PDA

View Full Version : Galatasaray - Orduspor | STSL 23. Hafta

Pages : 1 [2]

LaigLeNoiR
26.Şubat.2013, 01:29
@alican

Fakat şöyle bir şey var mesela oyuncu topu eliyle engellemesine rağmen gol oluyorsa gol veriliyor diye biliyorum oyuncu da cezalandırılıyor tabi.

Eğer düdük çalıp oyun durduysa gol verilmez penaltı olur ve kart verilecekse verilir. Ancak düdük çalmaz posizyon avantaja bırakılırsa gol olur kart verilmez.

Alicanfmfan
26.Şubat.2013, 01:30
@alican

Fakat şöyle bir şey var mesela oyuncu topu eliyle engellemesine rağmen gol oluyorsa gol veriliyor diye biliyorum oyuncu da cezalandırılıyor tabi.

Tam olarak emin değilim bende işte almanya Ligindeki bir maç aklıma geldi Robben'di sanırsam. Boş kaleye atıyor ancak penaltı vermiş, penaltı kullanılıyor.

europeanconquer
26.Şubat.2013, 01:31
http://i.imgur.com/UneY4sg.png

http://img688.imageshack.us/img688/3080/ed890cab38e44fa7a74ee8d.png

İşte bunu seviyorum :) Bir de ESPN kanalında yayınlandı maç.

Lucas Neill
26.Şubat.2013, 01:32
Burak yine şovunu yaptı :(

Son 2 3 mactir evimizde oynadigimiz maclarda garip bi sekilde her hareketimize faul caliniyor mücadele etmemize izin verilmiyor. Drogbaya yapilan penaltinin verilmemesinin izahi yok.

Ilk yarida hakemin görevi ikinci yarida da devam etti ama aslan parcalari 4 tane yapistirdi kaleye.

Önder HOCA
Eğer düdük çalıp oyun durduysa gol verilmez penaltı olur ve kart verilecekse verilir. Ancak düdük çalmaz posizyon avantaja bırakılırsa gol olur kart verilmez.
2.sindede gol olduktan sonra kart verilebilir mesela ortasahada hızlı bir atağı kesmemek için hakem avantaj oynattı oyun durduğu yerde geriye dönüp kartını çıkartabiliyor aynı avantaj kuralları sizin dediğiniz içinde geçerli

C h A o S
http://i.imgur.com/aV4HOF4.jpg

Dedim zaten sıcağı sıcağına ofsayt gibi duruyordu...

Bugün belli olduki Hamit bu takımın kanatlarında oynayamaz.Takımı bozuyor.Drogba maç içinde zaten hızlı ol diye uyarmıştı.Artık kulübeye gitmeli.Sabri-Eboue yapsın Terim o kanatı daha çok işler.

mpaker66
26.Şubat.2013, 01:37
Burak çok geliştirdi kendini.

mpaker66
26.Şubat.2013, 01:38
Ofsayt diyenler olmus ofsayt degilmis bosuna her mac sonunda o sarki calinmiyor Arenada ;)
.

İşte bu süperdi :D

LaigLeNoiR
26.Şubat.2013, 01:41
2.sindede gol olduktan sonra kart verilebilir mesela ortasahada hızlı bir atağı kesmemek için hakem avantaj oynattı oyun durduğu yerde geriye dönüp kartını çıkartabiliyor aynı avantaj kuralları sizin dediğiniz içinde geçerli

Bu tarz bir kaç posizyon hatırlıyorum çizgide topa elle dokunup yine de gol olan hiçbir posizyonda kart çıktığını hatırlamıyorum.

Börk
26.Şubat.2013, 01:42
Uruguay - Gana maçında olmuştu sanırım en son penaltı da kaçmıştı galiba.

Börk
26.Şubat.2013, 01:43
Bir de arkadaşlar yazmadan Burak bu maçta da kendini yere attığı bir pozisyon var diğer arkadaşlar yazmadan yazayım bu güzel galibiyet lekelenmesin :)

europeanconquer
26.Şubat.2013, 01:46
Orada Ordusporlu oyuncunun sol dizi Burak'ın sağ ayağına çarpıyor,sağ ayağı da aldığı darbe ile sol ayağına çarpıyor ve Burak takılıp yere düşüyor.

Alicanfmfan
26.Şubat.2013, 01:46
Bir de arkadaşlar yazmadan Burak bu maçta da kendini yere attığı bir pozisyon var diğer arkadaşlar yazmadan yazayım bu güzel galibiyet lekelenmesin :)

Dikkatli izlemelisin Berk. Çimleri takip et. Ordulu oyuncunun soldizi Burak'ın sağ ayağına geliyor ve oda dengesini kaybedip, kendi ayagına takılıyor.

Börk
26.Şubat.2013, 01:47
Defalarca izledim çok küçük bir müdahale var ama o hızla düşebilir tabi Burak.Ama ben faul olmadığını düşünüyorum,yanlış da düşünüyor olabilirim bir Galatasaraylı olarak yorumum bu şekilde.

mpaker66
26.Şubat.2013, 01:48
Malesef geç kaldın berk. yazıldı :D

C h A o S
26.Şubat.2013, 01:49
Bu arada "Muslera topu Hamit'e nişanlasa top direkten dönerdi"espiriside güzeldi:D

byariff
26.Şubat.2013, 01:49
https://pbs.twimg.com/media/BD-sMYtCYAEk_bS.jpg

muthis yakalamis seyirci.

https://pbs.twimg.com/media/BD-wICvCcAA7ioR.jpg:large

lionelforlan
26.Şubat.2013, 02:05
https://pbs.twimg.com/media/BD-sMYtCYAEk_bS.jpg

muthis yakalamis seyirci.

https://pbs.twimg.com/media/BD-wICvCcAA7ioR.jpg:large

Helal olsun Drogba ya yaptığı gençler için örnek bir davranış

C h A o S
26.Şubat.2013, 02:06
Abdürrahim Albayrak iyi kalp krizi geçirmedi.Bir ara Fatih hoca gollerden sonra onu üstünden atmak için uğraşıyordu.:)

lionelforlan
26.Şubat.2013, 02:10
Abdürrahim Albayrak iyi kalp krizi geçirmedi.Bir ara Fatih hoca gollerden sonra onu üstünden atmak için uğraşıyordu.:)

Fatih hoca Abdurrahim Albayraktan kurtulmaya uğraşırken sevinemedi bile :)

europeanconquer
26.Şubat.2013, 02:11
Nedense haftalardır bu maçı bekliyorum ve bir kaç haftadır takip ediyorum Orduspor'u,izlediğim kadarı ile iyi bir oyun ortaya koyamıyorlar,Kayseri maçında 4-0,5-0 bitecek maç şanslarına 0-0 bitti.Kazanacağımızı düşünüyorum,Sneijder siftah yapar.

Tutturdum sonunda Beşiktaş maçından beridir siftah yapar diyorum :n:

furkan58
26.Şubat.2013, 02:15
Koymuştum buraya piero ile ilgili gerçekleri geçen maç konusunda takılmamak lazım o yüzden.

Ahanda http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2422611&postcount=216 burada mevcut. Hadi yazıyı yazan Fenerli dediniz Erman Toroğlu'na da mı Fenerli diceksiniz :)

Uchiha Itachi
26.Şubat.2013, 02:21
Milimetrik falan degil net ofsayt sonrasi gol atip.attıkları gol sonrası yapılan santranin donisundeki pozisyonda penaltıyi vermedi diye söylenenlere bak:)

Ülkedeki en hos durus galatasaraylı duruşudur.

http://d1302.hizliresim.com/16/t/khwjx.jpg

furkan58
26.Şubat.2013, 02:23
Zaten dikkatli bakarsanız siyah çizgilerde Sneijder'in kolunun bir kısmı dışarıda kalıyor. Aynı Erman Toroğlu'nun dediği gibi içeri mi sokiyim dışarda mı kalsın hesabı :)

OrcunFB
26.Şubat.2013, 02:28
Kolun önde olması önemli değil ayaklara bakılıyor diye biliyorum ben.

Corpus
Zaten dikkatli bakarsanız siyah çizgilerde Sneijder'in kolunun bir kısmı dışarıda kalıyor. Aynı Erman Toroğlu'nun dediği gibi içeri mi sokiyim dışarda mı kalsın hesabı :)

Kolun olduğu yer önemli değil. Ofsayt olması için, topa vurabileceğin uzuvların kale alınıyor.

Ayrıca verdiğin o yazı, bir Fener taraftarı tarafından subjektif olarak yazılmış. Bunu kendi de blogunda söylüyor. Daha objektif yazılar koyarsa bizi ikna etmen daha kolay olur.

zeck17

Kamera açısından öyle görünüyor o elin açık olması tam dik bakarsanız öyle olmadığını görürsünüz

Bu arada piero sistemine laf etmeye gerek yok nasıl peste hakem ofsayt deyince itiraz edilmiyorsa da pieroda da aynı şey geçerlidir

erdem344
26.Şubat.2013, 02:32
Geçen bizim pozisyona da gol demişti bu arkadaş .

erdem344
26.Şubat.2013, 02:33
arkadaş derken pieroyu kastettim.

ForsakeN
26.Şubat.2013, 02:34
Yalnız GS'yi FB'yi bir kenara bırakarak konuşuyorum, o piero görüntüsü bana pek gerçekçi gelmiyor. Sanki o çizginin en yakın noktası daha sağda olmalı gibi geliyor gözüme. Perspektif açıdan bakarsak en uzak bölgedeki çimlerin oranıyla en yakındakilerin oranı aynı değil gibi.

Neyse bu golden ayrı olarak yorum yapmak gerekirse Galatasaray oyunuyla hakederek kazandı. Artık Anadolu takımlarının öne geçince 10 kişiyle defans yapma huyundan vazgeçmesi gerekiyor. Bu sene daha da ortaya çıktıki beceremiyorlar, dün de gördük

LaigLeNoiR
26.Şubat.2013, 02:39
Piero'da birşey dikkatimi çekti resmi büyütünce farkettim de. G.Saray'lı oyuncunun ayağından çekilen çizgi doğru ise neden aynısı Orduspor oyuncu içinde geçerli değil.

Birisinde kolunu uzattığı son noktadan çizilmiş diğerinde ise ayağından çizilmiş. Mantıksız bir çizim.

Öte yandan G.Saray'I tebrik etmek lazım 2-0'dan maçı aldılar.

ShevAnil
26.Şubat.2013, 02:44
Ordulu oyuncunun çizgisi omzundan çizilmiş, çünkü omuz oyun kuralları içerisinde nizami bir uzuv, Hakan Balta'nın ise vucudu dik; ayak, bel, omuz hepsi aynı hizada. Pieroda ben bir yanlışlık olduğunu bu yüzden düşünmüyorum.

ThersoN
26.Şubat.2013, 02:44
Fatih Terim neden basın toplantısı yapmadı ?

atıldığı zaman yapamıyor zaten yasak. Geçen süper finalde atıldığı zamanda Hasan Şaş çıkmıştı. Eğer Ümit Davala konuşmadıysa para cezası gelir.

Ayrıca senin bu anti Fatih Terim tutumun nedir kardeşim? Galatasaray konularına yazacaksan komplekslerini bırak öyle gel. Attığın mesajları takip ettim bir kaç sayfadır sadece ortamı geriyorsun.

uAburak89
26.Şubat.2013, 02:50
http://i.tmgrup.com.tr/ftm/galeri/galatasaray/fatih-terim-ve-hasan-sas-tribune-gonderildi/show_thumbnail_1.jpg

Mamadou
26.Şubat.2013, 03:30
Siz de biraz abartıyorsunuz hiç kusura bakma. Binya'nın atıldığı pozisyona kimse ağır demedi Beşitaşlılardan, aynısını Gökhan Süzen Hamit'e yaptı kart bile çıkmadı.

Binya'nın atıldığı pozisyon için sana katılıyorum. Ağır bir karardı. Daha sert girilen pozisyonlara sarı bile çıkmıyor maçlarda. Sırta basmalara falan. Yalnız Antep'in golünü atan zenci Veli'nin suratına dirseği geçirdi. Mutlaka atılması gerekiyordu oyundan onuda yazsaydın keşke. Süzen'in pozisyonunu ise hatırlamıyorum. Dediğin gibi kırmızılık bir pozisyon ise baya baya tartışılırdı o pozisyon hayret hiç tartışılmamıştı.

Her neyse Galatasaray'ı tebrik ederim. Muhteşem bir geriş dönüş olmuş.

Bordo61Mavi
26.Şubat.2013, 07:27
4 2 bitecek mac. Şınayder 1 gol daha atacak.

Skoru bilmissin :)

fornezzi bugun iyi gununde.

Nazar ettin :D

davidvilla
26.Şubat.2013, 10:20
Helal olsun. Takım ruhu, sinerji mükemmeldi.
Yalnız bu gaz futbolu iyi güzel de maçın başından bu kaliteli ayaklarla kontrolu saglamamız gerekirdi.
Yine de harika bir akşam yaşattılar teşekkürler çocuklar..

byariff
26.Şubat.2013, 15:25
selcugun golu tribun cekimi

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ft7GdeWJzbw

europeanconquer
26.Şubat.2013, 15:30
Sneijder

Bu da Sneijder'in müthiş golünün tribün çekimi.

Nedvedmania
26.Şubat.2013, 16:44
Efsane olacak bir macti. Gecen sene 2 0 geriden gelip 4 2 yendigimiz Samsunspor maci gibi bu sene sampiyonlugumuzda da ligin en onemli, en unutulmayan maci bu olucak.

ForsakeN
26.Şubat.2013, 16:57
Galatasaray ,Fatih Terim'in 2008 yilindaki Milli takiminin kopyasiydi dun. Bazen Fatih Terim'in motivasyon ve sinerji yaratmaktan baska onemli ozelligi olmadigini dusunuyorum.

William Rookwood
26.Şubat.2013, 18:50
Milli takım yine öyle olsa iyi. Hem taktik konusunda hem motivasyon konusunda yerlerde sürünüyor malesef..

furkan58
26.Şubat.2013, 19:04
Ayrıca verdiğin o yazı, bir Fener taraftarı tarafından subjektif olarak yazılmış. Bunu kendi de blogunda söylüyor. Daha objektif yazılar koyarsa bizi ikna etmen daha kolay olur.

Mesajımda yazının zaten Fener taraftarı tarafından yazıldığını söylemiştim. Ona inanmazsınız diye Erman Toroğlu videosu koydum. Yapabileceğim bir şey yok. Pierolar size göre doğrudur bilemem ben sadece kendimce artık kendi takımım lehine de olsa pieroları dikkate almıyacağımı dile getirmek istedim.

uAburak89
26.Şubat.2013, 19:14
Galatasaray ,Fatih Terim'in 2008 yilindaki Milli takiminin kopyasiydi dun. Bazen Fatih Terim'in motivasyon ve sinerji yaratmaktan baska onemli ozelligi olmadigini dusunuyorum.

Ankaragücü, Göztepe, Türkiye U-21, Türkiye Milli Takımı, Galatasaray, Fiorentina, Milan..

Akdeniz oyunları, 1991 finalist, 1993 şampiyon. Avrupa Şampiyonası yarı finali 2008. Uefa Kupası, 5 Lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 3 Türkiye Süper Kupası, İtalya Kupası, İtalya'da devlet nişanı.

Bunlar için motivasyon ve sinerji yaratmak yeterli olmaz bence. Ülkenin en kariyerli ve en başarılı teknik direktörlerinden bir tanesi Fatih Terim ki bana göre en iyisi. Kariyerinde başarısızlıklar da var tabii ama örneğin herkesin ilk aklına gelen Milan macerası gibi. Başarısız olabilmek için önce gidebilmenin gerektiği Milan. :)

Fatih Terim'in tarzı farklıdır, Galatasaray'lılara sempatik, diğer takım taraftarlarına antipatik gelir. Transferlerde pek başarılı değildir, inatları, kaprisleri, hataları, egosu fazla ön plana çıkar bazen ama bugüne kadar yaptıkları da ortada. Sen yine iyi yazmışsın motivasyon ve sinerji yaratmak diye, çoğuna göre Fatih Terim sadece gazcı. Bu kadar kolay değerlendirmek.

erdem344
26.Şubat.2013, 19:41
http://d1302.hizliresim.com/16/u/kjjwu.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Bu konuda daha net bilgisi olan var mı ?

uAburak89
26.Şubat.2013, 19:49
Kural yeterince net zaten. Hocaya buradan da ceza gelecektir. Mühim olan hakemin raporu, sonuçta söz konusu biz olduğumuzda geçerli olan hakem raporu. Hakaret etmiştir diye yazarsa raporuna, hakaret, kural ihlali ve ertelenen 2 maçlık ceza ile en az 5 maç ceza gelebilir. O da çok iyi savunma yaparsak, sezonu bile kapattırırlarsa hocaya şaşırmam. Melo olayındaki haksızlıktan sonra herşeyi bekliyorum.

europeanconquer
26.Şubat.2013, 20:12
Tribüne gönderilen adam için geçerli değil o kural.

Nocna Mora
26.Şubat.2013, 20:21
Hak mahrumiyeti ya da maç cezası olan için diyor.

sui generis
26.Şubat.2013, 21:11
Ertelenen cezasında bir daha tekrarlarsa 2 katı ceza alır falan gibi bir şey vardı. bu durumla falan hiç alakası var mı ?

uAburak89
26.Şubat.2013, 21:14
Ertelenen cezasında bir daha tekrarlarsa 2 katı ceza alır falan gibi bir şey vardı. bu durumla falan hiç alakası var mı ?

MADDE 105 - YAPTIRIMIN ERTELENMESİ
( 1 ) Aşağıda belirtilenler haricindeki disiplin yaptırımları ertelenebilir:
a) uyarı,
b) kınama,
c) hak mahrumiyeti.
( 2 ) Yaptırımın uygulanması en az bir yıl en fazla beş yıl süreyle ertelenebilir. İstisnai durumlarda bu sürenin uzatılması veya ilgili kişinin TFF yetki alanından çıkması halinde yaptırımın ertelenmesi mümkündür.
( 3 ) Erteleme süresi içerisinde, ihlalin tekerrürü halinde, yetkili kurul, kural olarak, asıl yaptırımın uygulanmasına hükmeder. Bu yaptırıma ikinci ihlal için öngörülen yaptırım eklenir.

2 katı olayı şehir efsanesi gibi duruyor. Ertelemenin gündeme gelmeme ihtimali de vardı, hakaret yazılmasaydı rapora farklı cezalar olacak, erteleme eklenmeyecekti ama hakem bana hakaret etti demiş galiba.

erdem344
26.Şubat.2013, 21:15
En az 8 maç diyorlar bakalım .

sui generis
26.Şubat.2013, 21:17
@uAburak89

Teşekkürler bilgi için. bence de iki katı olayı falan şehir efsanesi gibi.

8 maç imkansız. 4-5 maç en fazla olur bence.

erdem344
26.Şubat.2013, 21:19
Hakaret varmıs ek olarak ertelenen ceza

Homer J.S
26.Şubat.2013, 21:21
Keşke hakemin suratına tükürseydi inip, onun cezası daha az :D

erdem344
Fırat Günayer @firatgunayer 5 dakika 1)PFDK olayda 'Hakaret var' der ise,Terim,
4maç tedbire uymama (taktik verme) +
3maç hakaret + 2 maç ertelenen ceza
=9maç ceza alacak. SPORX

Fırat Günayer @firatgunayer 4 dakika 2) PFDK 'hakaret yok' der ise Terim, 4 maç
idari tedbire uymama (taktik verme) + 2
maç sportmenliğe aykırı hareket = 6 maç
ceza alacak SPORX

uAburak89
Hakaret varmıs ek olarak ertelenen ceza

Hakaret + erteleme ile 8-9 olması çok zor. Tahir Kum karıştırdı ortalığı idari tedbir maddesine dayandırıyor iddiasını, senin eklediğin madde 83 mü geçerli yoksa Tahir Kum'un söylediği mi geçerli olacak karar çıkınca görülecek artık. Tabii bir gerçek var, tahkim kurulu kararından sonra nihai ceza belli olunca oluşacak gündem belli. Bir taraf az, diğer taraf çok veya adalet yerini buldu diyecek..

byariff
26.Şubat.2013, 21:22
hakaret yok ki , kabadayi hakem cik 2. yaridada kotu yonet dedi ben hakaret goremedim goren varsa beni aydinlatsin biri.

europeanconquer
26.Şubat.2013, 21:29
Sporx'e pek güvenmeyin dedim.Çok yanıldılar bir çok konuda ancak doğruda çıkabilir 8-9 maç olursa şaşırmam.

barahir
26.Şubat.2013, 21:30
Hakem hakaret olarak işlemiş olabilir cezasını ama asıl ceza alacağı nokta, Tribüne gönderildikten sonra oyun müdahale etmesi ki bu yasak.

https://pbs.twimg.com/media/BECr-0oCQAAzT4W.jpg

Bu müdahale + hakemin raporu + ertelenen ceza 8-9 maç gibi bi rakam telaffuz ediliyor..

europeanconquer
26.Şubat.2013, 21:40
11 maç versinler,sezonu kapatsın ha 8-9 ha 11 zaten 8-9 hafta gidecek olan takım 11 hafta da gider.

Nocna Mora
26.Şubat.2013, 21:44
Taktik verebiliyor olması lazımtribüne gönderilen hocanın. Sacmalamayın arkadaslar. Basın yine yıpratmaya çalışıyor.

europeanconquer
26.Şubat.2013, 21:45
Daha önce hiç bir teknik adamın almadığı bir ceza gelebilirmiş.

barahir
26.Şubat.2013, 21:49
Taktik verebiliyor olması lazımtribüne gönderilen hocanın. Sacmalamayın arkadaslar. Basın yine yıpratmaya çalışıyor.

Kuralları basın değil TFF koyuyor.

William Rookwood
26.Şubat.2013, 21:50
Amatör lig teknik direktörü değil herhalde öyle bir kural varsa bunu herkesden önce Fatih Terim'in bilmesi gerek.

furkan58
26.Şubat.2013, 21:57
Amatör lig teknik direktörü değil herhalde öyle bir kural varsa bunu herkesden önce Fatih Terim'in bilmesi gerek.

Demek ki bilmiyormuş ya da o an işine gelmemiş. Zaten arkadan müdahale ettikten sonra tribüne gönderme işinin espirisi kalmıyor ki. Ha tribünden yönlendirmişsin ha kulübenin önünden.

uAburak89
26.Şubat.2013, 21:59
http://d1302.hizliresim.com/16/u/kjjwu.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Bu konuda daha net bilgisi olan var mı ?

Biraz araştırdım, bu resimde eklenen eski talimatname.

Yenisi;

https://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Fwww.tff.org%2FResources%2F TFF%2FDocuments%2F000013%2FTFF%2FTALIMATLAR%2FFutb ol-Disiplin-Talimati.pdf

Sporx yani Tahir Kum haberi doğru. En kötü 9 maç ceza gelecekmiş gibi duruyor. Maça müdahalenin yasak olması mantıklı olandır, atılmasının bir esprisi kalmıyor öteki türlü. Hatta avantaj bile oluyor sahayı daha iyi gördüğü için. Hoca burada hatalı, o anki heyecan ve stresten dolayı kendisini suçlayamam ama.

William Rookwood
26.Şubat.2013, 22:07
Avantaj oluyorsa Alex Ferguson her maç avantajlı oluyor o zaman

uAburak89
26.Şubat.2013, 22:09
Avantaj oluyorsa Alex Ferguson her maç avantajlı oluyor o zaman

İyi de adamların stadı öyle. :) Misafir takım yedek kulübesi de aynı değil mi ?

William Rookwood
26.Şubat.2013, 22:10
İyi de adamların stadı öyle. :) Misafir takım yedek kulübesi de aynı değil mi ?

O zaman avantajlı bir stad yapmışlar her iki takım için bencede mantıklı olan yüksekte oturup izlemek :)

europeanconquer
26.Şubat.2013, 22:16
Bir günümüz sakin geçmiyor arkadaş.

Flawless Victory
26.Şubat.2013, 22:33
Terim'in ceza alması bir şeyi değiştirmez. Her türlü şampiyonuz. Kimse bundan beklentiye girmesin. Okuduğum yorumlarda fazla miktarda beklenti var. Tribünden de her teknik adam taktik vermiştir, verecektir. Dünyanın her yerinde böyledir. Böyle kurallar uygulanırsa sadece Fatih Terim'e özel uygulanmış olacak. Eski köye yeni adet getirmeyelim.

furkan58
26.Şubat.2013, 22:47
Terim'in ceza alması bir şeyi değiştirmez. Her türlü şampiyonuz. Kimse bundan beklentiye girmesin. Okuduğum yorumlarda fazla miktarda beklenti var. Tribünden de her teknik adam taktik vermiştir, verecektir. Dünyanın her yerinde böyledir. Böyle kurallar uygulanırsa sadece Fatih Terim'e özel uygulanmış olacak. Eski köye yeni adet getirmeyelim.

O zaman tribüne yollama cezası kalksın boşu boşuna tribüne yollanıyor yani TDler. Eski köye yeni adet getirmek bunu cezasız bırakmak olur.

europeanconquer
26.Şubat.2013, 22:51
Versinler en büyük cezayı,bu sadece bizi birbirimize sıkıca bağlar,Fatih Terim'in kendisinin olmaması onun mücadele ruhu ve hırsının olmayacağı anlamına gelmez.

Börk
26.Şubat.2013, 22:58
Aynen öyle yine şampiyon Galatasaray olacaktır,hoca için oynanır gerekirse :)

I3esiktas
26.Şubat.2013, 23:03

Daha neler uygulandı da renkli medyamız çok fazla üstünde durmuyor nedense.

zeck17
26.Şubat.2013, 23:27
Dünyada ne örnekleri var tribünden taktik verme konusunda büyük ihtimalle ceza gelirse fatih terim ister telefondan ya da bağırarak en kötü taraftara söyler onlar bağırarak söyler olur böyle şeyler bence 4 maç ceza gelir itirazla yine 2 maça inebilir gibi 2si bu sene 2si tekrarında

byariff
27.Şubat.2013, 01:25
ceza verirler umarim fatih terime.

Alicanfmfan
27.Şubat.2013, 02:07
Sen maçı katledip bir sürü eyyam yapmışsın ilk yarıda. Muhtemelen karşı tarafın haklı tepkisine karşılık olarak tribüne yollamışsın. Sonra tutupta kurala uyacaklar, yok taktik veremez, yok öyle bir dünya.

himone
27.Şubat.2013, 12:55
Dünyada ne örnekleri var tribünden taktik verme konusunda büyük ihtimalle ceza gelirse fatih terim ister telefondan ya da bağırarak en kötü taraftara söyler onlar bağırarak söyler olur böyle şeyler bence 4 maç ceza gelir itirazla yine 2 maça inebilir gibi 2si bu sene 2si tekrarında

Geçen seneden ertelenen cezası olduğu için indirim söz konusu olmuyormuş. Disiplin kurallarında böyle bir durum var. Ve zaten ertelenmiş bir ceza olduğu için tekrar ertelenme gibi bir durum da yok.

uAburak89
27.Şubat.2013, 13:52
Hakem raporu çıkmış ortaya;

https://pbs.twimg.com/media/BEGK9UUCUAEADGj.jpg:large

Bu rapordan hakaret diye ceza vermeleri komedi olur. Sportmenlik Dışı davranıştan ceza gelir, bu durumda aynı hareketin tekrarı olmayacağı için erteleme cezasını ekleyemezler.

Tabii bu yazdıklarım bizim için geçerli olur mu orasından şüpheliyim, elbette bir ceza gelmeli, kural dışı hareketler ve söylemler cezasız kalmamalı ama adaletin yerini bulamadığı bir durum var ortada, geçmiş örnekler bunu gösteriyor.

Fenerbahçe'liler alınmasın, vereceğim örnek tamamen TFF'nin tutumu ile ilgili olacak;

https://pbs.twimg.com/media/BEGdcqGCAAAM4oP.jpg:large

Hatırlarsınız bu maçta sahaya da girip hakemle konuşmuştu Aykut Kocaman, kırmızı kart haksızdı ve tepki vermekte haklıydı belki ama sonuçta bu da kural dışıydı ve sonrasında yaptığı açıklamalar ile birlikte 1 maç ceza aldı o da paraya çevrildi zaten.

Ben demiyorum ki Fatih Terim'e de para cezası verilsin, muhakkak men cezası gelmeli, ne imtiyaz istiyorum ne de haksızlık. İnşallah Melo olayındaki gibi saçmalamaz PFDK ve Tahkim.

byariff
27.Şubat.2013, 14:11
yani en fazla para cezasi verilir. ama ben ceza verilmesinden yanayim 2-3 maç :)

himone
27.Şubat.2013, 14:18
Hakem raporu çıkmış ortaya;

https://pbs.twimg.com/media/BEGK9UUCUAEADGj.jpg:large (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=https%3A%2F%2Fpbs.twimg.com%2Fm edia%2FBEGK9UUCUAEADGj.jpg%3Alarge)

Bu rapordan hakaret diye ceza vermeleri komedi olur. Sportmenlik Dışı davranıştan ceza gelir, bu durumda aynı hareketin tekrarı olmayacağı için erteleme cezasını ekleyemezler.

Tabii bu yazdıklarım bizim için geçerli olur mu orasından şüpheliyim, elbette bir ceza gelmeli, kural dışı hareketler ve söylemler cezasız kalmamalı ama adaletin yerini bulamadığı bir durum var ortada, geçmiş örnekler bunu gösteriyor.

Fenerbahçe'liler alınmasın, vereceğim örnek tamamen TFF'nin tutumu ile ilgili olacak;

https://pbs.twimg.com/media/BEGdcqGCAAAM4oP.jpg:large (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=https%3A%2F%2Fpbs.twimg.com%2Fm edia%2FBEGdcqGCAAAM4oP.jpg%3Alarge)

Hatırlarsınız bu maçta sahaya da girip hakemle konuşmuştu Aykut Kocaman, kırmızı kart haksızdı ve tepki vermekte haklıydı belki ama sonuçta bu da kural dışıydı ve sonrasında yaptığı açıklamalar ile birlikte 1 maç ceza aldı o da paraya çevrildi zaten.

Ben demiyorum ki Fatih Terim'e de para cezası verilsin, muhakkak men cezası gelmeli, ne imtiyaz istiyorum ne de haksızlık. İnşallah Melo olayındaki gibi saçmalamaz PFDK ve Tahkim.

Açıkçası hiçbir karar beni şaşırtmaz ve her kararı eleştirecek birisi mutlak çıkacaktır. Son iki federasyonun aldığı saçma kararlar ortadayken mantıklı birşey beklemek zor geliyor bana. 2 yıldır MHK, Tahkim ve PFDK inanılmaz kötü uygulamalar sergiliyor. Her türlü karara hazırlıklı olmak lazım.

Aykut konusunu da ben şöyle birşeye benzetiyorum; maç içerisinde bir hakem bariz bir penaltıyı vermez sonra da çok büyük hata yaptığını anlar, ondan sonra da hatasını telafi etmek için saçma bir penaltı verir. İşte durum buna çok benziyor, sıvama işi gibi.

uAburak89
27.Şubat.2013, 14:24
Açıkçası hiçbir karar beni şaşırtmaz ve her kararı eleştirecek birisi mutlak çıkacaktır. Son iki federasyonun aldığı saçma kararlar ortadayken mantıklı birşey beklemek zor geliyor bana. 2 yıldır MHK, Tahkim ve PFDK inanılmaz kötü uygulamalar sergiliyor. Her türlü karara hazırlıklı olmak lazım.

Aykut konusunu da ben şöyle birşeye benzetiyorum; maç içerisinde bir hakem bariz bir penaltıyı vermez sonra da çok büyük hata yaptığını anlar, ondan sonra da hatasını telafi etmek için saçma bir penaltı verir. İşte durum buna çok benziyor, sıvama işi gibi.

Katılıyorum, Tahkim'in kararından sonra ya Galatasaray'lılar isyan edecek ya da diğer takım taraftarları bu zaten her konuda aynı oluyor, başka takım olduğunda da değişmiyor yani ama bu adalet sağlansa da aynı olacak çünkü herkesin ayrı da bir adalet anlayışı var kendine göre, kendine olunca ceza olmasın başkasına olunca 3'er 5'er verilsin demek en kolayı, kurallardan bile habersiz olanlar yorum yapabiliyor. :)

barahir
27.Şubat.2013, 14:50
İyi de Aykut Kocaman o maçta tribüne yollanmadı ki? Maç sonu açıklamalarından sonra Sportmenliğe aykırı söylemden dolayı 1 maç ceza aldı.

uAburak89
27.Şubat.2013, 14:57
Hakemin yüzüne söylemekle, basın toplantısında söylemek arasındaki fark ne ? İçerik de benziyor.

Yazdıklarım çok açıktı bence.. Ayrıca yollanmalıydı ama hakem Caner'de yaptığı hatadan dolayı yollayamadı, normal şartlarda sahaya girersen tribüne yollanırsın. Orada eyyam vardı ama asıl konu o değil.

Fatih Terim Sportmenlik dışı davranış 1 maç, tedbire uymama 4 maç, Hasan Şaş aynı şekilde, Ümit Davala da tedbirden dolayı 4 maç ceza almalı. PFDK bu cezaları verirse kulüp itiraz bile etmemelidir.

barahir
27.Şubat.2013, 15:01
Orada hakemin yüzüne "Bize oyun oynanıyor" demesi ne derece mantıklı olurdu ki? Ki Fatih Terim'in durumuyla benzerlik taşımıyor bence. Fatih Terim tedbirliyken tedbire uymadı. Ancak Kocaman'ın olayında böyle bir durum yok.

Ha tribüne yollasaydı, sonra o da sahaya girseydi maçtan sonra vs eyvallah dediğiniz olurdu. Lakin elma ile armutu toplamaya çalışmışsın gibi geldi bana.

europeanconquer
27.Şubat.2013, 15:03
Adam diyor ki ''İkisi de sportmenlik dışı hareket,Aykut Kocaman sözleri yüzünden 1 maç aldı,Fatih Terim'de 1 maç almalı''

İdari tedbir'e uymamasının cezası ayrı.

uAburak89
27.Şubat.2013, 15:06
Orada hakemin yüzüne "Bize oyun oynanıyor" demesi ne derece mantıklı olurdu ki? Ki Fatih Terim'in durumuyla benzerlik taşımıyor bence. Fatih Terim tedbirliyken tedbire uymadı. Ancak Kocaman'ın olayında böyle bir durum yok.

Ha tribüne yollasaydı, sonra o da sahaya girseydi maçtan sonra vs eyvallah dediğiniz olurdu. Lakin elma ile armutu toplamaya çalışmışsın gibi geldi bana.

Sadece bunu mu demiş ? Bence sen eklediğim 2. resme bir daha göz at.

Tedbir cezası almasın demiyorum ki zaten. Bana da sen Aykut Kocaman lafını görünce bir hışımla yazmışsın gibi geldi.

barahir
27.Şubat.2013, 15:09
Tamam, aslında ikimiz de aynı şeyleri söylüyoruz. Sahaya girmiş yazınca ben sanki ona da tedbire uymadan ceza verilsin demişsin gibi geldi.

uAburak89
27.Şubat.2013, 15:16
Tamam, aslında ikimiz de aynı şeyleri söylüyoruz. Sahaya girmiş yazınca ben sanki ona da tedbire uymadan ceza verilsin demişsin gibi geldi.

Ben sadece tribüne yollanmalıydı diyorum, tedbiri karıştırmıyorum ona. Orada bir anlam karmaşası yaratmış olabilirim, Aykut Kocaman'ın cezasıyla bir sorunum da yok zaten, sadece en yakın örnek bu, açıklamaları ben benzettim, hakaretten değil, sportmenlik dışı davranıştan ceza almalı Fatih Terim diyorum + tedbir uymama zaten. İddaa mantığıyla bakarsak kuponumuzda tedbir banko oluyor. :D

europeanconquer
27.Şubat.2013, 16:23
http://i.imgur.com/pSqs64l.png

Raporun detayları;

http://www.fanatik.com.tr/files/isteobelge.pdf

Hakaret 3+2 maç,sportmenliğe aykırı hareket 1 maç,tehdit 2 maç,tedbire uymaması 4 maç dersek,Fatih Hoca sezonu kapattı geçmiş olsun :)

davidvilla
27.Şubat.2013, 16:25
Ünal Aysal'a kapalı kapılar ardında federasyon baskanıyla toplantı yapmasını öneriyorum.
Bazılarından örnek almamız lazım.

uAburak89
27.Şubat.2013, 16:33
Bu raporun nasıl sızdığı ayrı bir merak konusu olmakla birlikte, ilk bakışta göze çarpan bir çelişki var. Fatih Terim için 5 defa iletişim demişler, Ümit Davala ve Hasan Şaş için 3'er kez denilmiş. 3+3 ne zamandır 5 yapıyor ? :)

europeanconquer
27.Şubat.2013, 16:38
Ayrıntılı olarak bir tek bu var zaten yarın açıklanır cezalar.

Keşke dövseymiş hakemi hemen hemen aynı olurdu cezası.12 olacağına 15-20 olurdu benim için pek bir fark yaratmazdı.

davidvilla
27.Şubat.2013, 16:38
Bu raporun nasıl sızdığı ayrı bir merak konusu olmakla birlikte, ilk bakışta göze çarpan bir çelişki var. Fatih Terim için 5 defa iletişim demişler, Ümit Davala ve Hasan Şaş için 3'er kez denilmiş. 3+3 ne zamandır 5 yapıyor ? :)

Hiç şaşırmadım. İşte sözkonusu Gs oldu mu tutarlı olmaya gerek yok ki. Daya gitsin.

davidvilla
27.Şubat.2013, 16:39
Ayrıntılı olarak bir tek bu var zaten yarın açıklanır cezalar.

Keşke dövseymiş hakemi hemen hemen aynı olurdu cezası.12 olacağına 15-20 olurdu benim için pek bir fark yaratmazdı.

Dovmek olmaz. Tükürerek konuşabilirdi mesela.

William Rookwood
27.Şubat.2013, 17:49
Tehdit? Fatih hoca kimi tehdit etmiş?

europeanconquer
27.Şubat.2013, 17:50
''Size o raporu yazdırmayacağım''

Tehdit bu gibi gözüküyor :)

davidvilla
27.Şubat.2013, 17:53
''Size o raporu yazdırmayacağım''

Tehdit bu gibi gözüküyor :)

"O zevki tattırmayacagım" da demiş. Az bile söylemiş. Terim'in genelde bu tavırlarını sevmem ama helal olsun arkasındayız sonuna kadar bu konuda.

William Rookwood
27.Şubat.2013, 17:56
Bu tehdit mi şimdi :) Kariyerini düşünmüyorsa yazıpta o raporu verir TFF'ye.

nannar
27.Şubat.2013, 18:02
Şimdi arkadaşlar sapla samanı karıştırmamak lazım...

Tribüne gönderilen teknik patronun sahaya kesinlikle müdahale etmemesini gerektiriyor kural. telsiz-telefon vs falan hepsi yasak.Yani irtibata geçmesi yasak.bunun çözümü yok mu ?elbette var.Tribünden birini yanına çekip değişikliği söyler ve o da gidip kenardan bağırır. Fakat kuralın aslı dediğim gibi irtibata geçmesi yasak.. Bu konuda kural neyi gerektiriyorsa o ceza fazlasıyla(!) gelir Terim'e! malum bizim cezalarda indirimden ziyade bindirim söz konusu bu sezon :)

Gelelim asıl meseleye :) Bu işten ve işin heyecanının kaçmamasından ekmek yiyen bir kesim var.Yayıncı kuruluş ligde şampiyonun çok erken belli olmasını istemez ve bence baskıyı yapanlar da onlar. Yani Fenerbahçe yönetiminin federasyon basması,meireles'in cezasının inip, Melo'nun onanması falan hep bizim erken şampiyon olmamızı engellemeye yönelik hareketler bence. Ama bunun kaynagı Fenerbahçe yönetiminin Federasyonla olan yakın ilişkisidir ya da Federasyon yönetimi ile GS yönetimi arasındaki uzak ilişkidir demek bence yanlış olur.

Fatih Terim bu olaydan sonra 10 maç ceza da alabilir. Artık alınan ya da alınacak hiçbir kararda mantık ya da kural aramanın çok yanlış olduğunu 3 temmuz sonrası verilen kararlarda fazlasıyla gören bir toplum olarak bu hafta ve sonrasında verilecek cezaya şaşırmak son derece saçma geliyor bana Oyuncunun hakeme tükürdüğünü hakem 2 kere rapor ederken Federasyon kendi hakemine yalancı demedi mi? Yargı aksine karar verirken bizim malum kurulların verdiği kararlar da ortada... :) Spor taraftarı olarak bizi hala alıştıramadı mı bu Federasyon ve disiplin kurulu ? Ne mutlu bize ki böylesine marjinal (!) kararlar alabilen kurullarımız ve kurumlarımız var.

Biz hocasız da şampiyon oluruz ve geçmişte olduk da! İzleyip görelim bu Ali Cengiz oyunlarının sonunu....

William Rookwood
27.Şubat.2013, 18:08
Şu lig tv denilen üçkağıtçıların yayınından çekilipde kendi kanalımızda maçlarımızı versek ne güzel olurdu.

uAburak89
27.Şubat.2013, 18:16
@nannar

Hocasız şampiyon olduk lafı Kalli dönemi içinse, Cevat Güler gibi bir değere ayıp etmişsin.

nannar
27.Şubat.2013, 18:23
Cevat Güler'e lafımız yok ancak sonuçta idareten takımın başına geçtiği için Hocasız sayılırız. Sonuçta o mevkide birinin olması gerekliydi ve bu yükü de o yüklendi ve layığı ile yerine getirdi.