Log in

View Full Version : Tolga Ciğerci Türkiye'de

goosfraba
26.Eylül.2012, 00:16
başka başlık bulamadım :D

bizi tercih etmiş.

vego
26.Eylül.2012, 00:20
Fm'de büyük potansiyeli var.Bakalım.Ama yine ortasaha :zuhaha

ReaList
26.Eylül.2012, 00:23
Sporx "Almanların Ciğerini Söktük" diye yaratıcı başlık bulmuş : )
Bir kaç maçını izleme fırsatı buldum, FM'de yansıttığı gibi öyle ahım şahım gibi durmuyor ama genç yaşı ve yeteneği yadsınamaz. Oynarsa Fenerbahçe maçlarında daha iyi analiz etme fırsatı buluruz. Gerçi biz Nuri Şahin'i bile en iyi döneminde oynatamadık ya hayırlısı bakalım.

Facx
26.Eylül.2012, 13:22
ömer üründül edasıyla wöeeeeehyt sırada samed yeşil ve emre can(çok zor ama ) var :D

barahir
26.Eylül.2012, 13:23
Bonservisi ne kadarmış?

ommix
26.Eylül.2012, 13:29
Geleceği pek parlak değil bana kalırsa.A milli takım seviyesinde zor oynar.Ama belli olmaz bizim milli takımımızda bir gurbetçi sevdası aldı başını gidiyor

Trabzonspor
26.Eylül.2012, 14:24
Geleceği pek parlak değil bana kalırsa.A milli takım seviyesinde zor oynar.Ama belli olmaz bizim milli takımımızda bir gurbetçi sevdası aldı başını gidiyor

Kaç maçını izledinizde böyle bir karara vardınız?Şuan onun için ne çok iyi olur nede kötü olur diye bir yorum yapmak yanlış.Doğru dürüst takip edilmedi daha.Ancak alt yapılarda iyi işler yapmış.Wolfsburg'da oynamış birkaç maç ve şimdi Gladbah'ta ve yaşıda henüz 20.İleride büyük bir yıldız olmasada standart bir oyuncu olabilir.İlerleyen dönemde bizim milli takımda da rahat rahat oynar bana kalırsa.

Kaka Leite
26.Eylül.2012, 14:30
Almanlar istedilerse bişey görmüşlerdir kendisinde gayet iyi bolluktan zarar gelmez.Yaşı daha genç ilerde şans bulabilir.

davidvilla
26.Eylül.2012, 14:38
BU gurbetçi istilası bence basımıza dert açıcak da hadi neyse

ommix
26.Eylül.2012, 14:42
Kaç maçını izledinizde böyle bir karara vardınız?Şuan onun için ne çok iyi olur nede kötü olur diye bir yorum yapmak yanlış.Doğru dürüst takip edilmedi daha.Ancak alt yapılarda iyi işler yapmış.Wolfsburg'da oynamış birkaç maç ve şimdi Gladbah'ta ve yaşıda henüz 20.İleride büyük bir yıldız olmasada standart bir oyuncu olabilir.İlerleyen dönemde bizim milli takımda da rahat rahat oynar bana kalırsa.

Peki siz kaç maçını izlediniz de ilerde milli takımda rahat oynayacağını düşünüyorsunuz?Mehmet Ekici,Tunay Torun,Gökhan Töre ve Sercan Sararer örnekleri var önümüzde.Bunlardan sadece Sercan milli takımda kendini biraz olsun gösterdi.Kendi takımlarında bu isimlerin iyi performans sergiledikleri maç çok azdır.Düzenli olarak da oynamıyorlar maalesef.Almanlar bu oyuncularda kendi milli takımlarında banko oynayacak bir gelecek görse bırakmazlar kolay kolay peşlerini.

Facx
26.Eylül.2012, 14:57
Peki siz kaç maçını izlediniz de ilerde milli takımda rahat oynayacağını düşünüyorsunuz?Mehmet Ekici,Tunay Torun,Gökhan Töre ve Sercan Sararer örnekleri var önümüzde.Bunlardan sadece Sercan milli takımda kendini biraz olsun gösterdi.Kendi takımlarında bu isimlerin iyi performans sergiledikleri maç çok azdır.Düzenli olarak da oynamıyorlar maalesef.Almanlar bu oyuncularda kendi milli takımlarında banko oynayacak bir gelecek görse bırakmazlar kolay kolay peşlerini.

gökhan töre ve mehmet ekici gayet kaliteli oyuncular biz kullanamıyoruz sadece gerçi mehmet ekicinin o mevkide şuan önü kapalı gibi ama bu arada bizi seçmesi nasıl bi - olarak görülebilir anlamadım en kötü oynatmayız :D

ommix
26.Eylül.2012, 15:27
Gökhan Töre Rubin Kazan'a transfer oldu bu sezon.Sadece 2 maç oynamış ve son oynadığı maçta da kırmızı kart gördü.Gökhan çok yetenekli ama topla fazla oynuyor ve çok son hareketleri yapamıyor.Gökhan Töre'yi izlerken aklıma zamanında BJK'da olan şu anda ise Elazığspor forması giyen Aydın Karabulut geliyor.Oyun tarzları çok benziyor birbirlerine.Sonları aynı olmasın da :)Neyse benim bu konuda anlatmak istediğim her gurbetçi oyuncuyu milli takıma alacağımıza biraz içerden oyuncu çıkarmak.Alt yapıları güçlendirmeliyiz

davidvilla
26.Eylül.2012, 16:04
Gökhan Töre Rubin Kazan'a transfer oldu bu sezon.Sadece 2 maç oynamış ve son oynadığı maçta da kırmızı kart gördü.Gökhan çok yetenekli ama topla fazla oynuyor ve çok son hareketleri yapamıyor.Gökhan Töre'yi izlerken aklıma zamanında BJK'da olan şu anda ise Elazığspor forması giyen Aydın Karabulut geliyor.Oyun tarzları çok benziyor birbirlerine.Sonları aynı olmasın da :)Neyse benim bu konuda anlatmak istediğim her gurbetçi oyuncuyu milli takıma alacağımıza biraz içerden oyuncu çıkarmak.Alt yapıları güçlendirmeliyiz

+1

Tunay Torun dediğiniz adamın milli takımda oynama sebebi tamamen Almanya'da oynuyor olması.

O tonla gol kaçıran eleştirdiğimiz olcan ona 10 basar.

Sercan Saraer gibi oyuncular da anadolu klüplerinde bolca var.

Mehmet Ekici de daha cok oyununu geliştirmesi lazım kesinlikle milli takım seviyesinde değil

Bir tek Ömer Toprak uygun.

Bunların yanısıra;

Muhammet Demir,Cenk Tosun, Abdullah Durak,Okay yokuşlu,Gökhan süzen,Mustafa Pektemek,Ozan ipek,Necip uysal,Alper Potuk,Veysel Sarı,Eren güngör,Soner Aydogdu, Murat Ceylan,Huseyin(Manisa),Mustafa yumlu,Furkan(gs-hadi daha oynamadı gsde), Orhan gülle(füzeyle gündeme geldi), Musa nizam(cok genc yastan beri oynuyor)Musa cagıran(bursa'nın en iyilerinden bu sene) Kayseri'nin kalecisi gökhan(son maçta 2 gol yemesine ragmen süper bir performans gosterdi) Tevfik Köse (yıllardır süper ligde)Ömer şişmanoglu(Muhammetten sonra en cok begendigim forvet) Sahin Aygunes(kasımpaşa'nın tek yıldızıydı 2 sene once 20 yasındayken)Ahmet arı, son olarak da Trabzonlu Barış Memiş (su an binbilmemkaç trabzonda sürünüyor)

Biz kendi yeteneklerimizi burada dibimizde görmezden gelirken ayakta duramayan ama sırf alman ekolunden geldi diye bazı oyunculara şans veriyor olmamızı kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.

Not: İronik olan ise Abdullah Avcı'nın bu oyuncuların coguyla avrupa kupalarında üst turlarda mucadele etmiş olması.
Not2: Hatta yanlış hatırlamıyorsam Almanya'yı da 1-0 yenip Avrupa Şampiyonasına gitmiştik.Tek gol Muhammet Demir'den gelmişti o zaman Bursa altyapısındaydı ve milli takımın kaptanıydı.Almanya'da da şu an bizim milli takımda oynayan bazı oyuncuların yanısıra deniz naki,ilkay ve serdar taşcı vardı.

Trabzonspor
26.Eylül.2012, 16:43

Yazdığım yazıda izlediğimi söylediğime dair bir iz söz konusu değil hatta ekledim iyi yada kötü yorum yapmak yanlış olur dedim.Çünkü bende izlemedim ama şuanki milli takım oyuncularını düşündüğümde altyapısı iyi olan bu oyuncunun rahatlıklamilli takımda oynayabileceğini düşünüyorum.İleride oynayacağınıda bu yüzden söyledim.Bir sebep göstererk iyi olabileceğine işaret ettim ama siz daha maçını izlemeden veya başka bir dayanak göstermeden direk bundan olmaz demeniz saçma geldi ama tabi oda sizin fikrinizdir saygı duyarız.

darkkobal123
26.Eylül.2012, 16:57
Ne diyelim hayırlı olsun, umarım başarılı olur.

ommix
26.Eylül.2012, 17:12
Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Tolga Ciğerci'nin Alman Milli Takımı'nı değil Ay Yıldız'ı seçmesini sağlayan isimlerin başında geliyor.

Tolunay Kafkas, "Görevli hocalar tüm futbolcularla temasa geçiyor. Ancak Almanya'daki Türk oyuncular, Alman Milli Takımı'ndan umudu kestikten sonra Türk Milli Takımı'nı tercih ediyor. Bu noktada pasaport, Türk Milli Takımı'nı seçenlerin Alman vatandaşlığının elinden alınması gibi pek çok var. Başta Abdullah Avcı olmak üzere tüm hocalarımız bu oyuncuları ziyaret ediyor, görüşüyor. Bizim işimiz bu zaten" dedi.

NTVSPOR

zeck17
26.Eylül.2012, 17:13
bence tolga iyi bir oyuncu yararlı olacak olmayacak belli olmaz ama bence bu kadar gurbetçi oyuncu peşinde koşmamız bana pek anlamlı gelmiyor eğer koşulacaksa da üst düzey adamların peşinden koşulmalı ne bileyim emre can samed gibi ama sayısı da fazla olmamalıdır bunların.

Asıl sorun her gurbetçiye bu avrupa görmüştür kesin büyük futbolcu olarak bakmamalıyız şu sıralar mesutun kaybetmemizin acısını hala yaşıyoruz gibime geliyor ama adam kariyerini seçti buna saygı duymalıyız kimse neden seçtin diye sorgulayamaz adamı.

Sorgulamamız gerekn niye bizden mesut çıkmıyor olmamalı alt yapıyalara yıllardır herkes söylüyor önem verilmeli diye ama elle tutulan hiç bir şey yok gibi arda semih kaya hariç.Antrenöre ihtiyacımız var ülke olarak sonra spor kültürü gelecektir kendiliğinden mesela direkt kaybetmeyi öğretmemeliler çocuklara çünkü bu ülkede artık şiddet olayları olmamalı çocuklara profesyonelliği öğretmemeliler ama bu yönde ne kulüplerin ne tff'nin bir çalışması var sadece büyük yabancı kulüpler gelip bizim oyuncularımızdan seçmeler yaparak adamları alıp götürüyor ama bunu önce fark edecek olan bizler uyuyoruz

Ve son olarak kimse yabancı ülkelerden genç yetenek diye adam getirmesin eğer yetenekli olsaydı zaten büyük kulüplerin dünyanın her yerinde alt yapıyla ilgili spor kulüpleri var

RaSenGan
26.Eylül.2012, 17:17
2 ay süren görüşmeler sonucunda tercih etmiş bizi.2 ay ne görüşüyorlar acaba ? Bu işin görüşmesi mi olur anlamadım.Adama açık açık forma garantisi vermişler demek ki.Yazık gerçekten.

davidvilla
26.Eylül.2012, 17:33
Ya milli takım klüp takımı değil ki gencken alıp yetiştiresin. Mesut bizi secmediyse bu bizim suçumuz değil ki kendi kişisel tercihi. İlerde bizde oynasın diye genc yastaki adamı milli yapmanın hiçbir mantıgı yok. Bu milli takımdır. Çoğu zaman para bile almıyor oyuncular. Tamamen içten gelecek bir seçimdir. Tolga'nın Tunay'ın Sercan'ın oynacagı yer A milli takım değil Ümit milli takımdır.İleride yeterli olurlarsa A milli takımda da oynarlar o zaman.

ommix
26.Eylül.2012, 17:56
Yazdığım yazıda izlediğimi söylediğime dair bir iz söz konusu değil hatta ekledim iyi yada kötü yorum yapmak yanlış olur dedim.Çünkü bende izlemedim ama şuanki milli takım oyuncularını düşündüğümde altyapısı iyi olan bu oyuncunun rahatlıklamilli takımda oynayabileceğini düşünüyorum.İleride oynayacağınıda bu yüzden söyledim.Bir sebep göstererk iyi olabileceğine işaret ettim ama siz daha maçını izlemeden veya başka bir dayanak göstermeden direk bundan olmaz demeniz saçma geldi ama tabi oda sizin fikrinizdir saygı duyarız.

İnşallah ben yanılırım başarılı olur da milli takımımızla büyük başarılar yaşar.

KanaKe
26.Eylül.2012, 19:04
Almanlar istedilerse bişey görmüşlerdir kendisinde gayet iyi bolluktan zarar gelmez.Yaşı daha genç ilerde şans bulabilir.

tam tersi bence.. neyse hayirli olsun yinede..

E.Cartman
26.Eylül.2012, 23:00
Futbolun ülkende gelişmesini sağlarsan, alt yapıları gerçekten bir eğitim yeri yapmayı başarırsan. A milli takım seviysinde başarı gelecektir zaten. Başarı geldikten sonra da kimseyi iknaya çalışmazsın onlar kendileri gelir zaten. Bu kadar uzun süre neyin görüşmesi neyin iknası yapılıyor anlamıyorum. Mesut Türkiye'yi seçmedi diye laga luga yapılacağına bu arkadaşların Türkiye'yi seçmek için neden böyle şeylere gerek duyduğu hakkında konuşulmalı. Türkiye Milli takımında oynayacak mısın ? Hayır derse bitmiştir tamamdır. Boşverin ikna etmeyin kalsın orda. Kulüp takımı değil ki bu iknayla oyuncu getiriyosun. İstiyosa gelir istemiyosa gelmez bu kadar. 75 milyondan bir tane Tolga Ciğerci, Gökhan Töre, Tunay Torun çıkaramıyorsak biz zaten futbol falan oynamayalım.

ommix
05.Ekim.2012, 10:52
Dün izledik Tolga'yı.Milli takımımızda çok zor oynayacak bir adam

ReaList
05.Ekim.2012, 11:56
Sporx "Almanların Ciğerini Söktük" diye yaratıcı başlık bulmuş : )
Bir kaç maçını izleme fırsatı buldum, FM'de yansıttığı gibi öyle ahım şahım gibi durmuyor ama genç yaşı ve yeteneği yadsınamaz. Oynarsa Fenerbahçe maçlarında daha iyi analiz etme fırsatı buluruz. Gerçi biz Nuri Şahin'i bile en iyi döneminde oynatamadık ya hayırlısı bakalım.

Bir maç bir oyuncu için pek belirleyici olmasa da kalecileri Wonderkid'se Tolga'da ki seviyeleri abartmamak lazım : ) Türk Milli Takımının en kaliteli oyunculara sahip olduğu bölge orta alan, bu yüzden bir kaç sezon işi biraz zor.

BleedingMoon
05.Ekim.2012, 12:46
almanların kendi oyuncularını ne kadar abarttığını görmüş olduk.

LifeYourself
05.Ekim.2012, 12:50
almanların kendi oyuncularını ne kadar abarttığını görmüş olduk.

ya şaka mısınız siz ya?
Fener bir alman takımını sadece 1 maç yendi diye Alman oyuncuları kötü oldu.
Wonderkid kaleci nasıl 4 gol yedi dendi.
ilk olarak Fener zaten potansiyali olan bir takım bunu her fırsatta herkes tekrarlıyor.
ikinci olarakta her takımın kötü zamanları olabilir.En basit örneğini veriyim.Fmde o kadar yüksek perdeli adamı takımınıza katıyorsunuz 11. sıradaki takıma yenildiğiniz oluyor.Durum bu kadar basit.
Sırf bir maçla aman bu Almanlarda amma abartıyormuş demeniz saçma.

BleedingMoon
05.Ekim.2012, 14:11
şakayız. yalnız dikkatli konuş da o şaka olan kişiler ciddi olmasın. üslubunu düzeltmeni tavsiye ederim.

üslubunu düzelteceğini varsayalım hadi. bunun dışında da farklı düşüncelere tahammül etmeyi öğrenmelisin. bence fm profillerini sergilemediler, ne olmuş yani abarttılar dediysem?

pele96
05.Ekim.2012, 23:03
Bonservisi ne kadarmış?

4M € Almanyaya bonservisi icin odenmis 2.5 M € da yillik Tolga Cigerciye odecekmis +Otel Parasi(Turkiye ile sinirli) ve yol parasi.

davidvilla
06.Ekim.2012, 10:43
4M € Almanyaya bonservisi icin odenmis 2.5 M € da yillik Tolga Cigerciye odecekmis +Otel Parasi(Turkiye ile sinirli) ve yol parasi.

yol parası ful akbil olarak değiştirilmiş

pele96
06.Ekim.2012, 11:15
yol parası ful akbil olarak değiştirilmiş

Ucagada akbille biner artik :D