PDA

View Full Version : Gaziantepspor - Fenerbahçe | STSL 19. Hafta

Kaka Leite
24.Ocak.2013, 18:07
http://img463.yukle.tc/images/1818antep-fener.png

Burak Akmanoğlu
24.Ocak.2013, 18:10
Bursa karşısında oynana oyun benim gözümde gayet iyiydi. :) Bu maçtan'da bu şekilde bir oyun bekliyorum.

erdem344
24.Ocak.2013, 18:26
Kazanamazsak herşey biter bu kadar basit.

petrol_fb12
24.Ocak.2013, 18:29
Gaziantep evindeki Beşiktaş,Trabzon maçını Kazandı.Üstüne üstlük İstanbul'da az kalsın Galatasarayı avlıyordu.Antep 4 büyük takıma oynadıkları zaman farklı oynuyorlar ne kadar kötü oynuyor gözükürlerse bu maçların motivasyonu cok farklı oluyor.

Ben 2 adım gaziantepsporu önde görüyorum ne kadar kötü vasıfısız Futbol oynasalarda.

davidvilla
24.Ocak.2013, 18:50

Bu maç kaybedeilirse içeride bir maç kaybına bakar Aykut Kocaman'ın istifası diye düşünüyorum.
Ama bence 3-0 gibi falan kazanabilir Fenerbahçe. Antep'te pek ışık göremiyorum.

byariff
24.Ocak.2013, 20:28
bursa macindaki gibi cift forvet gibi oynarsa fenerbahce kazanir bence antepte mali kriz var oyuncular parasini alamiyor.

Night_Mare17
24.Ocak.2013, 21:07
Fener kupaya odaklı gibi. Ligde çok kötüler ben beraberlik bekliyorum.

tyfnkrvl07
24.Ocak.2013, 22:17
2-1 gibi bi skor bekliyorum . Son dakikalarda yine kanser olabiliriz defansa çekilirsek.

Universal
24.Ocak.2013, 23:29
Salih'in ilkonbirde olacağı, Elazığ'ın ikinci 45 dakikasında ki hücum anlayışı, Bursa maçında ki kontrollü futbol. Tek isteğim bu. Umarım artık şu deplasman fobisi temelli biter.

ReaList
25.Ocak.2013, 18:36
Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin 19 kişilik kadrosunda şu oyuncularımız yer alıyor:
Volkan Demirel, Serkan Kırıntılı, Mert Günok, Orhan Şam, Bekir İrtegün, Serdar Kesimal, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Caner Erkin, Salih Uçan, Mehmet Topuz, Raul Meireles, Mehmet Topal, Cristian Baroni, Dirk Kuyt, Milos Krasic, Moussa Sow, Semih Şentürk, Beykan Şimşek.

Escochae
25.Ocak.2013, 18:38

Bunu nerden çıkarttığını öğrenebilir miyim ? Havlu mu attık ki lige ?

MeliksahAydogan
25.Ocak.2013, 18:42
0&1 Çifte şans diyorum :)

Antep puan alabilir.

Hsyn53Yvz
25.Ocak.2013, 18:49
Bursa maçındaki oyun beni çok tatmin etti,böyle devam edeceğini düşünüyorum. 2-1 veya 3-1 kazanırız. :)

Katılıyorum. Nereden çıkarttığını ben de anlamadım şu an :)

Henüz 19. hafta. ''Yitirmeyin umutları,unutmayın taraftarı,hatırlayın Yeni Malatya maçı sonrasını...'' Bu sözü unuttun sanırım.

zeck17
25.Ocak.2013, 18:59
Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin 19 kişilik kadrosunda şu oyuncularımız yer alıyor:
Volkan Demirel, Serkan Kırıntılı, Mert Günok, Orhan Şam, Bekir İrtegün, Serdar Kesimal, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Caner Erkin, Salih Uçan, Mehmet Topuz, Raul Meireles, Mehmet Topal, Cristian Baroni, Dirk Kuyt, Milos Krasic, Moussa Sow, Semih Şentürk, Beykan Şimşek.

acaba yine klasik taktikle mi başlayacak aykut kocaman yoksa bursa maçının ilk 11ine benzer mi olacak çok merak ediyorum eğer stoch yerine kuyt selçuk yerine mehmet topal tercihleri olursa daha faydalı olur

ReaList
25.Ocak.2013, 19:04
acaba yine klasik taktikle mi başlayacak aykut kocaman yoksa bursa maçının ilk 11ine benzer mi olacak çok merak ediyorum eğer stoch yerine kuyt selçuk yerine mehmet topal tercihleri olursa daha faydalı olur

Düzen klasik olur ama oyuncu tercihi oyunun nerede oynanacağını belirler.

Topal-------Meireles
Baroni
Kuyt---------------Caner
Sow

ile

Meireles-------Cristian
Salih
Sow--------------Kuyt
Semih

Çıkmak arasında dağlar kadar fark var. Dizilim ve düzlem aynı olmasına rağmen iki farklı kadrodaki oyuncuların hücum aksiyonlarını düşünürsek 1.deki adamlar kontrol oyunu oynamaya ve rakibi savunmaya yönelikken, 2.deki adamlar hücumda daha tehlikeli olabilecek adamlar.

Bir de şöyle bakalım, 1461 Trabzon maçında, Kupada Bursa deplasmanı ve içerideki maçlarda ve Elazığ maçında, Fenerbahçe'nin skor ürettiği ve hücumda daha etkin olduğu dakikalar tamamen sahada daha fazla hücumcunun yer aldığı dakikalar, bu bağlamda oyuncu tercihleri, maçın kaderini belirler.

Önder HOCA
25.Ocak.2013, 19:04

stoch sakatlandı muhtemelen kuyt topal ve caner oynar

zeck17
25.Ocak.2013, 19:09
@balde_mir_07 şayet 2.si olması daha güzel olur çünkü sow ilerde oynayınca çok fazla kanatlara yönelen bir oyuncu semih bugünlerde neşeli ve istekliyken en iyi şekilde faydalanmak gerek ve 2.taktik de baroni yerine mehmet topal yazsak arkada topal olsa hemen önünde meireles ve salih olsa baroni yedek tercih olsa daha üretici ve daha pozisyon bulan bir takım olmaz mı

@Önder HOCA ben de ondan dolayı kuyt yazdım oraya caner olursa ve diğer kanatta kuyt olursa fener yine ilk yarıdaki kötü futbolunu sahaya yansıtır ondan semihden kesinlikle yararlanılmalı

Önder HOCA
25.Ocak.2013, 19:14
@Önder HOCA ben de ondan dolayı kuyt yazdım oraya caner olursa ve diğer kanatta kuyt olursa fener yine ilk yarıdaki kötü futbolunu sahaya yansıtır ondan semihden kesinlikle yararlanılmalı

aynen katılıyorum ama semihin oynaması içinde orta sahanın önde basan ve oyun kuran bir orta saha olması lazım o yüzden salih baroni meirels le çıkması lazımki salih le başlamıyacağıı düşünüyorum topalla başlayıp daha kotrollü oynuyacak o yüzden de sow oynar forvette gibi geliyor az cesaret olsa çok güzel olucakta işte

ReaList
25.Ocak.2013, 19:17
@zeck17

Ben Topal'ı beğenmiyorum, Selçuk'tan tek farkı top kaparken daha az faul yapması. Meireles ve Salih basan oyuncular, aslında Cristian da Emre ile beraber ön libero olduğu zamanlarda basardı ama Alex'in gidişi ve onun oraya çekilmesi, oyun içindeki tembelliğini iki katına çıkardı. Cristian'ı tekrar geriye çekip oyun içinde daha fazla mücadele etmesini sağlamalıyız. Fenerbahçe'nin iyi futbol oynaması için sahada topla iyi olan isimlerin daha çok olması gerekiyor, Zaten sistem gereği geriye yaslanıyoruz bir de oyuncu tercihleri daha defansif oyunculara yönelince takım top oynayamıyor.

Aykut Kocaman son maçlarda bunun farkında izlenimi veriyor ancak gönül ister ki skor aleyhe geldiği zaman değil maçın başında bu anlayışı benimsemesi. Fenerbahçe kontrollü oynayacak, savunmaya çekilecek, rakibi oynatıp rakip peşinde koşacak takım değildir, olamaz. Fenerbahçe'nin 1 seneyi aşkındır ligde deplasmanlarda güttüğü temel mantık şu; Topu rakibe ver, kaleyi savun, mücadele et kontra yakalarsan onu da atarsan ne ala.

Avrupa maçlarında top bizi sevdi, Limassol ve Marsilya deplasmanlarında Kornerden bulduğumuz 1 golle skora yatıp maç kazandık, rakipler o maçlarda neler neler kaçırdı. Kazanınca bazı gerçekleri görmez oluyoruz, işler iyi zannediyoruz ama öyle olmuyor. Fenerbahçe'nin ligde deplasman karnesini düzeltmesi adına korkan takım vizyonundan korkulan takım kimliğine bürünmesi gerekiyor, Eğer hala bir hedefi varsa...

himone
25.Ocak.2013, 19:27
Takımda inatla ya defansif orta saha ya da ofansif orta saha oynaması gerektiği gibi bir mantık güdülüyor. Bence üç tane salt orta saha harika olur. Bu üçlü de Salih, Meireles ve Cristian-Topuz olabilir. Bu üç oyuncu birlikte hareket ederse yani blok halinde ileri blok halinde geri gelirse bence ciddi bir güç oluştururlar. Ve kesinlikle Semih ve Sow beraber oynamalı artık Caner'i görmek istemiyoruz.

zeck17
25.Ocak.2013, 20:03
Ben şahsen aykut kocamanın bu maç dediğime benzer bir kadroyla çıkacağına inanıyorum çoğu teknik direktör güçlü rakibe karşı etkili oynayan bir taktiği bozmak istemez.

@balde_mir_07 baroni formsuz olduğu için mehmet topalı tercih etmesini bekliyorum çünkü iyi top kesen bir oyuncu ve biliyorsunuz ki alışkanlıklardan kolay kurtulunmuyor ondan savunma ve oyun güvenliğini sağlamak için mehmet topal oynayacaktır ve deplasman taktiğine gelirsek bence de yanlış oynuyorlar oyunun belli kısımlarında tempoyu yükseltmesi gerek fenerbahçenin mesela oyun başında ve 2.yarının başında etkili başlayıp gol bulmak güzel bir taktiktir sonra 30-45 arası vites yükseltip devre arasına önde girmek de iyi bir stratejidir tabi 2 farklı veya 3 farklı skorlardan sonra takım hobi olarak savunma yapabilir hem dinlenmiş de olurlar

Bu dediklerim uygulanırsa kadro maliyetini oyun kalitesiyle verecektir önemli olan hücum stratejisi bulup 2 farkı bulunca hızlı adamları sürmektir

@Önder HOCA aykut hoca kupadaki maçlarda farkına varmaya başladı bence kesinlikle biraz cesur olsa başarı gelecektir

Night_Mare17
25.Ocak.2013, 20:55

Oynanan oyundan dolayı söyledim.

sananes
25.Ocak.2013, 22:00
Genç fenerbahçeliler denen grup iyice kafayı yedi. Aziz Yıldırım'a saldırıyorlarmış Gaziantep Hava alanında, polisler Yıldırım'ı hava alanından çıkartmışlar. Ardından da bu grup başkana ve takıma destek veren unifeb'lileri tartaklamışlar.

Hsyn53Yvz
25.Ocak.2013, 23:13
Oynanan oyundan dolayı söyledim.

Oyun çok kötü,evet ama liderin sadece 5 puan gerisindeyiz. 5 puan fark var,16 haftada kapanamayacak bir fark değil sonuçta. Lige şimdiden havlu atıp,kupaya odaklanmamız çok saçma olurdu. ''Kupaya odaklı'' ifadesi yerine ''Yedekler daha çok mücadeke ediyor'' ifadesi daha doğru olur bence.

Varonil
26.Ocak.2013, 10:13
Genç fenerbahçeliler denen grup iyice kafayı yedi. Aziz Yıldırım'a saldırıyorlarmış Gaziantep Hava alanında, polisler Yıldırım'ı hava alanından çıkartmışlar. Ardından da bu grup başkana ve takıma destek veren unifeb'lileri tartaklamışlar.

Söz konusu çıkan tartışma Aziz Yıldırım'dan bağımsız 2 grup üyeleri arasındaki 2-3 kişinin sözlü sataşmasından çıktı. Fazla büyümeden de dağıldı olay.

uAburak89
26.Ocak.2013, 15:36
Antep çok kötü durumda, her zaman iddialı konuşan Hikmet Karaman bile temkinli konuşuyor. Fenerbahçe'yi sıkıntı çıkarabileceklerini düşünmüyorum, net bir galibiyet gelir bu akşam.

Kaka Leite
26.Ocak.2013, 15:45
Dışarda arkadaşlarla izleyelim diyoruz da eski tadı kalmadı ki bu işin, derbiler de bile dışarı çıkasım olurdu takım tad vermiyor..

TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Ocak.2013, 15:47
@uaburak89
benim de dusuncem ayni sekilde. antepte olumsuz bir hava hakim, fenerbahcede ise tam tersi. kupadaki basarili surec lige de etki edecek bence. ilk bakista fenerbahce galibiyete yakin taraf, takim gibi oynarsak rahat kazaniriz. derbi haftasinda mutlaka 3 puan alinmali, gecen haftaki firsati teptik. bu defa kayip olmasin.

sananes
26.Ocak.2013, 15:50
Salih 11'de mi olacak bakalım.

William Rookwood
26.Ocak.2013, 18:44
Oyun çok kötü,evet ama liderin sadece 5 puan gerisindeyiz. 5 puan fark var,16 haftada kapanamayacak bir fark değil sonuçta. Lige şimdiden havlu atıp,kupaya odaklanmamız çok saçma olurdu. ''Kupaya odaklı'' ifadesi yerine ''Yedekler daha çok mücadeke ediyor'' ifadesi daha doğru olur bence.

Liderde Fenerbahçe'den farklı bir oyun oynamıyor ki. Ligin kalitesi ortada.

OrcunFB
26.Ocak.2013, 19:23
Bu maçı kazanmamız lazım hazır derbi de var bu hafta. Kazanıp derbiyi rahat rahat izliyip beraberlik bekleyelim.

uAburak89
26.Ocak.2013, 20:09
Fenerbahçe: Volkan, Orhan, Bekir, Egemen, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Meireles, Mehmet Topuz, Cristian, Kuyt, Sow

Gaziantepsor: Karcemarkas, Taşkın, Kecojevic, Kemal, Şenol, Bekir, Medunjanin, Sernas, Serdar, Turgut, Cenk

OrcunFB
26.Ocak.2013, 20:17
Baroni'nin yerine Salih olaydı iyiydi.

Kaka Leite
26.Ocak.2013, 20:19
Ben Meireles yokken vazgeçilmez olan Salih'in Meireles gelince bu kadar çabuk silinmesine cidden çok sinir oluyorum.

2 gün öncesine kadar bu adam vazgeçilmezdi.

ReaList
26.Ocak.2013, 20:26
Kadrolar bana maç sonunda "Beraberliğe sevineceğimiz bir deplasmanda" diye başlayacak cümlelerin habercisi olacağını gösteriyor, rakipte kafadan ileride oynayacak 4 tane adam varken bizde yememek için mücadele edecek adamlar var. Umarım ben yanılırım ve kazanırız.

sui generis
26.Ocak.2013, 20:44
Salih de insan. bırakın dinlensin.

OrcunFB
26.Ocak.2013, 20:47
Hasan Ali 30 küsür maç oynadı Salih ise 5-6 maç ? :)

Kaka Leite
26.Ocak.2013, 20:47

Bu nasıl bişey onu da bilmiyorum, yorgun olduğunu nerden biliyosun ?

Şu kadroda dinlenmesi gereken en önemli adam Baroni mümkünse tatile çıksın :icon_biggrin:

sananes
26.Ocak.2013, 20:49
Hasan Ali 30 küsür maç oynadı Salih ise 5-6 maç ? :)

üst üste çok maç oynadı Salih ki bu tempo için çok küçük denilebilir. Bu nispeten mantıklı bir savunmadır fakat Aykut Kocaman'ın neden oynatmadığı gün gibi açık. Biraz korkak kendisi. Gençlere önem veriyor diyoruz da kupa maçları haricinde çok çok zor süre alıyor gençler. Son günlerdeki performansıyla esame listesine ilk ismi yazılması gereken adam Salih oysa.

ForsakeN
26.Ocak.2013, 20:57
Cristian haric guzel 11

Burak Akmanoğlu
26.Ocak.2013, 21:03
Bienvenu kiralık mı dedi bana mı öyle geldi ?

zeck17
26.Ocak.2013, 21:03
Aykut hoca risk alıp ofansif bir kadro sahaya sürmüş direkt +7 verdin maça...

Homer J.S
26.Ocak.2013, 21:33
Dakika 35 maç 0-0 :D

BleedingMoon
26.Ocak.2013, 21:39
kadro gayet defansif. sow hariç saf bir forvet yok.

uAburak89
Sow röveşatadan gol atar bahsi olsa dalarım direk, adam inanmış bugün her pozisyonda aklına ilk röveşata geliyor.

MeliksahAydogan
Yok böyle bir şey Gaziantepspor anca bize bilensin yazıklar olsun o kadar kaçan pozisyona !

Oceanus
26.Ocak.2013, 21:42
Sernas attı sonunda

MeliksahAydogan
26.Ocak.2013, 21:43
Gol

Sernas

Oceanus
26.Ocak.2013, 21:44
Fenerbahçeden yeni rekor 13 maçtır golü görüyorlar kalelerinde.

Kaka Leite
26.Ocak.2013, 21:45
Sıkıldım bu işten, Anadolu klübüne döndük iyice.

Önder HOCA
26.Ocak.2013, 21:48
egemen öyle kademeyemi girilir allah aşkına topal çok kötü oynuyor topal salih değişikliği lazım

sananes
26.Ocak.2013, 21:50
cristian kuyt ve mehmet topuz sahada hiç bir şey yapmasalar daha iyi. Her hareketleri bizim aleyhimize oluyor.

OrcunFB
26.Ocak.2013, 21:51
Çok pas hatası yapıyoruz, Salih ve Semih oyuna girmeli.

ParduS
26.Ocak.2013, 21:51
Belki 2-1 çeviririz maçı. Umarım gerekli değişiklikleri yapar Aykut hoca.

furkan58
26.Ocak.2013, 21:52
Topal , Selçuk kadar kötü hatta bu maç daha da kötüsü. Salih girmeli oyuna. Bir şeyler yapmaya çalışıyor takım ama uyum yok anlaşamıyorlar sonuna kadar geliyorlar bitiremiyorlar. Savunma desen evlere şenlik Antep'te aman aman bir top oynamadı defansın hatası 2 pozisyona girdi 1 ini attı. 2. Yarı neler gösterir bilmem ama Semih ve Salih oyuna girmeli bana kalırsa. Topuz'da beklenileni hiç veremiyor.

TeNaciOUS MidFieLdeR
ayni tas ayni hamam :zuhaha

zeck17
Önceki sayfada dediğim gibi cristian yerine kesinlikle salih oynamalı hata yapsa dahi hiç kimse bir şey demeyecektir ve semih yine ritmini bulmuşken harcanıyor çok yazık...

William Rookwood
Galatasaray'a karşı oynarken ne kadar sinirlenmiştik burada 9 kişi defans yapıyor takım futbol oynatmamak için elinden geleni yapıyor diye. Allah böyle takımlarla karşılaştırmasın takımlarımızı ne diyeyim insan futboldan soğuyor...

Ralph
26.Ocak.2013, 21:54
Rıdvan Dilmen:Biz bu sene devre arası programında "Fb skoru nasıl korur'u" konuşamayacağız herhalde..Hep maçı nasıl çevirir diye konuşuyoruz

uAburak89
Antep de top oynamıyor, kontraları etkili oldu o kadar. Feci sıkıcı maç, ikinci yarı işler değişecek gibi hissediyorum.

Kaka Leite
Atılan yorumlara dikkat edelim beyler, sizin sevindiğiniz şey diğer arkadaşların üzüntü duyduğu bir olay olabilir.

Bunun için sevinç'imizi yaşarken abartmamak gerek.

TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Ocak.2013, 21:57
stoch olmayinca sol acik yok, bu nasil bir is anlayamadim. oynadigimiz her rakip kontraatak ustasi oluveriyor. bu iste de bir terslik var :n:

Burak Akmanoğlu
26.Ocak.2013, 21:58
Yine kötü yine kötü arkadaş.Bir kere gönül rahatlığı ile bir maç izleyemez oldum :@

Mamadou
26.Ocak.2013, 22:00
Ben yanlış maçları mı izledim yoksa harbiden Kuyt Liverpool'da kanat mı oynuyordu. İzlediğim Liverpool maçlarında bu adam en uçtaki forvete yakın olan oyuncu konumundaydı. Aykut Kocaman adamı kanata hapsederek kısıtlıyor resmen. Fenerbahçe'deki sorun ne oyuncuların formsuzluğu ne de yönetimsel kaynaklı. Tek sorun Aykut Kocaman'ın oyuncu seçimleri olduğunu düşünüyorum kesinlikle.

TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Ocak.2013, 22:00
alex sancilari bunlar kesinlikle. cok fazla alismisiz onunla oynamaya, uretkenlik koca bir sifir. bu sorunu nasil asabiliriz bilmiyorum ama bu cok bariz ortada. ne yapip edip o bolgenin iyilerinden birini getirmemiz lazim bizim. belhanda transferi aciliyet arz ediyor. aykut kocaman da ayri bir handikap, geride kalan haftalari iyi bir analiz edip artik onlemini almali. hala ayni sorunlarla mucadele ediyoruz...

Önder HOCA
26.Ocak.2013, 22:01
artık 2. yarı bol bol istatistik yaparız

BleedingMoon
26.Ocak.2013, 22:02
gol pozisyonundan önce meireles'in faulünden sonraki pozisyonda kuyt avantajını kaybedince faulün çalınması gerektiğini düşünen bir tek ben miyim? ayrıca o faule daha sonra sarı kart bile çıkmadı. nasıl iş anlamadım.

Burak Akmanoğlu
Aykut kocamanı istifadan döndürmek için gösterdiğiniz mücadelenin yarısını sahada gösterseniz keşke. Yemin ediyorum bu tarafta yazık..

Önder HOCA
orhan çıktı semih girdi topuz sağ bekte ah bide baroniyi geriye çekip topal salih değişikliği yapsa

lexoqe
26.Ocak.2013, 22:03
Fenerbahçe'ye oynadık :)

GebzeLi1907
26.Ocak.2013, 22:08
aykut kocaman a benim klubume verdiğim paradan 1 kuruş değiyiorsa harram zıkkım olsun fitil fitil gelsin burnundan.

salih semih ne kadar formda ama kenarda, baroni topal bir gram katkısı yok sahada.topuz zor gidiyor sahayı sahada. senin dribling yapan adamın yok sahada bu kadar korkak oynatılmaz maçı izlerken yine fenalık geldi üstüme.
zaten maç başlayacak hiç heycanda yoktu bende bitirdi adam bütün heyacanı.

semih girdi 3 atsak da fikrim değişmez başlangıç zaten aykut kocaman mantalitesini gösteriyor.
bu takımın bu hoca ve artık bu başkan ile başarılı olma şansı hiç bir şekilde yok. değil belhanda özil alonso iniesta gelse ortasahaya napar eder özil i santarfor oynatır bişey yapar yine kazanamayız kaybederiz.

antep biraz disiplinli savunma yapsın kontraya iyi çıksın farkı arttırır.

byariff
26.Ocak.2013, 22:09
karcemarkas cok iyi cikartti tr"de bana gore en iyi yabanci kaleci..

Deus Dominus
26.Ocak.2013, 22:11
Teeey Cenk harcadı kontratağı :)

uAburak89
26.Ocak.2013, 22:11
Cenk Tosun'un harcadığı pozisyon kırılma anıdır.

Burak Akmanoğlu
26.Ocak.2013, 22:13
Cenk atsaydı maç 3-4'e giderdi.Kocaman istifa ederdi.Aziz yıldırım kabul etmezdi...

Ralph
26.Ocak.2013, 22:14
Bu Belhanda ile olacak iş değil söyleyeyim size.

Burak Akmanoğlu
26.Ocak.2013, 22:16
Takımda Ruh yok Belhanda gelse ne olacak.

Burak Akmanoğlu
26.Ocak.2013, 22:17
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/321458_425643317515814_1905214715_n.jpg

Şu taraftar için oynayın !

lexoqe
26.Ocak.2013, 22:18
Hatay'dan giden çok maça :)

titates1
26.Ocak.2013, 22:20
ilk yarıda baskıyı kurmuş , takım iyi oynarken meşale yakıp , oyunun durmasına neden olan taraftar için mi ?

Burak Akmanoğlu
26.Ocak.2013, 22:21
Heh suç şimdide taraftarda mı oldu ? :zuhaha

Ralph
26.Ocak.2013, 22:23
Sow her hafta birinin hatasından gol atıyor :)

uAburak89
Sow başka bir adam.

mwaru
Saçma bir gol attık anca böyle atabiliyoruz bi kere de organize gol atalım ama yok anca bireysel yetenek.

titates1
26.Ocak.2013, 22:24
Heh suç şimdide taraftarda mı oldu ? :zuhaha

yok herkese sinirliyim şu an ondan ama yaptıkları yanlıştı =) bir de tam ceza almışsın uefa'dan yine aynı şeyi yapıyorsun , itiraz etsek cezaya uefa derki al işte bir sonraki maçınızda aynısını yapmışsınız =)

Burak Akmanoğlu
26.Ocak.2013, 22:24
Sow hataları affetmez oldu.

byariff
26.Ocak.2013, 22:25
savunmanin hatasini sow affetmedi 1-1 gerçektende golcu adam..

Ralph
26.Ocak.2013, 22:26
Şu Sow bizde olacaktı şimdiye 30-40 gol atmıştı :) Ah ah

uAburak89
26.Ocak.2013, 22:28
Maça tempo geldi, Turgut Doğan çok iyi ya. Yiğit'i alacağıma bu adamı alsaymışız keşke.

europeanconquer
26.Ocak.2013, 22:30
Maça tempo geldi, Turgut Doğan çok iyi ya. Yiğit'i alacağıma bu adamı alsaymışız keşke.

Ankaragücü'ne saygımızdan dolayı almadık.Ünal Aysal öyle demişti.

uAburak89
26.Ocak.2013, 22:31
Ankaragücü'ne saygımızdan dolayı almadık.Ünal Aysal öyle demişti.

Ben askerdeydim o ara kaçırmışım. :)

Bu arada Antep'in penaltısını yedi sanki hakem.

Burak Akmanoğlu
26.Ocak.2013, 22:33
Bekir'in şu çıkışları şekil olmaya başladı. :D

Ayrıca o pozisyon da penaltı yok bence :)

Topal çıktı Caner girdi.

ReaList
26.Ocak.2013, 22:33
Stoch oynadığı zaman defans yapmıyor
Krasiç oynadığı zaman defans yapmıyor

ondan hoca oynatmıyor diyen futbol ulemalarının Sow'un her iki kanatta da oynamasına rağmen şu tabiri kullanmaması ne ilginçtir.

Ralph
26.Ocak.2013, 22:39
Langırt gibi maç oluyor

mwaru
26.Ocak.2013, 22:40
sevinemiyorum

ShevAnil
26.Ocak.2013, 22:42
Golden önce tekrarını gösterdi de Sow'un golünün ofsayt olduğunu düşünüyorum yanlış görmediysem, sol ayağı öndeymiş. Genel olarak sıkıcı bir maç oluyor, ama tebrik etmek gerek 1-0'dan 2-1'e getirdi skoru Fenerbahçe.

uAburak89
26.Ocak.2013, 22:44
Yıllardır değişmeyen bir şey var, büyüklere karşı maçı koparma şansını kullanamayan takım illa ki maçı kaybediyor. Cenk 2'ye 1'i harcadı ve maçın hali ortada. :) Kaybetmeyi hakettiler bence, kötünün iyi Fenerbahçe kazanıyor, bize de tebrik etmek düşer.

Burak Akmanoğlu
26.Ocak.2013, 22:47
Sanki maç Saraçoğlunda oynanıyor Taraftar o şekilde sesi geliyor.

byariff
26.Ocak.2013, 22:52
gol ofsayt vs sorun degil her hafta oluyor hakem hatalari zaten her takimin aleyhine vs , tebrikler fenerbahçe.

RaSenGan
26.Ocak.2013, 22:53
Cenk Tosun resmen maçı hediye etti.O pozisyonu kaçırmasa çok rahat bir galibiyet alırdı Antep.Ofsayttan gelen golle iyice saçmaladı takım.Ama bu maçı da gördükten sonra şampiyon olucağımıza olan inancım daha da arttı (:

Cengo
26.Ocak.2013, 22:53
Kazandık :)

Transferin aciliyeti açısından hocanın kafasına saksı şiddetinde uyarı geldi. 1 hafta içinde transfer gelir sanıyorum.

sananes
26.Ocak.2013, 22:54
yarım adım ofsayt'a isyan ediyorum :)

gol o kadar ofsayt ki kameramanın durduğu an 1 salise değişse ofsayt olup olmadığı değişiyor.

GebzeLi1907
26.Ocak.2013, 22:55
böyle galibiyet sade günü kurtarır haftaya yada ondan sonraki haftaya hiç bir şekilde ışık vermiyor bu korkak hoca dan cacıkk olmaz..

semih formdaysa oynat kuyt baroni topal dökülüyorlar resmen neden oynar yani
salih kupa maçında xavi misali top oynadı neden oynamaz anlamıyorum

rıdvan dilmen yağlamaya başladı hemen rıdvan dan bile soğudum aykut sayesinde.

heycanımı öldürdün aykut kocaman.

mwaru
26.Ocak.2013, 22:56
Gol ofsayt olabilir fakat bunu hakemin görmesi imkansıza yakın.

MeMo
26.Ocak.2013, 22:56
Cenk Tosun resmen maçı hediye etti.O pozisyonu kaçırmasa çok rahat bir galibiyet alırdı Antep.Ofsayttan gelen golle iyice saçmaladı takım.Ama bu maçı da gördükten sonra şampiyon olucağımıza olan inancım daha da arttı (:

1 galibiyetle o kadar gaza gelmeye gerek yok daha çok maç var.

William Rookwood
26.Ocak.2013, 22:57
Tebrikler Fenerbahçe bu galibiyete sevindim. Gaziantepspor kimi futbolu katletmeye çalışanlara müstehak.

ReaList
26.Ocak.2013, 22:57
Bir de şöyle bakalım, 1461 Trabzon maçında, Kupada Bursa deplasmanı ve içerideki maçlarda ve Elazığ maçında, Fenerbahçe'nin skor ürettiği ve hücumda daha etkin olduğu dakikalar tamamen sahada daha fazla hücumcunun yer aldığı dakikalar, bu bağlamda oyuncu tercihleri, maçın kaderini belirler.

Dk. 46 Orhan çıkıyor Semih gidiyor.
Fenerbahçe hücumda yine daha etkili, Sow atıyor, Semih atıyor 1-0'lık maç 2-1 oluyor ve galibiyet.

Fenerbahçe bağıra çağıra tek forvetli köhne sisteme karşı çıkıyor kaç maçtır ama Aykut Kocaman ısrarını bir türlü çözmüş değilim, yahu insan bile bile kendi ayağına sıkar mı ? Adım gibi eminim gelecek maç yine aynı sistem ve defansif tarzda oyuncularla oynayacaz yine kötü oyun, hücumda olmayan Fenerbahçe yine benzer senaryo.

Maçtan önce de demiştim

Aykut Kocaman son maçlarda bunun farkında izlenimi veriyor ancak gönül ister ki skor aleyhe geldiği zaman değil maçın başında bu anlayışı benimsemesi. Fenerbahçe kontrollü oynayacak, savunmaya çekilecek, rakibi oynatıp rakip peşinde koşacak takım değildir, olamaz.

Yani bazı şeyleri görmek için müneccim olmaya gerek yok, Fenerbahçe'nin önünü kesen yine Fenerbahçe'nin kendisidir. Fenerbahçe bu korkak zihniyeti aşmadıkça sorun yaşamaya devam ederiz, çünkü korkaklığın bize kazandıracağı bir şey yok. Umarım kaç maçtır aynı şekilde ilerleyen senaryodan artık ders almışızdır ve buna göre oynarız.

Önder HOCA
26.Ocak.2013, 22:58
yalnız o 8 numara kartsız bitirdi dimi maçı, ilk yarıda 2 sarı kartlık pozisyonu vardı

William Rookwood
26.Ocak.2013, 23:01
Dk. 46 Orhan çıkıyor Semih gidiyor.
Fenerbahçe hücumda yine daha etkili, Sow atıyor, Semih atıyor 1-0'lık maç 2-1 oluyor ve galibiyet.

Fenerbahçe bağıra çağıra tek forvetli köhne sisteme karşı çıkıyor kaç maçtır ama Aykut Kocaman ısrarını bir türlü çözmüş değilim, yahu insan bile bile kendi ayağına sıkar mı ? Adım gibi eminim gelecek maç yine aynı sistem ve defansif tarzda oyuncularla oynayacaz yine kötü oyun, hücumda olmayan Fenerbahçe yine benzer senaryo.

Maçtan önce de demiştim

Yani bazı şeyleri görmek için müneccim olmaya gerek yok, Fenerbahçe'nin önünü kesen yine Fenerbahçe'nin kendisidir. Fenerbahçe bu korkak zihniyeti aşmadıkça sorun yaşamaya devam ederiz, çünkü korkaklığın bize kazandıracağı bir şey yok. Umarım kaç maçtır aynı şekilde ilerleyen senaryodan artık ders almışızdır ve buna göre oynarız.

Bütün gözler Fenerbahçe'nin üzerinde özellikle taraftarın baskısı buna izin verilmiyor. Alınacak herhangi bir mağlubiyette taraftarların kafasında bi soru işareti, bir rahatsızlık oluşuyor. Fenerbahçe taraftarı yaşadıkları bu kötü olaylardan sonra takımlarının her hafta her kimle oynarsa oynasın mutlak galibiyet istiyorlar. Aykut Kocaman omuzlarında ki bu baskıyı hissettiğinde içinde garanti bir 11 ile çıkıyor her hafta. Aykut Kocaman'ın ilk sezonunda takımı şampiyon yaptığı zamanda böyle korkak bir futbol var mıydı, her maç üst bitmiyormuydu maçlar. Bu korkaklık temmuz ayında oluşan olaylardan sonra başladı.

TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Ocak.2013, 23:03
kotu oynayarak kazandik ama tek tesellim rekiplerimizin de kotu oynuyor olmalari. one gecen taraf biz olsaydik bu mac cok rahat fark olurmus. defans yapmaktan baska bir is yaptiklari yok antep takiminin. boyle devam ederlerse kume duserler. kac mactir kontrollu baslayip overload modunda devam ediyoruz. bizim acimizdan da bir yere kadar gider boyle. bir gun ters tepebilir, cenkin kacirdigini digerleri atabilir. ama durum boyleyken riske etmek zorundaydik. evvelde one gecip verirdik maci, simdi hep kurtarmaya oynuyoruz. :n:

Night_Mare17
26.Ocak.2013, 23:04
Antep 3 puanı verdiyse böyle takım falan değil. Antep ikinci yarı iyice diplere vurur bu maçta 3 puan verilir mi yahu. Sow'un golü de ofsaytmış ne diyelim bir şey diyemem hakem için zor pozisyon.

uAburak89
26.Ocak.2013, 23:06
Pozisyonun 15 dakika sonra tekrarı gelene kadar hiç kimse ofsayt olduğunu anlamamışken, yan hakemi eleştirmek çok acımasızca olur.

Cengo
26.Ocak.2013, 23:07

Galatasaray da haftalardır kötü oynuyor. 1 transfer her şeyi düzeltmeyebilir. Futbolu görmeden hiç bir şey söylemek doğru olmaz.

RaSenGan
26.Ocak.2013, 23:14
Galatasaray da haftalardır kötü oynuyor. 1 transfer her şeyi düzeltmeyebilir. Futbolu görmeden hiç bir şey söylemek doğru olmaz.

Bizim kötü oynamamızın en büyük sebebi sistemimizdi.Transferle o sistem değişecek kesinlikle.Ama Fenerbahçe'de her şey aynı.Belhanda gelse yine aynı olacak.Düşünce vs. aynı olacak yine.

himone
26.Ocak.2013, 23:20
M.Topal pası verirken eli altı pas çizgisindeydi, ofsayt yok :D.

Aykut yemin ediyorum FB tarafatarı üzerinde araştırma yapıyor, bir grup ne kadar sabırlı olabilir diye, doktora tezi olur şerefsizim :D. İnatla Cristian, Topal, Meireles orta sahasıyla oynayıp maç boyu hiçbirşey yapmayan ve bir düzine pas hatası yapan Kuyt, Meireles gibi oyunculara tahammül ediyor. Semih Kuyt bu kadar formsuzken banko 11 oynamalı.

petrol_fb12
26.Ocak.2013, 23:21

Her maç 2-1 galibiyetle biterse :) Sezon sonu şampiyon fener olur hatırlatmakta yarar var yani :)

Hatırlıyorumda geçen sezon Galatasaray hakemlerle Bir maç kazandı.Ofsaytta olan kişi Melo'ydu ve maç 2-0 galatasarayın üstünüğüyle sona erdi.O maçta baya hakem hatası Galatasaray lehineydi.

Bu sezon yine beşiktaş maçında harika bir atlayışla 1 puan cıkardı galatasaray inönü'de.3-3 bitti.

Gelelim maça..

İlk yarı baroni oyun kurması beni mest etti attığı paslar oynadığı futbol herkesi büyülediğine eminim.

Mierles iyi bir maç cıkardı.Kuyt yokları oynadı.

Gaziantepspor takımı cok kötü futbol oynuyor.İşte büyük takım yenme psikolojisi oynadılar ilk yarı 1 poziyon gol oldu.İkinci yarı Semih orham şam değişikliği takıma yarar sağladı 4-4-2 döndük ve gerçek serbest bir şekilde oynadı Fenerbahce maçın kırılma anı.51 dakika'da cenk tosunu atmadığı pas oldu.Eğer atsaydı gaziantep maçı kazanacıktı.Geçen hafta Elazığ bu antep yaptıkları kapalı savunma yüzünden 2'side üç puanı kaçırdı.

Cengo
26.Ocak.2013, 23:28
Bizim kötü oynamamızın en büyük sebebi sistemimizdi.Transferle o sistem değişecek kesinlikle.Ama Fenerbahçe'de her şey aynı.Belhanda gelse yine aynı olacak.Düşünce vs. aynı olacak yine.

Galatasaray'ın sistemi mi değişecek? Yine 442 oynayacak. Galatasaray'ın işleyen kanatları yok, 2 forvetle o yüzden oynuyordu. Necati'nin işini toparlayacak oyuncu almadın, orta sahaya destek olacak yetenekli oyuncu aldın. Necati top indirip iyi dağıtıyordu, inen toplar doğru yere pas atılıyordu, topun fiziği ile saklanmasına yardım oluyordu. Sneijder'i arkasına koyarsan Burak ile direkt futbol oynayamazsın. Kanatlar olmadan da pas oyunu oynayamazsın. Presle rakibin hatalarından atılacak goller hariç. Tüm Anadolu takımları yarı sahasına gömülüp hızlı çıkıyor. Açık alan bulamazsa Burak marke edilir yalnız kalırsa. Fatih Terim kötü giderken bozmadı, şimdi de bozmaz bence 442yi. İleride çoğalmakta problem yaşar yoksa Galatasaray.

Belhanda ile birlikte Emenike ile de görüşülüyor. Spartak 5. forveti aldı, 2 de genç forvet var ellerinde. Emenike satılmazsa oynamadığında mutlaka problem çıkarır. Devre arası olmazsa bile sezon sonu gider muhtemelen. Bütün mesele bu.

Night_Mare17
26.Ocak.2013, 23:30
Galatasaray'ın sistemi mi değişecek? Yine 442 oynayacak. Galatasaray'ın işleyen kanatları yok, 2 forvetle o yüzden oynuyordu. Necati'nin işini toparlayacak oyuncu almadın, orta sahaya destek olacak yetenekli oyuncu aldın. Necati top indirip iyi dağıtıyordu, topun fiziği ile saklanmasına yardım oluyordu. Sneijder'i arkasına koyarsan Burak ile direkt futbol oynayamazsın. Kanatlar olmadan da pas oyunu oynayamazsın. Presle rakibin hatalarından atılacak goller hariç. Tüm Anadolu takımları yarı sahasına gömülüp hızlı çıkıyor. Açık alan bulamazsa Burak marke edilir yalnız kalırsa. Fatih Terim kötü giderken bozmadı, şimdi de bozmaz bence 442yi. İleride çoğalmakta problem yaşar yoksa Galatasaray.

Belhanda ile birlikte Emenike ile de görüşülüyor. Spartak 5. forveti aldı, 2 de genç forvet var ellerinde. Bütün mesele bu.

Hocam 4-2-3-1 yada 4-3-1-2 düşünülüyor Galatasaray için. Kanatlardan istenen verim alınamazsa 3'lü orta saha Melo- Selçuk - Hamit gibi önlerinde Sneijder iki de forvet oynar. Kanatlardan istenen verim alınırsa tek forvet devam edilir. Bizim en büyük sorunumuz yaratıcı oyuncu eksikliğiydi yoksa çok kötü oynamıyoruz zaten lige göre Sneijder nokta atışı oldu. Fenerbahçe için de Emenike gelirse 2 forvet çok etkili olurlar ama Aykut Kocaman bence Sow'a sola çekmek gibi bir hata yapar.

uAburak89
26.Ocak.2013, 23:31
Galatasaray'ın sistemi mi değişecek? Yine 442 oynayacak. Galatasaray'ın işleyen kanatları yok, 2 forvetle o yüzden oynuyordu. Necati'nin işini toparlayacak oyuncu almadın, orta sahaya destek olacak yetenekli oyuncu aldın. Necati top indirip iyi dağıtıyordu, inen toplar doğru yere pas atılıyordu, topun fiziği ile saklanmasına yardım oluyordu. Sneijder'i arkasına koyarsan Burak ile direkt futbol oynayamazsın. Kanatlar olmadan da pas oyunu oynayamazsın. Presle rakibin hatalarından atılacak goller hariç. Tüm Anadolu takımları yarı sahasına gömülüp hızlı çıkıyor. Açık alan bulamazsa Burak marke edilir yalnız kalırsa. Fatih Terim kötü giderken bozmadı, şimdi de bozmaz bence 442yi. İleride çoğalmakta problem yaşar yoksa Galatasaray.

Belhanda ile birlikte Emenike ile de görüşülüyor. Spartak 5. forveti aldı, 2 de genç forvet var ellerinde. Bütün mesele bu.

Sneijder ile 4-4-2 intihar olur, geriye düşsek neyse de maça bu şekilde başlamak akıl işi olmaz. Fatih Terim bu sezon defalarca değiştirdi taktiği maç içinde, çünkü 4-4-2 işlemiyordu. Bu konularda ketum bir hoca da değil, geçen seneye de 4-4-2 ile başlamamıştık biz. Hoca deniyor, olursa devam ediyor. Zaten büyük ihtimal Drogba geliyor, Sneijder & Drogba olur herhalde.

Fenerbahçe açısından da bu durum devam edecek, yani anlayış. Aykut Kocaman ilk yarı doğruyu yaptık iyi oynadık diyor, bu da demek oluyor ki şikayetçi değil.

darkkobal123
26.Ocak.2013, 23:34
Fenerbahçe kötü oynadı ama bireysel yetenekler ile kazanmayı başardı. Tebrikler. Sow'un attığı golde ise ofsayt vardı ama o anda ofsayt olduğunu görebilmek neredeyse imkansız.

RaSenGan
26.Ocak.2013, 23:34

4-4-2 nasıl oynayabiliriz ki ? Kanatlar zaten belli.Sneijder'in kanatta oynayacak hali yok.Selçuk Melo kesilmez.Her türlü tek forvete düşüyor takım.Olmadı 4-1-2-1-2 falan olur o da Drogba falan gelirse olur anca.Aykut Kocaman'ın çift forvet oynayacağını hiç sanmıyorum.Oynamamak için elinden geleni yapıyor.Emenike gelirse Sow'u sola çeker Emenike'yi forvete koyar falan değişik şeyler yapar Aykut Kocaman.Ama Fatih Terim yapmaz bence direk sistem değişikliğine gider.Beşiktaş maçında olmasa da ilerleyen haftalarda görücez bence bu değişikliği.Ama Fenerbahçe'de herhangi bir sistem değişikliği olacağını sanmıyorum şahsen.

William Rookwood
26.Ocak.2013, 23:37
Sneijder ile 4-4-2 intihar olur, geriye düşsek neyse de maça bu şekilde başlamak akıl işi olmaz. Fatih Terim bu sezon defalarca değiştirdi taktiği maç içinde, çünkü 4-4-2 işlemiyordu. Bu konularda ketum bir hoca da değil, geçen seneye de 4-4-2 ile başlamamıştık biz. Hoca deniyor, olursa devam ediyor. Zaten büyük ihtimal Drogba geliyor, Sneijder & Drogba olur herhalde.

Bence kanatsız oynamalıyız geçen sene kanat gibi gözüken 4 ortasaha ile oynuyorduk. Maç içinde dağılımları farklıydı Selçuk ileri çıkıyordu sürekli AMC gibi oynuyordu Engin ile Emre MC oynuyordu Engin Bazen sola geçiyordu sürekli pozisyon değiştiriyorduk ama kesinlikle kanatsız oynuyorduk bu bir gerçek. Bu sene 4-4-2'nin işlememesinin sebebi pozisyonu kanat fakat kanat görevi görmeyen Amrabat ve Hamit ile oynamamız. Bir diğer önemli olanda Necati gibi geriye gelip topu ileri taşayan teknik bir forvetimimiz olmaması. Bunların üzerine Ujfalusi'nin sakatlığı hem ortasahanın işlevsizliğini hem çok gol yememizi sağladı. Sneijder geldiğine göre yine eski sistemimize geri dönmek en iyisi olacak.

Muslera

Eboue - Semih - Dany - Riera

Melo

Hamit - Selçuk

Sneijder

(Umut)Burak - Umut(Elmander)

himone
26.Ocak.2013, 23:42
Semih oyundayken verkaçları, topu kontrol edip servis yapması çok iyiydi. Özellikle attığı golde normalde ofsayta düşerdi devre arasından sonra ciddi gelişim göstermiş. Aykut'un artık 1-2 oyuncuyu feda etmesi lazım bu şekilde olmuyor, 26 yaşımda kalp krizi geçirecem yoksa sinirden :D.

Homer J.S
Fenerbahçe'yi tebrik etmek lazım, biz geçen hafta Kasımpaşa karşısında 1-0 öndeyken 2-1 geriye düştük ve o dakikadan sonra önemli bir pozisyon yakalayamadık. Adamlar bizim yapamadığımızı yaptılar 1-0'dan kazandılar.

Ralph
Aykut Kocaman:''Aziz Yıldırım'ın devre arasında soyunma odasına gelmesiyle ilgili söyleyeceğim bir şey yok... Ne söyleyebilirim ki ? ''

uAburak89
Neyse konu Fenerbahçe maç konusu, futbol konuşulmalı, yanlış yerlere çekliliyor olay. Sneijder gelmeyecek, L'pool alacak ısrarını sürdüren kişinin Sneijder'li 4-4-2 tezi üzerine konuşacaksak bunun da yeri belli.

Ne olursa olsun maça aynı taktikle başlayan bir Fenerbahçe var, ilk yarıda pozisyonu yok belki de, teknik direktör ilk yarı iyi ve doğru oynadık, ikinci yarı dağınıktık diyor. Başkan devre arası soyunma odasına iniyor, futbolculara konuşuyor. Belhanda ve Emenike gelse elbette çehre değişir ama, oyuna Semih'i alıp, Sow'u kanada alıyorsa bir teknik adam onun kafasındakiyle, taraftarın istediği arasında fark var demektir. Fenerbahçe şampiyon olur mu, tabii ki olabilir ama gidişat bunu göstermiyor. Ligin en etkili hücum hattının bulduğu gol sayısı ortada, deplasmanda 2 galibiyet var ikisinde de kaybetmeye yakınsın. Olur da şampiyon olursa Fenerbahçe, gelecek sene için ben yine korkmam, Aykut Kocaman'ın anlayışı ile Fenerbahçe'nin yıllardır süregelen anlayışı arasında ciddi fark var çünkü.

Cengo
26.Ocak.2013, 23:43
Hocam 4-2-3-1 yada 4-3-1-2 düşünülüyor Galatasaray için. Kanatlardan istenen verim alınamazsa 3'lü orta saha Melo- Selçuk - Hamit gibi önlerinde Sneijder iki de forvet oynar. Kanatlardan istenen verim alınırsa tek forvet devam edilir. Bizim en büyük sorunumuz yaratıcı oyuncu eksikliğiydi yoksa çok kötü oynamıyoruz zaten lige göre Sneijder nokta atışı oldu. Fenerbahçe için de Emenike gelirse 2 forvet çok etkili olurlar ama Aykut Kocaman bence Sow'a sola çekmek gibi bir hata yapar.

Galatasaray da kötü oynuyordu bence. Zaten alınan puana bakınca belli oluyor. Son yılların en vasat sezonu bence.

Sow'u bugün ikinci yarı forveti üçlemek için sola çekti. Bekten Hasan Ali ve Mehmet Topuz sürekli ileri çıktılar son 20 dakika. Aldığı bu risk yüzünden Cenk akıllı olsa 2. bulabilirdi Gaziantep. Risk almadan çeviremezsin. Sonunu düşünen kahraman olamaz.

Aslında önce Stoch'u yazdı Aykut Kocaman ama Stoch'un düşüşü inanılmaz boyutta. Böyle olunca sürekli arayışta. Caner'in formu hep dalgalıdır zaten, güvenilmez. Aykut Kocaman bireysel performansın önünü kesmez. Fotm tutan olsa devam eder zaten. Cristian'ın oyun vizyonu dar, kanatlar şu an katetmeyen oyunculardan kurulu olunca son maçlarda tempo iyice düştü. Stoch ve Krasic biraz kıpırdansa çok şey değişir. Belhanda da topla giden bir oyuncu. Sürekli giden - gelen takım yaratmak zor. Ütopik bir şey arıyor Aykut Kocaman. Sow - Emenike olsa 442ye geçmek zorunda kalırdı, çok da iyi olurdu. Aynı sorun bize de olur. Sow, Emenike, Belhanda aynı anda taktiğe uyamaz. Maçtan maça taktiği seçeceksin. Gerçi Belhanda dribbling kalibiyeti ile kanatta da oynar, o ayrı mevzu.

Galatasaray'ı Hamit de bozuyor. Devamlılığı yok, dribbling yok, kanat gibi oynamıyor. Ağırlaşmış. Aynı sorunu şimdi de Mehmet Topuz yaşadı. Devre arası dönüşü sakatlığı etkilemiş, kilo fazlası var. Kanat katedemiyorsa zor o zaman iyi oynamak. Amrabat ve Stoch'u aynı kefeye koyarsan, Caner ve Engin de dengesiz. İki takımda da sorunlar benzer.

Neyse konu Fenerbahçe maç konusu, futbol konuşulmalı, yanlış yerlere çekliliyor olay. Sneijder gelmeyecek, L'pool alacak ısrarını sürdüren kişinin Sneijder'li 4-4-2 tezi üzerine konuşacaksak bunun da yeri belli.

Ne olursa olsun maça aynı taktikle başlayan bir Fenerbahçe var, ilk yarıda pozisyonu yok belki de, teknik direktör ilk yarı iyi ve doğru oynadık, ikinci yarı dağınıktık diyor. Başkan devre arası soyunma odasına iniyor, futbolculara konuşuyor. Belhanda ve Emenike gelse elbette çehre değişir ama, oyuna Semih'i alıp, Sow'u kanada alıyorsa bir teknik adam onun kafasındakiyle, taraftarın istediği arasında fark var demektir. Fenerbahçe şampiyon olur mu, tabii ki olabilir ama gidişat bunu göstermiyor. Ligin en etkili hücum hattının bulduğu gol sayısı ortada, deplasmanda 2 galibiyet var ikisinde de kaybetmeye yakınsın. Olur da şampiyon olursa Fenerbahçe, gelecek sene için ben yine korkmam, Aykut Kocaman'ın anlayışı ile Fenerbahçe'nin yıllardır süregelen anlayışı arasında ciddi fark var çünkü.

Futbol konuşmak ne zamandır suç oldu?

Liverpool alacak diye ısrar etmedim. Ayrıca ben Galatasaray'ın son günlere yaklaştıkça şansı olduğu da yazdım ütopik bir teklifle gelirse. Yıllık 5 Milyon Euro maaş gayet ütopik bir teklif. Serbest kalsaydı Premier League'e giderdi, bonservis farkını oyunucuya verirlerdi. İngiliz takımları Financial Fair Play'i düşünürken neden yıllık 5 Milyon Euro'yu hiç düşünmeden verebiliyor Galatasaray çözemiyorum. Sözleşmesi bitince hiçbir şey kazandırmayacak Sneijder. Har vurup harman savurma dönemi bitti. Borçlar bizim kulüpleri eritme noktasında dikkatli olunmazsa. Alex Ferguson ile görüştüğünü dünya alem biliyor. Nasıl biz Anelka'yı denk geldi şansa aldık isek, Galatasaray da Sneijder'i şansa aldı bu kadar net.

Fenerbahçe'nin sisteminde değil, sistemi işleten oyuncuların o sisteme uyumunda problem var. O yüzden 442 de uzun toplarla oynayan bir oyuna dönüyor. Galatasaray'ın oynadığı futbol istenen futbol anlayışı değil. Futbol pasa dayanır, basit oyuna dayanır. Temeli uzun pasa dayalı İngiliz futbolunun her takıma işlemesi ve uzun dönemde gitmesi zor. Pas hız ise pas futbolunda ayarlaması en zor olan şey. Tempo düştükçe pas futbolundan uzaklaşmak zorunda kalıyorsunuz.

Siz korkmayın, ben hâlâ umutluyum. Aykut Kocaman'ın sadece takıntılarından vazgeçmesi lazım. Ezberledi rakipler artık.

petrol_fb12
26.Ocak.2013, 23:43
Aykut Kocaman:''Aziz Yıldırım'ın devre arasında soyunma odasına gelmesiyle ilgili söyleyeceğim bir şey yok... Ne söyleyebilirim ki ? ''

Yine mi inmiş.Yapmasın abi teknik sorumlu var antrenörler var.Takımı diktatör gibi yönetiyor resmen.

himone
26.Ocak.2013, 23:45
Bence kanatsız oynamalıyız geçen sene kanat gibi gözüken 4 ortasaha ile oynuyorduk. Maç içinde dağılımları farklıydı Selçuk ileri çıkıyordu sürekli AMC gibi oynuyordu Engin ile Emre MC oynuyordu Engin Bazen sola geçiyordu sürekli pozisyon değiştiriyorduk ama kesinlikle kanatsız oynuyorduk bu bir gerçek. Bu sene 4-4-2'nin işlememesinin sebebi pozisyonu kanat fakat kanat görevi görmeyen Amrabat ve Hamit ile oynamamız. Bir diğer önemli olanda Necati gibi geriye gelip topu ileri taşayan teknik bir forvetimimiz olmaması. Bunların üzerine Ujfalusi'nin sakatlığı hem ortasahanın işlevsizliğini hem çok gol yememizi sağladı. Sneijder geldiğine göre yine eski sistemimize geri dönmek en iyisi olacak.

Muslera

Eboue - Semih - Dany - Riera

Melo

Hamit - Selçuk

Sneijder

(Umut)Burak - Umut(Elmander)

Aynı taktiği ben de FB için istiyorum ama bizimki oynatmaz, Allah korusun iyi futbol falan oynarız sonra sakın...

ReaList
26.Ocak.2013, 23:48
Babasının malı gibi yönetiyor kulübü zaten, Bulmuş Aykut Kocaman gibi naif bir hocayı soyunma odasına in çık, saygıdan bahsedecem ama onda saygı denilen şeyden zerre bir şey yok.

William Rookwood
26.Ocak.2013, 23:49
Aynı taktiği ben de FB için istiyorum ama bizimki oynatmaz, Allah korusun iyi futbol falan oynarız sonra sakın...

Bence uygun çünkü şuanki Fenerbahçe'nin kadrosunda da kanat özelliği olmayan oyuncular kanat onuyor. Mehmet Topuz ve Kuyt gibi. Fenerbahçe'nin Galatasaray gibi kadrosunda ortasaha ağırlıklı teknik oyuncular var. İki takımda Inter'e benziyor aslında ama bunları bi hocalar göremiyor....

uAburak89
26.Ocak.2013, 23:53
Galatasaray da kötü oynuyordu bence. Zaten alınan puana bakında belli oluyor. Son yılların en vasat sezonu bence.

Sow'u bugün ikinci yarı forveti üçlemek için sola çekti. Bekten Hasan Ali ve Mehmet Topuz sürekli ileri çıktılar son 20 dakika. Aldığı bu risk yüzünden Cenk akıllı olsa 2. bulabilirdi Gaziantep. Risk almadan çeviremezsin. Sonunu düşünen kahraman olamaz.

Aslında önce Stoch'u yazdı Aykut Kocaman ama Stoch'un düşüşü inanılmaz boyutta. Böyle olunca sürekli arayışta. Caner'in formu hep dalgalıdır zaten, güvenilmez. Aykut Kocaman bireysel performansın önünü kesmez. Fotm tutan olsa devam eder zaten. Cristian'ın oyun vizyonu dar, kanatlar şu an katetmeyen oyunculardan kurulu olunca son maçlarda tempo iyice düştü. Stoch ve Krasic biraz kıpırdansa çok şey değişir. Belhanda da topla giden bir oyuncu. Sürekli giden - gelen takım yaratmak zor. Ütopik bir şey arıyor Aykut Kocaman. Sow - Emenike olsa 442ye geçmek zorunda kalırdı, çok da iyi olurdu. Aynı sorun bize de olur. Sow, Emenike, Belhanda aynı anda taktiğe uyamaz. Maçtan maça taktiği seçeceksin. Gerçi belhanda dribbling kalibiyeti ile kanatta da oynar, o ayrı mevzu.

Galatasaray'ı Hamit de bozuyor. Devamlılığı yok, dribbling yok, kanat gibi oynamıyor. Ağırlaşmış. Aynı sorunu şimdi de Mehmet Topuz yaşadı. Devre arası dönüşü sakatlığı etkilemiş, kilo fazlası var. Kanat katedemiyorsa zor o zaman iyi oynamak. Amrabat ve Stoch'u aynı kefeye koyarsan, Caner ve Engin de dengesiz. İki takımda da sorunlar benzer.

Hocanız kendisi söyledi 19. kez galiba maçı çevirmeye çalışmış bu sene, 18. defada bir sıkıntı olduğunu anlayamamış mı ? Galatasaray ile Fenerbahçe'yi kıyasla eyvallah da, oyun formasyonu üzerinden bunu yapmak elma & armut olayına dönüyor. İlk devreyi geçelim, devre arası kupa maçlarını yaptınız, futbolsuzluktan takip ettim, Semih resmen futbola aç, üstelik bu kadroda bir Alex yaratma çabası varsa bu Baroni'den değil, Semih'ten olur. Adam yine sonradan giriyor oyuna. Neden ilk 11 çıkamıyor ? Geriye düştükten sonra hiç hamle yapmasın zaten karşısındaki çoğu takım geri basacak bu takımın adı var sonuçta.

ReaList
26.Ocak.2013, 23:55
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2409317&postcount=112

Bunları diyeli fazla olmadı ama ;

"Aykut Kocaman: İlk yarı doğru ve düzgün oynadık‚ ikinci yarı dağınıktık. İşte futbolun adaleti‚ bazen kötü oynarken de kazanıyorsunuz."

Yani hücum oynadığımız zamanki oyunumuzu kötülemiş hoca peşinen, hani olur ya neden sistem değiştirmiyor diye soran bizleri direk susturmuş oldu. Defansif oynarken daha iyiymişiz bu da demek oluyor ki çileye devam : )

petrol_fb12
26.Ocak.2013, 23:59
3 yıldır taktik oturtamadı adam ya :)

4-2-3-1 mi ? 4-4-1-1 mi ? 4-1-3-2 mi ? 4-4-2 mi ? Nasıl Özer Hurmacı için küçük takım topcusu diyoruz (BEN DEMİYORUM FENERDE COK RAHAT OYNAR)..Aykut Kocaman Küçük takım hocası maç başı düşünme anlayışı 4 büyüklerde olmaz diğer küçük takımlarda olur.Büyük takımların taktiği oynadığı futbol bellidir.Beşiktaşın,Galatasarayın,Trabzonun herşeyi belli yenilseler bile değiştirmiyolar.Bizim taktiğimiz her maç değişiyor ben hiç bir şey anlamıyorum 10 dakika farklı oynuyoruz 10 dakika sonra cok başka oynuyoruz.

Gncl1905
27.Ocak.2013, 00:00
Gerçekleri konuşmak gerekirse Fenerbahçe 1-0 gerideyken korktum. Olurda farklı bir mağlubiyet alınırsa Aykut Kocaman yine istifa eder diye. İsteğim beraberlikti Fenerbahçe kazandı. Ancak oyun olarak Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışı içinde görmüyorum. Galatasaray olağanüstü mü oynuyor, hayır bizde kötüyüz ama konu Fenerbahçe şu anda. Mesaj kışkırtmak içinde yazılmadı yanlış anlaşılırım diye kaç maçtır yazmıyorum zaten. Böyle anlaşılmışsa şimdiden özür dilerim mesajımı dikkate almayın.

Fenerbahçe bu yarışın içine girebilir mi peki? Neden olmasın. Birkaç transferle olacak iş değil ama komple takımın toparlanması lazım. Takımda Sow dışında iyi oynayan oyuncu yok. Gökhan Gönül bir de oynadığı maçlarda farkını belli ediyor. Diğerleri futboldan anlamıyor gibi. Kötü oyuncular desem değiller. Meireles, Kuyt, maç maç performansları değişse de Caner ve Cristian, Mehmet Topal, Egemen, Hasan Ali gerçekten iyi kadrosu var Fenerbahçe'nin ama takımın toparlanmaya ihtiyacı var.

@ABOOO
Fatih Terim bir yolunu bulup Sneijder'li kadro kurar :) 4-4-2 olacağını sanmıyorum bu taktiğin izleyip görelim.

Hsyn53Yvz
27.Ocak.2013, 00:02
Tam bir beraberlik maçıydı bana göre. Vasat oyuna rağmen kazanmak iyi yine de. Bir de bu olayı farklı yerlere çekmeye gerek yok,insanları tahrik etmeye de. Bunun,sonuçta profesyonel bir oyun olduğunu unutmayalım,aşırı fanatizme kaçmayalım.

@MeliksahAydogan Kışkırtmaya gerek yok,burası Twitter değil ki istediğin her şeyi yazabilesin. O tarz yorumların varsa Facebook veya Twitter hesaplarından yazarsın istediğini,burası forum.

TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ocak.2013, 00:02

"Aykut Kocaman: İlk yarı doğru ve düzgün oynadık‚ ikinci yarı dağınıktık. İşte futbolun adaleti‚ bazen kötü oynarken de kazanıyorsunuz."

Yani hücum oynadığımız zamanki oyunumuzu kötülemiş hoca peşinen, hani olur ya neden sistem değiştirmiyor diye soran bizleri direk susturmuş oldu. Defansif oynarken daha iyiymişiz bu da demek oluyor ki çileye devam : )

:zuhaha haklisin ama 2.yari gercekten cok daginiktik. kaotik terim tarzi bir futbol oynadik. turk futboluna has bir sey aslinda daha cok. ondeki 3 forvet serbestti, geridekiler de surekli ileriye top sisirdiler. ama semih de ilerde cok iyi top tuttu ve saga sola guzel servisler yapti. belhanda gelene kadar sowun arkasinda kesinlikle semihi oynatmaliyiz. kuyt da biraz dinlenmeli sanki. faydadan cok zarari olmaya basladi.

buna ilave sanki uzun toplarla daha iyiyiz gibi, geride top gevelemek bize gore degil. beceremiyoruz cunku. pasla cikamiyoruz maalesef. aykut kocaman da bunu gormus olabilir. ortasahayi uzun paslarla gecince rahatladik zaten. kotu olmamizi pas futbolunu terketmemizden dolayi dusunmus olabilir. :zuhaha

furkan58
27.Ocak.2013, 00:05
4-4-2'ye dönünce takım bir şeyler yapıyor. Aslında ilk yarıda da denedik ama çok bariz yaratıcı oyuncu eksikliği var. Bazı şeyler hala yanlış gidiyor. Savunma gerçekten kötü eskiden Volkan güven verirdi şimdi o da yok. Kuyt çok formsuz Sow takımda bir tek ona verilen paralara üzülmüyorum. Getirenlere de helal olsun tekrardan. Aykut Hoca artık bazı şeyleri görüyor bana kalırsa değişiklikleri olumlu yapıyor. Kötü sonuçta oluşacak havadan dolayı defansif çıktığını düşünüyorum ve son olarak inşallah Semih ilk 11 başlamaz. Çok büyük hata olur. Semih ilk 11 oyuncusu olmadı olamazda.

uAburak89
27.Ocak.2013, 00:07
Futbol konuşmak ne zamandır suç oldu?

Liverpool alacak diye ısrar etmedim. Ayrıca ben Galatasaray'ın son günlere yaklaştıkça şansı olduğu da yazdım ütopik bir teklifle gelirse. Yıllık 5 Milyon Euro maaş gayet ütopik bir teklif. Serbest kalsaydı Premier League'e giderdi, bonservis farkını oyunucuya verirlerdi. İngiliz takımları Financial Fair Play'i düşünürken neden yıllık 5 Milyon Euro'yu hiç düşünmeden verebiliyor Galatasaray çözemiyorum. Sözleşmesi bitince hiçbir şey kazandırmayacak Sneijder. Har vurup harman savurma dönemi bitti. Borçlar bizim kulüpleri eritme noktasında dikkatli olunmazsa. Alex Ferguson ile görüştüğünü dünya alem biliyor. Nasıl biz Anelka'yı denk geldi şansa aldık isek, Galatasaray da Sneijder'i şansa aldı bu kadar net.

Fenerbahçe'nin sisteminde değil, sistemi işleten oyuncuların o sisteme uyumunda problem var. O yüzden 442 de uzun toplarla oynayan bir oyuna dönüyor. Galatasaray'ın oynadığı futbol istenen futbol anlayışı değil. Futbol pasa dayanır, basit oyuna dayanır. Temeli uzun pasa dayalı İngiliz futbolunun her takıma işlemesi ve uzun dönemde gitmesi zor. Pas hız ise pas futbolunda ayarlaması en zor olan şey. Tempo düştükçe pas futbolundan uzaklaşmak zorunda kalıyorsunuz.

Siz korkmayın, ben hâlâ umutluyum. Aykut Kocaman'ın sadece takıntılarından vazgeçmesi lazım. Ezberledi rakipler artık.

İlk cümlede yazım hatası yapmıştım, düzelttim, kastettiğim şey futbol dışı konuşulanlardı.

Yıllık 6 milyon + bonus alan bir adama yıllık 5 milyon ütöpik değildir, finansal fair - play için sınır %70, bizim şu anda %68, elden çıkaracak isimler de olacak, sıkıntı olmaz. Sözleşmesi bitmeden elden çıkarabileceğimiz bir oyuncu ayrıca, toplam maliyete bakıldığında arada 4-5 milyon civarı farkı olan bir yaş büyük Meireles sıkıntı yaratmıyorsa Sneijder'ın da sıkıntı yaratmaması lazım mantıken. Ferguson görüştü, biz aldık işte, Mourinho ve Van Gaal'in de tavsiyeleriyle.

Bizim takımın analizine girmeyeceğim çünkü zaten iyi oynadığımızı iddia etmiyorum, eldekilerle 4-4-2 olmuyordu, sistem değişikliği için eksik vardı ve bu giderildi, bir tanesi daha giderilecek gibi.

Aykut Kocaman takıntılarından vazgeçmez işte pek çok kişinin anlatmaya çalıştığı bu, mecbur kalınca vazgeçiyor gibi oluyor ama yeni bir maç, sil baştan. Bu umudun sebebini çözemiyorum bir türlü.

Cengo
27.Ocak.2013, 00:08
Hocanız kendisi söyledi 19. kez galiba maçı çevirmeye çalışmış bu sene, 18. defada bir sıkıntı olduğunu anlayamamış mı ? Galatasaray ile Fenerbahçe'yi kıyasla eyvallah da, oyun formasyonu üzerinden bunu yapmak elma & armut olayına dönüyor. İlk devreyi geçelim, devre arası kupa maçlarını yaptınız, futbolsuzluktan takip ettim, Semih resmen futbola aç, üstelik bu kadroda bir Alex yaratma çabası varsa bu Baroni'den değil, Semih'ten olur. Adam yine sonradan giriyor oyuna. Neden ilk 11 çıkamıyor ? Geriye düştükten sonra hiç hamle yapmasın zaten karşısındaki çoğu takım geri basacak bu takımın adı var sonuçta.

Oyuncular bireysel olarak formsuz olursa yapacak bir şey yok. Kafasındaki sistemi oynatmak istiyor ama oyuncuların bazıları sistemin oyuncusu değil.

Yukarıda da yazdım. 442nin uzun periyotta geleceği olamaz. Bir süre sonra rakip benzer yaptıklarınız akınların açıklarını kapayıp göbeğe yoğunlaşacak. Ortaya gömülüp uzaklaştıracak. Duvarı döver gibi sürekli geri gelir top.

Dünyada en son 442nin işlediği yer Manchester United.

--------------------------------- Paul Scholes ------------------------------
--------------- Ryan Giggs - Roy Keane - David Beckham ---------

Giggs ve Beckham hem kanata, hem ortaya, hem de geriye gelen ve doğru pozisyon alan oyuncular. İki ciğer ile oynuyorlar. Roy Keane ise her deliği kapatıyor, çok agresif. Sadece bu işletir.41212 oynuyorlardı. Forvetlerin her ikisi de orta sahaya kadara gelip top alıp pas alışverişine katılıyorlardı (Andy Cole - Dwight Yorke).

Bu maç için evet oynaması gerekirdi ama her maç böyle oynanamaz. Ya 443 formatına dönüp Stoch ve Krasic'i fiziğini toparlamasını bekleyecek ya da 4231'e dönmek zorunda. Zaten eldeki Semih'in yetersiz olduğu net. Kuyt'ın mücadelesinden, disiplininden, profesyonelliğinden yararlanıyor. Semih'in forvet arkası oynaması zor o fizik ile. Kuyt oynarsa iki forvetin pasör olmayşı sorunu bizde de nüksedecek (FMde düzenledim onu yeni yama için). Cristian orada basit oynadığı için problem oluyor ama tüm sorun bu değil. 442 bu takımları ilerletmez, bu kadar farklı oyuncuların olduğu takımları dümdüz hale getirir.

Cengo
27.Ocak.2013, 00:13
İlk cümlede yazım hatası yapmıştım, düzelttim, kastettiğim şey futbol dışı konuşulanlardı.

Yıllık 6 milyon + bonus alan bir adama yıllık 5 milyon ütöpik değildir, finansal fair - play için sınır %70, bizim şu anda %68, elden çıkaracak isimler de olacak, sıkıntı olmaz. Sözleşmesi bitmeden elden çıkarabileceğimiz bir oyuncu ayrıca, toplam maliyete bakıldığında arada 4-5 milyon civarı farkı olan bir yaş büyük Meireles sıkıntı yaratmıyorsa Sneijder'ın da sıkıntı yaratmaması lazım mantıken. Ferguson görüştü, biz aldık işte, Mourinho ve Van Gaal'in de tavsiyeleriyle.

Bizim takımın analizine girmeyeceğim çünkü zaten iyi oynadığımızı iddia etmiyorum, eldekilerle 4-4-2 olmuyordu, sistem değişikliği için eksik vardı ve bu giderildi, bir tanesi daha giderilecek gibi.

Aykut Kocaman takıntılarından vazgeçmez işte pek çok kişinin anlatmaya çalıştığı bu, mecbur kalınca vazgeçiyor gibi oluyor ama yeni bir maç, sil baştan. Bu umudun sebebini çözemiyorum bir türlü.

Meireles 2.5 Milyon Euro yıllık + 10.000 Euro maç başı alıyor.

http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=235556

30 maç yapsa 300.000 euro yapar. 2.8 Milyon Euro yapar. Kim söylüyor bu rakamları anlamıyorum.

uAburak89
27.Ocak.2013, 00:15
@ABOOO

Bizim ligimizin seviyesi ve kalitesi ortada, 4-4-2'nin etkisi için çok uzaklara gitmemek lazım geçen sene maçlara nasıl domine ettiğimiz belli. Doğru oyuncu tipleriyle çok da güzel işledi. Ben Fenerbahçe için tek yol 4-4-2 demiyorum ayrıca, aynı taktik, aynı isimler sürekli, değişmiyor. Kurtaran, puanı getiren yapılan değişiklikler oluyor sistemde veya oyuncuda, ama bir sonraki maç bu sıfırlanıyor. Semih Alex kadar değil ama Baroni'den iyi oynar, 4-4-2 dümdüz eder diyorsun, bugün çıkan takımda düz olmayan kim vardı ? Sow - Kuyt. Biraz da Meireles. Neyse ben futbol konuşmayı sevdiğim için yazıyorum sonuçta Fenerbahçe'nin iyi ve başarılı olmasını istediğim yok, böyle devam ederse dediğim gibi şampiyon da yapsa ne kendi taraftarının tamamen güvenini kazanır, ne rakiplerine korku salar, tedirgin eder.

Meireles 4 sene toplam maliyet 21-22 milyon euro yapar, bonservis maç başı yıllık ücret, Sneijder 3.5 senelik 24-25 yapıyor. Çok mu fark var ? Rakamları kimse söylemiyor zaten ortada, abartıp niye yazayım, hesap basit. Üstelik Sneijder isim olarak Meireles'den daha öndedir ve yaşı küçük 1 yaş da olsa. Elden çıkarma konusunda da sıkıntı yaratmıyor yani.

Cengo
27.Ocak.2013, 00:29
@ABOOO

Bizim ligimizin seviyesi ve kalitesi ortada, 4-4-2'nin etkisi için çok uzaklara gitmemek lazım geçen sene maçlara nasıl domine ettiğimiz belli. Doğru oyuncu tipleriyle çok da güzel işledi. Ben Fenerbahçe için tek yol 4-4-2 demiyorum ayrıca, aynı taktik, aynı isimler sürekli, değişmiyor. Kurtaran, puanı getiren yapılan değişiklikler oluyor sistemde veya oyuncuda, ama bir sonraki maç bu sıfırlanıyor. Semih Alex kadar değil ama Baroni'den iyi oynar, 4-4-2 dümdüz eder diyorsun, bugün çıkan takımda düz olmayan kim vardı ? Sow - Kuyt. Biraz da Meireles. Neyse ben futbol konuşmayı sevdiğim için yazıyorum sonuçta Fenerbahçe'nin iyi ve başarılı olmasını istediğim yok, böyle devam ederse dediğim gibi şampiyon da yapsa ne kendi taraftarının tamamen güvenini kazanır, ne rakiplerine korku salar, tedirgin eder.

Meireles 4 sene toplam maliyet 21-22 milyon euro yapar, bonservis maç başı yıllık ücret, Sneijder 3.5 senelik 24-25 yapıyor. Çok mu fark var ? Rakamları kimse söylemiyor zaten ortada, abartıp niye yazayım, hesap basit. Üstelik Sneijder isim olarak Meireles'den daha öndedir ve yaşı küçük 1 yaş da olsa. Elden çıkarma konusunda da sıkıntı yaratmıyor yani.

Geçen sene bizim kadromuzun zayıflaması, şike iddiaları davasının yarattığı psikoloji ile Fenerbahçe ve Beşiktaş ciddi problem yaşadı. Trabzonspor da kadrosu dağıldı. Karşılaştırılması doğru değil. Adil bir lig yarışı olmadı.

Toplam maliyet nedir? Bir oyuncuya bonservis ödemiyorsun, diğerine ödüyorsun. Her sene transfer bütçesi ortalama benzer rakamlarda ayrılır. Mesele transfer yapmak değil, bütçeleri aşmamak. Transfer bedellerini katmayın. O bedelleri her sene aşağı yukarı ödüyorsun zaten.

Toplam maliyet diye bir mantıkla gidilirse sonu Beşiktaş olur. Maaşlara sınır koymak zorundasın. Zamanla her gelen yüksek maaş istemeye başlar. Yeni sözleşmelerin maaşları yükselir. Bundan sonra her takım yüksek bedeller ile gönderir oyuncusunu. İş pazara döndü, ittiren ittirine. Herkeste borç var.

Transfer gerekince bonservis vermeye gelince ne kadar zorlanacağın ortaya çıkacak. İleride yine para harcayacaksın. 4er, 5er Milyon Euro'ları sayarsan işin sonu vahim olur. Kimse iyi oyuncusunu bedava göndermez. Kenneth Anderson'ı 6-7 Milyon Dolar gibi bir para vermiştik yıllık. Oradan toparlaması çok uzun zaman aldı.

TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ocak.2013, 00:36
ben de gsnin yaptigi yildiz transferlerini pek dogru bulmuyorum acikcasi, yeri burasi degil ama konu acilmisken soyleyim dedim. emre ve aydinin uzerinde durulsa daha verimli ve daha hesapli olurdu. drogba ismi de konusuluyor hatta toure ismi de. bunlarin maaliyeti de az buz olmaz. bjk gibi olumlu sonuclar alinamazsa bunlar baslarina dert olur. bu adamlari belki satacak klup bulursun ama kimse senin verdigin parayi vermez kolay kolay, tazminat olarak da bu sana geri doner. verilen paralar tamamen basariya endeksli, aksi halde toparlanamaz bir hale dusulur.

uAburak89
27.Ocak.2013, 00:36
Sanki bizim geçen sene çok aman aman bir kadromuz vardı. :) Sezona başlarken en değerli ve alternatifli kadro yine Fenerbahçe'deydi, son yıllarda en çok parayı harcayan da sizsiniz.

Maliyet hesabın ntvspor gibi oldu biraz, işine gelince toplam işine gelince yıllık veya oyuncunın sözleşmesi bazlı. Toplam çıkacak paraya baktığın zaman aynı, 10 Meireles, 7 Krasic'e veriyorsun, şimdi 9-10 Belhanda'ya gidecek, arada fark nerede ben pek göremiyorum. Ayrıca yakın tarihde bir Guiza örneği de mevcut, kaça geldi neler aldı, kaça gitti bunlar biliniyor.

Sneijder'ın yıllığı 3.2 aslında, her oyuncuya imza parası verilecek diye de bir şart yok yani bundan sonraki sözleşmeleri çok fazla etkilemez. Galatasaray'ın mali durumu bitik söylemleri de eskidi artık, kulüp daha dün açıkladı raporu, gelirler artıyor. Beşiktaş'ın durumuna düşeceğimizi hiç sanmıyorum, çünkü onlar 2 sene önce yalan beyan vererek bu sene en ihtiyaçları olduğu dönemde Avrupa kupasından men edildiler ve seneye yine aynı durumla karşı karşıya kalma riskleri olduğu söyleniyor finansal fair - play'den ötürü.

@TeNaciOUS MidFieLdeR

Abi yapma Emre kim Aydın kim, ikisi de zaten maksimumda oynuyor şu anda neyine yatırım yapacağız ki. Adamların potansiyeli yok.

OrcunFB
27.Ocak.2013, 00:44
2. yarı daha ofansif bir ileri 3'lümüz vardı ve bu galibyeti getirdi. Gelecek maçlarda Kuyt'ın yerine Stoch oynatılmalı ve Sow-Semih-Stoch gibi bir ileri 3'lü ile sahaya çıkmalıyız.

zeck17
27.Ocak.2013, 00:47
ben de gsnin yaptigi yildiz transferlerini pek dogru bulmuyorum acikcasi, yeri burasi degil ama konu acilmisken soyleyim dedim. emre ve aydinin uzerinde durulsa daha verimli ve daha hesapli olurdu. drogba ismi de konusuluyor hatta toure ismi de. bunlarin maaliyeti de az buz olmaz. bjk gibi olumlu sonuclar alinamazsa bunlar baslarina dert olur. bu adamlari belki satacak klup bulursun ama kimse senin verdigin parayi vermez kolay kolay, tazminat olarak da bu sana geri doner. verilen paralar tamamen basariya endeksli, aksi halde toparlanamaz bir hale dusulur.

beşiktaşın bir vizyonu yoktu bu bir
ikincisi birinin başkanı Ünal Aysal 0dan şirket kurmuş dünyada alanında en iyisinden dikkat ederseniz moratti berlusconi olsun kraliyet ailesi olsun nasıl karşılıyorlar adamı diğeri de babası işlerle uğraşmasın diye beşiktaşa başkan yapılmı bir adam
3 galatasarayın hocası fatih terim beşiktaşın kimdi veya o hocanın üstünde duruldu mu
4-galatasaray bitmiş oyuncu almıyor alacğaı oyuncular oynamak için geliyor ve önceki kulüplerinden daha az para alıyorlar bjk bakalım en basitinden quaresma bu adam ne yaptı da alındı mourinhonun interinde bile oynamamış bir adam
5-galatasaray üstüne koyarak gidiyor sil baştan yapmıyor beşiktaş gibi

Daha bir çok madde var bu konuyla ilgili bize sadce rahat olmak düşüyor

MeMo
27.Ocak.2013, 00:48

Valla hiç medyayı falan şikayet etmeyin kendi taraftarımız hocanın laflarını çevirirken.

"İkinci yarı daha dağınık görünmemize rağmen rakibin üzerinde baskı yarattık. Futbolun kendi içerisinde adaleti bu şekilde. Her zaman doğru yaptığınız olmuyor. Bugün de öyle bir şey oldu"

Yani diye açıklamışsın bir de... Ben açıklayacaktım elim gitmedi valla.

Trabzonspor
27.Ocak.2013, 00:51
Şu Sow gibi bir forvetimiz olur mu acaba ya? Ben bir beraberlik bekliyordum maçtan ama Antep hata yaptı.

petrol_fb12
27.Ocak.2013, 00:55
Şu Sow gibi bir forvetimiz olur mu acaba ya? Ben bir beraberlik bekliyordum maçtan ama Antep hata yaptı.

Türkiye'de en iyi santrofor Sow diyordum.Genclerbirliği öyle bir transfer yaptıki.Sow benim için ikinci sıraya düştü.

Gençlerin aldığı Forvet tam aradığımız forvet.Pres yapıyor top calıyor raakip savunmayı yoruyor.Paslaşıyor boşluklar sağlıyor.

Demmeki ucuz paraya daha iyi Forvetler bulanabiliyormuş..Gençler bunu bize gösterdi.

Bordo61Mavi
27.Ocak.2013, 00:56

1 x Janko
1 x Henrique
Almayip uzerine 3-4 milyon koyarsan niye olmasin :) 10 sene forvet sikintimiz olmaz.

Ayrica Fenerbahceyi tebrik ederim

William Rookwood
27.Ocak.2013, 00:56
Şu Sow'un ikizi falan yok mu alalım :n:

ReaList
27.Ocak.2013, 01:07
Valla hiç medyayı falan şikayet etmeyin kendi taraftarımız hocanın laflarını çevirirken.

"İkinci yarı daha dağınık görünmemize rağmen rakibin üzerinde baskı yarattık. Futbolun kendi içerisinde adaleti bu şekilde. Her zaman doğru yaptığınız olmuyor. Bugün de öyle bir şey oldu"

Yani diye açıklamışsın bir de... Ben açıklayacaktım elim gitmedi valla.

O anlık duyup da yazmış olduğum "İlk yarı doğru ve düzgün oynadık‚ ikinci yarı dağınıktık. İşte futbolun adaleti‚ bazen kötü oynarken de kazanıyorsunuz."

Direk resmi siteden (genişletilmişi) "Hem iyi hem de doğru oynadığımız ilk yarıyı geride kapattık. İkinci yarı daha dağınık görünmemize rağmen rakibin üzerinde baskı yarattık. Futbolun kendi içerisinde adaleti bu şekilde. Her zaman doğru yaptığınız olmuyor."

Benim anlık yazmış olduğum ve sonradan birebir söylemiş oldukları arasında pek eksen farkı göremedim ben ? İlk yarı iyi ve doğru oynadık diyor şu sözün üzerine zaten bizim bir yorum getirmemiz hata, Koca Fenerbahçe ilk yarıda doğru düzgün pozisyon yakalamasın, rakip 1 atsın 1 tane de %100 kaçırsın ama iyi oynamışız diyelim. Bazen düşünüyorum da bu aciz Fenerbahçe görmeyen gözlere müstehak.

mwaru
27.Ocak.2013, 01:12
İlk yarı iyi oynadık asdasd asd :ASD: ne diyeceğimi bilmiyorum.

LaigLeNoiR
27.Ocak.2013, 01:33
Kısa bir süreliğine konuya kilit.

Mesajlar incelenecektir.

LaigLeNoiR
27.Ocak.2013, 02:07
Konu tekrar açılmıştır, gereksiz mesajlar silinmiştir.

sui generis
27.Ocak.2013, 02:26
Tebrik ediyorum takımı , nihayet kazandık.

Stoper alınmayacağını söylemiş Kığılı. ben olsam Topal'ı stopere yerleştiririm. Ortasahayı da Meireles - Salih - Belhanda ile kurarım. zaman zaman cris ve topuz da oynar. ileri 3 lüde Stoch (Caner) - Sow - Kuyt olur. tabii toparlanmış bir Krasiç fark yaratır :)

Burak Akmanoğlu
27.Ocak.2013, 03:02
Tebrik ediyorum takımı , nihayet kazandık.

Stoper alınmayacağını söylemiş Kığılı. ben olsam Topal'ı stopere yerleştiririm. Ortasahayı da Meireles - Salih - Belhanda ile kurarım. zaman zaman cris ve topuz da oynar. ileri 3 lüde Stoch (Caner) - Sow - Kuyt olur. tabii toparlanmış bir Krasiç fark yaratır :)

Mantıklı bir cümle kurmuşsun abi Topal'ın stoper'de oynamasını bende merak ederdim doğrusu güzel bir fikir açıkcası. :)

William Rookwood
27.Ocak.2013, 04:03
Galatasaray'da oynuyordu ama pek verimli değildi.

Sekopej
27.Ocak.2013, 12:16
Yobo da gelse, savunmada sıkıntı giderilmeyecek, şampiyon olduğumuz sezon savunmanın sağlamlığı sayesinde hücumda daha güvenle oynuyordu Fenerbahçe, şimdi ise savunma kim oynarsa oynasın çok dağınık, bu da sadece savunma oyuncularıyla alakalı değil, orta sahada yapılan tercihlerle alakalı.

İyi tarafı, takım son maçlarda sürekli geriye düştüğü için maçın son bölümünde sürekli tempo yapıyor, en azından yürüyecek hali yok denilen takımdan pek eser kalmamış gibi, maçı çevirebilmek için şuursuz da olsa harcayabilecek eforları mevcut.

Şimdi Sivasspor ile 2 maç oynayacağız. Hafta içerisinde Salih Semih oynar hatta oldukça farklı bir kadro olur diye düşünüyorum, Sivas da hafta içerisinde tam takımla üst düzey performans sergilemek isteyecektir hafta sonu oynanacak maça fazla motive olamayabilirler kupa daha gerçekçi hedef olarak görülürse.

Üst üste oynanacak ve muhtemelen farklı kadrolarla oynanacak 2 maç bize pek çok şey gösterecek umarım Aykut Hoca'ya da pek çok şey gösterir bu 2 maç.

Universal
27.Ocak.2013, 12:24
Dün maçı izleyemedim onun yerine dışarı eğlenmeye gittim onda da maç kazandık iyi mi?

İlk geriye düştüğümüzü öğrendiğimde tamam dedim şampiyonluk gitti. Geri döneceğimizi hiç ama hiç tahmin edemezdim. Ama en önemlisi artık Sow'dan sonra Semih'de bu takımın gol yükünü çeceğini bize bir kere daha gösterdi. Deplasman galibiyetinin güzel yanı maçı iki forvet oyuncumuzun attığı goller ile kazandık.

Umarım artık bir seri gelir ve sene sonu o kupayı bir kez daha kaldırmış oluruz.

Universal
27.Ocak.2013, 12:36
Türkiye'de en iyi santrofor Sow diyordum.Genclerbirliği öyle bir transfer yaptıki.Sow benim için ikinci sıraya düştü.

Gençlerin aldığı Forvet tam aradığımız forvet.Pres yapıyor top calıyor raakip savunmayı yoruyor.Paslaşıyor boşluklar sağlıyor.

Demmeki ucuz paraya daha iyi Forvetler bulanabiliyormuş..Gençler bunu bize gösterdi.

Gençler bunu yıllar boyu hep gösterdi; ama üst sıralarda istikrarlı bir şekilde kalamadıkları için zaman zaman biz bunu hissedemedik. Bu yıl üst sıralardalar eğer Avrupa Kupaları görürlerse 2000lerin başında ki o kulüp tekrar ortaya çıkabilir.