View Full Version : Haluk Ulusoy'un Aurelio Hakındaki Yorumları!!!
mgungor
06.Haziran.2006, 10:35
Ulusoy: "Aurelio'yu aratmazlar"
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Fenerbahçeli Aurelio'nun, Türk vatandaşlığına geçerek bu statüde oynaması konusunda ilginç değerlendirmeler yaptı. Ulusoy, "Bu konu geçmişten beri var. Türk vatandaşlığına başvuran futbolcu, ancak 5 yıldan sonra Türk statüsünde oynayabilir. Bu konuda fuzuli bir gündem yaratıldı, yanlış anlaşılmalar oldu" diye konuştu.
http://www.superspor.com/images/1/119/9635_B_HalukUlusoy003.jpg
Ulusoy, "Aurelio'nun, Türk vatandaşlığına geçmesi halinde A Milli Takım'da oynamasını nasıl değerlendirirsiniz" şeklindeki soruya ise, "Türkiye'de mükemmel futbolcularımız var. Benim düşüncem, ülkemizdeki futbolcular onu aratmaz" yanıtını verdi.
06.06.2006
Kaynak : Milliyet
sergenNn
06.Haziran.2006, 11:06
Çok doğru söylemiş.
TÜRKİYE Milli Takım'ında ikinci uyruğu Türk olacak bir kişinin olmaması lazım.Yani bir sürü ikinci uyruğu Türk olup oynayanlar var.Ama onlar Türk çocuğu.Annesi,babası ya da en azından birisi Türk.Ama Aurelio bir Türk değil ve Milli Takım'da oynamasını desteklemiyorum.
senderson
06.Haziran.2006, 11:36
Devşirme oyuncuların olması gerekir.Japonyada Alex ve Santos adında Brezilyalılar oynuyor.Fransız milli takımının çoğu zenci keza Ingiltere,Almanya,Portekiz vs gibi ülkeler böyle oyuncuları kullanıyorlar.Başarı olduktan sonra kimse şikayet etmez.Marco Aurelio yu milli takımda görmeyi çok isterim
mgungor
06.Haziran.2006, 11:38
aurelio dan daha iyi oyuncular var türk olarak
ozzy
06.Haziran.2006, 11:45
ben katılmıyorum bence oynamalı görüyoruz işte aurelio, hem hüseyinden hemde fahriden kat kat iyi futbolcu.makedonya bile son maçta bize karşı brezilya asıllı adam oynattı.artık çağa ayak uydurulması zorunlu yoksa biz bir yerlere gelemeyiz bu benim düşüncem.
aslan_yürek
06.Haziran.2006, 12:05
gülüyorum sizin söylediklerinize türkiye milli futbol takımında türkler oynamalıdır türk oyuncular milli formayı giydiğinde istiklal marşını okuduğunda tüyleri diken diken olur aurelionun olurmu peki
senderson
06.Haziran.2006, 12:16
Acaba her Türk dediğimiz insan/oyuncu İstiklal Marşı'nı duyduğunda söyleyebiliyormu??Yada onu geçtim tüyleri diken diken olabiliyormu??
mgungor
06.Haziran.2006, 12:19
ya bunun istiklal marşıyla alakası yok ama aurelio ya glinceye kadar bi sürü türk oyuncu var...
Burak Duran
06.Haziran.2006, 12:19
valla bence hırs önemli doğru ama kalitede önemli hüseyin ve fahrinin kalitesi ortada. Nuri şahin orayı toplar ama yanına aurelio gibi bir adam koyarsanız sırtınız yere gelmez bence oynamalı
aslan_yürek
06.Haziran.2006, 12:48
aurelio oynarsa türk futbolculara haksızlık olur
nekop
06.Haziran.2006, 13:29
türk milli takımının aurelioya ihtiyacı yoktur...
sergenNn
06.Haziran.2006, 13:43
Türk Milli Takım'ı başarısız olsun ama TÜRK Futbolcularla başarısız olsun!
Türkiye Dünya Kupası'nı kazansım ama takımın 3-4 futbolcusu aurelio gibi futbolcular(5 yıl Türkiye'de oynamış futbolcular)olsun ve kupayı onların sayesinde alalım.Ben o kupayı aldığımıza sevinmem...
senderson
06.Haziran.2006, 13:50
Ozaman Fransanız 98 Wc ve 00 Euro da sevinmemesi lazım.Takımın yarısı Fransız değildi.
mgungor
06.Haziran.2006, 14:07
Biz Fransız değiliz arkadaşım.Biz Türk'üz!!!
paco
06.Haziran.2006, 15:32
bence bazılarınız fazla milliyetçi davranıyor... tamam aurelio olmazsa milli takım çok şey kaybetmez ama oynarsa aurelio nun milli takıma çok şey katacağı kesin ...
futbol oynamak için tüylerinin diken diken olmasına gerek yok ... sadece bu işi iyi yapması lazım ki aurelio bu işi çok iyi yapıyor ....
senderson
06.Haziran.2006, 16:29
Biz Fransız değiliz arkadaşım.Biz Türk'üz!!!
Örnek veriyorum arkadaşım.Ben "Biz Fransızız" demiyorum...
Burak Duran
06.Haziran.2006, 18:00
bu kadar tutuculuk niye adam sonuçta 5yıldır türkiye oda türk oldu sayılır. bu adam oynasa ne olurki? hüseyin çok mu hırslşı oynuyor yapmayın aurelio kendini kabullendirmek için hüseyin oynadığında 100 kat daha hırslı oynar
perpetua
06.Haziran.2006, 18:01
Bir yandan Aurelio'nun Huseyin den bir gomlek daha iyi olmasi Milli Takim'a yararli olacagini, diger yandan ise Turk olmayan bir kisinin Milli Takim'da ne kadar canla basla mucadele edecegini dusunuyorum.
Teoride Aurelio'nun oynamasi Milli takimi biraz daha iyi yapar ancak acaba Aurelio Milli Takim'da sakatlanma pahasina mucadele eder mi? Tabii Fatih Terim'e kalmis bir sey. Belki de bir kac mac dener nasil mucadele ettigi gozlemlenir ve ona gore karar verilir.
Tabii butun bunlarda tek uzuntum, 70 milyon kisilik ulkeden futbolcu cikarmakta, ozellikle defansif ozellikli futbolcu cikarmakta yasadigimiz sorunlar.
senderson
06.Haziran.2006, 19:01
Bir yandan Aurelio'nun Huseyin den bir gomlek daha iyi olmasi Milli Takim'a yararli olacagini, diger yandan ise Turk olmayan bir kisinin Milli Takim'da ne kadar canla basla mucadele edecegini dusunuyorum.
Teoride Aurelio'nun oynamasi Milli takimi biraz daha iyi yapar ancak acaba Aurelio Milli Takim'da sakatlanma pahasina mucadele eder mi? Tabii Fatih Terim'e kalmis bir sey. Belki de bir kac mac dener nasil mucadele ettigi gozlemlenir ve ona gore karar verilir.
Tabii butun bunlarda tek uzuntum, 70 milyon kisilik ulkeden futbolcu cikarmakta, ozellikle defansif ozellikli futbolcu cikarmakta yasadigimiz sorunlar.
En azından denenmesi gerekir abi dediğin gibi.Çoğu milli takım devşirme oyuncularla biyerlere gelebiliyor...
Jesus_FB
06.Haziran.2006, 19:19
altintop kardeşler daha doğru düzgün türkçe bile konuşamıyor
aurelio oynasa da olur oynamasada olur oynarsa katkı sağlar
Universal
06.Haziran.2006, 19:22
fazla oyuncu göz çıkarmaz bana göre aurelio şuan ki milli takımda oynayan bazı oyunculardan çok daha iyi oynuyor
mgungor
06.Haziran.2006, 20:11
Arkadaşlar Aurolio ya gelinceye kadar bir sürü ondan kaliteli türk youncular var.onlar neden oynamasınki?
pessy
06.Haziran.2006, 20:13
bizim aurellio ya ihtiyacımızz yok ondan kat kat iyi oyuncularımız var..
korray87
06.Haziran.2006, 20:40
ben dewsirmeye karsı egilim ama bunun yontemi önemli daha genc oyuncuları turkiyeye getrirsek onlar bir derece turklugu de ögrenip marsımızı duyduklarında bizim gbi hisseebilirler bir oyuncuyu turk yapacaksak bu aurelio dan daha iyi olmalı bence
uyurtsever
06.Haziran.2006, 22:02
Milli takımda Hüseyin'den baska ön libero bulamıyorsak oynasın bu adam milli takımda...
Universal
06.Haziran.2006, 22:05
türkiyede gerçekten hüseyinden başka ön libero yok doğru düzgün niye bu mevkide oyuncu yetiştirilmiyor yıllardır sadece o mevkide hüseyini gördüm aurelio da lazım bu yüzden takıma
Burak Duran
06.Haziran.2006, 22:26
ya türkiyede kaç tane adam var aurelio dan iyi oynayan oyuncuyu görüyoruz hüseyin.
jacke
07.Haziran.2006, 10:30
yaw bu ulusoy ne biçim adam ya.yaw anlamiorum sırf bi milliyetiçilik yüzünden türkiyeyi köreltiyoruz.yaw herkes milliyetçidir.bi tek senmisin türk oynasın diyen.ama o mevkide adam olmadıktan sora ne yapıcan.burda türkiyenin menfaatleri söz konusu.Aurelio oynasa nolur oynamasa nolur.Anlamıyorum asamoah ganalı adam almanyayla dünya kupasında?şimdi almanlar oynatıyo biz aurelioyu oynatmicaz.Bi tek biz mi akıllıyız?yada çok mu akıllılık edioz.deco brazilyalı portekizde oynuo bi tek bizmi akıllılık edip aureliyo almıyoruz ?bu ne zihniyettir anlamış değilim.
ya türkiyede kaç tane adam var aurelio dan iyi oynayan oyuncuyu görüyoruz hüseyin.
abi ben hüseyinin maçını izledim.en son makedonya maçımıydı neydi yanlış olmasın adam sırf bam güm oynuyor.ne bir pas dağıtabiliyor ne adam kesebiliyor.hiçbirşey yok.top karşıdan geli topu keseceğine bam güm oynuyor.
Türk Milli Takım'ı başarısız olsun ama TÜRK Futbolcularla başarısız olsun!
Türkiye Dünya Kupası'nı kazansım ama takımın 3-4 futbolcusu aurelio gibi futbolcular(5 yıl Türkiye'de oynamış futbolcular)olsun ve kupayı onların sayesinde alalım.Ben o kupayı aldığımıza sevinmem...
al işte bi tanede burda.içimiz kan ağlıyor bizim almanyada dünya kupasına gidemiyoruz diye milli takımı başarısız olsunda türk futbolcularla olsun.yaw bu ne biçim zihniyettir?niye başarısız olalaım?niye birşeyin iyisini yapmak varken böle kabullenelim.deco brazilyalı portekizde oynuo asamoah ganalı almanyada oynuo bunlar düşüncesizde biz mi düşünceliyiz?al noldu ugur yildirim türk hollandayı seçti noldu ?ne cvp vereceksin buna