PDA

View Full Version : Beşiktaş - Fenerbahçe | STSL 24. Hafta

Pages : 1 [2]

footballer33
04.Mart.2013, 02:20
Abi senin avatarını yesinler ya harika olmuş . :n: Yazdığın gibi Trabzonspor maçını kazanırsak bu maçta alınan galibiyetinin önemi artacak. Trabzonspor ile oynayacağımız maç şampiyonluk açısından ya varız ya yokuz maçı olacak. Bu maçı kazandık takım,taraftar baya morallendi. Trabzonspor maçını kazanamazsak ilk iki için mücadelemize devam ederiz. Ama yok kazanırsak moraller iyice tavan yapar. O havayla iyice şampiyonluktan bahsedebiliriz artık. Şahsen şimdiye kadar şampiyonluk için fazla hatta hiç ümitli değildim ama durumlar değişebilir. Haftaya Beşiktaş sezonun maçını oynayacak. Aradaki 5 puanlık farkın büyütülmemesi lazım yeter ki gelecek hafta Trabzon deplasmanından üç puan ile dönülsün o moralle devamı gelir. Sakat oyuncularında geri döneceğini , birde Mamado'nun form tutacağını düşünürsek neden olmasın.
Senin avatarın üstüne tanımam. Yerli Gattuso! :icon_biggrin:

Sakatlar, verim sağlayabilecek şekilde dönerse; 'ilk 2 garanti, şampiyonluk neden olmasın' derim. Şu da var ki, en erken dönecek ismin bile önünde en az 2 hafta var sanırım. Necip ve Oğuzhan hariç, onlar zaten iyileşti.

LaigLeNoiR
04.Mart.2013, 02:25
Bu Olcay'ın pierosunu arıyordum sağolun eklemişsiniz. İnanılmaz gerçekten 92 metre depar az buz değil.

Börk
04.Mart.2013, 02:26
14.92 bana inanılmaz yüksek bir derece gibi geldi.

erdem344
04.Mart.2013, 02:26
Aykut Kocamanı dinliyorum gözlerim kapalı....

LaigLeNoiR
04.Mart.2013, 02:28
14.92 bana inanılmaz yüksek bir derece gibi geldi.

Usain Bolt 100 metreyi 9.58 ile koşuyor Olcay'da 14.94 saniyede 92 metre koşuyor.

Ki Olcay'ın koşusunu takip ederseniz arada duraksıyor bile :)

Börk
04.Mart.2013, 02:30
Onu diyorum bende o top sağ kanada gittiğinde 1 saniye falan duraksıyor ve maçın son dakikasında oluyor bu olay yürekten tebrik ediyorum.

anil luque
04.Mart.2013, 04:05
Olcay'ın yaptığı kesinlikle muazzam bir olay. O kadar tempolu geçen bir maçın uzatmalarının son saniyeleri. Bırakın sahadaki adamı , tribündekilerin bile saçını kaşımaya mecali kalmamışken sen çıkıp 92 metre depar atıyorsun. Emeğine yüreğine ayağına sağlık be OLCAY !

byariff
04.Mart.2013, 04:34
olcay"in gol sevinçi bana drogbayi hatirlatti :D

I3esiktas
04.Mart.2013, 06:48
Uzun zamandan sonra semti ilk defa bu kadar kalabalik gordum. nerdeyse butun illerden otobus gelmisti. maci semtde izleme ugruna gelenler bile vardi. Galibiyet gelmeseydi gercekten yazik olacakti. Tribunde oldugum icin mac hakkinda yorum yapamiyorum. Fenerin ilk golunde ofsayt yokmus ama galibiyet aldigimiz macta boyle bir seyin olmasi can sıkıcı.

davidvilla
04.Mart.2013, 10:51
Bence Yobo'nun eksikliği hissedildi sanki tandemde. 3 golde de stoper hataları var. Paylaşımda hata,ağır kalmak vs. gibi.

Bir de Olcay ta kale cizgisinden inançla rakip cezasahasına koşu yapıyor 10 tane fb'li futbolcudan bir tanesi de şu arkadaşı takip edeyim demiyor. İşte asıl sorun burada bence.

himone
04.Mart.2013, 11:06
Bence Yobo'nun eksikliği hissedildi sanki tandemde. 3 golde de stoper hataları var. Paylaşımda hata,ağır kalmak vs. gibi.

Bir de Olcay ta kale cizgisinden inançla rakip cezasahasına koşu yapıyor 10 tane fb'li futbolcudan bir tanesi de şu arkadaşı takip edeyim demiyor. İşte asıl sorun burada bence.

Kesinlikle Yobo'nun olmaması yüzünden oldu. Takımı oluştururken önce Sow ve Yobo'yu yazıp takımın geri kalanını seçmesi gerekirken en önemli pozisyondaki en önemli adamını kesmek niyedir. Yobo'nun ölüsü Egemen ve Bekir'den iyi oynar. 2. golde Bekir resmen Niang'ı bıraktı, 3. golde Egemen direk adamın önüne indirdi sonra da oyuncuyu indirmeyi akıl edemediler.

Ve Olcay'ın koşusunda 10 tane FB'liden bir tanesi koşmuyor demişsin, zaten bizim takımın sorunu sene başından beri bu. İnanmışlık ve azim yok, bu özelliklere sahip olsaydık zaten takım şu an GS ile kafa kafaya olurdu.

nannar
04.Mart.2013, 11:15
Tebrikler Beşiktaş....

Fenerbahçe'de kenar yönetiminin biri de çıkıp "şu fernandes'e bir oyuncu verelim de sahada sürekli yanında olup onu rahatsız etsin" demedi dün akşam. Adam maç boyu gayet rahat aldı verdi ve amiral gibi yönetti takımını...

davidvilla
04.Mart.2013, 11:18
Kesinlikle Yobo'nun olmaması yüzünden oldu. Takımı oluştururken önce Sow ve Yobo'yu yazıp takımın geri kalanını seçmesi gerekirken en önemli pozisyondaki en önemli adamını kesmek niyedir. Yobo'nun ölüsü Egemen ve Bekir'den iyi oynar. 2. golde Bekir resmen Niang'ı bıraktı, 3. golde Egemen direk adamın önüne indirdi sonra da oyuncuyu indirmeyi akıl edemediler.

Ve Olcay'ın koşusunda 10 tane FB'liden bir tanesi koşmuyor demişsin, zaten bizim takımın sorunu sene başından beri bu. İnanmışlık ve azim yok, bu özelliklere sahip olsaydık zaten takım şu an GS ile kafa kafaya olurdu.

Yobo defans kaptanlıgı yapabiliyor. O olsa bu paylaşımlar daha farklı olurdu. Özellikle Niang'ın golunde bariz bir pozisyon hatası ardından kademe hatası oluştu. Niang çok rahat attı. Yobo sadece sogukkanlı ve tecrubeli değil aynı zamanda cizgiyi yönlendirebilen bir stoper.

davidvilla
04.Mart.2013, 11:19
Tebrikler Beşiktaş....

Fenerbahçe'de kenar yönetiminin biri de çıkıp "şu fernandes'e bir oyuncu verelim de sahada sürekli yanında olup onu rahatsız etsin" demedi dün akşam. Adam maç boyu gayet rahat aldı verdi ve amiral gibi yönetti takımını...

Final maçında Xavi'nin Pirlo'nun peşine takılması gibi diyorsun abi :) Bizim takımlar yapmıyor öyle şeyler, ispanyollardan daha iyi bildiğimiz için futbolu..

sui generis
04.Mart.2013, 11:21
Tebrikler Beşiktaş....

Dedi. En basta meireles ile yapılmak istendi. Baktı olmuyor topal alındı. Ama o da durduramadı. Fernandes konusunda eleştirmek saçma. Adam durdurulmuyor.

himone
04.Mart.2013, 12:06
Dünkü maçı anlatırken şunu söylersek çok doğru bir analiz olur. BJK orta saha futbolcusu 90+3 te 80 metre depar atarken FB orta sahasından ilk yarım saatte bile 50 metre depar atabilecek bir oyuncu yok. BJK bizi resmen fizik gücü ile yendi. Takımda Emre 31, Merieles 30, Webo 31, Kuyt 32, Cristian 44 :), Egemen 30. Böyle yaşlı bir takımla BJK gibi koşan bir takıma karşı bu mağlubiyet normal karşılanabilir.

Ama herşeye rağmen ben takımdan memnunum, yenilmiş olsak ta artık futbolcularımızın koşmadığını ve mücadele etmediğini söylemiyoruz. Elimizden geleni yaptık olmadı diyoruz. Bazı futbolcular yine birşey yapmasa da benim takım hakkındaki düşüncelerim olumlu.

erdem344
04.Mart.2013, 12:16
Bjk haftada bir maç yaptığı için olabilir mi . Bu maç için kimse kötü top oynadık diyemez ikinci yarı açık ara lıgin en iyi top oynayan takımıyız.

davidvilla
04.Mart.2013, 12:59
Dünkü maçı anlatırken şunu söylersek çok doğru bir analiz olur. BJK orta saha futbolcusu 90+3 te 80 metre depar atarken FB orta sahasından ilk yarım saatte bile 50 metre depar atabilecek bir oyuncu yok. BJK bizi resmen fizik gücü ile yendi. Takımda Emre 31, Merieles 30, Webo 31, Kuyt 32, Cristian 44 :), Egemen 30. Böyle yaşlı bir takımla BJK gibi koşan bir takıma karşı bu mağlubiyet normal karşılanabilir.

Ama herşeye rağmen ben takımdan memnunum, yenilmiş olsak ta artık futbolcularımızın koşmadığını ve mücadele etmediğini söylemiyoruz. Elimizden geleni yaptık olmadı diyoruz. Bazı futbolcular yine birşey yapmasa da benim takım hakkındaki düşüncelerim olumlu.

Gökhan Gönül'ü ortasahaya koysan eminim Emre hariç diğerlerinden cok daha fazla iş yapar ve bu da direkt sonuca etki eder. Bu tip şeyler düşünülebilir aslında. Çünkü OS'ya iş yapsın diye aldıgın oyuncu playmaker gibi oynamaya calısıyor.

ReaList
04.Mart.2013, 13:28
http://s7.directupload.net/images/130303/i6my8bk9.swf

Müthiş, Koca sahayı katetmiş, Nerede bizim stoperler ? Bir Ziegler tercihi yüzünden defans hattı komple değişiyorsa helal bize. Bu Ziegler'de ne var, bir biz göremiyoruz herhalde. Juventus göremiyor, Lokomotiv Moskova göremiyor oynatmıyor ama Fenerbahçe teknik heyeti, böylesine önemli maçta tüm savunma hattını yerinden oynatacak kadar bu adamda bir şey görüyor.

Sow dün 2 gol attı, bu Fenerbahçe'ye geldiğindendir bir maç içinde gerçekleştirdiği ilk şey. Ne kadar komik değil mi ? Böylesine maharetli bir golcü bizim takımda ilk kez bir maçta 2 gol atıyor. Sow'u ne kadar iyi kullandığımızın göstergesi.

Niang, bir kaç yaş daha küçük olsa... İzlemesi büyük keyif. Bu yaş ve bu fiziki durumda bile maçın kaderini değiştirebiliyor.

Fernandes, keşke bizde olsa. Cristian'ı çıkar onu koy, neler olur neler.

Olcay'la başladık onunla bitirelim. 1-2 hafta önce Olcay'ın kendini her geçen gün daha da geliştirdiğini söylemiştim, Mevcut durumda tek eksiği Sol Bek'e yardım konusunda yaşadığı sıkıntı olsa gerek, Keza Gökhan Gönül o kanadı otobana çevirdi. Bunu da aşarsa, Çok kaliteli performansların adamı olacaktır kendisi.

uAburak89
04.Mart.2013, 13:53
Dün emin olmadan yazmıştım, bugün birkaç yerde daha gördüm, Galatasaray'ın puan kaybından sonra çıktığı 7. maçı da kazanamamış Fenerbahçe. Bu fırsatlardan 3'ünü değerlendirse kafa kafaya olabilirdi iki takım. Tabii varsayımlar pek sağlıklı değil, bu veri yani kazanamama durumu dünkü maçta 1-0'dan sonra 180 derece değişen oyun anlayışını gösteriyor bence. Elbette derbide öne geçtikten sonra temkinli olmak mantıklıdır ama Fenerbahçe tek taraflı maç yapıyordu resmen, 2'yi bulsalar tarihi fark gelebilirdi, Volkan kurtarış yapmamıştı, 1-0'dan sonra tam tersi maç oldu. Oyuncular baskıyı kaldıramıyor, mental olarak sıkıntıları var gibi. Aykut Kocaman'a bağlayanlar var onun bu şekilde çekilelim diyeceğini pek sanmıyorum, maç sonu açıklamaları da bu düşüncemi destekliyor. Fenerbahçe'de Sow muazzamdı, Gökhan Gönül de çok iyi bir maç çıkarttı bence. Emre'nin beklentilerin altında kaldığını düşünüyorum, Webo da şanssızdı biraz, doğru yerdeydi çoğu zaman çizgiden çıkarılan topunda falan yapabileceği en iyi işi yapmış.

Beşiktaş çok enteresan takım, ne oynuyorlar çözemedim henüz, ligin en çok gol takımı Beşiktaş ne ara attı bu kadar golü, kim attı valla enteresan geliyor. :) Dün golü yiyene kadar gerçekten çok kötü bir Beşiktaş vardı sahada, ilerde yalandan bir pres vardı, savunma fazla geriye yaslanmıştı. Gökhan'ların karşılaşmasında her pozisyonda G. Gönül ezdi geçti resmen. G. Süzen her maçta böyle kötü mü, yoksa düne özel miydi bilmiyorum ama dünkü görüntüsü Çağlar Birinci'den halliceydi. Çıkarken atar yaptı bir de iyi oynamış gibi, çözemedim. Fernandes takımın kalbi, beyni, gerçekten çok tehlikeli adam. İlk yarıda çok iyi değildi ama ikinci yarı ciddi sorumluluk aldı. Duran topları kullanış stilini kesinlikle çok orjinal, topu ayağında çok fazla tutuyor, aha şimdi kaptıracak diyorsun ama bir yolunu buluyor çoğu zaman. Niang da eski halinden pek eser kalmasa da iyi işler yaptı, attığı güzel golden sonra abartılı sevinmemesi de eski takımına saygısını gösteriyor.

Son dönemde futbol olarak en iyi maçlar Beşiktaş - Fenerbahçe maçları oluyor, izlemesi keyifli oluyor. Tabii Galatasaray'lı olduğun için sana öyle geliyor diyenler olabilir, saygı duyarım. :)

davidvilla
04.Mart.2013, 14:35
Beşiktaş çok enteresan takım, ne oynuyorlar çözemedim henüz,

Söyleyeyim: Harıl harıl mücadele ediyorlar, tek bu. Bu bile bir takımı şampiyonluga tutundurmaya yetiyor bizim ligte.

caglaruzun
04.Mart.2013, 15:47
Almeida geldikten sonra dünkü oyunun kaç katını oynayacak acaba Beşiktaş merak ediyorum. Keşke maç berabere bitseydi Galatasaray'a çok yarayacaktı. Ama Almeida gelirse Niangla iyi bir ikili olucaklar ve Fernandes'le zaten uyumları muhteşem. Almeida indirecek niang atacak bakalım önümüzdeki maçlarda Beşiktaş ne yapacak zirveyi ne kadar zorlayacak.

darkkobal123
04.Mart.2013, 16:46
Maç içinde kötü oynasa bile çok koşuyor, mücadele ediyor. O dakika da o deparı atıp gol atmak da kolay bir şey değil. Alkışlanacak bir durum, helal olsun Olcay !

GeNç KaRTaL
04.Mart.2013, 17:40
Maçta yine bir sakat vermişiz.Hilbert'in elinde kırık varmış.Bu şekilde devam etmiş maça.Bu sezon bence bizim en büyük rakibimiz sakatlıklar oldu.Kağıt üzerinde rakiplerin gerisinde kadromuz zaten,bir de üstüne bir çok önemli oyuncumuz sakatlık sorunu yaşadı.Umarım böyle devam etmez.Yoksa bu şartlar altında şampiyonluktan bahsetmek mümkün değil.

Filip Holosko
04.Mart.2013, 17:48
Kapalı üstte izledim maçı. Ta Konya'dan kalktık geldik arma için. Her neyse Fb iki tane üst üste korner kullanmadan önce arkadaşım "Bari böyle bitse 2-2'ye razıyım ben." dedi. Bende dedim bekle kontradan atar alırız. Aynende öyle oldu. Sonra neler yaşadım inanın bir fikrim yok.
Galiba son 2 haftada şans bize döndü.

anil luque
04.Mart.2013, 17:53
Söyleyeyim: Harıl harıl mücadele ediyorlar, tek bu. Bu bile bir takımı şampiyonluga tutundurmaya yetiyor bizim ligte.

Başka bir cacık yok yani takımda ?

davidvilla
04.Mart.2013, 18:12
Başka bir cacık yok yani takımda ?

Var mı kardeşim. Tamam saygısızlık etmek istemem ama objektif olarak bak yok yani. Attıgınız gollerin çoğu zaten duran top devamı da kontratak. Takımın ne oynadıgı belli değil 2 pası çoğu zaman bir araya getiremiyorlar ama koşu kalitesi ve fiziki güç ile rakiplerine üstünlük saglıyorlar, dün akşam da böyle bir maç seyrettik tamı tamına yani. hea izlemesi zevkli mi kesinlikle. Turkiye liginin izlemesi en zevkli takımı tartışmasız. Ama oyuncu kalitesi ve sistem adına hiç bir şey yok. Fernandes hariç.

Filip Holosko
04.Mart.2013, 18:29
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=33679

Hakem olayına girmek istemiyorum. Bana görede ofsayt nedeniyle geçersiz sayılan gol nizamiydi.
Fakat 2 haftadır hakem hatalarıyla kazanan(Trabzon ve K.Paşa) takım hemen böyle açıklama yapması ilginç.

nannar
04.Mart.2013, 18:30
Dün akşam Fenerbahçe ve Bşiktaş'lı arkadaşlarla birlikte izledim maçı.Bir ara kanepede 4 Fenerli yanyanaydı.Ben de Beşiktaşlı arkadaş tek kalmış diye yanına oturup kulağına siz sadece kontra ya da duran toptan atarsınız.Diğer türlü gol bulmanız zor dedim. Öyle de oldu.Beşiktaş'ta kadrosu kalite olarak Fenerbahçe ve Galatasaray'ın gerisinde fakat herşeyin kadroyla alakalı olmadığını Es-es bize bu hafta gösterdi. O yüzden bunlara takılmamak lazım.Önemli olan takım olmak! Mücadele etmek ve çok koşmak! Yetenek konusunda ise 2-3 oyuncunuz yetenekliyse zaten size maçı getirir. Fernandes'in yanına Oğuzhan girince işler değişti biraz mesela... Başarılar geldikçe kadrodaki oyuncular değerlenir vekaliteli gibi görünmeye başlar. Bursaspor şampiyon olana kadar kadrosundakiler çok mu kaliteli olarak söyleniyordu? Ama şampiyon oldukları sene kadroda 3-4 tane yıldız adayı çıkıverdi... Beşiktaşta da bu böyle olacak bence. Oğuzhan,Olcay,Emre Özkan ve Ersan Adem Gülüm yıldız adaylarım....

OrcunFB
04.Mart.2013, 18:39
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=33679 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.fenerbahce.org %2Fdetay.asp%3FContentID%3D33679)

Hakem olayına girmek istemiyorum. Bana görede ofsayt nedeniyle geçersiz sayılan gol nizamiydi.
Fakat 2 haftadır hakem hatalarıyla kazanan(Trabzon ve K.Paşa) takım hemen böyle açıklama yapması ilginç.

TS maçındaki pozisyon çok zor bir pozisyondu. Bana göre değil birçok kişiye göre de gol değil o pozisyon.

Kasımpaşa maçında Webo'nun pozisyonuna penaltı diyenler olduğu gibi Sow'un daha önceki pozisyonuna da net penaltı diyenler fazla.

anil luque
04.Mart.2013, 18:40
Var mı kardeşim. Tamam saygısızlık etmek istemem ama objektif olarak bak yok yani. Attıgınız gollerin çoğu zaten duran top devamı da kontratak. Takımın ne oynadıgı belli değil 2 pası çoğu zaman bir araya getiremiyorlar ama koşu kalitesi ve fiziki güç ile rakiplerine üstünlük saglıyorlar, dün akşam da böyle bir maç seyrettik tamı tamına yani. hea izlemesi zevkli mi kesinlikle. Turkiye liginin izlemesi en zevkli takımı tartışmasız. Ama oyuncu kalitesi ve sistem adına hiç bir şey yok. Fernandes hariç.

Senin bu söylediğinden yola çıkarsak sana göre sistem maç başına %55-60 topa sahip olmak , tüm gollerini müthiş organizasyonlarla atmak vs vs. Kontratak veya duran top bir takımın sistemi veyahut sisteminin büyük bir bölümünü kapsayan parçaları olamaz mı ? Olabilir.

Sistem kısmını hallettiğimi düşünüyorum. Fernandes hariç oyuncu kalitesi adına da HİÇ BİRŞEY yok demişsin abicim. Semih'in yanına Tomas Sivok olsa kaç taneniz yok ben istemem diyecek ? Eboue ile arasında atla deve olmayan Hilbert'i beğenmeyenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçecek mi ? Veya Almeida gibi bir forvet ?

Tamam eleştirmek en doğal hakkı herkesin ama vur deyince öldürmeyin abi Beşiktaş'tan bahsediyoruz. Size göre sistem sıfır , Fernandes dışında oyuncu kalitesi sıfır. Oldu olacak kepenkleri indirip gidelim.

Trabzonspor
04.Mart.2013, 18:40

Hataların hep Fener lehine olması bir sıkıntı doğrumaz ama ilk hatada önceki haftalarda yapılan hatadır yapılır söylemleri unutulup istifalar falan bekleniyor. Böylede tutarlı tavırlar sergiler bu kulüp. TS-FB maçını bizim haketmediğimiz ortada ama o maçın başında gol olduğu zaman niye bu maç skoruna etki etti diyip istifaya davet edilmedi birileri? Şampiyon olduğumuzda da böyledydi yok penaltı irdeleyelim yok o yok bu sonra 2. yarı herşey değişmişti herkes gördü.

OrcunFB
04.Mart.2013, 18:47
TS maçındaki pozisyonla aynı mı dün yaşananlar ? TS maçındaki pozsiyon çok zor bir pozisyondu. 2 tane kırmızı forma kaleye daha yakın göremiyorsun tamam diyelim göremedin adamın eli açık değil ona düdük çalıyorsun.

davidvilla
04.Mart.2013, 18:52
Senin bu söylediğinden yola çıkarsak sana göre sistem maç başına %55-60 topa sahip olmak , tüm gollerini müthiş organizasyonlarla atmak vs vs. Kontratak veya duran top bir takımın sistemi veyahut sisteminin büyük bir bölümünü kapsayan parçaları olamaz mı ? Olabilir.

Sistem kısmını hallettiğimi düşünüyorum. Fernandes hariç oyuncu kalitesi adına da HİÇ BİRŞEY yok demişsin abicim. Semih'in yanına Tomas Sivok olsa kaç taneniz yok ben istemem diyecek ? Eboue ile arasında atla deve olmayan Hilbert'i beğenmeyenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçecek mi ? Veya Almeida gibi bir forvet ?

Tamam eleştirmek en doğal hakkı herkesin ama vur deyince öldürmeyin abi Beşiktaş'tan bahsediyoruz. Size göre sistem sıfır , Fernandes dışında oyuncu kalitesi sıfır. Oldu olacak kepenkleri indirip gidelim.
Öncelikle dediğin gibi kişisel görüş tamamen doğru diye bir kural yok;

Bana göre sistem sahada neler olup bittiğinin farkında olunmasıdır.
Kontratak futbolu sadece hucum futbolu değil ki harika bir alan savunması gerektiren bir iş. Bjk iyi bir kontratak takımı mı sence ? Ya da iyi bir set hucumu takımı mı ? Bence hayır. Belirli bir sistemi olmayan mücadele gücüne dayalı futbol oynayan bir takım. Ama tabi bu benim görüşüm sadece.

Dediğin gibi kişisel görüşüm bu benim ancak sene başı siz de bu kadroyu görünce buralarda olabileceğinizi düşünemiyordunuz genel olarak. Dogruya dogru. Açıkcası ben Gs'ın hocası olsam Besiktas'tan bedava oyuncu alacaksın deseler alacağım tek oyuncu Fernandes olurdu.

himone
04.Mart.2013, 18:58
Herkes bi tutturmuş hatalar hep Fener lehine oluyor diye. TS maçı dışında hiçbir hata yok lehimize. O maçta da bariz bir hata yok, çok kritik pozisyonlarda hakemler pozisyonları gözle göremedikleri için o şekilde karar vermişler. Siz bile 80 kere izleyip zor karar verdiniz hala hakem hatası sayesinde puan alan diyorsunuz. Kasımpaşa maçında Sow'un düşürülmesine penaltı değil diyenler futbol konuşmasın. Sanki hakem sayesinde her maç puan alıyormuşuz gibi yorum yapmayın artık abarttınız. Hakem hataları lehimize olsaydı 7 puan farkla 3. olmazdık. Hakem hata yapabilir ama aynı pozisyonda rakip takım lehine karar verirse hata abartılmış olur. Dün buna örnek birsürü pozisyon vardı.

Ben hakemler hakkında konuşmayı sevmem ama gelip te bütün maçlarda FB lehine hata oluyor derseniz çıkar konuşurum. Eskişehir maçında hakem oyunu katlettiğinde niye çıkmadınız, GS maçında hakem GS'lı oyunculara hiçbir kartı vermediğinde niye çıkıp konuşmadınız, Kasımpaşa maçında hakem penaltımızı vermediğinde niye çıkıp konuşmadınız. GS maçında 3 oyuncu birden kırmızı görmesi gerekirken görmüyor ve o maçı kazanıyor ama yine mağdur GS. Atın şu at gözlüklerinizi de düzgün izleyin maçları. FB hakemlerden hiçbir yardım almıyor tam aksine zarar görüyor. Atık şu düşünceden kurtulun yeter. Dünkü maçta da hakem resmen katletti hala savunmalar var. Zekeriya Alp çıkıp hakemi beğendim diyor hala FB'ye laf atma çabası içerisindesiniz. Kurtulun komplekslerinizden artık. Bu yorum silinecek biliyorum ama bu yorumun neden yazıldığının sebebi de ortada. Yıllardır hep bizim lehimize yapılan hataları görüp aleyhimize yapılanlarda kafanızı öbür tarafa çevirdiniz. Sonra FB yardımla şampiyon oluyorlara kadar gitti. Yıllardır katledilen maçlarımızın haddi hesabı yok ama diğer takımlar kadar ağlamadk. Trabzon'un penaltıları irdelenmeli dendiğinde de sonuna kadar haklıydı. Takım puan kaybedeceği 3 haftada hakem sayesinde maçları kurtardı hepsi de beleş penaltı o zaman niye demediniz hakem sayesinde maç alıyorduk diye. Çünkü hata sizin lehinizeydi, bizim lehimize olsa kıyameti koparırdınız.

Mamadou
04.Mart.2013, 19:30

Beşiktaş'ın sezon başından beri oynadığı sistem ilerideki forvete (Almeida) uzun oynamak. Almeida'nın indirdiği topları arkasında oynayan oyuncular ne kadar takip ederse o kadar pozisyona giriyor takım. İş bir tek mücadele etmek ile kalmıyor. Bu sezon ligde Eses, ilk yarının Bursaspor'u ve ikinci yarının Fenerbahçesi dışında hangi takım göze hitap ederek oynuyor ? Şampiyonlar liginde son üç maç dışında lig liderinin bile ne oynadığı belli değil. Duran toplarda takımın iyi olması Fenerbahçe'nin Alex dönemindeki Alex - Luciano , Alex - Lugano gibi. Hatta aştık bile bu sezon bulduğumuz gollerin yüzde 45'i duran toplardan gelmiştir. Süper ligde bu konuda en iyisi olman seni hedefe götürür. Malum bir kaç takım dışında bütün takımlar savunmaya gömülüyor. Kapanan takımları bu sezon hep duran toplardan açtık. Sonuç olarak Beşiktaş'ın oyun yapısında bir çok özellik var. Öyle mücadele etmek değil iş. En basitinden ben bu sezon hiç bir maçta Beşiktaş'ı savunmada kalım gol yemeyelim bulduğumuz şansları değerlendirirsek kazanırız mantığında izlemedim. Seninde demek istediğin bu gibi geldi bana. Gayet takımın saha içinde kompak bir halde oynadığı maçlarda çok.

attirson
04.Mart.2013, 19:36

Kasımpasa maçında ne hata yapıldı ? Penaltıya tüm yorumcular nizami dedi ve zaten nizamiydi.TS maçında ise Markus Merk ve Rıdvan pieronun aksine ben olsam burda golü vermem dediler.Ayrıca bu maçta sezonun en berbat hakem yönetimi vardı hiçbir maçla kıyaslanamayacak derecede.3 tane %100lük maç skorunu etkileyecek pozisyonun yanlıs kararlarla atlandıgı baska maç görmedim ben bu sezon.

davidvilla
04.Mart.2013, 19:50
Beşiktaş'ın sezon başından beri oynadığı sistem ilerideki forvete (Almeida) uzun oynamak. Almeida'nın indirdiği topları arkasında oynayan oyuncular ne kadar takip ederse o kadar pozisyona giriyor takım. İş bir tek mücadele etmek ile kalmıyor. Bu sezon ligde Eses, ilk yarının Bursaspor'u ve ikinci yarının Fenerbahçesi dışında hangi takım göze hitap ederek oynuyor ? Şampiyonlar liginde son üç maç dışında lig liderinin bile ne oynadığı belli değil. Duran toplarda takımın iyi olması Fenerbahçe'nin Alex dönemindeki Alex - Luciano , Alex - Lugano gibi. Hatta aştık bile bu sezon bulduğumuz gollerin yüzde 45'i duran toplardan gelmiştir. Süper ligde bu konuda en iyisi olman seni hedefe götürür. Malum bir kaç takım dışında bütün takımlar savunmaya gömülüyor. Kapanan takımları bu sezon hep duran toplardan açtık. Sonuç olarak Beşiktaş'ın oyun yapısında bir çok özellik var. Öyle mücadele etmek değil iş. En basitinden ben bu sezon hiç bir maçta Beşiktaş'ı savunmada kalım gol yemeyelim bulduğumuz şansları değerlendirirsek kazanırız mantığında izlemedim. Seninde demek istediğin bu gibi geldi bana. Gayet takımın saha içinde kompak bir halde oynadığı maçlarda çok.

Valla bence uzun oyuncuya uzun oynamak bir sistem değil. Romanya da böyle oynayarak kazandı. Ama onlar daha güzel bir alan savunması ve daha fazla pas yaptılar. İşin sistematik yönü zaten buydu. Bence bu bir sistem değil işin kolayına kaçmak. Tr liginde de tutuyor mu ? şimdilik tutuyor ya ileride ne olacak ? Hep beraber göreceğiz bakalım.

manager725
04.Mart.2013, 19:54
http://videonuz.ensonhaber.com/izle/besiktas-taraftari-umit-ozat-la-dalga-geciyor

Ümit Özat bırak bu işleri.

not:Video daha önce paylaşıldıysa özür dilerim.

Mamadou
04.Mart.2013, 20:00
Valla bence uzun oyuncuya uzun oynamak bir sistem değil. Romanya da böyle oynayarak kazandı. Ama onlar daha güzel bir alan savunması ve daha fazla pas yaptılar. İşin sistematik yönü zaten buydu. Bence bu bir sistem değil işin kolayına kaçmak. Tr liginde de tutuyor mu ? şimdilik tutuyor ya ileride ne olacak ? Hep beraber göreceğiz bakalım.

Beşiktaş'ın savunmadaki sıkıntısı iyi bir ön libero oyuncusu olmamasından kaynaklanıyor. Toraman o bölgede oynayınca Beşiktaş'ın nasıl dengeli bir takıma büründüğünü umarım fark etmişsindir. Bu birazda oyuncu yapısından kaynaklanıyor. Mevcut stoper oyuncularından Toraman - Sivok ikilisinin oynadığı maçlarda hep bir uyumsuzluk vardı ikili arasında. Orayı en iyi Sivok - Ersan ikilisi götürdü. Bekler desen orjin bek değil devşirme. Şimdiye kadar sezonun genelinde ön libero oynayan oyunculardan Necip ve Veli alanı daraltan oyuncu değiller. Senin dediğin alan savunmasını yapmak için elinde ona göre oyuncular olacak. Geçen sezon ki takımda tek Ernst kalsaydı şu takımda yada Aurelio'nun fit hali olsa o önde götürüp puan yitirdiğimiz maçların hiç birinde kayıp vermezdik.

He Beşiktaş'ın oynadığı oyuna işin kolayına kaçmak diye kestirip atıyorsan o senin görüşün :)

eXcitinG
04.Mart.2013, 21:06
Öncelikle dediğin gibi kişisel görüş tamamen doğru diye bir kural yok;

Bana göre sistem sahada neler olup bittiğinin farkında olunmasıdır.
Kontratak futbolu sadece hucum futbolu değil ki harika bir alan savunması gerektiren bir iş. Bjk iyi bir kontratak takımı mı sence ? Ya da iyi bir set hucumu takımı mı ? Bence hayır. Belirli bir sistemi olmayan mücadele gücüne dayalı futbol oynayan bir takım. Ama tabi bu benim görüşüm sadece.

Dediğin gibi kişisel görüşüm bu benim ancak sene başı siz de bu kadroyu görünce buralarda olabileceğinizi düşünemiyordunuz genel olarak. Dogruya dogru. Açıkcası ben Gs'ın hocası olsam Besiktas'tan bedava oyuncu alacaksın deseler alacağım tek oyuncu Fernandes olurdu.

Git BarceLona yı izLe o zaman sende.

furkan58
04.Mart.2013, 21:19
http://videonuz.ensonhaber.com/izle/besiktas-taraftari-umit-ozat-la-dalga-geciyor

Ümit Özat bırak bu işleri.

not:Video daha önce paylaşıldıysa özür dilerim.

Ümit Özat'ı koruyacak değilim ancak belki kırmızı kart görülmedi, Volkan çok bariz bi hatalı gol yemedi ki bence yediğimiz gollerde gene hatası var. Hakem maça %100 3 pozisyonda aleyhimize karar vererek etki etti daha ne olsun ?

manager725
04.Mart.2013, 21:40
"Camia olarak Fenerbahçe'nin bugün yayınladığı bildiri gibi açıklama yapmaya kalksaydık, bu sezon 7-8 kere bu tarz açıklama yapmamız gerekirdi."

himone
04.Mart.2013, 22:08
"Camia olarak Fenerbahçe'nin bugün yayınladığı bildiri gibi açıklama yapmaya kalksaydık, bu sezon 7-8 kere bu tarz açıklama yapmamız gerekirdi."

FB'nin açıklması hakem hatası yüzünden değilki. Kötü maç yöneten hakemin iyi maç yönettiğini savunan mhk başkanı yüzünden. Hangi hatalı yönetilen BJK maçından sonra hakem iyi maç yönetti dedi bu şahıs? Maç sonunda kimse çıkıp ta hakem hakkında birşey demedi. Bu sene bu durum ilk te değil malesef. Caner olayı ortada, Meireles olayı ortada ve FB aleyhine olan bütün durumlarda MHK başkanı hakemlerden yana oldu. Ama diğer maçlarda oldu mu hemen acıtasyon yapmayı biliyor.

darkkobal123
04.Mart.2013, 23:50
2 hafta önce neden hakem hatalarına kızmadınız ? İşinize gelmedi tabii. Şimdi puan farkı açıldı, MHK istifa vs. Geçin bunları.

Mamadou
05.Mart.2013, 00:00
2 hafta önce neden hakem hatalarına kızmadınız ? İşinize gelmedi tabii. Şimdi puan farkı açıldı, MHK istifa vs. Geçin bunları.

Bu tarz mesajlara gerek yok bence. Fenerbahçe tepkisinde haklı diye düşünüyorum. Beşiktaş'ı ilgilendiren bir durum yok ortada. Yapılan açıklamada rakibi galibiyetinden ötürü kutlamışlar. Adamların golü verilmedi şimdi tepki göstermeseler diğer maçlarda bu hataların devamı gelir. Mevcut MHK bu denli pişkin özellikle başındakiler. Bu konuda en talihsiz takım Beşiktaş. Hakem hataları hep yok sayıldığı için hakemler yüzünden katledildi maçlarımız. Onca puana mal oldu hakemler. Tabi Fenerbahçe'nin önceki maçlarda hakem yönetimlerini ayrı tutuyorum.

sui generis
05.Mart.2013, 00:04
Zaten Beşiktaş'ın olayla alakası yok ki. olsa bu kadar puan kaybetmezdi hakemler yüzünden.

Tepki , MHK Başkanına. adam çıkıyor , yönetimini beğendim diyor. o hatalı kararların üzerine tuz-biber oluyor.

Ayrıca ; artık şunu bence geçelim, iki hafta önce nerdeydin olayını. Bu ülkede hangi kulüp menfaatlerine ters bir durum olmadıkça istifa istemiş ki ? 2 hafta önce Beşiktaş mağdurdu , onlar kızıyordu. şimdi ise biz.

Kulübün açıklaması kesinlikle yerinde.

darkkobal123
05.Mart.2013, 00:05
Bu tarz mesajlara gerek yok bence. Fenerbahçe tepkisinde haklı diye düşünüyorum. Beşiktaş'ı ilgilendiren bir durum yok. Yapılan açıklamada rakibi galibiyetinden ötürü kutlamışlar. Adamların golü verilmedi şimdi tepki göstermeseler diğer maçlarda bu hataların devamı gelir. Maalesef mevcut MHK bu denli pişkin özellikle başındakiler. Bu konuda en talihsiz takım Beşiktaş. Hataları hep yok saydığımız için hakemler yüzünden katletildik.
Yok abi bu açıklama gerçekten çok abes olmuş. Adamlar dolaylı yoldan resmen hakemlerin Beşiktaş'ı desteklediğini söylemiş daha ne olsun.

Mamadou
05.Mart.2013, 02:00
Bence açıklamayı oku. Öncelikle; rakibimiz Beşiktaş’ı aldığı galibiyetten dolayı kutluyor, emeklerine duyduğumuz saygıyı buradan yineliyoruz.

furkan58
05.Mart.2013, 02:10
Maç öncesi MHK Başkanı açıklama yapıyor : Bu sene hakemlerden çok en canı yanan takım Beşiktaş. Ardına derbi maçına atanan hakem düşük raporundan dolayı 3 hafta dinlendirilmiş ve en son PTT 1.Lig'de maç yönetmiş bir hakem. Maç bitiyor tartışmasız 3 tane Fenerbahçe aleyhine karar çıkıyor (1i direk gol, diğeri %100 gollük pozisyon, diğeri gol yediriyor.) ve o başkan gene açıklama yapıyor hakemin yönetiminden memnunum. Sorun burada kaynaklı. Elbette hakemlerin bir ilk derbisi olucak ama bitime 10 hafta kala bu kadar kritik bir mücadelede 3 haftadır maç yönetmemiş en son PTT 1.lig maçı yönetmiş hakem görevlendirmek ne kadar mantıklı ? Üstüne yaptığı açıklamalar ne kadar mantıklı ?

uAburak89
05.Mart.2013, 02:21
Bu sözlerinin hata olduğunu ifade eden Alp’in yanıtı ise şu sözlerle oldu;

“Bu program yayınlandı inkar edecek değilim ama büyük kulüpler arasında Beşiktaş dedim, ama bu bir şey ifade etmez. Benim Beşiktaşlı olmam da bir şey ifade etmez. Hakem hataları olabilir normal karşılanması lazım da dedim. Arkasından gelen cümleleri neden söylemiyorsunuz? Benim kişiliğimi biliyorsunuz, ben kimseye taviz vermem. Kimse de benden hakem camiasıyla ilgili talepte, yanlış harekette bulunamaz. Ben manipülasyon yapacak bir adam mıyım? O program hakem gelişim seminerinde yapıldı. Yani nerdeyse 2 hafta önceki programdı. Maçtan önce yapılmış bir program değildi. Geçtiğimiz hafta Serkan Çınar’ı ortaya çıkarttık, bazıları çok kötü yönetim gösterdi dediler ama genel anlamda basın organlarının yüzde 70’i iyi maç yönettiğini söyledi. Farklılıklar olabiliyor. Benim hakem olmamam da ifade etmiyor ama futbolun içinde biriyim. Bu tür atamalara devam edeceğiz, gençlere şans vereceğiz bu tenkitlere hazırlıklıyız. Bundan sonraki maçlarda 10 haftada başarılı olan tüm hakemlere bu maçları vereceğiz. Her türlü tenkite de hazırım, bu işin sonucu nereye giderse gitsin. Biz Türk hakemliğini bir yere getirmeye çalışıyoruz. Bunun dışında düşüncem yok”.

http://spor.haber3.com/zekeriya-alp-canli-yayinda-patladi-haberi-1819284h.htm#ixzz2Mc1BzsWb

Böyle savunmuş kendini, ayrıca istifaya davet edilecek biri varsa bence onu bu göreve getiren olmalı..

eXcitinG
05.Mart.2013, 02:32
Hayatınızda Cem papiLa vakası yaşasaydınız, şu anda bu yaşadığınız hakem hataLarına güLer geçerdiniz. Herkesin canı yanıyor. Akhisarından en tepede ki takımına kadar.

Nocna Mora
05.Mart.2013, 03:05
Yahu sanki hakem hataları bir tek bu takımlara oluyor da siz de gelip tartışıyorsunuz. Akhisar'ın, Mersin'in, Ordu'nun, Trabzon'un vb. bir çok takımın bu hafta penaltıları, golleri verilmedi. Neyin kafasındasınız da her işte bir kasıt arıyorsunuz. Hakemlerde insan. Hata yapabilirler. Olur böyle şeyler. Her takıma oluyor yani size özel de değil ki. Hatalı gol kararı hariç çok iyi yönetti hakem maçı bence. Boşuna birbirinizi yiyorsunuz.

Alicanfmfan
05.Mart.2013, 04:22
Serkan Çınar iyi maç mı yönetti dedi ? Bizim maçı kastediyorsa eğer çok vahim bir durum var ortada demektir.

nannar
05.Mart.2013, 11:53
hakemlerin bu hale gelmesinin en büyük sebebi bence kesinlikle federasyon ve pfdk'nın meireless olayındaki tutumlarıdır. Siz ısrarla aynı raporu sunan hakeminizi korumayıp ateşe atar ve yalancı konumuna düşürürseniz hiçbir hakem hiçbir maçta cesur olamaz ve adil düdük çalamaz. bu kadar basit. avrupa'da gayet başarılı maçlar yöneten cüneyt çakır'ın bile durumu ortada.TFF ve tüm alt kurumları revize olmadığı sürece hakemlerin hataları yapmaya devam edeceğini düşünüyorum. bunu yaparken de kasıtlı olduklarını ya da herhangi bir takımı koruma ya da düşmanlık etme gibi bir düşüncede olmadıklarına adım gibi eminim. olay sadece özgüvenlerinin olmayışından kaynaklı

trinitrotloen
05.Mart.2013, 12:37
Yahu sanki hakem hataları bir tek bu takımlara oluyor da siz de gelip tartışıyorsunuz. Akhisar'ın, Mersin'in, Ordu'nun, Trabzon'un vb. bir çok takımın bu hafta penaltıları, golleri verilmedi. Neyin kafasındasınız da her işte bir kasıt arıyorsunuz. Hakemlerde insan. Hata yapabilirler. Olur böyle şeyler. Her takıma oluyor yani size özel de değil ki. Hatalı gol kararı hariç çok iyi yönetti hakem maçı bence. Boşuna birbirinizi yiyorsunuz.

Hakem hatalarında kasıt aramak gerçekten çok abes kalıyor. Bir maçtaki başarılı yönetimi bir hata ile harcamak hoş bir durum değil. Yapılan hata ciddi. Ne olursa olsun bir takım golden oldu. peki bu golün yerine başka goller niye atamadılar ? bunu tartışan varmı acaba hakeme yüklenmek dışında ? o son dakikada yenilen golde yapılan pozisyon hatalarından bahseden varmı acaba ? ben maçtan beri görmedim bunu tartışanı.

Ayrıca Mora'nın dediği gibi, bu hatalardan bütün takımlar muzdarip oluyor. Bunun tek nedeni ise hakemler üzerindeki gereksiz baskılar. Maç bitmiş televizyon karşısında son teknoloji yardımlarıyla bile bazen kesin karar verilemezken hakemlerden %100 hatasız yönetim beklemeyelim arkadaşlar.

Furkan58 arkadaşımız neden bu hakem verildi diyor. Bu hakem kaç maçtır maç yönetmiyordu bilmiyordum. senin söylediklerinden öğreniyorum. Ancak MHK başkanının aynı programda yaptığı açıklamalarda var. Gayet açık bir şekilde. Tam hatırlamıyorum şu an internettede bulamadım o haberi, ancak ellerinde seçenek iki hakem kalıyor maça. Kimi hakem bana hala garip gelen takım-hakem arası çekişmelerden, kimisi hafta içinde yöneteceği maçlardan falan. Seçebilecekleri iki hakemden de; bu tamamen kendi fikir ve felsefesine dayalı; Genç hakeme veriyorlar.

Böyle kritik bir maçta bende tecrübeli olan hakeme verilmesini tecih ederdim ancak genç hakeme verilmesine de saygı duyuyorum.

Nannar çok güzel bir noktaya parmak basmış. Ben işi biraz daha gaddarlığa götüreceğim bu konuda belki ama, sözlerimin yanlış anlaşılmasınıda istemem;

Kulüplerin federasyonu yönetmesini değil, Federasyon'un kulüpleri dize getirmesi dizginlemesi gerekir. Gerekirse sert kararlar alacaklar, Hakem hakkında konuşulmayacak açıklama yapılmayacak gibisinden ağır cezalarla. Bir kaç kelle de sallandıracaklar gerekirse.(özellikle gereksiz açıklamalarla ortalığı geren "büyük" tabir edilen kulüplerin yöneticileri) Kötü yönetimi ile iligli dilekçeni verirsin, incelenir ama bu kadar rencide edilmesin hakemler. Hakemlerin özgüvenini kaybettirirseniz daha çok hata yapmalarına daha dikkatsiz ve ne yazıkki ülkede popüler durumda olan bir kaç takımın baskısı altında ezilmesine sebep olursunuz.

Çok derin, büyük bir konu bu tartış tartış bitmez ama Nannar'a katılıyorum. futbol'un başındakilerden ayağındakilere kadar herkesin kendine çekidüzen vermesi gerekiyor.

Neyse çok uzattım. Söylediklerim umarım kimseyi kırmaz, gücendirmez ama yinede tekrarlıyorum. Hakemlerin eleştiriye ihtiyacı var, özgüvenlerinin zedelenmesine değil.

meddah
05.Mart.2013, 16:03
Hakemler meslekî anlamda profesyonel değil; olsalar, bu kadar bariz hatalar yapmazlar. Maçlarını yönettikleri futbolcular mesela, 10'lu yaşlardan başlayarak ortalama 20 sene hemen her gün aynı ihtimallerin idmanını yapıyorlar. Hakemler ise 20'li yaşların ortalarında, ikinci meslek olarak hakemliğe başlayıp, işin pratiğini sadece haftada bir yönettikleri maçlarda yapıyorlar.

Baskı meselesine diyecek bir şey yok. Bizim maçlara, anında sıfır hatalı kararlar verecek makineler koysak; yine futbolcular gider o makineye itiraz eder, yine yöneticiler maç sonrasında hakkında saçma-sapan açıklamalar yapacak birilerini bulurlar.

darkkobal123
05.Mart.2013, 16:17
Madem hakem kötü bir hakem, derbi yönetecek kapasitede değil. Maçtan önce neredeydiniz o zaman ? Şimdi mi aklınıza geldi açıklama yapmak ?

ForsakeN
05.Mart.2013, 16:19
Madem hakem kötü bir hakem, derbi yönetecek kapasitede değil. Maçtan önce neredeydiniz o zaman ? Şimdi mi aklınıza geldi açıklama yapmak ?

Çok garip bir yorum olmuş açıkçası. Tabi ki maçtan sonra açıklama yapacaklar. Maçtan önce "Bu hakem kötü yönetecek haberiniz olsun" demelerini mi bekliyordun anlamadım ki?

darkkobal123
05.Mart.2013, 16:30
Çok garip bir yorum olmuş açıkçası. Tabi ki maçtan sonra açıklama yapacaklar. Maçtan önce "Bu hakem kötü yönetecek haberiniz olsun" demelerini mi bekliyordun anlamadım ki?
Neresi garip herşey açık. Yok MHK başkanı Beşiktaşlıymış yok şöyle yok böyle diyorsunuz da, maç sonrası söylemek mi aklınıza geliyor yani ?

ForsakeN
05.Mart.2013, 16:34
Neresi garip herşey açık. Yok MHK başkanı Beşiktaşlıymış yok şöyle yok böyle diyorsunuz da, maç sonrası söylemek mi aklınıza geliyor yani ?

Maç öncesi mi söyleselerdi yahu. Bu maçta hakem bizim bariz golümüz vermeyecek diye :n: Neyse

darkkobal123
05.Mart.2013, 16:38
Maç öncesi mi söyleselerdi yahu. Bu maçta hakem bizim bariz golümüz vermeyecek diye :n: Neyse
Söyleyebilirlerdi. Hakem ataması yanlış diye tepki gösterebilirlerdi yani ne var ki bunda ?

ForsakeN
05.Mart.2013, 16:45
Söyleyebilirlerdi. Hakem ataması yanlış diye tepki gösterebilirlerdi yani ne var ki bunda ?

Açıklamayı düzgün okumamış gibi konuşuyorsunuz. Açıklamada en büyük tepki MHK başkanının hakemin yaptığı bu hatalar sonrasında bile pişkin pişkin "Hakem başarılıydı" söylemine yapılmış. Hakem zaten acemi,tecrübesiz ve de görüldüğü üzere bu tür maçları kaldırabilecek yeteneklerden de yoksun gibi. Bu atama olduğunda zaten kafada soru işaretleri vardı. Maçı iyi yönetseydi tabiki bu atama için birşey söylenmeyecekti ama görüldüki hakikaten de çok yanlış bir seçim olmuş. Çok bilmiş MHK Başkanı da aldığı bu tepkilere rağmen hala "Banane, ben tecrübesiz hakemleri önemli maçlara koymaya devam ederim hata yaparlarsa yapsınlar, ben tepkileri umursamıyorum" demiş resmen. Atadığı hakemlerin arkasında durmak ayrı şey, hatalardan pay çıkarıp tekrarlamamak hatayı kabul etmek ayrı şey.

darkkobal123
05.Mart.2013, 16:58
Açıklamayı okudum ancak hiç samimi bulmadım. Federasyon başkanıyla kavgalıyız, sezonun başından beri kritik maçlarda yaşadığımız hakem hataları şu anda Galatasaray'la olan puan farkının daha az olmasını engelleyen faktörlerden biri. Bu sene ligde hakem hataları bir değil, iki değil ve her takım için de böyle. Sürekli kollanan ya da önü kesilmeye çalışılan bir takım göremiyorum şahsen. Benim tepkim buna. Önce Beşiktaş'a saygı duyduğunu belirt, sonra da dolaylı yoldan hakemlerin Beşiktaş'ı kolladığını söyle. Yok öyle bir dünya.

Zaten bu açıklamaya Emre'nin verilmeyen ilk sarısı ve Egemen'in verilmeyen sarı kartını da ekleyemediğiniz için samimi bulmuyorum. Saydığınız pozisyonlar doğru olabilir ama düzgün bir hakem Emre ve Egemen'i de 2. sarıdan atardı, bunları da yazacaksın ki inandırıcı olabilesin.