Log in

View Full Version : Türkiye - Romanya | 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu

di canio
09.Ekim.2012, 21:22
http://img443.imageshack.us/img443/11/trkiyeromanya.png

http://img87.imageshack.us/img87/125/trkiyeromanya2.png

Kaka Leite
09.Ekim.2012, 21:23
Maça gidebilirim bakalım.

:D

darkkobal123
09.Ekim.2012, 21:25
Hedef 2 maçta 6 puan. Kazanırız bu maçı.

ReaList
09.Ekim.2012, 21:26
Her ne olursa olsun kazanmamız gereken bir mücadele, Abdullah Avcı son 2 maçtaki oyun anlayışı yine Fatih Terim ve Hiddink dönemindeki oyun felsefesini yansıtsa da umarım hazırlık dönemindeki ısıran takımı yine sahada görürüz.

Mamadou
09.Ekim.2012, 21:30
Mutlaka kazanmamız gereken bir maç. İkincilik mücadelesinde en yakın rakibimiz Romanya olacaktır. Romanya'nın alacağı 1 puan bile onlar için çok iyi olur. Türkiye'de oynanacak maçlarda fire vermemeliyiz.

-------------Volkan----------------

GG - Semih - Ömer - Hasan

-------Topal -- Emre------------

Burak------Arda--------Caner (Sercan)

-------------Umut-----------------

Abdullah Avcı'dan bu şekilde bir ilk 11 bekliyorum. İlk 11 buna yakın olur.

uAburak89
09.Ekim.2012, 21:31
Kim oynarsa oynasın, nasıl bir formasyonla sahada olursak olalım ne yapıp edip kazanmalıyız. Umarım ters bir sonuç çıkmaz bu maçta.

Night_Mare17
09.Ekim.2012, 21:32
Volkan

GG - Semih - Egemen - Hasan

Selçuk - Emre

Hamit - Nuri - Arda

Burak

Bence en iyi kadro bu olur.

sui generis
09.Ekim.2012, 22:16
defans hattında fantezi yapmaya gerek yok bence. GG Egemen Ömer Hasan en iyi 4 lü. Semih çok kademe hatası yapıyor. Ömer veya Egemen'de sakatlık problemi olmazsa ikisi oynar.

footballer33
09.Ekim.2012, 22:16
Sıkıntılı bir maç olacak. Romanya, ülke futbolu olarak çıkışta ve zor bir rakip. Kazanırız umarım.

sui generis
09.Ekim.2012, 22:19
diğer konudaki mesajımı ekleyeyim.

--------Burak

Caner--------Arda

--Emre Nuri (Selçuk)

---------topal

Hasan egemen ömer gg

--------Volkan

Sercan'ın suan almanyada ne yaptığını bilmiyorum ama Caner suanki formuyla formayı hakediyor.

ayrıca Demirören iki maçta 4 puan almalıyız falan demişti. hedefimiz 6 puan değil heralde :)

darkkobal123
09.Ekim.2012, 22:28
ayrıca Demirören iki maçta 4 puan almalıyız falan demişti. hedefimiz 6 puan değil heralde :)
Alışık değiliz tabii, bünye kaldırmaz. O yüzden demiştir. :)

davidvilla
10.Ekim.2012, 11:26
Romanya'da Nicolita vardı esmer, otoban yapıyordu kanadı o olsaydı hasan ali baya duman olurdu. Neyse Romanya'yı küçümsemek gibi saçma birşey yapmayız heralde zira aksine biraz büyütmemiz lazım takım olarak bizden daha iyiler. Galibiyet beklemiyorum. Çok iyi alan savunması yapıyorlar her zamanki açıklarımızı verirsek çok faydalanırlar. Maçta,oyunu rakip sahada oynuyormuşuz gibi gözükecek ama bizim hucum planlarımız,hucumdaki hızımız rumenlerin alan savunmasını delecek seviyede değil. Ayrıca bu maça da çok bileniyorlar onlar da grupta tek rakiplerinin Türkiye olduğun biliyorlar. Romanya bir bosna ya da belçika değil. Bu takımlar kadar yumuşak değiller, bizim gibi hucumu ağır oynayan, hızlı oynadığı zaman ise acayip pas hataları yapan bir takımın romanya karşısında işi zor, işin kötü kısmı ise rumenler bunun baya bir farkındalar,açıklamalarını okudugum kadarıyla.

Bizim takıma gelirsek,
Kale sıkıntı bence Volkan oldugu sürece sıkıntı. Bir tolga değil bana sorarsanız :)
Savunma hattı Ömer harici tandem savunmasını iyi oynayabilen adam yok.
Gokhan Gönül hucumdaki en büyük silahımız olacak çok formda ama savunmada bir o kadar etkili değil. SÜrekli hamle yapıp eksilme durumu oluyor.
Sol bek mevkiine hiç girimiyorum kanayan yara

Ortasahada Emre en buyuk kozumuz tekrar kendini buldu at madrid'te. En iyi oyuncumuz diyebilirim.
Nuri Şahin Liverpool'da çok çabalasa da milli takımda sorumluluk alabilen bir oyuncu gorunumde değil.
Selcuk İnan acayip formsuz malum sebepler.
Kanatlara inersek Caner'in oynaması çok iyi olur sol açıkta o da çok istekli ve formda
Arda milli takımda garip bir rol üstleniyor markajdan kurtulmak için surekli alan değiştiriyor ama topla bulusmak istedigi yerler cezasahasının cok yakınları, fizik olarak çok iyi ancak Abdullah Avcı onu fazla savunmanın içine atıyor orada savunma oyuncularıyla uğraşmaktan kendi oyununu oynayamıyor.
Aydın tunay sercan milli takım seviyesinhe oyuncular değiller.
Emre çolak 2.yarı oyuna girip etkili olabilir zira o da bu sezon cok formda.
Hamit iyi de oynasa kötü de oynasa sahada olması gereken isim. Lider vasıflı hocanın saha içindeki ajanı gibi.

İleride Burak fizik olarak henuz kendinde değil. Belki güçlü duruyor ama ağır kalıyor.Normalde çabuk bir oyuncu form tutunca daha yararlı olacaktır. Hiçbir zaman oyunu rakip alana yıkan takımların santraforu olamayacaktır.
Umut manu maçında yedigi tekmeden sonra suskun, kapalı kutu, süper de oynayabilir, sahada varlıgını da hissetmeyebiliriz.
Mevlut milli takım için yeterli bir oyuncu değil
Kısaca forvet hattında durumumuz iç açıcı değil.

Tuskarr
10.Ekim.2012, 11:55
Romanya'da Nicolita vardı esmer, otoban yapıyordu kanadı o olsaydı hasan ali baya duman olurdu. Neyse Romanya'yı küçümsemek gibi saçma birşey yapmayız heralde zira aksine biraz büyütmemiz lazım takım olarak bizden daha iyiler. Galibiyet beklemiyorum. Çok iyi alan savunması yapıyorlar her zamanki açıklarımızı verirsek çok faydalanırlar. Maçta,oyunu rakip sahada oynuyormuşuz gibi gözükecek ama bizim hucum planlarımız,hucumdaki hızımız rumenlerin alan savunmasını delecek seviyede değil. Ayrıca bu maça da çok bileniyorlar onlar da grupta tek rakiplerinin Türkiye olduğun biliyorlar. Romanya bir bosna ya da belçika değil. Bu takımlar kadar yumuşak değiller, bizim gibi hucumu ağır oynayan, hızlı oynadığı zaman ise acayip pas hataları yapan bir takımın romanya karşısında işi zor, işin kötü kısmı ise rumenler bunun baya bir farkındalar,açıklamalarını okudugum kadarıyla.

Bizim takıma gelirsek,
Kale sıkıntı bence Volkan oldugu sürece sıkıntı. Bir tolga değil bana sorarsanız :)
Savunma hattı Ömer harici tandem savunmasını iyi oynayabilen adam yok.
Gokhan Gönül hucumdaki en büyük silahımız olacak çok formda ama savunmada bir o kadar etkili değil. SÜrekli hamle yapıp eksilme durumu oluyor.
Sol bek mevkiine hiç girimiyorum kanayan yara

Ortasahada Emre en buyuk kozumuz tekrar kendini buldu at madrid'te. En iyi oyuncumuz diyebilirim.
Nuri Şahin Liverpool'da çok çabalasa da milli takımda sorumluluk alabilen bir oyuncu gorunumde değil.
Selcuk İnan acayip formsuz malum sebepler.
Kanatlara inersek Caner'in oynaması çok iyi olur sol açıkta o da çok istekli ve formda
Arda milli takımda garip bir rol üstleniyor markajdan kurtulmak için surekli alan değiştiriyor ama topla bulusmak istedigi yerler cezasahasının cok yakınları, fizik olarak çok iyi ancak Abdullah Avcı onu fazla savunmanın içine atıyor orada savunma oyuncularıyla uğraşmaktan kendi oyununu oynayamıyor.
Aydın tunay sercan milli takım seviyesinhe oyuncular değiller.
Emre çolak 2.yarı oyuna girip etkili olabilir zira o da bu sezon cok formda.
Hamit iyi de oynasa kötü de oynasa sahada olması gereken isim. Lider vasıflı hocanın saha içindeki ajanı gibi.

İleride Burak fizik olarak henuz kendinde değil. Belki güçlü duruyor ama ağır kalıyor.Normalde çabuk bir oyuncu form tutunca daha yararlı olacaktır. Hiçbir zaman oyunu rakip alana yıkan takımların santraforu olamayacaktır.
Umut manu maçında yedigi tekmeden sonra suskun, kapalı kutu, süper de oynayabilir, sahada varlıgını da hissetmeyebiliriz.
Mevlut milli takım için yeterli bir oyuncu değil
Kısaca forvet hattında durumumuz iç açıcı değil.

Çok karamsar yaklaşmışsın hoca.

uAburak89
10.Ekim.2012, 12:24
Mehmet Demirkol'u dinlerken benim de aklıma takıldı, Volkan'ın omuz sakatlığı ne durumda ? Tekrarlama ihtimali ne derece yani, maçlarda rahatça atlayabiliyor mu sakatlık yaşadığı tarafa doğru. Volkan sakatlanırsa kalede sıkıntı yaşayabiliriz, diğer kaleciler kendi takımlarında yedek, Cenk Mcgregor'u kesemiyor, Mert de Volkan'ın yedeği, düzenli oynayan ve iyi bir kaleci olan Onur keşke alınsaydı kadroya.

sui generis
10.Ekim.2012, 12:28
Mehmet Demirkol , Onur olmalıydı diyor. doğru da diyor ama gerekçeleri o kadar saçma ki ; Onur olmalı diyenleri bile tereddüte düşürüyor. en az gol yiyen kaleci en iyi kaleciymiş :) Volkan ile ilgili bir bilgim yok ama bir sıkıntı olsaydı Aykut hoca Mert'i oynatırdı, riske etmezdi hiç.

uAburak89
10.Ekim.2012, 12:28
O kısım zaten bir Mehmet Demirkol klasiği. :D

Universal
10.Ekim.2012, 15:37
Romanya maçları bizim için hep zor geçmiştir, daha önce çok kez karşılaşmamıza rağmen öyle rahat bir galibiyet aldığımızı hatırlamıyorum. Bu maçı kazanarak, grupta ki bir rakibimizi psikolojik olarak azaltmalıyız. İki maç 6 puan demek kolay. Ama maç maç düşünüp önce bu maça odaklanmamız gerekiyor.

Trabzonspor
10.Ekim.2012, 15:50
Onur en iyi zamaninda bile doru durust alinmadi kadroya.Simdide alinmasin nasilsa Volkan var.Oda olmadi Mert var muthis yetenek.

sui generis
10.Ekim.2012, 15:56
Abdullah Avcı da aynı şeyi söyledi Demirörenle. 6 puan muazzam olur ama 4 puana kimse kızamaz dedi. ben kızarım.

ForsakeN
10.Ekim.2012, 20:41
6puan almak bizim genetigimize aykiri zaten. Romanya'yi yenersek Macaristan macinda puan kaybetmemiz ustune iddaa oynarim

nekop
10.Ekim.2012, 21:00
Maç öncesi veya maçta Volkan'a bir şey olmaz umarım. Yerine oynayacak kalecilerden biri kötü bir performans sergilerse, Selçuk yüzünden yaşadıklarını bu maçlar sonunda Onur yüzünden yaşayabilir.

Tuskarr
10.Ekim.2012, 22:10
Yapmayın Allah aşkına Volkan'ın tecrübesiyle Onur'unki bir mi ? Eyvallah Volkan'a birşey olduğu zaman Mert oynamasın Onur oynasın ancak Volkan varken de Onur oynatılmaz.Volkan'ın Avrupa'da ve uluslararası platformda oynadığı maç sayısı ile Onur'u karşılaştıralım.

darkkobal123
10.Ekim.2012, 22:19
Yapmayın Allah aşkına Volkan'ın tecrübesiyle Onur'unki bir mi ? Eyvallah Volkan'a birşey olduğu zaman Mert oynamasın Onur oynasın ancak Volkan varken de Onur oynatılmaz.Volkan'ın Avrupa'da ve uluslararası platformda oynadığı maç sayısı ile Onur'u karşılaştıralım.
En azından kadroya girebilirdi.

uAburak89
10.Ekim.2012, 23:07
Kimse şu durumda Volkan oynamasın, Onur oynasın demez zaten. Ülkenin 1 numaralı Türk kalecisi belli. Maç sayısı karşılaştırılması, Onur ve diğer kaleciler için yapılmalı. Burada bir haksızlık var.

Trabzonspor
11.Ekim.2012, 00:19

Onurla Volkan'ı kimsenin kıyasladığı yok.Bir kere yaşları itibari ilede iki kalecininde maç sayısı tartışılma konusu bile olmaz.Ancak bu ülkede şu anda Volkan yoksa,sakat değillerse ya Onur da Tolga da olmalı kadroda.Takımlarında kadroya giremeyen adamlar alınıyorsa sıkıntı var.Bide Onur'la Mert'in falan maç sayılarını kıyaslayabiliriz diyor Avcı.Milli takıma her gelen istanbul sevdalısı olunca halkiyle diğer takımlarda oynayan adamlar az maç yapıyor.

Egemen,Selçuuk vs vs birsürü isim sayarım Anadoluda oynadığında alınmayıp İstanbul'a ayak basınca anında milli takıma çağırılan.Onur bir istanbul takımına giderse Milli forma garanti.Alınmadığında da dünyayı ayağa kaldırırlar.

uAburak89
11.Ekim.2012, 00:29
Abdullah Avcı Mert ve Cenk tercihini savunurken saçmaladı zaten. Bu oyuncular 7 maçtır bizimle ded, bu mantıkla Emre Çolak ve Aydın'ın çağrılmaması lazım onlar da ilk defa milli olacaklar şans gelirse.

futureless
11.Ekim.2012, 00:52
Onur'un Milli Takım'a çağrılması gerektiğini anlamak için Trabzonspor'lu olmaya gerek yok. Volkan 1. kaleci evet ama 2. kaleci Mert veya Cenk değil bence.

TeNaciOUS MidFieLdeR
11.Ekim.2012, 01:28
Onurun donusunde senol gunes bile endiseliydi durumdan. fazla abartiyorsunuz onur olayini. tolga sakatlanmasa kaleye gecebilecek miydi onur acaba trabzonsporda, bi de bunu dusunun. hatta avrupa macinda tolga oynayamayacagi icin oncesinde lig macinda mac eksigini gidermek uzere oynatmak zorunda kaldi sezon basi onuru senol gunes. mert ve cenk ne kadar ikinci kaleciyse onur da sakatligindan sonra aylardir 2.kaleci pozisyonunda takiminda. mehmet demirkol yine milleti gazliyor. abdullah avciyla bir problemi var galiba, anlayabilmis degilim ne yapmaya calistigini.

nekop
11.Ekim.2012, 06:09
hatta avrupa macinda tolga oynayamayacagi icin oncesinde lig macinda mac eksigini gidermek uzere oynatmak zorunda kaldi sezon basi onuru senol gunes.

Bilmeden yazıyorsunuz. Ligin ilk 4 haftasında kalede Tolga oynadı.(4. hafta'da Sivasspor maçında sakatlandı.)

Tuskarr
11.Ekim.2012, 09:18
Onurla Volkan'ı kimsenin kıyasladığı yok.Bir kere yaşları itibari ilede iki kalecininde maç sayısı tartışılma konusu bile olmaz.Ancak bu ülkede şu anda Volkan yoksa,sakat değillerse ya Onur da Tolga da olmalı kadroda.Takımlarında kadroya giremeyen adamlar alınıyorsa sıkıntı var.Bide Onur'la Mert'in falan maç sayılarını kıyaslayabiliriz diyor Avcı.Milli takıma her gelen istanbul sevdalısı olunca halkiyle diğer takımlarda oynayan adamlar az maç yapıyor.

Egemen,Selçuuk vs vs birsürü isim sayarım Anadoluda oynadığında alınmayıp İstanbul'a ayak basınca anında milli takıma çağırılan.Onur bir istanbul takımına giderse Milli forma garanti.Alınmadığında da dünyayı ayağa kaldırırlar.

Haklısın hocam burası Türkiye herkes kendi ekmeği peşinde (88)

IcedEarth
11.Ekim.2012, 10:04
defans hattında fantezi yapmaya gerek yok bence. GG Egemen Ömer Hasan en iyi 4 lü. Semih çok kademe hatası yapıyor. Ömer veya Egemen'de sakatlık problemi olmazsa ikisi oynar.

Semih ara sıra kademe hatası yapsa da en azından kritik müdahaleleriyle Galatasaray savunmasını ayakta tutan isim. Egemen ise şu anda Fenerbahçe'nin en çok tartışılan isimlerinden biri. Müdahaleleri fena olmasa da her an her türlü hatayı yapabiliyor. Özellikle baskı altındayken sürekli hata yapıyor. Semih her türlü tercih edilecektir.

davidvilla
11.Ekim.2012, 10:23
Volkanın tecrubesini yerim. Kariyerinde oynadıgı maçların %40'ını kendi elleriyle rakibe vermiş bir kaleci. Tolga inter macına cıkarken cok mu avrupa deneyimi vardı. Bu işleri geçiniz. Avrupada oynadı tecrübesi var diye daha az yetenekli oyuncunun alınması kadar saçma bişey olamaz. Sabri'nin de süper Avrupa tecrübesi var ama adam yeteneksiz zorunluluktan oynamış falan filan. Bu bir ölçü olamaz. Sadece Onur alınsın diye söylemiyorum sırf göz önünde değil diye Sinan Bolat'a ne oldu? Avrupaysa Avrupa. Volkan'ın şu milli takımda kalede olması bile bizim için 1-0 geride baslamak demek. Sadece bu maç için konuşmuyorum ben, bundan öncekilerde de konuştum ve söylemeye devam ediyorum. Volkan Fenerbahce'de gs macı performanslarıyla ve İyi bir fenerli olmasından dolayı kalede. Baska bir kaleci olsa daha o Schalke macından sonra postalanmıştı.

ommix
11.Ekim.2012, 10:37
Volkanın tecrubesini yerim. Kariyerinde oynadıgı maçların %40'ını kendi elleriyle rakibe vermiş bir kaleci. Tolga inter macına cıkarken cok mu avrupa deneyimi vardı. Bu işleri geçiniz. Avrupada oynadı tecrübesi var diye daha az yetenekli oyuncunun alınması kadar saçma bişey olamaz. Sabri'nin de süper Avrupa tecrübesi var ama adam yeteneksiz zorunluluktan oynamış falan filan. Bu bir ölçü olamaz. Sadece Onur alınsın diye söylemiyorum sırf göz önünde değil diye Sinan Bolat'a ne oldu? Avrupaysa Avrupa. Volkan'ın şu milli takımda kalede olması bile bizim için 1-0 geride baslamak demek. Sadece bu maç için konuşmuyorum ben, bundan öncekilerde de konuştum ve söylemeye devam ediyorum. Volkan Fenerbahce'de gs macı performanslarıyla ve İyi bir fenerli olmasından dolayı kalede. Baska bir kaleci olsa daha o Schalke macından sonra postalanmıştı.

Volkan'ın tecrübesini mi tartışacağız burada?Volkan şu anda dünya üzerinde en iyi 10-15 kaleciden biridir.Bana göre ilk 5tedir o ayrı.Sıkı Fenerli diye kalede mantığı falan çok saçma gerçekten,Volkan'ın oynadığı maçlar ortada.Bence Onur alınmalıydı milli takıma o da ayrı mesele ama Volkan'a böyle sallamak tam komedi.Sinan Bolat'da sağ diz yan bağlarından sakat olduğu için kadroda yok.

Tuskarr
11.Ekim.2012, 10:53

Yapma hocam gözünü seveyim konuya tek taraflı baktığın o kadar belli ki.Birileri ortaya birşey atıyor.Ülkenin en iyi kalecisi tartışma konusu oluyor.Volkan eli ayağı tuttukça milli takımın kalesini kimseye bırakmaz.Bundan önce de Rüştü için aynı şeyler geçerliydi.Bir takımın kalecisi herşeyidir zırt pırt değiştirilmez.İtalya'da belki Sirigu,De Sanctis,Frey daha yetenekli kaleciler ancak Buffon İtalya'nın "1 numarası" ve kimse tartışamaz.Saygılar (88)

sui generis
11.Ekim.2012, 10:54
Semih ara sıra kademe hatası yapsa da en azından kritik müdahaleleriyle Galatasaray savunmasını ayakta tutan isim. Egemen ise şu anda Fenerbahçe'nin en çok tartışılan isimlerinden biri. Müdahaleleri fena olmasa da her an her türlü hatayı yapabiliyor. Özellikle baskı altındayken sürekli hata yapıyor. Semih her türlü tercih edilecektir.

Fenerbahçe'nin maçlarını izlememişsiniz , Egemen şuan savunmadaki en iyi isim.

davidvilla
11.Ekim.2012, 11:07
Volkan çılgınlıgı almış başını gidiyor. Ben anlamıyorum arkadaşlar futboldan valla, gördüğüm belli izlediğim maç belli google'a volkan demirel yazsan komedi video çıkıyor bu kadar yeteneksiz hantal güven vermeyen kendine aşırı güvenli bir kaleci ve siz bunu burada savunuyorsunuz hele hele bir de rüştü ile kıyaslıyorsunuz. Olaylara farklı açılardan bakamıyorsunuz. Soruyorum ya o Schalke macında volkan değil de Enke olsaydı ne olurdu. A pardon o tip bir maç olmuştu di mi anında yol verilmişti şimdi hatırladım :) Volkan kaleci falan değil sırf fenerde oynuyor diye adamı dunyanın en iyi kalecileri arasına sokmuşsunuz. yok artık. Volkan bugun anadolu klüplerinin birinde ortaya cıkmış olsaydı ben yuzde yuz eminim istanbul'un yüzünü göremezdi. Yani bir Cenk bile olamazdı kendisi. Bu benim görüşüm olarak kalsın o zaman ben anlamıyor olayım farketmez. Milli takım kalecisi elbet zırt pırt değişmez ama daha yetenekli bir kalecin varsa artık kaleyi ona tslim edersin ve değiştirmezsin.Onceden Volkan'ı zorlayacak adam yoktu ama artık var.

Ayrıca Buffon konusuna gelirsek önce kendimden bahsedeyim. İyi derece italyanca bilir ve konuşur ve yazarım. 15 seneye yakın italyan futbolunu yakından takip etmişimdir. Hatta Italya'da yerel bir gazetede yazım bile çıkmıştır. Kısacası o saydıgın kalecileri de cok iyi tanıyorum fakat Buffon orada ismi sayesinde değil tamamen yetenegi sayesinde kalededir. Duzgun karakterli bir adam olmasaydı buffon şu anda Ya real madrid ya da Barcelona kalecisiydi ve bir kaç sene daha o görevde devam ederdi. Yani kısacası kusura bakma verdiğin örnek kesinlikle doğru değil sen de konuya Frey gibi fransız kalmışsın.

IcedEarth
11.Ekim.2012, 11:12
Fenerbahçe'nin maçlarını izlememişsiniz , Egemen şuan savunmadaki en iyi isim.

Evet maçların hepsini izlemediğim doğrudur. Ancak izlediğim 3-4 önemli maçta da Egemen savunduğunuzun aksine büyük takım oyuncusu değilim diye bağırıyordu resmen. Üstelik içinde bulunduğum bütün ortamlarda da oldukça eleştiri aldı, yani savunduğum fikir sadece benim fikrim değil, aşağı yukarı bütün Fenerbahçeli arkadaşlarımın da savunduğu bir fikir.

ommix
11.Ekim.2012, 11:22
@davidvilla senin de bu yazdıklarında Fenerbahçe düşmanı olduğun çok net ortaya çıkıyor.Volkan'a yeteneksiz hantal güven vermeyen kaleci demen tam anlamı ile komedi.Futboldan anlamayan biri bunları dese eyvallah ama bunda kesinlikle art niyet var.Takmışsın Schalke maçına.Tamam rezil goller yedi ama ondan sonra müthiş bir çıkış yakaladı.En son Gladbach maçında Arango'nun pozisyonunu dünya üzerinde kaç kaleci kurtarabilir?Enke'nin gidiş nedeni sadece yediği 3 gol değil biraz araştır istersen.Psikolojik sıkıntıları sürekli vardı zaten.En son intihar etti

davidvilla
11.Ekim.2012, 11:46
@davidvilla senin de bu yazdıklarında Fenerbahçe düşmanı olduğun çok net ortaya çıkıyor.Volkan'a yeteneksiz hantal güven vermeyen kaleci demen tam anlamı ile komedi.Futboldan anlamayan biri bunları dese eyvallah ama bunda kesinlikle art niyet var.Takmışsın Schalke maçına.Tamam rezil goller yedi ama ondan sonra müthiş bir çıkış yakaladı.En son Gladbach maçında Arango'nun pozisyonunu dünya üzerinde kaç kaleci kurtarabilir?Enke'nin gidiş nedeni sadece yediği 3 gol değil biraz araştır istersen.Psikolojik sıkıntıları sürekli vardı zaten.En son intihar etti

Kesinlikle Fenerbahce düşmanı değilim yanlış anlaşılmış. Diger yazılarımda gözüne takıldıgı zaman bakabilirsin. Gökhan Gönül'ün en büyük hayranlarından biriyimdir. İzlemeye doyamam. ALex'i de çok severdim. Tamam Fenerbahceli değilim ama Fenerbahce'den de nefret etmiyorum kesinlikle. Futbolda rakip takımdan nefret edilmesine tamamen karşıyım bununla ilgili yazılar bile yazdım. Tamamen Volkan Demirel üzerinden konuştum ben. Bugun Sabri milli takımda oynasın aynı şeyleri yazmazsam gel yüzüme tükür yani. Cok uzadı ama kısaca özetlemek isterim bence Volkan Demirel her ne kadar bir sürü maça çıkmış olsa da (tıpkı sabri gibi) ne fenerbahce gibi hedefleri olan bir klubun ne de milli takımın seviyesinde bir kaleci değil ve asla da olamadı. (Aynı yorum Sabri için de geçerli)

Not.Bu arada Enke olayını o günün şartlarında değerlendirirsen psikolojik sorunlardan dolayı falan gönderilmediğini hatırlarsın. O işler sonradan ortaya cıktı FB yönetimi de bunun arkasına gizlendi.Tamamen İstanbulspor maçındaki performansı yuzunden gönderildi o gunler dün gibi aklımda.

ommix
11.Ekim.2012, 12:11
Robert Enke, Almanya'nın en iyi kalecilerinden biriydi. 2002'de kızı Lara'nın ölümünden sonra evlat edindiği Leila'nın da elinden alınacağını öğrenince dayamadı. Bunalıma girip geçen hafta bir trenin önüne atlayarak intihar eden kalecinin portresi...
2002 yılında Barcelona'ya imza attığında Robert Enke'nin hayalleri gerçek olmuştu. Dünyanın en iyi teknik adamlarından biriyle (Louis Van Gaal) çalışıp, dünyanın en iyi kulüplerinden birinde forma giyecekti. Kendisini dünyanın önemli kalecilerinden biri olarak görüyordu. Ama kaderin ona çizdiği yön hiç de öyle olmayacaktı. 11 Eylül 2002'de İspanya Kupası'nda Drittligist Novelda ile oynanacaktı. Eldivenlerini güvenle giydi ve sahaya çıktı. Ama şans onunla değildi, kötü bir günündeydi, karşılaşmayı 3-2 kaybettiler. O dönem Barcelona'da güçlü bir isim olan ve daha sonra Galatasaray'da da oynayan Frank De Boer soyunma odasında takım arkadaşlarıyla birlikte Enke'yi suçladı. Bundan etkilenen Van Gaal de, Alman kaleciye Barcelona'nın 1 numaralı formasını ligde sadece bir kez verdi. Oysa Benfica'da üç harika sezon geçirmiş, Arsenal, Manchester United ve Atletico Madrid onu istemişti. Ama kendi deyimiyle, "Avrupa'nın en zor kalesini" tercih etmişti. Korkmaya başlamıştı. "Ya kariyerimi kaybedersem ya bu maçta benim yüzümden kaybedersek" düşüncesi içini kemirip duruyordu. Bir yıl böyle geçti ve sonunda 2003 yılında psikiyatr Dr. Valentin Merkser'e başvurdu. Ağır bir depresyon geçiriyordu.

13 GÜNLÜK İSTANBUL MACERASI
Bu arada İstanbul'dan Christoph Daum'un telefonu geldi. Sevindi. Barcelona'da kendisini gösterememişti, kiralık olarak gideceği Fenerbahçe'de yeniden toparlanabilirdi. 10 Ağustos 2003'te sezona şampiyonluk parolasıyla giren Fenerbahçe'nin ilk maçı İstanbulspor'laydı. Sarılacivertliler maçın kesin favorisiydi, Enke'nin güvensizliği yine onunlaydı. Maçın sonunda, taraftarların attığı şişeler ve protestoları altında soyunma odasına gitti. O gün 3-0'lık yenilginin tek sorumlusu o olmayacaktı ama İstanbul macerası sadece 13 gün sürmüştü. Daum'a ağır ilaçlar aldığını söylemişti. Alman teknik adam da onun arkasında durmuştu. Ancak Enke ayrılmak istedi ve istediğini yaptı. Yine Barcelona'ya dönmüştü. Teknik direktör Frank Rijkaard'ın ona forma vermeyeceği artık kesindi. Ara transferde İspanya 2. Ligi takımlarından Tenerife'ye kiralandı. Burada şaşırtıcı şekilde kendisini iyi hissediyordu ve birçok maçı kurtarmıştı. Sezon sonunda Hannover kendisini isteyince sevindi ve hiç tereddütsüz "Evet!" dedi.

KAYNAK (http://www.bursapsikiyatri.com/luzumlu_bilgi.php?id=59)

Volkan konusunda söylediklerin beni çok şaşırttı.Hani sene 2005-2006 falan olsa neyse de Volkan bugüne kadar hem Fener'e hem milli takıma ne maçlar ne puanlar kazandırdı.Görüşüne saygı durmakla beraber fazlasıyla şaşırıyorum

ForsakeN
11.Ekim.2012, 13:11
@davidvilla
Volkan ve Sabri kıyaslamasını gördükten sonra pek dikkate alamaya gerek yok bence. Kusura bakmayın ama futbol bilginizden şüphe ettim, saçmalamışsınız. Beğenseniz de beğenmesiniz de Volkan şuan Türkiye'nin en iyi kalecisidir. Oynadığı sürece de Milli takım kalesi ona emanet edilecek.

- - - - - - - Volkan - - - - - - - - -
GG - Ömer - Egemen(Semih) - Hasan Ali
- - - - - - - - - Topal - - - - - - - -
- - - - - - Emre - Nuri - - - - - - -
Burak (Caner) - - - - - - - Arda - - - -
- - - - - - - Umut - - - - - - - -

uAburak89
11.Ekim.2012, 13:29
Şu anda savunmada form durumuyla ne Semih ne Egemen güven vermiyor bana. Ömer Toprak banko zaten, yanında da tecrübesiyle ve sol stoper oynama özelliğiyle Egemen oynar büyük ihtimal. Umarım orta saha ve hücum bölgesinde de form durumlarına dikkat eder Abdullah Avcı. Mesela Selçuk'un oynamaması lazım, performansı yeterli değil son dönemde, Nuri ise tam tersi. Emre de son dönemde fırsat buldukça asist yapıyor A. Madrid'de, ikisi bir anda oynamaz ama bence Emre tercih edilir gibi.

sui generis
11.Ekim.2012, 14:14
Şimdi bana kesin fanatik dersiniz ama egemen mı Semih mı tartışılması bile saçma.

davidvilla
11.Ekim.2012, 14:18
@ForsakeN

Turkiye'nin en iyi kalecisi buysa ülke milli takımı bazında beklentilerinizi fazla yükseltmeyelim o zaman.
O zaman Hiddink'in aldıgı sonuclar da normal
Bu takım Rio'ya gidemezse bu da normal.
Romanya'ya puan kaybederse de çok normal.
Çünkü kalede patlamaya hazır bir bomba var

Benim saçmalıyor olduğum düşüncesi de sizin düşüncenizdir ona da saygılıyım.
Volkan'ın Türkiye'nin en iyi kalecisi olduğunu gösteren herhangi bir ibare de yok.
Ne başarısı var.
Benim aklıma gelen en kritik maçlarda yaptıgı en kritik hatalar.
Yapma Volkan'lar.
Bu kafa yapısıyla devam edin arkadaşlar hiç sözüm yok.Forvette de Umut gibi bir golcumuz var. O da heralde turkiye'nin en iyi golcusudur.
Ankaragucu'nden ya da Trabzon'dan Umut secilseydi milli takıma ne yorumlar yapılırdı kimbilir burada.
Volkan'da aynı şekilde Trabzon'dan secilseydi eğer neler derdiniz.

Sonra neden ülke olarak düşüşteyiz.Neden bilmemneyiz.
Çünkü birisi biraz İstanbul takımlarının oyuncularına sert eleştiride bulunsa saçmalıyor damgası yemekte.
Bu arada ben de bir İstanbul takımı taraftarıyım.
Siz böyle düşünüyorsanız zaten, Abdullah Avcı'yı İstanbul takımı agırlıklı kadro kurdu diye eleştiremezsiniz.
Volkan kesinlikle Türkiye'nin en iyi kalecisi değil.Bu görüşün de sonuna kadar arkasında durdum bu zamana kadar yine duracağım ister saçmalıyor deyin ister başka birşey.

uAburak89
11.Ekim.2012, 14:23
Şimdi bana kesin fanatik dersiniz ama egemen mı Semih mı tartışılması bile saçma.

Valla kişiliğin beni bağlamaz ama, Egemen'i fazla büyütüyorsun gibi geldi bana. Trabzonspordaki Egemen gibi değil şu anda, Fenerbahçe'de de savunmanın en iyisi olduğu konusuna katılmıyorum, hem isim form durumuyla Yobo 1-2 gömlek üstün Egemen'den. Fenerbahçe'de sol stoper oynuyordu Yobo, şimdi Egemen ile oynayınca sağa geçiyor bunun etkilediğini düşünüyorum. Yobo'nun bir sakatlığından bahsediliyor, ciddi olursa savunma Egemen - Bekir'e kalırsa o zaman daha net anlaşılır herşey. Çok fanatik Fenerbahçe'li olup, bloglarında Egemen'i asıp kesenler var, tabii o kadarlık bir durum yok ama ben herkesle Semih ve Egemen'i tartışabilirim. Zaten oyun tarzı olarak aynı oyuncular mı önce ona da bakmak lazım.

ForsakeN
11.Ekim.2012, 14:25
@ForsakeN

Turkiye'nin en iyi kalecisi buysa ülke milli takımı bazında beklentilerinizi fazla yükseltmeyelim o zaman.
O zaman Hiddink'in aldıgı sonuclar da normal
Bu takım Rio'ya gidemezse bu da normal.
Romanya'ya puan kaybederse de çok normal.
Çünkü kalede patlamaya hazır bir bomba var

Benim saçmalıyor olduğum düşüncesi de sizin düşüncenizdir ona da saygılıyım.
Volkan'ın Türkiye'nin en iyi kalecisi olduğunu gösteren herhangi bir ibare de yok.
Ne başarısı var.
Benim aklıma gelen en kritik maçlarda yaptıgı en kritik hatalar.
Yapma Volkan'lar.
Bu kafa yapısıyla devam edin arkadaşlar hiç sözüm yok.Forvette de Umut gibi bir golcumuz var. O da heralde turkiye'nin en iyi golcusudur.
Ankaragucu'nden ya da Trabzon'dan Umut secilseydi milli takıma ne yorumlar yapılırdı kimbilir burada.
Volkan'da aynı şekilde Trabzon'dan secilseydi eğer neler derdiniz.

Sonra neden ülke olarak düşüşteyiz.Neden bilmemneyiz.
Çünkü birisi biraz İstanbul takımlarının oyuncularına sert eleştiride bulunsa saçmalıyor damgası yemekte.
Bu arada ben de bir İstanbul takımı taraftarıyım.
Siz böyle düşünüyorsanız zaten, Abdullah Avcı'yı İstanbul takımı agırlıklı kadro kurdu diye eleştiremezsiniz.
Volkan kesinlikle Türkiye'nin en iyi kalecisi değil.Bu görüşün de sonuna kadar arkasında durdum bu zamana kadar yine duracağım ister saçmalıyor deyin ister başka birşey.

Gülüyorum sadece :) Kimmiş Türkiye'nin en iyi kalecisi bari onu da söylede daha çok gülelim :)

davidvilla
11.Ekim.2012, 14:29
Gülüyorum sadece :) Kimmiş Türkiye'nin en iyi kalecisi bari onu da söylede daha çok gülelim :)

Sen gülmeye devam et arkadaşım bir süre daha devam et zamanı gelince ben de güleceğim burada

ForsakeN
11.Ekim.2012, 14:32
Sen gülmeye devam et arkadaşım bir süre daha devam et zamanı gelince ben de güleceğim burada

Hala gelmiş 2004 yılındaki Schalke maçından, Euro 2008'deki yaptıgı tek hatadan - ki o hata evet çok büyük fakat turnuva boyunca çok iyiydi - bahsediyorsun. Volkan son 2-3yıldır neredeyse sıfır hata ile oynuyor. Tek başına kurtardığı kaç tane maç sayarım sana, daha bu sezondan aklıma gelenler Vaslui deplasmanı, Borussia deplasmanı... Son yıllarda Milli maçlarda da döktürüyor zaten

Bir de ısrarla sormama rağmen, Volkan'dan daha iyidir diyebileceğin bir isim de sunamaman da enteresan :)

Seninki şu mantık olmuş, Cristiano Ronaldo 2008'deki bi maçta çok önemli penaltıyı atamadı, off berbat oyuncu

Volkan kalıplaşmış bir isimdir Türkiye kalesi için. Kendi takımımdan olduğu için söylemiyorum sadece. Sen gelsen Arda'nın başarısını eleştirsen yine karşı çıkarım komik olma diye

davidvilla
11.Ekim.2012, 14:43
Hala gelmiş 2004 yılındaki Schalke maçından, Euro 2008'deki yaptıgı tek hatadan - ki o hata evet çok büyük fakat turnuva boyunca çok iyiydi - bahsediyorsun. Volkan son 2-3yıldır neredeyse sıfır hata ile oynuyor. Tek başına kurtardığı kaç tane maç sayarım sana, daha bu sezondan aklıma gelenler Vaslui deplasmanı, Borussia deplasmanı... Son yıllarda Milli maçlarda da döktürüyor zaten

Bir de ısrarla sormama rağmen, Volkan'dan daha iyidir diyebileceğin bir isim de sunamaman da enteresan :)

Seninki şu mantık olmuş, Cristiano Ronaldo 2008'deki bi maçta çok önemli penaltıyı atamadı, off berbat oyuncu

Volkan kalıplaşmış bir isimdir Türkiye kalesi için. Kendi takımımdan olduğu için söylemiyorum sadece. Sen gelsen Arda'nın başarısını eleştirsen yine karşı çıkarım komik olma diye

Uzamasın diye söylemedim bence Turkiye'nin en iyi kalecileri Sinan,Tolga ve Onur. İstediğin kadar gülebilirsin en azından youtube'a bu adamların ismi yazılınca funny videos çıkmıyor.

Son 2 3 sene dedin hemen bir örnek veriyorum.
TT arena'da oynadıgımız kazakistan maçı yandan orta sut karısımı gelen top.
Son dakika arda şansa bala atmasa play off da oynayamazdık.
Borussia 3 pozisyona girdi zaten 2sini attı. Frikik biraz içeri gelse Volkan izleyecek.

Kendi takımında diye söylemiyorsun zaten kendi takımının simge ismi oldugu için gs taraftarıyla dalga geçtiği için sizlerin yüreğine kazındığı için söylüyorsun.Sen sağlam bir fenerlisin o yuzden uzatmaya hiç gerek yok.

Ayrıca istediğin kadar gülebilirsin kardeşim. Volkan er ya da geç bu grupta yine youtube hiti bir hata yapacaktır o zaman hep beraber izler izler güleriz. Olan da son 4 senede oldugu gibi milli futbolumuza olur.

ForsakeN
11.Ekim.2012, 14:47
Yahu ileri sürdüğün şeyler 26yaşındaki bir adamın yazacağı şeyler değil. Neymiş funny video'ları varmış :D Ronaldo'nun da Messi'nin komik videolar var, popüler adamların bu tarz videoları olur tabi. Hata yaptı dediğin maçların tamamını izlemeni öneririm, kaç tane karşı karşıya top çıkarmış, neleri kurtarmış falan. Sadece yaptığı hatalara odaklanıyorsun. Daha da yazmayacağım çok gereksiz bi muhabbet şu çünkü

davidvilla
11.Ekim.2012, 14:50
Hayda şimdi de yaşıma taktın :) Neyse kardeşim dogru diyorsun uzatmaya gerek yok bence Volkan Türkiye'nin en iyi kalecisi değil, sence o Türkiye'nin en iyi kalecisi. Görüş ayrılığı.

kasım akdemir
11.Ekim.2012, 15:00
Maçı kimin kazanacağını tahmin etmek zor. Kazanırız diyemiyorum. Zor maç olacak. Ama benim aklımda acaba yine mi gicemeyeceğiz sorusu şimdiden belirmeye başladı. Sanırım bu aralar çok fazla hayal kırıklığı yaşıyorum futbol adına bundan olsa gerek. Neyse Milli takıma başarılar. Son zamanlarda ki performansları ile göz dolduran oyuncular olduğu kadar endişe verici olanlarda var. Ben sahaya çıkacak 11'i merak ediyorum. Umarım hoca mantıklı seçimler yapar. Saygılar...

hakan769
11.Ekim.2012, 15:07
Onur
gg semih omer hasan
hamit selcuk nuri emre arda
burak

davidvilla
11.Ekim.2012, 15:30
Rumenlerin hocasının basın toplantısından sonra muhtemel kadroları şu şekilde şekillenmiş
Tataruşanu
Chiriches,Tamas, Goian, Razvan Rat
Bourceanu,Lazar
Cocis,Torje,Mutu (bu 3lü yer değiştirerek oynayacaktır)
Stancu

Yorum :Cocis Torje ve Mutu üçü de topla oynamayı cok seven ve cabuk oynayabilen oyuncular bunların arasına stancu'yu da katarsak inanılmaz kontralar yiyebiliriz.
Torje ve Mutu sag ve sol kanatta içe katederek savunma arkasına top atan/sarkan oyuncular ikisinin de özelliği içeri katetmedir, stancu'nun yalancı koşularında aralara girmek isteyecekler.
Kalecisini tanımıyorum.
Goian ve Tamas'da ağır gözükseler de hamleleri yerinde olan oyuncular.Ayrıca Tamas topu oyuna sokmasıyla Pique'yi andıran bir oyuncudur.Goian'da hava toplarının mutlak hakimi görüntüsündedir.
Önde tehlikeli gözüküyorlar.

BleedingMoon
11.Ekim.2012, 15:38
hücum hattı fena değil yalnız. razvan rat'la tamas da iyi savunmacılar. romanya'yi biraz fazla mı küçümsüyoruz ne...

davidvilla
11.Ekim.2012, 15:46
Ayrıca 2.yarı oyuna alabilecekleri komple santrafor tipi Marica da var.

BleedingMoon
11.Ekim.2012, 15:50
at hırsızı vardı bir tane nicolita :D yok mu o

footballer33
11.Ekim.2012, 16:04
En çekindiğim isim Torje. Onu kilitlersek, forvet de etkisizleşir diye düşünüyorum. Mutu, sürpriz bir şekilde piyasaya çıkarsa ona bir şey diyemem. :)

Deus Dominus
11.Ekim.2012, 16:10
Razvan Rat beni tedirgin ediyor, onun önüne koysak Umut'u pek güzel olur, bütün maç boğuşur dururlar :D

Rsa
11.Ekim.2012, 16:23
Yazıları okuyan birisi Volkan kaleye geçmeden önce Türkiye'nin her turnuvada final oynadığını, Volkan kalede olduğundan beri de turnuvalara katılamadığını sanacak.

TeNaciOUS MidFieLdeR
11.Ekim.2012, 17:02
Bilmeden yazıyorsunuz. Ligin ilk 4 haftasında kalede Tolga oynadı.(4. hafta'da Sivasspor maçında sakatlandı.)

bilmeden degil, bilakis takip ettigimden yaziyorum. o donem gundemde o konusuluyordu. tolga avrupada cezaliydi sanirim, videoton maclarinda kaleye gececegi ve mac eksigi olmamasi icin oncesinde lig macinda oynatmayi dusunuyordu diye biliyorum ben senol gunes onuru ama simdi baktim oynatmamis lig macinda, ta ki tolga sakatlanana dek. tolganin sakatlanmasiyla alakali degildi benim bahsettigim. ustelik yazimin tamamini alintilasan demek istedigimi anlarsin diye dusunuyorum. tolga sakatlanana kadar onur 2. kaleciydi trabzonsporda, isin ozeti budur. sadece cevap hakkimi kullanayim dedim. bosa laf sallayanlardan degilim, benim bildigim durum bu sekildeydi. sen medyayi takip etmiyorsan ben ne yapabilirim.

kasım akdemir
11.Ekim.2012, 17:42
Bir galatasaraylı olarak Volkanı günahım kadar sevmem ama son 2 senedir çok formda olduğunu ve beğendiğimi söylemem gerekiyor. Volkanı neden tartışıyosunuz anlamıyorum. Adam iyi bir kaleci ve formda. Daha önce de bunu söylemiştim yine söylüyorum. Formda olanı değil formda olmayıpta ilk 11'e gireni tartışın arkadaşlar. Aslında tartışma bu yinde başlamış ama sonra tolga volkan kıyasına daha sonrada Direk volkana dönmüş :D

RaSenGan
11.Ekim.2012, 18:01
Mesela Selçuk'un oynamaması lazım, performansı yeterli değil son dönemde, Nuri ise tam tersi. Emre de son dönemde fırsat buldukça asist yapıyor A. Madrid'de, ikisi bir anda oynamaz ama bence Emre tercih edilir gibi.

Abi geçen maçlardan önce ligin en formda oyuncu oynayacak diye bir şey yok demişti Avcı.Selçuk'u kastettiği belliydi.Selçuk da milli takımda oynayabilmek için performansını düşürdü kesin ilk 11 bence :D

Deus Dominus
11.Ekim.2012, 18:46
Aygün süpersin, senin bu düzmantığına hayranım :D Bırakalım kim oynarsa nasıl oynarsa oynasın, ister rakip kaleyi şut manyağı yapalım, ister kale önünde kamyon çekelim, 3 puanı alalım da :D

Kaka Leite
11.Ekim.2012, 19:01
Bazen alışılmışın aksini yapmak gerekir ve bu kadar bol ortasaha olan bir Milli takım da kim oynar hiç belli olmaz. :D

uAburak89
11.Ekim.2012, 19:05
Volkan - Gökhan - Ömer - Egemen - Hasan - Mehmet Topal - Emre - Tunay - Arda - Sercan - Umut

Yarın bu 11 çıkacak bence.

Sercan sağa çekilip solda Caner de olabilir.

BleedingMoon
11.Ekim.2012, 19:45
sahi, bir gökhan töre vardı n'oldu ona?

EndoplazmiK RetikuluM
11.Ekim.2012, 20:43
Volkan

GG - Kaya - Toprak - HAK

Emre - Selçuk

Sararer - Turan - Erkin

Bulut

En iyi 11'imiz bu olacaktır bence.

ommix
12.Ekim.2012, 10:55
sahi, bir gökhan töre vardı n'oldu ona?

Gökhan Töre Rubin Kazan'da.Pek fazla forma giyemiyor ve en son oynadığında da kırmızı kart gördü.

davidvilla
12.Ekim.2012, 11:56
ya valla yazmadan duramıyorum Ne tunay,ne Gokhan tore ne de Sercan milli takımın oyuncusu değiller. Bugun Hamit mi oynayacak Sercan mı diye tartışma yaşıyoruz yok böyle bir şey. Bu çocuklar umit milli seviyesindeler yani yaşlarından dolayı değil oyun olgunlugu açısından. Olcan'ı niye almaz gerçekten anlamıyorum

BaFraLı
12.Ekim.2012, 13:18
Katılıyorum bende üstteki arkadaşa. Olcan son 1-2 senedir çok aktif oynuyor, gol de atıyor. En azından milli takıma çağırılması lazım bencede. Aydın Yılmaz var Olcan yok. Çok saçma.

Panik yapmadan sakin oynayıp 3 puanı alırız inşlAllah. Saha ve seyirci avantajıylada maçı kazanıcaz diye düşünüyorum.

Trabzonspor
12.Ekim.2012, 14:24
Olcan son 9 mactir bizimle degildi o yuzden daha once kadroda yer almis oyunculari cagirmayi tercih ettik ama Olcan'da tabi her zaman cagirilabilir.

davidvilla
12.Ekim.2012, 14:37
Asıl şunu sormak lazım xxx neden 9 maçtır sizinle? Neye istinaden?

Kaka Leite
12.Ekim.2012, 14:43
Olcan konusuna katılmıyorum.Aktif olmak yetmiyor ben takımında bile güven vermeyen bir oyuncuyu Milli takıma almazdım şahsen çok yanlış tercihleri var kendisinin.

davidvilla
12.Ekim.2012, 15:09
Kimse Olcan süper oyuncudur olmazsa olmazdır demiyor ki tabi ki kusurları var. Sadece anlamak istediğimiz şey Aydın'da olup Tunay'da olup Olcan'da olmayan Ozan İpek'te olmayan nedir?
Ya da Mert'te olup Onur'da olmayan nedir.
Allah aşkına Mert 9 maçtır bizimle o yuzden aldım diye bir açıklama kabul edilebilir mi ya?
Basın nasıl bunun üzerine "o zaman takımında bile oynamayan daha bu sene piyasaya cıkmış çok kötü maçlar çıkarmış bir oyuncu 9 maçtır neden sizinle" diye bir soru sormaz.
Ha desinki ben onun yeteneklerine guveniyorum takımında oynamasa da her zaman hazır bir kaleci diğer kalecilerden farkı bu, o zaman susup oturalım ya.
Ya da desinki Tunay'da Aydın'da şu var diğerlerinde yok. Susalım oturalım

Açıklamalar tatmin edici değil.

Kaka Leite
12.Ekim.2012, 15:17
Kimse Olcan süper oyuncudur olmazsa olmazdır demiyor ki tabi ki kusurları var. Sadece anlamak istediğimiz şey Aydın'da olup Tunay'da olup Olcan'da olmayan Ozan İpek'te olmayan nedir?
Ya da Mert'te olup Onur'da olmayan nedir.
Allah aşkına Mert 9 maçtır bizimle o yuzden aldım diye bir açıklama kabul edilebilir mi ya?
Basın nasıl bunun üzerine "o zaman takımında bile oynamayan daha bu sene piyasaya cıkmış çok kötü maçlar çıkarmış bir oyuncu 9 maçtır neden sizinle" diye bir soru sormaz.
Ha desinki ben onun yeteneklerine guveniyorum takımında oynamasa da her zaman hazır bir kaleci diğer kalecilerden farkı bu, o zaman susup oturalım ya.
Ya da desinki Tunay'da Aydın'da şu var diğerlerinde yok. Susalım oturalım

Açıklamalar tatmin edici değil.

Dostum hocanın amacı yıllardır istikrardan uzak olan bu kadroyu artık bir iskelet yapmak belli ki o açıklamadan bu çıkarılır.

Bence haklı ben Mert daha iyi yada kötü demiyorum ancak 9 maçtır bizimle diyorsa burdan çıkan sonuç budur.Çok iskeleti bozmadan üzerine katkılar yapıyor demek ki, Onur zamanı geldiğinde oynacaktır.

Ufak şeylere çok takılan bir milletiz.Belirli bir sayı var ve üzerine maalesef çıkılamıyor yoksa şu ülke de o formayı hak eden kişi sayısı çok..

futureless
12.Ekim.2012, 15:27
Volkan, Gökhan, Semih, Ömer, Hasan, Hamit, Mehmet, Arda, Emre, Sercan, Umut via Lig Tv.

uAburak89
12.Ekim.2012, 15:30
Diziliş 4-2-3-1, Hamit tercihi Razvan Rat ile mücadele etsin diye herhalde. Çıkabilecek iyi kadrolardan birisi bu.

ReaList
12.Ekim.2012, 15:36
Şu tek forvet hastalığından Milli Takımı bir türlü kurtaramadık gitti. Ortasahalar üretken olmazsa işimiz zor. Romanya'da aynı düzen ve anlayışla sahada olursa maç sıkışır ve beraberlik sonucu alır götürür.

davidvilla
12.Ekim.2012, 15:36
Gokhan ? sakatlandı mı ?

BleedingMoon
12.Ekim.2012, 15:47
arda'yı kanatta kullansa keşke avcı.

uAburak89
12.Ekim.2012, 15:57
Arda konusunda ntvsporda konuşurken, kendi kulübünde de aynı mevki deoynuyor falan dedi. Zaten taktik 4-2-3-1 olacakmış, 3'lünün ortasında ilk tercih hatta belki de tek tercih Arda olur.

kasım akdemir
12.Ekim.2012, 16:05
Volkan - GG - EGEMEN - ÖMER - solda ARDA - ortada EMRE - TOPAL - sağda HAMİT - forvet arkası Emre Çolak - UMUT

SacrificeGGTC
12.Ekim.2012, 16:23
Aslında fena değil kadro seçimi. Hamit'in Rat'ın karşısındaki performansını merakla bekliyorum.

Walter Sakana
12.Ekim.2012, 16:37
Bugün Mevlüt'ü oynatacak gibi bir izlenim verdi bana Abdullah hoca. Dün NtvSpor'da Mevlüt'ün ligde 4 gol attığını söyledi birkaç kere. Bunu Mevlüt'ü oynatacağına dair bir ipucu olarak mı söyledi yoksa "bakın 4 gol atmış Mevlüt bile oynamıyor" mesajı vermek için mi söyledi maçta göreceğiz.

ommix
12.Ekim.2012, 16:42
Volkan, Gökhan, Semih, Ömer, Hasan, Hamit, Mehmet, Arda, Emre, Sercan, Umut via Lig Tv.

Kadro bu şekil olacakmış.Arda kendi takımında çok az ortada oynadı.Genelde kanatlarda oynuyor bu sene de.Kanatta daha etkili oluyor.Simeone başlarda ortaya çekti ama orta istediği verimi alamayınca yine kanatlarda kullanıyor

ForsakeN
12.Ekim.2012, 16:59
4-3-3 de oynayabilir bu kadro çok rahat.

----Topal----
Hamit-Emre

Sercan-Arda
----Umut-----

europeanconquer
12.Ekim.2012, 17:32
Volkan
GG-Semih-Ömer-Hasan Ali
Nuri-Emre
Arda-Selçuk-Sercan
Umut

Çok mu zor anlamıyorum ki.Özellikle şu 5'li oyunun hakimiyetini tamamiyle bize verir.

petrol_fb12
12.Ekim.2012, 17:34
Volkan
GG-Semih-Ömer-Hasan Ali
Nuri-Emre
Arda-Selçuk-Sercan
Umut

Çok mu zor anlamıyorum ki.Özellikle şu 5'li oyunun hakimiyetini tamamiyle bize verir.

Selçuk formsuz..Semih'te..Umutta...Onun için..defans için..egemen...Sol kanat için..Caner...Forvet içinde...Burak düşünelebilirdi...Ha birde...Emre colak niye yok diye sormamak elde değil ? Emre-caner arasında kararsız kalırıdm..sırf tecrübesi var diye...caner'i oynatırdım..

uAburak89
12.Ekim.2012, 17:37
Burak Yılmaz sakat, 2. maçta dahi olmama ihtimali var. Bugün duruma göre 60'lı dakikalarda Mevlüt dahil olabilir oyuna.

sarianet
12.Ekim.2012, 18:11
En az 3 farklı skorla yeneriz

GeorgeWeah
12.Ekim.2012, 18:17
2-1 ya da 3-1 alırız gibime geliyor. Goller de Umut ( 2 ) ve Arda olur. :)

europeanconquer
12.Ekim.2012, 18:25
Selçuk formsuz..Semih'te..Umutta...Onun için..defans için..egemen...Sol kanat için..Caner...Forvet içinde...Burak düşünelebilirdi...Ha birde...Emre colak niye yok diye sormamak elde değil ? Emre-caner arasında kararsız kalırıdm..sırf tecrübesi var diye...caner'i oynatırdım..

Selçuk her an her şeyi yapabilecek bir oyuncu.Yani fiziksel açıdan hazır Semih yerine sakatlığı yeni atlatmış Egemen'mi ilk 11 oynayacak ? Burak sakat o yüzden yok,Caner ise Sercan kadar güven vermiyor bana.

Walter Sakana
12.Ekim.2012, 18:30
1-0 (gol: Arda yada oynarsa Caner)

RaSenGan
12.Ekim.2012, 18:56
Selçuk ve Burak sakatlıkları sebebiyle kadrodan çıkarılmış.Umarım Selçuk'ta ciddi bir şey yoktur.Burak'ın çok ciddi bir şeyi olmadığını biliyorduk zaten.

ReaList
12.Ekim.2012, 18:58
Sercan top ayağına geldiği zaman iyi oynayan bir oyuncu ama topsuz oyunda kendisini fazla göstermiyor. Umarım bugün farklı bir anlayışla sahada olur. Caner bugün mutlaka kullanılması gereken oyuncuların başında geliyor. Son zamanlardaki üstün formu bu maçta skora yansıyabilir.

Börk
12.Ekim.2012, 19:16
son idmanda sakatlanmış çekilen mr da sol uyluk arka kas grubunda ödem tespit edilmiştir. bu nedenle türkiye-romanya kadrosundan çıkarılmıştır.

Universal
12.Ekim.2012, 19:31
An itibari ile farklı bir zafer bekleyenlerdenim, nedenini bilmem; ama öyle olacak gibi.

Universal
12.Ekim.2012, 19:36
Selçuk ve Burak sakatlıkları sebebiyle kadrodan çıkarılmış.Umarım Selçuk'ta ciddi bir şey yoktur.Burak'ın çok ciddi bir şeyi olmadığını biliyorduk zaten.

Fark isterken bunu okumamıştım, zor maç olacak, iddaa oynamadan önce öğrensem iyi olurdu. :)

IcedEarth
12.Ekim.2012, 19:44
Fark isterken bunu okumamıştım, zor maç olacak, iddaa oynamadan önce öğrensem iyi olurdu. :)

Zaten Selçuk oynamayacaktı, Burak da pek o kadar etkili değil bence.

Selçuk'un sakatlığının düzmece olduğunu düşünenlerdenim bu arada. Oynatmayacaktı, daha fazla tepki çekmemek için sakatlık haberi çıkardılar. Selçuk da efendi adam, hayır dememiştir.

vuque
12.Ekim.2012, 19:49
"Selçuk İnan Yedek kalmasına kızıp kampı terketmiş ama açıklanan sebep sakatlık" şeklinde bir tweet gördüm ne derece doğru acaba?

uAburak89
12.Ekim.2012, 19:50
Selçuk çarşamba antremanında sakatlanmış. Kulübe de bilgi verilmiş. Sezona iyi başladığı halde oynatılmadığı için tepki gelmişti, mevcut durumda fazla tepki veren olacağını sanmıyorum, düzmece yapacak kadar düşmemişlerdir.

ForsakeN
12.Ekim.2012, 19:52
Bir oyuncu oynatılmadı diye düzmece sakatlıklara başvurulduğunu düşünüyorsak ya Milli takımı çok aşağılıyoruz ya da Selçuk İnan'ı çok büyütüyoruz.

IcedEarth
12.Ekim.2012, 20:24
Bir oyuncu oynatılmadı diye düzmece sakatlıklara başvurulduğunu düşünüyorsak ya Milli takımı çok aşağılıyoruz ya da Selçuk İnan'ı çok büyütüyoruz.

Valla takımın banko yazılacak 3 oyuncusundan biri hiç oynatılmıyorsa istediğimi düşünürüm, kimse de sorgulayamaz.

Universal
12.Ekim.2012, 20:36
Eğer bir milli takım bir oyuncu ile savaşıyorsa varsın turnuvalara katılmayalım.

BaFraLı
12.Ekim.2012, 20:41
Benimde anlamadığım sanki senin takımında Kaka,Xavi,Lampard gibi orta saha oyuncuları varda Selçuk'u kesiyorsun.

Bu adamı ilk 11 oynatmamanın pek bir açıklması yok bana göre. Yok iskelet oluşturuyorum yok şu çocuk şu takımda hep oynuyor yok şu bizimle son 15 maçtır beraber falan bunlar çok saçma bahaneler.

Sakatlığı varsa tabiki oynayamaz ama takıma monte edilmesi gereken oyunculardan.

Ralph
12.Ekim.2012, 20:41
Bu arada Portekiz hayatının en kısır oyununu oynuyor sanırım. Rusya'ya yeniliyor 1-0 ama ortada oyun yok.

di canio
12.Ekim.2012, 20:57
Türkiye: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Semih Kaya, Emre Belözoğlu, Hamit Altıntop, Gökhan Gönül, Umut Bulut, Arda Turan, Mehmet Topal, Ömer Toprak, Sercan Sararer

Romanya: Ciprian Tatarusanu, Razvan Rat , Gabriel Tamas , Alexandru Bourceanu , Vlad Chiriches , Ciprian Marica , Gabriel Torje , Gheorghe Grozav , Dorin Goian , Mihai Pintilii , Bogdan Stancu

Kaynak: mackolik.com (http://www.mackolik.com/Match/Default.aspx?id=797566)
tff.org (http://www.tff.org/Default.aspx?PageID=467&GameID=97)'da da aynı kadrolar yayınlandı.

Gncl1905
12.Ekim.2012, 21:12
Türkiye: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Semih Kaya, Emre Belözoğlu, Hamit Altıntop, Gökhan Gönül, Umut Bulut, Arda Turan, Ömer Toprak, Sercan Sararer

Romanya: Ciprian Tatarusanu, Razvan Rat , Gabriel Tamas , Alexandru Bourceanu , Vlad Chiriches , Ciprian Marica , Gabriel Torje , Gheorghe Grozav , Dorin Goian , Mihai Pintilii , Bogdan Stancu

Kaynak: mackolik.com (http://www.mackolik.com/Match/Default.aspx?id=797566)
tff.org (http://www.tff.org/Default.aspx?PageID=467&GameID=97)'da da aynı kadrolar yayınlandı.

Biz niye 10 kişiyiz :D Ya da kör oldum sayıyorum sayıyorum 10 kişi çıkıyor :)

Fena kadro değil. Kazanırız inşallah zor bir maç olacak gibi.

Düzenleme: Mehmet Topal da kadrodaymış. Zaten ismini göremeyince şaşırmıştım Abdullah Avcı'nın bankosu.

darkkobal123
12.Ekim.2012, 21:15
Burak ve Selçuk hangi ara sakatlandı yahu ? Kadro ise ideal'e yakın gibi.

bySilver
12.Ekim.2012, 21:17
Kazanmaktan başka çare var mı ?

sananes
12.Ekim.2012, 21:50
Ben bu Ömer Toprak'ı hiç beğenmiyorum nedense. Bir gün çok kötü yakacak o bizi.

Ayrıca Saraçoğlu'nun zemini çok bozuk. Düzelmesi için bir boşluk bulup dinlenmesi gerekiyor. Milli maçı burada oynatmak bu maç için hatalı bir karar olmuş.İstediğini yapamıyor zemin yüzünden yetenekli oyuncularımız.

pele96
12.Ekim.2012, 22:08
Omeri ben begeniyorum elimizdeki en iyi defans.1-0 veya 2-0 aliriz maci topu son noktaya getiremiyoruz.

sananes
12.Ekim.2012, 22:10
Keşke Emre Çolak sahada olsaydı. En potansiyelli Türk kendisi oysa.

Ralph
12.Ekim.2012, 22:10
Milli takımın içi geçmiş. Şu maçı 1-0 kazansak ne olur ki ruh yok.

Ralph
12.Ekim.2012, 22:11
Emre'nin kuyruk sokumu gitti :)

sarianet
12.Ekim.2012, 22:16
Şaka mı bu

Oceanus
12.Ekim.2012, 22:16
Volkan yapma Volkan yapma

pele96
12.Ekim.2012, 22:17
Golu yedigimize sevinen tek ben degilimdir umarim.

sananes
12.Ekim.2012, 22:19
Ya Volkan senin gözüne perde mi iniyor arkadaş arada sırada! bu yüzden dünya'nın en iyi kalecilerinden biri olamıyorsun. En iyi kaleciler denilenlerin çıkaramadığı topları bile çıkarıyorsun ama böyle hatalı golleri de o kaleciler futbol hayatları boyunda 1-2 kez yiyorlar en fazla.

uAburak89
Semih'in hatası var, orada alamıyorsa faul yapmalıydı en azından. Sonrasında telafi şansı Volkan'a geldi ama dengesiz çıktı. En azından kırmızı görmedi, oyun anlayışını değiştirmemiz lazım dönebilir maç.

sananes

ya işine git arkadaş saçma sapan konuşma şurda!

Oceanus
12.Ekim.2012, 22:20
Volkandan beklenen birşey patlamaya hazır bir bomba adeta.

pele96
12.Ekim.2012, 22:21

Sacma sapan? Maci izlemiyorsun sanirim.

Oceanus
12.Ekim.2012, 22:22

Arkadaş haklı oynanan oyuna bir bakarmısın hakkettik sonuna kadar golü yemeyi...

sui generis
12.Ekim.2012, 22:23
önce Semih ardından Volkan .. olmadı bu. kimse şut çekmiyor , işimiz zor.

Escochae
12.Ekim.2012, 22:23
kimse faturayı volkan'a kesmesin. Şu oyunla k.bakmayında yenilmemiz haktır.

uAburak89
12.Ekim.2012, 22:24
Hamit - Caner değişikliği ve Sercan'ın sağa geçmesiyle kanatları etkili kullanabiliriz. Risk almak lazım ilk 15 dakika kritik, Sercan ve Gökhan ile sağdan, Fenerbahçe'den birbirlerine alışkın olan Hasan - Caner ikilisiyle soldan geliriz.

europeanconquer
12.Ekim.2012, 22:25
Golde Volkan çok basit bir hata yaptı.Normalde yapmazdı ama oluyor öyle şeyler.

Topal'ı çıkarıp Nuri'yi almalı ikinci yarı.Kötü oynamıyor ama Sercan'da çıkıp Mevlüt girebilir ve 4-4-2 ye dönebiliriz.

Gncl1905
12.Ekim.2012, 22:27
Semih'in hatası var, orada alamıyorsa faul yapmalıydı en azından. Sonrasında telafi şansı Volkan'a geldi ama dengesiz çıktı. En azından kırmızı görmedi, oyun anlayışını değiştirmemiz lazım dönebilir maç.

Maç başından beri Semih nasıl oynuyor diye takip ediyorum orada zaten yapması gerekeni yapıp topu uzaklaştırdı bence; arkası dönük oyuncudan alması çok çok zordu. Top kötü yere gitti. Sonradan atak yapan rakip oyuncuya Gökhan Gönül daha yakındı aslında ama Gökhan uyudu. Ömer yetişti ama Volkan Ömer'in yetişemeyeceğini düşündü herhalde sonuç olarak aynı takımda değiller tam olarak neler yapıp neler yapamayacağını bilemez Volkan da Ömer'in. Sonuç olarak kötü bir gol yedik bizim açımızdan kötü oldu.
Semih'de gelişmesi gereken biraz fizik.

Yediğimiz golden de öte hiçbir şey yapmıyoruz maçta. Pozisyonumuz yok resmen. Nasıl yapar nasıl halleder Abdullah Avcı bilemem ama hücum anlamında bir şeyler yapmamız gerek.

sui generis
12.Ekim.2012, 22:29
Maçı kazanmak istiyorsak Topal'a gerek yok artık. onu çıkarıp Nuri'yi ve Hamit'i de çıkarıp Caner'i almalıyız. hiç oynamadık desek yeridir. Semih'in kafa vuruşundan başka şutumuz yok heralde.

sarianet
12.Ekim.2012, 22:29

Golü yemeyi hak etmişiz falan ayrı da golü yemeye sevinmek ne arkadaş hiç mi milli gururunuz yok

Night_Mare17
12.Ekim.2012, 22:30
Hamit ve Topal orta sahada boşuna duruyorlar şu ana kadar. Hele Hamit milli takımda yine çok kötü.

berkay123456
12.Ekim.2012, 22:34
Umut'u gören?

pele96
12.Ekim.2012, 22:34
Golü yemeyi hak etmişiz falan ayrı da golü yemeye sevinmek ne arkadaş hiç mi milli gururunuz yok

Genelde golu yedikten sonra DINK eder bizim insanimiza.Ikinci yari gorursunuz demek istedigimi oyuncu degisikligi olmasa dahi cok daha farkli oynayacagiz.

Oceanus
12.Ekim.2012, 22:39
2 gelicek bu dakikalarda değişen bişey yok gibi...

sarianet
12.Ekim.2012, 22:40
O maddeyi atanı sabaha kadar döveceksin

furkan58
12.Ekim.2012, 22:44
Yediğimiz golün linkini verebilecek var mı çok merak ettim golü izleyemedim de.

Oceanus
12.Ekim.2012, 22:45
Yediğimiz golün linkini verebilecek var mı çok merak ettim golü izleyemedim de.

Klasik volkan golü. Topalın çıkması lazım artık..

Gncl1905
12.Ekim.2012, 22:49
Romanya da kapandı aç açabilirsen şimdi.

Oceanus
12.Ekim.2012, 22:53
Mevlüt nedir arkadaş Sok Caneri Nuriyi Emre Çolağı Mevlütü hangi akla hizmet sokarsın.

pele96
12.Ekim.2012, 22:55
Tribunde KVPnin muzigi mi caliyor banami oyle geliyor?

Ralph
12.Ekim.2012, 22:55
Sigara mı yaktı spiker bana mı öyle geldi :D Çakmak çakma sesi geldi.

Night_Mare17
12.Ekim.2012, 22:57
Orta sahamız çok kötü. Oyunu resmen Semih Kaya'ya kurdurtuyoruz.

Oceanus
12.Ekim.2012, 22:58
Hasan Aliden başka kaleye şut atan adam yok. Emre Çolak giricek hadi aslanım.

pele96
12.Ekim.2012, 23:01
Nuriyi niye sokmuyor anlamadim Ingilterede adam super oynuyor deniliyordu.

Universal
12.Ekim.2012, 23:02
Dünya Kupasına artık evimizin salonundan bakarız, tabii içimizden birileri Brezilya'ya tatile gitmediği sürece...

Takımda ruh filan yok, gol beklemeyin.

Escochae
12.Ekim.2012, 23:05
Emre yerine Caner girmeliydi kanatları kullanabilmemiz adına. Ama Emre yanıltır beni umarım

Ralph
12.Ekim.2012, 23:06
Yahu şu zor topları ne çok seviyoruz. Önünde adam var Mehmet Topal'ın, gidiyor derinlemesine 5 adamın içinde olan tek bir adama top atıyor.

pele96
12.Ekim.2012, 23:08
Dünya Kupasına artık evimizin salonundan bakarız, tabii içimizden birileri Brezilya'ya tatile gitmediği sürece...

Takımda ruh filan yok, gol beklemeyin.

Sonra yok biz niye bu turnuvada yokuz diye aglaniyoruz.Ipi bastan SIKI tutmaliyiz.Mac boyle biterse Romanya 9 Puan Hollanda 9 Puan Turkiye 3 Puan olacak.

Oceanus
12.Ekim.2012, 23:08
Bu oyunla bişey yapamayız çok kötü oynuyoruz

pele96
12.Ekim.2012, 23:10
Hamit kalsaydi iyiydi.Uzaktan 2sut vuran adamimiz var diyebilirdik.

ReaList
12.Ekim.2012, 23:13
Biz Hiddink'i niçin kovduk ki ?
Oyun anlayışı aynı, oyuncu tercihleri aynı, plan strateji aynı.
Hiddink Oğuz'u dinlerdi Avcı Buruk'u dinliyor fark ?

Oceanus
Emreyi çıkarıyor kardeşim topal ı çıkar işte risk al biraz hala defans yapıcak

sarianet
Aykut kocamanın selçuk aşkı gibi abdullah hocanın da topal aşkı var galiba

footballer33
12.Ekim.2012, 23:14
Bugün takım olarak, hiç iyi değiliz. Oyuna kim girerse, kim çıkarsa söyleyecek bir sözüm yok. Bu skordan sonra da, çok zor Dünya Kupası'na gitmemiz. Ancak, kalan tüm maçları ve özellikle de Romanya'yı dışarda yenerek telafi edebiliriz bugünü.

Universal
12.Ekim.2012, 23:15
Bu milli takımın başına sonunda Daum'u getireceğiz. Görünen o.

ReaList
12.Ekim.2012, 23:16
Bir oyuncu düşünün ki arkasında Dortmund, Feyenord, Real Madrid ve Liverpool olsun. Sen hala bu adamdan faydalanamıyorsan, takımı bu oyuncu üzerinde kuramıyorsan ne demeli.Daha sonra yok efendim niye Mesut bizi seçmemiş. İyi ki seçmemiş, seçmemiş ki Mesut olmuş.

Night_Mare17
12.Ekim.2012, 23:19
Mehmet Topal maç başından beri sağa sola atmaktan başka bir şey yapmadı bile diyemeyeceğim. Sağa sola bile atamadı sırf karambole , dar alana atıyor topu hiç bir iş yapmadı ve 90 dakika sahada.

Oceanus
12.Ekim.2012, 23:21
Valla uykum geldi maçı izlerken kapattım yok böyle bir maç hatırlamıyom yani böyle sıkıcı bir milli maç

ThersoN
12.Ekim.2012, 23:23
belki çok erken ama bu gruptan hollanda ve romanya çıkar artık.. biz de yine kendi içimizdeki kavgalarla boğuşuruz yeni bir TD getiririz o da olmaz yine boğuşuruz bla bla bla..

Universal
12.Ekim.2012, 23:23
Keşke basketbol gibi havlu atma olsa, hiç olmazsa +5 izlemeyiz.

RaSenGan
12.Ekim.2012, 23:26
Keşke basketbol gibi havlu atma olsa, hiç olmazsa +5 izlemeyiz.

Boks olmasın :D

Ralph
12.Ekim.2012, 23:27
"Roman Havası" başlıkları atar yarın gazeteler artık.

uAburak89
I love you Alex mi dediler, ben mi yanlış duydum. :D

Gncl1905
Şu maça 02 çifte oynayacaktım yine de dedim milli takımımız kazanır. İçimde bir umut vardı. Yok arkadaş umut falan yalanmış bendeki umudun çeyreği şu oyuncularda olsaydı maçı almıştık.

William Rookwood
12.Ekim.2012, 23:30
Yazıklar olsun... Berbat bir oyun doğru düzgün bir pozisyonumuz bile yok.

uAburak89
Her açıdan rezil bir akşamı geride bırakıyoruz, sahadaki oyunun izahı yok.

Rumenlerin cebine bileti koyup gönderiyoruz.

Oceanus
Şu maça zerre kadar üzülmedim sonuna hakettik sonuna kadar çıkıp birileri milli gurur filan sayıklamasın ilk önce sahadakilerde olucak o milli gurur bizde olsa nolur.

Nedvedmania
12.Ekim.2012, 23:31
Şu milli maçlar hiç ilgi çekici gelmiyor bana. Zorla izliyorum nerdeyse.

I love you Alex mi dediler, ben mi yanlış duydum. :D

Doğru duydun.

europeanconquer
12.Ekim.2012, 23:32
Diyecek bir şey yok.Romanya gibi kapanan takıma karşı Topal gibi adamı 90 dk sahada tutan birinden pek bir şey beklemem ben.

Lucas Neill
Abdullah Avci hakliymis Selcuk Inan bu doldurt bosalt sisteminin oyuncusu degilmis

ReaList
Yarından itibaren yine hesap kitap işleri başlar

http://a1210.hizliresim.com/12/d/dw5f2.jpg

pele96
"Roman Havası" başlıkları atar yarın gazeteler artık.
Bence direk Abdullah Avci hedef olacak ve taki secimi elestirilecek.

Şu maça 02 çifte oynayacaktım yine de dedim milli takımımız kazanır. İçimde bir umut vardı. Yok arkadaş umut falan yalanmış bendeki umudun çeyreği şu oyuncularda olsaydı maçı almıştık.
Sahada bir Umut vardi oda birsey yapamadi :D

C h A o S
12.Ekim.2012, 23:39
Gökhan Gönül'den başkası yalan.Onun gibi 5-6 oyuncu daha olsa her şey farklı olur.Onun hırsı ve mücadelesi diğer oyuncuları topla anca eder.

footballer33
12.Ekim.2012, 23:41
Bu sonuçtan sonra gruptan çıkmak mucizelere kaldı. Romanya'yı dışarda yenmek bir yana, içerde Hollanda dahil puan kaybı yaşamaması lazım milli takımın. Geçmiş ola.

pele96
12.Ekim.2012, 23:43
Bu sonuçtan sonra gruptan çıkmak mucizelere kaldı. Romanya'yı dışarda yenmek bir yana, içerde Hollanda dahil puan kaybı yaşamaması lazım milli takımın. Geçmiş ola.

Bunlar icin Milli takimi degistirmemiz lazim.Eger Hollanda macina kadar tek puan kaybedersek herkese gecmis olsun/

GebzeLi1907
12.Ekim.2012, 23:43
2014 e elveda dedik sayılır.Playoff mucize.Sabiha gökçenden son 20 dakkaya yetişebildim o da yetti.İğrenç bir futbol vardı.
Romanlar ise çok disiplinli geldi gözüme.Hollandayı da içerde zorlayabilirler.

Universal
12.Ekim.2012, 23:45
Boks olmasın :D

Bencede boks olacaktı o, düşün maç ne hale getirdi beni. :n:

sarianet
12.Ekim.2012, 23:49
Ya bütün hocalar mı yanlış yaptı abdullah hocadan önce kaçı gitti geldi milli takım ruhu yok oyuncularda
Biri yedek kaldığı için trip atar ya sen kimsin messi misin trip atıyosun milli forma kutsaldır trip atma yeri değil
Dini imanı para olmuş futbolun

hakan769
12.Ekim.2012, 23:51
Davidvilla gozlerinden operim.

Kaka Leite
12.Ekim.2012, 23:55
Emre atılan bir topu da pas yada orta ile değerlendirebilseydi keşke..

Caner girsin diye beklerken Emre girince zaten anladım bişey olmayacağını çünkü daha erken.Sağlık olsun...

darkkobal123
12.Ekim.2012, 23:56
Güle güle 2014 Dünya Kupası, hoşgeldin 2018 Dünya Kupası Ön Elemeleri ...

Trabzonspor
12.Ekim.2012, 23:58
Ya bütün hocalar mı yanlış yaptı abdullah hocadan önce kaçı gitti geldi milli takım ruhu yok oyuncularda
Biri yedek kaldığı için trip atar ya sen kimsin messi misin trip atıyosun milli forma kutsaldır trip atma yeri değil
Dini imanı para olmuş futbolun

Oyuncuya ders vermek istiyorsalar bu oynamayan oyuncular yerine oynamamis ama bu formayu gimek isteyen her kim varsa onu oynatacaksin kimse vazgecilmez oldugunu dusunmeyecek.Biz son 2 turnuvaya gidemedik bu adamlar vardi simdi bir turnuva oncesi daha yine ayni oyuncular yine ayni isler.

sarianet
12.Ekim.2012, 23:59
Merak ediyorum kadrodaki futbolcuların kaçta kaçı bu malubiyetin umrunda

Trabzonspor
13.Ekim.2012, 00:01
Bu arada İbrahim uzulmez birakti futbolu diye seviniyoduk Hasan Ali yoklugunu hissettirmiyor.Bir tane ortasi hedefi bulmadi,sacma sapan sutlar falan.

footballer33
13.Ekim.2012, 00:01
Bir de şu milli takım kadrosuna bir bakın. Hey gidi hey! 2 çok sağlam 11 çıkar. :)

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/485701_10151081133283251_2104120840_n.jpg

Bu arada İbrahim uzulmez birakti futbolu diye seviniyoduk Hasan Ali yoklugunu hissettirmiyor.Bir tane ortasi hedefi bulmadi,sacma sapan sutlar falan.
İbrahim Üzülmez milli takımda mı oynuyordu da futbolu bırakmasına sevindin? :) Ayrıca, Beşiktaş'ta ve milli takımda onun kadar özverili, savaşarak ve yüreğini ortaya koyarak oynayan bir sol bek var mı sence?

ReaList
13.Ekim.2012, 00:15

Hedef derken hangi hedef ?
Veya soruyu daha da açayım, Orda ortayı açması gereken oyuncular bekler mi kanatlar mı ?
Eğer senin sisteminde ve oyun felsefen içinde en diri görünen adam Gökhan Gönül,
En çok orta ve şut atan adam Hasan Ali ise ;
Sen maça 1-0 geride başlamışsındır.
Hakan Şükür döneminden kalan bu sistemin artık değişmesi gerekiyor. Bu ülkede tek forvet oynayabilecek, orayı tek başına kaldırabilecek adam yok. Bıkmadık gitti şu tek forvet sevdasından :0:

Flawless Victory
13.Ekim.2012, 00:17
Benim anlamadigim nasil 20 kisi Turkiye kazanir diye oy kullaniyor?

Escochae
13.Ekim.2012, 00:22
Hedef derken hangi hedef ?
Veya soruyu daha da açayım, Orda ortayı açması gereken oyuncular bekler mi kanatlar mı ?
Eğer senin sisteminde ve oyun felsefen içinde en diri görünen adam Gökhan Gönül,
En çok orta ve şut atan adam Hasan Ali ise ;
Sen maça 1-0 geride başlamışsındır.
Hakan Şükür döneminden kalan bu sistemin artık değişmesi gerekiyor. Bu ülkede tek forvet oynayabilecek, orayı tek başına kaldırabilecek adam yok. Bıkmadık gitti şu tek forvet sevdasından :0:

Olay tek forvet çift forvet olayı değil öyle olsaydı İspanya kupayı kaldıramazdı yazın. Bir sistemimiz yok ve organize olamıyoruz takım olarak.

mustangshelby
13.Ekim.2012, 00:24

Kısa ve net Duygusal bir milletiz.

ReaList
13.Ekim.2012, 00:28
Olay tek forvet çift forvet olayı değil öyle olsaydı İspanya kupayı kaldıramazdı yazın. Bir sistemimiz yok ve organize olamıyoruz takım olarak.

Aynı şeyi söylüyorum bende : )
Örnek kullanırken İspanya ve Barcelona'yı ayrı tutmak gerek. Onlar 11 tane defansla başlasa yine gol atarlar. Ama bizim bu sistem, bu anlayış ve bu felsefeyle başarılı olmamız zor. Defans oyuncuları Orta alan oyuncularından daha çok topla haşır neşir. Tek forvet oynadığınız zaman kanattan ve geriden gelecek adamları gol ayağı olması lazm, bizimkiler ne ayak daha çözemedim. Koymuşuz 2 stoper'in arasına tek forvet, garibim 90 dakika boyunca onun kucağından bunun kucağına. Daha sonra niye sol bek en fazla şut atan adam olur...

TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Ekim.2012, 01:29

o sadece burda degil butun anketlerde oyle bir yuzde vardi bugun. ki yenemeyecegimiz bir takim degildi romanya, macin oncesinde herkesin dusunduguydu. cok normal.

volkanin cok sacma bir cikisiyla kaybettik, macin hakki beraberlikti. hatta 0-0 :)
volkan oyle bir cikis yapti ki golde sanki cebine para koymuslar. sike yap desen daha fazlasini yapamazdi.
onun disinda topu cizgiden gecirmek disinda problemimiz yok. hala gol atma problemini cozemedik ama romanya da cok iyi defans yapiyor. maci izlerken sinir oldum. cok sevimsiz bir mac izledik. sanslar bulduk ama bu sefer de beceriksizligimiz ortaya cikti maalesef. ama romanya bu futbolla cok cok az gol yer, mudafaasi mukemmel bir takim.

pele96
13.Ekim.2012, 01:36
Topu son noktaya 6 Pas dedigimiz alana tasiyamiyorsak tasidigimizda rakip takimda kaliyorsa tek forvet degil 10 kisiyide koysan forvete gol atamazsin.Anca uzaktan vuracaksin.Ona carpacak bundan sekecek onune dusecek baska turlu atamayiz gol.Forvetlerimiz kotu degil.Burak , Umut , Mevlut bu adamlar kotu degil.Fakat arkadan 2tane top gelmezse oraya Ronaldoyla Messiyide koysan geri gelip almak zorunda bu kadar da iyi oyuncumuz yok.

TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Ekim.2012, 01:38
istersen ronaldoyu getir, tasiyabilecek mi bakalim topu altipasa :D
bugun portekiz ronaldoyla rusyaya yenildi. karsinda saglam bir defans varsa tiriskadan gol yemeyeceksin. ondan sonra tirmalarsin 90 dakka gol atacam diye. :n:

petrol_fb12
13.Ekim.2012, 01:41
Futbolumuz bu kadar...

pele96
13.Ekim.2012, 01:50
istersen ronaldoyu getir, tasiyabilecek mi bakalim topu altipasa :D
bugun portekiz ronaldoyla rusyaya yenildi. karsinda saglam bir defans varsa tiriskadan gol yemeyeceksin. ondan sonra tirmalarsin 90 dakka gol atacam diye. :n:

Rusya ilede Romanyayi karsilastirmayalim :D

TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Ekim.2012, 01:53
maci izledigim icin soyledim zaten :)
rusya da romanya gibi 1-9-1 oynadi. ikisi de bildigin defans yapti. ben pek fark goremedim bugunku rusya ve romanya arasinda. belki iyi bir oyun oynamadilar ama iyi bir defans yapmayi becerdiler rumenler bence. bir rusya degiller belki ama adamlar 9 puanla liderlik koltuguna oturmus durumdalar. hollanda macinda da puan cikarirlarsa liderlige oynayacaklar. rusya ile mukayese etmeye de gerek yok. olan olmus :n:

pele96
13.Ekim.2012, 02:05
maci izledigim icin soyledim zaten :)
rusya da romanya gibi 1-9-1 oynadi. ikisi de bildigin defans yapti. ben pek fark goremedim bugunku rusya ve romanya arasinda. belki iyi bir oyun oynamadilar ama iyi bir defans yapmayi becerdiler rumenler bence. bir rusya degiller belki ama adamlar 9 puanla liderlik koltuguna oturmus durumdalar. hollanda macinda da puan cikarirlarsa liderlige oynayacaklar. rusya ile mukayese etmeye de gerek yok. olan olmus :n:
Ben Portekiz macini izlemedimde Romanya ile Rusya arasinda bireysel olarak bayagi bir fark var yani.Aslinda pek umutsuzlugada dusmememiz gerekir.Kendimizi toplarsak.Birdahaki Hollanda , Romanya maclarina kadar puan kaybetmezsek Romanya da diger takimlara karsi puan kaybederse bir umut gecebiliriz.

Walter Sakana
13.Ekim.2012, 02:14
Ben Portekiz macini izlemedimde Romanya ile Rusya arasinda bireysel olarak bayagi bir fark var yani.Aslinda pek umutsuzlugada dusmememiz gerekir.Kendimizi toplarsak.Birdahaki Hollanda , Romanya maclarina kadar puan kaybetmezsek Romanya da diger takimlara karsi puan kaybederse bir umut gecebiliriz.

173. mesaja yönlendireyim o zaman ben seni :)

http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2341615#post2341615

mustangshelby
13.Ekim.2012, 02:17

http://imageshack.us/a/img687/830/dw5f2.jpg

mustangshelby
13.Ekim.2012, 02:17

helal olsun aynanda :)

Walter Sakana
13.Ekim.2012, 02:40
Emre Çolak'ın bugün ayakları tutmuyordu oyuna girdiğinde. O hissi amatör veya profesyonel farketmez futbol oynamış kişiler çok iyi bilir. Galatasaray'da ne kadar oynarsa oynasın ilk milli maçına çıktı hem de çok kritik bir maçta çok kritik bir anda oyuna girdi. Ayağına gelen her topu ezdi, ne top sürebildi ne pas atabildi heyecandan. Zamanında aynı duyguyu yaşadığım için çok iyi biliyorum, öyle bir şey oluyor ki ayaklarınız yere yapışıyor sanki, kaldıramıyor uzatamıyorsunuz. Emre'yi izlerken çok net bir şekilde gördüm bahsettiğim durumu yaşadığını.

Bu yüzden Abdullah Avcı'yı kınıyorum. Hazırlık maçlarında milli yapsana çocuğu ya da daha kolay örneğin Estonya maçında. Kalkıp böyle bir maçta ortaya atıyorsun ilk milli maçında. Hadi Emre Çolak şu dönemde çok formda olsa, Galatasaray'da harikalar yaratsa anlarım fakat öyle bir durum da yok.

Önceden çok sevdiğim Abdullah Avcı benim gözümde bitmiştir artık;

Selçuk İnan'ı oynatmadığı için değil, neden oynatmadığına dair yaptığı samimi olmayan açıklamalardan dolayı
Onur'u kadroya çağırmadığı için değil, neden çağırmadığı konusunda yaptığı son derece saçma açıklamadan dolayı
Emre Çolak'ı oynattığı için değil, böylesine kritik bir maçta kurtarıcı olarak sahaya sürdüğünden dolayı
Romanya'ya yenildiğimiz için değil, daha 3.maçta gruptan çıkma şansımızı büyük ölçüde kaybettiğimizden dolayı

petrol_fb12
13.Ekim.2012, 03:02
Emre Çolak'ın bugün ayakları tutmuyordu oyuna girdiğinde. O hissi amatör veya profesyonel farketmez futbol oynamış kişiler çok iyi bilir. Galatasaray'da ne kadar oynarsa oynasın ilk milli maçına çıktı hem de çok kritik bir maçta çok kritik bir anda oyuna girdi. Ayağına gelen her topu ezdi, ne top sürebildi ne pas atabildi heyecandan. Zamanında aynı duyguyu yaşadığım için çok iyi biliyorum, öyle bir şey oluyor ki ayaklarınız yere yapışıyor sanki, kaldıramıyor uzatamıyorsunuz. Emre'yi izlerken çok net bir şekilde gördüm bahsettiğim durumu yaşadığını.

Bu yüzden Abdullah Avcı'yı kınıyorum. Hazırlık maçlarında milli yapsana çocuğu ya da daha kolay örneğin Estonya maçında. Kalkıp böyle bir maçta ortaya atıyorsun ilk milli maçında. Hadi Emre Çolak şu dönemde çok formda olsa, Galatasaray'da harikalar yaratsa anlarım fakat öyle bir durum da yok.

Önceden çok sevdiğim Abdullah Avcı benim gözümde bitmiştir artık;

Selçuk İnan'ı oynatmadığı için değil, neden oynatmadığına dair yaptığı samimi olmayan açıklamalardan dolayı
Onur'u kadroya çağırmadığı için değil, neden çağırmadığı konusunda yaptığı son derece saçma açıklamadan dolayı
Emre Çolak'ı oynattığı için değil, böylesine kritik bir maçta kurtarıcı olarak sahaya sürdüğünden dolayı
Romanya'ya yenildiğimiz için değil, daha 3.maçta gruptan çıkma şansımızı büyük ölçüde kaybettiğimizden dolayı

Caner nerde ? Son zamanlarda süper form tuttu...Bu hocayı neden getirdiler ? ALın size cevabı..

"PLAY-OFF SİSTEMİNE GEÇİLİYORDU BELEDİYE..MÜHTİŞ BİR ATAK YAPIP İLK DÖRT'E GİRDİ..TABİ BU NE "TFF NE DİGİTÜRK" İŞİNE GELDİ..HEMEN ALDILAR ONU ORDAN MİLLİ TAKIMIN BAŞINDAN,BAKTIK BAŞ EDEMİYORUZ HOCAYI ALIRIZ"...

Üzgünüm ama ...futbolumuz...bir 10 sene daha gelişmez..çünkü ayaklarımızda problemler yok.."ZEKA OLARAK COK GERİDEYİZ"...90 ların milli takımını özledim..pas yapan,koşan...üstündeki formanın ağırlığını bilen...Zekasıyla top oynayan...

Sözlerine harfi harfine katılıyorum..

ForsakeN
13.Ekim.2012, 04:44
Altyapi yok altyapi. Emre Colak kac yildir futbol oynuyor,bugun formayi giyene kadar kac tane onemli maca cikti. Sadece heyecanla aciklanamaz bu. Gerekli egitimi aldiysan cikar 17yasinda da catir catir oynarsin. Biz hala Almanya'nin artiklariyla takim kurmaya calisalim. Bugun forma giyen oyuncular ;
Hasan Ali
Omer Toprak
Hamit
Sercan
Nuri
Mevlut
6etti. . Bunlar hep Almanlardan,Fransizlardan tabiri caizse caldigimiz oyuncular. 14te 6.. Tabloya bakin

pele96
13.Ekim.2012, 10:46

http://imageshack.us/a/img687/830/dw5f2.jpg

Anlatmak istedigim o resimdeki hale gelebilmek icin tek mactan puan kaybetmemiz yeter o hale daha dusmedik.

davidvilla
13.Ekim.2012, 11:14
Davidvilla gozlerinden operim.

:)

Şimdi butun yazdıklarımı buraya tek tek alıntılarım aldıgım tepkilerle beraber ama ben söylemiştim deyip şov yapmak saçma bir şey. Sadece fanatizmin gölgesinden cıkıp biraz futbola bakmak yeterli benim söylediklerimi görebilmek için çok basit şeyler.

Ben burada maç öncesi neredeyse bir savaş verdim ama hepimiz de biliyoruzki çoğumuz skor üzerine yorum geliştiriyoruz. Biz bugun kazanabilirdik de önemli olan o değil ki.

Maçtan önce düşündüklerimin hepsi çıktı hatta maglubiyet beklediğimi söylemiştim abartıyorsun diyen bile olmuştu. Romanya bizden daha iyi bir TAKIM. Topla da topsuz da. Biz de sadece yontulmamış yetenekler var. Adamların daha santradan sonra sahaya yayılışıyla bizim maçı kaybedecegimiz anlaşıldı. Bütün Avrupa futbol oynamayı biliyor biz adına futbol dediğimiz bir savaş veriyoruz.

Yıllardır milli takımda oynamayı haketmeyen oyuncular var sırf istanbul takımlarında oynadıkları için milli takıma seçiliyorlar ki o oynadıkları takımları bile haketmiyorlar o da ayrı konu. İsim verdiğim zaman yok fener düşmanlıgı yaptın yok bilmem ne yaptın deneceği için şu an hiç isim vermeyeceğim. Zaten yazacagımı yazmıştım.

Katılmayı haketmediğimiz bir turnuvaya katılamayacagız o yuzden fazla üzülmeye gerek yok.

Sonuç olarak tepki arkadaşlar tepki. Fanatizmin gölgesinden kurtulup biraz tepki vermemiz gerekiyor bu milli takım hepimizin.

BaFraLı
13.Ekim.2012, 11:16
Romanya Milli Takımını tebrik etmek lazım. Adamlar hak etti sağlam futbol oynadı artistleşmeden 3 puanı aldı gitti. Daha Romanya'nın içerde Andorra ve Estonya maçları var. 6 puanı alır muhtemelen.

Umarız Hollanda deplasmanda Romanya'yı yener bizde deplasmanda Macar'ları yeneriz diyecem ama bu gidişle çok zor.

BaFraLı
13.Ekim.2012, 14:11
Birde şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim ;

http://wwwextensor.blogspot.com/2012/10/milli-rezillikler.html?utm_source=tribunn.com&utm_medium=urlshort

Harika bir yazı olmuş.

pele96
13.Ekim.2012, 14:12
Bu turnuvayada katilmazsak itibar denilen birsey kalmayacak bizde.

MeMo
13.Ekim.2012, 14:13
:)

Şimdi butun yazdıklarımı buraya tek tek alıntılarım aldıgım tepkilerle beraber ama ben söylemiştim deyip şov yapmak saçma bir şey. Sadece fanatizmin gölgesinden cıkıp biraz futbola bakmak yeterli benim söylediklerimi görebilmek için çok basit şeyler.

Ben burada maç öncesi neredeyse bir savaş verdim ama hepimiz de biliyoruzki çoğumuz skor üzerine yorum geliştiriyoruz. Biz bugun kazanabilirdik de önemli olan o değil ki.

Maçtan önce düşündüklerimin hepsi çıktı hatta maglubiyet beklediğimi söylemiştim abartıyorsun diyen bile olmuştu. Romanya bizden daha iyi bir TAKIM. Topla da topsuz da. Biz de sadece yontulmamış yetenekler var. Adamların daha santradan sonra sahaya yayılışıyla bizim maçı kaybedecegimiz anlaşıldı. Bütün Avrupa futbol oynamayı biliyor biz adına futbol dediğimiz bir savaş veriyoruz.

Yıllardır milli takımda oynamayı haketmeyen oyuncular var sırf istanbul takımlarında oynadıkları için milli takıma seçiliyorlar ki o oynadıkları takımları bile haketmiyorlar o da ayrı konu. İsim verdiğim zaman yok fener düşmanlıgı yaptın yok bilmem ne yaptın deneceği için şu an hiç isim vermeyeceğim. Zaten yazacagımı yazmıştım.

Katılmayı haketmediğimiz bir turnuvaya katılamayacagız o yuzden fazla üzülmeye gerek yok.

Sonuç olarak tepki arkadaşlar tepki. Fanatizmin gölgesinden kurtulup biraz tepki vermemiz gerekiyor bu milli takım hepimizin.

Bence de saçma şey. Burada sana itiraz edenler Volkan hata yapmaz demedi iyi kaleci dedi. Volkan'ın iyi kaleci olduğunu düşünenler yanıldı mı şimdi?

davidvilla
13.Ekim.2012, 14:20
Sadece volkan konusu değil, genel tüm konularda böyle ve hala bir saldırganlık tavrı var. Ben bir maçlık olay uzerine konuşmuyorum boşuna artık bana saldırmayın. Yanılıp yanılmama olayı da söz konusu değil. Bana göre hala Volkan Türkiye'nin en iyi kalecisi değil size göre hala öyle. Ama alternatif fikirleri karşılayış biciminiz delicesine agresif demek istediğim buydu.Yine de hiç problem değil futbol konuşuyoruz tartışıyoruz bunu seviyoruz böyle devam edecek ama biraz bırakın da isteyen istediği futbolcuyu istedigi gibi eleştirsin.

pele96
13.Ekim.2012, 15:20
Sadece volkan konusu değil, genel tüm konularda böyle ve hala bir saldırganlık tavrı var. Ben bir maçlık olay uzerine konuşmuyorum boşuna artık bana saldırmayın. Yanılıp yanılmama olayı da söz konusu değil. Bana göre hala Volkan Türkiye'nin en iyi kalecisi değil size göre hala öyle. Ama alternatif fikirleri karşılayış biciminiz delicesine agresif demek istediğim buydu.Yine de hiç problem değil futbol konuşuyoruz tartışıyoruz bunu seviyoruz böyle devam edecek ama biraz bırakın da isteyen istediği futbolcuyu istedigi gibi eleştirsin.

Volkan biraz daha atletik olsa cok iyi olur bence fakat ortada daha iyi bir kaleci goremiyorum.Turkiye nin yetistirdigi kaleciler ortalama altini gecemiyor sadece Volkani Ortalama olarak goruyorum ben
Volkan , Onur, Tolga , Cenk , Mert bunlar hep Super Lig icin yeterli kaleciler.Fakat Milli Takima gelince aralarindan en iyisi Volkanda cogu macta yetersiz kaliyor.

eXcitinG
13.Ekim.2012, 15:24
Dün gece Beşiktaş ve Efes in EUROLig maçlarını izledim. Milli maç başLadıktan 10dk sonra tamamen izLemeyi bıraktım. Çünkü sonucun ya mağLubiyet ya da beraberLikten öte bir sonuç oLmayacağı beLLiydi.

MiLLi takım, performans odakLı kuruLmadığı sürece hiç bir zaman başaraLı oLamayacağız. Bu gerçeği artık MiLLi takım yetkiLiLerinin anLaması gerek. Sezon öncesinde miLLi maç öncesi formda oLan oyuncuLArdan kuruLu bir MiLLi takım sadece başarıLı oLabiLir. Dün sahaya çıkan 11 e bakıyorsun en az 7-8 tanesi bu sezon performans oLarak döküLüyorken neyin başarısından bahsediyoruz. Hurşut gibi, OLcan gibi vs daha akLıma geLmeyen sezona süper başLayan adamLar miLLi takım kapısından içeri aLınmazken biz Sercan vs ondan bundan medet umuyorsak işimi zaman bitmiş demektir.

MiLLi takım kuLüp takımı değiL, bir ekip kurup, zamanLa oturmasını bekLeyemezsin. MiLLi takım bir sistem takımıdır. Bir sistemin oLur, bunu aLtyapıLardan itibaren herkese aşıLarsın ve o sisteme uyuyan oyuncu tipLerinden hangisi formdaysa onu çağırır ve onu oynatırsın. Zaten sistem üzerine kuruLu bir miLLi takımda daha önce hiç oynamamış bir oyuncu oynasa biLe zaten takımında oynayacağı pozisyonda oynayacağı için zorLuk yaşamayacaktır.

FutboLu herkes bizden daha iyi biLiyor, ama şu gerçeği kimse biLmek ve görmek istemiyor.

TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Ekim.2012, 16:10
:

bircok kismi dogru olmasina ragmen alintiladigim kisma katilamam maalesef. dunyanin heryerinde bu boyle. sadece istanbul takimlari turk futbolunun lokomotifleri olduklari icin ordan seciliyor milli takim. ispanya italya ya da dun oynadigimiz romanyaya bakin. steaudan 9 futbolcu varmis, guntekinin soyledigine gore. ispanyayi biliyorsunuz zaten, barca ve realden baska oyuncu var mi?

milli takim seciminde daha adil elestriler bekliyorum sahsen. cok genis bir havuzumuz yok zaten. olanlar bundan ibaret.

hayrettin de dediginde hakli, sistemi oturtmamiz lazim once ama hangi teknik direktore bu konuda musaade edildi ki. ilk basarisizlikta kapi onune koyuluyor hem de teknik ekibin tamami, altyapilar dahil. performansa gore secimden de emin degilim, surekli degisen bir ekip olursak hicbir basari gelmez. birbirini taniyan bir ekiple sureklilik saglanirsa basarili oluruz bence. eldeki kadro cok kotu degil hem. bizim superlige koy, sampiyonluga oynar.

biraz sabir gosterirsek daha iyi oluruz milli takim olarak. bundan once defalarca katilmadik, buna da katilmayiz. prensiplerimizi belirlemeliyiz, bir sekilde neticesini aliriz. ama 2 yil sonra ama 4 yil sonra.

80-90lardaki kadroyu ovenlere de tavsiyem bulabiliyorlarsa arsivden falan izlesinler maclari, yasi kucukler pek hatirlamaz o zamanlari. gunluk zaferlerle sarhos oldugumuz yillardi onlar. simdiki jenerasyon 2002yi ya da 2008i yasadigi icin surekli en ust seviyede olmamizi bekliyorlar ama bilmem kac kusur yil sonra dunya kupasina ilk kez katildigimizi ve 96da ilk kez avrupa sampiyonasina katildigimizi hatirlatmak isterim.

Walter Sakana
13.Ekim.2012, 16:48
Dün gece Beşiktaş ve Efes in EUROLig maçlarını izledim. Milli maç başLadıktan 10dk sonra tamamen izLemeyi bıraktım. Çünkü sonucun ya mağLubiyet ya da beraberLikten öte bir sonuç oLmayacağı beLLiydi.

MiLLi takım, performans odakLı kuruLmadığı sürece hiç bir zaman başaraLı oLamayacağız. Bu gerçeği artık MiLLi takım yetkiLiLerinin anLaması gerek. Sezon öncesinde miLLi maç öncesi formda oLan oyuncuLArdan kuruLu bir MiLLi takım sadece başarıLı oLabiLir. Dün sahaya çıkan 11 e bakıyorsun en az 7-8 tanesi bu sezon performans oLarak döküLüyorken neyin başarısından bahsediyoruz. Hurşut gibi, OLcan gibi vs daha akLıma geLmeyen sezona süper başLayan adamLar miLLi takım kapısından içeri aLınmazken biz Sercan vs ondan bundan medet umuyorsak işimi zaman bitmiş demektir.

MiLLi takım kuLüp takımı değiL, bir ekip kurup, zamanLa oturmasını bekLeyemezsin. MiLLi takım bir sistem takımıdır. Bir sistemin oLur, bunu aLtyapıLardan itibaren herkese aşıLarsın ve o sisteme uyuyan oyuncu tipLerinden hangisi formdaysa onu çağırır ve onu oynatırsın. Zaten sistem üzerine kuruLu bir miLLi takımda daha önce hiç oynamamış bir oyuncu oynasa biLe zaten takımında oynayacağı pozisyonda oynayacağı için zorLuk yaşamayacaktır.

FutboLu herkes bizden daha iyi biLiyor, ama şu gerçeği kimse biLmek ve görmek istemiyor.

Düşüncelerine saygı duyuyorum ama performans odaklı konusuna pek katılmadığımı belirtmek isterim. Başarılı ülkelere baktığımızda hep belirli bir kadro istikrarına sahip olduklarını görüyoruz çünkü. O kadro istikrarının sebebi ise oturmuş bir sistem tabi ki...

Örneğin İspanya. Casillas, Ramos, Pique, Puyol, Xabi Alonso, Xavi, Iniesta, Pedro, Villa diye bir çırpıda saymak mümkün kadrolarını. Sadece sol bek değişken oldu, birde Villa'nın yokluğunda Fabregas'ı oynatabilmek için forvetsiz bir sisteme döndüler. Onun dışında yıllardır hepimizin bir çırpıda ezbere sayabileceği aynı kadro. Xabi Alonso, Xavi, Iniesta üçlüsü sakatlık olmadığı sürece hep sahada oldular ve Fabregas gibi bir süperstar ne kadar formda olursa olsun hep yedek bekledi yıllarca. Belki Fabregas'ın hakkı yenmiş gibi oldu ama ülke olarak ödülünü fazlasıyla aldılar bu istikrarın ve oturmuş sistemin.

Keza Almanya. Neuer, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Podolski, Mesut, Müller, Klose (artık Gomez) olmak üzere yıllardır değişmeyen bir iskelet kadroya sahip. Son yıllarda yıldızı parlayan Kroos, Götze gibi süper gençler bizim gibi birden değil yavaş yavaş adapte ediliyor milli takıma. Podolski ve Klose klüplerinde çok formsuz dönemler geçirseler bile milli takımın vazgeçilmezi oldular her zaman. Klose klübünde gol atamaz forma şansı bulamazken milli takımda takır takır oynayıp gol atıyordu. Podolski Bayern'e transfer olduktan sonra yılın bidonu olurken milli takımda harikalar yaratıyordu (sonrasında tekrar Köln'e döndü). Neden, çünkü oturmuş bir sistem vardı ve ikisi de bu sistemdeki rollerini çok iyi biliyorlardı. Yıllardır bu sistem ve sistemdeki rolleri öğretilmişti kendilerine, beyinlerine öyle bir kazınmıştı ki artık sahaya gözü kapalı çıksalar gene aynı şekilde oynayabilecek duruma gelmişlerdi.

Örnekleri çoğaltmak mümkün, arka arkaya Dünya ve Avrupa şampiyonu olduğu dönemde Fransa kadrosu mesela. Barthez, Thuram, Desailly, Blanc, Lizarazu, Makelele, Petit, Deschamps, Pires, Zidane, Henry, Trezeguet, Djorkaeff, Wiltord... Her maçta sahaya çıkan bu oyuncular değil miydi?

Yazdıklarımız bir yerde kesişiyor; bir sistem oturtup oyunculara alt yapıdan itibaren bu sistemi aşılamak... Ama bunu yapmak o kadar kolay değil. Milli takımın altyapısı neresi? Klüpler olamaz herhalde, her klübün oyun sisteminin farklı olduğu düşünülürse... Ümit milli takımlar mı? O zaman gene aynı kapıya çıkmaz mı? Gelecekte A milli takımda oynatacağın oyuncuları önce ümit milli takımlarda oynatıp sistemi öğrettiğini varsayarsak gelecekte A milli takım gene belirli oyunculardan kurulu olmaz mı? (ki doğrusu da bu olur bence). Bu durumda ümit milli olmamış oyuncular ne olacak? Veya senin değindiğin "formda oyuncuyu oynatma" olayı nasıl olacak? Hurşut mesela... -yıllardır oturmuş bir sistemimiz olduğunu varsayalım- sezona süper başladı ve çok formda. Ama ümit milli takımlarda oynamamış, A milli takımda oynamamış, sisteme yabancı bir oyuncu. Diğer yandan X oyuncu, sezona berbat başlamış, çok formsuz ama ümit milli takımlarda da A milli takımda da defalarca oynamış sistemi çok iyi bilen bir oyuncu. Hangisini oynatırsın?

Yani sonuç olarak (bence) önce yıllarca birarada oynayabilecek bir kadro oluşturacaksın ve sistemi bu kadro üzerine kuracaksın. Sistem oturduktan sonra alttan gelen oyuncuları bu sisteme adapte edebilirsin, öğretebilirsin orası kolay. Aynı Almanya gibi, Götze, Schürrle, Kroos gibi oyunculara öğrettikleri gibi...

SkyCaptain
13.Ekim.2012, 17:47
Ben problemin hala daha yanlış yerlerde arandığını düşünüyorum. Yarın Avcı'yı kovarız yerine Ahmet'i getiririz, 2-3 kötü sonucun ardından yine futbolumuzda bembeyaz bir sayfa açacak teknik adam arayışına gireriz. Bizim futbol kültürümüz ve felsefemiz budur...

Öncelikli olarak kendimizi tanımamız lazım. Avrupa'nın bir çok teknik adamı bizim fazlasıyla kendimizi beğenmiş ve olduğumuzdan çok daha üstün gören bir zihniyete sahip olduğumuzu biliyor.

Biz ne bir Hollanda'yız, ne bir İspanya'yız ne de bir Almanya... Aklımıza gelebilecek bu ekiplerden sonra gelen ve bulunduğu her grupta 2. olması başarı olabilecek bir altyapıya ve futbol yatırımına sahibiz. Önceki turnuvada Bosna Hersek bize bu başarısızlığı tattırdı bu turnuvada da Romanya tattıracak. Biz rakibimizi doğru tanımlamaz, eldeki oyuncu portföyünü tanımazsak, Mourinho da gelse bir cacık olmaz ki önümüzde Guus Hiddink örneği duruyor; adamın başarısız olduğu tek ülke biziz.

pele96
13.Ekim.2012, 17:56
Cok uzun yaziyorsunuz okumaya useniyorum :D

BleedingMoon
13.Ekim.2012, 18:20
bence iskelet kadro oluştururken oyuncuların kendi takımlarındaki form durumuna da dikkat etmek lazım. geçici form tutanlar yerine, iskeleti kalıcı olarak form tutanlardan oluşturmak lazım.

avcı'nın sistemine göre bizi taşıyacak olan kanat oyuncularından diri olan tek kişi gökhan gönül'dü. öyle ki, arda da kanatlara kadar geldi ve sonrasında kanatlarda oynamaya başladı. oyuna sonradan giren emre'nin ise kanat oyuncusu olabilecek kadar ayakta duracak hali yok.

ikili orta saha: emre-mehmet topal. aralarında 40 metre oluyor genelde. emre'nin oyunu yönlendirme anlamında bir sorunu yok; pasları çok klas, saha görüşü muazzam. ancak mehmet topal 3. stoper gibi oynayınca orta saha'da çok eksik kalıyoruz.

kanatlar konusuna tekrar dönerseki arda la liga'da muhteşem bir kanat oyuncusu. ancak hamit bir kanat oyuncusu olmak için oldukça formsuz, sercan ise saman alevi gibi parlayıp sönen bir oyun yapısına sahip. nitekim arda'nın kanat oynaması şart bence. diğer kanat ise olcan olabilir mesela. yeter sürekli dikine gitmeyi deneyen ve bunu başarabilen, ayakta durabilen bir oyuncu olsun. bekler fena değil. en azından ayakta duruyor hasan ali ve gökhan. hasan ali gün geçtikçe daha diri oluyor.

en büyük sorunumuz bence forvet hattında. eski forvetlerimizi hatırlayın, çok uzağa gitmeye de gerek yok; tuncay, nihat, semih... şimdi ise burak, umut, mevlüt... bence en kötü olduğumuz alan forvet hattı. ben mustafa pektemek'ten çok şey bekliyordum, nazar değdirdik adama. umarım iyileşir çabucak ve milli takıma da katkı sağlar.