View Full Version : Galatasaraylı Hawkins'te doping çıktı
uAburak89
22.Ocak.2013, 13:07
Hawkins'te doping çıkmış. :icon_eek:
Sözleşmesi feshedilecekmiş, vay arkadaş.
22 Aralık 2012 tarihinde oynanan G.Saray MP-G.Antep BŞB maçında David Hawkins'in doping yaptığı tespit edildi.
Türkiye Basketbol Federasyonu, 21 Ocak 2013 tarihinde Hawkins'in testlerinin pozitif çıktığını G.Saray Kulübü'ne bildirdi.
G.Saray Kulübü, Basketbol Federasyonu'na Hawkins'in 2. numunesinin açılması için başvurdu. Numune Köln doping kontrol merkezine yollanacak.
Öte yandan Hawkins'in sözleşmesi fesh edilecek ve ABD'li oyuncu bu akşamki ULM mücadelesinde forma giyemeyecek.
G.Saray'dan doping açıklaması
Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı'nın ABD'li oyuncusu David Hawkins'in doping numunesinde yasaklı maddeye rastlandı.
Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beko Basketbol Ligi'nde 22 Aralık 2012 tarihinde Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları maçın ardından David Hawkins'ten alınan doping numunesinin pozitif çıktığını belirtti.
Özyer, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından dün kendilerine konuyla ilgili bildirim yapıldığını aktararak, ''Federasyonumuzdan, Hawkins'in idrar örneğinde WADA'nın yasaklı maddeler listesinde yer alan bir madde bulunduğunun tespit edildiği bildirildi. Bunun devamında da oyuncumuz tedbirli olarak Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Kendisi önümüzdeki maçlarda oynayamayacak'' diye konuştu.
Doping testinin Almanya'daki Köln Doping Merkezi'nde yapıldığını vurgulayan ancak tespit edilen maddenin ismini açıklamayan Özyer, ''Bundan sonraki süreçle ilgili kulübümüz bir takım araştırmalar yapıp, açıklamada bulunacak'' ifadelerini kullandı.
Sabah
C h A o S
22.Ocak.2013, 13:22
Hawkins'te doping çıkmış. :icon_eek:
Sözleşmesi feshedilecekmiş, vay arkadaş.
Güç ve kuvvet verici değilde keyif veren bir maddeymiş.Muhtemelen "esrar"dır.İsmail Şenol şimdi Ntvspor'a bağlandı.Yazık etmiş kendine.Niye içersinki arkadaş.Sen sporcusun.
uAburak89
22.Ocak.2013, 13:23
Güç ve kuvvet verici değilde keyif veren bir maddeymiş.Muhtemelen "esrar"dır.İsmail Şenol şimdi Ntvspor'a bağlandı.Yazık etmiş kendine.Niye içersinki arkadaş.Sen sporcusun.
Kokainmiş ya, defolsun gitsin doğruysa.
C h A o S
22.Ocak.2013, 13:25
Kokainmiş ya, defolsun gitsin doğruysa.
Bizim verdiğimiz ücreti bundan sonra veren çıkmaz.Kendisine yazık etti.1 sezonumuz daha çöpe gitti.Ergin hocaya acıyorum valla.Göksenin-Domercant ve şimdide Hawkins.
uAburak89
22.Ocak.2013, 13:29
Bizim verdiğimiz ücreti bundan sonra veren çıkmaz.Kendisine yazık etti.1 sezonumuz daha çöpe gitti.Ergin hocaya acıyorum valla.Göksenin-Domercant ve şimdide Hawkins.
Valla hiç öyle denmiyor, Fenerbahçe beklemeye geçmiş. Daha önce Chatman 3 ay ceza almış, Hawkins de İtalya'da ceza almış buna benzer sebepten. 3 ay yok bu adam her türlü, fesih olsa bir türlü olmasa bir türlü, bence ne olursa kimse gidecek olursa olsun gönderilmeli. Kaptan bu adam yaptığı büyük sorumsuzluk. Hawkins gider başkası gelir. Burada tamamen oyuncunun işgüzarlığı var, ona güvenenleri hayal kırıklığına uğrattı.
Basket Şubesine yakın kişiler de kokain değil, morfin diyorlar, omzu için vurulan iğnede varmış. İtiraz edilecekmiş. Resmi açıklama yapsalar da netleşse herşey.
hakan769
22.Ocak.2013, 13:45
Kulüp itiraz ediyormuş omza vurulan morfin demişler.
Mamadou
22.Ocak.2013, 13:55
Roma'da oynarken de keyif verici madde kullandığı ortaya çıkmış ve 3 ay ceza almış. Sanırım kafası iyi olmadan maçlara motive olamıyor :)
europeanconquer
22.Ocak.2013, 14:29
Adam keş çıktı ya la.
furkan58
22.Ocak.2013, 15:58
22 Aralık 2012 tarihinde oynanan G.Saray MP-G.Antep BŞB maçında David Hawkins'in doping yaptığı tespit edildi.
Türkiye Basketbol Federasyonu, 21 Ocak 2013 tarihinde Hawkins'in testlerinin pozitif çıktığını G.Saray Kulübü'ne bildirdi.
G.Saray Kulübü, Basketbol Federasyonu'na Hawkins'in 2. numunesinin açılması için başvurdu. Numune Köln doping kontrol merkezine yollanacak.
Öte yandan Hawkins'in sözleşmesi fesh edilecek ve ABD'li oyuncu bu akşamki ULM mücadelesinde forma giyemeyecek.
G.Saray'dan doping açıklaması
Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı'nın ABD'li oyuncusu David Hawkins'in doping numunesinde yasaklı maddeye rastlandı.
Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beko Basketbol Ligi'nde 22 Aralık 2012 tarihinde Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları maçın ardından David Hawkins'ten alınan doping numunesinin pozitif çıktığını belirtti.
Özyer, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından dün kendilerine konuyla ilgili bildirim yapıldığını aktararak, ''Federasyonumuzdan, Hawkins'in idrar örneğinde WADA'nın yasaklı maddeler listesinde yer alan bir madde bulunduğunun tespit edildiği bildirildi. Bunun devamında da oyuncumuz tedbirli olarak Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Kendisi önümüzdeki maçlarda oynayamayacak'' diye konuştu.
Doping testinin Almanya'daki Köln Doping Merkezi'nde yapıldığını vurgulayan ancak tespit edilen maddenin ismini açıklamayan Özyer, ''Bundan sonraki süreçle ilgili kulübümüz bir takım araştırmalar yapıp, açıklamada bulunacak'' ifadelerini kullandı.
Sabah
Sözleşmesi fesh edilir heralde.
byariff
22.Ocak.2013, 16:03
Doping Degil Kokain Cikti Kokain Kullanmis Beyfendi, Hayir o degil olan bizim adama oldu niye kullaniyon arkadas hadi onuda geçtim saticinin hicmi suçu yok onada ceza versinler :icon_lol:
hakan769
22.Ocak.2013, 16:08
O kadar Profesyonel insanlar nasıl yapıyor böyle hatalar anlamak imkansız. Yönetim çaresine bakacaktır.
Suicider
22.Ocak.2013, 16:09
Omzuna vurulan morfinden kaynaklı diyolar ama gerçekten kullandıysa uyuşturucu ayıp yahu sen sporcu adamsın hiç yakıştıramadım.
Night_Mare17
22.Ocak.2013, 16:11
Ne dopingi ya bilmeden paylaşmayın.
uAburak89
22.Ocak.2013, 16:11
Çok fena bilgi kirliliği var, kulüp sessiz. Basketbol şubesindeki sıkıntılar bitmiyor.
Doping diyen var, kokain diyen var, omzuna vurulan morfinden dolayı diyen var. Hawkins ile alakalı birşeyse bence anında gönderilmeli, bu adam kaptan. Takım, sistem kendisine göre kuruldu. En güvenilen oyuncu olduğunu en iyi kendisi biliyor. Büyük sorumsuzluk bu yaptığı, 3 ay ile 2 yıl arasında ceza alabilirmiş. Play off düşünülerek gönderilmesin diyenler var ama bence bu ihanet cezasız kalmamalı. Üstelik Hawkins'e parasal açıdan yaptırım yapılmalı. Kendisi 2 ay maaşını alamasa olay çıkarır, bu hareketiyle bonservis bedelini falan yaktı. Maddi manevi çok kötü etkiledi kulübü, yazıklar olsun.
C h A o S
22.Ocak.2013, 16:14
Bu tür şeylerin büyük kulüplerde yaşanmaması lazım.Bugün kritik bir avrupa maçı var.Ancak çıkan habere bak.Hawkins'in sözleşmesi fesh edilecektir.Yıllardır aradığımız türde bir oyuncuydu ancak yazık oldu.Neyse biri gider biri gelir.Bu sene şubenin üsünde kara bulutlar geziyor.En sonuncusu olan bu olay yaralayıcı oldu.Neyse seneye inşaallah boğamız Domercant sakatlığını atlatıp bomba gibi gelicek.
Kulüpte açıklama yapıp şu olayın aslını anlatmalı.Her yerden farklı ses çıkıyor.Ama bundan sonra Hawkins'in bizde kalacağını sanmıyorum.
Kaka Leite
22.Ocak.2013, 16:33
Önceki mesajları da aktardım, madem konusu açıldı buradan konusalım.
furkan58
22.Ocak.2013, 17:15
Ne dopingi ya bilmeden paylaşmayın.
Doğrusunu söylede bilelim o zaman. Haber kaynaklarında doping diye geçiyor bende aldığım siteden copy+paste yaptım. Kaynağıda yazdım oraya.
C h A o S
22.Ocak.2013, 17:43
Roma'da yaşadığı olay yüzünden pişmanım dese bile bir şey farketmiyecek diyorlar.Köln'de B numuneside aynı çıkarsa 24 ay ceza alacak.İsmail Şenol'a göre minimum 6 ay,maksimum 24 ay ceza alacakmış.
europeanconquer
22.Ocak.2013, 17:52
Keşke doping kullansaymış,alacağı cezaya değerdi.Sen git salak gibi uyuşturucu kullan sonra en az yarım sene ceza al.Yok böyle bir salaklık.
uAburak89
22.Ocak.2013, 17:55
Ciddi ciddi play-off düşünerek gönderilmesin diyenler var, hayret ediyorum. Hawkins değil Ender Arslan yapsa şu işi, sınır dışı edilmişti. Yabancı hayranlığımız ibretlik.
erdem344
22.Ocak.2013, 17:56
Adnan öztürk açıklama yaptımı ?
Bu durumu çocuklarımıza nasıl anlatıcaz...
uAburak89
22.Ocak.2013, 18:00
Önce Fenerbahçe açıklama yapacak takipçisiyiz diye, sonra Fenerbahçe ve Beşiktaş ortak açıklama yapacak zamanında gelen Daum için (hatta Aziz Yıldırım özel olarak bile yapmalı), ondan sonra bu işten sabıkalı Chatman ve Gist'i getiren Beşiktaş ve Fenerbahçe ayrı açıklamalar yapacaklar, anlayacağın Adnan Öztürk'e gelene kadar sıra çok.
Night_Mare17
22.Ocak.2013, 18:01
Doğrusunu söylede bilelim o zaman. Haber kaynaklarında doping diye geçiyor bende aldığım siteden copy+paste yaptım. Kaynağıda yazdım oraya.
Doping değil kokain yada omza vurulan morfinden. Başka haberlerde biz öyle haber paylaşınca verdiğiniz tepkileri biliyoruz :icon_biggrin:
erdem344
22.Ocak.2013, 18:02
Önce Fenerbahçe açıklama yapacak takipçisiyiz diye, sonra Fenerbahçe ve Beşiktaş ortak açıklama yapacak zamanında gelen Daum için (hatta Aziz Yıldırım özel olarak bile yapmalı), ondan sonra bu işten sabıkalı Chatman ve Gist'i getiren Beşiktaş ve Fenerbahçe ayrı açıklamalar yapacaklar, anlayacağın Adnan Öztürk'e gelene kadar sıra çok.
O saydığın isimler Fenerbahçe forması altınamı yaptı onları ?
uAburak89
22.Ocak.2013, 18:03
O saydığın isimler Fenerbahçe forması altınamı yaptı onları ?
Yazdığımdan bu çıkarımı yapman enteresan oldu, ben açıklama sırasını yazdım kendime göre.
furkan58
22.Ocak.2013, 18:21
O zaman daha önce sabıkası olan Hawkins'i getiren Beşiktaş ve Galatasaray açıklama yapsın üstüne bir de Galatasaray tekrar bu durumu yaşadığı için double açıklama yapsın.
uAburak89
22.Ocak.2013, 18:24
O zaman daha önce sabıkası olan Hawkins'i getiren Beşiktaş ve Galatasaray açıklama yapsın üstüne bir de Galatasaray tekrar bu durumu yaşadığı için double açıklama yapsın.
Galatasaray zaten açıklama yapacak, biz başka camialara benzemeyiz. Gereken yapılır, daha kesinleşmeden pek çok kişinin gözünde bitti zaten.
O arkadaşın anladığı dilden yazdım, işi gücü ( :D ) bol mesajlar atıp ortalığı karıştırmak, Beşiktaş sohbet alanında bile Galatasaray'a laf gönderme çabasına girecek kadar aşmış durumda. Bir değil, iki değil, sıkmaya başladı.
byariff
22.Ocak.2013, 18:27
12 numarada gerçekten fazla takiliyorsunuz siz degilmiydiniz kisi ve kurumlar ayrilmali diye kisinin yaptigi kendini ilgilendirir galatasarayi degil galatasarayin basina kalmaz bu suç.
Zaten arkadaş da Galatasaray'ın üstüne atmamış suçu. Sadece çocuklarına anlatacağı hikayelerle ilgili çok seçici babaların düştüğü zor durumdan bahsetmiş.
Night_Mare17
22.Ocak.2013, 19:03
Zaten arkadaş da Galatasaray'ın üstüne atmamış suçu. Sadece çocuklarına anlatacağı hikayelerle ilgili çok seçici babaların düştüğü zor durumdan bahsetmiş.
Arkadaş çocuklarına önce kendi takımının olaylarını anlatmak zorunda onları anlatabilirse bunu anlatması hiç de zor değil.
footballer33
22.Ocak.2013, 19:44
Sen, sporcu adamsın. Senin ne işin olur maddeyle falan, bu nasıl bir sorumsuzluktur yahu?! Daha önce de bu olaylardan ötürü ceza almışsın, biraz akıllanır insan!
G.Saray, acilen göndermeli bence Hawkins'i!
uAburak89
22.Ocak.2013, 20:59
Galatasaray Spor Kulübü'nden Açıklama
Galatasaray Medical Park - Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında 22 Aralık 2012 tarihinde oynanan Beko Basketbol Ligi 12. hafta karşılaşmasının ardından takımımız oyuncusu David Hawkins'ten alınan idrar örneğinde WADA'nın yasaklı maddeler listesinde yer alan bir maddenin bulunduğunun tespit edildiği hususu, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından kulübümüze yazılı olarak bildirilmiştir.
Yapılan değerlendirmelerin ardından oyuncu David Hawkins, söz konusu karşılaşma sonrasında alınan B numunesinin de incelenmesi için talepte bulunmuştır.
Almanya'daki Köln Doping Merkezi'nde yapılacak inceleme sonucunun ardından Kulübümüzce gereken karar verilecektir.
Galatasaray Spor Kulübü
Suicider
22.Ocak.2013, 21:39
Abi nerelere gitmiş konular ne gerek var oralara gitmeye oyuncu hatalıdır kulüpte gereğini yapacaktır.
E.Cartman
22.Ocak.2013, 21:40
Morfinden dolayıysa sıkıntı olmaz zaten ama eğer madde kullandıysa bu tarz bir adamla şampiyonluk gelecekse hiç gelmesin bi daha.
Alicanfmfan
22.Ocak.2013, 23:46
Yaptığı yanlıs birşey savunulacak bir tarafı yok ama senin gelipte demogoji yapman çok itici. Anlatma kardeşim çocuklarına o zaman.
uAburak89
22.Ocak.2013, 23:53
Ergin Ataman: Hawkins için spekülasyon üretmeye gerek yok ortada doping yok keyif verici madde olduğu söyleniyor.
Ergin Ataman: Galatasaray çok büyük bir kulüptür. Bilemiyorum Hawkins bir hata yaptı mı yapmadı mı. Bana kullanmadığını söylüyor.
Ergin Ataman: Ceza kesinleşinceye kadar Galatasaray kulübü oyuncusunun arkasında olacaktır.
barahir
23.Ocak.2013, 01:15
Morfinden dokayi sıkıntı olur. Hemen hemen ayni sebepten Ermal Kurtoglu da almisti hatirlayin. Sac dokulmesini onleyici ilac kullaniyordu. Daha sonradan doping etkisi oldugu ortaya cikti ilacin ve ceza almisti sucu olmamasina ragmen. Ki dunyada morfin kullanan tek sporcu da o degildir galiba. Hos zaten olayin morfin degil kokain oldugu soyleniyor.
2 yil gibi bi ceza bekliyorum ben.
Kaan Souza
24.Ocak.2013, 17:57
2 yıl mı? 6 ay filan alır en fazla 1 yıl.
himone
24.Ocak.2013, 19:47
Sene başında adamı biz alacaktık, Bogdanovic takımda kaldığı için vazgeçmiştik. Allah yüzümüze güldü bu konuda.
Konuyu da heryere bağlama yeteneğine sahip arkadaşları tebrik etmek istiyorum.
Kaka Leite
25.Ocak.2013, 00:30
Dalgaya vuran arkadaşlar, 2 yıl denmesinin sebebi olayın 2. kez tekrarlanması.
Sporcu adam bu tarz işlere bulaşmamalı hadi bulaştı, tekrarlanması büyük sorumsuzluktur. Şahsen bende 2 yıl men bekliyorum.
Çok beğendiğim bir oyuncudur bu arada kendisi..
E.Cartman
25.Ocak.2013, 02:04
Şahsen ben en az 2 yıl bekliyorum bundan aşağısı gerçekten büyük şans olur. Eğer kullandıysa ki ben kullandığına inanmak istemiyorum Hawkins'in bu yaptığı yenilir yutulur cinsten bir şey değil. Kendi üstüne kurulan takımı, oyunu önemli bir zamanda mahvetti, ayıp büyük ayıp.
uAburak89
25.Ocak.2013, 02:05
2'den fazla bile olabilir çünkü hem daha öncede vukuatlı, hem de B numunesini kontrol edin diyerek kabul etmemiş oldu, süreci uzattı. Umarım yapmamıştır bir hata, yaptıysa da kariyeri bitecek üzerine de kulübün açacağı dava ile uğraşacak. Sorumsuzluğu yanına kalmaz.
byariff
25.Ocak.2013, 16:30
bizim adam tam kesh cikti :D saka bir yana bir an once açiklanir.
http://cdn.sporx.com/img/3/2013/image6-1358922739.jpg
uAburak89
06.Şubat.2013, 22:49
Hawkins'in kariyeri bitti. Hem kendine hem de Galatasaray'a yazık etti.
Mamadou
06.Şubat.2013, 23:00
Numunesi pozitif çıktı. Galatasaray oyuncuya dava açar mı acaba . Ben şahsen Galatasaray oyuncuya dava açar diye düşünüyorum.
Night_Mare17
06.Şubat.2013, 23:19
Defol Hawkins.
uAburak89
06.Şubat.2013, 23:25
Numunesi pozitif çıktı. Galatasaray oyuncuya dava açar mı acaba . Ben şahsen Galatasaray oyuncuya dava açar diye düşünüyorum.
Sözleşmesi feshedildikten sonra açılacakmış dava ancak sadece bu senelik aldığı parayı alabilirmişiz. Beşiktaş'a ödenen bedeli de oyuncudan almak zor gözüküyor.
Paradan da öte sorunlara yol açtı Hawkins, kaptanlık verildi, takım ona göre kuruldu. Zaten sakatlıklardan çekiyorduk, bir de üstüne çok kötü oldu. Çok ciddi paralar harcanan Basketbol şubesi darbe üzerine darbe yiyor, sonumuz hayrolsun.
Cengo
06.Şubat.2013, 23:42
30 aya kadar ceza alabilirmiş.
Night_Mare17
06.Şubat.2013, 23:46
30 aya kadar ceza alabilirmiş.
Ömür boyu alsın.
barahir
06.Şubat.2013, 23:52
Size şaka geliyo galiba.
Night_Mare17
06.Şubat.2013, 23:58
Size şaka geliyo galiba.
Nasıl yani ? Kanıtlandıysa kanıtlandı artık. Hawkins kendisi üzerine kurulmuş takımı , ona inanan bunca taraftarı hiçe saydı.
barahir
07.Şubat.2013, 00:16
Ben kinaye yapıyosun sandım.
Night_Mare17
07.Şubat.2013, 00:20
Ben kinaye yapıyosun sandım.
Yok hayır cidden tüm moralimi bozdu. Birde Ergin Hoca'ya da yalan söyledi. İyice battı.
Namzet
07.Şubat.2013, 02:16
Fenerbahçe'nin transfer etmemesi çok hayırlı olmuş
byariff
26.Haziran.2013, 20:49
Hawkins Cas"a basvurmus saç testi ne alaka bilmiyorum ama temiz cikmis bu yuzden basvuruyormus insallah geri doner bize.
europeanconquer
26.Haziran.2013, 20:52
Daha ne temizi abi ya 2 kez test edildi ikisi de pozitif çıktı,cehennemin dibine kadar yolu var.
europeanconquer
17.Haziran.2014, 13:31
Hawkins davasını kazanmışız,450 bin dolar tazminat ödemeye mahkum olmuş.Alacağı 280 bin doları olduğundan 170 bin dolar ödeyecek kulübe.
Sohbet alanına da yazdım,buraya da yazayım.
burakdinc
18.Ağustos.2014, 22:20
David Hawkins davası FIBA tarafından karara bağlandı. Galatasaray yaklaşık 150 bin dolar tazminat alacak.