View Full Version : B. Dortmund - Bayern Münih | Şampiyonlar Ligi - Final
Kaka Leite
24.Mayıs.2013, 19:27
http://img437.yukle.tc/images/2201Adsiz.png
Konusu açılması gerektiğini düşünüyorum bu muhteşem karşılaşmanın..
europeanconquer
24.Mayıs.2013, 19:36
Dortmund kazansın isterim ama favori kesinlikle Bayern Münih.
Kaka Leite
24.Mayıs.2013, 19:39
Ben herşeyi geçtim de bu nasıl bir gururdur ya.
Alman derbisini dünyanın en büyük kupasının finalinde izleyeceğiz. Çok gurur verici bir olay, Dortmund'u bir adım önde görüyorum sebep sormayın bende bilmiyorum :icon_biggrin:
SAİT71
24.Mayıs.2013, 19:49
Münih alır kupayı. Buraya yazıyorum 3-2 alacak. Nuri'de gol atacak...
semih99999
24.Mayıs.2013, 19:51
götze sakatlıgı nedeniyle oynamayacak ama maçı alacagız beyler rahat olun :D
byariff
24.Mayıs.2013, 20:08
Bayern dagitir kesinlikle hak ediyorlar.
sakary Ali
24.Mayıs.2013, 20:11
Öyle dağıtma falan imkanı olacağını sanmıyorum. Yarınki güçler hemen hemen eşit olacaktır. %51 Dortmund diyorum.
KaRaBükLü KraL
24.Mayıs.2013, 20:19
Bayern maçtan sonra kutlama yapmak için yer bile ayarlamış.Aşırı özgüven zarar verir bence.Kupayı Dortmund alacak:)
Fearless Coward
24.Mayıs.2013, 20:21
Bayern Munih yine geçen seneki gibi kutlamalar için mekan kapatmış bu sefer paraları boşa gitmez kazanırlar büyük ihtimal. :D Gerçekten geçen seneye göre çok daha güçlüler ama bu sezon onları şüphesiz en çok zorlayan takımdı Dortmund.Aralarında bu sezon oynanan 4 maçta 2'sini aldılar 2'sini berabere kaldılar 1 farklı bir Munih galibiyeti bekliyorum ben.H0'a bir 20-30 Tl atarım :D
anil luque
24.Mayıs.2013, 20:37
Yanılmıyorsam son 4 senede 3. finali Münih'in. Artık çekirge bir zıplar iki zıplar hesabı ellerinden kaçırıyorlar bu sefer izin vermezler. Formları tavan yapmış vaziyette. Götze de yok. Münih 3-1 ya da 3-2 alır görüşündeyim .
4-1 Bayern Münih 2 müller 1 robben 1 ribery - 1 lewandowski
mwaru
24.Mayıs.2013, 20:55
2-1 Dortmunda galibiyeti ile bitecek.Bizi de sokağa dökecek :)
ShevAnil
24.Mayıs.2013, 21:18
Dortmund kazanacak diye hissediyorum, 2 gün önce de Trabzonspor kazanır diye hissediyordum. :n:
nfornirvana
24.Mayıs.2013, 21:53
Bayern 3-0 kazanır. Goller Müller x2, Ribery.
footballer33
24.Mayıs.2013, 22:40
Bayern Münih'i kupaya 1 adım önde görüyorum. Bu defa bırakmaz finali.
darkkobal123
24.Mayıs.2013, 22:51
Dört gözle bekliyorum bu maçı. Futbol ziyafeti, futbolun zirvesi, süper maç ! Futbola doyacağız kısacası. Favorim ve gönlümden geçen takım Borussia Dortmund.
Mamadou
24.Mayıs.2013, 23:15
Umarım Dortmund kazanır ama Bayern bu finali son dört sezonda üçüncü kez oynayacak. Tecrübe çok önemli. Bayern net bir skorla kazanırsa şaşırmam. Maçın ilk yirmi dakikası maçın gidişatını belli edecektir. Dortmund'da Mario Götze'nin eksikliği sıkıntı yaratacaktır illa.
Namzet
25.Mayıs.2013, 00:58
Bol gollü bir maç bekliyorum Bayern bu sene alır kupayı
Corpus
25.Mayıs.2013, 03:45
Saat 9'da finalden çıkıp izlemeye gitmeyi düşünüyorum :) Muazzam bir final olacak diye düşünüyorum. İki tane pozitif futbol oynayan takım karşı karşıya. Umarım uzatmaya gider de keyfimiz 120 dakikaya taşar :)
Nocna Mora
25.Mayıs.2013, 15:35
Umarım keyifli bir mac olur.
anil luque
25.Mayıs.2013, 16:30
Beyler Dortmund'a ev araba ne varsa basın. Zengin olduk ya la :D :D
https://twitter.com/tribundergi/status/338263880788742145/photo/1
Fearless Coward
25.Mayıs.2013, 16:37
http://l1305.hizliresim.com/19/t/nfy3h.jpg
Kahinler iş başında. :D Dortmund'a evi arabayı bassak mı her şey onların kazanması yönünde. :p
darkkobal123
25.Mayıs.2013, 16:39
İstatistikler çok ilginç, tutma ihtimali yüksek. Eğer tutmazsa birinden yahni, diğerinden salata yaparlar. :n:
Universal
25.Mayıs.2013, 16:59
Munich'in final kabusu var, buraya kadar gelip başaramıyorlar. Dortmund ise belki uzun süre göremeyeceği bir yerde ve favori değiller. Kısaca kimse onlara neden kaybettin sorusunu yönetlmeyecek maçtan sonra o nedenle daha rahat maça çıkacaklar. Eminimki bu kupayı kazanacaklar.
petrol_fb12
25.Mayıs.2013, 17:41
Ne kadar Bayern sempatisi olsamda.Hikayesini okuduktan sonra.Dortmunt Sempatim daha cok arttı..
Şampiyonluk Cok Uzak Değil ! Yeterki Sen Yürekten Oyna !
Dormutn bu maçı 4-2 alır gibime geliyor hadi hayırlısı..
http://m1305.hizliresim.com/19/2/mp4hv.jpg
MoisHaLe
25.Mayıs.2013, 19:00
Bayern harcar gibi geliyor bana da.. Güzel bir maç olur inş.
ThersoN
25.Mayıs.2013, 19:11
Son senelerin çok başarılı iki takımı. Hangisi alırsa süpriz olmaz sanırım. Bayern bir adım önde gibi geliyor bana fakat finalin havası farklı olur.
nfornirvana
25.Mayıs.2013, 19:45
http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/658x370/2013/5/25/fft104mm2326574.jpg
Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez yaşanacak Alman finalinde Borussia Dortmund ile Bayern Münih arasında oynanacak maç öncesi bütün tesadüfler Borussia Dortmund'un kupayı alacağını işaret ediyor. 1997 yılında yaşanan bütün futbol olayları içinde bulunduğumuz 2013 yılında da gerçekleşti.
İşte tesadüfün detayları:
1997
Almanya Ligi Şampiyonu: Bayern Münih
İtalya Ligi Şampiyonu: Juventus
İngiltere Ligi Şampiyonu: Manchester United
Portekiz Ligi Şampiyonu: Porto
İspanya Ligi Şampiyonu: Barcelona
Türkiye Ligi Şampiyonu: Galatasaray
Almanya Kupası: Stuttgart - Final öncesinde son Dortmund'la oyanan lig maçında 1-2 yenildi.
Düşen takım: Fortuna Düsseldorf
Gol Kralı: Bayer Leverkusen'den Ulf Kirsten
Şampiyonlar Ligi finali öncesinde son iki sezonun şampiyonu: Borussia Dortmund (1995,1996)
Şampiyonlar Ligi Şampiyonu: Borussia Dortmund
2013
Almanya Kupası: Stuttgart finale kaldı. Final öncesinde son Dortmund'la oynanan lig maçında 1-2 yenildi.
Gol Kralı: Stefan Kiessling
Şampiyonlar Ligi finali öncesinde son iki sezonun şampiyonu: Borussia Dortmund (2011,2012)
Şampiyonlar Ligi Şampiyonu:?
Maç Dortmund'un beyler.:0:
OrcunFB
25.Mayıs.2013, 19:54
Gol Kralı başka futbolcu. :n:
Bayern alır. :D
semih99999
25.Mayıs.2013, 20:00
http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/658x370/2013/5/25/fft104mm2326574.jpg
Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez yaşanacak Alman finalinde Borussia Dortmund ile Bayern Münih arasında oynanacak maç öncesi bütün tesadüfler Borussia Dortmund'un kupayı alacağını işaret ediyor. 1997 yılında yaşanan bütün futbol olayları içinde bulunduğumuz 2013 yılında da gerçekleşti.
İşte tesadüfün detayları:
1997
Almanya Kupası: Stuttgart - Final öncesinde son Dortmund'la oyanan lig maçında 1-2 yenildi.
Gol Kralı: Bayer Leverkusen'den Ulf Kirsten
Şampiyonlar Ligi finali öncesinde son iki sezonun şampiyonu: Borussia Dortmund (1995,1996)
Şampiyonlar Ligi Şampiyonu: Borussia Dortmund
2013
Almanya Kupası: Stuttgart finale kaldı. Final öncesinde son Dortmund'la oynanan lig maçında 1-2 yenildi.
Gol Kralı: Stefan Kiessling
Şampiyonlar Ligi finali öncesinde son iki sezonun şampiyonu: Borussia Dortmund (2011,2012)
Şampiyonlar Ligi Şampiyonu:?
Maç Dortmund'un beyler.:0:
çok ilginç tv de bunu görünce dortmunda 50 tl attım :D
darkkobal123
25.Mayıs.2013, 20:02
Gol Kralı başka futbolcu. :n:
Bayern alır. :D
Olsun, sonuçta o da Leverkusen'in oyuncusu. :D
TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Mayıs.2013, 20:02
dortmund ne kadar sempatik gorunse de bayern acimaz, kupayi alir. ama tabi futbol bu, hersey olabilir. bate bu takima 3 gol atip maglup etti, niye tekrarlanmasin. agir favori bayern, dortmund kazanirsa surpriz olur.
gotzenin sakatligini bahane gosterip transfer oldugu klube karsi oynamamasi hic etik degil :n:
footballer33
25.Mayıs.2013, 20:04
Tahmini kadro beklentim:
B.DORTMUND:
Weidenfeller
Piszczek - Subotic - Hummels - Schmelzer
İlkay Gündoğan - Bender
Błaszczykowski - Reus - Großkreutz
Lewandowski
B.MÜNİH:
Neuer
Lahm - Dante - Boateng- Alaba
Luiz Gustavo - Schweinsteiger
Robben - Müller - Ribery
Gomez
TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Mayıs.2013, 20:06
dortmundta forvet arkasi ilkay, ortasahada nuri, kanatta da reus olur diye soylentiler de var.
KaRaBükLü KraL
25.Mayıs.2013, 20:10
Çok ilginç tesadüf.Ben nedense bu maçın 2005 yılının finali olan Milan-Liverpool finali gibi olacağını kolay kolay unutulmayacağını düşünüyorum.
Kaka Leite
25.Mayıs.2013, 20:10
Seremoni'ye Türkiye bayrağı ile çıkacakmış Nuri.
Dortmund'u 1 adım önde görüyorum yazmıştım en başta çok net bir şekilde Dortmund önde benim görüşüme göre.
Alacağız kupayı :)
darkkobal123
25.Mayıs.2013, 20:16
gotzenin sakatligini bahane gosterip transfer oldugu klube karsi oynamamasi hic etik degil :n:
Şike var. :D
Münih daha ağır basıyor ama final bu, hiç belli olmaz. Çok çekişmeli olacağı kesin.
Dave S Mustaine
25.Mayıs.2013, 21:06
Geçen seneki final gibi olur diye düşünüyorum. Kupayı Dortmund alır. Ama maç 3,5 üstü biter.
Ben Dortmund'a 3-1 skor oynamaya gidiyorum şimdi 97'de de öyle olmuş :D
Mamadou
25.Mayıs.2013, 21:20
dortmundta forvet arkasi ilkay, ortasahada nuri, kanatta da reus olur diye soylentiler de var.
Bayern ataklarını genelde sağdan geliştiriyor. Reus kanatta Lahm'ı takip etmez ama Großkreutz takip eder. Dortmund footballer33'ın yazdığı ilk 11 ile çıkar diye düşünüyorum. Beklenen ilk 11'de o sürpriz olursa Nuri değil bu isim Leitner olabilir belki.
Tahmini kadro beklentim:
B.MÜNİH:
Neuer
Lahm - Dante - Boateng- Alaba
Luiz Gustavo - Schweinsteiger
Robben - Müller - Ribery
Gomez
Javi Martinez Bayern'in organizatörü abi nasıl kesip Gustavo'yu yazdın. karıştırdın sanırım :icon_lol: Bunun dışında iki takımda yazdığın ilk 11'lerle çıkar bence.
nfornirvana
25.Mayıs.2013, 21:23
Bence Dortmund Leitner'le çıkabilir. Hatta golü de o atabilir.
LifeYourself
25.Mayıs.2013, 21:26
3-2 Bayern olucak bence.
anil luque
25.Mayıs.2013, 21:31
ben de kanatta Reus'tan ziyade Grosskreutz'u oynatacağı görüşündeyim. Reus da disiplinli oyuncu bu konuda ama Grosskreutz ciğersiz bir arkadaş. Lahm'ı rahat bırakmaz.
sakary Ali
25.Mayıs.2013, 21:41
Grosskreutz ile başlıyor Dortmund. Dortmund'un ilerideki 4'lüsü çok hareketli oluyor genelde. Kimin nerede oynadığının pek önemi kalmıyor.
İki takım da kaybetse üzüleceğim. İyi bir maç izlerim umarım.
TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Mayıs.2013, 21:47
Dev final öncesi Bayern Münih'in ilk 11'i belli oldu. Bavyera ekibi, Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Martinez, Schweinsteiger - Robben, Müller, Ribery - Mandzukic ilk 11'i ile Dortmund karşısına çıkacak.
Borussia Dortmun ise Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer, İlkay, Bender, Blaszczykowski, Reus, Grosskreutz, Lewandowski ilk 11'ile sahada olacak.
Kaka Leite
25.Mayıs.2013, 21:48
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/941608_604500399568152_1597554115_n.jpg
Burak Yıldırımı unutmamış Dortmund taraftarı..
sakary Ali
25.Mayıs.2013, 21:58
Bundan iki yıl önce Radikal gazetesinde yazmıştım: Sarı-Siyah bir Aşk Hikayesi... Dortmund'dan bahsediyordum, başardıklarından, nereden başlayıp nereye geldiklerinden... Artık bugün herkes onlardan bahsediyor. Şampiyonlar Ligi finali öncesi her yerde Klopp var, Lewandovski var, 'genç Götze'nin acıları' var... Herkes imreniyor, herkes yorumluyor. Ama gene 'Türk usulü', gene kulaktan dolma, gene az bilgi, bol kanaatle. O yüzden final öncesi bazı yanlışları düzeltmekte fayda var. İşte size Dortmund hakkında doğru zannedilen 5 yanlış şey.
5- Bu takım Almanların dönüşüm hamlesinin bir sonucudur
Evet, doğru. Almanlar özellikle 2000'li yılların başında (hatta bazıları bunu 98 Dünya Kupası'ndaki başarısızlık sonrası alınan kararlara dek götürüyor) memleket futbolunu düzeltme için bir plan ortaya koydular ve o plan çerçevesinde bir dizi önlem paketi de geldi. Akademi kurma zorunluluğu, sıkı mali denetim, altyapıdan oyuncu oynatmaya destek falan filan. Ama bu tedbirlerin Dortmund'a ulaşması zaman aldı. Çünkü kulüp 2005'te iflas etti! Tarihe dikkat! Alman futbol devriminin tetikleyicisi Dünya Kupası'nın bir yıl öncesinden bahsediyoruz. Nitekim herkesin takdirini kazanan o gepegenç Dünya üçüncüsü Almanya'da çok az Dortmundlu vardı. Yani Dortmund Alman futbolunun dönüşüm hikayesinde son vagondu. Evet, bu süreçten yararlandılar. Ama çok geç kalarak. O yüzden kendi devrimlerini kendileri yarattı.
4- Bayern Münih gibi oynuyorlar: Yeni Alman futbolu bu!
Yeni Alman futbolu mu, yoksa Polonya futbolu mu orasını bilemem. Ama eski Almanya'dan hiç iz yok. Teknikle, fizik güçle pek alakaları yok onları. Yani Bayern Münih gibi falan oynamıyorlar. Olsa olsa şu denilebilir. Bayern onlar gibi oynuyor. Jürgen Klopp bunun altını net çiziyor. Hatta bu yüzden Hoeness'le atışmışlıkları bile var. Bayern bize özendi, diyor Klopp. Haksız da değil. Özellikle ilk şampiyonluk sonrası bu konuda rakiplerinden pek çok övgü aldılar. Üstelik hâlâ da birbirlerine benziyor sayılmazlar. Hele de defans yaparken... Bayern fizik gücünü yıkıcı bir etki olarak kullanıyor. Ama Dortmund top rakipteyken ille de bir takıma benzeyecekse Barcelona'ya benziyor. Hızlı bir presle topu tekrar kapma derdindeler. Atakta ise kendilerine özgü bir yapıları var. Çok hızlılar. Çok basit şablonları tıkır tıkır işletiyorlar...
3- Bu takım bir altyapı hamlesinin ürünü
İşte Dortmund'la ilgili en büyük yanlışlardan biri. Tabii ki dünyanın belki de en iyi altyapılarından birine sahipler. YIllarca dünya futboluna pek çok yıldız kazandırdılar. Ama bu hep böyleydi zaten. Dün de, bugün de... Juventus'u yenip Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldukları maçta da üç isim onların emeği, gözünün nuruydu: Stefan Klos, Michael Zorc (şu andaki takımın sportif direktörü) ve Lars Ricken (şu anda altyapının başında). Bu seneki finalde ise daha az 'kendi üretimleri' olacak. Muhtemelen bir tek Schmelzer oynayacak, belki bir de Nuri. Reus sayılmaz, çünkü onu yetiştirip ellerinden kaçırdılar ve geleli bir sene oldu. Yani Dortmund'un ilk onbirde altyapısından aldığı sayısal katkı (Götze'yi saysak dahi) geçen sezonki Galatasaray'dan fazla değil (Emre Çolak ve Semih Kaya).
2- İyi bir kuşak yakaladılar
Bir önceki yanlıştan kurtulanlar buna yakalanıyor. Evet birbirine yakın yaşta pek çok iyi oyuncu bir arada. Ama bu kuşak kendiliğinden oluşmadı ki. Kulüp yönetimi ve Klopp onları teker teker, oradan buradan topladı. Her sene birer ikişer oyuncu aldılar, tuğlaları yavaş yavaş dizdiler. İğneyle kazarak buldular hepsini. Düşünün, geçen sezona dek en pahalı oyuncuları 5.5 milyon avroluk İlkay'dı. İnanmıyorsanız, gelin Real Madrid'e dört gol atan onbir nasıl oluşmuş bakalım. Klopp gelmeden önce kadroda Weidenfeller ve Kuba vardı, Hummels ise Bayern'den kiralıktı. 2008'de Klopp'un imzasıyla birlikte önce Hummels'in bonservisi alındı, hemen yanı başına da Mainz'dan Subotic'i yerleştirdi kurt teknik adam. Aynı yıl Schmelzer altyapıdan kadroya girdi. 2009'da Bender transfer edildi. 2010'da gelen Real'e dört gol atan Lewandowski'nin ederi 5 milyon değildi bile. Aynı yıl Götze'yi altyapıdan çıkardılar. Üstüne bir de Piszczek'i bedelsiz aldılar. 2011'de İlkay, 2012'de ise Reus geldi ve Real Madrid'e dört atan onbir tamamlandı. Toplam transfer maliyeti 40 milyon avro (Sadece 17 milyon avrosu Reus'a harcandı). Beş seneye bölersek yıllık sekiz milyon. Yani aşağı yukarı Alper Potuk kadar... Aldıkları maaşın ise Real ve Bayern'in üçte biri olduğu söyleniyor. Bu arada son iki sezonda gelip giden ve satışlarıyla kulübe 42 milyon avro kazandıran Kagawa, Barrios, Perisic ve Nuri'yi bu maliyet hesabına saymıyoruz.
1- Kimseye örnek olamazlar. Arkasında Alman aklı, sistemi ve futbol mantalilesi var
Bal gibi de örnek olurlar. Ne sadece Alman sisteminin ürünü onlar, ne de Barcelona gibi müthiş bir altyapının... Evet bunların da etkisi var. Ama ‘yapılabilir bir ideal' onlar. Messi gibi sihirbazları, Bayern/Real kadar paraları yok ama çok zeki bir teknik adamları (Klopp), takımın mali yapısını çok iyi kurgulamış bir genel müdürleri (Watzke) var. İkisi de futbol profesyoneli. İkisi de 'sonradan Dortmundlu'. Taklik edilemez bir tek yanları var: Seyircileri ve kulüp kültürleri. 8 yılda bataktan Şampiyonlar Ligi'nin finaline çıktılarsa en çok onlar sayesinde. Ama bu da zamanla öğrenilebilir. Ya da en azından özenilebilir. Dünyanın en iyi taraftarı bizde diye övünen bir memleketin çocukları değil miyiz biz de? Dünyanın en iyi takımı değiller. Ama herkesi yenebilirler. Yarattıkları takım ruhunun kimseden korkusu yok.
İşte Dortmund'un peri masalı böyle. Futbol romantizmi düşmanları için uyarı: Bu ifade bizim değil İngiliz basının... Abartıp 'sosyalist futbol' diye yazan dünya futbol uzmanları da var. Aman Türkiye'de söylemesinler. Topa tutulurlar. En iyisi gerçekleri kendi akıbetine bırakmak. Sonuçta biliyoruz, onlar kazanırsa bu oyun değişir.
bagis erten'in yazisi.
footballer33
25.Mayıs.2013, 22:35
Bayern ataklarını genelde sağdan geliştiriyor. Reus kanatta Lahm'ı takip etmez ama Großkreutz takip eder. Dortmund footballer33'ın yazdığı ilk 11 ile çıkar diye düşünüyorum. Beklenen ilk 11'de o sürpriz olursa Nuri değil bu isim Leitner olabilir belki.
Javi Martinez Bayern'in organizatörü abi nasıl kesip Gustavo'yu yazdın. karıştırdın sanırım :icon_lol: Bunun dışında iki takımda yazdığın ilk 11'lerle çıkar bence.
Valla ne bileyim, içimden öyle geçti ve yazdım işte. :icon_biggrin: Kadrolar da belli oldu zaten. Dediğin gibi Javi Martinez oynayacak; diğer farklılık ise, Gomez yerine Mandzukic. Bunların dışında, geri kalan isimler tamamen aynı, iki takımda da.
sananes
25.Mayıs.2013, 22:36
İddaa oynayanlar için söylüyorum beklenenin aksine maç ALT bitecektir. 1-0 dortmund olur 1-1 olur ama alt biter.
darkkobal123
25.Mayıs.2013, 22:44
Müller - Lewandowski atar 1-1 biter, penaltılarda Dortmund alır. :D
Önder HOCA
25.Mayıs.2013, 22:44
gönlüm dortmunddan yana ama bayern ezicekmiş gibi geliyor hadi bakalım bastır dortmund
Mamadou
25.Mayıs.2013, 23:00
Dortmund Bayern'e önde pres yaparak başladı. Birazda buna Bayern izin veriyor gibi. Ani ataklarla Robben ve Ribery'i kaçırmaya çalışıyorlar. Hoş gerçi Dortmund savunması pek açık verecek gibi değil.
Bu arada Neuer iyi çıkardı.
İki oldu Neuer neleri çıkartıyor öyle :)
Neuer tek başına direniyor.
Adam eski Schalke'li :D Dört tane net pozisyonu çıkardı.
Universal
25.Mayıs.2013, 23:15
Dortmund, Neuer'e karşı oynuyor adeta.
uAburak89
25.Mayıs.2013, 23:29
Robben tam bir loser.
Fearless Coward
25.Mayıs.2013, 23:38
Dortmund daha iyi oynuyor rakipleri sanki Munih değilde Neuer.Bence dünyanın en iyi kalecisi tartışılmaz.Bunu her geçen maç gösteriyor bizlere Munih gerçekten çok akıllı takım Neuer ya da Adler'i alacaklardı hatta Adler daha iyiydi o dönem ama Neuer'i almışlardı ne kadar doğru bir karar verdiklerini de görüyoruz.Bu arada Dortmund'un canlı iddaa'da oranı 4.0 oynayın derim Munih bu gidişle zor atar Dortmund 1 gol atıp güzel bir şekilde üstüne yatar skorun.
footballer33
25.Mayıs.2013, 23:41
İlk yarıda çok zevk aldım ben, maçı izlerken. Neuer daha fazla kurtarış yaptı; ama Weidenfeller'in de yaptığı 2-3 çok kritik kurtarış vardı.
Bu maçı ve kupayı, ilk golü atan kazanacakmış gibi geliyor bana.
Fearless Coward
25.Mayıs.2013, 23:45
Zaten öyle olur aga bu 2 kalecinin de birlikte gol yemesi zor adeta kaleciler konuşuyor maçta yiyen kaybedecek resmen öyle bir görünüm var maçta çünkü fazla iyiler.
Universal
25.Mayıs.2013, 23:56
Şu finaller neden bol gollü geçmez?
Mamadou
26.Mayıs.2013, 00:00
Robben'in final sendromu > Ballack'ın final sendromu
Derken adam asist yaptı :n:
footballer33
26.Mayıs.2013, 00:01
Mandzukic yazdı, 1-0. Son yarım saatte, savaş gibi bir maç bekliyorum. :)
SAİT71
26.Mayıs.2013, 00:08
Ve Dortmund penaltı atacak. :)
Namzet
26.Mayıs.2013, 00:08
Haydi Dortmundd
footballer33
26.Mayıs.2013, 00:09
Penaltıyı İlkay atıyor ve ters köşe, 1-1. :)
Namzet
26.Mayıs.2013, 00:09
Golllllll işte bu İLKAY!!
Universal
26.Mayıs.2013, 00:10
İşte bu hadi be BvB :)
footballer33
26.Mayıs.2013, 00:14
Oy oy oyy! O top nasıl çıktı öyle ya? :icon_eek: Subotic, öyle bir top çıkardı ki; Klopp, sanki gol olmuşçasına sevindi kenarda. :icon_smile:
Universal
26.Mayıs.2013, 00:14
Ben daha TSL izlemem arakdaş futbol bu ya işte bu.
SAİT71
26.Mayıs.2013, 00:19
Müthiş müthiş :)
attirson
26.Mayıs.2013, 00:19
Cizgiden cıkan topta stadda sadece o topun cıkabilecegine inanan Subotic'ti. :D
Universal
26.Mayıs.2013, 00:20
Cizgiden cıkan topta stadda sadece o topun cıkabilecegine inanan Subotic'ti. :D
Bence o bile inanmıyordu hala aklı o pozisyondadır. :)
SAİT71
26.Mayıs.2013, 00:30
Robben yazdı 2-1 oldu...
footballer33
26.Mayıs.2013, 00:31
Dortmund'a yazık oldu, buradan dönmez artık. Bayern Münih, loseri Robben ile kupaya ulaşacak. Çok güzel gol attı yalnız.
Universal
26.Mayıs.2013, 00:37
Ben Subotic'e üzüldüm adam tarihi bir kurtarış yaptı boşa gitti.
footballer33
26.Mayıs.2013, 00:37
Bitti, Bayern şeytanın bacağını kırdı sonunda. İki takımı da, harika bir final izlettikleri için tebrik ediyorum.
Maç biter bitmez de reklam girilmez ki ama! :icon_evil:
Ben daha gruplardan sonraki ilk aşamalarda Bayern şampiyon olacak diyordum beni yanıltmadılar sağ olsunlar bu günde çok güzel para kazandırdılar bana.
Gncl1905
26.Mayıs.2013, 00:42
Kötü oldu BvB adına. Keşke kazansalardı.
Fearless Coward
26.Mayıs.2013, 00:43
Bayern Munih yine geçen seneki gibi kutlamalar için mekan kapatmış bu sefer paraları boşa gitmez kazanırlar büyük ihtimal. :D Gerçekten geçen seneye göre çok daha güçlüler ama bu sezon onları şüphesiz en çok zorlayan takımdı Dortmund.Aralarında bu sezon oynanan 4 maçta 2'sini aldılar 2'sini berabere kaldılar 1 farklı bir Munih galibiyeti bekliyorum ben.H0'a bir 20-30 Tl atarım :D
Attın mı diye sormayın atmadım. :D Ah ah gitti paralar :( 70 alıyoduk galiba 20 bassak :( Bu arada o Subotic'in topu çıkardığı an ben bile yerimden kalktım öyle bi pozisyon yok arkadaş o pozisyondan sonra Dortmund gol atsa şimdi Subotic'i daha çok konuşur olurduk.Güzel bir final izletti Almanlar bize Bayern 2 kez kaybetmişti bu sefer kazanmalıydı bu müthiş kadrosuyla öyle oldu.
Ralph
26.Mayıs.2013, 00:44
Dortmund kadrosunu seneye dağıtacakmı çok merak ediyorum. Eğer dağıtmazsa seneye yine en az final oynar diye düşünüyorum.
SAİT71
26.Mayıs.2013, 00:46
2013 yılında adamlar Şampiyonlar Ligi şampiyonu olsun, biz ise maçın ardından reklam izleyelim :mad: :mad: :mad:
footballer33
26.Mayıs.2013, 00:50
Dortmund kadrosunu seneye dağıtacakmı çok merak ediyorum. Eğer dağıtmazsa seneye yine en az final oynar diye düşünüyorum.
Götze gitti bile, hem de kupayı kaybettikleri takıma. :icon_smile: Lewo da gider bence. Yerlerine koyacakları futbolcular, kim olacak bakalım? O konu, daha önemli bence.
Fearless Coward
26.Mayıs.2013, 00:52
Dortmund kim giderse gitsin yerini bir şekilde dolduracaktır bence.Ama bu sefer kesenin ağzını açarlar biraz diye düşünüyorum.Bu arada maçın adamları bence şüphesiz Weidenfeller ve Subotic'ti.Bayern'liler her zamanki gibi oynadılar ama bu 2'li fazla iyilerdi.
Ralph
26.Mayıs.2013, 00:54
Ben olsam ne fiyat gelirse gelsin kimseyi satmam, gereksizler dışında. Bir sene daha final oynar bu takım. Hatta kupayı alır seneye.
Universal
26.Mayıs.2013, 00:57
Ya kutlamaları izleyememek kadar üzücü ne olabilir ki bu ne reklam sevgisidir.
KaRaBükLü KraL
26.Mayıs.2013, 01:01
En az final ? :)
Fearless Coward
26.Mayıs.2013, 01:02
Harbi Star ayıp etti orada.Bu arada bence Dortmund seneye en fazla Çeyrek Final yapar.Çünkü United,Chelsea,City İngilizler bu sefer sağlam geliyor transferde de kesenin ağzını açacaklardır.
KaRaBükLü KraL
26.Mayıs.2013, 01:04
Harika bir maç izledim.Unutulmazlarım arasına girdi.İlkay'ın atmasına sevindim.Bayern'in kazanmasını istemiyordum.Kazandılar.Neyse epey iyi maç oldu.Adam akıllı bir maç izledik baya bir aradan sonra :)
sakary Ali
26.Mayıs.2013, 01:11
Tebrikler Bayern, tebrikler Jupp Heynckes.
europeanconquer
26.Mayıs.2013, 01:17
Bayern'e tebrikler ancak 90 dakika boyu Robben'e sövdüm adam 1 gol 1 asist ile oynadı.Enteresan bir futbolcu.İğrenç oynadı ama o olmasa kupa Dortmund'un olurdu.
darkkobal123
26.Mayıs.2013, 02:01
Son yıllarda izlediğim en kaliteli Şampiyonlar Ligi Finali olduğunu rahatlıkta söyleyebilirim. Top bir o kalede bir bu kaledeydi, tempo çok yüksekti. Müthiş keyifliydi. 2 takıma da teşekkürler. Gönlüm Dortmund'dan yanaydı ama olmadı. Tebrikler Bayern Münih.
byariff
26.Mayıs.2013, 02:04
robbene loser diyorsunuz ama turnuvanin en iyi oyuncusu bence. bi ara dusunmedim degil acaba hector cuperin kuzeni falanmi diye... adam en sonunda sanssizligi kirdi ve bayern sonuna kadar hak etmisti oynadiklari futbol ile.
Kaka Leite
26.Mayıs.2013, 02:20
Adına yakışır bir maç oldu.
Beklenmedik anlarda gelen şutlar, pozisyonlar falan tempo hep ortada idi. Gerçekten çok istemiştim BvB'nin kazanmasını ama kısmet değilmiş..
Seneye daha güçlenerek, Bayern'in üstünlüğünü yeneceğiz inşAllah.
SmtSvm
26.Mayıs.2013, 02:25
Gönlüm Dortmund'dan Yanaydı.
Çünkü Dortmund'a Karşı Gerek Saha Kenarında ki Azmi ve Hırsı İle Jürgen Klopp
Ve Alt Yapıya ve Genç Futbolculara Verdiği Değerden Dolayı Bir Sempatim Oluşmuştu ..
Dolayısıyla Borussia Dortmund'un Bu Kupayı Kazanmasını Çok İstemiştim ..
Ama Bence Kupayı ''TECRÜBE'' Kazandı ..
*Danke Dortmund
(Teşekkürler Dortmund)
europeanconquer
26.Mayıs.2013, 13:34
https://pbs.twimg.com/media/BLKYLbnCUAAvLtl.jpg:large
Boateng geçen yıl Drogba'dan bakıp bir şeyler öğrenememiş,Allah'ın sopası yok ama gelecek yıllar ne gösterir bize bilemeyiz.
byariff
26.Mayıs.2013, 13:39
https://pbs.twimg.com/media/BLKYLbnCUAAvLtl.jpg:large
Boateng geçen yıl Drogba'dan bakıp bir şeyler öğrenememiş,Allah'ın sopası yok ama gelecek yıllar ne gösterir bize bilemeyiz.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NG-tT6kP3NM
europeanconquer
26.Mayıs.2013, 13:42
Ne yani bu Boateng yaptığı şeyi örtüyor mu ? Subotic nasıl hatalıysa Boateng o kadar hatalıdır,olması gereken de Drogba'nın yaptığıdır,intikam insanı daha kötü yerlere sürükleyebilecek bir özelliktir.
byariff
26.Mayıs.2013, 13:44
demek istedigim farkli yaptigi sey tabiki yanlis bayern kontra yapmis sadece robbene yapilana karsi.
europeanconquer
26.Mayıs.2013, 13:46
Subotic'i savunmadım zaten,nasıl bir oyuncu olduğunu neler yaptığını biliyorum ancak ben onun yanında daha çok Drogba'yı övme amaçlı paylaşmıştım :n:
darkkobal123
26.Mayıs.2013, 13:50
Adamsın Drogba :D
attirson
26.Mayıs.2013, 15:53
İyi yapmıs Boateng gün gelir devran döner hala ögrenemediler sunu. :D