View Full Version : Alex'in sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi
erdem344
01.Ekim.2012, 18:33
Son dakika..!! Alex ve Aziz Yıldırım Fenerbahçe kulübünde görüşme yapıyor..
uAburak89
01.Ekim.2012, 18:38
Sözleşmesi feshedilecek diyor bazı gazeteciler.
Baroni'de Alex'ten önce görüşme yapmış.
Crazycat
01.Ekim.2012, 18:44
Alex'in kaderi Aykut Kocaman'ınki gibi olacak sanırım. Alex'in halinden en iyi Aykut Hoca'nın anlaması gerek.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21598933.asp
İlk Seten yazmıştı :)
:D arada bi tane çıkar :D bide çok iyi nabza göre şerbet veriyo gündeme göre söylüyo herhangi bi duyumu olarak söylediğini sanmıyorum ben :D
erdem344
01.Ekim.2012, 18:59
Alex10 @Alex10combr
Kontratimi sonlandirdim. Hayatimin en uzucu imzasi oldu. Fenerbahce bir oyuncu kaybetti ama bir taraftar kazandi. Hersey icin tesekkurler.
uAburak89
01.Ekim.2012, 18:59
Kontratimi sonlandirdim. Hayatimin en uzucu imzasi oldu. Fenerbahce bir oyuncu kaybetti ama bir taraftar kazandi. Hersey icin tesekkurler.
Vay arkadaş, hayat ne garip.
di canio
01.Ekim.2012, 19:00
Alex10 Alex10 @Alex10combr
https://twitter.com/Alex10combr/status/252784162891776000
Goal.com Türkiye @goalcomtr
SON DAKİKA: Alex de Souza, Fenerbahçe ile sözleşmesini feshettiğini açıkladı. Ayrıntılar az sonra http://Goal.com 'da
Alex10 @Alex10combr
furkan58
01.Ekim.2012, 19:02
Kadro dışı kalmakla kalmadı takımdan da gitti. Koca 8 sene çok özleniceksin Büyük Kaptan çooook :(
Suicider
01.Ekim.2012, 19:04
Alex gibi bir adam gidip A2 de oynamazdı zaten.Kendisi istemiştir gitmeyi büyük ihtimal.Çok yazık oldu.
Crazycat
01.Ekim.2012, 19:04
Çok yanlış hamleler yapılıyor şu anda bence. Olmasaydı sonumuz böyle...
Bence yıllardır Fenerbahçe'nin başarılarının altındaki en büyük pay sahibi iki isim biri Volkan biri Alex'dir. Birisi gitti. Hiç olmaması gereken şekilde gitti. Fenerin akıbetini merak ediyorum bakalım nasıl olacak artık.
GebzeLi1907
01.Ekim.2012, 19:07
Alex gidişin bile hayırlı yararlı olacak güzel adam, bizleri Aykut kocaman ve Aziz yıldırımdan kurtaracak inşallah bu gidişin.
Ama Alex'in böyle değil Saraçoğluna son kez cıkıp omuzlarda gitmesi gerekiyordu.
Atatürk hava alanı tarihinin en büyük uğurlamasını görecek desenize.
olmadı yakışmadıııııı..
ne yaparsa yapsın böylesi olmamalıydı....
oooffffffff be arkadaş
Kaka Leite
01.Ekim.2012, 19:09
Eğer bize 8 sene emek verene yapılan bu ise tebrikler Fenerbahçe..
Böyle bitmemeliydi.Böyle bitemezdi..
di canio
01.Ekim.2012, 19:10
Böyle olmasaydı keşke ama Alex'in de bunu istiyormuş gibi bir hali vardı. Sezon başı çocuklarının kaydını Ocak ayına kadar yapması, hareketleri, tavırları. Onun istediği de ayrılmaktı ve oldu gibi sanki.
uAburak89
01.Ekim.2012, 19:11
Futbolcumuz Alexsandro De Souza ile bugün yapılan görüşmede, kendisinin takımımıza bugüne kadar olan katkılarından dolayı teşekkür edilerek, sözleşmemiz karşılıklı mutabakat ile bugün itibariyle feshedilmiştir.
http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=238921
Gürcan Bilgiç sesi titreye titreye konuşuyor sanki bana mı öyle geldi?
petrol_fb12
01.Ekim.2012, 19:12
Bakalım beşiktaş ve avrupa ligi'ni macını bekliyorum..umarım 2'Sindede yeniliriz..(ALEX'İ SEVMEM) ama böyle yapılması tamamen haksızlık...tek kalemde silmek..Hizmetleri olmuştur....8 sene aziz yıldırımı o koltukta tutan adamdı alex...Neyse...
Avrupa Ligi Ve Beşitakş...Maçlarını MERAKLA BEKLİYORUM...Bir Fenerbahceli Olarak...Umarım 2 MAÇTADA MAĞLUP OLURUZDA AYKUT-AZİZ EL ELE GİDER...
perpetua
01.Ekim.2012, 19:14
Uzuldum.
Fenerbahce'nin en cok lig golu atan futbolcusu olma rekorunu kirip, bu bilgiyi FM veritabanina girmeyi dort gozle bekliyordum. Bu rekorun sahibi olmayi hak etmisti...
di canio
01.Ekim.2012, 19:14
Tribünlerin bir kısmı ıslıklarken ayağa kalkıp alkışlayan Aziz Yıldırım Alex'in ayrılmasına engel olmuyorsa, bir sebebi olmalı bence.
erdem344
01.Ekim.2012, 19:16
http://b1210.hizliresim.com/12/1/dkqsf.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Şimdi bir şey kesinleşecek artık. Alex ve Aykut Kocaman arasında nasıl bir diyalog olduğunu ve aralarının nasıl olduğunu ilerleyen günlerde daha iyi göreceğiz. Muhtemelen daha rahat ve özgürce twitler ve açıklamalar yapacaktır. O zaman her şey daha iyi netleşir.
furkan58
01.Ekim.2012, 19:19
http://b1210.hizliresim.com/12/1/dkqsf.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Şu duygusal anımda şu yazıyı görünce göz yaşlarımı tutamayacak gibi oldum.
8 koca sene dile kolay. Ne güzel günlerdi be...
Kaka Leite
Ağlayasım var yemin ediyorum.
uAburak89
Ntvspor'da Alex'in kariyerini gösteriyorlar, bu ayrılık videosunu ne ara yapmışlar.. Kulüp içinde medyaya sızdırma yapan isim futbolcu değil bence. Süreç bunu gösteriyor.
Üzülen Fenerbahçe'li arkadaşlar samimiyetle söylüyorum ben de üzüldüm, içim burkuldu. Mondragon giderken TV'de ağlarken ben de ağlamıştım dayanamayıp, böyle ayrılıklar çok kötü, çok yazık oldu.
attirson
01.Ekim.2012, 19:20
Böyle gönderildi demek.Bir jübile maçı yapılmadan.Bravo Aziz Yıldırım yönetimi !
GebzeLi1907
01.Ekim.2012, 19:20
Tribünlerin bir kısmı ıslıklarken ayağa kalkıp alkışlayan Aziz Yıldırım Alex'in ayrılmasına engel olmuyorsa, bir sebebi olmalı bence.
aykutu kovması kendisininde ipini çekmesi demek
kendini kurtarmak için, narsist kişiliğini yine fenerbahçe nin önüne koydu ve yarardan çok zarar verdiği gün gibi ortada iken artık çekip gitmesi gerekirken yapmadı bunu.
aziz yıldırım kişiliğinde bir insan için orta yol olmadığı için kendi de bırakmayı düşünmediği için alex e yol verdi
ama en fazla bir senesi var..
tadında bıraksa idi çok güzel hatırlanacaklardı şimdi artık kendine leke sürmeye başladı aykut da o da.
Nedvedmania
01.Ekim.2012, 19:21
Vay be. Gitti Alex.
NTVSpor'daki şu anda gösterilen video benim bile tüğlerimi diken diken etti.
erdem344
01.Ekim.2012, 19:22
böyle olmayaydı iyiydi.
http://b1210.hizliresim.com/12/1/dkqyk.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Alex forması yok satacak. Yıldız transferi gelmiş gibi forma satışı yapılacak bakın görün.
Night_Mare17
01.Ekim.2012, 19:24
Fenerbahçe'yi ben yaşım gereği Alex ile tanıdım. Her zaman derbilerde Alex'den korkardık ama şimdi Alex'siz Fenerbahçe bana çok garip geliyor. Fenerbahçe dedin mi ilk 11'de tak Alex görüyordun.
di canio
01.Ekim.2012, 19:25
aykutu kovması kendisininde ipini çekmesi demek
kendini kurtarmak için, narsist kişiliğini yine fenerbahçe nin önüne koydu ve yarardan çok zarar verdiği gün gibi ortada iken artık çekip gitmesi gerekirken yapmadı bunu.
aziz yıldırım kişiliğinde bir insan için orta yol olmadığı için kendi de bırakmayı düşünmediği için alex e yol verdi
ama en fazla bir senesi var..
tadında bıraksa idi çok güzel hatırlanacaklardı şimdi artık kendine leke sürmeye başladı aykut da o da.
Çok iddialısın. Sanki Aziz Yıldırım senmişsin gibi, neler düşündüğünü aktarıyorsun. Ayrıca senin benim tepkimle olmaz o işler. Kongrede üyeler ne derse o olacak yine.
perpetua
01.Ekim.2012, 19:26
Şimdi bir şey kesinleşecek artık. Alex ve Aykut Kocaman arasında nasıl bir diyalog olduğunu ve aralarının nasıl olduğunu ilerleyen günlerde daha iyi göreceğiz. Muhtemelen daha rahat ve özgürce twitler ve açıklamalar yapacaktır. O zaman her şey daha iyi netleşir.
Bence tam tersine.
Kulubun icindeyken acik acik sorunlarini soylemek, daha iyisini bulmak icin normaldir. Gittikten sonra arkadan sallamak ne Fenerbahce'nin, ne de Alex'in yararina. Alex Fenerbahce'yi seviyorsa saniyorum ki arkadan sallamayacaktir.
RasAnt
01.Ekim.2012, 19:26
Gitmesi gereken bir efsaneyi böyle göndermek yönetim ve teknik direktör beceriksizliğidir.
Siz ikiniz bekleyin bu taraftar sizi indirecek ne aziz yıldırım kalacak ne aykut kocaman,seyircili iç saha maçında taraftar gruplarımızdan çok şey bekliyorum göreceğiz.
Bence tam tersine.
Kulubun icindeyken acik acik sorunlarini soylemek, daha iyisini bulmak icin normaldir. Gittikten sonra arkadan sallamak ne Fenerbahce'nin, ne de Alex'in yararina. Alex Fenerbahce'yi seviyorsa saniyorum ki arkadan sallamayacaktir.
Bir de şöyle düşün, seni milyonlarca fenerbahçe taraftarı seviyor ve seni yanlış tanımalarını istemiyorsun. Bu sebeple yanlış anlaşılmaları önlemek için açıklamalar yapma gereği duymaz mısın? Bunu arkadan atıp tutmak anlamında değil de bazı şeyleri açıklığa kavuşturmak anlamında düşünebilir bana kalırsa. -ki yanlış olmaz.
GebzeLi1907
01.Ekim.2012, 19:28
Çok iddialısın. Sanki Aziz Yıldırım senmişsin gibi, neler düşündüğünü aktarıyorsun. Ayrıca senin benim tepkimle olmaz o işler. Kongrede üyeler ne derse o olacak yine.
tribünleri yeniden kıyımdan geçirmeye kalkmazsa olur.
tribün istemezse onu, kendi isteği ile veya kongre ile mutlaka gidecektir.
kongrede güçlü olduğu kesin ama artık son dönemde muhalefet de iyice güçlenmeye başladı ve bu olaylardan sonra daha da artacak.
aziz yıldırım ın ne kadar süredir görevde olduğunu ve iyi de kötü de icraatlarını biliyoruz demeçlerinden de olsun az cok kişiliğini biliyoruz
bu kadar yorum yapabilelim
bakarsın ne kongreye ne tribüne gerek kalır ??
gerçekten üzülmem karar onanırsa şundan daha fazla fenerbahçeye zarar vermeleri mümkün değil çünkü.
Ayrıca şunu da söyleyeyim, Alex'in gitmesi taraftarı ikiye bölecek ve bu bölünüş Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman ikilisini de etkileyecek. Taraftarlar tavır alacak bu iki isime de ve takımın diğer efsanesi Aziz Yıldırım ve sevilen isim Aykut Kocaman'da kötü şekilde ayrılmasına sebep olunabilir ilerleyen aylarda ya da yıllarda...
GodfatheR
01.Ekim.2012, 19:30
Alex'in kellesi öyle ağırdır ki öyle kolay kolay alamazsın. Alırsan da o koltukta fazla oturamazsın. Tek dileğim umarım önce Gladbah sonra Beşiktaş bizi yener sende bu takımdan gidersin Aykut. Çünkü benim için artık ne EFSANE ne de KOCAMAN'sın.
perpetua
01.Ekim.2012, 19:32
Bir de şöyle düşün, seni milyonlarca fenerbahçe taraftarı seviyor ve seni yanlış tanımalarını istemiyorsun. Bu sebeple yanlış anlaşılmaları önlemek için açıklamalar yapma gereği duymaz mısın? Bunu arkadan atıp tutmak anlamında değil de bazı şeyleri açıklığa kavuşturmak anlamında düşünebilir bana kalırsa. -ki yanlış olmaz.
Hayatimin en zor imzasini attim demis. Fenerbahce bir futbolcu kaybetti ama bir taraftar kazandi demis. Meseleye nasil baktigini bundan daha guzel nasil ozetleyebilir ki?
petrol_fb12
01.Ekim.2012, 19:32
bence protesto olarak bayan taraftarlar maca gitmesin..
Nedvedmania
01.Ekim.2012, 19:33
Twitter'da o kadar çok kişi ""Bir Galatasaraylı"" olarak Alex'in durumuna üzüldüm" demişki "Bir Galatasaraylı" TT listesine girmiş.
Kaka Leite
01.Ekim.2012, 19:33
Beyler hakaretli konuşmayın yahu.
Tamam sinirler gergin ama görüşlere saygı..
Hayatimin en zor imzasini attim demis. Fenerbahce bir futbolcu kaybetti ama bir taraftar kazandi demis. Meseleye nasil baktigini bundan daha guzel nasil ozetleyebilir ki?
Bilmiyorum..Bana bu iş burada bitmeyecekmiş gibi geliyor. İlerleyen günlerde konuşulan şeyler, bu olayları daha belirgin hale getirecek.
luganoagan
01.Ekim.2012, 19:34
Şahsen Alex'in gitmesi çok daha iyi oldu bence.Alex iyi bir futbolcu olabilir ama takıma zarar vermeye başlayınca gönderilmesi gayet normal olur.Aziz Yıldırım'ın dediği gibi kimse Fenerbahçe'den üstün değildir.Futbolcu ne kadar iyi olursa olsun kararı hoca verir.Aykut Kocaman gol rekoru olayına zaten inanmıyorum.Adam Fenerbahçe'yle 3 yıllık sözleşme imzalamış(Aykut Kocaman) ve gol rekoru geçilecek diye futbolcuyu oynatmayacak..O da bu camiada yetişti ve böyle düşündüğünüde sanmıyorum ki şike olayları patlak verildiğinde takımın başında olan adamın şuan getirildiği pozisyon çok yanlış bence.
GebzeLi1907
01.Ekim.2012, 19:37
Alex tazminat almadan gitmiş.
Aykut kocamanda aynı adamlığı gösterir inşallah
Bir yabancının böyle bir davranışta bulunması Alex'in kişiliğinin en basit örneklerinden bir tanesi
Aykut Kocaman gidene kadar Fenerbahçe maçlarını takip etmeme kararı aldım. Kendisinden çok daha büyük bir efsaneyi böyle harcamasını sindiremiyorum.
Nedvedmania
01.Ekim.2012, 19:42
Aykut Kocaman'da 2 haftaya kalmaz istifa eder zaten. Böyle bir havanın içindeki takım başarı yakalayamaz. Hafta için önemli bir maç var. Sonrasında Derbi.
Fenerbahçe araştırma görevlileri şimdi muhtemelen apar topar bu tarz bir oyuncu bakacaktır. Ya da daha tecrübeli bir yıldız gelecektir. Mutlaka yeri dolar ama.
LaigLeNoiR
01.Ekim.2012, 19:42
Rakip takım taraftarı olarak açıkcası rahatladım. Rakibimde her zaman gol atabilecek, en kötü oynadığı maçta bile bir orta yapıp bir frikik atıp aradan sıyrılıp kısa boyuna rağmen rahatlıkla kafa golü atabilecek bir yıldız yok artık.
Güle güle Alex.
RaSenGan
01.Ekim.2012, 19:43
Alex'in gidişi bana bile koydu.Futbolla ilgilendiğim zamandan bu yana Alex bu takımdaydı.Çok tuhaf geliyor bana Alex'siz Fenerbahçe nasıl olacak diye.Daha önce hiç görmedim :) Ama bu adam böyle gitmeyi haketmedi.Başka bir oyuncu olurdu ama Alex olmaz.Yazık oldu adama.Her şeyiyle dört dörtlük bir adamdı.Fenerbahçeli olup olmaması önemli değil.Herkesin sevdiği,saydığı bir oyuncuydu Alex.Hiçbir zaman ne rakibiyle ne başka kulüp taraftarıyla polemiğe girmeyen adam bir anda günah keçisi ilan edildi kıskanç dedi diye.Durduk yere demediği çok açık bir gerçek.Aykut Kocaman'ın zehri gün geçtikçe yayılıyor.Ya bir panzehir bulunacak en kısa sürede ya da ölüme mahkum edilecek takım.
KaRaBükLü KraL
01.Ekim.2012, 19:47
Rakip takım taraftarı olarak açıkcası rahatladım. Rakibimde her zaman gol atabilecek, en kötü oynadığı maçta bile bir orta yapıp bir frikik atıp aradan sıyrılıp kısa boyuna rağmen rahatlıkla kafa golü atabilecek bir yıldız yok artık.
Güle güle Alex.
Şu yoruma harfiyen katılıyorum:)
furkan58
01.Ekim.2012, 19:50
Samet Güzel'in Alex ile yakınlığı biliniyor zaten. Tercümana da gerek kalmadığına göre doğru olanı yapmış.
RaSenGan
01.Ekim.2012, 19:51
Alex ile yakınlığı biliniyor zaten. Tercümana da gerek kalmadığına göre doğru olanı yapmış.
Ne alakası var ? Cristian var Meireles var bu adamlar Portekizce konuşmuyor mu ?
europeanconquer
01.Ekim.2012, 19:52
Fenerbahçe yönetimi kangren olmuş kolu yerine sadece biraz zedelenmiş sol ayağını kesmeyi tercih etti.Hiç biri ''Bi' Alex Değil'' olamayacak da.Türk Futbolu'nda ne kadar çok ''Adam'' varsa o kadar kolay harcanıyor.Bana göre hava hoş.Artık Fenerbahçe derbilerinde Alex çıkıp bir yerden vurup gol atacak mı diye korkmayacağım.Yıllardır bahsettiğimiz ''Alex'siz Fenerbahçe''yi bu yıl göreceğiz.Merakla takip edeceğim.
Bu arada Samet Güzel'in istifa ettiği haberi doğru ise helal olsun.Artık birileri ses çıkarmaya başlamış,devamı gelecektir.
furkan58
01.Ekim.2012, 19:54
Ne alakası var ? Cristian var Meireles var bu adamlar Portekizce konuşmuyor mu ?
Cristian'da yollanır en yakın zamanda inşallah. Meireles için bir şey diyemeyeceğim.
Nedvedmania
Samet istifa ettiyse sevinirim. Şahsen sevmiyordum onu.
RasAnt
Samet işsiz kalmaz zaten doğru olanı yapmış dökülsün yapraklar
EndoplazmiK RetikuluM
Fenerbahçe tarihinin gördüğü en iyi futbolcuyu -bana göre- bu şekilde takımdan yollayamazsın, bir jübile maçı yada veda töreni bile yapmadan... Helal olsun!
Güle güle büyük kaptan!
furkan58
Samet Guzel @Guzelzinho
Bir Fenerbahce taraftari ve ayni zamanda Fenerbahçe Sk calisani olarak Buyuk Kaptan @Alex10combr 'ye hersey icin cok tesekkur ederim.
Haber yalan sanırım Fenerbahçe SK çalışanı olarak yazmış hala takımda.
attirson
01.Ekim.2012, 19:55
Edit:Yalanmıs haber.
RasAnt
01.Ekim.2012, 19:56
Öyle bir twiti yok
furkan58
01.Ekim.2012, 19:58
Öyle bir twiti yok
https://twitter.com/Guzelzinho
Yalan konuşcak halim yok.
https://twitter.com/Guzelzinho/status/252798342575296512
fbdevil190737
01.Ekim.2012, 19:59
Alex'in verdikleri Fenerbahçe'ye Aziz Yıldırım'dan da , Aykut Kocaman'dan da çoktu . Büyük vefasızlık yapıldı . Yolu açık olsun efsane'nin . En kısa sürede yönetim ve teknik direktör istifa edip , yeni yapılanmaya gidilmeli.
RasAnt
01.Ekim.2012, 19:59
https://twitter.com/Guzelzinho (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FGuz elzinho)
Yalan konuşcak halim yok.
https://twitter.com/Guzelzinho/status/252798342575296512 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FGuz elzinho%2Fstatus%2F252798342575296512)
Yalancı demedim :) ben hala göremiyorum sorun bende sanırım
tamam gördüm anca geldi
zeck17
01.Ekim.2012, 20:09
hala olayın şaşkınlığını atamamış bulunmaktayım alex yok artık son dönemde gördüğüm en iyi futbol zekası yok artık maç kurtaracak köttü oynayacak takımı ateşlendirecek taraftarın sevgilisi alex yok artık.
Bu yönetim başarısızlığıdır eğer 2 kişiden biri gidecekse bu alex olmamalıydı aykut kocaman olmalıydı çünkü eğer tek alex koşmuyor olsa tamam gitsin derdim ama ne stoch ne alex ne baroni ne de başka oyuncular koşmuyor çünkü adamın otoritesi takımın yıldızlarının yanında az kalıyordu eğer otoriter başka bir teknik direktör gelse alex 2 sene daha üst düzey oynardı adam gibi adamdı Alex.Bu ülke seni unutmayacak büyük kaptan büyük baba büyük 10 numara
@Guzelzinho
İstifa ettigim yonundeki haberler dogru degildir.
sui generis
01.Ekim.2012, 20:10
Yolun acik olsun büyük insan ...
berkay123456
01.Ekim.2012, 20:12
ALEX DE SOUZA
Fenerbahçe Ile Sözleşmesini Fesh Etmeden Önce Yaptığı Açıklamada . " Ülkemden Iki Takımla Görüşüyorum . Bunlar Cruzeiro ve Coritiba Ama Şu Ana Kadar Kafamda Net Bir Şey Yok . Türkiye'de Taraftarlar Kendilerini Takımın Bir Parçası Olarak Görüyorlar . Bazen Fanatizmden Dolayı Sorunlar oluyor Ancak Bu Her Yerde Var . Galatasaray ve Beşiktaş Taraftarı ile Aram Hep Iyi Oldu . Ben Onlara Saygı Gösterdim Onlar da Bana Saygı Gösterdi . Türkiyede Bir Çok Şeye Anlam Veremedim 2010'da 3.000 Golü Atınca Kulüp Bana 300 Bin Euro Prim Verdi Bende O Dönem Mehmetçik Vakfına Bağışladım . Bunun Üzerine Aziz Başkan Bana Bunu Neden Yaptığımı Böyle Şeylerin Benim Görevim Olmadığını Söylemişti . Lefter Gibi Bir Efsane Ile Tanışmak Beni Çok Mutlu Etmişti Bende Onun Gibi Bir Efsane Olmak Isterim . Fenerbahçe Taraftarı Benim Güç Kaynağım Onlar Bana Hep Destek oldu Bende Geldiğim Gündem Beri Kendimi Buranın Bir parçası Hissettim . Umarım Onlar Büyük Başarılar Görecektir . " Şeklinde Konuştu.
alıntı.
RasAnt
01.Ekim.2012, 20:15
ALEX DE SOUZA
Türkiyede Bir Çok Şeye Anlam Veremedim 2010'da 3.000 Golü Atınca Kulüp Bana 300 Bin Euro Prim Verdi Bende O Dönem Mehmetçik Vakfına Bağışladım . Bunun Üzerine Aziz Başkan Bana Bunu Neden Yaptığımı Böyle Şeylerin Benim Görevim Olmadığını Söylemişti .
alıntı.
Diğer sözlerine birşey diyemem ama bu kısmını söylediğine her zaman inanırım.
petrol_fb12
01.Ekim.2012, 20:17
Sizlere maddeler halinde Kocaman fiyaskonun özetini geçiyorum...
1-Cristoph Daum ile geçinemedin gönderdin,
2-Şampiyon olduğun sezon piyasa da gs ve bjk yoktu ts ile puan puan oldun(Niang-Lugano-Santos-Dia-Stoch-Emre-Alex li kadro ile)
3-Geçen yıl normal ligi GS'nin 9 puan gerisinde bitirdin playoff larda futbolcuların kenetlenmesi ile(şansa alınmış bir gs maçı sayesinde) son maça taşıdın.
4-Geldiğinden beri içerde 10 yıldır berabere bile kalmadığımız gs ye tek galibiyet alamadın(2-0 dan maçı verdin)
5-Avrupa nın en çakma takımlarına elendin
6-Alex ve Emre gibi iki kaptanın adam yönetme becerin olmadığı için ipini çektin.
7-Kimi istediysen alındı aldığın adamlardan istikrar sağlayamadın.
8-Korkak futbol anlayışın yüzünden hiçbir maçı rahat izleyemedik.
9-Bu sene milyonlarca euro harcanan takımın attığı gol sayısı Kalu Uche den az.
10-Yararlı olmadığım an giderim dedin. Ne duruyosun hala??
Arkadaşlar son olarak bana hiç geçen sene Aykut Kocaman'ın verdiği destekten bahsetmeyin. Eğer Fenerbahçe liysen üstüne milyonlarca euro kazanıyorsan işin bu ise o desteği vereceksin takımın yanında da duracaksın. Biz taraftarlar olarak desteğin kralını verdik hemde cebimizden para çıkarak. Kombine dediniz aldık, bilet dediniz aldık, taraftar kart dediniz aldık, forma ve ürün dediniz aldık, dergi dediniz aldık. Son maç evinde Gs ye şampiyonluk verdiniz canınız sağolsun dedik. Şike olayı patladı inanmadık arkanızda durduk üstümüze gelen düşmanlarla mücadele ettik. Şimdi soruyorum size bu taraftar bu sene bunları mı hak etti. Herşeyi elinize yüzünüze bulaştırdınız.
Yazıklar olsun hepinize !!!
(GFB FORUMUNDA ALINTIDIR!!)
murat taşlı
01.Ekim.2012, 20:19
Bravo Aykut hoca bravo ben Denizli de oturuyorum Rıdvan abisinin burda futbol okulu var oranın fotopraflarını çekmiştim o ara hatta Rıdvan kalp rahatsızlığı geçirmişti biraz muhabbet etme şansımız olmuştu ben Rıdvan aslında Aykut u pek sevmez sinsidir ve içten pazarlıklıdır demişti pek inanmamıştım şimdi şüphe düşmeye başladı bende...
murat taşlı
01.Ekim.2012, 20:23
Sizlere maddeler halinde Kocaman fiyaskonun özetini geçiyorum...
1-Cristoph Daum ile geçinemedin gönderdin,
2-Şampiyon olduğun sezon piyasa da gs ve bjk yoktu ts ile puan puan oldun(Niang-Lugano-Santos-Dia-Stoch-Emre-Alex li kadro ile)
3-Geçen yıl normal ligi GS'nin 9 puan gerisinde bitirdin playoff larda futbolcuların kenetlenmesi ile(şansa alınmış bir gs maçı sayesinde) son maça taşıdın.
4-Geldiğinden beri içerde 10 yıldır berabere bile kalmadığımız gs ye tek galibiyet alamadın(2-0 dan maçı verdin)
5-Avrupa nın en çakma takımlarına elendin
6-Alex ve Emre gibi iki kaptanın adam yönetme becerin olmadığı için ipini çektin.
7-Kimi istediysen alındı aldığın adamlardan istikrar sağlayamadın.
8-Korkak futbol anlayışın yüzünden hiçbir maçı rahat izleyemedik.
9-Bu sene milyonlarca euro harcanan takımın attığı gol sayısı Kalu Uche den az.
10-Yararlı olmadığım an giderim dedin. Ne duruyosun hala??
Arkadaşlar son olarak bana hiç geçen sene Aykut Kocaman'ın verdiği destekten bahsetmeyin. Eğer Fenerbahçe liysen üstüne milyonlarca euro kazanıyorsan işin bu ise o desteği vereceksin takımın yanında da duracaksın. Biz taraftarlar olarak desteğin kralını verdik hemde cebimizden para çıkarak. Kombine dediniz aldık, bilet dediniz aldık, taraftar kart dediniz aldık, forma ve ürün dediniz aldık, dergi dediniz aldık. Son maç evinde Gs ye şampiyonluk verdiniz canınız sağolsun dedik. Şike olayı patladı inanmadık arkanızda durduk üstümüze gelen düşmanlarla mücadele ettik. Şimdi soruyorum size bu taraftar bu sene bunları mı hak etti. Herşeyi elinize yüzünüze bulaştırdınız.
Yazıklar olsun hepinize !!!
(GFB FORUMUNDA ALINTIDIR!!)
aynen katılıyorum.......... Aykut hoca daha ne bekliyorsun!!!!!!!!!!!!!
Bu hayatımda nice futbolcular, nice teknik direktörlerin gidişine üzüldüm ama hiçbiri 10'un ki kadar üzücü olamadı...
europeanconquer
01.Ekim.2012, 20:31
''Alex'le sonsuza'' oldu ''Aykut'la sonsuzluğa''
uAburak89
01.Ekim.2012, 20:32
2004-2005 sezonundan bu yana Çubuklu’yu başarıyla taşıyan Kaptanımız Alex de Souza’nın kontratı, kendisinin talebi üzerine karşılıklı olarak fesh edilmiştir.
Müzemizdeki formasıyla, Yoğurtçu Parkı’ndaki heykeliyle armamızın bir parçası olan Alex’e ve bizimle bir bütün haline gelen de Souza Ailesi’ne teşekkür ederiz.
Fenerbahçe Spor Kulübü
GebzeLi1907
01.Ekim.2012, 20:33
Bu adam çubukluyu giyecekti son maçını full stada karşı oynayacaktı, ama özel maç ama lig maçı farketmez.
Maç sonu omuzlara alınacak kendisine plaketi verilecek biz taraftar olarak boğazımızı yırtacaktık sevgimizi haykırırken.
O ağlayacak biz ağlayacaktık.
Mabedde olmalıydı vedamız.
Şu operasyonu kalbi olan hiç bir insan kabul edemez.
Bu takıma Aziz Yıldırım isterse artık 1 milyar doları getirsin zerre umrumda değil.
Fakir ama onurlu, vefalı bir takım olmayı yeğlerim.
Parası da projeleri de yerin dibine batsın
Bordo61Mavi
01.Ekim.2012, 20:35
en azindan artik fm'de bedava olarak alabilecegimiz bir Alex var :)
zeck17
01.Ekim.2012, 20:35
Bu adam çubukluyu giyecekti son maçını full stada karşı oynayacaktı, ama özel maç ama lig maçı farketmez.
Maç sonu omuzlara alınacak kendisine plaketi verilecek biz taraftar olarak boğazımızı yırtacaktık sevgimizi haykırırken.
O ağlayacak biz ağlayacaktık.
Mabedde olmalıydı vedamız.
Şu operasyonu kalbi olan hiç bir insan kabul edemez.
Bu takıma Aziz Yıldırım isterse artık 1 milyar doları getirsin zerre umrumda değil.
Fakir ama onurlu, vefalı bir takım olmayı yeğlerim.
Parası da projeleri de yerin dibine batsın
Hem çok duygusal hem çok vefasız olmayı nasıl başarıyoruz anlamıyorum böyle efsanelere jübile maçı bile düzenlenmiyor alexler hakan şükürler bülent korkmazlar...
Nedvedmania
01.Ekim.2012, 20:37
2004-2005 sezonundan bu yana Çubuklu’yu başarıyla taşıyan Kaptanımız Alex de Souza’nın kontratı, kendisinin talebi üzerine karşılıklı olarak fesh edilmiştir.
Müzemizdeki formasıyla, Yoğurtçu Parkı’ndaki heykeliyle armamızın bir parçası olan Alex’e ve bizimle bir bütün haline gelen de Souza Ailesi’ne teşekkür ederiz.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Demekki sadece taraftarın yaptığı bir heykelden basit olay değilmiş. Klüpde sahipleniyor heykeli.
Bu mudur yani ? Resmi siteden ufak bir teşekkür. Ayıptır ayıp. Alex başkandan da hocadan da Fenerbahçe futbol takımına daha yararlı olmuş bir adamdır. İkisi de gözümde küçücükler şu an.
Crazycat
01.Ekim.2012, 20:49
Bir taraftar yazmış sanırım bu yazıyı;
Biraz sonra uçağa bineceğim. O dakikadan sonra, Brezilya size uzak, Türkiye bana yakın olacak. Evet, birazdan peronda yavaş adımlarla yürüyeceğim. Önce arkama bakmak istemeyeceğim, gözlerimle savaşacağım. Çok kısa sürecek. İlk adımda yenileceğim. Başımı arkaya çevirdiğimde milyonları görmek, milyonlarca sevgiyi bırakıp gitmek zor olac...ak, olmalı.
Dianne’ya sesleneceğim çok kısık sesle. ‘Bak diyeceğim, bak neleri bırakıyoruz…’ Dianne’a gülümseyecek bana. Sıcak bir öpücük kondurabilir o anda, belki hiçbir şey yapmaz. Öylece beklerim ben yine. Bu aşkı ona söylemezsem, buradan nasıl giderim. Sonra kızlarımı kucağıma alacağım, bavulumu bırakıp. Onlar ağlayacaklar. Seviyorlarsa babamı bu kadar, neden gidiyoruz? diyecekler… Susacağız eşimle. Cevap veremeyeceğiz. Kızacağız kendimize.
Bir el yükselecek başımdan yukarı. Hüzün kokacak baştan sonra. O el hiç inmek istemeyecek. Hep veda sürsün, gitmek anlamını yitirsin ve unutalım bu terkedişi dileyecek. Arkamı o bayrağa dönmek olacak en zoru. Eli yere indirdiğimde, hızlıca hareket etmeliyim. Birkaç saniye daha beklersem, önce kızlarımı salacağım geriye. Sonra biz yürüyeceğiz Fenerbahçe’ye… İçimden sayacağım tek tek. Ve o an da ayaklarımı çok şık bir hareketle uçağa doğru çevireceğim. Dayanamacağım. Çökmek isteyecek dizlerim. Karıma tutunacağım, kızlarıma dua edeceğim…
Arkadaki şarkıları bırakmak en zoru, en acı vereni bu olacak. Duymak isteyip, bekleyemeyeceğim mesela. Her haftasonu sevemeyeceğim tekrardan. Şükrü Saraçoğlunda gol sevinci yaşamaktan öte, bir taraftarı dünyanın en mutlu insanı yapamayacağım… Üzülüyorum. Kapılar açılacak birazdan. Beklemekte fayda var az daha.
Birkaç sene kaldı bu sahneyi yaşatmaya size. Duygularımı tahmin edemezsin büyük Fenerbahçe taraftarı. Sizden ayrılmayı düşünmek, aile fertlerinden birini kaybetmek gibi olacak, olmalı.
Ama daha var, o şık hareketi yapmaya daha süre, o ellerin kaldıracağı kupalar var.
Benim adım Alex De Souza.
Lusage
01.Ekim.2012, 21:00
Önce heykelini dik sonra kapının önüne koy.. Türk işi diye buna denir işte.. Yazık diyorum sadece..
GodfatheR
01.Ekim.2012, 21:04
Heykelini taraftar yaptırdı , taraftarın gönlünde de hala 1 numaradır Alex.
erdem344
01.Ekim.2012, 21:16
1 haftadır demediğimi bırakmadın alexe ama ...
ne kaçan şampiyonluklarda bu kadar üzüldüm ne yediğim biber gazlarından sonra 2 0 dan 2 2 olan gs maçında bile bu kadar üzülmemiştim
sui generis
01.Ekim.2012, 21:24
abi ne kadar kızsam da yaptıklarına böyle bitmemeliydi .. abi o Alex ya bu mu yani.. teşekkürler , by by demek midir ? nerede kaldı vefa.. olmadı böyle olmadı. affet kaptan yolun açık olsun.
Universal
01.Ekim.2012, 21:39
Buna sebep olanları asla ve asla affetmeyeceğim.
Yarın ilk işim Alex isimli çubuklu bir forma almak olacak.
Alex gibi efsane böyle saçma bir olaydan gitti inanası gelmiyor insanın.
LifeYourself
01.Ekim.2012, 22:29
bir galatasaraylıyım.Ama sevdiğim 3 futbolcu vardır.Juan Roman Riquelme, Hagi , Alex
hepsi gözümde efsanedir.Çok ayıp ettiler Alex'e
Merak ediyorum.Kaç başarısı var Fener'in Aykut Kocamanla?
Kaç başarısı var Alexle?
Aykut hoca gibi şampiyonluk harici adam akıllı başarısı olmayan bir adamın sözünü dinleyip bir efsaneyi sezon ortasında göndermek hangi akla hizmettir?
Tamam Alex yaşlandı ama bu sezonda gol kralı olabilirdi.Bu sezonda bize gol atıcaktı.Yensekte yenilsekte berabere kalsakta ondan şık bir gol yiyecektik.Fener'in her golüne bala bak şansa bak derken onun golünü yiyince efsane yine şık bir gol attı diyecektik.Yazık ettiler reyise.
Seni unutmayacağız reis.Futbolun dehalarından biriydin Türkiye'de.Kendine iyi bak.
Twitterla pek alakam yok ama bakıyım dedim Alex'in twitterına bu nasıl bir alçakgönüllülüktür.Elinden geldiği kadar fanlarının mesajlarını yanıtlamış.Türklere türkçe, kendi vatandaşlarına ispanyolca cevap vermeye çalışmış.Biraz daha duygulandım.Geçmiş olsun Fenerbahçeli arkadaşlara...
Universal
01.Ekim.2012, 23:14
Blogumda yazdığım yazı.
Yıllardır hep Fenerbahçe'm için bir blog açmak, o günkü olaylar üstünde bir yazı yazmak, sizlere fikirlerimi aktarmak istemiştim. Kim bilirdi, Alex'in vedası ile başlayacağım. Efsane için bir veda yazısı yazacağımı. Hemde böyle bir durumla, olağan dışı gönderilmesi ile.
Sekiz sene önce bu formayı giydiği zaman ne bu kadar büyük bir oyuncu olacağı ne de böyle veda edeceğini hayal edemezdim, edemezdik de. Onunla güldük ağladık, çocuklarını ve eşini bağrımıza bastık ve sonunda Lefterimizin yanına, heykelini diktik. Onu biz aslında, attığı goller veya sayesinde kazandığımız maçlar için değil, iyi bir aile resizi, iyi bir baba ve son derece efendi insanlığı ile sevdik, şehitlerimizin için beraber ağladık, hep beraber İstiklal Marşımızı söyledik. Futbolun sadece futbol olmadığını, o pazubandının sadece başarılı bir futbolcu olduğundan dolayı takılmadığını bir kere daha kanıtladık. Yeri geldi onun yuhaladıki, yeri geldi bağrımıza bastık; ama ondan hiçbir zaman nefret etmedik, hiçbir zaman küfretmedik ve sonunda ağlayarak veda ediyoruz. Yazının sonunda yazacağımı şimdi yazıyorum, iyi ki geldin, iyi ki tanıştık.
Gidişi hiç ama hiç yakışmadı, son bir kez daha izleyemeden gidiyor. Ne için belkide bir hiç.Kupalar gelir, maçlar kazanılır kaybedilir, hiç biri önemli değildir. Önemli olan vefadır. Biz vefazımı gösteremeden, onu bütün suçlu olarak işaret ederek gösterdik. Bu olay aslınada ne ilk ne de son olacak. Hep olacak. Çünkü yönetenler, sporcu veya spordan gelen insanlar değil. İş Adamları. Sporu yatırım amacı olarak görenler. Sadece büyükler vardır mantelitesi kuranlar. Bu yüzden hiç edilen sevgiler sevdalar. Keşke 10 milyon €luk bir kulüp olsak; ama bunlar yaşanmasaydı. Maddi olarak büyümek sadece ekonomik zaferdir. Başkada hiçbir şey. Alex gibisi bir deha gelir mi bilmem. Ama gelirse, bu yöneticilerle onun gibi gene böyle gider.
Bundan sonra Fenerbahçe Futbol Kulübü için yeni bir başlangıç olacaktır ve tek giden Alex değil, bunun sorumlusu olacaklardır. Ne yazık şuan ki yönetime ve teknik heyete bu davranışından dolayı destek veremem. Alex'in gitmesi bize sezon sonu üç kupa kazandırmaz. Ama en önemlisi efendilikde...
İslam Çupi ne demişti: "Bu büyüklük başka bir büyüklük, işte adı konamaz." Biz o adı konamayan büyüklüğü bu gün yok ettik. Yazıklar olsun.
Uzun lafın kısası bu formadan bir Alex geçti; ama ayrılık böyle olmamalıydı. Umarım bir gün gene karşılaşırız. Seni ve aileni sonsuza dek unutmayacağız büyük 10 numara!
http://efsane10.blogspot.com/
Crazycat
01.Ekim.2012, 23:24
Taraftarlar evinin önüne gidiyormuş sanırım.
https://twitter.com/NS_1907/status/252846938184105985
Ek: http://twitter.com/serapyelkenci/status/252841333172097024/photo/1
http://twitter.com/12numaraorg/status/252851943507128320
Alex kapıya çıkmış;
https://twitter.com/Feneristcomtr/status/252853718385561600/photo/1/large
ReaList
01.Ekim.2012, 23:44
Yerinde ama eksik bir karar, en yakın zamanda Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım'ın da görevi bırakması dileğiyle. Biz Alex'i sadece Fenerbahçe'de olduğu için değil iyi bir sporcu iyi bir insan olarak da seviyoruz. Ama önemli olan Fenerbahçe ve Fenerbahçe'nin geçen seneki felaketin ardından tamamen yeni bir sayfa açması için Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım'ın da Alex'in yolundan devam etmesi gerekiyor.
Sheriff
01.Ekim.2012, 23:47
Neler söylenir neler ama gerek yok. Hayatımda bir futbolcu ayrıldığı için daha önce bukadar üzüldüğümü hatırlamıyorum.
MuraTBudaN
01.Ekim.2012, 23:54
Kızlarına ve oğluna İstiklal Marşını bile öğreten, Hristiyan olduğu Halde Kur'an-ı Kerim'i bitiren bir adamdan bahsediyoruz.
Alex de souza 3000. golü attı diye ona 300.000 $ prim verdiler o ne yaptı ? Mehmetçiğe verdi..
İşte bu yüzden Adam gibi Adamsın Alex !
erdem344
01.Ekim.2012, 23:57
http://a1210.hizliresim.com/12/1/dl0ur.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://a1210.hizliresim.com/12/1/dl0wt.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Universal
02.Ekim.2012, 00:02
Az önce evinden.
https://pbs.twimg.com/media/A4JWbHPCMAAW8tI.jpg
Ozaman bende bu fotoyu ekleyeyim
http://img819.imageshack.us/img819/1056/a4jxwuycuaamlta.jpg (http://img819.imageshack.us/i/a4jxwuycuaamlta.jpg/)
BleedingMoon
02.Ekim.2012, 00:06
ailecek pencerede görünce gözlerim doldu. benim gibi bir taş kalpliyi bile ağlattınız. helal olsun size.
TeNaciOUS MidFieLdeR
02.Ekim.2012, 00:07
cok duzgun bir adamdi, bu surec cok kotu idare edildi. sonucunun bu olacagi belliydi. keske hersey daha guzel sona erseydi. tum turkiye alexi ozleyecektir kuskusuz. yolu acik olsun...
footballer33
02.Ekim.2012, 00:12
AYKUT, sen ne KOCAMAN bir adamsın ki; Emre'den sonra Alex'i de yedin. :) Böyle bir ayrılık kesinlikle yakışmadı Fenerbahçe camiasına. Alex, kadro dışı kalmayı kendisine yediremeyip kendisi istemiştir gitmeyi; fakat bu kadar basit olmamalıydı.
Aykut Kocaman, takımın başında kalmaya devam ederse; sırada Cristian, Stoch ve Semih var.
Bence, Aykutla beraber Aziz Yıldırım da çekip gitsin artık. Fenerbahçe'yi iyice, kendi hegomanyası altına aldı Aziz Yıldırım.
erdem344
02.Ekim.2012, 00:15
emre olayını bilmeden konuşmayın lütfen
ForsakeN
02.Ekim.2012, 00:15
AYKUT, sen ne KOCAMAN bir adamsın ki; Emre'den sonra Alex'i de yedin. :) Böyle bir ayrılık kesinlikle yakışmadı Fenerbahçe camiasına. Alex, kadro dışı kalmayı kendisine yediremeyip kendisi istemiştir gitmeyi; fakat bu kadar basit olmamalıydı.
Aykut Kocaman, takımın başında kalmaya devam ederse; sırada Cristian, Stoch ve Semih var.
Bence, Aykutla beraber Aziz Yıldırım da çekip gitsin artık. Fenerbahçe'yi iyice, kendi hegomanyası altına aldı Aziz Yıldırım.
İnsanların anlamadığı birşey var. Ne Emre'yi ne Alex'i Aykut Kocaman değil, kendi yaptıkları bu hale getirdi.
TeNaciOUS MidFieLdeR
02.Ekim.2012, 00:21
yedek kalmak istemeyen bir alex var ve bu sezonki performansi ortada. hepsi karsilikli alinan kararlar neticesindedir. olayin tek boyutu aykut kocaman degildir bence.
bunlarin gecen sezon turkiye kupasi kazanildiktan sonra yapilmasi gerekirdi. guzel bir veda ile hersey cok daha layikiyla olurdu. alex bir efsanedir, oyle de kalacaktir zaten. bu olaylar hicbir sekilde ne alexi ne de aykut kocamani kucultmedi. karsilikli menfaat geregi alinan bir karar bence. ikisi de klubumuzun onemli degerleridir.
onu yollayan aykut kocaman degil alexin icindeki fenerbahce sevgisidir. alex hala takima faydali olacagini dusunup sezon basi brezilyaya gitmedi ve takimda kalmayi tercih etti ama alex eski alex degil maalesef. zirvedeyken takimi biraksaydi cok daha guzel olacakti hersey.
demeden edemeyecegim, rakip taraftarlarin alexi hala tehlike olarak gordukleri bana samimi gelmedi. kusura bakmayin, ben oyle oldugunu dusunmuyorum sahsen ama alex efsanimizdir, orasi ayri. laf da soyletmem :)
Sheriff
02.Ekim.2012, 00:23
Aykut Kocaman bırakın Fenerbahçe li futbolcuları, ..........'ni bile idare edemez. (boşluğu siz doldurun evinin bahçesi, Karşıyakagüvenspor'u fln yazabilirsiniz işte)
footballer33
02.Ekim.2012, 00:24
emre olayını bilmeden konuşmayın lütfen
İnsanların anlamadığı birşey var. Ne Emre'yi ne Alex'i Aykut Kocaman değil, kendi yaptıkları bu hale getirdi.
Siz biliyorsanız anlatın, biz de bilelim o halde. Emre Belözoğlu'nu oldum olası sevmem, Aykut Kocaman ile yaşadıkları hakkında da sadece medyadan takip ettiğim kadar bilgim var; fakat Aykut Kocaman da sütten çıkma ak kaşık değil, onu biliyorum. Andre Santos ile yaşadıkları, Cristian ile yaşadıkları, Semih ile yaşadıkları, Alex ile yaşadıkları... Hepsinde mi futbolcular suçlu?
Şuna eminim, taraftarın geneli, Alex'i Aykut Kocaman'dan daha fazla seviyor ve cezadan sonra, Saracoğlu'ndaki ilk maçta Aykut Kocaman da nasibini alacaktır taraftardan. Hatta, derbide bile olabilir tepkiler.
Kaka Leite
02.Ekim.2012, 00:25
Valla çok kopuk bir hoca Aykut Kocaman ve kendisi hangi takımı yönetirse yönetsin belki 2 sene belki 3 sene sonra yine böyle kopukluklar başına gelecektir.
Bu yüzden aslında takıma sağlam abilik edecek biri istiyordum.
Universal
02.Ekim.2012, 00:30
Yazmadan önce şunu bir düşünün, Lefter'in anlından öptüğü isimdir Alex.
Nedvedmania
02.Ekim.2012, 00:42
Fenerbahce SK, Alex de Souza'yi resmi sitesindeki takim kadrosundan cikartti.
Crazycat
02.Ekim.2012, 00:57
Bir gün gidecekti ama gidişi böyle olmamalıydı...
http://video.ak.fbcdn.net/cfs-ak-ash4/v/232036/903/10151202419086665_59788.mp4?oh=9e33b1695aecba75844 5849e1ae9ecbd&oe=506A16E0&__gda__=1349129087_746d6fe006d5b3c1b9b8bfadae9c89f 6
di canio
02.Ekim.2012, 00:57
Fenerbahçe ve Alex'in böyle ayrılması hiç hoş olmadı. Ama bu ayrılığın böyle olmasını sadece kulübe mal etmemek lazım. Alex'in de 8 senedir bu kulüpte olduğunu, neler verdiğini, bu takımın kaptanı olduğunu, taraftarın ve camianın taptığı bir isim olduğunu bilerek hareket etmesi gerekmez miydi? Yaşananlardan, bir sorun olduğu gayet net anlaşılıyordur. Aykut Kocaman belki içeride farklı davranmıştır bilinmez ama toplum önünde Alex'e gayet sıcak davrandı. Ama Alex toplumun önüne attı sorunları. Sanki taraftarı arkasına çekmeye çalışır gibi bir hali vardı. Sorun çözülecekse kendi aranda çözmeye çalışırsın. Çözülemiyorsa alternatifleri düşünürsün. Alex düne kadar hemen hemen her maç 11 çıktı. Sahada yeterince mücadele etmedi. Ki daha önceki Alex profiline ek olarak yaşı itibariyle bu düşüş de gayet normal. Bu durumdayken oyundan alınmasına tepki göstermesi, bunu toplum önünde yapması ne kadar doğru?
Alex Fenerbahçe'den ayrılmayı sezon başından beri planlıyordu sanırım. Çocuklarının kaydını Ocak ayına kadar yaptırması da bu ihtimali güçlendiriyor bana göre. Yaptıkları, davranışları da bu sona gitmek için gibiydi sanki.
RasAnt
02.Ekim.2012, 01:05
Ben Alexin teknik adam olmasını istiyordum ama öncesinde kendisininde hatasıyla birlikte yakışıksız şekilde gönderildi
Taraftarın çoğu azize ve kocamana karşı durumda Alexin gitmesi bu 2 şahsın önünü açmadı aksine kapattı yakın zamanda taraftarın gücüyle bunlarda bu kulüpten gidecek ! Sonraki yönetimin Alexi kulüpte aktif olarak kullanacağını düşünüyorum o günler çok uzak değil
Universal
02.Ekim.2012, 01:09
Alex de Souza'nın eşinde hem Türk Bayrağı hemde Boğaziçi Köprüsünün dövmesi vardır.
erdem344
02.Ekim.2012, 01:09
Ne volkan ne bekir ne selçuk ne gökhan ne kayt ne sow hiçbiri kaptana twitterdan msj atmadılar
uAburak89
02.Ekim.2012, 01:10
Alex'in evinin önünde toplanan taraftarlar, Alex'e sevgi gösterisinin yanında Aykut Kocaman'ın şahsı ve ailesine küfürlü tezahüratlarda bulunup ek olarak Aziz Yıldırım'a yönelik de kötü tezahüratlar, istifa çağrısı ve Aziz Yıldırım'ın resminin bulunduğu t-shirtü yakmışlar.
Nedvedmania
02.Ekim.2012, 01:12
Sus emri vardır.
erdem344
02.Ekim.2012, 01:13
diğer genç çocuklar attı
sui generis
02.Ekim.2012, 01:14
Recep , Salih attılar .. ben de ilk yasak diye düşündüm ama bu çocuklar attılar be.
Crazycat
02.Ekim.2012, 01:14
Alex De Souza'nın Türkçe Veda Konuşması
Nedvedmania
02.Ekim.2012, 01:15
Ersin Düzen @ersinduzen
alex, tesislerdeki esyalarini toplayip eve gelince kapiyi esi açmis. ikisi de birbirlerine sarilarak kapinin önünde dakikalarca aglamislar..
Benim bile gözlerim doldu. Fenerli olsam kendimi tutamaz hüngür hüngür ağlardım heralde.
di canio
02.Ekim.2012, 01:15
Atmamış olmaları neden bu kadar önemli? Bu durum hiç görüşmemişler anlamına gelmez. Sabah tesislerde görüşmüşlerdir. Telefonla da görüşmüş olabilirler. Hiç görüşmemiş de olabilirler tabi.
sui generis
02.Ekim.2012, 01:17
Atmamış olmaları neden bu kadar önemli? Bu durum hiç görüşmemişler anlamına gelmez. Sabah tesislerde görüşmüşlerdir. Telefonla da görüşmüş olabilirler. Hiç görüşmemiş de olabilirler tabi.
en ufak olayda atıyorlar abi. maçı kaybedince özür diliyorlar , hoşçakal Alex yazmak zor olmasa gerek. biri ikisi unutur anlarım da hiçbirinin atmamış olması sıkıntı.
LaigLeNoiR
02.Ekim.2012, 01:18
Beyaz TV:
Flaş Gelişme !
Alex Beşiktaş'a mı gidiyor ?
Sheriff
02.Ekim.2012, 01:20
İki gün sonra Aziz Yıdırım çıkar medyaya gider yapar kimse FB'den büyük değildir der ama unuturki takımın sahibi taraftardır, taraftar Aziz Yıldırım'ın nasıl arkasında durduysa bugünde yaptığı yanlıştan ötürü arkasından çekilmesinide bilir. Taraftarın efsane olarak kabul ettiği bir ismi önce kadro dışı bırakıp sonra göndermek basit bir iş değil, karşılığını alacaktır. Kaybeden belki bir süre Fenerbahçe olacaktır ama en sonunda Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman'da olacaktır. Kimse Fenerbahçe'den Fenerbahçe taraftarından üstün değildir. Taraftar Alex diyorsa Alex'tir, taraftar ne diyorsa odur.
sui generis
02.Ekim.2012, 01:21
http://12numara.org/ intro can yakıyor.
KanaKe
02.Ekim.2012, 01:22
aziz yildirimdan beklerim sahsen futbolculara tembihlemis olabilir sosyal medayadan alexle ilgili mesaj atmayin diye.. bu arada stoch gönderilmez kendisi gider ayrica alexten sonra millet tutturdu stoch diye ne kadar sans buldu bu sezon? ya sonradan girdi oyuna yada sakatlik oldugunda ilk 11 e dahil edildi sezon basindan itibaren kesintisiz oynatmadiki hoca... düzenli oynamayan bir adamdan nasil bir performans bekliyor millet anlamiyorum.. saldiracak oyuncu ariyorlar sanki ille saldiracaksaniz cristiana selcuga felan saldirin stoch gecen sene bu takimin kilit oyuncularindandi sözlesme yenilerken sorun cikarmadi üstelik ayni ücreti aliyor.
di canio
02.Ekim.2012, 01:22
Herşeyin bizlerin önünde yaşanmasını istiyoruz. Yazabilirlerdi, yazmak zorunda değiller. İlla herşeyden bir anlam mı çıkartmak gerekir? Maç kaybedince taraftardan özür diliyorlardır, taraftara öyle ulaşıyorlar. Alex'e de ulaşmak isterlerse, ulaşmışlardır bir şekilde.
Yönetimden bir tembih olsa yazmayın diye ilk önce gençler uyar buna.
Kaka Leite
02.Ekim.2012, 01:24
Volkan, başkanla görüşmeden sonra Alex ile uzun uzun görüşmüş ancak nezaketen yazabilirdi 2-3 kelime orası ayrı :)
LaigLeNoiR
02.Ekim.2012, 01:24
Arkadaşlar seviyeyi bozmayalım.
Nedvedmania
02.Ekim.2012, 01:32
Ne volkan ne bekir ne selçuk ne gökhan ne kayt ne sow hiçbiri kaptana twitterdan msj atmadılar
Ersin Düzen @ersinduzen
alex'i evinde ziyaret eden tek futbolcu gökhan gönül...
Suicider
02.Ekim.2012, 02:14
Gökhan da yolcu yakında ozaman :)
GebzeLi1907
02.Ekim.2012, 02:16
Gökhan da yolcu yakında ozaman :)
yolcular belli merasim hazırlıkları başladı
aziz ve aykut
takımdan gideceklerse şike kararının onanmasına bile razıyım
footballer33
02.Ekim.2012, 02:38
Şöyle bir yazı gördüm bir sitede, çok hoşuma gitti:
Simoviç yan topta kötüydü
Prekazi sadece sert vururdu
Amokachi'nin gece hayatı vardı
Arçil ve Şota ikizdi
Kuntz fazla efendiydi
Okocha disiplinsizdi
Uche çapkındı
Baliç'in saçları küttü
Boliç Baliç'e özendi
Popescu hep gerideydi
Nouma'nın eli şortundaydı
Ortega ne verdi ki?
Roberto Carlos'un boyu çok kısaydı
Hagi 36 numara ayakkabısıyla küçük kaldı!
Şimdi sıra Alex'e geldi!!!
Bitirdik onu da ey halkım
Yedik,
Çiğ çiğ
Türk futboluna verdiklerini,
Elimizin tersiyle itiyoruz.
Yazık!
Yıllardır sürdürdüğümüz bir geleneği ,
Devam ettirdik.
Sonunda iğrenç bahanelerle
Onu da öldürdük!
Alex
Lex
Ex!
futureless
02.Ekim.2012, 02:53
Yazıp yazıp siliyorum. Ben onun vedası ile ilgili yazamam ki hiç bişey, dayanamam. Daha 2 hafta önce stadda adını haykırdım, şimdiyse..
Edit : Tek bir isteğim var, biz gidemeyeceğiz ama, dişi kanarya stadı inletsin Alex diye Beşiktaş maçında.Sonra VARSA o cesaret, insin yine alsın mikrofonu sustursun taraftarı. YERSE.
goosfraba
02.Ekim.2012, 03:23
yazacak tek bir kelime dahi bulamıyorum. varın gerisini siz düşünün.
nannar
02.Ekim.2012, 04:58
Nasıl ki biz yıllardır "Hagi"mizi arıyorsak Fenerbahçe taraftarı için de Alex'i arama yılları bugünitibariyle başladı.Hem Fenerbahçe hem de Türkiye ligleri tarihinde kesinlikle Alex ile birlikte damga vuran bir isim kendisine hiç yakışmayan bir şekilde gönderildi.
Bir Galatasaray'lı olarak üzüldüm açıkçası fakat artık Fenerbahçe maçlarında frikiklerden çok çekinmeye gerek yok.ya da ceza alanına açılan ortalarda nereden geldiği belli olmayan kafa ya da ayak darbesiyle gol yemek de yok. :) bakalım ilerleyen günlerde neler olacak fakat bence Fenerbahçe bu psikolojik savaştan çok yara alır
SacrificeGGTC
02.Ekim.2012, 07:12
Yazılacak o kadar çok şey var ki; bir o kadar da yazılamayacak, duyguyu anlatamayacak, belki de anlatmak isteyecek bazı kelimeler; ama onlar bile bu olanların yanında utanıp sığ kalacak. Adeta kelimeler beni seçme diye direnecektir.
O yüzden yazıp yazıp sildim, yazmak istediklerimi. Böyle anlatabilirsem, belki anlaşılırım diye.
10 Alex de Souza yolun açık olsun...
GeNç KaRTaL
02.Ekim.2012, 08:20
Doğrusu kaç senedir Alex artık Fenerbahçe'den gitse diye bekliyordum ama böyle olabileceğini hiç düşünmemiştim.Bir efsanenin böyle apar topar takımla ilişiğinin kesilmesi hoş olmadı kesinlikle ama bu durumların buraya gelmesinde mutlaka bütün tarafların payı vardır.Yoksa da çok yazık olmuştur o zaman.Bir de her ne kadar hoca ve oyuncu bizim için efsane olmalar da,geçen sene Carvalhal'in Guti'yi takımdan yollatmasını aklıma getirdi bu olay.Efsane olmaları haricinde hemen hemen neredeyse aynı iki olay da.
Bugüne kadar Aziz Yıldırım'a toz kondurmayanlar şimdi onu yerden yere vuruyorlar.İşte futbol böyle bir şey,işte hayat böyle bir şey!!Büyük kaptan Alex'e bundan sonraki hayatında mutluluklar
europeanconquer
02.Ekim.2012, 11:09
Gerçek yüzünü,vefasızlığını,egosunu ve cesaretsizliğini gördüler de ondan.Aykut Kocaman gibi takıma ekstra bir fayda sağlayamayan teknik adam yerine 8 yıldır takımı taşıyan Kaptan'ı yollayarak kolay yolu seçti kendisi.Bana göre hava hoş ama Alex gibi bir adama bunların yapılması benim bile içime oturdu.
sui generis
02.Ekim.2012, 11:36
beyler Alex'in gitmesinde sıkıntı yok. gitmeliydi zaten. yaptıklarını bir düşünün kabul edilir şeyler değil. resmen ya Kocaman ya da ben durumuna getirdi olayı. çok fazla hata yaptı. bu yaptıklarını anca Kazım yapardı (örnek vermek için aklıma gelen ilk isim) Aykut Kocaman'ın ya o ya ben demesi de gayet normal. ne yapsın adam , her fırsatta kendisine saldıran bir ALex var. kulübeye dahi gelmez oldu , adam onu alkışladı yüzüne bile bakmadı , heykelinin açılışana gitti , he bir de kıskanç oldu adam.. yapmayın etmeyin Alex çok fazla hata yaptı. hatta bana kalırsa beni yollayın diye diretti resmen.. ama işte işin aması var.. Alex böyle yollanmamalıydı. Saraçoğlunda jübile tarzında bir tören falan yaparsın , kadro dışına bırakmadan o törenle yollarsın.. en büyük hata taraftarda sürekli kelle istemek durumu bu hale getirdi. hele dün o bir şeyler yakanlara yazıklar olsun.
en çok üzüldüğüm isim Kocaman.. resmen taraftarın gözünde en büyük düşman oldu. yazık adamın düştüğü duruma bak.. daha önce bir konuda yazmıştım ; adam teknik adam gibi yönetemiyor ki takımı , izin verilmiyor. misal Alex'i kadro dışı bıraksa kellesi istenir demiştim , şimdi aynen öyle oldu.
Yahu ne yapmış bu kulüp Alex'e?Hocasına karşı üst üste saygısızlıklar yapan bir futbolcu kadro dışı bırakılmış.Sonra bu futbolcu kendi isteği ile bonservisini istemiş kabul edilmiş.Burda bir yanlış göremiyorum ben.Ne yapsaydık kulübün tapusunu Alex'e mi verseydik?Aykut Kocaman'a çok büyük haksızlık yapılıyor.Alex'i çok seviyorum ama ben FENERBAHÇELİYİM.İçimde bir burukluk var ama burda en büyük hatayı Alex yaptı.
europeanconquer
02.Ekim.2012, 12:10
Ben dışarıdan bakarak yorum yapıyorum herhangi bir subjektif olma durumum yok.Elindeki en iyi oyuncuyu sen 2 kez takımdan ayırmaya çalışıp kendi sistemini oturtmaya çalıştın ikisinde de yapamadın,Alex geri döndü.Bu noktadan sonra da sınır denen bir şey vardır.3.kez tekrar takımdan kopartıp yedek bırakmaya çalışırsan bu adam da sabır topu değil,doğal olarak patlar.Ayrıca Alex gibi bir oyuncun varsa ya oynatacakdın ya da sezon başında gönderecektin.Oynatmayacaksan Alex gibi oyuncuyu elinde tutmayacaksın çünkü bu tip futbolcular futbol hayatının sonuna kadar as oyuncu statüsündedir.Aykut Kocaman değişiklik yapmaması gerekirken tıkır tıkır işleyen taktiği korumak yerine Anadolu takımı tarzı bir oyunu seçerek ve Alex'i pasif bir oyuncu haline getirerek aynı hatayı 3.kez yapmışsa asıl hatayı Alex'de aramayacaksın.Alex olduğu sürece o takımın taktiği bellidir.Aykut Kocaman kendi egosu yüzünden çok büyük hatalar yaptı.Daum geldi Alex oynadı,Zico geldi Alex oynadı,Aragones geldi Alex oynadı, peki tek akıllı Aykut Kocaman'mı ? Demek ki takımı tek başına taşıyan oyunculara garezin var demektir veya gerçekten acı bir şekilde senin rekorunu kırmasını istemiyorsundur.Zaten onunda ömrü çok kalmadı.Aziz Yıldırım evlere şenlik zaten.Mikrofonu ile Beşiktaş maçında diktatör havasıyla yine konuşur.
Ben dışarıdan bakarak yorum yapıyorum herhangi bir subjektif olma durumum yok.Elindeki en iyi oyuncuyu sen 2 kez takımdan ayırmaya çalışıp kendi sistemini oturtmaya çalıştın ikisinde de yapamadın,Alex geri döndü.Bu noktadan sonra da sınır denen bir şey vardır.3.kez tekrar takımdan kopartıp yedek bırakmaya çalışırsan bu adam da sabır topu değil,doğal olarak patlar.Ayrıca Alex gibi bir oyuncun varsa ya oynatacakdın ya da sezon başında gönderecektin.Oynatmayacaksan Alex gibi oyuncuyu elinde tutmayacaksın çünkü bu tip futbolcular futbol hayatının sonuna kadar as oyuncu statüsündedir.Aykut Kocaman değişiklik yapmaması gerekirken tıkır tıkır işleyen taktiği korumak yerine Anadolu takımı tarzı bir oyunu seçerek ve Alex'i pasif bir oyuncu haline getirerek aynı hatayı 3.kez yapmışsa asıl hatayı Alex'de aramayacaksın.Alex olduğu sürece o takımın taktiği bellidir.Aykut Kocaman kendi egosu yüzünden çok büyük hatalar yaptı.Daum geldi Alex oynadı,Zico geldi Alex oynadı,Aragones geldi Alex oynadı, peki tek akıllı Aykut Kocaman'mı ? Demek ki takımı tek başına taşıyan oyunculara garezin var demektir veya gerçekten acı bir şekilde senin rekorunu kırmasını istemiyorsundur.Zaten onunda ömrü çok kalmadı.Aziz Yıldırım evlere şenlik zaten.Mikrofonu ile Beşiktaş maçında diktatör havasıyla yine konuşur.
Totti,Del Piero,Hakan Şükür vs...Yaşı 35'e gelen böyle yıldız futbolcular %90-95 yedek kalmışlardır.Hiçbiri de sorun çıkarmamıştır.Sorunu bırak hocasına böyle saygısızlık yapmamıştır.Burada egosunu öne çıkaran kişi Alex'tir.Bu sezon maçların çoğunda oynadı ama skor anlamında çok etkisiz kaldı.Bunun yanında çok az olan mücadelesini sıfıra çekti.Resmen yanından topla geçen adama bakıyor.Twitterdan sürekli yazdığı mesajlar , bana teklifler var vs.Alex'in kafasında bir bölünmüşlük vardı ve bu sahaya çok net olarak yansıdı.Gitmesi hem kendi açısından hem de Fenerbahçe açısından en doğru karar.Bir an önce takımın alışması lazım
europeanconquer
02.Ekim.2012, 12:34
Hakan Şükür son sezonunda 41 maçta forma giydi.Totti bu sezon 6 lig maçının 5 tanesinde oynadı ve neredeyse hepsinde 90 dakika forma giydi.Oynayamadığı maçta ise sakattı.Son sezonunda Alessandro Del Piero'dan iyi futbolcular vardı Juventus'da,ona rağmen 27 maç oynamasına engel olmadı.Bu durumda Alex Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusuydu,bu yaşına gelmesine rağmen,ligin bile en iyi oyuncusuydu.Türkiye'de ki yaşlı futbolcu kompleksi ile adamın yedek kalması normal gözüküyor ama normal değildi.Alex 8 yıldır koşmuyor,mücadele etmiyor.Şimdi mi fark ettiniz ?
ReaList
02.Ekim.2012, 12:42
@europeanconquer
Alex de bu sezon 12 maçın 10'unda forma giymiş. Dün Rıdvan beni güldürdü : )
Guntekin Onay: Alex de A2 takimina gonderilecek karakterde bir adam degil.
Ridvan Dilmen: Ben gittim alt takima, ben karaktersiz miyim ?
erdem344
02.Ekim.2012, 12:47
İBRAHİM SETEN @ibrahimseten
1. Aykut Kocaman'dan Alex'e: "Alex, beraber yapamıyoruz. Ben bırakmak istedim, kabul görmedi.. Kalacaksam seninle çalışmak istemiyorum.."
İBRAHİM SETEN @ibrahimseten
2. Kocaman'dan Alex'e: "Git biraz kafanı dinle.. Sonra gel oturalım, sana bir idman programı yapalım.." Alex'in A2'ye gönderileceği yalan!
enesemin53
02.Ekim.2012, 12:56
Dün Rıdvan Dilmen'in bazı lafları güzeldi, mesela; nasıl olsa ipin ucunda Alex var diye bütün futbolcular rahat, Kuyt Aykut Hocaya sahip çıkımışmış,daha attığı imza kurumadı açsın bi Alex'in cvsine baksın, futbolcular hocam gitme diyormuş, hocaya sarılarak sahip çıkılmaz sahada koşarak sahip çıkılır...
sui generis
02.Ekim.2012, 13:01
Hani derler ya ‘’Bir çuval inciri hiç ettin’’ diye…
10 Numara adamdın…
Mütevaziydin, hemen hemen bütün yazılarımda ‘’İşte aile babası, işte profesyonel sporcu, işte örnek sporcu’’ dediğim bir yıldızdın…
Ama son dönemlerde kafamı karıştırdın be kaptan…
Anlam veremedim tavırlarına…
İnanamadım duyduklarıma…
Tamam eski yöneticilerimizden Hakan Bilal Kutlualp senin transferinde önemli bir rol oynamış olabilir…
Ama kaptan, ama… Ama bu kulüp seni büyüttü, bağrına bastı, heykelini dikti…
Nedendir Hakan Bilal Kutlualp ile sık sık ve uzun uzun telefon konuşmaları?…
Tamam, ilk geldiğin dönemlerde Volkan Ballı senin menajerindi, ama daha geçenlerde ‘’Bir konuşursam Aziz Yıldırım insan içine çıkamaz’ diyen Volkan Ballı ile nedir bu mesajlaşmalar, konuşmalar?
Kaptan anlamıyorum bir anlat bakalım, düne kadar idmanlarda 5’e 2 çalışmasında hep senin ekibinde yer alan güle oynaya sizinle çalışan ve oynadığın önce sportif direktörün, sonra hocan olan Aykut Kocaman’a neden cephe aldın?..
Sen Türkiye’nin en büyük spor kulübü olan Fenerbahçe’nin futbol takımının kaptanıyken nasıl olur da Twiter’dan ‘’Hoca beni kıskanıyor’’ Tweett’i atabildin?
Alex sana en önemli sorum şudur, bir cevapla da bilelim, heykelin açılıyor, çatışma halinde olduğun hocan Aykut Kocaman orada, seni alkışlıyor, peki neden hiçbir takım arkadaşın yok, üstelik kaptanlarısın?
35 yaşını bitirmek üzere olan ve 36 yaşına merdiven dayamış bir futbolcusun, nasıl olur da ‘’3 yıllık kontrat’ isterim diyebiliyorsun?
Takımın başında bir hoca varken sosyal medyadaki ‘’Fenerbahçe’ye antrenör olmak ister misin’’ sorularına ‘’Hayır ben antrenör kabul etmez’’ cevabını verebiliyorsun?
Yoksa Teknik Direktörlük mü istiyorsun, veya Aykut Kocaman’a değil de bir Teknik Direktör adayın var da onun mu yardımcılığını düşünüyorsun?
Neden ‘’3 Temmuz’’ sürecinde davrandığın gibi, başkanında özgür kalmışken, aynı kenetlenme için mücadele etmez de, hizipleşip, takım içinde ayartmalarla hocanın altını oyarsın?
Oyundan çıkarken hoca elini uzatıyor yüzüne bakmıyorsun, yetmiyor Sivas maçında hocan oyundan alıyor çıkarken yine alkışlıyor yüzüne bakmıyorsun...
Spartak Moskova maçında ilk onbirde yoksun, sakat olan kaleci Volkan dahil yedeksiniz, maçın ilk onbiri her zamanki gibi birlikte ısınıyor, yedekler de yine her zaman olduğu gibi ya ayrı çalışıyor ya da kulübede ama sen tutuyorsun ellerin cebinde üstünde eşofmanlar gidiyorsun başın önünde ilk onbirde mücadele edecek futbolcuların yanında dolanıp duruyorsun, taraftar doğal olarak hocaya cephe alıyor, takım arkadaşların bile bu hareketini şaşkınlıkla karşılıyor, neden Alex neden?
Kasımpaşa maçında oyundan alındıktan sonra tribüne çıkmak ta ne demek kaptan, bu tavrının ‘’Senin yanında değilim hoca’’ demek anlamına geldiğini anlamayacak kadar aptal mıyız?
Fenerbahçe Kulübünün kim olursa olsun bir futbolcu için hocayı gözden çıkarabileceğini düşünecek kadar gözlerin nasıl kararmış olabilir?
Diyelim ki, senin için hoca kovuldu, bunun arkası gelmez mi?
Yeni hocayı da beğenmezsen onu da mı kovduracaksın veya kovdurmak için ayağınız topa gitmeyecek?
Kaptan, Baroni’ye ne oldu, futbolu mu unuttu?
Heykeli dikilen kaptanım, Stoch’a ne oldu, futbolu mu unuttu?
Daha soru çok kaptan, ama sen bunları bir cevapla sonra arkası gelecek…
Evet gidişin şık olmadı… Bunca yıllık emeğinin karşılığı bu olmamalıydı, ama bu tercih senin değil mi?
Aklı selim insanlar ‘’Önemli bir karar vermeden önce 24 saat düşünün’’ tavsiyesinde bulunur, senin acelen neydi de ‘’Sözleşmemi fesh edin diyerek kulübün kapısına dayandın?
Mezarlıklar, yeri doldurulamayacak insanlarla dolu…
Burası Fenerbahçe, ne sana, ne Aykut Kocaman’a ne de Aziz Yıldırım’ın tapulu malı değil…
Taraftardır asılolan… Bu kulübün menfaatleridir …
Ama zamansız bir çıkış yaptın, dedim ya yazının başında ‘’Bir sepet inciri hiç ettin’’…
Başkanın yargı sürecinde mücadele ederken, hocan yeni oluşturduğu takımı rayına sokarken, yönetim bir yılın maddi kayıplarını en aza indirgemenin peşinde koşarken, bizler ‘’3 Temmuz darbesi’’ yorgunuyken hizip soktun camiaya, belki de hayatında ilk defa kendi kalene gol attın…
Yakışmadı…
Fenerbahçe’ye gün itibari ile zarar verdin, hem de büyük bir zarar..
Yakışmadı, 10 numara yanlış yaptın Alex…
Unutma, gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır…
BleedingMoon
02.Ekim.2012, 13:41
de souza ailesinin penceredeki fotoğraflarını gördükçe ağlıyorum. ah ulan...
titates1
02.Ekim.2012, 14:07
Ryan Giggs,yaslandiginda , Ferguson seni daha az kullanacagim dediginde 13 macin 11'inde oynattiginda , Giggs o zamanlar gazeteye roportaj vermis , Galler de 3 takim beni istiyor ve resmi sitesinden Ferguson beni kiskaniyor demis.Ferguson bu hareketlerine ragmen heykel acilisina gitmis ve mactan cikarken alkislayip elini uzatmasina ragmen karsilik alamamis ve Giggs trip atmaya devam etmistir cunku yasina ragmen her mac oynamak istiyordur.
Olmuyor dimi ? Aykut Kocaman berbat bir teknik direktordur , yetersizdir , herseydir ama Alex konusunda en ufak sucu yoktur.
Alex herseye ragmen canimiz , cigerimizdir , sinifin en cok sevilen , en caliskan ama tek ve buyuk hata yapmis siniftan uzaklastirilmis , hocasina karsi gelmemesi gerekirken hata yapmis , otoritesini sarsmis , butun sinifin derslerinde basarisizligina etkili olmustur.Herkes bunu bilir ama ON'un yeri degismez , herkes arkasindan aglar...
murat taşlı
02.Ekim.2012, 14:18
Arkadaşlar olan olmuştur artık Alex zaten gidecekti ama böyle olmamalıydı ama birgin tekrar başka bir görevle dönebilir ve bu yapılanların sonucunda efsane olmayı perçinlemiştir.Aykut Kocaman ise ama bugün ama yarın geri dönmemek üzere gidecektir yapan her zaman kendine yapar...
Raheem Lawal.
02.Ekim.2012, 14:48
Harcandı Alex, galatasaraylı olarak gitmesini gerçekten çok üzüldüm, yazık oldu...
darkkobal123
02.Ekim.2012, 15:21
Bir Beşiktaş'lı olarak Alex'in gitmesine çok üzüldüm, adam Fenerbahçe ile özdeşleşmişti resmen. Böyle gitmemeliydi, yazık oldu.
TeNaciOUS MidFieLdeR
02.Ekim.2012, 15:29
alexin gidisini tamamiyla aykut hocaya baglamak haksizliktir bana gore. en centilmen, en beyefendi en kisilikli adamlardan biri aykut kocaman icin burda sarfedilen sozler cok kustahca. sesini cikarmadigi icin, terim gibi basin toplantisinda gazeteci azarlamadigi icin bunlar basina geliyor zaten, yazik. hep beyefendiliginden kaybetti, kaybedicek. alex hakkindaki fikrimi belirtmistim zaten, fenerbahcenin efsanesi ve sembol ismidir. her zaman en iyi sekilde hatirlanacaktir. klupten bu sekilde ayrilirken bile zarar vermeden bunu yapmistir, alexi kaybettik bari birakin da adam gibi adam aykut kocamani da kaybetmeyelim. o bize lazim.
murat taşlı
02.Ekim.2012, 16:22
alexin gidisini tamamiyla aykut hocaya baglamak haksizliktir bana gore. en centilmen, en beyefendi en kisilikli adamlardan biri aykut kocaman icin burda sarfedilen sozler cok kustahca. sesini cikarmadigi icin, terim gibi basin toplantisinda gazeteci azarlamadigi icin bunlar basina geliyor zaten, yazik. hep beyefendiliginden kaybetti, kaybedicek. alex hakkindaki fikrimi belirtmistim zaten, fenerbahcenin efsanesi ve sembol ismidir. her zaman en iyi sekilde hatirlanacaktir. klupten bu sekilde ayrilirken bile zarar vermeden bunu yapmistir, alexi kaybettik bari birakin da adam gibi adam aykut kocamani da kaybetmeyelim. o bize lazim.
:) Alex haklı veya haksız olabilir onu tartışırız ama gidişi tamamen Aykut hoca ile alakalı istemeyen o...
davidvilla
02.Ekim.2012, 16:40
Bugüne kadar Aziz Yıldırım'a toz kondurmayanlar şimdi onu yerden yere vuruyorlar.İşte futbol böyle bir şey,işte hayat böyle bir şey!!Büyük kaptan Alex'e bundan sonraki hayatında mutluluklar
Bir de bunlar aynı zamanda Alex'ı yuhlayanlar değil mi? Hani o zaman da Aziz Yıldırım Alex'e sahip çıkmıştı.
Tek Fener taraftarı için değil hepimiz böyleyiz.Gündem konularının temelini ve geçmişini bilmeden,izlerini takip etmeden fikir yürütür infial gösteririz.
Bir de şu muhabbet var yok diger futbolcular tweet atmamışlar alex'e :)
Şaka mısınız anlamadım ki, ben açıkcası yakın bir arkadaşım bir yere gidiyor,ayrılıyor olsak tweet atmazdım,arardım yani.
Flawless Victory
02.Ekim.2012, 17:04
Dün işte gececiydim haberleri izlemedim. Bu gün haberlerde gördüm. Resmen şoktayım. Alex yabancı bir oyuncu olarak çok düzgün karakterliydi. Bize kaç tane golü var ama Alex attığında sinir olmuyordum. Yazık olmuş. Bence futbolu Fener'de bırakmalıydı ya da bıraktırılmalıydı.
erdem344
02.Ekim.2012, 17:09
Volkan Demirel @1VolkanDEMIREL
Takimca, Kaptan @alex10combr'ye Yakisir Sekilde Veda Edecegimizden Supheniz Olmasin...
cuma günüde ali yıldırım saat 4'te basın toplantısı yapıcakmış muhtemelen alex ile ilgili program var onu açıklıcaklar
Kaka Leite
02.Ekim.2012, 17:12
http://img7.ressim.net/out.php/i6250061_adsiz.png
uAburak89
02.Ekim.2012, 18:11
Bunu yazan da Volkan Demirel;
Fenerbahce'ye ve Turk Basketboluna Buyuk Hizmet Vermis Buyuk Fenerbahceli Mirsad Turkcan'a Oyunculuk Sonrasi Hayatinda Basarilar Dilerim..
Kaka Leite
02.Ekim.2012, 18:13
Alex olayı biraz daha değişik ama :)
uAburak89
02.Ekim.2012, 19:53
Bloglara bakarken dikkatimi çekti bu yazı;
http://www.scugnizzi.org/2012/10/kahrolmamak-elde-degil.html
furkan58
02.Ekim.2012, 20:05
Biri takımdan gidiyor diğeri basketbolu bırakıyor. Çok ayrı şeyler.
erdem344
02.Ekim.2012, 20:05
Bu sezon zaman zaman yedek kalacaksın. Buna hazırlıklı ol. 50 maç oynayacaksak, çoğunda oynayacaksın ama yaş itibari ile de bazı maçlarda yanımda olabilirsin. Yavaş yavaş takımda abiliğe hazırlan. Ama unutma ki seninle ilgili kesinlikle bir tasarrufum yok, sözleşmen bitene kadar bizimlesin.
Bu adam daha sana ne desin be kralexim
Alex kendi sitesinden açıklama yapmış
http://spor.haberturk.com/futbol/haber/781802-alex-her-seyi-acikladi
europeanconquer
02.Ekim.2012, 21:13
Alex kendi sitesinden açıklama yapmış
http://spor.haberturk.com/futbol/haber/781802-alex-her-seyi-acikladi
Orjinal metini de burada;
http://www.alex10.com.br/br/news/conteudo.asp?id=536&categoria=Fala%20Alex
uAburak89
02.Ekim.2012, 21:36
Çeviri doğruysa, Alex giderken arkasında birilerini de götürecek gibi.
goosfraba
02.Ekim.2012, 21:36
adamı tartsak, 60 ton gelir. bunu göze alamadı birileri.
erdem344
02.Ekim.2012, 21:46
Alex: Hoca kadrodışı kaldığımı söyledi..Benim cevabım ise basit ve netti: 'Doğru.Kararları başkan alır ve ileride neler olacağını göreceğiz' demiş alex resmen hocayı tehdit etmiş
sananes
02.Ekim.2012, 21:48
ayrıca aykut kocaman'ın alex'i kadro dışı bırakırken "sen çok güçlüsün" diyeceğini düşünmek yaratıcılıktan yoksun.
sui generis
02.Ekim.2012, 21:50
bizi kimse yıkamaz , biz kendi kendimizi yıkarız.. vay arkadaş nereden nerelere geldik.. Aykut Kocaman-Alex-Aziz Yıldırım üçlüsünün birbirleriyle ilişkilerini tartıştığımız günü de gördü rakiplerimiz helal olsun. artık kıyamet kopabilir.
europeanconquer
02.Ekim.2012, 21:51
ayrıca aykut kocaman'ın alex'i kadro dışı bırakırken "sen çok güçlüsün" diyeceğini düşünmek yaratıcılıktan yoksun.
Ufak tefek çeviri hataları olabilir,
''Sen büyük ve güçlü bir futbolcusun ama soyunma odasındaki kararlarıma karışmandan hoşlanmıyorum.''
tarzı bir şey olabilir.
zeck17
02.Ekim.2012, 21:52
alex bence son 14 yılın özetini çıkaran bir söz söylemiş.''Kararları başkan alır.'' ben burda diğer arkadaşın tersine farklı düşünüyorum bence demek istediği teknik direktörler aziz yıldırımın istediği şekilde ilk 11 çıkarıyor demek istemiş ve doğruyu da söylemiş yılalrdır yaptığı açıklamalara baktım da adam her zaman doğruları konuşmuş ondan hep ters tepki almış tekrardan diyorum ki adamın dibisin alex de souza
uAburak89
02.Ekim.2012, 21:53
Resmi sitesinden Türkçesi.
Açıklama
Alex - 02/10/2012 09h40
Fenerbahçe'den ayrılmamla ilgili olarak gelişen olayları açıklığa kavuşturmak için böyle bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim.
Cumartesi akşamı Kasımpasa'ya 2-0 yenildik. Maç sonrası teknik direktörümüz soyunma odasına geldi ve istifa etti, bir yönetici birşeyler söyledi, başkan geldi, o da birşeyler söyledi. En son olarak da futbolcular konuştular. Meselenin en üzücü tarafı ise o konuşmaların hiçbiri futbolla alakalı şeyler değildi.
Pazar günü normal antrenmana katıldım. Pazartesi günü ise tesislere gittiğimde teknik direktörün odasına çağrıldım ve benim kadro dışı bırakıldığımı söyledi. Bunun karşısında da bir futbolcunun kadro dışı bırakılması için ancak disiplin kurallarına aykırı bir tavır olması gerektiğini ileri sürdüm. Ancak böyle bir durum yoktu, olamazdı da bundan dolayı asıl sebebi öğrenmek istedim.
Teknik direktör bunun karşısında "Ben teknik direktörüm ve takımın liderliği bende. Ama sen çok büyüksün ve kuvvetlisin. Seni planlarım içerisine alamam, bundan dolayı böyle bir karar aldım" dedi.
Bunun karşısında benim cevabım çok basit oldu. "Tamam öyleyse. Bazı kararların alınması gerekiyor, ama ben başkana gideceğim, bakalım o ne diyor bu duruma" dedim.
Başkanın odasına 16:15'de girdim, ve 16:18'de de çıktım. 8 yıllık kulüp tarihinde ki varlığıma 3 dakikada karar verdi.
Başkan "Evet, konuşabilirsin" dedi. Ben de "Teknik direktörün kadro dışı bırakılmamla ilgili kararını nasıl değerlendirdiğini sordum.
" Karar senin! İstersen ayrı çalışırsın istersen gidersin" şeklinde cevap verdi benim eski başkanım. Böylece de bitti. Zaten onlar istedi diye ayrı çalışmam veya benim takım içinde ki varlığımdan endişelenmelerinden dolayı da böyle bir karar veremem.
Pazartesi günü bir basın açıklaması yapacağım ve böylece Fenerbahçe taraftarına daha açık olacağım. Brezilya'ya gidebilmem için bunları açıkca anlatmak zorundayım.
Alex
ForsakeN
02.Ekim.2012, 22:17
Teknik direktör bunun karşısında "Ben teknik direktörüm ve takımın liderliği bende. Ama sen çok büyüksün ve kuvvetlisin. Seni planlarım içerisine alamam, bundan dolayı böyle bir karar aldım" dedi.
Alex'in açıklamaları pek inandırıcı gelmiyor, özellikle de şu kısım. Tarafsız anlatmadığı ortada tabi.
KanaKe
02.Ekim.2012, 23:04
niye inandirici gelmiyor?
Bordo61Mavi
02.Ekim.2012, 23:10
8 senesini 3 dakikada bitirdikleri icin icindeki herseyi oldugu gibi dokmus ondan inandirici gelmedi,
Vay be GS'li taraftarlar "Alex sen kal biz yine 6-0 yenilelim" pankartı açmışlar.
uAburak89
02.Ekim.2012, 23:37
Vay be GS'li taraftarlar "Alex sen kal biz yine 6-0 yenilelim" pankartı açmışlar.
Tezahürattı, pankart oldu. Retweet almak için uyduruyor birileri, kaynak şu anda stattakiler.
Tezahürattı, pankart oldu. Retweet almak için uyduruyor birileri, kaynak şu anda stattakiler.
Bilmiyorum valla görünce şaşırdım direk yazdım :)
ForsakeN
03.Ekim.2012, 01:23
niye inandirici gelmiyor?
8 senesini 3 dakikada bitirdikleri icin icindeki herseyi oldugu gibi dokmus ondan inandirici gelmedi,
Hayır, Aykut Kocaman gönderme sebebi olarak" sen çok büyüksün, çok kuvvetlisin, bu yüzden seni kadroma alamam." demez de ondan. Siz bile hoca olsanız karşınızda isterse Ronaldo olsun bu şekilde kendinizi ezdirmezsiniz. Alex biraz olayları abartarak ya da kendine göre yontarak anlatıyor gibi geldi bana
Sheriff
03.Ekim.2012, 01:31
Hayır, Aykut Kocaman gönderme sebebi olarak" sen çok büyüksün, çok kuvvetlisin, bu yüzden seni kadroma alamam." demez de ondan. Siz bile hoca olsanız karşınızda isterse Ronaldo olsun bu şekilde kendinizi ezdirmezsiniz. Alex biraz olayları abartarak ya da kendine göre yontarak anlatıyor gibi geldi bana
Bence sen Alex'in interne sitesinden bir oku bu mesajı.
NisRoc
03.Ekim.2012, 05:23
Yazıklar olsun diyecek başka bir şey yok. Aykut Kocaman'ı beklerken Alex gönderildi. Neyse yolun açık olsun büyük kaptan.
murat taşlı
03.Ekim.2012, 10:30
takımın içinde ağılığından bahsetmiş ne varki bunda yanlış değil taraftarda seviyor...
Sekopej
03.Ekim.2012, 10:58
Zamanında Zico istifa diye bağıranları unutmadım, dinleyip istifa etseydi?
Alex'i yuhalayanlar, o gün Aziz Yıldırım kalkıp alkışlamasa ertesi gün Alex ülkeyi terk edecekti?
Geçen sene Aziz Yıldırım için öl de ölelim mantığında olanlar?
Aykut Kocaman'a istifa et tepkisinden öte, küfürler, hakaretler saydıranlar?
Aziz Yıldırım'a bırak diyenler?
Bakınca ben hep aynı mantıkta kişileri ve benzer tepkileri görüyorum, Zico istifa diye bağrıldığında bırakıp gitseydi, ŞL başarısı olacak mıydı? Alex yuhalandığında bırakıp gitse efsane olabilecek miydi?
Taraftar her şeyin doğrusunu bilir tabi, taraftarın her istediği yapılmalı, Zico kovulmalı, Alex yuhalanmalı. Yarın Aykut Kocaman olur da başarılı olursa -bu ortamda başarılı olacağına pek inanmıyorum artık- ilk olarak Sen Bizim Kocaman Gururumuzsun diyenler de yine yukarıdaki yazdıklarımı yapanlar olacaktır.
Bir de senelerdir Alex'e küçük maçların büyük adamı diyenler, Fenerbahçe'ye ne kazandırmış ki diyenler, Hagi UEFA'yı getirdi, Alex ne verdi dyenler, şimdi nedense Alex aşığı olmuş. Aralarında elbette samimi duygularını yazanlar var ama bir de zorlama Alex'e sahip çıkmak gerekir gibi davrananlar var ki bunlar hemen anlaşılıyor ve bana çok itici geliyor. Samimi duygularını belirten başka takım taraftarlarını ayırarak söylüyorum.
Hoca demiş ya, "Hırsızın hiç mi suçu yok?" diye, buna da bakmak gerekir. Geçen sene yıkılması için çabalayan tüm dış etkilere karşı direnen camia, bu sene kendi içerisinde, kendini bitiriyor neredeyse. Ayrım yapmıyorum, bu ayrılışta suçlu varsa hepsi aynı değerde, Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman ve Alex'tir, birinin diğerinden aşağı kalır yanı yok yapılan hatalar konusunda.
KanaKe
03.Ekim.2012, 12:46
ben alexin durduk yerde böyle cümleleri uyduracagini sanmiyorum.. demistir dememistir orasini bilemeyiz ama demese bile alexin ondan daha güclü ve kuvvetli oldugunu gördük zaten.. taraftar evinin önünde saatlerce aykut kocaman ve aziz yildirim aleyhine tezahüratta bulundu
di canio
03.Ekim.2012, 13:26
ben alexin durduk yerde böyle cümleleri uyduracagini sanmiyorum.. demistir dememistir orasini bilemeyiz ama demese bile alexin ondan daha güclü ve kuvvetli oldugunu gördük zaten.. taraftar evinin önünde saatlerce aykut kocaman ve aziz yildirim aleyhine tezahüratta bulundu
Bir kısım taraftar bunu yaparken, başka bir kısım da ALex'i hatalı bulup Aykut Kocaman'a hak veriyordur. 10 Temmuz'da köprüye yürümeye çalışan Fenerbahçe taraftarları varken, onları şiddet kullanarak engellemeye çalışan Fenerbahçe taraftarları olduğu gibi. 3 Temmuz'da yaşananları haksız bulup başkan ve yöneticilerine sahip çıkan Fenerbahçe taraftarları varken, şike yapılmıştır diyen Fenerbahçe taraftarları olabildiği gibi.
Alex'in evinin önüne gidilmesi taraftarın tümünün Alex'in arkasında, Aykut Kocaman'ın karşısında olduğu sonucunu çıkarmaz. Alex'in evine gidenler, heykelinin açılışına gidenler, stadda Alex'e sevgi gösterisinde bulunanlar sadece Alex'e haksızlık yapıldığı için yapmıyorlar bunu. Alex'in bugüne kadar Fenerbahçe'ye verdikleri için, karakteri için yapılıyor bunlar. Orada Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman aleyhine bağıranlar da bana göre provakatörlerin gazına gelenler. Aziz Yıldırım karşıtları için bulunmaz bir nimet bu yaşanan. Bunu kullanmak istiyorlardır. 3 Temmuz sürecinde Aziz Yıldırım'ın taraftarı arkasına almak için yaptığı gibi yani. Hassas olunan duygularla ilgili taraftarları tetikleyici bazı eylemler bu sonuçları doğurur.
KanaKe
03.Ekim.2012, 13:37
zaten tümü arkasinda demedim ama cogunlugu arkasinda... taraftar forumlarini takip etmiyorsun anlasilan.
di canio
03.Ekim.2012, 13:37
Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman ve Samet Güzel yaşananları anlatıyor şu an Ntv Spor'da.
Del Piero_10
03.Ekim.2012, 13:44
Samet neredeyse ağlayacak.
LaigLeNoiR
03.Ekim.2012, 13:45
Şu Samet Güzel'den gınaa geldi artık, adamın Aykut Kocaman'dan fazla forsu var kulüpte. Herşeyin altından Samet Güzel çıkıyor.
Sevmediğim birisi, kulüpten ayrılsa da rahatlasam :)
Not: Şuan konuşmalarını dinlemiyorum konuşmalar için demedim yukarda yazdıklarımı.
uAburak89
03.Ekim.2012, 13:46
Adama yazık be, arada kalmak kötü şey. Bu mevzu daha uzar.
C h A o S
03.Ekim.2012, 13:50
Samet Güzel'i sevmem ancak o durumda kalmasına üzüldüm.Aziz Yıldırım'ın dedikleri yanlış olsa bile adam o anda hayatta demez böyle değil diye.Aziz Yıldırım'ın o sinirli anı baskı yaratır üzerinde.
RasAnt
03.Ekim.2012, 13:51
Nerde konuşuyorlar ?
di canio
03.Ekim.2012, 13:53
Nerde konuşuyorlar ?
Almanya'ya giderken havaalanında konuştular. Bitti şimdi.
DenizlispoR
03.Ekim.2012, 13:54
Aziz Yıldırım'ın konuşması neydi öyle ? Okulda hocam beni böyle azarlamadı. Açıkcasını söyleyeyim,konuşma tarzından tiksindim Aziz Yıldırım'ın.
RasAnt
03.Ekim.2012, 14:07
Hep zaten böyle bir durumda çıkıyor Fenerbahçe diye diye taraftarın gönlünü almaya çalışıyor babasını tanımayan adamdan ne hayır gelecek göreceğiz aykut zaman diyor bekliyoruz o zamanı
erdem344
03.Ekim.2012, 14:19
Fenerbahçe için doğru olanı yapmıştır başkan ama işte böyle ayrılık olmaz böyle sensiz yaşanmaz be kaptan
Cuma günü basın toplantısına aykut kocamanda katılır büyük bir ihtimalle.
Aykut Kocaman : ''Sen çok büyüksün, seni idare edemiyorum' cümlesi bana ait değildir. Samet oradaydı, o da şahittir''
attirson
03.Ekim.2012, 14:36
Samet'e üzüldüm resmen Alex'i ne kadar sevdigini biliyoruz iki arada kalıyor adam.
Trabzonspor
03.Ekim.2012, 14:46
3 Temmuz devam ediyor taraftarı bölmeye çalışıyorlar diyo. Alex'i sanki başkası kadro dışı bıraktı.
Del Piero_10
03.Ekim.2012, 14:56
Aykut Kocaman da olmayan otoritesini iyice sıfırladı. Aziz Yıldırım 10 dakika kameralar önünde haykırdıktan sonra söz sırası Aykut'a geliyor ve kurduğu ilk cümle; ''Başkanın söylediklerinin üstüne söylenecek fazla birşey yok.''
GebzeLi1907
03.Ekim.2012, 14:57
Aziz Yıldırım tutuştu.
KURTULUŞUN YOK BAŞKAN.
Ben Alex'in başkanın dediği davranışları yaptığına İNANMIYORUM.
Samet Güzel de eğer bunlara alet oluyorsa ona da helal olsun.
erdem344
03.Ekim.2012, 14:57
Samet Güzel'i sevmem ancak o durumda kalmasına üzüldüm.Aziz Yıldırım'ın dedikleri yanlış olsa bile adam o anda hayatta demez böyle değil diye.Aziz Yıldırım'ın o sinirli anı baskı yaratır üzerinde.
Ne olursa olsun eğer öyle bişey olursa bence samet yalan söylemez neticede çoçukluğundan beri en sevdiğim futbolcu diyor alex için eğer alex haklı olsaydı zaten samette bırakırdı görevini
erdem344
03.Ekim.2012, 14:59
Aziz Yıldırım tutuştu.
KURTULUŞUN YOK BAŞKAN.
Ben Alex'in başkanın dediği davranışları yaptığına İNANMIYORUM.
Samet Güzel de eğer bunlara alet oluyorsa ona da helal olsun.
Ben alexin başkanın dediklerini yaptığına inanıyorum nedense 1 aydır yaptıkları ortada
GebzeLi1907
03.Ekim.2012, 15:01
Alex napıyosa gün yüzünde yapıyo kapılı kapılar arkasından kimsenin arkasından iş çevirmiyo içerde farklı dışarda farklı davranmıyo hiç değilse.
di canio
03.Ekim.2012, 15:02
Aziz Yıldırım'ın mevcut profili nedeniyle kimse inanmayacak şimdi söylediklerine. Doğru olsa bile inanılmayacak. Ama ya doğruysa?
İçeride neler yaşandığı tüm ayrıntılarıyla bilinmeden "Alex'i harcadılar, defol Aziz, defol Aykut" demek çok yanlış. Aynı şekilde "yazıklar olsun Alex" demek de. Olay yaşandı. Bu çorbada Aziz Yıldırım'ın olduğu kadar, Aykut Kocaman ve Alex'in de tuzu var. Aziz Yıldırım'ın değindiği çok önemli bir şey daha vardı; birilerinin camiada ikilik yaratma çabası. Bunu da pazartesi gününden itibaren fazlasıyla görüyoruz. Camia içindeki Aziz Yıldırım karşıtlarının provokasyonları asıl etken bence bunda.
erdem344
03.Ekim.2012, 15:04
Alex napıyosa gün yüzünde yapıyo kapılı kapılar arkasından kimsenin arkasından iş çevirmiyo içerde farklı dışarda farklı davranmıyo hiç değilse.
Nerden biliyosun ?
di canio
03.Ekim.2012, 15:04
Nereden biliyorsun yahu? Aziz Yıldırım ile ilgili daha önce yazdığın bir mesaja da cevap yazmıştım. Sanki 7 gün 24 saat bu insanlarla birlikteymişsin gibi yazıyorsun. Dediğin gibi olabilir, benim takıldığım senin üslubun.
Alex'in futbolculuğuna,efendiliğine laf söyleyecek kimse yoktur heralde.Ama Alex'in bazı davranışları birbirini tutmuyor gibi.Her ne kadar inanmasam da Sinan Engin'in bir anısı vardı:''Zamanında Alex bana Zico'yu şikayet etmişti.Şimdi gazetelerde okuyorum Zico'yu öven şeyler söylüyor.''
KanaKe
03.Ekim.2012, 15:09
sinan engine ne ara zico yu sikayet etmis? Sinan enginin kimin adami oldugunu biliyoruz aziz yildirimla aralari cok iyi...
GebzeLi1907
03.Ekim.2012, 15:21
benim gördüğüm hissettiğim yorumladığım bu.
aziz yıldırım aykut kocaman alex de souza isimleri üzerinden bakınca
sinan engine ne ara zico yu sikayet etmis? Sinan enginin kimin adami oldugunu biliyoruz aziz yildirimla aralari cok iyi...
Bunu baya önceden söylemişti Sinan Engin ama ben pek inanmamıştım
footballer33
03.Ekim.2012, 15:37
Şöyle bir yazı gördüm bir sitede, çok hoşuma gitti:
Simoviç yan topta kötüydü
Prekazi sadece sert vururdu
Amokachi'nin gece hayatı vardı
Arçil ve Şota ikizdi
Kuntz fazla efendiydi
Okocha disiplinsizdi
Uche çapkındı
Baliç'in saçları küttü
Boliç Baliç'e özendi
Popescu hep gerideydi
Nouma'nın eli şortundaydı
Ortega ne verdi ki?
Roberto Carlos'un boyu çok kısaydı
Hagi 36 numara ayakkabısıyla küçük kaldı!
Şimdi sıra Alex'e geldi!!!
Bitirdik onu da ey halkım
Yedik,
Çiğ çiğ
Türk futboluna verdiklerini,
Elimizin tersiyle itiyoruz.
Yazık!
Yıllardır sürdürdüğümüz bir geleneği ,
Devam ettirdik.
Sonunda iğrenç bahanelerle
Onu da öldürdük!
Alex
Lex
Ex!
Yeri değil; ama şu yazıya bir de Quaresma'yı eklemek lazım!
Bu, kendilerini küçük dağların efendisi zanneden yöneticilerle nereye gider bu Türk futbolu böyle, nasıl ilerler bilemiyorum. Yakında yıldız futbolcu gelmezse ülkeye, o zaman göreceğim hepsinin suratının alacağı şekli. Egolarını yediklerim! :icon_evil:
sui generis
03.Ekim.2012, 16:00
Körü körüne tutturmussunuz alex diye. Fenerbahçeyi bile siler oldunuz. İlahlastirdiniz resmen , o hata yapmaz durumuna geldi is. Yazık gercekten alexin son 2 ayki tavırlarını göremiyorsunuz. Hepsini geçtim hocasına kıskanç diyor oni bile savunuyorsunuz. Gözleriniz korermis.
Aykut Kocaman iyi futbol oynatmıyor tamam ama Alex ligdeki son golünü 24.03.2012'de Bursaspor'a atmış!!!Alex'in performansında da bir düşüş vardı ve yedek kalması gayet doğaldı.Hatta forumda maçlardan önce yazılan kadroların neredeyse hiçbirinde Alex yer almıyordu.Alex yedek kalmayı kabullenmedi ve tavır takındı.E forumda kadrolarına almayanlar niye Alex'in safına geçti bir anda?
GebzeLi1907
03.Ekim.2012, 16:14
Bu klup Aziz yıldırım ın çiftliği değil.Dikdatörce davranışlarına tepkimiz
Şuan Aziz Yıldırım tribünün gazabından korktu tutuştu bu kadar beklemiyodu hala kendini çok güçlü sanıyo ama bu dalgayı durduramayacak istediği yere çıksın konuşssun haftaya.
TeNaciOUS MidFieLdeR
03.Ekim.2012, 16:18
Yeri değil; ama şu yazıya bir de Quaresma'yı eklemek lazım!
Bu, kendilerini küçük dağların efendisi zanneden yöneticilerle nereye gider bu Türk futbolu böyle, nasıl ilerler bilemiyorum. Yakında yıldız futbolcu gelmezse ülkeye, o zaman göreceğim hepsinin suratının alacağı şekli. Egolarını yediklerim! :icon_evil:
keske kendi yildizlarimizi yaratabilsek de onlari buraya getirmek icin tonlarca para dokmek zorunda kalmasak.
dun galatasarayi yenen braga da hangisi yildiz futbolcuydu. adamlar uefada final oynadi, simdi de sampiyonlar liginde oynamaya basladilar. sahaya cikan 11den kimi taniyordunuz, onemli olan takim olabilmek. bir real madrid ya da city olamayacagimiza gore bol keseden para dagitacak arap milyarderleri de olmadikca zaten bu yildizlara verilen para musrifliktir bence. dogrudan alexle ilgili degil bahsettiklerim, genel anlamda turkiyeye getirilen yildizlar icin konustum.
footballer33
03.Ekim.2012, 16:29
keske kendi yildizlarimizi yaratabilsek de onlari buraya getirmek icin tonlarca para dokmek zorunda kalmasak.
dun galatasarayi yenen braga da hangisi yildiz futbolcuydu. adamlar uefada final oynadi, simdi de sampiyonlar liginde oynamaya basladilar. sahaya cikan 11den kimi taniyordunuz, onemli olan takim olabilmek. bir real madrid ya da city olamayacagimiza gore bol keseden para dagitacak arap milyarderleri de olmadikca zaten bu yildizlara verilen para musrifliktir bence. dogrudan alexle ilgili degil bahsettiklerim, genel anlamda turkiyeye getirilen yildizlar icin konustum.
Abi, söylediklerinde haklı olduğun yanlar var; ama bana bu ülkede Kayserispor dışında gençlere yatırım yapan ve onların sayesinde önemli paralar kazanan 2. bir kulüp söyleyebilir misin? Türk takımlarının hiçbirinden bir Porto olmasını -bence- bekleyemeyiz. Hem gençleri parlatacak ve astronomik paralara satacak hem de başarılı olacak. Bu, bizim ülkemizde imkansız bir olay. Bir kere sabır yok, yatırım yok, güven yok. O yüzden de, yıldız futbolculara yönelecekler el mahkum. Onları da bu şekilde küstürerek yollarsan, kötü referanslara sebep olursun ve o yıldızları da rüyanda görürsün. Mesele bu.
uAburak89
03.Ekim.2012, 16:33
Aykut Kocaman da olmayan otoritesini iyice sıfırladı. Aziz Yıldırım 10 dakika kameralar önünde haykırdıktan sonra söz sırası Aykut'a geliyor ve kurduğu ilk cümle; ''Başkanın söylediklerinin üstüne söylenecek fazla birşey yok.''
Görünen o ki toplantıyı Ali Yıldırım değil, Aziz Yıldırım yapacak başkan müsade ederse ben de toplantı da bulunmak ve sorulara cevap vermek istiyorum da dedi. Sonuçta olayın esas kahramanlarından birisi, başkan yok sen gelme dese eyvallah diyecek yani. Bir de Alex'in söyledikleri sıralama olarak doğruymuş, sadece şu benden büyüksün mevzusuna yalan dedi, o zaman hakikaten istifa etmiş Aykut Kocaman, basında bu ara Fenerbahçe ile ilgili yazılan çoğu şeyin doğru olduğunu da göz önüne alırsak sürekli ikna ediliyor, istifadan döndürülüyor. Bu şekilde yürümez bu iş.
TeNaciOUS MidFieLdeR
03.Ekim.2012, 16:39
Görünen o ki toplantıyı Ali Yıldırım değil, Aziz Yıldırım yapacak başkan müsade ederse ben de toplantı da bulunmak ve sorulara cevap vermek istiyorum da dedi. Sonuçta olayın esas kahramanlarından birisi, başkan yok sen gelme dese eyvallah diyecek yani. Bir de Alex'in söyledikleri sıralama olarak doğruymuş, sadece şu benden büyüksün mevzusuna yalan dedi, o zaman hakikaten istifa etmiş Aykut Kocaman, basında bu ara Fenerbahçe ile ilgili yazılan çoğu şeyin doğru olduğunu da göz önüne alırsak sürekli ikna ediliyor, istifadan döndürülüyor. Bu şekilde yürümez bu iş.
alex takimda oldugu surece istediklerini yapamayacagini anladigi icin istifa etmek istedi bence aykut hoca, baskan da sorunun alex oldugunu bildigi icin faturayi alexe kesti. gorunen o. tum insiyatif sende dedi, ben cekiliyorum dedi tahminen. aykut hoca da alexi kadro disi birakti. benim anladigim o. yalniz bu pek alisik olmadigimiz bir tavir, genelde boyle durumlarda hocanin ipi cekilir. kimse kaptana bunun yapilabilecegini tahmin etmemisti. cok radikal bir tavir oldu, gelecek tepkileri bildikleri halde bunu yapabildiler.
uAburak89
03.Ekim.2012, 16:40
alex takimda oldugu surece istediklerini yapamayacagini anladigi icin istifa etmek istedi bence aykut hoca, baskan da sorunun alex oldugunu bildigi icin faturayi alexe kesti. gorunen o. tum insiyatif sende dedi, ben cekiliyorum dedi tahminen. aykut hoca da alexi kadro disi birakti. benim anladigim o.
Tabii bu da bir ihtimal, açıklamalar yapılırken Aykut Kocaman sakin ve neşeliydi. Rahatlamış gözüküyordu.
Yorumsuz.
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/419764_267877133333614_1320468439_n.jpg
3 Temmuz devam ediyor taraftarı bölmeye çalışıyorlar diyo. Alex'i sanki başkası kadro dışı bıraktı.
aynen bende bunu anlamıyorum veya alexe beni kıskanıyor tweet ini başkası attırdı bu arada aziz yıldırımda bu ego olduktan sonra ordan zamanı dolmadan gitmez 15 dk beni beklettiler ayak ayak üstüne atmış falan adam sanki türk
Tabii bu da bir ihtimal, açıklamalar yapılırken Aykut Kocaman sakin ve neşeliydi. Rahatlamış gözüküyordu.
Yorumsuz.
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/419764_267877133333614_1320468439_n.jpg
Yahu arkadaş ben de çıkarım şimdi koyarım buraya anlık çekilmiş bir resim.Yapmayın lütfen böyle şeyler ortamı daha da germenin kime faydası var?
kasım akdemir
03.Ekim.2012, 18:04
Boşverin beyler giden gider kalan kalır...ama unutmayın herkes gider biz kalırız biz taraftarız...Saygılar...
sui generis
03.Ekim.2012, 18:04
Edit: olayı yanlış anladım heralde daha dogrusu ne anlamam gerektiğini anlayamadım . Bosverin..
Escochae
03.Ekim.2012, 18:05
Yorumsuz.
İllaha biryerden kargaşa çıkartıp ortamı germe peşindesin. Nerden biliyorsun adamın içinde yaşadıklarını ?
petrol_fb12
03.Ekim.2012, 18:11
Aziz Yıldırım "SAHA İÇİNDEKİ ALEX'E KEFİLİM..AMA SAHA DIŞINDAKİ ALEX'İ SALI VEYA ÇARŞAMBA ACIKLIYACAĞIM"...
"HERKEZ BİR ŞAHISTIR..AYKUTLARDA GİDER,AZİZLERDE GİDER,ALEX'LERDE GİDER"...
Maşllah 14 sene oldu :) Hiç bir yere gittiği yok :)
uAburak89
03.Ekim.2012, 18:11
Yazdığımla resmin alakası yok, bana resmi gösteren de Fenerbahçeli bir arkadaş. Neyin peşinde olacağım, siz burada gerilseniz ne olur, gerilmesiniz ne olur. Neyse.
Çıkarım konusunda atladığımız sınıfı düşünürsek o fotoğraftan yapılan çıkarım zihniyetimize uygun.
perpetua
03.Ekim.2012, 19:14
Bugunku "sert" aciklamalarin Alex'in soyledikleriyle pek farki yok benim anladigim kadariyla.
Aykut Kocaman "sen cok buyudun demedim" diyor. Alex'in de zaten Aykut Kocaman bana "sen cok buyuk bir futbolcusun ama soyunma odasinda benim arkamda olmayan birisiyle devam edemem" dedi diyor.
Aziz Yildirim'in dedikleriyle, Alex'in yazdiklarinin yanlis oldugunu da soylemiyor esasinda. Alex 8 yillik emeklerinin 3 dakikalik bir gorusme ile silinmesine uzuldugunu anlatmaya calisiyor. Aziz Yildirim ise 15 dakika gec kalmasini, bacak ustune bacak atarak oturmasini, telefonuyla oynamasini anlatiyor, Alex zaten "saygisiz bir adam" diyor.
Alex saniyorum ki bu ayriligin neden bir baska takima transfer olabilecegi zamanda olmadigini anlamaya calisiyor. Ama cevap alamiyor.
Keske hic konusmasa Alex. Cunku nasil olsa Aziz Yildirim onu daha da cok hedef alarak bir suru sey soyleyecek. Alex konustukca batacak, hakli oldugu konularda bile Aziz Yildirim tarafindan laf kalabaligi ile haksizmis gibi gosterilecek. Belki de uzun uzun yazilmis, kendisi ile celisen metinler yayinlanacak Fenerbahce sitesinden.
Bir de merak ettigim, Alex'in sitesindeki metini kimin Portekizce'den cevirdigi. Bu ceviriyi acaba yillardir hemen hemen her an yaninda olan Samet yapmadi mi?
sui generis
03.Ekim.2012, 20:15
Bugunku "sert" aciklamalarin Alex'in soyledikleriyle pek farki yok benim anladigim kadariyla.
Aykut Kocaman "sen cok buyudun demedim" diyor. Alex'in de zaten Aykut Kocaman bana "sen cok buyuk bir futbolcusun ama soyunma odasinda benim arkamda olmayan birisiyle devam edemem" dedi diyor.
Aziz Yildirim'in dedikleriyle, Alex'in yazdiklarinin yanlis oldugunu da soylemiyor esasinda. Alex 8 yillik emeklerinin 3 dakikalik bir gorusme ile silinmesine uzuldugunu anlatmaya calisiyor. Aziz Yildirim ise 15 dakika gec kalmasini, bacak ustune bacak atarak oturmasini, telefonuyla oynamasini anlatiyor, Alex zaten "saygisiz bir adam" diyor.
Alex saniyorum ki bu ayriligin neden bir baska takima transfer olabilecegi zamanda olmadigini anlamaya calisiyor. Ama cevap alamiyor.
Keske hic konusmasa Alex. Cunku nasil olsa Aziz Yildirim onu daha da cok hedef alarak bir suru sey soyleyecek. Alex konustukca batacak, hakli oldugu konularda bile Aziz Yildirim tarafindan laf kalabaligi ile haksizmis gibi gosterilecek. Belki de uzun uzun yazilmis, kendisi ile celisen metinler yayinlanacak Fenerbahce sitesinden.
Bir de merak ettigim, Alex'in sitesindeki metini kimin Portekizce'den cevirdigi. Bu ceviriyi acaba yillardir hemen hemen her an yaninda olan Samet yapmadi mi?
Alex: Hoca bana "Ben teknik direktörüm ve takımın liderliği bende. Ama sen çok büyüksün ve kuvvetlisin. Seni planlarım içerisine alamam, bundan dolayı böyle bir karar aldım" dedi.
Aykut Kocaman: Alex'in kullandığı bir ifade beni rahatsız etti. Alex'e, 'sen çok büyüksün, seni idare edemiyorum' demedim.
murat taşlı
03.Ekim.2012, 20:26
:) Aykut Kocaman dememiş olsa ne olacak doğru değilmi sanki yaşananlar onu gösteriyor zaten...
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/199839_213142442149221_813688661_n.jpg
Yıllar sonra "Alex nasıl bir futbolcuydu?" diyenlere bu görüntüyü gösterip "Bunu yaptırabilen bir adamdı" diyeceğim.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=213142442149221&set=a.139481169515349.28264.111654032298063&type=1&theater
Kaka Leite
03.Ekim.2012, 20:50
Ben bu tarz şeyleri görünce mutlu oluyorum açıkcası, renk farketmeksizin herkesin sevgilisi idi o :)
LifeYourself
03.Ekim.2012, 21:21
Ben bu tarz şeyleri görünce mutlu oluyorum açıkcası, renk farketmeksizin herkesin sevgilisi idi o :)cidden bunu başarması oldukça güçken bunu yaptı.Üstelik kaptan olduğu halde :o
The.Crow
03.Ekim.2012, 21:26
Ben Alex'in yerinde olsam FEDA derim Beşiktaş ile sezon sonuna kadar anlaşırım. En azından çocukları bu sene okula burda gider. Taraftar kızmaz hatta mutlu olur Türkiye'de kaldığı için.
di canio
03.Ekim.2012, 21:27
Ben Alex'in yerinde olsam FEDA derim Beşiktaş ile sezon sonuna kadar anlaşırım. En azından çocukları bu sene okula burda gider. Taraftar kızmaz hatta mutlu olur Türkiye'de kaldığı için.
Alex zaten çocuklarının okul kaydını Ocak ayına kadar yaptırmamış mıydı? Gitmeyi kafasına koymuş. Yaptıkları bu bağlamda da değerlendirilebilir.
Nedvedmania
03.Ekim.2012, 21:59
Aziz Yıldırım'ın Samet Güzel'e karşı olan tavrı çok kötüydü. Sanki sınıf öğretmeniymiş gibi davrandı. Twitter'da da gündeme girdi Doğru mu Samet olayı.
footballer33
03.Ekim.2012, 22:13
Aziz Yıldırım'ın Samet Güzel'e karşı olan tavrı çok kötüydü. Sanki sınıf öğretmeniymiş gibi davrandı. Twitter'da da gündeme girdi Doğru mu Samet olayı.
http://www.ligtv.com.tr/haber/aziz-yildirimdan-alex-aciklamasi
Universal
03.Ekim.2012, 22:16
Samet Güzel'e yapılan unutulmamalı.
Trabzonspor
03.Ekim.2012, 22:17
Ben bu tarz şeyleri görünce mutlu oluyorum açıkcası, renk farketmeksizin herkesin sevgilisi idi o :)
Sahada iyi işler yapanı herkes severde bence bunu biraz abarttı diğer takım taraftarları.Kör ölür badem gözlü olur atasözü bizim millet için söylenmiş en doğru sözlerden.Bir sanatçımız vefat eder, birkez şarkısını dinlememiş adamlar sosyal paylaşım sitelerinde abartacak seviyede paylaşımlar yapar falan filan buda öyle işte.
Bu olay çok abartıldı bence tamam süreç yanlış idare edildi ama olay artık başka bir boyut kazandı.Bakıyorum millet takımından çok Alex savunur oldu.Alex bu ülkeye gelmiş en iyi oyunculardan birisi olabilir ama kimse armadan üstün değildir.Onun burada büyük olmasını sağlayanda o armadır.
Ben takımıma gönül verirken top oynayana değilde renklere ve o renklerin gayesine gönül verdim diyorum ama başkları ne düşünür onu bilemem tabi.
Nedvedmania
03.Ekim.2012, 22:19
http://www.ligtv.com.tr/haber/aziz-yildirimdan-alex-aciklamasi
Doğru Mu Samet olayı derken soru anlamında değil "Doğru mu Samet" olayı anlamında :D Yani #dogrumusamet tag'ı altında paylaşım yapılıyor.
footballer33
03.Ekim.2012, 22:23
Doğru Mu Samet olayı derken soru anlamında değil "Doğru mu Samet" olayı anlamında :D Yani #dogrumusamet tag'ı altında paylaşım yapılıyor.
Anladım, ufak bir yanlış anlaşılma oldu. Yalnız, şu videoyu hayretler içerisinde izledim. Fenerbahçe, Aziz Yıldırım'a bu kadar bağlı olmamalı bence. Aziz Yıldırım da herkesi, babasının oğlu gibi azarlayarak konuşmamalı. Videodaki konuşma adabına, Samet Güzel'e yaptığı hareketlere, söylediği sözlere bak! Çok yazık, çok ayıp!
erdem344
03.Ekim.2012, 22:27
Samet Güzel'e yapılan unutulmamalı.
Ne yapılmış samet güzele
Kaka Leite
03.Ekim.2012, 23:46
http://img1.ressim.net/out.php/i6254800_adsiz.png
:zuhaha
@Perpetua
Sana geçen gün ne dedim? Alex çıkacak, konuşacak ve ortalık karışacak dedim :) Tahminim doğru çıktı ama keşke Alex bu konuşmayı, bu açıklamayı yapmamış olsaydı. Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından sonra Alex'in gerçekten bu şekilde gitmeyi hakettiğini anladım. Amaaaaa...
Öncelikle Aziz Yıldırım bu kulüp içinde diktatör pozisyonun almış açıkça belli. Sen milyonlara hitap eden bir TV kanalında açıklama yapıyorsun ve yanındaki tercüman çocuğu ne kadar baskı altında ve zor durumda bırakıyorsun. "Birazcık şerefi varsa doğruları söyleyecektir" gibisinden ithamlarda bulunuyorsun. Ayıptır ayıp. Kızdığın zamanlarda kendine hakim olamayacaksan, soğukkanlı konuşamayacaksan kulüp başkanlığı yapmayacaksın. Kimseyi böyle baskı altında bırakmaya hakkın yok. İşte bu yüzden Fenerliler hariç kimse sevmiyor seni. Sevmemekte de haklılar. Okadar antipatik ki anlatılacak gibi değil.
Her neyse söylemek istediğim şu, bu günkü açıklamalardan sonra Alex'in gitmesi gerektiğini anladım gerçekten. Adama veda için yemek bile teklif etmişler ama kabul etmemiş. Sürekli dikine gitmiş, gerçek bu.
Bir lafım da Aykut Kocaman'a. Aziz Yıldırım onu ana kuzusu gibi yetiştiriyor belli ki. Yağcısı olup çıkacak Aziz Yıldırım'ın.
Night_Mare17
04.Ekim.2012, 00:01
Ne yapılmış samet güzele
Adamı zorla konuşturtuyor çok belli. Birde yüksek sesle söyle falan emirvaki konuşuyor hiç hoş değil Samet'de hiç hoşnut durmuyordu.
sui generis
04.Ekim.2012, 00:02
gerçek ne olursa olsun Samet'i o pozisyona getirmemeliydi başkan. kameralar arkasında çek konuş ama adamı hem öyle azarlar gibi konuş hem de Samet'in Alex'i ne kadar sevdiğini biliyorsun o duruma sokma adamı..
perpetua
04.Ekim.2012, 00:11
@Perpetua
Sana geçen gün ne dedim? Alex çıkacak, konuşacak ve ortalık karışacak dedim :)
Hakliymissin.
Ben Alex'in yazdiklarinda Aykut Kocaman'i kucuk dusurecek pek bir sey gormuyorum acikcasi. Ama belli ki Aziz Yildirim'in onu sip sak silmesine bozulmus. Bu da cok dogal.
Simdi Alex'i itibarsizlastiriverirler olur biter.
Bu arada aman arastirma bolumunde Alex efsanelerden kaldirilmalidir diye yazmayin bu olup bitenden sonra.
sui generis
04.Ekim.2012, 00:15
abi rahat ol Alex'e en çok kızanlardanımdır belki ama onun yeri bambaşka :)
footballer33
04.Ekim.2012, 00:25
Amacım, gergin havayı biraz olsun dağıtmak. Yanlış anlaşılma olmasın. :icon_smile:
https://www.youtube.com/watch?v=ME79Dy6AahE&feature=player_embedded
perpetua
04.Ekim.2012, 00:29
Alex: Hoca bana "Ben teknik direktörüm ve takımın liderliği bende. Ama sen çok büyüksün ve kuvvetlisin. Seni planlarım içerisine alamam, bundan dolayı böyle bir karar aldım" dedi.
Aykut Kocaman: Alex'in kullandığı bir ifade beni rahatsız etti. Alex'e, 'sen çok büyüksün, seni idare edemiyorum' demedim.
Biraz da bu nedenle o ceviriyi acaba kim yapti diye sordum. Portekizcesi ile Turkcesi arasinda biraz farklilik var anladigim kadariyla. Ozellikle Portekizcesinden anladigim kadariyla Aykut Kocaman'in "seni planlarimin icerisine alamam" dedigini degil, benim dusuncelerime karsit olmani kabul edemem gibilerinden bir sey soyledigini yaziyor.
Kisacasi saniyorum ki Aykut Kocaman ile Alex futbol konusunda anlasmazlik yasiyorlar. Alex, Aykut Kocaman'in oynattigi futboldan memnun degil (belki kendisi oynamadigi icin, belki de Kocaman'in kafasindaki futbolun takima faydali olmayacagini dusundugu icin) ve Aykut Kocaman'i soyunma odasinda desteklemiyor. Aykut Kocaman da Alex takimin kaptani ve onemli bir oyuncusu, baska oyunculari da etkileyebilecegi icin, Alex'i soyunma odasinda ve antrenmanlarda gormek istemiyor.
En azindan bana yapilan bu ceviri, sitesinin Turkce bolumundeki ceviriden daha mantikli geldi.
Zaten o mesajin onemli tarafi bence Alex ile Aykut Kocaman arasinda yasananlar degil, Alex'in bir anda bu kadar emek verdikten, bu kadar yil oynadiktan sonra Aziz Yildirim tarafindan da bir anda silinmesi.
sui generis
04.Ekim.2012, 00:36
görünen köy klavuz istemiyordu aslında. sezon başlamadan beri Alex-Kocaman sürtüşmesi var deniyordu ama sadece deniyordu pek inandığım söylenemez. sezon başında böyle birşey varsa yollasalardı keşke , hem adam oynamak için beklemezdi de , he eğer beklediysen devre arasına kadar bekle benzeri görülmemiş bir uğurlamayla yolla kaptanını. zaten Alex kafaya koymuştu gitmeyi. çocuklarının okul kayıtları bunu gösteriyor. attığı o beni kıskanıyor twitini taraftarımızın normal görmesini normal karşılayamıyorum. yani Alex yollanmak için çok şey yaptı. bunu isteyen kabul etsin isteyen etmesin ama gidişi böyle olmamalıydı. olay resmen Kocaman-Yıldırım vs Alex ' e döndü. biri konuşuyor ardından diğeri falan.. hepsinin hatası var ama farklı farklı yerlerde bu hatalar.
uAburak89
04.Ekim.2012, 01:00
http://www.meleke.com/?p=5196
sui generis
04.Ekim.2012, 01:08
Gerçekten tam isabet, ellerine sağlık Meleke'nin.. keşke o son paragraf gerçek olsa ama zor.
GeNç KaRTaL
04.Ekim.2012, 06:36
Bir şey soracağım.Sürekli "Alex çocuklarının okul kaydını yarım dönem yaptırmıştı zaten,gitmeyi kafasına koymuştu yani" deniliyor ya.Bu kayıt muhabbetinin kaynağı nedir,bilen var mı acaba? Merak ettim sadece.
Ek olarak şimdi Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını seyrettim.Büyük diye adlandırdığımız kulüplerimizin neden sadece kendi sınırlarımız içerisinde büyük olarak kaldıklarının resmini gördüm resmen.Kulüp başkanının çıkıp kulüp tercümanıyla girdiği diyaloglara bak Allah aşkına.Başka hangi ülkede böyle bir tabloyla karşılaşabiliriz acaba?
meddah
04.Ekim.2012, 09:13
Anladığım kadarıyla Aykut Kocaman'ın, "Alex takımda kaldığı sürece kafasındaki futbolu oynatamamak" gibi bir kaygısı vardı. Umarım yanılırım, fakat, kazın ayağı pek öyle değil gibi görünüyor; sorun daha çok Aykut Kocaman'ın kafasındaki (3 senedir herhangi bir pratik karşılığını göremediğimiz) futbolda.
Alex ile ilgili her şeyi haftaya açıklayacağım” diyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın salı günü düzenleyeceği basın toplantısına Murat Özaydınlı’nın telefonunda yer alan bir ‘sms’ damga vuracak!
Bu mesaj yaklaşık 1 ay önce Alex tarafından Fenerbahçe’nin eski asbaşkanına gönderilmiş. Mesajda, “Daha önce kalmam için yardımcı olmuştunuz. Şimdi de yardım edin de gideyim” yazdığı öğrenildi.
Başkan Yıldırım’ın bu mesajı basın mensuplarına da göstermesi bekleniyor. Ayrıca Fenerbahçe Yönetimi’nin son zamanlarda Alex ile ilgili çeşitli duyumlar aldığı bildirildi. Bunların en çarpıcı olanı muhalefet ile çok yakınlaşması ve eski kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık’a, “Bekle, seni geri aldıracağım. Yakında sportif direktör olacağım, Lüksemburgo da teknik direktör. Hakan Bilal Kutlualp de futbol şubesine dönecek!” demesi.
KAYNAK (http://www.fanatik.com.tr/Yardim-et-de-gideyim_3_Detail_34_278629.htm)
Yok artık Fanatik!!Ortamı daha da germeye çalışıyorlar.Bugün maç var ama maç konuşturmayacaklar heralde
perpetua
04.Ekim.2012, 11:23
Anladığım kadarıyla Aykut Kocaman'ın, "Alex takımda kaldığı sürece kafasındaki futbolu oynatamamak" gibi bir kaygısı vardı. Umarım yanılırım, fakat, kazın ayağı pek öyle değil gibi görünüyor; sorun daha çok Aykut Kocaman'ın kafasındaki (3 senedir herhangi bir pratik karşılığını göremediğimiz) futbolda.
Sunu da goz onunde bulundurmak lazim bence. Kadrodaki bir cok futbolcu oldukca uzun suredir Alex ile oynamis, sahada yaraticiligi Alex'e birakarak oynamaya alismis oyuncular. Alex olmayinca da genelde cuvalliyorlardi.
Simdi oynarken kafalarini biraz daha fazla calistirmak, Alex'in skor uretme becerisine guvenmek yerine baska cozumler uretmek zorundalar. Veya farkli bir Alex uretecekler takim icinden. Mesela "topu Alex'e ver oyun kursun" donusup, "topu Krasic'e ver top sursun"e donusecek. Veya uzun oyna Kuyt topu ileride tutsun Caner/Topuz/Krasic gibi oyuncularla donen toplari kovala vs. gibi alternatiflere donusecek.
Devre arasinda da belki Alex kadar yuksek yuzde ile skor uretemeyen ama daha tempolu bir oyuncunun alinacagini tahmin ediyorum.
GebzeLi1907
04.Ekim.2012, 11:43
Bu arada aman arastirma bolumunde Alex efsanelerden kaldirilmalidir diye yazmayin bu olup bitenden sonra.
Alex'i ellemek olmaz ama Aykut Kocaman'ın puanı düşürülebilir.
TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Ekim.2012, 13:27
Sunu da goz onunde bulundurmak lazim bence. Kadrodaki bir cok futbolcu oldukca uzun suredir Alex ile oynamis, sahada yaraticiligi Alex'e birakarak oynamaya alismis oyuncular. Alex olmayinca da genelde cuvalliyorlardi.
Simdi oynarken kafalarini biraz daha fazla calistirmak, Alex'in skor uretme becerisine guvenmek yerine baska cozumler uretmek zorundalar. Veya farkli bir Alex uretecekler takim icinden. Mesela "topu Alex'e ver oyun kursun" donusup, "topu Krasic'e ver top sursun"e donusecek. Veya uzun oyna Kuyt topu ileride tutsun Caner/Topuz/Krasic gibi oyuncularla donen toplari kovala vs. gibi alternatiflere donusecek.
Devre arasinda da belki Alex kadar yuksek yuzde ile skor uretemeyen ama daha tempolu bir oyuncunun alinacagini tahmin ediyorum.
gayet guzel bir tespit yapmissin ama bir cok fenerbahce taraftari bunu anlamamak icin kendilerini zorluyorlar. takimda bariz bir sekilde alex tembelligi olusmus durumda, hersey alexe endeksliydi.bu psikolojiyi bertaraf etmedikce aykut kocamandan gram katki beklemesin taraftarlar. bundan sonrasi icin aykut hoca ve oynattigi oyun daha dikkatli izlenmeli. umarim daha pozitif olur hersey, oyle umuyorum.
Escochae
04.Ekim.2012, 14:05
Alex'i ellemek olmaz ama Aykut Kocaman'ın puanı düşürülebilir.
Neye göre ? Sen istedin diye mi
GebzeLi1907
04.Ekim.2012, 15:00
Neye göre ? Sen istedin diye mi
taraftarın en az yarısı artık aykut kocaman'a eski gözle bakmıyor, sevmiyor.Teknik direktörlüğünü bırak insanlığını sorgular hale geldi.
gir bak antu ya gfb ve bilimum taraftar sitelerine veya twitter facebook taraftar sayfalarını gözden geçir durumu anlarsın
yada seyircili maçlar başladığında tribüne gel orda da anlarsın neye göre dediğimi.
erdem344
04.Ekim.2012, 15:05
taraftarın en az yarısı artık aykut kocaman'a eski gözle bakmıyor, sevmiyor.Teknik direktörlüğünü bırak insanlığını sorgular hale geldi.
gir bak antu ya gfb ve bilimum taraftar sitelerine veya twitter facebook taraftar sayfalarını gözden geçir durumu anlarsın
yada seyircili maçlar başladığında tribüne gel orda da anlarsın neye göre dediğimi.
Aykut Kocaman > Alexsandro De Souza
TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Ekim.2012, 15:07
nasil boyle 180 derece donebiliyorsunuz anlamis degilim. gecen seneki kahraman aykut kocamandan karaktersiz, serefsiz aykut kocamana nasil bu kadar cabuk donduk. helal olsun.
tum bunlardan sonra kume bile dussek aykut kocamanla sonuna kadar deme noktasina geldim. sahsi fikrim boyle, isteyen istedigini dusunsun. bunu degistirecek degilim, aykut kocamanin da dedigi gibi herseyi zamana birakmali.
GebzeLi1907
04.Ekim.2012, 15:07
Aykut Kocaman > Alexsandro De Souza
bana göre taraftarın yarısından fazlası tam tersini çook keskin bir farkla düşünüyor.
alex>>>aykut
bunu da dediğim platformlardan taraftar görüşlerinden ve çevremdekilerden çıkarıyorum.
GebzeLi1907
04.Ekim.2012, 15:08
nasil boyle 180 derece donebiliyorsunuz anlamis degilim. gecen seneki kahraman aykut kocamandan karaktersiz, serefsiz aykut kocamana nasil bu kadar cabuk donduk. helal olsun.
tum bunlardan sonra kume bile dussek aykut kocamanla sonuna kadar deme noktasina geldim. sahsi fikrim boyle, isteyen istedigini dusunsun. bunu degistirecek degilim, aykut kocamanin da dedigi gibi herseyi zamana birakmali.
biz kendi kendimize durduğumuz yerde birden aykut kocaman a cephe aldık
erdem344
04.Ekim.2012, 15:11
bana göre taraftarın yarısından fazlası tam tersini çook keskin bir farkla düşünüyor.
alex>>>aykut
bunu da dediğim platformlardan taraftar görüşlerinden ve çevremdekilerden çıkarıyorum.
O taraftarların hepsi 11 - 19 yaş arasıdır .
Baban annen dayın amcan kim varsa yetişkin fenerbahçeli git sor
TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Ekim.2012, 15:12
biz kendi kendimize durduğumuz yerde birden aykut kocaman a cephe aldık
bana birkac maddede aciklar misin durumu aykut kocamanin kisiligi konusunda, acikliga kavussun. ben kotu futbol disinda pek birsey sayamam sahsen ama kisiligi konusunda negatif yazabilecegim pek bir sey yok. elestrim sadece teknik yonde olur ama siz adami yerin dibine soktunuz.
GebzeLi1907
04.Ekim.2012, 15:38
bana birkac maddede aciklar misin durumu aykut kocamanin kisiligi konusunda, acikliga kavussun. ben kotu futbol disinda pek birsey sayamam sahsen ama kisiligi konusunda negatif yazabilecegim pek bir sey yok. elestrim sadece teknik yonde olur ama siz adami yerin dibine soktunuz.
bende aykut kocaman a inanıp en azından kişiliğine %100 kefil idim.
aykut kocaman'ın müthiş bir insan olduğuna dair ön yargı vardi zihnimde.
sorgulamazdım bile.
ancak olaylar birikip birikip yekün yapınca farklı bir tablo ortaya çıktı.
daum olayı mesela.
daum un yerine asla geçmem söz konusu değil demeci
hadi camia baskıyı kaldıramadın göreve geldin
adam devre arası santrafor istedi kanat istedi
takımın eksiği yok dedin
sonra gittin daum'a türkiyenin drogba sı diye gökhan ünal'ı getirdin burak yılmaz + 3 küsür milyon euroya
adam vederson santos dan sol açık yapmaya çalıştı özer le mehmet topuz ile kanatları ayakta tutmaya çalıştı
güiza ile şampiyonluk kovaladı
en güvendiği ve beğendiği oyuncularından biri kazım idi daum un onu yolladın devre arası
son hafta şampiyonluk kaçtı sonra ne oldu ?
o aynı yeterli dediğin kadroya santrafora niang kanatlara stoch ve dia takviyeleri yaptın
bu adamları daum istediğinde niye düşünmedin
devre arası olabilir illa bu isimler gelecek değil eldekilerden daha kalitelerini getirebilirdin.
kazma bilica nın yerine yoboyu getirdin
gökhan ünal da oradaaan oraya kiralanıp durdu yüzüne bile bakılmadan
daum un en güvendiği kazım ı yolladın ardından göreve gelince hemen geri getirdin takıma ?
sonra daha ilk geldiği gün alex ile 5 sezonda 1 şampiyonluk var artık bunu sorgulamamız lazım gibi bir kelam etti.
alex gibi onure edilmeyi fazlasıyla hak eden bir futbolcuya ilk günden noluyoruz dedirtti.
sürekli alex ile uğraştı erkenden oyundan aldı oynatmadı, derken hem şampiyonlar liginden hem uefadan olduk sayesinde
daum o üstüne sayısız takviye yaptığın kadro ile hiç değilse uefa da gruplardan çıkmıştı.
sene içinde santos ile de sorunlar yaşadı alex ile çekişmeleri de devam ediyordu
sonra başkan devreye girdi alex ve santos sorunu çözüldü yada üstüne perde çekildi
ikisinin kilit performansları ile şampiyonluk geldi.
ertesi sene malum şike süreci
o sene ki duruşunu yine takdir ediyorum
lige bu şekilde tutunup herkesi yanıltmamızın büyük etmenlerinden biri idi.
ancak o sezonku futbolumuzda berbattı ama malum sebeblerden ötürü göz ardı ediliyordu
emre belözoğlu gibi hırslı bir isim aykut hocanın yetersizliğini gördü isyan etti, kavga dendi şu dendi bu dendi
takımın en önemli oyuncularından birini daha kendi egosu için yedi takımdan bonservissiz gönderdi
alan takım malum uefa şampiyonu at madrid.
iyi bir idmanla nasıl bir emre ortaya çıktığını milli maçlarda gördük
bu sene geldi.
herşey eşit şarta büründü
milyon eurolar harcandı edildi
yine bi alex takıntısı aldı başını buralara getirdi
tüm bu olanlara kötü sonuçlar rezalet korkak futbol
gs ye 10 kişi kalınca kupayı vermeler vs eklenince haliyle taraftar tüm toplamı görmeye başladı
benim fikrim marsilya maçında alex morallenmiş ve iyi oynmaya başlamışken henüz çok erken bir dakika da bilerek kenara aldı alex in moralini bozdurmak ve onu kaşımak için
sonrasında başarılı da oldu zaten
belki alex i yemeyi başardı ama bunun bedeliyle henüz karşılaşmadı
toplama bakınca daum santos emre alex dahası da belki gelir belki de uzun zaman sonra ortaya çıkar.
stoch tercüman samet ilerde açıklamalar yapabilir gibime geliyor en basitinden.
hep mi karşı taraf pislik karaktersiz sorusu sorulmaya başlandı haliyle.
GebzeLi1907
04.Ekim.2012, 15:40
O taraftarların hepsi 11 - 19 yaş arasıdır .
Baban annen dayın amcan kim varsa yetişkin fenerbahçeli git sor
benim buna yazdığım cevap niye silindi anlamadım ????
bahsettiğin yaştakilerden de aynı şekil tepkiler geliyor maçları bir kahvede toplu mekanda izle yine anlarsınız
hadi internet yanıltıyo stada gidemiyosunuz
oralar bile işin nabzını göstermeye yeter
çok az bir kitle kaldı aykut'a inanan.benim tahminim ancak %15 20 civarında tüm fenerbahçe taraftarı arasında
di canio
04.Ekim.2012, 15:46
bahsettiğin yaştakilerden de aynı şekil tepkiler geliyor maçları bir kahvede toplu mekanda izle yine anlarsınız
çok az bir kitle kaldı aykut'a inanan.benim tahminim ancak %15 20 civarında tüm fenerbahçe taraftarı arasında
Daha önceki yazdıklarından anladığım kadarıyla Aziz Yıldırım'ı, Aykut Kocaman'ı, Alex de Souza'yı kendilerinden bile iyi tanıyorsun. Senin düşüncen kesin, aksi olamaz. 3 günde nasıl bir kamuoyu yoklaması yaptın bilmiyorum. Ben de sana diyebilirimki fazlasıyla yanılıyorsun. Antu'nun, gfb'nin sitelerinden yaptığın çıkarım, genel durumu yansıtmaz kesinlikle. Ki gfb'nin son tutumları, Antu'nun 3 Temmuz süreciyle düştüğü durum nedeniyle Aziz Yıldırım karşıtı her görüş fazlasıyla savunulacaktır o mecralarda. Bu konu da Aziz Yıldırım karşıtlarının Aziz Yıldırım'a karşı kullanabilecekleri en önemli koz. Bunu da değerlendiriyorlar. Onların gazına geliniyor.
GebzeLi1907
04.Ekim.2012, 15:52
Daha önceki yazdıklarından anladığım kadarıyla Aziz Yıldırım'ı, Aykut Kocaman'ı, Alex de Souza'yı kendilerinden bile iyi tanıyorsun. Senin düşüncen kesin, aksi olamaz. 3 günde nasıl bir kamuoyu yoklaması yaptın bilmiyorum. Ben de sana diyebilirimki fazlasıyla yanılıyorsun. Antu'nun, gfb'nin sitelerinden yaptığın çıkarım, genel durumu yansıtmaz kesinlikle. Ki gfb'nin son tutumları, Antu'nun 3 Temmuz süreciyle düştüğü durum nedeniyle Aziz Yıldırım karşıtı her görüş fazlasıyla savunulacaktır o mecralarda. Bu konu da Aziz Yıldırım karşıtlarının Aziz Yıldırım'a karşı kullanabilecekleri en önemli koz. Bunu da değerlendiriyorlar. Onların gazına geliniyor.
Nerden yapıcaz çıkarımı..
Stadda diyorum öfke var tribünü biliyorum.
Basket maçı Alex diye inledi.
Almanyada takımı karşılamadılar yöneticiler aykut kocaman taraftardan kaçtı adeta
200 kişi istifaya çağırdı kendilerini.
yöneticilerin otobüsleri yumruklandı.
Maçı izlemeye birahaneye kahvehaneye gidiyorum orası staddan beter aykut ile başkana sövmeyen yok
facebook sayfaları twitter da aynı şekilde antu gfb td taraftarın en yogun takıldığı forumlar
buralarda da durum böyle
buralarda destek olan yok mı var ama çok çok az
başka nereden potre çıkarabiliriz merak ettim.
perpetua
04.Ekim.2012, 15:54
gayet guzel bir tespit yapmissin ama bir cok fenerbahce taraftari bunu anlamamak icin kendilerini zorluyorlar. takimda bariz bir sekilde alex tembelligi olusmus durumda, hersey alexe endeksliydi.bu psikolojiyi bertaraf etmedikce aykut kocamandan gram katki beklemesin taraftarlar. bundan sonrasi icin aykut hoca ve oynattigi oyun daha dikkatli izlenmeli. umarim daha pozitif olur hersey, oyle umuyorum.
Bunun pozitif olup olmayacagi tamamen Aykut Kocaman'in futbolculari bu oyuna adapte edebilmesine bagli.
Belki simdiye kadar yaraticilik gostermeden oynayan oyuncular, ustlerine yuklenen yuku kaldiramayacak ve tepki cekmeye baslayacaklar. Belki bazilari daha yuksek efor gerektirecek oyunu oynayamayacak.
Alex'in skor uretme becerisi, bence, teknik direktorun zaaflarinin ortaya cikmasini engelleyen bir beceriydi. En kotu ihtimalle kontrollu oynar ve Alex'in atacagi bir duran top ile skoru lehine cevirirdin. Veya Alex'in yaraticiligi sayesinde erken bulunacak bir gol ile Fenerbahce macin geri kalaninda kontra atak yaparak oynama sansini yakalardi. Yani bir bakima binanin sivasindaki catlaklari kapatirdi Alex'in takimin icinde olmasi.
Bu secenek artik ortadan kalkti. Fenerbahceli oyuncular kazanmak icin maclari cok daha dikkatli, cok daha ozverili oynamak zorundalar. Bunun gerceklesmesini saglamasi gereken de Aykut Kocaman.
erdem344
04.Ekim.2012, 16:14
Zamanında aziz yıldırımcılık nasıl yaptıysak (bende dahil) şimdide alexcilik yapıyor taraftar fenerbahçenin geleceği için alexin gitmesi gerekiyordu ve gitti ama siz bunu hala anlamıyosunuz( aziz yıldırımında 3 temmuzda bırakması gerekiyordu)
Alexler , rıdvanlar , aykutlar , azizler gelir geçer bizim fenerbahçeye destek olmamız lazım sahada 11 tane çubuklu var onlara sahip çıkmamız lazım
adam kendi diyor zaten yararlı olmadığımı düşündüğüm an bırakır giderim diye
GebzeLi1907
04.Ekim.2012, 16:23
Zamanında aziz yıldırımcılık nasıl yaptıysak (bende dahil) şimdide alexcilik yapıyor taraftar fenerbahçenin geleceği için alexin gitmesi gerekiyordu ve gitti ama siz bunu hala anlamıyosunuz( aziz yıldırımında 3 temmuzda bırakması gerekiyordu)
Alexler , rıdvanlar , aykutlar , azizler gelir geçer bizim fenerbahçeye destek olmamız lazım sahada 11 tane çubuklu var onlara sahip çıkmamız lazım
adam kendi diyor zaten yararlı olmadığımı düşündüğüm an bırakır giderim diye
daha nasıl zararı olabilr acaba
bugün fenerbahçe taraftarının yarısı takımının avrupa maçında içerdeki beşiktaş maçında yenilmesini istiyor
taraftarı bu hale geldiyse klube yeteri kadar zarar verilmiştir
alex gitmeliydi doğru ancak asslaa bu şekilde değil.
alex ben çekip gidiyorum lan bırakın size de klubünüze de demedikçe bu taraftarın ona layığı ile veda etmesi gerekirdi.
adama takımda kalabilirsin ama kadroya giremiyeceksin deyip yanında avukat ile görüşmeye girersen gururu olan herkes gibi istenmediği sevilmediği ortamda durmaz
erdem344
04.Ekim.2012, 16:29
bugün fenerbahçe taraftarının yarısı takımının avrupa maçında içerdeki beşiktaş maçında yenilmesini istiyor
taraftarı bu hale geldiyse klube yeteri kadar zarar verilmiştir
alex gitmeliydi doğru ancak asslaa bu şekilde değil.
alex ben çekip gidiyorum lan bırakın size de klubünüze de demedikçe bu taraftarın ona layığı ile veda etmesi gerekirdi.
adama takımda kalabilirsin ama kadroya giremiyeceksin deyip yanında avukat ile görüşmeye girersen gururu olan herkes gibi istenmediği sevilmediği ortamda durmaz
Fenerbahçe taraftarı değil onlar , onlar alex de souza taraftarı
Alex gitmeliydi doğru ancak bu şekilde değil diyosun doğru bende kabul ediyorum bunu ama alex gitti diyede takımıma oyuncuma hocama başkanıma kin,öfke,nefret kusmuyorum
Git tepki göster stadda alex böyle gitmemeliydi diye pankart aç bağır ama hocana başkanına küfür etme , sahadaki oyuncularına sahip çık en önemlisi fenerbahçene sahip çık
İnşallah yeniliriz ne demek ya hangi taraftar bunu söyler
GebzeLi1907
04.Ekim.2012, 16:31
Erdem sen inatla parmağın gösterdiği yere değil parmağa bakıyorsun.Belki bilerek belki bilmeyerek
Ben sana cevap vermeye yoruldum.
Bana göre de sen azizbahçelisin yada aykutsporlusun.
Nedvedmania
04.Ekim.2012, 16:31
Bu arada dünkü Aziz Yıldırım'ın konuşmasına göre Aziz Yıldırım güzel bir veda organizasyonu düzenlemek istemiş ama Alex tarafı kabul etmemiş.
GebzeLi1907
04.Ekim.2012, 16:33
kesin etmişlerdir.
klubümüz 4 bir yandan seferber oldu alex gibi bir efsaneyi uğurlamak için
en başta fb tv
aylarca aziz yıldırım kliplerinin ardından şimdi alex klipleri ile gözlerimizi yaşartıyorlar.
murat taşlı
04.Ekim.2012, 17:26
bazı arkadaşların anlamadığı şu Alex olayından öncesinden beri Aykut başarısız bıraksın diyoruz Alex- Aykut olayına bağlamıyoruz o işin tuzu biberi .Aykut Kocaman zorla teknik direktör yapılmak isteniyor
:) ama o da olmuyor ...
Çok pardon ama Alex'in yaptıkları bu söylediğin şeylerin kibarca yapılmışı...
Alex gitmek için elinden geleni yaptı ve başarılı oldu.
Taraftar tutturmuş bir Alex böyle gitmemeliydi.Yahu arkadaş böyle gitmeyi isteyen kendisi.
Birde jübileciler var onlar çok daha komik.Adam 3 sene daha top oynamak istiyor, sene sonu kontratı bitincede zaten gidecek ve top oynamaya devam edecek; sen bu adama nasıl jübile yapacaksın sorması ayıp? Ya jübilenin ne olduğunu bilmiyorlar yada sallamak için yer arıyorlar.
GebzeLi1907
04.Ekim.2012, 17:39
Ümit Özat nasıl gitti bu takımdan ?
Jubile kelime anlamını doldurması gerekmiyor illa.
Fenerbahçe jubilesi yapılabilirdi
Ama Alex'e karşı hep bir nefret hali Alex de cevap verdi tamam yaptıkları yanlış ama Alex'i 8 yıldır tanıyoruz onu bu hale getiren sebebler de sorgulanmalı.
Aziz başkan alex e samet e yaptığı konuşmalar gibi konuştuysa adam ben kalayım bir köşeye kıvrılırm diyecek hali yok
bekir selcuk değil bu kos koca Alex
murat taşlı
04.Ekim.2012, 19:51
teknik direktör dediğin adam elindeki oyuncuları en iyi kullanan adamdır futbol iyi futbolcu ile oynanır sen Alex-stoch-emre gibi oyunculardan faydanmasını bilmiyorsan hazırlıyamıyorsan motive edemiyorsan verim alamıyorsan sadece antrönör olursun teknik adamlık bence başka bişey bu özellik Aykut da yok
meddah
04.Ekim.2012, 20:10
Bunun pozitif olup olmayacagi tamamen Aykut Kocaman'in futbolculari bu oyuna adapte edebilmesine bagli.
Belki simdiye kadar yaraticilik gostermeden oynayan oyuncular, ustlerine yuklenen yuku kaldiramayacak ve tepki cekmeye baslayacaklar. Belki bazilari daha yuksek efor gerektirecek oyunu oynayamayacak.
Alex'in skor uretme becerisi, bence, teknik direktorun zaaflarinin ortaya cikmasini engelleyen bir beceriydi. En kotu ihtimalle kontrollu oynar ve Alex'in atacagi bir duran top ile skoru lehine cevirirdin. Veya Alex'in yaraticiligi sayesinde erken bulunacak bir gol ile Fenerbahce macin geri kalaninda kontra atak yaparak oynama sansini yakalardi. Yani bir bakima binanin sivasindaki catlaklari kapatirdi Alex'in takimin icinde olmasi.
Bu secenek artik ortadan kalkti. Fenerbahceli oyuncular kazanmak icin maclari cok daha dikkatli, cok daha ozverili oynamak zorundalar. Bunun gerceklesmesini saglamasi gereken de Aykut Kocaman.
Arka sayfadaki mesajdan devam etmek niyetindeydim ama, nasip burayaymış:
Bu bahse ben de girmeyi düşündüm önce; hani, takımın yegane hücum opsiyonunun artık Alex olmayacak olması, bir rahatlama, bir itici etki yaratır mı? Aslında kanatlarda bu tür bir yenilenmeyi sağlayacak kapasite fazlasıyla var, yalnız, göbek orta saha da bir o kadar düz. Fenerbahçe, bundan sonra oynayacağı bu yeni futboldan, en fazla şimdiye kadar olagelen nispette verim üretebilir gibi geliyor bana. Tabii, o da, Stoch'un takıma geri döndüğünü, Krasic'in ters kanada kilitlenmediğini, Kuyt'dan yüksek verim alındığını falan düşünürsek.
Evet, muhtemelen devre arasında yeni bir göbek orta saha transferi (http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2338961&postcount=262) gündeme gelecek. Bakalım, hal-i hazırda Alex'in takımdan kovulmasıyla epey bir kredi tüketmiş olan Aykut Kocaman o günleri görebilecek mi?
Bir tespit değil, bir inanç da değil, bir temenni olarak tekrar etmek gerekirse; umarım görür.
Arka sayfadaki mesajdan devam etmek niyetindeydim ama, nasip burayaymış:
Bu bahse ben de girmeyi düşündüm önce; hani, takımın yegane hücum opsiyonunun artık Alex olmayacak olması, bir rahatlama, bir itici etki yaratır mı? Aslında kanatlarda bu tür bir yenilenmeyi sağlayacak kapasite fazlasıyla var, yalnız, göbek orta saha da bir o kadar düz. Fenerbahçe, bundan sonra oynayacağı bu yeni futboldan, en fazla şimdiye kadar olagelen nispette verim üretebilir gibi geliyor bana. Tabii, o da, Stoch'un takıma geri döndüğünü, Krasic'in ters kanada kilitlenmediğini, Kuyt'dan yüksek verim alındığını falan düşünürsek.
Evet, muhtemelen devre arasında yeni bir göbek orta saha transferi (http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2338961&postcount=262) gündeme gelecek. Bakalım, hal-i hazırda Alex'in takımdan kovulmasıyla epey bir kredi tüketmiş olan Aykut Kocaman o günleri görebilecek mi?
Bir tespit değil, bir inanç da değil, bir temenni olarak tekrar etmek gerekirse; umarım görür.
Ben de bunun üzerine uzun uzun yazayım.
O ikinci orta saha son ana kadar istenen şeydi zaten, Alex olsa bile olmasa bile. Son dakikaya kadar Lass'tan haber beklenildi ama Liverpool ve Fenerbahçe'nin tekliflerini reddedip Anji Mahaçkala'yı tercih etti arkadaşı Eto'o ile oynamak adına.
Fenerbahçe her halukarda ikinci orta sahayı elde etmek zorunda. Mehmet Topal bu işi iyi kötü yapabilecek durumda ama ondan hiç bir zaman Meireles hakimiyeti beklememek lazım.
Daha Meireles transferi gerçekleşmeden çok değerli bir oyuncudur yazdım Twitter'da. Meireles oyunun her yönünde her işi yapabilecek çok yetenekli ve özverili bir oyuncu. Porto'da savunma önünde oyunu başlatan kesici önlibero iken, Liverpool'da oyunu yöneten ofansif orta sahaya dönüştü. Onu değerli kılan oyun içinde topla katetmesi değil -aksine bunu da beceremez-, oyunu mükemmel izleyip her an her şekilde topu doğru bölgeye taşıyabilmesi ve bunu tekniği ile yapabilmesi. Savunma önünden top çıkarırken de ofansta pas hızını çabuk ve olumlu pasla ile arttırırken de böyleydi. Liverpool çok kritik bir hata yaptı. İngiltere'de kadroyu revizyona sokmak için o kadar değerli oyuncular gönderiliyor ki inanılmaz gerçekten. Çabuk ve hızlı olamayan, temposu biraz düşük oyuncu kafadan kaybediyor. Liverpool'da Gerrard'ın varisi olmaya başlamışken anlamsız şekilde gönderildi Meireles. Yanında Beşiktaş'tan Manuel Fernandes de alınsaydı ne çok memnun olurdum tarifsiz kalırdı.
İşte bu yüzden şimdi bir orta saha daha değerli. Alex olsa da olmasa da, bu ikilinin arkasında rotasyona konan Cristian'ın istikrarsızlığı teknik direktör zaafiyeti olarak değerlendirilmelidir.
Bu sezondan itibaren Alex'in hem fizik, hem istek, hem de form zaafiyetleri çok bariz bir şekilde ortaya çıkmış durumda. Herkes Alex'i ilahlaştırmaya çalışırken unutulmasın, Alex bu sezon başında 3 Brezilya kulübü ile transfer görüşmesi yaptığını açık açık söyledi. FIFA kuralına göre, kulübünden izinsiz sözleşmesinin bitime 6 ay kala bir süreye kadar hiç bir oyuncu transfer görüşmesi yapamaz. Alex çok daha önce Fenerbahçe'yi silmişti, çok açık ve net gözüküyor tabloda. Sürekli eleştirmesi, Coritiba'ya sözünden bahsetmesi, çocukça twittler ve teknik direktörünü küçük düşüren saha içi hareketleri, onun çok bariz bir şekilde açık açık kabahat bende olmadan göndersinler de kötü olmayayım diye yolunu yaptığını kanıtlıyor. Yakışmıyor böyle şeyler Alex gibi profesyonel futbolcuya.
Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman, Fenerbahçe kariyerinde hatırası kalacak bir isme daha fazla saygı gösteren bir son hazırlayabilirdi. Bunu yapmaması eleştirilebilir. Hatta bu sözleşme feshi sezon başında gerçekleştirilmeliydi. Alex'e de fırsat verilmemeliydi. Yine de Alex'in teknik direktörünün saha içinde aldığı karara saygısızlık gösterecek şekilde tepki vermesini haklı çıkarmaz. Alex kafasında Fenerbahçe kariyerinin sonunu hazırlamıştır. Gerçek hayatta sözleşmesi feshedilmemiş bile olsa bu gerçeği değiştirmezdi.
Önümüzdeki sene saha içinde 5 yabancıya düşecek bir yabancı kuralı varken ve 36 yaşında olacak Alex ile ilgili bazı kararları gözden geçirmek zorundasınız. 3 Temmuz'dan önce kesin olarak Lass, Krasic ve Gökhan İnler ile anlaşılmıştı. Sonrasındaki dönem belirsiz sürecin ardından üçü de transferden vazgeçtiler. Şu an Gökhan İnler'in çok mutsuz olduğunu düşünmüyorum. Aynı bedele Fenerbahçe kendisini transfer edebilir.
Taktiksel düzene gelince sürekli ince ince iğneleri ile geldiğinden beri Alex'siz düzen istediğini anlatıyor Aykut Kocaman. Özellikle 433 oyununa karşı fantastik düzeyde ilgisi var. Alex'in yaratıcılığı nedeni ile sistemde tutulması aynı zamanda mücadele etmemesinden ötürü orta sahada daha fazla mücadele etmek zorunda bıraktığı iki oyuncu ile sayısal olarak takımı 1 eksik bıraktığı gibi orta sahanın daha fazla defansa yakın durmasını da gerektiyor. Bu da takımı savunma tabanlı taktikte oynamak zorunda bıraktırıyor. Bir kırmızı kartta bile nasıl bir etki yarattığını düşününce, bir oyuncunun etkisi çok büyük olacaktır. Doğru soru, yeni formatta Cristian yeterli olacak mı?
Cristian, geldiğinden beri en çok eleştirilen isim. Bilica bile bu kadar ağır bir eleştiriye maruz kalmadı. Herkes Bilica'nın ağır ve lakayt bir oyuncu olduğunu biliyordu zaten ama Cristian, yeteneklerine rağmen istediği zaman duygusallığı ile hareket edip daha iyi ya da daha kötü oynayabiliyor. Bu da onun ne kadar istikrarsız olduğunu gösteriyor. Bilica gibi kötüye kullanmıyor aslında. Brezilya'da orta sahada hücuma topla taşıyarak çıkan, koş koş hücum futbolunu oyuncusu olmuş. Enine savunma alışkanlıkları sınırlı kalmış. Dolayısı ile alanı korumayı sevmediği gibi beceremiyor da savunmayı iyi yapabilmesine rağmen. Savunmayı bildiği için de saha içinde sağa sola koş şurayı kapa gibi komutlar ile yönlendirebiliyor ama kendisi çaba göstermiyor.
Burada hücum reaksiyonlarında motive oldukça problem olmayacaktır ama savunma gerektiren disiplinli maçlarda onun azimsizlik ve konsantrasyon problemi takımı daha fazla savunmaya yaklaştırabilir. Aksine 433 sisteminde amaç orta sahayı bir fazla isimle kontrol ederek, oyunu önde kontrol edebilmeye çalışmaktır. Savunmada zaafiyet vermeden pas oyununu orta sahayı kalabalık tutarak açık vermeyi engellemek sureti ile yapabilirsiniz. Benim kanaatim, 433 her zaman göbekte mücadele gücü yüksek olan 2 hücum orta oyuncusu ile oynanabileceğidir. Arkasında da az çok pas yapan ama bu sefer savunma gücü çok yüksek bir önlibero olmak zorunda. Bu da Mehmet Topal'ın tam da o mevkinin adamı olarak "cuk" oturtuyor.
Meireles'in hücum ile savunma arasında bir köprü olması, Mehmet Topal'ın savunma tabanlı oyuncu olarak basit ve akıcı pası iyi yapabilmesi 433'ün 3 orta sahasından ikisini tamamlıyor. Dolayısı ile 3. ismin durumu kritik önem taşıyor.
Cristian'ın sezon sonu gönderileceğini düşünüyorum. Şu an toplamda sınırsız ama seneye en fazla 5i sahada olmak üzere 8 yabancı barındırmak zorundasınız. Yobo'nun şu an bu seviyede yeterli de olsa düşen çabukluğu ve formu soru işaretleri yaratıyor. Cristian hem istikrarsız, hem de o mevki için oyunu itibari ile güvenilmesi doğru olmaz. Daha iyi bir oyuncuya ihtiyaç var. Meireles gibi üst düzey bir oyuncunun yanında üst düzey bir isim daha koyarsınız yıkılmaz bir kaleye dönüşürsünüz. O yüzden Gökhan İnler'e ihiyaç var. Hem Crisian'ın gidişi ile gelecek yeni orta saha transferini yedekleyecek hem de Mehmet Topal'a ve Meireles'e yedeklik edebilecek çok yönlü bir oyuncu. Bugün Emre kalsa çok şey değişirdi. Emre'nin ayakta kaldığı sürece pas oyunu hiç görmediğimiz kadar hızlı ve ofansif bir oyuna dönüşebilirdi. Emre'nin de Atletico Madrid'de Diego Simone yüzünden mutlu olamayacağını ve devre arasında geri dönmenin yollarını arayacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin Emre gibi ofansif, kat eden ve dirençli bir komple orta saha transferine ihtiyacı var.
Kuyt ve Sow konusuna yorum dahi yapmıyorum. Zira onlar zaten iyiler, zamanla çok daha iyi de olacaklar.
Fenerbahçe'yi dirençsizliğe iten ikinci yön ise pek pres yapmayı sevmeyen Sow'u, Alex'in de pasif kalması sebebi ile takımın ileride yalnız bırakmasıydı. Orta ile santraforun arası açıldığında pas açıları pres altında zayıflıyor, yarı sahada top çıkarmakta ve defansı öne kurmakta zorlanıyorlardı. Bu da yorulan takımı pres gücünden muaf bırakıyordu. En son maçta gösterdi ki, Kuyt tam da sağ kanat gibi oynamıyor. Onun hücumda sonuna kadar pres yapması ve Sow'a yakın oynaması sayesinde hücumdaki pres ile defans öne çıkabiliyor. Öne çıkan defansın önünde 3 orta saha arkaya atılacak pas açılarını daha rahat kapatabiliyor. Ortadaki üçlü, hücum ile savunma arasındaki mesafe kısalınca çabuk pres yapıp geri dönebiliyor. Dolayısı ile komple bir oyuna geçiş yapmıştı oldu. Tam da bu oyunun oyuncusu Caner Erkin. Bir benzeri de Krasic aslında ama CSKA Moskova'da WBL iken Juventus'ta başka bir oyuncuya dönüştü Nedved stili. Umarım bu oyununu hatırlar ve bu düzeni tamamlar. İyi bir Krasic geriden çok iyi top taşır, keza Caner de. Kanatlarda top taşıyan oyuncular sayesinde pas oyunu sıkıştıkça top bir sonraki bölgeye kolay çıkartılabilir. Bu çok basit değil, hiç basit değil. Tüm sistemlerin zaafiyetlerini kapatabilecek ölçüde hatta. Burada Ömer Abi'nin kastettiği de bu işte. Bu, sistemin bir parçası da olabilir doğru uygulanırsa. Cristian Rodriguez ve Quaresma Porto'da boşuna sivrilmediler. Hücuma efektif katkıda bulunan her oyuncu bireysel bir çaba ile de yapsa sistem içinde iyi gözükür ve sivrilir.
Önemli olan burada yüksek tempoya hızlı bir geçişin ne denli kanlı olacağı. Bu tempoya hiç alışkın değil oyuncular. Sezon başı ağır bir hazırlık evresi geçirdiler. Cristian'ın ne denli alışkın olacağı daha da soru işareti hatta. Çünkü Brezilya'da orta sahadaki baskı az olduğu için pas temposu isteği düşüyor. Savunmada Yobo dışındakiler kağnı gibi ağırlar. Hasan Ali'nin hücum alışkanlıkları yetenekleri sınırlı olmasına rağmen özverili, iyi ama ne kadar etki yaratabiliyor muamma. Gökhan'ın fiziğini henüz yeni yeni toparlıyor olması etkiliyor.
Bütün yaratıcılığı bir oyuncuya yüklemek hantallıktan çok, kolay çözülebilirliği yaratıyor. Rakibin Alex'i sıkı markaj ettiği maçlarda bireyselliğin diğer oyunculardan fazla beklenilmesi pek doğru değil. Önde baskı bu lig için fazla gereksinim iken Kuyt ile 433ten çok 442ye yakın formatta, hatta iki taktiğin ortasında oynayabilmesi daha fazla puan kazandırtabiliyor.
442 ve 433'ün varyasyonlarını oynamak Kuyt sayesinde daha kolay oluyor. Kuyt kateden bir oyuncu değil ama ofansta pozisyon bilgisi, fizik gücü, dinamizmi ile baksıyı arttırıyor. Ayrıca fazla fazla lider bir oyuncu. Saha içinde Alex'in liderliği aratmayacaktır. Kaptanın Volkan olması bunu değiştirmez. Stoch'u rakibe göre kullanarak sisteme monte etmesi, zaman zaman / dönem dönem yedek kalabileceğini ona anlatabilmesi çok önemli. Caner'in tam bir kanat oyuncusu olması, Stoch'un ofansif yetenekleri kadar önem taşıyor. Onun da istikrarsızlığını kapatabilmesi için üstüste maçlar oynayabileceği bir ortam olması fırsat oluşturacak. 2 sene içinde oyunun mental kısmını iyi oynayan bir orta saha organizasyonu sayesinde kendini mental olarak geliştirebilir. O azmi görebiliyorum sahada Caner'de. Her maç azimle oynarsa, beceremediği maçlarda bile zaafiyet göstertmeyecektir.
Her halukarda bu fesihin Fenerbahçe'ye yarayacağını düşünüyorum. Alex'in yedekliği bile kendisinin tepkilerinden ötürü takıma çok zarardı. Bu sene takım çok zarar görse bile, şampiyonluğu kaçırsa bile Fenerbahçe'nin lehinedir bu durum. Alex'in kredisi, 2 sene önce değil ama şimdi doldu. Aziz Yıldırım istemeden de olsa uzun zaman sonra doğru bir taktik iş başarmış oldu. Alex saygıyı talep ediyorsa onu hakeden bir şekilde dürüst olmak zorunda. Arkasından iş çeviren bir isme sadece geçmişinde büyük işler başardığı için saygı gösteririm. Bugün için değil. Ne olursa olsun yine de Fenerbahçe efsanesidir.
O kadar yazı yazdım ama bunun üzerine daha ne yazılabilir ki. Her şeyi özetlemiş Uğur Meleke.
Alex'siz Fenerbahçe'nin neden dolu dolu bir futbol oynadığının özeti aşağıdadır.
Elbette Aziz Yıldırım'ın Alex'i göndererek, istediğim zaman yetkilerimi kullanırım tehditi de ayrı bir unsur.
ps. Üstteki yazıya düzeltme. Krasic WBL değil, WBR'dı :)
Sezon başı:
http://i.imgur.com/lK7Ln.jpg
Sene içinde:
*X Factor: Meireles/Cristian
http://i.imgur.com/gr22w.jpg
Şu anda:
http://i.imgur.com/uRRGP.jpg
uAburak89
08.Ekim.2012, 13:15
Samet Güzel istifa etmiş.
Dün akşam twitterda Samet'in Alex'in evinde olduğu, gün içinde istifa edeceği ve basın toplantısında Alex ile birlikte olacağı söyleniyordu. İlk aşama tuttu.
GebzeLi1907
08.Ekim.2012, 13:17
Geç kaldı kendini rezil etti millete.
Darısı Aziz Yıldırım'ın başına.
ReaList
08.Ekim.2012, 13:46
Ne Samet Güzel'miş bu böyle, Ben GS'nin BJK'nin TS'nin veya başka kulübün tercümanının adını bilmiyorum mesela ama bu adam bir futbolcu kadar popüler.
Oceanus
08.Ekim.2012, 13:53
Doğru mu Samet ?
TeNaciOUS MidFieLdeR
08.Ekim.2012, 14:00
alex ile ozdeslesen bir ismin zaten onunla karsi karsiya gelmesi hos degildi. 8 yilin hatrina suskun kalmayi secmeliydi, taraf olmak zorunda birakilmasi samet acisindan cok zor bir durumdu. istifa karari bence olumlu ama daha once yapilmasi gereken bir davranisti.
footballer33
08.Ekim.2012, 14:33
Samet Güzel'in kararı doğru; ama geç. Aziz Yıldırım ile birlikte kameralar karşısına geçmeden önce istifa etmeliydi.
sarianet
08.Ekim.2012, 15:01
Samet takımdan biri gibiydi oyuna girse kimse noluyo lan demezdi bide eli ayağı düzgün çocuk iyi plmuş
ReaList
08.Ekim.2012, 15:51
Alex: "Aykut Kocaman'a bir oyuncu 3 sene kendini gelistiremiyorsa verimli olamaz dedim. Antrenmanlarla oyuncu gelisir dedim."
Selçuk geldiğinden beri bir gram ilerlemedi ama hala takımda ve medet umuluyor. Ama Kocaman'ın Alex'e verdiği cevaptaki gibi " Burası Türkiye " Her denilene kafa salla, kimsenin işine karışma, duygusala yat tamamdır.
Suicider
08.Ekim.2012, 16:12
Umarım hala Alex'e laf atan biri yoktur.Adam kendi yanlışları ve yönetim ile Aykut Kocaman'ın hatalarının hepsini sıraladı güzelce.Hakikaten çok zeki ve efsane bir adam benim gözümde.
sananes
08.Ekim.2012, 16:18
bütün söylediklerini düşününce alex aykut kocaman'dan daha suçlu denilebilir zannediyorum. Zaten daha çok yönetimle sert şeyler yaşamış alex.
Suicider
08.Ekim.2012, 16:26
Alex: Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor taraftarları, herkes bana destek oldu. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.
İşte bu yüzden kendisini seviyoruz.