PDA

View Full Version : Şampiyon Corinthians!



Mamadou
16.Aralık.2012, 17:00
http://img-ntvspor.mncdn.com/C/I/331/ge6_3WKWX.jpg

FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalinde Corinthians, Chelsea'yi Paolo Guerrero'nun golüyle 1-0 mağlup ederek daha önce 2000 yılında müzesine götürdüğü kupanın bir kez daha sahibi oldu.

FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalinde Corinthians, Chelsea'yi Paolo Guerrero'nun golüyle 1-0 mağlup ederek daha önce 2000 yılında müzesine götürdüğü kupanın bir kez daha sahibi oldu.

Corinthians Copa Libertadores şampiyonu olarak, Chelsea ise Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak FIFA Dünya Kulüpler Kupası'na katılma hakkı kazanmtıştı. Corinthians, yarı finalde Afrika şampiyonu Al-Ahli'yi 1-0 yenerek Chelsea ise, CONCACAF Şampiyonlar Ligi şampiyonu Monterrey'i 3-1 ile geçerek finale yükselmeyi başarmıştı.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır, yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yaparken bu maç, Çakır'ın uluslararası arenada yöneteceği ilk final maçı oldu. Çakır aynı zamanda, Pierluigi Collina'dan sonra FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalinde düdük çalacak ikinci Avrupalı hakem olacak.

NTV Spor'dan canlı yayınlanan mücadelenin ilk bölümünde Corinthians daha hareketli taraf konumundaydı. Ancak 11. dakikada köşe vuruşu kullanan Chelsea'de Gary Cahill ceza sahası içinde topla buluştu. Cahill'in yakın mesafeden sert şutunu kaleci Cassio Ramos çizgi üzerinde zor da olsa topu kontrol etti ve gole izin vermedi.

Paolo Guerrero ve Emerson ile gol arayan Corinthians, 35. dakikada önemli bir fırsattan eli boş döndü. Guerrero'nun ceza sahası içinde çektiği şutta arka direkte topla buluşan Emerson, dar açıdan vuruşunu yapmayı başardı ancak top direkten auta gitti.

Devrenin sonlarına doğru ataklarını sıklaştıran Chelsea, Torres ve Victor Moses ile üstünlük sayısına çok yaklaştı. 40. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Moses, sağ ayağıyla yaptığı güzel plaseyi kaleci Ramos kornere tokatladı.

Kalan dakikalarda tarafların gol girişimleri sonuçsuz kalınca Cüneyt Çakır devrenin son düdüğünü çaldı ve ilk 45 dakika 0-0'lık eşitlikle geçildi.

Hızlı başlayan ikinci yarıda golü bulan taraf Corinthians oldu. 69. dakikada ceza sahası içinde uzaklaşmayan pozisyonda Danilo şutunu çekti ancak Chelsea defansı araya girdi. Defanstan seken top yükseldi ve Paolo Guerrero kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne taşıdı.

Golden sonra beraberlik için yüklenen Chelsea, Hazard ve Torres ile ataklar geliştirdi ancak İngiliz temsilcisi son vuruşlarda etkisiz kaldı.

Karşılaşmanın 85. dakikasında ceza sahasına gelen ortada Corinthians defansı büyük bir hata yaptı ve top Torres'in önünde kaldı. Altıpasın hemen önünde topla buluşan İspanyol oyuncu çok uygun bir pozisyonda yaptığı vuruşu kaleciye nişanladı ve takımını adeta golden etti.

90. dakikada Gary Cahill, topsuz alanda Emerson'a yaptığı müdahale sonrasında maçın hakemi Cüneyt Çakır İngiliz oyuncuyu kırmızı kartla cezalandırdı.

Kalan dakikalarda 10 kişi mücadele eden Chelsea golü bulamadı ve Corinthians FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nın sahibi oldu. Bu kupayı daha önce 2000 yılında müzesine götüren Brezilya temsilcisi bir kez daha mutlu sona ulaşan takım olurken Chelsea ise ilk kez bu kupa mücadele etti.

CORİNTHİANS: 1 - CHELSEA: 0

Stat: Yokohama

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun (Türkiye)

Corinthians: Cassio, Alessandro, Chicao, Fabio Santos, Paulo Andre, Danilo, Ralf, Paulinho, Henrique, Guerrero (Dk. 87 Martinez), Emerson (Dk. 90 Wallace)

Chelsea: Cech, Ivanovic (Dk. 83 Azpilicueta), Cole, Luiz, Cahill, Lampard, Ramires, Hazard (Dk. 87 Marin), Mata, Moses (Dk. 73 Oscar), Torres

Gol: Dk. 69 Guerrero (Corinthians)

Sarı kartlar: Dk. 56 Henrique (Corinthians), Dk. 72 Luiz (Chelsea)

Kırmızı kart: Dk. 90 Cahill (Chelsea)

Kaynak: Ntv Spor

darkkobal123
16.Aralık.2012, 17:05
Chelsea tam bir fiyasko, Corinthians sonuna kadar hak etti maçı.

futureless
16.Aralık.2012, 17:08
Torres 85'te bir gol kaçırdı, otur ağla. Helal olsun Corinthians'a.

darkkobal123
16.Aralık.2012, 17:33
Torres 85'te bir gol kaçırdı, otur ağla.
Aynen ya nasıl kaçırdı onu hala anlayamadım. Torres forvet ise bende Falcao'yum abi. :D

Bordo61Mavi
16.Aralık.2012, 17:36
40bin Brezilyali taraftar Japonyaya gitmis mac icin vallahi helal olsun

Mamadou
16.Aralık.2012, 18:00
Di Matteo'yu gönderip Rafa'yı getirirsen bunlar başına gelir. City iki sezondur gruptan çıkamıyor ama Mancini hala görevde. Sana tarihinde ilk defa Şampiyonlar ligini kazandırmış hocaya sabredemedin Chelsea daha beter olursun inş... Kazanacağın başarılardan olursun böyle işte.

Universal
16.Aralık.2012, 19:32
Bir Avrupa ekibinin bu kupayı kazanamaması bir hüsrandır.

Trabzonspor
16.Aralık.2012, 21:22
Matteo yollanip Bebitezin getirilmesi bana gore de buyuk bir hatadir. Adama en azindan bu turnuvaya kadar sabredilmedliydi.Benitez yine belesten bu kupaya katildi ama bu sefer sansi yaninda degildi.Macta Ramires ve Lampard vasat oynarken onlardan birini cikarmak yerine gidi İvanovic'i alip Cesar A.'yi aldi orda bile hata yapti.

darkkobal123
16.Aralık.2012, 21:38
Aslında bu turnuvaya UEFA Süper Kupa'yı kazanan takımın gitmesi daha mantıklı.

uAburak89
16.Aralık.2012, 21:39
:)

https://pbs.twimg.com/media/A-P227SCUAAgIKI.jpg:large

darkkobal123
16.Aralık.2012, 21:47
:)

https://pbs.twimg.com/media/A-P227SCUAAgIKI.jpg:large
Harika olmuş bu. :D

Sheriff
16.Aralık.2012, 22:38
Konu doğru yere taşındı.

ozan42
16.Aralık.2012, 22:50
Torres eski Torres değil, Chelsea söyle adına yakışır Falcao gibi sağlam bir forvet lazım

pele96
16.Aralık.2012, 22:56
Torres eski Torres değil, Chelsea söyle adına yakışır Falcao gibi sağlam bir forvet lazım

Torres Chealse nin Almeida si.

Bende Merak ettim niye Super Kupayi alan gitmiyorda Sampiyonlar Ligini alan gidiyor?