View Full Version : Manchester Utd - Galatasaray | Şampiyonlar Ligi H Grubu
semih99999
20.Eylül.2012, 11:26
maçın geniş özeti var ntvsporda tekrar tekrar izleyince adam üzülüyor yav :D
GeNç KaRTaL
20.Eylül.2012, 11:39
"Direkleri geçemedik" , "Direkleri dövdük" yada "direkler geçit vermedi" diyelim o zaman :D
Aslında direklerin suçu yok.Topta suç.Kalenin içine doğru gitmemiş.:icon_biggrin:
kasım akdemir
20.Eylül.2012, 11:55
Aslında direklerin suçu yok.Topta suç.Kalenin içine doğru gitmemiş.:icon_biggrin:
Sizin bu avatarlarınıza ayrıca hastayım :) yeri değil ama belirtmek istedim.:smismileyiw2:
uAburak89
20.Eylül.2012, 12:58
Maçı arşiv amaçlı indirdim ve sonucunu bilmenin verdiği rahatlıkla sakin bir şekilde yeniden izledim, kısaca bir değerlendirme yapmak istiyorum.
Muslera, gerçekten iyi bir maç çıkardı ama atlanan bir nokta var yediğimiz gol penaltı + kırmızı kart da olabilirdi, o çıkışı çok dengesiz, çok başka bir skor konuşuyor olabilirdik şu anda. Bunun dışında yaptığı kurtarışlar ve özellikle penaltı pozisyonu harika. Hareketleri, mimikleri çok iyi, yatmıyor topa vurulmadan ve çok rahat çıkarıyor. Bu maçla bonservisinin arttığı kesin. Çok ciddi bir maliyetle alındı ama iyi ki transfer edilmiş, çok iyi bir kaleciye sahibiz.
Eboue, maçta en güven veren isimdi, tecrübesi ortada. İlk yarı hem savunma hem hücumda iyiydi ancak iki yarı fiziksel olarak düştü. Yine de genel olarak iyi bir maç çıkardığını söylemek mümkün.
Semih Kaya, öncelikle bu oyuncunun gelişimini takdir etmek lazım, tam bir Aslan, bilmiyorum büyük kaptan gibi olabilir mi ama uzun yıllar takımda kalsın, kadroya ilk yazılan isimlerden olsun istiyorum.
Dany, maça çok kötü başladı, alanını boşalttı, ben hayatımda bu kadar çalım atmayı seven, deneyen stoper görmedim, topu alıp kaleye gitme niyetinde ama bir stoper sonuçta. 3. yada 4. hatasında golü de yedik zaten. Sonrasında daha beter olmasını beklerken inanılmaz toparladı ve Galatasaray açısından maçın kare asında yer bulabilecek bir oyun ortaya koydu. Zaten RVP'nin etkisizliğinde Semih ve Dany'nin mücadelesi en büyük etken bence.
Hakan Balta, yine en acısız eleştrilerin muhatabı, hakkı yenen insan. Hakan Balta'nın bir standardı var, karşısında atletik bir kanat oyuncusu olduğunda kolay çalım yiyor, geçen sene Süper Final son maçında Dia'nin yaptıklarını da hatırlamak lazım. Rafael ve Valencia ikilisi sık sık hücuma gelirken Amrabat'ın yardıma gelmeyişi bir nevi Hakan'ı ortaya atmaktı aslında. Kaptanımız vasattı belki ama kötü değildi.
Hamit, neden transfer edildiğini, Schalke'de, Bayern'de nasıl oynadığını, Madrid'e niye transfer olduğunu dosta düşmana gösterdi, tecrübenin önemi herkese anlattı adeta, fiziksel olarak daha da iyi oldukça takımımız adına çok önemli bir isim, kazanç olacak. Direğe takıldı pozisyon için ManU savunması falan denmiş, o şekilde gol yedi bu sene ManU, takım dersine iyi çalışmış. Melo orada topa doğru koşu yapmasa, Hamit daha rahat vurarak topu ağlarla buluşturabilirdi, zımba gibi bir vuruştu herşeye rağmen.
Selçuk ve Melo ikilisini beraber değerlendirmek lazım çünkü birbirlerini çok etkiliyorlar. Melo çok eksik kaldı, fiziksel olarak yetersiz kaldı. Ne hücumda ne savunmada etkili değildi, savunmadaki görevlerini yerine getiremeyişi Selçuk'u da olumsuz etkiledi, kendi bölgesinde kendi oyununu oynayamadı, önceliği savunma oldu ki onu da çok iyi yapamadı. Bu ikili bizim için çok önemli, geçen seneden eser yok şu anda, düzelmeleri lazım.
Amrabat, Antalya maçının büyüsüne kapılmış, şımarmış. Çektiği güzel şut dışında doğru dürüst bir şey yapamadı, hep ilerde kaldı, Fatih Terim'den azarı yemesine rağmen vazgeçmedi huyundan, kesiği yer büyük ihtimal. Çok çalışması lazım, nerde oynadığının farkına varması gerek.
Umut, maçın başında presiyle pozisyon yarattı ve penaltı kazandı ama hakemler veremedi ne yazık ki. Sakatlanıp çıkması talihsizlik oldu, ciddi olmayışı sevindirici. O bize lazım.
Burak, vasat kaldı, Emre'nin pasında çektiği şut güzeldi ama daha iyi olabilirdi o şut, yaptırdığı penaltıda savumaya gelişi olumlu ancak müdahalesi amatörce oldu.
Elmander, yedek kalmasına şaşırmıştım ama oyuna girdikten sonra neden yedek kaldığını gösterdiğini düşünüyorum, hiç iyi değildi, savunma arasında kayboldu.
Emre, Amrabat'a göre daha derli toplu gözüktü, Burak'a verdiği pas alkışı hakediyor, sonrasında çektiği şut da oldukça sağlamdı. Yedek kalmak yaramış gibi, bir Arda olamayacak belki ama iyi bir oyuncu olacak Emre.
Aydın neden girdi hiç anlamadım, Engin daha mantıklı olabilirdi, pek bir etki yapamadı Aydın, o da bu seviyelerde gezecek ve gelişemeyecek gibi.
Fatih Terim, kadro seçiminin doğru olduğunu gördük, takım yine Galatasaray gibi oynadı, yenilmekten, fark yemekten korkmadı çok cesur oynadı, çok koştu, çok çabaladı. Penaltı verilse başka şeyler konuşabilirdik, direklere takılan toplarda biraz daha şanslı olsak içeri de girebilirdi, sonuç daha da farklı olabilirdi ama sonuçtan bağımsız bakarsak Fatih Terim dersine çok iyi çalışmış, kafasında bir Galatasaray var ve ona uygun hamleler yapıyor. Bu sene Avrupa'da durumumuz ne olacak bilmiyorum, inancım gruptan çıkacağımız veya en kötü 3. olarak Avrupa Liginde son 8 göreceğimiz şeklinde ama önemli olan Süper Lig şu anda, Avrupa'yı ne kadar özlediğimizi, hem takım, hem teknik ekip hem de taraftar bazında gösterdiğimizi düşünüyorum. Avrupa'da olmanın yolu, ligde şampiyonluk henüz erken ama bu sene de şampiyon olacakmışız gibi geliyor bana. Oynayan futbol, taktik anlayış umut veriyor. :)
kasım akdemir
20.Eylül.2012, 13:36
Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak özellikle de uAburak89'a ;
Dün akşam ilk yarının sonlarına doğru hamitle amrabat yer değiştirdi ve benim gördüğüm kadarı ile daha etkili olduk.buna bağlı olarak şunu sormak istiyorum ;
1-) Etkili olduğumuz konusunda benmi yanılıyorum?
2-) İkinci yarı hoca neden o şekilde devam etmeyip ısrarla amrabatı solda tuttu?
yorum ve cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler..
uAburak89
20.Eylül.2012, 13:47
Geçici çözüm oldu o kanat değişikliği, Amrabat önce gelmedi yardıma, sonra gelmeye başladı ama yeterli olmadı, rakip çok etkili kullanıyordu orayı, ilk yarı denge getirdi bu durum.
İkinci yarı devam etmememe tercihi bence, öncelikli olarak skor bulmamız gerektiğinden olabilir, bu değişiklikle savunmada daha iyiydik ama hücuma katkısı için aynı şeyleri söylemek zor. Zaten çok da fazla inat etmedi hoca Amrabat konusunda 63'de çıkardı.
davidvilla
20.Eylül.2012, 14:01
Üstteki arkadaşa katılmakla beraber yine gunah keçisi hakan balta oldu. Tamam onundeki oynayan oyuncu savunmadan kademeden hiç anlamayan bir oyuncu ama Hakan'da sakatlıgını hala atlamadıgından dolayı fizik olarak çok kötü. Hakan normalde böyle kolay ekarte edilebilir bir oyuncu değil kendini guçlendirmesi lazım
https://instagr.am/p/PyboZtudD0/media/?size=l
bu arada amrabat bence emre den kat kat iyidi emre buraka attığı pas güzel gibi gözükebilir ama dikkat edersiniz pas çok falso alıp dışarı açılmış yoksa burak daha sürerdi orda topu onun dönüşünde aynı güzellikle gelişine vursaydı bide onun dışında zaten oyunda yoktu bence bi o pozisyonda vardı
RasAnt
20.Eylül.2012, 14:13
Manchester şaşırttı baya kötülerdi.Gs daha iyi mücadele etti Hamit ve Melonun etkisiz olmasına rağmen.Persie çok kötüydü Çikaritoda 2 net pozisyonu harcadı Rooney oynar sanıyordum tam iyileşmemiş anlaşılan.Gs ve Manchsterın ikişer penaltısı verilmedi,verilen penaltıda penaltı değildi.Muslera ve Danny günün iyilerindendi Terim iyi seçim yapmış.
darkkobal123
20.Eylül.2012, 14:57
Maçı izledim, gerçekten gayet güzel oynadı GS. 90 dk heyecanla gol gelecek diye bekledik ama nasip olmadı. Keyifli bir maçtı ancak çok talihsiz bir geceydi Galatasaray adına, çünkü şanssızdı. Gruptan çok rahat çıkacağını düşünüyorum bu futbolunu devam ettirirse. Yalnız şunuda yazmadan edemeyeceğim, yıllar sonra çok güzel oynadı diye yazılmayacak, Manchester United 1 - Galatasaray 0 diye yazılacak. Ne olursa olsun kazanmalı, ya da beraberliği kurtarmalıydı.
mpaker66
20.Eylül.2012, 15:11
çok çok çok üzüldüm gerçekten ömrümde bi 2008'deki alamnya maçına bu kadar üzülmüştüm, bide buna sanırım.
Aslan gibi oynadık diyebilirim, ama maç kazanmayı öğrenmek zorundayız.
Scholes varken ortasahayı rahat geçiyorduk, bunu gözlemledim.
Nedvedmania
20.Eylül.2012, 15:19
The Sun: "Net gol pozisyonlarını değerlendiremeyen Galatasaray'ın iki bariz penaltısı da verilmedi."
The Sun: “G.Saray çok şanssızdı. Hakem, Evans ve Vidic’in pozisyonlarında penaltı kararı vermedi. Kaçan goller de Manchester’e korku yaşattı”
Filippo Inzaghi, Galatasaray taraftarı için; “Türklerin sahasında oynamak gerçekten çok korkutucu”
BBC: "Manchester United, Galatasaray korkusuna karşı hayatta kaldı"
Daily Mail: "Manchester United, daha 1. dakikada hakemin penaltı kararı vermemesiyle ucuz atlattı. Galatasaray, rakibinin savurganlığını cezalandırmaya çok yaklaşmıştı."
Twitter'da yabancıların Galatasaray taraftarı için yapmış olduğu yorumlar
https://twitter.com/#!/search/Galatasaray%20fans
İşte bunları görmek yetiyor bize. Giden 1 puan, 3 puan olsun.
uAburak89
20.Eylül.2012, 15:50
Zeki Önder Özen maç yazısı;
http://www.haberturk.com/yazarlar/onder-ozen/778112-sonuc-kotu-mac-hazirligi-cok-iyi
Uğur Meleke, Ali Ece, -nispeten- Mehmet Demirkol'dan sonra futbolu güzel yorumlayan bir spor yazarı daha okumak büyük keyif. Maç sonu analizi çok başarılı bence.
europeanconquer
20.Eylül.2012, 16:33
http://en.uclratings.uefa.com/Player/
19 Eylül Çarşamba gününün maçlarına bakarsanız maçın adamı olarak Hamit Altıntop gözüküyor ya da ben yanlış anladım :D
Nedvedmania
20.Eylül.2012, 16:37
http://en.uclratings.uefa.com/Player/
19 Eylül Çarşamba gününün maçlarına bakarsanız maçın adamı olarak Hamit Altıntop gözüküyor ya da ben yanlış anladım :D
Öyle zaten :)
darkkobal123
20.Eylül.2012, 16:41
Hamit ligde gösterdiği performanstan çok uzaktı, ben çok beğendim. Tecrübesiyle fark yarattı. Kısacası bunu hak etti.
Universal
20.Eylül.2012, 21:41
Galatasaray bu gruptan 15 puan toplar çıkar. İnancım bu konuda tam.
MeliksahAydogan
21.Eylül.2012, 12:59
Bu işin birde Arenası var ben kaçan puan veya puanlara üzülüyorum , neys sağlık olsun Manchester'a dar ettik kendi evini.
Revolution
21.Eylül.2012, 13:53
Maçı kazanamasak da Çarşamba günü sahaya koyduğumuz oyun, bu takıma büyük motivasyon olacaktır. Ligi kayıpsız geçip, Braga maçını kazandığımız takdirde takım tam anlamıyla seviye atlayacak. Canları sağolsun.