Log in

View Full Version : "100. yılımızda şampiyon olduk"

mgungor
07.Haziran.2006, 13:32
"100. yılımızda şampiyon olduk"

Pahalı transferlerin takımı her zaman şampiyon yapmadığını ifade eden Başkan Özhan Canaydın, “Real Madrid'i iyi inceleyin. Dünyanın en iyi 9 oyuncusu onlarda; ama şampiyon olamadılar. Önemli olan takımın mayasının tutmasıdır.” dedi. Samanyolu Televizyonu’nda yayınlanan “Spor Zamanı” programına katılan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, ilginç açıklamalarda bulundu.

http://www.superspor.com/images/1/29/6333_B_Canaydin013.jpg

Canaydın, gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunduğu programda, seçildiği günden itibaren ağzından üç yıldız kelimesini düşürmediğini ifade etti. Canaydın, “İmkanlarımız dahilinde en iyilerini almaya çalışacağız. Biz hakikaten Popescu, Taffarel, Hagi ile üç süper oyuncuyu transfer etmeyi başarmıştık. Bugün hedefi küçültmenize imkan var mı? Frank de Boer, Conceicao da çok iyi oyunculardı; ama maya tutmadı. Real Madrid'i iyi inceleyin. Dünyanın dokuz ünlü oyuncusunu transfer etmelerine rağmen şampiyon olamadılar.” açıklamasını yaptı.

Başkan Canaydın, Riva projesiyle birlikte önlerinin açıldığını ve kulübün ekonomik durumunun normale girdiğini ifade ederek, “Ben tekstilciyim, iyi mal üretirsiniz; ama malı çeşitleyemezseniz yeni desen ve yeni formda bir şeyler çıkarmazsanız, pazarlayamazsınız. Seyircimiz yeni ve şöhretli isimler bekliyor. 15 Mayıs'taki mali kongremizden sonra Riva yetkisi aldık. İnşallah ekonomik darboğazı kısa dönem içinde geçeceğiz. İsabetli bir ön libero ve bir 11 numaraya ihtiyacımız olduğu gözüküyor. Şu ana kadar 6 binin üstünde kombine sattık. Bu taraftarlarımızı mutlu etmek için gerekli oyuncuları transfer edeceğiz.” diye konuştu.

Fenerbahçe karşısında aldıkları farklı yenilgiden sonra bir ara şampiyonluk umutlarının kırıldığını gizlemeyen Canaydın, konuşmasını şöyle südürdü: “F.Bahçe'den aldığımız 4-0'lık yenilgiden sonra ümidim biraz kırıldı. Şampiyonluk şansımız için yüzde 50 demeye başladım. İnanın müthiş bir netice elde ettik. Bu çocuklar her toplantılarında, her konuşmalarında bana mutlaka şampiyonluk söz verdi. Özellikle üç kaptanıma teşekkür ediyorum. Bu şampiyonlukta kaptanlarımın, yabancı oyuncularımın, teknik heyetin büyük katkısı var.”

100. yılımızda şampiyon olduk!

Galatasaray'ın 100. yılında şampiyon olduğunu iddia eden Canaydın, "Hukuksal olarak incelediğiniz zaman Galatasaray'ın halen Ekim ayının 17'sine kadar 100. yılının içinde olduğunu görürsünüz. Ekim ayının 17'sinde 101 yaşımızı idrak etmiş olacağız. Siz doğduğunuz zaman bir yaşında mısınız? Yüzüncü yaşımızdan sekiz ay aldık ve şampiyonluğu yüzüncü yılımızda kazandık." görüşünü dile getirdi.

“Eğer oyuncular paralarını alacaklarına inanmasa bizimle yeniden anlaşırlar mı?” diyen Canaydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim ekonomik sıkıntı içinde olduğumuz doğrudur. Bizim kadar 5-6 aydır para ödeyemeyen herhangi bir kulüp hiç gündeme gelmiyor.” Canaydın, Ribery'nin yeniden G.Saray'a gelmesini çok istediğini anlatarak, “Şu anda Ribery, Fransa'da en popüler oyuncu sıfatında. Ancak Ribery, gideceğini hiç belli etmedi. Şu anda dosyamız FIFA'da. CAS'tan çıkacak sonuca göre 6 ile 8 milyon Euro alacağımızı söylediler. Talebimiz 10 milyon Euro. 15 milyon Euro da verseler ben Ribery'nin geri gelmesini ısrarla isterim. Çünkü onun bu şekilde gidişi çok ağırıma gitti.” ifadesini kullandı.

Adnan Polat'ın “Galatasaray 20.45'te şampiyon olacak.” sözünün, rakibi küçümseyen bir yanı olmadığına dikkat çeken Canaydın, konuşmasını şöyle tamamladı: “20.45 hiçbir zaman insanları tahrik eden bir söylem değildir. Biz çok ağır ithamlarla karşı karşıya kalmamıza rağmen hiçbir zaman fair-playe aykırı söylemler kullanmadık. Ayrıca G.Saray'ın başkanı bir tanedir. İkinci, gizli başkan olmaz. Herkes rütbesini bilir.”

07.06.2006

Kaynak : Zaman

dnz498
07.Haziran.2006, 13:37
bu dünkü haber diye hatırlıyorum ben Zaman haberi geç geçmiş