PDA

View Full Version : National Geographic İstanbul'u dünyaya rezil etti



Ralph
28.Kasım.2012, 13:16
National Geographic'te yayınlanan "Dolandırıcılar Şehri" adlı belgesel önceki gece İstanbul'u konu aldı. Bir bakıma Türkiye'yi dünyaya "rezil" etti. Belgeseli izleyenler İstanbul'a gelmek istemeyecek..

Sunucu Conor Woodman, İstanbul macerasına üzerinde gizli kamera ile Tarihi Yardımada'dan başladı...

Özellikle taksilerin, halı mağazalarının turistlere fahiş fiyatlar çıkardığını belgeledi. Asıl macera İstiklal Caddesi'nde yaşandı. Hava kararınca üzerinde gizli kamerayla İstiklal Caddesi'ne çıkan sunucunun hanutçuların çekim alanına girmesi fazla sürmedi.


http://img19.imageshack.us/img19/9052/ekranalntszi.jpg (http://img19.imageshack.us/i/ekranalntszi.jpg/)

Yanına yaklaşan kişi, yakınlık kurup bira içebileceği bir mekana götürmeyi teklif etti. pavyon-bar karışımı mekana oturduktan sonra biralar söylendi, hemen akabinde bir kadın masalarına oturdu. Toplan 5 bira içildikten sonra Woodman'a gelen hesap 1.700 TL oldu. Bu arada kadın masadan kalkmış, hanutçu da ortadan yok olmuştu.

POLİSİN UMRUNDA DEĞİL
Hesaba itiraz eden, kazıklandığını söyleyen Woodman'a mekanın sahibi tarafından, parayı ödemeye mecbur olduğu "uygun dille" anlatıldı. Bu arada mekana iki polis geldi ama sevinci boşunaydı. Bölüm şu anonsla bitti: "Turistlerin dolandırılması İstanbul Emniyeti'nin umurunda değil."

Kişisel görüşüm, iyi olmuş. Özellikle turistik yerlerdeki esnaflar gerçekten çok fazla acımasız. Dolandırıcılık yapıyorlar bir nevi. Umarım bu Türk esnafına ders olur.

ReaList
28.Kasım.2012, 13:32
Hatalarımızdan ders alan bir yapıya sahip olan bilinçli insanlar olsaydık (Ulusal bakış açısıyla) bu bize ders olurdu. Ama pek etki edeceğini sanmıyorum, bu olayı bir mekan sahibine anlatsam "İyi olmuş Adama, benim Bar'a gelseydi bunları (kadın,içki,eğlence) 300-400 €'ya çok rahat yapardı" der : )

davidvilla
28.Kasım.2012, 13:39
Valla o taraflarda yaşayanlar bunları çok iyi biliyor zaten az bile yaşamış bu adam.
O sultanahmet civarlarında biz neler gördük :)
Bir de asıl "Bizi kötü tanıtıyorlar" grubu var sosyal medyada, beyinlerinin Cern'de incelenmesini isterdim.
Hatalarımızdan ders almak düzeltmek yerine, biz bu değiliz ki bizi kötülüyorlar senaryo yazıyorlar bilmemne diyip halının altına süpürmeye bayılıyoruz.

Suicider
28.Kasım.2012, 13:51
Adam gitmiş doğruları çekmiş ve anlatmış.Bir komplo yada ne biliyim senaryo yok ortada gördüğüm kadarıyla.O yüzden adamı suçlamak yerine biraz kendimize bakmalıyız nerde hata yapıyoruz diye. Ama hiç sanmıyorum.

E.Cartman
28.Kasım.2012, 19:04
İnsaflı bile davranmışlar daha beterlerini yapanlarda var. En güzelini yapmış ayrıca hiç umudum yok ama belki bi kesime ders olur bu. Sonra turist niye gelmiyor niye gelsin ki

RasAnt
30.Kasım.2012, 13:04
Bizi bile kazıklıyorlar turisti kazıklamışlar çokmu

romelon
17.Aralık.2012, 12:09
Bu haber tamamen kurgu istanbul Emniyeti konuyla ilgili açıklama yaptı ,