View Full Version : Alt Yapısı İyi Takım Kurma
KaRaBükLü KraL
22.Ocak.2013, 02:08
Arkadaşlar takımın alt yapısını geliştirmek ve bir Barcelona olmak istiyorum kadromun tamamı ya da tamamına yakını alt yapıdan gelen oyuncularla oynamak istiyorum.Benim bu konuda yapabileceklerim nelerdir yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Para :)
Kendi yönetmimi söyleyeyim sana, ben genelde serbest ama kaliteli futbolculara bakarım. İkinci olarak satılık listesinde ucuza iyi oyuncu ararım. Son olarak da maaş bütçesini düşük tutarım ki kulüp birikim yapsın ve sene sonunda takımda eksiler de değil artılar da para kalsın ki tesisler genişletilsin. Başka yolu yok.
zeck17
22.Ocak.2013, 02:16
Direkt Barcelona'yı seç :D
şaka bir yana antrenman tesisleri scoutlar vsyi en yüksek seviyeye getirmelisin ve 16-18 yaş arasındaki rregenlerin tazminatını vererek alıp geliştirmelisin
ozan42
22.Ocak.2013, 02:35
Ajax'ı sec gerekli scoutlar personeller zaten var fakat daha iyilerini bulursan en potansiyelli oyuncuları cıkarmakta zorlanmazsın.Veya Portoda olabilir.
Tunguska1907
22.Ocak.2013, 07:59
Psv ve Ajax çok iyi tavsiye ederim. Yönetim bile yıldız oyuncudan çok genç oyuncuları oynatmamı istiyor.
KaRaBükLü KraL
22.Ocak.2013, 15:25
Tavsiyeler için teşekkürler ancak ben sıradan bir takımda iyi bir alt yapı sistemi kurmak istiyorum.Hali hazırda olan bir sistemi sürdürmek değil
Ben açıkladım yukarıda :) Tek çözümü odur.
KaRaBükLü KraL
22.Ocak.2013, 17:14
Ben açıkladım yukarıda :) Tek çözümü odur.
Haklısın en makulü o olacak teşekkürler tekrardan :)
Haklısın en makulü o olacak teşekkürler tekrardan :)
Rica ederim. Düşündüğümde baka çözüm gelmiyor aklıma. Tek çare anlattığım şekilde birikim yapılması.
sentugo
22.Ocak.2013, 17:47
Tavsiyeler için teşekkürler ancak ben sıradan bir takımda iyi bir alt yapı sistemi kurmak istiyorum.Hali hazırda olan bir sistemi sürdürmek değil
Altyapı tesislerini geliştirmek için Yönetimle Konuşma yapılacağını bildiğinizi düşünüyorum. Bunun için de para ve vizyon sahibi bir başkan gerekli tabi.
gargi_17
22.Ocak.2013, 22:32
Tesislerini update et..Hatta dünya çapında yetenekler istiyorsan kurumsal tesis yap.Junior coaching ve young networku update et.
Gençlik tesislerinden faydalanabilir seçeneği ile pilot kulüp al kendine bol bol...Bu altyapından yabancı oyuncuların çıkmasını sağlıyor.
Bol bol youth couchun olsun.İyi olsun iki tane olsun zihniyetinden ziyade ne bulursan doldur sayısı çok olsun diyorum..
Ama bunlar çok büyük maliyet kalemleri haberin olsun.Karın düşebilir.Hatta zarar bile edebilirsin.Bir de repin ne kadar yüksek olursa oyuncuların o denli hızlı gelişir.Ama bunun konuyla alakası yok.Bu sonraki adım.
KaRaBükLü KraL
23.Ocak.2013, 01:00
Zaten böyle bir planı öyle Bastia gibi bir takımda uygulama niyetim yok daha ziyade orta sıra takımlarında misal Palermo Fiorentina Fulham Newcastle Sevilla tarzı takımları düşünüyorum.Tavsiyeler için çok teşekkürler çok işime yarayacağına eminim:)
bojan54
23.Ocak.2013, 03:34
Gençlik Geliştirme sorumlusu çok önemli kararlılık,gençlerle çalışma,oyuncu yetenek ve potansiyel yargılama özellikleri iyi olan birisini gençlik geliştirme sorumlusu yaparsan çok iyi oyuncular çıkartıyor alt yapıdan tabi o ülkeyi tanıması lazım.
2 kere beşiktaş kariyeri yaptım ilkinde 4 yıldız potansiyelli 1 tane oyuncu vardı bu sefer 2 tane 4.5 yıldız potansiyelli oyuncu var 16 yaşında A takımda ilk 11 oynatıyorum sakatlıklar ve cezalılar yüzünden.