View Full Version : Macaristan - Türkiye | 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu
di canio
14.Ekim.2012, 11:13
http://img9.imageshack.us/img9/2544/macaristantrkiye1.png
pele96
14.Ekim.2012, 11:15
Mutlak 3 Puan almamiz gereken bir karsilasma artik puan kaybina tahamulumuz olmamali.
footballer33
14.Ekim.2012, 15:02
Romanya maçını görünce, bu maçtan da pek bir beklentim yok. Berabere biteceğini düşünüyorum. Umarım, ben yanılırım.
darkkobal123
14.Ekim.2012, 16:06
Beraberlik kokan bir maç ancak galibiyet harici bir skor ise şansımızı çok azaltır. Ben berabere kalacağımızı düşünüyorum.
Mehmet Topal, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'dan sonra GG'de sakatlanarak kadrodan çıkartılması bana normal gelmiyor.Hele Selçuk İnan'ın hiçbirşeyinin olmadığına adım gibi eminim.Birşeyler dönüyor Milli takımda.Muhtemelen bu işin sonu Abdullah Avcı'nın yollanmasıyla sonuçlanacak.Bugün basında Mustafa Denizli, Cuper isimleri dolaşmaya başlamış bile.Zaten Romanya mağlubiyetiyle az olan şansımızı neredeyse tamamen bitirdik.Belki çok karamsarım ama bundan sonrası formalite maçları.
Deus Dominus
14.Ekim.2012, 16:36
Kapalı oyunu tercih eden, bekleyen takımları açmakta hep zorlandık, kulüpler bazında da bu böyle, milli takımda da. Macaristan'ın da karşımızda öyle gümbür gümbür oynamaya çalışacağını düşünmüyorum açıkçası. Grupta hala şansımız var ama bunun için daha özgüvenli, daha arzulu mücadele etmek gerek, coşku gerek. Son Romanya maçında Emre Belözoğlu, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül, Arda dışında kimse de göremedim bunları. İster istemez karamsar düşünmemize yol açıyor mevcut durum.
pele96
14.Ekim.2012, 17:05
YD gruptan cikamasak bile Abdullah Avciyla devam dedi.
Bordo61Mavi
14.Ekim.2012, 17:09
..
Bugun 1461 Trabzonun macini izliyecektim, olaylar cikti iptal oldu, ondan sonra TRT altin anlar programi yayinladi ve bu goruntu yayinlandi. Acaba tekrar boyle sevinebilecekmiyiz ?
Avrupa 2008'deki gibi tekrar sevinebilecekmiyiz ?
96'da basliyan cikisimiz Terim,Denizli ve Gunes'in buyuk basarilari Hiddink'ten sonra dususe gecti, ustune bide sorusturmasi sudur budur derken artik herseyi 0'ladik gibi.
Usteki yorumlar gibi benimde artik beklentim yok.
petrol_fb12
14.Ekim.2012, 17:19
YD gruptan cikamasak bile Abdullah Avciyla devam dedi.
İstikrar istiyor..bu normal ama...Çeşitli bahanelerle..milli takımdan çıkan oyuncular..var...eğer macaristana yenilirsek gruptan çıkmamız mucizelere kalır...Tek eksik..eski milli duygu kalmamış..artık hiç kimse milli takıma gitmek istemiyor...çünkü eleştiriye tahmüllü yok oyuncuların..herkes süpersin on numarası denmesini bekliyor..
Ben olsam "VOLKAN DEMİREL,GÖKHAN GÖNÜL,HASAN ALİ,ARDA TURAN,MEHMET TOPAL,HAMİT ALTINTOP,SEMİH KAYA,SELçUK İNANA,UMUT BULUT,EMRE BELEZOĞLU,NURİ ŞAHİN,SERCAN SARAER,TUNAY TORUN,BEKİR İRTEGÜN"...
Bunları milli takıma cağırmazdım...beğenmemekten değil..Çünkü bu oyuncularda eski hırs kalmamış..takımı bozuyorlar..Anadolu takımlardan çok daha iyi oyuncular cıkartırdım..hırslı,galibiyet istiyen...ama bunlar..o kadar havalı ki..kendini milli takımın üstünde görüyor..bu yüzden cağırmazdım...Ki bu oyuncular hiç birini beğenmiyorum..benim oyun mantiliteme ters...
Sergen Yalçın "MİLLİ TAKIMDA,AMATÖR RUHLU PROFESYONELLERİN,OYNAMASI LAZIM..NE SAKATLIĞINDAN BAHSEDİYOR...BİZİM ZAMANIMIZDA BİR OYUNCU SAKAT OLUCAK VE OYNAYAMACAK.OYUNUCAKSIN DERDİK..BURASI MİLLİ TAKIM KENDİ TAKIMINDA OYNAMA DERDİK..YENİLDİĞİMİZDE..BÖYLE GAZETELERE CIKIP TEK KELİME ETMEZDİK..AMA ŞİMDİ BAKIYOSUN..ADAM MAĞLUP OLSADA CIKIP ŞOV YAPIYOR"...
Kaka Leite
14.Ekim.2012, 17:24
Eski maçları yayınlıyorlar da Hakan Şükür bela olmuş eski maçlarda Macaristan'a yahu :icon_biggrin:
E.Cartman
14.Ekim.2012, 17:33
Macaristan yener Abdullah Hoca'nın kelle gider diye düşünüyorum.
..
Bugun 1461 Trabzonun macini izliyecektim, olaylar cikti iptal oldu, ondan sonra TRT altin anlar programi yayinladi ve bu goruntu yayinlandi. Acaba tekrar boyle sevinebilecekmiyiz ?
Avrupa 2008'deki gibi tekrar sevinebilecekmiyiz ?
96'da basliyan cikisimiz Terim,Denizli ve Gunes'in buyuk basarilari Hiddink'ten sonra dususe gecti, ustune bide sorusturmasi sudur budur derken artik herseyi 0'ladik gibi.
Usteki yorumlar gibi benimde artik beklentim yok.
O 3 isim de "başarısız" olduğu için gönderildi veya gitti. İsimlerin bu kadar önemli olduğunu düşünmüyorum.
ThersoN
14.Ekim.2012, 23:42
Macaristan oynamaya yönelik futbol sergilerse şansımız var şu an için Milli Takım'ın yanında büyük takımlarımız da oynamaya yönelik futbolu cezalandırabiliyor; fakat tam tersini yapamıyor, kapanan bekleyen oyunu soğutan takımlara karşı gittikçe açılıyor, yükleniyoruz fakat becerisizlik ve şansızlıkla birlikte boşluk yakalayamadıkça moralimiz gittikçe bozuluyor, sinirleniyoruz ve en sonunda olumsuzluklardan dolayı kötü goller yeyip hiç olmayacak takımlara yeniliyoruz.. Onun için Macaristan'ın neler yapabileceği kesinlikle analiz edilmiştir fakat bizim kafamızda bitirmemiz gereken en büyük sorun futbolda dominant oynamak her zaman skor alınacağı anlamına gelmiyor.. ama ne yazıkki sabırlı şekilde bekleme oyununu da oynayabilecek oyunculara sahip değiliz.. Dominant futbol oynanıp da başarılı olunabilme şansı vardır fakat burda da bence Abdullah hocanın çok direttiği tercihlerini başımızı ağrıtıyor, bu tercihler başarılı olabilir fakat başarısız olduğu zamanlarda da stratejiyi hızlıca değiştirebilmek gerekli; benim gördüğüm kadarıyla hocanın elinde tek bir plan var oyun içinde birşeyler yapmasını beklediği isimler etkisiz kalınca onları almamakta diretiyor, onun dışında yaptığı oyuncu değişiklikleri ile de bu planı devam ettirmek istiyor ama işleyemeyen planı değiştirmek gibi bir düşüncesi yok.. Bence Milli Takım diretmenin ve kendini kabul ettirmenin yeri değildir, ben Abdullah hocanın kendini İBB'de kanıtladığını ve Milli Takım görevi boyunca hem basın ile ilişkilerinde hem de yedek kulübesinde çok gergin olduğunu düşünüyorum. Bu da ister istemez hocanın bu görevi kaldıramadığı gibi bir intiba uyandırıyor bende.
ShevAnil
15.Ekim.2012, 01:17
Macaristan bizi yenebilicek güçte olan bir takım, son 3 sezondur istikrarlı skorlar alıyorlar. Evinde mutlaka kazanmak isteyeceklerdir, Dzsudzsak sakatlanmış diye okumuştum ama gene de etkili ve iyi bir takımlar.
Trabzonspor
15.Ekim.2012, 01:28
O 3 isim de "başarısız" olduğu için gönderildi veya gitti. İsimlerin bu kadar önemli olduğunu düşünmüyorum.
3 isimde başarısız diye yollandı ama her iyi oldukları dönemde keşke onlar olsaydı dendi.Bende bunu anlamıyorum bu adamların iyi olduğuna herkes inanıyor madem oradayken onlara neden sozsuz bir güen olmuyor onu anlamıyorum.Bizizim 82 puanla tamamladığımız sezonda Hiddink yerine Şenol Güneşş çok iyi olur Şenol hoca hem TS hemde milli takımı çalıştırsın dedi herkes.Geçen sene sonuna doğruda gs iyi gidince herkes Terim hem gs hemde milli takımı çalıştırsın dedi. Arkadaş bu adam 2 yıl önce yollandı bu takımdan ne çabuk unutuyoruz herşeyi.
Bencede artık isimlerin bir önemi yok ülkemizde futbol adına hiçbirşey yok.Ne bir kulübe nede milli takıma dolu dolu oynuyorlar helal olsun diyemiyoruz.
ReaList
15.Ekim.2012, 01:37
Şenol Güneş'in 2000-2004 arasındaki yönetimi bence başarısız değildi. 48 yıl aradan sonra gelen Dünya Kupası vizesi, Dünya Kupasında 3.lük, ardından Konfederasyon Kupasında yeni bir jenarasyon ve orada elde edilen 3.lük, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde İngiltere ile kapışılan ve 1 puanla kaçan liderlik... Onun dönemindeki tek başarısızlık ; Letonya ile oynanan baraj maçının kaybedilmesi. O gün Şenol Güneş'i kendimizi kaf dağının ardında sanan bir futbol ülkesi sandığımız için göndermesek bence daha fazlasını çok rahat verebilecekti.
uAburak89
15.Ekim.2012, 01:45
Kaliteli oyuncularımız yok, isimler bize alışık olduğumuz için iyi gibi geliyor ama aslında başarılı dönemlerle kıyaslanırsa oyuncu kalitesi düşük. Bunun yanında eldeki malzemeyi iyi kullanacak isimleri de bulamıyoruz.
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ı neredeyse borçsuz alıp borç batağına süreklemiş bir isim. Futboldan anladığı, futbolu yönetebildiği tartışılır.
Milli Takım kaptanı Emre Belözoğlu, Azerbaycan maçı sonrası milli takımı bırakmayı düşündüğünü dile getirmiş bir isim.
Milli Takım teknik direktörü Abdullah Avcı, İBB gibi baskı altında olmadığı bir kulüpte istikrarı ile öne çıkmış, parayı bastırıp aldığı yabancılarla bu istikrarı sağlamış, bir tane genç oyuncu çıkaramamış bir isim. Oyuncu tercihlerini açıklarken, bizimle daha çok vakit geçirdi, ligin en iyi, en formda oyuncusu oynayacak diye bir kural yok diyebilen, her maça farklı bakıyoruz deyip Hollanda deplasmanında da içerdeki Romanya maçında da benzer anlayışta oyunu sahaya koyan bir teknik direktör.
Milli Takım oyuncuları, pek çoğu Ümit Milli seviyesinde bile adını duyuramamış, iyi ki Almanya'dan kaptık (!) diye sevindiğimiz, gurbetçi ağırlıklı, yurt içinde oynayan bazı oyuncuların kendi takımlarında bile Türk statüsü kontenjanından ekmek yediği oyunculara sahibiz.
Taraftar, işler iyiyken dağ başını duman almış ile örnek bütünlük gösteren, ters skorlarda veya oyuncu hareketlerinde stadına göre saçma sapan tepkiler veren, kırmızı veya beyaz bir kıyafet yerine kulüp takım forması giyerek maça gitmeyi tercih eden bir taraftarımız var.
Başarı beklemekle haksızlık yapıyoruz bence.
Trabzonspor
15.Ekim.2012, 01:50
Şenol Güneş'in 2000-2004 arasındaki yönetimi bence başarısız değildi. 48 yıl aradan sonra gelen Dünya Kupası vizesi, Dünya Kupasında 3.lük, ardından Konfederasyon Kupasında yeni bir jenarasyon ve orada elde edilen 3.lük, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde İngiltere ile kapışılan ve 1 puanla kaçan liderlik... Onun dönemindeki tek başarısızlık ; Letonya ile oynanan baraj maçının kaybedilmesi. O gün Şenol Güneş'i kendimizi kaf dağının ardında sanan bir futbol ülkesi sandığımız için göndermesek bence daha fazlasını çok rahat verebilecekti.
Şenol Güneş'e büyük haksızlıklar yapıldı ve hala kendisi bunları unutmuyor.İşi hakızlıkla bırakmayıp ahlaksızlığa bile vardırdılar.
uAburak89
15.Ekim.2012, 01:52
Letonya demeyin ya, hala hatırlıyorum, çek bir Letonya diye manşetler atıyordu gazeteler. Kura çekimi sonrası iş bitmiş gibi sevinenler falan. Kendi kendimizi rahatlamıştık, oyuncuların motivasyonunu bozmuştuk resmen.
Mamadou
15.Ekim.2012, 03:55
Bu maçı kazansak ne olur ki grupta Hollanda,Romanya varken. Kendi sahanda Romanya'ya yenilerek rakibine dokuz puanlık maçı verdin. Daha önce hiç bu kadar kötü başlangıç yaptığımız eleme grubunu hatırlamıyorum. Bu karşılaşmayı kaybedersek hiç şansımız kalmayacak.
davidvilla
15.Ekim.2012, 10:35
Letonya demeyin ya, hala hatırlıyorum, çek bir Letonya diye manşetler atıyordu gazeteler. Kura çekimi sonrası iş bitmiş gibi sevinenler falan. Kendi kendimizi rahatlamıştık, oyuncuların motivasyonunu bozmuştuk resmen.
Verpakovskis :)) bir de gol sevincleri cok guzeldi çıkartma yapmışlardı :D
Macaristan gercekten kötü bir takım Romanya ile karıştırmamak gerek.Deplasman olmasından ötürü biraz zorlanacagız ama zor da olsa kazanırız.
davidvilla
15.Ekim.2012, 10:41
parayı bastırıp aldığı yabancılarla bu istikrarı sağlamış, bir tane genç oyuncu çıkaramamış bir isim. .
Kısmen katılırım, IBB'den çok büyük bir yetenek çıkıp bir yere transfer olmamıştır ama oynattıgı coğu oyuncunun önceden üst lig tecrubesi yoktu hep altyapılardan oyuncular getirdi. Ayrıca Abdullah Avcı GS Altyapısında çalışmış şu an begendiğimiz alt yapı ürünü çoğu oyuncuyu o eğitmiştir.(Arda,aydın gibi)
Ülkenin bütün altyapılarına hakim, genç oyuncu cıkarmak konusunda ülkemizin en iyisidir.
Şimdi yiğidi öldürelim ama hakkını verelim.
Asıl soru bu adamın hocalıgında harikalar yaratan u17'deki oyuncular şu an ülkemizde nerede?
Ozgur Can'ı ya da Muhammet Demir'i milli takıma alsa neler olur kim bilir. Ama o dönem Fabregaslara karşı Ronaldo'lara karşı, Neuer'lere karşı bu çocuklar ne maçlar çıkarmışlardı. Bilmem bilir misiniz ama Muhammet Demir'in Ter Stegen'e frikikten bir golu de mevcut. Ter Stegen'i Barca izliyor, Muhammet antepte sürünüyor.
kasım akdemir
15.Ekim.2012, 12:43
Bu maçı kaybedersek Abdullah hoca gider. Kadrodan çıkartılan oyuncuların neden çıkarıldıkları muamma. Macaristan kapanırsa eğer onlarıda yenemeyiz. Ekstra bir gol bulamazsak bence işler dahada kötü olur. Kapalı defansa karşı ne GS'nin nede milli takımın pek sliahı olmadığı açık. 4 maç izledim ordu braga eskişehir ve romanya bu maçların hepsinde rakipler kapalı oynadı ve sadece 1 puan çıktı bu maçlarda. Neyse uzun lafın kısası bu maçı kaybedersek herşey bu turnuva için hayal olur.Bence kazanamayız. Oyum macarlardan yana
Kaka Leite
15.Ekim.2012, 13:00
Bu maçı kaybedersek Abdullah hoca gider. Kadrodan çıkartılan oyuncuların neden çıkarıldıkları muamma. Macaristan kapanırsa eğer onlarıda yenemeyiz. Ekstra bir gol bulamazsak bence işler dahada kötü olur. Kapalı defansa karşı ne GS'nin nede milli takımın pek sliahı olmadığı açık. 4 maç izledim ordu braga eskişehir ve romanya bu maçların hepsinde rakipler kapalı oynadı ve sadece 1 puan çıktı bu maçlarda. Neyse uzun lafın kısası bu maçı kaybedersek herşey bu turnuva için hayal olur.Bence kazanamayız. Oyum macarlardan yana
Gs ile Türkiye'yi neden karıştırıyosunuz, Galatasaray'dan mı kuruluyor o kadro ayrıca biz Galatasaray kadar da atak yapamıyoruz kapalı da :)
Ben çıkabileceğimizi düşünüyorum gruptan kazanırsak 6 puan Hollanda yener diye düşünüyorum Romanya'yı..
Eğer yenilirsek çok az olan şansımız biter.Yenilirsek kalan maçlarda da takımın başına Yılmaz Vural'ı getirsinler adama bi şans versinler bakalım
Kaka Leite
15.Ekim.2012, 13:13
Eğer yenilirsek çok az olan şansımız biter.Yenilirsek kalan maçlarda da takımın başına Yılmaz Vural'ı getirsinler adama bi şans versinler bakalım
Elazığ'a gitti onu bile kaçırdık :icon_biggrin:
Yenilmeyiz yahu şu takım'a da yenileceksek artık çağırmayın zaten o 11'deki adamları gerçi Romanya'ya bile yenildi bu takım..
kasım akdemir
15.Ekim.2012, 13:18
@ Threep reyiz karşılaştırma yapmadım ki :) izlediğim son 4 maçtan bahsettim :D bir gs lik olarak ta gs nin maçını izlicem tabi Adana demirsporumu izleyek gardaş? :D ben sadece kapalı defansa hem tuttuğum takımın hemde milli takımın pek sliahı olmadığı söylemek istemiştim. Yanlış anlaşılmaya sebep vermek istemezdim.
uAburak89
15.Ekim.2012, 15:25
Arda maçta oynayamayacakmış. Ne çok sakat verdik ya..
C h A o S
15.Ekim.2012, 15:27
Arda maçta oynayamayacakmış. Ne çok sakat verdik ya..
Geçmiş olsun o zaman.
Burak-Arda-Selçuk-Gökhan-Topal
Çok önemli eksikler.Arda hücumda bir şeyler yapmaya çalışan tek oyuncumuz.Gökhan takımın dinamosuydu.Valla çok zor oradan bir galibiyet almak.Heleki şu ana kadar gördüğümüz milli takım ile.
Macaristanda ise sanırım dzsudzak ve bir önemli eksiği daha varmış.Beraberlik kokuyor bu maç.
Trabzonspor
15.Ekim.2012, 15:48
Eksiklerin en öenmlisi Gökhan ve Arda.Gökhan'ın yokluğu bir şekilde doldurulur ama Arda'nın olmaması zaten can ekişen hucum organizasyonlarımızı öldürür.Heleki rakip saldırgan olmazda kapalı oynarsa çok durgun bir maç olur.Muhtemelen beraberlikle biter maç.Romanya maçıda berabere bitecek bir maçtı ancak onlarda Volkan'ın hatasından bir gol bularak kazandılar.
normal değil bu sakatlıklar kaybedilcek 2 puan da abdullah avcı ayrılır milli takımdan hoş ben yensek bile yakın gelecekte ayrılcağını düşünüyorum
Mamadou
15.Ekim.2012, 18:00
Macaristanda ise sanırım dzsudzak ve bir önemli eksiği daha varmış.Beraberlik kokuyor bu maç.
Roland Juhász. Savunmalarındaki en önemli oyuncusu. Bakıldığı zaman en önemli iki oyuncuları bu maçta yoklar.
Bizdeki sakatlar bir çok kişiye göre normal gelmiyor artık. Arda'nın sakatlığından sonra ikinci Hırvatistan maçını anımsadık. Sakat oyuncular hafta sonu takımlarındaki yerlerini alırlar paşalar gibi.
Solda Sercan yerine Caner oynar inşallah. Arda yerine de Nuri mutlak oynar artık.
Bence sakatlıklar takım için daha iyi olacak düşüncesindeyim ben.
footballer33
15.Ekim.2012, 18:03
Kadroda başka sakatlık, ayrılık vs. olmazsa şöyle bir 11 ve diziliş bekliyorum:
Volkan
Serdar - Ömer - Egemen - Hasan Ali
Hamit - Emre
Sercan - Nuri - Caner
Umut
Volkan
Hamit - Ömer - Egemen - Hasan Ali
Sercan - Nuri - Emre B. - Caner
Umut - Mevlüt
Böyle bir kadro olur bence
ThersoN
15.Ekim.2012, 18:21
Arda da yoksa işimiz iyice zorlaştı. Açıkçası iddaa yapacaktım, şu an çok rahat bir şekilde Macaristan ya da Beraberlik diyeceğim.
petrol_fb12
15.Ekim.2012, 18:37
Yenilmek garanti oldu...beğenmedimiz..hiddink bile..almanya macında..3-4 poziyon yakalamıştık..ama kısmetsizlik atamamıştık...hiddink dönemin bütün macların özetini izledim..maç boyu net 3-4 poziyon yakılıyoruz atamıyoruz...maalesef...abdullah avcı döneminde..bırakın top oynamayı poziyona bile göremiyoruz...Burda bir ironi yok mu ? Hiddink bu malzemeyle..cok iyi işler cıkarmış...gerçekten..Bence bir güncelleme yapın..hiddinkli maçların özetini izleyin görün...aradaki korkunç farkı..
RaSenGan
15.Ekim.2012, 18:50
Ben skordan çok oynayacağımız oyunu düşünüyorum.Büyük ihtimalle çok zevksiz sıkıcı bir maç olacak.
sui generis
15.Ekim.2012, 19:32
Aksine her zamanki gibi bir gazla iyi oynar ve kazanırız. Sonra yorumlar gelir; iste bu gerekirse Arda oynamasın böyle oynayalım denir ama hiçbir zaman gercek olmaz. Gelecek mac eski halimize doneriz, rahat olun .
Walter Sakana
15.Ekim.2012, 20:09
İzlemek isteyen varsa Abdullah Avcı'nın basın toplantısı az sonra NtvSpor'da...
Kaka Leite
15.Ekim.2012, 21:26
Aslında pek dilim varmıyor böyle birşeyi söylemeye sanki Batan gemiyi terk ediyor oyuncularımız, Arda yapmaz diyor bir yanım, Hırvatistan maçı geliyo aklıma..
Öyle birşey yoktur umarım çünkü Arda bizim için çok önemli bir oyuncu.
uAburak89
15.Ekim.2012, 21:30
Romanya maçında aldığı darbe ve burkulma sonucunda, sağ ayak bileği dış yan bağında yırtık ile ayak bileği kemiklerinde yaygın ödem tespit edilen Arda Turan, yarın oynanacak olan Macaristan maçının aday kadrosundan çıkartıldı.
Arda Turan'ın tedavisine Milli Takım kampında devam ediliyor.
Arda'nın maça yetiştirilmesi için 2 gündür uğraşılıyormuş, zaten Macar basınında eksikler söylenirken Arda da geçiyordu sakat oyuncuların içinde.
davidvilla
16.Ekim.2012, 10:28
bireysellik gunumuz futbolunda o kadar da önemli değil takım olarak oynamak onemli. O sinerjiyi sahada tutturabilirsek cogunun pabucu dama atılır. Çok aşırı rahat davranıyor bazı oyuncular, vazgecilemez sanıyorlar kendilerini ama hiç de öyle değil.
footballer33
16.Ekim.2012, 13:11
Krampon @Kramponnet
Son olarak, Abdullah Avcı'nın da milli takım kampında sakatlanması üzerine, Mustafa Denizli kadroya dahil edildi.
sarianet
16.Ekim.2012, 13:48
Macaristanı kendi sahasında tarumar ederiz
kasım akdemir
16.Ekim.2012, 14:03
Oylama sonuçlarından durumun ne kadar kritik olduğu anlaşılıyor...Hayırlısı olsun...
ReaList
16.Ekim.2012, 14:29
Volkan
Serdar-Egemen-Ömer-Hasan
Hamit--Emre-Nuri
Umut-Mevlüt-Caner
Bu maç için mevcut kadro içinde fena bir 11 olmaz. Umarım yine Sercan, Tunay gibi top ayağına geldiği zaman oynamayı düşünen oyuncularla sahada olmayız. 1 puan kaybı bile, düşük yüzdede olan kupaya katılma ihtimalimizi sıfırlar.
uAburak89
16.Ekim.2012, 14:58
Volkan, Hamit, Egemen, Ömer, Hasan Ali, Emre B., Tunay, M.Ekici, Nuri, Caner, Mevlüt diyor amkspor.
sarianet
16.Ekim.2012, 15:15
Maç starda mı yoksa ntvapor yada ntvde mi
futureless
16.Ekim.2012, 15:21
Star diye biliyorum.
ReaList
16.Ekim.2012, 15:32
Volkan, Hamit, Egemen, Ömer, Hasan Ali, Emre B., Tunay, M.Ekici, Nuri, Caner, Mevlüt diyor amkspor.
Mehmet Ekici, Nuri ve Tunay gibi oyunu daha çok ofansif oynayan ve sert futbola karşılık veremeyen 3 adamla birden sahada olmak intihar olur. Maçın oynanacağı stad eski bir stad. Zemin ne kadar iyi bilmiyorum ama bugün hava orada yağmurlu olduğundan zemin iyi olmayacaktır. Naif oyuncularla sahada yer almaktansa fizik olarak kuvvetli oyuncularla sahada yer almak daha iyi olur. Özellikle orta alan kontrolü çok önemli. Çünkü orayı kaptırdığınız zaman defans arasına atılan her top tehlike yaratıyor. Macaristan kontra atak oynayacağı için dikkatli olmak şart. Hollanda maçındaki temkinli oyun bu maçta galibiyeti getirebilir.
Star TV'de
europeanconquer
16.Ekim.2012, 16:00
Tunay nasıl forma şansı buluyor anlamıyorum.Denedi,olmuyor işte.
İlk 11 belli olmuş
Volkan, Hamit Altıntop, Ömer Toprak, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Nuri Şahin, Emre Belözoğlu, Tunay Torun, Mehmet Ekici, Caner Erkin, Mevlüt Erdinç
footballer33
16.Ekim.2012, 16:16
Tunay nasıl forma şansı buluyor anlamıyorum.Denedi,olmuyor işte.
Artı Mehmet Ekici ve Mevlüt ne alaka?
Volkan
Hamit - Ömer - Egemen - Hasan Ali
Nuri - Emre
Tunay - M.Ekici - Caner
Mevlüt
şeklinde bir diziliş olacak sanırım. Sağ ayaklı, defansif orta saha yok kadroda. Serdar sağ bek, Hamit orta saha oynasaydı hiç değilse.
TeNaciOUS MidFieLdeR
16.Ekim.2012, 16:20
mukemmel bir kadro olmus, 5 farkli aliriz. mevlut hattrick yapar.
europeanconquer
16.Ekim.2012, 16:21
Artı Mehmet Ekici ve Mevlüt ne alaka?
Aslında onlara bir şey demeyeceğim çünkü Tunay kadar şans bulamıyorlar.Ne yapacakları belli değil yani ancak Tunay'ı biliyoruz.Etkisiz ve her an kırmızı kart görme ihtimali var,çok agresif.
Kaka Leite
16.Ekim.2012, 16:43
Açık ve net konuşuyorum şuna kadar çıkardığı en iyi kadro olmuş zamanlama olarak.
Artık bilindik isimlerden çok bu oyunculara şans vermeliyiz.Eminim Handikap atacağız bu maç Mevlüt seçimi çok iyi..
Tunay olmasa bi de :D
kasım akdemir
16.Ekim.2012, 16:47
Açık ve net konuşuyorum şuna kadar çıkardığı en iyi kadro olmuş zamanlama olarak.
Artık bilindik isimlerden çok bu oyunculara şans vermeliyiz.Eminim Handikap atacağız bu maç Mevlüt seçimi çok iyi..
Tunay olmasa bi de :D
Nasıl en iyi kadro ya treep reyiz.. mevlüt yerine umut oynasa daha iyi olurdu ayrıca ne istiyonuz la Tunaydan :D
Hem sen feneri ne karıştırıyon arkadaş :D:D:D
Mamadou
16.Ekim.2012, 16:55
Kadroda 50 tane forvet var ya sanki Mevlüt tercihine takılıyorsunuz. Umut Romanya maçında pozisyona dahi giremedi ve son dönemde formsuz. Burak'ta sakat olduğuna göre geriye tek Mevlüt kalıyor. Bekliyordunuz sanırım Hamit'i forvet oynatsın.
İlk 11'i bende beğendim. Belki Tunay yerine Emre Çolak daha iyi olabilirdi. Onun dışında eldeki isimlerle doğru ilk 11. Caner'i Romanya maçında da oynatmalıydı ama Sercanından vazgeçemedi. İnşallah kazanırız diye umuyorum.
TeNaciOUS MidFieLdeR
16.Ekim.2012, 16:56
yukardaki mesajimi mac sonunda alintilamayi cok isterim 'bak gordunuz mu dedim ben' diye :D
Kaka Leite
16.Ekim.2012, 16:59
Nasıl en iyi kadro ya treep reyiz.. mevlüt yerine umut oynasa daha iyi olurdu ayrıca ne istiyonuz la Tunaydan :D
Hem sen feneri ne karıştırıyon arkadaş :D:D:D
Hangi oyuncumuzdan verim aldık ki Umut olsa o olsa bu olsa diyeceğiz ?
Bazen alışılmışın dışına çıkmak iyidir.
Umut'un içine kaçan İbrahimoviç çıkınca, gerçek Umut Bulut geri döndü zaten Mevlüt iyi..
kasım akdemir
16.Ekim.2012, 17:01
Kadroda 50 tane forvet var ya sanki Mevlüt tercihine takılıyorsunuz. Umut Romanya maçında pozisyona dahi giremedi ve son dönemde formsuz. Burak'ta sakat olduğuna göre geriye tek Mevlüt kalıyor. Bekliyordunuz sanırım Hamit'i forvet oynatsın.
İlk 11'i bende beğendim. Belki Tunay yerine Emre Çolak daha iyi olabilirdi. Onun dışında eldeki isimlerle doğru ilk 11. Caner'i Romanya maçında da oynatmalıydı ama Sercanından vazgeçemedi. İnşallah kazanırız diye umuyorum.
Kimsenin bi yere takıldığı yok. Umut daha dirençli bir topçu mevlüt defansın arasında ezilip kalıyor. Formdan bahsediyorsun bide tunayın yerine emre çolak oynasın diyorsun. Bune yaman bir çelişkidir arkadaş. gs nin bütün maçlarını izleyen biri olarak Emre çolağı neden milli takıma çağrıldığını bile anlamakta zorluk çekiyorum (form olarak) sen tutmuş umutun formsuzluğunda bahsedip mevlütü savunuyorsun sonrada emre çolak diyorsun. Tebrik ederim seni.
Kaka Leite
16.Ekim.2012, 17:03
Kimsenin bi yere takıldığı yok. Umut daha dirençli bir topçu mevlüt defansın arasında ezilip kalıyor. Formdan bahsediyorsun bide tunayın yerine emre çolak oynasın diyorsun. Bune yaman bir çelişkidir arkadaş. gs nin bütün maçlarını izleyen biri olarak Emre çolağı neden milli takıma çağrıldığını bile anlamakta zorluk çekiyorum (form olarak) sen tutmuş umutun formsuzluğunda bahsedip mevlütü savunuyorsun sonrada emre çolak diyorsun. Tebrik ederim seni.
Abi naptın ya Mevlüt'ü milli takımda ne ara izledin de defans arasında ezildi ?
Ben mi kaçırdım yahu ?
kasım akdemir
16.Ekim.2012, 17:05
Abi naptın ya Mevlüt'ü milli takımda ne ara izledin de defans arasında ezildi ?
Ben mi kaçırdım yahu ?
ya reis kapalı defanslara karşı diyorum yaaa.. Bi adam yedisinde neyse yetmişindede odur. Hepimiz daha önce izledik mevlütü. İzlemedik mi? Bence siz acaba olur mu umudu ile tutunuyonuz bu adama. Neyse uzaymayayım. Tutar inşallah. Nediyim saaa threep reyiz :)
Mamadou
16.Ekim.2012, 17:30
Galatasaray maçlarını tamamına yakın bende izledim. Sezona iyi başlayan Emre Çolak vardı ama son zamanlarda biraz düştü. O kadarda kötü durumda olduğunu düşünmüyorum. Her oyuncunun performansında zaman zaman düşüş olabilir. Dediğim gibi Tunay yerine Emre Çolak'ta olabilirdi illa olacak diye bir şey yok. Abdullah Avcı Tunay'ı tercih etmiş saygı duyulmalı. Ayrıca sende bir iki maçla bir oyuncuyu değerlendiriyorsan bende seni tebrik ederim. Mevlüt kapalı savunmalarda eziliyor, Umut'ta ondan geri kalıp harikalar yaratıyor dimi. Braga ve Romanya maçlarında gördük stoperlerin arasında nasıl kaybolduğunu.
Artık hocalarda takıntı haline gelmiş. Sakatlıktan çıkan oyuncuyu hemen ilk 11'e koyuyorlar. Umut sakatlıktan önce çok iyi gidiyordu ama sakatlanıp iyileştikten sonra hala toparlayamadı. Bunu Hamit'tede yaptılar. Onca maç eksiği olan oyuncuyu hem takımında, hemde Milli takımda yük bindirince bir yerde patladı. Tam eski Hamit döndü derken sakatlık her şeyi mahvetti.
BaFraLı
16.Ekim.2012, 17:40
Valla kim oynamış iyi mi oynamış formsuzmuymuş hiç önemli değil şu maçı alalımda.
emre çolak ıda iyiden iyiye kanat yaptık valla mc oynasa aynı belözoğlu gibi oynuyo tabi genç olması nedeniyle sakarlıkları çok oluyo ama kanatta oynucak bi oyuncu değil emre çolak tunayda anca anadolu takımlarında iyi oynar gökhan töre kadroda yok mu sakat mı ?
Flawless Victory
16.Ekim.2012, 19:04
Son maçlardaki performansımıza ve Abdullah Hoca'nın kafa yapısına baktığımda Macaristan yener diyorum, böylece şansımız biter, biz de rahat ederiz. Yazık şu taraftara. Kadro kalitesi olarak çok rahat 2. olmamız lazım ama malesef.
Yine Türkiye'ye oynadık hadi bakalım :)
sananes
16.Ekim.2012, 19:23
Emre Çolak bir maçla asılacak oyuncu değil. Bu sezon galatasaray takımının en iyi oyuncusu,uzun vadede de bunu sağlamlaştıracaktır. Ben Alper Potuk'a üzülüyorum sadece. Geçen yıl bize transfer olsaydı şu an fenerbahçe'de oynamasa bile bu maçtan önce milli takıma çağırılmış olurdu,şimdi de sahada olurdu. Harika bir potansiyeli var,Abdullah Hoca yazık ediyor. Eskişehirspor'dan Veysel'de mesela rahatlıkla bu kadar eksik varken kadroya girebilirdi.
Mamadou
16.Ekim.2012, 19:30
Alper Potuk bu sezon ligde en formda orta saha oyuncusu yerliler arasında. Günden güne üstüne koyarak yola devam ediyor ama maalesef takımlarında oynamayan oyunculardan dolayı sıra gelmiyor. Katılıyorum keşke geçen sezon devre arasında gitseydi Fenerbahçe'ye yada bu transfer sezonunda bir ara Galatasaray ile adı geçmişti oraya transfer olsaydı. Bu formuyla Eskişehirspor'da fazlada durmaz.
BleedingMoon
16.Ekim.2012, 19:36
ali ece çok güzel bir şey söylemişti, -emre'nin iyi futbolcu olduğunu hala kabullenemiyor orası ayrı :)- en zengin olduğumuz bölge orta saha ancak en az kullandığımız bölge de orta saha. italya usulü bir sistemle de oynayabiliriz bence. 4 tane mc gibi... çok mc var. :D
bySilver
16.Ekim.2012, 19:59
Umutluyum sebebini bilmiyorum ama umutluyum.
sui generis
16.Ekim.2012, 20:28
gidin istediğiniz kadar basın iddiadan bu maçı almama durumumuz yok :) benden söylemesi
RaSenGan
16.Ekim.2012, 21:47
Abi Mevlüt'ün 17 milli maçta sadece 1 gol attığını biliyo muydun ? :D
di canio
16.Ekim.2012, 21:57
Ay-yıldızlılarımız sahaya; Volkan Demirel, Egemen Korkmaz, Ömer Toprak, Hasan Ali Kaldırım, Emre Belözoğlu, Hamit Altıntop, Caner Erkin, Nuri Şahin, Tunay Torun, Mehmet Ekici ve Mevlüt Erdinç ilk 11'i ile sahaya çıkacak.
Macaristan Milli Takımı ise sahaya; Bogdan Adam, Vanczak Vilmos, Korcsmar Zsolt, Meszaros Norbert, Kadar Tamas, Varga József, Elek Akos, Gera Zoltan, Hajnal Tamas, Koman Vladimir ve Szalai Adam ilk 11'i ile çıkacak.
tff.org (http://www.tff.org/Default.aspx?PageID=467&GameID=98)'dan
EndoplazmiK RetikuluM
16.Ekim.2012, 21:59
4-1-4-1 oynayacakmışız.
ReaList
16.Ekim.2012, 22:22
Hadi be Caner diyorum. Bu maçta ondan çok umutluyum, Fenerbahçe'de böyle zor virajlı maçlarda ortaya çıkar umarım bugün de mücadelesini ortaya koyar ve oyunu sırtlar.
Walter Sakana
16.Ekim.2012, 22:25
Abi Mevlüt'ün 17 milli maçta sadece 1 gol attığını biliyo muydun ? :D
17 maç deyince yanıltıcı olur. 17 maçta ne kadar süre almış o önemli.
Resmi maçlar: 8 maç oynamış, 308 dakika oyunda kalmış. 90 dakika oynadığı maç yok.
Hazırlık maçları: 9 maç oynamış, 367 dakika oyunda kalmış. 90 dakika oynadığı maç yok.
Toplam: 17 maç oynamış, 675 dakika oyunda kalmış. 90 dakika oynadığı maç yok.
Macarlarda en önemli kozlarından Dzsudzsak oynamıyor sanırım.
Kaka Leite
16.Ekim.2012, 22:28
Başarılar Türkiye'm, bu maçı alıcaz başka yolu yok
Kaka Leite
16.Ekim.2012, 22:54
Şöyle 1 Caner asist Mevlüt gol :)
leventb12
Golll Mevlut
EndoplazmiK RetikuluM
Reserved.
Mevlüt attı :D
leventb12
17 maç deyince yanıltıcı olur. 17 maçta ne kadar süre almış o önemli.
Resmi maçlar: 8 maç oynamış, 308 dakika oyunda kalmış. 90 dakika oynadığı maç yok.
Hazırlık maçları: 9 maç oynamış, 367 dakika oyunda kalmış. 90 dakika oynadığı maç yok.
Toplam: 17 maç oynamış, 675 dakika oyunda kalmış. 90 dakika oynadığı maç yok.
Macarlarda en önemli kozlarından Dzsudzsak oynamıyor sanırım.
Güzel bir ironi oldu Mevlüt'ün gol atması :)
Yone volkan yine hata, atin sunu takimdan ya
Flawless Victory
16.Ekim.2012, 23:03
Şu Volkan sevdasından vazgeçemiyoruz bir türlü. Kaleci mi yok Türkiye'de!
William Rookwood
16.Ekim.2012, 23:04
Gol öncesinde içimden Volkan çok kilo almış Fenebahçe maçlarınıda izlemiyorum umarım performansında düşüş yoktur demiştim 3 dakika sonra gol oldu ..
uAburak89
16.Ekim.2012, 23:06
Volkan ve Gökhan Gönül ne yazık ki Fenerbahçe'deki performanslarını milli takıma yansıtamıyorlar. İstisnaları var tabii. Yine de 1-2 hata ile kaleciliğini sorgulamak abartılı.
1-2 hata mi. Tarihe bakar misin. Volkan feneri de cok kez yakti. Bukadar da hata yapilmaz. Normal goller ye be de kahrolmayalim beceriksizligine
exit61
16.Ekim.2012, 23:08
Volkan yine formunda maaşallah.
uAburak89
16.Ekim.2012, 23:12
1-2 hata mi. Tarihe bakar misin. Volkan feneri de cok kez yakti. Bukadar da hata yapilmaz. Normal goller ye be de kahrolmayalim beceriksizligine
Ya ben de biliyorum yaptığı hataları, yapma Volkan'ı da biliyorum, taraftarın saçların bozulur mu diye tezahüratını da. Bu golde Ömer müdahale de edebilirdi. Volkan kadroda olduğu sürece yeri garanti, bu şekilde motive olması kolay değil bence. Kalede rekabet yok, Volkan iyi kaleci ama top class değil sonuçta. Yine de bu milli takımın başlarda eleştrilecek yeri kalesi değil bence. Burada her takımdan taraftar var, Tunay Torun'u transfer etse kulübünüz sevinecek olan var mı ?
Flawless Victory
16.Ekim.2012, 23:13
Volkan sadece FM'de oynar bana göre, o da yabancı oyuncu kontenjanı açılsın diye.
Sinan Bolat nerede bilen varmi? Milli takimda 2 kez izledim ve bence gayet iyi ve guvenli oynadi. Bence Sinan´a da sans vermek gerek.
sui generis
16.Ekim.2012, 23:17
Volkanla ilgili önceki yorumları çıkarıp bulmaya kalkışsak komik duruma düşerseniz. Geçen sene GS'yi 2-1 yendiğimiz maçta mesela hiç de öyle demiyordunuz.
RaSenGan
16.Ekim.2012, 23:18
Volkanla ilgili önceki yorumları çıkarıp bulmaya kalkışsak komik duruma düşerseniz. Geçen sene GS'yi 2-1 yendiğimiz maçta mesela hiç de öyle demiyordunuz.
Milli takımdaki Volkan ile Fenerbahçe'deki Volkan arasında çok büyük bir fark var.
sui generis
16.Ekim.2012, 23:20
Milli takımdaki Volkan ile Fenerbahçe'deki Volkan arasında çok büyük bir fark var.
ona bir şey demem ama bu sadece Volkan'a özgü bir şey değil. hiçbiri kendi takımındaki performansı sergileyemiyor bence.
Flawless Victory
16.Ekim.2012, 23:21
Volkan'ın milli takımdaki performansına 10 üzerinden puan verseniz kaç verirsiniz? Ben en fazla 3 veririm.
RaSenGan
16.Ekim.2012, 23:21
Bu Tunay Torun ne işe yarıyor bilen var mı ? Sağdan doğru düzgün hiç gelemedik.Sürekli soldan Caner ve Hasan Ali'yle geliyoruz.İlk kez Almanya'da yetişip de bu seviyeye gelip bu kadar boş olan bir oyuncu görüyorum.İkinci yarı Tunay'la başlamamak lazım.
uAburak89
16.Ekim.2012, 23:22
Mehmet Ekici, Tunay Torun bunlardan zor, çok zor.. Mesut bizi seçmeyince başladı bu furya, Almanyadan kaptığımız adam gözümüze değerli geliyor. Yazık ediliyor milli takıma.
europeanconquer
16.Ekim.2012, 23:23
Bence iyi oynuyoruz.Tunay çıkıp Sercan girebilir.Volkan'ın yediği gol talihsizlik,ancak iki maç üst üste sinirlenmedim değil.
Kaka Leite
Vay be saha da 10 kişi oynadığımızı eleştireceğimiz yere yine laf Volkan'a gelmiş :)
Ayrıca orada Volkan'ın yaptığı hatadan çok topun girmek istemesi, çok saçma bir şekilde giriyor zaten..
@Flawless Victory
Abi ne yaptın ya :D
Ayrıca Caner'e hasta oldum yine o kadar aktif bir oyuncu olamaz feci rahatsızlık veriyor rakip defans'a kendisi helal olsun diyorum.Çok iyi işler yapıyor Caner..
IcedEarth
Nuri yıldız olması gereken yerde yine sahada yok. Stoperlerimiz yine ağır, arkaya cayır cayır adamı kaçırdılar. Hamit yine oynamaması gereken yerde, sağ bekte. Forvetten yine minimum verim alabiliyoruz, hücum bölgesine top gitmiyor neredeyse.
Bu tek forvetli sistemi nereden soktular şu ülkeye anlamadım gitti. Tek forvetli sisteme geçildiğinden beri Türk futbolu yerlerde. Oyna kardeşim çift forvet oyna, forvetlerden biri içeriyi karıştırırken (biraz daha pivot özellikli), diğeri de orta sahayla köprü olsun, gerektiğinde 18 çemberinde şut pozisyonunda bulunsun. Bir yığın orta saha var, hiçbirinden doğru düzgün bir verim almışlığımız yok. Selçuk zaten hiç oynatılmıyor, Emre'nin doğru düzgün skora katkısı görülmemiş, Nuri'nin hiçbir şeye katkısı görülmemiş. Bu lanet tek forvetli sistemde en çok hücuma katkıda bulunması beklenen adamların kanatlar, en büyük yıldızın Arda da sol kanatta, ama oralardan da bugüne kadar pek birşey çıkarabildiğimiz görülmemiş. O zaman ne anladım ben bu tek forvetli sistemden?
---------------------------Volkan------------------------------
------------------------------------------------------------------
Gökhan--------Semih-----------Toprak----------Kaldırım
Hamit------------------------------Emre---------------------
------------------Selçuk---------------------------------Arda
-------------------Mevlüt--------------------------------------
-------------------------------------Umut(Burak)-----------
Bariz üstünlüğü ele geçirmen beklenen bir Romanya maçında, ne bileyim bir Macaristan maçında veya bir Estonya maçında buna benzer bir kadro düşünmek çok mu zor? Tamam, şu anda sakatlar dolayısıyla asların çoğu yok kadroda. Ama hiç kimse sakat değilken de çıkarmıyoruz ki böyle bir kadro? İsimlerin de çok bir önemi yok, Selçuk olmasın Nuri olsun, ne bileyim Arda yok Caner olur. Burak yok dersin Umut olur. Kaldırım yoksa Balta olur. Ama bu tek forvet sisteminden artık kurtulmamız lazım. Abdullah Hoca'yla olmayacaksa o da gitsin. Şu takımı kim düzgünce çift forvet oynatacaksa o gelsin.
futureless
Kulüp performansını Milli Takım'a taşıyabilen bir oyuncumuz yok bence. Yersiz buluyorum o yüzden Fenerbahçe'de böyle değil sözlerini. Gökhan Gönül, Umut Bulut, Burak Yılmaz, Arda Turan en net örnekleri bunun. Eleştirmek için eleştirmeyelim. Yediğimiz golde bir değil birden çok hata var.
uAburak89
16.Ekim.2012, 23:24
Edit .
Kaka Leite
16.Ekim.2012, 23:25
Kulüp performansını Milli Takım'a taşıyabilen bir oyuncumuz yok bence. Yersiz buluyorum o yüzden Fenerbahçe'de böyle değil sözlerini. Gökhan Gönül, Umut Bulut, Burak Yılmaz, Arda Turan en net örnekleri bunun. Eleştirmek için eleştirmeyelim. Yediğimiz golde bir değil birden çok hata var.
Caner şuan taşıdı bence :)
TeNaciOUS MidFieLdeR
16.Ekim.2012, 23:27
Ya ben de biliyorum yaptığı hataları, yapma Volkan'ı da biliyorum, taraftarın saçların bozulur mu diye tezahüratını da. Bu golde Ömer müdahale de edebilirdi. Volkan kadroda olduğu sürece yeri garanti, bu şekilde motive olması kolay değil bence. Kalede rekabet yok, Volkan iyi kaleci ama top class değil sonuçta. Yine de bu milli takımın başlarda eleştrilecek yeri kalesi değil bence. Burada her takımdan taraftar var, Tunay Torun'u transfer etse kulübünüz sevinecek olan var mı ?
dogru diyorsun da kalecin de iyi olucak, tiriskadan gol yemeyecek. 2 dir takimini yakiyor. su formuyla ne milli takimda ne de fenerbahcede yeri garanti. sezon basindan beri begenmiyorum volkani. kaleye her gelen top gol oluyor. butun emekler bosa gidiyor. istedigin kadar iyi oyna, boyle bir kalecilik varsa nasil galip geliceksin. sesim kisildi volkana kufretmekten burda.
uAburak89
16.Ekim.2012, 23:32
dogru diyorsun da kalecin de iyi olucak, tiriskadan gol yemeyecek. 2 dir takimini yakiyor. su formuyla ne milli takimda ne de fenerbahcede yeri garanti. sezon basindan beri begenmiyorum volkani. kaleye her gelen top gol oluyor. butun emekler bosa gidiyor. istedigin kadar iyi oyna, boyle bir kalecilik varsa nasil galip geliceksin. sesim kisildi volkana kufretmekten burda.
Teknik direktör faktörü devreye giriyor burada işte, herkes boşuna Onur demedi. Güvenebiliyor mu Cenk'e, Mert'e. Volkan'ın yerine koyacak cesareti var mı bu isimleri, yok. Volkan görüntü itibariyle takımın en rahatı, Cenk BJK'de yedek, Mert zaten her yerde Volkan'ın yedeği. Sakatlığı da var üstelik, uzun süre oynayamam diye ameliyattan kaçan adam tekrar sakatlanma korkusuyla içgüdüsel olarak yeterli performansını gösteremiyor belki de. Bunları Abdullah Avcı düşünecek, bu sezon 10 dakika forma şansı bulan Mehmet Ekici ilk 11 oynuyor, Milli takım bu kadar düştü mü ?
futureless
16.Ekim.2012, 23:33
Caner şuan taşıdı bence :)
Ben Fenerbahçe'li hiç bir oyuncunun herhangi bir kulüp maçında gösterdiği arzuyu, hırsı Milli maçlarda gösterdiğini görmedim bu aralar. Caner formda kulüpte, bugün Türkiye adına da fena oynamıyor ama bu değil bence , yeterli değil.
RasAnt
16.Ekim.2012, 23:40
Bize milli seviç bir süre daha haram gözüküyor
Nedvedmania
16.Ekim.2012, 23:43
2-1 oldu .
Bordo61Mavi
:) komediden baska birsey degil
Gncl1905
Bravo çocuklar, bravo...
Flawless Victory
Abdullah Avcı bu maçtan sonra istifa etmelidir. Yardımcı teknik adamlar devam ettirsin, bundan daha iyi oluruz eminim.
Nedvedmania
16.Ekim.2012, 23:49
3-1 oldu .
Kaka Leite
16.Ekim.2012, 23:50
Vay be Handikaplı Macaristan vay bee
uAburak89
16.Ekim.2012, 23:50
Yazık, çok yazık.
sinyor avcı büyük teknik direktör daha burda herkesin iyi oynadık dediği hollanda maçında dedim belli bi oyun sistemi yok rastgele doğaçlama oynuyoruz diye bu maçta çok çok net görüldü
Gncl1905
16.Ekim.2012, 23:52
Volkan penaltı da kurtaramadığına göre bu maç yenileceğiz yapacak bir şey yok. Daha fazla izleyip sinirlenmeye gerek yok. Hedefler 2016 :( Kimi kandırıyorum o turnuvaya da katılamayız.
kasım akdemir
16.Ekim.2012, 23:52
Hadi geçmiş olsun. Bu macaristanı bile yenemeyen bir milli takımımız var. Durum gerçekten çok çok çok vahim. Allah yardımcımız olsun...
europeanconquer
16.Ekim.2012, 23:53
Dünyanın en saçma 2 golünü yiyerek bir turnuvaya daha katılamadık.Hayırlı olsun.Darısı 2016'ya.
Kaka Leite
16.Ekim.2012, 23:53
Volkan penaltı da kurtaramadığına göre bu maç yenileceğiz yapacak bir şey yok. Daha fazla izleyip sinirlenmeye gerek yok. Hedefler 2016 :( Kimi kandırıyorum o turnuvaya da katılamayız.
Torunlarımız görsün işte :D
IcedEarth
16.Ekim.2012, 23:54
2014'e katılamamayı daha 2012'de garantiledik. Bravo!
Gncl1905
16.Ekim.2012, 23:55
Torunlarımız görsün işte :D
Hedef 2071 zaten :D
Sheriff
16.Ekim.2012, 23:55
O değil Malta, San Marino falan bile yenecek heralde bizi, bu ne arkadaş herkese yeniliyoruz, ne olacak bu takımın sonu?
Bizim millet futbolu bilmiyor. Bakar misiniz. Top teknigi 0. Bir alman bir ispanyol nasil topy tutuyor ayaginda, bide bizimkilere bak. Top ayaktan 3 metre aciliyor. Olacak is degil. Bunlar milyonlar kazanan insanlar ama mesleklerini dogru yapamiyorlar bile. Yazik
footballer33
16.Ekim.2012, 23:59
Sahaya çıkan ilk 11'den belli etti takım kendisini. Maç öncesi de en iyi beraberlik bekliyordum, maşallah onu bile çok gördüler. Sistemsiz, ekolsüz, ne oynadığını kendisi de bilmeyen bir milli takımdan iyi şeyler beklemek de yersizdi zaten. Geçmiş olsun. Hedef 2016(!) :icon_wink:
Walter Sakana
17.Ekim.2012, 00:03
gidin istediğiniz kadar basın iddiadan bu maçı almama durumumuz yok :) benden söylemesi
yaktın bizi Muhammed yaktın :D
sarianet
17.Ekim.2012, 00:04
Bu malubiyetin izahı yok
Hayır ercan tanere acıyorum adam bittiğimiz maçı anlatmaya çalışıyo yazık adama sövse yeridir
Flawless Victory
17.Ekim.2012, 00:05
Türk futbolu Sercan tarzı futbol anlayışında son birkaç yıldır. Bu da Avrupa futbolunun tam zıttı. Başarılı olmamız bu şekilde çok zor ama Abdullah Avcı faktörü olmasaydı en azından yine 2.'liği hâlâ kovalıyor olurduk.
Bordo61Mavi
17.Ekim.2012, 00:09
Yine sahaya cikanlara birsey demiyorum, sakatim diye kacanlara ne demeli. Milli takim su durumdayken az biraz fedakarlik yapsaydilarya ...
Soylemeye utaniyorum ama gol yedigimiz zaman artik uzulmuyorum cunki bastakilerin hakketigi durum budur ve baska turlude gitmezler. YD daha desteklesin Avciyi, hangi mantikla su adami basa getirdi kulup baskanlari. BJK'ye yaptiklari ortadayken Turk futbolu bununlami ileri gidecekti.
Universal
17.Ekim.2012, 00:09
Maç bitsede işler güçleri izlesek.
attirson
17.Ekim.2012, 00:10
Biliyordum böyle bir rezillik olacagını o yüzden izlemedim maçı. :D
Nedvedmania
17.Ekim.2012, 00:11
Gol attığımızda sevinmedim, gol yediğimizde üzülmedim. Bu ruh hali ile izliyorum aylardır Milli maçları. Gerçi genelde izlemiyorum bile.
Universal
17.Ekim.2012, 00:11
Babalarımızın dedelerimizin zamanında ki Türkiye olduk, alışık değiliz biz.
footballer33
17.Ekim.2012, 00:12
Ben, Türkiye'nin grup elemelerine daha ilk 4 maçta 3 yenilgi alarak başladığını görmedim, duymadım. Büyük başarısından ötürü tüm emeği geçenleri kutluyorum.
RaSenGan
17.Ekim.2012, 00:13
Milli maç araları futboldan soğuttu beni yemin ederim.Doğru düzgün top oynanmıyo,futbolcularımız sakatlanıyo durduk yere delleniyoruz.Haftasonu gelse de adam gibi maç izlesek.
Kaka Leite
17.Ekim.2012, 00:14
Topu Emre'ye verin, Mevlüt arkaya sarksın uzun top rakip savunmada..
Topu Nuri'ye verin, Mevlüt arkaya sarksın uzun top Ofsayt..
Topu Caner'e atın, soldan içeri ortalasın kimse yok..
Tüm oyun sistemi 3 olaydan ibaret, ayıptır ayıp.
Walter Sakana
17.Ekim.2012, 00:15
Babalarımızın dedelerimizin zamanında ki Türkiye olduk, alışık değiliz biz.
Ben alışığım :D
İngiltereden, Polonyadan 8 yediğimiz maçları canlı izlemiş adamım ben bunlar ne ki peh...
Flawless Victory
17.Ekim.2012, 00:15
Eskiden olduğu gibi artık Macarları yendiğimizde sokaklara döküleceğiz. O aşamadayız. Rakibimiz Andorra.
Topu Emre'ye verin, Mevlüt arkaya sarksın uzun top rakip savunmada..
Topu Nuri'ye verin, Mevlüt arkaya sarksın uzun top Ofsayt..
Topu Caner'e atın, soldan içeri ortalasın kimse yok..
Tüm oyun sistemi 3 olaydan ibaret, ayıptır ayıp.
Abdullah Avcı haklıymış Selçuk bu sisteme uymuyomuş
sarianet
17.Ekim.2012, 00:17
Olm bari şut çekin
Walter Sakana
17.Ekim.2012, 00:21
Önceki maçlarda iyi oynayıp iyi sonuçlar almış olsaydık ve milli takım umut veriyor olsaydı şu an hakeme saydırıyor olurduk çoğumuz kesin, ama takım umut vermeyince hakem hatalarını bile eleştirmek içinden gelmiyor insanın...
Romanya karsisinda ilk golluk posisyonumuz Nuri nin kafasi dakika 92. Bu macta gol disinda posisyonumuz var mi? YOK. rezillik vallah. En azindan bi sut cekin bisey yapin koca 90 dk
Sheriff
17.Ekim.2012, 00:22
Olmuyorsa zorlamayacak Abdullah Avcı, bizde çok isterdik olsun, güzel bir milli takım izleyelim, yenilsekte iyi oynadık diyelim ama olmuyor, gitti bir turnuva daha, gitmesi önemli değil ama gelecek için umut yok, her geçen gün iyiye gitmiyo işler kötüye gidiyor. Bu nedenle artık zorlanmaması ve gerçek bir ekol yaratacak yada belli etkili bir sistemi olan teknik direktör bulmalıyız. Oyuncuların hiçbiri bireysel anlamda kötü oyuncular değil avrupada vasatın altında sayılabilecek bir kaç oyuncu dışında oyuncumuz yok, ama yok sistem yok, gol atmak için uyguladığımız bir hücum organizasyonu yok, karambolden hatalardan bulduğumuz goller hepsi. Yokta yok hiçbirşey yok.
uAburak89
17.Ekim.2012, 00:28
Emeğine sağlık Abdullah Avcı.
petrol_fb12
17.Ekim.2012, 00:29
http://imageshack.us/a/img571/2120/239x4.png
Fatih Terim "Abdullah avcı sağ olsun...Hamit altıntopu iki maç daha oynatarak...fizik gücünü biraz daha attırdı.."..
Abdullah Avcı "30 Dakika kolda bir bozukluk oldu kaybettik "...
Bordo61Mavi
17.Ekim.2012, 00:30
Sporx
"Yaziklar olsun"
Mamadou
17.Ekim.2012, 00:31
Daha önce bu kadar erken havlu attığımız bir eleme grubu hatırlamıyorum. Bir çok turnuvaya katılamadık ama eleme gruplarında hep var olmuştuk. Yazıklar olsun diyecek söz yok. Artık gerekli kişiler gerekli önlemleri almalıdır. Buna bir dur denmeli. En baştaki adamı sileceksin.
EndoplazmiK RetikuluM
17.Ekim.2012, 00:31
Ben milli takımımızın 4 maçta 3 yenilgiyle başladığını görmedim,duymadım. 2014 PTT style olacak bizim için yine belli oldu.
The.Crow
17.Ekim.2012, 00:36
Artık sanırım yüksek ihtimal istifa eder Avcı.
Bordo61Mavi
17.Ekim.2012, 00:37
Bulent Uygun basa gelsin tam sifirlanalim :)
GebzeLi1907
17.Ekim.2012, 00:37
Full hd tv boşa gitti 2 bin lira para.
yazıklar olsun şu ruhsuz futbolculara cok ciddi köklü bir yapılanma lazım
hamit egemen volkan gibi isimlerin milli takımla ilişiğini kesmek lazım.
bu kadar rezil bir performans ben yıllardır milli takımda görmedim.
abdullah avcının sucu günahı cok büyük ama aslan payı ruhsuz oyuncularda
tunay munay kim allah aşkına aydın yılmaz tunay, ekici kim bunlar çapları ne
rezalet ya başka bişey değil
yıldırım demirören ne adammışsın elini değirdiğin yer ne hale geliyor
Walter Sakana
17.Ekim.2012, 00:38
Milli takımımızı başarıya taşıyabilecek tek isim: MIRCEA LUCESCU (bence)
perpetua
17.Ekim.2012, 00:40
Yuruyerek oynayan orta saha ile bu kadar.
Suc onlarda degil. Onlarin oyun sekli bu. Esas supriz olan onlarin ayni anda sahada olmalari. Ne pas almak icin alan degistirdiler, ne de rakibin hucumlarini kestiler.
Bizim bir futbol ekolumuz yok. Yani bizim futbolumuzun, butun takimlarin oynadigi, alt yapilarda ogrettigi tek bir felsefesi yok. Bu nedenle de hic bir zaman kirk yamadan bir bohca takim ile basarili olamayiz.
Boncuk dagitmak yerine ligdeki basarili bir takimin iskeletini alip, o takimin yabanci oyuncularinin yerlerine Turkiye icin oynayabilecek en iyi alternatifleri bulmak zorundayiz cunku milli takimin felsefesi, ligdeki takimlarimizdan birisinin felsefesi olmak zorunda. Bunu yapmadigimiz surece de basarisiz olmaya mahkumuz.
Ne zaman alt yapilarda butun futbolculara futbol ayni felsefe ile ogretilir, o zaman karma milli takimlar veya en formda oyunculari alarak basarili olabilen bir milli takimimiz olur. Hollanda gibi.
Bunu yapmak ayip degil. Koskoca Ispanya bunu yaparak son 3 buyuk turnuvayi kazandi. Bizim butun milli takim basarilarimiz da bu sekilde gerceklesti.
Gecmis olsun.
The.Crow
17.Ekim.2012, 00:40
Şu Acvcı'nın performansı görünce Hakan Şükür yüzünden Serhat Ulueren'in yediği Ersun Yanal'a acıyorum. Adamın 1 mağlubiyeti vardı . Her maç tek kale top oynuyorduk hey gidi be.
ReaList
17.Ekim.2012, 00:42
Mehmet Ekici, Nuri ve Tunay gibi oyunu daha çok ofansif oynayan ve sert futbola karşılık veremeyen 3 adamla birden sahada olmak intihar olur.
Maç öncesi söylediğim gibi maalesef harakiri yaptık.
Volkan kötü gol yemiş, yiyebilir Dünyada her kaleci hatalı gol yer mesele onu kabullenmek değil onu ötelemek, Skor 3-1 ve Macaristan harıl harıl kalemizde gol arıyor. Sorun işte burada. Ali'de Veli'de Volkan'da değil.
Hakan Şükür bıraktıktan sonra bu ülkede -Semih'in bir dönemlik performansı hariç- tek forvet oynayabilecek nitelikle bir golcü çıkaramadık, çıkaramıyoruz. Fatih Terim Semih'in keza Nihat'ın formda olduğu bir dönem tek forvetle nispeten başarılı oldu ama akabinde başarısızlık geldi, Hiddink öteledi yine olmadı Avcı bir kaç maçtır öteliyor olmuyor. Yahu Arkadaş! olmuyorsa zorlama. Bazıları mesele tek forvet değil, iki forvet olsa ne olacak falan filan diyor da çok şey olacak. Çünkü bir şablonla beraber bir felsefe ortaya koyacaksınız. Mesele sadece forvete tek adam koymakla bitmiyor, Takım futbolunu buna endeksli hale getirmekle oluyor. Biz hala Hakan Şükür döneminden kalan doldur boşalt şişirt ortala futbola devam ettik, ediyoruz. Abdullah Avcı yarın gidebilir ama yerine gelecek kişi aynı felsefeyle gelecekse hiç kendini yormasın.
Sistem değişmedikçe alın yazısı değişmez...
Sheriff
17.Ekim.2012, 00:44
İstifa etmeyecekmiş.
C h A o S
17.Ekim.2012, 00:46
İstifa etmeyecekmiş.
Üstelik gülerek söyledi.Hiç gocunmuyor maşallah.Halinden memnun.Adamın suratında bir tek üzülme belirtisi yok.Yazıklar olsun valla.Kovun bu saatten sonra bu adamı.Şaka gibi ya adam gülüyor.
bizim amacımız sadece finallere gitmek değil finaller dışında görevlerimizde var demek nedir ya
uAburak89
17.Ekim.2012, 00:47
Abdullah Avcı gülüyor ya, ayıptır arkadaş ayıptır. Nerede Fatih Terim'in maaşına takanlar, nerede gazcı diyenler, nerede Şenol Güneş'e karizması yok diyenler ?
GebzeLi1907
17.Ekim.2012, 00:49
Abdullah Avcı hatalar yaptı lakin hoca değişsse de bu oyuncu grubu hem mental hem fiziksel olarak cacık olacak potansiyele sahip değil.
Özellikle mental eksikliğimiz oyun içindeki kopmalarımız topsuz oyunu bilmememiz milletçe neredeyse bütün futbolcularımzda mevcut bir illet
10 15 yıllık büyük bir planlama hamle ve müthiş bir altyapı yatırımı olmazsa başarı gelmezzz
gelse de günlük gaz ihtiyacı ile karşılanmış olur
Walter Sakana
17.Ekim.2012, 00:50
Avcı'nın öve öve bitiremediği Romanya savunmasına karşı Hollanda deplasmanda 4'lük tarife uyguladı bugün.
petrol_fb12
17.Ekim.2012, 00:51
Onur Kıvrak,Emrah Tuncel,Ömer Erdoğan,Egemen Korkmaz,Caner,Necip Uysal,Özer Hurmacı,Selcuk Şahin,Hurşut,Sabri,Mevlut...
Yedek Kadrom:Ramazan Köse,Burak,Emre Çolak,Aydın Yılmaz,Arda Turan,Semih Kaya Ve Serdar kesimal ...
Böyle bir kadro cıkarsam daha iyi top oynar...daha cok koşar mücadele eder..bir ruh olurdu sahada !
Nuri Şahin geçerken uğramış gibi,Keza..Ömer toprak,tunay,Hamit altıntop,mehmet ekici..ve diğerleri..ben bir egemen,caner,mevlüt beğenedim ! hatta mevlüt ismini duyunca nerde esmişte oynatıyor demiştim !
Gülerek istifa etmiyicem demiş ? Neden daha cok 3-4 yememiz için mi ? Portekiz macını kazandığımızda ama şişirdiler bu adamı..şimdi kimse toz kondurmuyor...Neden acaba ? Fenerbahce-Galatasaray işine mi geliyor ne ?
Bordo61Mavi
17.Ekim.2012, 00:52
Hakketen gulerek bunu dedimi ?
ReaList
17.Ekim.2012, 00:54
İstifa etse tazminat alamayacak elin Hiddink'ine, Daum'una, Del Bosque'sine vs tazminatları verirken iyi, beni de kovun tazminatımı alayım diyor işte : )
C h A o S
17.Ekim.2012, 00:54
http://i.imgur.com/92lNv.jpg
Özledik valla şu resimdeki milli takımı.Valla şu anda koysan Tugay'ı,Hakan'ı,Bülent Korkmaz'ı felan yenilmezler Macaristan'a.Ve bugün oynayan oyunculardan daha çok koşar,daha çok mücadele ederler.Biz ruhumuzu kaybetmişiz.Şu resme bakıpta ah çekmemek elde değil.Heyecanımızı kaybetmişiz.
petrol_fb12
17.Ekim.2012, 00:55
'İstifa etmeyi düşünüyor musunuz, yol haritanız nedir?' sorusuna Avcı, "Bunu hiç düşünmedim. Böyle düşüncem olmadı olmayacak da. Türk futbolunun sorunu antrenör değişikliği değil, istikrar ve sürekliliktir. Yarış sonuna kadar pes etmeden devam edecektir. 6 maç sonunda neler çıkar hep birlikte göreceğiz" cevabını verdi.
Bence türk futbolunun senin gibi teknik direktör'lerden kurtulması lazım... 70-80 yıllara geri döndük hayırlı olsun !
TeNaciOUS MidFieLdeR
Avcı'nın öve öve bitiremediği Romanya savunmasına karşı Hollanda deplasmanda 4'lük tarife uyguladı bugün.
maca baktim ben, hepsi duran top nerdeyse. gercekten cok sert bir savunmalari var. tek sansin duran toplar, iyi kullanman lazim. teki zaten uydurma penaltiydi.
neyse gencler, en azindan bundan sonra stressiz izleriz maclari. nasilsa iddiamiz kalmadi. hazirlik maci havasinda gececek koca bir iki yil var onumuzde :)
uAburak89
https://pbs.twimg.com/media/A5WxcioCAAA7KK8.png
Nedvedmania
17.Ekim.2012, 00:56
Hayırlısı be gülüm :D
Sheriff
17.Ekim.2012, 00:57
Abdullah Avcı hatalar yaptı lakin hoca değişsse de bu oyuncu grubu hem mental hem fiziksel olarak cacık olacak potansiyele sahip değil.
Özellikle mental eksikliğimiz oyun içindeki kopmalarımız topsuz oyunu bilmememiz milletçe neredeyse bütün futbolcularımzda mevcut bir illet
10 15 yıllık büyük bir planlama hamle ve müthiş bir altyapı yatırımı olmazsa başarı gelmezzz
gelse de günlük gaz ihtiyacı ile karşılanmış olur
Bu oyuncuları sahada organize etmek teknik adamın işi, benim görüşüm teknik adam amaçsız bir oyun oynatıyor takıma. Arkadaş Hasan Ali ayağına gelen her topu ceza sahasına gönderme demezmi bir teknik adam veya Emre'ye topu her ayağına aldığında ceza sahasına doğru ara top deneme diyemezmi. Nuri'ye boş alanlarda daha çok topla buluş topla birazdaha fazla oyna, hücum organizasyonlarında bulun diyemezmi, Sercan'a kenardan kaç çizgiye in, Mevlüt'e ön direğe koş diyemezmi, yani bir dünya şey geliyor aklıma bunları uygulatmak gerçekten bu kadar zormu, milli takımın hücum organizasyonu imkansıları deneyip gol aramakmıdır.
ReaList
17.Ekim.2012, 00:58
Yenilmedik şaka yaptık :D
Bordo61Mavi
17.Ekim.2012, 00:59
Hiddink Hirvatlar bizden daha iyi takim dediginde kizmistik, su surat ifadesine bakin :D tek rakibimiz Andorra
TeNaciOUS MidFieLdeR
17.Ekim.2012, 01:05
Hiddink Hirvatlar bizden daha iyi takim dediginde kizmistik, su surat ifadesine bakin :D tek rakibimiz Andorra
tek rakip THY degil miydi o :n:
bosverin bence, bizden bi cacik olmaz. bosuna uzmeyin kendinizi, kizarak da yipratmayin. ben indirdim valla yelkenleri artik. umrumda degil, gitmis gitmemis.
footballer33
17.Ekim.2012, 01:08
Bu ülkede 3 yerli teknik adam tanırım: Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş. Gerisi hava civa, kimse kusura bakmasın!
Bu ülkede 3 yerli teknik adam tanırım: Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş. Gerisi hava civa, kimse kusura bakmasın!
bunların yanına girebilcek tek adamda Ertuğrul Sağlamdır oda inşallah deneyimini arttırmadan milli takıma falan gelmez Şenol Güneş gelirse çok iyi olur bence
footballer33
17.Ekim.2012, 01:14
bunların yanına girebilcek tek adamda Ertuğrul Sağlamdır oda inşallah deneyimini arttırmadan milli takıma falan gelmez Şenol Güneş gelirse çok iyi olur bence
Ben, Ertuğrul Sağlam'ın da başarılı olacağını düşünmüyorum. Ülkede futbol başka kesimler tarafından yönetilirse ve gelen hocalar egolarını tatmin etmek için saçmasapan tercihlerde bulunurlarsa başarı falan hayal olur.
https://pbs.twimg.com/media/A5Wy5GjCMAAH7B_.jpg
Ben, Ertuğrul Sağlam'ın da başarılı olacağını düşünmüyorum. Ülkede futbol başka kesimler tarafından yönetilirse ve gelen hocalar egolarını tatmin etmek için saçmasapan tercihlerde bulunurlarsa başarı falan hayal olur.
https://pbs.twimg.com/media/A5Wy5GjCMAAH7B_.jpg
şimdi gelirse olamaz bence başarısızlığa tahammülümüz yok berbat bi yapılanmamız var ertuğrul hocayı bu yapılanmada başarılda olabilir ama daha tecrübeli biri lazım bu arada hedef 2020 anca turnuva organizasyonunu alırsak gideriz zaten bu gidişle
Kaka Leite
17.Ekim.2012, 01:28
Ercan Taner : Volkanın annesi...
diye başlamış yenilen golden sonra cümleye :zuhaha
ReaList
17.Ekim.2012, 01:30
Ercan Taner : Volkanın annesi...
diye başlamış yenilen golden sonra cümleye :zuhaha
"Volkan'ın hamlesi" O : )
Kaka Leite
17.Ekim.2012, 01:31
"Volkan'ın hamlesi" O : )
Aynı annesi diyor yahu :D
Hamlesi olacakmış desene, yanlış söylemiş :D
Nuri'yi bir yana koyuyorum. Almanya-Türkiye arasında gidip gelen futbolcuların peşinde çok koşulmuştu. "Türkiye'yi seç" baskısı yapılmıştı. Antrenörler gitmişti ayaklarına. İkna edilmişti bir sürü futbolcu.
Daha kendilerini doğru düzgün ispatlayamadan milli takımda 11 oynayamaya başladılar. Yıldıray Baştürk bu takımda oynamaya başladığında Bochum'u tek başına sırtılıyordu. Nuri ise 16-17 yaşındayken Dortmund gibi bir takımda forma giyiyordu. Şimdiki bizim 11'imizdeki oyuncuların hangisi takımı için vazgeçilmez? Ömer Toprak hadi belki. Ama diğerlerinin bu takımda işi ne?
uAburak89
17.Ekim.2012, 01:41
http://devrimderki.blogspot.com/2012/10/sorun-turk-futbolunda-m.html
SacrificeGGTC
17.Ekim.2012, 01:43
Faturayı hocaya mı yoksa futbolculara mı kesmek konusunda sürekli ikilem içindeyim. Sanırım %60 hoca diyeceğim.
Walter Sakana
17.Ekim.2012, 02:17
Faturayı hocaya mı yoksa futbolculara mı kesmek konusunda sürekli ikilem içindeyim. Sanırım %60 hoca diyeceğim.
Fatura yabancı oyuncu sayısını arttıran zihniyete kesilmeli bence. Yabancı sayısının sınırsız olması için çabalayan zihniyetin Türk futboluna ne denli zarar verdiği ortaya çıkıyor yavaş yavaş.
Nedvedmania
17.Ekim.2012, 02:22
Sorun aslında Avcı'da değil. Onu oraya getirende.
Deus Dominus
17.Ekim.2012, 02:22
Yabancı az olsa ne olur, çok olsa ne olur... Elindeki potansiyeli değerlendiremedikten sonra, oyuncuyu gerçekten yetiştiremedikten sonra...
ForsakeN
17.Ekim.2012, 02:23
Fatura yabancı oyuncu sayısını arttıran zihniyete kesilmeli bence. Yabancı sayısının sınırsız olması için çabalayan zihniyetin Türk futboluna ne denli zarar verdiği ortaya çıkıyor yavaş yavaş.
Ben tam aksini düşünüyorum. Sen ülkende Türk futbolcu oynatmak zorunda kaldıkça, Türk oyunculara çok yüksek paraları haketmedikleri halde ödüyorsun. Yurt dışında eğitilmelerine engel oluyorsun. Ek olarak bir şekilde yurt dışına transfer olan oyuncuları (Topal,Hamit,Umut vs.) da tekrar büyük paralar vererek ülkene geri topluyorsun ve gelişimlerine mani oluyorsun neden çünkü yabancı sınırlaması var liginde Türk oyuncu çok değerli... Misal Sercan için zamanında Bursa 8 milyon euro istemeseydi de Sercan ne bileyim bir İngiliz takımına gitseydi şuanki haliyle arasında dünyalar kadar fark olacağından eminim. Bir Batuhan Karadeniz zamanında izlendiği söylenen M.City'e transfer olsaydı, Gökhan Gönül Fenerbahçe'de krallar gibi yaşamayıp Avrupa'ya açılsaydı ülke futbolu ve de Milli takıma daha fazla katkı verirlerdi
Trabzonspor
17.Ekim.2012, 02:27
Abi daha çok sınırlasan ne olacak?ate 6+2 iken alt yapıya önem veren takım sayısı kaçtı?Baştan aşağı sistemsiz bir futbolumuz var.Oyuncuları yetiştirecek antrenör bile doğru dürüst yok sınır koysan ne olacak?Futbolu bırakan oyuncuları altyapı sorumlusu yapıyoruz ülkemizde.Bu iş o kadar kolay mı yahu?İnsan yetiştirmek 20 yıl futbol oynadı diye bir adama verilemez.Sistmi en başından düzeltmeye çalışmaya başlarsak yabancı sınırı sıkıntı olmaz bence.Abdullah Avcı ben ekibim eğitim konusunada ağırlık veriyoruz falan dedi merak ettim acaba ne eğitimi bu.
ReaList
17.Ekim.2012, 02:27
Kulüp takımlarında kaç tane yabancı oynuyor ki ?
Fenerbahçe'de düzenli olarak 5 yabancı görüyorum
Galatasaray'da -fuzuli oynatmasa- sayı bu kadarı buluyor
Beşiktaş'ta 3-4'ü geçmiyor, Keza Trabzon'da
Diğer Anadolu takımlarının durumu belli zaten.
İtalya 2006'yı kazandığında ben İnter ve bazı İtalyan takımların, 11'de İtalyan olmadan sahaya çıktıklarını hatırlarım.
Batuhan Karadeniz A takıma çıkmadan önceki futbol yeteneğini ve o ana kadar ki performansını Türkiye'de değilde Dünyanın başka bir futbol ülkesinde vermiş olsaydı, Şimdi ondan bir Dünya Yıldızı yaratılmıştı. Mevcut kötü durum için en iyi örnektir. Her şeyin başı Eğitim. Eğitim düzeyinin düşük olduğu bir ülkede başarılar günü birliktir, 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke olimpiyatlarda madalya kazanabilecek bir yüzücü çıkaramıyor, biz bu eğitimsizlikle her alanda yükseklerden uçuyoruz. Uçuyoruz da yere çakılmakta bir o kadar kolay oluyor.
petrol_fb12
17.Ekim.2012, 02:37
Ben tam aksini düşünüyorum. Sen ülkende Türk futbolcu oynatmak zorunda kaldıkça, Türk oyunculara çok yüksek paraları haketmedikleri halde ödüyorsun. Yurt dışında eğitilmelerine engel oluyorsun. Ek olarak bir şekilde yurt dışına transfer olan oyuncuları (Topal,Hamit,Umut vs.) da tekrar büyük paralar vererek ülkene geri topluyorsun ve gelişimlerine mani oluyorsun neden çünkü yabancı sınırlaması var liginde Türk oyuncu çok değerli... Misal Sercan için zamanında Bursa 8 milyon euro istemeseydi de Sercan ne bileyim bir İngiliz takımına gitseydi şuanki haliyle arasında dünyalar kadar fark olacağından eminim. Bir Batuhan Karadeniz zamanında izlendiği söylenen M.City'e transfer olsaydı, Gökhan Gönül Fenerbahçe'de krallar gibi yaşamayıp Avrupa'ya açılsaydı ülke futbolu ve de Milli takıma daha fazla katkı verirlerdi
Ben buna inanmıyorum....Batuhan,gökhan,sercan...Dediğiniz gibi ....avrupa'ya transfer olsalardı..ve düşünün takımlarında her hafta banko oynasalardı...Hiç bir milli maça asılmazlardı...Sakatlanmak cekingesiyle...Artık iş...Milli takım'da oynayım milli meseledir falan duygusundan cıktı..PARA VE MENAJER olayına döndü ...! Herkes maç başı parasına ve alıcağı ücrete bakıyor...kimsenin kimseyi taktığı yok..Onun için...
"BÜTÜN YABANCILARI YOLLARSIN...ÜLKEMİZDEN...SADECE TÜRK FUTBOLCU OYNATIRSIN...O ZAMAN DEDİĞİNİZ OLUR....AVRUPANIN BELİRLİ KÜLÜPLERİ..ATIYORUM HASAN (19) ADLI YETENEĞİ TRANSFER EDER" ADAM GELİYOR ÜLKEYE...HERKES 28-29 GENÇLERE ŞANS TANINMIYOR...ADAM ONLARI NASIL GÖRÜCEK..? O ZAMAN KULUP MALİYETLERİ COK AZA DÜŞERDİ.."COK AZ PARAYLA" ...ÇOK KALİTELİ FUTBOL İZLERDİK..."..
Olay yabancı zihniyeti...Sanki..bizim ülkemizden...KUYTLAR,SOWLAR,BARONİLER,MİERELER,YOB OLAR,FERNANDESLER,ALMEDİLAR,EBOUELER,MELOLAR,RİERA LAR,SOL BAMBALAR ÇIKMAZ...".
"BİZDEKİ SORUN OYUNCUYU BİR MAÇ KOYUYOR...ADAM İYİ OYNAR KRAL,KÖTÜ OYNAR BU TOPÇU FALAN DEĞİL."
Walter Sakana
17.Ekim.2012, 02:47
Kulüp takımlarında kaç tane yabancı oynuyor ki ?
Fenerbahçe'de düzenli olarak 5 yabancı görüyorum
Galatasaray'da -fuzuli oynatmasa- sayı bu kadarı buluyor
Beşiktaş'ta 3-4'ü geçmiyor, Keza Trabzon'da
Diğer Anadolu takımlarının durumu belli zaten.
İtalya 2006'yı kazandığında ben İnter ve bazı İtalyan takımların, 11'de İtalyan olmadan sahaya çıktıklarını hatırlarım.
Batuhan Karadeniz A takıma çıkmadan önceki futbol yeteneğini ve o ana kadar ki performansını Türkiye'de değilde Dünyanın başka bir futbol ülkesinde vermiş olsaydı, Şimdi ondan bir Dünya Yıldızı yaratılmıştı. Mevcut kötü durum için en iyi örnektir. Her şeyin başı Eğitim. Eğitim düzeyinin düşük olduğu bir ülkede başarılar günü birliktir, 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke olimpiyatlarda madalya kazanabilecek bir yüzücü çıkaramıyor, biz bu eğitimsizlikle her alanda yükseklerden uçuyoruz. Uçuyoruz da yere çakılmakta bir o kadar kolay oluyor.
Niye sadece bu seneyi baz alıyorsunuz ki? Batuhan örneğini vermişsin mesela, oradan gidelim. Beşiktaş yabancı sınırlaması düşük olsaydı o dönemde belki forvet oyuncusu almayacaktı belki Bobo'yu bile transfer etmeyecekti ve mecburen Batuhan'ın üstüne daha fazla düşecekti, daha fazla şans verecekti. E Batuhan da eğer o iddia edilen potansiyele sahipse oynaya oynaya bugün çok daha farklı bir noktada olacaktı belki. Bu durum hem Beşiktaş'a hem milli takıma olumlu yansıyacaktı. Hakan Şükür'ün yerini alacaktı belki...
Hadi Batuhan'ın disiplinsizliği de etkili oldu diyelim, daha profesyonel bir örnek: Semih Şentürk. Şu durumda bile ne kadar katkı verdi ya bide düzenli oynasaydı? Zamanında Aykut Kocaman, Bülent Uygun, Tanju Çolak nasıl gol kralı oldu, neden sürekli oynadılar, sadece yetenek mi? Yabancı sınırlamasıydı bence o başarıların ardındaki etkenlerden en önemlisi.
Galatasaray 4 yıl estiğinde kaç yabancı vardı kadrosunda? Sadece 4... Aynı dönem Fenerbahçe Baliç-Boliç gibi Bosnalı oldukları için, Uche-Mosheau gibi Türk vatandaşlığına geçtikleri için yabancı sayılmayan ekstra yabancılar oynatmasına karşın 4 yıl gerisinde kaldı Galatasarayın. Aynı GS kadrosu dünya 3.sü milli takımın iskeletini oluşturdu ayrıca. Aynı şimdiki Barcelona-İspanya örneğindeki gibi...
ReaList
17.Ekim.2012, 02:58
@Walter Sakana
Batuhan'a bence fazlasıyla şans verildi, konumuz o değil ama ben olayın bir yönünü göstermek istedim. O da eğitimle gelen profesyonellik anlayışı. Herkes neden Almanya'da Hollanda'da Fransa'da yetişen oyunculara bu kadar öncelik taşındığını soruyor, sebebi de burada yatıyor. Orada yetişen adam 2 maç oynadı mı burnu havaya kalkmıyor, şımarmıyor. İyi-Kötü olması bir yana önce bakılan durum bu oluyor. Aziz Yıldırım'ı pek seven ve söylediklerine katılan biri olmasam da Galatasaray için kullandığı "...Tesadüf..." cümlesini yinelerim, çünkü Fatih Terim'in yakalamayı başardığı jenarasyon mucizeydi. Bu şartlarda bu ülkede o denli profesyonel bir oyuncu kadrosu yakalamak mucizeye eş değer.
Walter Sakana
17.Ekim.2012, 03:13
Evet bunu ben de hatırlıyorum ama İtalya alt yapıdan oyuncu yetiştirebilen bir ülke. Altyapı sistemi oturmuş bir ülke. Inter'de neredeyse hiç İtalyan oyuncu oynamıyordu doğru ama İtalya Milli Takımının iskeletini Inter oluşturmuyordu sonuçta. Roma, Juventus gibi kulüplerin kadrolarında bulunan veya altyapıdan yetiştirdikleri yıldızlar sırtlıyordu milli takımı.
Şimdi mesela Real Madrid. O kadar transfer yapıyor, o kadar yıldız alıyor ama Casillas, Raul gibi yıldızları da altyapıdan yetiştirip yeterli şansları veriyor bir yandan.
PSG, Malaga, Man City astronomik transferler yapıyorlar ama hepsininde kadrosunda altyapıdan yetişmiş oyuncular var ilk 11'de şans bulan. Fark burada işte...
Batuhan'a bence fazlasıyla şans verildi, konumuz o değil ama ben olayın bir yönünü göstermek istedim. O da eğitimle gelen profesyonellik anlayışı. Herkes neden Almanya'da Hollanda'da Fransa'da yetişen oyunculara bu kadar öncelik taşındığını soruyor, sebebi de burada yatıyor. Orada yetişen adam 2 maç oynadı mı burnu havaya kalkmıyor, şımarmıyor. İyi-Kötü olması bir yana önce bakılan durum bu oluyor. Aziz Yıldırım'ı pek seven ve söylediklerine katılan biri olmasam da Galatasaray için kullandığı Tesadüf cümlesini yinelerim, çünkü Fatih Terim'in yakalamayı başardığı jenarasyon mucizeydi. Bu şartlarda bu ülkede o denli profesyonel bir oyuncu kadrosu yakalamak mucizeye eş değer.
O zaman şimdiki Barcelona ve İspanya Milli Takımı da tamamen tesadüfen başarılı, tamamen jenerasyon mucizesi.
Ya olayı kulüp tartışmasına çekmek istemiyorum anlatmak istediğim o dönem tersi olsaydı (GS yerine FB) gene aynı örneği verirdim şu an.
Edit: Son cümlene katılıyorum ama işte ben "bu şartlar"ın yabancı sınırlamasının yüksek olmasından ötürü oluştuğunu düşünüyorum.
Maçı izleyemedim dışarıdaydım. Artık pek mümkün gibi görünmüyor gitmemiz. 4 senede bir gidiyorduk artık daha da seğrekleşecek gibi.
Mamadou
17.Ekim.2012, 03:55
Artık Almanya'da oynayıp Türk Milli takımını seçen gurbetçi oyuncularla da fazla böbürlenmemek lazım. Sercan,Mehmet Ekici ve Tunay'ın performansları ortada. Hatta aralarında en iyisi diyebileceğimiz Nuri bile yokları oynamışken. Almanlar bu oyuncularda gelecek görse ne yapar ne eder kendi bünyelerine katıp bize yedirmezler. Mesut'ta ve İlkay'da olduğu gibi. Kendi yetiştirdiği adamları ikna etme konusunda bizim gerimizde değiller kesinlikle. Bizi seçen gurbetçi oyunculara da nasıl forma garantisi veriliyorsa artık sırf Sercan takıntısı yüzünden, oyuncuya kadroda yer açmak uğruna eldeki en iyisi diyebileceğimiz oyunculardan bazılarını küstürdü.
Deus Dominus
17.Ekim.2012, 04:00
Bizim maçı bir kenara bırakalım, bu akşam oldukça ilginç bir başka karşılaşma oynandı. Almanya-İsveç.
Almanya 4-0 öne geçti, İsveç 4-4'lük beraberliği söke söke aldı. Niye bunu yazdın derseniz...
İsveç 4 gol yemiş, demek ki futbolun gereklerini yerine getirememiş, güçlü rakibi de farkı giderek açmış. Ama İsveç 4 gol atmış, demek ki pes etmemiş, teslim olmamış, mücadele etmiş, sökmüş almış 1 puanı.
Sahada oynamaya çalıştığımız, felsefe ya da ekol olarak benimsediğimiz, en azından istediğimiz anlayış olmuyor bu açık. Pasa dayalı, topa ve maça hakim oyun oynamak istiyoruz, beceremiyoruz. Ama mücadele de etmiyoruz arkadaş, işler istediğin gibi gitmiyorsa teslim mi olmak lazım, isyan etmek lazım! Daha önce yaptığımız gibi 2000'de, 2002'de, 2008'de... İsveç gibi. Romanya maçını düşünün, bu akşam Macaristan maçını düşünün. Kaç futbolcu vardı bu zihniyette? Romanya maçında taş çatlasın 3-4 isim çıkar "evet, çabaladı, direndi" diyebileceğimiz. Bu akşamda 2-3 isim (Emre, Ömer, Caner,..?) dışında göze batan oyuncu olmadı.
Milli takımlar düzeyi farklıdır. Orada bayrağını, ülkeni, özbenliğini temsil ediyorsun. Gamsızlık, ruhsuzluk kabul edilir şey değil benim gözümde. Geçmişte de çok anlaşılır futbol oynamıyorduk, şimdi de oynamıyoruz. En büyük fark ruhta. Türk Milli Takımı'nı temsil etmesi için seçilen elit oyuncular, motive olmak için maddiyata, prime ihtiyaç duyuyorsa, buna ihtiyaç olduğunu düşünen zihniyetler futbolu yönetiyorsa zaten ne beklenir ki...
kasım akdemir
17.Ekim.2012, 10:43
"Adını Volkan Demirel Koydum Abdullah Avcı'nın Yolu"
çok fena twitler var yahu ddün akşamdan beri...acaip gülüyorum...
barahir
17.Ekim.2012, 12:12
Kaldırın şu yabancı sınırını da görelim bakalım kendilerini geliştiriyolar mı geliştirmiyolar mı? 6+2 nasıl olsa 5 tanesi Türk olmak zorunda ben de elbet oynarım diyo bi çoğu.. Kasmıyo kendini ne gerek var.. Zaten büyük takıma gitmiş alıyo yılda bi kaç trilyon.. Kaldırsınlar sınırı bak bakalım nasıl tutuşuyolar..
LaigLeNoiR
17.Ekim.2012, 13:16
http://cdn.sporx.com/img/2012/10/17/macaristan-turkiye_de80d_800.jpg (http://live.sporx.com/futbol/millitakim/macaristan-turkiyeSXGLQ13334SXQ?sira=2)
http://cdn.sporx.com/img/2012/10/17/macaristan-turkiye_b7b17_800.jpg (http://live.sporx.com/futbol/millitakim/macaristan-turkiyeSXGLQ13334SXQ?sira=4)
http://cdn.sporx.com/img/2012/10/17/macaristan-turkiye_bd975_800.jpg (http://live.sporx.com/futbol/millitakim/macaristan-turkiyeSXGLQ13334SXQ?sira=5)
http://cdn.sporx.com/img/2012/10/17/macaristan-turkiye_d6600_800.jpg (http://live.sporx.com/futbol/millitakim/macaristan-turkiyeSXGLQ13334SXQ?sira=6)http://cdn.sporx.com/img/2012/10/17/macaristan-turkiye_20880_800.jpg (http://live.sporx.com/futbol/millitakim/macaristan-turkiyeSXGLQ13334SXQ?sira=7)
http://cdn.sporx.com/img/2012/10/17/macaristan-turkiye_af75d_800.jpg (http://live.sporx.com/futbol/millitakim/macaristan-turkiyeSXGLQ13334SXQ?sira=9)
footballer33
17.Ekim.2012, 13:19
Medyanın başlıklarına bu kadar katılacağım aklıma gelmezdi. Açık Mert Korkusuz'un başlıklarına da hastayım. Gazetenin isminin üzerine okuyunca, bir gülme tutuyor beni hep. :icon_biggrin:
kasım akdemir
17.Ekim.2012, 13:20
1 Ve 2 Numaralı Manşetleri Beğendim. Hayalet Avcıları Güzel Olmuş...
ThersoN
17.Ekim.2012, 14:20
Almanya da puan kaybettiği için mi kaybettik ben anlamadım?
BaFraLı
17.Ekim.2012, 14:51
Şehit ailelerine 3 bin lira tazminat ver, ülkenin a milli futbol takımında oynayan rezalet futbolcularınada 150 bin lira falan prim ver. Yazık ya. Hiç birisi aldığı parayı hak etmiyor.
Bu gün hangisi kafasına takıyordur acaba '' ya arkadaş hiç iyi oynayamadık, gruptan çıkamayacaz, yenildiğimiz takımlara bak '' vs. şeklinde. Milli takım kimlere kalmış.
Hocada çıksın halen hiç bişey bitmedi desin. Hayretlik bir olay ya. Herşey bitti hoca. Bu gruptan çıkmak çok zor.
petrol_fb12
17.Ekim.2012, 15:01
Şehit ailelerine 3 bin lira tazminat ver, ülkenin a milli futbol takımında oynayan rezalet futbolcularınada 150 bin lira falan prim ver. Yazık ya. Hiç birisi aldığı parayı hak etmiyor.
Bu gün hangisi kafasına takıyordur acaba '' ya arkadaş hiç iyi oynayamadık, gruptan çıkamayacaz, yenildiğimiz takımlara bak '' vs. şeklinde. Milli takım kimlere kalmış.
Hocada çıksın halen hiç bişey bitmedi desin. Hayretlik bir olay ya. Herşey bitti hoca. Bu gruptan çıkmak çok zor.
150 bin tl mi ? Yazık gerçekten yazık..
BaFraLı
17.Ekim.2012, 15:04
Hocam bilmiyorum ne kadar para alıyorlardır ama yani şimdi adamlara Macaristan'ı yenmeleri için bilmem kaç bin tl prim veriyorlardır. Ben öyle düşünüyorum. Ki Macaristan'ıda yenemediler zaten. Bu durumdada paranın tabi lafı yapılır. Size o kadar para veriliyor ama siz daha Macaristan'ı yenemiyorsunuz. Ne bileyim ilginç ya.
kasım akdemir
17.Ekim.2012, 15:47
Hocam bilmiyorum ne kadar para alıyorlardır ama yani şimdi adamlara Macaristan'ı yenmeleri için bilmem kaç bin tl prim veriyorlardır. Ben öyle düşünüyorum. Ki Macaristan'ıda yenemediler zaten. Bu durumdada paranın tabi lafı yapılır. Size o kadar para veriliyor ama siz daha Macaristan'ı yenemiyorsunuz. Ne bileyim ilginç ya.
Sözlediklerinize katılmakla beraber , ben ilginç olarak nitelemezdim. Bakın sizde söylüyorsunuz bu kadar imkana rağmen "daha macaristanı bile yenemiyoruz" e buda bizim futbolumuzun ne halde olduğunu çok açık göstermiyor mu? Grupta isim olarak sıra yapıldığında 2 yada 3 oluyoruz ama şuan estonya ile sanırım aynı puandayız , hiç bakmadım.Neyse Kalan maçlarımızda Estonya andorra felan artık kim varsa yener grup 4 ncülüğünü garantiler haddimizi biliriz. Ne diyim ki...düşündükçe canım sıkılıyor...
davidvilla
17.Ekim.2012, 16:07
yıldırım demiroren once besiktası batırdı şimdi turk milli takımı, ardından inşallah uefa baskanı falan olur avrupa futbolu da batar :D
uAburak89
17.Ekim.2012, 16:19
Abdullah Avcı'yı getiren Yıldırım Demiören değil diye biliyorum ama ? Tamam Yıldırım Demirören'i eleştirmek için milyonlarca sebep var da, adamın adı çıkmış fırsatı bulduk mu kaçırmıyoruz. :D
Hollanda maçından sonra Abdullah Avcı ile olmayacak bu iş derken ne kadar haklı olduğumuzu acı bir şekilde görüyoruz. Bize karşı bu grupta açık futbol oynayacak tek takımdı Hollanda ve o gün saçma sapan tercihleriyle baltaladı Abdullah Avcı. Hollanda'dan 1 puan almış olsak moral ve motivasyon çok başka olacaktı kesinlikle. Romanya, Macaristan bunlar ayarımızda mı diyoruz, değilse hedef 1.lik deyip buna göre hareket etmek lazım. Biz kötüysek, bu şekilde hedefler koyulmaması lazım. Söylenenler ile uygulananlar arasında büyük farklar var. Abdullah Avcı çoğu açıklamasında dalga mı geçiyor acaba diye düşünmeden edemiyorum.
Plan, program en başından hatalıydı. Tunay, Mehmet Ekici, Sercan Sararer daha kendi takımında oynayamıyor, Türkiye'ye transfer olsalar ki sanmıyorum, ne kadar şans bulurlar meçhul. Emre, Hamit gibi oyuncular 2014'e gitsek kadroda olur mu, ne kadar oynar belli değil. Abdullah Avcı eğiticiymiş, buna önem verirmiş. O zaman sen takımı doğru isimler üzerine kuracaktın, yarışmacı olurken aynı zamanda birbirine alışacaktı kadro. Yine çıkamayabilirdik gruptan ama en azından oyuncular birbirine alışırdı. Jenerasyon yakalamak değil mi önemli olan, 1-2 değişiklikle istikrar sağlamak değil mi ? Bizim milli takımımızda rekabet yok, formayı hocanın tuttuğu isimler ve Almanyadan kaptığımız gurbetçiler kapıyor. Ligin en formda oyuncusu ol, herkesin gözü üstünde olsun yetmiyor. Adalet yok milli takımda. Sakatlar oluyor, yerine Serdar Kurtuluş, Jem Karacan çağırılıyor, oynatmayacağını dünya biliyor neyin dalgası bu ?
Ülkenin durumu malum, insanların mutluluğuydu milli takım, hep beraber sevinirdik, şimdi insanlar maç izlemek istemiyor, her maça umutla oturuyorum. Babam Fenerbahçelidir fanatik, futbolda hiç anlaşamayız, ne olur diyorum, Romanya yener diyor, Macarlar 3 atar diyor, Volkan yakacak takımı diyor, adamın inancı kalmamış takıma, üzülüyorum bu duruma. Üstüne haklı çıkıyor genele bakarsak. Sonra teknik direktör çıkıyor, biliyorum o gülüşü sinirden belki ama orada Şenol Güneş, Mustafa Denizli, Fatih Terim olsa o şekilde sırıtmaz. İçinden der soruya bak, belki der bunlar komik şeyler ama insanlar ne olacak milli takımın hali derken sen tv de sırıtma arkadaş ya.
davidvilla
17.Ekim.2012, 16:22
Futbolcuların cıkıs noktası olan A genclerde ya da Amator takımlarda futbol oynayanınız varsa aranızda milli takımın bu haline hiç de şaşırmayacaktır. Bir kere kökenimizde futbol yok, değişik bir şey var haldur huldur topun peşine deli danalar gibi koşma var. En azından son donemlerde her yer cimlendirildi bu guzel bir adımdı şimdi kalifiye hocalar daha dogrusu FUTBOLU BİLEN hocalar yetiştirmek lazım.Ya da eski tarz ileri uzuna şişir pres yap stiliyle oynamaya devam etmemiz lazım. Kısacası Avrupalılar gibi oynamak istiyorsak bu cok uzun ve planlı bir şekilde ortaya cıkabilir. He yok biz bu kadar uzun vadeli bir plan ortaya koyamayız diyorsanız ki ben yapabileceğimize zaten inanmıyorum, o zaman hiç öyle biz paslı oynayacagız guzel oynayacagız olayına girmeden Batuhan'a ya da umut'a şişircez üzerine pres yapıcaz bu da bizi bir yerlere kadar götürüyor zaten.
davidvilla
17.Ekim.2012, 16:23
Abdullah Avcı'yı getiren Yıldırım Demiören değil diye biliyorum ama ? Tamam Yıldırım Demirören'i eleştirmek için milyonlarca sebep var da, adamın adı çıkmış fırsatı bulduk mu kaçırmıyoruz. :D
banane kovsun o zaman :)
Walter Sakana
17.Ekim.2012, 16:50
Kaldırın şu yabancı sınırını da görelim bakalım kendilerini geliştiriyolar mı geliştirmiyolar mı? 6+2 nasıl olsa 5 tanesi Türk olmak zorunda ben de elbet oynarım diyo bi çoğu.. Kasmıyo kendini ne gerek var.. Zaten büyük takıma gitmiş alıyo yılda bi kaç trilyon.. Kaldırsınlar sınırı bak bakalım nasıl tutuşuyolar..
Kaldırıldı gibi birşey zaten. Kadronda bulundurabildiğin yabancı sayısı 10 değil miydi bundan önce? Peki yabancı sınırlamasının 10 olduğu dönemde kimler yetişti Türk futbolunda? Son 10 yıla baktığında Arda dışında kimi sayabiliyorsun? Birde yabancı sınırı düşükken kimler yetişti onu hatırlayalım... Metin-Ali-Feyyaz dönemi Beşiktaş'ını hatırlar mısın? O kadroda bu efsane üçlünün dışında Rıza Çalımbay, Recep, Gökhan Keskin, Kadir gibi en az onlar kadar efsane isimler de vardı. Bence Türk futbol tarihinin en efsane kadrolarındandı. Peki Fenerbahçe'nin efsane yerli oyuncuları hangi dönemlerde piyasaya çıktı? Selçuk Yula, Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, İlker Yağcıoğlu, Rüştü Reçber vs... Trabzonspor'da Hami, Orhan, Hamdi, Ogün, Abdullah, Ünal vs... Galatasaray Hakan Şükür'ü transfer ettiğinde yabancı sınırlaması 3 idi. Peki 3 yerine şimdiki gibi 8-10 olsaydı Galatasaray Hakan'ı alır mıydı gene sence? Ha belki gene alırdı bugün Burak Yılmaz'ı aldığı gibi ama bilemezsin, kaliteli yabancı bir forvet her zaman ilk tercihidir kulüplerimizin.
Hadi birde tersten düşünelim. Eskiden yabancı sınırı düşük olduğu için kulüpler yabancı oyuncu transferinde kılı kırk yarıyorlardı ve bu sayede sonradan efsaneleşen yabancıları bulup çıkartıyorlardı (bazı üçkağıtçıların kulüplerimize 5.sınıf Yugoslav oyuncuları kakaladıkları bir dönem vardı, onu bir kenara bırakırsak). Simoviç, Prekazi, Uche, Ferdinand gibi efsane yabancılar gelmeden önce kulüplerimizin şimdilerde transfer ettikleri yabancılar kadar ünlü ve kariyerli değillerdi belki ama sonrasında kulüplerimizin tarihlerinde efsane oyuncular olarak iz bıraktılar hepside. Yabancı sayısının arttığı dönemlerde Galatasaray'ın aldığı oyuncuları hatırlıyorum da; Marcio, Bruno, Ali Lukunku... hatırlamak bile istemiyorum. Bunlar sırf yabancı sayısı dolsun diye alınmış 5.sınıf yabancılardı. Şimdi Riera'yı da sırf yabancı oyuncu almış olmak için almadık mı gene?
Yabancı sınırlamasının Milli takıma yansımasını düşünürken o seneyi baz almamak lazım. En az 5-10 senelik bir periyodu baz almak lazım. Çünkü milli takımda oynayanlar o sene çıkmıyor piyasaya, en az 5-10 yıllık bir profesyonel kariyerden geçerek geliyorlar. Örneğin 2002'de Dünya Kupasında 3.olan kadro 90'lı yıllarda yıldızı parlayan oyunculardan kurulu bir kadroydu.
Jenerasyon falan deniyor... Türkiye'de o jenerasyon geldi yıllar önce, Nuri Şahin ve Caner'in de bir parçası olduğu çoğunun ise yok olup gittiği o jenerasyonu değerlendiremedik maalesef. Raşit Çetiner ve Abdullah Avcı dönemlerinin ümit milli takımlarında müthiş bir jenerasyon yakalamıştık oysa ki...
GebzeLi1907
17.Ekim.2012, 17:13
Kaldırıldı gibi birşey zaten. Kadronda bulundurabildiğin yabancı sayısı 10 değil miydi bundan önce? Peki yabancı sınırlamasının 10 olduğu dönemde kimler yetişti Türk futbolunda? Son 10 yıla baktığında Arda dışında kimi sayabiliyorsun? Birde yabancı sınırı düşükken kimler yetişti onu hatırlayalım... Metin-Ali-Feyyaz dönemi Beşiktaş'ını hatırlar mısın? O kadroda bu efsane üçlünün dışında Rıza Çalımbay, Recep, Gökhan Keskin, Kadir gibi en az onlar kadar efsane isimler de vardı. Bence Türk futbol tarihinin en efsane kadrolarındandı. Peki Fenerbahçe'nin efsane yerli oyuncuları hangi dönemlerde piyasaya çıktı? Selçuk Yula, Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, İlker Yağcıoğlu, Rüştü Reçber vs... Trabzonspor'da Hami, Orhan, Hamdi, Ogün, Abdullah, Ünal vs... Galatasaray Hakan Şükür'ü transfer ettiğinde yabancı sınırlaması 3 idi. Peki 3 yerine şimdiki gibi 8-10 olsaydı Galatasaray Hakan'ı alır mıydı gene sence? Ha belki gene alırdı bugün Burak Yılmaz'ı aldığı gibi ama bilemezsin, kaliteli yabancı bir forvet her zaman ilk tercihidir kulüplerimizin.
Hadi birde tersten düşünelim. Eskiden yabancı sınırı düşük olduğu için kulüpler yabancı oyuncu transferinde kılı kırk yarıyorlardı ve bu sayede sonradan efsaneleşen yabancıları bulup çıkartıyorlardı (bazı üçkağıtçıların kulüplerimize 5.sınıf Yugoslav oyuncuları kakaladıkları bir dönem vardı, onu bir kenara bırakırsak). Simoviç, Prekazi, Uche, Ferdinand gibi efsane yabancılar gelmeden önce kulüplerimizin şimdilerde transfer ettikleri yabancılar kadar ünlü ve kariyerli değillerdi belki ama sonrasında kulüplerimizin tarihlerinde efsane oyuncular olarak iz bıraktılar hepside. Yabancı sayısının arttığı dönemlerde Galatasaray'ın aldığı oyuncuları hatırlıyorum da; Marcio, Bruno, Ali Lukunku... hatırlamak bile istemiyorum. Bunlar sırf yabancı sayısı dolsun diye alınmış 5.sınıf yabancılardı. Şimdi Riera'yı da sırf yabancı oyuncu almış olmak için almadık mı gene?
Yabancı sınırlamasının Milli takıma yansımasını düşünürken o seneyi baz almamak lazım. En az 5-10 senelik bir periyodu baz almak lazım. Çünkü milli takımda oynayanlar o sene çıkmıyor piyasaya, en az 5-10 yıllık bir profesyonel kariyerden geçerek geliyorlar. Örneğin 2002'de Dünya Kupasında 3.olan kadro 90'lı yıllarda yıldızı parlayan oyunculardan kurulu bir kadroydu.
Jenerasyon falan deniyor... Türkiye'de o jenerasyon geldi yıllar önce, Nuri Şahin ve Caner'in de bir parçası olduğu çoğunun ise yok olup gittiği o jenerasyonu değerlendiremedik maalesef. Raşit Çetiner ve Abdullah Avcı dönemlerinin ümit milli takımlarında müthiş bir jenerasyon yakalamıştık oysa ki...
Metin Ali Feyyaz lar Rıdvanlar Oğuzlar Selcuk Yula lar Tanjular..
Yabancı sayısının çok az olduğu bu dönemde milli takımın ne başarısı var
8-0 ingiltre mağlubiyeti hangi dönemde alındı o dönemde hangi turnuvalara katılabildik hangi başarıları elde ettik ?
sorun yabancı sınırını kaldırmak da çözülmez sıfıra indirmekle de.
sorun en başta futbolcuların mental olarak hiç bir eğitime tabi olmamaları
türk futbolcu profili %80 90 oranında bellidir okumamayım topçu olayım az çok oynarım şansım da yaver giderse cebimi doldururm mantığında.
bir çoğunun ufku dar hayat görüşleri tek düze açıkcası burda aşağılamak gibi gelmesin ama beyinlerini çok kullanmadan hayatlarını sürdüyorlar
önce küçük yaşlardan itibaren burada devrimi gerçekleştirmek gerek bana kalırsa
futbolcularda düşünmeyi başaran, sorgulayan, anlatılanı anlayan geniş açıdan bakabilmeyi başaran zihinler yaratmak lazım.
bunu önce ufak yaşlarda derslerinde günlük hayatında sağlayacaksın sonra o kendisi sahaya yansır zaten.
bunu yapabilen futbolcular her zaman her yerde fark yaratmıştır.
alex hagi arda emre sergen vs ülkemiz üzerinde gördüklerimiz.
en net ve keskin örneği de alex veya bir popescu illa hucumcu olması gerekmez
tabi alex yetiştirmek kolay değil ancak bunun temelini atmak hiç değilse potansiyeli olan oyuncuyu kazanmak anlamına gelir.
yoksa oyuncunun bunu kendi başına başarmasını beklemek yada bu perspektife sahip oyuncuların futbolcu olup iyi şeyler yapmasını beklemek bize çok zaman kaybettiriyor..
yada onlarında başka eksikleri oluyor tembellik umursamama fiziksel eksiklik gibi.
gerçi bu eğitim konusu ülkemiz insanında genel bir sorun düzeleceğini de hiç sanmıyorum ama tespit konusunda benim fikrim budur.
bir diğer noktaya da perpetua çok güzel değinmişti yukarlarda
milli takımımızın bir felsefesi olmadığı ve iyi bir klup takımı iskeleti bulmadan başarının gelmeyeceği yönünde.
%100 haklı..
iki paydayı birleştirirsek bana göre ne yabancı sınırının önemi kalır ne başa gelen hocanın isminin
Walter Sakana
17.Ekim.2012, 18:00
Metin Ali Feyyaz lar Rıdvanlar Oğuzlar Selcuk Yula lar Tanjular..
Yabancı sayısının çok az olduğu bu dönemde milli takımın ne başarısı var
8-0 ingiltre mağlubiyeti hangi dönemde alındı o dönemde hangi turnuvalara katılabildik hangi başarıları elde ettik ?
Milli takımın yok doğru ama kulüplerimizin var. Galatasaray'ın Şampiyon Kulüpler Kupası Yarı Finali var. Fenerbahçe'nin dönemin en güçlü takımlarından efsane Bordeaux'u elemesi var. Trabzonspor'un kendi sahasında birçok Avrupa devini devirmesi var. Keza kaçtır değindiğim milli takımın 2002'de olan ancak 90'lı yıllarda yani yabancı sınırının düşük olduğu yıllarda yetiştirilen oyuncularla gelen Dünya 3.lüğü var. İstisnalar da var; Fenerbahçe'nin birçok yabancı oyuncuyla Şampiyonlar Ligindeki çeyrek finali gibi, yabancı sayısının yüksek olduğu dönemde milli takımın Euro 2008 yarı finali gibi...
sorun yabancı sınırını kaldırmak da çözülmez sıfıra indirmekle de.
sorun en başta futbolcuların mental olarak hiç bir eğitime tabi olmamaları
türk futbolcu profili %80 90 oranında bellidir okumamayım topçu olayım az çok oynarım şansım da yaver giderse cebimi doldururm mantığında.
bir çoğunun ufku dar hayat görüşleri tek düze açıkcası burda aşağılamak gibi gelmesin ama beyinlerini çok kullanmadan hayatlarını sürdüyorlar
önce küçük yaşlardan itibaren burada devrimi gerçekleştirmek gerek bana kalırsa
futbolcularda düşünmeyi başaran, sorgulayan, anlatılanı anlayan geniş açıdan bakabilmeyi başaran zihinler yaratmak lazım.
bunu önce ufak yaşlarda derslerinde günlük hayatında sağlayacaksın sonra o kendisi sahaya yansır zaten.
bunu yapabilen futbolcular her zaman her yerde fark yaratmıştır.
alex hagi arda emre sergen vs ülkemiz üzerinde gördüklerimiz.
en net ve keskin örneği de alex veya bir popescu illa hucumcu olması gerekmez
tabi alex yetiştirmek kolay değil ancak bunun temelini atmak hiç değilse potansiyeli olan oyuncuyu kazanmak anlamına gelir.
yoksa oyuncunun bunu kendi başına başarmasını beklemek yada bu perspektife sahip oyuncuların futbolcu olup iyi şeyler yapmasını beklemek bize çok zaman kaybettiriyor..
yada onlarında başka eksikleri oluyor tembellik umursamama fiziksel eksiklik gibi.
gerçi bu eğitim konusu ülkemiz insanında genel bir sorun düzeleceğini de hiç sanmıyorum ama tespit konusunda benim fikrim budur.
Bu kısımda yazdıklarına tamamen katılıyorum, özellikle son cümlene.
bir diğer noktaya da perpetua çok güzel değinmişti yukarlarda
milli takımımızın bir felsefesi olmadığı ve iyi bir klup takımı iskeleti bulmadan başarının gelmeyeceği yönünde.
%100 haklı..
Biz duygularıyla hareket eden bir toplumuz. Bu aşağı yukarı her alanda böyle. Ama en yoğun olduğu alan tabi ki spor. Fatih Terim neden başarılı oldu? Çünkü her şeyden önce çok iyi bir motivasyon ustası. Oyuncularına cesaret ve hırs aşılayabiliyor. Rijkaard, Hiddink, Löw, Aragones, Del Bosque neden başarısız oldu? Çünkü onlar taktik ustaları. Çünkü oyuncularımız mental açıdan yetersizler ve futbolu bilmiyorlar. Ya herro ya merro diye sahaya çıkıp maç değil savaş yaparak kazanmayı biliyorlar sadece. Arda "futbolu İspanyada öğreniyorum" diye boşuna demedi. Burada bir üstteki son cümlen olayı özetliyor aslında. Bu bir eğitim sorunu ve öyle 5-10 yılda düzeltilebilecek bir sorun değil maalesef. Önce eğitim sistemini düzelteceksin, sonra o sistemin eğittiği bir nesil yetiştireceksin, işte ondan sonra ancak o neslin çocukları ve sonrası senin eğitim sistemini değiştirme çabalarının meyvesi olacak.
iki paydayı birleştirirsek bana göre ne yabancı sınırının önemi kalır ne başa gelen hocanın isminin
İşte buna katılmıyorum. Özellikle başa gelen hoca önem kazanıyor şu anki durumda. Euro 2008'de takımın başında Hiddink olsaydı gene yarı finale çıkabilir miydik sence?
Yabancı sınırı yüksek olduğu için yerli oyuncular gereğinden fazla değer kazanıyorlar. Bugün az biraz gelecek vadeden Alper Potuk için kulübü kapıyı 5 milyon Euro'dan açıyor mesela. Alper tamam yetenekli ama maç kazandıran, maçın kaderini etkileyen bir oyuncu mu? Daha neyi kanıtladı ki? Bugün Galatasaray biraz mecburen de olsa Semih ve Emre'ye şans verip altyapıdan çok değerli 2 oyuncu kazanmış olmadı mı? Ekonomik olarak bakarsak Alper transferine milyonlarca euro harcamak yerine hem düşük senelik ücret ödediği hem de en az Alper'e istenen bonservis bedeline satabileceği bir oyuncu kazanmadı mı? Demek ki şans verilince oluyormuş. Ama Servet sakatlanmasa, Arda gitmese belki ikisi de halen A2 takımında veya kiralık olarak başka takımlarda oynuyor olacaklardı.
Altyapıdan oyuncu yetiştirebilen ve o oyunculara yeterli şansları veren bir ülke olsak bende yabancı sınırının yükseltilmesine sıcak bakarım. O zaman rekabet daha fazla olur barahir'in dediği gibi. Ama altyapıdan oyuncu yetişmediği ve 40 yılda bir yetenekli oyuncu çıktığı için yabancı sayısının yüksek olması zarar veriyor futbolumuza. O çıkan yetenekli oyuncular da yabancılardan ötürü yeterli forma şansı bulamıyorlar genellikle. Bugün siz Fenerbahçeli arkadaşlarım skor 3-0 olmuş alsana oyuna Recep'i, Salih'i diye kızmıyor musunuz teknik direktörünüze? Yani maç kopmuşken bile o şansları vermiyoruz gençlerimize. Oysa koskoca Barcelona'ya bakıyoruz, Dünya kupasının en iyi kalecisi seçilmiş Rüştü'yü altyapıdan çıkan çaylak Valdes'in arkasında yedek olarak oturtuyor uzun vadeli düşünebildikleri için. Altyapıdan çıkan oyunculara değer verdikleri için.
GebzeLi1907
17.Ekim.2012, 18:22
Milli takımın yok doğru ama kulüplerimizin var. Galatasaray'ın Şampiyon Kulüpler Kupası Yarı Finali var. Fenerbahçe'nin dönemin en güçlü takımlarından efsane Bordeaux'u elemesi var. Trabzonspor'un kendi sahasında birçok Avrupa devini devirmesi var. Keza kaçtır değindiğim milli takımın 2002'de olan ancak 90'lı yıllarda yani yabancı sınırının düşük olduğu yıllarda yetiştirilen oyuncularla gelen Dünya 3.lüğü var. İstisnalar da var; Fenerbahçe'nin birçok yabancı oyuncuyla Şampiyonlar Ligindeki çeyrek finali gibi, yabancı sayısının yüksek olduğu dönemde milli takımın Euro 2008 yarı finali gibi...
Burada ki takım başarıları daha sonra yüksek yabancı sayısı ile yine yakalanıldı ya da yanına yaklaşıldı.
Fenerbahçe yarı finalin eşiğinden döndü brezilya ekolü ile.
Ama sonrası gelmedi ne o yabancı sınırı 2 3 olduğu zaman sonrası devamı geldi başarıların ne de 6 7 8 olduğunda.
Yöneticilerin fevri hatalı kararları olsun yine eğitim konusunda alttan yetişen oyuncuların yetersizliği olsun istikrarı sağlayamadı ve başarılar hep saman alevi gibi parlayıp sönen olaylar gibi kaldı bi köşede.
Galatasarayın Uefa yı kazandığı kadro da zaten yıllarca milli takımın iskeleti oldu milli takıma en başarılı dönemlerini yaşatan ekibin en büyük parçası oldu.
Bu da perpetua nın tespitine çıkarıyor bizi.
İşte buna katılmıyorum. Özellikle başa gelen hoca önem kazanıyor şu anki durumda. Euro 2008'de takımın başında Hiddink olsaydı gene yarı finale çıkabilir miydik sence?
Benim demek istediğim eğer felsefesi olan bir milli takımımız ve alttan iyi eğitim almış gelen bir oyuncu ekibi olursa o zaman hoca isimlerini çok tartışmayız.
Milli takım gibi bir yerde hocanın etkisi çok fazla olmamalı bana göre.
Sadece bizim felsefemize uyuyor mu uymuyor mu ona baklılır.
Şimdi ki durum içersinde ise tabi ki oyuncuları birebir çok iyi motive edecek her oyuncunun saygı duyacağı, gözünün korkacağı, medyanın bulaşmaya gözünün yemeyeceği, herkese her açıklamayı yapıp, takım benim takımım havası verecek kararları çok sorgulanmayacak soyunma odasında ateş gibi bir hocaya ihtiyacımız var.
Çünkü bu oyunculardan faydalanmak için ancak böyle bir adam gelmesi gerekiyor.İkimizin de bahsettiği eğitim eksikliği bunun getirdiği başarıları olağan yada sürekli bir hale getirmiyor.
Her zaman bir F.Terim gelmez ya da çok iyi bir jenerasyon iyi bir Şenol Güneş'e Mustafa Denizli'ye denk gelmez..
Bunları devamlı hale getirecek adımlar atılmalı ki gelen hoca ekstra bir lider olmadan çok ekstra motivasyon gazlama özelliği olmadan başarılı olabilsin.
2008 Performansı tarihte bir kere iki kere ancak olur.Bu gibi performanslara ihtiyacımız yok bence, devamlılığı olan bir milli takımı tercih ederim.
Gerçi 2008 de aldığımız keyif yaşadığımız heycan küçümsenecek bir olay değil ama 10 yılda bir turnuvaya gidip böyle heyecanlar yaşayıp sonrasındaki elemelerde böyle rezillikler uğraşmaktansa her turnuvaya katılıp gruplardan çıkan daha yukarları zorlayan bazen sıkıcı oynayan ama sonuç alan bir milli takım olsun isterim.
O zaman Hiddink gelse bu potansiyeli belki de final dahi oynatabilir.
De bunlar hayalden öteye gitmez ya neyse :)
Yabancı sınırı yüksek olduğu için yerli oyuncular gereğinden fazla değer kazanıyorlar. Bugün az biraz gelecek vadeden Alper Potuk için kulübü kapıyı 5 milyon Euro'dan açıyor mesela. Alper tamam yetenekli ama maç kazandıran, maçın kaderini etkileyen bir oyuncu mu? Daha neyi kanıtladı ki? Bugün Galatasaray biraz mecburen de olsa Semih ve Emre'ye şans verip altyapıdan çok değerli 2 oyuncu kazanmış olmadı mı? Ekonomik olarak bakarsak Alper transferine milyonlarca euro harcamak yerine hem düşük senelik ücret ödediği hem de en az Alper'e istenen bonservis bedeline satabileceği bir oyuncu kazanmadı mı? Demek ki şans verilince oluyormuş. Ama Servet sakatlanmasa, Arda gitmese belki ikisi de halen A2 takımında veya kiralık olarak başka takımlarda oynuyor olacaklardı.
Altyapıdan oyuncu yetiştirebilen ve o oyunculara yeterli şansları veren bir ülke olsak bende yabancı sınırının yükseltilmesine sıcak bakarım. O zaman rekabet daha fazla olur barahir'in dediği gibi. Ama altyapıdan oyuncu yetişmediği ve 40 yılda bir yetenekli oyuncu çıktığı için yabancı sayısının yüksek olması zarar veriyor futbolumuza. O çıkan yetenekli oyuncular da yabancılardan ötürü yeterli forma şansı bulamıyorlar genellikle. Bugün siz Fenerbahçeli arkadaşlarım skor 3-0 olmuş alsana oyuna Recep'i, Salih'i diye kızmıyor musunuz teknik direktörünüze? Yani maç kopmuşken bile o şansları vermiyoruz gençlerimize. Oysa koskoca Barcelona'ya bakıyoruz, Dünya kupasının en iyi kalecisi seçilmiş Rüştü'yü altyapıdan çıkan çaylak Valdes'in arkasında yedek olarak oturtuyor uzun vadeli düşünebildikleri için. Altyapıdan çıkan oyunculara değer verdikleri için.
Bir de yabancı sayısı 6 iken Alper'e 5 10 milyon euro isteyenler yabancı sayısı 2 3 olduğunda 15 20 isteyecekler.
Çünkü yine konuştuğumuz eğitim eksikliği ve büyük kluplerin altyapıya vermedikleri önem onları kısır bir döngünün içine sokacak, orda yetiştirilmişi var diğeri kapmadan bizim kapmamız lazıma dönecek.
Yabancı sınırı 3 olsa bugün ile yine hemen hemen aynı sayıda genç oyuncu çıkar.
Alper 1 ise 2 tane olur en fazla.
Harcanan paralar aynı kalır kendi içimizde pazarı iyice şişirmiş oluruz havaya uçar gider milyonlar.
Tuhaf tuhaf bir sürü gurbetçi gelir.
Yani eğitim konusunda gereken devrim yapılmadıkça bu döngünün içinden ne yabancı sayısını arttırıp çıkabiliriz ne de düşürerek.
Arttırmanın sadece kluplerimize faydası olur.
Avrupada belki başarılarımız artar Ordu falan daha iyi kadrolar kurar iyi hocalar eşliğinde.
Kötünün iyisi arttırmak yani bana göre..
davidvilla
17.Ekim.2012, 18:26
Herkesin yanıldıgı bir nokta var.
Terim motivasyonla hadi koçumla başarılı olmuyor.
Topsuz alan futbolunu iyi empoze ediyor takımına, alan daraltma konusunda takımını iyi eğitiyor,iyi adapte ediyor. O yuzden başarılı oluyor. Öyle bagırma cagırmayla alakası yok. Aldıgımız topları dengeli dengesiz öne oynuyoruz kaptırdıgımız anda da orada alan daraltıyoruz işte o pres rakibi bitiriyordu. Oyuna topla hukmetmeye calısmaz Fatih Terim. Daha cok topsuz alandaki presiyle rakibi bozarak oynatır takımını. Bu konuda yanılıyoruz bence. Bagırma cagırmayla iş olmaz.
En guzel orneklerden biri 1-0 yenildiğimiz İspanya maçıdır. Emre Aşık gibi "tank" 40 50m öne cıkıyordu top İspanya'dayken. Ortaalanı tum takım olarak cevreliyorduk. He aynı zamanda forvet ve kanat oyuncuları da 40 50 m geri, bilhassa kanat oyuncuları içeri geliyordu. Alan daraltma bu şekilde oluyor zaten.
Bu tarza en iyi örnekler de Mourinho ve Benitez'dir. Mourinho'nun fazladan bildigi yegane olay futbolcu kumaşından çok iyi anlaması. Onun dışında oyun planının Fatih Terim'den farkı yok. Benitez'in ise Fatih Terim'den zerre farkı yok. Liverpool'u,Valencia'yı hatırlıyorum da...Aynısı..
Walter Sakana
17.Ekim.2012, 19:05
Şu an bence bir şeye karar vermemiz gerekiyor. Gurbetçilerle mi, gurbetçilersiz mi?
Ben gurbetçileri milli takımın yabancı oyuncuları olarak görüyorum aynı kulüplerin yabancı oyuncuları gibi. Gurbetçilerde milli ruh yok, heyecan yok, hırs yok. İşe gelir gibi milli takıma gelip gidiyorlar. Ama profesyonellik eğitimi almışlar, taktiksel disipline sahipler, tekniksel gelişim göstermişler. Bu açılardan diğerlerinden öndeler. Diğerlerinde ise milli ruh var, heyecan var, hırs var ama mental yeterlilik yok. Taktiksel disiplin yok, tekniksel gelişim bir yerden sonra durmuş oyuncu yıldızı parladığında neyse ya orada duruyor yada geriye gidiyor.
Gökhan Gönül en güzel örneği. En sevilen oyuncularımızdan, öyle bir parladı ki araştırma alanındaki konularda Daniel Alves, Maicon gibi dünyanın en iyi sağ bekleriyle kıyaslar oldu Fenerbahçeli kardeşlerimiz. Ama daha ileriye götüremedi, hatta geriye gitti. Sakatlıkların da etkisi oldu muhakkak. Sonuç itibariyle eski GG değil kesinlikle. Ama o kıyaslandığı Dani Alves'e, Maicon'a bakıyorsun yıllarca hep aynı çizgilerinde. Yukarıya taşıyorlar performanslarını ama asla aşağıya düşürmüyorlar. Keza Arda aynı şekilde. Türkiye'deyken bir noktadan sonra düşüşe geçti, GS taraftarı bile eskisi kadar sevmez oldu kendisini, tam zamanında Atletico Madrid'e gitti Allah'tan. Orada futbolunu geliştirmeye devam etti böylelikle. Hatırlayın Hasan Şaş'ın, Ayhan Akman'ın son senelerini. Bizde oyuncular zirvede tamamlayamıyorlar kariyerlerini.
Tekrar başa dönecek olursam; eğer bir sistem oturtmak istiyorsak o zaman tamamen gurbetçiler ve lejyonerlerin üzerine kurulu bir milli takım oluşturulmalı. Ülke içinden duygusal oyuncularla olmuyor bu iş. Gerekirse 2 seneyi çöpe atıp bu tarz bir milli takımın temelleri atılmalı. Bu oyuncular yurtdışında futbol kültürü gelişmiş ülkelerde gerekli taktiksel eğitimleri almış, profesyonel davranmayı ve yaşamayı öğrenmiş, top tekniğinin çalım atmak veya artistik hareket yapmak değil topu doğru şekilde kontrol etmek ve topa doğru şekilde vurmak olduğunu öğrenmiş oyuncular. Şimdi beğenilmeyen Tunay, Sercan gibi oyuncular belirli bir sistem içerisinde çok daha faydalı olacaklardır. Oyunun üstüne kurulduğu bir sistemde Nuri Şahin çok daha verimli olacaktır.
Yok eğer eskisi gibi milli duygularla, savaşarak kazanan bir milli takım istiyorsak o zaman gurbetçileri almamak lazım kadroya. Ülke içinden duygularıyla oynayan, o heyecanı yaşayabilen oyuncular tercih edilmeli. Volkan gibi, Gökhan Gönül gibi, Emre Belözoğlu gibi milli duyguları en uç noktalarda yaşayan oyunculardan kuracaksın kadroyu. Yensen de yenilsen de en ufak bir duygusal tepki göstermeyen bazı gurbetçi oyuncuları Mesut Özil bile olsa almayacaksın kadroya.
İkisinin karması olmuyor gördük Hiddink-Avcı dönemlerinde.
Bir oyun sistemimizin olmadığı, Abdullah Avcı'nın bir oyun felsefesi olmadığı birbirinin yerine oynayan oyuncu tercihlerinden açıkça görülüyor zaten. Mehmet Topal oynamıyor onun yerine Nuri Şahin giriyor kadroya ve M.Topal'ın görevini Emre Belözoğlu üstleniyor. Mehmet Topal ve Emre'nin özellikleri ve oyun stilleri aynı mı? Ya da bir başka şekilde bakarsak orta saha önceki maçlarda Mehmet T.-Emre-Arda üçlüsünden kuruluyken son maçta Emre-Nuri-Mehmet Ekici'den kurulu oluyor. İki üçlüyü kıyaslarsak aynı tarz oyunculardan mı kurulu?
Gökhan Gönül oynamıyor Hamit oynuyor yerine. İkisinin özellikleri ve oyun stilleri aynı mı?
Umut oynamıyor yerine Mevlüt oynuyor. Oyun tarzları aynı mı?
Sercan oynamıyor Caner oynuyor yerine. Oyun tarzları aynı mı?
Walter Sakana
17.Ekim.2012, 19:18
Herkesin yanıldıgı bir nokta var.
Terim motivasyonla hadi koçumla başarılı olmuyor.
Topsuz alan futbolunu iyi empoze ediyor takımına, alan daraltma konusunda takımını iyi eğitiyor,iyi adapte ediyor. O yuzden başarılı oluyor. Öyle bagırma cagırmayla alakası yok. Aldıgımız topları dengeli dengesiz öne oynuyoruz kaptırdıgımız anda da orada alan daraltıyoruz işte o pres rakibi bitiriyordu. Oyuna topla hukmetmeye calısmaz Fatih Terim. Daha cok topsuz alandaki presiyle rakibi bozarak oynatır takımını. Bu konuda yanılıyoruz bence. Bagırma cagırmayla iş olmaz.
En guzel orneklerden biri 1-0 yenildiğimiz İspanya maçıdır. Emre Aşık gibi "tank" 40 50m öne cıkıyordu top İspanya'dayken. Ortaalanı tum takım olarak cevreliyorduk. He aynı zamanda forvet ve kanat oyuncuları da 40 50 m geri, bilhassa kanat oyuncuları içeri geliyordu. Alan daraltma bu şekilde oluyor zaten.
Bu tarza en iyi örnekler de Mourinho ve Benitez'dir. Mourinho'nun fazladan bildigi yegane olay futbolcu kumaşından çok iyi anlaması. Onun dışında oyun planının Fatih Terim'den farkı yok. Benitez'in ise Fatih Terim'den zerre farkı yok. Liverpool'u,Valencia'yı hatırlıyorum da...Aynısı..
Bağırma çağırmayla olmuyorsa, iş taktikte bitiyorsa bana Almanya Milli takımını bu hale getiren Löw'ün, İspanya'yı Avrupa ve Dünya şampiyonu yapan Del Bosque ile Aragones'in, Güney Kore'yi Dünya 4.sü yapan, Rusya'ya çeyrek final oynatan, Chelsea'ye FA Cup'ı kazandırdan Hiddink'in, ayrıca Tigana'nın, Schuster'in, Rijkaard'ın Türkiye'de neden başarısız olduklarını, neden kovulduklarını açıklayabilir misin? Bu teknik adamlar dünya futboluna damga vurmuş oyun sistemlerinin yaratıcıları değiller mi?
Fatih Terim'in seninde değindiğin gibi hadi koçum hadi aslanım dışında özellikleri de var mutlaka. İşin taktik yönünde de önemli becerileri var. Ama milli takımı ve Galatasaray'ı başarıya götüren asıl etkisi motivasyon bence. Bu motivasyonu sağlamak ise sadece bağırma çağırmayla cesaretlendirmeyle olmuyor elbette, hocaya duyulan saygı, hocanın otoriterliği ve sevilirliği de çok önemli. Oyuncular sevdikleri, saygı duydukları ve biraz da korktukları bir hoca olduğu zaman çok daha kolay motive oluyorlar. Aslında seninle hemfikiriz ama farklı yollardan :)
ThersoN
17.Ekim.2012, 22:16
Volkan'nın hamlesi % Volkan'nın annesi olayı baya büyüdü
zeck17
17.Ekim.2012, 22:23
Parası olan değil futboldan futbolcudan anlamış kişiler kulüplerin başlarına geçmeli yoksa başarı gelmez eğer bunu da iyi sağlarsak bir bayern münich örneği neden ortaya çıkmasın takımlarımızda
Kaka Leite
17.Ekim.2012, 23:11
Volkan'nın hamlesi % Volkan'nın annesi olayı baya büyüdü
Katılıyorum, bazen gülüp geçmek gerek.
Gördüğümde gülmüştüm ama çok uzadı.
BleedingMoon
18.Ekim.2012, 00:40
söz konusu fenerbahçe olunca basit şeyler büyür. bu doğal. ama ben ercan taner'e üzüldüm. adam sadece işini en iyi şekilde yapmaya çalışan on numara bir insan. belli ki sosyal medyadaki olumsuz yorumlara çok fazla içerleniyor. bunu ingilizce çeviri sonrasında da görmüştük. üstüne gitmeyin artık temiz insanların, ki zaten pek fazla değiller artık; söz konusu futbolsa...
davidvilla
18.Ekim.2012, 11:37
Şimdi medyada bakıyorum da annemizin ligine hemen dönüş var. Yok akhisar bilmemkimle oynayacakmış, yok gsda fenerde su eksikmiş hemen unutuldu milli takım. Sanki hiçbişey olmamış gibi. Yine haftasonu hakem kararları yok tartışmalı goller, hersey unutulacak. Annemizin liginde herkese başarılar.
uAburak89
18.Ekim.2012, 13:39
http://www.meleke.com/?p=5209
Yazıdan alakasız olarak, Hamit'in maç sonu açıklamalarını yeni gördüm. Abdullah Avcı olduğu sürece daha da milli takıma çağrılmaz Hamit.
ReaList
18.Ekim.2012, 14:21
Biz Milli Takımı fazla mı gözümüzde büyütüyoruz ne ?
Veya Kulüplerimizi veya Oyuncularımızı...
Her sezon Mart ayında kaç tane kulüp takımımızı Avrupa Arenasında izliyorsunuz ?
Kaç tane oyuncu ligimizden yurt dışına ihraç ediliyor ?
Ligde 30 gol barajını aşıp Avrupa'da tek takımın bile istemediği golcümüz var. Bu mu büyük Türk futbolu ?
Kaç tane Türk Teknik adam Avrupa'da kulüp çalıştırdı, çalıştırıyor ?
Ama sorsan Galatasaray Los Galakticos, daha Avrupa'da sıfırları oynuyor.
Fenerbahçe Dünya Karması, Avrupa'da küçük büyük demeden her takıma puan kaptırabiliyor.
Beşiktaş yıldızların takımı, milletin transfere harcayamadığı paraları tazminat olarak takır takır ödüyor bu durum yüzünden Avrupa'dan men yiyor.
Trabzonspor, Bursaspor ligde korkulan rüyadır, Avrupa'da kedi.
Biz, her alanda olduğu gibi futbolda da hayal alemindeyiz, bizi bu alemden uyandıran ise genelde uluslararası müsabakalar oluyor, Car car konuşuyoruz, icraat "sıfır" sonra sil baştan aynı döngü. Aslında Orta sınıf bir futbol ülkesiyiz ama yüksek egomuz yüzünden bunu göremiyoruz. Bu yüzden kulüplerimizin ve Ulusal takımın aldığı sonuçlara pek de şaşırmamak gerek.
davidvilla
18.Ekim.2012, 14:23
Her sezon Mart ayında kaç tane kulüp takımımızı Avrupa Arenasında izliyorsunuz ?
Ligde 30 gol barajını aşıp Avrupa'da tek takımın bile istemediği golcümüz var. Bu mu büyük Türk futbolu ?
Fenerbahçe Dünya Karması, Avrupa'da küçük büyük demeden her takıma puan kaptırabiliyor.
Beşiktaş yıldızların takımı, milletin transfere harcayamadığı paraları tazminat olarak takır takır ödüyor bu durum yüzünden Avrupa'dan men yiyor.
Biz, her alanda olduğu gibi futbolda da hayal alemindeyiz, bizi bu alemden uyandıran ise genelde uluslararası müsabakalar oluyor, Car car konuşuyoruz, icraat "sıfır" sonra sil baştan aynı döngü. Aslında Orta sınıf bir futbol ülkesiyiz ama yüksek egomuz yüzünden bunu göremiyoruz. Bu yüzden kulüplerimizin ve Ulusal takımın aldığı sonuçlara pek de şaşırmamak gerek.
imzamı atarım %100 katılıyorum
Bir de herseyden bagımsız biz diyoruz ya hep yıldızımız var yıldızımız var arda var diye. Ermenistan'da bir eleman var tek başına takım gibi 4x4 bir yetenek, yıldız dediğin o çocuk gibi olur. Samp ligi özetlerinde de görmüştüm ama Ermeni oldugu hiç aklıma gelmemişti.İsim Henrikh Mkhitaryan bu arkadaşı dikkatle izliyecegim artık.
Flawless Victory
18.Ekim.2012, 15:47
Evet hiçbir yıldızımız yok, oyuncuları yurt dışına gönderemiyoruz. Avrupa Kupaları'nda sıfır çekiyoruz. Altyapımız çok kötü. Ancak bunlar kinetiğe çevrilememiş özelliklerimiz. Bir de potansiyelden bahsetmek lazım. Bu potansiyel doğru kullanılabilirse tekrar 2000'li yılların başındaki başarıları yakalayabiliriz.
Futbol kültürümüz yok. Halı saha maçları gibi, sadece maç günlerini önemsiyoruz. Gösterişi çok seviyoruz. Klüpler transfer yaptığında havaalanına ne kadar taraftar toplayabilirimin hesabında.
Eğitim ile spor Türkiye'de bir arada yürümüyor. Türkiye'de bu ikisinin bir arada yürüyeceğin kurumlar olması lazım ve yetenekli çocukları alıp ücretsiz olarak hem okutmalı, hem de futbolda yetiştirmeli.
Altyapıyı bir kenara bırakırsak, geriye taşıma suyula değirmeni döndürmek gerekiyor ki ben taşıma suyuyla Türkiye'de futbol değirmeninin her halükârda döneceğini iddia ediyorum. Abdullah Avcı gibi hayal kırıklıkları olmasa eminim çok daha başarılı oluruz. Senin kadar karamsar bakmıyorum.
Avrupa futbolunun gerisinde kaldığımız doğru ama Türkiye potansiyeli ile her zaman var olacaktır. Türk futbolcuları da süreksiz performanslarından dolayı tercih edilmiyor. Bir maçta 5 gol atabilir bir Türk forvet ama diğer maç top ayağına değmez. İşte bu yüzden istenmiyorlar. Sürekli iyi performans gösteren tek oyuncumuz Hakan Şükür'dü. Yenisi gelir mi? Neden olmasın?
Trabzonspor
18.Ekim.2012, 16:03
Sürekli iyi performans gösteren tek oyuncumuz Hakan Şükür'dü. Yenisi gelir mi? Neden olmasın?
Niye gelsin?Kim ne yapıyor yeni bir Hakan bulmak için?Hami bulmak için?Liste uzar gider böyle.Anca arada bir denk gelirde çıkar işte oda şansımız varsa.Son yıllarda Arda'dan başka kim var?Fazla değil 1 tane yıldız isim söyleyin desem cevap veremezsiniz.Çünkü bir yıldız çıkarmak için birşey yapan yokki.
GeNç KaRTaL
18.Ekim.2012, 16:59
Abdullah Avcı göreve getirildiğinde acaba bu işin altından kalkabilir mi diye bir soru işareti vardı.Yapamayacağı anlaşıldı bence.Daha fazla görevde tutup zaman kaybetmenin lüzumu yok.Ya Mustafa Denizli gibi tecrübeli bir hoca getirip bir mucize olmasını beklemeliyiz,ya da 2014 yalan oldu artık diyip bu takımın potansiyelini sahaya yansıtabilecek bir hocayla anlaşıp ilerisininin temellerini atmalıyz.A.Avcı'nın bunu yapabileceğine dair hiç umudum kalmadı.
Walter Sakana
18.Ekim.2012, 21:53
33 yaşına gelmiş Pirlo koskoca İtalya'yı sırtlarken, son Avrupa Şampiyonasında herkesi kendine hayran bırakırken biz kendi Pirlo'muzu bir kenara atıyoruz.
Selçuk İnan'dan bahsediyorum. Pirlo kim Selçuk kim amma abarttın diyenleriniz olacaktır. Haklılar da... Ama şöyle bir oyun stillerini düşündüğümüzde ikisi arasında ne fark var? Pirlo sürekli top alıp oyunu kuran, isabetli uzun toplar atabilen, gollük ara pasları atabilen, frikikleri iyi kullanan ve isabetli pas yüzdesi yüksek bir oyuncu. Ya Selçuk? O da aynılarını yapmıyor mu? Oyun kurmuyor mu, isabetli uzun paslar atmıyor mu, gollük ara pasları atmıyor mu, frikikten goller atmıyor asistler yapmıyor mu? İkisi arasında ne fark var?
İstatistikleri de paylaşayım da ondan sonra cevap verin isterseniz:
ANDREA PIRLO
08/09: 26 maç 1 gol 3 asist (lig/toplam)
09/10: 34 maç 0 gol 4 asist (lig)
09/10: 1 maç 0 gol 0 asist (kupa)
09/10: 8 maç 1 gol 0 asist (şampiyonlar ligi)
09/10: 43 maç 1 gol 4 asist (toplam)
10/11: 17 maç 1 gol 3 asist (lig)
10/11: 3 maç 0 gol 1 asist (kupa)
10/11: 5 maç 0 gol 0 asist (şampiyonlar ligi)
10/11: 25 maç 1 gol 4 asist (toplam)
11/12: 37 maç 3 gol 13 asist (lig)
11/12: 4 maç 0 gol 0 asist (kupa)
11/12: 41 maç 3 gol 13 asist (toplam)
12/13: 6 maç 3 gol 1 asist (lig)
12/13: 1 maç 0 gol 1 asist (süper kupa)
12/13: 7 maç 3 gol 2 asist (toplam)
SELÇUK İNAN
08/09: 32 maç 3 gol 10 asist (lig)
08/09: 4 maç 0 gol 1 asist (kupa)
08/09: 36 maç 3 gol 11 asist (toplam)
09/10: 28 maç 2 gol 6 asist (lig)
09/10: 9 maç 0 gol 3 asist (kupa)
09/10: 37 maç 2 gol 9 asist (toplam)
10/11: 33 maç 2 gol 13 asist (lig)
10/11: 2 maç 0 gol 0 asist (kupa)
10/11: 1 maç 0 gol 1 asist (süper kupa)
10/11: 36 maç 2 gol 14 asist (toplam)
11/12: 33 maç 11 gol 12 asist (lig)
11/12: 6 maç 2 gol 3 asist (süper final)
11/12: 1 maç 0 gol 0 asist (kupa)
11/12: 40 maç 13 gol 15 asist (toplam)
12/13: 7 maç 1 gol 1 asist (lig)
12/13: 1 maç 1 gol 2 asist (süper kupa)
12/13: 8 maç 2 gol 3 asist (toplam)
2 ligin zorluk derecelerini bir kenara bırakırsak Selçuk'un daha iyi istatistiklere sahip olduğunu görüyoruz. Selçuk İtalya liginde aynı istatistikleri yakalayabilir miydi, zor ama bilemeyiz de.
Selçuk'un tek eksiği oyunu dar bir alanda oynuyor. Pek hareketli değil, kenarlara neredeyse hiç gitmiyor. Diğer yandan Pirlo'ya nazaran artısı biraz daha iyi savunma yapması.
Pirlo İtalya'da doğdu büyüdü orada futbola başladı ve orada devam ediyor. Kendi ülkesinin en büyük takımlarında ve milli takımında oynadı. Selçuk İnan da öyle. Ülkesinin en büyük takımlarından ikisinde ve milli takımında oynadı. Pirlo çok daha büyük oyuncularla, çok önemli yıldızlarla bir arada oynama şansını yakaladı. Attığı pasları çok daha iyi değerlendirecek oyuncularla... Ne zaman pas atacağını çok daha iyi sezinleyen oyuncularla... Yanında Gattuso gibi çok daha iyi savunma yapabilen oyuncularla...
Pirlo elbetteki Selçuk'tan daha klas, daha iyi bir oyuncu. Ben aksini veya eşit olduklarını iddia etmiyorum tüm bu yazdıklarımla. Bizim de kendi şartlarımızda Pirlo klasında bir oyuncuya sahip olduğumuzu anlatmaya çalışıyorum. Üstelik forvette oynattığımız Umut-Burak ikilisini en iyi tanıyan, onlara sayısız gol attırmış bir Pirlo'dan bahsediyorum.
Daha önce yazdım, Abdullah Avcı kadro istikrarını korursa Selçuk'u oynatmama tercihine saygı duyarım diye. Nitekim şu ana kadarki maçlarda sakatlık veya ceza durumu olmadıkça hep Mehmet Topal-Emre Belözoğlu ikilisini (önlerinde de Arda'yı) oynatarak bu istikrarı gösterdi. Bu yüzden Abdullah Avcı'nın Selçuk İnan'ı oynatmama tercihine saygı duyuyorum ama şu tablo varken de akıl sır erdiremiyorum. Abdullah Avcı'ya olan inancımı kaybetmemin en büyük sebebi de bu.
ForsakeN
18.Ekim.2012, 22:59
Hala Selçuk'ta mıyız?
Son maçta göbekte Emre-Nuri oynadı, bu oyuncuların Selçuk'tan çok aşağı kalır tarafı yok, hatta daha iyi oldukları konusunda bile tartışabilirim.
Bu Selçuk konusu da bizim kendi oyuncularımızı aşırı büyütmemizden ileri gelen bir muhabbet diye düşünüyorum. Selçuk o maçlarda oynasaydı sonuçların çok da değişeceğini düşünmüyorum açıkçası, kaldı ki şuan Selçuk'un Galatasaray'daki performansı bile tartışılırken.
Hala Selçuk'ta mıyız?
Son maçta göbekte Emre-Nuri oynadı, bu oyuncuların Selçuk'tan çok aşağı kalır tarafı yok, hatta daha iyi oldukları konusunda bile tartışabilirim.
Bu Selçuk konusu da bizim kendi oyuncularımızı aşırı büyütmemizden ileri gelen bir muhabbet diye düşünüyorum. Selçuk o maçlarda oynasaydı sonuçların çok da değişeceğini düşünmüyorum açıkçası, kaldı ki şuan Selçuk'un Galatasaray'daki performansı bile tartışılırken.
hiç gülceğim yoktu :icon_lol:
Kaka Leite
18.Ekim.2012, 23:18
Hala Selçuk'ta mıyız?
Sonuçların değişmeyeceği kısmına katılıyorum.Selçuk bir defans oyuncusu değil ya da bir kaleci değil sonuç olarak.Bizim yediğimiz goller stoper hataları, kaleci hataları ile idi.
Etki ederdi ancak bir Selçuk toplamazdı takımı.
exit61
19.Ekim.2012, 09:32
hiç gülceğim yoktu :icon_lol:
Sende beni güldürdün sağolasın :icon_wink: