PDA

View Full Version : Gençlerbirliği - Galatasaray | STSL 8. Hafta

di canio
17.Ekim.2012, 23:31
http://img35.imageshack.us/img35/1251/genlerbirliigalatasarat.png

uAburak89
18.Ekim.2012, 16:09
Gençlerbirliği iyi bir teknik adama sahip, kaliteli bir takım. Çok zor bir maç bizi bekliyor, ciddi eksiklerimiz var. Fatih Terim'in oyuncu tercihleri ve taktiksel tercihleri bu maçı çok etkileyecek. Yenileceğimizi sanmıyorum, beraberlik kokan bir maç ama zor da olsa tek farklı bir galibiyet çıkaracakmışız gibi hissediyorum. Umarım yanılmam. Cluj maçı öncesi morallerin yükselmesi lazım.

kasım akdemir
18.Ekim.2012, 16:11
Son dönemlerdeki kötü futbol ve sonuçlarla birlikte önemli eksiklerimizinde olduğunu düşünürsek kazanamayacağımız bir maç gibi gözüküyor. Yenilmeyiz diyorum. Bence beraberlik olur.

EDIT: Nasıl bir cümle yazdım ben ya...

davidvilla
18.Ekim.2012, 16:27
Hursut var jimmy durmaz var garip takım bu gencler ne olacagı belli değil.
Her an 10 kişi kalabilirler, barca gibi oynayıp bizi dumur edebilirler, hiç mücadele etmeyip amaan diyip 3-0 da yenilebilirler. Öyle garip bir takım. yıllardır birinci ligte bi amacı bi hedefi yok, Tam ortasıra takımı.Belirsizlikler takımı hersey olur bu maç valla

RaSenGan
18.Ekim.2012, 18:09
Çok zor bir maç olacak.Sakatlardan hangileri oynayacak belli değil.Ama nolursa olsun bu maçı kazanıcağımızı düşünüyorum.

uAburak89
18.Ekim.2012, 18:25
http://www.galatasaray.org/futbol/superlig/haber/14723.php

Hamit, Selçuk, Burak, Elmander kadroda.

Walter Sakana
18.Ekim.2012, 18:29
Kolay kolay bu tarz bir yorum yazmam ama en az 2-3 farkla kazanacağımızı düşünüyorum. Milli maç arası bizim için iyi oldu bence.

Homer J.S
19.Ekim.2012, 00:13
Kolay kolay bu tarz bir yorum yazmam ama en az 2-3 farkla kazanacağımızı düşünüyorum. Milli maç arası bizim için iyi oldu bence.

Ben de aynı şekilde böyle yorumlardan kaçınırım.

Ama içimden bi ses Gençlerbirliği'ne 3 haftanın patlamasını yaşayacağız diyor, skor tahminim 0-3.. Başarılar Aslanlar

Deus Dominus
19.Ekim.2012, 02:14
Sizi bilmem ama beni şu milli takımdan sakat dönen oyuncuların kadroda olması oldukça rahatsız etti. Tahmin ettiğimiz şeylerdi ama en azından hemen milli maç sonrası oynayacaklarını düşünmemiştim. Hoş hala oynayıp oynamayacakları kesin değil ama 18 kişilik kadroda bulunuyorlarsa Fatih Terim görev verir, özellikle Selçuk İnan'a.

(Türk oyuncuları kastettiğimi anlamışsınızdır tabii ki) :)

mpaker66
19.Ekim.2012, 13:55
umarım güzel futbolla kazanırız cluj maçı öncesi.

uAburak89
19.Ekim.2012, 14:09
Sizi bilmem ama beni şu milli takımdan sakat dönen oyuncuların kadroda olması oldukça rahatsız etti. Tahmin ettiğimiz şeylerdi ama en azından hemen milli maç sonrası oynayacaklarını düşünmemiştim. Hoş hala oynayıp oynamayacakları kesin değil ama 18 kişilik kadroda bulunuyorlarsa Fatih Terim görev verir, özellikle Selçuk İnan'a.

(Türk oyuncuları kastettiğimi anlamışsınızdır tabii ki) :)

Oynarlarsa beni de rahatsız edecek, Milli Takım'da karışılık olduğu ortada her ne kadar yalanlanıyor olsa da, bitmiş Milli Takım bence. Selçuk ve Burak oynarsa bak gördün mü iyileşti iki günde oynuyor diyenler olacaktır, bunda oyuncuların payı olduğu kadar diğer etkenlerin de payı var. Bir de bu konuyla ilgili ilginç bir durum var, yıllardır adı lazım değil bir oyuncu var, milli takımda sakattır, takımında yardırır milli maç sonları ve hep xxx mucizesi diye bahsedilir iyileşmesinden. Şimdiyse zaten oynatılmayan Selçuk hain oldu. :)

davidvilla
19.Ekim.2012, 15:21
Adam hazırsa oynar hazır değilse oynamaz. Milli takımda oynamayı da tercih etmeyebilir bazı oyuncular dunyada ornekleri var. Vatan haini sayılmaz. Baska problemler oluyor. İtalya'da adam iktidarı protesto ediyor milli takımdan cekiliyor. Baska yerlerde oyuncu hocayla problem yasıyor milli takımdan cekiliyor. Profesyonel adam bunlar. Sen bu kişileri bir arada tutamıyorsan, bu kişilerin milli takım idmanına giderken ayakları geri geri gidiyorsa bunun sorumlusu sensin
Not. Selcuk,burak konusunda kasıt olduguna inanmıyorum milli maç sırasında hazır değillerdir, şimdi hazır olmuşlardır.Sonucta bu cocukların bacagı kırılmadı. Milli takım doktorlarının raporları var 1 haftada hazır olabilecekleri sakatlıklar gecirdiler.

uAburak89
19.Ekim.2012, 16:52
Selçuk ve Sercan ilk 18'de olmayacakmış.

Kadroyu merakla bekliyorum. Stoper ikilisi kim olacak ? Selçuk yerine, Emre, Hamit, Yekta 3'lüsünden kim oynayacak. Kanatlar nasıl olacak, ileri ikili belli değil. Geçen seneki kadro istikrarını bir türlü yakalayamadık.

RaSenGan
19.Ekim.2012, 19:16
Göbekte Emre-Melo başlar maç içerisinde değişirler Hamit'le.Stoperde de Semih-Dany olmalı.Bekte de Balta.İddaa oynadım bu maç kuponun kader maçı olacak :D

uAburak89
19.Ekim.2012, 20:05
Muslera - Eboue, Semih, Dany, Hakan - Hamit, Melo, Emre Çolak, Amrabat - Burak, Elmander.

Ramazan, Serkan Kurtuluş, Aykut, Kulusic, Tosic, Jimmy Durmaz, Cem Can, Hurşut, Azofeifa, Özgür, Zec.

Kalbin temizmiş Aygün. :)

Amrabat'ın maçı olabilir bugün...

di canio
19.Ekim.2012, 20:09
Gençlerbirliği : Ramazan Köse, Dusko Tosic, Aykut Demir, Ante Kulusic, Randall Azofeifa, Ermin Zec, Serkan Kurtuluş, Hurşut Meriç, Jimmy Durmaz, Özgür İleri, Cem Can

Yedekler : Özkan Karabulut, Dejan Lekic, Ehiosun Ekigho, Oktay Delibalta, Mustafa Kayabaşı, Debatik Curri, Mehmet Sedef

Galatasaray : Fernando Muslera, Hamit Altıntop, Johan Elmander, Felipe Melo, Dany Nounkeu, Burak Yılmaz, Hakan Balta, Semih Kaya, Emmanuel Eboue, Emre Çolak, Noureddine Amrabat

Yedekler : Ufuk Ceylan, Cris, Aydın Yılmaz, Albert Riera, Umut Bulut, Yekta Kurtuluş, Sabri Sarıoğlu

europeanconquer
19.Ekim.2012, 20:10
Amrabat solda oynarsa eğer Serkan'ın kanadını otobana çevirir.

uAburak89
19.Ekim.2012, 20:12
Amrabat solda oynarsa eğer Serkan'ın kanadını otobana çevirir.

Aynen öyle olacak bence de. Rakipte de etkili ve dikkat edilmesi gereken isimler var, Azofeifa, Hurşut, Zec, Jimmy Durmaz ve sol bekleri Tosic iyi oyuncular.

RaSenGan
19.Ekim.2012, 20:13
Muslera - Eboue, Semih, Dany, Hakan - Hamit, Melo, Emre Çolak, Amrabat - Burak, Elmander.

Ramazan, Serkan Kurtuluş, Aykut, Kulusic, Tosic, Jimmy Durmaz, Cem Can, Hurşut, Azofeifa, Özgür, Zec.

Kalbin temizmiş Aygün. :)

Amrabat'ın maçı olabilir bugün...

Yok abi temiz değil :D NtvSpor'da görmüştüm muhtemel 11'i :D Ama benim de istediğim 11 buydu :D

LadroN
19.Ekim.2012, 20:33
Formsuzluktan kirilan Umut'un kesilmesi iyi olmus.umarim Elmander kendine gelir.o varsa hersey cok farkli.

ReaList
19.Ekim.2012, 21:16
Eskişehir maçındaki temponun aynısı şuan sahada hakim. İlk golü GS atarsa Alt biter diyorum : )

uAburak89
19.Ekim.2012, 21:23
Bence tam tersi, ilk gol rakipten GB'den gelirse maç kitlenecekmiş gibi. Bizim taktik, oyun anlayışı çözüldü artık ne yazık ki. Rakipler rahatlıkla önlemini alıyorlar.

Melo ve Elmander iyi gözüküyor bu arada.

ReaList
19.Ekim.2012, 21:26
Azofeifa attı 1-0

uAburak89
19.Ekim.2012, 21:27
Ligimizin en iyi sol beki Tosic, Eboue'yi yalan etti...

Eboue çıkacak galiba, Sabri girer, maç biter. :)

Facx
19.Ekim.2012, 21:28
semih o golde ne yapıyo biri açıklayabilir mi ?

ReaList
19.Ekim.2012, 21:31
Ligimizin en iyi sol beki Tosic, Eboue'yi yalan etti...

Eboue çıkacak galiba, Sabri girer, maç biter. :)

Gençler kanatları çok etkili kullanıyor, gerçi oyuncuları da buna yatkın. Oyunun geniş alanda oynanması Galatasaray'ı biraz zorluyor şuanlık.

europeanconquer
19.Ekim.2012, 21:32
Amrabat o ne ya.

uAburak89
19.Ekim.2012, 21:34
Bu oyuncu grubuyla 4-4-2 olmuyor. Bari 3-4 fark yiyelim belki Fatih Terim inadından vazgeçer.

europeanconquer
19.Ekim.2012, 21:42
Oyun bu şekilde devam ederse en fazla berabere kalırız,atacağımız gol de ya duran toptan ya da uzaktan olur.

IcedEarth
19.Ekim.2012, 21:44
Allah'ını seven şu Burak'tan kurtarsın bizi. Adam her ayağına geleni ya dışarı vuruyor ya kontrol edemiyor.

petrol_fb12
19.Ekim.2012, 21:46
Araba Muhabbeti yapmıştım galatasaray bu forumu takip edenler bilir...Evet araba taklalar atmaya başladı...Artık toparlanması zor olur..

ReaList
19.Ekim.2012, 21:48
Gençlerbirliği ilk yarı biterken belki de maçı bitirecek golü atacaktı ama olmadı. Belki Galatasaray için dönüm noktası olabilir.

europeanconquer
19.Ekim.2012, 21:48
Ayaküstü 2. golü de yiyorduk,izlemeye lüzum yok ancak renk aşkı yine izleyeceğiz :0: .Ordu maçından beridir bir tutukluk var takımda.

Night_Mare17
19.Ekim.2012, 21:49
Boşlamalar , takmamalar yine başlamış takımda Allah'tan teknik direktör İmparator Terim yoksa kopardık bile yarıştan.

sananes
19.Ekim.2012, 21:49
Son dakikada çok iyi geldi ev sahibi ekip ama golü bulamadı. Maçta çok gol olmayacak gibi. Hamit Altintop tam olarak dümduz oyuncu al ver al ver,mehmet topuz hiç farkı yok. Topuz en azından aşırı pres özelliğine sahip,engin dönse sag kanada hamitten çok is yapar.

uAburak89
19.Ekim.2012, 21:50
Araba Muhabbeti yapmıştım galatasaray bu forumu takip edenler bilir...Evet araba taklalar atmaya başladı...Artık toparlanması zor olur..

İlk 10'a girer miyiz ? :)

RaSenGan
19.Ekim.2012, 21:50
Bekler çok kötü oynuyor.Eboue'yi ilk kez bu kadar kötü görüyorum.Hücumda da çok kötüyüz.Amrabat'ın bi tane düzgün ortası yok.Emre Selçuk'un yerini hiç dolduramıyor.Bir şeyleri değiştirmesi lazım Fatih Terim'in.İkinci yarıya iyi başlayıp 10 dk içinde bir gol atarsak alırız maçı.

europeanconquer
19.Ekim.2012, 21:53
Elmander'i çıkarıp Aydın'ı alabilir imparator.

Melo-Hamit
Aydın-Emre-Amrabat
Burak

tarzı bir diziliş deneyebiliriz.

TeNaciOUS MidFieLdeR
19.Ekim.2012, 21:53
burak avrupaya gitmeyerek buyuk hata yapti, istanbul ona yaramiyor. anlamasi lazimdi bunu.
Terim devre arasi fircalar, GS ikinci yari maci alir :)

zeck17
19.Ekim.2012, 21:54
biraz erken bu yorumları yapmak için ama yine ligi bir şekilde götürürüz ama bir gerçek ki ujfalusinin diziyle bizim hayallerimizde gitti

Gncl1905
19.Ekim.2012, 21:55
Elmander'i çıkarıp Aydın'ı alabilir imparator.

Melo-Hamit
Aydın-Emre-Amrabat
Burak

tarzı bir diziliş deneyebiliriz.

Benim bildiğim imparator gerideyken forvet çıkarmaz. Gerekirse 3. forveti alır oyuna :)

Hakan Balta çok etkisiz, Riera ile değişebilir. Umut da Burak yerine girebilir. Ah bi de Engin olaydı o da Hamit'in yerine oynardı.

Suicider
19.Ekim.2012, 21:58
Bu kadar kötü görmemiştim takımı bir süredir.Teknik taktik,onu çıkar bunu soktan daha öte bir sorun var.Mental olarak iyi degil topçular.Mücadele etmiyorlar topu kaybetti mi geri koşan çok az.Oyuncu değişikliğinden öte kafaların düzelmesi lazım bence.

europeanconquer
19.Ekim.2012, 21:59
Benim bildiğim imparator gerideyken forvet çıkarmaz. Gerekirse 3. forveti alır oyuna :)

Forvetlere top gelmiyor ki,rakip sahanın ortasına geliyoruz,kaptırıyoruz,kontra yiyoruz.Kısır döngü halinde devam ediyor.3.forvet girse bir şey olmaz yani.

Night_Mare17
Gecen sene Eboue sağ bekten topu alıp direk çizgiye pas atmazdı ortaya doğru sürüp ver kaç yapardı pozisyon bulurduk bunu da ortada oynayabilen Engin Baytar'la yapardı. Hamit hemen çizgiye kayıyor ve ikili baskıda bitiyor. Engin Baytar'ı çok arıyoruz kontra ataklarda da yokuz Engin çok iyi çıkarıyordu bizi.

Kaka Leite
Tahmin yarışmasında 2 haftadır GS alır diyordum.Puan kaybı yaptı yine GS alır dedik yine kaybediyor..Ben garanti puan gelsin derken GS 3 haftadır neler yapıyo :D

Night_Mare17
19.Ekim.2012, 22:02
Tahmin yarışmasında 2 haftadır GS alır diyordum.Puan kaybı yaptı yine GS alır dedik yine kaybediyor..Ben garanti puan gelsin derken GS 3 haftadır neler yapıyo :D

Bir daha dememeni rica ediyoruz :D :D

uAburak89
19.Ekim.2012, 22:03
Burak - Umut değişikliği geliyor.

Gncl1905
19.Ekim.2012, 22:05
Forvetlere top gelmiyor ki,rakip sahanın ortasına geliyoruz,kaptırıyoruz,kontra yiyoruz.Kısır döngü halinde devam ediyor.3.forvet girse bir şey olmaz yani.

Bir şey olup olmayacağı önemli değil FT forvet çıkarmaz gerideyken özellikle :)

Burak yerine Umut girmiş.

petrol_fb12
19.Ekim.2012, 22:06
İlk 10'a girer miyiz ? :)

Cluj...Braga gibi oynayacak ..Eğer cimbom..Braga maçındaki...gibi oynarsa...Gene mağlup olur..acilen yeni çözümler bulunması lazım.. daha önceki forumlarda yazdım...oyuncular topu orta saha'ya...Getiriyor..sonra ne yapıcaklarını bilmiyorlar..sağa sola bakıyorlar..geçen sene ..Melo-Selçuk bunu cok iyi yaptı...Ama bu sene MELO-SELÇUK form düşüklüğü var...O yüzden top ceveremiyor galatasaray...

Dediğim gibi..Taklalar..Atıcak arabayı...Cluj galibiyeti durdurur..Yoksa fatih terim mualif isimler yönetimin içinde çatlak sesler cıkarmaya başlar..

europeanconquer
19.Ekim.2012, 22:09
Hamit'in içe niye kat etmediğini anlayabilen birisi var mı ?

Gncl1905
19.Ekim.2012, 22:12
Gol be, Umut.

europeanconquer
19.Ekim.2012, 22:12
Umut attı be :) 1-1

europeanconquer
19.Ekim.2012, 22:15
Hamit beke Aydın kanada,Eboue çıktı.

uAburak89
19.Ekim.2012, 22:15
Hamit beke geçiyor, Fatih hocam yapma be.

Elmander !!!!!!

Gncl1905
19.Ekim.2012, 22:16
Gol be, Elmander.

europeanconquer
Golmandeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer :D :D Astı astı :D

ReaList
Umut hatayı affetmedi skoru eşitledi, Akabinde Gençler yine net gol fırsatını kaçırdı ve Galatasaray 2. golü attı futbol böyle bir şey : )

Facx
elmander :D iyi haşlamış imparator :D

Homer J.S
Ahah maça bak :D

petrol_fb12
19.Ekim.2012, 22:17
Ne yaptıysa bu adam takıma..sanki dövmüş gibi..pas yapamaya başladılar...Ama 1-1 gennçler kaçırığı poziyon cok önemliydi..

uAburak89
Adamın karekökü, hammaddesi Elmander ! Johan Erick Calvin Elmander !

KaRaBükLü KraL
Gerekirse manevra da yaparız takla atmaya mahal vermeden:)

Facx
19.Ekim.2012, 22:20

Ne yaptıysa bu adam takıma..sanki dövmüş gibi..pas yapamaya başladılar...Ama 1-1 gennçler kaçırığı poziyon cok önemliydi..

:D vermiş benzini vermiş benzini :D

uAburak89
19.Ekim.2012, 22:21
3'ü bulamadığımız sürece sıkıntı maç, goller zamanında ilaç gibi geldi ama maç hala riskli.

Bir de Burak Yılmaz ilk 11'i unutur bir süre...

Homer J.S
19.Ekim.2012, 22:23
Yol tutuşumuz on numara, şoförümüz Fatih Terim daha nasıl anlatalım..

sananes
19.Ekim.2012, 22:25
Bu Umut Bulut ligimizde her takımda oynar kadroda drogba ya da batistuta olmadığı sürece. Umut'a pas atarsın kontrol edemez ama özelliği o değil,türk pasaportlu oyuncularda olmayan bir özelliği var defansı yoruyor,yıpratıyor. Bizde genelde stoperler hücumcuları döver ama Umut'ta bu tam tersi.Öyle zorluyor ki en alakasız toplarda bile bu inanılmaz bir özellik. Sadece Umut varsa 4-4-2 oynamak zorundasın,yanında Elmander tarzı gol vuruşu vasatın üstünde olan bir oyuncu olmalı, Burak değil.

petrol_fb12
19.Ekim.2012, 22:26
2 dakika'da iki gol :D helal olsun genççler :D

uAburak89
Emre Çolak'ın saçma faulü ile başlayan süreç pahalıya patladı. Bu maçta beraberlik çıkmayacak gibi ama bakalım kim kazanacak..

Yazarken 1 tane daha yedik, Hamit beke geçtiğinde eyvah dedik, goller gölgeledi. Ama gerçek acıdır, ortaya çıkıyor işte.

ReaList
3-2 maça bak :D Tam da gençler böyle gol kaçırırsa bu maç gider diyecektim.

Gncl1905
Yok artık ya :D

europeanconquer
Allah'ım sen sabır ver.

Facx
19.Ekim.2012, 22:27
bu nası iş böyle ya 2 dk da 2 golmü yenir ya

fotosuki
19.Ekim.2012, 22:29
Basket maçı gibin. :)

Homer J.S
19.Ekim.2012, 22:29
Oooh çok da güzel yutuyorum laflarımı :D

nekop
19.Ekim.2012, 22:30
Maç yorumlarını okumaya başladığımda 1-0'dı maç :D Yorumları okuyana kadar 3-2'ye geldi. :D

uAburak89
19.Ekim.2012, 22:31
Ben bıraktım izlemeyi, daha dönmez maç, sinirlenmeye gerek yok. Aldık ve yok ya gerek yok diyerek verdik resmen.

MeMo
19.Ekim.2012, 22:32
1-0'ken yemeğe gittim geldiğimde 2-1 olmuştu 3dk oturdum bilgisayar başında 3-2 oldu tekrar maç. Neler oluyor yahu.

Homer J.S
19.Ekim.2012, 22:34
Arkadaş böyle iş olmaz, maç mı izliyoruz komedi filmi mi belli değil. Aldığımız maçı geri veriyoruz resmen..

LadroN
19.Ekim.2012, 22:38
Galatasaray'IN tek sorunun Hamit olduğu karşılaşma.Hakkımı kendısıne helal etmıyorum.Aldıgı her kurus haram zıkkım olsun.en azından benim cebimden verdiklerim.

uAburak89
19.Ekim.2012, 22:39
Yeni gelenlerden ziyade geçen senekilere de bakmak lazım, şımaranlara da bakmak lazım.

petrol_fb12
19.Ekim.2012, 22:40
Bu amrabat Hurşut'un anca yedeği olur...:)

Homer J.S
19.Ekim.2012, 22:43
Bu amrabat Hurşut'un anca yedeği olur...:)

Galatasaraylıların sabrını denediğinin farkındayız. Sanane kardeşim, parayı biz verdik ister yedek kulübesinde oturturuz Hurşut'u getiririz istersek oynatırız..

Facx
19.Ekim.2012, 22:44
goooooooooool balta

Gncl1905
19.Ekim.2012, 22:45
3-3 ne maç be :D Son 5 dakika her iki takım da bir gol atabilir.

uAburak89
19.Ekim.2012, 22:45
Maçı kapattık Hakan Balta gol atmış, Hakan bir Fener'e atıyordu, hayırdır inşallah..

ReaList
19.Ekim.2012, 22:47
Umarım Galatasaray kazanır, atamayana atarlar kuralı bir maçta bu kadar mı etkili olur : ) Gençler kendi ayağına sıkıyor

pele96
19.Ekim.2012, 22:48
Maçı kapattık Hakan Balta gol atmış, Hakan bir Fener'e atıyordu, hayırdır inşallah..

birde Almanyaya atmisti hatirliyorum :D

Homer J.S
19.Ekim.2012, 22:54
Maçtan önce rahat alırız diyordum, alamadık ama kaybetmenin kıyısından dönmek de hoş olmadı.. Attığımız gol sayısı tamam da yediğimiz iyi değil.. Cluj maçına kadar toparlanmak şart.

Tebrikler her iki tarafa da..

petrol_fb12
19.Ekim.2012, 22:54
Tahmin yarışmasına gene ...bilmiyerek başladık..3 gol cok bedava verdi..gençler...Galatasaray..yine "BERABERLİKLE KURTULDU"..

uAburak89
19.Ekim.2012, 22:55
Tahmin yarışmasına gene ...bilmiyerek başladık..3 gol cok bedava verdi..gençler...Galatasaray..yine "BERABERLİKLE KURTULDU"..

Galatasaray çok üzmüş seni. :)

Gncl1905
19.Ekim.2012, 22:56

Biraz da biz kurtulalım birileri hep kurtuluyor :)

petrol_fb12
19.Ekim.2012, 22:57
@uAburak89

Biraz üzdü evet :)..Neyse önümüzdeki tajminlere bakarız..futbol olarak..Yazarım neler olduğunu..

zeck17
19.Ekim.2012, 22:57

haftaya tahminini söyle ben hallederim gerisini ;)

uAburak89
19.Ekim.2012, 22:58
@uAburak89

Biraz üzdü evet :)..Neyse önümüzdeki tajminlere bakarız..futbol olarak..Yazarım neler olduğunu..

Aynen sen aydınlat bizi, ufkumuzu açıyorsun. :)

Night_Mare17
19.Ekim.2012, 23:00
İyiyiz iyii. Bu takım isteyince oynuyor 1 aylık kötü bir döneme girdik ama rahat çıkarız bu takımla. Bekler bizi kupalar , şampiyonluklar :)

zeck17
19.Ekim.2012, 23:01
bayramdan sonra yine bir galibiyet serisi olsa ne hoş olur ama

europeanconquer
19.Ekim.2012, 23:01

%61 e % 39 topla oynama var Galatasaray beraberlikle kurtuldu oluyor.Gerçi her maç böyle top bizde ama her maçta Galatasaray kurtuluyor değil mi ?

Toparlayacağımıza adım gibi eminim yeter ki Burak oynamasın.Devre arasında ki mesajımda Burak'ı tek forvet yazmıştım çünkü takımda tek forvet özelliği olan oyuncu Burak'dı.Yani iyi olduğu için yazmadım.

kasım akdemir
19.Ekim.2012, 23:02
Galatasarayda neyin eksik olduğunu bilen var mı? Bu durumumuz iyice canımı sıkmaya başladı.

ReaList
19.Ekim.2012, 23:02
Güzel maç oldu iki takımı da tebrik ediyorum, izlenmeye değdi : )

Galatasaray'da sorun oyuncuların formsuz olması ve zinde olmamaları gibi görünüyor. Özellikle Melo sezon başındandır devam eden kötü çizgisini sürdürmesi, oyun içi etkinliği azaltıyor, Milli maç dönüşü oyuncuların yorgun olması da maçı etkiledi. Muslera'da 1 hafta içinde 10 gol yiyerek kötü bir hafta geçirdi.

Gençlerbirliği maça iyi hazırlanmış, oyunu sürekli kanatlara yayarak Galatasaraylı oyuncuların fazla efor sarfetmelerini ve yorulmalarını sağladılar. Biraz dikkatli olsalar maçı koparıp götürecek skoru elde edeceklerdi ama hem ileride ki oyuncuların kötü tercihleri hem de yedikleri 1. ve 3. goldeki şansızlıkları onlara 2 puan kaybettirdi.

RaSenGan
19.Ekim.2012, 23:03
Garip bir maç oldu.Böyle bir ilk yarıdan sonra kimse bu skoru tahmin edemezdi herhalde.Bu maç sonunda ilerideki ikilimiz de netleşti böylece.Burak birkaç hafta ilk 11 çıkamaz.Puan kaybı kötü oldu.Artık toparlanmak lazım.Cluj maçıyla birlikte galibiyet serisine başlamalıyız.

uAburak89
19.Ekim.2012, 23:04
Burak Yılmaz kenara, Emre Çolak kenara, Amrabat kenara, yerine oynayanlar bunlardan kötü oynasa da, 1-2 maç kenarda olmaları lazım bu isimlerin. Şımaran oyuncuya tahammül edemiyorum izlerken. Kendini takımdan üstün görene sinir oluyorum. Fatih Terim'e de formsuz, onun da kendine gelmesi lazım. Deli cesareti iyi de maç gittikten sonra neye yarar ki. Cepten yemeye devam ediyorduk, büyük ihtimal bu hafta gitti liderlik. Lig yeni başlıyor bizim için...

Bir de Engin'in cezası ne zaman bitiyor ya, Umut girince herşey nasıl değişti bir anda hırsın önemi ortaya çıktı, Engin lazım acilen. Karakteri sorunlu oldukça ama futbolumuza katkı büyükmüş, keşke o olay olmasaydı herşey başka olabilirdi şu anda.

petrol_fb12
19.Ekim.2012, 23:04
Ebou-Aydın ...Değişikliği..sağ kanadı çökertti..İkinci yarı..galatasaray defansı (GÖBEKTE) korkunç acıklar verdi..Ben galatasarayı ilk kez böyle acık verdiğini gördüm...Hamit zaman zaman oyuna katıldı...ama 60'dakika'dan sonra..silindi..gitti..aydın beke yardım etmiyince...Gençlerbilriği sağ kanadı cok iyi kullandı...Gençlerbirliği bekide...Cok rahat kazanacağı macı cok basit hatalarla kaybetti..

zeck17
19.Ekim.2012, 23:06
tekrar tekrar okunması gerek bir yazı
http://www.hayatimfutbol.com/2012/10/10/galatasaray%E2%80%99a-neler-oluyor/

petrol_fb12
19.Ekim.2012, 23:08
tekrar tekrar okunması gerek bir yazı
http://www.hayatimfutbol.com/2012/10/10/galatasaray%E2%80%99a-neler-oluyor/

Sayfa bulanamadı..

RaSenGan
19.Ekim.2012, 23:08
Bir de Engin'in cezası ne zaman bitiyor ya, Umut girince herşey nasıl değişti bir anda hırsın önemi ortaya çıktı, Engin lazım acilen. Karakteri sorunlu oldukça ama futbolumuza katkı büyükmüş, keşke o olay olmasaydı herşey başka olabilirdi şu anda.

3 hafta sonra.

europeanconquer
19.Ekim.2012, 23:09
Bu arada Baros'un dönmesi taraftarıyım.Çok şey katacağına inanıyorum hala.

uAburak89
19.Ekim.2012, 23:11
3 hafta sonra.

3 hafta cezanın ardından en az 3-4 hafta alışma dönemi falan. Devreyi idare eder ancak Engin. Ne cezaymış be, bitmedi gitti. Cluj maçı sezonun maçı, kazanamadığımız anda sıkıntı çok büyük.

E.Cartman
19.Ekim.2012, 23:13
Sinirden ilk yarıyı izlemedim ben. Takım resmen galibiyet alışkanlığını kaybetti. Bir galibiyet alsak seriye başlıcaz ama bir türlü olmuyor. Galibiyet gelmedikçe, skor gelmedikçe oyuncularda geriliyor, stres yapıyorlar, üzerlerinde baskıda artıyor. İnşallah Cluj maçında galibiyet alıp seriye başlayacağız.

Ek olarak yediğimiz 2. ve 3. golde en büyük pay Emre'nin bana göre. Orta sahada kaptırdığı top hemen ardından yaptığı faulle cidden bitirdi bizi. Tamam yetenekli ama topu ayağında çok tutmaya başladı artık hem takıma hem kendine zarar veriyor bu hareketleriyle.

footballer33
19.Ekim.2012, 23:14
Liderlik maçına yaraşır bir müsabaka oldu. Bir G.Birliği 2 dakika içinde öne geçti, bir G.Saray ve sonunda beklediğim şekilde beraberlikle sonuçlandı maç.

G.Saray'daki düşüş devam ediyor. Avrupa maçları dahil, son 5 maçta galibiyetleri yok sanırım.

uAburak89
19.Ekim.2012, 23:16
Emre daha çocuk, her hareketiyle belli ediyor bunu. Kaldıracak gibi gözükmüyor baskıyı. Faul yapıldı kendisine hakem vermedi gitti o hırsla saçma sapan faul yaptı. Selçuk sahada oyun anlamında değil liderlik açısından da lazım. O sahada hayır dedi mi olay bitiyor, Burak geliyor frikik için ben vurayım diyor, Selçuk ben vuracağım diyor bitiyor olay. :) Bugün Emre onun pozisyonunda oynayınca takımın papazı sandı kendini ne yazık ki...

Kaka Leite
19.Ekim.2012, 23:17
Bu arada Baros'un dönmesi taraftarıyım.Çok şey katacağına inanıyorum hala.

:zuhaha

Her hafta şunu yazıyorsun, ben bile istiyorum artık :icon_smile:

Semih falan yetenekli oyuncu ama Emre'yi hiç ama hiç beğenmiyorum.Resmen amatör tavırları var, nedense hiç bir ışık göremiyorum kendisinden ancak Semih öyle değil.Ujfa sakatlanmasa daha da üzerine koyabilirdi, şuan fazlaca hata yapıyor bu da yanındaki abi eksikliğinden...

Emre olayı tamamen kendi görüşümdür, bana yetenekli biri olarak gözükmüyo.

petrol_fb12
19.Ekim.2012, 23:18
%61 e % 39 topla oynama var Galatasaray beraberlikle kurtuldu oluyor.Gerçi her maç böyle top bizde ama her maçta Galatasaray kurtuluyor değil mi ?

Toparlayacağımıza adım gibi eminim yeter ki Burak oynamasın.Devre arasında ki mesajımda Burak'ı tek forvet yazmıştım çünkü takımda tek forvet özelliği olan oyuncu Burak'dı.Yani iyi olduğu için yazmadım.

Ya futbol...Topa sahip olam oranı değildir..o topu nasıl oynatığındır..Dikkat ettinmi bilmem..90 dakika boyunca..gençlerbiliği oyuncuları hiç heycanlanmadı..Top ayağındayken..Hep doğru adamlara atmaya calıştı..Topu...Beraberlik'le kurtuldu..evet..orginize ataktan gol geldi Mi ?..hayır..Biri savunmanın hatası..fırsatcılık..Diğer duran top..bir tek elmanderin şutu orginize atak sayılır..başka öyle galatsarayın bir tane poziyonu varmı aklında kalan..

Baros MU ?Burak Mı ? Desen Burak Diyenlerin futbol anlayışından şüphe ederim..

Börk
19.Ekim.2012, 23:23
Ya futbol...Topa sahip olam oranı değildir..o topu nasıl oynatığındır..Dikkat ettinmi bilmem..90 dakika boyunca..gençlerbiliği oyuncuları hiç heycanlanmadı..Top ayağındayken..Hep doğru adamlara atmaya calıştı..Topu...Beraberlik'le kurtuldu..evet..orginize ataktan gol geldi Mi ?..hayır..Biri savunmanın hatası..fırsatcılık..Diğer duran top..bir tek elmanderin şutu orginize atak sayılır..başka öyle galatsarayın bir tane poziyonu varmı aklında kalan..

Baros MU ?Burak Mı ? Desen Burak Diyenlerin futbol anlayışından şüphe ederim..

Kullandığın kelimeler zaten hem futbol bakışını hem de yaşını oldukça belli ediyor.Gençlerbirliği'nin 2.golü organize bir atak mı veya ilk golü ? Peki Elmander'in savunma hatası veya fırsatçılık mı ? Bence objektif bakmıyorsun pardon daha doğrusu bakmak istemiyorsun.Varsın Galatasaray kurtuldu olsun yeter ki sen mutlu ol :)

uAburak89
19.Ekim.2012, 23:23
:zuhaha

Her hafta şunu yazıyorsun, ben bile istiyorum artık :icon_smile:

Semih falan yetenekli oyuncu ama Emre'yi hiç ama hiç beğenmiyorum.Resmen amatör tavırları var, nedense hiç bir ışık göremiyorum kendisinden ancak Semih öyle değil.Ujfa sakatlanmasa daha da üzerine koyabilirdi, şuan fazlaca hata yapıyor bu da yanındaki abi eksikliğinden...

Emre olayı tamamen kendi görüşümdür, bana yetenekli biri olarak gözükmüyo.

Emre bence potansiyeline ulaşmış durumda, onun geleceği en yüksek nokta bu. Ancak iyi bir rotasyon oyuncusu olur, Emre Çolak dönemi geçen sene Fenerbahçe maçı ile başladı, Fenerbahçe maçıyla da bitti. Rijkaard dönemindeki Emre ile kıyaslanırsa şu anda çok başka ama Galatasaray için yeterli değil, ilk 11 için söylüyorum bunu.

Takımın 1-1'den sonraki iştahı, Hamit'in bile gaza gelmesi, umut verici. Karalar bağlayacak bir durum yok henüz, yalnız Fatih Terim bahanelere başlamış, en büyük sıkıntı orada.

europeanconquer
19.Ekim.2012, 23:27

Futbol kontra ataksa eğer ben öyle futbolu almayayım.Son 4 maçta kontra ataklar yüzünden puan kaybettik.4 maçta da futbol oynayan bizdik belki Eskişehir maçı biraz dışarıda tutulabilir.Futbol oynayan derken topu ayağında tutan.

petrol_fb12
19.Ekim.2012, 23:32
Kullandığın kelimeler zaten hem futbol bakışını hem de yaşını oldukça belli ediyor.Gençlerbirliği'nin 2.golü organize bir atak mı veya ilk golü ? Peki Elmander'in savunma hatası veya fırsatçılık mı ? Bence objektif bakmıyorsun pardon daha doğrusu bakmak istemiyorsun.Varsın Galatasaray kurtuldu olsun yeter ki sen mutlu ol :)

Golleri Nasıl attığına bakarsanız..Anlarsınız..Demek istediğini ? Ayrıca cok daha ciddi yazabilirim Ama öyle uzun gazete köşesi gibi yazmak istemiyorum...Soldan orta gelir..Rakip savunmanın kafasına carpar..top seker Umut..Fırsatcılığı kullanır..Golu atar...Elmander vurr gol olur..Orginize atak sayılabilicek atak...Soldan riare ortalar..Kaleci yumruklar birisine carpar..Top geri döner..Bom boş Hakan balta önünde kalır vurur..Gol olur....Neden mi objektif bakamıyorum ? Çünkü galatasaray..Memleketin En iyi takımı (!) Bundan dolayı...Muslera ..Türkiyenin en iyi kalecisi..Semih en iyi defans'ı (HER GÜN CİTY;UNİTED) Takibe aldı haberi..Ebou en iyi sağ beki ? Melo-Selçuk EN İYİ ORTA SAHASI...Hamit..En iyi kanat oyuncusu...Emre colak "MESSİ"si...Burak-umut-elmander..En iyi santofor'u F..Forveti...RÜya takım Olduğunuz iddaaa edenler vardı..şimdi bu ortamda ne kadar tarafsız olunur.. ?

Necip Fazıl "Tarafsız diye bir kelime yoktur. Hakikatin taraflısı olmaya -tarafsızlık- diyoruz."

uAburak89
19.Ekim.2012, 23:33
Gençlerbirliği kulübüne de helal olsun. Topladıkları puanları hakediyorlar belki de daha fazlasını. Güzel takım, iyi oynuyorlar ve çok iyi bir teknik direktörleri var. Fatih Terim bir gün ayrılacak elbet, Türk hoca gelecekse takımın başına Fuat Çapa gelsin isterim.

@petrol_fb12

Kimse hata yapmasa gol diye bir şey olmaz futbolda. :) Bunun dışında gazeteler transferi haberi çıkarıyorsa suçlusu biz miyiz ? Geçen sene herkes Melo - Selçuk ikilisine dilenirken, örnek gösterirken, bu oyuncuların kalitesi belliyken kötü mü demeliyiz ? Rüya tabir nereden çıkmış, kim çıkarmış ona bakmak lazım. Hani şöyleydi, hani böyleydi diyerek bir yere varamazsın. :)

Nedvedmania
19.Ekim.2012, 23:38
Yahu beyler oyuna gelmeyin :)

ForsakeN
19.Ekim.2012, 23:42
Güzel maç oldu. Gençlerbirliği 3-2'den sonra çok amatörce oynadı, bir sürü fırsatlar yakaladılar, hep yanlış tercihlerle kullanamadılar onları, vakit de geçiremediler,resmen davet ettiler Galatasaray'ı. Galatasaray'da takım savunması çok düşük seviyede, bu kadar gol yemeleri normal değil. Dediğim gibi bugün Gençlerbirliği'nin o pozisyonlarına bir Avrupa ekibi girmiş olsaydı maç 3'te kalmazdı kesinlikle

furkan58
19.Ekim.2012, 23:43
Futbol kontra ataksa eğer ben öyle futbolu almayayım.Son 4 maçta kontra ataklar yüzünden puan kaybettik.4 maçta da futbol oynayan bizdik belki Eskişehir maçı biraz dışarıda tutulabilir.Futbol oynayan derken topu ayağında tutan.

Düşüncen çok yalnış. Kontra atak futbolun içinde ki en bilinen ve en güzele taktiklerden biridir. Özellikle küçük takımlar uygulayabildiğinde çok başarılı olurlar.

Bence galatasaraydaki sorun defansta. Resmen attıklarıyla yediklerini kapatmaya çalışıyor gibi. Gol yemediği (Akhisar maçı dışında) yakın zamanda bir maç aklıma gelmedi.

petrol_fb12
19.Ekim.2012, 23:44
Bir halı saha macından..Sonra...Fenerbahce almanya'da oynacağı gece..bir abi..demişti..Fenerbahce yenicek..dedim abi o futbol'lamı..Evet dedi..dedim abi..galatasaray..Neden kazanamıyor...

"ÇÜNKÜ BEŞİKTAŞ'IN CEKTİĞİ SIKINTI VAR DEDİ GEÇEN SENEKİ..OYUNCULARIN AYAKLARI YERE BASMIYOR DEDİ,BASIN VE TARAFTAR TARAFINDAN COK GÖKLERE CIKARTILDI O YÜZDEN DEDİ..."...O yüzden...Evet fener macı kazanmış..Galatasaray'da evinde..Es-Es berabere kalmıştı...Adamı hala görüyorum..Bana takılır...Fener maçı konusunda..

Walter Sakana
19.Ekim.2012, 23:47
Maç öncesi tahminimde farklı galibiyet beklediğimi yazmıştım ama fena yanıldım. Gençlerbirliği kontratak futbolunu mükemmel uyguladı gerçekten. Braga defansif oynamıştı, pozisyon buldukları zaman çıkmışlardı. Gençlerbirliği ise kontrarak oynadı, karşıladıkları her topta hızlı hücumu düşündüler ve çok önemli fırsatlar yakaladılar. Hurşut özellikle ilk yarıda çok etkiliydi, ikinci yarıda oyundan düştü biraz. Hakan Amrabat'ın kısıtlı yardımından dolayı tek kaldı ve ezildi Hurşut'a karşı. Ebue de en kötü maçını oynadı herhalde, otobana çevirdiler onun kanadını da ama onun kredisi var.

Galatasaray sadece 20 dakika futbol oynadı o da ikinci yarı başından 65.dakikaya kadar. Bu futbolla ve Umut-Elmander-Burak gibi gol vuruşları üst düzey olmayan forvetlerle 3 gol bulmak ve çoğu bu forvetlerin ayağından gelen gollerle ligin en çok gol atan takımı olmak önemli bir meziyet olsa gerek. Sezon başından bu yana verdiğimiz pozisyonları defansın değil orta sahanın kötü savunması sonucu verdiğimizi düşünüyorum. Melo pas atmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Amrabat'tan savunma anlamında bir şey beklemiyorduk zaten ama hücum anlamında da beklentilerin çok altında.

Milli maç arası önemli bir fırsattı, iyi değerlendirememişiz...

Mamadou
19.Ekim.2012, 23:55
Türkiye ligindeki yerli oyuncuların yüzde 80'ı kontrollü futbolu benimsemiş, durdurup bir tane atarsam atarım mentalitesinde. Fuat Çapa bunun tersi. Oynatmamaktan ziyade oynatmayı yeğleyen bir hoca. Geçen sezon kadro yapısı itibariyle düşer diye düşünülen Gençlerbirliği ligi iyi bir yerde bitirmişti. Bu sezona da iyi başladılar. Gençlerbirliği bundan 7,8 sezon önce sıkça dört büyüklere oyuncu veren takımdı yine oraya dönmüşler. Bu takımdan bir çok oyuncu sezon sonu transfer yapar. Başta Hurşut.

Börk
19.Ekim.2012, 23:59
Galatasaray,beklerde çok boşluk veriyor.Eboue'nin çıkması ve yorgun,etkisiz olan Hamit'in oraya geçmesiyle facia kat kat arttı aslında.Melo geriye gelmiyor,Emre Çolak desek savunma yapmaktan haberi yok.Bu takım ne zaman iyi olur.Ujfalusi - Semih ikilisi savunmanın ortasına,sağda Eboue ve solda Hakan Nalta sabit kalmak üzere,orta sahada Melo - Selçuk - Engin - Amrabat 4'lüsü ve en uçta Elmander - Umut dizilişiyle başarı yakalanır.Biz kazanan Galatasaray'ı değil mücadele edeni seviyoruz.İkinci yarıda olduğu gibi.

europeanconquer
20.Ekim.2012, 00:00
Düşüncen çok yalnış. Kontra atak futbolun içinde ki en bilinen ve en güzele taktiklerden biridir. Özellikle küçük takımlar uygulayabildiğinde çok başarılı olurlar.

Bence galatasaraydaki sorun defansta. Resmen attıklarıyla yediklerini kapatmaya çalışıyor gibi. Gol yemediği (Akhisar maçı dışında) yakın zamanda bir maç aklıma gelmedi.

Kontra atak futbolda çaresiz kalmış takımların taktiğidir.Benim futbol anlayışıma göre futbolu futbol olmaktan çıkaran şeydir bu.Uygulamasınlar demiyorum ancak belirtmek istediğim şey son 4 maçta rakipler kontra atak futbolu uyguladı,maçlarda da bariz Galatasaray'ın oyun olarak üstünlüğü vardı.Buna göre kim kimin elinden kaçmış oluyor ? Farklı bir şeyden bahsediyorum ben.Galibiyet alsalardı hak etmediler demezdim ancak her maç sahaya çıkıp rakip ayırt etmeksizin her zaman ki oyunumuzu oynuyorsak -sadece pozisyon bulamıyoruz orası ayrı- ve top sürekli bizdeyse Galatasaray'ın kimseden kurtulduğu yoktur.Eğer bir takım geriye çekilip kontra ataklarla gol arıyorsa o takım rakibinin elinden kurtulmuştur.

ForsakeN
20.Ekim.2012, 00:15
Kontra atak futbolu oynamak, rakibin pas yapmasına izin verip, rakibe boş alan bırakmayıp kazanılan toplarda direk oynayarak gol aramaktır. Braga maçı da dahil rakipler Galatasaray'ın pas yapmasına izin verdiler ama topu tehlikeli bölgeye taşımasına izin vermediler. Galatasaraylıların klasik çok üstün oynadık ama pozisyon bulamadık demelerinin ana sebebi bu zaten.

Night_Mare17
20.Ekim.2012, 00:25
Rakibin eksiğini bulup kazanmaya çalışan ben takıma saygı duymam. Çıkıp çatır çatır oynayacaksın arkadaş ne o öyle.

Walter Sakana
20.Ekim.2012, 00:26
Kontra atak futbolda çaresiz kalmış takımların taktiğidir.Benim futbol anlayışıma göre futbolu futbol olmaktan çıkaran şeydir bu.Uygulamasınlar demiyorum ancak belirtmek istediğim şey son 4 maçta rakipler kontra atak futbolu uyguladı,maçlarda da bariz Galatasaray'ın oyun olarak üstünlüğü vardı.Buna göre kim kimin elinden kaçmış oluyor ? Farklı bir şeyden bahsediyorum ben.Galibiyet alsalardı hak etmediler demezdim ancak her maç sahaya çıkıp rakip ayırt etmeksizin her zaman ki oyunumuzu oynuyorsak -sadece pozisyon bulamıyoruz orası ayrı- ve top sürekli bizdeyse Galatasaray'ın kimseden kurtulduğu yoktur.Eğer bir takım geriye çekilip kontra ataklarla gol arıyorsa o takım rakibinin elinden kurtulmuştur.

Sana hem katılıyorum hem katılmıyorum. Öncelikle defans futboluyla kontratak futbolunu birbirinden ayırmak gerek. Kontratak futbolu da defansif bir futbol anlayışı elbette ama diğerine nazaran kazanma amacını güden bir oyun anlayışı aslında. Ve bu anlayışı doğru ve iyi bir şekilde uygulayan takımları seyretmek büyük bir keyif veriyor şahsen.

Kontratak futbolunun yaygınlaşması bence Fabio Capello sayesinde (veya yüzünden) oldu. 90'lı yıllarda Milan'ın başındayken takımına oynattığı kontratak futboluyla dönemin en önemli taktik uzmanlarından biri kabul ediliyordu. Nitekim 94 Şampiyonlar Ligi finalinde (Atina'da) Johan Cruyff'un Barcelona'sı karşısında alınan 4-0'lık galibiyetle şimdinin Mourinho'su gibi bir saygınlığa erişmişti.

KaRaBükLü KraL
20.Ekim.2012, 00:27
Sorunumuz değil sorunlarımızın olduğunu düşünüyorum ben şu skordan sonra.
Öncelikle Melo Selçuk ikilisinin performansı beni bu sezon hiç tatmin etmiyor.Melo kötü oynadıkça Selçuk Melo gibi defansif oynayıp onun açıklarını kapamaya çalışıyor.E haliyle hücumda Selçuk gibi bir maestromuz olmayınca bu sebepten dolayı ayrıca defansif açıdan bir ''pitbull'' olmayınca orta saha bir kere düşüyor ve bu kadar gol yiyip pozisyon veriyoruz.Geçen sene biz play off dahil kaç maç 3 gol yedik bir maçta hatırlayan var mı aramızda ?Bu uyumsuzluk bize iki taraflı yansımakta.
İkinci sorun bitirici oyuncu konusunda.Geçen sene ilerde rakibi sürekli rahatsız eden bir Elmander yanında ise genelde bitirici tipli bir Baros veya ikinci yarı bir Necati vardı.Bu sezon hem Elmander'in yaşlanması mıdır bilemiyorum bu performansı gösterememesi artı Burağın bitiricilik konusunda isteneni verememesi Umut'un ise bu maç haricinde son maçlarda dökülmesi gol yollarında Selçuğun durumu ile birlikte sıkıntıyı ikiye katlamış durumda.
Üçüncü sıkıntımız ise stoper mevkiinde benim gözlemlediğim.Ujfa'nın ani sakatlığı sonrası gördük ki Semih Ujfalusi ile daha da değerli bir isim.Ujfalusi bu yaşına rağmen çok iyi performans gösteriyormuş onu çok net anladım.Artı Cris ben ilk geldiğinde de söyledim hala söylüyorum transfer yapılmak için yapılmış transfer çok belli.Çoğu Fatih Terim biliyordur dedi ilk geldiğinde Şampiyonlar Ligi tecrübesi için alındı dendi ne Braga ne Manchester United maçında oynamadı.Dany çok harika değil kötü de değil ama açık net Ujfa Dany'ye göre daha iyi bir oyuncu.Cris yerine kaliteli bir isim alınsaydı,her kulvarda kullanabileceğimiz türde birini alsaydık sıkıntımız hafiflerdi defansif anlamda bakalım Ujfa iyileşene kadar daha neler olacak bekliyorum merakla.Tek isteğim daha fazla yara almadan düze çıkmamız.
Son olarakta Engin Baytar meselesine girmek istiyorum kısaca bizim için ne kadar önemli bir isimmiş.4-4-2 için ne kadar etkili bir isimmiş çok açık ve net görülüyor.Deli gibi pres yapıp hücumsal anlamda efektif bir isim olması ne kadar değerli biri olduğunu gösteriyor şu an.Cezası biter bitmez kullanılır umarım çok faydası olacağını düşünüyorum.Daha ligin başları sayılır.Geçen sene 12.haftadan itibaren 9 maçlık seri yapmıştık.Daha o zamanlara gelmedik.Tüm bu sıkıntılara rağmen bu ufak çaplı puan kaybı serisinin biteceğine inanıyorum.İlerleyen günlerde bekleyip görmek gerekir.

GebzeLi1907
20.Ekim.2012, 00:29
uydurma saçma sapan birsürü tweet varmış altında

Mamadou
20.Ekim.2012, 00:30
Rakipler kaleyi açsınlar o zaman. Sizlerinde gönlü hoş olur :) Kapanan takımları açmak sizin oyuncularınızın becerisine kalmış. Siz bu yorumlarınızla oyuncu grubunun beceriksiz olduğunu kabul ediyorsunuz :) Kontra atak futbolunu benimsemiş takımlar Şampiyonlar ligini kazandı geçmişte. Çok uzağa gitmeye hiç gerek yok. Geçen sezon Chelsea'nin Şampiyonlar ligini nasıl kazandığı hepimiz gördük.

uAburak89
20.Ekim.2012, 00:32
Fatih Terim: "7 Maçta 1 Galibiyet aldık diye laf edebilecek basın mensubunu yakarım."

F.Terim böyle bir kelam etmiş mi bilen var mı twitter uydurması mı yoksa

Ben duymadım öyle bir şey, zaten böyle bir şey diyeceğini de sanmıyorum.

GebzeLi1907
20.Ekim.2012, 00:36
Ben duymadım öyle bir şey, zaten böyle bir şey diyeceğini de sanmıyorum.

silinebilir.birsürü saçma tweet varmış altlarda görmemiştim kusra bakmayın

furkan58
20.Ekim.2012, 00:44
Rakibin eksiğini bulup kazanmaya çalışan ben takıma saygı duymam. Çıkıp çatır çatır oynayacaksın arkadaş ne o öyle.

Futbol rakibi iyi analiz edip onun eksiklerinden ve hatalarından faydalanılarak oynanan ve kazanılan bir oyundur. Rakibin eksik bir özelliği olmaz ise zaten yenilmez o yüzden senin hiç kimseye saygı duymaman gerek.

europeanconquer
20.Ekim.2012, 00:52
Kontra atak futbolu oynamak, rakibin pas yapmasına izin verip, rakibe boş alan bırakmayıp kazanılan toplarda direk oynayarak gol aramaktır. Braga maçı da dahil rakipler Galatasaray'ın pas yapmasına izin verdiler ama topu tehlikeli bölgeye taşımasına izin vermediler. Galatasaraylıların klasik çok üstün oynadık ama pozisyon bulamadık demelerinin ana sebebi bu zaten.

Ne alaka şimdi ? Ben Galatasaray kimsenin elinden kurtulmadı diyorum sen bana kontra atağı açıklıyorsun.Tamam yahu istediğiniz olsun Gençlerbirliği'nin elinden kurtulduk biz,baya ezdiler bizi,ayağımıza bile top değdirmediler,boş beleş 3 gol bulduk hiç atak yapmadan topa değmeden.Bunu deyince her şey iyi mi olacak ? Asıl nokta rakibin kontra atağı değil,asıl nokta Galatasaray'ın birilerinin elinden kurtulmuş olmaması.Bunu ben bize ''takla attıran'' arkadaşa yazmıştım ancak herkes 'kontra atağı'' görünce direk ona odaklandı.Bu arada kontra atak hala çaresiz takımlar içindir :D

ForsakeN
20.Ekim.2012, 02:07
Ne alaka şimdi ? Ben Galatasaray kimsenin elinden kurtulmadı diyorum sen bana kontra atağı açıklıyorsun.Tamam yahu istediğiniz olsun Gençlerbirliği'nin elinden kurtulduk biz,baya ezdiler bizi,ayağımıza bile top değdirmediler,boş beleş 3 gol bulduk hiç atak yapmadan topa değmeden.Bunu deyince her şey iyi mi olacak ? Asıl nokta rakibin kontra atağı değil,asıl nokta Galatasaray'ın birilerinin elinden kurtulmuş olmaması.Bunu ben bize ''takla attıran'' arkadaşa yazmıştım ancak herkes 'kontra atağı'' görünce direk ona odaklandı.Bu arada kontra atak hala çaresiz takımlar içindir :D

Asıl seninki ne alaka şimdi? O zaman ben de şöyle diyeyim; Tamam %80 topla oynama sizdeydi,sağlı sollu yüklendiniz, 1200 pas yaptınız, 35 tane pozisyona girdiniz, onlar pozisyona bile girmeden 3 tane attı. Ezdiniz, büktünüz,çiğnediniz, takımda herşey çok iyi ama ne hikmetse maç 3-3 bitti

Şurda futbol yorumlamaya çalışıyoruz hemen olayı takımcılığa bağlıyorsunuz, taraftarlık yapıyorsunuz. Neyse tamam GS müthiş top oynuyor böyle devam. Önemli olan maç kazanmak değil zaten

Nedvedmania
20.Ekim.2012, 02:17
Bu arada Amrabatın Hurşuta yaptığı hareket neydi :D Ben bile "Napıyorsun lan !" diye bağırdım kafede :D

mpaker66
20.Ekim.2012, 05:21
Bu arada Amrabatın Hurşuta yaptığı hareket neydi :D Ben bile "Napıyorsun lan !" diye bağırdım kafede :D
Hem sinirliyim hemde o pozisyonun tekrarına katıla katıla gülüyorum, o an öyle bi durumdaydım :D

davidvilla
20.Ekim.2012, 10:27
Valla bazı takımlar gibi kötü oynayıp kazanacagıma iyi oynayıp puan kaybetmeyi yeglerim düşüncesi var Fatih Terim'de.O yuzden bazı takımların hocalarının yakalayamadığı başarıları yakalıyor adam.
ikinci olarak kontratak tartışması var yalnız maç 3-3 bitmiş. Savunmasında bu kadar gedik veren hiç bir takım iyi kontratak futbolu oynamış sayılmaz.
Galatasaray'ın yedigi goller takım savunmasıyla ilgili. Hala savunma ile hucum hattı arasında inanılmaz boşluklar var hala o topsuz alandaki takım oyununu sahaya yansıtamadılar bunda bir savunma kaptanının olmayışının da etkisi var.
Genclerbirliğinin attıgı goller organize değildi. Yani bir Ordu futbolu oynamadı Gencler.Öndeki yetenekli oyuncularının bireysel hareketlerine bırakmışlar işi tamamen. Tosic,jimmy durmaz ve hursut'un çok istekli ve formda oyununa Gs takımının savunmadaki bireysel hataları eklenince Gencler 3 gol bulmuş oldu. Yani demek istediğim öyle aman aman bir stratejisi yoktu sahada genclerin.
Galatasaray takımı ise iyi yolda toplu oyunda yavaş yavaş istediğini sahaya yansıtmaya başladı. Çabuklugu kazanmaya başladılar. Topsuz alanda ise hem Hamit hem Amrabat sonunda içe kapanmayı başarabildiler bu maç. Bir kaç kez ortasahayı kalabalıklaştırabildiğimizi gördüm. Bu zamanla daha iyi olacaktır. Takım toparlanıyor bence yavaş yavaş. Herseyden onemlisi ise Elmander her zaman tahtaya ilk yazılması gereken oyuncu oldugunu yine gösterdi.

Ayrıca Galatasaray'ın oyuncu kadrosu dar alanda değil geniş alanda etkili olabilen bir yapı. O yuzden savunmadan biraz dha hızlı çıkması rakibi dengesiz yakalaması gerekiyor. Zaten sorunu burada yaşıyor Gs fazladan aralarında pas yapıp tempoyu dusurup rakibin yerleşmesine izin veriyorlar. milli takımın da hatası bu. Yani kısacası savunmadan topu oyuna sokuş ekstra değil hep basit.

Kontratak futbolu ile defansif futbol arasındaki fark aslında tempodur. Defansif oynayan takımlar arkası dönük bir santraforla topu önde tutmayı öylelikle cogalmayı dusunurler. Romanya gibi. Kontratak futbolunda ise iyi alan savunmasını ortasahada baslayan presi yaptıktan sonra kazanılan topu milito eto gibi oyuncularla en cabuk sekilde kaleye inebilmektir.

Defansif futbolda topu onde tutmana izin vermezse rakip yani presi önde yapıp cıkmana izin vermezse yenilmeye mahkumsun (romanya-hollanda) ancak kontratak futbolunda önde pres yaparsan başın cok derde girer zira kontratak futbolu oynayan takımın topu rakip sahada tutmak istemek gibi bir arzusu yoktur. Kazandıgı topla hemen cıkmak ister, hileli bir defansif anlayıştır.

Genclerbirliğinin sahaya yansıttığı şey iyi bir kontratak futbolu veya savunma futbolu değildi. Aslında gayet de acık oynadılar ama galatasarayı az adamla yakalamalarının sebebi tempolarıydı. Cok tempolu oyuncuları vardı onlar da cok istekli ve formdalardı.

E.Cartman
20.Ekim.2012, 10:56
Hakkaten o neydi ya :n::n: nasıl indirdi öyle Hurşut'u, SmackDown'dan fırlamış gibiydi :zuhaha

IcedEarth
20.Ekim.2012, 13:20
Bir daha maç filan izlemem. İlk yarıyı izledim 1-0 yeniliyoruz. İkinci yarının başını izlemedim 2-1 öne geçmişiz. "Noluyo la?" diyip yeniden izlemeye başladım 3-2 oldu. "Buradan dönmez" diyip kapadım 3-3 olmuş. Yani izlediğim kısım GB 3-0 GS, izlemediğim kısım GB 0-3 GS.

europeanconquer
20.Ekim.2012, 15:03
Asıl seninki ne alaka şimdi? O zaman ben de şöyle diyeyim; Tamam %80 topla oynama sizdeydi,sağlı sollu yüklendiniz, 1200 pas yaptınız, 35 tane pozisyona girdiniz, onlar pozisyona bile girmeden 3 tane attı. Ezdiniz, büktünüz,çiğnediniz, takımda herşey çok iyi ama ne hikmetse maç 3-3 bitti

Şurda futbol yorumlamaya çalışıyoruz hemen olayı takımcılığa bağlıyorsunuz, taraftarlık yapıyorsunuz. Neyse tamam GS müthiş top oynuyor böyle devam. Önemli olan maç kazanmak değil zaten

Dediğimi hala anlayamamışsın birde kinaye yapıp duruyorsun.Takımcılık yaptığım da yok.Arkadaş bize takla attırırken,birilerinin elinden kurtarırken hava hoş,biz savunmaya geçince takımcılık,taraftarlık oluyor.Bizi ezsinler 3-3 berabere kalalım ben de derim ellerinden zor kurtulduk diye dediğim de oldu ancak görünen köy kılavuz istemez.Oyunun hakimi bizdik ve biri çıkıp yine kurtuldular diye bir ifade kullanırsa kusura bakma ama bende takımımı savunurum.Sana dediğim bir şey yok ortamı yumuşatmak için mesajın sonunda şaka bile yaptım ama sen bambaşka gözle bakmışsın yorumuma.Uzatmak istemiyorum,eğer bu mesajımda da karşı çıktığın bir şey varsa bırak cevap yazma büyüklük sende kalsın.

Night_Mare17
20.Ekim.2012, 16:35
Futbol rakibi iyi analiz edip onun eksiklerinden ve hatalarından faydalanılarak oynanan ve kazanılan bir oyundur. Rakibin eksik bir özelliği olmaz ise zaten yenilmez o yüzden senin hiç kimseye saygı duymaman gerek.

Oyunun zevkini azaltıyorlar. Futbol zevk işidir , futbol bundan 3-4 yıl önce bile böyle değildi.

Cengo
20.Ekim.2012, 17:57
Maç bitmiş, geçmiş, daha da tartışmayın artık lütfen. Tadında bırakın, kırıcı olacaksınız birbirinize karşı.

Trabzonspor
20.Ekim.2012, 18:25
Oyunun zevkini azaltıyorlar. Futbol zevk işidir , futbol bundan 3-4 yıl önce bile böyle değildi.

Futbol zevk işi olabilir size göre ama Gençlerbirliği veya onun gibi oynayan diğer takımlar kapasitesi olmadığı halde izleyenlere keyifli oyun oynatalım çabasına girerse ligde kalamazlar.Sizin 'Bize güzel oyun izletiyor biz memnunuz' dediğiniz yere göğe sığdıramadığınız takımınız puan kaybediyor.Sizin takımınız gibi mükemmel bir takım dahi puan kaybediyorsa anadolu kulüpleri bu oyunu oynamak isterse vay haline dimi?Bırakında herkes ne oynayabiliyorsa onu oynasın.Çok pas yaptı diye adama 3 puan vermiyorlar.

ReaList
20.Ekim.2012, 18:26
Yalnız bizlerin ilk Manchester maçında tanımış olduğumuz GS TV'de maçları canlı anlatan arkadaşlar tam bomba : )

Dün skor 3-2 olurken
http://www.youtube.com/watch?v=KPoQ9lzgbMQ

Bu da Bursa maçından, Orhan gencebay'dan Yılmaz vural'a Bülent ersoy'a vs dehşet bir yorum kabiliyeti :D
http://www.youtube.com/watch?v=WRaGQKoH6nk

Mamadou
20.Ekim.2012, 18:30

Senin tuttuğun takım full defansif oynayarak, rakibin bıraktığı boşluklardan yararlanıp goller bulsaydı yada kontra atak oyunu sonucunda kazansaydı takımını futbolu çirkinleştiriyor diye eleştirir miydin yoksa buna rağmen takımını över miydin ?

Vereceğin cevap belli ya yinede sorayım dedim. Kazanamıyorsunuz diye rakibin oyununu eleştirmek sizleri komik duruma düşürüyor. O takımları açmak oyuncularınızın becerisine kalmış.

fotosuki
20.Ekim.2012, 19:10

3-4 yıl önce Anadolu kulüpleri kendi sahalarından çıkmıyorlardı. Bir futbolcu için galibiyetle ayrıldığı maçtan alınan zevk mi önemlidir yoksa senin benim gibi bir seyircinin televizyondan izlediği maçtan aldığı keyif mi?

Aslında sen de biliyorsun cevabı. :)

Kimse sahaya iyi futbol izletmek için çıkmaz; kazanmak için çıkar. Kazanırken iyi futbol izletebiliyorsa ne ala. Sen iyi futbol izleyeceksin diye kendisinden güçlü takıma sağdan soldan saldıracak değiller ya. :)