View Full Version : Bu adam neden kaleyi bulamıyor?
lakin1907
22.Eylül.2012, 01:58
http://i.imgur.com/moPYN.png
http://i.imgur.com/Rna4q.jpg
League one için gayet kaliteli bir oyuncu, 11 bitiricilik çok iyi olmasa da her iki ayağını kullanabilen teknik ve soğukkanlı bir oyuncu olduğu ortada ama bu adam sürekli kaleciyle karşı karşıya kalıyor herkesi çalımlıyor sıyrılıyor fakat çoğu zaman auta atıyor topu, olmadı direkt kalecinin üzerine abanıyor. Sizce sorun nerede?
herşey soğukkanlılık değil ki dostum.mental olarak kötü ama fiziksel olarak çok iyi bu yüzden herkesi çalımlayabiliyor fakat kararlar ve konsantrasyondan dolayı kaleyi bulamıyor bence :)
William Rookwood
22.Eylül.2012, 03:47
Cesaret-Kararlar- Konsanstrasyon-Bitiricilik
Bu yüzden :). Cesaret 7, kaleye şut çekmekte ve pozisyona girmeye cesaret edemediği için kaleyede gidemiyordur. Kaleye gitse saçmalıyordur. Bitiricilikde düşük o yeteneğide yok, kararlar ve konsanstrasyon da buna dahil olunca gayet normal
Walter Sakana
22.Eylül.2012, 10:05
Sizler tabi üst liglere göre yorumluyorsunuz, alt liglerde 12-13 çok iyi bir seviyedir :) Arkadaş özellikle npower league 1 (yani İngiltere seviye 3) oyuncusu olduğunu belirtmiş ki bitiricilik, soğukkanlılık ve teknik gibi özellikleri o lig için gayet iyi diye düşünüyorum. Diğer özelliklerini de incelediğimde bence de bu profille daha etkili olabilmesi gerekir, takır takır gol atabilmesi gerekir. Kaleyi bulan şut yüzdesi %41, çokta kötü değil aslında. Tahminimce gizli özellikleriyle ilgili sıkıntılar var diye düşünüyorum. Mesela istikrar özelliği düşük olabilir. Adaptasyon özelliği düşük olabilir.
lakin1907
22.Eylül.2012, 11:34
Hepinize teşekkürler arkadaşlar, Walter Sakana'nın dediği gibi bu oyuncu League One için gayet üst düzey bir oyuncu, zaten rakip takımın defansını darmadağın ediyor her maç topla birlikte defansın arasına sızıp 3 4 kere kaleciyle karşı karşıya kalıyor ama sonuçta bir türlü skoru değiştiremiyor. Gizli özelliklerini gözlemcime nasıl gözlemlettirebilirim?
davidvilla
22.Eylül.2012, 12:26
Oyuncunun özellikleriyle alakalı değil taktiğinle alakalı muhtemelen kaleye uzak topla bulusuyor yetenekleriyle herkesi calımlıyor son vurusu dengeli yapamıyordur. Senin bu adamı cezasahası içinde topla bulusturman lazım. Taktigini paylaşabilirsen bir bakalım.
lakin1907
22.Eylül.2012, 13:03
Maç performansı kısmından baktığımda dil problemi yaşadığı söylenmiş, ingilizce bilmiyor ama bu yüzden olacağını sanmıyorum zaten yeterince pas alıyor.
Taktiğim ve oyuncu komutları;
http://i.imgur.com/Amonw.jpg
davidvilla
22.Eylül.2012, 13:08
target man i deep lying support yap..senin adamı advanced forward attack yap....
artı olarak kanatları da ml ve mr ye cekebilirsin yine support roller de olsun
ortasadahi central midfielder ı da defend yap bence. iki defend olsun ortada. surekli top yapıp forvete guzel paslar cıkarırlar.
solda oynayan oyuncunun deep lygin yapacagın yani..eger sag ayaklıysa o da bu forvetini içerde guzel pozisyonlarda topla bulusturcaktır.
Not: eger pres yapıyorsan ve kontratak oynamıyorsan sakın poacher kullanma.
zaten pres yapıyorsan da kontratak oynama.
Walter Sakana
22.Eylül.2012, 13:39
Hepinize teşekkürler arkadaşlar, Walter Sakana'nın dediği gibi bu oyuncu League One için gayet üst düzey bir oyuncu, zaten rakip takımın defansını darmadağın ediyor her maç topla birlikte defansın arasına sızıp 3 4 kere kaleciyle karşı karşıya kalıyor ama sonuçta bir türlü skoru değiştiremiyor. Gizli özelliklerini gözlemcime nasıl gözlemlettirebilirim?
Editörden bakabilirsin gizli özelliklerine.
İkinci bir yol yardımcı programlar kullanmak. Bu programlar editörden farklı olarak kayıtlı oyununu okuyabilirler ve ileride regen oyuncular çıktığında o oyuncuların bilgilerini de görebilmeni sağlarlar:
http://forum.turksportal.net/vb/forumdisplay.php?f=1203
Bu tür programlar oyunun zevkini kaçırır ama, tavsiye etmem o yüzden.
lakin1907
22.Eylül.2012, 17:36
Editörden bakabilirsin gizli özelliklerine.
İkinci bir yol yardımcı programlar kullanmak. Bu programlar editörden farklı olarak kayıtlı oyununu okuyabilirler ve ileride regen oyuncular çıktığında o oyuncuların bilgilerini de görebilmeni sağlarlar:
http://forum.turksportal.net/vb/forumdisplay.php?f=1203
Bu tür programlar oyunun zevkini kaçırır ama, tavsiye etmem o yüzden.
Teşekkürler ama zaten bu sene kullanmamaya karar verdim "genie scout" tarzı programları, dediğiniz gibi alt liglerde bile takımı 180PA'lı regenlerle doldurup kısa sürede başarı yakalamak oyunun zevkini kaçırıyor.
Diğer cevap yazan arkadaşa hitaben; Soldaki forvetim deep-lying'de çok kısıtlı katkı verebiliyor malesef. Takımın en yeteneklilerinden biri zaten gerçek hayatta 8m euro'ya blackburn'e transfer oldu.
GebzeLi1907
22.Eylül.2012, 17:40
bence oyuncuyu biraz dinlendir, 3 4 maç oynatma.
ben iyi profilli ama istediğim verimi alamadığım adamları dinlendirip yada biraz kadroya almayıp sonrasında olumlu sonuçlar alıyorum genelde.
4 maç oynatma mesela ne 11 de başlasın ne sonradan girsin
lakin1907
22.Eylül.2012, 18:11
bence oyuncuyu biraz dinlendir, 3 4 maç oynatma.
ben iyi profilli ama istediğim verimi alamadığım adamları dinlendirip yada biraz kadroya almayıp sonrasında olumlu sonuçlar alıyorum genelde.
4 maç oynatma mesela ne 11 de başlasın ne sonradan girsin
Ama adam çok pozisyona girdiğinden midir artık nedense yüksek puanlar alıyor o yüzden oynatmak zorunda kalıyorum problem çıkmasın diye :)