View Full Version : Galatasaray - Schalke 04 | Şampiyonlar Ligi 2.Tur 1.Maçı
davidvilla
21.Şubat.2013, 15:10
Burası çok önemli. G.Saray'ın hücum hattı açısından zaten bir sıkıntısı yokken ileriye dönük isimlerin alınması yanlış bir tercihti bana göre de. Sneijder-Drogba-Burak 3'lüsünün olduğu bir takımda Sabri, Dany, Riera gibi defansif futbolcuların olması abeslikten başka bir şey değildir. Dün, Schalke'nin bilhassa ilk yarıda nasıl top oynadığını gördü herkes. Eğer sağlam bir stoper ve sol bek alınsaydı ve Eboue formunda olup oynasaydı, çok başka bir maç olabilirdi. Bu hatalar, pahalıya patlamaz umarım.
Dany için haklısın da, Sabri ve Riera'nın dünkü performansının yanına yaklaşabilecek sag bek ve sol bek şu an Türkiye'de hiç bir takımda yok bence. Adamların adı çıkmış. Yoksa gayet de iyi oynadılar.
Hele Riera...
IcedEarth
21.Şubat.2013, 15:11
Hamit, Amrabat, Dany. Bu 3 oyuncuyu izlerken dehşete kapılıyorum.
Dany yine patlattı bombayı. Hayatımda konsantrasyonu, maç disiplini, karar verme kabiliyeti bu kadar düşük ikinci bir stoper görmedim. Fiziği iyi eyvallah, ama her maç tabela değiştirecek hata yapıyor, yediğimiz bütün goller neredeyse Dany'nin hatası oluyor. Stoper mevkiinde hata yapma lüksün yok. Hata yaparsan golü yersin. Yedik nitekim.
Hamit hızlı hücum düşmanı. Tamam kabiliyetlerin arasında şahane dirbling, ne bileyim ekstrem hız olmayabilir. Ama top sağ kanata her indiğinde bu adam topu eziyor, hücumu ağırlaştırıyor. Karar verene kadar savunma yerleşiyor zaten, kararını verdiğinde de ya topu kaybediyor, ya da rakibe çarptırıp taca yolluyor topu. Bunu yapmak için de 3 milyonun üzerinde para alıyor. Şu anki fiziğimle, sakat dizimle bile bu kadarını benim bile yapabileceğime inanıyorum ben.
Amrabat, çaresiz hareketlerin faydasız kahramanı. Futbol zekası 0, orta açma kabiliyeti yerlerde, denge 0, çok iyi yaptığı söylenen çalım atma, top sürme özellikleri bile 0. Şut çekiyor dağlar taşlar, orta açıyor en öndeki stoperin kafasına, top sürüyor direk auta. Ve bu hizmetleri (!) için 8,5 milyon bonservis ödendi.
Bu maçla beraber turu zora soktuk, ama hala imkansız değil. 2 gol atabilirsek deplasmanda turu geçeriz. Çeyrek final bu sene için zaten beklentilerin üstünde bir başarı olacaktır.
petrol_fb12
21.Şubat.2013, 15:15
Senin sorunun burda gizli bence :) açıl biraz Avrupaya da orada oynana futbolu gör.
Seria A takip ederim ama sadece skor olarak.Diğer ligelere bakarım skor olarak.Bazen işte Real-Barca maçlarını izlerim :) İsveç-Danimarka-Norveç gibi ülkeler futbolcu izlemek için daha iyi hemde ucuz futbolcu bulabilirsiniz.Hem belki kaliteli futbolcular yakalayabilirsiniz.
İsveç ligi başlasında izlemeye başlarım :)
footballer33
Dany için haklısın da, Sabri ve Riera'nın dünkü performansının yanına yaklaşabilecek sag bek ve sol bek şu an Türkiye'de hiç bir takımda yok bence. Adamların adı çıkmış. Yoksa gayet de iyi oynadılar.
Hele Riera...
Riera orijininde sol bek değil; Sabri ise, bence sağ bek için yetersiz G.Saray'a göre. Şampiyonlar Ligi oynuyorsan, Eboue veya Gökhan Gönül ayarında beklerin olmalı.
Ujfalusi'nin sakatlığı, defansın düzenini bozdu, bu bir gerçek.
uAburak89
Burası çok önemli. G.Saray'ın hücum hattı açısından zaten bir sıkıntısı yokken ileriye dönük isimlerin alınması yanlış bir tercihti bana göre de. Sneijder-Drogba-Burak 3'lüsünün olduğu bir takımda Sabri, Dany, Riera gibi defansif futbolcuların olması abeslikten başka bir şey değildir. Dün, Schalke'nin bilhassa ilk yarıda nasıl top oynadığını gördü herkes. Eğer sağlam bir stoper ve sol bek alınsaydı ve Eboue formunda olup oynasaydı, çok başka bir maç olabilirdi. Bu hatalar, pahalıya patlamaz umarım.
Hücum hattı açısından sıkıntı vardı, ŞL'de attığımız gol sayısı 7'ydi, 6 maç 7 gol. 6'sı tek oyuncudan gelmiş. Ligde en çok gol atan takım değildik. Sabri Türk sağ bek olarak ligde ilk 3'e girer bence. Dany garip bir oyuncu, atletik özellikleri çok iyi ama zihinsel açından sorunları var. Semih - Dany ikilisi güven vermiyor, Ujfalusi - Semih veya Ujfalusi - Dany ikilisini görebilsek çok daha iyi olabilirdi. Schalke bizden iyiydi katılıyorum da aman aman bir oyun göremedim ben, taktiksel açıdan çok zayıf kaldık ilk yarıda, sürekli aynı şekilde hücum yaptılar, duran toplarda alan savunması yaptık bu da onların işine geldi.
Bu arada rövanşta dünkü maçın yıldızlarından Jones cezalı, bizim için sevindirici bir olay bu.
TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Şubat.2013, 15:22
Seria A takip ederim ama sadece skor olarak.Diğerlerine bakarım skor olarak.Bazen İşte.Real-Barca maçlarını izlerim :) İsveç-Danimarka-Norveç gibi ülkeler futbolcu izleme daha iyi hem ucuz.Hem belki kaliteli futbolcular yakalayabilirsiniz.
yabanci uyruklu musunuz acaba, ulkemize gelen turistler gibi ifadeleriniz. sanki google translate ile yazilmis gibi yazilariniz (: konu disi belki ama belirtmek zorunda hissettim kendimi...
footballer33
21.Şubat.2013, 15:24
Hücum hattı açısından sıkıntı vardı, ŞL'de attığımız gol sayısı 7'ydi, 6 maç 7 gol. 6'sı tek oyuncudan gelmiş. Ligde en çok gol atan takım değildik. Sabri Türk sağ bek olarak ligde ilk 3'e girer bence. Dany garip bir oyuncu, atletik özellikleri çok iyi ama zihinsel açından sorunları var. Semih - Dany ikilisi güven vermiyor, Ujfalusi - Semih veya Ujfalusi - Dany ikilisini görebilsek çok daha iyi olabilirdi. Schalke bizden iyiydi katılıyorum da aman aman bir oyun göremedim ben, taktiksel açıdan çok zayıf kaldık ilk yarıda, sürekli aynı şekilde hücum yaptılar, duran toplarda alan savunması yaptık bu da onların işine geldi.
Bu arada rövanşta dünkü maçın yıldızlarından Jones cezalı, bizim için sevindirici bir olay bu.
Schalke'nin oyunu için özellikle ilk yarıda iyiydiler diye belirttim zaten. Golü atana kadar çok zorladılar, çok iyiydiler. Bence, istediklerini de aldılar.
G.Saray'a rövanşta 2 gol gerekecek artık tur için.
KanaKe
21.Şubat.2013, 15:25
dün dani drogbadan sonra sahanin en iyi adamiydi antepten geldi diye adami bu kadar yerden yere vurmayin.. sneijderi niye solda oynatti diye sinirleniyorsunuzda fatih terimin yerine koyun kendinizi kimi kesecek sneijder drogba ve burak üclüsünden? ikisi schalkeye karsi oynatilsin diye alindi burakta süper lig gol krali dolayisi ile dünkü dizilis tamamen dogruydu olmasi gerekendi asil elestirmeniz gereken yönetimdir daumun yillar önce bir sözü vardi türkiyede transfer yapmak forvet almaktan ibarettir diye.. ben sanmiyorum fatih terimin sneijder ve drogbayi istedigini.. adamin eli mahkum mecbur oynatacak.
davidvilla
21.Şubat.2013, 15:27
Riera orijininde sol bek değil; Sabri ise, bence sağ bek için yetersiz G.Saray'a göre. Şampiyonlar Ligi oynuyorsan, Eboue veya Gökhan Gönül ayarında beklerin olmalı.
Ujfalusi'nin sakatlığı, defansın düzenini bozdu, bu bir gerçek.
İşte çok takılma bunlara benim demek istediğim buydu.
Giovanni Van Bronckhorst orijini hücüma yönelik ortasaha idi.
Adam efsane sol bek oldu.
Bu sadece tek örnek dünyada böyle çok örnekler var. Riera bence bizim gibi takımlarda sol bek oynayabilecek kaliteye sahip oldugunu gösterdi açıkcası.
TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Şubat.2013, 15:28
daum konusuna aciklik getirildi mi? ben hala anlamis degilim onun yedek klubesi arkasinda neden hararetli bir sekilde casusa benzer tavirlarla telefonla konustugunu. ustelik de kabak gibi ortada, taninmayan da biri degil. cok tuhaf gedi bana.
petrol_fb12
21.Şubat.2013, 15:29
daum konusuna aciklik getirildi mi? ben hala anlamis degilim onun yedek klubesi arkasinda neden hararetli bir sekilde casusa benzer tavirlarla telefonla konustugunu. ustelik de kabak gibi ortada, taninmayan da biri degil. cok tuhaf gedi bana.
Sorulması gereken soru şu ? Ona oraya oturması için bileti veya izni veren KİM ?
Duyduğu taktik vs.Schalke kulubesine aktarabilir.Sonuçta Türkçe biliyor az cok.
anil luque
21.Şubat.2013, 15:30
@anil luque
Futbolun F'sini oynamayan takım gruptan çıktı, ligde haftalardır lider, tüm hedef maçlarını kazanmayı başardı, rövanş maçı yine bir hedef maçı olacak ve şansı var. Akıllar Schalke maçında denmesi normal, devre arası kampında futbolcularla röportaj yapılıyor, hepsi Schalke diyor. Bu da normaldir.
Sözüm sana değil yanlış anlama da Beşiktaş'ın 2009'daki şampiyonluğuna "FB ve GS'nin kötü sezonuydu işte şampiyon oldular" şeklinde fütürsuz yorumlar yapılmıştı ikinci yarıya liderin bilmem kaç puan gerisinde 6. sırada başlayan takımın oradan ayağa kalkmasına rağmen.
Şimdi baktığın zaman Galatasaray ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin 6 üçüncü sıradaki Beşiktaş'ın 7 puan önünde. Beşiktaş'ın sırf 2013 yılında şu futbol oynanan 1 ayda saçmasapan 6 puan kaybettiğini biliyoruz. İBB maçında öne geçtikten sonra , Gaziantep ve Karabük maçlarında da yine öne geçtiği üstelik rakibin 1 kişi eksik olduğu halde bıraktığı toplam 6 puan var. İlk yarıdaki Galatasaray derbisinde Burak Yılmaz'ın aldığı 4 puanı da düşünürsek 10 puanlık bir oynama oluyor ama o hadi hakem hatası onu es geçelim. Yani benim burada anlatmak istediğim şu ve tabii ki bu şahsi görüşüm ; şayet yarıştakı diğer takımlar ellerinden geleni yapsa çatır çatır top oynasalar ve lider hala Galatasaray olsa o zaman amenna , adamlar iyiler ve inmiyorlar oradan diyeceğim ama öyle bir durum olmadığı gün gibi ortada. Bunun yansımasını da dün apaçık bir şekilde izledik. Bazı yerlerde "o top direkten dönmeseydi o zaman görüşürdük" şeklinde yorumlar gördüm. Doğrudur orada fark 2 ye çıksa bambaşka bir maç olabilirdi. Ancak Schalke maçın nasıl geçeceğini ufaktan hissettiren daha ilk atağında o golü atsaydı (Huntelaar sanırım boş kaleye dokunamadı ağır kaldı) asıl o zaman görüşürdük gibime geliyor.
byariff
21.Şubat.2013, 15:37
Hayatım Futbol @HayatimFutbol
Galatasaray-Schalke 04 maçında, mücadeledeki Almanca anonsları Christoph Daum yaptı.
uAburak89
21.Şubat.2013, 15:37
@anil luque
Çok basit bir mantık var, rakiplerimiz Fb ve Bjk ile bu sezon 3 maç yaptık ligde, içerde 2 maçı kazandık, deplasmanda yenilmedik. 33. haftada da yenileceğimizi sanmıyorum. Fatih Terim ile geçen seneden beri 1 derbi kaybettik sadece, ondada en iyi oyunumuzu oynadık. Beşiktaş için yaptığın hesabın aynısını Fenerbahçe için de yapabilrsin, Galatasaray için de yaparsın, hiç pozisyon vermediğimiz, çok fazla gol kaçırdığımız içerde bir Es - Es maçı var mesela ilk aklıma gelen. Galatasaray lider, diğer takımların hataları olduğu kadar, Galatasaray bazı şeyleri daha iyi yaptığı için.
-se, -sa muhabbetine girmeyi ben de doğru bulmuyorum, sadece herşey olabilirdi öyle bir maçtı onu anlatmaya çalışıyorum. Yani o kadar ezildiğimizi düşünmüyorum, hiç pozisyon bulamasak ve rakip inanılmaz oynasa 1-1 bitse maç eyvallah derim ama sadece Burak Yılmaz'ın hat-trick yapabileceği de bir maç oldu, bu kadar kötü olan bir Galatasaray, beklentilerin üzerinde oynayan bir Schalke vardı. Daha iyi olabilir miydi sorusunun cevabı kesinlikle evet, bu iş ilk maçtan bitebilirdi, malzeme var, doğru kullanamadık. İnşallah rövanşta kullanırız ve turu geçeriz.
TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Şubat.2013, 15:41
Hayatım Futbol @HayatimFutbol
Galatasaray-Schalke 04 maçında, mücadeledeki Almanca anonsları Christoph Daum yaptı.
mukemmel bir secim olmus, bu kadar mi safiz biz (: terimin hemen arkasina yillarca turkiyede gorev yapmis kurt hocayi anons yapsin diye koyuyoruz. tam komedi :n:
anil luque
21.Şubat.2013, 15:47
@anil luque
Çok basit bir mantık var, rakiplerimiz Fb ve Bjk ile bu sezon 3 maç yaptık ligde, içerde 2 maçı kazandık, deplasmanda yenilmedik. 33. haftada da yenileceğimizi sanmıyorum. Fatih Terim ile geçen seneden beri 1 derbi kaybettik sadece, ondada en iyi oyunumuzu oynadık. Beşiktaş için yaptığın hesabın aynısını Fenerbahçe için de yapabilrsin, Galatasaray için de yaparsın, hiç pozisyon vermediğimiz, çok fazla gol kaçırdığımız içerde bir Es - Es maçı var mesela ilk aklıma gelen. Galatasaray lider, diğer takımların hataları olduğu kadar, Galatasaray bazı şeyleri daha iyi yaptığı için.
-se, -sa muhabbetine girmeyi ben de doğru bulmuyorum, sadece herşey olabilirdi öyle bir maçtı onu anlatmaya çalışıyorum. Yani o kadar ezildiğimizi düşünmüyorum, hiç pozisyon bulamasak ve rakip inanılmaz oynasa 1-1 bitse maç eyvallah derim ama sadece Burak Yılmaz'ın hat-trick yapabileceği de bir maç oldu, bu kadar kötü olan bir Galatasaray, beklentilerin üzerinde oynayan bir Schalke vardı. Daha iyi olabilir miydi sorusunun cevabı kesinlikle evet, bu iş ilk maçtan bitebilirdi, malzeme var, doğru kullanamadık. İnşallah rövanşta kullanırız ve turu geçeriz.
Hayır yanlış anlaşılmaısn ben zaten Galatasaray ezildi büzüldü demiyorum ama herkes çok fazla büyütüyor gözünde Galatasaray'ın oynadığı topu ama dün görüldü öyle olmadığı. Bunun sinyalleri 1-2 aydır veriliyordu zaten.
Neyse çok da fazla uzatmaya gerek yok ilk yorumumda da dediğim gibi çıkmadık candan umut kesilmez , temennimiz elbette temsilcimizin turu geçmesi yönünde.
Lucas Neill
21.Şubat.2013, 15:50
Seria A takip ederim ama sadece skor olarak.Diğerlerine bakarım skor olarak.Bazen İşte.Real-Barca maçlarını izlerim :) İsveç-Danimarka-Norveç gibi ülkeler futbolcu izleme daha iyi hem ucuz.Hem belki kaliteli futbolcular yakalayabilirsiniz.
İsveç ligi başlasında izlemeye başlarım :)
Bence arkadas Ridvan Dilmen.
uAburak89
21.Şubat.2013, 15:54
Hayır yanlış anlaşılmaısn ben zaten Galatasaray ezildi büzüldü demiyorum ama herkes çok fazla büyütüyor gözünde Galatasaray'ın oynadığı topu ama dün görüldü öyle olmadığı. Bunun sinyalleri 1-2 aydır veriliyordu zaten.
Neyse çok da fazla uzatmaya gerek yok ilk yorumumda da dediğim gibi çıkmadık candan umut kesilmez , temennimiz elbette temsilcimizin turu geçmesi yönünde.
Ezildi kısmını biraz genele yazdım, sana katılıyorum çok parlak bir futbol oynamıyoruz. Geçen sene çok daha keyifliydi bizim maçlar. Temennimiz aynı, zaten niyeti farklı olanlarla tartışmanın pek bir esprisi olmuyor, senin gibi kişilerle futbol konuşmak gayet güzel.
Redrum
21.Şubat.2013, 16:08
Forvetlerde FM mantığıyla "DLF(Deep Lying Forward)" oynayan oyuncumuz yok. Elmander bu tip oynuyordu, Necati zaten tam bir DLF idi. Geçen sene iki forvetimiz de forvetten geriye gelip top alıp pas dağıtabilen oyuncular olduğu için, 4-4-2 başarıyla uygulanabiliyordu. Şu anda 2 forvetimiz de ileride bekliyor. Drogba nadiren topa dokunursa harika paslar atabiliyor ama geriye almıyor top dağıtmak için, işi de bu değil. Bu durumda bize ya bir AMC lazım, ya da kanatlarımızın çok iyi olması lazım. AMCmiz mevcut, Sneijder. Bu durumda geri 3lüyü kurmak ve taktiği anlatmak fatih terime kalıyor.
europeanconquer
21.Şubat.2013, 16:12
Schalke bizim hani şu ''Top oynuyoruz ama gol atamıyoruz ya!!'' diye bir sitemimiz vardı ya işte dün gece de öyle oynadı ancak bizim biraz daha fazla pozisyona giren halimizdi.Biz ise Drogba ve Selçuk'un özel uğraşları ile pozisyona girebildik.
Sneijder'i sol kanatta oynatan hoca beni hayal kırıklığına uğrattı,özellikle rakibin 2 stoperi çok kötü durumdayken illa kanatlardan gitmeye çalıştık,ee bildiğimiz gibi bizim takımın kanatlar çalışmıyor,durum böyleyken forvet arkası Sneijder ile kesinlikle bir orta saha olan Hamit'i niye kanatta oynattı hoca ? Bir de ikinci yarı ikisini de normal mevkilerine çekmek varken Sneijder'i çıkartıp yine ''Sağ çek rastgele ceza sahasına gönder'' Amrabat'ı aldı,soldan etkili olmaya çalıştık tabi fos çıktı.Bu takım kanatlardan etkili olamaz.Ortadan gitmek varken hep kanatlara yaydık oyunu.
Ayrıca Hamit'in sağ kanatta olması hem takıma,hem bizlere hem de Hamit'e zarar.Neyse artık lige odaklanmalıyız.Önümüzde Ordu(E),Eskişehir(D),Gençlerbirliği(E) gibi maçlar var.Bu maçlardan 9 puan alıp Almanya'ya en üst moralle gitmemiz gerekiyor.
anil luque
21.Şubat.2013, 16:17
Ezildi kısmını biraz genele yazdım, sana katılıyorum çok parlak bir futbol oynamıyoruz. Geçen sene çok daha keyifliydi bizim maçlar. Temennimiz aynı, zaten niyeti farklı olanlarla tartışmanın pek bir esprisi olmuyor, senin gibi kişilerle futbol konuşmak gayet güzel.
Teşekkür ettim Burak bu konuda da düşüncelerimiz aynı:)
ThersoN
21.Şubat.2013, 17:01
Hamit geldiğinden beri iyi profrmans sergilemiyor.Herkes savundu lakin oynadğı tek maç.Mancestesr maçıydı İngiltere'deki onun dışında uzaktan bir iki şutu var diğer maçlarda.
Ligimize bakıyorum.Hamit yerine.Hurşut alsaydı daha iyiydi.Galatasaray aynı paraya alırdı.Gençlerbirliğinden.
Sol kanada bakıyorum.Amrabat :) Türkiye'de sol kanat oyuncusu Tuncay var'dı onu galatasaray almadı.Amrabat on kere daha yararlı olurdu o kadar para cebinde kalırdı Galatasarayın..
Amrabat-Hamit transferini sezon başından beri eleştiriyorum.
İlginç bir yorum dinledim bir yerde "Adamlar ikinci yarı oynamadı oyunu soğuttu neden ? Zemin o kadar kötü ki sakatlanmıyalım diye".
Amrabat Kayseri'de iken Hurşut'un yaptıklarının 5 katını yapıyordu. Hurşut da alınmış olsa buraya gelince bocalayacaktı. Amrabat'ın kendisi de söylüyor taktiksel anlamda kendisine ters bir oyun oynandığını. Tuncay'ın da hali ortada yani, Bursa'da bile doğru düzgün katkı sağlayamazken, Galatasaray'da Hamit vakaası olurdu. Transferleri eleştirmek kolay. Şimdi Galatasaray Hurşut'u almak istese Ambarat bonservisine yakın bir rakam vermek durumunda kalacak. Olaya yabancı hayranlığı açısından bakıyorsan, orda sıkıntı büyük, her takımda var böyle durumlar. Özetle transfer çok bilinmeyenli bir denklem yapısında, kimin nasıl performans göstereceği çok belli olmuyor. Sorun Hamit ya da Tuncay ya da vb. birisinde değil, bence sorun ligimizde. Yoksa böyle çıkacağı bilse Fenerbahçe de Meireles'e o kadar para vermezdi.
Maçla ilgili olarak;
Bu turu geçeriz-geçemeyiz artık çok önemli değil. Kendi evimizde istediğimiz gibi oynayamadıktan sonra bu turu geçsek de önümüzdeki tur için hiç iyi sinyaller alamıyorum takımdan. Burak-Selçuk ve kısmen Drogba'nın kişisel çabalarıyla pozisyon buluyoruz, öyle de gol attık.
Problem Dany'de değil, problem Riera'da kendi savunma görevlerinde aksamasının yanında, Dany de onun eksiğini kapatmak için bocalıyor, gol yenilen pozisyonda belki Riera etkisi yok fakat bir çok pozisyon varki sadece Riera kanadına çalışarak %100 gollük pozisyona çevrildi. Eğer orjinal bir sol bek olsa Dany de daha rahatlayacaktır, genel olarak takım savunması da.
Aynı anlayışla Almanya'da işimizin çok zor olduğu görüşündeyim. Afrika kupasında oynamasına rağmen hiç de hazır olmayan bir Drogba var. Ben Umut'un daha erken oyuna alınmasını bekliyordum. Drogba isminde dolayı ve psikolojik bozulma yaşanmasın diye oyundan alınmamış olabilir, fakat sadece hava topu indirme işini Ersen Martin de yapıyordu. Sneijder-Burak-Drogba'nın üçünün birden sahada olmasını beklemiyordum. Fatih hocanın geçen senenin başından beri oturtmaya çalıştığı düzenin tam aksi yönde bir takım oluştu ara transferlerden sonra. Bence artık ligde kayıpsız gidilmeye odaklanmalı; Fatih hoca fit olmadığı gibi önde de baskı kuramayan Drogba ve Sneijder'in ismine yenilmemeli; yoksa takım savunmasında sıkıntı yaşanmaya devam edilecektir.
Artık yeni sezon planlamasının adımları da ufak ufak atılmaya başlanmalı diye düşünüyorum açıkçası. Melo'nun bir var beş yok performansıyla bonservisinin alınmasına karşıyım. O yüzden bir stoper&solbek krizinin yanında bir de bu pozisyonda sıkıntı olacaktır. Eğer teknik ekip olmaması istiyorsa şimdiden izlenilen isimler varsa bir nabız yoklaması yapılması lazım. Şimdi diyebilirsiniz ki burası da Galatasaray, hoca da Fatih Terim illaki bunları düşünüp, birilerini izliyorlardır. Eğer dillerdeki büyük kulüp büyük camia anlayışları faaliyetlere de dökmezlerse; sonrasında bu formaya yakışmayan adamlar bu takımda oynuyor yorumları yapılır. Hem içerde hem de dışarda büyük oynuyorsanız her türlü planınızın hazır olması lazım. Örnek tam olarak karşılamasa da Real Madrid sakatlanan Casillas'ın yerine nasıl 2-3 günde transfer yapıyorsa, sen de Ujfalusi'nin sakatlığında kısa sürede optimum performansını yakalayacak isimle anlaşman lazım, gidip Cris'i getiriyorsun, belli ki getirirken adamın yararlı olmayacağını biliyorsun, böyle b planı olmaz. Eğer teknik ekip şimdiden sağda solda çok da büyütmeden stoper ve solbek izlemiyor, takip etmiyorsa sıkıntı büyük.
Zemin ve hakem konusunda eklemeler yapmak isterim:
Bu hakemin bir kaç maçını daha izledim. Genellikle etki altına girmeyen bir hakem. Taraftarımız da etki altına almak için uğraşmadı açıkçası. Özellikle Kolasinac'ın (ismi yanlış yazmış olabilirim.) geç kart gördüğünü söylemem gerek. Schalke akınlarından bizim defanstan dönen toplarda hızlı çıkarken yada hızlı çıkmaya çalışırken sürekli indirildik, özellikle Amrabat birçok kez indirildi, burada etki altına alınmış bir hakem ile bu tür pozisyonlarda daha çok kart çıkabilirdi.
Zemin ile ilgili olarak, genelde Ali Dürüst'ün söylediklerine katılıyorum. Zemin çalışması çok ters bir zamanda yapıldı. Bu denli büyük bir çalışmanın %100 bitmesini beklemeden tekrar maç oynamak zorunda kaldık.
Aslında zemin muhabbetini çok ileri noktalara taşıyabilirim. Mesela Olimpiyat Stadı'na kadar. Kullanılabilirliği yüksek bir Olimpiyat Stadı varolsaydı, bu denli büyük kültür/sanat organizasyonlarının tümü takımlarımızın kullandığı statlarda yapılmazdı. Demem o ki yazın ve sezonun ilk yarısında birçok organizasyon TT Arena da yapıldı, zaten sıkıntı da o organizasyonlar dolayısıyla cereyan etti. Ben stadın yapımında drenajın yetersiz ya da yanlış yapıldığını düşünmüyorum. Bilakis stadda yapılan organizasyonlar sonrası yönetiminin de öngöremediği şekilde Cluj maçı patlak verince, doğal olarak sezon arasında onarım yapıldı, ancak bu onarım sezon ortasında yapılmaz, Beşiktaş maçından bir hafta/10 gün önce çim serilirse; böyle olması normaldir. Sezon sonuna kadar küçük onarımlarla devam edeceğiz diyor Ali Dürüst; zaten başka da yapacak birşey yok. Biz asıl curcunayı eğer önümüzdeki sezon Beşiktaş da TT Arena'da oynarsa yaşayacağız.
Nedvedmania
21.Şubat.2013, 17:21
Dünkü maçta skor felan umrumda değildi. Şampiyonlar ligi bayrağını sallamak için çift sıra halinde koşar adımlarla sahaya giren çocuklar, orta sahada dalgalanan bayrak ve son ses o efsane şampiyonlar ligi müziği, skorbordda Milan-Barça maçının gol haberini görmek tribünlerde mavi şampiyonlar ligi teması, 90dk boyunca boğazım yanana, başım çatlayana kadar bağırmak. Unutmayacağım bir maç olarak kalacak.
petrol_fb12
21.Şubat.2013, 17:24
Amrabat Kayseri'de iken Hurşut'un yaptıklarının 5 katını yapıyordu. Hurşut da alınmış olsa buraya gelince bocalayacaktı. Amrabat'ın kendisi de söylüyor taktiksel anlamda kendisine ters bir oyun oynandığını. Tuncay'ın da hali ortada yani, Bursa'da bile doğru düzgün katkı sağlayamazken, Galatasaray'da Hamit vakaası olurdu. Transferleri eleştirmek kolay. Şimdi Galatasaray Hurşut'u almak istese Ambarat bonservisine yakın bir rakam vermek durumunda kalacak. Olaya yabancı hayranlığı açısından bakıyorsan, orda sıkıntı büyük, her takımda var böyle durumlar. Özetle transfer çok bilinmeyenli bir denklem yapısında, kimin nasıl performans göstereceği çok belli olmuyor. Sorun Hamit ya da Tuncay ya da vb. birisinde değil, bence sorun ligimizde. Yoksa böyle çıkacağı bilse Fenerbahçe de Meireles'e o kadar para vermezdi.
Şimdi dün Fatih Terim Sneijder-Amrabat değişikliğini ne için yaptı ? Riera rahatlatmak için.Amrabatın ona destek vermesini istedi.Destek aldımı Riera Ofansif olarak ilk 10 dakika defansif olarak yine alamadı.4-4-2 oyuncusu olmadığı cok acık Amrabatın çünkü yetiştirildiği ülke Hollanda.4-3-3 sistemini benimsemiş ve altyapıdan itibaren bu oyunu oynuyorlar.Peki Amarabat'ı kim getirdi Türkiye'ye Şota.Şota kiminle calışmış Louis van Gaal birlikte Ajaxta.Kayseri de ve kasımapaşa da oynattığı sistem böyle.Hollanda sistemi.Bu Amrabat transferinin kötü olduğunun bir başka boyutu.4-3-3 oyuncusunu 4-4-2 kullanmak.Hiç gözlemcileri yok mu takımların bu oyuncu hangi sistemle gider.Yada bu oyuncu nerde yetişmiş altyapısını inceleyim bakalım nedir neyin nesidir ? Sonuçta kasasından cok para cıktı.Galatasarayın
Şimdi dünkü maça bakıyorum.Fatih Terim kanatların calışkan olmasını istiyor.İki yönlü çalışkan kanat oyuncusu.Tuncay tam aradığı kanat oyuncusu.Sol bek atağa kalktımı geride duruyor onun açığını kapatıyor.Yani defansif özellikleri'de ofansif özellikleride mevcut.
Karabük-Bursa maçındaki Basser-Tuncay uyumunu görebilirsiniz Golde.
Hurşut gelicek olursak bence iyi bir kanat oyuncusu çalışkan defansa geliyor yardım ediyor pres yapıyor.Buda Fatih Terim aradığı özellikler arasında.Huşut bocalıyacağını hiç zannetmiyorum.
Hurşut için 8 Milyon Euro gibi bir ücret istemezdi.Gençlerbirliği.
http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=46353
http://www.sabah.com.tr/Marmara/2013/01/04/hursut-meric-sicak-bakiyor
TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Şubat.2013, 17:26
Dünkü maçta skor felan umrumda değildi. Şampiyonlar ligi bayrağını sallamak için çift sıra halinde koşar adımlarla sahaya giren çocuklar, orta sahada dalgalanan bayrak ve son ses o efsane şampiyonlar ligi müziği, skorbordda Milan-Barça maçının gol haberini görmek tribünlerde mavi şampiyonlar ligi teması, 90dk boyunca boğazım yanana, başım çatlayana kadar bağırmak. Unutmayacağım bir maç olarak kalacak.
isin ozu aslinda bu heyecan ama bunu unutuyoruz cogu zaman. SL atmosferinde mac izlemek bambaska birsey. ben de schalke ile 3-3 luk maci yerinde izlemistim. inanilmaz keyifliydi. unutamam.
himone
21.Şubat.2013, 17:49
Şimdi dün Fatih Terim Sneijder-Amrabat değişikliğini ne için yaptı ? Riera rahatlatmak için.Amrabatın ona destek vermesini istedi.Destek aldımı Riera Ofansif olarak ilk 10 dakika defansif olarak yine alamadı.4-4-2 oyuncusu olmadığı cok acık Amrabatın çünkü yetiştirildiği ülke Hollanda.4-3-3 sistemini benimsemiş ve altyapıdan itibaren bu oyunu oynuyorlar.Peki Amarabat'ı kim getirdi Türkiye'ye Şota.Şota kiminle calışmış Louis van Gaal birlikte Ajaxta.Kayseri de ve kasımapaşa da oynattığı sistem böyle.Hollanda sistemi.Bu Amrabat transferinin kötü olduğunun bir başka boyutu.4-3-3 oyuncusunu 4-4-2 kullanmak.Hiç gözlemcileri yok mu takımların bu oyuncu hangi sistemle gider.Yada bu oyuncu nerde yetişmiş altyapısını inceleyim bakalım nedir neyin nesidir ? Sonuçta kasasından cok para cıktı.Galatasarayın
Şimdi dünkü maça bakıyorum.Fatih Terim kanatların calışkan olmasını istiyor.İki yönlü çalışkan kanat oyuncusu.Tuncay tam aradığı kanat oyuncusu.Sol bek atağa kalktımı geride duruyor onun açığını kapatıyor.Yani defansif özellikleri'de ofansif özellikleride mevcut.
Hurşut gelicek olursak bence iyi bir kanat oyuncusu çalışkan defansa geliyor yardım ediyor pres yapıyor.Buda Fatih Terim aradığı özellikler arasında.Huşut bocalıyacağını hiç zannetmiyorum.
http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=46353 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.trtspor.com.tr %2FHaber.aspx%3Fid%3D46353)
İlk paragrafta yazdığın herşeye katılıyorum, GS'ın yaptığı transferler taktiği ile hiç uyumlu değil. Ama Tuncay- Basser uyumu falan çok gereksiz kıyaslamalar. Tuncay'ın en iyi olduğu dönemde harika uyum sağladığı Ümit Özat'la ne hallere geldiğini hepimiz biliyoruz. Manchester ve Lyon bizi özellikle sol kanattan perişan ermişti. Türkiye'deki takıma Riera-Amrabat ikilisi de harika uyum göstererek gol atar. Tuncay ölmüş durumda Basser iyi oyuncu olabilir ama bu şampiyonlar ligi, rakiplerinin de en sıradanı Schalke senin dediğin oyuncuları perişan ederler.
Zaten Türk takımlarının başarısız olmasının temelinde bu var, Türkiye'de atınca harika oluyor ama Avrupa'ya gidince herşey gün yüzüne çıkıyor. Türkiye'de başarılı olan takımlar (istisnalar hariç) çok iyi oldukları için değil, diğer takımlar çok kötü olduğu için. Sen Hurşut'ta inanılmaz yetenek görüyor olabilirsin ama ben tam aksine bir cacık olmaz diyorum. Ciddi anlamda yoğurt'a doğrasam ***** niyetine cacık olmaz. Böyle futbolcuların dünya futbolunda yeri yok. Sırf hızlı diye oynatılmaz kimse. Ve GB büyük ihtimalle 2 milyon edecek futbolcuya 6-7 ister ve israf olur, aynı Amrabat gibi.
ThersoN
21.Şubat.2013, 17:51
http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=46353 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.trtspor.com.tr %2FHaber.aspx%3Fid%3D46353)
Zaten yazının devamında onu dile getirdim. Türkiye'de izleme diye birşey var mı yok mu belli değil.
Amrabat'ın bonservisinin normal değerinin 8 milyon euro olduğunu iddaa etmiyorum zaten. Ancak Hurşut 5 milyon TL ediyorsa, Amrabat'ın Kayseri'deki performansıyla artı o zamanki Galatasaray-Kayserispor-Amrabat üçgeninde yaşanan olaylardan sonra Kayserispor açısından bu işin inada bindiğini, o yüzden rakamın bu kadar yukarılara çıktığını söylemek gerekir. Ancak her ne olursa olsun; Amrabat'ı, Antalya'daki Aissati'yi veya yine Kayseri'deki Biseswar'ı bizler daha Hollanda'da iken biliyor iken, bizim 3 büyüklerimiz nasıl olursa bilmez/göremez/bulamaz. Ya da başka bir örnek dünyada avrupaya gelip fiyatı yükselmemiş tek sol bek oyuncusu Carlinhos mudur ki o olmayınca başka sol bek alamazsınız?
Oyuncu izleme ve alma konusundaki tereddütlerimiz ortak. Fakat senin Galatasaray'a önerdiğin Tuncay'ın 4-5 sene önceki halinde olması gerekir. Ayrıca bir başka açıdan da bakıldığında belki olmaması gerekir ama Tuncay transferi bir bölüm Bursa taraftarınca bile Fenerbahçeli diye sahiplenilmiyorsa, diyelim ki Galatasaray'da oynayıp Hamit durumunda olsaydı kim bilir neler olurdu tribünle arasında. Zaten oynayıp kötü performans göstermesine gerek kalmadan daha transfer edildiği zaman ortalık ayağa kalkardı.
Sonuç olarak Riera'nın önünde Amrabat ya da Tuncay veya Sneijder'in oynaması değil Riera'nın o mevkide oynamasıdır. Sizin geçen sezondan beri aksayan tek orjinal solbekiniz Hakan Balta sakatlanmamış bile olsa eğer çalışan kanatlar isteniyorsa; bu takımda oynaması zor, o yüzden yerine daha sezon başından adam bakılmış olması gerekirdi.
Ek olarak Sneijder'in sol kanatta oynatılması zaten baştan yanlış ama Fatih hocayı da o konuda suçlamamak gerekiyor; Sneijder veya Drogba'ya bu maçta olduğu kadar süre vermese ve sonuç daha kötü olsa o zaman çok daha büyük eleştriler olurdu.
Özet olarak söylemek istediğim, bu kadar sansasyonel transferlere rağmen kötü denilen Schalke'yi kendi evinde en azından bir farkla deviremiyorsan, bu seneyi en az kayıpla şampiyon kapatmalı ve şimdiden savunma bölgesine yapılacak takviyelerin ciddi ciddi incelenmesi gerekmekte. Eğer öyle olmazsa bu sene şampiyon olduk diyelim, yaz transferlerinde yine paralar gereksizce harcanıp ünlü ileri uç oyuncuları alınırsa isyan ederim.
uAburak89
21.Şubat.2013, 17:54
Amrabat'ı isteyen hoca da suçlu, ona ederinden fazla para veren yönetim de suçlu. Adam dün taca çıkmasın diye rakibe verdi topu ve gol pozisyonu oldu. 10 orta yapıyor 1 tanesi olumlu oluyor.
davidvilla
21.Şubat.2013, 18:16
Amrabat'ı isteyen hoca da suçlu, ona ederinden fazla para veren yönetim de suçlu. Adam dün taca çıkmasın diye rakibe verdi topu ve gol pozisyonu oldu. 10 orta yapıyor 1 tanesi olumlu oluyor.
Valla kardeşim Amrabat'ın üzerine çok gidiyorsunuz da tamamen bu bonservis bedelinden oluyor.
Yoksa ben sahaya bakıyorum;
Amrabat mı Hamit mi ? Amrabat.
Amrabat mı Emre çolak mı? Amrabat.
Amrabat mı Aydın mı? Amrabat.
Bonservisi falan unutalım artık, sahada neler yapmaya çalıştığını ve neden başarılı olamadığına bakalım. Amrabat'ın yeteneksiz olduğunu söylemek futbola ihanet olacaktır. Amrabat'ı dün Bastos yerinde Schalke'de düşün. İnan bizim bekler tozunu görürdü sadece. Farfan ya da Bastos Gs'a gelse Amrabat'ın savunmaya yardım etme çabasının yarısını bile yapamaz. Hucum hakkında hiç konuşmuyorum bile.
Sonuç olarak biz takımca oyunu açamıyoruz pas bağlantıları yapamıyoruz. Karambole oynuyoruz biraz. Bilerek görerek isteyerek oynamıyoruz. Sürekli Amrabat ya da Hamit taa ortasahadan top alsın dümdüz gitsin durumu ortaya çıkıyor. Senin ortasaha ya da defans oyuncuların bu adamları kaç kere cizgiye indirebildi arapasları ile ? Bir de Schalke'nin ortasaha oyuncuları, kanat oyuncularını kaç kere cizgiye indirebildi. Bunlara biraz dikkatli bakmak lazım.
Amrabat kuzey afrikalı bir oyuncu olarak bile inanılmaz şekilde takım disiplinine sahip. Bunu topsuz alanda yapmaya çalıştıklarından,çabalarından rahatlıkla anlayabiliyoruz. Genelde o bölgenin topçusu bu kadar özverili futbol oynamaz.
Amrabat önemli bir oyuncu yeterki takımımız biraz düzelsin o da bu düzene ayak uydurabilsin.
ozan42
21.Şubat.2013, 18:18
Arkadaşşar bu arada ben dsmarttan izledimde aztv de iyi yayın yaptımı
davidvilla adlı arkadaşa katılıyorum.her seferinde bütün yükü bir oyuncunun üzerine yıkmakta üzerimize yok.dany,amrabat,hamit bunlardan başka kötü oynayan oyuncu yok.bu takım kanat organizasyonu yapabiliyor mu,hangi maç organize bir atak yapabiliyor buna bakmak lazım.dün dönen toplarında hepsi nasıl schalke'de kaldı kimse görmedi mi ? ben hayatımda bu kadar boş bırakılan bir orta saha görmedim,böyle güle oynaya pas yapan bir takım görmedim maalesef çok kötüydük ama takımca amrabat değil takım kötüydü.
petrol_fb12
21.Şubat.2013, 18:27
@Börk
@davidvilla
Amrabat mı Emre çolak mı? Abi Düşünmeden Emre Çolak hem genç.Hem oynama isteği hemde her maç kendini geliştirir.
Şimdi Saçma Sapan Olucak Ama.
Emre Çolak Süper Lig'de 1 Gol 5 Asist.
Amrabat Süper Lig'de 1 Gol 6 Asist.2'de Şampiyonlar Liginde asisti var amrabatın.
Veriler .transfermarkt alınmıştır.20 Trilyon para verdiğin bir oyuncu altyapından cıkan bir oyuncuyla denk asist yapıyorsa sıkıntı var demektir.
@Börk
Oda yanlış transfer stratejisi.
ThersoN
21.Şubat.2013, 18:27
davidvilla adlı arkadaşa katılıyorum.her seferinde bütün yükü bir oyuncunun üzerine yıkmakta üzerimize yok.dany,amrabat,hamit bunlardan başka kötü oynayan oyuncu yok.bu takım kanat organizasyonu yapabiliyor mu,hangi maç organize bir atak yapabiliyor buna bakmak lazım.dün dönen toplarında hepsi nasıl schalke'de kaldı kimse görmedi mi ? ben hayatımda bu kadar boş bırakılan bir orta saha görmedim,böyle güle oynaya pas yapan bir takım görmedim maalesef çok kötüydük ama takımca amrabat değil takım kötüydü.
yediğimiz golde de ah Dany vah Dany deniliyor fakat.. Jermaine Jones'un takibini bırakan Melo'yu kimse konuşmuyor. top kaptırıldıktan sonra takibi bırakan Melo yürümüş olmalı ki, Jones topa vurduktan sonra bile Melo kadrajda değildi.
Amrabat iyi demedim ama kötü de demiyorum artık yanlış oynatılıyor,istediği gibi destek alamıyor,anlaşamıyor forvet oyuncularıyla.E bunlar asiste,gollere etki etmesin de ne etsin ?
yediğimiz golde de ah Dany vah Dany deniliyor fakat.. Jermaine Jones'un takibini bırakan Melo'yu kimse konuşmuyor. top kaptırıldıktan sonra takibi bırakan Melo yürümüş olmalı ki, Jones topa vurduktan sonra bile Melo kadrajda değildi.
İşte bunu diyorum bende dostum.Günah keçileri belliler onlar göze çarpıyor ama arkadaki oyuncuların ne yaptıklarını kimse görmüyor.Selçuk hata yaptığında konuşulmuyor,Melo hata yaptığında anında affediliyor ama Dany yaparsa vay anam sen nasıl defans oyuncusu oldun.Futbolcuları bu kadar çok sevmeyin diğer oyunculara zarar verecek kadar en azından.Herkes gelip geçecek Galatasaray kalacak.
davidvilla
21.Şubat.2013, 18:35
@Börk
@davidvilla
Şimdi Saçma Sapan Olucak Ama.
Emre Çolak Süper Lig'de 1 Gol 5 Asist.
Amrabat Süper Lig'de 1 Gol 6 Asist.2'de Şampiyonlar Liginde asisti var amrabatın.
Veriler .transfermarkt alınmıştır.20 Trilyon para verdiğin bir oyuncu altyapından cıkan bir oyuncuyla denk asist yapıyorsa sıkıntı var demektir.
Kardeşim öncelikle "istatistik mini etek gibidir çok şey gösterir ama gerçekten göstermesi gerekeni göstermez" sözünü hatırlatmak istiyorum sana.
İkinci olarak da altyapıdan cıkardığımız adam da yetenekli bir adam. Öyle boş beleş sırf altyapıdan çıkan adam değil. Ayrıca Gs kültürünü Fatih Terim'in etkisini yıllarca hissetmiş bu şekilde büyümüş, buraları bilen bir çocuk. Amrabat daha yeni Florya'da.
Bu istatistiğe bakarak açıkcası ben Emre'yi eleştiririm. Daha takıma yepyeni gelmiş adam senin kadar top oynuyor, senin çoktan daha iyisini yapman lazım zaten...
petrol_fb12
21.Şubat.2013, 18:47
Kardeşim öncelikle "istatistik mini etek gibidir çok şey gösterir ama gerçekten göstermesi gerekeni göstermez" sözünü hatırlatmak istiyorum sana.
İkinci olarak da altyapıdan cıkardığımız adam da yetenekli bir adam. Öyle boş beleş sırf altyapıdan çıkan adam değil. Ayrıca Gs kültürünü Fatih Terim'in etkisini yıllarca hissetmiş bu şekilde büyümüş, buraları bilen bir çocuk. Amrabat daha yeni Florya'da.
Bu istatistiğe bakarak açıkcası ben Emre'yi eleştiririm. Daha takıma yepyeni gelmiş adam senin kadar top oynuyor, senin çoktan daha iyisini yapman lazım zaten...
Sir Alex Ferguson :) Abi 20 Trilyon para verdiğiniz oyuncuyu sezon başından beri izliyorum.Hep soldan alıyor gidiyor.Bunlar tamam orta açmayı bilmiyor.Final paslarında sıkıntıları var.
Emre Çolak devşirme.Esas mevkisi forvet arkası sol kanata koydu Fatih Terim.Bizim altyapımızda belirli bir taktik şablonuyla yetiştirmediğimiz için oyuncuları bu konuda hiç sıkıntı olmuyor.
Amrabat bana göre benim fikrim ben kendi takımımda oynatmam.Heleki avrupa'daki o grafiğini görünce sinirlendim dün akşam.Avrupa'da bütün takımlarımızı desteklerim.İnsan bir olumlu hareket yapar.Emre Çolak olsaydı daha iyiydi yerine.
Amrabat ligde ki grafiğide hiç iyi değil.Verilen para'da tek sevindiğim nokta.Para bir Türk takımına gitti.Avrupa takımına değil.
uAburak89
21.Şubat.2013, 19:46
Maç hakkında okuduğum en güzel analiz;
http://www.futboliz.com/2013/02/21/galatasaray-1-1-schalke-04-eksik-savunma-dengesi/
Alicanfmfan
22.Şubat.2013, 00:02
Haftalardır söylüyorduk da (sözüm meclisten dışarı) takımına toz kondurmayan bazı arkadaşlar kabul etmiyordu Galatasaray'ın futbolun f'sini oynamadığını.Akıllar Schalke maçında , topçular konsantre olamıyor gibi züürt tesellileriyle maç günü geldi kendi adıma haksız olmadığımı dün bir kez daha gördüm. Beraberlik dünkü maç itibariyle Galatasaray için iyi sonuç ben bu kadar söylüyorum.
Maçın Fatih Terim ile ilgili kısmı bence önemli olan nokta. Sneijder'den sol açık yaratmaya çalışmak nasıl bir zihniyettir Fatih Terim gbi bir hoca bunu nasıl dener anlamak güç. Kadroları gördüğümde MC-MC-MC önlerinde AMC olur diyordum Sneijder ama bildiğin sol açıkta debelendi durdu ve hiçbirşey yapamamanın dahi gerisinde kaldı. Höger önceki akşam Lahm'ı izlemiş olacak sağ tarafı kevgire çevirdi. İkinci yarıda da Kolasinac aynı bölgeden inanılmaz bindirmeler yaptı otobana çevirdiler resmen karşı tribün tarafını. Kanatsız sistemde top oynayacaksan o top sürekli senin ayağında olacak bunu Fatih Hoca nasıl bilemez anlamak güç. Topu rakibe verirsen böyle elini kolunu sallaya sallaya gelir istediği sonucun çok daha fazlasını alabilecek oyunu oynar ve evine döner.
Bir parantez de Schalke'ye açmak istiyorum. İki gün önce muhtemel maç kadroları verildiğinde kendi kendime "ulan adamların eksik hali bu mu?" diyordum hakkaten öyleymiş. 2013'te sadece bir galibiyeti olan onu da 5-4 gibi saçma bir skorla kazanan takım bu muydu yani ? Adamlar taş gibi topunu oynadı ve gitti.
Son olarak şunu söylemek lazım , iki sene önce biz Beşiktaş taraftarının düştüğü hataya şimdi Galatasaraylı arkadaşlar düşüyor. Belki bizim ihtiyacımz olan transferlerdi ama daha çok taraftara oynamak için yapıldı yıldız transferleri ama şimdi Galatasaray kulübünün böyle bir şeye ihtiyacı yokken (maddi açıdan diyorum) taraftara oynayacak transferler yapmak akıl karı değil. Senin takımın bas bas bağırıyor stoper ve sol beke ihtiyacım var diye sen gidip Sneijder ve Drogba'yı alıyorsun. Hadi Drogba neyse adam iki maçta zaten olayı bitirdi efsane birisi ama Sneijder bu takıma hiçbir şey katmayacak gelmeden önce de söylemiştim hala da savunuyorum bu fikrimi.
İhtiyaç duyulan bölgelere transfer yapılmayarak çok çok şanslı bir kurayla avuçlarının içine kadar gelen turu elinin tersiyle itti gibi birşey artık Ünal Aysal.
Rövanşta işi çok daha zor temsilcimizin ama çıkmadık candan umut kesilmez ne diyelim..
Biz Beşiktaş değiliz. Siz transferleri yaptıgınız zaman Şampiyonlar Liginde değildiniz biz gruplardan cıktık ve ekstra bir para aldık. Bizim yönetim maddi açıdan çok önemli insanlar ve dengeyi koruyorlar. Siz rahat olsun. İhtiyaç olan bölgelerede seneye transfer yapılır.
Öyle bi konuşuyorsunuz ki sanki her sene bir Türk takımı gruplardan çıkıyor. Bu bile başarıdır yeri geldiğinde.
zeck17
22.Şubat.2013, 00:06
Beşiktaşla Galatasarayın karşılaştıranlar cidden ilginçler
1-Beşiktaş düzenli olarak şampiyonlar liginde oynayabilecek durumda mıydı
2-Takımın teknik direktörü takıma uygun muydu
3-Oyuncuya göre sistem mi sisteme göre mi oyuncu alındı?
4-Yıldırım Demirören ile Ünal Aysalı aynı cümlede kullanmak bile anlamsız
Son olarak bana devre arasında alınabilecek bir stoper ve sol bek söyler misiniz şampiyonlar ligi tecrübesi olan
E.Cartman
22.Şubat.2013, 00:44
Rica etsem şu maddi Beşiktaş - Galatasaray karşılaştırması son bulabilir mi artık. Ben sadece bir kaç şey söyleyeceğim; Stad gelirleri, store gelirleri ve sponsor gelirlerine bi bakalım 2 takımın son olarakta bizim şampiyonlar ligi gelirlerini ekleyelim ayrıca kendi takımı zordayken cebinden para çıkarıp yardım eden, çekilen çileyi en iyi bilen üstüne Beşiktaş'ın şu andaki durumunu gören taraftarın tecrübesini ekleyin öyle karşılaştırın.
davidvilla
22.Şubat.2013, 10:53
Biz Beşiktaş değiliz. Siz transferleri yaptıgınız zaman Şampiyonlar Liginde değildiniz biz gruplardan cıktık ve ekstra bir para aldık. Bizim yönetim maddi açıdan çok önemli insanlar ve dengeyi koruyorlar. Siz rahat olsun. İhtiyaç olan bölgelerede seneye transfer yapılır.
Öyle bi konuşuyorsunuz ki sanki her sene bir Türk takımı gruplardan çıkıyor. Bu bile başarıdır yeri geldiğinde.
Adam haklı. Ben de BJK'ın o zamanki transfer politikasına çok benzettim bu durumu. Tabi ki vizyon harika. Ama Sneijder yerine savunmaya Kjaer ya da ne bileyim Toure alınsa daha mantıklı olmaz mıydı ?
Taraftara yapılmış transferler yani kabul etmek lazım bu eleştiriyi.
Biz demiyoruz ki büyük dünya yıldızı gelmesin. Tabi ki dünya yıldızı gelsin ama gerçekten ihtiyacımız olan dünya yıldızları gelsin. Sneijder olmasa biz ortasahada pas yapamayacak konumdamıydık. Veya Drogba olmasa gol atamayacak durumda mıydık.
Geçen sezon bu adamların hiç biri yoktu hamit amrabat Burak da dahil. Bir tek ujfalusi vardı fazladan diyebileceğimiz. Ama geçen seneki takım olsa bu Schalke'nin elimizden kurtulma şansı bu kadar yüksek olur muydu sence?
Yani transfer dogru yapıldığında yararlı yanlış yapıldığında dünyanın en büyük yıldızını getirsen yine kimyayı saglayamazsın.
Bir de işin ekonomik boyutu var. Bu konuda herkesin bir fikri var. Ben anlamam açıkcası finanstan maliyeden, yalnız türk futbolunda biraz görmüşlüğüm azıcık tecrubem diyor ki; yarın obur gün ekonomik kriz yaşarsak benim için süpriz olmaz. Çünkü bu senaryoları çok gördük.
Beşiktaşla Galatasarayın karşılaştıranlar cidden ilginçler
1-Beşiktaş düzenli olarak şampiyonlar liginde oynayabilecek durumda mıydı
2-Takımın teknik direktörü takıma uygun muydu
3-Oyuncuya göre sistem mi sisteme göre mi oyuncu alındı?
4-Yıldırım Demirören ile Ünal Aysalı aynı cümlede kullanmak bile anlamsız
Son olarak bana devre arasında alınabilecek bir stoper ve sol bek söyler misiniz şampiyonlar ligi tecrübesi olan
Bjk'lı değil de bir GS'lı olarak ben cevaplamak istiyorum sorularını;
1-Unal Aysal yönetimi ve transferleri gelmeden önce biz, düzenli olarak şampiyonlar liginde oynayabilecek durumda mıydık ? Zaten bu transferler (sadece sneijder ve Drogba'dan bahsetmiyorum) şamp. liginde duzenli oynayabilmek adına yapılmış transferler. Onların da hedefi buydu tutmadı.
2-Schuster yanlış hatırlamıyorsam Real Madrid gibi bir klüpten bana göre harika bir futbol oynatmasına rağmen haksızca kovulmuştur ardından BJK'a gelmiştir. Çok da uygun bir hoca bana sorarsan. Şu wiki yazısı bile BJK'ın başına o dönem nasıl bir hoca geldiğinin göstergesidir ;
4 Mayıs 2008'de Schuster ligin bitimine 3 maç kala, Real Madrid'e 31. şampiyonluğunu kazandırdı. 18 Mayıs'ta lig bittiğinde ise Real Madrid o zamana dek aldığı en yüksek puana (85 puan) ulaşmış ve Barcelona'nın rekorunu kırmıştı. 2008 İspanya Süper Kupası'nı da kazandılar. Sonraki sezon ise 4-3'lük Sevilla yenilgisi ile yönetimle sorunlar yaşayan Schuster, Barcelona'yı derbi maçında yenemeyeceklerını söyleyince kovuldu.
3-Açıkcası BJK'ın belirli bir sistemi yoktu Denizli döneminde, klasik günü kurtarma taktikleriyle Mustafa Denizli sistemi idi. Schuster kendi sistemini kurmak adına takıma geldi ve tamamen kendine uygun Simao,Quaresma,Guti,Fernandes,Almeida gibi hücüm oyuncularını istedi ve aldı. Biz de ise gün gibi ortada sistemimizle tamamen alakasız Sneijder alındı ve şu anda da adamı sol kanat oynatıyoruz diye gelen eleştirinin haddi hesabı yok.
4-Yarın obur gün, Unal Aysal'ı da Adnan Polat gibi apar topar kovarsak o zaman bu önermeni tekrar değerlendirebiliriz.
Ayrıca Adnan Polat+Haldun Ustunel taryfasının yönetime gelişini de hatırlıyorum yine aynı bu ambiansa sahiptik. Yok Ozhan Canaydın döneminde adı sanı duyulmamış adamlar almışız da Adnan Polat'ların vizyonu varmış da. Evet gerçekten öyleydi. Yine sükse transferler yapıldı;
De Sanchtis
Meira
Baros
Kewell
Neill
Keita
Elano
Jo
Giovani Dos Santos
Misimovic
Ama sonunda ne oldu yine ekonomik krizlerle boğuştuk ve saçma sapan oyuncular alınmak zorunda kalındı.
Ünal Aysal'ın gelişiyle oluşan havanın aynısı Adnan Polat geldiğinde vardı ama şimdi ise istenmeyen adam.
Ünal Aysal'ın dogru yaptığı tek konu belki de Fatih Terim'i getirmek Adnan Polat'ın da aynı paralelde yaptığı en büyük yanlış Bülent Korkmaz'ı göndermekti. Tamam başarılı değildi ama bu onun yüzünden de değildi.
Sonuç olarak ben hem Adnan Polat dönemiyle, hem de Demirören dönemiyle benzerlikler görüyorum. Umarım sonu benzemez.
uAburak89
22.Şubat.2013, 14:49
@davidvilla
Dostum #331 numaralı mesajını kaçırmışım, öncelikle ona cevap vereyim. :)
Amrabat demedi bana 8.6 milyon verin diye, hatta Amrabat 2 milyon civarı bir para alacakken ücretinden feragat etti, Galatasaray'a gelmeyi çok istedi. Bonservis bedelinden ötürü Amrabat'ı eleştirmiyorum. Yaptığın kıyasta Hamit - Amrabat kıyası yapamam şahsen, Hamit'i solda veya Amrabat'ı sağda görmem gerek. Amrabat - Emre içinse, al birini vur ötekine derim. Uzun zamandır sahada aklıyla oynamayan bazı isimlere gıcığım, Drogba ve Sneijder'ın futbol anlayışını gördükten sonra, Selçuk'un çok daha iyi olabileceğine şahit olduktan sonra gıcık olduğum isimlere daha da gıcık olmaya başladım.
Amrabat yetenekli mi değil mi ben emin olamıyorum, Kayseri'de çok izlemişliğim yok, Galatasaray performansı da beni tatmin etmiyor. Ben Bastos'u Galatasaray'da düşündüğüm zaman yani senin tezinin tam tersini, sol kanadın çok fena olacağını hissediyorum nedense. Takımda işler iyi gitmiyor, öyle bir konuma geldik ki, değişim biraz hızlı oldu. 2 sene önce Barış, Mustafa Sarp, Batdal falan izliyorduk, geçen sene sonuna kadar hakederek, güzel bir futbolla, kaliteli isimlerle şampiyon olduk. Bu sene yapılan takviyelerle beklentiler arttı, daha iyi bir futbol göreceğimizi düşündük ama omurga çok yara aldı. Şampiyonduk ama ilk 11 çok değişti. Geçen sene gol yememe serisi yapıyorduk, kadroyu herkes biliyordu. Muslera, Ujfalusi - Semih, Melo - Selçuk, Necati - Elmander ikilileri güven veriyordu. Muslera ve Selçuk dışında diğer isimler ya hazır değil, ya satıldı ya da sakatlandı. Çok farklı bir takım olduk, devre arasından sonra daha da farklı bir hale gelecek gibiyiz. Biraz da şişkin bir kadromuz var, savunmada eksik, orta saha ve hücum hattında şişkin. Amrabat'a dönersek umudumu kesmiş değilim ama Fatih Terim 4-2-3-1'e dönmeden Amrabat'tan hayır gelecek gibi değil. Galatasaray'ın oyuncusu olduğunu gösterdiğini düşünmüyorum, umarım bundan sonra daha iyi bir Amrabat izleriz. Ön yargım yok yani, sadece beğenmiyorum. Topu önüne atıp hızını ve gücünü kullanarak çizgiye inmeye çalışıyor veya sağına çekip çoğu zaman orta yapmış olmak için orta yapıyor. Kafasını kaldırdığı zaman zaten Burak Yılmaz'a asist oluyor. Adam eksiltmesini, daha fazla 2'ye 1 yapmasını bekliyorum ben.
Beşiktaş - Galatasaray transfer politikası konusunda da biraz farklı düşünüyorum. Şampiyonlar Liginden öte bir durum var, Sneijder olmasa tabii ki pas yapardık, Drogba olmasa Burak atardı, Umut atardı. Geçen seneki takım olsa Schalke karşısında işi bitirmiştik belki de ama aynı oyuncular aynı oynamıyor. Melo'nun geçen sene ile alakası yok, Engin saçma sapan ceza aldı hem kendini hem takımı yaktı, Emre Çolak 2-2'lik Fenerbahçe maçından beri ortalıkta yok. Elmander kötü. Bu takım gruptan çıktı, lider, çünkü bazı şeyleri iyi yaptı diğerlerinden, kritik maçlarda kazandı ya da berabere kaldı, istediğini hep aldı. Sneijder ve Drogba lüks transferler ama en az sol bek ve stoper kadar gerekli de bence. 4 transfer de yapılamayacaktı takdir edersin ki, bu durumda hücum bölgesine takviye seçildi. Bundan Ünal Aysal'ın kendi yarattığı "çilek" beklentisi de etkili. Aslında gereği yoktu, Mustafa Sarp'tan sonra Selçuk İnan zaten meyve bahçesiydi ama futbol ve taraftar konusunda tecrübesiz olan başkan heyecanın da etkisiyle beklentileri arttırdı. Burada Beşiktaş ile kıyasta, önce başkanlar farklı. Buna Adnan Polat'ı da dahil edebiliriz. Adnan Polat ve Demirören günü kurtarmak için yaptı bu transferleri. Yeter Yıldırım Demirören tezahüratının anlamı değişti transferlerden sonra. Ayrıca gelen isimlerin de kariyer, iş ahlakı bakımından karşılaştırlamasını pek doğru bulmuyorum. Çok uzatmak istemiyorum, görüntü aynı gibi olsa da içerik ve niyet tam manasıyla aynı değil bence. Sezon sonunda yine bu tarz transferler olursa o zaman katılırım ama başkan suyunu çıkartıyor derim rahatlıkla. Herşey tadında güzel, abartmamak lazım.
davidvilla
22.Şubat.2013, 17:53
@uAburak89
Evet anlıyorum. Sonuçta biraz kişisel düşünceler bunlar. Herşeyi zaman gösterecek. Ben de çok umutluyum ama temkinli yaklaşmaya çalışıyorum çünkü bu tarz şeylerinin sonunun iyi bitmediğini çok gördüm bu ülkede.
Bir de Fatih Terim'in o ele avuca sığmaz halleri, sanki heyecanını yitirmiş görüntüsü de beni biraz endişelendiriyor açıkcası.
Amrabat konusunda da ben hala çok yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Biraz takım olarak toparlandığımızda Amrabat'ın nimetlerinden yararlanabileceğimizi düşünüyorum.