View Full Version : TFF'den yabancı sınırlandırması kararı
davidvilla
29.Nisan.2014, 17:51
SINIRLAMA BENİ (ŞİİR)
oğuz boyundan olmadım mı yandın,
sene başında ne hayallere daldın,
şimdi de ceyhun gülselama kaldın,
kırk kapıya muhtaç eyledi sınırlama beni
yabancı sınırı var dediler,
daha da acımadılar şecuyu itelediler,
hayroviçe türk değilsin dediler,
yalan eyledi yabancı kontenjanı beni,
türk türk diye ağaçlara çıktık
ural altay boylarına daldık,
türk kemiği olacak diye kafaları yardık,
ırkçı eyledi sınırlama beni
ünal başkan nani diye dolanır,
ebouesi amrabatı ayağına dolanır,
yabancı tazminatı kol gibi dayanır,
onulmaz dertlere saldı sınırlama beni
Redrum
29.Nisan.2014, 18:10
SINIRLAMA BENİ (ŞİİR)
oğuz boyundan olmadım mı yandın,
sene başında ne hayallere daldın,
şimdi de ceyhun gülselama kaldın,
kırk kapıya muhtaç eyledi sınırlama beni
yabancı sınırı var dediler,
daha da acımadılar şecuyu itelediler,
hayroviçe türk değilsin dediler,
yalan eyledi yabancı kontenjanı beni,
türk türk diye ağaçlara çıktık
ural altay boylarına daldık,
türk kemiği olacak diye kafaları yardık,
ırkçı eyledi sınırlama beni
ünal başkan nani diye dolanır,
ebouesi amrabatı ayağına dolanır,
yabancı tazminatı kol gibi dayanır,
onulmaz dertlere saldı sınırlama beni
Ahaha abi çok iyi olmuş :D
Suicider
29.Nisan.2014, 18:15
Biz şu Türk oyuncuları toplayıp iyi bir takım kurmadıktan sonra yabancıya bağımlı olduğumuz için değişmez kural.Birkaç iyi Türk oyuncu alırsak kural değişebilir ülkemiz için bunu yapmalıyız :D
GeNç KaRTaL
29.Nisan.2014, 20:58
Bizimkilerin tavrı sezon başında kimse bu kuralı önemsemezken bu kurala dikkat ederek transfer rotasını belirlediklerinden dolayı.Mesela sol beke Holebas'ı alacakken gittik Motta'yı kiraladık.Stopere geçici olarak Dany'i aldık,yine Jones ile kısa vadeli anlaşma yaptık.Bunların hepsi önümüzdeki sezon belirlenmiş olan kural hayata geçince zorluk yaşamamak içindi.Umarım bu inadımız dönüp bize zarar vermez.Çünkü yerli oyuncularımız da öyle mükemmel oyuncular değiller.Özellikle ŞL'ye gidersek çok sıkıntı yaşarız.Sağ bek için hücumcu bek olarak Kayseri'li Sefa düşünülüyor deniyor,valla böyle riskler alacaksak temiz 6+2'de anlaşılması bizim için de daha hayırlı olacak gibime geliyor.Gerçi tek karşı çıkan biz değiliz,o da var.Biz karşı çıkmasak Fenerbahçe her türlü karşı çıkmaya devam edecektir.Çünkü yerlileri yeterli isimler ve önümüzdeki sezon Avrupa'da oynama gibi bir durumları yok.Durum böyleyken rakiplerinin bu kuraldan dolayı zorlanmaları onların işine gelecektir.
TeNaciOUS MidFieLdeR
29.Nisan.2014, 21:12
bjk nin yerli kadrosu turkiyenin en yuksek potansiyeline sahip. ismail, ersan, necip, veli, gokhan tore, mustafa pektemek, muhammed, oguzhan. bunlarin hepsi birden ilk 11de siritmayacak adamlar bir de. kaliteli 5 yabanciyla bu kadroyu destekledin mi bjk ucar. onlar da bunun farkinda, o yuzden diretiyorlar bence.
GeNç KaRTaL
29.Nisan.2014, 21:58
bjk nin yerli kadrosu turkiyenin en yuksek potansiyeline sahip. ismail, ersan, necip, veli, gokhan tore, mustafa pektemek, muhammed, oguzhan. bunlarin hepsi birden ilk 11de siritmayacak adamlar bir de. kaliteli 5 yabanciyla bu kadroyu destekledin mi bjk ucar. onlar da bunun farkinda, o yuzden diretiyorlar bence.
İsmail,Ersan,Necip,Veli ve Pektemek'in kendilerini daha fazla geliştirebileceklerini pek sanmıyorum.Yaşları da belli bir seviyeye geldi zaten.Töre,Oğuzhan,Muhammed ve ayrıca Kerim Frei geliştirebilirler kendilerini daha fazla ama ne kadar geliştirirler muallak.Mesela Oğuzhan çok zayıf kalıyor ikili mücadelelerde ama 2 senedir hiç vücudunu güçlendirmeye çalıştığı konusunda bir izlenim vermedi bana.
Raul Meireles
30.Nisan.2014, 04:47
Bizimkilerin tavrı sezon başında kimse bu kuralı önemsemezken bu kurala dikkat ederek transfer rotasını belirlediklerinden dolayı.Mesela sol beke Holebas'ı alacakken gittik Motta'yı kiraladık.Stopere geçici olarak Dany'i aldık,yine Jones ile kısa vadeli anlaşma yaptık.Bunların hepsi önümüzdeki sezon belirlenmiş olan kural hayata geçince zorluk yaşamamak içindi.Umarım bu inadımız dönüp bize zarar vermez.Çünkü yerli oyuncularımız da öyle mükemmel oyuncular değiller.Özellikle ŞL'ye gidersek çok sıkıntı yaşarız.Sağ bek için hücumcu bek olarak Kayseri'li Sefa düşünülüyor deniyor,valla böyle riskler alacaksak temiz 6+2'de anlaşılması bizim için de daha hayırlı olacak gibime geliyor.Gerçi tek karşı çıkan biz değiliz,o da var.Biz karşı çıkmasak Fenerbahçe her türlü karşı çıkmaya devam edecektir.Çünkü yerlileri yeterli isimler ve önümüzdeki sezon Avrupa'da oynama gibi bir durumları yok.Durum böyleyken rakiplerinin bu kuraldan dolayı zorlanmaları onların işine gelecektir.
Benim takip ettiğime göre 3 takım itiraz etmiş. Akhisar Bld. , Beşiktaş ve Fenerbahçe. Ancak Akhisar Bld. ve Fenerbahçe biz 6+2'ye karşıyız fakat bu kural kabul edilirse de karşı çıkmayız gibi bir tavır göstermişler. Şuan bu kuralı kesin olarak sadece Beşiktaş istemiyor gibi görünüyor. Umarım Beşiktaş'ta kabul eder bu kuralı. Yararını görecektir.
William Rookwood
30.Nisan.2014, 04:49
Valla kulüplerin bu sınırlamayı daha da düşürme ısrarını anlayamıyorum. Türk takımlarının Avrupa'da ve kendi içlerinde futbol kalitesini geliştirememesinin en büyük sebebi yabancı sınırlamasıdır. Yabancı oyuncular kontejyan gereği tribünde oturdukça formdan düşüyor ve Avrupa maçlarında direk olarak 11 oynadıklarında ( Eboue gibi ) aşırı derecede sırıtıyor takımda.
Şahsen ben kontejyanın kalkması taraftarıyım fakat ne TFF ne de kulüpler birliği böyle bir karar almayacağı için 6+2 uygulaması en mantıklı olanı.
SAİT71
30.Nisan.2014, 16:09
Hala ülke futbolunun gelişmesini, ulusal takımın düşmesini yabancı oyunculara bağlayan zihniyetlere hayret ediyorum. Yok arkadaş yabancı mı diyor sana alt yapını geliştirme diye? İstersen sıfıra indir, bizim alt yapılardan oyuncu falan çıkmaz.
William Rookwood
30.Nisan.2014, 16:14
Hala ülke futbolunun gelişmesini, ulusal takımın düşmesini yabancı oyunculara bağlayan zihniyetlere hayret ediyorum. Yok arkadaş yabancı mı diyor sana alt yapını geliştirme diye? İstersen sıfıra indir, bizim alt yapılardan oyuncu falan çıkmaz.
Mevcut yabancı sistemiyle de çıkmıyor ki, nesine hayret ediyorsun? Yabancı sistemi zaten dediğin olay için yapılmış bir uygulama. Fakat uygulamanın asıl amacını meyvelerini yıllardan beri alamamakla birlikte Avrupa'da da başarılı olamıyor takımlar. Çünkü yabancı sınırlaması Türk oyuncuları değerli kılıyor ve büyük takımlarda oynayabilecek kapasitede olmayan oyunculara da imkan tanımış oluyor. Bu da kulübün hem kendi liginde hemde Avrupa'da gelişememesine, kalitesiz futbolcuların yetişmesine olanak sağlıyor.
Türkiye liginde belli başlı aralıklarla da olsa kaliteli futbolcular çıktı. Özellikle 2000'li yıllarda Türk futbolu hem Avrupa'da hemde Dünya genelinde zirve yaptığı yıllardır. Fakat biz burada düzenli olarak her yıl başarıdan bahsediyorsak bu mevcut yabancı sınırlaması ile olmaz. Kulüplerin başarısızlıklarının yanında maddi anlamda da ciddi zararlara yol açıyor.
kumbara
30.Nisan.2014, 16:20
Yabancıyı sınırsız yap en güzeli. Eee ? Evet en güzeli buna karşı çıkan yok. Peki gidip bunu başkanlara söyleyelim ne dersiniz ?
Hiç bir klüp başkanı sınırsız yabancı istemez. M.Topuz Meireles ile aynı paraya geldi fenerbahçe'ye. Peki Antep neden o durumlara düştü ? Tabata 8M-Köybaşı 6m ? Nerede bu paralar ? Herkesin bu oyunda bir çıkarı var.
Kalkıp başkanlar buna evet derse eğer, ülke futbolunda rant kalmaz, para aklama dönemi biter. Kayseri yıllardır aldığı paraları nerede kullandı ? Kaç adet oyuncuya bonservis ödendi ? Kaç oyuncuya milyon eurolar verildi ? Yatırım yapıldı mı ? Peki bu paralar nereye gitti o zaman ?
Hepsinin cevabı, "Günümüz Türkiye'si" ..
470emre
30.Nisan.2014, 20:50
Sanırım şuan 7+3 en güzel sistem en azından önümüzde ki 5-8 yıl için. Ancak bir yerden sonra muhakkak tamamen serbest olmalı AB pasaportlulara.
GeNç KaRTaL
30.Nisan.2014, 22:17
Benim takip ettiğime göre 3 takım itiraz etmiş. Akhisar Bld. , Beşiktaş ve Fenerbahçe. Ancak Akhisar Bld. ve Fenerbahçe biz 6+2'ye karşıyız fakat bu kural kabul edilirse de karşı çıkmayız gibi bir tavır göstermişler. Şuan bu kuralı kesin olarak sadece Beşiktaş istemiyor gibi görünüyor. Umarım Beşiktaş'ta kabul eder bu kuralı. Yararını görecektir.
Öyleyse eğer her ne kadar planlarımızı bu sezon hep bu kurala göre yapmış olsak da önümüzdeki sezon için 6+2 de bizim için en hayırlısı olacaktır.Bizimkilerin bu kadar inat etmemeleri gerekiyor.
Night_Mare17
01.Mayıs.2014, 01:00
Hayır anlamıyorum ki Olcay Şahan'la , Gökhan Töre ile , Alper Potuk'la , Gökhan Gönül ile Yekta Kurtuluş , Burak Yılmaz ile Şampiyonlar Ligin'de yarı final göremez hiç bir takım neden karşı çıkılıyor tek hedef Süper Lig şampiyonluğu mu ?
Walter Sakana
07.Mayıs.2014, 01:21
Beşiktaş yönetiminin son kararını gördünüz mü? Hükümetin eğitim sistemine mi özendiler nedir... 5+2+1 miş :D
Çebi, "Aldığımız karar Yönetim Kurulu'nda 5+2+1 olarak bir karar aldık. 5+3 ile ilgili de 1 yıl sonra uygulanmak üzere bizim için uygun olacağına dair bir karar aldık. Bunu da Türkiye Futbol Federasyonu'na ve Kulüpler Birliği'ne bildireceğiz" dedi.
uAburak89
07.Mayıs.2014, 01:24
Plan böyleydi;
https://pbs.twimg.com/media/BmZGvCjCIAAjXR5.jpg
Şimdi revize ettiler demek ki.
E.Cartman
07.Mayıs.2014, 01:25
Türev-integral kullanırlar mı acaba yakın zamanda ?
Yahu 6+2'ye bile eyvallah diyecek duruma geldik. Ya yap adam gibi 6 ya da 8 yabancı kim nasıl kullanırsa kullansın ya da sal tamamen gitsin. Böyle yönetilen futboldan son 2 sezonda 2 CL çeyrek finalisti, bir AL yarı finalisti çıkması hakikaten büyük iş. Takımların kıymetini bilmek lazım aslında.
playeray
07.Mayıs.2014, 01:42
bizim yönetim hala neyin derdinde acaba
GicaHagi
29.Mayıs.2014, 16:13
Yabanci sinirindan önce önceligi altyapiya vermeliyiz. Asagida verdigim linkte Almanya'nin altyapi planlamasi var ve kesinlikle bize örnek olmali.
http://www.hayatimfutbol.com/alman-devrimi/
Önder HOCA
16.Temmuz.2014, 03:48
http://www.sporx.com/futbol/superlig/tffden-kuluplere-1-jesti-SXHBQ395555SXQ
sarianet
16.Temmuz.2014, 04:17
bizdeki bu esnek yönetim oldukça türk futbolu gelişmez
Sheriff
16.Temmuz.2014, 04:42
İyice çocuk oyuncağına çevirdiler..
Leonadias
16.Temmuz.2014, 04:52
Baba AB kuralı olmazsa olmaz
di canio
14.Ekim.2014, 21:16
Şu anda Ntv Spor'da yayınlanan Milli Takım Özel'de Rıdvan Dilmen'in söylediğine göre Ocak ayında yabancı sınırında düzenleme yapılacakmış. Herhangi net bir bilgi vermedi ama "bazı kriterlere bağlı olarak" falan gibi bir şeyler söyledi. Kontenjan epey artacak sanırım. Rıdvan Dilmen'in mevcut düzene siyasi yakınlığı malum. Biliyordur bazı şeyleri muhtemelen. O yüzden böyle bir çalışmanın gerçekleşeceği şeklinde yorumlayabiliriz
europeanconquer
14.Ekim.2014, 21:19
Valla isterlerse serbest bıraksınlar pek önemli değil,bu adamlar yönettikçe(siz futbol anlayın) hiç bir halt olmaz bizim ülkeden.
GicaHagi
14.Ekim.2014, 21:50
Bu sene olmasa bile önümüzdeki sezon mutlaka bu sinir kalkacaktir. Cünkü FB avrupada yarisacak. Bizim acimizdan cok iyi olacak bi haber. Gs scout ekibinin meyvelerini alabiliriz. Ayrica anadolu takimlari da her oyuncuya ucuk rakamlar istemeyecek bu da 3 büyükler icin oldukca güzel.
cureshot
14.Ekim.2014, 21:52
Bire indirsinler bu milli takimin hali ne böyle.
Sekopej
14.Ekim.2014, 21:59
Yabancı sınırı düşürülmesi gündeme geldiğinde 2 senelik uygulama yürürlüğe girdiği söylenmişti, o dönemde Fenerbahçe zaten avrupaya gitme planı yapıyordu, onunla alakası yok, çünkü bu oyuncu sınırı 2 sezon önce sezon devam ederken, takip eden sezonlarda düşeceği kabul edilmişti ve buna hiçbir kulüp itiraz etmemişti.
Şimdi seneye uygulanacak kural henüz belirlenmedi, talimatlarda yok, o nedenle değişmesine şaşmamak gerekir.
byariff
14.Ekim.2014, 22:03
Hazar Büyüka @hazar_buyuka 31 dk.31 dakika önce
Güzel bir haber vereyim, yabancı sınırlamasının Ocak ayında kalkması için çok ciddi bir çalışma var.
bu haber dogruysa ki dogru olacak tff nin ve devletin hangi kurumlara calistigi bu sinirin kalkmasi ile iyice netlesecektir. :)
antiochia
14.Ekim.2014, 22:06
Belli kriterlere bağlı kalınarak yabancı sınırının serbest olması taraftarıyım.
Mesela 18 kişilik kadroda en az 6 Ülkeden yetişmiş oyuncu veya en az 4 altyapıdan yetişme şartı gibi
aytekin79
14.Ekim.2014, 22:11
Ya arkadaşlar şucuymuş, bucuymuş muhabbetlerini bir kenara koyalım Allahın aşkına . Başımıza ne geliyorsa bu yüzden geliyor zaten. Ortada bir yanlış var mı ? %100 var
Yabancı sınırını indirdikçe indirdiler . Bunun en önemli sebebi neydi ? Sözde Türk futbolunun kalitesi artacaktı. Evet gerçekten Türk futbolunun geldiği yer meydanda. Şampiyonlar ligine şampiyonumuzu böyle giderse direkt gönderemeyeceğiz. Beş para etmez Türk futbolcularına çekilen bonservis fiyatları ortada.
Şimdi bu yanlıştan dönülecekse kalkıp gene bunun altından da bir sebep aramayalım , neden şimdi diye sormayalım , bırakalım da hatanın neresinden dönerlerse kardır misali sevinelim.
Edit: Bu arada Galatasaraylıyım hani o da bilinsin
di canio
14.Ekim.2014, 22:17
Yahu hala Fenerbahçe'nin sınırlamayı savunduğu sanılıyor. Fenerbahçe sınırlamayı savunmuyor; daha önceden 6+0+4'ü kabul edip, transfer dönemi başlamış ve liglerin başlamasına 1 ay kalmışken uygulamanın değiştirilmesine karşı çıkıyordu. Asıl dertleri bu olmayabilir ama yaptıkları her açıklama bu yöndeydi. Tabii burada niyet okuyan bazı arkadaşlar aksini iddia edeceklerdir muhakkak. Niyet okumaya başlanırsa herkes birileri hakkında asıl amaçları buydu gibi niyet okumaları yapar.
Ocak ayındaki düzenleme de büyük ihtimalle Ocak transfer dönemi için değil, bir sonraki transfer dönemi için geçerli olacaktır.
Kızılması gerekenlerin başında en az, bu kuralı uygulamaya sokup, değiştirmeyenler kadar; o malum toplantılarda bu kurallara onay verip, sıkışınca da taraftarlarının önüne sadece TFF'yi ve ezeli rakiplerini atmaya çalışan, bu sezon başındaki +1 düzenlemesine itiraz etmeyip kullanan mahkemeye taşıyamayan yöneticilerdir.
SAİT71
14.Ekim.2014, 23:41
Sınırın kaldırılmasını isteyen yıllardır Fenerbahçe zaten. Bu konuda ilk sırada yazılacak takım. Elma ile armutu karıştırıp Fenerbahçe sınırlamanın kalkmasını istemiyordu falan tarzı yorumlar bana göre samimi değil.
İkincisi çok ağır şartlar konulmadan serbest bırakılması iyi olacaktır. O zaman görelim kazma kazma yerli oyuncularının gerçek fiyatlarını. Acaba kaç Türk oyuncu futbolu bırakacak, aralarından iyiler çok çalışıp çıkacak. Eğer gerçekten elit yerli oyuncular isteniyorsa sapla saman ayıklanmalı. Buda sınırsız yabancı ile olur. Hep düşünüyorum şöyle kısa yoldan topçu olacaksın, 2 hareket yapıp parayı kıracaksın. Bugünkü piyasa aynen böyle. Hiç bir vasfı olmayan adamlar futbolcuyum diye geziyorlar. Bu sınırlamadan sonra alt yapıya da önem vermek gerekir. Sınırı serbest bırakma kararını alt yapıyla ilişkili hale getirmekte önemli tabi.
Universal
14.Ekim.2014, 23:48
Yabancı sınırı olmasın alt yapı sınırı olsun. Her kulübe kendi yetiştirdiği oyuncuyu kadroya alma zorunluluğu getirsin. İlk 18'de 7 oyuncun kendi alt yapından olacak kuralı konsun. 30 yaşında da olsa kendi altyapısından ise kabul edilsin. Böylece her takım gençlere ve alt yapıya yatırım yapar. Kimin kaç yabancı aldığının önemi kalmaz. Bu kural şuan bildiğim kadarı ile Almanya ve İsveç'de var. İki milli takımda ortada. Almanya zaten son 4 dünya kupasında yarı finalden önce elenmedi. İsveç her turnuva'da var.
Night_Mare17
15.Ekim.2014, 01:15
Nasıl ya Galatasaray Nani ile anlaştığı sezon sınırlamadan dolayı bir çok oyuncuyu alamasın , gereksiz yerli harcalamalar yüzünden borca girelim sonra sınır kalksın Galatasaray bu sefer yabancıları zaten alamasın oh ne ala memleket ...
Siz yine kendinizi düşünün. Galatasaray başarılı olsun, Galatasaray başarısız olsun. Bu ülkenin tek derdi Galatasaray zaten.
3-4 tane €4-5M'luk maaşla fahiş fiyatlara gözden düşmüş yıldız getireceksiniz diye, taraftarın egosunu tatmin edeceksiniz diye Türk Futbolu katledilemez. Hep Arap kafası, küçük zihniyet.
Ligdeki bütün takımlar vasat altı vasat yerli rotasyonlarını komple vasat yabancılar ile dolduracaklar. Çok oyuncu alınacağından kulüplerin bütçeleri yetmeyecek, krize girecekler. Üzerine her gelen Arap ülkesi zannedip fahiş fiyat çekiyor/ büyük para için geliyor. Zaten tek beklenti başarı olan zihniyetten ötürü çok az genç oyuncu oynarken, şimdi hiç biri oynamayacak. Tek tük yetişen oyuncular da çıkmayacak. Alt liglerde zaten oyuncu yetişmiyor altyapıya ayrılacak para olmadığından -komple transfer bütçesine ekleniyor, altyapıya bütçe çıkarılmıyor-, üst liglerin kadro dışı kalan oyuncularını topluyorlar.
Komple ülkenin altına dinamiti yerleştirin aferim. Almanya yetiştirsin de Milli Takım'a gitmeden biz alırız diye dua edelim. Çok büyük kararmış gerçekten.
Tesis yok, antrenör yetersiz, altyapıda bile maç kazanmak tek mesele/kazanamayan kötü antrenör, para yok, kulüp az, tarama yok, tıbbi olanak yok, kıyak çok. Aferim, çok büyük başarı elde edilecek san. Zorunluluktan dahi olsa oynayanlar arasında tek tük oyuncu yetiştiği bu günleri çok arayacağız.
Kaka Leite
15.Ekim.2014, 01:25
Nasıl ya Galatasaray Nani ile anlaştığı sezon sınırlamadan dolayı bir çok oyuncuyu alamasın , gereksiz yerli harcalamalar yüzünden borca girelim sonra sınır kalksın Galatasaray bu sefer yabancıları zaten alamasın oh ne ala memleket ...
Gözünüzü seveyim bana şunlarla gelmeyin.
Nani ile anlaşılmış falan fistan tamamen saçmalık. Nani ile yarın da gidip anlaşırsın şuan Sporting de hayır diyeceğini sanmıyorum.
Galatasaray kadrosunu gereksiz Türk oyuncularla şişirdiyse bu tamamen planlama hatasındandır. Bunu bir tek siz yapmıyorsunuz Fenerbahçe de yapıyor, Milan da yapıyor birçok Avrupa devi de yapıyor.
Borca girmek, kadroyu gereksizlerle şişirmek bunlar tamamen yönetim planlama beceriksizliğidir. Bu beceriksizliğin üstünü TFF'nin sınır olayıyla kapatmak da gerçekleri görmemek olur.
byariff
15.Ekim.2014, 01:51
Fenerbahce avrupada yokken yabanci sinirlamasi 7 den 5 e iniyor simdi tekrar seneye avrupada olacak yabanci sinirlamasi kalkiyor aa tesadufmu desek ne desek bilemedim ben sahsen.
Corpus
15.Ekim.2014, 02:08
yabancı sınırı 3müş 5miş ile olacak iş değil sınır değişecekse toptan kaldırılsın. 2 sene için 6+2 yaptık sonra çeşitli sebeplerden geri çektik olmasın.
Fenerbahce avrupada yokken yabanci sinirlamasi 7 den 5 e iniyor simdi tekrar seneye avrupada olacak yabanci sinirlamasi kalkiyor aa tesadufmu desek ne desek bilemedim ben sahsen.
2 yıl önce verilen bi karar ve o ara fenerbahçe'nin cezası yoktu.
Sınırın kalkmasına karşıyım ben yabancı çöplüğüne dönecek lig, orta ve vasat altı yabancılarla şişecek klüplerin kadrosu. Sınır olmayacaksa sadece 21 yaş altı yabancılar için olmasın sınır.
wladcas
15.Ekim.2014, 03:45
Almanya ligi kurallarını direk "copy-paste" yapabiliriz bence :)
sarianet
15.Ekim.2014, 04:14
Gece gece iyi güldüm bunu umarım normal kafayla yazmamışsındır
Kaka Leite
15.Ekim.2014, 04:37
Kısa bir süredir yaptığın yorumları gerçekten üzülerek okuyorum Arif'im.
Bizim aramızdaki samimiyete dayanarak söylüyorum ki, o twitter'daki balonları duyumcu arkadaşları okuya okuya sanırım seninde gözünü Fenerbahçe düşmanlığı bürüdü onlar gibi.
Eskiden gerçekten bir şeylere dayanıyordu yorumların ama son zamanlarda bu tamamen yerini ön yargıya bıraktı. Bu yorumunu da hayretle okudum ve sonunda bi kahkaha attım.
byariff
15.Ekim.2014, 05:22
gencler okumazsiniz olur biter kullanicin engelleme var hem enerijinizide bosuna harcamazsiniz gulerek. neyin ne oldugu gayet acik ve net.
nannar
15.Ekim.2014, 10:08
Yabancı sınırında 22 yaş üstü alınacak olan yabancılara belirli sayıda milli maçta oynamış olma zorunluluğu ile bence tamamen serbest bırakılabilir. Bu sayede iç piyasada da normalde 1 milyon € etmeyecek adamlar 10 milyon € bedelle pazara koyulmazlar. Hem bu sayede kadrodaki "nasıl olsa bize mecbur" diye sulak yer bulmuş camış misali davranan futbolcular da kendine gelebilir :)
Redrum
15.Ekim.2014, 10:25
Arkadaşlar neye sasiriyorsunuz FB avrupaya gideceği sezon sinirin kalkacağını herkes söylüyordu zaten iki sene önce. Fener cl sampiyonu olsun sorun değil. Yeter ki salih dursun lar 3m euro etmesin. Yıllık 1m maaşlar almasın. Emre Çolak gitsin 100k maasa mainzde oynasın. Alper Potuk norwiche gitsin. İsmail köybaşı zuriche gitsin falan.
aytekin79
15.Ekim.2014, 10:31
Siz yine kendinizi düşünün. Galatasaray başarılı olsun, Galatasaray başarısız olsun. Bu ülkenin tek derdi Galatasaray zaten.
3-4 tane €4-5M'luk maaşla fahiş fiyatlara gözden düşmüş yıldız getireceksiniz diye, taraftarın egosunu tatmin edeceksiniz diye Türk Futbolu katledilemez. Hep Arap kafası, küçük zihniyet.
Ligdeki bütün takımlar vasat altı vasat yerli rotasyonlarını komple vasat yabancılar ile dolduracaklar. Çok oyuncu alınacağından kulüplerin bütçeleri yetmeyecek, krize girecekler. Üzerine her gelen Arap ülkesi zannedip fahiş fiyat çekiyor/ büyük para için geliyor. Zaten tek beklenti başarı olan zihniyetten ötürü çok az genç oyuncu oynarken, şimdi hiç biri oynamayacak. Tek tük yetişen oyuncular da çıkmayacak. Alt liglerde zaten oyuncu yetişmiyor altyapıya ayrılacak para olmadığından -komple transfer bütçesine ekleniyor, altyapıya bütçe çıkarılmıyor-, üst liglerin kadro dışı kalan oyuncularını topluyorlar.
Komple ülkenin altına dinamiti yerleştirin aferim. Almanya yetiştirsin de Milli Takım'a gitmeden biz alırız diye dua edelim. Çok büyük kararmış gerçekten.
Tesis yok, antrenör yetersiz, altyapıda bile maç kazanmak tek mesele/kazanamayan kötü antrenör, para yok, kulüp az, tarama yok, tıbbi olanak yok, kıyak çok. Aferim, çok büyük başarı elde edilecek san. Zorunluluktan dahi olsa oynayanlar arasında tek tük oyuncu yetiştiği bu günleri çok arayacağız.
Sakin ol dostum. Ülkenin derdi ne A takımı ne B takımı olmalı diye ben ilk paragrafını önce bir düzelteyim. Söylemlerin hep bir tarafgirlik kokuyor. Hep bir teyakkuz halindeyiz maaşallah. Arap kafası ,küçük zihniyet falan bunlara gerek yok.
Yabancı sınırının aşağı çekilmesi bayağı bir hoşuna gidiyor anladığım kadarıyla. Yabancı kuralı düştükçe Türk futbolunun ne kadar 'yükseldiğini' de zaten hepimiz biliyoruz öyle değil mi. Türk futbolcusu mevcut düzende ne kadar değerli olduğunu biliyor ,belki de o yüzden vasatın üstüne çıkamıyordur ne dersin. Avrupa'da hangi büyük ligde bizimki kadar bir sınırlama var önce onu iyice bir araştırmayı öneririm sana.
Altyapı olayına gelirsek ,Almanya,İsveç kadar altyapısına yıllarca para ,kaynak harcamış kaç tane ülke var ona da bakmanı öneririm. Sürekli Almanya örneği veriliyor . Bizim sorunumuz da bu zaten . Sürekli uç örnekler ve isyan. Yahu arkadaş altyapıya belki bu sebeple kaynak ayırılması şartı gelir , yani şart koşarlar yabancı sınırı kalkacak şu kadar bütçe de altyapıya ayrılmalı gibi , da belki işin ucundan biz de başlarız güzel olmaz mı . Ortada kötü giden bir durum var , mevcut düzen bozuk onda hemfikiriz heralde. O yüzden şimdiye kadar yapılamayan işlerin yapılması gerektiğini düşünüyorum.
sananes
15.Ekim.2014, 10:39
Yabancı sınırı kalkmamalı değil, "2 sene öncesinden verilen karara uyulmalı" taraftarı oldu Fenerbahçe.
2 sene öncesinden alınan kural yabancı sınırıysa ve o zaman bu kural oy birliği veya oy çokluğu ile kabul edildiyse bu kural uygulanmalı. Galatasaray'ın transfer döneminin ortasında bu kuralı değiştirmeye kalkması zaten saçma bir hareketti. Nitekim kabul edilmedi de.
Şimdi tekrar kural değişsin deniyor. Ben şahsım adına yabancı kuralını saçma bulanlardanım. Fakat bu işlerde çoğunluk ne derse o olur. TFF, Kulüpler, Milli takım sorumlumuz toplanıp bir karar almalı ve artık kural değişmemeli. İster sınırsız olsun, ister artsın, ister bu seviyede kalsın yeterki her sene hurra sil baştana dönmesin iş.
Mali başarısızlığınızı Fenerbahçe üzerinden örtbas etmeye çalışmayın lütfen. ABOOO'nun söylediği Galatasaray başarılı olsun derdiniz yüzünden hoca gitti diye Milli Takım'ın da rakiplerini destekler oldunuz zaten. Onda da bahaneniz yönetim değişsin. Bunda da "Fenerbahçe başarılı olacak diye kaldırılıyor".
Sabit bir yabancı kuralı olmalı fikrine katılıyorum, artık yeter. Her sene kural değiştiriyoruz.
davidvilla
15.Ekim.2014, 11:18
ABOOO yine fb yonetiminin sesi olmuş :)
Haci seni a.y yonetime alsa gram siritmazsin yemin ederim :)
Ben yabancı siniri kalksin diyenlerdenim hala. Oyuncu yetistirmenim sinirla alakasi yok. Baska bir olay cok konustuk zaten yapilacaklar belli almanya ornegi dimdik karşımızda.
sui generis
15.Ekim.2014, 11:32
Ne olacaksa sabit bir şey olsun. En az 10 yıl boyunca değiştirilmesi dahi teklif edilemesin.
SAİT71
15.Ekim.2014, 11:39
Yıldırım Demirören yönetimi olduğu sürece bu sabit bir düzenli kararın çıkması zor. Abuk sabuk bir şey icat ederler, beğenilmez sonra tekrar 6+2 gibi bir şeye dönerler. Bence bu sistemi ancak vizyon sahibi, futboldan biraz anlayan, modern bir TFF başkanı yapabilir. YD gibi futboldan gram anlamayan bir adam değil. Benim hiç umudum yok.
caner485
15.Ekim.2014, 11:51
He he en çok fener savundu yabancı kuralını he tamam .
cureshot
15.Ekim.2014, 12:04
Ülkemizde şöyle bir sıkıntı var ki hiçbir şeye sabır göstermiyoruz.
Sınır kalkarsa bu iş oturana kadar yabancı çöplüğü denilen olguyu gören basın, federasyon vs. ki bunun yaşanması kuvvetle muhtemel hemen salvolara başlayacaktır ve daha uzun vadede bunun faydasını göremeden tekrar eskiye dönüş olacaktır sanırım.
O yüzden sabır gösteremeyeceksek kuralın değişmesi anlamsız.
nannar
15.Ekim.2014, 12:06
FB haklıydı yabancı kuralı konusunda. önceden kabul edilmiş ve planlanmış bir değişikliğin iptal edilme çabası zaten saçmaydı. Ama bu durum Yıldırım Demirören'nin Galatasaray'la olan ve gün geçtikçe artan düşmanlığın olmadığı anlamına gelmez. Yaptıgı hataları yine hatayla örtmeye çalışan bir TFF başkanı var. Yine saçma bir kuralla gelmese bari karşımıza
cureshot
15.Ekim.2014, 12:13
Ligimiz EPL değil, öyle milli olma sayısı filan getirirseniz yabancı sınırına yine bir işe yaramaz.
Takımdaki yabancı oyuncu maliyetinin yüzdesi kadar altyapıya destek sağlattırırsın, ayrıca bir tavan fiyat belirlersin bu tavan fiyatını aşan yatırımın yine belli bir yüzdesini ortak bir havuza aktartırsın bunu da tavan fiyatın altında yatırım yapan kulüplere yine altında kaldıkları yüzdeyle dağıtırsın olur biter.
Gncl1905
15.Ekim.2014, 13:00
El atmışken şu zeminlere de bir kriter getirsinler bari. Maç izleyemiyoruz.
sananes
15.Ekim.2014, 16:18
Zeminler çok önemli bence de. İnanılmaz kötü özellikle anadoludaki sahalar.
Yabancı sınırı sadece Demirören zamanında değil ondan öncede çok sorundu ve sürekli saçma ve yeni kurallar getiriliyordu. Yabancı sınırının 3 olduğu zamanları da hatırlar bir çoğumuz.
Demirören yetersiz bir başkandır ama bu konuda onu suçlamıyorum ben. Herkes suçlu. Gerçekten bir devrim gerekiyor ve yukarıda bir arkadaş yazmış mesela 10 sene değiştirilmemeli. Böyle kalacaksa da değişecekse de uzun süreli her kulübün altına imza attığı bir prosedür yapılmalı. Ve burda oy birliği değil oy çokluğu aranmalı.
..JoaQuiN..
15.Ekim.2014, 19:04
Fenerbahçe ve TFF yüzünden ülkedeki futboldan midem bulanıyor.
Önder HOCA
15.Ekim.2014, 19:20
Ne olacaksa sabit bir şey olsun. En az 10 yıl boyunca değiştirilmesi dahi teklif edilemesin.
bizim burda herşey kısa vadede değişir 1 sene bakarlar klüpler sıkıntı çekiyeor tak değiştirirler.sanki türk futbolu 1 günde gelişecek
yabancı snırıdan daha çok ilk 11 de 20 yaş altı türk futbolcu oynatma zorunluğu koy bak bakalım, gençlerin fiyatı artınca klüpler o pararyı vermemek için (18 yaşında çocuk bu kadar edermi diye) altyapıya yatırım yapmak zorunda kalıcaklar.
jevox06
15.Ekim.2014, 20:33
Bana biri Jimmy Durmaz, Erkan Zengin, Mervan Çelik ile Holmen'in arasındaki farkı açıklasın bende yabancı sınırını savunayım.
Bu oyuncular Türk asıllı oldukları için çok yüksek ücret alan adamlar. Erkan Zengin için 6 M € istedi Hoşcan. Bu ücreti asla haketmeyen bir oyuncu kendisi. Sadece Türk pasaportu olduğu için bu parayı alacaktı. Ama Türk Milli Takımına zerre faydası yok. Al sana yabancı sınırının açığı.
Holmen'in suçu ne. Eğer yabancı sınırı olmasa mutlaka oynardı Fenerbahçe'de. Çokta yararlı olurdu.
Yabancı sınırı ayağımızdaki pranga olmak ile beraber tamamen saçmalıktır. Bu üstün zekanın ürünü kural derhal kaldırılmalıdır. Böyle oyuncu falan yetişmez.
Kural şöyle olsun. Takımların kadrosunda 10 tane altyapıda yetişme oyuncu olma kuralı olsun. Yabancı-Türk farketmez. 18 kişilik kadroda en az 2 altyapıdan yetişme oyuncu olsun. Mesela gidip Beşiktaş 15 yasında Kongolu bir stoper getirsin. Bunu yetiştirip-oynatıp satsın. Şimdi de bunu yapmaya çalışırsın ama oynatamazsan o adam gelişmez. Kimse 17-18 yasında bir yabancıya kontenjandan yer vermez. O zamanda oyuncu falan gelişmez tabi.
Yabancı kuralı kalksın ve bu Emre Çolak'lar Alper Potuk'lar da Avrupa'ya gitsin. Emre'ye Granada'dan teklif geliyor ama gitmiyor beyefendi. Neden gitsin ki ? Burda çok kral maas alıyor. Avrupa'da vermezler bunu tabi. Buradan aldığının 5'te 1'ine oynayacak orada gider mi hiç. Gitmez tabi. Kulübede yatıp milyon eurolar almak işine geliyor beyefendinin. Bunlardanda kurtulmuş oluruz kural kalkınca.
di canio
16.Ekim.2014, 18:09
Kriterlere bağlı olarak serbest bırakılması gündemdeymiş. Ne kadar doğru bir haberdir bilmiyorum ama Radikal (http://www.radikal.com.tr/spor/tffden_devrim_gibi_karar-1219049)'in yazdığına göre İngiltere sistemi taslak olarak alınacakmış. FIFA sıralamasında ilk 100'de yer alan ülkelerden ve son 2 yılda milli maçların en az %50'sinde forma giyen futbolcular alınacakmış. Belki İngiliz sisteminden daha esnek davranılabilir ama bu sistem bize fayda yerine zarar verir. Brezilya, Arjantin, İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya, Fransa vb. üst düzey ülkelerden milli maç kriteriyle futbolcu getirmek İngiltere kadar kolay olmayacaktır. Kolaylaştırmanın yolu daha fazla para vermektir sadece. Ki yerli futbolcuların ederinin katlanması gibi bir etki yapacaktır. Ülkemizin de yaşlı ve eski milli yıldızların tatil cenneti haline gelmesi, Katar'a, Birleşik Arap Emirlikleri'ne dönmesidir.
Yapılması gereken tüm sistemlerin incelenip, bir karma yapılması. Milli maç, FIFA sıralaması falan gibi hiç bir kriter uygulanmadan yabancı futbolcu tescilini serbest bırakmak bana daha doğru geliyor şu an. Yine İngiltere üzerinden gidelim. 25 kişilik bir sınır koyulmalı kadrolara. En az 2 senedir kulüpte bulunan ve ilk profesyonel sözleşmesini kulüple imzalayan 21 yaş altı futbolcular bu sınırlamaya dahil olmasın. Standart bir yabancı sayısı belirlenmeli bu kadro için de ve bu yabancı sayısına ek olan her bir yabancı için katlanarak artan tescil ücreti alınmalı. Son bir kaç sezon bakmadım ama yabancı kaleci için tescil ücreti diğerlerinden farklıydı bir dönem. Örnek olarak; 25 kişilik kadroda 6 yabancıya izin verilsin. Bu oyuncular için k TL tescil ücreti alınıyorsa 7. yabancının tescili için 2k TL tescil ücreti alınsın. 8. yabancı için 3k TL, 9. yabancı için 4k TL, vb şekilde devam edebilir. Bu tescil ücretleri de daha az yabancı oyuncu kullanan, alt yapıdan daha fazla oyuncu kullanan, fair play anlamında en temiz takımlara ödül, altyapılara ekstra fon olarak kullanılabilir. Mesela 1. Lig'de uygulandığı gibi Türk Devletleri ile yerli anlaşmaları yapılabilir. Ülkemizde bu ülkelerin futbolcuları yerli statüsünde oynayabilir. Bizim futbolcularımız o ülkelerde yerli statüsünde oynayabilir. Bu durum o ülkelerin futbollarına da katkı sağlayacaktır büyük ölçüde. AB statüsü gibi bir durumdan bahsediyorum. Keşke AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkı da kazanabilse futbolcularımız. Şu an bizim futbolcularımız AB dışı olarak sayılırken birçok ülkede, AB oyuncularına yerli serbestliği vermek mantıklı değil bence.
remzi1242
16.Ekim.2014, 21:52
ya bu adamlarda hiç kafa yokmu ya 21 yaş altı iki oyuncu ilk 11 doksan dakika oynama şartı koy geri kalanıda yabancıyı sınırsız bırak onada kriter getir kaliteli yabancı oyuncu olsun mesela gidip u21 kupa maçlarında çok kalitlei gelecek vaad eden oyuncular alnıp 2 3m euroya 3 sene sonra 10 üzeri satılabilinir bu arada yerli genç oyuncu şartı iel oyuncuda yetişir
GicaHagi
16.Ekim.2014, 22:06
ya bu adamlarda hiç kafa yokmu ya 21 yaş altı iki oyuncu ilk 11 doksan dakika oynama şartı koy geri kalanıda yabancıyı sınırsız bırak onada kriter getir kaliteli yabancı oyuncu olsun mesela gidip u21 kupa maçlarında çok kalitlei gelecek vaad eden oyuncular alnıp 2 3m euroya 3 sene sonra 10 üzeri satılabilinir bu arada yerli genç oyuncu şartı iel oyuncuda yetişir
90 dk oynama kriteri mantiksiz baya. Ayrica gecen ntvsporda hangi program hatirlamiyorum ama 2002 dogumlulara kadar Türk genclerinden umudu kesin dediler. Cok cok az oyuncu varmis yeterli seviyede oynayabilecek. Ayrica önce altyapiyi düzeltmek lazim Almanyanin yaptigi gibi sonradan genclerle ilgili kural koyulur kaldi ki iyi genc yetistirirsek kural koymaya da gerek yok direk giyerler formayi.
Sunu okumakta fayda var.
http://devrimderki.blogspot.com.tr/2011/10/almanyann-futbol-devrimi.html
wladcas
19.Ekim.2014, 02:58
.Kaldırılmalı fakat Almanya ligi gibi olmalı altyapıdan oyuncu oynatma zorunlulukları olmalı yani.
Bu kural yüzünden Türk oyuncuların yeri garanti oluyor ve fiyatları da yükseliyor Avrupa'ya açılmalarına engel oluyor.
Türk oyuncular zaten antreman sisteminin bozukluğundan çok kendi egolarına yenik düştükleri,kendilerini vazgeçilmez sandıkları için kendilerini geliştirmiyor.Bu sistem kalkarsa it gibi çalışıp Avrupa'ya açılmaya bakacaklar.Burada adam Beşiktaş'ta 1 milyon alırken Mainz'a gitse 300k maaş verecekler gider mi gitmez,kendini geliştirir mi geliştirmez...
misal minimum 6 tane 23 yaş altı yerli oyuncu kuralı gelsin ilk 18'de,en az 3 tanesi de ilk 11 oynasın
GicaHagi
19.Aralık.2014, 16:24
Süper Lig'de yeni yabancı kuralı, Süper Lig'deki yabancı sayısı değişiyor (Yeni yabancı kuralı nasıl olacak) - En Son Süper Lig Haberleri - HTSpor.com (http://spor.haberturk.com/futbol/haber/1021083-yeni-yabanci-kurali-nasil-olacak)
Yabanci kurali hakkinda bir haber cikmis. Eger kural böyle olursa faydali olacaga benziyor.
europeanconquer
19.Aralık.2014, 16:29
Milli Takım kriteri çok saçma.FIFA sıralamasında biz 49. ülkeyiz niye 20 ülke sınırı var ki ? Milli Takım'da forma giyme kriteri mantıklı ama 25 yaş altı oyuncular için geçerli olmayacağına göre,genç ve yetenekli yabancıları getirebiliriz ülkemize.
E.Cartman
19.Aralık.2014, 16:31
Milli takım kriteri yanlış bir kriter, İngiltere değiliz biz. Bu kriterle Batalla Türkiye'ye gelemezdi mesela. 30 yaş üstü için eyvallah ama 25'liğe gerek yok.
europeanconquer
19.Aralık.2014, 16:39
Batalla gelemezdi değil,gelirdi ancak yabancı sayılırdı.Sınırlamayı kaldırıp,hiç yabancı kabul etmemek de ayrı bir kafa yapısı olur.Bu kuralı koyarlar üstüne de bu kurallar haricinde 3 tane yabancı hakkı verirler,eğer yoksa zaten hiç değiştirmesinler.
Flawless Victory
19.Aralık.2014, 19:10
Geçiş dönemi için 3 alt yapı yerli oyuncusu ilk 18'de bulundurup 1'ini oynatma zorunluluğu, ilerleyen yıllarda da 2 veya 3 tane ilk 11'de oynatma zorunluluğu olabilir.
Ayrıca yedek sayısı serbest bırakılıp takımların yerli oyunculara daha fazla şans vermesi sağlanabilir. Yedek oyuncu konusunda bir engel var mı bilmiyorum.
Yabancı kuralının serbest kalması son derece yerinde, hatta sonra yıllardaki en başarılı uygulama olacak.
sarianet
05.Ocak.2015, 22:20
Takımlar sahaya 11 yabancı futbolcu ile çıkabilecek.
Türkiye Futbol Federasyonu, yabancı sınırını kaldırdı. Yapılan görüşmelere göre yeni kararın ayrıntıları şunlar:
Önümüzdeki sezondan itibaren 28 kişilik kadroda 14 yerli, 14 yabancı futbolcu bulundurma zorunluluğu olacak. Önümüzdeki sezon itibariyle sınırsız yabancı olacak. Yerli futbolculardan 2'si alt yapıdan olmak zorunda. 18 kişilik maç kadrosunda 7 yerli olmak zorunda.
Takımlar isterlerse 11 yabancı ile sahaya çıkacak.
Türk asıllı olup yabancı milli takımlarda forma giyen futbolcular yabancı futbolcu sayılacak.
Bu karar gelecek sezondan itibaren uygulanacak.
TFF (http://spor.haber7.com/etiket/tff) BAŞKANI DEMİRÖREN'DEN AÇIKLAMA!
Demirören, "Futboldaki yabancı sınırında değişikliğe gitme kararı aldık. Bu dönemde yeni kurala yabancı kuralı (http://spor.haber7.com/etiket/yabanc%C4%B1+kural%C4%B1) değil yerli kuralı diyoruz. Değerli hocamız Fatih Terim'le uzun değerlendirmeler yaptık. Kulüplerimizin mali durumlarını inceledik. Takımların kadrosunda 28 lisanslı oyuncu olarak istiyoruz. Bunların 14'ü yerli, 14'ü yabancı olacak. Bunlardan ikisine altyapı zorunluluğu koyuyoruz. 11 yabancı kadroda olabilecek. Kulübede 18 oyuncunun 7'si yerli, 11'i yabancı olacak. Yedekte 1 yerli kaleci olma zorunluluğu olacak. Bunu kulüplere teşvik olarak koyduk. Tüm bu kurallara uyan kulüplere sezon sonunda 10 milyona varan ödüller vereceğiz" dedi.
Demirören, yabancı ülkelerin formasını giyen yerli oyuncuların da yabancı statüsünde sayılacağını söyledi.
GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: YABANCI SINIRINI SONLANDIRDIK
"Uzun zamnadır gündemimizi meşgul eden bu yabancı sınırını bugün sonlandırmış bulunuyoruz. Öncelikle Türk futbolunun her zaman önemsediğimiz bu TFF-Kulüpler Birliği'nin diyalogu önemliydi. Burada TFF Başkanı ve kuruluna teşekkür ediyorum. Bu noktada çok önemli bir diyalog yaşadık. Hava şartları nedeniyle katılamayan kulüp başkanlarıyla tek tek görüştüm. Hepsinin olurunu aldık. Bu projede emek harcayan Fatih Terim, TFF Başkanımız ve yönetim kuruluna emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
TeNaciOUS MidFieLdeR
05.Ocak.2015, 22:46
iyi oldu, cok da guzel oldu...
dunyanin gelmis oldugu su noktada yabanci siniri zirvaydi acikcasi. milli takimlar bile devsirme dolu cogu ulkede.
Güzel oldu ama yapılan haksızlık büyük. Biz planımızı ona göre yapıyoruz şak diye kural değişiyor. 2 sonra yapılacak dersen ona göre plan yapar takımlar. Önder Özen haklı. Dava açmalı bizim kulüp.
TeNaciOUS MidFieLdeR
05.Ocak.2015, 23:09
Ralph
aslinda besiktas oyle aman aman harcama yapmadi yabanci siniri yuzunden. tek buyuk harcamasi gokhan tore sanirim. diger rakiplerine bakarsak yerli oyuncu icin harcadiklari para ortada. hele galatasarayin bir ocak ayi transfer hamlesi var ki akillara zarar. butun buyuk kluplerin bu konuda buyuk maddi kayiplari oldu bence, plan yapan sadece bjk degildi yani.
europeanconquer
05.Ocak.2015, 23:16
Bence de hatta bu yabancı sınırından en çok mağdur olan biziz.
Toplam 22 milyon euro bonservis ödedik yerli oyunculara sadece 1.5 yılda.
davidvilla
05.Ocak.2015, 23:18
Iyi de cl icin kadro verirken 4 altyapi 8 ulke altyapisi oyuncusu veriyorsun. Bu yabanci kuraliyla cakismiyor mu sizce ?
Sadixx
05.Ocak.2015, 23:19
artık selçuk gibiler yatarak para kazanamayacak ya ona seviniyorum. Mehmet topuz gibilerine 20 milyonlar vermiyeceğiz.
Gncl1905
05.Ocak.2015, 23:30
4 büyüklerden biri Erkan Zengin ile anlaşıp kazık yiyecekti gene ama iyi kurtuldu :)
Karara gelirsek, vur dedik öldürdüler. Serbest gibi bir şey oldu. En azından ilk 11'de birkaç yerli oynaması mecburi olsaydı iyi olabilirdi. Neyse, bir de böyle deneyelim zaten futbol yapboz oldu. FFP'ye de bir şekilde el atmışlar iyi olmuş bir de zeminlere el atsalardı süper olacaktı.
FM için de süper oldu tabi :D
Sizi bizi yok ki... Ortada haksızlık var :)
Sheriff
06.Ocak.2015, 00:22
Karar çok iyi artı olarak İlk 11 de alt yapıdan yetişmiş 1 oyuncu oynatma zorunluluğu olsa daha güzel olabilirdi..
europeanconquer
06.Ocak.2015, 00:29
https://pbs.twimg.com/media/B6ncQbAIgAAb8qb.jpg:large
En çok şu adam için seviniyorum.Yönetimin iş bilmezliği oldu adeta.Umarım şans bulur ve şansını iyi kullanır.
playeray
06.Ocak.2015, 00:37
Veli yabancı statüsüne düştü
Bunu nasıl herkes soğukkanlılıkla karşılayabiliyor enteresan. Aslında klasik Türk milleti tepkisi "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" mantığına benzeyen bir şey. Peki ya kulüplerimiz milyonlar yatırsaydı önceki yabancı kuralı kararına göre? O zaman Demirören'e verip veriştirecektiniz değil mi? :) İnsan işte, işine nasıl geliyorsa öyle tepki veriyor. Kimseyi yargılamıyorum ve laf sokmuyorum, kendimce gerçeklerim bunlar. Çıkar değil doğrularınız doğrultusunda bir vizyon almanızı tavsiye ediyorum bu konuya. Şimdi size iki soru soruyorum, hangisi doğru;
1- Bir iki sene önce "yabancı kuralımız budur ve buna göre oynanacak" deyip takımlar ilerideki yıllarını o kurala yönelik planladıkları halde pat diye "aaaaaaa biz karar değiştirdik hadi yaabancı kuralı kalksın" denmesi mi?
2- Bir iki sene önce şöyle bir kural tasarlamıştık ama Türk futbolu için kötü bir fikirdi. "(3-4-5-6) yıl sonra şöyle olacak ona göre hazırlıklı olun ve plan yapın" denmesi mi daha doğru?
Mantıklı cevaplar bekliyorum sizlerden :)
Flawless Victory
06.Ocak.2015, 00:41
Derdimiz 15 tane Drogba gelsin değil, 15 tane hırslı, yetenekli, futbola aç adam gelsin, yerli oyuncular da kendini geliştirsin.
SAİT71
06.Ocak.2015, 00:51
Ben bu kararla birlikte gurbetçilere milli takımın kapanacağı fikrine katılmıyorum. Çalhanoğlu gibi bir yetenek varda değerlendirebiliyor muyuz, ya da nuri şahin ne verdi bize. Taşıma suyla bu kadar. Alt yapıyı illaki iyileştireceksin. Bu kararın eminim şu halimizdekinden daha iyi etkisi olur milli takıma. Yerliler tutuşacak artık. Alt yapılara biraz yatırım yapılırsa nitelikli oyuncular çıkar. Atıyorum Salih gibi bir adamı sınırsız yabancımda olsa direk kafadan 11e yazarım ben. Boyle gençlerin onu açılır artık...
europeanconquer
06.Ocak.2015, 00:52
Bunu nasıl herkes soğukkanlılıkla karşılayabiliyor enteresan. Aslında klasik Türk milleti tepkisi "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" mantığına benzeyen bir şey. Peki ya kulüplerimiz milyonlar yatırsaydı önceki yabancı kuralı kararına göre? O zaman Demirören'e verip veriştirecektiniz değil mi? :) İnsan işte, işine nasıl geliyorsa öyle tepki veriyor. Kimseyi yargılamıyorum ve laf sokmuyorum, kendimce gerçeklerim bunlar. Çıkar değil doğrularınız doğrultusunda bir vizyon almanızı tavsiye ediyorum bu konuya. Şimdi size iki soru soruyorum, hangisi doğru;
1- Bir iki sene önce "yabancı kuralımız budur ve buna göre oynanacak" deyip takımlar ilerideki yıllarını o kurala yönelik planladıkları halde pat diye "aaaaaaa biz karar değiştirdik hadi yaabancı kuralı kalksın" denmesi mi?
2- Bir iki sene önce şöyle bir kural tasarlamıştık ama Türk futbolu için kötü bir fikirdi. "(3-4-5-6) yıl sonra şöyle olacak ona göre hazırlıklı olun ve plan yapın" denmesi mi daha doğru?
Mantıklı cevaplar bekliyorum sizlerden :)
Deve de durur mu yapıştırmış cevabı ;
Nerem doğru ki ?
nostalgia
06.Ocak.2015, 00:56
Oğuzhan efendi için sevindim. Yatmaya devam etsin. O kollar nedir öyle? Yahu sen sporcu adamsın çalışacaksın.
Planlamamızı 5 yabancıya göre yaptık ama bu kuralı da araya 3-4 yabancı serpiştirip harika bir şekilde lehimize çevirebiliriz.
Bizim ve Türk futbolu için yararlı olur eğer akıllı kullanılırsa..
sarianet
06.Ocak.2015, 01:05
boşuna kafa yormayın bu kural en çok fmcilere yarayacak gerisi aynı hikaye :D
o değil de SI bizim ligi editleyen elemanı işten atacak ne ayak kafana göre yabancı kuralı mı değiştiriyosun her sene her sene diye :D
himone
06.Ocak.2015, 01:19
Konu umarım farklı yerlere gelmez ama Beşiktaş'ın tüm Türklerine verdiği parayı toplayın acaba Alper Potuk'un bonservisi eder mi? veya GS'ın sırf Türk oldukları için Selçuk ve Burak'a ödediği yıllık ücretler veya Sağ bek için harcadığı 10 milyon Euro. Eğer bir kıyaslama yapılacaksa büyükler içerisinde Türklere en az para harcayan takımdır Beşiktaş. Hatta takımdan Gökhan Töre'yi çıkar 1 tane bile Türk oyuncuyu kendi takımımda istemem bu konuyu büyütmemek lazım, ben açıkçası ortada aman aman bir yatırım göremiyorum.
Bu yabancı kuralı 3 yıl önce açıklandı ve 3 yıllık bir uygulama idi, 3 yılsonunda değiştirmeye karar verildi. Bence asıl büyük sorun kimseye sormadan (sordularsa da kimsenin haberi yok) bu kararı almış olmalarıdır. Ayrıca bu karar artık bir daha değişmemek üzere alınmalı. Seney yeni Federasyon gelip değiştiriyorum kardeşim derse ne olacak, her 3-5 yıl içerisinde bu kısır döngüyü yaşamayalım artık.
Kendi takımım adına konuşmak gerekirse, kalede Volkan, olmazsa Mert, Gökhan, Caner, M.Topal, Egemen kafadan 5 tane futbolcu yapıyor ve bunlardan daha kaliteli yabancı bulmak neredeyse imkansız bulsanız takıma 50 milyon Euro maliyeti var. Kaliteli Türk oyuncusu olan oynatmaya devam eder, sanki şimdi GS veya FB bütün takımı Dünya yıldızı doldurabilecek. Asıl önemli nokta rotasyon olacak, örneğin M.Topal'ın yedeği Selçuk Şahindi mecburen. Şimdi yerine daha genç bir yabancı alıp kenarda tutabileceksiniz ve 2. ligde bile zor oynayacak adama yıllık 1 milyon Euro vermeyeceksiniz, veya Ozan Tufan, Tarık gibi genç olup kendini hiçbir arenada ispatlamamış adamlara tonla para vermeye gerek kalmayacak.
footballer33
06.Ocak.2015, 03:48
Veli yabancı statüsüne düştü
Öyle bir şey yok. Veli, Erkan Zengin, Eren Derdiyok gibi futbolcular Türk statüsünde oynamaya devam edecek. Önümüzdeki sezon Gökhan İnler'i, Aras Özbiliz'i ya da -örnek vermek açısından söylüyorum- Mesut Özil'i alırsak onlar yabancı statüsüne girmiş olacak.
Konu umarım farklı yerlere gelmez ama Beşiktaş'ın tüm Türklerine verdiği parayı toplayın acaba Alper Potuk'un bonservisi eder mi? veya GS'ın sırf Türk oldukları için Selçuk ve Burak'a ödediği yıllık ücretler veya Sağ bek için harcadığı 10 milyon Euro. Eğer bir kıyaslama yapılacaksa büyükler içerisinde Türklere en az para harcayan takımdır Beşiktaş. Hatta takımdan Gökhan Töre'yi çıkar 1 tane bile Türk oyuncuyu kendi takımımda istemem bu konuyu büyütmemek lazım, ben açıkçası ortada aman aman bir yatırım göremiyorum.
Bu yabancı kuralı 3 yıl önce açıklandı ve 3 yıllık bir uygulama idi, 3 yılsonunda değiştirmeye karar verildi. Bence asıl büyük sorun kimseye sormadan (sordularsa da kimsenin haberi yok) bu kararı almış olmalarıdır. Ayrıca bu karar artık bir daha değişmemek üzere alınmalı. Seney yeni Federasyon gelip değiştiriyorum kardeşim derse ne olacak, her 3-5 yıl içerisinde bu kısır döngüyü yaşamayalım artık.
Kendi takımım adına konuşmak gerekirse, kalede Volkan, olmazsa Mert, Gökhan, Caner, M.Topal, Egemen kafadan 5 tane futbolcu yapıyor ve bunlardan daha kaliteli yabancı bulmak neredeyse imkansız bulsanız takıma 50 milyon Euro maliyeti var. Kaliteli Türk oyuncusu olan oynatmaya devam eder, sanki şimdi GS veya FB bütün takımı Dünya yıldızı doldurabilecek. Asıl önemli nokta rotasyon olacak, örneğin M.Topal'ın yedeği Selçuk Şahindi mecburen. Şimdi yerine daha genç bir yabancı alıp kenarda tutabileceksiniz ve 2. ligde bile zor oynayacak adama yıllık 1 milyon Euro vermeyeceksiniz, veya Ozan Tufan, Tarık gibi genç olup kendini hiçbir arenada ispatlamamış adamlara tonla para vermeye gerek kalmayacak.
Yazdıklarının çoğuna katılıyorum; ancak ilk paragraf hariç. G.Töre haricindeki yerli transferler de bu planlamanın neticesinde yapıldı. Mesela Kerim Frei, mesela Tolga Zengin. Önder Özen açıklama bile yaptı, yabancı sınırı olmasaydı 1-2 milyon daha fazla verip Ospina'yı alacaktık diye. Veli, Ersan ve Cenk Gönen ile de sözleşmeler uzatıldı; geçen sene de Neciple, Olcayla, Oğuzhanla uzatmıştık. Böyle bir kararın çıkacağı önceden bilinseydi eminim bu isimlerin yarısıyla yollarımızı ayırırdık. Bu da eleştirilmesi gereken bir durum bence, empati kurmak gerekirse.
yasink12
06.Ocak.2015, 04:04
nostalgia, himone
kesinlikle. belki oyuncu tercihleri daha farklı olabilirdi ama beşiktaş öyle müthiş bir zarara uğramış değil. hatta dediğiniz gibi şu kadroya birkaç yabancı takviye yapıldığında hem bugün önemli işler yapılabilir hem de takımın geleceği garantiye alınabilir. bu kararda tek hoş olmayan husus ise önce kulüplere belirli bir tasarının sunulması ve bununla beraber devam edileceğinin söylenmesi sonrasında da pat diye tam tersi bir karar alınmasıdır bana göre.
her neyse bütün bunları bir kenara bırakacak olursak;
yerim zaten garanti yatsam da paramı alıyorum diyen akıllılara, üç kuruşluk topçusunu satarken bir anda oyuncuyu bulunmaz hint kumaşına çeviren anadolu kulüplerine tenezzül etmeyeceğiz. yurtdışından gelen oyuncuların oyuncularımıza katacaklarını düşünerekten asıl şimdi milli takımımızın ilerleyeceğine inanıyorum. türkiyedeki oyuncuların seviyesi de belli. avrupada yarışmak istiyorsan yabancı oyunculara ihtiyacın olacak. yani kulüplerimizin bunu abartmaması halinde bu karar her anlamda türk futboluna bir şeyler katacak. çok geç kalındı ama nihayetinde farkına varılıp düzeltilmesi güzel. finansal fair play düzenlemesi de hoşuma gitti.
urwrdskkn
06.Ocak.2015, 09:49
Gereksiz Yabancılar Değil Doğru Yabancılarla Şampiyonlar Liginde Artık Adımızı Söz Ettirme Zamanı Geldi. Artık Hedefler Çeyrek Final Olmalı. Artık "Gruptan Çıkalım Yeter" Değilde İleriye Bakma Zamanıdır.
ReaList
06.Ocak.2015, 11:14
Keşke Yabancı transferi etmeye de nitelik koysaydılar. Yabancı sınırı varken de öyle ahım şahım yabancılar görmedik. Ben buraya büyüklerin transfer ettiği yabancıları ve isimlerini (kariyerlerini yazsam) hep beraber güleriz. Son 10 senede kaç tane üst düzey yabancı oyuncu Türkiye'ye geldi?
Türk oyuncularının fahiş fiyatlara satılması, Türk oyuncusunun rahat forma şansı bulurum diye kendini kasmaması gibi etkenlerden dolayı hayırlı bir gelişme. "Geleceğe yönelik genç ve parlak yabancıları transfer etme politikası"nı daha önce yapma fırsatı bulmayan ancak şuan yapma şansı olan kulüpler için muazzam bir gelişme. Bunu kaç kulüp yapar? Bilemem ama İlhan Cavcav 15 yaş genç olsaydı keşke :D
davidvilla
06.Ocak.2015, 11:34
No club may have more than 25 players on List A during the season, two ofwhom must be goalkeepers. As a minimum, eight places are reserved
exclusively for locally trained players‚ and no club may have more than four
association-trained players listed on these eight places on List A. List A must
specify the players who qualify as being locally trained, as well as whether
they are club-trained or association-trained. The possible combinations that
enable clubs to comply with the List A requirements are set out in Annex VIII.
ahmet çakar mode on:
beyler bitti mi ?
yukarıda yazdığım gibi cl'ye kadro verirken 25 kişi yazdırabiliyorsun. bu 25'in 2si kaleci olmak zorunda. ve EN AZ 8 oyuncu o ülke alt yapısından yetişmiş olmak zorunda.
şimdi bizim tff yabancı kuralına göre yapılmış bir kadro uefa sampiyonlar ligi kadro tescil formatına uymayacak.
atıyorum mersin idman yurdu cl'de oynamıyor. bu durumda bizim tff'nin dediği gibi 2 altyapı oyuncusu bulundurması yetecek. devamı almanya'da yetişmiş fakat türk milli takımı seçmiş oyunculardan kurulu olabilecek.
oysa ki cl oynayan bir galatasaray 8 tane TÜRKİYE'den yetişmiş oyuncu bulundurmak zorunda.
bu durumda galatasaray ya cl formatına uygun yerlileri almak zorunda ya da tff formatına uygun kadro yapıp cl'ye kadro verirken altyapıdan sırf sayıyı doldursun diye oyuncu verecek ya da manchester city gibi atıyorum 20 oyuncu yazdıracak sadece. ve o aldığı milli takımda oynayan fakat almanyada yetişmiş oyuncuları cl'ye kaydettiremeyecek.
bu arada cl'de bahsedilen 8 oyuncunun 4'ü kendi altyapından olmak zorunda.
bir kural getiriyorsunuz iyi güzel de , bir etrafı araştırın bir soruşturun arkadaş ya.
SAİT71
06.Ocak.2015, 13:17
Tolga kaledeyken sınır kalksa bile sorun olmazki. Yabancı sınırı kalktı biz Tolgaya boşuna para verdik durumu olmaz. Tolgayı ben kafadan yazarım. Çunku Tolga varken bir yabancı kaleciye hiç gerek yok. Mesela Volkan yerine Fenerde Merti yazarım kaleye. Yabancıya gerek yok. :)
ReaList
06.Ocak.2015, 13:19
"Bu hafta yapılacak çalışmalarla yeni kuralın talimatnamesine de son şeklini vereceğiz."
Eksiklikleri ve aksaklıkları düzeltirler zannımca.
Sadixx
06.Ocak.2015, 13:22
Keşke Yabancı transferi etmeye de nitelik koysaydılar. Yabancı sınırı varken de öyle ahım şahım yabancılar görmedik. Ben buraya büyüklerin transfer ettiği yabancıları ve isimlerini (kariyerlerini yazsam) hep beraber güleriz. Son 10 senede kaç tane üst düzey yabancı oyuncu Türkiye'ye geldi?
Türk oyuncularının fahiş fiyatlara satılması, Türk oyuncusunun rahat forma şansı bulurum diye kendini kasmaması gibi etkenlerden dolayı hayırlı bir gelişme. "Geleceğe yönelik genç ve parlak yabancıları transfer etme politikası"nı daha önce yapma fırsatı bulmayan ancak şuan yapma şansı olan kulüpler için muazzam bir gelişme. Bunu kaç kulüp yapar? Bilemem ama İlhan Cavcav 15 yaş genç olsaydı keşke :D
Peki geçen seneki kadro ile bu seneki gsnin kadrolarını bir birleştir gs ne yapardı bu sınırsızlıkla şampiyonlar liginde bir düşün İbrahim. En az yarı final giderdi 2 sezonda. Tamamen türkiye ligindeki sınır yüzünden bu yabancı adamlar çöpe gitti. Oynatmassan ne yapacaksın form düşer.
HeracLes
06.Ocak.2015, 19:19
İkinci ve üçüncü paragraflara ne kadar katılıyorsam ilk paragrafa o kadar katılmıyorum. Anadolu kulüplerini çıkarırsak ki onlar yaptılarsa bile farkettiremiyorlar daha doğrusu onlar için değişen çok bir şey yok, 5+3 için planlama yapan tek takım Beşiktaş. Galatasaray'ın Tarık'a ödediği para, Alper'e veya isterseniz biraz daha geriye gidelim Mehmet Topuz'a verilen paralar bir plansızlığın göstergesidir. Beşiktaş'a gitmesin diye yapılmış bir savurganlıktır keza Alper de öyle Galatasaray ile açık arttırma usulü teklif verdiler. Tarık desen kadronda 3 tane sağ bek varken ki bunların maliyetini toplasın burdan köye yol olur. Yetinmediler, zamanında plan yapmadılar 5 milyon bayıldılar. Bu yönetimlerinin plansızlığıdır başka bir şey değil. Ayrıca doğrudur yabancı sınırında en çok para kaybeden takım Beşiktaş değil ama doğruları yapan ve bunun karşılığını göremeyecek olan Beşiktaş. Ama yönetim ve teknik heyet onaylıyorsa benim için hiçbir sorun yok. Bende kaldırılması gerektiğini aynı şekilde istikrarın başarı getireceğini düşünüyorum. Kaldı ki iki de bir kural değiştirirlerse hiçbir şey değişmez. 5-10 yıl kural geliştirilerek devam edilmeli.
footballer33
06.Ocak.2015, 21:18
Tolga kaledeyken sınır kalksa bile sorun olmazki. Yabancı sınırı kalktı biz Tolgaya boşuna para verdik durumu olmaz. Tolgayı ben kafadan yazarım. Çunku Tolga varken bir yabancı kaleciye hiç gerek yok. Mesela Volkan yerine Fenerde Merti yazarım kaleye. Yabancıya gerek yok. :)
Benim söylemek istediğim bu değildi ki. :) Yabancı kontenjanı olmasaydı Önder Özen ve Bilic, Tolga'nın yerine Ospina'yı takıma kazandırmayı düşünüyordu. Sınır 5+3 olunca Tolga alındı, Ospina da, kontenjan sıkıntısı olduğundan transfer edilemedi. Mesele, Tolga'nın iyi ya da kötü kaleci olması değil.
davidvilla
06.Ocak.2015, 22:06
Dogrulari yapan ama karsiligini alamayacak olan... son derece yeterli bir cümle olmuş.
Bu zamana kadar benim kisisel dusunceme göre bjk hep yalandan magdurdu fakat bu kez gerçekten haksızlığa ugrayan ve magdur olan bir Beşiktaş var.
ThersoN
06.Ocak.2015, 23:33
Önder Özen dün akşam niye ve nasıl böyle bir yol çizdiklerini anlattı ve sonuna da ekledi; BJK yönetimi yeni düzenlemenin altına imza atmışsa benim burada konuşmam boşunadır dedi. Bence BJK taraftarı da kendini çok üzmesin.
Şimdi gelelim altyapı meselesine bu yeni kuralın üzerine TFF'nin kesinlikle altyapılarla ilgili de ciddi sübvansiyonlar ve cezalardan oluşan bir düzenleme yapması lazım. Zira kulüplerin varolan borçlarıyla niteliği belirtilmemiş 14 yabancı alabilecekleri bir ortamda altyapıya yatırımların artacağını sanmıyorum.
Bu da ister istemez orta ve uzun vadede milli takımı etkiler. Nasıl mı? Şöyle; Diyelim ki bu kural 5 yıl bu şekilde değişmeden devam etti. Türk kulüplerinin altyapısı zaten yıllardır sol bek üretemiyor. Ligdeki 18 takımın büyük çoğunluğunun ilk 11 sol beklerini ve yedeğini yabancı seçtiğini düşünelim. An itibariyle A Milli düzeyinde zaten Caner, İsmail, Hasan Ali gibi 3-5 isim varken, 5 yıl sonra Almanlar yetiştirmezse A Milli Takım için sol bek bulamayacaksınız. Derdim sadece sol bek değil; yabancı sınırlamasının olduğu dönemlerin hepsinde yabancı transferlerin tercih edildiği yerler başlıca kale, sol bek, stoper, sağ veya sol en az bir kanat, forvet arkası, ve çeşitli tiplemelerde forvet. Yani geniş düşününce Türk kulüplerinin altyapısı neredeyse hiç bir mevkide sıkıntısız oyuncu üretemiyor. Benim görüşüm de yabancının serbest kalması şeklinde idi. Ancak altyapıya gerekli önemi verdirecek düzenlemeler de yapılmalı.
Türk futbolcusunun uluslararası piyasadaki gerçek değerini yurtiçi piyasada da bulacağı kesin. Bunun kulüplere ekonomik olarak artı sağlayacağı da kesin. Ancak 14 yabancı almak uğruna fiyat-kalite konusunda eleştirdiğimiz yerli oyuncular yerine onlardan daha kalitesiz yabancılara etmediği paralar verilmez umarım.
Bu kuralla Türk oyuncusu yurtdışına orta sıra takımlarına transferi daha olası olur deniyor. Ben buna pek katılmıyorum. Umarım dedikleri gibi olur. Zaten kaliteli yerliler kadrolarda kalacak. Senin istemediğin adamı büyük liglerin orta sıra takımlarının da isteyeceklerini sanmıyorum. Hail Altıntop gibi çift uyruklu oyuncular oynar ancak, altyapılarını Türkiye'de almış adamların İspanya,italya,İngiltere,Fransa vb. gibi liglerde oynayacağını sanmıyorum. Dil bilmez, mantalite olarak Avrupalıdan çok farklılar, giden olursa da yarım sezonda geri döner gibi geliyor. Umarım yanılırım.
William Rookwood
07.Ocak.2015, 00:24
Yıllardan beri yabancı sınırının kalkmasını istedik. Sonunda kalktı ancak istediğim şekilde olmadı. Açıkçası bana kuralın içindeki bazı şartlar mantıksız geliyor. Borcu olmayan kulüplerin yabancı oyuncu alabilmesi, önceki yönetimden mali açıdan enkaz alan yeni yönetimlerin işini çok zorlaştıracak. Peki yeni gelen yönetimlerin ne suçu var bu durumda? Bununla birlikte sahada 11 yabancı ile çıkılması da çok mantıklı bir kural değil. En azından 2-3 Türk oyuncu şartı konulmalıydı.
footballer33
07.Ocak.2015, 15:51
PTT 1. Lig'e de yabancı düzenlemesi geliyor!
Türkiye Futbol Federasyonu, PTT 1. Lig'deki yabancı kısıtlamasında da değişikliğe gidiyor.
Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'de yaptığı yabancı kuralı değişikliğinin ardından PTT 1. Lig için de harekete geçti.
Demirören Federasyonu PTT 1. Lig'de şu anda yürürlükte olan 3 yabancı oynatabilme kuralını da değiştirme kararı verdi. Yeni uygulamanın Süper Lig ile benzer bir sistemde olacağı ve resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi.
Süper Lig'de 2015-2016 sezonunda uygulanacak olan yabancı kontenjanı ile ilgili talimat çalışmalarına başlayan diğer yandan da PTT 1.Lig'deki yabancı uygulamasını da değiştirecek olan futbol federasyonunun bu konuda hazırladığı taslakta kısmen belli oldu.
TFF'nin Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in talebi doğrultusunda PTT 1.Ligde mevcut olan 3 yabancı sayısını 4 veya 5 olarak belirleyeceği öğrenildi. Bu arada yeni sistemde Süper Lig'den düşecek olan 3 kulübün elindeki yabancıları kadrosunda muhafaza edebileceği ifade edildi.
Süper Lig'de yabancı konusundaki sınırlı serbestliğin açıklanmasının ardından, ligden düşecek 3 takımın elindeki yabancıların akıbetinin ne olacağı merak edilmekteydi.
Kaynak: Sporx
ReaList
07.Ocak.2015, 16:29
PTT için 6 yabancı bence idealdir. Fazlası abartı olur çünkü alt liglerde bu defa inanılmaz bir yığılma olur özellikle Afrika kökenli oyuncular bakımından.
dAleksic
07.Ocak.2015, 16:53
Ptt takımlarının eti ne budu ne allah aşkına :)
SAİT71
07.Ocak.2015, 21:34
Bana Göre kalecilerin Türk olması zorunluluğu getirilebilir bu kurala :)
William Rookwood
10.Ocak.2015, 23:35
Bence alt ligde de yabancı kontejyanının artması son derece mantıklı. Rekabet ortamını da tetikleyecektir.
deMarcos
11.Ocak.2015, 18:20
Oyuna eklenmesine gelince;
https://twitter.com/milesSI/status/552434281155674112 (https://twitter.com/milesSI/status/552434281155674112)
bu seneki oyuna yabancı kuralı eklenecektir ama mart ayını beklememiz gerekmektedir. şöyle açıklayayım:
bir oyuna iki farklı update yapılabilir , patch ve version.
patch dediğimiz olay yama anlamına da gelip küçük değişikliklerdir. mesela oyuna patch olarak martin odegaard eklendi ama kendisinin gelişi küçük bir yer kapladığı için save data'mız bozulmadan devam etti. ama komple büyük değişikliklerde, transfer olsun, bir sürü teknik direktörün değişmesi olsun, lig kuralları olsun, değiştirildiği zaman , oyunumuzdaki save data çöker ve baştan başlamak zorunda kalırız.
kısaca martta gelen update ile oyuna yeniden başlamak zorunda kalacağız ama yabancı kuralı gelmiş olacak, takımın başında hamza hoca olacak, devre arası transferleri yapılmış olacak...
mart ayı dememin sebebi ise, son 5 yıldır football manager oynayan biri olarak, devre arasındaki transferlerin, hoca değişikliklerinin hepsinin, martta çıkan bir update ile geldiğini gördüm. bu sene de farklı olmaz diye düşünüyorum.
ekşi'den alıntı.