Log in

View Full Version : 2012-2013 Sezonu Şampiyonu Galatasaray

Kaka Leite
05.Mayıs.2013, 23:00
Sivasspor'u Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'ın golleriyle 4-2 mağlup eden Galatasaray, ligin bitimine iki hafta kala Türk Telekom Arena'da şampiyonluk turu attı. Üst üste ikinci kez şampiyon olan G.Saray, lig tarihindeki 19. şampiyonluğuna ulaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da Sivasspor ile karşı karşıya geldi.
Sahadan 4-2 galibiyetle ayrılan Galatasaray, ligin bitimine iki hafta kala Spor Toto Süper Ligi'ni şampiyon olarak bitirmeyi garantiledi. Galibiyet serisini 7 maça yükselten sarı-kırmızılılar, puanını 68'e yükseltti. Orta sıralarda yer alan Sivasspor ise 40 puanda kaldı.
Geçtiğimiz sezonu da şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, üst üste ikinci kez mutlu sona ulaşma başarısı gösterdi. Türk Telekom Arena'nın tamamını dolduran taraftarlar, şampiyonluk şarkıları söyleyerek takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi.
Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, Sivasspor maçıyla 9 maçlık cezasının dördüncü karşılaşmasını da saha kenarında izlemek zorunda kaldı. Terim, karşılaşmayı Galatasaray yedek kulübesinin hemen arkasındaki tribünden izledi. Terim'in yokluğunda takımın başında Hasan Şaş bulundu.
Fırat Aydınus'un düdük çaldığı karşılaşmaya Galatasaray Muslera, Eboue, Semih, Gökhan, Riera, Hamit, Melo, Selçuk, Sneijder, Burak ve Drogba ile başlarken konuk Sivasspor da Borjan, Erhan, Navratil, Rajnoch, Ziya, Grosicki, Mehmet Nas, Erman, Kadir, Aatif ve Eneramo 11'iyle sahadaki yerini aldı.
Karşılaşmaya etkili başlayan takım ev sahibi Galatasaray oldu. Maçın henüz başında iki tehlikeli pozisyon geliştiren sarı-kırmızılılar, Burak ve Drogba ile fırsatı değerlendiremedi.
Wesley Sneijder'ın ara pasıyla savunma arkasına hareketlenen Burak Yılmaz rakibi Jan Rajnoch tarafından düşürüldü. Rajnoch bu müdahele sonrası sarı kart görürken, kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçti. Kaleye hafif sağ çaprazdan gören bir noktadan barajın üzerinden yaptığı şık vuruş ağlarla buluştu ve Galatasaray 7. dakikada 1-0 öne geçti.
Rajnoch'un ardından maçın 10. dakikasında da Galatasaray'dan Melo sarı kart gördü. Hızlı gelişen Sivasspor atağında sağ kanatta topla buluşan Eneramo, Melo tarafından düşürüldü. Bu müdahale sonrası oyunu durduran Fırat Aydınus Felipe Melo'ya sarı kart gösterdi.
Galatasaray'ı kendi alanında kabul edilen Sivasspor ilk şutunu 17. dakikada çekerken, Erman'ın vuruşunda kaleci Muslera topun sahibi oldu. Rakip yarı alanda pas yaparak pozisyon arayan Galatasaray, geliştirdiği ataklarda sonuç elde edemezken; 27. dakikada Erman bir kez daha kaleyi yokladı ama kaleci Muslera yine gole izin vermedi.
Maçın 3'te 1'lik bölümünün geride kaldığı dakikalarda Galatasaray rakibine göre topla oynama yüzdesinde üstünlüğü göze çarparken, 35'te sarı-kırmızılılar ikinci gole çok yaklaştı ama direği geçemedi. Atak yönü sağ taraftan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Selçuk İnan kale ağzına ortasını gönderdi. Altı pas içerisinde Drogba'nın yaptığı kafa vuruşu yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
Karşılaşmanın ilk 45 dakikası Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.
İkinci yarının ilk dakikalarında Sneijder ile etkili olmak isteyen Galatasaray, bu pozisyondan sonuç alamadan döndü ama maçın 53. dakikasında Burak Yılmaz farkı ikiye çıkartan golü attı. 53'te Eboue'nin ara pasıyla savunma arkasına koşu yapan Burak Yılmaz altı pasın gerisinde sağ çaprazdan sert bir vuruş yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.
58. dakikada Sneijder yerini Amrabat'a; Mehmet Nas da Hayrettin Yerlikaya'ya bıraktı. Oyuncu değişikliklerinin ardından 60. dakikada Selçuk İnan bir kez daha sahneye çıktı. İkinci golün asistini de yapan Eboue'nin pasıyla rakip yarı alanda topla buluşan Selçuk İnan rakibi Jan Rajnoch'un üzerinden topu aşırtıp kendine boş alan yarattı. Ceza alanı yayı üzerinden yaptığı sert şut ağlarla buluştu ve Galatasaray bu mükemmel golle 3-0 öne geçti.
Çok rahat oynayan Galatasaray 63'te Burak Yılmaz ile dördüncü gole çok yaklaştı. Hamit Altıntop'un ceza alanı hemen gerisinden savunma arkasına gönderdiği yüksek topa hareketlenen Burak Yılmaz kalesinden çıkan Milan Borjan'ı çalımladı ancak açısı daralınca istediği vuruşu yapamayınca top dışarı çıktı.
64'te Sivasspor takımında oyuncu değişikliği gerçekleşti. Kamil Grosicki oyundan çıkarken Ricardo Pedriel oyuna giriyor. 70'te ise Galatasaray'dan ikinci oyuncu değişikliği... Hamit Altıntop'un yerine Umut Bulut oyuna giren isim oldu.
73'te Amrabat sarı kart görürken, 75'te fark dörde çıktı. Felip Melo'nun şık pasını göğsüyle kontrol eden Umut Bulut bekletmeden savunma arkasına topu yuvarladı. Savunma arkasına iyi bir koşu yapan Burak Yılmaz kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu ağlarla buluşturdu.
Sivasspor son oyuncu değişikliğini 76. dakikada kullanırken, Erman Kılıç'ın yerine Cihan Özkara dahil oldu. 80. dakikada ise Sivasspor'un golü geldi. Aatif Chahechouhe'nun ceza sahası girişinde sol çaprazdan yaptığı vuruş Galatasaray savunmasından döndü. Ardından ceza alanı dışında topla buluşan Kadir Bekmezci topu kontrol etti ve kaleye müthiş bir şut çekti. Kaleci Muslera'nın müdahelesine rağmen top filelerle buluştu ve skor 4-1'e geldi. Muslera, yediği golün ardından yerini genç Eray İşcan'a bıraktı.
70'de oyuna giren Umut Bulut, 88. dakikada ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve sarı-kırmızılılar kalan dakikaları 10 kişi tamamladı.
90+3'te Sivasspor farkı ikiye indirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma 4-2 sona erdi.

Fenerbahçe taraftarı olarak Galatasaraylı dostlarımı kutlarım.

Namzet
05.Mayıs.2013, 23:01
Tebrikler Galatasaray,galatasaraylılar:)

Raheem Lawal.
Tebrikler Aslanlar, Darısı Demirsporuma :D

himone
Tebrikler, sonuna kadar hakettiler.

Oceanus
05.Mayıs.2013, 23:02
Helal Olsun Aslanlar ! İnş. seneye 20. şampiyonluğuda kutluyacaz :)

petrol_fb12
05.Mayıs.2013, 23:02
Tebrikler Arkadaşlar..

TeNaciOUS MidFieLdeR
05.Mayıs.2013, 23:05
daha satafatli bir acilis mesaji yakisirdi (:

tebrikler cimboma, sonuna kadar hakettiler.

Oceanus
05.Mayıs.2013, 23:06
daha satafatli bir acilis mesaji yakisirdi (:

tebrikler cimboma, sonuna kadar hakettiler.

Bencede :)

uAburak89
05.Mayıs.2013, 23:07
8 sezonda 6 şampiyonluk, İmparator Fatih Terim sen ne büyüksün ! Hakettik, inandık, başardık !

darkkobal123
05.Mayıs.2013, 23:14
Hak edilmiş bir şampiyonluk, tebrikler.

Börk
Helal Olsun Hepinize !

IcedEarth
Sonuna kadar hakettiğimiz bu şampiyonluk için emeği geçen herkese teşekkürler.

Nice Şampiyonluklara :)

eXcitinG
05.Mayıs.2013, 23:15
Galatasaray ın 19. Şampiyonluğu kutlu olsun.

KaRaBükLü KraL
05.Mayıs.2013, 23:23
Şampiyonluk hayırlı olsun e artık seneye 4.yıldızımızı takarız :)

Harika bir sezon geçirdik sonuna kadar savaştık ve hakettik Allaha şükürler olsun :)

Bu arada bahseden olmamış Burak ve V.Persie'nin kariyeri çok benziyor ilk lig şampiyonluklarını bu sene kazandılar.Önceden liglerinde gol krallıkları var.Yeni takımlarında ilk yıllarında ilk şampiyonluklarını kazandılar ilginç bir dipnot.

attirson
05.Mayıs.2013, 23:25
Gs seneye de sampiyon olursa Türkiye'de futbol diye birşey kalmaz yani tek takımlı bir lig olur bir zamanlarki Lyon şu zamanlardaki Bayern gibi.

nannar
05.Mayıs.2013, 23:26
Tebrikler aslanlar!!!

Ralph
05.Mayıs.2013, 23:29
Gs seneye de sampiyon olursa Türkiye'de futbol diye birşey kalmaz yani tek takımlı bir lig olur bir zamanlarki Lyon şu zamanlardaki Bayern gibi.

O iş Türkiye'de olmaz :) Sıkar biraz.

Bordo61Mavi
05.Mayıs.2013, 23:33
Tebrikler Galatasaray, tebrikler Umut Bulut

Gncl1905
05.Mayıs.2013, 23:35

Bence bir takımın ligin üstüne çıkması, lige ambargo koyması, o ligin genel kalitesini arttırıyor. Diğer takımlarda gelişmek zorunda kalıyor.

Şampiyon olur muyuz bilmem tabi ama inşallah oluruz.

Tebrikler aslanlarımıza.

Corpus
05.Mayıs.2013, 23:38
Florya iptal beyler dönün :n:

Takım Florya' ya dönmüyormuş :D

hakankor
05.Mayıs.2013, 23:41
helal olsun cimbomum

Redrum
05.Mayıs.2013, 23:42
Florya iptal beyler dönün :n:

Takım Florya' ya dönmüyormuş :D
Nereye dönüyorlarmış yahu okeye mi dönüyorlar :D

Fearless Coward
05.Mayıs.2013, 23:43
Tebrikler Aslanlarımıza.Hakettik aldık kupayı inşAllah hayırlısıyla seneye de şampiyon olacağız.2000 Ruhunu yakalayacağız 1-2 seneye az kaldı az.

zeck17
05.Mayıs.2013, 23:56
Günün şampiyonlukla birlikte en güzel haberi şef seneye de kalacak :)

byariff
06.Mayıs.2013, 00:19
tebrikler aslanlara sonuna kadar hak ettik. açilsin transfer sezonu olmasin sabahlar :D :D

nannar
06.Mayıs.2013, 00:41
Şampiyonluğu 32. haftada garantileyip,1 ay içerisinde takıma katılacak yeni yıldızları hayal etmektir GALATASARAY'LI OLMAK !!!!

europeanconquer
06.Mayıs.2013, 00:42
Sarıyla,kırmızıyla alnımızın akıyla !

19. şampiyonluğumuz kutlu olsun :)

vivoperlei
06.Mayıs.2013, 00:51
Gelecek yıl binbaşı apoletini takarız umarım! Tebrikler Galatasaray'ım!

nannar
06.Mayıs.2013, 00:55
Drogba,Melo,Sneijder,Eboue ve Muslera kalması gereken yabancılar.Amrabat yedek kalabilir.Dany de öyle ama Riera ve Elmander sanırım satılır. Muslera gidip Onur gelecekse bence onu da en azından 1 seviye arttırır Taffarel.Aıkçası ben Muslera'nın gelişimi ve formunda Tafi'nin çok etkisi olduguna inanıyorum.Eğer Onur gelir ve tutarsa sağlam 1 stoper ve sol bek lazım yabancı kadrosuna :D Muslera kalırsa sadece sol bek alınacak sanırım. kalan mevkileri Alper tarzı türklerle takviye edelim :D

Redrum
06.Mayıs.2013, 01:07
Türk oyuncu takviyesi çok önemli. Ujfa aramızda olacak seneye demiş Fatih Terim. İnşallah öylesine denmiş bir sözdür. Oynayacak ve takıma gömlek atlatacak bir stoper lazım. Keza Riera da çok iyi oynuyor yollamaya kıyamazlar mı acaba diye korkuyorum :D Takımda güzel bir ruh yakalandı ama bu ruhu bozmadan üzerine koymak şart. Bu şekilde nice şampiyonluklar daha yaşayacağız :)

uAburak89
06.Mayıs.2013, 01:09
http://s1.directupload.net/images/130505/hgkmh6bs.jpg

Fearless Coward
06.Mayıs.2013, 01:10
Harika bir fotoğraf gerçekten de.Masaüstü arkaplanı yaptım bile.

europeanconquer
06.Mayıs.2013, 01:11
Şampiyon olmuş gibi çek panpa :n:

Deus Dominus
06.Mayıs.2013, 01:11
İki yıldır ligin en iyisi Galatasaray, bu gayet açık, net gözümüzün önünde. O çökmüş durumdan bu kadar hızlı ve güçlü çıkabilmek gerçekten takdire şayan. Tebrikler Galatasaray'a ve Galatasaray'lılara.

Fearless Coward
06.Mayıs.2013, 01:16
Ünal Başgan geldiğinden beri üstümüze koymaya devam ediyoruz.Fatih hoca ve Ünal Başgan kaldığı sürece şampiyonluğu vermeyiz diye düşünüyorum kimselere.Ünal Başgan ne hedeflediyse hepsini başardı ŞL'de Çeyrek demişti hatta Fatih hoca bunu gruptan çıkmak olarak değiştirmişti ama Çeyrek yaptık.Seneye de yine Çeyrek Final oynarız inşAllah ve hatta Mayısları görürüz ŞL'de benim güvenim tam müthiş 2'liye.Ayrıca İnşAllah seneye de şampiyon olup 4. yıldızımızı alırız.Bu arada yılın oyuncusu net Selçuk İnan'dır.Bi adam bu kadar mı iyi olur arkadaş üstelik bonservissiz aldık Selçuk'u.

nekop
06.Mayıs.2013, 01:43
Tebrikler Galatasaray.

üstelik bonservissiz aldık Selçuk'u.

Şunu yazmayın artık. :D

byariff
06.Mayıs.2013, 01:50
Mardin.

https://pbs.twimg.com/media/BJiETtfCMAElRCM.jpg:large

SAİT71
06.Mayıs.2013, 02:51
Aşiretçe kutluyorlar :)

MoisHaLe
06.Mayıs.2013, 03:56
Ünal Aysal gerçekten de büyük bir vizyona sahip. O devam ettiği sürece her yıl üzerine koyarak yolumuza devam ederiz. Önümüzdeki sene Şampiyonlar Liginde, ligde ve kupada daha önemli şeyler başaracağımıza inanıyorum.

Corpus
06.Mayıs.2013, 05:04
Kimseye laf atmak için koymuyorum bu linki. Sadece bu kadar kısa sürede nereden nereye geldiğimizi göstermesi açısından önemli bir andı.

İşte herşeyin başladığı an...

http://s14.directupload.net/images/130428/pjgkqgnk.swf

davidvilla
06.Mayıs.2013, 09:50
Şampiyonluğumuz kutlu olsun.
Tamam hakederek alnımızın akıyla şampiyon olduk. Bunu rakiplerimiz de kabul ediyor ve bizi tebrik ediyorlar zaten.
Ben yine de şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bunu GS-FB muhabbetine döndürmeden güzelce sevinelim ve kutlayalım, bunu yürekten istiyorum.

C h A o S
06.Mayıs.2013, 10:03
Aslanlarımıza tebrikler.Şampiyonluk sevinci bambaşka bir şey.2 senedir bize bu sevinci yaşattıkları için Fatih Terim başta olmak üzere tüm futbolculara helal olsun.

ele888111
06.Mayıs.2013, 13:59
Aykut Kocamanın saçma sapan açıklamalarından sonra Galatasaray inşAllah Fenerbahçeyi kadıköydede yener ve bi kutlamada orada yaparlar.

Fatih Terim antipatik bir insandı Aykut Kocaman yakında 4-5 gömlek fark atacak antipatiklik konusunda.

byariff
06.Mayıs.2013, 14:01
Aykut Kocamanın saçma sapan açıklamalarından sonra Galatasaray inşAllah Fenerbahçeyi kadıköydede yener ve bi kutlamada orada yaparlar.

Fatih Terim antipatik bir insandı Aykut Kocaman yakında 4-5 gömlek fark atacak antipatiklik konusunda.

terimde rakibe çamur atmak rakibi kucultecek rakibe saygisizlik edicek aciklamalar yoktur delikanli adamdir ozu sozu birdir. ha egosu fazla orasi ayri o yuzden antipatik oluyor.

ele888111
06.Mayıs.2013, 14:04
terimde rakibe çamur atmak rakibi kucultecek rakibe saygisizlik edicek aciklamalar yoktur delikanli adamdir ozu sozu birdir. ha egosu fazla orasi ayri o yuzden antipatik oluyor.

İlk söylediğiniz kısımllar ile ilgili hemfikiriz ikinci söylediğiniz kısımlar ile tamamıyle hemfikiriz.

Zaten benimde antipatiklikden kastım buydu.Fatih Terim , Hikmet Karaman hareketler mimikler vs vs ama Aykut Kocaman bunları çarpıp toplayacak sonra yine çarpacak böyle giderse.

SaLviO
06.Mayıs.2013, 14:55
Cimbomlu arkadaşları tebrik ederim.

Ayrıca o tartışmayı kapatın yoksa uzar o tartışma

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Mayıs.2013, 16:24
aykut kocaman rakibi alkislama hususundaki soruya daha ilimli yaklasmaliydi bence, tavizsiz bir tavir takinmis. hic gerek yok. milat olacaksa bu onumuzdeki mac olmali bence. kimse birsey kaybetmez bu yaptigindan oturu, aksine cok sey kazanirlar. sampiyon takimi hakettigi gibi karsilamali ve onlari alkislarla onore etmeliyiz diye dusunuyorum bir fenerbahceli olarak.

europeanconquer
06.Mayıs.2013, 16:30
Alkış konusunda ki açıklamalarının önemi yok,hiç bir camianın başka bir camia tarafından alkışlanmasına ihtiyacı yoktur,ha olursa sportmenlik ve dostluk açısından güzel bir şey olur ancak Türkiye'de bunu beklemek hayalciliğe girer.

Asıl sıkıntı ''saha dışı'' açıklamaları.

ThersoN
06.Mayıs.2013, 16:35
Performans açısından hak edilen bir şampiyonluk oldu. Helal Olsun!

anil luque
06.Mayıs.2013, 17:04
Geçen sene hiç bir şekilde laf etmemiştim sonuna kadar hakederek şampiyon olmuştu Galatasaray. Bu sene de tabii ki akıttıkları alın terinin karşılığını aldılar, emeğe saygısızlık Beşiktaşlıya yakışmaz ama şahsi görüşümdür ki bu sene kötünün iyisi olan takım ipi göğüsledi. Her ne olursa olsun haklarını verip tebrik etmek vazifemiz.

Galatasaray camiasına hayırlı olsun , Galatasaraylı arkadaşlarımı , kardeşlerimi , abilerimi kutlarım.

di canio
08.Mayıs.2013, 16:09
Galatasraylı arkadaşları kutlarım ben de.

Walter Sakana
11.Mayıs.2013, 12:40
Bir Galatasaray taraftarı olarak şampiyonluğumuzu tebrik eden herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca ben de;

Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Ligde ve Avrupa'da birçok maçlarını seyircisiz oynamalarına karşın bu bahanenin arkasına sığınmayıp her kulvarda sonunda kadar mücadeleyi sürdürdükleri için. Avrupa'da aldıkları çifte standart cezalara karşın yarı finale kadar yükselmeyi başardıkları için...

Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Sezona önemli sıkıntılarla başlayıp, sezon boyunca da sakatlıklar ve hakem hataları gibi büyük sorunlar da yaşamalarına karşın uzun süre şampiyonluk mücadelesinin içerisinde kalabildikleri için...

Trabzonspor'u tebrik ediyorum. Son 2 sezondur kadrolarındaki en önemli yıldızları kaybetmelerine, kötü geçen sezona ve üzerlerindeki baskıya karşın kupada finale kadar yükselmeyi başardıkları için...

Bursaspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği'ni tebrik ediyorum. Avrupa kupalarına katılma yolunda verdikleri mücadele için...

Elazığspor ve Akhisar Bld.Spor'u tebrik ediyorum. Ligin başında küme düşmelerine kesin gözle bakılırken özellikle ligin 2. yarısında inanılmaz bir mücadele sergileyip taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandıkları için...

Ve Galatasaray'ımı tebrik ediyorum. Rekor sayıda direkten dönen top ile oyuncularımızın orasına burasına çarpıp kalemizde gol olan nice şanssızlıklara, sezonun büyük bölümünde futbolumuzu olumsuz etkileyen bozuk zemine, ligin neredeyse yarısında takımın başında sahaya çıkamayan teknik direktörümüz ile aldığımız çifte standart cezalara ve ülke futbolunu böylesine kötü yöneten futbol federasyonuna rağmen şampiyon olmayı başarabildiği için. Avrupa'da Man Utd ve Real Madrid maçları başta olmak üzere verilmeyen penaltılarımız ve çifte standart hakem yönetimlerine karşın çeyrek finale yükselebildiği için...

Diğer takımlara da teşekkür ediyorum. Lige renk kattıkları için...

europeanconquer
11.Mayıs.2013, 14:58
Bende böyle mükemmel bir futbol taraftarı olduğun için sana teşekkür ediyorum abi,bu forumda senin gibisi yok.

Özgür Çetin
11.Mayıs.2013, 21:19
Hakedilmiş bir şampiyonluk..Gururluyum seneye işallah 4.yıldızımızı takacagız

C h A o S
13.Mayıs.2013, 00:45
+Lig niye var?
- Şampiyon olmak için.

+ Şampiyon kim ?
- Galatasaray.

:p

hakan769
13.Mayıs.2013, 00:55
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/941201_501564326559509_1837027563_n.jpg

Redrum
13.Mayıs.2013, 02:14
Resim çok ince..