Log in

View Full Version : Türkiye - Estonya | 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu

Pages : 1 [2]

GebzeLi1907
11.Eylül.2012, 23:59
Burak Umut Sercan dan ikisi gününde olsalardı daha da farklı bir sonuç alabilirdik.
Arda Emre Topal harika top oynadılar.Ömer Hasan Gökhan da defansta ve hucuma katkı da iyiydiler.
Semih biraz sırıttı ilk yarıda..

Nocna Mora
11.Eylül.2012, 23:59
Burak'ın yaptığı tercihler çok saçmasapandı. Baskı altında gibi. Disiplinsiz tavırları var bir de. Koşuları iyi ama daha fazlasını yapması lazım büyük takımlarda oynuyorsa. Sercan çizgiye inme özelliği dışında başka bir özelliği olmayan bir oyuncu bence bu takımda oynamaması gerekiyor. Çünkü pres yapıyoruz pas yapıyoruz Sercan sadece kanata iniyor başka bir şeyi yok. Emre ve Mehmet Topal çok iyi oynadılar. Selçuk'ta girince bu orta saha çok iyi iş yapmaya başladı.

....Ömer - Mehmet T. - Semih
GG................................Hasan Ali
.......Selçuk - Emre - Arda
.........Umut - Burak

Şeklinde oynarsak tam oynamamız gereken futbolu oynarız diye düşünüyorum. 3-5-2 gibi bir hücum düzeni.

mpaker66
12.Eylül.2012, 00:01
Bu arada maçta ki galibiyetden başka güzel olan bir şey varsa o da Arda'nın saçlarıydı :n:
Ben beğenmedim. :D
10 Kişi kalana kadar rakip pek bişey yapamadık gibi ortada idi maç,orayı düşünmek lazım.
İşi saraçoğlunda böle güzel destekliyoz, arena iğrenç falan demeye getirenleride kınıyorum,yazık!

Oghuse
12.Eylül.2012, 00:07
Burak'ın yaptığı tercihler çok saçmasapandı. Baskı altında gibi. Disiplinsiz tavırları var bir de. Koşuları iyi ama daha fazlasını yapması lazım büyük takımlarda oynuyorsa. Sercan çizgiye inme özelliği dışında başka bir özelliği olmayan bir oyuncu bence bu takımda oynamaması gerekiyor. Çünkü pres yapıyoruz pas yapıyoruz Sercan sadece kanata iniyor başka bir şeyi yok. Emre ve Mehmet Topal çok iyi oynadılar. Selçuk'ta girince bu orta saha çok iyi iş yapmaya başladı.

....Ömer - Mehmet T. - Semih
GG................................Hasan Ali
.......Selçuk - Emre - Arda
.........Umut - Burak

Şeklinde oynarsak tam oynamamız gereken futbolu oynarız diye düşünüyorum. 3-5-2 gibi bir hücum düzeni.

Taylan yanlış anlama ancak sanırım hep futbol konularında mesajlarına denk geldiğim için söylüyorum bunu bi kere kadro kurma arkadaş.. :D

europeanconquer
12.Eylül.2012, 00:07
Eveet :) Çooook saygıdeğer Hürriyet gazetesi manşeti attı.

''Gole Sevinmedi''

Estonya karşısında 3-0 öne geçince çılgınlar gibi sevinmemiz gerekiyor tabi :) Sanki sanırsın dünya kupası maçı.Bu arada zaten böyle farklı olan maçlarda Selçuk gol attığında pek bir sevinç gösterisi sergilemiyor.

EndoplazmiK RetikuluM
12.Eylül.2012, 00:11
İçinizde oynadığımız futbolu beğenenler varmış, şaşırdım. Estonya eksik kalmasaydı paçayı zor kurtarırdık bence. Umut gününde değildi -buna rağmen güzel bir kafa golü attı-, Burak berbattı. Sercan Hollanda maçında çok kötüydü ve oyuna hiç dahil olmamıştı, bu maçta da öyleydi. Topa sahip olmak, pozisyon vermemek vs. bunlar güzel şeyler fakat ardı ardına kısa pas yapıp ardından etkisiz ortalar saç baş yolduruyor, insanın canını sıkıyor, futboldan bezdiriyor. En son gördüğüm kadarıyla 33 orta yapmışız bunların 6'sı isabetliydi. Bu bir oyun planı mıdır ? Şayet öyleyse Abdullah hocanın bunu bir gözden geçirmesi lazım aksi takdirde çok başımızı vururuz bir yerlere.

eXcitinG
12.Eylül.2012, 00:16
Estonya dan bahsediyoruz. Sanki BreziLya yı yenmiş gibi yaygara koparmanın anLamı yok.

C h A o S
12.Eylül.2012, 00:18
Emre maç sonu sert bir açıklama yaptı.Efsane dediğimiz kişilerin söylediklerini duyunca özülüyoruz felan dedi.Sanırım Rıdvan Dilmen'e tepkisi.

ForsakeN
Son dakikaya kadar iyi götürdü taraftar, Burak Yılmaz'ın yuhalanması da nazar boncuğu olsun.

Vallahi o an ben bile yuh diye bağırdım evde Burak'a :D Adam her aldığı topla şut çekmeye çalışıyordu yahu

Nedvedmania
Burak abi bu resim sana gelsin :p

Nuriymiş.

http://img99.imageshack.us/img99/3981/a2iabzmcuaat2.jpg (http://img99.imageshack.us/i/a2iabzmcuaat2.jpg/)

uAburak89
12.Eylül.2012, 00:19
Haberi okudun mu Cihan ?

Golden sonra kulübeye koşan Emre Belözoğlu, tüm takımı teknik direktör Abdullah Avcı'nın etrafında topladı. Ancak o sevince Hamit Altıntop katılmadı.

Emre bunun üzerine, sevinmek için yerinden kalkmayan yıldız futbolcunun yanına giderek "Hamit ayağa kalk" diye bağırdı. Emre, ayağa kalkan ancak kulübeden dışarı çıkmayan Nuri Şahin'e de tepki gösterdi.

Nedvedmania
12.Eylül.2012, 00:21
Haberi okudun mu Cihan ?

Ben anlamam. Resimde hamit yok :D

Ayrıca Emre "Hamit ayağa kalk" felan diye bağırmadı. İzledim kaç kere tekrarını.

uAburak89
12.Eylül.2012, 00:23
Bilmiyorum forumdan maça giden oldu mu gelince yazar teyit eder, benim kaynağım maçta olan arkadaşım. Hamit'in oturduğunu, golde kalkmadığını söylüyor.

Facx
12.Eylül.2012, 00:25
emre röportajında hamiti çağırdığını söylemişti

Nedvedmania
12.Eylül.2012, 00:26
Bilmiyorum forumdan maça giden oldu mu gelince yazar teyit eder, benim kaynağım maçta olan arkadaşım. Hamit'in oturduğunu, golde kalkmadığını söylüyor.

Olabilir. Şakasına takılıyorum ben zaten :)

mpaker66
12.Eylül.2012, 00:28
Olabilir. Şakasına takılıyorum ben zaten :)
takılmak zaten şakasına olur :uzgun::icon_razz:

Nedvedmania
12.Eylül.2012, 00:31
Burak abi bu resim sana gelsin :p

Nuriymiş.

http://img99.imageshack.us/img99/3981/a2iabzmcuaat2.jpg (http://img99.imageshack.us/i/a2iabzmcuaat2.jpg/)

Şimdi dikkat ettim. Sağ altta bir kafa daha var. O Hamit demekki.

playeray
12.Eylül.2012, 00:33
Neden finalde gol atmış gibi herkesi sevindirtmeye çalışıyo Emre anlamadım

Suicider
12.Eylül.2012, 00:34
Arda ve Emre'nin bugünkü fiziki gücünü gördükten sonra antrenman programımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor.

TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Eylül.2012, 00:36
begenmediginiz hollanda ayni kadroyla macaristani deplasmanda gule oynaya yendi.
skor 4-1!

uAburak89
12.Eylül.2012, 00:41
begenmediginiz hollanda ayni kadroyla macaristani deplasmanda gule oynaya yendi.
skor 4-1!

Beğenmeyenlerden biri olarak, yazılanları farklı algılıyorsunuz bence. Hollanda Türkiye'yi her türlü yener diye bir kural yok, en azından maçın ikinci yarısında farklı bir anlayış denenebilirdi diyoruz. Hollanda maçında ezilmedik belki ama potansiyelimizi de tam kullandığımız söylenemez.

TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Eylül.2012, 00:44
Beğenmeyenlerden biri olarak, yazılanları farklı algılıyorsunuz bence. Hollanda Türkiye'yi her türlü yener diye bir kural yok, en azından maçın ikinci yarısında farklı bir anlayış denenebilirdi diyoruz. Hollanda maçında ezilmedik belki ama potansiyelimizi de tam kullandığımız söylenemez.

her zaman potansiyelli takimiz zaten, bir turlu kinetige ceviremedik :n:

uAburak89
12.Eylül.2012, 00:45
her zaman potansiyelli takimiz zaten, bir turlu kinetige ceviremedik :n:

Olacak bir gün ben inanıyorum, tüm şartlar gerçekleşecek ve coşacağız. :)

darkkobal123
12.Eylül.2012, 01:03
Defansımız sorunlu. Kırmızı kart gelene kadar verdiğimiz pozisyonların haddi hesabı yok. Estonya kırmızı kart görünce dağıldı zaten. Eğer o kırmızı kart olmasaydı şu anda kırmızı alarm bizim için ötüyor olabilirdi. Herşeye rağmen, tebrikler Milli Takım !

anil luque
12.Eylül.2012, 01:16
İlk yarıdaki futbol pek tatmin etmedi beni açıkçası. Kırmızı karta kadar giremediğimizin 5 katı pozisyon vermiş olmamız yetmiyormuş gibi kırmızı karttan sonra da uzun süre pozisyona dahi giremedik.

Zamanla daha iyi olmamız dileğiyle, tebrikler çocuklar..

Bu arada bu Selçuk polemiğine bazı galatasaraylı arkadaşlar çok duygusal yaklaşıyor. Ben de her daim bu takımda yeri olması gerektiğine inanıyorum Selçuk'un ama oynatılmadığında da dünyanın sonu olmuyor.

sarianet
12.Eylül.2012, 01:16
Valla ben Milli Takımı beğenmedim yine, hala umutsuzum. Kazanmak güzel ama oyun yeterli mi tartışılır.

Tolga'ya iş düşmedi, Ömer iyiydi, Semih güven vermedi, aslan Gökhan, kaplan Hasan Ali, Örümcek Topal, dinamo Emre, Arda fena değil, Sercan gelecek vadediyor, Umut gol dışında sahada yok, Burak 2. lig topçusu. Abdullah Avcı süper taktisyen ve son olarak Şeytan Rıdvan.

Karabasan gibo cokti bu yorum batsin bu dunya :D

Nedvedmania
12.Eylül.2012, 01:21
Fake hesap mı bilmiyorum ama 17 bin takipçisi var

Hamit Altıntop ‏@HamitAltintop06
Emre'nin bana bağırdığı ve tepki gösterdiği doğru değildir. Bundan sonrada böyle bir şey olacağıni zannetmiyorum.

ForsakeN
12.Eylül.2012, 01:31

Emre'nin bana bağırdığı ve tepki gösterdiği doğru değildir. Bundan sonrada böyle bir şey olacağıni zannetmiyorum.

fake o hesap çok belli.

barahir
12.Eylül.2012, 01:32

Kurduğu cümle bakımından mantıksız, hem bağırmadı diyor hem de bundan sonra böyle bişi olmaz diyor :) Bence de fake..

TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Eylül.2012, 01:58
milli hezeyan bitti, kluplerimize donebiliriz artik :zuhaha
milli takim gundeminin maclarin oldugu 3 gunde ve yogun sekilde yasanmasina hastayim, maclar bittigi an dikkatler diger tarafa cevriliyor :]

Nocna Mora
12.Eylül.2012, 01:58
Taylan yanlış anlama ancak sanırım hep futbol konularında mesajlarına denk geldiğim için söylüyorum bunu bi kere kadro kurma arkadaş.. :D

İstediğim topu oynasınlar kurmayı bırakacagım abi :D

futureless
12.Eylül.2012, 11:48

Eleştirilerden dolayı Abdullah Avcı'ya sahip çıkmak o hareketlerin teması.

Tolga , fazla iş düşmedi özellikle rakip 10 kişi de kalınca , yalnız maçın başında bir hatası var rakip az uyanık olsa affetmeyecekler Allah korudu ama sonuçta her kaleci yapabiliyor bunları.

Gökhan , sezona iyi başladığını düşünüyorum tek sorunu kondisyon gibi görünüyor.Dün akşam da öyleydi , gitti geldi ortalar açtı sağ bekte oynaması gereken kişi olduğunu zaten biliyorduk bunu gösterdi.Kondisyon sorununu aşarsa çok katkı yapar.Kaçırdığı gol yakışmadı kendisine , baskı altında böyle hatalar yapabiliyor Gökhan'ın önemli bir eksisi bu.Yalnız orada faul çalınmış mıydı tam hatırlamıyorum o ayrı.

Semih , maç başında çok hata yapmaya meyilli oynadı konsantrasyon sorunu olabilir yoksa Hollanda karşısında çok beğenmiştim bu maçta belli ki vardı bir sorunu.

Ömer , çok beğeniyorum gerçekten Ömer'i. Ekstra işler de yapması büyük artı.

Hasan Ali , tutarsız hareketleri var bir yaptığı bir yaptığını tutmuyor ama biraz kendini geliştirirse Gökhan'ın sol bek versiyonu olabilir. Son golde şaşırttı beni doğru yere çıkartarak.

Topal , bu maçta oynaması bence gereksizdi maç öncesindeki düşüncem buydu ama çok iyi oynadı çok çalıştı bazı gereksiz şutları vardı ama bunları da yapması lazım zira iyi şut atan bir oyuncu.

Emre , mükemmel oynadı hem top dağıttı hem mücadeleci futboluyla bir kez daha içimi cız ettirdi. Aurelio varken o gidip Emre gelmişti ah ikisi oynasa derdim , şimdi de ah Meireles'le Emre oynasa diyorum.

Arda , serbest role alışmaya çalışıyor. Etkiliydi yine biraz daha sorumluluk aldığında çok iyi işler yapacağını zaten biliyoruz.

Sercan , 2 maçtır beğenmiyorum bir şeyler oldu bu adama.Maçın başında bir soldan yardırmışlığı dışında ne bir adam geçme ne birşey.

Umut , mücadelesi yeter. Böyle forvetleri her zaman sevmişimdir.Golünü de attı , formda bir yıldızımız olarak alkışı haketti. Ayrıca Burak'a da çok iyi 2 tek top çıkardı biraz daha iyi değerlendirilebilse daha çok ön plana çıkardı.

Burak , sanırım üstünde biraz baskı var. Galatasaray'a gelmişsin hafiften olaylı bir şekilde , geçen sezon 30 un üstünde gol atmışsın , herkes senden bir şeyler bekliyor. Normal karşılıyorum o yüzden , tabii aldığını kaleye vurma özelliğini biraz bırakması lazım.

Not : Bu yazılanlar rakibin Estonya olması ve 10 kişi kalmaları göz ardı edilerek yazılmıştır.

Universal
12.Eylül.2012, 12:31

Çok güzel bir davranış yapıyor, bütün takıma her maçın bir final olduğunu ve bu işin kenetlenerek olabileceğini gösteriyor. Takım ruhunu artırmak istiyor ve iyi iki de bunu yaptı. Takımın hedefi grubu birincilikle bitirmek ise bunu yapmak zorundayız.

uAburak89
12.Eylül.2012, 12:50
Estonya’nın 20’nci dakikada on kişi kalması maçı doğru analiz etme kabiliyetimizi ister istemez köreltecek biliyorum. Ama rakip on kişi kalmasa da milli takımın olağanüstü arzusu bu Estonya’ya karşı kazanmaya yetecekti. Sadece bazı bireysel performanslar bu kadar parıltılı olmayacaktı galiba...
Yine de şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Maça doğruya daha yakın bir on birle başladık. Kamuoyunun doğrusuna değil tabii, Abdullah Avcı’nın doğrusuna... Zira Umut’u sağ açıkta, Burak’ı santrforda kullanmayı düşünen ve bunu Portekiz-Finlandiya maçlarında başarıyla uygulayan zaten Avcı ve arkadaşlarıydı. Dün kendi doğrularına döndüler, Burak da sadece 20 dakikada girdiği tam beşinci gol pozisyonunda Jaager’i attırıp maçı bitirerek doğru bir tercih olduğunu ispat etti.
Benim bir maçta yaşanan hemen her pozisyonun içinde olmayı başaran, bu kadar iyi gol koklayabilen gördüğüm son adam Tanju Çolak’tı. Bu Burak bana Tanju’nun hem fantastik gol koklama yetisini, hem de Prekazi’yle-Rıdvan’la-Gerson’la kurduğu iyi iletişimi hatırlatıyor: Burak’ın da hem Umut’la hem de Arda’yla arasında telepatik bir uyum var. Hem oynuyor, hem birbirlerini oynatıyorlar.
Tabii Burak’ın en yüksek telepati katsayısını yakaladığı adamı da unutmamak gerek. Derdim bu maçı da sadece Selçuk tercihi üstünden konuşmak değil ama kritik Romanya-Macaristan dönemeci öncesi 10 kişilik Estonya galibiyetiyle başımızın dönmesinin de gerçekçi olmadığını düşünüyorum.
Abdullah Hoca pazartesi günkü basın toplantısında “Herkes değişime saygı duyacak” dedi. Savunmanın göbeğinde Ömer-Semih, ileride Sercan’lı değişim gerçekten saygıdeğer. Ama bir değişimden söz ediyorsak; bu, gitmeye çalıştığımız Brezilya 2014’te 34’ünü görecek Emre kadar, 27’lik Selçuk etrafında da olmalı. Belli ki milli takım çatısı kurulurken Gümüşdağ-Avcı-Buruk-Belözoğlu arasındaki telepatik uyumdan faydalanılmış. Ama Dünya Kupası yolunda ihtiyacımız olan esas uyum, Selçuk-Arda-Umut-Burak arasındaki...
Bunu farklı kazanılmış, Abdullah Hoca’nın ve de Emre’nin yıldızlaştığı bir günün sonunda yazdığımın farkındayım. Evet, herkes değişime saygı duymalı. Biz de duymalıyız... Emre de... Hatta Abdullah Hoca da...

Uğur MELEKE

BleedingMoon
12.Eylül.2012, 13:29
emre artık fenerbahçe'de oynamıyor. boşuna her hareketine kıllanmanıza gerek yok. bilin yani. bu adam fenerbahçe'de değil. eski galatasaraylı emre olarak da değerlendirebilirsiniz.

uAburak89
12.Eylül.2012, 13:35
Emre'nin ne olduğu belli değil, 4 ağustos 2002 tarihinde star gazetesinde Ebru destana verdiği röportajda;

- okan'la beraber ayrıldığınızda, yönetim bir yorum yapmıştı. burada kim suçluydu?

- 'okan ağabey de, ben de iyi performans göstermiştik. hakkımızı istedik. ama tabi ki onlar da bize daha önce vermiş olduğu sözleri yerine getirmeyince, biz de onların daha sonrası için verdiği sözlere güvenmedik. biz onlar için hiçbir zaman kötü konuşmadık. faruk süren, galatasaray başkanı diye ona saygı duyduğumuz bir insandı. artık ona saygı duymuyorum. göz göre göre, bizi karalamak için, insanların yanında suçlu düşürmek için, yalanlar attı. ben galatasaraylıyım. çocukken de galatasaraylıydım. ölene kadar da galatasaraylı kalacağım.'

Sonra Fenerbahçe'ye transfer oldu, çocukluğundan beri Fenerbahçe'li oldu.

Bu sene de çocukluğundan beri A. Madrid'e sempatisi olduğunu, takip ettiğini öğrendik.

Emre'nin Milli Takım kaptanı olması utanç verici, bu zamana kadar yapmış olduğu hal ve hareketleriyle. Dünkü hareketleri de kontrolsüz hırsının saçma sapan ürünleriydi.

BleedingMoon
12.Eylül.2012, 13:37
geçer zamanla diyelim o halde. ekşi'den takip ettiğim kadarıyla eski galatasaraylı futbolcu diyenler az değil. bu işler böyle ne yazık ki. ki böyle de olsun. emre üzerinden fenerbahçe'ye, fenerbahçe üzerinden de emre'ye atılan laflardan, nefretten ve negatif enerjiden bıkıyor insan.

kasım akdemir
12.Eylül.2012, 13:38
Milli takımın ortasahası selçuk topal ve nuriden oluşmalıdır. Tabi Topal formda olur Nuride sürekli maç oynarsa. yoksa Emre ile oynamak zorundayız.

sui generis
12.Eylül.2012, 13:43
Emre'nin ne olduğu belli değil, 4 ağustos 2002 tarihinde star gazetesinde Ebru destana verdiği röportajda;

Sonra Fenerbahçe'ye transfer oldu, çocukluğundan beri Fenerbahçe'li oldu.

Bu sene de çocukluğundan beri A. Madrid'e sempatisi olduğunu, takip ettiğini öğrendik.

Emre'nin Milli Takım kaptanı olması utanç verici, bu zamana kadar yapmış olduğu hal ve hareketleriyle. Dünkü hareketleri de kontrolsüz hırsının saçma sapan ürünleriydi.

atletico olayını yanlış görmüşsünüz. İspanya büyük bir lig , Atletico da oranın büyük kulüplerinden biri. futbolu seven herkes Atletico yu tanıyordur ve takip ediyordur , benim de takip ettiğim bir kulüp dedi. Arda gitti kurtuldu üstüne gelinmesinden ee artık Emre'nin de yakasını bırakın bence.

uAburak89
12.Eylül.2012, 13:45
Yakadan tutmak benim değil, Emre'nin alışkanlığı. :)

europeanconquer
12.Eylül.2012, 13:49
Emre'yi tartışmak yersiz.Fenerbahçe'ye geldiği gün değil,''Çocukluğumdan beridir Fenerbahçeliyim'' dediği gün sözünün adamı olmadığını kanıtladı.Mesela Mehmet Topal'da Fenerbahçe'ye geldi.Topal'a karşı hiç bir art niyetim yok.Çünkü adam gibi adam.Taraftara oynamadı,Galatasaraylıyım demedi hiç.Bir gün Fenerbahçeliyim dese bile adamın çelişen hiç bir lafını göremezsiniz.Çok efendi bir futbolcu Mehmet Topal.Fener'e gitti diye biraz üzülüyorum ama hala severim Topal'ı.Dün de eski Topal'dan farkı yoktu.Müthişti.Yanılttı beni.

erdem344
12.Eylül.2012, 13:52
Emre'yi tartışmak yersiz.Fenerbahçe'ye geldiği gün değil,''Çocukluğumdan beridir Fenerbahçeliyim'' dediği gün sözünün adamı olmadığını kanıtladı.

"EMRE'NİN FENERBAHÇELİ OLDUĞUNU BİLİYORDUM"

Şükür, Galatasaray alt yapısından yetişen, sarı kırmızılı forma altında büyük başarılar yaşayan ve sezon başında Fenerbahçe forması giyen Emre Belözoğlu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Emre'nin "Ben aslında küçüklükten beri Fenerbahçeliyim" sözlerini değerlendiren Hakan, "Ben, Emre Galatasaray oynarken de Fenerbahçeli olduğunu biliyordum. Emre ile çok sıkı bir şekilde görüşüyoruz. Çok kişilikli bir arkadaşımdır" diye konuştu.

europeanconquer
12.Eylül.2012, 13:53
Anlamakta güçlük mü çekiyorsun ? Ben sözünün adamı olmadığını kanıtladı diyorum.Emre'nin hangi takımı tuttuğu beni ilgilendirmez.

eXcitinG
12.Eylül.2012, 14:17
AsLında mantıkLı baktığımız zaman beLki İspanya dan sonra en sağLam orta saha üçLüsü bizde var. Emre-SeLçuk-TopaL-Nuri-Hamit-Mehmet Ekici-Arda Turan. BöyLe oyuncuLara sahip oLduğumuz bir jenarasyonda iyi bir sistem ve taktik anLayışı iLe hakikaten BreziLya da ciddi söz sahibi oLabiLiriz. MiLLi takım başında ki antrenör ve yöneticiLer hatta taraftarımızın da egoLarından ayrıLması Lazım sadece. Bizim şu anda tek sorunumuz egomuz.

darkkobal123
12.Eylül.2012, 16:36
Estonya ile maç yapıyoruz sonuçta, gol attık diye ne yapsın adam takla mı atsın ? Sanki finalde İspanya'ya falan gol attık. İster sevinir ister sevinmez, Emre'nin buna karışmaya hakkı yok bence.

futureless
12.Eylül.2012, 16:46
Estonya ile maç yapıyoruz sonuçta, gol attık diye ne yapsın adam takla mı atsın ? Sanki finalde İspanya'ya falan gol attık. İster sevinir ister sevinmez, Emre'nin buna karışmaya hakkı yok bence.

Birlik beraberlik açısında oraya gelip sevinmesi hoş olurdu. Emre golü atar atmaz yedek kulübesini gösterdi gidiyoruz diye. Rakip Estonya olmuş İspanya olmuş farketmez Emre'nin bu olayının karşısındaki rakiple alakası yok takdir edersin ki ,eleştirilerin bol olduğu bir zamanda birlik için yapılmış bir hareket.Sevinip sevinmeyeceğine kendisi karar verir evet ama bu durumlar özel durumlar olduğundan kendi isteklerini, derdini tasanı bir kenara bırakıp oraya gidersin. Çok da önemli bir mevzu değil aslında ama sanırım çağıran Emre olunca böyle oldu.

Trabzonspor
12.Eylül.2012, 16:58
AsLında mantıkLı baktığımız zaman beLki İspanya dan sonra en sağLam orta saha üçLüsü bizde var. Emre-SeLçuk-TopaL-Nuri-Hamit-Mehmet Ekici-Arda Turan. BöyLe oyuncuLara sahip oLduğumuz bir jenarasyonda iyi bir sistem ve taktik anLayışı iLe hakikaten BreziLya da ciddi söz sahibi oLabiLiriz. MiLLi takım başında ki antrenör ve yöneticiLer hatta taraftarımızın da egoLarından ayrıLması Lazım sadece. Bizim şu anda tek sorunumuz egomuz.

Aynen abi sana bu konuda katılıyorum., hatta takım olarakta iyiyiz ama birkaç pozisyon sıkıntılı işte.Oralarda da formda oyuncular oynatılarak bir nebze verim alınmış olunur.Sol bek,sağ açık ve forvet.Tabi bu eksikleri 4-3-3 için söylüyorum.

Volkan---GG--Egemen---Ömer---???---Topal---Selçuk---Emre---Arda--??--??

Sol bek için alternatifler değerlendirilebiliro dönemdeki oyuncu form durumnlarına göre.Sağ açık konusunda oraya yazılacak Arda ayarında bir adam yok orası sıkıntı işte.Ancak Burak bencilliğinden ve beceriksizliğinden arınırsa sağ açıkta oynayabilir.Trabzonspor'daki ilk döneminde sağ açık oynamıştı ve 16 gol atıp iyide oyun oynamıştı.Hem kanatta olmas ofsayta sürekli yakalanmasınıda engeller bir nebze olsada.Bu sistemde en iyi Umut olur forvette,çok hareketli olması hem ileride savunma başlatmış olur hem arkasındaki oyunculara pozisyon bulma imkanı sağlar -ki bizdeyken Burak onun sayesinde bu kadar etkili olmuştu sağda.- hemde gol bulma konusunda rakiplerine göre daha iyi.Dün Uumut'un kanatta oynamaması gerektiğinide gördük.Burak oynayacak diye onun verimi düştü.

Benim kadrom bu olurdu ve eminim birçok kişide böyle düşünüyordur.Gerçi herkes kendi takımındaki tüm oyuncular oynasın diye ister bizim memlekette.Bazı oyuncuları sırf formda diye oynasın diyen kişilere güvenmiyorum ve itici buluyorum.

Walter Sakana
12.Eylül.2012, 17:00
2 maçtır cillop gibi hakemlere denk geliyoruz. Yıllardır hakemlerden çeken bir ülke olarak o kadar da olsun diyoruz belki ama Estonya'nın verilmeyen penaltısı, üstüne çok benzer pozisyonda lehimize çalınan faul ve sonrasında çıkan kırmızı kart biraz buruk bir tat bıraktı bu galibiyetle ilgili.

Kırmızı karta kadar rakip 2 fizikli forvetiyle ileride etkili pres yapıyordu ve rahat oyun kuramıyorduk. Kırmızı karttan sonra ise savunma istediği gibi top çıkartabilmeye başladı ve daha olgun ataklar yapabildik. Bunun neticesinde de pozisyonlar gelmeye başladı ve ilk yarının sonunda golü bulduk. Maçta orada koptu zaten. Emre'nin gol sonrası yaptığı birlik beraberlik adına doğru, takım arkadaşlarını hedef haline getirme adına yanlıştı. O sevince katılmayanların yaptığı ise çok daha yanlıştı. Hamit ve Nuri imiş sanırım onlar, ikisi de tamamen gözümden düştüler bu hareketleriyle. Milli forma altında tavır olmaz.

Selçuk oyuna girdikten sonra boşa çıkıp top alma, terse uzun top atma, yanılmıyorsam %100 pas isabet oranı ve attığı gol ile klasını kalitesini konuşturdu ve en güzel cevabı verdi (bazılarına). Sonrasında her pozisyonda kaleye vurması ise bir tür tepki gibiydi ve gereksizdi. Selçuk-Avcı krizi (suni veya gerçek sonuçta var artık) sonrasında Abdullah Avcı çıkıp ne tür bir açıklama yaparsa yapsın kamuoyunu tatmin etmez. İş tamamen Selçuk'a düşüyor. O çıkıp arada bir sorun olmadığını ve hocasının kararına saygı duyduğunu samimi bir şekilde açıklarsa ancak bu tartışmalar biter. Evet dünkü maçtan sonra bunu yaptı ama ben samimi bulmadım, belki mizacından bilemiyorum ama zoraki bir konuşma gibiydi. Ben kendi adıma daha önce de yazdığım gibi; Abdullah Avcı kadro istikrarını yakalarsa ve her maç aynı oyuncuları sahaya sürerse Selçuk tercihine saygı duyarım, ama her maç farklı oyuncuları oynatıp Selçuk'a şans vermezse o zaman altında başka şeyler ararım. 2 maçtır Emre-Topal ikilisiyle çıkarak bu istikrarı gösterdi ve bu yüzden en azından şimdilik saygı duyuyorum bu tercihine. Hatta Emre-Topal çok kötü oynasalar bile aynı saygıyı duyarım.

Burak'a gelince; Avrupa'da bu kadar çok gol pozisyonuna giren kaç tane forvet vardır? diye bakarsak bu açıdan gerçekten çok önemli meziyetlere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Diğer yandan bu kadar çok gol kaçıran kaç forvet var diye bakarsak o zaman beceriksiz diye nitelendirebiliriz. Avrupa'nın önde gelen forvetlerine bakıyoruz, az pozisyona giriyorlar belki ama yakaladıklarını atıyorlar. Burak ise onların giremediği kadar çok pozisyona girmeyi başarıyor ama en fazla 1-2 tanesini atabiliyor. Daha iyisini yapsa zaten şu an rahatlıkla Real Madrid'de oynuyor olurdu herhalde. Beni endişelendiren tek şey eskisi kadar pres yapmıyor ve koşmuyor oluşu. Ülkemizde bir oyuncu yıldız olduğu (yada yapıldığı) zaman koşmayı bırakıyor nedense.

Gökhan Gönül en sevdiğim futbolculardan birisi. Karakter olarak, oyun olarak her açıdan. Ama eskiye kıyasla futbolunda bir düşüş olduğu da bir gerçek. Dün etkili bindirmeler yaptı, orta denemeleri falan oldu ama dikkatlerden kaçan bir detay rakibin sağ kanadımızdan geldiği atakları karşılayan hep Semih ile Mehmet Topal oldular. Çünkü Gökhan geriye dönmekte gecikti hep. Bu da eski kondisyonuna sahip olmadığını gösteriyor. Fenerbahçe'nin son şampiyonluğunda Mehmet Topuz'la birlikte ligin en çok koşan iki oyuncusundan biriydi. O formuna dönmesini Galatasaray açısından istemesem de Milli takımımız açısından çok istiyorum.

Mehmet Topal rakip orta sahası geriye gömülünce ilk kez önde oynadı ve bu yüzden ön plana çıktı. Rakibin ofansif orta saha oyuncusu olduğu zaman ise savunmanın içine gömülüyor ve bu da takım açısından olumsuz bir durum oluyor (bence). Dün rakip 10 kişi de kalınca orta saha oyuncuları ileriye neredeyse hiç çıkmadı. Topal da bu sayede sağa sola ve öne doğru daha rahat hamleler yapabildi. Müdahaleleri de doğru zamanda ve başarılı olunca iyi bir maç çıkardı.

Arda Atletico'da futbolunu geliştirmiş ancak fiziksel açıdan halen yeterli düzeyde değil. Üstlendiği görev açısından bakarsak kilo fazlası var. Yeterince çevik değil, hızlı değil. Ama en önemli yıldızımız işte. En önemli yıldızımız ise Hollanda maçındaki pozisyonu veya son Avrupa şampiyonası elemeleri grubunda Avusturya maçındaki penaltıyı atmalıydı tabi. Diğer ülkelerin yıldız kabul ettiği oyuncular maç kazandırırken biz yıldız dediğimiz oyuncularımızın bir iki güzel çalımını alkışlamakla yetiniyoruz sadece.

Sercan Avrupa Şampiyonası öncesi oynadığımız hazırlık maçlarında göz doldurmuştu ancak son 2 resmi maçımızda sergilediği performansla takımı 1 kişi eksik bırakmaktan başka bir şey yapmadı. Genç bir oyuncunun bu kadar pasif ve bu kadar hırssız oynamasını aklım almıyor açıkçası. Gününde olursa maç kazandırabilecek bir oyuncu ama 10 maç oynayıp 1 maç kazandıracaksa olmaz o şekilde.

Umut konusunda bir şey diyemiyorum çünkü statta izlemek lazım bu tür oyuncuları. TV başında yaptığı topsuz koşuları ve presi izlememiz mümkün olmuyor pek.

Hasan Ali'yi normalde pek beğenmezdim ancak büyük takıma gelince beklediğimden iyi bir gelişim gösterdi kısa sürede. Bindirmeleri ve ortaları çok iyiydi. Ortalarını bakarak görerek ve yerden-havadan tercihini de doğru yaparak gerçekleştirdi. Geriye de zamanında dönüp rakibin kendi kanadından gelmesine izin vermedi. Hollanda maçında da onun kanadından pek gelememişlerdi. Umarım bu gelişimi devam eder.

Abdullah Avcı ilk kez böylesi bir baskıyla yüzleşiyor. İBB'deyken ne kadro seçimi ne de aldığı sonuçlar hakkında bir baskı yoktu üzerinde. İstediğini oynatıyor istediğini kesiyordu. Kamuoyunun tek ilgilendiği aldığı iyi sonuçlardı. Şimdi ise oynattığı 11 oyuncu da tartışılıyor. Oynatmadıkları tartışılıyor. Alınan sonuçlar tartışılıyor. Oynanan futbol tartışılıyor. Medya ilk kez kendisine bu kadar ilgi gösteriyor. İlk kez yüzleştiği bu şartlar altında iyi bir iş çıkartmaya çalışıyor. Bu açıdan bakarsak elbette ki biraz daha hoşgörülü ve sabırlı olmamız lazım ancak katılamadığımız onca turnuvadan sonra bu treni de kaçırmamamız lazım artık. Abdullah Avcı'nın başarılı olmasını ve uzun yıllar milli takımın başında kalmasını can-ı gönülden istiyorum.

kasım akdemir
12.Eylül.2012, 17:24
2 maç üst üste aynı 2 orta saha ile oynamak istikrar olarak nitelendirilmemelidir.

Arda konusunda söylediklerinize katılmıyorum. Özellikle kaçırdığı pozisyon ve penaltı konusuna.(maç kazandıran yıldızlardan bahsediyorsak eğer arda en başındadır bunların)

Hasan Ali Kaldırım iyi bir oyuncu fakat ben Canerin oraya monte edilmesinden yanayım.

Mehmet Topal ne zaman ne yapacağı pek belli olmayan bir futbolcu performansı çok dalgalı bence onun pozisyonunda Selçuk yada Nuri oynayabilir.

Gökhan gönül her yönü ile eskiyi aratan bir topçu (Alex kendisi için tembel demişti zaten)

Sizin görüşleriniz saygı duyuyorum tabi ama bunlardan benim görüşlerim. Güzel bir yazı olmuş ve yukarıda yazdıklarım dışındaki söylemlerinizin çoğuna bende katılıyorum. Saygılar.

darkkobal123
12.Eylül.2012, 17:35
Birlik beraberlik açısında oraya gelip sevinmesi hoş olurdu. Emre golü atar atmaz yedek kulübesini gösterdi gidiyoruz diye. Rakip Estonya olmuş İspanya olmuş farketmez Emre'nin bu olayının karşısındaki rakiple alakası yok takdir edersin ki ,eleştirilerin bol olduğu bir zamanda birlik için yapılmış bir hareket.Sevinip sevinmeyeceğine kendisi karar verir evet ama bu durumlar özel durumlar olduğundan kendi isteklerini, derdini tasanı bir kenara bırakıp oraya gidersin. Çok da önemli bir mevzu değil aslında ama sanırım çağıran Emre olunca böyle oldu.
Tamam birlik ve beraberlik ortamı çok önemli ancak Emre olayı gereğinden fazla abartmış.

kasım akdemir
12.Eylül.2012, 17:43
Milli takımda ki kaç futbolcu Emrenin kaptanlığından ve yönlendirmelerinden hoşnut çok merak ediyorum. Hamit Selçuk Burak Umut GG Arda gibi isimlerin (gerçi arda tartışılır) Emreyi ne kadar samimi buluyorlar merak ediyorum ki aslında merakta etmiyorum dün akşam kimi zoraki geldi(sizin bu birlik beraberlik takıntılarınız yüzünden) bir kısmıda bu çağrıya kulak asmadı. Kimse burda Emreyi savunmasın O sahada top koşturduğu kaç arkadaşını GS de oynarken ve FB de oynarken maç sırasında aşırı hırçınlılığı ve terbiyesizliği sonucu demoralize etti acaba? Şimdi diyeceksiniz ki saha bunlar olur. Evet olur ama Emrenin yaptığı kadar olmaz. Emre milyonlarca insan gibi yüzlerce Futbolcununda nefretini kazanmış bir adam. Daha önce milli takımın hiç hırçın kaptanı olmadı mı? oldu. mesela Bülent korkmaz bağırır çağırırdı ama kaptandı adam gibi adamdı. Mesela Rüştü yeri gelince agresifleşip bağırığ çağırırdı ama adam gibi adamdı. Neyse velhasıl kelam Emrenin kaptalığı çok samimi değil. Bunu ordaki futbolcuların birçoğuda biliyor zaten ama MİLLİ takım olduğu için seslerini çıkarmıyorlar.Sadece tepki koyuyorlar...

RaSenGan
12.Eylül.2012, 21:29
Estonya'nın penaltısı verilip bizim oyuncu atılsa adamlar 11 kişi biz 10 kişi 1-0 geride olsak nasıl bir maç olurdu merak ediyorum.Ekimde oynayacağımız maçlar büyük oranda kaderimizi belirleyecek bence.

TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Eylül.2012, 21:33
Estonya'nın penaltısı verilip bizim oyuncu atılsa adamlar 11 kişi biz 10 kişi 1-0 geride olsak nasıl bir maç olurdu merak ediyorum.Ekimde oynayacağımız maçlar büyük oranda kaderimizi belirleyecek bence.

hakem sansi da yanimizdaydi. zaten olmayan penaltiyi neyse ki calmadi. o sirada semih de sakatlanip kenara gelmisti sanirim, tam da eksik oldugumuz bir anda gafil avlanmistik. ucuz kurtulduk. bet bir hakem olaydi canimiza okurdu o gece :n:

RaSenGan
12.Eylül.2012, 21:39
hakem sansi da yanimizdaydi. zaten olmayan penaltiyi neyse ki calmadi. o sirada semih de sakatlanip kenara gelmisti sanirim, tam da eksik oldugumuz bir anda gafil avlanmistik. ucuz kurtulduk. bet bir hakem olaydi canimiza okurdu o gece :n:

Semih oynuyodu diye hatırlıyorum abi :) Şu "Bet" tabirini de hep 30 yaş üzeri insanlar kullanıyor nedense :D

TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Eylül.2012, 21:50
Semih oynuyodu diye hatırlıyorum abi :) Şu "Bet" tabirini de hep 30 yaş üzeri insanlar kullanıyor nedense :D

semih yokmus o sirada, zaten oyle biliyorum ben de. tolga rakibe veriyor 2dk oncesinde semih araya girerken sakatlaniyor. yerinde mehmet topal varmis o ara ama pozisyon alamamis iyi. simdi ozetleri de izleyince emin oldum. yoksa oyle pozisyon vermezdik.

Sheriff
12.Eylül.2012, 23:57
Tamam birlik ve beraberlik ortamı çok önemli ancak Emre olayı gereğinden fazla abartmış.
Emre'nin aslında önceden başka birşeye kızdığı açık şekilde ortada ve bildiğimiz gibi duygusal bir oyuncu. Türk medyası Emre'ye yapmadığını bırakmadı yıllardır, halende uğraşıyorlar ama işte oda boru değil Emre Belözoğlu, dünde yıllardır hiç görmediğim kadar iyidi. 2014'te 34 yaşında olacakmış, güldürmesinler, Zidane 36 yaşında takımını dünya kupası finaline taşıdı, bunun gibi bir çok örnekte var. Bıraksınlar artık Emreyle uğraşmayı.

Addolorato
13.Eylül.2012, 01:10
Zidane ile Emre bir tutulmamalı. Zidane maestro'ydu Emre fiziği yerinde olmazsa sahaya birşey yansıtamaz. Fenerbahçe'ye ilk geldiği sezonda bunu gördük zaten. Hazırlık kampı geçirmemişti ve bütün sene döküldü. 34 yaşında ki Emre bizi gruplardan bile çıkaramaz.

darkkobal123
13.Eylül.2012, 01:20
Emre'nin aslında önceden başka birşeye kızdığı açık şekilde ortada ve bildiğimiz gibi duygusal bir oyuncu. Türk medyası Emre'ye yapmadığını bırakmadı yıllardır, halende uğraşıyorlar ama işte oda boru değil Emre Belözoğlu, dünde yıllardır hiç görmediğim kadar iyidi. 2014'te 34 yaşında olacakmış, güldürmesinler, Zidane 36 yaşında takımını dünya kupası finaline taşıdı, bunun gibi bir çok örnekte var. Bıraksınlar artık Emreyle uğraşmayı.
Futbolu ile ilgili bir yorum yapmadım. Benim bahsettiğim gol sevinci ile ilgili. Emre kendini ne sanıyor ? O kadar seyirci önünde takım arkadaşına fırça atma, üstüne yürüme hakkını kim verdi Emre'ye ? Yaptıklarını tekrar izlesin, hatalarını görecektir.

Sheriff
13.Eylül.2012, 01:55
Zidane ile Emre bir tutulmamalı. Zidane maestro'ydu Emre fiziği yerinde olmazsa sahaya birşey yansıtamaz. Fenerbahçe'ye ilk geldiği sezonda bunu gördük zaten. Hazırlık kampı geçirmemişti ve bütün sene döküldü. 34 yaşında ki Emre bizi gruplardan bile çıkaramaz.
Makalele, Davids, Vieira, bilemiyorum kimle karşılaştırılır, daha çok örnek sayabilirim, bu oyuncularda yaşları oldukça ilerlemişken üst düzey turnuvalar oynadı. Emre gece hayatı olan, alkol alan, antrenmanı sevmeyen bir oyuncu değil, düzenli bir yaşamı olan ve antrenmandan kaçmayan bir oyuncu, teknik direktör oyuncuyu formda tutarsa bu kadar düzenli yaşayan bir oyuncu 34 te de oynar 36 da da, tek sorunu agresif olması.

Futbolu ile ilgili bir yorum yapmadım. Benim bahsettiğim gol sevinci ile ilgili. Emre kendini ne sanıyor ? O kadar seyirci önünde takım arkadaşına fırça atma, üstüne yürüme hakkını kim verdi Emre'ye ? Yaptıklarını tekrar izlesin, hatalarını görecektir.
Tamam işte onada cevap verdim mesajın başında. Herşeye rağmen birlik olalım hep birlikte sevinelim mesajı veriyor adam, üstüne yürümüş kavga etmiş gibi lanse ediyorsun olayı. Bütün takım seviniyordu takım kaptanı sevinmeyen iki kişiyi sevinmeleri için çağırdır. Bunu Emre değilde Selçuk yapsa oooo Selçuk takımı bir araya topluyor helal olsun adam denirdi. Ne kadar abarttınız yahu.

darkkobal123
13.Eylül.2012, 02:11
Tamamişte onada cevap verdim mesajın başında. Herşeye rağmen birlik olalım hep birlikte sevinelim mesajı veriyor adam, üstüne yürümüş kavga etmiş gibi lanse ediyorsun olayı. Bütün takım seviniyordu takım kaptanı sevinmeyen iki kişiyi sevinmeleri için çağırdır. Bunu Emre değilde Selçuk yapsa oooo Selçuk takımı bir araya topluyor helal olsun adam denirdi. Ne kadar abarttınız yahu.
Tamam, daha öncede dedim birlik ve beraberlik çok güzel ancak çok abartmanın bir anlamı yok. Selçuk yapsa denirdi çünkü Emre'nin karakterini biliyoruz, aklı sıra hocaya yalakalık yapıyor. Agresif ve şımarık tavırları ile çok itici oluyor. Estonya 10 kişi kalmış Emre gol atıyor neredeyse bütün ülkeyi bir araya getirecek sevinmek için. Bir futbolcunun, kendisi yada takımı gol attığı zaman sevinmemesi mümkün değildir. Ama herhangi bir nedenle üzgünse, elbette coşamaz, atlayıp zıplayamaz, durgun kalır. Bu son derece doğal bir davranış. Zorla da sevinecek hali yok adamın. Kısacası Emre ucuz kahramanlığı bırakıp kendi işine baksın.

ForsakeN
13.Eylül.2012, 02:22
Tamam, daha öncede dedim birlik ve beraberlik çok güzel ancak çok abartmanın bir anlamı yok. Selçuk yapsa denirdi çünkü Emre'nin karakterini biliyoruz, aklı sıra hocaya yalakalık yapıyor. Agresif ve şımarık tavırları ile çok itici oluyor. Estonya 10 kişi kalmış Emre gol atıyor neredeyse bütün ülkeyi bir araya getirecek sevinmek için. Bir futbolcunun, kendisi yada takımı gol attığı zaman sevinmemesi mümkün değildir. Ama herhangi bir nedenle üzgünse, elbette coşamaz, atlayıp zıplayamaz, durgun kalır. Bu son derece doğal bir davranış. Zorla da sevinecek hali yok adamın. Kısacası Emre ucuz kahramanlığı bırakıp kendi işine baksın.

Bence sen Emre'ye olan nefretin yüzünden olayları çok farklı yorumluyorsun. Şu yazdıklarından bu rahatça anlaşılıyor

darkkobal123
13.Eylül.2012, 02:29
Bence sen Emre'ye olan nefretin yüzünden olayları çok farklı yorumluyorsun. Şu yazdıklarından bu rahatça anlaşılıyor
Ben bunu bilir bunu söylerim, bu konu hakkındaki son sözüm budur.

Bordo61Mavi
13.Eylül.2012, 03:43
Emre'yi karakter olarak sevmesek bile katlanmamiz lazim milli takimi birakana kadar. Henuz iyi huylu bi Emre yetistiremedik.

Onceki sayfada Emre'nin soyledigi sozler birbirini tutmuyor gibi seyler yazilmis, Emre bu konuda tek ornek degil. Ornekleri hemde roportajli degil video ile gosterirdim burda ama yeri degil :)

William Rookwood
13.Eylül.2012, 04:08
Bu takımın forveti Umut ile Burak'tır. Ortasahası Selçuk ile Emre. Bunlar değişmemeli, olmamalı.

Edit: Buak'ın golü tertemizdi hakem bir golden etmiş oldu..