Ralph
16.Şubat.2013, 16:40
Jet Modem (Vınn) tarzı modem kullanan var mı aranızda? Bilgi almak istiyorum fiyat, kota, hız vs hakkında.
BaGa TaRKaN
18.Şubat.2013, 13:50
Avea Daha Çok Yol Katetmesi Lazım Evde Vınn Kullanıyorum, İşte Vodemnet Vodemnet Daha Hızlı Evdeki Vınn'a Göre :)
Ralph
18.Şubat.2013, 14:29
Avea Daha Çok Yol Katetmesi Lazım Evde Vınn Kullanıyorum, İşte Vodemnet Vodemnet Daha Hızlı Evdeki Vınn'a Göre :)
Peki kullandığın tarifenin özellikleri nasıl?
nekop
19.Şubat.2013, 07:49
Kendim kullanmıyorum, tarife vs. hakkında bilgi veremem ama hız konusunda arkadaşlardan gözlemlediğim kadarıyla Vodafone'nun bir adım önde olduğunu söyleyebilirim.
Walter Sakana
19.Şubat.2013, 12:37
Kendim kullanmıyorum, tarife vs. hakkında bilgi veremem ama hız konusunda arkadaşlardan gözlemlediğim kadarıyla Vodafone'nun bir adım önde olduğunu söyleyebilirim.
PCnet dergisi Türkiye çapında bir test yapmıştı Mart-Nisan 2012'de. Farklı şehirlerde, farklı noktalarda yapılan ölçümlerin sonuçlarını yazmışlardı. Eğer test tamamen tarafsızsa Turkcell bariz şekilde öndeymiş. Ölçümlerin ekran görüntüleri de var:
http://www.pcnet.com.tr/haberler/2012/05/02/turkiyenin-3g-hiz-sampiyonu-turkcell/
Ülkemizdeki en kapsamlı 3G hız testini PCnet olarak gerçekleştirdik, en hızlı operatörü bulduk. Türkiye’nin 3G hız birincisi 11,91 Mbps gibi yüksek bir ortalamayla Turkcell oldu. Turkcell’in elde ettiği bu ortalama, rakiplerinin ortalamalarının toplamına da fark attı.
Nasıl test ettik?
3G testleri için nüfus yoğunluğunu, sosyo ekonomik durumu, coğrafi özellikleri ve yerleşim yapılarını en iyi şekilde temsil eden orta ve büyük şehirlerimizi seçtim. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Trabzon, Gaziantep ve Erzurum olarak belirlediğim listeye; Trabzon’daki testlere Ayder Yaylası ve Sarp Sınır Kapısı’nı da ekleyince Rize ve Artvin de kıyısından dâhil oldu.
Avea, Turkcell ve Vodafone’a ait 3G modemlerle, dizüstü bilgisayar kullanarak 3G ağlarını test ettim. Kullandığım bilgisayarla ilgili özellikleri bu sayfadaki kutuda görebilirsiniz. 9 farklı şehirde yer alan ve şehir merkezine yakın veya çevresindeki 59 farklı noktada ölçümler yaptım. Tüm şehirlerde seçtiğim bu noktalar, şehir merkezinin etrafındaki şebekeleri kapsıyordu. Şehrin merkezindeki işlek yerlerin yanı sıra havaalanı, spor kompleksi, turistik tesis, hastane ve üniversite kampüsü gibi merkeze uzak ama insan yoğunluğunun yüksek olduğu noktaları da teste dâhil ettim. İnsanların bilgisayarlarıyla çalışma ihtiyacı hissedeceği yerlerde, bilgisayarla çalışmaya uygun mekânları test için seçtim. İlk ölçümü 30 Mart 2012 günü öğleden sonra Trabzon Havaalanı’nda gerçekleştirdim. Son ölçümleri ise 24 Nisan 2012 günü akşamüstü saatlerinde İstanbul Avrupa yakasında yaptım.
http://www.pcnet.com.tr/wp-content/uploads/2012/05/Turkiye-3G-Hiz-Testi-Ortalamalari.jpeg
TEST SONUÇLARINDA DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR
Turkcell, rakiplerinin ortalamalarının toplamından yüksek bir hız ortalaması elde etti.
Turkcell, tüm şehirlerde birinciliği kimseye bırakmadı.
Download’da olduğu gibi upload’da da Turkcell farklı biçimde birinci çıktı.
Türkiye’nin 3G’de en hızlı şehri, 3 operatör ortalamalarının toplamında 24,53 Mbps ile İstanbul oldu.
Yine üç operatörün 3G ortalamarının toplamına bakınca en yavaş şehir ise 17,68 ile Gaziantep oldu.
Turkcell’in ortalama bazında en hızlı şehri 14,05 Mbps ile İstanbul, en yavaşı ise 9,12 Mbps ile Gaziantep oldu.
Avea’nın en hızlı çıktığı şehir ise 6,69 Mbps ile Ankara, en yavaş şehri 3,61 ile yine Gaziantep olarak gerçekleşti.
Vodafone’un en hızlı şehri ise 5,51 Mbps ile İstanbul oldu. Vodafone’un en düşük not aldığı şehir ise Trabzon.
http://www.pcnet.com.tr/wp-content/uploads/2012/05/Turkiye-3G-Hiz-Testi-Genel-Sonuc-Tablosu-1024x310.png
nekop
19.Şubat.2013, 22:57
Dediğim gibi kendim kullanmıyorum. Geçen sene yurtta kalıyordum ve kullanan oldukça fazla arkadaşım vardı. Vodafone'nun hız konusunda diğerlerinden daha başarılı olduğunu gözlemledim. Belki bulunduğumuz konumdan dolayı böyleydi, bilemeyeceğim. Yukarıdaki araştırma belki doğrudur fakat ben bu tip araştırmaların çoğunun reklam amaçlı olduğunu düşünmekteyim.