Log in

View Full Version : Gençlerbirliği - SB Elazığspor | STSL 10. Hafta

Nedvedmania
01.Kasım.2012, 17:42
http://img194.imageshack.us/img194/698/genv.png (http://img194.imageshack.us/i/genv.png/)

attirson
04.Kasım.2012, 18:29
Arka Arkaya gelen gollerle maç 1-1 oldu.

25. dakika Aykut Demir
27. dakika Sedat Bayrak

Aydın Karabulut cidden süper bir oyuncu Yılmaz Vural geldiginden beri izlemeye basladım Elazıgspor'u önceden de böylemiydi bilmiyorum ama Yılmaz Vural yönetiminde süper oynuyor.

attirson
04.Kasım.2012, 18:47
İlk yarı 1-1 sona erdi.Her an gol olabilecek eglenceli bir karsılasma.

Genclerbirligi'nde kaleci Ramazan Aydın'ı düsürüp kırmızı kart gördü.Sırf Aydın'ı izlemek icin izliyorum şu Elazıgspor maçlarını.

attirson
04.Kasım.2012, 19:45
Aydın'dan nefis bir pas Sinan Kaloglu atıyor 1-2 oluyor. Spiker 1-0 oldu dedi ayrı mesele. :D

Maç Sonucu Genclerbirligi 1-2 Elazıgspor. Bu Elazıg ligde kalır.

ReaList
04.Kasım.2012, 20:03
Yılmaz Vural faktörü : )

uAburak89
04.Kasım.2012, 20:06
Bu nedir ya, ayıptır arkadaş.

http://s14.directupload.net/images/121104/fszn5usw.swf

attirson
04.Kasım.2012, 20:07
Bu nedir ya, ayıptır arkadaş.

http://s14.directupload.net/images/121104/fszn5usw.swf

Yılmaz Vural'ın ettigi küfürler icin dedin heralde ? :D

uAburak89
04.Kasım.2012, 20:08
Yılmaz Vural'ın ettigi küfürler icin dedin heralde ? :D

Aynen, gol kaçırmak ayıp değil sonuçta. :D

attirson
04.Kasım.2012, 20:12
Aynen, gol kaçırmak ayıp değil sonuçta. :D

Maçlarda yorumculuk yaptıgında çok bilge bir adam sanarsın konusmalarından saha kenarında ne ana ne avrat bırakıyor haddini asıyor cidden.Tek o pozisyon degil bu arada kaçan her golde bu tepkileri verdi.

Mamadou
04.Kasım.2012, 23:30
Maçı biraz izledim de Aydın'a ne olmuş öyle ya :) Çok fena yardırıyor. Elazığspor'da Yılmaz Vural geldi geleli kaybetmiyor. İlk iki haftasında berabere kaldığı maçlarda galibiyeti kaçıran taraftı. Keşke sezona Bülent Uygun'la başlamasalardı iyiydi. Olsun zararın neresinden dönülürse kar.

sananes
05.Kasım.2012, 00:04
Elazığspor'un zaten kadrosu oldukça yeterliydi bence ligde kalmak için. Şimdi potansiyellerini ortaya koyuyorlar. Bu sene Mersin düşecek küme kesin bana kalırsa bu. Diğer iki takım çok karışık. Akhisar diyordum ama düzgün futbol oynuyorlar. Elazığ,Kayseri çıkışa geçti. Lig güzel gidiyor.

Edit:Karabük'te düşecek gibi duruyor ama belli olmaz.Kadroları fena değil.

Walter Sakana
05.Kasım.2012, 00:17
Haksız kırmızı kart ve verilmeyen penaltıyla Gençlerbirliği'ni doğramış resmen hakem. Maçın tamamını izlemediğim için Elazığ'ın galibiyeti hakeden bir oyun oynayıp oynamadığını bilmiyorum ama özetten izlediğim kadarıyla hakem etkilemiş sonucu. Kırmızı kartta kaleci Aydın'a dokunmuyor, kaldı ki dokunsa bile son adam değil sarı kart en fazla. Aydın'nın hemen kalkıp koşması kendini attığının kanıtı zaten. Tosic'in şutunda da kaleye giden top Elazığ'lı oyuncunun eline çarpıyor ki hem eli açık hem kaleye giden bir top, net penaltı bence.

footballer33
05.Kasım.2012, 00:26
Yılmaz Vural candır. :D

Yılmaz Vural

ReaList
05.Kasım.2012, 02:09
Haksız kırmızı kart ve verilmeyen penaltıyla Gençlerbirliği'ni doğramış resmen hakem.

2-3 hafta önce oynanan Urfaspor-1461 Trabzon maçının skandal hakemi. Bizim ülkede hata yapanları ödüllendirme diye ilginç bir mekanizma var, İster misiniz bu maçtan sonra Fifa kokartı takmaya aday hakem olsun : )

di canio
05.Kasım.2012, 02:12
2-3 hafta önce oynanan Urfaspor-1461 Trabzon maçının skandal hakemi. Bizim ülkede hata yapanları ödüllendirme diye ilginç bir mekanizma var, İster misiniz bu maçtan sonra Fifa kokartı takmaya aday hakem olsun : )

Skandal, hakem değildi o maçta. Hakemin kararları son derece doğruydu bence.

Walter Sakana
05.Kasım.2012, 14:17
Yapma Osman, penaltı+kırmızı doğru gibi ona lafım yok. Ayrıca penaltıda vuruştan önce ceza sahasına giren 1461 Trabzonlu oyuncu var, normalde tekrarı gerekir ama ona yurtdışındakiler dahil hakemlerin çoğu göz yumuyor veya dikkat etmiyor. O yüzden onu da geçtim. Ama sahanın karışmasına sebep olan faul+sarı kart skandal gerçekten.

Aleyhlerine penaltı vermişsin, kırmızı vermişsin, penaltıda ihlali görmemişsin, ardından faul olmayan ama tribünlerden faul gibi görünen pozisyona devam demişsin ve o pozisyonun devamında Urfalı oyuncunun net topa müdahalesine faul çalıp üstüne sarı kart veriyorsun, saha karışır tabi. "Maç yönetmek" sadece gördüğünü çalmak değildir sonuçta. Orada tansiyonu da sen yöneteceksin, o gerginlikte %100 emin olmadıkça kartlardan kaçınacaksın.

di canio
05.Kasım.2012, 17:19
Yapma Osman, penaltı+kırmızı doğru gibi ona lafım yok. Ayrıca penaltıda vuruştan önce ceza sahasına giren 1461 Trabzonlu oyuncu var, normalde tekrarı gerekir ama ona yurtdışındakiler dahil hakemlerin çoğu göz yumuyor veya dikkat etmiyor. O yüzden onu da geçtim. Ama sahanın karışmasına sebep olan faul+sarı kart skandal gerçekten.

Aleyhlerine penaltı vermişsin, kırmızı vermişsin, penaltıda ihlali görmemişsin, ardından faul olmayan ama tribünlerden faul gibi görünen pozisyona devam demişsin ve o pozisyonun devamında Urfalı oyuncunun net topa müdahalesine faul çalıp üstüne sarı kart veriyorsun, saha karışır tabi. "Maç yönetmek" sadece gördüğünü çalmak değildir sonuçta. Orada tansiyonu da sen yöneteceksin, o gerginlikte %100 emin olmadıkça kartlardan kaçınacaksın.

Abi sahanın karışması hakemin suçu değil bence, suçlu İzzet Kaya. Hakemin tribünlerden tepki çekmesine neden olan kararların tamamı doğru. Saha karışmadan önceki son pozisyon için belki yanlış denebilir ama o da doğru. Hakemin kararları mı tribünlerin sahaya inmesine neden olan, yoksa hakemin kararlarını bahane edip rakibine çift dalan İzzet Kaya ve bu tutumdaki oyuncular mı? Penaltı pozisyonunda yüzlerini tribünlere dönüp, ellerini iki yana açarak muhtemelen hakeme küfreden oyuncular var. Şanlıurfaspor'un almak istediği ama penaltı verilmeyen pozisyonda da var. Son pozisyonda İzzet Kaya'nın tavırları da aynı şekilde. Son pozisyonda rakibine çift dalan İzzet Kaya'nın sarı kart görmesi onun lehine bir karardı. Çift dalarım, topa dokunursam birşey olmaz diye düşündü sanırım. AMa çok tehlikeli hareketti. Yanlışım da yoksa 2001'de oynanan Barcelona-Galatasaray ŞL maçının son dakikasında Rivaldo'ya müdahale eden Hakan Ünsal rakibine dokunmamasına rağmen tehlikeli hareket nedeniyle kırmızı kart görmüştü. Tehlikeli hareketlerde topa müdahaleye, rakibe temasa bakılmıyor. Tehlikeliyse çıkartılıyor kart. İzzet'in müdahalesi de böyleydi. Hakem saha içindeki tansiyonu da yönetmeliydi, haklısın Abi. Ama tansiyonu ısrarla yüksek tutmaya ve yükseltmeye çalışan art niyetli oyuncular da vardı. Başta son pozisyonun kahramanı(!) İzzet Kaya olmak üzere. Skandal olarak, olmayan ya da birçok maça nispeten çok daha az olan yanlış hakem kararlarını mı yoksa tribünlerin sahaya inmesine neden olan provokasyonları mı yorumlamalıyız?

Walter Sakana
05.Kasım.2012, 17:56
Hakan Ünsal'ın pozisyonunu hatırladım sen yazınca, hatta hakem Markus Merk'ti diye hatırlıyorum.

Ben Urfa-1461 maçının görüntülerini TV'de tartışıldığı dönemde bile izlemedim. Yukarıda baldemir'le senin yorumları okuyunca netten izledim özeti. İzzet maç boyunca ne yaptı bilmiyorum ama o pozisyon sonrası İzzet'in sahaya dalan elemana kadar hiçbir abartı hareketi yok hakeme.

Faul pozisyonunda da İzzet'in niyeti kötü olsa ayaklarından belli olurdu bence:

http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/urfa2.png

Bu tarz müdahalelerin hepsine kart gösterse hakemler sahada adam kalmaz yahu :)

Bu da penaltı:

http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/urfa1.png

Sahada ne olursa olsun tribünlerin sahaya girmesini haklı kılmaz, o konuda hemfikiriz. Saha içerisinde veya tribünlerde bir provokasyon vardır yoktur o da ayrı tartışılır. Ben burada Gençlerbirliği maçıyla alakalı hakemin performansını değerlendirdiğimiz için sadece hakem kararlarını içeren bir yorum yaptım. Anladığım kadarıyla sen biraz daha detaylı takip etmişsin maçı ve olayları, dolayısıyla yazdıklarında doğruluk payı vardır mutlaka.

Neyse maç konusunu da dağıttık yeterince :)

di canio
05.Kasım.2012, 18:03
Maçı televizyondan izliyordum ben. 1. Lig konusunda tartışılmıştı daha önce biraz bu konu. Bu maç başlığını dağıtmayalım. Hakem kötü bri hakem olabilir, izlemedim ama Gençlerbirliği-Elazığspor maçını katletmiş bile olabilir. Ama Şanlıurfaspor-1461 Trabzonspor maçını katleden kişi Hüseyin Sabancı değildi.