PDA

View Full Version : Türkçe Harfleri Ekleme Yaması



perpetua
19.October.2012, 01:22
Bildiğiniz gibi veritabanında Türk oyuncular, kulüpler ve şehirler için ı, İ, ş, Ş, ğ ve Ğ harflerini kullanamıyoruz (FM 2014'te bu sorun büyük ihtimalle ortadan kalkacak).

Bu sorunu gidermek için bu dosyayı (http://dosya.turksportal.net/research/TSI-TurkceHarfler.rar) bilgisayarınıza indirip, içindeki .dbc dosyasını

/Documents/Sports Interactive/Football Manager 2013/editor data

klasörüne kopyalayıp, oyun açarken bu editör dosyasının seçili olmasını sağlayın.

Bu yama sadece yeni oyunlarda aktif olacaktır. Gördüğünüz hataları bu başlık altında belirtirseniz ilerleyen dönemlerdeki çalışmalarda bu hataların ortadan kalkmasını sağlayacağız.

İyi eğelenceler.

SacrificeGGTC
19.October.2012, 01:25
Öncelikle teşekkür ediyorum. Merak ettiğim bir durum var. 2 Kasımda Full oyuna geçişte, kayıtlı oyunumuza devam etmemizi engelleyen bir dosya mı bu? Bir engel teşkil etmiyorsa, hemen söylediklerinizi yapacağım.

perpetua
19.October.2012, 01:33
Kayitli oyununuza devam etmenizi engelleyecek bir durum olacagini sanmiyorum. Normal bir oyun editoru dosyasi sadece.

Deus Dominus
19.October.2012, 01:57
Emin olmamakla birlikte ben aktif olması için yeni oyuna başlamak gerekeceğini düşünüyorum. editor data klasöründeki dosyaların aktif olup olmayacağını kariyere başlarken daha ülke seçme ekranına gelmeden yapıyorduk.

WebProgramming
19.October.2012, 01:57
Bu yama resmimi yoksa siz geçici olarakmı cıkarttınız teşekkürler.

perpetua
19.October.2012, 02:08
Emin olmamakla birlikte ben aktif olması için yeni oyuna başlamak gerekeceğini düşünüyorum. editor data klasöründeki dosyaların aktif olup olmayacağını kariyere başlarken daha ülke seçme ekranına gelmeden yapıyorduk.

Ilk mesajda da yazmistim. Aynen oyle. :)


Bu yama resmimi yoksa siz geçici olarakmı cıkarttınız teşekkürler.

Yari-resmi diyelim. Bu degisiklikler zaten arastirma veritabani programlarimiz Turkce harflerin kullanimina izin verdiginde yapilacak. Ama su anda bu teknik sorun yuzunden yapilamiyor.

WebProgramming
19.October.2012, 02:10
yani oyunun full versiyonunda böyle yama ile uğraşmadan ĞŞİ gibi harfleri kullanabileceğiz :)

perpetua
19.October.2012, 02:13
yani oyunun full versiyonunda böyle yama ile uğraşmadan ĞŞİ gibi harfleri kullanabileceğiz :)

Hayir. Oyunun veritabanindaki oyuncular, kulupler ve sehirlerde bu harfler kullanilmamis durumda (cunku bizim arastirma programlarimiz Unicode desteklemedigi icin bu harfleri kullanmamiza izin vermiyor). Bu nedenle de bu yamaya hem beta, hem de oyunun full surumunde kullanmaniz gerekecek (tabii bu duzeltmeleri istiyorsaniz).

FM 2014'te saniyorum bu yamaya ihtiyac ortadan kalkacak.

WebProgramming
19.October.2012, 17:11
Birşey daha sormak istiyorum :) bu basın toplantılarında kendimiz cevap yazdığımız bölüme türkçe olarak cevap yazabiliyormuyuz?

Vieri
19.October.2012, 17:13
serbest alan dilediğini yazabilirsin