View Full Version : A Milli Takım'ın Romanya ve Macaristan maçları aday kadrosu açıklandı
uAburak89
05.Ekim.2012, 17:59
Aydın ve Emre Çolak ilk kez A milli olabilir.
http://i.imgur.com/bfY1Q.jpg
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=202&ftxtID=16332
RaSenGan
05.Ekim.2012, 18:01
Milli takımın 3'te 2'si GS ve FB'den oluşmuş :) İyi bir kadro olmuş.Kadro seçimlerinde sorun olmuyor zaten de iş bu kadroyu kullanmaya gelince işler değişiyor.
ForsakeN
05.Ekim.2012, 18:02
Bizim kalede ve defansta oynayan ne kadar adam varsa toplamış hoca :n:
ReaList
05.Ekim.2012, 18:07
Mehmet Topuz neden Milli Takım'a alınmaz bir türlü çözemiyorum.
Ayrıca kendi takımında oynamayan oyuncuların Milli Takım'a çağırma hastalığı nereye kadar sürecek bilmiyorum. Oraya hazır ve fit adam çağıracaksın ki bahanen olmasın, kim bilir belki bahane olsun diye alınıyorlardır (:
TeNaciOUS MidFieLdeR
05.Ekim.2012, 18:25
emre colak ve aydin yilmazin olmasina cok sevindim, sonraki takvimde necip de bu listeye girer umarim. ozellikle emre colaki 15 dakika da olsa milli takimda izlemeyi cok istiyorum.
petrol_fb12
05.Ekim.2012, 18:29
Fenerbahce A.Ş Ve Galatasaray A.Ş Gururla Sunar...Ben Bursaspor'daki ibrahim son dönemdeki performansını cok beğenmiştim..keşke alınsaydı..
Bence ne Aydın Yılmaz'ın ne de Bekir İrtegün'ün bu takımda yeri var.
Bordo61Mavi
05.Ekim.2012, 18:32
Selcuk Sahin nerde ?
Kadro onemli degil mesele onu kullanmakta, kazasiz belasiz 6 puan aliriz insAllah.
BleedingMoon
05.Ekim.2012, 18:37
bence bir dmc daha olmalıydı kadroda.
darkkobal123
05.Ekim.2012, 18:40
Bence ne Aydın Yılmaz'ın ne de Bekir İrtegün'ün bu takımda yeri var.
Katılıyorum. Ayrıca Cenk yerine de Onur olmalıydı.
erdem344
05.Ekim.2012, 18:46
aydın yılmaz mı :D :D :D
davidvilla
05.Ekim.2012, 18:46
Herkes cok dogru söylemiş. Mehmet topuz,necip nerede bunlar ve tunay torun inatla neden milli takımda. Bekir'in aydın'ın bırak milli takımı kendi takımlarında işi yok.
Escochae
05.Ekim.2012, 18:49
Aydın neye göre alındı yada Bekir gerçekden merak ediyorum. 2'si de takımlarının as oyuncuları bile değil.
Hoca Hakan Balta'yı düşünmüyor bi daha çağırmayacak hede hödö..
RaSenGan
05.Ekim.2012, 19:09
Soner Aydoğdu da çağrılmayı haketmişti bence.
aydın yılmaz mı :D :D :D
Bu kadar komik olan nedir ?
erdem344
05.Ekim.2012, 19:10
Bu kadar komik olan nedir ?
Aydın yılmazın kadroya çağırılması sence komik değilmi
Mamadou
05.Ekim.2012, 19:11
Gelen gideni aratıyor her zaman ki gibi.
RaSenGan
05.Ekim.2012, 19:13
Aydın yılmazın kadroya çağırılması sence komik değilmi
Yoo.Bekir'in çağrılması da komik gelmeli o zaman sana.Aydın büyük ihtimalle iki maçta da ilk 18'e giremez zaten.Aydın büyük gelişme sağladı ve Abdullah Avcı da onu milli takıma çağırırarak onu takip ettiği,oyununu daha da geliştirirse milli takımın bir parçasının olabileceğinin sinyalini veriyor hepsi bu.
semih99999
05.Ekim.2012, 19:21
aydın yılmaz hem fizik hem de mental anlamda çok gelişti çagrılmasına sevindim keşke daha önce de bu kadar çalışsaydı şimdi başka bi oyuncu izliyor olurduk
ForsakeN
05.Ekim.2012, 19:35
Bekir ve Aydın dışında güzel kadro
- - - - - - - Volkan - - - - - - - -
GG - - Ömer - Egemen - Hasan Ali
- - - - - - - Topal - - - - - - - -
- - - - -Selçuk - - Emre - - - -
Hamit - - - - - - - - - - - Arda -
- - - - - - - Umut - - - - - - - - -
pele96
05.Ekim.2012, 20:04
Bir kac gereksiz isim var.Onlar haricinde iyi kadro. Batuhan Forvete dusunulebilirdi veya Cenk Tosun
TeNaciOUS MidFieLdeR
05.Ekim.2012, 20:05
Bekir ve Aydın dışında güzel kadro
- - - - - - - Volkan - - - - - - - -
GG - - Ömer - Egemen - Hasan Ali
- - - - - - - Topal - - - - - - - -
- - - - -Selçuk - - Emre - - - -
Hamit - - - - - - - - - - - Arda -
- - - - - - - Umut - - - - - - - - -
selcuk inan olmaz orda, bosuna yazmissin :D
topal-emre onunde arda oynar tahminen. emre olmazsa nuri oynar :)
IcedEarth
05.Ekim.2012, 20:26
Keşke Selçuk çağrılmasaymış. Boş yere morali bozuluyor.
darkkobal123
05.Ekim.2012, 20:42
Keşke Selçuk çağrılmasaymış. Boş yere morali bozuluyor.
Moral bozmak ile alakası yok. Tam tersine, adam bu Milli maç arasından sonra formdan düştü.
pele96
05.Ekim.2012, 20:46
Anlamadığım Anadolu takımları başka ligden mi? GS ve FBli oyuncuları dolduruyor Abdullah hoca. Yazık kine yazık... Anadoludan 1 tane bile adam çağırmamış.
baska liglerdende oyuncular var :D ama Anadoludan tek oyuncu yok.Ayrica Besiktasta cikisa gecen Olcay gibi isimlerde var.Sadece Cenkin secilmesi Turkiye Ligini biraz Ispanya Ligine benzetiyor.
RaSenGan
05.Ekim.2012, 20:47
Moral bozmak ile alakası yok. Tam tersine, adam bu Milli maç arasından sonra formdan düştü.
Aynı kapıya çıkıyor.Belki de o moral bozukluğu yüzünden formdan düştü :)
Trabzonspor
05.Ekim.2012, 20:47
Aydın GS'de oyuna girince bütün taraftaları saydırır.Milli takıma çağrıldığında birisi nye alındı deyince Aydın büyük aşama kaydetti oluyor :) Alemsiniz
pele96
05.Ekim.2012, 20:50
Aydin , Bekir , Tunay , Mert , Cenk bu oyuncular biraz sacma olmus.Volkan kirmizi kart yese kalede guvenilecek bir isim yok.
darkkobal123
05.Ekim.2012, 20:50
Aynı kapıya çıkıyor.Belki de o moral bozukluğu yüzünden formdan düştü :)
Bence birçok haber sitelerinin bahsettiği gibi Selçuk İnan Hollanda maçında Barcelona'lı yöneticiler tarafından takip edilecekti. Ancak o maç forma giyemeyince bütün dünyası yıkıldı.
RaSenGan
05.Ekim.2012, 20:52
Aydın GS'de oyuna girince bütün taraftaları saydırır.Milli takıma çağrıldığında birisi nye alındı deyince Aydın büyük aşama kaydetti oluyor :) Alemsiniz
Abi kim saydırmış ? Kısmen geçen sene,ondan önceki seneler falan öyleydi ama şu an için öyle bir durum yok.Aydın banko oynayamaz zaten takımda ama oyuna girdiğinde de Aydın girdi diye sayıp sövene hiç rastlamadım.Hatta maç konularına bakarsan çok kez Aydın girsin Hamit çıksın vs. gibi şeyler söylendi.
sui generis
05.Ekim.2012, 20:57
önemli olan bir iskelet kadromuzun olmasıdır , bu da oluyor şu aşamada. giren-çıkanlar olacaktır form durumuna göre. yanlış bilmiyorsam Aydın milli takımda Abdullah Avcı'yla çalışmıştı o yüzden çağırmasını garip karşılamıyorum. Caner de bizde oynamazken çağırıyordu. kendileriyle çalıştığı için güvendiği bir şey vardır , eleştirmiyorum onu. Ama Soner , Necip , Serdar Aziz , Olcan bu isimler olabilirdi milli takımda. defansta Bekir mesela ne kadar gereksiz. Bu adam bizde oynadığında vur gitsin diyorum , pas verir falan kesin hata yapar yani. bu adamın milli takımda olması yanlış. Serdar , Necip , Soner falan belki Ümit Milli takımdadır , bilmiyorum. Olcan da artık kadroda çok kanat oyuncusu olduğu için mi çağırıldı bilmiyorum ama Tunay yerine onu tercih ederim tabii.. Ama şu kesin Abdullah hoca doğru yolda..
ek: Topuz da hak ediyor ama o da yok. hocanın takdiri yapacak bir şey yok.
Aydın yerine alınabilecek birçok isim vardı, ilginç bir tercih olmuş. Fenerbahçeliler kadar artık benimde kafamı kurcalayan en büyük soru Mehmet Topuz niye yıllardır milli takıma çağrılmıyor? Ayrıca yedek 2 kaleciden biri kesinlikle son haftaların en formda ismi olan Onur olması gerekirdi diye düşünüyorum.
Sheriff
06.Ekim.2012, 06:42
Defansı Fener, ofansı GS oluşturmuş. İlginç adam bu Avcı. Yedek oyuncuları çağırır, hali hazırda formda oyuncuları çağırmaz. Milli takıma oyuncu çağırır gibi değilde daha çok kulüp takımına transfer yapar gibi olmuş bu kadro, oyuncuların maç eksiğini milli takımda tamamlamayı düşünüyor herhalde. Neyse vardır inş. bir bildiği.
GeNç KaRTaL
06.Ekim.2012, 08:11
Bu iki maç çok kritik.İki maçı da alalım da,kimi kadroya çağırdığı pek önemli değil.Bütün kadroyu İBB'den oluştursun hatta.Yeter ki kazanalım.
Tuskarr
06.Ekim.2012, 08:16
Kadroya baktım şöyle bir ilk 11 oluştu kafamda.
http://www.idealkadro.com/kullanici-kadro/bastir-turkiye-m
IcedEarth
06.Ekim.2012, 09:47
Tamam işte, adam orada çocuk gibi bekledi oyuna girsem diye, alınmayınca da mental olarak çöktü. Bizim takımda da her gelen duran topları kullanmak istiyor, adamın özgüveni yerlerde.
davidvilla
06.Ekim.2012, 10:53
Abi kim saydırmış ? Kısmen geçen sene,ondan önceki seneler falan öyleydi ama şu an için öyle bir durum yok.Aydın banko oynayamaz zaten takımda ama oyuna girdiğinde de Aydın girdi diye sayıp sövene hiç rastlamadım.Hatta maç konularına bakarsan çok kez Aydın girsin Hamit çıksın vs. gibi şeyler söylendi.
Valla ben saydırıyorum :) cevremdeki cogu insan da saydırıyor. Aydından zor olacak yani inşallah olur ama ben sanmıyorum
darkkobal123
06.Ekim.2012, 12:31
Tamam işte, adam orada çocuk gibi bekledi oyuna girsem diye, alınmayınca da mental olarak çöktü. Bizim takımda da her gelen duran topları kullanmak istiyor, adamın özgüveni yerlerde.
Üstte de belirttiğim gibi Hollanda maçı ile alakalı olarak görüyorum ben bu form düşüklüğünü. Kısacası katılıyorum dediklerine.
wladcas
06.Ekim.2012, 12:41
Anadolu takımlarından da formda olan oyuncular alınmalıydı.GS&FB doldurulmuş kadroya.
ReaList
06.Ekim.2012, 13:07
Maç gününe kadar bir sakatlık veya ceza durumu olmaması halinde çıkmasını umduğum kadro
http://f1210.hizliresim.com/12/6/dpvqn.jpg
Mesut Özil'i kaybettiğimiz için dövünürüz ama bir o kadar potansiyelli olan Nuri'ye bir türlü yer açamayız. Nuri'den daha az kalitede olan oyuncu oynamadığı zaman kıyameti koparırız ama Nuri oynamadığında bunu sorgulamayız. Bu kalitede bir oyuncuya göre takımı şekillendirmek uzun yıllar bizi başarıya sırtlayabilir. Artık Nuri Şahin'i bu takıma adapte etmenin ve ondan en yüksek düzeyde verim almanın yolunu bulmalıyız. Madem tek forvet oynuyoruz ve bundan vazgeçmiyoruz, mevcut Türk oyuncular içinde orta alan ve forvet arasında mekik dokuyan en yetenekli oyuncumuzu kullanmasını bilelim.
pele96
06.Ekim.2012, 13:17
Maç gününe kadar bir sakatlık veya ceza durumu olmaması halinde çıkmasını umduğum kadro
Mesut Özil'i kaybettiğimiz için dövünürüz ama bir o kadar potansiyelli olan Nuri'ye bir türlü yer açamayız. Nuri'den daha az kalitede olan oyuncu oynamadığı zaman kıyameti koparırız ama Nuri oynamadığında bunu sorgulamayız. Bu kalitede bir oyuncuya göre takımı şekillendirmek uzun yıllar bizi başarıya sırtlayabilir. Artık Nuri Şahin'i bu takıma adapte etmenin ve ondan en yüksek düzeyde verim almanın yolunu bulmalıyız. Madem tek forvet oynuyoruz ve bundan vazgeçmiyoruz, mevcut Türk oyuncular içinde orta alan ve forvet arasında mekik dokuyan en yetenekli oyuncumuzu kullanmasını bilelim.
Nuriye bende katiliyorum fakat Selcuk gibi bir oyuncuyuda es gecmemek gerekir.Mehmet Topal yerine Selcuk olsa ofansta harikalar yaratabiliriz.Emrenin Defansif oynamasi gerekir ama.
ReaList
06.Ekim.2012, 13:27
Nuriye bende katiliyorum fakat Selcuk gibi bir oyuncuyuda es gecmemek gerekir.Mehmet Topal yerine Selcuk olsa ofansta harikalar yaratabiliriz.Emrenin Defansif oynamasi gerekir ama.
Eldeki gücü iyi ve dengeli kullanmak gerekir, Emre üstün gayretle en fazla 50-60 dk oyunu taşıyabilir , kendini idare etme dakikalarına geçince onun yerine Selçuk'u değerlendirebilirsiniz. Güç dengesini bozmaz -hatta- fit bir oyuncu olarak eksta güç katar. Oyuna alınan oyuncu çıkanla kalite bakımından yakın düzeydeyse oyunu 90 dakika boyunca parselleme imkanı her daim elinizde olur.
perpetua
06.Ekim.2012, 13:56
ek: Topuz da hak ediyor ama o da yok. hocanın takdiri yapacak bir şey yok.
Topsuz oyun, zayif.
Dripling becerisi vasat.
Yaraticilik vasat.
Oyun bilgisi vasat.
Hem Fenerbahce, hem de Milli takimda, Kayseri'deki gibi kontra atak agirlikli oynayip, topu Mehmet'e ver, gucuyle topu ileriye tasisin oynamadigimiza gore (oynamiyoruz cunku bu Avrupa takimlarina islemiyor) Topuz'un da orta sahada oynama ihtimali yok.
Fenerbahce'de ozellikle Alex'in mucadele zaafini kapattigi icin degerliydi. Hucumda katkisi hemen hemen hic olmayan bir kanat oyuncusu olmasina ragmen.
Yedek sag bek olabilir ama orada zaten Hamit ve Gokhan var. Topuz'un bu mevkide cok fazla deneyimi de yok. Ucuncu bir sag bek tasimaya da zaten gerek yok bence. Gerekirse oraya gecebilecek Omer ve Bekir de var kadroda.
Topuz'un yerine Aydin'in alinmasi surpriz gelebilir ama yukarida Topuz icin zayif veya vasat dedigim butun ozellikler Aydin'da iyi. Hatta cok fazla kora kor oynanmayan, pozisyon almanin daha onemli oldugu Avrupa ve Milli maclarda Aydin'in kuvvetli olan ozellikleri, Topuz'un gucunden daha degerli zaten.
Topuz bir turlu uluslararasi oyuncu olmasini gerektirecek ozellikleri edinmedi.
Aydin'in zaafi da son 1 yilda yavas yavas kapattigi mucadele ve guctu.
footballer33
06.Ekim.2012, 13:58
M.Topal yerine Selçuk, Egemen yerine Semih Kaya dışında aynen katılıyorum. Bu arada; Aydın Yılmaz, Bekir ve Mert Günok gereksiz tercihlerdi. Ben anlam veremedim bu isimlerin kadroya alınmasına. Mert yerine Onur, Bekir yerine Toraman, Aydın yerine M.Topuz olmalıydı kadroda.
ön yargı sırf o yoksa aydın oyuna girdiğinde son 1 senedir(geçen senin ortasından beri) çok olumlu işler yapıyo çok istikrarı yok ama bence yedek olarak durabilcek biri en azından tunay torundan sercan sararerden iyi oynar eminim tamam sercanın kumaşı var gene de tunay torun berbat ötesi bi adam bu arada volkanın 1. yedeği onur 2. yedeği sinan olmalı cenkte mertte kendi takımında yedek hadi mertin önündeki kaleci çok iyi olduğu için yedekte cenk yetersiz olduğu için kaleci aldı beşiktaş hala milli takımda
volkan
gg-semih-ömer-h.ali
hamit-selçuk-emre-arda
burak-umut
11yle oynamalıyız
BleedingMoon
07.Ekim.2012, 19:55
mehmet topal tarzı kesici bir oyuncu abdullah avcı'nın taktiği için kritik. kadro kurarken önce topal'ın adını yazıyor bence hoca. selçuk-emre-nuri üçlüsünden de yalnızca biri oynayabilir. yapacak bir şey yok. araya mehmet ekici'yi de sıkıştırırsak hiddink'in üçünü birden oynattığı zamanları da gördük. demek ki benzer meziyetteki oyuncular birbirlerini tamamlayamıyor.
sarianet
07.Ekim.2012, 22:10
Onuru almalı çok şaşırdım
Gg egemen semih hasan ali
.........topal
Nuri selçuk emre arda
.....burak
sui generis
09.Ekim.2012, 21:06
--------Burak
Caner--------Arda
--Emre Nuri (Selçuk)
---------topal
Hasan egemen ömer gg
--------Volkan
Sercan'ın suan almanyada ne yaptığını bilmiyorum ama Caner suanki formuyla formayı hakediyor.
Kaka Leite
09.Ekim.2012, 21:07
Belki giderim maça bakalım :icon_biggrin:
darkkobal123
09.Ekim.2012, 21:17
Benimde maça gitme şansım %50 - %50 :D
sarianet
09.Ekim.2012, 21:34
Maç saat kaçta
darkkobal123
09.Ekim.2012, 21:38
Maç saat kaçta
20:30'da maç.
di canio
09.Ekim.2012, 21:40
Maç saat kaçta
20:30'da maç.
Maç konusu açıldı. (http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=109945)
uAburak89
09.Ekim.2012, 21:45
Hakan Balta kadrodan çıkarılmış, sakatlığı sebebiyle. Sağır sultan duydu bu sene sakat sakat oynadığını, çağırmakta ki mantığı çözememiştim zaten.
Mamadou
09.Ekim.2012, 21:55
Yerine Kasımpaşa'dan Sancak Kaplan alınsa keşke. İzlediğim Kasımpaşa maçlarında iyi maçlar çıkardı. Tabi fazla göz önünde bulunmayan oyunculara Milli takım kapıları kapalı olduğundan yerine dahil edilecek isim Çağlar olur.
Universal
10.Ekim.2012, 15:38
Bu kadro da söylenmek istenen Avrupa Kupalarında oynayan ve Avrupa Liglerinde mücadele eden takımları esas alırım. Abdullah Avcı Avrupa tecrübesine değinmek istemiş.
Tuskarr
10.Ekim.2012, 15:48
Bence Hasan Ali varken sol bek mevkisi hakkında fazla düşünmeye gerek yok artık.Çocuk oynuyor ve elimizde daha iyisi yok.
davidvilla
10.Ekim.2012, 16:20
nasıl düşünmeye gerek yok ya, kalbur üstü bir oyuncu ortaya çıktı mı tozu dumana katıyorlar o kanatta en zayıf bölgemiz. Hakan Balta en azından bir süre iyi idare etti ama hasan ali'de o da yok
barahir
10.Ekim.2012, 20:15
Volkan Burağın ağzını burnunu dağıtmış (!)
https://pbs.twimg.com/media/A42zql-CEAADbKH.jpg
uAburak89
13.Ekim.2012, 17:39
Mehmet Topal, Selçuk İnan, Burak Yılmaz kadro dışı, Serdar Kurtuluş ve Jem Karacan kadroda.
goosfraba
13.Ekim.2012, 17:48
sakatlandı mı ki bu adamlar?
KaRaBükLü KraL
13.Ekim.2012, 17:50
Selçuk ve Burak sakatlandı deniyordu.M.Topal ne alaka çözemedim
BleedingMoon
13.Ekim.2012, 18:07
mehmet topal hücum yönünde işlevsiz olduğu için kadrodan çıkarılmış olabilir.
uAburak89
13.Ekim.2012, 18:10
A Milli Takım aday kadrosunda yer alan Mehmet Topal, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, Macaristan maçı kadrosundan çıkarıldı. Bu oyuncular, Milli Takım ile birlikte Budapeşte'ye gitmeyecek.
Mehmet Topal, dün akşamki Romanya maçında aldığı darbe sonucu sağ alt baldır adalesindeki (gastrosoleus) kanama bulguları; Selçuk İnan, sol uyluk arka kas grubundaki (biceps femoris) ödemin devam etmesi; Burak Yılmaz ise, sol kalça arka kas grubundaki (gluteus medius) ödem bulgularının sürmesi nedeniyle kadrodan çıkarıldı.
Ayrıca; Acıbadem Kozyatağı Hastanesi'nde MR'ı çekilen Arda Turan'ın sağ ayak bileğinde kemik ödemi ve dış yan bağda gerilme tespit edildi. Yine MR çektiren Gökhan Gönül'de sağ uyluk ön adalede (rectus femoris) gerilmeye bağlı ödem belirlendi. Her iki futbolcunun da tedavisi Milli Takım kampında sürüyor.
TFF .
pele96
13.Ekim.2012, 18:11
Nuriyi Maccaristan macinda gorecegiz o zaman
footballer33
13.Ekim.2012, 20:09
O zaman şöyle bir 11 çıkar mı?
Volkan Demirel
G.Gönül - Ömer - Semih - Hasan Ali
Hamit - Emre - Nuri
Sercan - Umut - Arda
darkkobal123
13.Ekim.2012, 20:15
Şimdi mi aklına gelmiş bu oyuncuları almak Abdullah Avcı'nın ?
uAburak89
13.Ekim.2012, 20:19
O zaman şöyle bir 11 çıkar mı?
Volkan Demirel
G.Gönül - Ömer - Semih - Hasan Ali
Hamit - Emre - Nuri
Sercan - Umut - Arda
Savunmada Egemen olur büyük ihtimalle.
BleedingMoon
13.Ekim.2012, 20:23
sağ bekte serdar ya da hamit oynar. gökhan da sakatlanmış.
goosfraba
13.Ekim.2012, 20:26
macaristan'ı yensek bari...
footballer33
13.Ekim.2012, 20:42
sağ bekte serdar ya da hamit oynar. gökhan da sakatlanmış.
O halde, sağ bek Serdar ve önünde Hamit olur. uAburak89'un söylediği gibi Egemen oynarsa da, Semih kesik yer.
pele96
13.Ekim.2012, 22:46
Semih Romanya macinda super oynamisti kesilmez bence
sui generis
13.Ekim.2012, 22:52
Caner oynasın Caner.
Trabzonspor
14.Ekim.2012, 00:17
Caner oynasın Caner.
Sercan var yahu ne Caneri !
exit61
14.Ekim.2012, 00:30
Sercan var yahu ne Caneri !
Dünkü oyunundan sonramı.Caner bu formuyla kesinlikle oynamalı.(-ki kendisini pek sevmem ama şu anda formda)
Kaka Leite
14.Ekim.2012, 00:45
Dünkü oyunundan sonramı.Caner bu formuyla kesinlikle oynamalı.(-ki kendisini pek sevmem ama şu anda formda)
İroni yapmış yahu. :D
darkkobal123
14.Ekim.2012, 00:54
Aynen ironi yapmış. :D Ama arkadaşın anlamaması normal, şu ifadeyi kullansaydı daha iyi olabilirdi ; (!)
ForsakeN
14.Ekim.2012, 02:30
Semih Romanya macinda super oynamisti kesilmez bence
Farklı Semih'i izlemişiz. Ömer de Semih de Marica karşısında ezildiler.
BleedingMoon
14.Ekim.2012, 03:54
semiH topu oyuna sokma anlamında ne kadar iyiyse fizik ve pozisyon alma bakımından da o kadar zayıftı.
pele96
14.Ekim.2012, 11:33
Oyun kurma anlaminda Mehmet Topaldan iyi oyun kurdu bence.Turkiye de oynayabilecek 4tane iyi Defansin ortasinda oynabilecek isim var bence Omer Toprak , Semih Kaya , Egemen Korkmaz , Ibrahim Ozturk.Baska aklima gelmiyor ve Ibrahimin secilmemesi Egemenin fenerbahcedeki formsuzlugu ve cok sert oynama gibi bir durumu var bence Omer Semih devam edecek Macar macinda.
MeliksahAydogan
14.Ekim.2012, 11:42
------------Volkan------------
Hamit-Semih-Ömer-HAK-
-------------Emre------------
----------Nuri-Jem----------
-Sercan----------------Arda-
-------------Umut-----------
Bu şekilde oynamalıyız.
pele96
14.Ekim.2012, 12:04
Selcuk yok Sercan kotu Sercan yerine Caner Selcuk yerine Mehmet Topal olabilir.
BaFraLı
14.Ekim.2012, 12:33
1-0 olsun bizim olsun da şu Macaristan'ı yensek ya.
Son maçımız bence. Bu maçta da puan kaybedersek zaten hiç bir iddaamız kalmıyor. Hollanda'nın da deplasmanda Romanya'yı yenebileceğini düşünürsek önemli bu maç. Ki Romanya'da iyi takım belkide beraberlik koparır o maçtan ama umarız Hollanda yener.
Redrum
14.Ekim.2012, 12:43
Ofansta çok zayıfız. Arda'nın eski driblingleri yok ama aşırı çabası ve pasları var. Emre de form tutmaya başlamış. Arda ve Emre tek başına takımı atağa çıkartamaz. Umut çok yalnız kalıyor. Sercan aşırı derecede pasif. Hamitin hücum yönü neredeyse bitmiş. Caner sol açıkta oynamalı kesinlikle Sercan yerine.
------------Volkan------------
Hamit-Semih-Ömer-HAK-
-------------Emre------------
----------Nuri-Jem----------
-Sercan----------------Arda-
-------------Umut-----------
Bu şekilde oynamalıyız.
Ne Emre, ne Nuri, ne de Jem kesici değil. Mehmet Topal'ın neden önem taşıdığını göreceğiz ne yazık ki bu maçta.
Addolorato
14.Ekim.2012, 13:20
Mehmet Topal kesince ne farkediyor ben onu anlamıyorum. Romanya maçında kaç tane hızlı hücum yedik. Yine yenildik. Nuri oynasında bari hücum çeşitliliğimiz artsın.
Mehmet Topal kesince ne farkediyor ben onu anlamıyorum. Romanya maçında kaç tane hızlı hücum yedik. Yine yenildik. Nuri oynasında bari hücum çeşitliliğimiz artsın.
Arkasını kim toparlıyor? Hepsi hücumcu, hurra hücum yapında arkaya atılan topları stoperler mi kesecek? Siz zannediyor musunuz ki hepsi ortada duracak mevkisini kaybetmeyecek? Fizikleri bile buna müsaade etmez.
Öyle olsa Micheal Essien, Sami Khedira, Sergio Busquets, Marco Aurelio gibi oyunculara hiç ihtiyaç olmazdı.
Ne Emre, ne Nuri, ne de Jem kesici değil. Mehmet Topal'ın neden önem taşıdığını göreceğiz ne yazık ki bu maçta.
mehmet topalda kesiciden ziyada stoper gibi gerek durduğu yer gerek oyun kurma yetenekleri (?)
BaFraLı
14.Ekim.2012, 14:19
Balázs Dzsudzsák ve Roland Juhasz kart cezalısı oldukları için oynamayacaklarmış. İkiside çok önemli oyuncu. Bizim için avantaj. Ama Gökhan Gönül'de sakatlığı yüzünden kadrodan çıkartılmış.
mehmet topalda kesiciden ziyada stoper gibi gerek durduğu yer gerek oyun kurma yetenekleri (?)
Sergio Busquets çok mu farklı oynuyor? Görevi pozisyon alıp daraltıp gerekirse kesip en yakın oyuncuya vermektir.
Oyun kurmak ne stoperin ne de kesici önliberonun işidir. Onlardan istenen sadece baskı altında basit pas ile beklemeden ileri çıkarabilmesi, riskli bölgeye tekrar atmaması. Topla hakimiyet önliberonun işi değildir.
Son yıllarda gördüğüm en saçma eleştiri "defansif bir orta saha oyuncusunun hücumu iyi değil" eleştirisi olsa gerek. Volkan hatalı gol yemişken bu kadar zorlamaya gerek yok saracaksanız ona sarın.
BleedingMoon
14.Ekim.2012, 14:48
forvetlerimizin hücumu çok iyiydi de defansif orta sahaya kaldık :D kaç kaleyi bulan şutumuz var acaba? kaldı ki ben yine de mehmet topal'ın optimum düzeyde kullanıldığını düşünmüyorum. sırf fenerli diye eleştirelimcilikten kurtulalım artık.
sui generis
14.Ekim.2012, 14:52
Mehmet Topal Fenerbahçe ve milli takım için bir nimettir , o derece beğeniyorum ben bu adamı. Fenerbahçe'de GG ve Hasan'ın ileri çıkmalarında onların yerini iyi kapatıyor , dönen topları alıyor. bazen iyi toplarda atıyor ileri (en son Gladbach maçında kuyt'ın golünde Caner'e o pası Topal atmıştı) , sert şut çekiyor , hava hakimiyeti var. daha ne olsun :)
Kaka Leite
14.Ekim.2012, 14:56
Keşke Macaristan maçına Mevlüt ile çıksa fizilsel olarak çok hoşuma gidiyor kendisi tam bir forvet :)
Sergio Busquets çok mu farklı oynuyor? Görevi pozisyon alıp daraltıp gerekirse kesip en yakın oyuncuya vermektir.
Oyun kurmak ne stoperin ne de kesici önliberonun işidir. Onlardan istenen sadece baskı altında basit pas ile beklemeden ileri çıkarabilmesi, riskli bölgeye tekrar atmaması. Topla hakimiyet önliberonun işi değildir.
mehmet topal bunu çok iyi yapıyo ya :D zaten 4-3-3 te olursa sıkıntı olmaz ama 2li bi ortasaha varken mehmet topal oynamaz o kadar yanında oynaması gereken adamla arasında 30-40 m mesafe oluyo
mehmet topal bunu çok iyi yapıyo ya :D zaten 4-3-3 te olursa sıkıntı olmaz ama 2li bi ortasaha varken mehmet topal oynamaz o kadar yanında oynaması gereken adamla arasında 30-40 m mesafe oluyo
Valencia neden oynattı 2'li ortasahada?
Ben maçı izlemedim babamın 52si vardı ama o kadar iyi tanıyorum ki, evet bunu yapıyor. Tek maçla değerlendireceksek işimiz iş.
30-40m mesafe varsa bu Mehmet'in sorunu değil, hocasının sorunu. Taktik dizilimde hata yapıyorsan, Mehmet'e pasla hücum oyununu başlat diyorsan elbette yapamaz. O zaman Emre'nin, Arda'nın görevi ne? Fenerbahçe'de hiç izlemediniz, anlaşılıyor.
Mehmet topu ileri taşımaz, oyunu açan yaratıcı paslar atmaz. Alır yanındakine ya da önü açıkken ilerideki hücumcuya verir. Hiç Sergio Busquets'i izlemediniz mi? Amaç o aradaki alanı kontrolsüz bırakmamak, rakibin orada çoğalmasını engelleyip rakip hücumcuyu çizgiye sıkıştırmak için baskı yapıp hücumlarını bozmak.
Emre, Selçuk, Jem Karacan, Nuri, Mehmet Ekici gibi oyuncular hücuma katılıp savunma önündeki pozisyonlarından ayrılırlar. Dolayısı ile git gel mesafesi uzar. Eğer araya bir kesici koymazsan stoperler korkudan iyice geriye çekilirler. Orta saha açılır. Orta sahadaki hücumcular git-gel yapmaktan çok yorulurlar. Kontrada iki stoperden biri ortaya katedip rakibi karşılarsa açık verirsin, mutlaka verirsin. Futbolun realitesi bu. Rakibi kanata itmen lazım. Bunu da bir bek ve önlibero ile karşılayıp pasla gelen oyuncuların alanlarını kesip kanata doğru itersin. Sıkışınca afallar, bekler ya da çalım yapmaya kalkar. Açık alan kalmaz.
Ayrıca Mehmet'in pasları hiç de kötü değildir. Üst düzey teknik beklememek gerekir. O bölgedeki çoğu önliberodan çok daha başarılı pas yapar.
Milli Takım 433 oynamaya çalışıyor, 442 nereden çıktı? Hangi maçları izlediğinizden emin değilim. Önceki maçta da Umut sağ açık oynadı, yine 433 oynandı. Bakıyorum bu maçta da 433 oynanmış.
442 de oynasan da mutlaka kesiciye ihiyacın var. Ne zaman kesiciye ihtiyacın azalır, rakip baskı kuramıyorsa sana karşı ve santraforların iyi pres yapıyorsa orta sahada pozisyon açığı vermeyeceğin için eksiğin olmaz. Dengede oynanan oyunda mutlaka savunma rolü olan oyuncular kullanılıyor. Koca Real Madrid, Sami Khedira yerine hücum oyuncusu kullanmayı bilemez miydi? O mevkide savunma görevinin yanına ne kadar çok hücum ekleyebilirse o kadar pahalı oluyor işte, Patrick Viera, Michael Essien, Alexandre Song.
Her takım aynı değil, savunmaya top bile gelmeyecek maçların olacak ama bu durum yüzünden sıralamayı belirleyecek nokta maçlarda kaybetmeni sağlayacak şekilde savunma görevlerinden vazgeçemezsin.
Mesele bu da değil aslında. Hücumda iyi bir santraforumuz yok. Hareketli tek hücumcu Umut. Onu da ileride tek kullanınca orta saha hantal kalıyor. Kanat oyuncuları hızlı ve güçlü olmalı. Arda aslen kanat bile değil, ofansif orta saha. Kanatları Gökhan dışında kullanan da yok. Öyle olunca top ortada dönüp duruyor, ileride tutamıyorsun. Kaleye gelen topu da vuramayınca maç bitiyor bu temposuzlukla.
footballer33
14.Ekim.2012, 16:11
Ben maçı izlemedim babamın 52si vardı ama o kadar iyi tanıyorum ki, evet bunu yapıyor. Tek maçla değerlendireceksek işimiz iş.
30-40m mesafe varsa bu Mehmet'in sorunu değil, hocasının sorunu. Taktik dizilimde hata yapıyorsan, Mehmet'e pasla hücum oyununu başlat diyorsan elbette yapamaz. O zaman Emre'nin, Arda'nın görevi ne? Fenerbahçe'de hiç izlemediniz, anlaşılıyor.
Mehmet topu ileri taşımaz, oyunu açan yaratıcı paslar atmaz. Alır yanındakine ya da önü açıkken ilerideki hücumcuya verir. Hiç Sergio Busquets'i izlemediniz mi? Amaç o aradaki alanı kontrolsüz bırakmamak, rakibin orada çoğalmasını engelleyip rakip hücumcuyu çizgiye sıkıştırmak için baskı yapıp hücumlarını bozmak.
Emre, Selçuk, Jem Karacan, Nuri, Mehmet Ekici gibi oyuncular hücuma katılıp savunma önündeki pozisyonlarından ayrılırlar. Dolayısı ile git gel mesafesi uzar. Eğer araya bir kesici koymazsan stoperler korkudan iyice geriye çekilirler. Orta saha açılır. Orta sahadaki hücumcular git-gel yapmaktan çok yorulurlar. Kontrada iki stoperden biri ortaya katedip rakibi karşılarsa açık verirsin, mutlaka verirsin. Futbolun realitesi bu. Rakibi kanata itmen lazım. Bunu da bir bek ve önlibero ile karşılayıp pasla gelen oyuncuların alanlarını kesip kanata doğru itersin. Sıkışınca afallar, bekler ya da çalım yapmaya kalkar. Açık alan kalmaz.
Ayrıca Mehmet'in pasları hiç de kötü değildir. Üst düzey teknik beklememek gerekir. O bölgedeki çoğu önliberodan çok daha başarılı pas yapar.
Milli Takım 433 oynamaya çalışıyor, 442 nereden çıktı? Hangi maçları izlediğinizden emin değilim. Önceki maçta da Umut sağ açık oynadı, yine 433 oynandı. Bakıyorum bu maçta da 433 oynanmış.
442 de oynasan da mutlaka kesiciye ihiyacın var. Ne zaman kesiciye ihtiyacın azalır, rakip baskı kuramıyorsa sana karşı ve santraforların iyi pres yapıyorsa orta sahada pozisyon açığı vermeyeceğin için eksiğin olmaz. Dengede oynanan oyunda mutlaka savunma rolü olan oyuncular kullanılıyor. Koca Real Madrid, Sami Khedira yerine hücum oyuncusu kullanmayı bilemez miydi? O mevkide savunma görevinin yanına ne kadar çok hücum ekleyebilirse o kadar pahalı oluyor işte, Patrick Viera, Michael Essien, Alexandre Song.
Her takım aynı değil, savunmaya top bile gelmeyecek maçların olacak ama bu durum yüzünden sıralamayı belirleyecek nokta maçlarda kaybetmeni sağlayacak şekilde savunma görevlerinden vazgeçemezsin.
Mesele bu da değil aslında. Hücumda iyi bir santraforumuz yok. Hareketli tek hücumcu Umut. Onu da ileride tek kullanınca orta saha hantal kalıyor. Kanat oyuncuları hızlı ve güçlü olmalı. Arda aslen kanat bile değil, ofansif orta saha. Kanatları Gökhan dışında kullanan da yok. Öyle olunca top ortada dönüp duruyor, ileride tutamıyorsun. Kaleye gelen topu da vuramayınca maç bitiyor bu temposuzlukla.
Başın sağolsun hocam, Allah rahmet eylesin.
Başın sağolsun hocam, Allah rahmet eylesin.
Dostlar sağolsun.
pele96
14.Ekim.2012, 17:46
Basiniz sagolsun.
Başın Sağolsun , mehmete pasla hücum başlatsın alsın driblingle ileri çıksın diyen yok zaten mehmet bunları yapamıyo diye kötü oyuncu olmaz ama mehmet baskı altına girince çok saçmalaya biliyo onun dışında pasla hücum başlatıp başlatmaması onun suçu değil oyun stili onu gerektiriyo ben o yüzden 4-4-2 veya 4-2-3-1 de kullanılmamasından yanayım ki bizde 4-2-3-1 oynuyoruz (!) 4-3-3te bile kesici kullanmadan oynanabilirken 4-4-2 de kesiciye ihtiyaca hiç gerek yok bi deeplying playmaker bi b2b la 4-4-2 kotarılır keza 4-3-3 tede pirlo gibi oyuncular deeplying playmaker olarak dmc bölgesinde iş yapar kesici kesinlikle şart değil sadece olabilir ama 2 li ortasahalarda olmamalı olucaksada mehmet gibi stoperlerin gerisine girmemeli azcık daha ortasaha ön kısmında bulunmalı bahsettiğin oyuncular b2b ve bwm oynayabilen oyuncular aralarından kesici olarak bi song u sayabilirim onun dışında busquest ve khedira da kendi takımlarının en zayıf halkaları zaten o yüzden yerlerine song ve modric alındı iyi bi santrafordan ziyade iyi hücum varyasyonumuz yok burak umut yan yana oynasa kanatlarda arda hamit oynasa ortada selçuk - emre (nuri) oynasa defansı sağlama alcağımız maçlarda da umutu ya daha geriye çekerek yada yerine topalı oynatarak sağlarız bunu her şekilde abdullah avcı çok yanlış kararlar vericek ve büyük ihtimalle elemeler bitmeden takımdan ayrılcak bunun en büyük nedeni ismi abdullah avcı diyince ne taraftar ne oyuncular itibar edemiyo alt yapıları saymassak en büyük ve tek başarısı ibbyi ligde tutup iyi kontra atak oynatması onun dışında abdullah avcı kendini kanıtlamak için radikal kararlar vermeye çalıştı selçuk u oynatmamak gibi selçuk un ismi altında da ezildi diğer sonuçlarda taraftar baskısı medya baskısı vs. bunların üzerinden sağlandı en kısa zamanda ayrılır takımdan başarılı olucağınıda sanmıyorum ben
davidvilla
15.Ekim.2012, 10:26
Mehmet Topal çok iyi bir ön libero'dur.
Dünyadaki aynı tarzda oynayan bütün ön liberolara bakın. Bir oyuncunun "libero" pozisyonuna kavuşması yani süpürücü olması için önünde bazı oyuncular olması lazım. Yani iki ya da bir stoper'in arkasında "libero" olunur. Ön libero da aynı şekilde iki ya da bir ortasaha oyuncusunun arkasında supurucu görevidir.Onların hucume giderken ya da hucumda kaldıklarında, kaçırdıkları topları/adamları süpüren oyuncudur. Ortasahaların arkasındaki kademe savunmacısıdır.Mesela bir ortasaha oyuncusu pres yapıp çalım yediği zaman ön libero kademesine girer. Uzun bir top geldiğinde ortasaha oyuncularını geçmişse ön libero o boşta kalan topu süpürür. Mehmet Topal milli takımda "ön libero" oynamıyorki !!! Bir Gerard, bir Xavi göreviyle oynuyor cunku milli takımda ön libero pozisyonu yok ki. Ön libero pozisyonunun olduğu modern iki tane diziliş var.
gokhan semih omer hasan
............topal
hamit.....................caner
............emre
.......mevlut umut
ya da
gokhan semih omer hasan
..............topal
..........selcuk emre
hamit........................caner
...............umut
Kısacası Mehmet topal ya stoper oynayabilir ya da gerçekten ön libero..
İleri geri ortasaha oyuncusu değil ve 4 2 3 1 de bir ön libero pozisyonu yok.
Çocuğu yanlış eleştirmeyin hocanın suçu tamamen. Ayrıca Hiddink de bu yuzden oynatmazdı Mehmet Topal'ı
davidvilla
15.Ekim.2012, 10:32
Valencia neden oynattı 2'li ortasahada?
Valencia neden sattı Mehmet Topal'ı ?
kasım akdemir
15.Ekim.2012, 10:54
Neden Mehmet Topalı tartışıyorsunuz? Hatalı golü Mehmet'mi yedi?
Yada şöyle olmuş olabilir:
Volkan kalesinden hatalı çıkıp rakibi düşürmüş ve kırmızı kartla oyun dışı kalmıştır. Sonrasında daha önceki turnuvalarda defanslar tek tek sakatlandığı için defansın ortasında oynamak zorunda kalan ve iyi yer almadığı için gole neden olan hatta daha iyi zıplamalıydı denerek eleştirilen Mehmet Topal bu seferde volkanın yerine kaleye geçmiş ve hatalı çıkarak gol yediği için Eleştiriliyor olabilir.Neyse size iyi tartışmalar. Futboldan çok iyi anlayan canım forum insanları
Valencia neden sattı Mehmet Topal'ı ?
2 sene faydalanırken akıllarına gelmedi diyorsun.
davidvilla
15.Ekim.2012, 11:09
2 sene faydalanırken akıllarına gelmedi diyorsun.
Onlar oyuncu için diziliş değiştirmezler. 2 sene denediler Albelda yerine ama tutmadı onlar da gönderdiler. Hatta zor maçlara güvenmediler Mehmet'e Albelda'yı oynattılar (Barca deplasmanlarında falan) Emin ol adamlar bu oyuncu "tamam" demiş olsalardı Türkiye'ye dönmezdi.
Bu arada Albelda koşu mesafesi yüksek bir oyuncudur. Sadece ön libero görevli değil ortasaha gorevli de oynayabilen bir oyuncudur. Onlara öyle bir oyuncu lazımdı. Nitekim Mehmet'i gönderdiler bu sene de Gago'yu aldılar.
Not. Mehmet cok iyi bir on libero gecen yorumda da söylediğim gibi.Eleştirilmeyi kesinlikle haketmiyor. Sorun tamamen hocada.
Onlar oyuncu için diziliş değiştirmezler. 2 sene denediler Albelda yerine ama tutmadı onlar da gönderdiler. Hatta zor maçlara güvenmediler Mehmet'e Albelda'yı oynattılar (Barca deplasmanlarında falan) Emin ol adamlar bu oyuncu "tamam" demiş olsalardı Türkiye'ye dönmezdi.
Bu arada Albelda koşu mesafesi yüksek bir oyuncudur. Sadece ön libero görevli değil ortasaha gorevli de oynayabilen bir oyuncudur. Onlara öyle bir oyuncu lazımdı. Nitekim Mehmet'i gönderdiler bu sene de Gago'yu aldılar.
Not. Mehmet cok iyi bir on libero gecen yorumda da söylediğim gibi.Eleştirilmeyi kesinlikle haketmiyor. Sorun tamamen hocada.
Daha iyisini almak istemiş olabilirler bu normal ama sonuçta 2'li orta sahada kullanılmış ve yararlanılmış. Adama hayatında 2'li ortasaha görmemiş muamelesi yapmak yanlış.
davidvilla
15.Ekim.2012, 11:28
Daha iyisini almak istemiş olabilirler bu normal ama sonuçta 2'li orta sahada kullanılmış ve yararlanılmış. Adama hayatında 2'li ortasaha görmemiş muamelesi yapmak yanlış.
Tabi canım kullanıldı.
Gs'da da öyle oynardı. Ama en iyi sezonunu da Feldkamp ile geçirdi. O donemde 4-4-2 baklava düzeninde tam bir ön libero oynardı.Sonradan düz ikilinin sağ haf bölgesi olunca yine performansı düştü. Kısacası o bölgede mehmet topal yuzde 50siyle oynayabilir ama kendi kesin bölgesi tam bir ön libero orada inanılmaz kademeler yapıyor ahtapot oluyor.