View Full Version : Mersin İY - Galatasaray | STSL 11. Hafta
di canio
09.Kasım.2012, 03:12
http://img690.imageshack.us/img690/7930/mersiniygalatasaray.png
zeck17
09.Kasım.2012, 12:37
Tribünlerde olacağım maç inşallah galatasarayımız da yüzümüzü güldürür
uAburak89
09.Kasım.2012, 12:48
Mersin ligin vasat takımlardan, iyi oyuncuları var ama açıkçası fazla tedirgin etmiyorlar. Ölçüyü kaçırmadan ufak bir rotasyon yaparak rahat bir 3 puan alacağımızı tahmin ediyorum.
urwrdskkn
09.Kasım.2012, 13:02
Bir Kaç Oyuncuyu Rotasyona Sokarak (Savunma Hattı Dışında Tabiki) Bu Maçtan İnşallah 3 Puan İle Ayrılacağımızı Düşünüyorum Artık Bence Barosun Sırasının Geldiğini Düşünüyorum Eğer Sercan 18 de Olurda Elmander Oynamazsa
uAburak89
09.Kasım.2012, 13:09
Elmander bugünkü antremanda takımla birlikte çalışmış sonunda, yedeklerde olacaktır. :)
mpaker66
09.Kasım.2012, 13:27
Nedense tedirginim bu maçta, umarım kazanırız.
Walter Sakana
09.Kasım.2012, 14:50
Rotasyonu bu maçta değil de kendi sahamızdaki Karabük maçında yapsak daha iyi olur bence.
Mersin'in ligdeki konumu ve aldığı sonuçlar ne olursa olsun bu tür maçlarda ekstra motivasyonla oynarlar. 10 maçın 9'unu kazanamamışlar belki ama diğer yandan da bu maçlardan 6 tanesini kaybetmemişler. Orduspor, Gençlerbirliği ve Elazığspor'la birlikte ligin en çok berabere kalan takımı Mersin (5 beraberlik). Bulundukları konuma göre attıkları gol sayısı gayet iyi (12), Trabzonspor'dan 4 gol fazla, Fenerbahçe'den 1 gol eksik atmışlar.
Ayrıca Süper lig tecrübesi yüksek oyunculardan kurulu bir takımlar. Maç boyunca soğukkanlılıklarını koruyabilecek oyunculara sahipler. Bu yüzden dikkatli olmak lazım. Geçen sezon bize hem Samsun hem Karabük formasıyla gol atan Mustafa Sarp'a ise ekstra önlem almak lazım :)
Ciddi oynar ve erken gol bulursak farka gidebiliriz diye düşünüyorum. Aksi takdirde beklenenden zor bir maç olur bence.
omersal
09.Kasım.2012, 15:17
Demirspor maçıyla çakıştığı için gidemeyeceğim maalesef :( Umarım GS kazanır
ECantona
09.Kasım.2012, 15:34
Baros fatih terim bu takımda olduğu sürece forma giyemez, önceki sene yaptığı sorumsuz tavırlar 20 dk sonra atıldığı maç vs onun sonunu getirdi geçmiş olsun artık.Melo, amrabat, sabri, hakan balta, semih rotasyondan girer cris kaldıramaz o kadar üst üste maçı.Alırız diyorum bu maçı.
Mamadou
09.Kasım.2012, 16:33
Mersin'den sürpriz bekliyorum. Nurullah Sağlam büyüklere karşı takımını daha iyi hazırlıyor. Geçen hafta kaybetmelerine rağmen fena oynamadılar. İBB maçının tamamını izlememekle beraber sezonun en iyi performansını sergilediler o maçta. Sonuç olarak son maçlarda artan form grafikleri var. Bu maçta da devam ettirip Galatasaray'a sürpriz yapacaklarını düşünüyorum. En kötü bir puan alırlar bence.
attirson
09.Kasım.2012, 16:42
Ben de Mersin'den sürpriz bekliyorum bu maç.Gollü bir beraberlik olabilir.
Özgür Çetin
09.Kasım.2012, 17:04
Kesinlikle zor bir maç.3 ihtimalde var maçta.. Kazanmamız kimseyi şaşırtmaz..Kaybedersekte şaşırtmasın
OrcunFB
09.Kasım.2012, 17:05
Ben de Mersin'den bir sürpriz bekliyorum. :D GS gol bulmakta zorlanabilir.
davidvilla
09.Kasım.2012, 19:42
çok pas yapıyo mersin önde basmak bu macta galibyeti getirir. Fazla geride beklememek lazım tempoyu yukseltmek lazım surekli eger öyle olursa bol gollü galibiyet olur ama aralarında top dolaştırmalarına izin verirsek hersey olur.
europeanconquer
09.Kasım.2012, 23:07
En az 3 fark.Selçuk'un fririkten golü var.
Suicider
10.Kasım.2012, 13:07
Şu anda formdayız.Takım yavaş yavaş oturuyor gibi.Formsuz Melo'nun yerine birazcık hareketli Yekta gelince bile takımın genel görünümü değişti.Ah bir de şu Melo form tutsa ne güzel olacak.Normal şartlar altında,bir aksilik olmazsa bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum.Yalnız duran top sıkıntımız hala devam ediyor.Ne olursa olsun vurduruyoruz adamlara bir şekilde.Artık daha dikkatli olmamız lazım.
uAburak89
10.Kasım.2012, 14:26
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de son 37 haftanın 35'ini birinci sırada tamamladı.
Galatasaray, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 10 maçın yedisinde en az üç gol attı.
Galatasaray, Terim döneminde dördüncü kez ligde 10. haftayı lider geçiyor. Takımımız, daha önceki üç örneğin ikisinde şampiyon olmuştu.
Hakan, Selçuk ve Hamit ceza sınırındaymış, bir sonraki lig maçımız içerde Karabük ile, Selçuk veya Hamit son dakikalarda bilerek sarı kart görebilir.
Walter Sakana
10.Kasım.2012, 15:13
Hakan, Selçuk ve Hamit ceza sınırındaymış, bir sonraki lig maçımız içerde Karabük ile, Selçuk veya Hamit son dakikalarda bilerek sarı kart görebilir.
Geçen sezon normal sezondaki Fenerbahçe deplasmanına (2-2'lik maça) 2 hafta kala Ujfalusi, Semih, Muslera ve Necati kart sınırındaydı. Bu oyuncuların Sivas maçında bilerek kart görüp Gençlerbirliği maçında cezalarını çekmesi bekleniyordu. Çünkü Fenerbahçe'de aynı durumdaki Alex, Cristian ve Serdar Gençlerbirliği karşısında bilerek kart görerek cezalarını Ankaragücü maçında çektiler. Ama Galatasaray'lı oyuncular her 2 maçta da ilk 11 çıktılar, 90 dakika sahada kaldılar (sadece Necati Gençler maçının 79.dakikasında oyundan alındı) ve bilerek kart görmediler. Bu maçta da bilerek kart göreceklerini sanmıyorum, öyle bir niyetleri varsa da istemiyorum. Umarım yapmazlar öyle bir şey...
uAburak89
10.Kasım.2012, 15:21
Geçen sezon normal sezondaki Fenerbahçe deplasmanına (2-2'lik maça) 2 hafta kala Ujfalusi, Semih, Muslera ve Necati kart sınırındaydı. Bu oyuncuların Sivas maçında bilerek kart görüp Gençlerbirliği maçında cezalarını çekmesi bekleniyordu. Çünkü Fenerbahçe'de aynı durumdaki Alex, Cristian ve Serdar Gençlerbirliği karşısında bilerek kart görerek cezalarını Ankaragücü maçında çektiler. Ama Galatasaray'lı oyuncular her 2 maçta da ilk 11 çıktılar, 90 dakika sahada kaldılar (sadece Necati Gençler maçının 79.dakikasında oyundan alındı) ve bilerek kart görmediler. Bu maçta da bilerek kart göreceklerini sanmıyorum, öyle bir niyetleri varsa da istemiyorum. Umarım yapmazlar öyle bir şey...
Abi etik olmadığının farkındayım ama, 40 günde 14 maçımız var, pek çoğu da kritik maçlar. Karabük nispeten rahat sayılabilecek bir maç, kaldı ki Hamit çok itiraz ediyor, Selçuk da bu sene savunma görevleri arttığından daha sert oynuyor kasten olmasa da görebilirler.
davidvilla
10.Kasım.2012, 15:25
Çok etik gözükmese de bence yapılabilecek bir şey. Baska takım da aynı durumda bilerek sarı kart gorse bişey demezdim acıkcası.Profesyonelce düşünmek gerekiyor diye düşünüyorum. Eğer bunların onune gecmek isteniyorsa da baska bir ceza formulu bulmalı fifa.
Walter Sakana
10.Kasım.2012, 15:50
Yapanları yadırgamıyorum pek, Real Madrid bile yapmıştı. Profesyonelce olabilir itirazım yok. Geçen sezon kısıtlı kadroya ve alternatifsiz oyuncuların sınırda olmasına rağmen öylesi kritik bir maç öncesi bile yapılmaması beni gururlandırmış ve Fatih hocaya saygımı bir kat daha arttırmıştı açıkçası.
Ha yapılsaydı yadırgamazdım, sizinde değindiğiniz gibi profesyonellik olarak görürdüm. Ama geçen sezon yapmadıysan şimdi de yapmayacaksın o zaman, benim anlatmak istediğim o. Bir şey yaptıysan devamını getireceksin yani yoksa anlamı kalmaz. Yoksa teknik direktör olsam belki ben de "kart görün" talimatı verebilirdim öyle bir durumda oyuncularıma.
mpaker66
10.Kasım.2012, 16:24
karabük maçında enginde geliyor hazır :) yapabilirler yani, maç trafiğimiz çok fazla olacak ki milli maçta var. Umarım Arena zemini zarar görmez.
uAburak89
10.Kasım.2012, 16:44
Elmander götürülmemiş Mersin'e, Sercan da İstanbul'da kalmış, forvet olarak sadece Umut ve Burak var, Amrabat ile 4-3-3 denenebilir maçın gidişatına göre.
europeanconquer
11.Kasım.2012, 11:45
Saat 17.00'deymiş maç.Dershanede olacağımdan izleyemeyeceğim.
RaSenGan
11.Kasım.2012, 16:32
XI: Muslera, Eboue, Cris, Dany, Riera, Hamit, Yekta, Selçuk, Emre, Burak, Umut... T.D: Fatih TERİM!
uAburak89
11.Kasım.2012, 17:42
Rotasyon yapmamış Grande, vardır bildiği. :)
William Rookwood
11.Kasım.2012, 17:52
Kazanan kadroyu bozmamış bu güzel. Sisteme göre oyuncu seçmiyor bunu daha iyi anladım bu kadrodan sonra
di canio
11.Kasım.2012, 18:26
Mersin İY kadrosu da aşağıdaki gibiymiş.
Ibrahim Sehic, Milan Stepanov, Ivan de Souza, NDuka Ozokwo, Ergin Keleş, Emmanuel Culio, Mert Nobre, Wissem Ben Yahia, Mustafa Keçeli, Hakan Bayraktar, Serkan Yanık
Yedekler: Özden Öngün, Murat Ceylan, Danilo Bueno, Nurullah Kaya, Eren Tozlu, Murat Erdoğan, Mahmut Metin
berkay123456
11.Kasım.2012, 18:32
Çoğu maçta gol yediğimiz gibi yine yeriz, ama yediğimizden fazlasını atarız diye düşünüyorum.Nobre'nin bize golü var.
E.Cartman
11.Kasım.2012, 18:44
Nobre duran toptan bi gol bulur kesin. Bi tanede karamboden biz atarız o da kesin. Handikaplı olsun bizim olsun başka isteğim yok :zuhaha
Önder HOCA
11.Kasım.2012, 19:16
Hadi gs yüzümü kara çıkartma :)
uAburak89
11.Kasım.2012, 19:17
Nobre'ye dokunmak yasak, her temas faul. :)
Umut ile gole yaklaştık, direk izin vermedi..
petrol_fb12
11.Kasım.2012, 19:35
Sıkıcı bir maç oynanıyor arada iyi hareketler olsada.İki tarafta orta sahaları cok iyi olduğu için buna davetiye cıkarıyor.Galatasarayın kaçırdığı gol dışında maçta kayda değer bir şey yok.
uAburak89
11.Kasım.2012, 19:40
Eboue ile yine direğe takıldık, 3. de gelir umarım gol.
Bu arada çok sıkıcı bir maç oluyor, çok yorgun gözüküyoruz.
Önder HOCA
11.Kasım.2012, 19:40
iddia oynadık ya 2. top ta direkten döndü
pele96
11.Kasım.2012, 19:42
Kac kac gidiyor?
RaSenGan
11.Kasım.2012, 19:50
İlk yarı 0-0 bitti.İkinci yarı erken bir gol bulursak 2-3 farklı bir galibiyet olur.
ReaList
11.Kasım.2012, 19:53
İlk yarı sıkıcı olsa da golü arayan taraf Galatasaray'dı. Mersin gol yememek için oynuyor, İlk yarı bu konuda başarılı oldular ama ikinci yarı nereye kadar dayanırlar bilemem. Çünkü şuan skoru dengede tutan şans, bakalım şansları yaver gitmeye devam edecek mi ?
uAburak89
11.Kasım.2012, 19:55
Riera bekte oynamaya iyice alışıyor yalnız, en olumlu gelişme bu herhalde takım için. Amrabat ısınıyordu, Emre ile değişirse biraz hareket getirebilir. Atamayana atarlar durumu olmasın başka bir şey istemiyorum, şu temposuz oyuna direklere rağmen 1 puan iyidir.
uAburak89
11.Kasım.2012, 20:08
Umut !!!!!!!!
Özgür Çetin
11.Kasım.2012, 20:08
Umut BUlut İmdada yetişti.. ama Emre Çolak'ında şutu güzeldi golden hemen önce..
ReaList
11.Kasım.2012, 20:09
Şansta bir yere kadar : )
uAburak89
11.Kasım.2012, 20:22
Belalımız Nobre, 1-1.
Emre Çolak ve onun gereksiz faulleri yüzünden yediğimiz gollerin istatistiğini tutacağım artık.
Hakem MİY'in penaltısını yedi.
Amrabat oyunda, Aydın girecek ama yok yani bu maç hiç alırız gibi görüntüde değil.
Cengo
11.Kasım.2012, 20:43
Mersin İdman Yurdu da her an hata yapacakmış gibi duruyor.
Mersinliyim, o yüzden bakıyorum. Yoksa hakikaten sıkıcı futbol var sahada, uyku getiriyor.
uAburak89
11.Kasım.2012, 20:46
Bu maç böyle biter ya da Mersin atar bir tane daha. Geçen hafta Beşiktaş'a karşı oynadıkları gibi açık bir futbol bekliyordum Mersin'den, tam tersi kapanmaya seçtiler.
Atamıyorsak gerisi hikaye tabii. Fatih Terim golden sonra Melo'yu alıp işi sağlama alabilirdi. Sonrasında gelen değişiklikler, daha kötü etki yaptı.
Cengo
11.Kasım.2012, 20:55
Maç bitti. 1-1.
furkan58
11.Kasım.2012, 20:56
Maç 1-1 bitti. Sanki Mersin'in penaltısı verilmedi.
Özgür Çetin
11.Kasım.2012, 21:00
Şampiyonlar Ligi olayı bitene kadar lider kalalım yeter. Sonra vites yükselir. Üzülmeye gerek yok.. Takmaya gerek olmayan maçlar bunlar.
OrcunFB
11.Kasım.2012, 21:00
Sıkıcı bir maçtı. Her iki ekipte atarsa duran toptan atardı, zaten öyle de oldu.
@furkan58 İlk yarıdaki pozisyonu diyorsan bence de o pozisyon penaltıydı da Culio'nun pozisyonunda bi şey yok gibi geldi bana.
grkm33
11.Kasım.2012, 21:07
Hakem sağolsun Mersin bu ligte hakemler yüzünden en çok çeken takım geçen sene bu sene...
Özgür Çetin
11.Kasım.2012, 21:13
Eskişehirspor ve Mersin İdman Yurdu maçları GS'ın rakibine verdiği pozisyon 0 yazıyla (sıfır) yediği gol 2, verdiği puan 4. Bunu başarmak!!!
Ralph
11.Kasım.2012, 21:14
Sanki penaltı gibi geldi bana pozisyon ama...
barahir
11.Kasım.2012, 21:22
2. yarıdaki pozisyonda müdahale var omuzdan ama kendini kolay bıraktı Culio.. Yine de omuzdan bi müdahale var.. İlk yarıdakini görmedim..
Özgür Çetin
11.Kasım.2012, 21:26
O degilde Musleranın şu yedigi golleri Mondi 7 yılda yemedi öyle goller!
Walter Sakana
11.Kasım.2012, 21:31
Nobre duran toptan bi gol bulur kesin. Bi tanede karamboden biz atarız o da kesin. Handikaplı olsun bizim olsun başka isteğim yok :zuhaha
tırstım :D
mpaker66
11.Kasım.2012, 21:31
Bu aralar tahminlerim tutuyor ilk sayfada puan kaybetcez demiştim, umarım fener maçında tutmaz :D
Maça gelince, böyle puan kayıpları her zaman olur sakin olmak gerek. Takım çok yorgun gözüküyodu ayaklar topa gitmiyodu resmen keşke Terim rotasyon yapsaydı. Hamit yine harika oynadı Burak ve Umut vasattı ve yine Emre'nin yaptığı gereksiz bi faul sonucu gol yedik.
Özgür Çetin
11.Kasım.2012, 21:36
Fatih TERİM : "Bu kadar iyi oyunla bu beceriksizliği nasıl gösteriyoruz bunu merak ediyorum.Bu oyunla Galatasaray kazanmalı..Biz bu beraberliğe kaybedilen 2 puan olarak bakıyoruz, alınan bir puan olarak değil.Yoğun bir tempomuz olmasına rağmen oyuncularımız güzel bir futbol oynuyor." Pozisyon vermeden gol yiyoruz. Bunu bir tek biz beceriyoruz!Sadece bir noktayı çözmemiz gerek. Rakip gol pozisyonuna girmeden nasıl berabere kalınır çözmemiz gerek.Üzgünüz. Daha dikkatli olmaya çalışmalıyız.."
E.Cartman
11.Kasım.2012, 21:37
tırstım :D
:n::n: Hakkaten bende bilmişim maçı resmen ama twitterda biri ortalığı kasıp kavurdu resmen adam her şeyi söylemiş :D
http://img22.imageshack.us/img22/9096/adszeqq.jpg
petrol_fb12
11.Kasım.2012, 21:40
Fatih Terim maç sonu acıklamaları gülmekten başka carem kalmadı.İyi futbol oynadığını vurguluyan terim bunları skora ceviremiyoruz dedi.
Hafta içi yapılan CLUJ macında ayağa kısa paslar yapan boş birini bulduğu anda pası atan galatsaray.Mersin macında gene eski usul doldurt boşaltı döndü.Birde orta sahaların katı savunması eklenince futbol uyuttu.4 günde ne değişti kısa pasları bırakıp gene uzun doldurt boşaltlara döndüler .Sonuçta 2 puanlık puan kaybı.Oldu BURAK bu maçta yoktu.Hamit,eboue,emre,yekta,selçuk oyuna giremedi.
Riera,cris,danny,muslera,umut bunlar ruhen ve bedenen sadaha olan oyunculardı.Sanırım hafta içi yorgunluğu bu maça taşındı yada oyuncular mersini KÜÇÜMSEDİ.
Kaka Leite
11.Kasım.2012, 21:41
Haftaya o adam 5-4 yener Galatasaray desin düşünmeden basarım :icon_biggrin:
uAburak89
11.Kasım.2012, 21:42
Nobre ve Holosko illa ki atıyor zaten bize. Alex gitti, kurtulduk ama yetmiyor işte. Nobre ve Holosko kabusu bitmiyor. :D
Özgür Çetin
11.Kasım.2012, 21:45
Fatih Terim maç sonu acıklamaları gülmekten başka carem kalmadı.İyi futbol oynadığını vurguluyan terim bunları skora ceviremiyoruz dedi.
Hafta içi yapılan CLUJ macında ayağa kısa paslar yapan boş birini bulduğu anda pası atan galatsaray.Mersin macında gene eski usul doldurt boşaltı döndü.Birde orta sahaların katı savunması eklenince futbol uyuttu.4 günde ne değişti kısa pasları bırakıp gene uzun doldurt boşaltlara döndüler .Sonuçta 2 puanlık puan kaybı.Oldu BURAK bu maçta yoktu.Hamit,eboue,emre,yekta,selçuk oyuna giremedi.
Riera,cris,danny,muslera,umut bunlar ruhen ve bedenen sadaha olan oyunculardı.Sanırım hafta içi yorgunluğu bu maça taşındı yada oyuncular mersini KÜÇÜMSEDİ.
pozisyonsuz gol yemeyi beceren tek takım biziz dedi adam.. Haklı 1-1 e kadar iyiydik bence.. EBOUE de kredisini bitirdi bence SAbri yakışır oraya artık
Yapma Galatasaray yine tek maçtan yaktın beni.
erdem344
11.Kasım.2012, 21:48
Fatih TERİM : "Bu kadar iyi oyunla bu beceriksizliği nasıl gösteriyoruz bunu merak ediyorum.Bu oyunla Galatasaray kazanmalı..Biz bu beraberliğe kaybedilen 2 puan olarak bakıyoruz, alınan bir puan olarak değil.Yoğun bir tempomuz olmasına rağmen oyuncularımız güzel bir futbol oynuyor." Pozisyon vermeden gol yiyoruz. Bunu bir tek biz beceriyoruz!Sadece bir noktayı çözmemiz gerek. Rakip gol pozisyonuna girmeden nasıl berabere kalınır çözmemiz gerek.Üzgünüz. Daha dikkatli olmaya çalışmalıyız.."
hoca 10 haftadır aynı şeyi söylüyor ....
petrol_fb12
11.Kasım.2012, 21:49
pozisyonsuz gol yemeyi beceren tek takım biziz dedi adam.. Haklı 1-1 e kadar iyiydik bence.. EBOUE de kredisini bitirdi bence SAbri yakışır oraya artık
Ben her iki takımıda beğenmedim hatta bir ara uyur gibi oldum.Poziyonsuz gol yemeyen takım konusu evet.Ama rakipler yakaladıklarını affetmiyor maalesef futbol bu.Bulduklarını atıyorlar.
Ben sezon öncesi AKHİSARA kiralardım sabriyi 17 haftalık orda oynaya oynaya kendine gelirdi.Döndüğünde EBOUE zaten AFRİKA KUPASINA gidiyor hemen oraya sabri'yi koyardı.Böyle yapılsa daha iyi olurdu.
uAburak89
11.Kasım.2012, 21:53
Maç sonu açıklamalara takılanlar, gülenler, siz rahat olun hoca içerde oyunculara başka konuşuyordur. :) Basının önüne atmak gibi bir huyu yok, hatalarını söylüyordur muhakkak, zaten devre arasındaki ayarlardan anlıyoruz bunu her maç.
Pozisyon meselesine gelince, görmek isteyen tuttuğu takım farketmeksizin görüyor zaten kimin ne oynadığını, bu maç konusunda da çok net belli oluyor bu, incelemek serbest. :) Sezonun en kötü futbolunu oynadığımız maçta, direkleri geçsek ilk yarıdan işi bitiriyorduk. Bu sezon puan kaybı yaşanılan maçların hiçbirinde mahkum oynamadık, Fatih Terim çoğu tespitinde haklıdır haliyle.
mpaker66
11.Kasım.2012, 21:55
Sabri akhisara mı? Onlarda öyle diyodu zaten Sabri'yi kiralayalımda maaşınıda verelim falan. Komik. Ayrıca Galatasaray son 5 dk dışında kaç kere doldur boşalt yaptı ki? O doldur boşalt sandıkları oyuncuya uzun ara pasıydı.
petrol_fb12
11.Kasım.2012, 21:58
Sabri akhisara mı? Onlarda öyle diyodu zaten Sabri'yi kiralayalımda maaşınıda verelim falan. Komik. Ayrıca Galatasaray son 5 dk dışında kaç kere doldur boşalt yaptı ki? O doldur boşalt sandıkları oyuncuya uzun ara pasıydı.
Komik mi ? Oyuncunuz en azından hazır hale gelirdi.Sabri galatasarayı cok seviyor ve Fatih Terim ona git şu kadar para al oyna deseydi giderdi.Hemde cok daha iyi olurdu.En azından hazır bir Sabri gelirdi ocakta EBOEU yerine ..Para olayına gelince Sabri 2007-2008 sezonunda kendi cebinde futbolcular,antreman sahası sorumlular dahil herkesin parasını ödemiştir.
Fatih Terim git deseydi parayı dert etmeden giderdi.Çünkü adam gerçek galatasaraylı.
mpaker66
11.Kasım.2012, 22:04
Senin dediğine göre o zaman hiç yedek tutmayalım, herkesi kiraya gönderip fit tutalım. Eboue gidince ki muhtemelen en fazla 6 hafta sanırım Hamit Sabri değismeli oynar hiç sorun olmaz.
E.Cartman
11.Kasım.2012, 22:12
Arkadaşlar herkese, her şeye cevap vermek zorunda değilsiniz, vermeyinde zaten boşverin.
petrol_fb12
11.Kasım.2012, 22:48
Senin dediğine göre o zaman hiç yedek tutmayalım, herkesi kiraya gönderip fit tutalım. Eboue gidince ki muhtemelen en fazla 6 hafta sanırım Hamit Sabri değismeli oynar hiç sorun olmaz.
Ben herkesi mi diyorum ? Neyse ne sen beni anla ne ben seni.
Cengo
11.Kasım.2012, 22:52
:n::n: Hakkaten bende bilmişim maçı resmen ama twitterda biri ortalığı kasıp kavurdu resmen adam her şeyi söylemiş :D
Yok artık. Skor vermekle kalmamış golleri atanları da söylemiş.
footballer33
11.Kasım.2012, 22:57
Bunlar, hep İsrail'in bize oyunları. İlluminati beyler. :icon_eek:
Bu arada, Mersin'in penaltısı güme gitmiş bence.
Nobre de, olayı öyle bir aştı ki artık; G.Saray'a transfer olsa, kendi kalesine gol atacak. O derece. :icon_biggrin:
darkkobal123
11.Kasım.2012, 23:33
Ligde ki en kötü maçını oynadı belkide Galatasaray. Cluj maçının yorgunluğu da vardı. Hal böyle olunca da kazanamadı. Penaltı pozisyonu ise tartışmaya açık.
attirson
12.Kasım.2012, 01:52
Markus Merk Culio'nun yerde kaldıgı pozisyona penaltı dedi.
Markus Merk Culio'nun yerde kaldıgı pozisyona penaltı dedi.
bir şey diyeceğim de kişisel algılama lütfen.fenerbahçe konusunda markus merk yazınca esamesini bile okumazken burada markus merk penaltı diyince penaltı oluyor galiba :)
Özgür Çetin
12.Kasım.2012, 02:36
Bundan kötüsü olmaz arkadşalar Galatasaray..Kolay kolayda düşmez liderlikten..Enginde döndü.. İyi yolda olacagız
petrol_fb12
12.Kasım.2012, 02:36
Culio poziyonu penaltı arkadan cekme var acık ve net.
davidvilla
12.Kasım.2012, 10:28
Kötü oynadık. Mersin tempo yapınca savunma yapmakta zorlandık. Servet gittiğinden beri (ki servet'i hiç begenmem) hava toplarındaki etkisizliğimize bir çare bulamadık hala. Bu hafta kilit bir haftaydı artık "Galatasaray bu ligi süpürür" imajını kırmış olduk. Fenerbahce'yi şampiyonluğa inandırmış olduk biraz. Çünkü bilirsiniz ki şampiyonluk sadece iyi oyunla değil psikolojik üstünlükle de gelir. Bunu kırmış olduk. Bu haftadan sonra ligde kimse bizden cekinmeyecek 1-0 geri düştüğü zaman GS bu büyük takım napalım rakibimiz değil zaten havasına bürünmeyecek. Buraya kadar ha toparladı ha toparlar şeklinde geldik ama aynı temposuz oyun devam ediyor rakibi ezemiyoruz. Fb'nin ordu karşısındaki tavrını biz anadolu klüplerine koyamıyoruz. Kısacası şampiyonluk artık çantada keklik değil. Tabi ki toparlanırız ama psikolojik olarak artık 1 numara değiliz. Zor durumdaki Fenerbahce'yi lige ortak etmiş bulunuyoruz.
Not: Culio pozisyonu penaltı ve golumuzdeki korner aut olmalıydı.
ReaList
12.Kasım.2012, 12:56
Fatih Terim puan kayıplarının olduğu maçlardan sonra basın toplantılarında yüksek dozajda gergin oluyor, dün gece yine kükremiş. Aykut Kocaman olunca her türlü soruyu rahatlıkla soran basın mensupları karşıda Fatih Terim olunca sus pus oluyor : ) Bu iyi mi kötü mü bilemem ama eleştirileri göze alamayan ve ondan kaçanlar hataları göremez, hata yapmaya devam eder. Bakalım takındığı bu asabi tavır yararlı mı olacak zararlı mı ? zaman gösterir.
Walter Sakana
12.Kasım.2012, 13:07
Fatih Terim puan kayıplarının olduğu maçlardan sonra basın toplantılarında yüksek dozajda gergin oluyor, dün gece yine kükremiş. Aykut Kocaman olunca her türlü soruyu rahatlıkla soran basın mensupları karşıda Fatih Terim olunca sus pus oluyor : ) Bu iyi mi kötü mü bilemem ama eleştirileri göze alamayan ve ondan kaçanlar hataları göremez, hata yapmaya devam eder. Bakalım takındığı bu asabi tavır yararlı mı olacak zararlı mı ? zaman gösterir.
Keşke biraz araştırıp yazsak :)
Mersin İdman Yurdu ile oynanan ve 1-1 sona eren maç sonunda düzenlenen basın toplantısına katılan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, burada ilginç bir olayla karşılaştı.
Basın toplantısı sırasında yaşanan bir olay Terim'in tepkisine neden oldu.
Toplantıda gazeteciler arasında bulunan bir kişi Terim'e, soru sormak istedi. Terim de kendisine ''Hangi gazetedensiniz?'' sorusunu yöneltti. Adı öğrenilemeyen kişinin herhangi bir gazeteden olmadığını söylemesi üzerine Terim, basın mensuplarına, ''Biz size kendimizi teslim ediyoruz. Basın olmayan kişiye bana soru sordurtuyorsunuz. Böyle bir şey nasıl olabilir. Yoldan geçen biri gelip burada bana soru mu soruyor? Eğer böyle olursa bir daha basın toplantısına da gelmem. Böyle bir şey var mı?'' diye tepki gösterdi.
Bu arada, Galatasaraylı futbolcular toplantıya gelmedi.
Orada ne idüğü belirsiz bir kişi elini kolunu sallayarak basın toplantısına girmiş, hocaya soru soruyor. Fatih Terim de buna tepki gösteriyor. Eleştiriden kaçmıyor yani.
ReaList
12.Kasım.2012, 13:17
Sadece dünkü olaya istinaden yazmadım zaten, Puan kayıplarının olduğu maçlardan sonra Basın Toplantılarını biraz izlemek dediğim yola çıkarıyor. O Basın toplantılarında sorulan soruların Aykut Kocaman'a göre ne kadar kırıcı ve yapıcı olduğu da aşikar. Orada kimin soru sorduğu değil sizin gelen eleştiriye/soruya nasıl reaksiyon gösterdiğiniz önemli. Neyse durum zaten ortada ben sadece dile getirdim ve sona ekledim "takındığı bu asabi tavır yararlı mı olacak zararlı mı ? zaman gösterir." diye.
davidvilla
12.Kasım.2012, 13:41
Dunyada bunun ornegi var. Mourinho ve adam başarılı. Başarı ve başarısızlıgın gazeteci eleştirisi yanıtlamakla bağdaştırılamayacagını düşünüyorum.
erdem344
12.Kasım.2012, 13:46
mourinho genelde oyuncularına sallıyor veya hakeme
mpaker66
12.Kasım.2012, 13:49
Fatih Terim takımın eksiklerini gazetecilerden 10 kat daha fazla biliyodur.
davidvilla
12.Kasım.2012, 14:15
mourinho genelde oyuncularına sallıyor veya hakeme
Yapma simdi kac kere gazetecilere kızıp çıktı gitti bagırdı cagırdı.
Walter Sakana
12.Kasım.2012, 14:21
Sadece dünkü olaya istinaden yazmadım zaten, Puan kayıplarının olduğu maçlardan sonra Basın Toplantılarını biraz izlemek dediğim yola çıkarıyor. O Basın toplantılarında sorulan soruların Aykut Kocaman'a göre ne kadar kırıcı ve yapıcı olduğu da aşikar. Orada kimin soru sorduğu değil sizin gelen eleştiriye/soruya nasıl reaksiyon gösterdiğiniz önemli. Neyse durum zaten ortada ben sadece dile getirdim ve sona ekledim "takındığı bu asabi tavır yararlı mı olacak zararlı mı ? zaman gösterir." diye.
Yok dediğini anladım da asabi tavırdan kastını anlamadım. Ben puan kaybettiğimiz maçlarla ilgili bulabildiklerimi paylaşayım, varsa dediğine örnek bakalım:
BEŞİKTAŞ maçı sonrası:
Fatih Terim'in Açıklamaları
ORDUSPOR maçı sonrası: http://www.ntvspor.net/video-galeri/dogrulari-yerine-getiremedik
Fatih Terim Basın Toplantısı
ESKİŞEHİRSPOR maçı sonrası:
Fatih Terim Basın Toplantısı
MERSİN İ.Y. maçı sonrası: http://www.ntvspor.net/video-galeri/pozisyon-vermeden-gol-verdik
Basın Toplantısı
Basın mensuplarına karşı anlayışlı ve güler yüzlü yaklaşan biri Fatih Terim (özellikle Ordu maçı sonrasındaki basın toplantısını izlemenizi öneririm). Mümkün mertebe tüm basın toplantılarına kendisi katılıyor ve tüm soruları cevaplamaya çalışıyor skor ne olursa olsun. Tüm bunların karşılığında da basın mensuplarının saygısını sevgisini kazanıyor. Varsa, bahsettiğin "basın mensuplarının farklı yaklaşımı" bundan kaynaklanıyor bence. Aynı oyuncuların hocaya duyduğu sevgi ve saygı gibi...
ReaList
12.Kasım.2012, 14:51
@Walter Sakana
Zahmet etmişsin paylaşmışsın teşekkürler ama ben yine demek istediğimi anlatamadım. İşler yolunda gitmediği zaman Aykut Kocaman'a sorabildiğin rahatlıkta soruları sor bakalım sorabiliyor musun ? Aykut Kocaman karşısında acımasız olan aynı isimlerin Fatih Terim karşısında süt dökmüş kediye dönmesi ve hep klasik şeylerin sorulup geçilmesi düşündürücü, yap bakalım Terim'in yanında 2-3 ağır spekülasyon, daha önce söylediği bir durumun gerçekleşmemiş olması veya prensiplerine aykırı durumunların gerçekleşmesi halinde yüzüne vurulması vs yapabiliyor musun ? Bazen yapanlar çıkıyor tabi fırçayı yiyip tekrar sus pus oluyor : ) "Bazı gerçekler korkunun arkasına gizlendiği zaman doğruya giden yolda eksik mermi gibidir" ( söz bana ait :P )
Aynı durumda farklı mevsimleri göstermek istedim sadece dediğim gibi bakalım hangi yol kişiyi hataları görüp telafi etmek ve başarıya götürmekte daha yararlı olacak.
Walter Sakana
12.Kasım.2012, 16:35
@balde_mir_07
Anladim. Aykut Kocaman'in basin toplantilarini takip etmedigim icin birsey diyemem ama Fatih Terim'in basin toplantilarina katilan muhabirlerle Aykut Kocaman'in basin toplantilarina katilan muhabirlerin ayni kisiler oldugunu sanmiyorum. Yani basini bir butun olarak degerlendirmek ne kadar dogru bilemiyorum. Galatasaray muhabirleri ayri, Besiktas muhabirleri ayri, Trabzon muhabirleri ayri ve ayni sekilde Fenerbahce muhabirleri ayri benim bildigim. Ornegin Sivas-Besiktas maci oldugu zaman yerel gazeteciler ile Besiktas muhabirleri katilirlar basin toplantisina yaniliyor muyum?
Ha Aykut Kocaman'a o sorulari soran FB muhabirleri Fatih Terim'in karsisina gecse ayni sorulari soramazlar diye iddia ediyorsan ona da birsey diyemem, dogru olabilir. Ya da LigTV veya NtvSpor gibi yayin organlarina bagli muhabirleri kastediyorsan gene ayni sekilde.
Fatih Terim gecen sezon takimin basina geldiginde biraz burun kivirmistim acikcasi. Cunku onceki donemde senin bahsettigin gibi agresif tavirlari ve egosu vardi, dogru. Ama bakiyorum ki cok degismis, cok olgunlasmis, hatalarindan ders cikarmis bir goruntu cizdi son geldiginden bu yana bence. Saha kenarinda olsun saha disinda olsun cok daha sakin bir Fatih Terim var artik. "asabi" yorumuna cevap yazmamin sebebi buydu. Bu sezonu kapsayan bir cevapti. Basin mensuplari kendisinden cekiniyorlar mi, o yuzden baska teknik direktorlere sorduklari sorulari soramiyorlar mi ona yorum yapamam. Dedigim gibi isin Aykut Kocaman tarafina da birsey diyemem takip etmedigim icin.
uAburak89
12.Kasım.2012, 16:36
Fatih Terim ayarı diye bir şey var. :) Gazetelerinde, programlarında rahatlıkla haber yapabilen kişiler, basın toplantısında titreyerek konuşuyor, programa Fatih Terim bağlandığında iki lafı bir araya getiremiyor. Özellikle Serhat Ulueren. :D
Bu hocanın açıklamalarının tutarlı olmasından, bir öyle bir böyle konuşmamasından, yıllardır bu işin içinde olduğu için kendisine saygı duyulmasından ve karizmasından oluyor tamamen. Fatih Terim'in yapısı bu tatlı, sert. Hem oyunculara, hem de yeri geldiğinde basına, taraftara, yöneticisine. Puan kayıplarından sonra da gergin olması normal aslında, hoş bir şey değil puan kaybı, hele bir de öyle bir ortam yaratıldı ki, her maçı kazanmamız gerekiyormuş gibi, böyle olunca ben çok doğal karşılıyorum.
barahir
12.Kasım.2012, 18:08
Eyvallah Fatih Terim korku salıyor da, "Onu çekmeyin, bunu çekin" diyip bazı organlarını göstermesi de o korku salmanın bi parçası olsa gerek..
uAburak89
12.Kasım.2012, 18:14
Adamı kızdırmasınlar o zaman.. ;;)
Poposuyla top tutan, tribünlere bir tarafını gösterip galeyana getiren, çeşitli vukuatları bulunan insana tepki vermeyip, bağrına basanların, bu olaya takılması, büyük trajedi..
barahir
12.Kasım.2012, 18:19
Daha ne trajediler var da göz görmüyor bazen..
GebzeLi1907
12.Kasım.2012, 18:22
F.terim ayarı var birde F.terim terbiyesi var.Onu çekmeyin bunu çekin de çıkıyor ortaya kendisi
F.Terim in hocalık yeteneklerini çok beğenir ve takdir ederim ama yıllardan beri bu tarz kabadayı sinirlenince çirkinleşen halleri değişmedi gitti.Onun da yapısı bu.
Ama büyük ayıp her isteyen istediğini yapsın o zaman sinirlenince..
petrol_fb12
12.Kasım.2012, 18:29
Fatih Terim sert adamdır artık mimiklerine falan gülüyorum ekran başında :D Alıştık artık ya böyle kabul edin bu adamı bu ülkeye UEFA kupasını getirdi.Varmı başarılı başka bir TÜRK teknik direktör ? Bu Kupayı bizim ülkmize kazandıran ? Adamın biraz toleransı olduğuna düşünüyorum.Boşu boşuna İMPARATOR lakabını vermediler.Fatih Terimdir diyip geçin.
uAburak89
12.Kasım.2012, 18:30
İsteyen istediğini zaten yapıyordu yıllardır, genelde yapan kesim belliydi ama çok güzel söylenmiş az önce, göz görmüyordu.. Fatih Terim yapınca gözler fal taşı gibi açılıyor tabii, şaşırtıcı değil..
Yaptığını onaylamıyorum, ayrıca eleştiren kesimin büyük bir çoğunluğunun ufak da olsa laf söylemeye hakkı olmadığını düşünüyorum, önce kendi kapınızın önünü temizlemeniz lazım, iğneyi bir batırın kendinize sonra laf söyleyin.
attirson
12.Kasım.2012, 19:12
Şimdi izledim videoyu şok oldum resmen. :D Ama o adam oraya nasıl rahat rahat girebiliyor ilginc. Hangi gazete diye sordugunda benim gazete yok diyor bide oraya kadar gelmissin bari salla birşeyler hey Allahım. :D
Night_Mare17
12.Kasım.2012, 19:16
İmparator bu o kadar basit değil bazı işler
furkan58
12.Kasım.2012, 19:21
Fatih Terim sert adamdır artık mimiklerine falan gülüyorum ekran başında :D Alıştık artık ya böyle kabul edin bu adamı bu ülkeye UEFA kupasını getirdi.Varmı başarılı başka bir TÜRK teknik direktör ? Bu Kupayı bizim ülkmize kazandıran ? Adamın biraz toleransı olduğuna düşünüyorum.Boşu boşuna İMPARATOR lakabını vermediler.Fatih Terimdir diyip geçin.
İmparator bu o kadar basit değil bazı işler
He o zaman rahatça çıksın küfür etsin , bilmem nerelerini göstersin neden bı kupa kazandırdı dıye mı? Sportif başarı ayrı , terbiye ayrıdır. Yaptığı ahlaksızlık ve terbiyesizliktir. Bunu Aykut Kocaman yapsa tüm basında yer alırken bu haberi paylaşan basın kuruluşları ne kadar az.. Ha zaten Aykut Kocaman terbiyesi gereği böyle bişey yapmaz o yüzden onu tartışmaya gerek yok.
Night_Mare17
12.Kasım.2012, 19:23
He o zaman rahatça çıksın küfür etsin , bilmem nerelerini göstersin neden bı kupa kazandırdı dıye mı? Sportif başarı ayrı , terbiye ayrıdır. Yaptığı ahlaksızlık ve terbiyesizliktir. Bunu Aykut Kocaman yapsa tüm basında yer alırken bu haberi paylaşan basın kuruluşları ne kadar az.. Ha zaten Aykut Kocaman terbiyesi gereği böyle bişey yapmaz o yüzden onu tartışmaya gerek yok.
Fatih Terim ile Aykut Kocaman kıyaslanması saçma zaten. Ve bir de Fatih Terim'in orada yaptığı ayıp falan yok küfür falan da etmiyor , etmez de. İmparator ders verebilir birilerine onda bu hak var ve gereken ayarı da vermiş Fatih Terim ayarına bir şey denilemez pek.
furkan58
12.Kasım.2012, 19:26
Fatih Terim ile Aykut Kocaman kıyaslanması saçma zaten. Ve bir de Fatih Terim'in orada yaptığı ayıp falan yok küfür falan da etmiyor , etmez de. İmparator ders verebilir birilerine onda bu hak var ve gereken ayarı da vermiş Fatih Terim ayarına bir şey denilemez pek.
Evet saçma terbiye konusunda aralarında dağlar kadar fark var. Orda yapılan sana göre ayıp değilse zaten boşa konuşuyoruz. Ayar değil de terbiyesizlik vermiş diyelim. Belirttiğim gibi gazeteci olmayan birine tepkisine lafım yok o yaptığı hareket terbiyesizliktir altını çiziyimde.
europeanconquer
12.Kasım.2012, 19:27
Tam oturtmuş cevabı ancak ayıp olmuş.Ayıbı kimse örtmemeli.
petrol_fb12
12.Kasım.2012, 19:28
Ben İRONİ yapıyordum sen beni ciddiye almışsın neyse :)
furkan58
12.Kasım.2012, 19:31
Ben İRONİ yapıyordum sen beni ciddiye almışsın neyse :)
Özür dilerim o zaman :) Bu hareketi savunucu yorumlar görünce biraz şaşırdım da o anlık şeyle senide içine katmışım :D
uAburak89
12.Kasım.2012, 19:33
Bunu Aykut Kocaman yapsa tüm basında yer alırken bu haberi paylaşan basın kuruluşları ne kadar az.. Ha zaten Aykut Kocaman terbiyesi gereği böyle bişey yapmaz o yüzden onu tartışmaya gerek yok.
Yazan, yöneten, oynayan aynı kişi. :D Kendin sok araya Aykut Kocaman'ı, sonra tartışmaya gerek yok de. İyiymiş. :)
Kabadayı, terbiyesiz olduğu söylenen Fatih Terim'e duyulan saygı, Aykut Kocaman'a neden duyulmuyor acaba, bunu da bir düşünmek lazım. Kendi taraftarları bile ismiyle hitap ederken gerçi her kızdığında, basında istediği gibi sorar tabii.
Dün toplantıda gazeteci olmayan şahıs, zamanında Aykut Kocaman'a da sormuş ve cevap almış. Bunu niye paylaşıyorum, bazılarına malzeme çıksın, bakın Aykut Kocaman ne kadar düzgün bir insan diyebilsin diye. :)
petrol_fb12
12.Kasım.2012, 19:43
Yazan, yöneten, oynayan aynı kişi. :D Kendin sok araya Aykut Kocaman'ı, sonra tartışmaya gerek yok de. İyiymiş. :)
Kabadayı, terbiyesiz olduğu söylenen Fatih Terim'e duyulan saygı, Aykut Kocaman'a neden duyulmuyor acaba, bunu da bir düşünmek lazım. Kendi taraftarları bile ismiyle hitap ederken gerçi her kızdığında, basında istediği gibi sorar tabii.
Dün toplantıda gazeteci olmayan şahıs, zamanında Aykut Kocaman'a da sormuş ve cevap almış. Bunu niye paylaşıyorum, bazılarına malzeme çıksın, bakın Aykut Kocaman ne kadar düzgün bir insan diyebilsin diye. :)
Pazar günü bir maç vardı Mersinde oynanan.1-0 öne geçen galatsaray.Nobre cıktı kürsüye bu maç 1-1 dedi.Ceza sahasında cekilen bir oyuncu vardı Cluio.Hakem DEDİ DEVAM.Ama Fatih Terim orda kalmış anlaşılan.Hakemin Devam demesin rağmen.Hırsını alamamış toplatındada devam etmiş milleti yağmalamaya.ne zaman kötü top oysnasanız ve kaybedicek gibi olsanız fatih hocamız hep böyle alıştık artık :D
Aykut gelince adam basın toplantılarında bile zor konuşuyor öyle bir konuşuyor bir kelimeyi söylerken kırk sene düşünüyor :D
Yanlız şöyle bir şey var :D O cocuk o toplantıya nasıl girdi sanki basın mensupları kapıda görevli :D İmparator sonuçta..
erdem344
12.Kasım.2012, 19:46
fatih terim ayarı demiş arkadaş nasil bısey o rot balans ayarı gibımı
uAburak89
12.Kasım.2012, 19:51
@petrol_fb12
Akreditasyon diye bir şey var, bihabersin galiba.
Suicider
12.Kasım.2012, 19:57
Pusu da bekleyenlerin böyle olaylarda çıkması hoşuma gidiyor :) Evet Fatih Terim hatalıdır ve takımdan kovulup ülke dışına gönderilmelidir :) Te allam ne adamsınız yahu.
europeanconquer
12.Kasım.2012, 20:02
Burada duyulacak saygıya gelirsek dünya çapında bir teknik adam olan Fatih Terim ile itibarı Türkiye'yi aşmayan Aykut Kocaman'ı mı karşılaştıracağız şimdi ? :) Yapmışsa yapmış o hareketi.Hareket ayıp,terbiyesizce ancak sırf o hareket yüzünden bin günde geldiği ''İmparator'' lakabını ve kendisine duyulan saygıyı bir günde kaybetmez bunu da kimse unutmasın.
Nedvedmania
12.Kasım.2012, 20:05
Arkadaşlar tartışırken dozu kaçırmayın lütfen.
Mesajım silinmiş tekrar yazmak istiyorum.
Aykut Kocaman'ın taraftarın gözünde eskisi gibi saygısı yok eğer bir taraftar teknik adamına ismiyle hitap ediyorsa bu iş çoktan bitmiştir.Hiç duydunuz mu Galatasaray tarafında Fatih istifa seslerini ? ( Ben bile yazerken utanıyorum )
uAburak89
12.Kasım.2012, 20:07
Mourinho olayına falan hiç gerek yok ki. Beşiktaş taraftarı gelsin eleştirsin arkadaş, hakkıdır. Nouma yaptı hareketi, ertesi gün şutladı adamlar.
Fatih Terim kanatsız melektir diyen de yok burada zaten. Ama anlamıyorum Fenerbahçe'lilerin ayıp falan demelerini. Volkan hareketi yaparken (top tutması değil, bir taraflarını avuçlaması tribüne karşı kastettiğim), tribünde olay çıkmasına sebep olurken neredeydi bu ayıp diyenler ? Hala daha kadronuzda üstelik. Lugano'nun yaptıklarını herkes biliyor.
@Börk
Fatih'in Aslanları diyoruz, böyle taraftara, böyle hoca. :D
di canio
12.Kasım.2012, 20:22
Mourinho olayına falan hiç gerek yok ki. Beşiktaş taraftarı gelsin eleştirsin arkadaş, hakkıdır. Nouma yaptı hareketi, ertesi gün şutladı adamlar.
Fatih Terim kanatsız melektir diyen de yok burada zaten. Ama anlamıyorum Fenerbahçe'lilerin ayıp falan demelerini. Volkan hareketi yaparken (top tutması değil, bir taraflarını avuçlaması tribüne karşı kastettiğim), tribünde olay çıkmasına sebep olurken neredeydi bu ayıp diyenler ? Hala daha kadronuzda üstelik. Lugano'nun yaptıklarını herkes biliyor.
@Börk
Fatih'in Aslanları diyoruz, böyle taraftara, böyle hoca. :D
Amacım tartışmak değil. Sadece aynı mantığı farklı şeyler için uygulamak ve işin nasıl çıkmaza dönüşebileceğini göstermek. Ben de tersinden sorayım o zaman soruyu. Volkan o hareketi yaparken tepki gösterenler bu harekete neden tepki göstermiyor? Fatih Terim'e tepki gösterip, Volkan'a tepki göstermeyenlerle aynı nedenden değil mi? Önce kendi kapınızın önünü temizleyin demişsin daha önce de, cuk oturuyor bence de. Herkes önce oturup, kendi önüne baksın. Ayrıca Galatasaray kadrosundan da çokca benzer davranışlar sergileyen isimler sayılabilir. Bu nereye götürecek bizi? Sen böyle yapmıştın, ama sen de böyle yapmıştın. Bu seviyeyi mi uygun görüyoruz kendimize?
@europeanconquer
Saygıyı neye duyduğun da önemlidir. Dünyanın saygı duyması diyorsan, bu saygı genel olarak teknik adamlığına duyulan saygıdır. Aykut Kocaman'a duyulan saygı ise genel olarak karakterine duyulan saygıdır. Elma ile armutu kıyaslamamak lazım bu konuda.
uAburak89
12.Kasım.2012, 20:29
Ben de aynısını söylüyorum zaten, siz temizleyin, temizlemiyorsanız, yalandan tepkilere gerek yok. Samimi bulmuyorum.
Biz Fatih Terim'e tepki göstermiyorsak, ki bu biz çok geniş bir kitle oluyor, şahsen onaylamıyorum, geri kalanları bilemem, herhangi bir takımın bir ferdinden böyle bir davranış gelirse, bizim de ama ayıp deme hakkımız yok. Şu anda böyle bir örnek olmadığına göre, ben bir çıkmaz göremiyorum Osman abi.
petrol_fb12
12.Kasım.2012, 20:32
Neyse anlaşılan ne yazsak siliniyor.Ben cekildim galatasaray forumlarından.Saygılar herkese.
europeanconquer
12.Kasım.2012, 20:33
@europeanconquer
Saygıyı neye duyduğun da önemlidir. Dünyanın saygı duyması diyorsan, bu saygı genel olarak teknik adamlığına duyulan saygıdır. Aykut Kocaman'a duyulan saygı ise genel olarak karakterine duyulan saygıdır. Elma ile armutu kıyaslamamak lazım bu konuda.
Birine duyulan saygı tek bir konuda olmaz,bütün yaptıkları ile olur.Gerisini tartışmak istemiyorum zaten.
di canio
12.Kasım.2012, 20:34
Ben de aynısını söylüyorum zaten, siz temizleyin, temizlemiyorsanız, yalandan tepkilere gerek yok. Samimi bulmuyorum.
Biz Fatih Terim'e tepki göstermiyorsak, ki bu biz çok geniş bir kitle oluyor, şahsen onaylamıyorum, geri kalanları bilemem, herhangi bir takımın bir ferdinden böyle bir davranış gelirse, bizim de ama ayıp deme hakkımız yok. Şu anda böyle bir örnek olmadığına göre, ben bir çıkmaz göremiyorum Osman abi.
Orada vurgulamam gereken bir yer daha vardı, atlamışım. Açık olarak yazayım. Volkan'a tepki gösterenler-göstermeyenler, Fatih Terim'e tepki gösterenler-göstermeyenler genellemesini nasıl yapıyoruz? Sen Fatih Terim'in yaptığını onaylamıyorsun, ben de Volkan'ın yaptığını onaylamıyorum. Ama önce kendi kapınızın önüne bakın diyen sensin. Kim için diyorsun bunu? Fatih Terim'e tepki gösterenlerin Volkan'a tepki göstermediklerinden emin miyiz? Ya da tersinden? Bu hareket yakışıksızsa, Volkan'ın ya da Lugano'nun yaptığıyla mı değerlendireceğiz? Niye kıyas yapma gereği duyuyoruz? Daha önce yanlış olan bir duruma tepki göstermedi diye, yine yanlış görülen bir duruma tepki gösteremez mi insan?
"Siz temizleyin, temizlemiyorsanız yalandan tepkilere gerek yok. Samimi bulmuyorum" demişsin, bu tek taraf için mi geçerli?
Volkan hala kadromuzda. Ee Fatih Terim de hala Galatasaray çalıştırıcısı. Neyin tartışması ya da savunmasını yapıyoruz?
Yoğun bir günden çıktım, anlatmak istediklerimi tam anlatamamış olabilirim. Kusura bakmayın. Kafam allak bullak çünkü.
uAburak89
12.Kasım.2012, 20:42
Orada vurgulamam gereken bir yer daha vardı, atlamışım. Açık olarak yazayım. Volkan'a tepki gösterenler-göstermeyenler, Fatih Terim'e tepki gösterenler-göstermeyenler genellemesini nasıl yapıyoruz? Sen Fatih Terim'in yaptığını onaylamıyorsun, ben de Volkan'ın yaptığını onaylamıyorum. Ama önce kendi kapınızın önüne bakın diyen sensin. Kim için diyorsun bunu? Fatih Terim'e tepki gösterenlerin Volkan'a tepki göstermediklerinden emin miyiz? Ya da tersinden?
Volkan hala kadromuzda. Ee Fatih Terim de hala Galatasaray çalıştırıcısı. Neyin tartışması ya da savunmasını yapıyoruz?
Yoğun bir günden çıktım, anlatmak istediklerimi tam anlatamamış olabilirim. Kusura bakmayın. Kafam allak bullak çünkü.
Genellemelerden hoşlanmıyor olmama rağmen bu konudaki örnekler Fenerbahçe tarafında daha fazla, yani istisnai de olsa genelleme yapıyorum evet, bunca zamandır gördüklerime dayanarak. Ayrıca olayın yaşandığı tarihlerde, Galatasaray taraftarını Volkan'ı tahrik etmekle suçlayan kişiler, boşuna yapmamıştır diyenlerden gelen tepkileri dediğim gibi samimi bulmuyorum.
Lafım o kişilere yani abi, sana ya da senin gibi düşünenlere değil. Volkan kadroda, zaten gönderilmesini hiç bir zaman beklemedi hiç kimse, Fatih Terim de daha beterini yapsa da gitmeyecek. Bu bir gerçek. Aslında ortada ne tartışma var, ne savunma, sadece trajedi olarak gördüğüm durumu yazdım.
Şimdi ben de anlatamamış olabilirim diyeceğim ama sonra takıyorlar ne yazık ki, oysa bu laf senin de yazdığın gibi gayet kullanılabilir bir söylem.
Edit: Ekleme yaptığın kısmı şimdi görüyorum, daha önce yanlışa tepki veremiyor diye tabii ki hakkını kaybetmiş falan olmuyor, sadece hep kendi tarafından bakanlara söylüyorum dediğim gibi, benim zaten başkasını kısıtlama hakkım olamaz, ne istiyorsa yazsın, ben de kendi fikrimi yazıyorum. Allah yanlışa yanlış demeyi nasip etsin herkese diyerek bitiririm sözümü, gereğinden fazla yazdım zaten.
sananes
12.Kasım.2012, 21:56
Fatih Terim olayını savunanları anlamıyorum. Daha doğrusu "sizin adamlarınız da şunu şunu yaptı ses etmediniz" diyerek savunanları anlamıyorum. Yoksa hareketi normal karşılayanların ki kişisel görüştür bir şey diyemem.
Benim söylediğim gibi savunanların yaptığı tutarsızlıktır. neden? çünkü insanlara diyorlar ki sizinkiler bunu yaptı ses etmediniz şimdi ediyorsunuz. E siz de o zaman ses etmiştiniz şimdi etmiyorsunuz. Ya bu döngüyü kabul edeceksiniz. Çünkü bu paradoks haline gelmiştir artık. Ya da ciddiye alınmayacaksınız.
Biz nasıl ağırlıklı olarak tabi Volkan'ı koruyup Fatih Terim olayında ses çıkarıyorsak siz de Fatih Terim'i koruyup Volkan olayında ses çıkarıyorsunuz. Bu normal olabilir ama Volkan yaparken bir şey demiyordunuz demek fazlaca <> kaçak dövüşmek gibi geliyor bana.
sui generis
12.Kasım.2012, 22:04
Burada duyulacak saygıya gelirsek dünya çapında bir teknik adam olan Fatih Terim ile itibarı Türkiye'yi aşmayan Aykut Kocaman'ı mı karşılaştıracağız şimdi ? :) Yapmışsa yapmış o hareketi.Hareket ayıp,terbiyesizce ancak sırf o hareket yüzünden bin günde geldiği ''İmparator'' lakabını ve kendisine duyulan saygıyı bir günde kaybetmez bunu da kimse unutmasın.
Saygı kavramının bu kadar dar olmasına üzüldüm.
Gncl1905
12.Kasım.2012, 22:12
Ayıp etmiş imparator. Tepkisi haklı aslında elini kolunu sallayan oraya girmemeli ama yaptığı hareket olmamış.
Her maçtan sonra maçtan çok başka şeylerin konuşulması da ne ilginçtir :)
europeanconquer
12.Kasım.2012, 23:02
Saygı kavramının bu kadar dar olmasına üzüldüm.
Senin görüşlerin maalesef beni ilgilendirmiyor abi ancak şunu söyleyebilirim ki tanımadığım insanlar hakkındaki saygı kavramım maalesef ''bu kadar dar'' oluyor.Hiç biri babamın oğlu değil,şahsi konuşmuşluğum yok.Sadece sportif kişiliklerini ele alıyorum.
barahir
12.Kasım.2012, 23:24
Vay be,
Kalecimiz zamanında zor olmayan bi topu poposuyla tuttu diye terbiyesiz olmuşuz da laf söyleme hakkımız yokmuş.. Ne de çabuk unutulmuş 12 Mayıs'taki Eboue'nin "DoggyStyle" hareketi.. Hadi biz süpürürüz de çöplüğün içine batanlar ne yapsın önce onu konuşmak lazım.. Ahlaksızlık diyosan orda bi duracaksın..
Kusura bakma Mehmet ama bunu yaparsan ahlaksız olursun işte.Ama merak etme sen bunu deyince batmıyoruz biz o çöplükte ha bi zahmet onu bırakın da biz düşünelim :)
uAburak89
12.Kasım.2012, 23:44
Volkan bir tarafıyla top tuttuğu için değil sadece, yazdım ama okumak zor geliyor herhalde. 2009 yılında, Ali Sami Yen stadyumunda kapalı tribüne yaptığı bir hareket var Volkan'ın, hatırlamayan araştırıp bulabilir rahatlıkla. Bu örneği verme sebebim, benziyor olmasıydı.
Neyse, sizin gönlünüz olsun, Türkiye'ye ahlaksızlığı da Galatasaray getirdi. :D
Walter Sakana
13.Kasım.2012, 02:06
Neyse anlaşılan ne yazsak siliniyor.Ben cekildim galatasaray forumlarından.Saygılar herkese.
Allah razı olsun...
Walter Sakana
13.Kasım.2012, 12:54
Ha zaten Aykut Kocaman terbiyesi gereği böyle bişey yapmaz o yüzden onu tartışmaya gerek yok.
Valla kusura bakma da bulunduğu ortamda can güvenliği olmamasına sinirlenip tepki gösteren bir insan değil evine gelen kendisinden 15 yaş büyük misafirine hoşgeldin demeyip elini sıkmaya gitmeyen kişinin terbiyesidir asıl sorgulanması gereken (30 Ocak 2011). Kaldı ki o misafir 15 yaş büyük ve misafir olmasına rağmen arkasını dönüp kulübesine giden evsahibinin arkasından gidip elini sıkıp başarılar dileyerek "adamım" diye geçinene en güzel "insanlık" dersini vermiştir. O yüzden haklısın, tartışmaya gerek bile yok...
Fatih Terim'i eleştirebilirsin elbette de kıyaslamayı doğru kişiyle yap ;;)
Ayrıca Fatih Terim ayakta olduğu için o şekilde algılandı yaptığı hareket. Orada farklı birşey anlatmaya çalışıyor. Hiçbir kameranın oraya dönüp o kişiyi çekmemesine tepki gösteriyor. Orada içeriye yabancı biri girebiliyorsa içeride hocanın can güvenliği yoktur. O kişi yanında bıçak taşıyor olabilirdi, hocaya saldırabilirdi. Ama bunlar işinize gelmeyen, görmek istemediğiniz kısımlar tabi. Herkes görmek istediğini görür ne diyelim :)
Fatih Terim'in yaptığını Aykut Kocaman'ın yaptığını düşünün. Şimdi de buraları akşam televizyonları falan. Tüyler ürpertici değil mi?
uAburak89
13.Kasım.2012, 13:09
Düşünmeye gerek yok, Aykut Kocaman çok terbiyeli bir insan, ahlaklı, erdemli, dobra, mümkünatı olmayan şeyin varsayımına gerek yok. :)
Düşünmeye gerek yok, Aykut Kocaman çok terbiyeli bir insan, ahlaklı, erdemli, dobra, mümkünatı olmayan şeyin varsayımına gerek yok. :)
Ben iki kişiyi kıyaslamıyorum burada. Manası da yok zaten. Neleri kıyasladığımı sen de biliyorsun aslında.