View Full Version : SB Elazığspor - Galatasaray | STSL 13. Hafta
di canio
23.Kasım.2012, 02:39
http://img801.imageshack.us/img801/8927/elazsporgalatasaray.png
uAburak89
23.Kasım.2012, 15:02
Cezalı Selçuk dışında eksik yok, Yekta oynar büyük ihtimal Selçuk yerine. Bunun dışında ManU kadrosundan Elmander - Umut değişikliği gelebilir. Emre Çolak'ın hiç oynamadığı veya az süre aldığı bir maç olursa kazanıp ligde çıkışa başlarız diye düşünüyorum.
Homer J.S
23.Kasım.2012, 16:17
Bu takım bu gazla takılmaz, skor tahminim 0-2..
Mamadou
23.Kasım.2012, 19:15
Çetin bir mücadele olacak. Elazığspor puan çıkartmak için elinden geleni yapacaktır. Galatasaray Şampiyonlar ligi dönüşü oynadığı maçlarda 60'dan sonra fizik olarak düşüyor. Buda bazen olumsuz sonuçlara yol açıyor. Bide hava koşulları bakalım nasıl olacak maç saatinde.
futureless
23.Kasım.2012, 19:26
Kolay maç yoktur tabii ki ama Galatasaray'ın bu moralle takılacağını düşünmüyorum.
europeanconquer
23.Kasım.2012, 19:46
Manchester maçından aldığımız gazla bu maçı da kazanırız gibime geliyor.Özellikle Hamit ve Eboue iyi oynarsa rahat bir maç çıkarırız.
attirson
24.Kasım.2012, 00:05
Galatasaray kazanır diye düsünüyorum ama berabere biterse sasırmam.Elazıg hücum oynayacaktır Gs zaten her halükarda hücum oynuyor zevkli bir karşılasma bekliyorum.
uAburak89
24.Kasım.2012, 16:02
Hamit 18'de yok deniyor, Elazığ GS Store'da Ceyhun ile birlikte imza gününe katılıyormuş. Bu da demek oluyor ki -maalesef- Emre oynar bugün, ben izlemiyorum maç falan. :D
uAburak89
24.Kasım.2012, 19:02
XI: Muslera, Sabri, Semih, Cris, Riera, Engin, Melo, Yekta, Amrabat, Umut, Elmander.
Eboue yok, Burak yok, Hamit yok, Dany yok. Hamit sakatmış galiba da diğerleri, rotasyonu fazla abartmış sanki İmparator. Puan kaybı gözüküyor ufukta..
OrcunFB
24.Kasım.2012, 19:41
Balıkesirspor maçı varken bu kadar rotasyona gitmesi yanlış olmuş.
europeanconquer
24.Kasım.2012, 19:45
Bence kadro çok güzel olmuş.Bol gollü bir maç seyredeceğimizi düşünüyorum.
Universal
24.Kasım.2012, 19:53
Yılmaz Vural'ın takımlarından hep çekinmişimdir. Galatasaray puan kaybedebilir, hatta yenilebilinir diye düşünüyorum. Ama havasından dolayı Galatasaray ağır basıyor, bir de rakipde çok fazla eksik var. Ama genede histir ya, ya da Fenerbahçe'li olmamdan, Elazığ'dan zafer bekliyorum. :)
futureless
24.Kasım.2012, 19:54
Arkadaş ne rotasyonu, rotasyon demediniz, bana rotasyon denmedi !! :zuhaha Yine yatmasak bari Galatasaray'dan.
di canio
24.Kasım.2012, 20:06
Sanica Boru Elazığspor : Vanja Ivesa, Orhan Ak, Amr Zaki, Köksal Yedek, Ahmet Görkem Görk, Herve Tum, Aydın Karabulut, Murat Kayalı, Sezer Badur, Fabio Bilica, Julian Faubert
Yedekler : Ahmet Şahin, Arif Şahin, Göksu Türkdoğan, Sinan Kaloğlu, Serdar Gürler, Utku Tekoğlu, Marvin Zeegelaar
Galatasaray : Fernando Muslera , Cris , Johan Elmander , Felipe Melo , Albert Riera , Umut Bulut , Semih Kaya , Yekta Kurtuluş , Engin Baytar , Nordin Amrabat , Sabri Sarıoğlu
Yedekler : Ufuk Ceylan , Aydın Yılmaz , Dany Nounkeu , Burak Yılmaz , Hakan Balta , Emmanuel Eboue , Emre Çolak
uAburak89
24.Kasım.2012, 20:25
Elazığ'ın da kadrosu pek iyi değilmiş, özellikle defans hattına yapılacak baskıyla pozisyonlar bulabiliriz gibi. Fatih Terim de buna güvenmiş olmalı. Burak, Eboue tercihlerini anlayabiliyorum ama Dany - Semih ikilisinin üzerine gitmek lazımdı, savunma ikilisi bir türlü oturamıyor bu rotasyon yüzünden. Engin de ManU maçında sonradan girmesine rağmen 15 dakika içinde nefes nefese kalmıştı, umarım bugün en azından 45 dakika verimli olabilir.
OrcunFB
24.Kasım.2012, 21:02
Top niye kırmızı ? :)
uAburak89
24.Kasım.2012, 21:25
Uzun zamandır bu kadar boş alan bulduğumuz bir maç olmuyordu ama net pozisyonumuz bile yok neredeyse. Tam Burak Yılmaz'lık maç..
Sadece Melo, gerisi yalan bugün.
nannar
24.Kasım.2012, 21:46
ben beraberliğe verdim oyumu :) avrupada havlu atana kadar ligde kayıplar devam edecektir...
engin - aydın
elmander - burak
değişkikleri gelir 2. yarı
Nedvedmania
24.Kasım.2012, 21:53
Burak iyi kas yapmış.
http://img842.imageshack.us/img842/7083/001kn.png (http://img842.imageshack.us/i/001kn.png/)
Burak iyi kas yapmış.
http://img842.imageshack.us/img842/7083/001kn.png (http://img842.imageshack.us/i/001kn.png/)
hulku geçmiş :icon_razz:
Corpus
24.Kasım.2012, 21:57
Tam sayko, tipe bak :D
uAburak89
24.Kasım.2012, 22:04
Elmander - Aydın değişikliği geldi.
europeanconquer
24.Kasım.2012, 22:05
Nedense Aydın'ı acaip çok seviyorum.Bu adam ligde neden şans bulamıyor anlamıyorum.Kaç haftadır oynamayan Engin yerine Aydın'ı oynat,sonra Engin'i sokarsın.Neyse yerinde bir değişiklik oldu Elmander çok kötüydü.
Corpus
24.Kasım.2012, 22:09
Biri Amrabat' a orta açmayı öğretsin.
edit : Bu kişi Riera imiş :D
Yekta 1-0
europeanconquer
24.Kasım.2012, 22:10
Orta açmaktan önce sol ayağını kullanmayı öğrenebilir.
Goooooooool Yektaaaaaaaaaa :D
nannar
24.Kasım.2012, 22:10
yekta atmış herhalde...
uAburak89
24.Kasım.2012, 22:11
Aferin Riera, sağ ol Ivesa. Zamanında geldi gol, yemeyelim kötü oynarken alalım 3 puanı.
uAburak89
24.Kasım.2012, 22:12
Umut at şunu ya, bitirelim maçı, Sabri de asist yapmış olacaktı, of.
europeanconquer
24.Kasım.2012, 22:13
Abi Umut'a gelmeden kesmediler mi topu?
uAburak89
24.Kasım.2012, 22:16
Abi Umut'a gelmeden kesmediler mi topu?
Çok ufak bir temas oldu ama Umut da çok kötü vurdu daha doğrusu vuramadı.
Bilica'nın elle teması var, penaltı olması lazım ama vermedi hakem.
İlk yarıdaki Melo'ya, Sabri de eklenmiş durumda. Çok iyi oynuyor bugün Sabri.
Engin çıktı Emre girdi, girer girmez kaçırdı Emre, sağ ayakla vursa gol ama öyle bir yeteneği yok ne yazık ki.
Delireceğim, şimdi de Yekta kaçırdı, futbolun o altın kuralı birazdan gerçekleşecek.
Corpus
24.Kasım.2012, 22:35
Amrabat yerine Burak girmeli
uAburak89
24.Kasım.2012, 22:41
Amrabat ile Eme Çolak'ın toplam zeka seviyesi bir Hamit, bir Selçuk etmez.
Amrabat - Hakan değişikliği geldi, nihayet.
Emre'de hiç beyin yokmuş, bu zamana kadar az vardır diye umut ediyordum ama yok, bir yol olmaz bu çocuktan.
penaltı verdi ya te allahım gelde delirme aha kırmızı 10 kişi kaldık kaleyede oyuncu geçicek gelde delirme ya
Corpus
24.Kasım.2012, 22:50
Hadi oğlum Melo hadi
uAburak89
24.Kasım.2012, 22:50
Muslera kırmızı kart, kaleye Melo geçiyor. Amrabat, Emre, boş kaleye atamayan Yekta sizin ben yapacağınız işi.
zeck17
24.Kasım.2012, 22:52
hahahahah melooo hahahah
nannar
Melo kurtardı le :D :n: Adamsın pitbull
Corpus
Aslanım benim be Helal olsun
uAburak89
Melooo!!! Allahına kurban Melo !!!
nannar
24.Kasım.2012, 22:54
Ben radyodan dinliyorum. Penaltıyı kötü mü kullandı rakip yoksa iyi mi çıkardı melo ?
uAburak89
24.Kasım.2012, 22:54
Ben radyodan dinliyorum. Penaltıyı kötü mü kullandı rakip yoksa iyi mi çıkardı melo ?
Köşeyi bildi, süper uçtu bir oyuncuya göre :D
ahaha bide pitbull yapmış kurtardıktan sonra :D
nannar
24.Kasım.2012, 22:55
maç bitti :D oyuncular Melo'ya koşuymuş..
Escochae
24.Kasım.2012, 22:55
Bellidi oraya atacağı o yüzden kaçırabilir diye düşündüm. Ama melonunda hakkını teslim etmek gerek iyi çıkardı :)
uAburak89
24.Kasım.2012, 22:56
Melo Cluj maçında atamadığı penaltıyı telafi etti fazlasıyla, hele o sevinci yok mu, harikaydı ya. İkinci yarı biz oynadık, puan kaybı olsa çok üzülürdüm.
Melo gitsin içerde Amrabat'ı dövsün, Emre'yi dövsün çok net hakkıdır hatta Riera ve Sabri'yle birlikte dalsınlar. Bu oyuncular hangi takımda oynadıklarının farkında değiller kesinlikle.
penaltıcımız meloydu geçen sene muslera penaltıdan gol attı kalecimiz muslera bu sene melo penaltı çıkardı :D
RaSenGan
24.Kasım.2012, 22:58
Adamın dibi Melo :D Emre Çolak'a iyi sövdü Fatih Terim ağzına sağlık.Bu kafayla Emre hiçbir yere varamaz.
http://s7.directupload.net/images/121124/xjt4rzjl.swf
:D
Lucas Neill
24.Kasım.2012, 22:59
Melo penaltiyi kurtardiktan sonra yaptigin Pitbull sevincine kurban olayim
attirson
Yani anca bu kadar kötü atılabilirdi penaltı.Tamam Melo belki kaleci degil ama insan sonucta sanki kalede çocuk var ona penaltı atıyor.İçime dogdu Melo bunu çıkarır dedim. :D
zeck17
belki kırmızı kart olmasa puan kaybı olacaktı şaka gibi melo helal olsun ve kupa maçında melo kaleye geçsin yine :D
Nocna Mora
24.Kasım.2012, 23:01
Amrabat bu takımın oyuncusu değil diye defalarca söyledim. Yok abi adamda futbol zekası yok. Top sürmekten başka hiç bir şey beceremiyor. Kafasını kaldırıp pas verse takım daha efektif oynayacak ama yok. Savunmaya gelmez. Adam akıllı pas vermez. Sırf zarar yemin ederim. Hamit'te aynı şekilde top tercihlerini hep yanlış kullanıyor oynadıgı zamanlarda. Yararlı yaptıgı işten fazla zararı var. Nerede duracagına kadar önemlidir ya futbolda Hamit bunları beceremiyor. Eboue - Sabri ikilisi oynasa çok daha iyi olur bundan sonraki maçlarda. Sabri'yi cok begendim. Tam sistemimize uygun bi oyuncu haline gelmiş. Emre Çolak'ta girdikten sonra iyiydi. Savunma da hücum da etkili oldu. Aydın da aynı şekilde. Engin maç eksiğine rağmen oldukça iyiydi. Hamit'ten formayı alması lazım artık. Hamit bu takımda ancak orta sahayı yedekleyebilir. Kanatları değil. Melo'nun kurtarışı çok iyiydi. Taffarel'i de özledigimi farkettim öyle görünce :D
Nedvedmania
Melo Adamsın Beeee !!!
europeanconquer
Bu adamı alın bu adamı bu adamın bonservisini alın bonservisini!!!
Adamsın Meloooo adam adam !!! Yaptığın kurtarışı yiyeyim Meloooooo!
Deus Dominus
24.Kasım.2012, 23:02
Pancu geldi aklıma :D Melo'ya 1 numaralı formayı teslim etsin Muslera.
furkan58
24.Kasım.2012, 23:02
Penaltıyı inanılmaz kötü kullandı Yılmaz Vural'dan dayak yiyordur içerde şuan :)
uAburak89
24.Kasım.2012, 23:04
Adamın dibi Melo :D Emre Çolak'a iyi sövdü Fatih Terim ağzına sağlık.Bu kafayla Emre hiçbir yere varamaz.
Çok daha beterini hakediyor, artık yetti. Göndersinler devre arası oynadığı, oyuna girdiği her maç zarar.
Corpus
Kötü kullandı falan geçelim bunları Melo gelmiş dakika 90' da penaltı kurtarmış gerisine bakmam ben
Helal Olsun Aslan'ıma
Nedvedmania
Çok iyi uzandı Melo. Kupa kazanmış gibi mutluyum ya :D
ReaList
24.Kasım.2012, 23:05
Güzel Kurtarmış da hakem kendini kurtaramamış, Melo'nun çizgide durması gerekiyor Altıpas'a doğru yürüyerek gitmesi değil : )
Ferhat Kiraz
24.Kasım.2012, 23:05
Helal olsun yalnız Meloya ipten aldı takımı :)
futureless
24.Kasım.2012, 23:06
Bol gol kaçırdığı maçta son dakikada penaltıyla puan kaybedecekken çok ekstra bir durumun gerçekleşmesi sonucu kazanınca daha bir sevinmiş olmalı Galatasaray taraftarı, tebrik ederim özellikle Melo'yu.
nannar
24.Kasım.2012, 23:06
yahu nette hemen "penaltıyı çok kötü kulandı" yorumları gelmiş. upload edilen videolarda benim gözüm mü yanlış görüyor? Adam baya bildiğin köşeye vurmuş ama melo köşeyi doğru düşünüp atlamış ve iyi uçarak kurtarmış. Sizin fikirlerinizi bilemem ama belki muslera olsa bu penaltı gol olurdu. bence atanın suçu yok...
uAburak89
24.Kasım.2012, 23:09
yahu nette hemen "penaltıyı çok kötü kulandı" yorumları gelmiş. upload edilen videolarda benim gözüm mü yanlış görüyor? Adam baya bildiğin köşeye vurmuş ama melo köşeyi doğru düşünüp atlamış ve iyi uçarak kurtarmış. Sizin fikirlerinizi bilemem ama belki muslera olsa bu penaltı gol olurdu. bence atanın suçu yok...
Bazılarına göre de tekrar edilmesi lazımmış, boşverin amacı belli yorumların, bu kurtarış şampiyonluğu getirecek. Melo iki maçtır sinyalini veriyordu, resmen döndü, bu kadar akılsıza rağmen pozisyon bulduk biraz tempo yapınca, Selçuk, Hamit, Burak ile çok daha iyi oynayacağız.
fotosuki
Kırmızı kart yanlış karar bence. Sarı olmalıydı.
Nedvedmania
Ortada Melo'nun kaleye geçmesi gibi çok ilginç bir durum varken ne bir hakem ne de Elazığ'lı futbolcuların hiçbiri çizgiye dikkat etmemiş doğal olarak :)
Corpus
24.Kasım.2012, 23:10
Ünal Başgan yine formda :D
footballer33
24.Kasım.2012, 23:10
Güzel Kurtarmış da hakem kendini kurtaramamış, Melo'nun çizgide durması gerekiyor Altıpas'a doğru yürüyerek gitmesi değil : )
Melo, penaltıyı çok iyi çıkardı; yalnız ortalığı bulandırmak gibi olmasın da, penaltı kullanılmadan önce Melo 2-3 adım öne çıkmış. Bunu gören tek kişi, ben değilmişim demek.
furkan58
24.Kasım.2012, 23:11
Bazılarına göre de tekrar edilmesi lazımmış, boşverin amacı belli yorumları
Bazılarına göre değil kurallara göre :) Ama hakem atlamış.
Corpus
24.Kasım.2012, 23:11
Melo, penaltıyı çok iyi çıkardı; yalnız ortalığı bulandırmak gibi olmasın da, penaltı kullanılmadan önce Melo 2-3 adım öne çıkmış. Bunu gören tek kişi, ben değilmişim demek.
Çıktığı mesafe olsa olsa 15 cm dir.
Nedvedmania
24.Kasım.2012, 23:12
Yahu sonuçta çizgide durması lazımdı kural olarak. Kuralı belirten kişiler haklılar.
darkkobal123
24.Kasım.2012, 23:12
Bu kurtarış ile Melo, Galatasaray taraftarlarının gönlünü yeniden almış oldu.
footballer33
24.Kasım.2012, 23:13
Çıktığı mesafe olsa olsa 15 cm dir.
Kuralda cm. sınırlaması mı var?
Neyse, Elazığ böyle devam ederse kümeye gider. Doğru düzgün pozisyona bile giremedi. Yekta ya da Emre, karşı karşıya golleri atsalar o penaltıya da kalmazdı iş.
uAburak89
24.Kasım.2012, 23:14
Elazığsporlu Serdar, Melo abimiz çok güzel kurtardı. :D
futureless
24.Kasım.2012, 23:15
Evet öne çıkıyor da, penaltıların %80 90'ında böyle yapıyor kaleciler, tekrar edilmiyor. Kuralı zaten düzgün uygulamıyorlar, Melo'nun ki ilk de değil son da olmaz, takılacak bir durum değil bence.
Yahu sonuçta çizgide durması lazımdı kural olarak. Kuralı belirten kişiler haklılar.
niye her penaltıda belirtmiyolar bu kuralı orası merak konusu özellikle rüştü penaltılarda çok ileri çıkardı :D
Bordo61Mavi
24.Kasım.2012, 23:15
Bu cizgide durma kuralinin bi standarti yokki Turkiyede ? bi bakarsin tekrarlatiyorlar bi bakarsin oyunu devam ettirmis. Melo iyi almis yinede topu helal olsun.
Corpus
24.Kasım.2012, 23:16
Kuralda cm. sınırlaması mı var?
Neyse, Elazığ böyle devam ederse kümeye gider. Doğru düzgün pozisyona bile giremedi. Yekta ya da Emre, karşı karşıya golleri atsalar o penaltıya da kalmazdı iş.
Kuraldan bahsetmedim ben. 2-3 adım demişsiniz de 15cm ya var ya yoktur. Abartmaya gerek yok. Futbolun içinde birçok kural zaten es geçilebiliyor. Taç kullanım şekilleri, serbest vuruşlara başlama şekilleri vb. Kalecilik ile alakası olmayan biri gelip penaltı kurtarıyorken, 15cm in lafını yapmak bence hiç mantıklı değil. Biraz da futbolun güzel yanlarını görmek lazım.
C h A o S
24.Kasım.2012, 23:16
Melo Kurtardı.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_NVDrALnERg#!
uAburak89
24.Kasım.2012, 23:17
Evet öne çıkıyor da, penaltıların %80 90'ında böyle yapıyor kaleciler, tekrar edilmiyor. Kuralı zaten düzgün uygulamıyorlar, Melo'nun ki ilk de değil son da olmaz, takılacak bir durum değil bence.
Bunu yazacaktım tam da, eline sağlık.
furkan58
24.Kasım.2012, 23:17
Kuraldan bahsetmedim ben. 2-3 adım demişsiniz de 15cm ya var ya yoktur. Abartmaya gerek yok. Futbolun içinde birçok kural zaten es geçilebiliyor. Taç kullanım şekilleri, serbest vuruşlara başlama şekilleri vb. Kalecilik ile alakası olmayan biri gelip penaltı kurtarıyorken, 15cm in lafını yapmak bence hiç mantıklı değil. Biraz da futbolun güzel yanlarını görmek lazım.
Kusura bakmada işine gelince futbolun güzellikleri oluyor işine gelmese kural hatası :)
Corpus
24.Kasım.2012, 23:19
Kusura bakmada işine gelince futbolun güzellikleri oluyor işine gelmese kural hatası :)
Ne alaka ? Örnek göstermeden sallama fikirlerle bana gelmeyin lütfen.
attirson
24.Kasım.2012, 23:19
Bu GS Tv'deki adam da komedi harbiden. :D Reyting yapsın diye koymuslar. :D
http://www.youtube.com/watch?v=mFQZ02Tj_Z0 sizinde işinize gelince kural hatası işinize gelince müthişsin volkan
furkan58
24.Kasım.2012, 23:20
Melo Kurtardı.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_NVDrALnERg#!
Ahaha çok iyi bu adam ya :n: Gençlerbirliği ve Karabük maçlarında konuşamayınca burda bağırarak telafi etmiş :D
footballer33
24.Kasım.2012, 23:21
Futbolun güzelliklerini gayet güzel görebiliyorum. Melo'nun penaltıyı iyi çıkardığını da yazdım. Gerçek bir kaleci gibi atladı köşeye; ama bunlar benim söylediğim şeyleri değiştirmez.
Bunun dışında; bu tarz durumlarda, kuralların anlık uygulandığı düşüncesine de katılıyorum. Belki de aynı olay, bu hafta bir daha yaşanacak ve o penaltı tekrar edilecek, kimbilir?!
furkan58
24.Kasım.2012, 23:22
http://www.youtube.com/watch?v=mFQZ02Tj_Z0 sizinde işinize gelince kural hatası işinize gelince müthişsin volkan
1. Volkan burda ileri 3 adım atıp atlamıyor. 2. si Türkiye maçında dediğin şeye bak ahah nerden laf atsam diye uğraşmışsın ama olmamış ;)
uAburak89
24.Kasım.2012, 23:22
Bu GS Tv'deki adam da komedi harbiden. :D Reyting yapsın diye koymuslar. :D
Ali Ferahbot bildiğim kadarıyla Beşiktaşlı ve yıllardır radyolarda maç anlatır, resmen yaşıyor maçı. Tv'de olması sebebiyle biraz garip tabii.
Muslera haksız atıldı, belki Muslera olsa kurtaramayacaktı penaltıyı. Büyük ihtimal 1 maç ceza alacak ve cezasını Balıkesir maçında çekecek, daha iyisi olamazdı herhalde.
Hakem çok kötüydü, bizim penaltıyı da veremedi Bilica'nın pozisyonunda. Tabii onu kimse konuşmayacak, Melo onu da kurtarmış oldu.
1. Volkan burda ileri 3 adım atıp atmalmıyor. 2. si Türkiye maçında dediğin şeye bak ahah nerden laf atsam diye uğraşmışsın ama olmamış ;)
tek adımda yarım metre atladığı için gerek duymamış heralde aklıma ilk o maç geldiği için onu koydum söyle başka bi penaltı çıkardığı maçı onun linkinide koyalım orda da emin ol çıkıyodur çıkmayan kaleci yok çünkü
footballer33
24.Kasım.2012, 23:26
O değil de, Yılmaz Vural ile Göksu arasında şu an neler yaşanıyor acaba soyunma odasında? :icon_biggrin:
Escochae
24.Kasım.2012, 23:28
Muslera haksız atıldı, belki Muslera olsa kurtaramayacaktı penaltıyı. Büyük ihtimal 1 maç ceza alacak ve cezasını Balıkesir maçında çekecek, daha iyisi olamazdı herhalde.
canere hiç birşey yapmadığı halde 2 maç ceza verenlerin musleraya ne vereceğini gerçekden merak ediyorum
attirson
24.Kasım.2012, 23:28
O değil de, Yılmaz Vural ile Göksu arasında şu an neler yaşanıyor acaba soyunma odasında? :icon_biggrin:
Canı sagolsun dedi. :D
futureless
24.Kasım.2012, 23:29
Oyuncu tam topa vururken öne çıkıyor Volkan, kural ihlali yok burada, benzer örnek olarak vermek yanlış olur. Ama benzerleri illa ki bulunur Volkan'a ait.
europeanconquer
24.Kasım.2012, 23:30
Tartışmanızı yiyeyim ya :n:
uAburak89
24.Kasım.2012, 23:30
canere hiç birşey yapmadığı halde 2 maç ceza verenlerin musleraya ne vereceğini gerçekden merak ediyorum
2 maç verirler itiraz ederiz son adam değil, 1'e düşer. Ya da direk 1 maç verirler. Caner'in hakkı yendi diye Muslera'nın ki de yenecek diye bir şey yok sonuçta.
Nedvedmania
24.Kasım.2012, 23:31
Ahaha :D Twitterda takip ettiğim Fransız birisi vardı Juventus'u destekleyen. O bile Melo'nun kurtarışını RT yapmış. Dünyanın haberi var olaydan :D
Oyuncu tam topa vururken öne çıkıyor Volkan, kural ihlali yok burada, benzer örnek olarak vermek yanlış olur. Ama benzerleri illa ki bulunur Volkan'a ait.
tekrar tekrar izledim topa vurmadan önce çıkıyo saliseler var büyük ihtimal direk farkedilcek bişey değil tabiki aklıma gelen ilk penaltı olduğu için koydum dediğin gibi önemli olan benzer pozisyonların olması sanki ilk defa bi kaleci penaltıda öne çıkmış gibi tekrar edilsin diye yaygara çıkarmak yanlış
Nedvedmania
24.Kasım.2012, 23:32
MELO : "Daha önce Racing Santander'de kaleye geçmiştim. O zaman da Ronaldinho atıyordu..."
Felipe Melo: "O anki kararı vermemin tek sebebi bence sadece Tanrı, o an içimden kaleye geçmek geldi"
Felipe Melo: Taffarel mükemmel bir kişilik. Penaltı sonrası faul atışında barajı kurmamda bana ne yapmam gerektiğini anlattı kale arkasından
Melo: Taraftara teşekkür ediyorum. Sezona iyi başlamamıştım ama taraftar hep yanımdaydı. Bu kurtarış ekstra motivasyon oldu.
futureless
24.Kasım.2012, 23:35
tekrar tekrar izledim topa vurmadan önce çıkıyo saliseler var büyük ihtimal direk farkedilcek bişey değil tabiki aklıma gelen ilk penaltı olduğu için koydum dediğin gibi önemli olan benzer pozisyonların olması sanki ilk defa bi kaleci penaltıda öne çıkmış gibi tekrar edilsin diye yaygara çıkarmak yanlış
Peki. Her neyse. Benim asıl fikrim yukarıda yazıyor zaten olayla ilgili, farklı şeyler söylemiyoruz.
RaSenGan
24.Kasım.2012, 23:39
http://img651.imageshack.us/img651/6452/bg4ez7.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/651/bg4ez7.jpg/)
davidvilla
24.Kasım.2012, 23:41
Tartışmanızı yiyeyim ya :n:
Aynen
Adam efsane oldu ya, hakikaten muthisti. Şimdi öne cıktı tekrar edilmedi diye hakemler bilmemne aynı muhabbetler.Ama adam orada efsane oldu an itibariyle dünyadaki ajanslara da görüntüler düşüyor.
Benim en çok güldüğüm ise top dışarı cıkmamış adam orada pitbul yapıyor harikaydı ya, futbol bu işte akşam akşam ne eğlendim ya, eyvallah melo.
uAburak89
24.Kasım.2012, 23:41
Babam yüzünden ntvspor'u izliyorum, gülmek isteyen Galatasaray'lılara tavsiye ederim. :)
Programdan başlıklar, Melo öne çıktı, ifadeler dünyada ilkmiş gibi. Göksü gibi genç oyuncu penaltı atmalı mı, 27 yaşında Göksu. Taffarel kale arkasına geldi, ihlal var. Maç tekrar edilmeli, Melo'ya kırmızıya kadar gidecek neredeyse. :D
Bu arada ikinci yarı 4-3-3 oynadık sonunda, 1-2 oyuncu farkıyla denenebilir gözüküyor.
TeNaciOUS MidFieLdeR
24.Kasım.2012, 23:51
kurtarisin etkisiyle ve bunun buyusuyle hakem bence olayi iyi suzememis. melo ilerde karsilamis penalti atisini, ancak yine de kurtarisi muazzam. tabii ki tarihe gececek bir kurtaris oldu. panter pancudan sonra melo da katildi bu listeye. con ender olan seyler bunlar, melonun atlayisi falan cok klas. ufuk yine 3.kaleci olacak galiba bundan sonra (:
RaSenGan
24.Kasım.2012, 23:54
Babam yüzünden ntvspor'u izliyorum, gülmek isteyen Galatasaray'lılara tavsiye ederim. :)
Ahaha Güntekin Onay fena olmuştu :D Ligte atılan penaltıların hemen hemen hepsinde kaleci önde ama Melo çıkınca sorun oluyor :D Bir de 1,5 metre demiyolar mı şaka gibi :D Adam 1,5 adım falan çıktı öne :D
uAburak89
24.Kasım.2012, 23:56
Ahaha Güntekin Onay fena olmuştu :D Ligte atılan penaltıların hemen hemen hepsinde kaleci önde ama Melo çıkınca sorun oluyor :D Bir de 1,5 metre demiyolar mı şaka gibi :D Adam 1,5 adım falan çıktı öne :D
Böylesi çok daha iyi, çok daha eğlenceli, çok daha keyifli. Bilgisayarımı kıracak noktadan, sebepsizce gülecek noktaya geldim, aklıma sürekli Melo'nun kurtarış sevinci geliyor, tutamıyorum kendimi. :D
Böylesi çok daha iyi, çok daha eğlenceli, çok daha keyifli. Bilgisayarımı kıracak noktadan, sebepsizce gülecek noktaya geldim, aklıma sürekli Melo'nun kurtarış sevinci geliyor, tutamıyorum kendimi. :D
ama yapmayın melo o pozisyonda 2. sarıdan atılmalıydı :D
RaSenGan
25.Kasım.2012, 00:00
Aynen :D Bakalım Balıkesirspor maçında kalede Ufuk mu olacak Melo mu :zuhaha
europeanconquer
25.Kasım.2012, 00:02
Yahu bende üzülüyordum Muslera Gaziantep maçında olmayacak diye :D Balıkesir maçını unutmuşum.Oh be :D
Suicider
25.Kasım.2012, 00:04
Keşke Melo'nun attığı adımlar kadar verilmeyen penaltımız da konuşulsa.Tebrikler takımıma efsane bir maç oldu.
attirson
25.Kasım.2012, 00:10
Taffarel'in kale arkasına gecmesinde kural ihlali varmıs.
uAburak89
25.Kasım.2012, 00:12
Para cezası verirler, ödenir sıkıntı yok. :)
Melo daha önce de Santander forması giyerken kaleye geçmiş, Ronaldinho atmış golü tabii ama yine aynı köşeye atlamış o günde. Bu sefer doğru köşeyi bulması bizim adımıza harika oldu.
MeliksahAydogan
25.Kasım.2012, 00:14
Programdan başlıklar, Melo öne çıktı, ifadeler dünyada ilkmiş gibi. Göksü gibi genç oyuncu penaltı atmalı mı, 27 yaşında Göksu. Taffarel kale arkasına geldi, ihlal var. Maç tekrar edilmeli, Melo'ya kırmızıya kadar gidecek neredeyse. :D
Bu arada ikinci yarı 4-3-3 oynadık sonunda, 1-2 oyuncu farkıyla denenebilir gözüküyor.
Desene , yandaş medyalığını açık açık gösteriyor Ntvspor yine :D
Özgür Çetin
25.Kasım.2012, 00:21
Maç hakkında konuşmayacagım.Yekta ve Sabri beni mutlu etti iyi oynadı.
Meloya gelimnce; dikkatli bakın uçmadı top ayaktan çıkana kadar bekledi tahmin etti ve zıpladı pitbullunuda yaptı:=)
Mutluyum kesinlikle..
Özgür Çetin
25.Kasım.2012, 00:22
Taffarel'in kale arkasına gecmesinde kural ihlali varmıs.
:) Para cezası gelecek sadece
Corpus
25.Kasım.2012, 00:29
Para cezası verirler, ödenir sıkıntı yok. :)
.
Ali Ağaoğlu mode on :D
Parası neyse veririz
Walter Sakana
25.Kasım.2012, 00:36
Caner haksız bir kırmızı kart gördü. Bunda hepimiz hemfikiriz.
Alttaki videoda 1:00'dan itibaren Caner'e dikkat et:
Caner
Haksız kırmızı kart görmek yapılan hareketi meşru kılmaz. Engin de kendi çapında haklıydı ona bakarsan. Ve bu hareketin cezası 2 maç ise asıl isyan etmesi gereken biziz. Hele hele rakip oyunculara hem saha içinde hem saha dışında çekiçle saldıran Serhat Akın'a bile 8 maç veriliyorken Engin'e 11 maç verilmesi gibi bir örnek varken önümüzde. Engin'in hakemin yakasını tutmasıyla Caner'in hakemin kolunu itmesi arasında ne gibi bir fark var tartışılır. Kaldı ki Caner'in bu hareketi görmezden gelindi. Kırmızı kart öncesi ve sonrası hakeme yönelik sözleri nedeniyle ceza aldığı yazıyor. Aykut Kocaman'ın sahaya girmesi de yok sayıldı. Maç sonrası açıklamaları nedeniyle ceza verilmişti, o da kalktı.
Ha şu var, ben olsam ben de deliririm, belki hakeme saldırabilirdim bile. İnsan o tür bir haksızlığa uğrayınca çıldırıyor çünkü, kolay değil kendini kontrol etmek. Ama ne olursa olsun kurallar açık.
Caner çok haksız bir kırmızı kart gördüğü için Aykut Kocaman'ın sahaya girmesi, açıklamaları ve Caner'in bu hareketi nedeniyle ceza almaları gerektiği konusunu dile getirmedik. Meireles'in ikinci sarıdan atılması gereken pozisyonu da aynı şekilde. Fakat sürekli böyle Galatasaray kayırılıyor tarzı taş atmalarınız bitmiyor maalesef.
2011/12 sezonu kırmızı kart sayıları (Avrupa maçları hariç):
Beşiktaş: 10
Galatasaray: 8
Trabzonspor: 6
Fenerbahçe: 3
2012/13 sezonu kırmızı kart sayıları (Avrupa maçları hariç):
Beşiktaş: 3
Galatasaray: 2
Fenerbahçe: 1
Trabzonspor: 0
Hani 1 kırmızı kart için o kadar yaygara koptu ya geçen hafta, o açıdan paylaşayım dedim... Biz ne haksız kırmızı kartlar gördük geçen sezon. Hele o Gaziantep maçında Servet ve Sabri'nin gördükleri... Muslera'nın Karabük'te gördüğü...
Burdan sonrası sana değil, ortaya yazdığım şeyler:
Her olayda imalı veya açık açık Galatasaray'a sallayanlara tokat gibi bir haftayı geride bırakıyoruz. Nurullah Sağlam'ın cezasının ertelenmesi ve Aykut Kocaman'ın cezasının kalkmasının ardından bu penaltı ve kırmızı kart bonus oldu.
Fakat görüldüğü gibi bazı arkadaşlar yeni stratejiler geliştiriyorlar :) Melo öne çıkmışmış, Taffarel kale arkasındaymış... bitmeyecek.
uAburak89
25.Kasım.2012, 00:38
Ali Ağaoğlu mode on :D
Parası neyse veririz
http://beta.eksisozluk.com/entry/31064188
Ben bunu kaçırmışım ya, izleyen arkadaşlar gerçek mi bu ? :D
Lucas Neill
25.Kasım.2012, 00:40
Melo öndeymis
http://img39.imageshack.us/img39/5536/g7uby.jpg (http://img39.imageshack.us/i/g7uby.jpg/)
davidvilla
25.Kasım.2012, 00:41
bi tarafta melo bi tarafta volkan bir de buna bakın, ikisi de tr ligindenmiş paylasan öle dedi
http://s1.directupload.net/images/121124/zejvkv5x.swf
zeck17
25.Kasım.2012, 00:44
Size kalecilerin öne çıkması ilgili milyonlarca örnek verebilirim tarihte penaltılara giden maçları izleyin milyonlarca görürsünüz
ve bu tarihe geçecek günü böyle karalamaya çalışmayın kaç futbolcu 90.dakikada penaltı kurtarmış bildiğim tek baselli petric yapmış
ReaList
25.Kasım.2012, 00:48
bi tarafta melo bi tarafta volkan bir de buna bakın, ikisi de tr ligindenmiş paylasan öle dedi
Öncelikle Volkan'ın kurtardığı penaltı Türkiye Avusturya maçından.
İkincisi rakip topa vurduğu an öne atlamakla, rakip topa vurmadan öne doğru yürümek bir olmasın (:
Bu konuda başlığa bu durumla ilgili mesajı ilk ben attım diye bunu yazdım ve ekliyorum, Kural hatası mı ? Evet Kural hatası. Peki ligimizde bunu kaleciler yapmıyor mu ? Yapıyor. Yani Kaleciler böyle yapıyor diye hata, hata değildir diyemeyiz. Bazı hakemler iyi süzüyor ve tekrarlatıyor bazıları devam ettiriyor, hakem insiyatifi. Özellikle şu "oyuncunun kart işareti yapmasındaki tutarsızlık" kadar tutarsız bir mevzu.
ForsakeN
25.Kasım.2012, 00:52
Caner'in etmediği küfürden gördüğü kırmızı kart sonrası tepkisiyle Engin'in gördüğü kırmızı karta verdiği tepkileri karşılaştırmak bile abestir
Lucas Neill
25.Kasım.2012, 00:56
Herkes sinirlendigine göre Melo yavastan eski formuna ulasmaya baslamis
C h A o S
25.Kasım.2012, 00:57
İkide bir bu videoyu izliyip duruyom.Sen çok yaşa Ali Ferahbot.
_NVDrALnERg
Artul
25.Kasım.2012, 01:00
Hakem zaten kariyerinin en kötü maçını yönetti. Galatasaray'ın net bir penaltısı verilmedi, Faubert'in Aydın'a yaptığı hareket net kırmızı kart gerektiriyordu. Elazığ'ın kazandığı penaltıda kaleye Melo geçince hakem resmen batırdı. :D
Sonuç olarak penaltı net penaltıydı. Bana kalırsa Muslera'ya verilen kırmızı kartta doğru.. Penaltıyı atan Göksu gayet iyi vurdu ama şans bizden yanaydı, Melo'da köşeyi doğru tahmin ederek iyi bir kurtarış yaptı.. Olayları fazla büyütmenin bir anlamı yok.. ;)
Corpus
25.Kasım.2012, 01:01
http://beta.eksisozluk.com/entry/31064188
Ben bunu kaçırmışım ya, izleyen arkadaşlar gerçek mi bu ? :D
"tv arşivi" ni açıp izledim biraz ama rastlayamadım. Hatta Rıdvan sürekli tekrar edilmeli diyor. Pek zannetmiyorum.
Walter Sakana
25.Kasım.2012, 01:01
Herkes Melo konusuna odaklandığından penaltı ve kırmızı doğru muydu değil miydi kaynadı arada. Ben izlediğim kadarıyla penaltı kararının yanlış olduğunu düşünüyorum. Oyuncu topa dokunamıyor, Muslera'ya belli belirsiz çarpıp yön değiştiriyor top. Ardından çarpıştılar. Penaltı verildikten sonra kırmızı doğru olabilir ona lafım yok ama penaltı kararı yanlıştı bence...
@ForsakeN
Haksız kırmızı kart gören oyuncu hakemi dövebilir ve bunu yaparsa ceza almamalı o zaman, öyle mi? Her türlü hakka sahiptir yani. Hatta niye kırmızı kartla sınırlıyoruz. Hakemin her yanlış kararında oyuncular saldırsınlar hakeme ve ceza almasınlar. En mantıklısı bu olur...
Artul
25.Kasım.2012, 01:04
Herkes Melo konusuna odaklandığından penaltı ve kırmızı doğru muydu değil miydi kaynadı arada. Ben izlediğim kadarıyla penaltı kararının yanlış olduğunu düşünüyorum. Oyuncu topa dokunamıyor, Muslera'ya belli belirsiz çarpıp yön değiştiriyor top. Ardından çarpıştılar. Penaltı verildikten sonra kırmızı doğru olabilir ona lafım yok ama penaltı kararı yanlıştı bence...
Pozisyonu tekrar izlemekte fayda var, maç esnasında tam anlayamıyor insan. Musleranın kolları ve elleri direkt olarak rakibin bacaklarına doğru iniyor. Baya sert bir müdahale var yani orda. Bana kalırsa penaltı da kart da doğru..
davidvilla
25.Kasım.2012, 01:05
Öncelikle Volkan'ın kurtardığı penaltı Türkiye Avusturya maçından.
İkincisi rakip topa vurduğu an öne atlamakla, rakip topa vurmadan öne doğru yürümek bir olmasın (:
Bu konuda başlığa bu durumla ilgili mesajı ilk ben attım diye bunu yazdım ve ekliyorum, Kural hatası mı ? Evet Kural hatası. Peki ligimizde bunu kaleciler yapmıyor mu ? Yapıyor. Yani Kaleciler böyle yapıyor diye hata, hata değildir diyemeyiz. Bazı hakemler iyi süzüyor ve tekrarlatıyor bazıları devam ettiriyor, hakem insiyatifi. Özellikle şu "oyuncunun kart işareti yapmasındaki tutarsızlık" kadar tutarsız bir mevzu.
O videonun normalini izledim sen avusturya diyince,, gayet de topa vurmadan öne cıkıyor volkan da.
Neyse dediklerinde de haklısın evet böyle bir kural var ama dunyanın her yerinde hakemler gözden kacırıyor cok tartışmalı bir kural zaten.
He bu arada yerdeki adama kırmızı gösterilmez.
Oyuncu sakatlanıp cıkarsa yedek klubesine dogru gösteriyorsun takım kaptanına bilgi veriyorsun.
Oyuncu ayağa kalkmadan o kırmızıyı gösteremezsin. Trtspor'da bunyamin gezer gösterirsin diyor ama Collina öyle demiyor. Ben de o zaman bazı arkadaslarınki gibi bir tarzla baglayayım. Hakem bize karşı öyle hırslı ki Muslera'ya yerdeyken kırmızı gösteriyor. Bunun sonu yok...
Ralph
25.Kasım.2012, 01:06
O değilde Yılmaz Vural hocanın yüzü ne zaman gülecek arkadaş yahu :D Dünya adama karşı dönüyor sanki.
ForsakeN
25.Kasım.2012, 01:08
@ForsakeN
Haksız kırmızı kart gören oyuncu hakemi dövebilir ve bunu yaparsa ceza almamalı o zaman, öyle mi? Her türlü hakka sahiptir yani. Hatta niye kırmızı kartla sınırlıyoruz. Hakemin her yanlış kararında oyuncular saldırsınlar hakeme ve ceza almasınlar. En mantıklısı bu olur...
Bir kere Engin'in aksine Caner, gökten inen kırmızı kart sonucu hakeme saldırmadı. O gösterdiğiniz anlık hareket dışında fiili bi müdahalesi yok. Mesela yakasından tutupta 5 metre sürüklemedi hakemi.
Gördüğü kırmızı kart onun hakeme istediğini yapacağı anlamına tabiki gelmez ama o olay ile hakettiği kırmızı kartı görüpte hakemi tartaklayan bir adamın şartlarını karşılaştırmak saçmadır, daha uygun kelime gelmedi aklıma
davidvilla
25.Kasım.2012, 01:12
Mesela yakasından tutupta 5 metre sürüklemedi hakemi.
işte o 11 maç oluyor diğeri 2 maç oluyor. Anladın umarım.
sarianet
25.Kasım.2012, 01:13
Fatih terime ne ceza verilecek merak ediyorum
davidvilla
25.Kasım.2012, 01:16
hakettiği kırmızı kartı
bu da tartışılır. Ne dedi engin orada sen duydun mu ?
uAburak89
25.Kasım.2012, 01:16
Hiç bir ceza verilmeyecek, kendi oyuncusuna bacaksız ... dedi diye neyin cezasını verecekler ki ? Boş beklentilere girmeyin. :)
davidvilla
25.Kasım.2012, 01:19
Melo "Marca" nın internet sitesinde;
http://www.marca.com/2012/11/24/futbol/futbol_internacional/1353788254.html
ReaList
25.Kasım.2012, 01:21
Hiç bir ceza verilmeyecek, kendi oyuncusuna bacaksız ... dedi diye neyin cezasını verecekler ki ? Boş beklentilere girmeyin. :)
Eğer hakem notlarına, gözlemci raporlarına veya tv kayıtları destekli karara bağlanırsa verilir. Emre Belözoğlu boğaz kesme hareketi yaptı diye TV destekli kararla ceza yemedi mi ? Ümit Karan topu sahada tutamayıp taca çıkınca topa küfür etmekten dolayı ceza yemedi mi ? O zaman herkes maç içinde kendi takımındaki oyuncularla küfürlü konuşsun, bassın küfürü, gör o zaman curcunayı : )
Nocna Mora
25.Kasım.2012, 01:25
bence bu acıklıyor herşeyi. kural hatası diyip bu muhteşem kurtarışı küçümsemek yanlış
Corpus
25.Kasım.2012, 01:26
Eğer hakem notlarına, gözlemci raporlarına veya tv kayıtları destekli karara bağlanırsa verilir. Emre Belözoğlu boğaz kesme hareketi yaptı diye TV destekli kararla ceza yemedi mi ? Ümit Karan topu sahada tutamayıp taca çıkınca topa küfür etmekten dolayı ceza yemedi mi ? O zaman herkes maç içinde kendi takımındaki oyuncularla küfürlü konuşsun, bassın küfürü, gör o zaman curcunayı : )
Emre Belözoğlu'ndan örnek vermeyin bence. Milyonlarca terbiyesizliği varken arada ceza almış çok mu ?
uAburak89
25.Kasım.2012, 01:27
Hakemler o esnada penaltı pozisyonuna odaklanmışlardı. Gözlemcinin de raporuna falan yazacağını sanmıyorum. Boğaz kesme hareketi ile aynı şey değil, aferin Emre aferin diyor sonra da sövüyor. Çok değil 1-2 hafta önce Yılmaz Vural ana avrat düz gitti yine kendi oyuncusuna hatta onu kınadım bu forumda -bugün Fatih Terim de Emre yerine başkasına sövse onu da kınarım ama Emre artık baydı- Yılmaz Vural'a yaptırım yokken Fatih Terim'e de ceza falan gelmez. Ayrıca, zaten pek çok teknik direktör oyuncusuna küfürlü konuşuyor. :)
ReaList
25.Kasım.2012, 01:31
@Corpus @uAburak89
Ben Emre Belözoğlu doğru yaptı yanlış yaptı demedim : )
TV görüntüleriyle de ceza veriliyor.
Değil kendi oyuncuna küfür etmek, topa bile küfür etsen ceza veriliyor.
Diye 2 örnek gösterdim, Yani kazara yarın Fatih Terim PFDK'ya sevkedilse niye sevkedildi ki diye sorgulamadan önce örnekleri olduğunu bilmek gerek diye yazdım.
furkan58
25.Kasım.2012, 01:31
Emre Belözoğlu'ndan örnek vermeyin bence. Milyonlarca terbiyesizliği varken arada ceza almış çok mu ?
Kıyasladığımız kişi Fatih Terim olunca Emre'den örnek vermek yanlış olmuyor. İkisininde terbiyesizliği var ne de olsa dimi :)
uAburak89
25.Kasım.2012, 01:35
Emre fazla göze batıyordu, sürekli çenesi çalışıyordu zaten ondan başka TV görüntüsünden ceza alan yok, Ümit'i görmemişim, Sivas maçını diyorsan orada da yan hakem üzerine alındı diye hatırlıyorum sanki, yine de maç içinde aldı cezasını sebebi ne olursa olsun. Küfürü meşrulaştırmaya çalışmıyorum ama ben sevk edileceğini falan sanmıyorum. Maç esnasında uyarı almamış, tribüne gönderilmemiş, maç sonrası açıklamasında bir şey yok, Lig Tv o anları yakaladı diye ceza vereceklerini sanmıyorum. Olursa da yapacak bir şey yok tabii.
Walter Sakana
25.Kasım.2012, 01:39
Pozisyonu tekrar izlemekte fayda var, maç esnasında tam anlayamıyor insan. Musleranın kolları ve elleri direkt olarak rakibin bacaklarına doğru iniyor. Baya sert bir müdahale var yani orda. Bana kalırsa penaltı da kart da doğru..
Ben zaten birkaç kez izlemeden yazmam pozisyonlar hakkındaki fikrimi. Burada yaygara koparken ben pozisyonları defalarca izlemekle meşgulümdür genelde :) Maç sırasında veya bittikten hemen sonra yazmadım, tv de özetini izledim, netten özetini izledim, geri sarıp birkaç kez izledim. Oyuncuya bakıyorum topa dokunmuyor ama top yön değiştiriyor. Muslera'nın göğsünü sıyırıyor sanki. Muslera'yı dikkatle izliyorum, tüm niyeti topa. Rakibin dizi kaşına geliyor. Rakibe müdahalesi tamamen çarpışma sonucu, kasıtlı bir engelleme yok. Bence penaltı değildi ama tabi bunlar kendi görüşüm. Sen penaltı olduğunu düşünüyorsun, saygı duyuyorum.
nouma16
25.Kasım.2012, 02:28
penaltının tekrarlanması lazım kural bunu söylüyor ama çok fazla uygulanan bir kural değil.
OrcunFB
25.Kasım.2012, 02:52
Çok uygulanan bir kural değil ama tabii ki ihlal var ortada penaltı tekrar edilmeliydi.
mwaru
25.Kasım.2012, 03:18
Melo'nun pozisyonu hatalı ve tekrarlanmalı ama bırakın da böyle güzellikleri görelim futbolda mesela geçen sezon Galatasaraya Sow'un attığı gole hakem faulü verebilirdi denildi fakat hakem vermedi ve böyle güzel bir golü gördük.Fatih Terim kendi oyuncusuna nasıl küfür ediyor öyle.Ben futbolcu olsam kabullenemezdim heralde.İğrenç bir durum.
Kaan Souza
25.Kasım.2012, 03:47
Penaltı kararı da doğruydu kart da .Muslera nasıl böyle bir hata yaptı anlamadım bodoslama girdi resmen.Penaltıya gelince evet ihlal var ama kural olarak kitapta kalan bir kural.Diğer liglerde de çok nadir uygulanıyor.Melo'ya gelene kadar Volkan'ın penaltılarına bakılabilir onun da böyle atlayışları var.
Fatih Terim'in küfürüne gelince futbolcu olsam yediremem , yakışmadı ama hak veriyorum.
Kaka Leite
25.Kasım.2012, 05:05
Kural hatası falan hikaye, 2-3 kere izledim gayet güzel çıkardı şahsen ben zevk aldım izlerken :)
Bu arada Terim'in bu davranışları hoş değil.
europeanconquer
25.Kasım.2012, 10:20
Sizin de futbolcularınız her maç en az 5-6 tane net pozisyon kaçırıyorsa birde son dakika da penaltı olmuş ve kaleciniz kırmızı kart görmüşse sizde penaltıdan önce o kadar basit pozisyonu kaçıran oyuncunuza küfredersiniz.Tabi yaptığı doğru demiyorum ancak insanda da bir sabır var.
Edit:
Youtube'da yabancı birinin eklediği videoya yazılan yorum ;
Still better goalkepper than Valdes
Roleta51 10 saat önce 114
:n:
KanaKe
25.Kasım.2012, 12:50
melo penaltiyi kurtardi ya :) seneyede kesin takimda kalir sirf bu penalti yüzünden
MeliksahAydogan
25.Kasım.2012, 12:55
melo penaltiyi kurtardi ya :) seneyede kesin takimda kalir sirf bu penalti yüzünden
O kadarda değil :) Önce bi kendini bulsun geçen seneki Melo gibi oynamaya başlasın + yabancı sınırı düşüyor bir çok farklı kriter var bakalım Fatih Hoca'nın kararı ne şekilde olacak.
zeck17
25.Kasım.2012, 13:44
Abi nedir bu penaltının tekrarlanması isteği kaleci değişti diye 2 penaltı mı atılması gerekiyor alla alla :D
Walter Sakana
25.Kasım.2012, 13:56
Verilmeyen penaltımız (video):
http://www.ligtv.com.tr/haber/penalti-var-mi-39
Suicider
25.Kasım.2012, 14:15
Hala Melo üzerinden 'köpek' esprileri yapmaya çalışanlar var sosyal medyada. Biraz daha yaratıcılık lütfen miladı doldu onun.
Alicanfmfan
25.Kasım.2012, 14:29
Hiç bir güç o penaltıyı tekrarlatamazdı, çok net. Rakibinin kalecisi atılmış yerine bir oyuncu geçip penaltıyı kurtarıyor hakemde çok iyi biliyor iki üç adım attığını ancak o anki psikoloji ile böyle tekrar kararını hayatta veremez.
furkan58
25.Kasım.2012, 14:32
Hiç bir güç o penaltıyı tekrarlatamazdı, çok net. Rakibinin kalecisi atılmış yerine bir oyuncu geçip penaltıyı kurtarıyor hakemde çok iyi biliyor iki üç adım attığını ancak o anki psikoloji ile böyle tekrar kararını hayatta veremez.
O zaman psikolojik baskı > kurallar öyleyse düdüğünü assın üstesinden gelebilecekler hakem olsun :)
Alicanfmfan
25.Kasım.2012, 14:35
Herşeyi kural olarak görüyorsunuz öyle mi ? Eğer hakemler her maç o katı kuralları uygulasalar kimleri tatmin edecekler. Kuralları elbette uygulayacaklar ancak, kuralları uygulerken futbolun psikolojisinede bakacaksın.
Ayrıca Emre Çolak'a değinmek istiyorum. Topu alınca muhakkak ekseni etrafında bir tur, kaleyi müsait bir yerden gördüğü zaman topu illa sol ayağına getirme gibi huyları gün geçtikçe ilerliyor. Son dakikalarda ki pozisyonu ise herkesi çıldırtmıştır eminim.
uAburak89
25.Kasım.2012, 15:02
Melo takımda kalacaksa penaltı kurtardığı için, performans sebebiyle kalacaktır. Fatih Terim'in dediği gibi Galatasaray bir oyuncuya iyi dans ediyor diye para vermez. Bir maçlık değerlendirme ile sezona bakamayız, öyle olsa bu sezon Melo hala içerde, hala takım arkadaşlarına, teknik heyete, taraftara borçlu konumda.
ManU maçında dönüş sinyalleri veren Melo, dün akşam maçın genelinde takımın en iyisiydi. Kanatlara attığı paslar, savunmadaki kritik hamleleri dikkat çekiciydi. Zaman zaman stoperlerin arasına girerek takımı rahatlattı, üzerine koyarak devam ederse yediğimiz gol sayısında ciddi bir düşüş olacaktır.
Takımın diğer iyi ismi de Sabri'ydi. Futbolu özlemiş belli ki, çok verimli bir oyun ortaya koydu, Eboue'nin yokluğunun sıkıntı yaratmayacağının sinyalini verdi.
Golü atan ancak boş kaleye de net bir golü kaçıran Yekta, hırsının kurbanı oluyor. Oynamak istediği belli, gol atmak istiyor, koşular yapıyor hepsi tamam ama o pozisyonda daha elverişli olan Umut'u görmesi lazım, takım öncelikli olmalı, Yekta'nın bireysel hırsları değil. Yine de Selçuk'a alternatif en önemli isim takımdaki.
Ulu Johan formsuz, sakatlığından olsa gerek, o takım için çok önemli bir oyuncu, en kısa zamanda formunu yakalaması lazım. Balıkesir maçında oynar umarım.
Takımın kötüleri, Amrabat, Emre, Cris, Hakan Balta. Sonradan girenler takımı geriye çekiyor, oysa kenardan gelenin dinamizm getirmesi gerek. Amrabat bana Stoch'u hatırlatıyor, Fenerbahçe maçlarına bakarken de sürekli Amrabat'ı hatırlıyorum. İki oyuncu da anlamsız ortalar yapıyor, bir amacı yok, orta yapmış olmak için veya sağ ayağına alıp şut çekiyor, üstelik Amrabat'ın şutları o kadar da iyi değil. Amrabat ancak 2-0'dan sonra kontra atak için girmeli oyuna, 0-0, 1-0 veya geride olduğumuzda takım sanki bir kişi eksik. ŞL maçlarında nispeten iyi o da piyasa yapmak için bence, gerçi bu saatten sonra kim alır Amrabat'ı, boş hayaller bunlar.
Cris çok tuhaf hatalar yaptı dün, kendince ofsayt taktiği uyguladı, çok bozdu savunmayı. Emre Çolak'tan asla üst düzey futbolcu olmaz, sağ ayağı hiç yok. Onu savunmak çok kolay, tek top oynayamıyor, semazen misali dönüyor, topu eziyor. Gereksiz faullerinden bu sezon yediğimiz gol sayısı 2 ya da 3, bu takımın oyuncusu değil Emre. Sol kanatta Engin oynamalı artık, Engin, Selçuk, Melo, Hamit bu orta saha en iyisi olacak bence. Engin fizik olarak hazır değil ama teknik ölmüyor, dün hiç de fena oynamadı.
Son olarak merak ettiğimiz 4-3-3'ü 45 dakika görebildik sonunda, rakip kötüydü yanıltıcı olabilir ama oyunu rakip sahaya yıktık resmen, dün penaltımız verilse çok net 3 pozisyonu kaçırmasak çok net bir skorlar dönebilirdik, üstelik bunu sadece 30 dakikalık performans ile elde edecektik rotasyon faktörünü de göz ardı etmemek gerek.
Rakipleri üzdük dün akşam ama bazı yorumlar hakikaten komik olmaya başladı artık, Beşiktaş'lı Güntekin ve Fenerbahçe'li Rıdvan'ı izleyip maçı izlemeden ahkam kesiliyor. Burak Yılmaz hat-trick yaptığında gol sevinci eleştiriliyor, o sevinç Ronaldo'dan önce de yapılıyordu oysa ki. Melo'nun lakabı pitbull ve adam bu şekilde seviniyor, bunda da kimseyi bir aşağılama yok, insanlar özgür istediklerini yaparlar.
Ligimizde her sene en az 10 penaltıda kural hatası oluyor, sadece çizgide kalmama değil, ceza sahasına girişler de oluyor, ama sadece bizimki konuşuluyor. Taffarel'in orada olması irdeleniyor. Teknik direktör sahaya girince cezası 50 bin ise, Taffarel'in ki 100 bin olsun, herkesin gönlü olsun. Fatih Terim oyuncusuna küfür ediyor, aslında bakarsak bacaksız p.. lafı, ortalığın yıkıldığı kadar bir küfür bile değil, hakeme küfür etti diyorlar. Yılmaz Vural küfür ederken, ben burada yazarken tepki vermeyenler, şimdi iğreniyorlar, yargılıyorlar. Fatih Terim Emre oyuna girerken bir baba misali tane tane anlattı ona yapması gerekenleri, bunların swf.si yok ama maçı izleyenler gördü. ntvspor'un yaptığı dibine kadar taraflı programı izleyerek gaza gelerek yazılanlar trajikomik, ülkemizde çoğu futbolcudan fazla para kazanan Rıdvan Dilmen, sözde iyi yorumcu, objektif olan bu ismin, Fenerbahçe dışında çoğu takım hakkında fikri bile yok. Avrupa futbolunu geçin, Türk futboluna hakim değil. Antalyaspor'un Kadıköy'de kazandığı maçtan sonra programda, Güntekin merak ettim, üşenmedim Antalya'nın bir maçının özetini izledim diyebilen bir adam ulema ilan ediliyor, iki gazetede yazı yazıyor, yorumları sitelerde son dakika, sıcak haber oluyor. Yazık gerçekten.
BaFraLı
25.Kasım.2012, 15:46
Kural hatası falan hikaye. Dünya üzerinde bu tip olaylar çok az oluyor, olanlarıda incelerseniz genelde 1-2 adım çıktıklarını görürsünüz, kaleye geçen futbolcunun.
2006 yılında Basel maçında da olmuş aynı olay. Petric'te 1-2 adım öne çıkıyor, doğal olarak hakemlerde görüyorlar ama es geçiyorlar genelde.
Fatih Terim'in Emre Çolak'a ettiği küfür hiç hoş değil ama herşeyinde bir sınırı var. Maç içerisinde gayet normal Fatih Terim'in o heyecanla, maç kazanma isteğiyle falan küfür etmesi. Ama bencede çok çok yanlış küfür etmesi.
Özgür Çetin
25.Kasım.2012, 16:09
Kımse kusura bakmasın ben şunu anladım..Melo penaltıyı tutunca herkesin zoruna gitti. Aynı penaltıyı Muslera tutsa ve ileri çıksa yada Melo o golü yese ileri çıktı penaltı tekrarmı edilmeli diyeceklerdi.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/644130_306943336087701_1736993702_n.jpg
Bende kaleciydim arkadaşlar lisanslı oynadıgım dönemlerde kalecinin bir adım buda 1 metre öne gelme hakkı var.. Sadece seri penaltı atışlarında hakem tekrarlatabilir..Bizde çok gelirdik..Oynatmazlar. Dİkakt bile etmiyorlar artık
William Rookwood
25.Kasım.2012, 18:45
Penaltıyı kullanan ellerine kurban olayım Melo. Hiç birşey yapmasa bile otursun stadda o bile insana pozitif enerji veriyor :)
meddah
25.Kasım.2012, 20:25
Bu maçtaki öne çıkış ile Volkan'ın Avusturya maçındaki öne çıkışını kıyaslamak çok da doğru görünmüyor. Melo'nun öne çıkışı bir sıçrama hamlesi değil; oldukça yavaş ve adım adım ilerliyor. Normal şartlarda bu penaltıyı tekrarlatmayan hakeme "sen bir kaç hafta dinlen" derler muhtemelen.
İyi ki tekrarlatmadı ama, orası ayrı.
Night_Mare17
25.Kasım.2012, 20:53
Avrupa'da konuşulanlar : Çok ilginç , Panter Melo , Mucize , Çılgın Adam , Altın Eldiven Pitbull
Türkiye : Orada Melo öne çıkmıyor mu yahu , hakemin hemen düdüğünü asması lazım penaltı tekrar edilmeli , Melo çok öne çıkmış.
(Dur biraz daha inceleyelim başka nasıl bir hata bulabiliriz)
Nedvedmania
25.Kasım.2012, 21:10
Penaltıyı kullanan ellerine kurban olayım Melo. Hiç birşey yapmasa bile otursun stadda o bile insana pozitif enerji veriyor :)
Kullanan değil kurtaran :p
pele96
25.Kasım.2012, 23:24
Elazig Panteri Melo diye forma cikarsada tam olur :D
davidvilla
26.Kasım.2012, 11:47
Nihahahahahah :)
http://i.imgur.com/6876w.gif
bu haftanın konuları niye yok ?