemek'in çıkıp Akyüz'ün girmesi acayip saçma geldi bana.Pektemek çok daha kaliteli bence.

Ralph
19.Ağustos.2012, 23:01
Anlaşıldı bu takım bizi kanser etmeye devam edecek. Kesin olarak şunu söyleyeyim ki Batuhan-Mustafa-Almeida forvetleri ile biz hiç ama hiç bir şey yapamayız. Bütün takım Fernandes'e bağlı olduğu gibi Almeida bile Fernandes'in ortalarına bakıyor sadece. Fernandes bir sakatlansa ya da ceza alsa Almeida sahadan silinecek. Kesinlikle Webo'yu almamız gerekirdi. Haydi onu geçtim transfer sezonu bitmemişken atik bir hızlı atik bir forvet almamız lazım.

Size net olarak bir şey söyleyeyim; İBB'deki Holmen ve Webo bize gelse biz bu ligin tozunu attırırız bu kadar net söylüyorum.

berkay123456
19.Ağustos.2012, 23:02
hicbirisi degil, cezali :]
BJK nasil oynuyor, isik var mi?

Eksiklerde görünce direk sakat zannettim :D

Maçı son 30 dakika izledim, Beşiktaş fena top yapmıyor da Fernandes'e bakıyor tek iş.Sanırım bu sene de en büyük gol ağzı duran toplar olacak.

byariff
19.Ağustos.2012, 23:04
Webo - Tom bugun muthislerdi ibb ilerliyen haftalarda "bence" çok can yakarlar.

C h A o S
19.Ağustos.2012, 23:04
Bana göre İBB galibiyeti kaçıran taraftı.Yine her zamanki gibi kontraları etkili yapıyorlar.Fernandes'i Beşiktaş'tan çıkar kadrosu vasat.Fernandes ayakta tutuyor.

Ralph
19.Ağustos.2012, 23:08
Eğer bu yönetim transfer sezonu kapanmadan adam gibi bir ortasaha ve özellikle kıvrak bir forvet almazsa ben artık hiç bir şey beklemem o yönetimden. Holmen ve Webo tarzı adam lazım bize. Takım küme düşeceğine borcu olsun kapansın arkadaş ya. Madara olacaksak paramızla madara olalım.

GeNç KaRTaL
19.Ağustos.2012, 23:12
Klasik,yıllardır alıştığımız Beşiktaş sahadaydı yine.Maça aslında fena başlamadık.İlk 15-20 dakika İBB kalemize bile gelemedi.Oyunun hakimiydik ama 1-2 pozisyon bulabildik anca.20'de Veli sakatlandıktan sonra İBB ağırlığını koydu ve oyunun hakimiyetini eline aldı.Pozisyonlar buldular ama atamadılar.İlk yarıda şutumuz yoktu.İkinci yarıda hücumda daha derli toplu oynadık.Ortada gidiyordu maç.İBB duran toptan Cihan ile buldu golü.Sonra biz daha çok bastırmaya başladık ve Almeida ile golü bulduk.Kısaca maçın özeti böyle.

Takım oyunu olarak vasat bir performans sergiledik.Maça başladığımızda,acaba yıllardır özlediğimiz Beşiktaş'ı mı seyredeceğiz dedim.İleride çoğalıp,paslarla oyunu tutuyorduk ama bu oyun uzun sürmedi.Bekler yeterince destek vermediler maçın başı ve sonu hariç.Yine özellikle maçın sonları haricinde yetenekli oyuncularımız da pek insiyatif alamadılar.Böyle olunca da berabere bitti beklenildiği gibi.

Cenk bugün bir kaç top sektirdi ama genel olarak iyiydi.İlk yarıda önemli bir pozisyon çıkarttı karşı karşıya.Hoca Toraman'ı anladığım kadarıyla ilk 11'in değişilmez ismi olarak düşünüyor.Umarım bu hatasının farkına bir an önce varır.Yıllardır seyrediyoruz.İyi bir stoper değil çünkü.Sırf kaptan kontenjanından kadroda yer alıyor.Veli'nin çıkması çok etkiledi.Veli'nin yerine Hasan Türk veya Necip daha iyi olur diye düşünüyordum ama bugün yanıldığımı gördüm.Oğuzhan'ın mutlaka ilk 11 başlaması lazım bu sistemde.Çünkü topu ileriye çok iyi taşıyor,iyi top dağıtıyor.Pektemek sezon hazırlığından beri pek iyi görüntü sergileyemiyor.Umarım bir an önce toparlanır.Diğer oyuncular ise idare ettiler.Daha iyi olmamız lazım ama.

LaigLeNoiR
19.Ağustos.2012, 23:13
Takımda kanat yok farkındamısınız.

----------Hasan
Fernandes - Veli
Olcay-----------------Pektemek
----------Almeida

Bu takımda madem Pektemek kanat olarak düşünülüyor, o zaman Almeida'nın alternatifi Batuhan ve Akyüz mü.

Çok acemi bir kadromuz var. Tecrübeli birkaç isme ihtiyacımız var. Orta alana kesinlikle Fernandes'İn yanına oyuncu lazım. Kanat lazım.

Git kardeşim Hurşut ile Erman Kılıç'ı al gel. Forvet transferine ihtiyaç var, Webo'yu al ne bileyim bir bitirici forvet almak lazım. Bunlar hiç gözükmeyen durumlar mı ?

Ralph
19.Ağustos.2012, 23:24
Klasik,yıllardır alıştığımız Beşiktaş sahadaydı yine.Maça aslında fena başlamadık.İlk 15-20 dakika İBB kalemize bile gelemedi.Oyunun hakimiydik ama 1-2 pozisyon bulabildik anca.20'de Veli sakatlandıktan sonra İBB ağırlığını koydu ve oyunun hakimiyetini eline aldı.Pozisyonlar buldular ama atamadılar.İlk yarıda şutumuz yoktu.İkinci yarıda hücumda daha derli toplu oynadık.Ortada gidiyordu maç.İBB duran toptan Cihan ile buldu golü.Sonra biz daha çok bastırmaya başladık ve Almeida ile golü bulduk.Kısaca maçın özeti böyle.

Takım oyunu olarak vasat bir performans sergiledik.Maça başladığımızda,acaba yıllardır özlediğimiz Beşiktaş'ı mı seyredeceğiz dedim.İleride çoğalıp,paslarla oyunu tutuyorduk ama bu oyun uzun sürmedi.Bekler yeterince destek vermediler maçın başı ve sonu hariç.Yine özellikle maçın sonları haricinde yetenekli oyuncularımız da pek insiyatif alamadılar.Böyle olunca da berabere bitti beklenildiği gibi.

Cenk bugün bir kaç top sektirdi ama genel olarak iyiydi.İlk yarıda önemli bir pozisyon çıkarttı karşı karşıya.Hoca Toraman'ı anladığım kadarıyla ilk 11'in değişilmez ismi olarak düşünüyor.Umarım bu hatasının farkına bir an önce varır.Yıllardır seyrediyoruz.İyi bir stoper değil çünkü.Sırf kaptan kontenjanından kadroda yer alıyor.Veli'nin çıkması çok etkiledi.Veli'nin yerine Hasan Türk veya Necip daha iyi olur diye düşünüyordum ama bugün yanıldığımı gördüm.Oğuzhan'ın mutlaka ilk 11 başlaması lazım bu sistemde.Çünkü topu ileriye çok iyi taşıyor,iyi top dağıtıyor.Pektemek sezon hazırlığından beri pek iyi görüntü sergileyemiyor.Umarım bir an önce toparlanır.Diğer oyuncular ise idare ettiler.Daha iyi olmamız lazım ama.

Şemsi bende senin gibi ilk 15 dakikayı görünce sevindim ama 10. dakikada arkadaşa dedim ki bu takım yıllardır ilk 15 dakika iyi oynuyor ama 15 dakikadan sonra düşmeye başlar. Bunu dedim ve Veli sakatlandı, akabinde düşüş başladı.

Şunu söyleyeyim; bu takım artık bariz şekilde 4-5-1 oynayamıyor bunu gördük yıllardır. 4-4-2 istiyor. Tek forvet kaldıramıyor bizi.

GeNç KaRTaL
19.Ağustos.2012, 23:26
Pektemek sezon hazırlığından beri pek iyi görüntü sergileyemiyor.Umarım bir an önce toparlanır.Diğer oyuncular ise idare ettiler.Daha iyi olmamız lazım ama.

Gerçi Pektemek uzun süre kanatta oynadı.Bu şekilde ondan faydalanmamız mümkün değil.Hoca ileri ikiliden birisinin kanat gibi oynaması sevdasından vazgeçse iyi olacak.Ya da Quaresma'yı affetsinler.Pektemek'in yerine giren Akyüz'ün Pektemek'in kötü halinden hiç bir farkı yok.Valla bu şartlar altında zor gol atarız.Duran toplara falan bakarız.

mpaker66
19.Ağustos.2012, 23:29
maçın 2. yarısını izledim tom webo ve edin harikalardı.Beşiktaş'ta da fernandes dışında göze çarpan yoktu, kadro çok acemi gibi, oğuzhan necip falan çok ışık vermedi.
Bu arada ekrem'in yaşı keşke 33 değilde 25 olsadı.

byariff
19.Ağustos.2012, 23:31
samet hoca 4-3-1-2 oynucagiz demisti bugun hic oyle olmadi pektemek kanattaydi daha çok.

footballer33
20.Ağustos.2012, 00:22
Şemsi'nin maçın geneli hakkında yaptığı birçok yoruma katılıyorum. Düşündüğüm şeyleri yazmış.

Kendi görüşüm ise; Oğuzhan'ın ilk 11'de şans bulması ve Muhammed'i yedekten oyuna alması daha iyi olur bence. Hasan Türk cesareti için ise, hocayı tebrik ederim. Şahsen beğendim ben.

Hayret ettiğim tek konu ise, bir inat ve ego uğruna Q7'yi harcayıp M.Akyüz'ü ve Pektemek'i kanada hapsederek verim alamamak. Pektemek bu şekilde oynatılmaya devam ederse, bu sene bulduğu alıcıların birinden bile teklif alamaz önümüzdeki sene.

Sen, Q7'yi satacağım diyorsan oynatmak zorundasın. Kanatsız takıma elindeki en etkili olabilecek kanat oyuncusunu koymamak için saçmasapan fantezilere girmeye gerek yok...!!!

eXcitinG
20.Ağustos.2012, 14:24
Eee ne oLdu bizim çift forvet sistemi ?

Fernandes sorumLuLuk aLmadığı sürece bizim takımdan birşey oLmaz. Fernandes inanıLmaz isteksiz di dün. Ayrıca ALmeida yı da iLk defa bu kadar istekLi ve arzuLu gördüm.

Kısacası anLaşıLan o ki bu sezon Beşiktaş maçLarını izLerken pek birşey bekLememek gerekiyor.

Mamadou
20.Ağustos.2012, 16:20
Bence bize 1 puanı getiren Carvalhal'ın tercihleri oldu. Golü attıktan sonra takımı geriye yaslaması ve yanlış oyuncu değişiklikleri bize yaradı. İBB'nin bu sezon özellikle iç sahada öne geçip puan yitirdiği çok maç olur tahminimce. Takımı ilk maçtan eleştirmek çok sağlıklı olmayabilir. Sonuçta çok genç bir takımla yola çıkıldı. Veli çıkana kadar gayet iyi oynuyorduk ama Veli çıkınca takım düzeni diye bir şey kalmadı. Bu takımın en büyük sorunu orta açan oyuncunun olmaması. Fernandes'in kornerleri ve serbest vuruşları dışında bir tane orta açabilen oyuncu yok. Toraman konusunda arkadaşlara katılıyorum. Bu takımın iki as stoperi Sivok-Escude ikilisi olmalı. İlla Toraman'a yer açmak istiyorsa bu oyun düzeninde sağ beke kaydırıp Hilbert'i önde kullanmak daha mantıklı.