PDA

View Full Version : Aykut Kocaman İstifasını Geri Çekti

pele96
22.Aralık.2012, 23:51
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman görevinden istifa etti.

Burak Akmanoğlu
22.Aralık.2012, 23:53
Evet Kocaman bir dönem sona erdi

Artık yeni perdeler açılsın !

pele96
22.Aralık.2012, 23:54
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Karabükspor karşılaşması sonrası soyunma odasına indi. Aziz Yıldırım,Ömer Temelli ve Aykut Kocaman soyunma odasında 30 dakikalık bir görüşme yaptı. Daha sonra Aykut Kocaman, basın mensuplarının karşısına çıkarak istifa ettiğini açıkladı.

erdem344
22.Aralık.2012, 23:55
Kocaman bir adam gibi istifa etti helal olsun

mwaru
22.Aralık.2012, 23:55
Güle güle Aykut Kocaman,güzel günler yakınlarda.

uAburak89
22.Aralık.2012, 23:57
Yerine gelecek adaylar muhtemelen, Daum, Zico, Rıdvan Dilmen olur tabii bir de boşta olan Guardiola var.

europeanconquer
Çok alakasız bir zamanda istifa etti,Türkiye Kupası maçları,transfer çalışmaları derken üstüne birde yeni teknik direktör arayışına girecek Fenerbahçe.

furkan58
Keşke Sportif Direktör olarak takımda kalsa. Gerek transfer politikası , gerek takımın iç işleriyle ilgilenişi çok yararlı olurdu keşke eski görevine geri gelse.

Emeklerin için teşekkürler KOCAMAN adam!

Burak Akmanoğlu
22.Aralık.2012, 23:58
Oğuzhanım ben öyle düşünmüyorum :)

E.Cartman
22.Aralık.2012, 23:59
Çoooook önce yapması gerekiyordu.

europeanconquer
23.Aralık.2012, 00:00
Oğuzhanım ben öyle düşünmüyorum :)

Herkes aynı şeyi düşünecek diye bir şey yok tabi ki Burak.

eXcitinG
23.Aralık.2012, 00:01
Fenerbahçe gibi bir takıma ve böyLe bir kadroya yakışmayan bir adamdı zaten. ELinde Ligin en sağLam kadrosu var ama takım iLeriye gitmekten aciz şekiLde oynuyor. Ben bir Beşiktaş taraftarı oLarak biLe Fenerbahçe nin böyLe oynamasına katLanamıyorken, FenerbahçeLi arkadaşLarı iyi anLıyordum. BekLenen geçte oLsa gerçekLeşti.

Burak Akmanoğlu
23.Aralık.2012, 00:02
Herkes aynı şeyi düşünecek diye bir şey yok tabi ki Burak.

Elbette alternatif Teknik Direktörler vardır. :)

Partenopei
23.Aralık.2012, 00:03
Karar doğru olsa bile zaman doğru değildi.

zeck17
23.Aralık.2012, 00:03
eğer türk biri gelecekse takımın başına kesinlikle Zeki Önder Özen gibi futboldan anlayan ve fenerbahçenin içinden birisi olmalı

erdem344
23.Aralık.2012, 00:05
Yönetim kabul etmemiş fb tv açıkladı

OrcunFB
23.Aralık.2012, 00:06
Kabul etmiyormuş yönetim.

kaanbjk07
23.Aralık.2012, 00:06
Alternatif Teknik Direktör nedir? Aykut'un istifa edeceği belli birşey değildi. Aziz Yıldırım'a kalsa hala istifa etmezdi. Fenerbahçe haliyle Oğuzhan'ın dediği gibi TD arayışına girecek. Gelecek sezonun başında kötü sonuçlar alırsa beklendik birşey olur.

pele96
23.Aralık.2012, 00:08
Kabul etmesi gerekir mi ki ? fesh bedelini oder ceker gider ben boyle biliyorum?

furkan58
23.Aralık.2012, 00:09
Kabul edilmemiş gene. Bakalım neler olucak.

EndoplazmiK RetikuluM
A.Yıldırım neyin peşinde ? Bizim göremeyip onun gördüğü şey nedir ?

KanaKe
yönetim kabul etmese bile is bitmistir bu saatten sonra kocman takimin basinda kalmaz.

uAburak89
23.Aralık.2012, 00:10
Film mi izledik acaba az önce, istifa et, biz kabul etmeyelim damardan girelim şeklinde. Çünkü mantığım almıyor, Aziz Yıldırım ile görüştü deniyor, orada istifa ediyorum dediyse hayır olmaz sana güveniyoruz dendiyse niye basın toplantısında istifa ediyorum diyor. Oturmadı bu iş kafamda.

erdem344
23.Aralık.2012, 00:12
Benim tanıdğım aykut kocaman dönmez geriye .

pele96
23.Aralık.2012, 00:12
Yonetim Istifa sesleride yankilanabilir bu saatten sonra.

sui generis
23.Aralık.2012, 00:13
yazık gerçekten yazık.

Dennis Bergkamp
23.Aralık.2012, 00:15
eğer türk biri gelecekse takımın başına kesinlikle Zeki Önder Özen gibi futboldan anlayan ve fenerbahçenin içinden birisi olmalı

Yabancı bir hoca gelecekse bile gelene kadar Metin Diyadin takımın başına getirilmeli.

ReaList
23.Aralık.2012, 00:15
Film mi izledik acaba az önce, istifa et, biz kabul etmeyelim damardan girelim şeklinde. Çünkü mantığım almıyor, Aziz Yıldırım ile görüştü deniyor, orada istifa ediyorum dediyse hayır olmaz sana güveniyoruz dendiyse niye basın toplantısında istifa ediyorum diyor. Oturmadı bu iş kafamda.

Taraftar Kocaman'ı yönetimden daha çok seviyor, Yönetim de bunun farkında ve her zaman olduğu gibi yine kalkan olarak kullanıyor, özet bu.

KanaKe
23.Aralık.2012, 00:16
bence hoca bulana kadar askiya alinmistir istifasi.

nannar
23.Aralık.2012, 00:18
30 dk görüşmeden sonra istifa edilip kabul edilmemesi enteresan. Ama inşallah haber dogrudur ve Kocaman devam eder :)

erdem344
23.Aralık.2012, 00:18
"@samiltayyar27: Aykut Kocaman'ın istifası yetmez, hamisi de bırakmalı"

Deus Dominus
23.Aralık.2012, 00:21
Kına yaksın şimdi Aykut Kocaman'ı istemeyenler.

zeck17
23.Aralık.2012, 00:21
Yabancı bir hoca gelecekse bile gelene kadar Metin Diyadin takımın başına getirilmeli.

bana göre metin diyadin o kadar başarılı bir teknik direktör değil eğer kasımpaşa-adanaspor final maçını izlediysen arka planda nasıl olaylar yaşandığını anlaşılıyor

Ama zeki önder özen dinlediğim kadarıyla baya baya futboldan anlıyor bana gelip volkanı 10 numaraya çekelim baroniyi kaleye alalım dese tamam hay hay kesin bir şey vardır aklında derim

uAburak89
23.Aralık.2012, 00:26
Taraftar Kocaman'ı yönetimden daha çok seviyor, Yönetim de bunun farkında ve her zaman olduğu gibi yine kalkan olarak kullanıyor, özet bu.

İstifa kararından dönmezse dediğin mantıklı, dönerse de bence danışıklı dövüş olma ihtimali çok yüksek.

ancar
23.Aralık.2012, 00:27
Bırakın adamı gelmesin efsanelerde yada ikonlarda kalsın bayıldım abi bu sene artık ben

MeMo
23.Aralık.2012, 00:34

Aykut Kocaman böyle bir adam değil. Ayıp etmişsin bence.

sui generis
23.Aralık.2012, 00:36
ne yapıp edilip o istifa geri alınacak !

uAburak89
23.Aralık.2012, 00:37
Aykut Kocaman böyle bir adam değil. Ayıp etmişsin bence.

Üstteki mesajımı gözden kaçırdın herhalde, tek taraflı olma ihtimalini kaçırmışım, @balde_mir_07 buna dikkat çekince farkettim. Kasıt yok yani.

erdem344
23.Aralık.2012, 00:37
http://b1212.hizliresim.com/14/q/h5pjc.png (http://bit.ly/c25MCx)

MeMo
23.Aralık.2012, 00:41
http://b1212.hizliresim.com/14/q/h5pjc.png (http://bit.ly/c25MCx)

Bu konudaki mesajlardan ve bu resimdeki akbabadan anlaşıldığı üzere olayın başarıyla değil bir koreografimizde bahsedilen "iz"le ilgisi var.

OrcunFB
23.Aralık.2012, 00:50
Futbolcularla Aykut Kocaman görüşüyormuş.

footballer33
23.Aralık.2012, 00:52
Aykut Kocaman'ın ilk istifası değil bu, son da olmayacak, Aziz Yıldırım başkan olduğu sürece. Çünkü kendisi demişti, ben varken Aykut Kocaman bir yere gidemez diye. İstifaların kabul edilmeme sebebi de bu, diye düşünüyorum.

sakary Ali
23.Aralık.2012, 00:58
Mourinho Fenerbahçe'ye ... :)

petrol_fb12
23.Aralık.2012, 01:00
Futbolcularla Aykut Kocaman görüşüyormuş.

Futbolcular hem bu kadar istemiyor istifa etsin.Hem sahada hiç biri yok ne iş bu anlamadım ?

Kaka Leite
23.Aralık.2012, 01:02
Aziz Yıldırım kabul etmeye bilir ancak bu iş de çocuk oyuncağı değil. Taraftar hakkında söyledikleri de hiç hoş değil.
Bugün vazgeçirdin ve bu gidişat devam ederse daha kötü olur.

OrcunFB
23.Aralık.2012, 01:04
Futbolcular hem bu kadar istemiyor istifa etsin.Hem sahada hiç biri yok ne iş bu anlamadım ?
Aynen öyle. Saha içinde göstericeksin.

luganoagan
23.Aralık.2012, 01:05
Aziz Yıldırım: Taraftar böyle zamanda sahip çıkacak. Suç Aykut Kocaman da değil. Oyuncuların mentalitesi değişmedikten sonra ne değişecek

Futbolculardan Aykut Kocaman'a: Yaşanan bu tablo bizim suçumuz. Eğer sen bu görevi bırakırsan biz de bırakırız (NTV Spor)

petrol_fb12
23.Aralık.2012, 01:08
Aziz Yıldırım: Taraftar böyle zamanda sahip çıkacak. Suç Aykut Kocaman da değil. Oyuncuların mentalitesi değişmedikten sonra ne değişecek

Futbolculardan Aykut Kocaman'a: Yaşanan bu tablo bizim suçumuz. Eğer sen bu görevi bırakırsan biz de bırakırız (NTV Spor)

Bıraksınlar gitsinler PAF TAKIMLA cıkarız onlarla bari şerefimizle oynarız böyle defansif değil ezilmiş bir şekilde değil !

Alicanfmfan
23.Aralık.2012, 01:09
Türk halkı artık bunu yemez bence. Diyelim istifa etti diretti. Bakalım sen görevi bırakırsan bizde bırakırız diyen futbolculardan hangileri bırakacak.

barahir
23.Aralık.2012, 01:16
Maçtan hemen sonra dedim, Tanıdığım Aykut Kocaman İstifa eder diye.. Yine söylüyorum, tanıdığım Aykut Kocaman bu karardan dönmez..

Yalnız madem Aykut Kocaman bıraktı, Aziz Yıldırımın da zamanı çoktan gelen bir istifa borcu var bu camiaya.. Bunu 3. kez, ama bu sefer geri dönmeden yapmalı..

luganoagan
23.Aralık.2012, 01:23
Futbolcularımız ile Teknik Direktörümüz AYKUT KOCAMAN arasındaki toplantı sona erdi.AYKUT KOCAMAN, Yarın sabaha kadar istifa kararını dusunecegini söyledi. Kararını gözden geçirecek.

@12numaraorg

barahir
23.Aralık.2012, 01:29
Aziz Yıldırım: "Açıklamamda "ben 1 yıl yattım, onlar ne yaptı" derken belli bir grubu ifade ettim. Fenerbahçe seyircisi onları bilir."

Bu konuda haklı.. Onlar hakkında benim de söyleyecek çok sözüm vardı, birazını twitterda boşalttım.. Bu maça kadar antipatim vardı, artık nefret ediyorum..

sui generis
23.Aralık.2012, 01:31
Aziz Yıldırım: "Açıklamamda "ben 1 yıl yattım, onlar ne yaptı" derken belli bir grubu ifade ettim. Fenerbahçe seyircisi onları bilir."

Bu konuda haklı.. Onlar hakkında benim de söyleyecek çok sözüm vardı, birazını twitterda boşalttım.. Bu maça kadar antipatim vardı, artık nefret ediyorum..

bu sözünde sonuna kadar haklı. kimse üstüne alınmasın. o kesim kendini iyi biliyor.

petrol_fb12
23.Aralık.2012, 01:33
http://g1212.hizliresim.com/14/q/h5s3z.png

Night_Mare17
23.Aralık.2012, 01:34
http://g1212.hizliresim.com/14/q/h5s3z.png

Selçuk ve Burak'ın twitter hesabı olmadığı resmi siteden açıklanmıştı hala buna inanıyorsunuz ben size ne diyeyim artık.

Alicanfmfan
23.Aralık.2012, 01:34
Selçuk'un resmi bir twitter'ı yok. Kaynağını araştırmadan eklemen olmamış.

Night_Mare17
23.Aralık.2012, 01:35
http://www.galatasaray.org/futbol/futbol_as/haber/15156.php

europeanconquer
Selçuk İnan'ın twitter'ı yok ve Selçuk öyle bir şey yazacak biri değil.

petrol_fb12
Fenerist paylaşmışlar bende burda paylaştım bir daha onlara hayatta güvenmem :)

barahir
23.Aralık.2012, 01:38
Selçuk her ne kadar GS oyuncusu olsa da karakteri icabı böyle bişi yazacağını hiç tahmin etmemiştim, şaşırmıştım..

Ancak Burağın Trabzonspor forması giyerken de benzer açıklamaları olduğu için ona pek de şaşırmamıştım..

luganoagan
23.Aralık.2012, 01:41
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/547364_461678490560485_957553259_n.png

Kaka Leite
23.Aralık.2012, 01:58
Şu işe artık duygusallık karıştırmamak gerek Aykut Kocaman bizim de efsanemiz ancak zamanı geldi.

Gitsin diyen kesim Fenerbahçeli değilmiş gibi bir hava var ortalıkta suç mudur yani anlamıyorum ki..

RasAnt
23.Aralık.2012, 02:06
Ya sevinmiştim istifa etti diye ya kursağımda kaldı yazıklar olsun aziz yıldırım sıra sanada gelecek.

Sene başından beri 1 kez iyi top oynadığımız maç yok şansa geldik buraya kadar bu adam teknik taktiğin zerresinden anlamıyor umarım tez zamanda ikiside yol alır.Aziz yıldırım Demirören gibi olmaya başladı kimsenin malı değil Fenerbahçe,tez zamanda defolun !

LaigLeNoiR
23.Aralık.2012, 02:11
Şu anda Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman ile görüşmek üzere için Samandıra'ya gidiyor.

"Kanaltürk"

furkan58
23.Aralık.2012, 02:15
Edit : Fake Volkanmış.

MeMo
23.Aralık.2012, 02:18
Volkan Demirel ‏@_1VolkanDEMIREL
Destek veren herkese teşekkürler. Yarın Aykut Hoca istifa ederse ben de futbolu bırakırım. Bizde söz namustur ! İyi geceler !

fake hesap

Universal
23.Aralık.2012, 02:22
Bu saatten sonra kalsa bile hangi futbolcuya inandırıcı olacak. 105 yıllık kulübü babasının tarlası gibi yönetiyorlar.

LaigLeNoiR
23.Aralık.2012, 02:28
Aziz Yıldırım'ın sözlerine, GFB facebook üzerinden paylaştığı bu fotoğrafla cevap verdi.

https://pbs.twimg.com/media/A-wKeylCUAAlxfo.jpg:large

barahir
23.Aralık.2012, 02:30
GFB Bıraksın bu işleri.. 4-5 masum insanın resmini kullanalar her zaman olduğu gibi kendilerini nemalandırmaya çalışıyor.. Maymun gözünü açtı sefa efendi.. Senin gerçek yüzünü bugün gördük biz..

Universal
23.Aralık.2012, 02:31
Sefa ne işler yapmış acaba?

Zamanında Aziz Yıldırım'ı baba gibi severlerdi, sonra bir ters gittiler, Aziz Yıldırım kötü oldu. Menfaatçi örgütlere kalmadı bu kulüp.

europeanconquer
23.Aralık.2012, 02:34
Hayretle izliyorum :icon_eek:

barahir
23.Aralık.2012, 02:54
Şimdi yanlış anlaşılmasın, Ben 2009'dan beri Aziz Yıldırım'ın artık istifa etmesi, kulüpten elini ayağını bi an önce çekmesini savunuyorum, halen de bu düşüncem geçerli..

Ancak Aziz Yıldırım'ın hataları, ne Sefa'ya konuşma hakkı verir ne de onu haklı çıkarır.. Şahsen artık onun olduğu bir tribünde yer almak istemiyorum..

Universal
23.Aralık.2012, 02:56
Aziz Yıldırım artık bırakmalıdır. Bitti her devrin sonu vardır.

Suicider
23.Aralık.2012, 02:59
İstifa ediyorum dedikten sonra Aykut Kocaman dönerse kendisine hiç yakışmaz bu.

Lucas Neill
23.Aralık.2012, 03:04
Aziz Yildirim ve Aykut Kocaman birakmamali birakamazlar.

uAburak89
23.Aralık.2012, 03:04
Fenerbahçe yine kenetlendi, çok büyük ihtimal görevine devam edecek Aykut Kocaman. Fenerbahçe için böylesi daha iyi bence, ama Aykut Kocaman için iyi mi kötü mü ondan emin değilim.

MeMo
23.Aralık.2012, 03:05
Aziz Yildirim ve Aykut Kocaman birakmamali birakamazlar.

Şu geyiği ne kadar dinleyeceğiz merak ettim?

europeanconquer
23.Aralık.2012, 03:07
Şu geyiği ne kadar dinleyeceğiz merak ettim?

Hocam adam bırakmalarını istemiyor,sen niye geyik diyorsun ki.

Lucas Neill
23.Aralık.2012, 03:08
İstifa ediyorum dedikten sonra Aykut Kocaman dönerse kendisine hiç yakışmaz bu.

Konyaspor Fenerbahce macinda Anelka'nin elle attigi golden sonra teknik direktörlügü birakmisti.

pele96
23.Aralık.2012, 03:28
Konyaspor Fenerbahce macinda Anelka'nin elle attigi golden sonra teknik direktörlügü birakmisti.

Tamda bunu yazacaktim.O zaman Fenerbahce karsisinda Teknik Direktorlugu birakti bugun geldi Fenerbahcede Teknik Direktor.Bir meslekte haddinden fazla para varsa insanlarin karakteri degisiyor.

barahir
23.Aralık.2012, 03:31
Tamda bunu yazacaktim.O zaman Fenerbahce karsisinda Teknik Direktorlugu birakti bugun geldi Fenerbahcede Teknik Direktor.Bir meslekte haddinden fazla para varsa insanlarin karakteri degisiyor.

Herşeyi söyleyebilirsin ancak Kendisinin karakterine kefilim.. İş karaktere inmesin nolur..

erdem344
23.Aralık.2012, 03:32

sen o adamın karekteri hakkında yorum yapamazsın kimsenin karekteri hakkında yorum yapamazsın seni ilgilendirmez

antiochia
23.Aralık.2012, 03:46
Aykut Kocaman iyi insan, karakterli ancak kötü teknik direktör. Birisinin kötü teknik direktör olması, kötü insan olacağı manası çıkarılamaz. Aykut Kocaman'ın yapacağı en doğru iş sportif direktörlüğü yapmasıdır. Eğer devam ederse bu takım kusura bakmayın ama kimi alırsa alsın ilk 3'e dahi giremez.

petrol_fb12
23.Aralık.2012, 03:46
İşi karaktere dökmeyelim lütfen.

furkan58
23.Aralık.2012, 03:49

Fatih Terim'de en son ayrıldığında bir daha geri dönmüyordu. Karakter işte naparsın dimi.

Alicanfmfan
23.Aralık.2012, 05:35
furkan58, herşeye muhalefetsin be kardeşim. Bi geçmişten örnek verme bi kıyaslama artık.

furkan58
23.Aralık.2012, 05:49
furkan58, herşeye muhalefetsin be kardeşim. Bi geçmişten örnek verme bi kıyaslama artık.

Allah Allah Aykut Kocaman geri dönünce karaktersiz , aynı şeyi Fatih Terim'in yaptığını söyleyince herşeye muhalefetsin. Söylemiyim mi yani ? Yapmadı mı ? Yalansa yalan de. Bunu bir Fenerbahçeli dese bu örneği vermezdim ama Galatasaraylı verirse önce kendi takımına bakmalı dimi :)

Escochae
23.Aralık.2012, 07:07
Okyanusları aştıkdan sonra gölde boğulmak istemiyoruz Aykut hocam. Bu kadar çabuk pes edemezsin etmemelisin ..

goosfraba
23.Aralık.2012, 10:09
bu sezon belki de 5. istifasıydı bana göre. ancak bu kez herkesin görüp duyduğu bir istifa oldu.

napalım, buraya kadarmış.

her iki taraf için de hayırlısı olsun.

Universal
23.Aralık.2012, 12:24

Para mı?

O görevde sonra dünyaları verdiler tv programlarında yorumcu olsun diye, kabul etmedi.

Bir Galatasaray maçında gene bu teklifi sundular yorum yapsın diye, bu sefer kabul etti ve alacığı parayı bir hayır kurumuna bağışlanmasını istedi.

Aykut Kocaman ve para, ikisi yan yana gelmeyecek tek değerdir.

pele96
23.Aralık.2012, 12:37
sen o adamın karekteri hakkında yorum yapamazsın kimsenin karekteri hakkında yorum yapamazsın seni ilgilendirmez

Para mı?

O görevde sonra dünyaları verdiler tv programlarında yorumcu olsun diye, kabul etmedi.

Bir Galatasaray maçında gene bu teklifi sundular yorum yapsın diye, bu sefer kabul etti ve alacığı parayı bir hayır kurumuna bağışlanmasını istedi.

Aykut Kocaman ve para, ikisi yan yana gelmeyecek tek değerdir.
Ben genel olarak soylemistim fakat Aykut Kocamana yormus herkes .Fenerbahce Konyaspor macindan sonra TDligi birakip sonra Fenerbahcede gorev almasi ne kadar karakterli oldugu gosteriyor.Ayrica bu klubun en sembol isimlerinden birisi olan Alex'e yaptiklarindan sonra ben bu adamin karakteri konusunda suphe duyarim.Duymayana da saygi duyarim.

europeanconquer
23.Aralık.2012, 12:41
Allah Allah Aykut Kocaman geri dönünce karaktersiz , aynı şeyi Fatih Terim'in yaptığını söyleyince herşeye muhalefetsin. Söylemiyim mi yani ? Yapmadı mı ? Yalansa yalan de. Bunu bir Fenerbahçeli dese bu örneği vermezdim ama Galatasaraylı verirse önce kendi takımına bakmalı dimi :)

Aslında bunlar önemli değil, asıl önemli olan Aykut Kocaman kararından dönmez diyenlerin daha önce döndüğünü bilmeleri gerektiği,Fatih Terim bırakmış bırakmamış dönmüş dönmemiş,Fatih Terim sözünden dönmez demedi kimse kendi kendine gelin güvey oluyorsun.Geri dönerse suçlu mu olacak Aykut Kocaman ? Tabi ki hayır ancak sen her şeyden nem kapmaktan vazgeç artık.

Sekopej
23.Aralık.2012, 13:07
İstifa ederken bile adamlığını gösteriyor, arada kaynamasın diyerek öncelikle Karabük'ü tebrik ediyor, onlar hakkında konuşuyor ve sonra da yine kendine yakışan bir şekilde istifa ediyor.

Çoğu kişi maçı izlerken aynı düşüncelere kapılmıştır eminim, Aykut Kocaman artık bırakmalı diye. Ben 10 sene takımın başında kalsın istiyorum ama dün akşam ne teknik, ne taktik ne antremanla alakalıydı yaşananlar. Bir takım bu kadar kötü olamaz, sürekli idmanlarda pas çalışan takım 2 metre önündeki adama pas atamaz durumda olamaz, kendi sahanda 2-0 yenikken buna reaksiyon gösterememezlik yapamaz, bu teknik taktikten çok farklı bir şey.

Fenerbahçe tarihinin en ama en zor döneminde takımın başındaydı Aykut Kocaman. Bir daha böyle bir şey yaşayacak teknik direktör olmayacaktır. Hatırlayalım geçen sezonun başını, herkes şaşsın, Aziz Yıldırım tutuklanmış, yöneticiler ne olduğunu anlamaya çalışırken ortada kimse yok ama bir kişi var, Aykut Kocaman. Tüm camiaya sahip çıkan, sahada ben vardım diyen ve ilk günden beri takımın başının dik kalmasını sağlayan adam, Ali Koçlar Nihat Özdemirler hep o ilk şok geçikten sonra ortaya çıktılar. Takım deplasmana gider, federasyon başkanı takımın geleceğiyle alakalı pazarlık yapmak için seni çağırır sen takımla deplasmana gidemezsin.

Pek çok olay sayılabilir, hepsine göğüs gerdi, şampiyonluğu son maça kadar taşıdı. O nedenle geçen sene kaçan şampiyonluk Fenerbahçe'liye Denizli'de ya da Bursa'ya kaptırılan şampiyonluk kadar koymuyor, ben geçen seneyi düşündükçe gurur duyuyorum o mücadeleden çünkü. O seneden son maça kadar iddianı sürdür, bu sene aman kupa ya önemsiz sonuçta denilen ama 30 senedir alamıyor diye de dalga geçilen kupayı çok net skorla üstelik şampiyonluğu kaybettikten 3 gün sonra kazan, bu mücadele 100 sene geçse de saygı duyulacak, o inanışın nesilden nesile aktarılacağı bir sezon olacak.

Fenerbahçe'ye faydalı olmadığımı gördüğüm an istifa ederim demişti. Dün taraftar arasında ikilik oldu, tepkiler oluyordu ama bu denli değildi ve istifa ederken seçtiği cümleler de anlamlı. Artık kendisinde mücadele edecek gücü bulamıyor. İnanıyordu, oyuncularına inanıyordu en azından ama onlar yeterli karşılığı veremedi. Ve ilk defa istifa etti, bu saatten sonra dönmesi çok zor çünkü bırakmasa çıkıp basının önünde bunu açıklamazdı, takım istediği gibi kuruldu, 20 milyon euroya adam istiyorum dese devre arası istediği adamlar alınacaktı, yönetim arkasındaydı ama durmadı.

Ben de Aykut Kocaman gibi bekliyordum, bu takım bir yerde reaksiyon gösterecek ama olmadı hep kısa süreli parlamalarla ortaya çıktı. Bu adama biz hiç zaman vermedik, kendini yenilemesi, dinlenmesi için. Böyle bir şeye ihtiyacı var çünkü bitmiş artık. Bu geri dön çağrılarıyla yeniden kendine gelebilir mi bilemiyorum . Ama Aykut Kocaman kolay harcanmamalıdır, bu kulübe başkan olmasını istediğim adamdır ileride.

Şimdi son görevi kaldı, yönetime benim yerime bu bu bu gelebilir diye bir rapor sunsun hatta futbolun tek patronu olarak gitsin bulsun getirsin yeni hocayı ve dinlenmeye çekilsin.

Geçen seneki dik duruşunu unutanlar olsa da, ben unutmayacağım...

Ne olursa olsun; Sen bizim KOCAMAN gururumuzsun, adam gibi adam AYKUT KOCAMAN.

ReaList
23.Aralık.2012, 13:13
Dün anladım ki Aykut Kocaman Başkan için mükemmel bir kalkan, Futbolcular için yan gelip yatmanın dayanağı imiş. Bu yüzden mevcut tablo hiç mi hiç şaşırtmıyor artık. Aykut Kocaman bu kulüpte her türlü yönetim işini yapabilecek hatta Başkan olabilecek biri, Ancak mevcut konumunu ve sergilemiş olduğu iyi niyeti hem başkan hem de oyuncular çok iyi kullanıyor.

Sekopej
23.Aralık.2012, 13:36
Dün anladım ki Aykut Kocaman Başkan için mükemmel bir kalkan, Futbolcular için yan gelip yatmanın dayanağı imiş. Bu yüzden mevcut tablo hiç mi hiç şaşırtmıyor artık. Aykut Kocaman bu kulüpte her türlü yönetim işini yapabilecek hatta Başkan olabilecek biri, Ancak mevcut konumunu ve sergilemiş olduğu iyi niyeti hem başkan hem de oyuncular çok iyi kullanıyor.

Bunun için değil mi zaten artık gücüm kalmadı açıklaması. Herkes sırtını dayamış ve şapkadan bir tavşan değil, tavşanlar çıkarmasını bekliyor.

Alex olayı yeniden gündeme geliyor, oyundan aldığın adam kulübe yerine tribüne çıkıyor, oyundan çıkarken alkışlayıp tokalaşmak isteyen hocasının yüzüne bakmıyor ama yine de bu adam heykel açılışında gidip oyuncusunun yanında olabiliyor.

Benim de böyle hocam olsa, benim de dünya pek umrumda olmaz, nasılsa Aykut Kocaman var derim, o sahiplenir durumu derim, ne sahada koşar mücadele ederim ne de takımın haklarını savunmak için dışarıda mücadele ederim.

nannar
23.Aralık.2012, 13:39
aziz başkan yine başardı başarısızlığın üstünü gündem değiştirerek kapatmayı :)

pele96
23.Aralık.2012, 13:42
Bunun için değil mi zaten artık gücüm kalmadı açıklaması. Herkes sırtını dayamış ve şapkadan bir tavşan değil, tavşanlar çıkarmasını bekliyor.

Alex olayı yeniden gündeme geliyor, oyundan aldığın adam kulübe yerine tribüne çıkıyor, oyundan çıkarken alkışlayıp tokalaşmak isteyen hocasının yüzüne bakmıyor ama yine de bu adam heykel açılışında gidip oyuncusunun yanında olabiliyor.

Benim de böyle hocam olsa, benim de dünya pek umrumda olmaz, nasılsa Aykut Kocaman var derim, o sahiplenir durumu derim, ne sahada koşar mücadele ederim ne de takımın haklarını savunmak için dışarıda mücadele ederim.

Alexi oyundan almadan onceki yasananlar yuzunden Alex yuzune bakmiyor.Olaylarin suclusu tamamen yonetim ve Aykut Kocamandir.Alex yada baskasinda suc aramayi yanlis buluyorum Alex sadece durumu alttan alarak olay zincirinin uzamasini saglayabilirdi

Sekopej
23.Aralık.2012, 13:48
Alexi oyundan almadan onceki yasananlar yuzunden Alex yuzune bakmiyor.Olaylarin suclusu tamamen yonetim ve Aykut Kocamandir.Alex yada baskasinda suc aramayi yanlis buluyorum Alex sadece durumu alttan alarak olay zincirinin uzamasini saglayabilirdi

Suçlu Alex'tir demedim, ben durum değerlendirmesi yaptım İbrahim'in yazdıklarına. Benim de böyle hocam olsa ben de bu şekilde davranırdım diye. Alex mi Aykut Kocaman mı diye bir tartışmaya bu başlık altında hiç ama hiç gerek yok.

KanaKe
23.Aralık.2012, 13:57
aykut hocanin karakterini karistirmayin diyenler adamin özel hayatta nasil biri oldugunu nerden biliyorsunuz? sanki 7/24 onunla mi oturup kalkiyorsunuz? sadece tv den gördügünüz bir adami bu kadar savunmayin.. istifayi kesinlikle geri cekmemeli.

sui generis
23.Aralık.2012, 14:08
Kocaman kalacak. ama kendi için kalmamalı. adam bitti , bitirdik. oyuncu koşmaz , mücadele etmez biz herşeyi bu adama bağladık. hiç oyuncular sorgulanmadı , her zaman bu adam suçlu oldu. onu sevdiğim için kalmaması gerektiğini düşünüyorum. yıpratıyoruz onu. Ama kalacak. Başkanın ona 'biz bu yola beraber çıkmadık mı , beni yalnız mı bırakıyorsun' demesi yeterli.

sui generis
23.Aralık.2012, 14:36
Ben sizin gibi biri değilim. Bunu bugün biraz daha net olarak görüyorum. Spora, futbola, taraftarlığa bakış açılarımız arasında kapanmaz uçurumlar var. Ben değişmeyeceğim, onu biliyorum. Aramızdaki o uçurumu kapatıp sizi bana yaklaştırabilecek bir güç de göremiyorum artık. Ben galiba fazla duygusal bakıyorum taraftarlık meselesine. Bir çeşit aitlik hissi bu. Bir bütünün parçası, bir ailenin ferdi olma hissi. Birlikte sevinip, birlikte üzülebilme lüksü. Lüks diyorum, çünkü belki de zamanın ve şartların getirdiği beklenmedik ve giderek artan bir yalnızlığı bertaraf edebilmenin bir yolu olarak gördüm Fenerbahçeliliği. Zamanla arttı bu his, genişledi ve başkalarının açtığı boşlukları –belki de üzerine vazife olmadığı halde- doldurdu. Galibiyeti, güzel futbolu, zaferleri sevdiğimi inkar edecek değilim. Beni de en az sizin kadar sarhoş ederler. Ama demek istediğim, benim için Fenerbahçelilik bu galibiyetlerin, zaferlerin ötesinde bir aile olma halidir. Ama bugün Aykut Hoca’yı istifaya çağırıp, “Şike” diye bağıranlarla aynı ailenin parçası olma fikrini aile olmanın doğasına aykırı buluyorum.

Hayır, Aykut Hoca ile ilgili methiyeler düzmeyeceğim. Her kelimesinde samimi olduğum çok şey yazdım Aykut Hoca için. Yine de az yazmışımdır. Zihnim, kalemim bu kadarına yetti. İstatistiklerle de konuşmak mümkün. Bu gece “bardağın dolu tarafına bakmak gerekirse” diye başlayan ve Aykut Hoca’nın Fenerbahçe’deki başarılarını özetleyen çok yorum dinledim, ne gariptir ki bu koroya geçmişte onu eleştirenler de dahil. “Aykut Hoca’nın devre arasında takımı bırakması daha çok zarar verir” topuna girecek kadar pragmatist de değilim. Bu gece onca laf kalabalığı içinde duyduğum en anlamlı sözü Cem Pamiroğlu söyledi: “Bu ülkede taraftarlar takımları mağlup olunca, o sevdikleri insanların canlarını acıtmak için ellerinden geleni yapıyorlar.” Benim derdim bu vasatla işte.

Bu ülkede taraftarın vasatı –ki ezici bir çoğunluğa tekabül ediyor- rakip takımların üzüntüsünden marazi bir mutluluk devşirmekte ne kadar mahirse, kendi takımının başarızlıklarında da o takımın hocasına, oyuncusuna karşı sadist, acımasız, abartılı bir tepki geliştirmekte o kadar mahir. Galip geldikçe alkış tuttukları, iltifata boğdukları o insanların canını acıtmadan, kalbini kırmadan kendi üzüntüsünü, sinirini bertaraf edemeyecek, huzur bulamayacak bir taraftar profili bu.

Benim kişisel Fenerbahçelilik tarihim – özellikle ilk yarısı- bolca mağlubiyet, hezimet barındırıyor. Fenerbahçe’nin dış mihraklara ihtiyaç duymadan kendi türbülansını kendi yaratabildiği dönemler. Dile kolay, 88-89 sezonundan sonra 2001 yılına kadar tek şampiyonluk görmüşüz. İlkokul, ortaokul derken lise bitmiş, bir şampiyonluk. Avrupa macerası ondan fena. Bu tablonun etkisiyle midir bilmiyorum, benim Fenerbahçe ile meselem galibiyet/mağlubiyet ikileminin hep ötesinde oldu. Bu beni mağlubiyetlere üzülmekten alıkoymamakla birlikte o mağlubiyeti de sahiplenme duygusu geliştirdi. Bir aile, bir cemaat olma hissi bu damardan büyüyüp gelişiyor.

Bu noktadan sonra taraftarlık kişisel tarihinin, alışkanlıklarının, rutininin bir parçası olmanın da ötesinde bir çeşit mesai halini alıyor. Antrenman nasıl geçti diye düşünüyorsun mesela. Takımda formsuz bir oyuncu varsa aklın onda oluyor, nasıl toparlar diye dertleniyorsun. Moralini yüksek tutsa bari. Maçta biri sakatlansa onunla birlikte acı duyuyorsun. Tam da yükselişe geçmişti. Deivid sakatlıktan döndüğü maçta gol atıp, göz yaşlarına boğulunca gözün onunla birlikte dolar. Galip gelmenin hazzı, onun yanında bir hiçtir. Aileye yeni katılanlar olur mesela. Stoch’la takımın buluşmasını hala hatırlıyorum. Boş olan takım otobüsüne binip önlerde bir koltuğa oturmuştu. Otobüse binen her oyuncu elini sıkıyor ya da kucaklıyordu. Stoch şaşkın ve çekingen, otobüse biri bindikçe kıpırdanıp, doğruluyor. Çabuk kaynaşsalar diyorsun. Sezer’le Emenike’ninki ise herkesin hatırındadır. Koca takım otelin önünde toplanıp karşılamış, kucaklamıştı. Emenike 1 maç oynamadan gitti ama aylar sonra hem de rakip takımın hocası olduğu halde oyundan çıkarken o ailenin babasının elini öptü, o günlerin hürmetiyle. Bir kere bu ailenin ferdi olunca ne kadar uzağa gidersen git kopamazsın diye düşündün.

Benim gibi bir taraftar için Göztepe maçı öenmlidir mesela. Galip geldiğimiz için değil. Yenilip elensek de dünyanın sonu değildi. 29 sene alamadığımız bir kupadan bahsediyoruz. Önemli olan takımın bir süredir bir profesyoneller ordusundan bir aileye dönüşme haliydi. Recep Niyaz gol atınca stadın güvenlik görevlileri bile kendi oğulları gol atmışcasına sevindi. O Recep, and içmiş ilk golümü atınca sevincimi hocama sarılıp yaşayacağım diye. O hocasına sarıldığında bir an için bir baba ya da bir evlat olduğunuzu anımsadıysanız o galibiyetten önemlidir. Ya da tüm takım Krasic’e moral bulsun, özgüveni yerine gelsin diye gol attırmaya çalışıp nihayet başarınca hakkı ödenmeyecek bir dostunuzu anımsayabiliyorsanız bu galibiyetten önemlidir. Futbol gerçek hayatı taklit edebildiği ya da dolaylı olarak da olsa onu yeniden üretebildiği ölçüde değerlidir. Galibiyet ya da mağlubiyet bunun ancak birer parçası olabilirler.

Aykut Hoca’ya bu takımın başına geçmeden önce de büyük hayranlığım vardı. Gol kralı olması, bu takımın efsane oyuncusu olması filan bir tarafa duruşu, karakteri, futbola bakışı ile Fenerbahçelilik kimliğini – şayet böyle tek bir kimlikten bahsetmek kabilse- üzerine inşaa edebileceğimiz bir figür olarak gördüm. Fenerbahçeliliğimin bir ölçütü oldu. Fenerbahçe’yi sadece başarıya endeksli yönetici ve taraftar profilinden, aldığı paraya bakan cilalı profesyoneller ordusundan bir aileye evrilmesini sağlayacak bir aktör olacaktı. O yapamazsa zaten kimse yapamazdı. 3 Temmuz süreci bütün yıpratıcılığa rağmen Aykut Hoca’ya bu fırsatı da sunmuş oldu bir bakıma. Bir süre için de olsa Fenerbahçe taraftarı şampiyonluğu ikinci plana atıp kenetlendiler, bir onur mücadelesinin neferi oldular.

Ben 3 Temmuz sürecinin verdiği bütün zararların yanında, etnik, dini ya da sınıfsal bir saikle bir araya gelmemiş Fenerbahçe taraftarını ortak bir mücadele alanı üzerinden örgütleme, kimliğini bu mücadele üzerinden yeniden tanımlama imkanı sunduğuna inandım. Bu kimlik üzerine inşaa edilecek Fenerbahçelilik olgusunun dayanışmacı, zalime direnen, mazlumun yanında bir cemaat, bir aile olmaya imkan vereceğini düşündüm. Aykut Kocaman bu olası dönüşümün sembolü olabilirdi pekala. Bunun önündeki en büyük engelin başta stadı dolduran “müşteriler” olmak üzere Fenerbahçeliliğini galibiyet/mağlubiyet matrisi üzerinden tanımlayan taraftarlar olduğunu berabere biten Marsilya maçından sonra yazmıştık:

“Belki çok daha önemli bir soru: eğer gelen beraberlik sonunda takınılan tavır arenada gladyatörün kellesini isteyen “müşteri”ninkinden daha anlamlı değilse nerede kaldı 3 Temmuz’dan bu yana sürdürülen mücadelenin o düzene meydan okuyan devrimciliği? Eğer bu takımın stada gelen taraftarı, son 2 senede yaşananları, bütün olumsuzluklara rağmen gelen başarıları ve uğruna soyadından ilhamla tezahüratlar ürettikleri bu başarının baş mimarını bir kalemde silip, kendini galibiyete – hadi gönül düşürüp en azından güzel oyuna- para ödeyen bir müşteriye indirgeyip, henüz 5 – 6 bilet önce parasını ödeyip geldiği maçta kendisine unutulmaz mutluluklar yaşatan adamı da istifaya davet edebiliyorsa, o sözümona futbolun kurulu düzenine meydan okuyanların da bu uğurda yaptıkları kadar yıktıklarını da konuşması gerekir. Fenerbahçe’de devrimin kendi çocuklarını yeme potansiyeli de bu tartışmadan hareketle başa bir yazının konusu olsun.”

O yazıyı yazmaya bile fırsat vermediler. Aykut Hoca nihayet istifa etti. Belki de Türkiye futbol tarihinde ilk defa yerlisi/yabancısı, kadroda olanı/olmayanıyla futbolcular tesislere gidip hocaya “sen yoksan biz de yokuz” dediler. Sahadaki oyunu kıyasıya eleştirebilirsiniz. Hocanın teknik/taktik bilgisini de. Malum bu ülke bilgisayar başında CM oynayarak sabahlayanın, o tecrübeyle hocaya yeteneksiz diyebilme cürretine sahip olduğu bir futbol atmosferine sahip. Elinizi korkak alıştırmayın. Ama hakkını da teslim edelim. Şu kısıtlı zamanda taraftarı dönüştürmek mümkün olamadı ama görünen o ki takım bir aile olmuş.

Yarın Aykut Hoca geri döner mi bilmiyorum. Bu saat itibariyle gelen haberlere göre dönme ihtimali yüksek görünüyor. Dönse bile, hatta dönüp de sezon sonunda takımı şampiyon yapsa bile artık bir devir bitmiş gibi geliyor bana. Bugün statta takım mağlup duruma düştüğünde Hoca’yı istifaya çağıranların, “şike” tezahüratı yapanların, Kuyt gol atınca yuhalayanların, hasılı takımları mağlup olunca, o sevdikleri insanların canlarını acıtmak için ellerinden geleni yapan “müşterilerin” futbol ikliminin vasatı oldukları, o vasatın da ezici bir coğunluğa tekabül ettği bir ülkede devrim bu baharın çiçeği değildir. Belki başka bahara. Kim bilir..

Papazınçayırı

lakin1907
23.Aralık.2012, 14:54
İstifa ederken bile adamlığını gösteriyor, arada kaynamasın diyerek öncelikle Karabük'ü tebrik ediyor, onlar hakkında konuşuyor ve sonra da yine kendine yakışan bir şekilde istifa ediyor.

Çoğu kişi maçı izlerken aynı düşüncelere kapılmıştır eminim, Aykut Kocaman artık bırakmalı diye. Ben 10 sene takımın başında kalsın istiyorum ama dün akşam ne teknik, ne taktik ne antremanla alakalıydı yaşananlar. Bir takım bu kadar kötü olamaz, sürekli idmanlarda pas çalışan takım 2 metre önündeki adama pas atamaz durumda olamaz, kendi sahanda 2-0 yenikken buna reaksiyon gösterememezlik yapamaz, bu teknik taktikten çok farklı bir şey.

Fenerbahçe tarihinin en ama en zor döneminde takımın başındaydı Aykut Kocaman. Bir daha böyle bir şey yaşayacak teknik direktör olmayacaktır. Hatırlayalım geçen sezonun başını, herkes şaşsın, Aziz Yıldırım tutuklanmış, yöneticiler ne olduğunu anlamaya çalışırken ortada kimse yok ama bir kişi var, Aykut Kocaman. Tüm camiaya sahip çıkan, sahada ben vardım diyen ve ilk günden beri takımın başının dik kalmasını sağlayan adam, Ali Koçlar Nihat Özdemirler hep o ilk şok geçikten sonra ortaya çıktılar. Takım deplasmana gider, federasyon başkanı takımın geleceğiyle alakalı pazarlık yapmak için seni çağırır sen takımla deplasmana gidemezsin.

Pek çok olay sayılabilir, hepsine göğüs gerdi, şampiyonluğu son maça kadar taşıdı. O nedenle geçen sene kaçan şampiyonluk Fenerbahçe'liye Denizli'de ya da Bursa'ya kaptırılan şampiyonluk kadar koymuyor, ben geçen seneyi düşündükçe gurur duyuyorum o mücadeleden çünkü. O seneden son maça kadar iddianı sürdür, bu sene aman kupa ya önemsiz sonuçta denilen ama 30 senedir alamıyor diye de dalga geçilen kupayı çok net skorla üstelik şampiyonluğu kaybettikten 3 gün sonra kazan, bu mücadele 100 sene geçse de saygı duyulacak, o inanışın nesilden nesile aktarılacağı bir sezon olacak.

Fenerbahçe'ye faydalı olmadığımı gördüğüm an istifa ederim demişti. Dün taraftar arasında ikilik oldu, tepkiler oluyordu ama bu denli değildi ve istifa ederken seçtiği cümleler de anlamlı. Artık kendisinde mücadele edecek gücü bulamıyor. İnanıyordu, oyuncularına inanıyordu en azından ama onlar yeterli karşılığı veremedi. Ve ilk defa istifa etti, bu saatten sonra dönmesi çok zor çünkü bırakmasa çıkıp basının önünde bunu açıklamazdı, takım istediği gibi kuruldu, 20 milyon euroya adam istiyorum dese devre arası istediği adamlar alınacaktı, yönetim arkasındaydı ama durmadı.

Ben de Aykut Kocaman gibi bekliyordum, bu takım bir yerde reaksiyon gösterecek ama olmadı hep kısa süreli parlamalarla ortaya çıktı. Bu adama biz hiç zaman vermedik, kendini yenilemesi, dinlenmesi için. Böyle bir şeye ihtiyacı var çünkü bitmiş artık. Bu geri dön çağrılarıyla yeniden kendine gelebilir mi bilemiyorum . Ama Aykut Kocaman kolay harcanmamalıdır, bu kulübe başkan olmasını istediğim adamdır ileride.

Şimdi son görevi kaldı, yönetime benim yerime bu bu bu gelebilir diye bir rapor sunsun hatta futbolun tek patronu olarak gitsin bulsun getirsin yeni hocayı ve dinlenmeye çekilsin.

Geçen seneki dik duruşunu unutanlar olsa da, ben unutmayacağım...

Ne olursa olsun; Sen bizim KOCAMAN gururumuzsun, adam gibi adam AYKUT KOCAMAN.

:k::k: Duygularıma tercüman oldunuz.

MeMo
23.Aralık.2012, 14:57
Yönetime düşen şu adamın peşini bırakması artık. Her puan kaybından sonra hakaretleri, küfürleri hakedecek biri değil. Başarısız da olmadı Fenerbahçe kariyerinde. Tam zamanı bence.

Homer J.S
23.Aralık.2012, 18:13
Önceden Aziz Yıldırım istifa eder geri döndürülürdü, başkan yeni kalkanı bulmuş aynı işi Aykut Kocaman'a yaptırıyor artık..

GebzeLi1907
23.Aralık.2012, 18:30
İstifadan dönmesi sadece Galatasaray a yarar.
Aziz Yıldırım ında artık ağrısız sızısız ayrılması gerekir.
O egosunu kırıp gitmeli.Bu klube çok hizmetleri oldu asla yadsınamaz ama artık her dönemin bir sonu olduğu gibi onunda döneminin sonuna gelindi.Bunu görmemek için kör olmak gerekir.
Yoksa Fenerbahçe yi cadı kazanına dönüştürecek tribünler birbirini kırar hale gelecek çok şey kaybedeceğiz.
Yeni dinamik bir yönetime ve teknik anlamda çok çok iyi bir hocaya ihtiyacımız var.
2 3 yıl içinde de yerli oyuncu yapılanmasını yeninden elden geçirmek gerekecek.

Volkan Bekir Gökhan Topuz gibi oyuncular artık daha zor verim alınır hale gelecek.

Zor günler bekliyor bence bizi.

İkinci senaryo Aykut Kocaman kalır Eren Derdiyok Diego +1 oyuncu daha gelir Stoch Baroni gönderilir yada iyice kesilir.Takım ikinci yarı 15 16 galibiyet alır, ya şampiyon ya da burun farkıyla ikinci olur.
Gelecek sezon başı yine sana kaos yine kaos.

Aykut Kocaman ın harcadığı parayı hesaplamaya kalkmayalım şimdi rahat 120 130 milyon kaybettirdi klube, birde devre arası sadece bonservise en az 15 20 milyon euro daha verilecek.
Bu kadar kurumsallığın üzerinde duran bir başkanın büyük takımlar devre arası transfer yapmaz diyen başkanın takır takır sözlerini yemesi üzücü.

Aykut Kocaman Fenerbahçe yi yönetecek kalibrede teknik adam değil çok net şekilde görülüyor Fenerbahçe bu kadar mahkum korkak oynamayaz, Emre Alex gibi vakaları olmasa ve bu kadar yıpranmasa sportif direktör olarak devam etmesini isteyebilirdim ancak o zaman yine başka sıkıntılar ortaya çıkabiliyor.

Oyuncu koşmuyorsa koşanı oynatacak oyuncuyu koşmaya motive edecek.Hep söyledikleriyle çelişir mi bi adam.Alexsiz sistem sistem dedi baroni den Alex yaratmaya çalışıyor şimdi kiii getireceği Diego da Alex in bir türevi adam.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu misali :) Oyuncular çıkıp hocanın sucu yok biz düzelteceğiz herşeyi o başımızda kalsın ne olur mantığı nedir anlamıyorum.
Madem düzeltebiliyorsunuz hocaya ne gerek var ? Veya bu zamana kadar neden düzelmediniz.
Adam gücüm kalmadı diyor bu kadar aciz mi Fenerbahçe

Ne Aykut Kocaman fetişzmiymiş bu kadar anlamadım.Türkiye dışında hiç bir ülkede görülmeyecek bir süreç şu Aykut Kocaman Fenerbahçe süreci.

İstifa tek taraflı bir olaydır geri dönüşü olmaz.Olmamalı.

Tamda şuanda playlistten rastgele çalan şarkı, çok anlamlı :)
http://www.youtube.com/watch?v=EWJr-a5Cimk

darkkobal123
23.Aralık.2012, 18:44
Bu saatten sonra görevine devam etmesi daha kötü olur. Adam istifa etmek istiyor, seni onu zorla takımda tutup görevini yapmasını istersen, adam isteksiz olduğu için haliyle takıma zarar verecektir.

uAburak89
23.Aralık.2012, 19:08
Karar verilmiştir, açıklanması için bizim maçın sonucu bekleniyor muhtemelen.

goosfraba
23.Aralık.2012, 19:10
Fırat Günayer ‏@firatgunayer (https://twitter.com/firatgunayer) Kocaman'ın hala bu saate kadar evet dememesi için 2 önemli sebep: 1)Kasımpaşa maçı sonrası da futbolcular aynı sözü verdi.2)Taraftar tepkisi

GebzeLi1907
23.Aralık.2012, 19:13
Aziz yıldırım gfb yi yaftaladı ama diğer gruplar ortak açıklama yayınladı protestolar tek gruba yıkılamaz diye.Aziz Yıldırım gün be gün irtifa kaybediyor.

zeck17
23.Aralık.2012, 19:39
Aziz Yıldırım futbola yakışmayan bir adam açık ve net,bir başkan bu kadar konuşmamalı duygu sömürüsü yapmamalı ve kendini durmadan başka takımlardan üstün görmeye çalışmamalı biraz hatalarını arayıp onları düzeltmeli

Aykut Kocaman a gelince öncelikle oyun stili değişmeli sow yardımcı forvet gibi oynuyor ilerde hedef bir adam olmalı bitirici ve topu ayağında tutabilen sırtı kaleye dönük oynayabilmeli
Artık kanat transferi yapılmamalı bir zahmet takımın eksiği olduğu mevki: oyun kurucu yok bu sebepten fenerbahçe yaratıcı olamıyor alex iyi bir 10 numaraydı topu dağıtıyordu filan ama onun eksiği de oyunu çift yönlü değildi pres özelliği azdı eğer fenerbahçe diegoyu alırsa çok büyük hata yapar bundan dolayı ve ön liberolara gelince nerde duracaklarını bilmiyorlar mesela rakip hasan alinin kanadından geliyorsa ön libero oraya doğru yaklaşmalı ve pres yapmalı bu eksiklik fenerbahçede çok var benim transferlerden sonra ideal kadrom
volkan
gg-bekir-yobo-hasan ali
kuyt(krasic)-meireles(sezer-selçuk)-transfer-caner(stoch)
sow ve hemen önünde yukarıda anlattığım gibi bir forvet

petrol_fb12
23.Aralık.2012, 20:22
Aykut Kocaman Alex göndererek büyük hata yaptı.Sow arkasında pas dağıtıcak bir oyuncu vardı oda Alex'ti.Baroni'yi onun gibi oynatmaya calıştı olmadı.Sonra Sezer denedi gene olmadı.Alex sevmem.Ama bu sistemle ona ihityacın var.Neymiş koşmuyormuş,pres yapmıyormuş ? 2 seneden beri Alex takım'da nedne göndermedin dur söyleyim.

Aykut Kocaman =140

Alex =136

Sanırım yeterince acıklıyıcı olmuştur ?

lakin1907
23.Aralık.2012, 20:28
Aykut Kocaman Alex göndererek büyük hata yaptı.Sow arkasında pas dağıtıcak bir oyuncu vardı oda Alex'ti.Baroni'yi onun gibi oynatmaya calıştı olmadı.Sonra Sezer denedi gene olmadı.Alex sevmem.Ama bu sistemle ona ihityacın var.Neymiş koşmuyormuş,pres yapmıyormuş ? 2 seneden beri Alex takım'da nedne göndermedin dur söyleyim.

Aykut Kocaman =140

Alex =136

Bu sana mantıklı geliyorsa diyecek bir şey yok zaten.

uAburak89
23.Aralık.2012, 20:35
LigTv son dakika geçti, kalıyormuş. İkna edilmiş.

Burak Akmanoğlu
23.Aralık.2012, 20:37
SON DAKİKA | Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, göreve devam kararı aldı.

lakin1907
23.Aralık.2012, 20:38
Karabükspor maçının ardından istifa ettiğini açıklayan Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Aziz Yılıdırım ile sabaha karşı yaptığı toplantı sonrası kararından vazgeçti. Kaynak Lig TV

sui generis
23.Aralık.2012, 20:41
Aykut hoca yıpranacak , kendini feda ediyor ama sevinmedim desem yalan olur.

Escochae
23.Aralık.2012, 20:48

Aykut Kocaman =140

Alex =136

Bu kadar basit düşünebiliyorsan evet açıklayıcı.

sakary Ali
23.Aralık.2012, 20:49
Ya iyi de yönetim niye istifayı düşünmüyor. İstifa etmesi gereken yönetim değil mi?

Burak Akmanoğlu
23.Aralık.2012, 20:49
Cnn Türk : Aziz Yıldırım KAKA transferi için Ispanya ya gitti

sui generis
23.Aralık.2012, 20:52
Ya iyi de yönetim niye istifayı düşünmüyor. İstifa etmesi gereken yönetim değil mi?

Ali yalnız sana söylemiyorum genel olarak soruyorum; Herkes başkan gitsin de gitsin diyor , nedeni ne ? bir şey oldu da ben mi bilmiyorum ?

uAburak89
23.Aralık.2012, 20:52
Çok sağlam transferler ile ikna edilmiştir bence. Oyuncuların söz verme muhabbeti daha önce de olmuştu, pek inandırıcı değil. Taraftar Alex gidince asarız keseriz modundaydı 2 galibiyetle çok yumuşak geçildi. Şimdi devre arası, üst düzey transfer ile yine atlatılabilir bu süreç.

Kaka haberleri de çok mantıklı geliyor, Fatih Terim istiyorum demiş, aylarca konusu geçmişken şimdi Aziz Yıldırım parayı basıp alabilir. Bir taşla 2 kuş vurmuş olur, hem üst düzey oyuncu hem de rakibine transfer çalımı.

Burak Akmanoğlu
23.Aralık.2012, 20:54
Baya üst düzey olmalı kanımca.

Homer J.S
23.Aralık.2012, 20:56
Hahaha hep aynı şeyler işte :) Aziz Yıldırım da aynı şeyi yapmıştı.. Bu da ülkemizde futbolun nasıl rezil yönetildiğinin bi göstergesi daha..

sui generis
23.Aralık.2012, 20:58
Çok sağlam transferler ile ikna edilmiştir bence. Oyuncuların söz verme muhabbeti daha önce de olmuştu, pek inandırıcı değil. Taraftar Alex gidince asarız keseriz modundaydı 2 galibiyetle çok yumuşak geçildi. Şimdi devre arası, üst düzey transfer ile yine atlatılabilir bu süreç.

Kaka haberleri de çok mantıklı geliyor, Fatih Terim istiyorum demiş, aylarca konusu geçmişken şimdi Aziz Yıldırım parayı basıp alabilir. Bir taşla 2 kuş vurmuş olur, hem üst düzey oyuncu hem de rakibine transfer çalımı.

Kaka değil de Ardayı koparsın gelsin. ama zor avrupadan dönmesi Arda'nın.

sakary Ali
23.Aralık.2012, 21:02
Ali yalnız sana söylemiyorum genel olarak soruyorum; Herkes başkan gitsin de gitsin diyor , nedeni ne ? bir şey oldu da ben mi bilmiyorum ?

Sence kalmalı mı? Ben artık Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye katkı sağlayacağını düşünmüyorum.

ReaList
23.Aralık.2012, 21:04
Aykut Kocaman'ın ağzından kesin bir ifade çıkmadıkça net söylemlerde bulunmak istemiyorum ama şu bilinmeli ki şuan rezil ve komik bir durumdayız.

Homer J.S
23.Aralık.2012, 21:07
Aykut Kocaman'ın ağzından kesin bir ifade çıkmadıkça net söylemlerde bulunmak istemiyorum ama şu bilinmeli ki şuan rezil ve komik bir durumdayız.

Aynı şeyi söylemek istiyorum da tepki alırım diye sustum :)

uAburak89
23.Aralık.2012, 21:07
Kaka değil de Ardayı koparsın gelsin. ama zor avrupadan dönmesi Arda'nın.

Avrupa'dan dönmesinin dışında da Fenerbahçe'ye gelmesi zor bence. Hele çok iyi durumda değilken, iç karışıklıklarla boğuşurken.

sui generis
23.Aralık.2012, 21:12
Sence kalmalı mı? Ben artık Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye katkı sağlayacağını düşünmüyorum.

yerine geçecek isme bağlı diyim. Ali Koç gibi bir isim olmazsa Aziz Yıldırım ile devam edilmesini isterim. Hakkımızın yendiği bu dönemlerde Aziz Yıldırım gibi biri korur anca.

Avrupa'dan dönmesinin dışında da Fenerbahçe'ye gelmesi zor bence. Hele çok iyi durumda değilken, iç karışıklıklarla boğuşurken.

Arda'nın Galatasaraylılığını sorgulayacak durumda değilim ama bana kalırsa Arda Fenerbahçe'ye gelmeyecek bir isim değil, avrupada olması ve formda olması işi zorlaştırır.

sui generis
23.Aralık.2012, 21:13

neden İbrahim ? istifa edip , geri almak rezil ve komik bir durum mu oluşturuyor ?

zeck17
23.Aralık.2012, 21:18

bence sebebi şu zamanında istifa etti ve geri döndü o gün de dedi ki biz 3 sene üst üste şampiyon olacağız sözü veriyorum dedi herkes bir beklenti içine girdi ilk sezon şampiyon olamadılar o sözden sonra 2 sezonda galatasaray kötüydü favoriler fenerbahçe ve puan olarak önce olan trabzonspordu
2 sezon üst üste başarısız olmamak için yasal olmayan şeylere başvurdu ve bu açığa çıktı sonuç olarak yargının kararıyla hapse girdi çıktıktan sonrasına gelince de her seferinde duygu sömürüsü yaptı bence bu olayları kullanıp bizi bitirmek istiyorlar diyerek vs diyerek de ortamı germiştir

sui generis
23.Aralık.2012, 21:27
bence sebebi şu zamanında istifa etti ve geri döndü o gün de dedi ki biz 3 sene üst üste şampiyon olacağız sözü veriyorum dedi herkes bir beklenti içine girdi ilk sezon şampiyon olamadılar o sözden sonra 2 sezonda galatasaray kötüydü favoriler fenerbahçe ve puan olarak önce olan trabzonspordu
2 sezon üst üste başarısız olmamak için yasal olmayan şeylere başvurdu ve bu açığa çıktı sonuç olarak yargının kararıyla hapse girdi çıktıktan sonrasına gelince de her seferinde duygu sömürüsü yaptı bence bu olayları kullanıp bizi bitirmek istiyorlar diyerek vs diyerek de ortamı germiştir

bu mesaja cevap vermemi beklemiyorsun heralde.

zeck17
23.Aralık.2012, 21:28
bu mesaja cevap vermemi beklemiyorsun heralde.

bu benim düşüncem aksini düşünüyorsanız saygı duyarım

furkan58
23.Aralık.2012, 21:31

Senaryo yazsan iyi dizi çıkar he bu işi girmelisin bence :) 2 dakikada yazılan senaryoya bak :D

ReaList
23.Aralık.2012, 21:33
neden İbrahim ? istifa edip , geri almak rezil ve komik bir durum mu oluşturuyor ?

Aykut Kocaman için demedim, Fenerbahçe için rezil ve komik bir durum ortada dedim, ne bu böyle Fenerabahçe Çadır Tiyatrosu mu ? Aziz Yıldırım kendi söyledi 3-4 defa istifa etti ama biz onu destekliyoruz ve bırakmıyoruz diye, yahu bir adam kafasında bir işi silmişse ve bitirmişse uzatmanın mantığı ne ? Bu saatten sonra hangi istek ve heyecanla bu göreve devam edecek ?

Aziz Yıldırım transfere gitmişmiş, yıldız oyuncu getirecekmiş ve her şey güzel olacakmış, bu kadar mı keriziz yahu, resmen insanın aklıyla dalga geçiyorlar. Bu durum bizim için rezaletten öte değil, rakipler için sadece komedi.

Kaka Leite
Çocuk oyuncağı mı bu iş arkadaş, kandırdım mı diyecek yani ne şimdi bu ?

Hayır, oyuncular da iki yüzlü madem bu kadar istiyorsun oynayacaksın o zaman.

zeck17
Senaryo yazsan iyi dizi çıkar he bu işi girmelisin bence :) 2 dakikada yazılan senaryoya bak :D

son 5 sezonda fenerbahçenin şampiyonluk sayısı?
Kadro maliyetleri?
Avrupadaki başarılar?

şunları biliyorsanız yazar mısınız

pele96
23.Aralık.2012, 22:37
Cocuk oyuncagina dondu bu is .Cocuklar der ya kustum banane oynamiyacagim sonra 2-3 arkadasi gider ikna eder sonra barisip oynamaya devame derler.

barahir
23.Aralık.2012, 22:48
Abartmayın. Sanki istifası kabul edilmeyen tek adam Aykut Kocaman..

Bence devam kararı yanlış, daha fazla yıpranacak. Üzerinde daha çok baskı olacak. Ancak tüm bu olumsuzluklara da cevap verebilirse bir kez daha gözümde büyüyecek..

pele96
23.Aralık.2012, 22:54
Abartmayın. Sanki istifası kabul edilmeyen tek adam Aykut Kocaman..

Bence devam kararı yanlış, daha fazla yıpranacak. Üzerinde daha çok baskı olacak. Ancak tüm bu olumsuzluklara da cevap verebilirse bir kez daha gözümde büyüyecek..

Madem geri donme ihtimalin vardi istifani basin onunde degil Baskanina karsi yapacaksin.Mustafa Denizli istifasinda oylemi oldu? YD de ikna etti.Biraz yapmacik geliyor insana.

barahir
23.Aralık.2012, 22:58
Mustafa Denizli öyle yaptı diye herkesin de öyle yapması gerekmiyor ki..
Kaldı ki bu kendisinin yanılmıyorsam 3. kez istifa girişimi ancak diğer ikisinde direk Aziz Yıldırım'a söyledi ve hep geri çevrildi. Bu kez kesin diye düşünerek haber vermeden basına açıkladı ancak yine kabul edilmedi..

Neden nasıl tartışılır geri dönüşü.. Ancak çok abartmayın diyorum.

pele96
23.Aralık.2012, 23:02
Mustafa Denizli öyle yaptı diye herkesin de öyle yapması gerekmiyor ki..
Kaldı ki bu kendisinin yanılmıyorsam 3. kez istifa girişimi ancak diğer ikisinde direk Aziz Yıldırım'a söyledi ve hep geri çevrildi. Bu kez kesin diye düşünerek haber vermeden basına açıkladı ancak yine kabul edilmedi..

Neden nasıl tartışılır geri dönüşü.. Ancak çok abartmayın diyorum.
Dogru olan Mustafa Denizlinin seklidir.Aykut Kocamanin yaptigi taraftara oynamaktir diye dusunuyorum.Kaldiki basarisiz sayilmazda Avrupada grup 1. olarak cikmis kendi liginde sampiyon olma umidi bitmeyen bir takim teknik direktoru niye istifa eder anlamiyorum.

barahir
23.Aralık.2012, 23:05
Dogru olan Mustafa Denizlinin seklidir.Aykut Kocamanin yaptigi taraftara oynamaktir diye dusunuyorum.Kaldiki basarisiz sayilmazda Avrupada grup 1. olarak cikmis kendi liginde sampiyon olma umidi bitmeyen bir takim teknik direktoru niye istifa eder anlamiyorum.

Ah yazdığımın kalan kısmını da okusaydın, tekrar yazayım.. Aykut Kocaman daha önce 2 kez aziz Yıldırım'a sundu istifasını ancak kabul edilmedi zaten.. Bu kez Aziz Yıldırım'ın ve futbolcuların da elini kolunu bağlamak için böyle bir yolu seçmiş olabilir.. Fakat açıkçası futbolcuların bu tepkisine ben bile çok şaşırdım..

antiochia
23.Aralık.2012, 23:09
Valla devam ederlerse kimi transfer ederse etsinler artık eskisi gibi olmaz, bir kez sarsıldı yer. Bu sene bu haliyle ne Avrupa'da ne de Türkiye'de hiç bir şey yapamaz bu takım. Takımın mantelitesi ve en az yarısının değişmesi gerekiyor.

pele96
23.Aralık.2012, 23:16
Ah yazdığımın kalan kısmını da okusaydın, tekrar yazayım.. Aykut Kocaman daha önce 2 kez aziz Yıldırım'a sundu istifasını ancak kabul edilmedi zaten.. Bu kez Aziz Yıldırım'ın ve futbolcuların da elini kolunu bağlamak için böyle bir yolu seçmiş olabilir.. Fakat açıkçası futbolcuların bu tepkisine ben bile çok şaşırdım..

Bu adam tazminat odeyip gidemiyormu ?Aziz Yildirimin keyfini bekleyecek degil sanirim.

sui generis
23.Aralık.2012, 23:18
Bu adam tazminat odeyip gidemiyormu ?Aziz Yildirimin keyfini bekleyecek degil sanirim.

size mi kaldı yahu , bu adamların arasında bir dostluk bağı var , tazminatı mı öder giderim mi diyecek ? Aykut Kocaman'dan böyle bir hareket beklemek komik.

GebzeLi1907
23.Aralık.2012, 23:28
Arkadaşlarla trabzon gs maçını izlemeye gittim geldim ve korktuğum olmuş.
Koskoca Fenerbahçe yi rezil ettiniz.
Aziz Yıldırım bu ego ile yeni Demirören vakasına doğru gidiyor.

Universal
23.Aralık.2012, 23:29

Tazminata gerek yok, notere giderek bu işi halledebilir. Sözleşmesinde erken bırakması durumunda ödeyeceği para ibareside yok ise tek kuruş ödemeden gidebilir.

Homer J.S
23.Aralık.2012, 23:36
size mi kaldı yahu , bu adamların arasında bir dostluk bağı var , tazminatı mı öder giderim mi diyecek ? Aykut Kocaman'dan böyle bir hareket beklemek komik.

Muhammed şimdi adımız gibi biliyoruz ki öyle değil o iş. Aziz Yıldırım daha önce kendi yaptığını bu sefer Aykut Kocaman'a yaptırdı. Mağlubiyet gündemini dağıtmak amacıyla yapılmış bir hareket olduğu açık.

Bak gazetelere 2 gündür Karabük galibiyetini mi yazıyolar, istifayı mı? Kimse inanmak istemiyor fakat açık seçiktir ki Aziz Yıldırım > Tüm Fenerbahçe. O ne derse o oluyor takımda..

sui generis
23.Aralık.2012, 23:37
Muhammed şimdi adımız gibi biliyoruz ki öyle değil o iş. Aziz Yıldırım daha önce kendi yaptığını bu sefer Aykut Kocaman'a yaptırdı. Mağlubiyet gündemini dağıtmak amacıyla yapılmış bir hareket olduğu açık.

Bak gazetelere 2 gündür Karabük galibiyetini mi yazıyolar, istifayı mı? Kimse inanmak istemiyor fakat açık seçiktir ki Aziz Yıldırım > Tüm Fenerbahçe. O ne derse o oluyor takımda..

Çağdaş herkesi dediğin bu oyuna alet edebilirsin ama Aykut Kocaman'ı asla.

Homer J.S
23.Aralık.2012, 23:42
Çağdaş herkesi dediğin bu oyuna alet edebilirsin ama Aykut Kocaman'ı asla.

Şahsi düşüncemdir, Aykut Hoca'nın da işine gelmiş olabilir. Bana kalırsa ortada yazılı bir senaryo var ve oynanıyor, başka bi şey değil.

sui generis
23.Aralık.2012, 23:43
Şahsi düşüncemdir, Aykut Hoca'nın da işine gelmiş olabilir. Bana kalırsa ortada yazılı bir senaryo var ve oynanıyor, başka bi şey değil.

şahsi düşüncen elbette olabilir ama hepimiz adımız gibi böyle bir şey bilmiyoruz.

Raheem Lawal.
23.Aralık.2012, 23:52
Futbol Derin devlet gibidir, İşin içinde Başka birşey Döner Medyaya farklı yansıtılır, medyada Millete farkı yansıtır, Hiçbir şey göründüğü gibi değildir aslında, biz aykut ocayı efendi biri olarak görüyoruz,Kamera arkasını Bilmiyoruz ama, Örnek Vereyim Futbolculuk hayatı boyunca bir kırmızı kart bile görmeyen Şifo Mehmet Fatih Terimin yardımcılığını yaptığı sene İsviçreli futbolcuya Tekme Salladı, En basit örneği.

petrol_fb12
23.Aralık.2012, 23:52
Cemmatin işidir :D Kesin bu kadar taraftara istemiyor Teknik Direktörü.Zaten cemaat 3 gölü sahada attı ne cemaatmiş be arkadaş her şeyde varlar.Hatta maç sonu Makbure yemişler karabüklü futbolcularla :D Hatta cemaat 2-0 marsilya maçını 2-2 yapmış.Hatta 2-0 önde olduğumuz galatasaray maçını 2-2 yapmış.Sonra Antalya maçını zemin altından girip topların yönünü değiştirmiş 3-1 yenildik.Kasımpaşa maçına hiç girmek bile istemiyorum :D Ordada köstebeklere takıldık.Yani bizim futbolumuzda bir şey yok herkes suçlu Aykut Kocaman masum.Maçtan önce armayı öpüyorlar sonra 3 yiyorlar hani fenerbahce ? Kesin cemaat işidir kulupculuk faliyetleri bir seneryolar falan.Taraftarı cemmat kışkırtıyor :D

Hatta fenerbahce'nin 1 ocak 2012 deplasmanda maç kazanamaması cemaat ayarlıyormuş.3 maç kazandık.Akhisar,Ankaragücü (NE HALLEDERDE),Manisaspor (ZATEN DÜŞMÜŞTÜ).

Yani Aykut Kocamana İstifa diye bağıran herkes suçlu.Onu savunanlar suçsuz.Kusura bakmayın ben böyle korkak Fenerbahce görmek istemiyorum.Siz görmek istiyorsanız kalsın.

Aziz Yıldırım neden yollamıyor onu ? Göndericekte ne yapıcak sonra kadroyu nasıl kuracak ?

darkkobal123
24.Aralık.2012, 00:15
Fenerbahçe bunun gibi kötü bir sonuç daha alırsa bu sefer gerçekten gider Aykut Kocaman.

ReaList
24.Aralık.2012, 14:42
Hani Aziz Yıldırım tepki verenlere bir grup azınlık diyordu ya o bir grup azınlığı belirlemek için kamuoyu taramalarına bakalım.

http://g1212.hizliresim.com/14/s/h7d0l.jpg

http://g1212.hizliresim.com/14/s/h7d0p.jpg

http://g1212.hizliresim.com/14/s/h7d0t.jpg

http://g1212.hizliresim.com/14/s/h7d0y.jpg

http://f1212.hizliresim.com/14/s/h7dc3.jpg

Aziz Yıldırım'a hak vermemek elde değil şimdi, Gerçekten her şey güllük gülistanlıkmış ve mevcut durumu beğenmeyen bir grup azınlıkmış.

sui generis
24.Aralık.2012, 14:44
İbrahim sen çok yanlış yerden yakalamışsın. o tepki verenlere demedi bunu , tribünde şike şike diye bağıranlara dedi.

uAburak89
24.Aralık.2012, 15:07
Çile diye bağırmadı mı onlar ya ? Diğer konudaki yazıda da şike şike denmiş, ben çile sanmıştım maçı izlerken.

Bu istifa sürecine başta danışıklı dövüş gibi demiştim ama dönse de dönmese de öyle bir şey yok gibi. Bu şartlar altında daha fazla dayanamayacağım diyen bir adam var, sahada lay lay lom takılan oyuncuların hocam sen gitme diye koşturması içten gelen bir şeyse, en basit örnek olarak oyuna ikinci yarı giren Caner, topu kaptırdıktan sonra adamını niye takip etmez. Bir isteksizlik, bir kabullenmişlik vardı, madem hocanız bu kadar kıymetli neden sahada mücadele etmediniz diye sormadan edemiyor insan. Futbolcular Aziz Yıldırım'ın talimatıyla mı gitti oraya acaba ?

İstifaya sevinen, sözünden dönen diye pankart asan grup yapılacak transferlere rağmen ilk kötü sonuçta sesini daha da yüksek çıkartacakmış gibi geliyor. Olayların sorumlusu denilen gfb bildiğim kadarıyla biraz "piskopat" bir gruptur, rahat duracaklarını hiç sanmıyorum. Bir de işin hoca kısmı var, yeter artık yoruldum diyen adam bu ikna çabalarıyla kredisini arttırmış oluyor, yine bu tarz istifa istekleri olursa bence oklar direk olarak Aziz Yıldırım'a yönelir. Adam istifa etti sen kabul etmedin suçlusu sensin denir, yani Aykut Kocaman'ı bir kalkan olarak kullandığı fikri bence mantıklı değil. Baransu pek çok konuda atıp tutan bir isim, söyledikleri ortalığı daha da karıştırmak amaçlı diye düşünüyorum.

europeanconquer
24.Aralık.2012, 15:12
Yanlış karar verdi Aykut Kocaman,ancak ben sevindim geri dönmesine.

BleedingMoon
24.Aralık.2012, 15:47
bu saatten sonra sahada hırstan deyim yerindeyse çimleri yemeyen oyuncu olursa tüm yönetim ve futbolcu kadrosu sözleşmelerini yırtıp atsın. eğer hala görevlerine devam ederlerse de ben onur sahibiyim demesin kimse.

ReaList
24.Aralık.2012, 16:06
İbrahim sen çok yanlış yerden yakalamışsın. o tepki verenlere demedi bunu , tribünde şike şike diye bağıranlara dedi.

Kime dediyse zerre umrumda değil zamanında o adamları kullanırken Aziz Yıldırım için hava hoştu, işler kötü gidince mi tu kaka oldular ? Aziz Yıldırım'ın hedef aldığı GençFB'lilerin 2 Ekim 2008 Perşembe günü yayımladıkları yazı.
http://www.gencfb.org/fenerbahce/haber/itiraf-ediyoruz-kullanildik-ancak-degistik-ve-degismeye-devam-edecegiz/1598/

O yazıdan bir bukle.

1- Sayın Yıldırım ilk istifanızı açıkladığınız Show Tv ye gitmeden önce yanınızdaydık. Göreve geldiğiniz günden itibaren en çekindiğiniz slogan “Ali Şen Başkan Fenerbahçe Şampiyon” du. Show Tv'ye giderken akıl hocalarınız size “ Türk halkı duygusaldır, duygusal bir ortam oluşturursan Ali Şen'in “Ali Şen başkan Fenerbahçe Şampiyon” sloganını unutturur “Aziz Yıldırım başkan Fenerbahçe şampiyon dönemini başlatırsın” dediler. Siz de çıktınız uzun süren konuşmalar ardından birden istifa ettiğinizi ağlayarak ve tv karşısındaki Yüzbinleri ağlatarak anlattınız. Aynı gecenin sabahında bize otobüsler tutmamız için para göndertip semtlerden insanları toplattınız. Bu otobüslerle yüzlerce kişiyi Fenerbahçe parkına taşıttınız ve “Taraftarız biz çekeriz cefa, büyük başkan bizi bırakma” tezahüratlarıyla yürüttünüz. Tabii bu yürüyüşe hiçbir şeyden habersiz gönülden katılan yüzlerce taraftarda katıldı. Onların hakkını teslim etmek gerekir.

Fenerbahçe'nin artık isim endeksli kişilerin güdümünden kurtulması gerekiyor, Yeter artık kulübü bu kadar rezil ettikleri. Taraftar paranoyak olmuş durumda, küçük bir olumsuzluk da "Bize oyunlar oynanıyor" dünyasında, Şu kulüpte zerre huzur olmayacak mı yahu ? Sürekli bununla mı yaşayacak Fenerbahçe ?

sui generis
24.Aralık.2012, 16:26
Kime dediği umrunda olmayabilir elbette ama o koyduğun ankettekileri yansıtmadığını söyledim ben sana. Yani o sözlerle o anketin bağı yok.

GFB nin hiçbir sözüne güvenmem , şampiyon fenerbahce deseler supheyle bakalım.

Daha öncede dediğim gibi Aziz Yıldırım'ı elestirebilirsiniz ama su donemde o adam şart. Oyun oynanmadigini düşünebilirsin ama meirelesin , Caner'in cezalari , baransunun açıklamaları boş seyler değiller.

Bir de son birşey Erman toroglu Aykut istifa diyorsa Aykut hocanın kalması en doğrusudur.

ReaList
24.Aralık.2012, 16:40
@benbenim

Muhammet, Gfb'yi tanımam etmem, grup oluşumları vs pek ilgilendiğim bir şey değil, aslında ben hiç bir taraftar grubuna da bağlı olmam, aynen isimlere olduğu gibi benim için sadece Fenerbahçe. Söylediklerine inanıp inanmamak kişiye kalmış ama Aziz Yıldırım'ın bu konularda yaptıklarına az buçuk bakınca bana pek yalan da gelmiyor açıkçası.

Benim tam olarak söylediğim şey Fenerbahçe'ye oyunlar oynanmıyor değil Aziz Yıldırım oldukça bu oyunların bitmeyeceğidir, Türk Futbolunda Büyük Soruşturma olan başlıkta yüzlerce mesaj yazdım ve oynanan oyunları kaynaklarıyla defalarca dile getirdim ve Fenerbahçe sohbet alanında bir şey daha dedim. (5 Nisan 2012)

Bence bu davadan aklanıp bırakmalı. Ona karşı, dün rahat durmayan yarın da rahat durmayacaktır.
Aradan 7 ay geçmiş, şöyle baktığımızda az çok haklı çıktığımı görüyorum çünkü onun hasımları o oldukça rahat durmuyor ve bu durum oldukça can sıkıcı, nereye kadar böyle devam edecek, bilmiyorum.

darkkobal123
24.Aralık.2012, 21:01
" Aykut Kocaman görevine devam etmeyecek ! "

Kaynak: Ertem Şener Twitter, Beyaz TV

Burak Akmanoğlu
24.Aralık.2012, 21:04
SON DAKİKA /// Aykut Kocaman görevine devam etmeyecek.

Kaynak: Ertem Şener

uAburak89
24.Aralık.2012, 21:05
Ertem böyle diyorsa, Aykut Kocaman devam edecek demektir. :)

darkkobal123
24.Aralık.2012, 21:06
Benimde pek inanasım gelmedi.

Facx
24.Aralık.2012, 21:19
Ertem böyle diyorsa, Aykut Kocaman devam edecek demektir. :)

aynen derin bi oh çektim :D

sui generis
25.Aralık.2012, 14:22
@benbenim

Muhammet, Gfb'yi tanımam etmem, grup oluşumları vs pek ilgilendiğim bir şey değil, aslında ben hiç bir taraftar grubuna da bağlı olmam, aynen isimlere olduğu gibi benim için sadece Fenerbahçe. Söylediklerine inanıp inanmamak kişiye kalmış ama Aziz Yıldırım'ın bu konularda yaptıklarına az buçuk bakınca bana pek yalan da gelmiyor açıkçası.

Benim tam olarak söylediğim şey Fenerbahçe'ye oyunlar oynanmıyor değil Aziz Yıldırım oldukça bu oyunların bitmeyeceğidir, Türk Futbolunda Büyük Soruşturma olan başlıkta yüzlerce mesaj yazdım ve oynanan oyunları kaynaklarıyla defalarca dile getirdim ve Fenerbahçe sohbet alanında bir şey daha dedim. (5 Nisan 2012)

Aradan 7 ay geçmiş, şöyle baktığımızda az çok haklı çıktığımı görüyorum çünkü onun hasımları o oldukça rahat durmuyor ve bu durum oldukça can sıkıcı, nereye kadar böyle devam edecek, bilmiyorum.

İbrahim farklı şeyler söylemiyoruz. evet , Aziz Yıldırım var diye bunlar başımıza geliyor. Aziz Yıldırım bu ülkede bir güç (istemeyen kabul etmesin ama öyle) ama bak sen de demişsin , aklansın ve bıraksın diye. daha aklanmadı ki; hem geçen Baransu'nun twitini görmüşsündür , şu dönemde başkan bırakırsa ya da taraftar sırt çevirirse çok daha kolay ceza alacak. yani anlayacağın başkan şuanda Fenerbahçe'ye mecbur ama Fenerbahçe'de başkana mecbur o şike kararının temizlenmesi açısından. Bırakırsak adım gibi eminim o karar tek satırı değiştirilmeden onaylanır.

Başkanın bırakmasının Fenerbahçe'ye yararından çok kendisine yararı olacağını düşünüyorum. adam yıprandı , zamanı geldiğinde o bayrağı sağlam biri almalı. Aynı şekilde Aykut hoca içinde geçerli. bırakırsa kendisi için çok çok iyi olacak, çünkü; bir insan evladının kaldıramayacağı bir biçimde üzerine gidiliyor ama kalması Fenerbahçe için daha yararlı olacağını düşünüyorum. Hoca ne derse destekliyorum ama bırakacak olursa bile bir şekilde kulübün içinde olmalı.

ReaList
25.Aralık.2012, 14:46
Yalnız Muhammet ben aklansın ve bıraksın dediğim zaman daha dava görülüyordu ve izlenimlerime göre (normal şartlarda ilerleyen bir dava olsa) aklanacağı ve davanın -en azından şikeyle olan kısmı- düşeceğine kanaat getirmiştim, aklımdan zerre ceza alacağı geçmemişti, çünkü bunu gerektirecek sebepler tamamen yoruma dayalı sana göre bana göre olan şeylerdi. Dünyanın hiç bir yerinde olmayan Özel Yetkili Mahkeme diye tamamen iktidar tarafından oluşturulmuş bir mahkeme tarafından verilen bir ceza oldu, hala üstüne basa basa diyorum, bu dava normal bir ceza veya asliye hukuk'ta görülseydi sonucu böyle olmazdı.

Neyse sözün özü, Yargıtay kararını 3 ay sonra da verebilir 3 sene sonra da , bunun bir süre sınırlaması yok. Ve şu bilinmeli ki buraya kadar gelen bir süreç (TÜRKİYE GİBİ BİR YERDE YAŞIYORSANIZ) asla geri dönmez. Bu mahkeme kararı - bir iki düzeltme yapılarak- onaylanacaktır. Fenerbahçe bu şike sürecinde alabildiğinden fazla zararı aldı da götürdü zaten, fazlası olmaz.

Söylediğim gibi Yargıtay kararının açıklanmasının bir süresi yok, Fenerbahçe'nin de böyle oyunlarla geçireceği zaman yok. Rakibin güllük gülistanlık içinde çıtayı sürekli yükseltirken sen böyle şeyler yüzünden olduğun yerde sayıyor hatta geriye gidiyorsun. Zararı sadece Fenerbahçe görüyor başkası değil.

sui generis
25.Aralık.2012, 14:50
şu kısmına katılmıyorum; 'asla geri dönmez'

ne pazarlıklar dönüyordur şimdi. orta yol belki bulunmuştur ya da bulunma ihtimali vardır. yoksa Aziz Yıldırım şimdiye kadar çoktan konuşmuş olurdu , yani yargıyı etkilememek için konuşmuyorum demesi falan hikaye. içeride dönen hesaplar gereği konuşmuyor. eğer sonunda ceza alırsa konuşmadığı şeyleri o zaman anlatır.

ReaList
25.Aralık.2012, 19:59
Aykut Kocaman kulüpten ayrıldı açıklama bekleniyor!
Fenerbahçe'de cumartesi günü Karabükspor maçından sonra istifa eden Aykut Kocaman kulüp binasında yönetim ile görüştükten sonra kulüp binasından ayrıldı. Açıklama bekleniyor.

Kardemir Karabükspor'a 3-1 yenildikten sonra istifasını basın toplantısında açıklayan Aykut Kocaman Fenerbahçe kulüp binasında yaklaşık Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu toplantıda yönetim ile görüştü.

Aykut Kocaman bugün saat 14:00 civarında kulübe giden ve 17:30 sularında kulüpten ayrıldı. Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu ile uzun bir toplantı yapan Aykut Kocaman kulüp binasından ayrılırken bir açıklama yapmadı. Fenerbahçe yönetiminin bir açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak: Milliyet

uAburak89
25.Aralık.2012, 20:07
Lig Tv yarın açıklanacak diyor hatta saati bile belli, 16.00.

Burak Akmanoğlu
25.Aralık.2012, 20:35
Yarın tekrar tam ekip toplanacak ve Teknik direktör,Transferler hakkında konuşulacak.

erdem344
25.Aralık.2012, 22:14
Cumartesi akşamı saat 6 civarı. Köfte ekmeğimi kemirerek Yoğurtçu Parkı’na varıyorum. Meireles’e verilen saçma sapan cezayla ilgili istişareler bitince “Ee, kadro nasıl” sorularını Twitter kurcalamaları takip ediyor. “E güzel? Ofansif bir onbir” tespitlerini “Nihayet” serzenişleri izliyor. Çoğunluk memnun. Karabük’ün 5 kadro dışı başka maç öncesi olsa ne biçim isyan ederdik diyip gülüşüyoruz. “3-1 biter” diyorum. Skoru biliyorum, kazananı bilemiyorum.

Deplasmanda Galatasaray’ı aynı skorla mağlup eden Karabük’ün başa bela olma olasılığı, LuaLua’nın nasıl savunma perişan eden biri olduğu muhabbetleriyle stada gidiliyor.

Sonrası malum. “Şike şike” diye bağıracak kadar şirazeler kayıyor. Bunun yüzünden bir ara dışarı davet edilen Türk Telekom tribünü sakinlerinin önce “Dışarda Allah’a emanet olun” nidaları, sonra da demirleri aşarak Fenerium üste girmeye başlamalarıyla hiç yapmadığım şeyi yapıp mecburen maç bitmeden çıkıyorum.

Stadda olan bitenin içinde pek çok çirkin şey var. Fenerbahçeli futbolcuların sahada oynadığı (daha doğrusu “oynamadığı”) futbol ilk üçe girer. Parktayken ideal gözüken onbirin ciddi şekilde yalan olması, içerik olarak ofansif olmanın gerçeğe her zaman dönüşemeyeceği gerçeği yüzlere çarpılıyor. İddiasız maçlarda bir şekilde kendini gösteren Krasic kayboluyor örneğin. Taraftarın gözüne bir türlü giremeyip kendini Kasımpaşa’da bulan Özer Hurmacı’dan tek farkı futbol şansıyla bulduğu gollerle başladığı faal Fenerbahçe kariyeri olan Sezer Öztürk’e sahadaki tek topun yetmemesi gerçeği. Basit oynamayı zûl gören kafanın demode ve deforme yansımaları. Gittikçe taşan sabır. Volkan’ın önlenemez formsuzluğuyla yediği tuhaf goller, o gollere seyirci kalan her topta paspas olan savunma merkezi. Ne hücum ne savunma yapabilen bekler. Kariyeri sayfalar tutacak isimlerin sıkıştıkları her yerde topu Salih çocuğa verme kolaycılığı. Saymasam olmaz mı?

Velhasıl, üçüncü golden sonra, artık gelmesi kaçınılmaz olan istifa çağrıları. Okul Açık’tan başlıyor, stadın her yerine sirayet ediyor. Tepkidir, hemen her tepki gibi, üslubunca olduğu sürece haklıdır da. Anormal koşullar altında geçen 1.5 sezon, bunun en çok mağduru olan da tribündekiler. Hep yutulan şeyler, hep ertelenen tepkiler. Hasbel kader saha içi tamamen dibe vurduğunda tutulamaz hale geliyor ve patlıyor. Bir şeyi lafla anlatmayı sevmeyen, onun yerine yumruk, kafa ve tekme tercih eden yurdum insanı, tribünlerde “kendini ifade etmeye” başlıyor, işin suyu çıkıyor.

Maç sonu beklenen şey oluyor ve Aykut Kocaman epeydir cebinde gezdirdiği istifasını açıklıyor. Başkanı ise istifa konusunda epeyi uzman, “Kabul etmiyoruz” diyor. Sahada zerre çaba sarfetmeyen futbolcular Samandıra’ya koşuyorlar hocalarını iknaya. “Sahada koşsaydınız Samandıra’ya koşacağınıza” diyenlere kızamayıp acı acı gülümsüyorsunuz. “Tanıdığım Kocaman geri adım atmaz, vazgeçmez” diyoruz, olasıdır ki yanılıyoruz.

Künyesi bozuk geldi göreve. Kim ne derse desin. Çok yakın zamana kadar ciltletilebilecek özgeçmişe sahip adamları çerez niyetine tüketen camiada Daum gibi bir cambazın tepesine konarak renklerine dönmek riskti. Bile bile aldı, “Belki bir şeyler değişir” diye. Aklındaki oydu çünkü, oyuna, sahaya bakışı hayata bakışı gibiydi; bozuk çarpık çok şey var, belki bir iki tanesini düzeltebilirim.

Bunun için gerekli tevazunun fazlası vardı. İçten pazarlıklılıkla karıştırıldı. Pek çok şeyi kendisinden daha öne koydu, tribüne oynamadı, kendisini yakmak pahasına çok kereler başkalarının on kere, yüz kere söyleyeceği şeyleri söylemedi. Söylediği pek çok şey, onları asıl söylemesi beklenenlerin yokluğunda o tribünlerin derinine işlese de yetmedi, yetemezdi de. Bu ülke o ülke değildi.

“Emre ve Alex’i gönderen adam” oldu. İki kez fiilen saldıran oyuncuyu takım menfaati gözetip takımda tutan, gittikten sonra bile arkasından konuşmayan adam “gönderen” oldu, sözleşmesi bitince giden oyuncu için. Yerine istediği adamları bir türlü bitiremeyen yönetim değil, o oldu suçlusu.

Topyekün içine edilen bir iletişim kabızlığı sonrası kadro dışı bıraktığı takımın efsanesi “Ben bir de başkana sorayım” deme cüreti gösterirken, o bunu diyenin heykelinin açılışındaydı birkaç gün öncesinde.

Duruşu, ifadesizliği, dışa yansıtmamayı seçtiği heyecanının verdiği donukluk karşı figürlerinde hep aksiyle yer aldı. Abartılı el kol hareketleri, biraz daha abartılsa surattan fiilen yere düşecekmiş gibi duran mimikler, sözde üstü kapalı sözel küçümsemeler.

Bütün bunların yokluğu Aykut Kocaman’ı herhangi işyerinde olasıdır ki yan yana çalıştığınız ve her terfide hep hakkı yeniliyormuş gibi hissettiğiniz adamlardan biri gibi yapmıyor mu? “Satışı yok”. Devir ise satış devri. Az iş yapanın, çok kaytaranın fazla mesai saatlerinde müdür katlarında gezip “Buradayım” dediği devir. Çok işi az zamanda kalitesiz yapanın, az işi çok zamanda kusursuz yapana tercih edildiği devir. Yüzyüze canım cicimleri dilinden düşürmeyip, sırtını döner dönmez suratıyla çemkirenlerin hızla yükseldiği devir. Kendi mutluluğunu diğerlerinin mutluluğu karşısında değersiz görüp ikinci plana atanların her daim mutsuz olduğu, mutsuz kaldığı devir. Takım arkadaşını evire çevire dövenin hiçbir şey olmamış gibi işine devam etmesinin yöneticilik açısından “iyi örnek” olarak sunulduğu, buna karşın kendisine şişe fırlatanın sessizce gönderilmesinin senin boynuna ilmek olduğu devir. Senin bunu dile getirmemiş olmanın, o gün tribünde seni protesto edenlerin o ismi slogan olarak kullanmasına yol açacak pervasızlıkta bir devir.

Devir bu devir velhasıl. Fenerbahçe taraftarı Aykut Kocaman’ı neresinden tutacağını hiç bilemedi. Yapmak istediği şeyleri anlayan, ona empati yapıp onun yerine onun meramını anlatan pek az kişinin pek çok söylediği şeyleri kendisi söylemedi. Yaptığı işin kendisi adına konuşmasını tercih etti. Olmadı. Yaptığı işin sahadaki yansıması onun kendini ifade etmek istediği şekli almadı. Ya o yapamadı, ya sahadakiler beceremediler.

Sahada aksayan onlarca şey, geride kalan bir senenin onun vücudunda somutlaşan ideal lider pozisyonunu kulübede gösteremiyor olmasına dönüştü. Kafası karışık, senkronu bir türlü tutmayan, görev tanımlarıyla hareket eden bir hocanın takımı olma hüviyetinden çok uzak bir futbol gerçekliği sunan futbolcular Karabük maçından sonra birbirlerine bakıp “Sahada ne oldu yahu?” sorusuna ne cevap verebildiler? Nasıl bir çözüm bulma umudu yeşerttiler ki, sahada bilfiil imha ettikleri hocalarını ikna etmek için işe koyuldular, bunu bilmem mümkün değil. Açıkcası, bunun tersinir, çözümlenebilir, düzeltilebilir bir durum olduğundan da emin değilim. Belki bu yüzdendir, çocukluğumdan beli delicesine hayranı olduğum bu adamın bu devirde, bu düzen içerisinde, bu yüzsüzlüklere, tahammülsüzlüklere, gözü dönmüşlüklere daha çok maruz kalmamak adına istifasını geri almamasını için için umut ediyorum.

…sonra bir tweet düşüyor ekranıma şöyle diyor:

“Siyaset Aziz Yıldırım’ın taraftar üzerindeki gücünü kaybetmesini bekliyor. Kaybedince süreç daha hızlı işleyecek”

Donuyorum. Kocaman çerçeveden çıkar çıkmaz kurulan cümlenin soğukluğu karşısında donmak kelimesi bile epeyi harlı kalıyor hatta. Daha resmiyete dökülmemiş bir istifa ve o istifayı getiren tribün tepkisi Baransu gibilerde böyle bir ağız sulanmasına yol açıyorsa, haddine düşmeden “Dayan be” diyesi geliyor insanın. “Sen dayan be, bak ben de buradayım…”

uAburak89
26.Aralık.2012, 20:20
SON DAKİKA / Aykut Kocaman, kesin olarak Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü görevine geri döndü (Lig Tv)

hakan769
26.Aralık.2012, 21:10
iyi çok şükür istifa etmemiş.

footballer33
26.Aralık.2012, 21:12
Şu durumda; başlığı da, 'Aykut Kocaman, İstifa Etmedi.' olarak değiştirebiliriz. :icon_smile:

nannar
26.Aralık.2012, 21:14
stay with us Aykut... Sevindim ben açıkcası :)

MeMo
26.Aralık.2012, 21:17
Aykut Kocaman kalsın ya uff ne biçim hoca :D:D:D

antiochia
26.Aralık.2012, 21:21
Bu sene bitmez bu şekilde kim alınırsa alınsın ben açıkçası başarılı olunacağını düşünmüyorum. İlk 3'te zor bitirir takım.

Universal
26.Aralık.2012, 21:45
Bu sene nasıl geçecek çok merak ediyorum.

Sekopej
26.Aralık.2012, 22:29
Sen gidersen biz de gideriz diyen oyuncuları göreceğiz asıl, hala umursamaz tavırda mı olacaklar yoksa gerçekten emek vermeye başlayacaklar mı?

TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Aralık.2012, 22:42
TD etkisi coktur veya degildir bu kanitlanmis degil acikcasi. cok ekstra bir kisilik degilse mourinho gibi takim uzerindeki etkisini kestiremeyiz bence. kocamanin kalmasi bu acidan iyi oldu, bizden birisi ve herkesten cok fenerbahceyi dusunecegi asikar. en kotu sezon sonuna kadar kalmasi iyi olur.

yonetimin yapmasi gereken digerleri gibi efsanelerini kapi disari etmeleri degil, onlari kazanmaya calismasidir bence ve oyle de yaptiklari icin onurlu bir durus sergilediler. sahsen ayni sekilde devam edilmesi beni memnun etti.

devre arasinda bazi operasyonlar olabilir takimda. istedikleri zaman oynadiklarini ima eden oyuncular ya hizaya gelecekler ya da bu takimda isleri olmayacak. kaptan sifatindaki bir futbolcunun yapacagi turden bir aciklama, arkasina gececegi bir bahane olmamali bu ciddiyetsiz yaklasim. herkes profesyonellik ne gerektiriyorsa onu yapmali, aykut kocaman takimin patronu oldugunu artik hissettirmeli. bundan sonraki sureci cok merak ediyorum.

Homer J.S
26.Aralık.2012, 22:43
Tamamen gün yüzüne çıktı ki durum bir tezgahtan ibaret koskoca Fenerbahçe'yi parmağında oynatan bir Aziz Yıldırım var.

erdem344
26.Aralık.2012, 22:44
Tr kupası + Lig 2.liği + Avrupada en az çeyrek final ( atletico madrid gelmezse final bile olabilir)

Fenerbahçe için başarısızlık mıdır ? Aykut kocamanda ve oyuncularda bu potansiyel var yeterki sahaya yansıtılsın.

Sekopej
26.Aralık.2012, 22:47
Bırakma sebebi başarısız olduğunu düşünmesi değildi zaten, mücadele edecek gücü kalmadığı içindi. Yeniden motive edilmiş gibi duruyor ama bunu kaybetmemesi de ona bu motivasyonu sağlayanların hareketlerine bağlı...

sui generis
26.Aralık.2012, 22:48
Tamamen gün yüzüne çıktı ki durum bir tezgahtan ibaret koskoca Fenerbahçe'yi parmağında oynatan bir Aziz Yıldırım var.

geri döndüğü için mi kesin tezgah ?

Homer J.S
26.Aralık.2012, 23:09
geri döndüğü için mi kesin tezgah ?

Ben başından beri tezgah olduğunu iddia ediyorum. Aykut Kocaman futbol camiasında gördüğüm en düzgün insanlardan biri, bunu kenara koyarım.. Ama bununla beraber Aziz Yıldırım'ın oyunlarına alet oluyor ya bu can sıkıcı işte.

sui generis
26.Aralık.2012, 23:18
Ben başından beri tezgah olduğunu iddia ediyorum. Aykut Kocaman futbol camiasında gördüğüm en düzgün insanlardan biri, bunu kenara koyarım.. Ama bununla beraber Aziz Yıldırım'ın oyunlarına alet oluyor ya bu can sıkıcı işte.

yahu senin fikirlerine karışamam ama öyle bir üslup kullanıyorsun ki tek doğru senin dediğinmiş gibi bahsediyorsun.

nannar
26.Aralık.2012, 23:22
Belki Fenerbahçe'li arkadaşlar kızacak ama ben baştan beri klasik "Aziz Yıldırım gündem değiştirme oyunu" olarak gördüm istifa meselesini... Önce kendisi istifa ediyordu,geri geliyordu; şimdi biraz şekil değişti ama hala aynı şeyler... Aykut Kocaman ne yapar ?Başarılı olur mu olmaz mı bilemem ama şu gerçek ki gün geçtikçe FB taraftarı için antipatik olmaya başlıyor... Aynısını Hagi için söylemiştim,iyi ki de gitti,çünkü hala "I love you Hagi" diyebiliyoruz.Umarım Aykut da eğer başarılı olamazsa zamanında bırakır...

antiochia
26.Aralık.2012, 23:30
Belki Fenerbahçe'li arkadaşlar kızacak ama ben baştan beri klasik "Aziz Yıldırım gündem değiştirme oyunu" olarak gördüm istifa meselesini... Önce kendisi istifa ediyordu,geri geliyordu; şimdi biraz şekil değişti ama hala aynı şeyler... Aykut Kocaman ne yapar ?Başarılı olur mu olmaz mı bilemem ama şu gerçek ki gün geçtikçe FB taraftarı için antipatik olmaya başlıyor... Aynısını Hagi için söylemiştim,iyi ki de gitti,çünkü hala "I love you Hagi" diyebiliyoruz.Umarım Aykut da eğer başarılı olamazsa zamanında bırakır...

Aziz Yıldırım izin vermezse bırakamaz...

Night_Mare17
26.Aralık.2012, 23:39
Hep aynı senaryo , hep aynı amaç.

furkan58
26.Aralık.2012, 23:39
Hep aynı senaryo , hep aynı amaç.

Neymiş senaryo neymiş amaç söylede bilelim.

Raheem Lawal.
27.Aralık.2012, 00:12
Neymiş senaryo neymiş amaç söylede bilelim.

Ben söyleyim gündem değiştirmek Aziz Yıldırımın işi.

erdem344
27.Aralık.2012, 00:18
Ezberlemişsiniz bi gündem değiştirmek lafını yaşı 10 olanda onu söylüyor 50 olanda

Homer J.S
27.Aralık.2012, 00:23
yahu senin fikirlerine karışamam ama öyle bir üslup kullanıyorsun ki tek doğru senin dediğinmiş gibi bahsediyorsun.

Öyle anlaşılmak istememiştim ama koca Fenerin düştüğü bu hali de bir Galatasaraylı olarak yediremiyorum. Ayak yapmıyorum hakkaten yediremiyorum. Dediğim gibi bu değildi amacım.

C h A o S
27.Aralık.2012, 00:25
Taraftar desteği olmadan Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım'ın bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyorum.Az önce bayan basketbol derbisinde ara ara "küçük grup küçük grup oley"diye tezahürat yapıldı.Sonrasında"alçaklara kar yağıyor üşümedin mi sen bu işin sonunu düşünmedin mi" diye devam ettiler.Aziz Yıldırım'da salondaydı.İşler çok karışıcak gibi Fenerbahçe'de.Kadıköy'de protestolar olucaktır.Anladığım kadarıyla Genç Fenerbahçeliler ile sorunlu Aziz Yıldırım.Genç Fenerbahçelilerde tribünde hakimiyet kurduğuna göre hayatta istifa seslerinin önüne geçemez Aziz Yıldırım.Sezon sonu Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman el ele gider Fenerbahçe'den.

sui generis
27.Aralık.2012, 00:29
Taraftar desteği olmadan Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım'ın bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyorum.Az önce bayan basketbol derbisinde ara ara "küçük grup küçük grup oley"diye tezahürat yapıldı.Sonrasında"alçaklara kar yağıyor üşümedin mi sen bu işin sonunu düşünmedin mi" diye devam ettiler.Aziz Yıldırım'da salondaydı.İşler çok karışıcak gibi Fenerbahçe'de.Kadıköy'de protestolar olucaktır.Anladığım kadarıyla Genç Fenerbahçeliler ile sorunlu Aziz Yıldırım.Genç Fenerbahçelilerde tribünde hakimiyet kurduğuna göre hayatta istifa seslerinin önüne geçemez Aziz Yıldırım.Sezon sonu Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman el ele gider Fenerbahçe'den.

devamında diğer tribünler Aziz Yıldırım oleyy diye bağırdı.

ek:
Ahmet Ercanlar ‏@chemedya
Aziz Yildirim'a destek azaliyordu. Bu aksam verilen destegi uzun zamandir gormemistim. ki destek salonun 4'te 3'unden geldi.Bir anda patladi

Raheem Lawal.
27.Aralık.2012, 00:31
Ezberlemişsiniz bi gündem değiştirmek lafını yaşı 10 olanda onu söylüyor 50 olanda

Doğru olanı 10 yaşındaki çocukda söyler 50 yaşındaki adamda...

MeMo
27.Aralık.2012, 01:07

http://youtu.be/YFn6r4PAVxk

petrol_fb12
27.Aralık.2012, 01:12

Bir kesim Aziz Yıldırım'ı Desteklerken Bir Kısım Desteklemiyor Bu Normal.Forum da Nasıl Bir Kısım Aykut Kocaman Israrla Kalsın Diyorsa Bir Kısım Isrırla Gitmesini İstiyorsa O Misal.Ama Bağıran Daha Cok Numaralı Kesim.Pota Arkaları Videonun 30.Saniyesinde "FENERBAHCE SEN COK YAŞA" Diye Bağırmılşar.

C h A o S
27.Aralık.2012, 01:29

Tribünlerde bağıran kesim olan GFB devamlı maçlarda protestolarını sürdürecektir.Bugün bu videodaki gibide bir kısım Aziz Yıldırım destekçisi olucaktır.Bölünmüşlük hat safhaları ulaşıcaktır.Dediğim gibi Aykut Kocaman istifa sesleri,Aziz Yıldırım oley seslerini bastırıp daha çok yankı uyandıracaktır.

Aykut Kocaman istifa edip geri göndü ancak 1-2 ard arda puan kaybıyla daha şiddetli günler geçirecektir.O zaman diyecektir keşke"o gün"bıraksaydım diye.Kendisini daha zor bir yola soktu.Bu yüzden hata yaptığını düşünüyorum.

uAburak89
27.Aralık.2012, 01:30
Abdullah Kığılı zaten belirsizlik yoktu demiş, 4 gündür neyin muhabbeti dönüyor o zaman, boş yere gündem oldu.

Protesto meselesinde de enteresan iddialar var, protestocu gruptan kişiler alınmamış salona yani onlar alınmadıklarını söylüyor. İstanbul'da yaşayan bir arkadaşım maç çıkışında Söğütlüçeşme metrobüs durağında bir grubun Aziz Yıldırım aleyhinde küfürlü tezahürat yaptığını söylüyor. Kadıköy'deki ilk maçta olay çıkarabilir bu grup önlemi alınmazsa.

Alicanfmfan
27.Aralık.2012, 01:48
Tr kupası + Lig 2.liği + Avrupada en az çeyrek final ( atletico madrid gelmezse final bile olabilir)

Fenerbahçe için başarısızlık mıdır ? Aykut kocamanda ve oyuncularda bu potansiyel var yeterki sahaya yansıtılsın.

Sizin köyde yarı final yok galiba ? :D

ReaList
27.Aralık.2012, 02:26
Şuana kadar anladığım kadarıyla Fenerbahçe'de aslında problem olmadığını, tek sorunun 2-3 transfer eksikliği olduğunu, yöneticilerin "Hocam sen merak etme 2-3 adam alırız onları sustururuz" politikası izlediğini ve bizlerin hala keriz yerine konulduğunu söyleyebilirim.

Mesele gerçekten Aykut Kocaman'ın veya başka birinin kalıp kalmaması değil. İnsanları açık açık keriz yerine koyma, Abdullah Kiğılı diyor ki "Yönetim Kurulu Toplantısında hocamızın durumu konuşuldu, kaldı ki onunla ilgili her şey Pazar günü netleşmişti. Hocamız; Başkanımızla, Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla ve futbolcularla yapılan görüşmeler sonrasında o gün görevinin başında kaldığını karşılıklı olarak teyit etti. Bugüne kadar da değişen herhangi bir şey olmadı. Transfer çalışmaları devam ediyor. Cuma gününe kadar, Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan yerlerde teknik kadro, yönetim kuruluna oyuncuların isimlerini bildirecekler ve Pazartesi gününden itibaren de daha önce de belirttiğimiz gibi asgari 2 ya da 3 tane oyuncu için transfer çalışmasını bitireceğiz. Yanlış hatırlamıyorsam, 2 Ocak’ta Antalya kampı olacak ve 12’sinde de kamp bitecek. 10 gün boyunca da Antalya’da yeni transferlerimizde beraber, ikinci yarı hazırlıklarına başlamış olacağız"

Edit: Son paragrafta ekliyor ve devam ediyor: "Fenerbahçe; Başkanıyla, Yönetimiyle ve futbolcularıyla bir bütündür."
Peki ya Taraftar ? Müşteri...

Daha bunların üzerine ne denilebilir ki ? Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Hayırlı olsun bakalım zamanında Fenerbahçe taraftarına koyun yakıştırması yaparlardı da kızardım yönetim bu algıyı gütmüş bir kere, hey gidi günler.

Lucas Neill
27.Aralık.2012, 02:33
Allaha sükür geri döndü Türk futbolu, Fenerbahce ve bizler icin iyi olmasi dilegiyle.

Bordo61Mavi
27.Aralık.2012, 04:54
Simdi istifa ettimi ? etmedimi ? veya gittimi ? kaldimi ? diye sorim

Burak Akmanoğlu
27.Aralık.2012, 05:11
Takımda kaldığı açıklandı. :)

sananes
27.Aralık.2012, 10:24
Şimdi tamamen bilmediğimden soruyorum tezgah diyen arkadaşlara. Ortada bir sözleşme var ve sözleşmenin taraflarından biri olan Aykut Kocaman ben sözleşme şartlarını değiştirmek ve görevi bırakmak istiyorum diyor. Bunu karşı taraf kabul etmezse zaten yapamaz. Yanlış mı düşünüyorum? Hocanın istifası kabul edilmezse zaten dönmek zorunda değil mi? ya da tazminat ödemek?

Kaka Leite
27.Aralık.2012, 10:32
Galatasaraylılar işi iyice dalgaya vurmuş ancak bu kadar olaydan sonra oyuncuların daha hırslı olacağı ve Başkanın Aykut hoca mutlu olsun diye verilen transfer listesini gerekirse daha fazla para vererek transferleri yapacağı aklına gelmemiş.

Bu en fazla onlara zarar verir ve olası bir şampiyonlukta #StayWithUsAykutKocaman diyenler fena yanılgıya düşmüş olur.

davidvilla
27.Aralık.2012, 11:23
Şuana kadar anladığım kadarıyla Fenerbahçe'de aslında problem olmadığını, tek sorunun 2-3 transfer eksikliği olduğunu, yöneticilerin "Hocam sen merak etme 2-3 adam alırız onları sustururuz" politikası izlediğini ve bizlerin hala keriz yerine konulduğunu söyleyebilirim.

Mesele gerçekten Aykut Kocaman'ın veya başka birinin kalıp kalmaması değil. İnsanları açık açık keriz yerine koyma, Abdullah Kiğılı diyor ki "Yönetim Kurulu Toplantısında hocamızın durumu konuşuldu, kaldı ki onunla ilgili her şey Pazar günü netleşmişti. Hocamız; Başkanımızla, Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla ve futbolcularla yapılan görüşmeler sonrasında o gün görevinin başında kaldığını karşılıklı olarak teyit etti. Bugüne kadar da değişen herhangi bir şey olmadı. Transfer çalışmaları devam ediyor. Cuma gününe kadar, Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan yerlerde teknik kadro, yönetim kuruluna oyuncuların isimlerini bildirecekler ve Pazartesi gününden itibaren de daha önce de belirttiğimiz gibi asgari 2 ya da 3 tane oyuncu için transfer çalışmasını bitireceğiz. Yanlış hatırlamıyorsam, 2 Ocak’ta Antalya kampı olacak ve 12’sinde de kamp bitecek. 10 gün boyunca da Antalya’da yeni transferlerimizde beraber, ikinci yarı hazırlıklarına başlamış olacağız"

Edit: Son paragrafta ekliyor ve devam ediyor: "Fenerbahçe; Başkanıyla, Yönetimiyle ve futbolcularıyla bir bütündür."
Peki ya Taraftar ? Müşteri...

Daha bunların üzerine ne denilebilir ki ? Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Hayırlı olsun bakalım zamanında Fenerbahçe taraftarına koyun yakıştırması yaparlardı da kızardım yönetim bu algıyı gütmüş bir kere, hey gidi günler.

Aynen katılıyorum artı benim takıldığım bir nokta daha var;

Cuma gününe kadar, Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan yerlerde teknik kadro, yönetim kuruluna oyuncuların isimlerini bildirecekler

hea daha yeni isimleri bildirecekler yani. Bu da bizim yoneticilerin transfere nasıl yaklaştığını gösteriyor. Her klüpte böyle. Sonra tabi haliyle çöplere kalıyorsun.

nannar
27.Aralık.2012, 11:54
Türk takımların transfer politikalarına hayranım :) Ne zaman köşeye sıkıştılar hemen 1 oyuncu getirip taraftarın ağzına 1 parmak bal sürmeye çalışıyorlar...