PDA

View Full Version : zayıf ayaktan kaçınma

deadlausfb
12.Aralık.2012, 20:38
Selamlar,

Karşıyaka kariyerimde 5.yılımı oynuyorum.touted as next lefter denen bir regen forvetim var.
gol kralı olarak devam ediyor şuan.

Sorum şu

bu arkadaşın sol ayağı zayıf ve preferred movesda zayıf ayağından kaçınma özelliği var.

sol taraftan girdiği karşı karşıyalarda genelde başarısız oluyor sağ ayağıyla vurduğu için.

şimdi bu arkadaşın zayıf ayağından kaçınma özelliğini kaldırırsam sol ayağı gelişir mi?
soldan girdiği pozisyonlarda daha başarılı olur mu? ne dersiniz?

Teşekkürler.

HeracLes
13.Aralık.2012, 00:10
Zayıf ayağından kaçınma özelliğini kaldırırsan bu sefer de dağlara taşlara vurmaya başlar. ( eğer zayıf ayağı çok zayıfsa, ortalamaysa işe yarayabilir..) Oyuncunun hangi ayağını kullandığı veya zayıf ayağını geliştirmesi o kadar da kolay bir şey değil. Yani Allah vergisi gibi bir şey. Hiç de karşılaşmadım böyle bir şeyle. Aslında sol taraftaki bir oyuncunun sağ ayağını kullanması her zaman bir avantajdır. Tabi kaleye bakış açısından değişebilir diye düşünüyorum.

Artul
13.Aralık.2012, 01:22
Eğer oyuncuya 'plase vuruş yapar' özelliğinin eğitimini verirsen sol taraftan girdiği pozisyonlarda oyuncunun etkisini artırabilirsin. Tıpkı Thierry Henry'nin sol taraftan girdiği pozisyonlarda etkili olduğu gibi. Tabi bu senin oyuncunun özel yeteneği ve tekniği ile de alakalı.