View Full Version : Türkiye - Çek Cumhuriyeti | Hazırlık Maçı
Kaka Leite
06.Şubat.2013, 17:56
http://img452.yukle.tc/images/1907Adsiz.png
Kaka Leite
06.Şubat.2013, 18:01
Bu maçın spikeri Ertem Şener olacakmış, en iyi yaptığı şeyi yapacak gene bu ara yanlış yerlerde gördük onu çokca.
Önder HOCA
06.Şubat.2013, 18:07
maç hangi kanalda
davidvilla
06.Şubat.2013, 18:15
maç hangi kanalda
Kanal D diye bir kanalda (Message is too short diyor) :D
zeck17
06.Şubat.2013, 18:39
Yenersek normal bir sonuç çünkü rakibimiz euro 2012'nin açık ara en kötü takımıydı şimdi petr cech de sakat
Önder HOCA
06.Şubat.2013, 18:45
Kanal D diye bir kanalda (Message is too short diyor) :D
:) sağolasın
Deus Dominus
06.Şubat.2013, 19:40
Aaa maç varmış. Hemde milli maç...
sui generis
06.Şubat.2013, 19:59
İzlemeyi düşünmüyorum ama Caner oynar büyük ihtimal. belki onun için izlerim :)
fotosuki
06.Şubat.2013, 21:30
A MİLLİ TAKIM İLK 11'İ
Abdullah Avcı'nın ilk 11 tercihi; Onur, Gökhan Gönül, Ömer Toprak, Bekir, Hasan Ali, Nuri Şahin, Selçuk İnan, Mehmet Topal, Sercan Sararer, Arda Turan ve Mevlüt Erdinç.
illa bi gariplik yapıcak bkz. bekir mevlütü deniyo o yüzden bişey demem de bekire bi anlam veremedim
Ralph
06.Şubat.2013, 21:59
Çek Cumhuriyeti rahat alır maçı. Ne milli ruhumuz var ne de uyumlu bir milli kadromuz var.
Oceanus
06.Şubat.2013, 22:05
Çekler fark atar Milli Takımdan Bişey olmaz. Kaybettik Milli ruhumuzu filan.
Kaka Leite
06.Şubat.2013, 22:10
Milli marşı Sercan da söylüyordu sanırım, ağızı oynuyordu çünkü.
Ralph
06.Şubat.2013, 22:11
Bu Sercan'ın almanca konuşması konusunda Mehmet Demirkol'a katılıyorum ben. Bir milli takımın oyuncusu, dilinin dışında röportaj vermemeli.
RaSenGan
06.Şubat.2013, 22:17
Çekler'in kadro ne öyle :D Bir Rosicky bir Sivok var tanıdık :D
Kaka Leite
06.Şubat.2013, 22:18
Onur bile bizi kurtarmıyorsa bu takım bitmiştir.
Defans'ın hatası büyük, Onur yine iyi kapadı ama yetmedi..
RaSenGan
Bu ne lan daha 30 saniye olmadan yedik :S
Ralph
Bizim takım adam olmaz uzun yıllar.Kaybolucaz gidicez.
Night_Mare17
06.Şubat.2013, 22:20
Sercan , Mevlüt , Hasan Ali , Bekir , Topal. Topal belki olurda diğer oyuncular milli takım kalitesinde değil cidden.
Partenopei
06.Şubat.2013, 22:32
Sercan çok gereksiz oynuyor yine.
Ralph
06.Şubat.2013, 22:35
Ağzımı bozduracaklar ya tövbe tövbe... Ne var bu olgunlaşmamış ezik gurbetçilerde? Koysana ligimizde oynayan ve birbirini tanıyan oyuncuları. Hep şu gurbetçi futbolcular yüzünden böyle oldu bu takım. Soğutuyorlar insanı milli takımdan. Sercanıda Ömeride Mevlütüde istemiyorum arkadaş ben. Ya da diğerlerini. Koy sadece Ardayı. Hayret bir şey ya. Şenol Güneş gelsin şu takımın başına.
Night_Mare17
06.Şubat.2013, 22:36
Oğuzhan yok mu kadroda ?
Sercan , Mevlüt , Hasan Ali , Bekir , Topal. Topal belki olurda diğer oyuncular milli takım kalitesinde değil cidden.
onları geçtim Abdullah Avcı milli takım seviyesinde değil hazır Ertuğrul Sağlam la Şenol Güneş boştayken ikisinden biri gelse ya (Şenol Güneşi tercih ederim şahsen hem oyuncuların bi çoğunu çok yakından tanıyo)
RaSenGan
06.Şubat.2013, 22:38
Abdullah Avcı batmış milli takımı iyice çökertiyor.
Ralph
06.Şubat.2013, 22:39
Mevlüt oynamak zorunda mı? Hiç mi forvet yok yani Türkiye'de? Ne kadar kazma varsa sahada inanılır gibi değil ya.
Kaka Leite
06.Şubat.2013, 22:40
Ağzımı bozduracaklar ya tövbe tövbe... Ne var bu olgunlaşmamış ezik gurbetçilerde? Koysana ligimizde oynayan ve birbirini tanıyan oyuncuları. Hep şu gurbetçi futbolcular yüzünden böyle oldu bu takım. Soğutuyorlar insanı milli takımdan. Sercanıda Ömeride Mevlütüde istemiyorum arkadaş ben. Ya da diğerlerini. Koy sadece Ardayı. Hayret bir şey ya. Şenol Güneş gelsin şu takımın başına.
Şenol Güneş gelince almayacak mı Ömer'i ?
Şu Nuri kadar boş bir oyuncu görmedim ömrümde ben ne ofansif de bişey yapıyor, ne de geri de boş adam resmen.
Night_Mare17
Mevlüt oynamak zorunda mı? Hiç mi forvet yok yani Türkiye'de? Ne kadar kazma varsa sahada inanılır gibi değil ya.
Süper ligde gol krallığında yarışan 2 Türk var. Umut ve Burak ikisi birlikte oynaması gerekirken ikiside yedek şaka gibi. Burak neyse de hazırlık maçı diye yedek kalabilir ama Umut oynayabilirdi.
RaSenGan
Selçuk ve Sabri'yi karıştırıp forvet yapmışlar adını da Mevlüt koymuşlar.En iyisi Muhteşem Yüzyıl izlemek.En azından az da olsa heyecan var orda :D
Ralph
06.Şubat.2013, 22:41
Şenol Güneş gelince almayacak mı Ömer'i ?
Şu Nuri kadar boş bir oyuncu görmedim ömrümde ben ne ofansif de bişey yapıyor, ne de geri de boş adam resmen.
Şenol hoca aklı başında adamdır saçma sapan işler yapmaz. Yanılıyor olabilirim tabi bu benim varsayımım.
Şu sahadaki rezilliğimize bakın. Pas yapamıyoruz. Takım oyunu adına hiç bir şey yok. Neyse ben daha bir şey yazmayayım. Yorum yazmaya bile değmez şu acınası halimiz.
zeck17
06.Şubat.2013, 22:42
Gurbetçiler milli takımı
Esssteban
06.Şubat.2013, 22:43
Evet Türk futbolundan artık bir cacık olmayacağını canlı canlı izliyoruz...
Kaka Leite
06.Şubat.2013, 22:43
Şenol hoca aklı başında adamdır saçma sapan işler yapmaz. Yanılıyor olabilirim tabi bu benim varsayımım.
Şu sahadaki rezilliğimize bakın. Pas yapamıyoruz. Takım oyunu adına hiç bir şey yok. Neyse ben daha bir şey yazmayayım. Yorum yazmaya bile değmez şu acınası halimiz.
Halimiz kötü de ben hak edenin alınmasına karşı değilim. Özellikle Ömer nefis oyuncu.
Ayrıca şu Darida'yı neden kimse görmüyor acaba ? Bu kadar aktif bir oyuncu nefis adam vallahi keşke Fenerbahçe alsaydı şu oyuncuyu.
Selçuk ne yaptın öyle (g)(g)(g)(g)
Ralph
06.Şubat.2013, 22:44
Selçuk bile bireysel oynamak zorunda kalıyor hahahahah :D Yok böyle bir şey
Partenopei
Mevlüt'ün yerine bizim halısaha takımından birini koysak şu ortaları isabetli açar en azından.
Kaka Leite
Selçuk yazar.
europeanconquer
06.Şubat.2013, 22:45
Sorun Abdullah Avcı,İBB'den sonra çok büyük geldi Milli Takım.Milli Takım'a doğru düzgün top oynatamıyor.Başarılı olabilecek değil de şu takıma top oynatabilecek sadece Şenol Güneş boşta şu an ama şu eleme maçları bitene kadar kovulmaz Abdullah Avcı.
byariff
06.Şubat.2013, 22:46
oba kaleciye bak ne cikardi be.
Night_Mare17
06.Şubat.2013, 22:47
Selçuk ve Arda bu milli takıma fazla.
Ralph
Halimiz kötü de ben hak edenin alınmasına karşı değilim. Özellikle Ömer nefis oyuncu.
Ayrıca şu Darida'yı neden kimse görmüyor acaba ? Bu kadar aktif bir oyuncu nefis adam vallahi keşke Fenerbahçe alsaydı şu oyuncuyu.
Selçuk ne yaptın öyle (g)(g)(g)(g)
Devir, iyi oynayanın değil, birbirini tanıyan oyuncuların oynaması gereken devirdir. Bitik bir haldeyiz, dağılmışız. Kimse kimseyi tanımıyor. Sadece bir kaç defa beraber oynamış adamlar. Lak diye saçmasapan bir milli takımın içinde buldu oyuncular birbirlerini. Ne Sercan ne ömer ne de diğer gurbetçiler. Sadece Arda gelecek. Bir de Nuri o kadar. Gerisini ligden koyacaksın. İsterse alayını Gs den Fenerden ya da Bjk den koysun hiç umurumda değil ama yeterki adam akıllı bir kadro dizsin.
Ralph
Sorun Abdullah Avcı,İBB'den sonra çok büyük geldi Milli Takım.Milli Takım'a doğru düzgün top oynatamıyor.Başarılı olabilecek değil de şu takıma top oynatabilecek sadece Şenol Güneş boşta şu an ama şu eleme maçları bitene kadar kovulmaz Abdullah Avcı.
Ertuğrul Sağlam ya Fener'e ya da milli takıma gidecek gibi böyle giderse.
Night_Mare17
06.Şubat.2013, 22:49
Devir, iyi oynayanın değil, birbirini tanıyan oyuncuların oynaması gereken devirdir. Bitik bir haldeyiz, dağılmışız. Kimse kimseyi tanımıyor. Sadece bir kaç defa beraber oynamış adamlar. Lak diye saçmasapan bir milli takımın içinde buldu oyuncular birbirlerini. Ne Sercan ne ömer ne de diğer gurbetçiler. Sadece Arda gelecek. Bir de Nuri o kadar. Gerisini ligden koyacaksın. İsterse alayını Gs den Fenerden ya da Bjk den koysun hiç umurumda değil ama yeterki adam akıllı bir kadro dizsin.
Yada belli bir kadron olacak. Tıpki Hollanda gibi çoğu farklı ligde ama adamlar 40 yıldır beraber oynuyor sanki.
EndoplazmiK RetikuluM
06.Şubat.2013, 22:50
Şenol Güneş gelse her şey günlük güneşlik mi olacak Allah aşkına saçmalamayın biraz gerçekçi olun.
Bu arada bu izlediğimiz gerçekten Türk milli takımımı ? Onura ara pas girişimine girdik az önce bu kadar ruhsuz bir takım olmaz.
RaSenGan
06.Şubat.2013, 22:50
Avcı şimdi bırakmaz.Dünya kupasına katılamamayı da garantileyelim Martta falan anca o zaman bırakır.
Ralph
06.Şubat.2013, 22:51
Şenol Güneş gelse her şey günlük güneşlik mi olacak Allah aşkına saçmalamayın biraz gerçekçi olun.
Bu arada bu izlediğimiz gerçekten Türk milli takımımı ? Onura ara pas girişimine girdik az önce bu kadar ruhsuz bir takım olmaz.
Günlük güneşlik olmasa da hiç değilse mantıklı bir kadro çıkar sahaya. Bu ne böyle?
uAburak89
06.Şubat.2013, 22:52
Ertuğrul Sağlam ve Şenol Güneş gibi iki iyi teknik adam boştayken, Avcı'nın bu maçın sonunda gönderilmesi gerek. Dünya Kupasına gitme ihtimalimiz zaten imkansız, en azından kendi takımını yaratacak bir hoca olsun Milli Takım'da. Abdullah Avcı'ya bu koltuk çok büyük geldi, maçın sonunda yine saçma sapan konuşur kesin.
sananes
06.Şubat.2013, 22:52
Selçuk ve Arda bu milli takýma fazla.
Selçuk ve arda milli takýma fazlalarsa orta sahayý gecmemizi saglasinlar. Ne ise yariyor su ikili bu maçta milli takýma fazla oluyorlar? Emre belozoglu ne zaman oynamasa orta sahadan top cikaramiyoruz neden acaba?
Ayrica ekleyeyim ikisi de iyi oyuncu ama özellikle selçuk milli takım icin kilit isim değil. 11e girer tabi.
EndoplazmiK RetikuluM
06.Şubat.2013, 22:53
Avcı son maça kadar bırakmaz nasıl olsa hala şansımız var.
Ertuğrul Sağlam olabilir fakat Şenol Güneş en son ihtimal olmalı şu an için.
zeck17
06.Şubat.2013, 22:54
Semih-Ömer iklisi olmalı
Hücumda Burak-Necati yada Necati-Umut olmalı
Orta Saha önümüzdeki 2 maç için Selçuk-Emre olmalı emre defansa yakın selçuk hücuma yakın
Kanatlarda arda diğer kanatta kimin iyi performansı varsa artık
EndoplazmiK RetikuluM
06.Şubat.2013, 22:55
Kanatsız sistem mi yok ? Çok iyi kanat oyuncularımız varmış gibi. Nedir bu 4-3-3 sevdası ?
sananes
06.Şubat.2013, 22:57
Su takim umut-burak forvet arkalarında arda-emre-selçuk-alper(oğuzhan) ve defans hatti olarak neden sahaya çıkmaz anlamıyorum. Hazırlık maçında bari dene yahu.
ForsakeN
06.Şubat.2013, 22:59
Spikerlere uyuz oldum yahu. Macin basindan beri bilmis bilmis konusuyolar. Herseye bi elestiri. Bu ulkede ne cok Mourinho var arkadas.
Night_Mare17
06.Şubat.2013, 23:00
Kırmızılar biziz çaktırmayın.
Ralph
06.Şubat.2013, 23:01
Yemin diyorum hakem bile sıkkın çaldı düdüğü :D Adam bile bitse de gitsek demiştir.
Önder HOCA
06.Şubat.2013, 23:01
hayatımdan 45 dakka çaldılar sağolsunlar
Bordo61Mavi
06.Şubat.2013, 23:02
Federasyon baskani: Yildirim Demirören
Teknik D. Abdullah Avci
Sonuç: Normal
Alintidir
Addolorato
06.Şubat.2013, 23:04
Neden milli maç izlemediğimi unutmuştum sağolsun hatırlattılar. Ben hayatımda bu kadar rezil futbol görmedim.
pele96
06.Şubat.2013, 23:04
Burak-Mevlut
Emre-Mehmet Topal
Degisiklikleri lazim.Hasan Ali yerine 2.Ligten bile sol bek cikartsak farki kalmazdi cok heyecanlaniyor.
byariff
06.Şubat.2013, 23:05
yildirim demirorenin oldugu yere senol hoca gelmez , ertugrul saglamdada ben milli takimlik kapasite goremiyorum abdullah avci"nin su gurbetci sevdasi bitse iyi olcak artik birde ezbere sistem 4-3-3"den ne anliyorlar anlamiyorum bir kere senin kanat oyuncularin hizli degil.
Evet,her zaman görmeye alışık olduğumuz tablolardan biri.Milli takımı konuşmaya gerek yok.Arkadaşlar yine Selçuk,Arda tartışmasına girmişler,birisi aradan Emre Belözoğlu'nu çıkarmış o bundan daha iyi demiş ne kadar da güzel öyle.
Bu formsuz Mehmet Topal'ın bugün oynamaması gerek bence.Mevlüt,Topal,Bekir bence çıkması gereken oyuncular girecekler belli de ben söylersem olay çıkarılır rakip takım taraftarı bu oyuncu daha iyi gerek yok :)
zeck17
06.Şubat.2013, 23:07
Umut-Burak
Arda
Selçuk-Emre-Necip(Hamit)
xxx----Semih-Ömer-Gökhan
bir kere dene yahu belki başarı burdadır
erdem344
06.Şubat.2013, 23:08
Sahadaki orta saha oyuncularımız beş para etmez. Mehmet yerine emre nuri yerine hamit girsin. Ardayı ortaya AMC mevkisine çekip 4 2 3 1 e dönelim. Mevlüt yerine de burak
Spikerlere uyuz oldum yahu. Macin basindan beri bilmis bilmis konusuyolar. Herseye bi elestiri. Bu ulkede ne cok Mourinho var arkadas.
Haklıya hakkını vereceksin dediklerinin hangisine katılmıyorsun ? Eğer bu oyundan memnun olan varsa o zaman itiraz edebilir bu eleştirilere bence.
perpetua
06.Şubat.2013, 23:09
Orta saha ve savunma butun ilk yari golge kovaladilar.
Kimin nerede durdugu, ne yaptigi belli degil. Bekler surekli yerini kaybedip arkasina adam kacirdi. Topal savunmanin icine fazla girerek orta sahayi temposu dusuk olan Selcuk ve Nuri'ye birakti.
Topu ayagina alan kontrol edene kadar rakip basiyor. Cekler ise gozu kapali top ayaklarina geldigi anda pas veriyorlar cunku herkesin nerede olmasi gerektigi belli ve orada oluyor.
Abdullah Avci'nin IBB'si de boyleydi. Herkes nerede olacagini bilir ve gozu kapali pasi atar, bu sayede hucuma hizli cikardi.
Ya bu oyuncularla yeterince antrenman yapamadigi icin bu haldeyiz ve bu nedenle Abdullah Avci Milli Takim yonetmek/yaristirmak icin uygun bir kisi degil.
Veya oyuncular Abdullah Avci'ya guvenmiyor ve dikkatlerini oyuna vermiyorlar.
Her iki ihtimalde de Abdullah Avci'nin Milli Takim kariyerinin sonu gittikce yaklasiyor.
DEvam ederse de daha beter olacagiz.
pele96
06.Şubat.2013, 23:09
Evet,her zaman görmeye alışık olduğumuz tablolardan biri.Milli takımı konuşmaya gerek yok.Arkadaşlar yine Selçuk,Arda tartışmasına girmişler,birisi aradan Emre Belözoğlu'nu çıkarmış o bundan daha iyi demiş ne kadar da güzel öyle.
Bu formsuz Mehmet Topal'ın bugün oynamaması gerek bence.Mevlüt,Topal,Bekir bence çıkması gereken oyuncular girecekler belli de ben söylersem olay çıkarılır rakip takım taraftarı bu oyuncu daha iyi gerek yok :)
Semih Kaya , Burak(Umut) , Emre girmesi gerekir diye dusunuyorum.
ThersoN
06.Şubat.2013, 23:11
Müdahale edilmemesi halinde fark gelir. Zira bu oyun ve anlayışla fark gelirse zerre kadar üzülmem.
byariff
06.Şubat.2013, 23:11
Onur
G.G - semih-omer-hasan ali
Hamit-selcuk-emre-arda
Burak-Umut
fazla birsey degil su kadro is yapar yahu.
uAburak89
06.Şubat.2013, 23:12
Gurbetçi sevdamız ibretlik, Sercan Sararer kulübüyle 17 maça çıkmış, 1 gol 3 asisti var, kulübü Bundesliga'da sonuncu.
Mehmet Ekici, 5 maça çıkmış Bundesliga'da. Sadece 5 ve bunların 3'ünde oyuna sonradan girmiş 3 maçta toplam aldığı süre 28 dakika.
Türkiye Liginde bu istatistiklere sahip bir oyuncu olsa, takımı kümede kalma savaşı verse Milli Takım'a alınsa kıyamet kopacakken, gurbetçi olunca forma hazır hemen. Bu kadar kolay olmamalı, sen ligin en formda kalecisini kadroya bile almazken zamanında ve bunun için havuzumuzda olan bir oyuncu derken, 2. vatandaşlığı olan adamlar çiftliğinde kol geziyor.
zeck17
06.Şubat.2013, 23:14
Milli takım formda olan oyuncuların kadroya alınıp ilk 11 oynadığı yer oyuncuların form bulunmasını beklenecek yer değil.
Gncl1905
06.Şubat.2013, 23:14
Kulüpçülük yapanlar bitmeden milli takımdan bir yol olmaz.
Ha birde 4-3-3 sevdamız var ki akıllara zarar. Yahu biraz milliyetçilik yapın. Türkler yapı olarak sabırsız, cesur insanlardır. Anlamıyorum mıy mıy 4-3-3 oynamayı. Alanı daralt herkes pres yapsın biraz da hücumu düşünen bir oyun sergile; 4-3-3 yerine çift forvet, bir forvet ve forvet arkası, veya forvet arkasıyla çift forvet koy bak nasıl olacak. Bir deneyin ya ne kaybedeceğiz? Zaten hücum oynayınca taraftarlar da oyuncular da gaza gelir o saatten sonra isterse İspanya gelsin bizi yenebiliyorlar mı bakalım.
pele96
06.Şubat.2013, 23:19
Super Ligte ilk 3 takimdan birisi Besiktas ve Antalyaspor.
Iki takimdan tek bir oyuncu yok.
HeracLes
06.Şubat.2013, 23:19
yildirim demirorenin oldugu yere senol hoca gelmez , ertugrul saglamdada ben milli takimlik kapasite goremiyorum abdullah avci"nin su gurbetci sevdasi bitse iyi olcak artik birde ezbere sistem 4-3-3"den ne anliyorlar anlamiyorum bir kere senin kanat oyuncularin hizli degil.
Aynen, bende keşke gelse diyordum ama Şenol hoca Demirören'e daha önce bayağı gönderme yaptı. Avcı istifa ederse Ertuğrul Sağlam daha yakın gibi.
pele96
06.Şubat.2013, 23:20
Aynen, bende keşke gelse diyordum ama Şenol hoca Demirören'e daha önce bayağı gönderme yaptı. Avcı istifa ederse Ertuğrul Sağlam daha yakın gibi.
Avci istifa eder diye dusunmuyorum.
EndoplazmiK RetikuluM
06.Şubat.2013, 23:21
Şenol hoca çok iyi bir teknik direktör, fakat kendisininde dediği gibi şu aralar zihinsel olarak çok yorgun. Hem Demirören varken gelmesi de imkansız.
Kaka Leite
06.Şubat.2013, 23:23
Arda'ya acıyorum, şanssız oyuncu keşke Almanya da falan oynasa.
Halen savaşıyor garibim sırf bu çabasından dolayı Helal olsun sana ARDA
manager725
06.Şubat.2013, 23:25
Vay bee,Çek Cumhuriyeti Milli takımındaki Beşiktaşlı oyuncu sayısı,Türkiye Milli takımındaki Beşiktaşlı oyuncu sayısından daha çok.
Alicanfmfan
06.Şubat.2013, 23:25
Beyler hala Mesut Özil'e kızan var mı ?
Beyler hala Mesut Özil'e kızan var mı ?
ben kızıyorum ama almanya yı seçtiği için değil bu kadar büyük futbolcu olduğu için sırf mesut özil kompleksinden dolayı 2. lig topçularını milli takıma alıyoruz
HeracLes
06.Şubat.2013, 23:30
Vay bee,Çek Cumhuriyeti Milli takımındaki Beşiktaşlı oyuncu sayısı,Türkiye Milli takımındaki Beşiktaşlı oyuncu sayısından daha çok.
Hakikaten ha :D
ForsakeN
06.Şubat.2013, 23:30
Besiktaslilarin kendi takimlarindan oyuncu gorme isteklerine saygi duyuyorum ama su kadroda Necip'in oynamasi zor. Ismail de sakat olunca baska oyuncu kalmiyor Milli takimda oynayacak. Onur'u kesip Cenk'i mi oynatmasini bekliyorsunuz? Oguzhan, Ersan henuz suanki alternatiflerden daha iyi degil.
Kaka Leite
06.Şubat.2013, 23:32
Besiktaslilarin kendi takimlarindan oyuncu gorme isteklerine hak veriyorum ama su kadroda Necip'in oynamasi zor. Ismail de sakat olunca baska oyuncu kalmiyor Milli takimda oynayacak. Onur'u kesip Cenk'i mi oynatmasini bekliyorsunuz?
Katılıyorum, Olcay alınabilirdi diyebilirim sadece Oğuzhan da olabilir.
Olcay'ın çok da hak ettiğini düşünmüyorum attığı gol sayısına aldanmamak gerek çok fazla bişey de yapmıyor.
erdem344
06.Şubat.2013, 23:36
Şu ardayı alsak bize.
ForsakeN
06.Şubat.2013, 23:36
Iddia ediyorum yabanci sinirlamasi kalksa ve de Turk oyuncular gercek bonservislerine ulasip Avrupa'ya daha kolay transfer olsa Milli takim suanki halinden cok daha basarili olur. Bkz. Arda Turan..
byariff
06.Şubat.2013, 23:38
arda muthissin be abi.
Night_Mare17
06.Şubat.2013, 23:39
Yabancı sınırı var ya o daha kötü etkiliyor. Kendisini gösterip oynayabilecekler yerine oynamak zorunda kalıp oynayan oyuncuları gördüğümüz için milli takımlarda bu haldeyiz.
manager725
06.Şubat.2013, 23:43
2 sene sonra yabancı sayısı 5'e inecekmiş.Buna inanan var mı?Biliyorum TFF'nin yeni kuralı ama kesinlikle itirazlarla bir şekilde iptal edilir bence.
anil luque
06.Şubat.2013, 23:45
Bence edilmesin. Yabancı alarak Avrupa'da başarı geliyor mu sanki ? Gelmiyor. Hiç değilse kendi oyuncularımızla oynayalım olursa ne ala.
Night_Mare17
06.Şubat.2013, 23:47
Gökhan , Burak , Umut , Emre , Selçuk , Arda. Bunlar banko olmalı artık milli takımda.
HeracLes
06.Şubat.2013, 23:49
Beyler tartışma yaratmak istemiyorum ama bence başarısız olmamızın en büyük sebeplerinden biri de budur. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kadrosundan yabancıları çıkardığın zaman geriye kalanlar hiçbir şey yapamaz. İki takımın ideal kadrosunu yazın da bir bakın. Fenerin ileri hattı full yabancı, Galatasaray'ın da birkaç kişi dışında yabancı. Nasıl başarı beklersin şimdi ? Ha çoğu kişiye göre en iyi kaleci Volkan en iyi sol bek Hasan Ali, en iyi stoper Semih, en iyi sağ bek Gökhan, en iyi orta saha Selçuk, en iyi forvet Burak vb. olabilir. Bazılarına bende katılıyorum ama olmuyor abi olmuyor.
Kaç maç oldu Macaristan'a ve daha bir sürü takıma yenildik aga. Yarısı formsuz oynatıyor. Yeni bir şeyler lazım. Şu kadroda Necip'i oynatsan ne olur Oğuzhan'ı oynatsan ne olur. Zaten birbirleriyle uyumsuz oynuyorlar, Abdullah Avcı ezbere kadro kuruyor. Kaleye Volkan'ı alsa tam ezber kadro olurdu. Emre'yi oyuna girerken ıslıklıyorlar, bu ilk değil. Bu adam nasıl oynasın şimdi.
EndoplazmiK RetikuluM
06.Şubat.2013, 23:54
Rakibi ıslıklamadıkları kadar ıslıkladılar Emre'yi şaka gibi :)
Mamadou
07.Şubat.2013, 00:00
Millet eleştiri getirince adı kulüpçülük , Mourinho oluyor. Nasıl işse..
Milli takımdan öte ilk önce kulüp takımları bir düzene girmeli. Dört büyükler buna Bursa'da dahil hepsi kötü. Kötünün iyisi diyebileceğimiz bir tek Galatasaray var. Hoca kötü artık bunda herkes ikna olmaya başladı. sabit. Milli takımın geçmişte yakaladığı iki büyük başarı var. Bunlardan biri 2002 Dünya kupasında üçüncülük , ikincisi de 2008 Avrupa şampiyonasındaki yarı final. Galatasaray UEFA ve Süper kupasını kazandı. O jenerasyonun en son meyvesini 2002 Dünya kupasında yedik. En demirbaş oyuncular Galatasaray'ın oyuncusuydu. Şenol Güneş o turnuvada Lucescu'nun Galatasaray'ını aldı kopyaladı adeta. Sonucunda tarihimizin en büyük başarısını elde ettik. 2008 Avrupa şampiyonasından önce Galatasaray Türk oyuncularıyla ligde şampiyon olurken , Fenerbahçe'de Şampiyonlar liginde çeyrek final yaptı. İki takımdaki yerli oyuncuların formu,yurt dışında oynayan oyuncuların en iyi döneminde olması ve Türkiye'nin en iyi hocalarından birinin Milli takımın başında olması 2002'deki başarının benzerini yaşattırdı.
Başka ülkelerin Milli takımlarında da aynı durumlar yaşandı. Barcelona ne zaman kupaları kazanmaya başladı aynı zamanda İspanya'da son üç turnuvayı kazandı. Real Madrid'in sürklase ettiği dönemde İspanya Milli takımı dökülüyordu çünkü o Real Madrid'in en kilit oyuncuları yabancı oyunculardı. Barcelona'nın en kilit oyuncuları İspanyol oyuncular. Bir benzeri İtalya. Çoğunluk son Avrupa şampiyonasında İtalya'nın final oynayacağını beklemezdi. İtalya'nın kazandığı başarı da en büyük etken Juventus'ın geri dönüşüydü. Inter geçmiş sezonlarda İtalya futbolunu domine etti ama o dönemde Milli takımları gerilemişti. Aradaki fark Juventus İtalyan oyuncuları ile bu başarıları yakalarken, Inter'de Güney Amerika karması ile o başarıları yakaladı. Bu yüzden yabancı kısıtlamasını eleştirmemek lazım. Milli takımdan başarı bekliyorsak karara herkes saygı duymalı. Koca ülkenin Milli takımında oyun karakteri yok. Sahada oynanan futbol rezalet. Her şeyden öte çoğu iyi dediğimiz oyuncu formsuz ve bu haliyle Milli takıma seçiliyorlar. Sonra taraftar eleştirince suçlu oluyor. Bu oyuncuları kadroya almayıp bir bakıma cezalandırabilirsin. Kadroya almaman bile oyuncuyu kendine getirebilir. İspanya'da geçen sezon Torres Milli takıma seçilmemişti misal. Bizde de böyle şeyler olsun. Oyuncu formsuz ise almayacaksın bu kadar basittir. Sonuçta bu oyuncuların hepsine tek tek bakıldığında değişilmez değiller.
sakary Ali
07.Şubat.2013, 00:07
Özgür Kedikli, Hakan Toker, Levent Demiray, Mesut Morgül, Selim Çatalbaş gibi isimler kadroda olmadan bu milli takımdan cacık olmaz.
zeck17
07.Şubat.2013, 00:08
Şu ardayı alsak bize.
:) arda fenerbahçeye gitmez
Bu arada 2.yarı iyi oynadık değişiklikler yerinde bekir çıkıp semih girmesi de gerekliydi ama önemli değil ve bu takımda eğer 4-3-3 oynayacaksak olcay şahan'ı niye çağırmadılar çağırılması gerek ilhan biraz kaçarak oynadı ilk maçı diye gördüğünüz üzere sercan'a mehmet ekiciye mevlüte filan gerek yok bu arada sol bek lazım bu ülkeye hasan ali standart bir oyuncu ya da kendini geliştiriyorsa ben göremiyorum
ReaList
07.Şubat.2013, 00:22
Kulüplerin oynadığı berbat futbolun bir yansıması, pek şaşırmamak gerek. Futbolumuz şuan San Marino, Luxembourg, Andorra gibi son sınıf ülkelerin bir üst kademesinde. Hani 5 üzerinden değerlendirirsek bu ülkeler 5. kategoriyse biz en fazla 4. kategorideyiz. Kendimizi kaf dağının ardında sandığımız için hayal kırıklığı yaşıyoruz ama kabullenmek istemesek de gerçek bu, Parababalarının yönlendirdiği, çıkar çatışmalarının diz boyu olduğu, futbolun içinden gelen insanların bu oluşum içinde yer almadığı, siyasetin kol gezdiği bir futbol ülkesinde futbolun tekniğini, taktiğini konuşmak gerçekten boş.
ForsakeN
07.Şubat.2013, 00:28
Özgür Kedikli, Hakan Toker, Levent Demiray, Mesut Morgül, Selim Çatalbaş gibi isimler kadroda olmadan bu milli takımdan cacık olmaz.
Hahaha bu iyiydi :n:
perpetua
07.Şubat.2013, 00:44
Arda iyiydi diye yazanlara sasiyorum. Taktik disiplin sifir, top alis-verisi sifir. Bu sekilde kendi basina buyruk oynayacaksa bir daha Milli Takimda da oynamasin. Ceklerde Rosicky'nin kac defa calim atmayi denedigini gordunuz? Veya kanat oyuncularinin. Surekli topsuz kosu ve hizli, oyuncularinin olacaklari yere pas. Arda topu kontrol edip rakibi karsisina alip calima gittiginde degil, topu alip-verip bosa kacip tekrar aldigi zaman degerli. Ben bu takimi kurtaririm dediginde degil.
Topu ayagina alan once acaba kime calim atsam diye dusunuyor, ondan sonra calim atamayacagini fark edince pas vermeye kalkiyor. O zamana kadar da zaten pas verecegi oyuncu markaja girmis oluyor. Topsuz oyun, bos kosu olmadigi gibi takimin cogu kafasini kaldirip pas vermiyor.
Topal'i cok severim. Cok da begenirim. Ama bu takimda Topal'a gercekten ihtiyac yok. Eskiden her yere yetisip orta sahanin aciklarini kapatirdi. Ispanya'ya gittiginden beri (ek: hatta GS'da Rijkaard ile calistigindan beri) bunu da yapmiyor. Surekli stoperlerin arasina saklaniyor.
Bekir formda oldugu, guclu oldugu zaman faydali bir oyuncu. Ama gucsuz oldugu gunde, ustelik rakip bir de ileride baski yapiyorsa cekilmiyor cunku o baskiyi kiracak pas atma becerisi olan bir oyuncu degil. Guclu oldugu zaman rakibi marke eder, topu keser. Guclu olmadigi zaman ise siritir. Bugun de siritti.
Ilk yarida ne Gokhan, ne de Hasan Ali'nin hangi mevkide oynadiklarini cozemedim cunku surekli kacirdiklari rakiplerin arkasindan kostular. Hasan Ali'nin bir tane topu olumlu kullandigini da gormedim mac boyunca. Belli ki ikisinin de morali cok dusuk. Hafta sonunda oynadiklari mactan sonra gayet dogal karsiliyorum.
Nuri ve Selcuk agir oyuncular. Ikisi de baskalarini oynatan oyuncular. Etraflarinda onlardan pas alacak ve tekrar geri verecek dinamik oyunculara ihtiyaclari var. Bu oyunculara kendini gostermezsen onlardan topu alacak kosu yapmazsan bu oyuncularin yerine Baris Ozbek ile Mustafa Sarp oynasin fark etmez.
Bu mac oyuncularin iyiligi veya kotulugu maci degil. Abdullah Avci iflas etti bu macta bence. Abdullah Avci gelirken umarim Hiddink'i aramayiz diye dusunuyordum.
Mayis ayindan beri yapilan 7 macta 1 galibiyet (Estonya), 1 beraberlik (Danimarka) ve 5 maglubiyet oldu.
Simdiye kadar hic bir Milli Takim icin bu kadar umutsuz olmamistim. Ortada ne anlasilabilir bir oyun var. Ne de iyi oynayarak basarili olmamizi saglayabilecegine guvenebilecegimiz tek bir oyuncu. Ortalik darmadagin.
Çekler o boşlukları verdi mi ki de Arda bunu yapmadı ? Elinden gelenin en iyisini yaptı yine o yaptığı hareketlerle kimsenin gözünü boyadığı falan yok.Maça Emre'yle başlayıp forvette Burak - Umut ve sağ bekte Gökhan kalsaydı bu kadar kötü olmazdık diye düşünüyorum.Ama kötüyüz,Andorra maçını belki diye düşünüyorsak kötüyüz arkadaşlar.
perpetua
07.Şubat.2013, 01:17
Çekler o boşlukları verdi mi ki de Arda bunu yapmadı ? Elinden gelenin en iyisini yaptı yine o yaptığı hareketlerle kimsenin gözünü boyadığı falan yok.Maça Emre'yle başlayıp forvette Burak - Umut ve sağ bekte Gökhan kalsaydı bu kadar kötü olmazdık diye düşünüyorum.Ama kötüyüz,Andorra maçını belki diye düşünüyorsak kötüyüz arkadaşlar.
O boslugu kimse sana vermez. :)
Sen paslarin ve kosularinla o boslugu yaratirsin. Adamlar geriye yaslanip 9 savunmaciyla bize alan birakmayan bir oyun da oynamadi. Ileride bastilar.
Bize karsi birincil gorevi savunma olan bir orta saha oyuncusu bile kullanmadilar.
byariff
07.Şubat.2013, 01:20
kosan oyuncu yoktu bosluklara demekki arda hakli bu durumda çalim atmakda kendi basina birsey yapmakta.
Bilmiyorum ben mi bazı şeyleri çok iyi tarafından bakıyorum ama Arda'yı beğendim her şeye rağmen en azından o ruhu kaybetmeyen oyunculardan.Arda zaten Galatasaray'da da topu öyle ezen bir futbolcuydu onu yapmasa o kadar daha iyi yerlere gelir ki şu 2-0 yenildiğimiz maçta bile Arda'yı alalım diyen Fenerbahçeli arkadaşlar var ise bence yanlış bir şey yoktur ortada.
uAburak89
07.Şubat.2013, 01:25
Çek Cumhuriyeti'ne 2-0 yenildiğimiz maçın ardından Teknik Direktör Abdullah Avcı, mart ayında oynayacağımız Dünya Kupası grup eleme karşılaşmaları öncesinde iyi bir sınav geçirdiklerini söyledi. Oyunu iki etapta değerlendirmek gerektiğini belirten Avcı, "Oyunun başında basit bir hatadan gol yedik. İlk yarıda Mevlüt ve orta saha arasında 35 metrelik bir boşluk bıraktık. Rakibe de temas etmeyince soyunma odasına iki farklı yenik girdik. İkinci yarıda orta sahanın katkısıyla, son beş maçta kaybetmeyen, dokuz maçta dört gole izin veren Çek'lere karşı altı net pozisyon ürettik. Çizgiden çıkardıkları toplar oldu. Kaybetmek üzücü, ancak bu maç bizim için iyi bir hazırlık oldu" dedi.
Avcı, Selçuk İnan'la ilgili bir soruya ise, "Selçuk, Romanya ve Macaristan maçlarında sakatlığı nedeniyle oynamadı. Sadece Hollanda önünde taktiksel nedenlerle kendisiyle başlamadık. Onun bugünkü performansından çok memnunum" yanıtını verdi.
Klasik Abdullah Avcı açıklamaları...
Hala Selçuk diyen basına da akıl & fikir diliyorum..
https://pbs.twimg.com/media/BCc1SMNCYAIfhMg.jpg:large
petrol_fb12
07.Şubat.2013, 01:31
Şenol Güneş gelsin diyicem Demirören onu getirmez.Futbolun F sinden anlamayan adamlarla bu iş bu kadar.ilk 45 dakika boyuncu Abdullah Avcı taktiği defans yap kontralar cık (!) Rakip onun daha iyisini yaptı pas yaparak yaptı.2 yarı taktik bitti oyuncular oynamaya başladı.Abdullah Avcı ligi hiç izlemiyor sanırım.Bu kadronun yerine nice topcular var bizim ligimizde.En güzel örnek Sercan yerine Serdar Gürler.Form tutmuş hem çağır milli takıma.Yok büyük takım topcusu daha iyi.
Abdullah Avcı oyun sistemiyle bu iş yürümez.Şenol Güneş gelicek yada böyle her maç rakip 2 pas yapıp bize gol atıcak başka çare yok.
perpetua
07.Şubat.2013, 01:39
Bilmiyorum ben mi bazı şeyleri çok iyi tarafından bakıyorum ama Arda'yı beğendim her şeye rağmen en azından o ruhu kaybetmeyen oyunculardan.Arda zaten Galatasaray'da da topu öyle ezen bir futbolcuydu onu yapmasa o kadar daha iyi yerlere gelir ki şu 2-0 yenildiğimiz maçta bile Arda'yı alalım diyen Fenerbahçeli arkadaşlar var ise bence yanlış bir şey yoktur ortada.
Arda bireysel olarak cabaladi ama takim icin hucumda liderlik yap( a)madi cunku her seyi kendi basina yapmaya calisti. Takimda herkes artik biliyor ki Arda once calim deneyecek. Olmazsa pas verecek. Emre'den saha ici lideri olur. Selcuk'tan saha ici lideri olur. Hatta Nuri'den saha ici lideri olur. Ama Arda'dan olmuyor cunku sadece bir pas istasyonu olmuyor bir turlu.
Bunu Gerets, Kalli ve Skibbe ile yapiyordu. O zaman 66 numarayi giyiyordu. Kaptan degildi.
Simdi Atletico Madrid'de de yapmiyor. Surekli alip-veriyor ve alan degistiriyor. Milli Takimda ise herseyi kendisi yapmaya calisiyor, kosu yapani gormuyor, fazla fiziksel mucadeleye giriyor - fizigi yetmese de. Belki de bunun onun degerini arttirdigini dusunuyor.
perpetua
07.Şubat.2013, 01:40
Çek Cumhuriyeti'ne 2-0 yenildiğimiz maçın ardından Teknik Direktör Abdullah Avcı, mart ayında oynayacağımız Dünya Kupası grup eleme karşılaşmaları öncesinde iyi bir sınav geçirdiklerini söyledi. Oyunu iki etapta değerlendirmek gerektiğini belirten Avcı, "Oyunun başında basit bir hatadan gol yedik. İlk yarıda Mevlüt ve orta saha arasında 35 metrelik bir boşluk bıraktık. Rakibe de temas etmeyince soyunma odasına iki farklı yenik girdik. İkinci yarıda orta sahanın katkısıyla, son beş maçta kaybetmeyen, dokuz maçta dört gole izin veren Çek'lere karşı altı net pozisyon ürettik. Çizgiden çıkardıkları toplar oldu. Kaybetmek üzücü, ancak bu maç bizim için iyi bir hazırlık oldu" dedi.
Bu orta saha ne zaman rakibe temas etmis?
Ek: Hatta bekler ve kanat oyunculari da dahil buna.
zeck17
07.Şubat.2013, 01:43
Arda zaten Galatasaray'da da topu öyle ezen bir futbolcuydu onu yapmasa o kadar daha iyi yerlere gelir ki şu 2-0 yenildiğimiz maçta bile Arda'yı alalım diyen Fenerbahçeli arkadaşlar var ise bence yanlış bir şey yoktur ortada.
Bu Alexi fenere alalım gibi bir şey çok gerçekçilikten uzak bir açıklama ben ondan rahatsız oldum arda fenerbahçede oynamayacağını defalarca söylemiş biri röportajlarında o kulübün adını bile kullanmıyor..
Gerçekçiliğinden bahsetmedim farkındaysan denilenler bu yönde.Arda'nın milli takımdaki konusunda hak veriyorum ama Arda'nın kötü oynadığına kesinlikle katılmıyorum hala.
sakary Ali
07.Şubat.2013, 01:54
Hücum anlamında çok etkisiz. İlk yarı 433 şeklinde oynadık. Ortadaki iki isimde hücuma destek verecek cinsten oyuncular değiller. En ilerdeki 3lümüzde Arda sağ taraftan, Sercan sol taraftan ayrılmayınca pozisyon üretmek imkansızlaşır. Çek Cum'e bakıyoruz o kadar kolay pozisyon üretiyorlar ki. Çünkü ilerde çok iyi şekilde çoğalabiliyorlar. Bizde bu yok. İlerde 3 kişi Arda-Mevlüt-Sercan hiç kıpırmadan bekliyoruz. Bu şekilde pozisyon üretemeyiz.
Biz 433 oynayacak orta saha oyuncularımız yok. 4231 daha ideal bence. Ama bunu kullanırkende ilerki 4lümüz sürekli harekat halinde olmalı.
zeck17
07.Şubat.2013, 01:57
Kimse kötü oynuyor demedi ki zaten
Namzet
07.Şubat.2013, 01:59
Kulüplerin oynadığı berbat futbolun bir yansıması, pek şaşırmamak gerek. Futbolumuz şuan San Marino, Luxembourg, Andorra gibi son sınıf ülkelerin bir üst kademesinde. Hani 5 üzerinden değerlendirirsek bu ülkeler 5. kategoriyse biz en fazla 4. kategorideyiz. Kendimizi kaf dağının ardında sandığımız için hayal kırıklığı yaşıyoruz ama kabullenmek istemesek de gerçek bu, Parababalarının yönlendirdiği, çıkar çatışmalarının diz boyu olduğu, futbolun içinden gelen insanların bu oluşum içinde yer almadığı, siyasetin kol gezdiği bir futbol ülkesinde futbolun tekniğini, taktiğini konuşmak gerçekten boş.
Çok güzel yorumlamışsın kardeşim;)
Onu sana yazmadım ki zaten.Arda'yı bugün beğenmeyenler var ona söylemiştim.
perpetua
07.Şubat.2013, 02:13
Bence kotu oynadi. Mucadelesı kotu degildi ama aklini kullanarak oynamak yerine her aldigi top ile dripling yapmaya calisti. Pas trafigini yavaslatti. Rakip savunmanin yerine yerlesmesini sagladi.
Ama takimda dikine topu tasiyacak baska adam yok ki bu is Arda'ya dusuyor.
Gokhan Tore ve Kerim Frei'in da en azindan Arda kadar calim yetenegi var. Ama onlarda Arda'nin futbol zekasi yok. Bu takima Arda'nin calim yetenegi degil, oyun zekasi lazim. Bu zekasini kullanarak oynamayacaksa da Arda'ya gerek yok. Ondan daha hizlilari var.
davidvilla
07.Şubat.2013, 11:48
Bence kotu oynadi. Mucadelesı kotu degildi ama aklini kullanarak oynamak yerine her aldigi top ile dripling yapmaya calisti. Pas trafigini yavaslatti. Rakip savunmanin yerine yerlesmesini sagladi.
Ama takimda dikine topu tasiyacak baska adam yok ki bu is Arda'ya dusuyor.
Gokhan Tore ve Kerim Frei'in da en azindan Arda kadar calim yetenegi var. Ama onlarda Arda'nin futbol zekasi yok. Bu takima Arda'nin calim yetenegi degil, oyun zekasi lazim. Bu zekasini kullanarak oynamayacaksa da Arda'ya gerek yok. Ondan daha hizlilari var.
Abi, Arda genelde zaten dribbling üzerine kendini kurmuş bir adam. O yuzden genelde kanatlarda etkili oluyor. Öyle ince arapasları veren bir adam zaten değil.Yine de benzerleri arasında en fazla pas verenlerden bir tanesi fakat dün başına buyruk oynamasının sebebi kimsenin kendini boşa çıkarmaması markajdan kaçmaması. Zaten hem ofansif hem defansif açıdan en büyük problem bu takımın koş( a )maması. Dikkat ettik mi Çekler'in nasıl daralıp genişlediğine veya top Rosicky ya da Darida'ya geldiğinde kanatların/beklerin nasıl hareketlendiğine. Koşmak ile ilgili bir problem var. Bu problem bir tek milli takımın değil, klüp takımlarının da problemi. Toplu veya Topsuz efektif koşu yapmakta sıkıntı var. Yoksa 4-4-2 ymiş 4-3-3'müş fazla bir şey değiştirmez.
Burada en büyük sorun, yetenekli diye bir çok general oynatmamız. Hamit,Nuri,Selçuk,Arda,Burak,Mehmet Topal hepsi topu sürekli ayağına bekleyen oyuncular. Bunları bu yaştan sonra değiştiremezsin. Bir takımda bunlardan en fazla 2 tane olması lazım. Bizde bir sürü var. O yuzdendir ki hala Emre diyen arkadaşlar var. Haklılar da, efektif koşu yapabilen bir oyuncu Emre. O yüzdendir ki bu takıma Necip'ler Oguzhan'lar lazım. Tıpkı onların Darida'sı gibi.
perpetua
07.Şubat.2013, 12:45
Burak'in topu ayagina istedigi konusunda hic katilmiyorum. Aksine, topu surekli onune isteyen bir oyuncu. Bu nedenle de eger mevcut anlayisla oynayacaksak kanat oynamasi Milli Takim icin cok daha hayirli olur bence.
Orta sahada pasor oyuncularimiz var. Hiddink doneminde bu oyuncularla topa sahip olabildigimizi gostermistik. Topa sahip olarak da rakipten az gol yiyorduk. Belki cok uretici degildik ama en azindan mac kazanabiliyorduk cunku oyunu kontrol debiliyorduk.
Bizim elimizde 433 veya 4231 oynayacak kanat oyuncusu veya kanat forvet yok veya oynayabilecek oyuncular kadroda yok/orada oynamiyor. Ahmet Ilhan gibi, Aydin Yilmaz, Sercan Sararer gibi oyuncularla macera araniyor.
Elimizde bol bol uzun mesafeli pas yetenegi olan 30-40 metrelik pas atabilen orta saha oyuncusu var. Bunun yaninda Burak, Mevlut, Umut gibi savunmanin arkasina kosu yapan guclu kuvvetli oyuncular var.
Kanat oyuncusu uretemeyen Italyanlar yillardir ya 4312 oynuyor veya uzun metrajli beklerinden yararlanmak icin 352 oynuyor. Ama bizim kanat oyuncumuz yok ve israrla yaraticiligin kanat oyuncularina birakildigi bir 4231 veya 4141 oynuyoruz.
Benim Milli Takim teknik direktorunden beklentim elindeki oyunculardan yarisabilecek bir takim cikartmasi. Bu takim defansif oynayip kontra ataklarla da gol bulabilir. Ofansif oynayip rakip sahaya yerleserek de oynayabilir. Bana fark etmez. Eldeki oyuncularin becerileri ne ise ona gore oyun duzeni kurulur cunku Milli Takim'a transfer yapma sansin yok. Olmayan bir oyuncuyu var etme sansin da yok.
Bence bir takimin taktigi, oyuncularin zaaflarini kapatacak, guclu yonlerini de one cikartacak sekilde kurulmalidir. Dripling becerisi olmayan Selcuk mecburiyetten calim atiyorsa, hizli olmayan Arda surekli calim denemek zorunda kaliyorsa, savunmadan top surekli Mevlut'e dogru sisiriliyorsa bu basarilamamistir. Bu nedenle oyuncularin performansindan daha cok bizim oyun duzenimiz beni delirten.
davidvilla
07.Şubat.2013, 13:19
Burak konusunda haklısın o Generalden araya karışmış. Hepsi yi Çoğu olarak değiştiriyorum :)
Dediğin gibi oyun düzeni. Olmayan bir oyun düzeni var. Tutmuyor. Cunku oyuncular ne yapacaklarını bilmiyorlar karambole oynuyorlar. Düzen oturtamıyor bir türlü. O yuzden ne alan savunmasında ne de set hucumunda kollektif, akıcı bir futbolumuz yok. Yediğimiz ilk golde de sözde alan savunması yapıyoruz ama kimin nerede olduğu belli değil.
byariff
07.Şubat.2013, 14:39
sorun hocada abdullah avciya cok buyuk geldi milli takim XXXXL. sahsen yilmaz hoca gelse cu futboldan kat kat guzel oynatir.
darkkobal123
07.Şubat.2013, 15:08
Yok abi bu iş Abdullah Avcı ile olacak iş değil. Daha fazla umutlarımızla oynamadan namusunla çekil git be adam ! Milli takımdan soğuttun adamı.
uAburak89
07.Şubat.2013, 15:27
Uluslararası hazırlık maçları FIFA Dünya sıralamasına puan olarak doğrudan tesir ediyor. Dün geceki sonuç, 2014 finallerinde ve 2018 elemelerinde torbalar belirlenirken (genelde sıralama açısından çok yakın olduğumuz) Çekler’e karşı dezavantajlı duruma düşürdü bizi.
Yine de dün gece Manisa’da Çekler’e bir maç kaybetmiş olmak çok önemli değil. Hatta Dünya Kupası 2014’e katılamamak da dünyanın sonu sayılmaz. Milli takımla ilgili kamuoyunu esas endişelendiren konuysa başka: “Biz ne yapıyoruz? Hedefimiz ne? Planımız ne? Ya da gerçekten bir planımız var mı?” sorularının cevabını bulamıyor hiç kimse...
Hollanda maçı sonrası basın toplantısında “Herkes değişime saygı duyacak” demişti Abdullah Avcı... Galiba bu laflardan, “değişiyoruz, gençleşiyoruz” mesajı almamız gerekiyordu. İki tane ciddi rakiple oynadık, Hollanda 11’inin de, Romanya 11’inin de yaş ortalaması bizimkinin altındaydı!
Hollanda karşısında Gökhan’la Selçuk kenarda oturmuş, Hamit’le Emre oynamışlardı. Romanya karşısına çıkan 11’imizin yaş ortalaması 26 buçuktu. Dün de Manisa’da Semih kulübedeydi, Bekir oynadı. Son iki resmi maçımızda (Romanya-Macaristan önünde) dünya çapındaki kalecimiz Onur kadroya çağırılmamıştı, Cenk-Mert kadrodalardı. Dün Onur 11’de, hocanın üç ay önce çok güvendiği Cenk’le Mert kadroda yoklar! Gerçekten neyin değiştiğini, tam olarak neye saygı duymamız gerektiğini ben anlayamıyorum artık...
Son 5 büyük turnuvanın yalnızca birine katılmışız. FIFA sıralamasında Haiti ve Zambiya’nın altına, 40’ıncı sıralara gerilemişiz. Kelimenin tam anlamıyla dibe vurduğumuz için, ulusal takımın başında da genç oyuncular konusunda uzman bir hocamız olduğu için bir nesil değişikliği hayal ediyor herkes. Hazırlık maçları kaybedilebilir, hatta resmi maçlar da kaybedilebilir. Ama kaybedenler hep aynı oyuncular olunca, puan da kazanmadığımız halde Onur’u, Semih’i, Alper’i, Olcan’ı, Ahmet İlhan’ı, Oğuzhan’ı, Salih’i kazanmakta da tedirginsek, biz ne yapmaya çalışıyoruz anlamak güç doğrusu.
http://www.sporyazarlari.com/ffutbol/futbol-genel/ugur-meleke/07-02-2013/degisime-saygi/536079.aspx