View Full Version : F.Bahçe'den "Yasak kalksın" başvurusu!
Lucas Neill
11.Aralık.2012, 13:27
Fenerbahçe Kulübü, bütün deplasman yasaklarının kalkması için atağa kalktı! Bu hafta sonu Arena'da Galatasaray'a konuk olacak olan sarı lacivertliler, ’tüm deplasman yasaklarının kaldırılması’ talebini, TFF'ye ve Kulüpler Birliği'ne iletti.
Başta 4 büyüklerin kendi aralarında oynadığı maçlar ile Beşiktaş ile Bursaspor arasındaki karşılaşmalar olmak üzere pek çok alanda uygulanan deplasman seyircisi yasağına karşı Fenerbahçe'den atak!
Ligde bu hafta Galatasaray ile TT Arena'da karşılaşacak olan sarı lacivertliler, tüm deplasman yasaklarının kalkması için TFF ve Kulüpler Birliği'ne başvuruda bulundu.
Fenerbahçe Kulübü, başvuru yazısında Kadıköy'de oynanacak tüm maçlarda rakip takım taraftarlarının gelmesini kabul etti ve bu konuda üzerine düşeni yapacağının teminatını verdi.
Fenerbahçe'nin bu sezon sahasında oynadığı Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarında misafir takım taraftarı alınmamıştı. Her iki maç da sarı lacivertlilerin cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarlar önünde oynanmıştı.
Fenerbahçe'nin resmi internet sitesindeki açıklama şöyle:
"Kulüpler Birliği Vakfı’nın kulüplerin isteği ile aldığı karar doğrultusunda 2011-12 ve 2012-13 sezonları için uygulanması öngörülen 'deplasman maçlarına misafir seyirci götürülmemesi' hususu kamuoyunca malumdur.
Kulüp ve kurumların kendilerine düşen sorumlulukları tam anlamıyla yerine getirdiği takdirde, Türk Futbolu’nun böylesi çağdışı bir yasaktan arındırılabileceği düşüncesiyle, ’tüm deplasman yasaklarının kaldırılması’ yönündeki talebimizi, Türkiye Futbol Federasyonu’na ve Kulüpler Birliği Vakfı’na ilettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."
Tam GS maci öncesi bu kural degissin demek müthis fikir. Olaylar ciksin sahamiz kapansin tabi. Zeka küpü yahu bunlar.
uAburak89
11.Aralık.2012, 13:41
Çok ama çok akıllıca bir hamle yapmışlar.
Cengo
11.Aralık.2012, 13:50
Elbette FB , lehine başvuru yapacak. Diğer maçlarda yasak yok ki başvuru yapsın. Belirli maçlar için yasak var.
Yasaklar devam mı etsin istiyorsunuz? Bu şekilde mı eğitiyoruz halkımızı?
Ayrıca taraftarın olay çıkartmasını da kabul etmiyorum. Suç işleyenler yüzünden insanların hakları alınırsa adalet inancı azalır.
cureshot
11.Aralık.2012, 13:56
Önce zihniyet değişir, sonra kurallar. Zihniyet değişmeden kurallar değişirse işin sonu tekerlekli sandalye basketbol maçındaki gibi olur.
Ayrıca, Fenerbahçe'nin bu talebinin tam bu maça gelmesi de manidar tabii ki. Herkes aptal, bir siz akıllısınız! Tam şark kurnazlığı bu, ayıptır, yangına körükle gitmeyi göze alacak kadar hırs bürümüş bazılarının gözünü maalesef.
cureshot
11.Aralık.2012, 13:57
Elbette FB , lehine başvuru yapacak. Diğer maçlarda yasak yok ki başvuru yapsın. Belirli maçlar için yasak var.
Yasaklar devam mı etsin istiyorsunuz? Bu şekilde mı eğitiyoruz halkımızı?
Ayrıca taraftarın olay çıkartmasını da kabul etmiyorum. Suç işleyenler yüzünden insanların hakları alınırsa adalet inancı azalır.
Bu ülkede adalet mi var? Olmayan şeyin inancı mı olurmuş, komik olmayın allasen!
sui generis
11.Aralık.2012, 14:00
Böyle birşey de öncü olduğu için kutluyorum yönetimimizi.
uAburak89
11.Aralık.2012, 14:01
Ya bu kadar kötü niyetli olmayın, yasak olmamalı mantıklı bakarsak olaya. Yani başvuruda bir şey yok, bu zamana denk gelmesinde son maçta taraftarların deplasmana gitmek istemesi, tezahürat yapması etkili olmuştur. Alex olayından sonra bir kısım taraftar Fenerbahçe yönetimine soğuk bakıyordu, şimdiyse taraftarın haklarını korumak adına hamle yapan bir yönetim var, bu açıdan çok akıllı bir hareket olmuş bu.
Başvuruyu yaparlarken yasağın kalkacağına inandıklarını da sanmıyorum, 2 gün önce olan olaylar ortada. Bizim sahamız kapanır diye düşündüklerini de sanmıyorum, uzun zamandır ceza almıyoruz zaten biz. Bence başvurunun amacı belli, taraftarın gönlünü almak.
sui generis
11.Aralık.2012, 14:06
Yönetimin aklında böyle bir itiraz varsa bu maçtan önce yapması gayet normal. İleride yapacagını duşunun , Galatasaray taraftarı Saracoğlu'na gelebilecekti ama fenerbahce taraftarı arenada macı izlememiş olacaktı.
Lucas Neill
11.Aralık.2012, 14:09
Sezon basinda belli degil miydi ya da 2-3 hafta öncesinden o zaman niye itiraz yok birakin pollyannaciligi. Tamamen art niyetli bi durum. Simdi bizim yönetim de cikar der gelsinler sonra olaylar cikacak bilmem ne. Engelli macinda olay cikaran taraftarlar var bu macta kimbilir neler olur.
uAburak89
11.Aralık.2012, 14:10
Kulüplerin taraftarlarının birbirlerini ne kadar sevdikleri(!) ortada. Geçen sene Fenerbahçe - Beşiktaş maçından önce olanları da biliyoruz. Yasak kalksa bile maç öncesinde bile bir sürü olay çıkar, yıllardır olan şeyler. Fenerbahçe'liler bilete para verdiğiyle kalır, giremez bence stada falan. Ayrıca bildiğim kadarıyla kulüplerin arasında aldığı bir karar bu, Beşiktaş maçında bizim taraftar yoktu en basiti. Böyle bir şey uygulanacaksa bile bu sezon değil, gelecek sezon olmalı. Haktan bahsederken haksızlık olmaması lazım.
Yalnız hakikaten takdir ettim ya, satranç'ta şah çekmek gibi bir hamle bu, Fenerbahçe yönetimi üzerinden yükü attı, herkes helal olsun diyor. Şimdi Galatasaray yönetimi sorumluluk almamak için hayır diyecek, ihale bize kalacak. :D
sui generis
11.Aralık.2012, 14:12
1-2 maçtır bizim taraftarın tepkisi çok bu yasağa. Anca dank etmiştir yönetimde.
Universal
11.Aralık.2012, 14:15
Fenerbahçe taraftarı yıllardır deplasman yasağına karşısıdır. Özellikle UNIFEB, kaldı ki en başınadn beride yasak istemiyorduk. Olayı kisileştirmeyin.
Bu taraftar G.Kıbrıs'da maç izledi olay çıkmadı. Kendi şehrinde bir derbi maçını stadda izleyemiyecek. İlk maç oynandığında Fenerbahçe 2-1 kazanmış ve taraftar orada idi, hiçbir olay çıkmadı. Geçen yıl taraftar yoktu.
Şunu düşünmek lazım, 33 hafta derbi olduğunda Kadıköy'de Galatasaray taraftarı olmaması sarı kırmızılı taraftarı üzmez mi?
uAburak89
11.Aralık.2012, 14:23
Yine kupa alacaksak Kadıköy'de taraftarın olmaması beni üzmez. Taraftar yokken ne olaylar oldu, olsalar düşünemiyorum.
Beşiktaş'lısı da karşı bu işe, Galatasaray'lısı da sonuçta bu yasak olayı yeni bir şey. Yasağa karşı olan da haklı, yasağı da koyan da haklı aslında, zor bir durum.
1-2 güne belli olur herhalde, biletler falan satışa çıkıyor çünkü.
attirson
11.Aralık.2012, 14:46
Şu Fenerbahçe çıkarcılık yapıyor yok milleti aptal yerine koyuyor diyen çok akıllı (!) arkadaslar sadece bizim icin mi istiyoruz bunu ? Gs taraftarı da 33. haftada bizim stadımıza gelicek.Görende Gs deplasmanı yapmıs seyircisi gelememis ama simdi biz bu yasagın kalkmasını istiyoruz sanar.
KaRaBükLü KraL
11.Aralık.2012, 14:51
Çok gereksiz başvuru olmuş.Bugün tekerlekli sandalye basketbol maçında kavga çıkmış bi ülkedeyiz.Eğer ortam bu kadar gerilmişken(A.Kocaman-F.Terim)bu yasak kalkarsa büyük sıkıntı çıkar.Çok açık net zihniyet değişmeden böyle şeyler çok gereksiz.Şampiyonluk kutlamalarını da yasak kalksın diyenlere hatırlatayım polis arabaları ters dönmüştü en son:)
MeMo
11.Aralık.2012, 14:59
Bu sağduyulu anlayışı gerçekten benimseyenler Fenerbahçe taraftarının deplasmanda çıkardığı son olayı da hatırlatsalar iyi olur.
ReaList
11.Aralık.2012, 15:09
Genel çerçeveden bakışı, Toplumsal açıdan bakışı, Sanal alemden bakışı geçtim şuradaki hitap ve konuşma şekilleri bile kalkmaması gerektiğini söylüyor. Kırbaç yemeyi sevdiğimizi her zaman belli etmesek olmayacak ama...
Alicanfmfan
11.Aralık.2012, 15:16
Derbiden sonra yapsınlar. Nasıl işine gelirse öyle tabi.
futureless
11.Aralık.2012, 15:25
Sadece derbilerde yasak zaten, derbiden sonra yapsa ne olur ?
Ben de karşıyım ama taraftar gitmesine, o ayrı mesele de, biraz mantık lütfen.
IcedEarth
11.Aralık.2012, 15:29
Bu sene birkaç derbi yasakla oynandı. Oyun oynanırken kural değiştirilmez bence. Sezon sonunda yeniden değerlendirilir ve kaldırılacaksa o zaman kaldırılır bence.
attirson
11.Aralık.2012, 15:30
Derbiden sonra yapsınlar. Nasıl işine gelirse öyle tabi.
Neden derbiden sonra olacak ? Zaten yasak derbiler için sadece siz yararlanın diye mi kaldırtcaz yasayı elbet bizimde bir çıkarımız olmalı cidden çok ilginc yaklasımlar görüyorum Gs taraftarından.
Bu sene birkaç derbi yasakla oynandı. Oyun oynanırken kural değiştirilmez bence. Sezon sonunda yeniden değerlendirilir ve kaldırılacaksa o zaman kaldırılır bence.
Geçen sene Bjk taraftarı Kadıköy'e geldi oyun oynanırken kural degisti bu senede degisiversin.
Alicanfmfan
11.Aralık.2012, 15:48
Neden derbiden sonra olacak ? Zaten yasak derbiler için sadece siz yararlanın diye mi kaldırtcaz yasayı elbet bizimde bir çıkarımız olmalı cidden çok ilginc yaklasımlar görüyorum Gs taraftarından.
Geçen sene Bjk taraftarı Kadıköy'e geldi oyun oynanırken kural degisti bu senede degisiversin.
Bu yasak kalkarsa, İnönü'ye gidemeyen Galatasaray taraftarına, Kadıköy'e gelemeyen Beşiktaş taraftarına haksızlık olmayacak mı ? Olmaz tabi iki derbiyide evinizde oynadınız.
ECantona
11.Aralık.2012, 15:54
Deplasman seyircisi olmadan derbi mi olur allah için hangi mantıkla yazıyorsunuz şuraya, yıllarca taraftarlar geldi gitti 2001 hariç en ufak olay olmadı ondada karşılıklı bilenme söz konusuydu deplasmana giden %5lik azınlığı koruyamıyorsa devlet bu onun sorunudur başka bişey değil.Fenerbahçe seyircisinede yönetiminede helal olsun, en çok kavga liselerde çıkıyor liseleride kapatın o zaman var mı böyle bi mantık aklım fikrim almıyor.Kazasız belasız gelirler inşallah arenaya.
davidvilla
11.Aralık.2012, 16:02
%5 azınlıga 5000 polis ayırıyor devlet daha ne yapsın. Yine kavga çıkıyor yine kavga çıkıyor. Bence yasak devam etmeli iyice bir taraftarlar kendilerine gelmeli. 5,6 sene sonra falan kaldırılsın. İyice akıllar başlara gelsin. Düzelmediyse yeniden başlanır uygulamaya. Bence son derece dogru bir uygulama Turkiye için.
Aslında olay cıkaran taraftara sezon boyu deplasman yasagı gelmeli ama Anadolu klüpleri ağlıyor o zaman da.
barahir
11.Aralık.2012, 16:02
Yasak kalkmasın diyen ya deplasman nedir bilmez ya da çok çok dışardan izler olayları..
Deplasman bir haktır kimse kısıtlayamaz.. Diğer kulüpler başvuruda yapmadı diye Fenerbahçe de mi yapmayacak.. Yok saha kapanırmış bilmem ne.. En son hangi maçta deplasman taraftarı yüzünden sahanız kapandı?
davidvilla
11.Aralık.2012, 16:04
Bu sağduyulu anlayışı gerçekten benimseyenler Fenerbahçe taraftarının deplasmanda çıkardığı son olayı da hatırlatsalar iyi olur.
Bjk maçında sahaya girmemiş miydiniz? Ondan sonra bu yasak iyice desteklenmedi mi herkes tarafından. Ben öyle hatırlıyorum açıkcası.
MeMo
11.Aralık.2012, 16:05
Bjk maçında sahaya girmemiş miydiniz? Ondan sonra bu yasak iyice desteklenmedi mi herkes tarafından. Ben öyle hatırlıyorum açıkcası.
Hayır girmedik.
davidvilla
11.Aralık.2012, 16:06
Yasak kalkmasın diyen ya deplasman nedir bilmez ya da çok çok dışardan izler olayları..
Deplasman bir haktır kimse kısıtlayamaz.. Diğer kulüpler başvuruda yapmadı diye Fenerbahçe de mi yapmayacak.. Yok saha kapanırmış bilmem ne.. En son hangi maçta deplasman taraftarı yüzünden sahanız kapandı?
Sen olayı anlamamışsın kardeş.
Deplasman taraftarının provokasyonları sonucu evsahibi çoğunluğun çıldırmasıyla oluşan kaos ardından gelen cezalardan bahsediyoruz.
barahir
11.Aralık.2012, 16:07
Bjk maçında sahaya girmemiş miydiniz? Ondan sonra bu yasak iyice desteklenmedi mi herkes tarafından. Ben öyle hatırlıyorum açıkcası.
Olayları bilmiyosunuz dedik ya haklı çıkartıyosunuz işte.. Orda sahaya girilmedi, maç başlamasına rağmen polislerin turnikelerde yeterli hızda taraftar alınmamasından dolayı Fenerbahçe taraftarı BJK müzeden stadın içine girip tribüne çıktı..
Herkes nasıl işine geliyosa öyle anlatıyo olayları.. Belki sen de başkasından yanlış duymuşsundur..
barahir
11.Aralık.2012, 16:07
Sen olayı anlamamışsın kardeş.
Deplasman taraftarının provokasyonları sonucu evsahibi çoğunluğun çıldırmasıyla oluşan kaos ardından gelen cezalardan bahsediyoruz.
Diyorum ki örnek ver en son hangi maçta oldu?
cureshot
11.Aralık.2012, 16:08
Anlaşıldı, birileri ölmeden pabucun ne kadar pahalı olduğunu anlamayacak bu millet, müstehak bize! Yasak kalksınmış, yasak kalksın diyen anasını babasını deplasmana göndersin o zaman bakalım maçası yiyorsa.
Hala olayı yok GS yok Fb üzerinden döndürenler var, hala işi şaka zannedenler var, GS'lisi de olsa FB'lisi de olsa BJK'lisi de olsa o deplasmana çoğu provokasyon için gidecek.
Biz önce bir düşman ortamı yarattık elbirliğiyle, şimdi zihniyet hala aynıyken keyfekeder yasak kalksın diyenler bir de çıkıyor diyor ki devlet önlem alsın ne var diyor. Devlet bu saçmalıkla mı uğraşacak başka işi gücü yok da. Dandikten tekerlekli sandalye basketbol maçında yasağa rağmen 50 kişi maça gelmiş, olaylar çıkmış, hayatı o sandalyeye bağlı olanların aracı kırılmış gözü dönmüş canilikle. Bu derece önemsiz bir olayda bu derece küçük çaplı bir arbedede bile olaylar çığrından çıkıyorsa 5.000 tane rakip takım taraftarı 50.000 kişinin içine dalınca olabilecekleri düşünün biraz.
Bize bu tarz medeniyet gösterileri şu anda çok çok uzak, herkes otursun oturduğu yere. Buna izin veren cinayete davetiye çıkartıyor demektir, çok net söylüyorum, herkes elini vicdanına koysun, biraz muhakeme yapsın!
davidvilla
11.Aralık.2012, 16:09
Hayır girmedik.
Bahsettiğim şu olaydı.
http://www.youtube.com/watch?v=m0MnjcAhVWI
bu olaydan sonra herkes destekliyordu deplasman yasagını. Çünkü bu tip olaylar evsahibi taraftarları kışkırtıyor. Bunun sonucunda da büyük olaylar cıkıyor.
He bu arada çok büyük bir marifetmiş gibi sunuyorsunuz bunu sanal ortamda. Aynısını diğer taraftarlar da yapsa aynı şekilde sunarlardı. İşte sorun burada zaten. Taraftarlardaki kafa yapısı bu deplasman yasagının yegane nedenidir.
ECantona
11.Aralık.2012, 16:10
Allah için kaç yıldır deplasman yapılır deplasman seyircisi kaç kişiyi öldürmüş?Ya o mantıkla bakarsan diyorum ya trafikte vietnam kadar adam öldü yasaklayın arabayı var mı böyle bişey
MeMo
11.Aralık.2012, 16:11
Bahsettiğim şu olaydı.
http://www.youtube.com/watch?v=m0MnjcAhVWI
bu olaydan sonra herkes destekliyordu deplasman yasagını. Çünkü bu tip olaylar evsahibi taraftarları kışkırtıyor. Bunun sonucunda da büyük olaylar cıkıyor.
He bu arada çok büyük bir marifetmiş gibi sunuyorsunuz bunu sanal ortamda. Aynısını diğer taraftarlar da yapsa aynı şekilde sunarlardı. İşte sorun burada zaten. Taraftarlardaki kafa yapısı bu deplasman yasagının yegane nedenidir.
İyi de sen olaya çok dar açıdan bakıyorsun.
Burada o taraftarlar saatlerce normal kapıda bekletildiği için müze tarafından giriyorlar ve kimsenin burnunu kanatmadan bırak sahaya girmeyi sahaya girmeyi bile düşünmeden direk tribüne girmeye çalışıyorlar.
Video'da yok hooligans, yok baskın diye anlatılmış ama alakası yok yaşanan olayla.
davidvilla
11.Aralık.2012, 16:12
Olayları bilmiyosunuz dedik ya haklı çıkartıyosunuz işte.. Orda sahaya girilmedi, maç başlamasına rağmen polislerin turnikelerde yeterli hızda taraftar alınmamasından dolayı Fenerbahçe taraftarı BJK müzeden stadın içine girip tribüne çıktı..
Herkes nasıl işine geliyosa öyle anlatıyo olayları.. Belki sen de başkasından yanlış duymuşsundur..
He sahaya girmedin bilmemnereleri deldin tribune cıktın o zaman oldu. Hiç provoke olmadı bjk taraftarı değil mi ? Ya bu kafayla bir de bana gelmiş yasak kalksın diyorsun.
Ayrıca yok deplasman yasamamışsınız bilmemne olayını da bi bırak kimin nereye maça gittiğini ne şartlarda gittiğini bilmiyorsun ön yargılı yaklaşma milletin fikirlerinden dolayı
davidvilla
11.Aralık.2012, 16:13
Deplasman taraftarı kimseyi öldürmedi. Hiçbişey de yapamaz zaten o gucu yok. Ama bir ....feenerbahce tezahuratı duyuldu mu kadıkoyde,ya da şikeci bilmemne diye tezahurat duyulursa, dışarıda olay cıkar. demek istediğim deplasman taraftarı evsahibini provoke ettiği için gitmesi yasaklanıyor. ooof ooof
barahir
11.Aralık.2012, 16:14
Allahını seversen sahaya mı girmişler orda.. Göz var izan var..
Ayrıca şunu da söyleyeyim.. Birileri ölecekse bunun için deplasman olması şart değil.. Kendi arasında çıkan kavgalarda bıçaklananlar, tribünün 2. katından aşağı atılanlar varken deplasman yasağını bu şeylerle bağdaştırmak gaflettir..
Deplasman bir haktır.. Hoş bu hakkı da deplasmana gitmeyen kişilerin anlamasını beklemek de yanlış tabi..
davidvilla
11.Aralık.2012, 16:16
Sahaya girmemiş cizginin yanından geçmiş tamam o zaman kalksın deplasman yasagı :D Evsahibi taraftar provoke oldu mu olmadı mı arkadaşım? Ayrıca hala yok deplasmana gitmeyen falan diosun, yıllardır deplasmanlarda yatmış kalkmış adam tribini de bırak. Bilmiyorsun kimin nereye gittiğini sus.
barahir
11.Aralık.2012, 16:17
Anlaşıldı benim kafamın değil sizin kafanızın değişmesi gerekiyor.. Siz de Hoca Nasreddin gibi testiyi verip dayağı atanlardansınız.. Size göre her deplasmana giden terörist (başbakanın deyimiyle), sonra da araplar geldi futbolun içine etti, futbol sadece para olmuş arkadaş yazıp "against modern football" dersiniz geçer gidersiniz..
Hala diyosun ki provoke oldu.. basit bi soru yahu.. O maçta olay çıktı mı çıkmadı mı bu girişten sonra.. hala cevap veremiyosun..
davidvilla
11.Aralık.2012, 16:18
Ya sen bambaska bir dünyadasın anlıyorum senin de hangi insan tipine gıcık oldugunu ama biraz objektif bakmaya calış lütfen
ECantona
11.Aralık.2012, 16:20
Yahu provoke ne demek nasıl provoke oluyo ben fenerbahçe formasını görünce provoke oluyorum gelmesinler arenaya o zaman?
barahir
11.Aralık.2012, 16:21
Ya sen bambaska bir dünyadasın anlıyorum senin de hangi insan tipine gıcık oldugunu ama biraz objektif bakmaya calış lütfen
Tamam ben de seni anlıyorum da sen deplasman yasağının olayları bitireceğini düşünüyosun.. Hangi yasakla kim hangi uygulamadan vazgeçmiş bu Dünya'da? Yapmak isteyen her türlü yapıyo zaten, sen bunu önleyemezsin.. Tıpkı 2005 Truva olayı gibi.. Hatırlarsın neler olduğunu. İnsanları buna zorluyorlar..
cureshot
11.Aralık.2012, 16:22
Mevcut durumda BJK-FB, FB-BJK, BJK-TS, TS-BJK maçları dışında dört büyüklerin kendi aralarında oynayacağı maçlara deplasman seyircisi gelirse büyük olaylar çıkar, kimse de bunun hesabını veremez.
Aksini söyleyip savını mantıklı sebeplere dayandırabilen buyursun!
cureshot
11.Aralık.2012, 16:23
Önce zihniyet değişir, sonra kurallar, aslolan budur. Aksi olursa toplumda kaos olur, sosyopsikoloji bunu gerektirir.
davidvilla
11.Aralık.2012, 16:24
İnsan gibi maçına gelip rakip takım taraftarına hareket cekmesen kufur etmesen insan gibi kendi takımını desteklesen maç bitince de insan gibi evine gitsen hiç kimse provoke olmaz rahat ol sen.
İtalya'da da böyle bir durum olmuştu ultraslar manifesto yazdılar butun klüplerin tribun liderleri anlaşma yaptılar aralarında olay cıkmayacagına dair. Yasak kalktı. Deplasmana gelen taraftarları kendi evlerinde konuk ettiler hatta. Anca kalkarsa böyle kalkar. Ben iktidar olsam böyle bir garanti gelmeden kaldırmam açıkcası.
ECantona
11.Aralık.2012, 16:26
Yok aga çok farklı dünyalardan bakıyoruz harbi bu tartışmadan bişey çıkmaz
davidvilla
11.Aralık.2012, 16:26
Tamam ben de seni anlıyorum da sen deplasman yasağının olayları bitireceğini düşünüyosun.. Hangi yasakla kim hangi uygulamadan vazgeçmiş bu Dünya'da? Yapmak isteyen her türlü yapıyo zaten, sen bunu önleyemezsin.. Tıpkı 2005 Truva olayı gibi.. Hatırlarsın neler olduğunu. İnsanları buna zorluyorlar..
Hatırlıyorum tabi o zaten bambaska bir manyaklıktı ama deplasman yasagıyla olaylar en aza indirgendi mi ? Bence indirgendi.
cureshot
11.Aralık.2012, 16:27
İnsan gibi maçına gelip rakip takım taraftarına hareket cekmesen kufur etmesen insan gibi kendi takımını desteklesen maç bitince de insan gibi evine gitsen hiç kimse provoke olmaz rahat ol sen.
İtalya'da da böyle bir durum olmuştu ultraslar manifesto yazdılar butun klüplerin tribun liderleri anlaşma yaptılar aralarında olay cıkmayacagına dair. Yasak kalktı. Deplasmana gelen taraftarları kendi evlerinde konuk ettiler hatta. Anca kalkarsa böyle kalkar. Ben iktidar olsam böyle bir garanti gelmeden kaldırmam açıkcası.
FB-TS, FB-GS, GS-TS, GS-BJK arasındaki durum münasebetiyle konjonktür şu anda buna müsait değil kim ne derse desin, her şeyin bir zamanı var, ortamın durulmasını beklemek lazım.
Bugünkü talep zamanlama açısından son derece yanlış.
barahir
11.Aralık.2012, 16:27
Hatırlıyorum tabi o zaten bambaska bir manyaklıktı ama deplasman yasagıyla olaylar en aza indirgendi mi ? Bence indirgendi.
O olaydan sonra yasak kalmıştı diye hatırlıyorum :)
davidvilla
11.Aralık.2012, 16:29
O olaydan sonra yasak kalmıştı diye hatırlıyorum :)
O olaydan sonrasını söylemiyorum ki yasak bi kalktı bi geldi zaten. Ben deplasman yasagı oldugu zaman diyorum olaylar en aza indirgendi mi ? Deplasman yasagı varken cıkıp cıkabilecek en buyuk olay budur. Bunu da yapmak cesaret ister zaten. Her zaman herkesin yapabileceği bir şey değil.
darkkobal123
11.Aralık.2012, 16:52
Çoğunluk bu yasağın kalkmasını istiyor ancak bu yasak kalkacaksa sezon başı kalkacaktı. Öyle sezon ortasında menfaatlere göre kaldırılmamalı.
furkan58
11.Aralık.2012, 19:01
Deplasman hakkı engellenemez. Deplasmanın ne olduğunu deplasmana gitmeyen bilmez. Yönetimi tebrik ediyorum çok doğru bir hamle umarım kaldırcaklar 2-3 haftadır stadda bu iş üzerinde çok duruyor taraftar emeklerimiz boşa çıkmaz inşallah.
Konuyu açan arkadaş zaten FB yönetiminin her şeyinde art niyet bulduğu için bu işte de bulmasına şaşırmadım :)
erdem344
11.Aralık.2012, 19:33
Beşiktaş maçında müze taraftından girip direk tribüne çıktık videoda bende görünüyorum :D :D :D
Deplasman yasağı olmaz olamaz
Bazı arkadaşlar öyle güzel senaryolar yazmışki resmen şok oldum 50 bin kişilik stadda 5 bin kişi ne olay çıkartıcak
http://a1212.hizliresim.com/14/c/gthbd.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
KaRaBükLü KraL
11.Aralık.2012, 20:18
Sadece Gs-Fb-Bjk üçlüsü için değil geçen seneydi galiba Bursaspor Beşiktaş seyircisini yakalasa öldürecekti doğru mudur.Bakın çok büyük bir derbi değil Gs-Fb-Bjk'nin derbileri yanında ona rağmen gidenlere neler olacağını tahmin edebilmek çok zor olmasa gerek.Kısacası bu kadar kavgaya olana rağmen hala bu kadar fazla iyimser olmak çok saf olmak demektir.
Night_Mare17
11.Aralık.2012, 20:19
Deplasman yasağı kalkmalı tabi ki derbiye maça gittiğimde sağ üst köşede birde full doldurmuş Fenerbahçe taraftarını görmek isterim işin zevki orada.
Sekopej
11.Aralık.2012, 22:09
Kıbrıs Rum Kesimi'ne gidip stadda maç izleyebiliyorsam kendi ülkemde de rahatlıkla izleyebilmeliyim. Yasakçı zihniyete hayır. Yönetimi tebrik ediyorum, eminim ki bugün yasak devam etmeli diyenlerin, yasak geldiğinde bu nasıl iş diye isyan ettikleri olmuştur.
Universal
11.Aralık.2012, 22:16
Açık ve net son maçta yaşanan hiçbir olay Galatasaray'ın kupa alması ile ilgili değildir. Tamamen emniyet ile yaşananlar ve şike süreci boyunca taraftara çektirilen acının patlamasıdır. Bende tribündeydim, polisin sıktığı biber gazından 1 hafta boyunca uyuyamadım. Tek yaptığım maç sonu alkışlamaktı...
Kimse olayı genellemesin. Deplasman bir haktır, bu hak engellenemez.
Ek olarak engelliler maçında elinde yangın söndürücü ile saldıran adamlar yasalar ile içeri tıkılmadıkça çok fazla şey düzelmez. Ama bir kaç kişi veya belli bir grup yapt diye milyonlarca taraftarlı kulüplere yasak gelemez.
TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Aralık.2012, 00:00
6222 midir nedir, adam akilli uygulanmadigi surece guzel ulkemizde her mac tehlike arz ediyor maalesef. bu gs-fb olayi degil, ulke capinda bir sorun ki bunu cozmek icin de yasa cikarildi ama tabii ki yasalar gevsetildi, uygulandigini da gormedim. toptan ceza yerine kisiye ceza yontemine gecilmedigi surece bunlar surer gider, bastakilerin isine gelen yasaklar da devam eder. siz de burda aman ne guzel, yasak devam etsin dersiniz ki en basta karsi cikan olmaniz gerekirken. 3-5 capulcu yuzunden misal bir derbi macini yerinde izlemekten mahrum kalirsiniz. teknoloji caginda yasiyoruz ama gram faydalanmiyoruz hala. ingilterede nasil ustesinden gelindiyse burda da cozum bulunur ama dedigim gibi boylesi kolayina geliyor herkesin. FB yonetimi ya da bir baskasi basvurmus umrumda degil, yeter ki su yasakci zihniyetten kurtulalim.
Walter Sakana
12.Aralık.2012, 00:20
Şimdi iyi güzel anlatıyorsunuz da hep stat içinden konuşuyorsunuz. Oysa taraftarlar arasındaki olaylar stadın içinde değil çevresinde veya yakınlarında olmuştur genelde (futbol maçlarında). Çünkü provokatörler için en uygun yer oralardır. Ayrıca emniyet güçleri oraları stadın içi kadar kontrol altında tutamazlar. Kısacası sorun rakip taraftarların stada girmesi değil, stat dışında iki rakip takım taraftarının karşı karşıya gelmesidir.
Bu konuda en yakın ve en şiddetli örneklerden biri 2010/11 sezonundaki Beşiktaş-Bursa maçı öncesi yaşananlardır. 3 Bursalı taraftar bıçaklanmış, 1 Beşiktaşlı kadın taraftarın kafasında şişe kırılmıştı hatırlarsanız. Çok daha büyük bir facia yaşanabilirdi o gün, ucuz atlatılmıştı bir bakıma.
Provokasyon genelde şu şekilde olur; bir grup X kulüp taraftarı tezahüratlar yaparak dolaşmaktadır. Sonra aynı kulübün atkısını veya formasını giymiş elemanın biri (veya birkaçı) koşarak çıkagelir ve "yetişin bizimkilere saldırdılar" diye bağırır. Tabi o grup "vay bizim taraftar kardeşlerimize nasıl saldırırlar" diyerek kalabalık olmanın da gazıyla elmanın peşinden koşarlar. Köşe bucak rakip taraftarları ararlar ve sonrası malum...
Şu şartlarda ve toplum bu kafa yapısındayken bu ülkedeki birçok şey gibi bu da olmaz...
davidvilla
12.Aralık.2012, 10:58
Şimdi iyi güzel anlatıyorsunuz da hep stat içinden konuşuyorsunuz. Oysa taraftarlar arasındaki olaylar stadın içinde değil çevresinde veya yakınlarında olmuştur genelde (futbol maçlarında). Çünkü provokatörler için en uygun yer oralardır. Ayrıca emniyet güçleri oraları stadın içi kadar kontrol altında tutamazlar. Kısacası sorun rakip taraftarların stada girmesi değil, stat dışında iki rakip takım taraftarının karşı karşıya gelmesidir.
Bu konuda en yakın ve en şiddetli örneklerden biri 2010/11 sezonundaki Beşiktaş-Bursa maçı öncesi yaşananlardır. 3 Bursalı taraftar bıçaklanmış, 1 Beşiktaşlı kadın taraftarın kafasında şişe kırılmıştı hatırlarsanız. Çok daha büyük bir facia yaşanabilirdi o gün, ucuz atlatılmıştı bir bakıma.
Provokasyon genelde şu şekilde olur; bir grup X kulüp taraftarı tezahüratlar yaparak dolaşmaktadır. Sonra aynı kulübün atkısını veya formasını giymiş elemanın biri (veya birkaçı) koşarak çıkagelir ve "yetişin bizimkilere saldırdılar" diye bağırır. Tabi o grup "vay bizim taraftar kardeşlerimize nasıl saldırırlar" diyerek kalabalık olmanın da gazıyla elmanın peşinden koşarlar. Köşe bucak rakip taraftarları ararlar ve sonrası malum...
Şu şartlarda ve toplum bu kafa yapısındayken bu ülkedeki birçok şey gibi bu da olmaz...
Aynen. Bu dediklerin mecidiyekoy'un o dar sokaklarında her maçta yaşanırdı. Polis ne yapsın orada. Bırak rakip takım taraftarını, birileri maçla hiç alakasız sesli konuşsa tartışıyor gibi olsa bile bir anda kalabalık oluşurdu orada :)
attirson
12.Aralık.2012, 14:40
Bu yasak kalkarsa, İnönü'ye gidemeyen Galatasaray taraftarına, Kadıköy'e gelemeyen Beşiktaş taraftarına haksızlık olmayacak mı ? Olmaz tabi iki derbiyide evinizde oynadınız.
Derbileri kadın ve cocuklara karsı oynadık.
Alicanfmfan
13.Aralık.2012, 01:45
İyi de ceza almamış olsaydınız, normal standartlarda oynayacaktınız. Ceza almasaydınız o zaman ne yapalım ?
uAburak89
13.Aralık.2012, 15:16
Valilik taraftar alınmayacağını açıkladı tarzında yazılar görüyorum. Zaten bizim kulüp rakip tribün biletlerini de Galatasaray'lılara satıyor yanlış görmediysem.
Tahmin ettiğim gibi oldu..
İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. Ali Dürüst, sezon başı alınan yasak kararının devam edeceğini açıkladı. Toplantı çıkışında konuşan Dürüst şunları söyledi:
"Her türlü tedbiri alacaklarını ifade ettiler. Kulüpler arası bir protokol vardı sezon başında yapılan. Biz de bunun uygulanmasını istedik. Bu sezon böyle olmasını istedik. Önümüzdeki sezondan itibaren tekrar görüşülecektir. Fenerbahçe isteğini toplantıda tekrarladı. Ancak biz başka spekülasyonlara yol açacağını söyledik. Sezon başında alınan kararın devam etmesini istedik."
Suicider
13.Aralık.2012, 16:04
Sene başında alnımış bir karar ve bazı derbiler oynanmış durumda.Bence en güzeli sezon sonunda oturulur konuşulur ve kaldırılacaksa kaldırılır.En doğrusu bence böyle olur.
Bulstrap87
15.Aralık.2012, 16:13
kişiye özel ceza sistemi uygulanmadıkca bu olaylar hic bir zaman engellenemez. teknoloji var elinde stat cevrelerine koy kameraları sanki kameradan kimlik tespiti yapılmıyor uygunsuz davrananlara ver 5000tl 10000tl para cezası bakalım ondan sonra olaylar tekrarlanıyormu?
yasakcı zihniyete karsıyım bu sekilde olmamalı..
Lucas Neill
17.Aralık.2012, 17:58
Keske gelselerdi :(
furkan58
17.Aralık.2012, 19:05
Tam GS maci öncesi bu kural degissin demek müthis fikir. Olaylar ciksin sahamiz kapansin tabi. Zeka küpü yahu bunlar.
Sezon basinda belli degil miydi ya da 2-3 hafta öncesinden o zaman niye itiraz yok birakin pollyannaciligi. Tamamen art niyetli bi durum. Simdi bizim yönetim de cikar der gelsinler sonra olaylar cikacak bilmem ne. Engelli macinda olay cikaran taraftarlar var bu macta kimbilir neler olur.
Keske gelselerdi :(
4-5 gün önce tabir yerindeyse "ağlıyordun" gelmesinler diye :) Ne değişti bi anda deplasman taraftarı gelirse galibiyet kaçar diye mi korkuyodun yani altında bu mu yatıyodu :)
Lucas Neill
17.Aralık.2012, 19:07
GS galibiyeti görmek onlarin da hakki degil miydi ?
furkan58
17.Aralık.2012, 19:24
Haklısın nadir olan şeylerden bi tanesi görmek isterlerdi tabi. Gerçi gelseler görücekleri çok farklı şeyler olurdu bkz. Arena'da ki ilk derbi maçı 1-2 skor.
MeMo
17.Aralık.2012, 20:05
GS galibiyeti görmek onlarin da hakki degil miydi ?
Bence de gelip GS galibiyeti göremeden geri dönmüşlerdi zamanında yazık oldu.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.