PDA

View Full Version : Fenerbahçe - Eskişehirspor | STSL 2. Hafta

Ralph
21.Ağustos.2013, 20:31
http://img29.imageshack.us/img29/7234/mdxm.png (http://img29.imageshack.us/i/mdxm.png/)

lofthei
22.Ağustos.2013, 03:03
fenerbahçe'nin durumu ortada :) ersun yanal çok büyük bir ihtimalle son maçlarını oynuyor. taraftar protestolarının damga vuracağı maçta fenerbahçe maça konsantre olamaz ve eskişehir de beraberlikten öteye gitmek için saldırmaz bence. beraberlik olur.

SacrificeGGTC
22.Ağustos.2013, 03:08
Artık korkmadan şunu yazamıyoruz; '' Lige iyi başladık, evimizde Eskişehirspor'u da iyi bir skorla geçip bu istikrarı korumak en önemli durumumuz. Yeni oyuncularımıza da şans verilmeli, takıma uyum süreci en kısa zamanda, en üst düzeye ulaşmalı ''

Teşekkürler
http://i.imgur.com/Mlpfb.gif

Bulstrap87
22.Ağustos.2013, 10:16
fenerbahce bu oynadıgı futbolu oynarsa yine kaybeder eskisehiri sanslı görüyorum..

davidvilla
22.Ağustos.2013, 12:53
Erkan Zengin diyorum.

Skor herşey olur.

sananes
22.Ağustos.2013, 13:08
eğer aynı diziliş ve oyuncularla başlarsak kaybedelim diyorum.

her maçtan sonra özür diliyor ersun hoca. galiba kusura bakmayın bir sonraki maç yine aynı naneyi yiyeceğim diye özür diliyor. zira kafa aynı kafa.

World Hollow o1
22.Ağustos.2013, 13:13
Başarılar Es-Es...

İnşALLAH bol farklı galibiyet alırlar...

Namzet
22.Ağustos.2013, 14:18
Oyuncuların üstündeki baskı,moral bozuklukları,dengesiz bir sistem ve karşında anadolunun en iyi takımlarından biri..Eses galibiyeti olacaktır

5267
22.Ağustos.2013, 14:19
Bu ligi GS'nin geçen yıllarda yaptığı gibi 8. bitirsek keşke ne güzel başkan ekip vs revizyona girer kurtuluruz.

SAİT71
22.Ağustos.2013, 16:06
Kümede düşsek başkanın gideceğini sanıyor musunuz :)

Corpus
22.Ağustos.2013, 16:27
Dinamik bir EsEs' e karşı kendi sahasında oynayan bir Fenerbahçe. Gerçekten tahmin etmesi güç bir karşılaşma. O yüzden berabere biter ve gollü bir maç olur diyorum

Dave S Mustaine
22.Ağustos.2013, 16:48

Tam da bunu diyecektim...

Crazycat
22.Ağustos.2013, 21:16
Yakında başkanlık seçimi yok mu? Cas'tan ceza yersek şike bir bakıma resmileşecek zaten yargıtay kararları ne zaman açıklanacak acaba?

himone
22.Ağustos.2013, 21:30
Yakında başkanlık seçimi yok mu? Cas'tan ceza yersek şike bir bakıma resmileşecek zaten yargıtay kararları ne zaman açıklanacak acaba?

Seçim seneye galiba. Yargıtay kararlarından sonra takım her türlü kabuk değiştirir zaten. Önce Arsenal'e elendik, peşine Cas men cezasını onar ve bu futbol da devam ederken üstüne bir de yargıtay cezaları onar. Ondan sonra yeni gelen yönetimin çok ciddi revizyon yapacağına inanıyorum. Oyuncusundan, teknik ekibine kadar.

Suicider
24.Ağustos.2013, 14:41
Fenerbahçe'de Eskişehirspor maçı öncesi Krasic, Emre Belözoğlu, Cristian ve Yobo kadroya alınmadı.

SAİT71
24.Ağustos.2013, 14:42
Arkadaş şu Krasic'i göndermedin madem bir dene bakalım. 3-4 maç oynat bi belki form tutacak adam...

sananes
24.Ağustos.2013, 14:57
1 yabancının daha çıkması lazım maç kadrosundan,Webo çıksın.

SAİT71
24.Ağustos.2013, 15:02
Acaba Cristian'ın felan kadroya alınmaması ile bugün Salih forma şansı bulacak mı merak ediyorum. Ben olsam Ersun hocanın yerinde kendi bildiğimi oynatırım. Aziz Yıldırım yukarıdan bakar ki söylediği kadro sahada yok. Nasıl olsa onun emirleri ile oynatılan sistem devam ederse kovulacağı açık. Hiç değilse bu şekilde kovulmak daha onurlu olur. (Zaten şu saçma sistemden kurtulsak her türlü toparlarız)

attirson
24.Ağustos.2013, 17:21
Emre ve Cristian'ın kadroya alınmaması güzel olmus.Ben fark atarız diyorum bu maç patlama olacagını düsünüyorum ama kaybedersekte üzülmem.

Universal
24.Ağustos.2013, 18:24
Arsenal maçından sonra bu takım Eskişehir'i yensin gider kombine alırım. Bu kadar ruhsuz bir takım olamaz. 1-0 öne geçer 2-1 kaybederiz.

Universal
24.Ağustos.2013, 18:24
Arkadaş şu Krasic'i göndermedin madem bir dene bakalım. 3-4 maç oynat bi belki form tutacak adam...

En azından oynayanlardan eksiği yok. Haklısın.

Burak Akmanoğlu
24.Ağustos.2013, 18:28
Aziz Yıldırım ve Ersun Yanal gidecekse,Eskişehir kazansın.

mpaker66
24.Ağustos.2013, 21:27
Mert- gg Bruno egemen Caner- Selçuk raul Alper- kuyt Webo emenike

BleedingMoon
24.Ağustos.2013, 21:32
bıktım şu webo'dan ya. sakatlansa da kurtulsak.

sananes
24.Ağustos.2013, 21:37
Abicim madem Sow yedek kalacak o zaman Kuyt Emenike çift forvet oynat,yeter ya valla yeter artık!

Sen geldiğinden beri bu dizilimle berbat futbol ve berbat sonuçlar alıyosun. ısrarın amacı nedir bizi kanser etmek mi

Önder HOCA
24.Ağustos.2013, 21:38
bıktım şu webo'dan ya. sakatlansa da kurtulsak.

webodan önce selçuk var ??

BleedingMoon
24.Ağustos.2013, 21:40
selçuk'tan önce de sol bekte caner var aslında :D

Önder HOCA
24.Ağustos.2013, 21:45
oda var tabi

ParduS
24.Ağustos.2013, 21:45
Webo sol açık oynuyor sanırım, otoban olmaya müsait Caner-Webo hattı hepimize hayırlı olsun.

sananes
24.Ağustos.2013, 21:46
Hayır efendim Webo'dan önce Selçuk falan yok. Senede 3-5 maç oynuyor Selçuk o mu bizim sorunumuz? Her maç oynayan Webo,Kuyt,Meireles gibi adamlar bizim esas problemimiz. Bıktım dümdüz adamları sürekli ilk 11de seyretmekten.

Önder HOCA
24.Ağustos.2013, 21:49
Hayır efendim Webo'dan önce Selçuk falan yok. Senede 3-5 maç oynuyor Selçuk o mu bizim sorunumuz? Her maç oynayan Webo,Kuyt,Meireles gibi adamlar bizim esas problemimiz. Bıktım dümdüz adamları sürekli ilk 11de seyretmekten.
elimizde salih gibi aç yetenekli bir adam varken onu oynatmayıp gidip selçuğu oynatması aç adamlar oynasın holmen oynasın

adam salihi 18e dahi almamış

SAİT71
24.Ağustos.2013, 21:53
Yuh be bu kadar olur yahu forvet adamı nerelerde oynatıyor. Bizde umutlanıyoruz Salih oynayacak Baroni ile Emre gitti diye. Selçuk Şahin'i almış, Webo kayıplarda. Komedi bir diziliş. yok arkadaş bunlarla bir yere gidemeyiz biz.. İnşallah 3-0 felan yeniliriz. Arsenal'ede mağlup olup elenir ve CAS'tan men yeriz. O zaman görürüm ben Aziz'i.

sananes
24.Ağustos.2013, 21:59
elimizde salih gibi aç yetenekli bir adam varken onu oynatmayıp gidip selçuğu oynatması aç adamlar oynasın holmen oynasın

oynatsın oynatmasın diyen yok zaten. Ama öncelikli sorun hiç bir zaman Selçuk Şahin olmadı bu takımda.

Rsa
24.Ağustos.2013, 22:05
Webo'da bu kadar ısrar edilmesinin amacı nedir ? 2 metre top süremeyen, en ufak müdahelede yerde kalan bir adam. Kuyt ısrarı da ayrı bir konu. Sakat olmadığı sürece her maçta oynar maddesi var herhalde sözleşmesinde. Anlamak güç.

Kaka Leite
24.Ağustos.2013, 22:07
Arkadaşlar bu ultra teknik oyuncumuz Meireles ne yapmış da her maç kesik yemeden oynamaya devam ediyor.

Tek sorun Selçuk olsa keşke..

attirson
24.Ağustos.2013, 22:07
Mehmet Topal ve Salih sakat filan mı neden 18de yoklar ?

Önder HOCA
24.Ağustos.2013, 22:11
85Serkan Kırıntılı
3Hasan Ali Kaldırım
4Bekir İrtegün
7Moussa Sow
17Recep Niyaz
38Mehmet Topuz
53Serdar Kesimal

sananes
24.Ağustos.2013, 22:16
Salih'in bildiğim hiç bir şeyi yok,Topal hafif sakattı ama.

Orta saha yedeğimiz yok denilebilir. Garip bir kadro olmuş Selçuk yerine Hasan Ali'yi koyup aynı oyuncularla 4-4-2 yapılabilirdi. Ama anayasanın değişilmez maddelerinden biri sanırım fenerbahçe'Nin 3 tane forvet oyuncusu ile 4-3-3 oynaması.

Önder HOCA
24.Ağustos.2013, 22:19
hasan ali, bekir, ve serdar zaten yedekte var bunlar sağ bek sol bek ve stoper mevkilerini yedekler topuzun yerine birtanede orta saha alsaydı 18 e iyi olurdu (yada topuzla ortasahayı yedekliycek)

sananes
24.Ağustos.2013, 22:21
Serdar'ın yerine orta saha alınmalıydı sakatlar demekki yoksa almamak çok saçma.

Universal
24.Ağustos.2013, 22:38
O gün yuhalamak yetmemiş, Meireles'in ne işi var hala. Salih'den ne fazlası var?

attirson
24.Ağustos.2013, 22:40
Saçma sapan bir 18 olmuş.20-0da yenilsek akıllanmaz bunlar.

uAburak89
24.Ağustos.2013, 22:41
Her yerde çok sert eleştiriler görüyorum, Fenerbahçe kesin alır bu maçı.

byariff
24.Ağustos.2013, 22:42
hoca degismis fenerde ama hala sistem ayni , ayni kafa devam ediyorlar..

Kaka Leite
24.Ağustos.2013, 22:44
O gün yuhalamak yetmemiş, Meireles'in ne işi var hala. Salih'den ne fazlası var?

Yabancı olması en önemli özellik Türkiye de.

sui generis
24.Ağustos.2013, 22:53
Ersun Yanal, yakında gözünün üstünde kaş var diye eleştirilecek.

Universal
24.Ağustos.2013, 22:53
Yabancı olması en önemli özellik Türkiye de.

Saç stili dışında Selçuk'dan bile fazlası yok. Ne bir top sürmüşlüğü ne bir maç kurtarmışlığı...

Kaka Leite
24.Ağustos.2013, 22:56
Ersun Yanal, yakında gözünün üstünde kaş var diye eleştirilecek.

Kocaman'ı da böyle koruyordunuz.

Sanırım kulübe zarar verenler en büyük dostumuz bizlerin.

sui generis
24.Ağustos.2013, 23:01
Elbette korurum. Kocaman'ı yerin dibine soktunuz Ersun hocaya da aynı şeyi yapıyorsunuz. ben de sizi eleştiririm. Eleştiri elbette olur ama selçuk niye oynuyor , kuyt ne yapıyor da oynuyor denince sadece gülüyorum. Topal yoksa Selçuk oynaması çok normal. Geçen sezon 15 gol 17 asist yapan bir adamın alternatifi yoksa oynar.

Kaka Leite
24.Ağustos.2013, 23:02
Elbette korurum. Kocaman'ı yerin dibine soktunuz Ersun hocaya da aynı şeyi yapıyorsunuz. ben de sizi eleştiririm. Eleştiri elbette olur ama selçuk niye oynuyor , kuyt ne yapıyor da oynuyor denince sadece gülüyorum. Topal yoksa Selçuk oynaması çok normal. Geçen sezon 15 gol 17 asist yapan bir adamın alternatifi yoksa oynar.

Tamam hadi Kuyt'ı anladım.

Meireles - Webo ?

Universal
24.Ağustos.2013, 23:03
Ne bir organize olup atak yapabildik ne bir pozisyona girebildik. Oturup ağlamak istiyorum. Paslaşamalar bile top oyuncuya geliyor ayağında tutuyor bakıyor öyle veriyor hızlı bir oyun yok. Birde bu takım şampiyon olacak.

sui generis
24.Ağustos.2013, 23:05
Webo oyun sistemine bağlı. Kuyt'ı merkeze çekmiyorsan ve uzun oynayacaksan Webo şart. ama niye öyle oynadığımız , Sow gibi bir adam nasıl bu hale getirdiğimiz elbette eleştirilir.

Meireles'in yerine kim oynayacak ki?

byariff
24.Ağustos.2013, 23:07
eskisehir tas gibi takim bu sene ilk 5"i zorlarlar... fenerbahce ayni tas ayni hamam su ana kadar..

Kaka Leite
24.Ağustos.2013, 23:09
Webo oyun sistemine bağlı. Kuyt'ı merkeze çekmiyorsan ve uzun oynayacaksan Webo şart. ama niye öyle oynadığımız , Sow gibi bir adam nasıl bu hale getirdiğimiz elbette eleştirilir.

Meireles'in yerine kim oynayacak ki?

Herkes oynayabilir, çünkü Meireles oynamıyor.

Adı var sadece kadroda başka bir şey yok.

ReaList
24.Ağustos.2013, 23:14
Ali oynamış Veli oynamış önemli değil de geçen sezon ezik sistemden dolayı bu taraftar isyan ediyordu Kocaman'ın Yarı Final başarısı olmasına rağmen sonunu getirdi. Ersun Yanal bunları görmediği gibi aynı sistemde ve anlayışta devam edip şu zamana kadar ultra başarısız olmasına rağmen hala aynı sistemde devam ediyorsa Ersun Yanal'dan gram bir şey olmaz.

Eskişehir Futbol takımıyla Fenerbahçe toplama kadrosunun maçını izler gibiyiz. Fenerbahçeli savunma oyuncusu ceza alanı çizgisi etrafındayken, İleri uçtaki Webo aynı şekilde karşı ceza alanı çizgisinde. Bir takımın oyun diziliminde iki uç arasında 90 metre olur mu ? Yani şunu 4-5 maçtır kenardan izleyen heyetin kendisinden utanması lazım.

Universal
24.Ağustos.2013, 23:17
Meireles bile kendini yere attı baktı olmayacak normal yolla gol atamayacağız. Bence para eden bütün oyuncuları satıp parayı dolara veya euroya yatıralım daha karda oluruz.

byariff
24.Ağustos.2013, 23:26
eses kacirdi

ilk yari bitti net ustun olan eses bienvenu yerine necati girerse eses gol atar bence..

Universal
24.Ağustos.2013, 23:30
Bu maçın anlamı dakika 34dü, oda bitti.

Burak Akmanoğlu
24.Ağustos.2013, 23:33
Meireles topun kendine gelmesini bekliyor abi varmı böyle birşey ya Avrupa'da ki adam böyle birşey yapar mı....

SAİT71
Tamam Selçuk'u oynatsın, Webo'yu oynatsın. Oyuncu seçimlerini eleştirmeyelim, Ersun Yanal'ı eleştirmeyelim resmi maçlardaki oyunumuza ve alınan skorlara bakınca ne yapalım? Alkışlayalım mı? Takım resmen dökülüyor. Geçen seneki performansı bile eleştirilen takımın daha yukarı çıkması lazımken hedeflenen Şampiyonlar Ligi'nden elenildi, ligde saçma sapan oyun oynuyoruz. İlk maçki trajediden hiç ders alınmamış olacak ki 1 tane pozisyon yok. Adam gibi 2 pas yok. Ne yapalım???

darkkobal123
Eskişehir biraz daha akıllı ve sakin oynarsa kazanır.

William Rookwood
24.Ağustos.2013, 23:34
Fenerbahçe berbat oynuyor, bence toplu istifaya gidilmeli.

Namzet
24.Ağustos.2013, 23:36
Arkadaş bizi kanser mi edeceksiniz zorla? Allah aşkına..Resmen futbolun katiliyiz,bizim gördüğümüz emenikeyi,weboyu bu hoca göremiyor mu? sistem değiştirip oynatmak bu kadar mı zor? Taraftar desen heyecan yok,şu oynadığımız futbol iddaa ediyorum devam etsin maç kazanamayız biz.YÖNETİM İSTİFA

attirson
24.Ağustos.2013, 23:39
Şu futboldan sonra diyecek birşey bulamıyorum böyle rezil bir futbol olamaz ne hallere geldik inanamıyorum.Topla oynama oranı %53le Eskisehir'de kendi sahamızda koskoca 45 dakikada 3 şut atabildik rakip 5 şut attı ve o şutlar net pozisyonlarla geldi .Baya bir hamle oyuncumuzda var yedekte kesin kurtarırız biz bu maçı.2. yarı duymak istedigim tek tezahurat tüm stad yönetim istifa !

SAİT71
24.Ağustos.2013, 23:40
Zaten Fenerbahçe'nin şu maçı kazanması bizim lehimize olmayacaktır. Arsenal maçını büyük olasılıkla ne yaparsak yapalım kaybedip eleneceğiz. Bu maçıda kaybedersek hiç değilse o başarısızlıkla birlikte daha büyük bir baskı oluşturacağı için bu maçın kaybedilmesini istiyorum. Üzerine CAS'tan gelmesi muhtemel bir ceza olayıda tuzu biberi olacak. Yoksa bu maçı kazanırsak bir çok başarısızlık geçiştirilecek, gördünüz mü işte denilip bir çok saçmalığa rağmen skora yönelik yorumlarla bir takım şeylerin üzeri örtülecek...

uAburak89
24.Ağustos.2013, 23:44
Sow girer, kilidi çözer.

ReaList
24.Ağustos.2013, 23:45
Bienvenu engel olmazsa kilit milit kalmazdı ya sağolsun bize çalıştı ilk yarı adamım (:

uAburak89
24.Ağustos.2013, 23:48
Önü boşken rakibinin üzerine doğru çalım atmaya çalışan bir futbolcu Bienvenu. Topu her aldığında istemsiz gülüyorum. :)

Fenerbahçe'de yaratıcılık yok burada akla hemen Alex geliyor, tempo da yok. Kadro istikrarı ve doğru diziliş bulunmadığı sürece bu şekilde zor. Ersun Yanal'ın Aykut Kocaman kadar kredisi olamaz.

SAİT71
24.Ağustos.2013, 23:50
En güzeli Galatasaray gibi adamına göre sistem yapacaksın ve kanatsız oynayacaksın. Tamam çok üst düzey olmaz ama Galatasaray gibi skoru alırsın daha göze hoş gelen futbol oynarsın.

Universal
24.Ağustos.2013, 23:55
Gol attık sevinen el kaldırsın?

Kuyt attığı için sevindim kazara Meireles filan atardı...

Kaka Leite
24.Ağustos.2013, 23:57
Eskiden golden sonra maçı açardım, şimdi ise maçı kapattım.

Ancak böyle biteceğini sanmıyorum, beraberlik olabilir.

Universal
24.Ağustos.2013, 23:58
Eskiden golden sonra maçı açardım, şimdi ise maçı kapattım.

Ancak böyle biteceğini sanmıyorum, beraberlik olabilir.

1-0 öne geçer 2-1 kaybederiz demiştim olmak üzere.

Namzet
24.Ağustos.2013, 23:59
Gol attığımıza üzüldüm,yenilmemiz lazım erken teşhis can kurtarır

byariff
25.Ağustos.2013, 00:01
erkan ne top oynuyor be sezon sonu iyi paralara satilir galiba...

Kaka Leite
25.Ağustos.2013, 00:02
Penaltı, atarlar 1-1 olur.

Önder HOCA
25.Ağustos.2013, 00:03
hakem ilk yarıda penaltıyı vermedi (webonun pozisyonu) şimdi biz öne geçince eskişehire bir penaltı uydurdu.

Ralph
Bu kadarmı kötü oynuyorsunuz?

byariff
kacirdi necati

sananes
25.Ağustos.2013, 00:05
Sirti donuk adamin eline carpan topa penalti caliniyor saka gibi.

Allah'tan mert var.

uAburak89
25.Ağustos.2013, 00:06
Haksız penaltının gol olmaması güzel oldu.

Universal
25.Ağustos.2013, 00:09
Bruno Alves gibisi gelmedi. Bir kaç maç oldu ben böyle savunma görmedim. Şu takımın geri kalanı bir organize olsa daha çok yararlanacak gibiyiz. Bu takım için Puyol bile olur.

ReaList
25.Ağustos.2013, 00:12
Bu Emenike Karabükte uç forvet oynadı yardırdı.
Milli takıma yükseldi yardırdı.
Moskova'da oynadı yardırdı.
Geçen hafta Konya maçında oynadı yine yardırdı.

Şimdi ne oldu da sol açık oynuyor ? Sow'u öldürüp bitiriyoruz sıra Emenike'de mi ? Allah aşkına şu takımın başına enteresan işler yapmayan birileri gelsin artık. Fenerbahçe'nin hocalarının futbolun doğasını zorlamalarından bıktık.

uAburak89
25.Ağustos.2013, 00:18
Haftaya kalede Volkan olursa Ersun Yanal futbola ihanet etmiş olur.

attirson
25.Ağustos.2013, 00:23
Gole gram sevinmedim şu maçta tek helal olsun diyebilecegim Mert var.Sow'u öldürmeye calısıyor sanırım Ersun Yanal.Sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum şu maçı kazanırsak berbat bir futbolla maç kazanmıs olacagız insallah bu tepedekilerin gözünü boyamaz ancak hiç sanmıyorum oo maçı aldık takım harika derler...

Corpus
25.Ağustos.2013, 00:25
https://pbs.twimg.com/media/BSdZ1x1CEAAGYfe.jpg

Universal
25.Ağustos.2013, 00:26
Haftaya kalede Volkan olursa Ersun Yanal futbola ihanet etmiş olur.

Mert böyle devam etsin milli takımı bile alır. Volkan ile sözleşme yenilenmemeliydi. En büyük hata orda oldu.

DaveJones
25.Ağustos.2013, 00:32
Meireles ve Webo tam zarar. Webo neden alınır zaten hiç anlam verememiştim. Alper çok savruk. Emenike de kanat oynamaz çünkü oyun zekası düşük. Güzel tek nokta Mert'in oyunu.

Universal
25.Ağustos.2013, 00:33
Meireles ve Webo tam zarar. Webo neden alınır zaten hiç anlam verememiştim. Alper çok savruk. Emenike de kanat oynamaz çünkü oyun zekası düşük. Güzel tek nokta Mert'in oyunu.

Güzel noktayı hak eden Alves'de var.

uAburak89
25.Ağustos.2013, 00:33
Eskişehir - Fenerbahçe maçları birbirinin kopyası olmaya başladı, bulduğunu atan Fenerbahçe'ye karşılık oyunu kontrol altına alan ama laubali bir oyun ortaya koyan Eskişehir. Son maçlar hep bu şekilde geçiyor.

DaveJones
25.Ağustos.2013, 00:36
Güzel noktayı hak eden Alves'de var.

Zaten böyle oynaması gerekli bu tecrübede bi oyuncunun o yüzden yazmamıştım. Kadronun gerisi çok kötü oynadığından Alves müthiş gibi gözüküyor ama o konuda haklısınız.

ReaList
25.Ağustos.2013, 00:42
Koskoca Fenerbahçe futbol takımında Erkan Zengin gibi adam eksiltecek futbolcu var mı ?

Kötü futbola devam, Sanırım bize nazar değdi :uzgun:

MuraTBudaN
25.Ağustos.2013, 00:43
Selçuk Alves ve Mert maçı kurtardılar. Takımda ileriye yönelik üç pas olmadı , oyunculara bağlı konuşmak iyi olmayacak takım olarak ruh yok.

uAburak89
Erkan Zengin yetenekli ama çok şımarık. Özellikle büyük takımlarla oynanan maçlarda işi şova döküyor ve çok gereksiz işler yapıyor. Fenerbahçe'de ondan daha etkili olabilecek Stoch vardı, gönderildi. Erkan alınsa şimdi en fazla 3-5 maç tahammül edebilirsin bu gereksiz hareketlerine.

europeanconquer
Volkan'ın sonu gelmeye başladı gibi,Mert çok enfes bir kaleci.

antiochia
25.Ağustos.2013, 00:46
Volkan'ın sonu gelmeye başladı gibi,Mert çok enfes bir kaleci.

Yan toplarda zaman zaman hata yapıyor..Ama bence oynayarak düzeltir onu da.. Ertuğrul'u da unutmamak lazım. Ben Volkan'ı beğenmiyorum...

footballer33
25.Ağustos.2013, 00:47
Maça damgasını vuran Mert oldu. Bugünün kurtarılmasında başmimarlardan biriydi. F.Bahçe, kötü görüntüsüne devam ediyor. Arsenal maçında da böyle devam ederse, ilk maçtaki 3-0'lık yenilgi hafif bile kalabilir.

SAİT71
25.Ağustos.2013, 00:47
Önceki haftalardaki aynı senaryo yaşanıyor bugün. Torku maçında Mert olağanüstü göze battı. Maçın en etkili ismiydi. Süper Kupa'da keza maçın adamı seçilmişti. Ancak takıma baktığımızda ondan çok daha aşağıdaydı. Arsenal maçından öncede demiştim. Form ve güven aşılama açısından Arsenal maçına Volkan yerine MErt ile çıkmalıyız diye. Ancak Volkan oynadı. Böyle durumlarda çok yanlış yapıyor hocalar. Arsenal maçında neden Volkan ile çıkıyorsun. Ben sana az güveniyorum bu maçta kenarda durda ligde yine oynarsın mesajı veriyorsunuz oyuncuya. Bu haftada Arsenal maçının öncesi ve ligde yine Mert göze battı. Yine harika oynadı. Yine maçın en iyi ismi kalecimiz Mert oldu. Ve yine Arsenal maçı öncesindeyiz. Yine Mert oynasın diyorum. Bari bu maçta Mert'e aşağılık duygusunu verme. Onu oynat...

Maç için hiç sevinmedim. Üzülerekte olsa yenilmemizi istedim. Ancak bu Fenerbahçe işte, bu ligde şampiyonluğun belirleneceği son maç olsa ve tüm kalbimizle kazanmayı istesek eminim önceki senelerde olduğu gibi düğüm olurdu her oyuncumuz ve kaybederdik. Bu skor önceki mesajlarımda söylediğim gibi bir takım yanlışları ertelememize ve bu ertelenen yanlışların ligin ortalarında veya sonlarında önümüze daha büyük sorunlar olarak çıkmasına yol açabilir. Allah hayırlısını versin. İnşallah hoca kendi felsefesini uygular. Eğer söylenildiği gibi Aziz Yıldırım'ın sözlerini sahaya yansıtacaksa bence kuklalık yapmasının manası yok. İmajına zarar vermemek için bir istifa mektubu yeterli olur. Zaten taraftarda anlayacaktır böyle bir durumu...

William Rookwood
25.Ağustos.2013, 00:49
Zamanında Volkan'ı beğenmeyip eleştirirken bir çok kişiden tepki almıştım. İyi bir kaleci olmadığını söylediğimde Dünya'nın en iyi 5 kalecisi arasına giriceği konuşuluyordu. Fakat Mert ve Ertuğrul, Volkan'dan kat ve kat daha iyi kalecidir benim gözümde.

ReaList
25.Ağustos.2013, 00:50
Aslında keramet Volkan veya Mert'te değil Fenerbahçe'de. Takım o kadar kötü ve mahkum oynuyor ki, oynanan futbol kalecilere şans ve daha fazla ön plana çıkma şansı doğuruyor. Bu yüzden takımın kalecisi bu kadar çok göze batıyor. Şahsen ben bu durumundan şikayetçiyim. Daha karşı takımın kalecisini maçın yıldızı yaptığımız bir karşılaşma yoksa sorun çok büyük demektir.

Gncl1905
25.Ağustos.2013, 00:59
Zaman geçiyor, Fenerbahçe değişmiyor. Dejavu yaşar gibiyim. Geçen yıl da tıpkı buna benzer şeyler yaşanıyordu. Ondan önceki yılda, ondan önceki yılda; ne kadar uzağa gittiğini hatırlamıyorum.

Anlaşılan o ki Fenerbahçe için yine ilk haftalar ilk sıralardan çok uzaklaşmadan çalkantılı geçecek. Sonradan sonradan takım bir şekilde ritmini bulacak. Şampiyonluk yarışı içinde yer alacak. Diğer takımların puan kayıplarına bağlı olarak ligi ilk 3'te bir yerde bitirecek.

antiochia
25.Ağustos.2013, 01:00
Fenerbahçe özellikle son 6 yıldır kötü yönetiliyor....

Crazycat
25.Ağustos.2013, 01:01
Her ne kadar oynadığı oyunla takımı yavaşlattığını düşünsem de bugün Kuyt'ın hakkını da teslim etmek lazım. Çok çalıştı, golünü de attı. Mert ile birlikte galibiyeti almamızı sağladılar.

sui generis
25.Ağustos.2013, 01:32
Şimdi de sıra Volkan'a gelmiş. Volkan geçen sezonkinden farklı bir halde. Salzburg maçlarında maçın adamıydı. Volkan Fenerbahçe'nin en önemli oyuncularındandır, bir kalemde silemezsiniz. Neyse; kalede güzel rekabet olacak anlaşılan bu sezon. [Mert için geçen sezon da kova deniyordu, böyle yanar döner bir milletiz işte.]

Selçuk'un ne işi var yea diyenlerin Selçuk'u izledikten sonra susmuşlar, neyse ki Selçuk sahada cevabı verdi.

Caner de beklediğimden iyi oynadı sol bekte. Kalan 17 takımda 11 oyuncusu olur Caner. Arda veya Nani gibi bir isim olmayacaksa Erkan'ı alıp sol kanatta Caner , Erkan rekabeti yaratmak çok iyi olur. 4-4-2 'ye de geçmiş oluruz.

Webo, bizimle değilsin.

Tebrikler Fenerbahçe.

SAİT71
25.Ağustos.2013, 01:43
Yahu Selçuk'un ne olduğunu bilmesek tamam diyeceğiz. Allah aşkına 1-2 maçta iyi oynasın. Fenerbahçe'de oynuyor yani...

Önder HOCA
25.Ağustos.2013, 01:45
iyide oynamadıki :D hele bir pozisyon var ilerdeyiz yanında 3 kişi var gol pozisyonuna gircez tek pasla selçuk top geveliyip defansa pas veriyor

Crazycat
25.Ağustos.2013, 01:48
"Tecrübeli futbolcu, "Bugün en çok alkışı alan oyuncu sendin. Neler düşündün?" şeklindeki soruya, "Çok mutlu oldum. Taraftarlar, maç öncesi ve maç sırasında destek oldular. Uzun yılardır buradayım. İsediğim açıkçası bugünkü görüntülerdi. Herkese teşekkür ederim. Böyle olunca sanırım oyunuma da yansımıştır. Özgüvenli oluyorsunuz. Arkanızda itici bir güç var. Böyle olunca her şey çok daha güzel. 10-11 yıl sonra belki biraz geç oldu, ama yine de teşekkür ediyorum. Ben hata yapma lüksünü yakalayamadım. Hata yapmaktan korkarak oynamak gerçekten zor. Buna da alıştım. Zaman zaman eleştirildim, ama elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım" ifadelerini kullandı..."

Devamı (http://www.radikal.com.tr/spor/selcuk_biraz_gec_oldu_ama-1147650).

Selçuk Şahin maçtan sonra açıklamalarda bulunmuş, defansta fena değildi ama yine çok pas hatası yaptı bu maçta.

Kaka Leite
25.Ağustos.2013, 01:51
Şimdi de sıra Volkan'a gelmiş. Volkan geçen sezonkinden farklı bir halde. Salzburg maçlarında maçın adamıydı. Volkan Fenerbahçe'nin en önemli oyuncularındandır, bir kalemde silemezsiniz. Neyse; kalede güzel rekabet olacak anlaşılan bu sezon. [Mert için geçen sezon da kova deniyordu, böyle yanar döner bir milletiz işte.]

Selçuk'un ne işi var yea diyenlerin Selçuk'u izledikten sonra susmuşlar, neyse ki Selçuk sahada cevabı verdi.

Caner de beklediğimden iyi oynadı sol bekte. Kalan 17 takımda 11 oyuncusu olur Caner. Arda veya Nani gibi bir isim olmayacaksa Erkan'ı alıp sol kanatta Caner , Erkan rekabeti yaratmak çok iyi olur. 4-4-2 'ye de geçmiş oluruz.

Webo, bizimle değilsin.

Tebrikler Fenerbahçe.

Fenerbahçe'yi anadolu takımı bellettiler getirdikleri teknik direktörler ile.

Mesela Selçuk'un bugünkü oyununa bile güzel diyebiliyoruz artık. Halbuki Fenerbahçe seviyesinde bir oyun değil.

Amaç da buydu zaten.

Mamadou
25.Ağustos.2013, 02:10
Fenerbahçe daha çok böyle maçlar oynar. İstediğini alır ama oyun anlamında sıfır, skora endeksli bir takım oluverir. Fenerbahçe çok savruk ve dengesiz oynuyor. Top paylaşımı denen şey Fenerbahçe'de hiç yok. Ataklarda dönen topları orta saha elemanları toplayamıyor. Ayrıca kanat transferi gerekli evet ama ilk önce kadro boşaltılmalı. Habire oyuncu alındı ama hiç oyuncu satılmadı. Sırf kadroyu geniş tutmak için o kadar oyuncu alındı ama gereksiz yere. 24 kişilik kadro yeterde artardı bile. Şimdi ise otuzu aşkın oyuncu var sanırım kadroda çok şişirdiler.

KaRaBükLü KraL
25.Ağustos.2013, 02:16
Fenerbahçeli arkadaşlara bir sorum olacak.Bu sene Ersun Yanal'ın oynattığı futbolu beğenen var mı takım çok mu uyumlu acaba hayır Ersun Yanal'daki özgüven patlamasının sebebini merak ettim Arsenal'den 3 yiyip rezil futbol oynanan maç sonrası Ersun Yanal'ı kimse eleştiremez dedi.Şimdi de çok kısır geçen ve Mert'in penaltı kurtarması sonucu 1-0 kazanılan bir maç sonrası daha 2.haftadan kesin şampiyon olacağız gibisinden açıklamalar.Takdire şayan doğrusu.

William Rookwood
25.Ağustos.2013, 04:59
Penaltı pozisyonu gol olsa 1-1 olacak. Bence rezalet ötesi bir futbol var takımda ve bunun düzeleceğini sanmıyorum. Bence son derece yanlış transferler yapıldı. Ben Kadlec ve Emenike'nin alınmasını doğru bulmuyorum. Emenike ve Kadlec'i alacağıma gider iki tane kanat oyuncusu alırdım. Sow gibi bir forvetide kanatta harcamazdım. Kuyt Sow ikilisi forvette olup iki tane kanat oyuncusuylada oyuncular beslerdim. Kanat oyuncusu oyuna her daim hareketlilik kazandırır gol atar, attırır. Bunun sıkıntısını hem GS hem FB çekiyor. Yanlış transfer politikası...

Burak Akmanoğlu
25.Ağustos.2013, 05:06
Fenerbahçeli arkadaşlara bir sorum olacak.Bu sene Ersun Yanal'ın oynattığı futbolu beğenen var mı takım çok mu uyumlu acaba hayır Ersun Yanal'daki özgüven patlamasının sebebini merak ettim Arsenal'den 3 yiyip rezil futbol oynanan maç sonrası Ersun Yanal'ı kimse eleştiremez dedi.Şimdi de çok kısır geçen ve Mert'in penaltı kurtarması sonucu 1-0 kazanılan bir maç sonrası daha 2.haftadan kesin şampiyon olacağız gibisinden açıklamalar.Takdire şayan doğrusu.

Böyle diyen varsa inanma. :D :D

lofthei
25.Ağustos.2013, 05:24
Fenerbahçe, tarihinin en korkak dönemlerinden birini yaşıyor.

Her şeyin başında olduğu gibi, bizim de başımızda bir adam var. Bu adam futboldan pek anlamayan, anladığı işlerin daha çok futbolun gidişatını ve doğasını illegal yöntemlerle değiştirmek olduğu bir adam. Bu adam, yıllardır Türkiye'de kendi görüşüne destek olmayan hiçbir yönetici ve futbol adamını sevmez, kendisinin yanında olmayan kimseyle iyi geçinemezdi. Sevdiği tek şey Fenerbahçe camiası diye düşünüyorduk, Fenerbahçe taraftarları olarak. Ve biz de onu seviyorduk. İstifa etti, kapısında yattık; hapse girdi, duruşmasına gittik. Gerçekten sevdik onu.

Bu adam, 3 yıl önce son maçta şampiyonluğu kaçırmanın faturasını yine teknik direktöre kesti ve mevcut teknik direktörü kovdu. Olsun, dedik, bize teknik direktör mü yoktu? Sevgilimiz Zico da bu yüzden kovulmuştu zaten. Başkanımızdır dedik, sindirdik. Sineye çektik.

Ancak bu adam, yeni teknik direktör seçiminde önündeki en az 3 yılı -ileride ne olur bilinmez- etkileyecek büyük bir hata yaptı ve bu koltuğa Aykut Kocaman'ı getirdi. Kocaman'ın sistemi yoktu, Kocaman'ın tecrübesi, vizyonu yoktu. Başkanımız en iyisini bilir dedik, destekledik.

Büyük başkan, ''haksız'' bir şekilde hapse atıldı(gözlerimizi o kadar büyük bir sevgi bürümüştü ki, objektiflikle yollarımızı tamamen ayırdık, başkanımız haklıydı ve kimse onu suçlu bulamazdı). Başkanımız bozuk adalet sisteminin kurbanıdır dedik, destek verdik, hapisten çıktı, işimizi gücümüzü bırakıp karşılamaya gittik, ''öl de ölelim'' dedik, ''büyük başkan'' dedik. Mutluyduk, başımıza geleceklerden haberimiz yoktu.

Ancak bu adam, eski adam değildi. Tesislere gitti, herkes gözünün içine baktı. Stada geldi, taraftar adına methiyeler düzdü. Bu adam artık bir toplum lideriydi.

O gece yatağına yattı ve herkesin ona ne kadar abartılı bir şekilde iyi davrandığını düşündü. Kendisini adeta bir padişah, bir lider yerine koyuyordu. Yönettiği organizasyonun her fırsatta önüne ''büyük'' kelimesini koyduğu sevdalılarına hizmet etme görevini unuttu. Bu adam savaşta esir düşmüştü ve ülkesine geri döndüğünde bütün vatandaşları ''padişahım çok yaşa'' diyordu.

Ertesi günden itibaren kulüp onun olmuştu. Kendi istediği hamleleri yapıyor, kendi futbolcularını alıp kendi futbolunu oynatıyordu. Ancak unuttuğu bir şey vardı, bu onun ne göreviydi, ne de yapabileceği bir şeydi. Haddine olmayan işlere soyundu. Özgürlüğünün tadını başkalarının uykularını mahvederek çıkarıyordu.

Yutturamadı. Taraftar, sorular sordu. Sorulara cevap veremeyince agresifleşti, mikrofonu alıp stadyumdaki taraftara bağırdı. Kameralarla kayıt altına alınamayan kimbilir daha neler yaptı. Ancak yutturamadı. Yutturamayacak da.

Fenerbahçe, kulüp bazında tarihinin en korkak dönemini geçiriyor. Başka bir adam bu adamdan korka korka kulübü son yılların en kötü dönemine getirdi. Bu başka bir adamın bu adamdan korktuğunu gören, bu başka bir adamın yardımcıları, kendilerine bile yardım edemezken başka adamlara yardım etmeye çalıştılar. Yardım alamayan bu başka adamlar, hem bu adamdan korktu, hem bu başka bir adamdan korktu, hem de bu başka bir adamın yardımcılarından korktu. Korktular ve sahaya çıktıklarında akıllarında hiçbir zaman birinci planda futbol olmadı.

Bu adam, Fenerbahçe kulübünü korkuttu. Ama Fenerbahçe'yi korkutamayacak. Kulübü korkutabilir, ancak Fenerbahçe'nin gerçek sahibi, BÜYÜK FENERBAHÇE TARAFTARI, bir daha ne bu adama, ne bu adamın yalanlarına ve diktatörlüğüne, ne başka bir adama, ne başka bir adamın yerini alan başka bir adama, ne de diğer başka bir adamın yardımcılarına kanmayacak, inanmayacak. Fenerbahçe'nin kaybettiği itibarı ve profesyonellik anlayışı, ''bu adam'' valizini toplayıp kulüp binasından ayrılınca Fenerbahçe marşları altında tekrar, eskisinden de daha güçlü bir şekilde yerine gelecek. Fenerbahçe her zaman Fenerbahçe olacak, ancak Fenerbahçe kulübü ''bu adam'' gidince FENERBAHÇE ismini hak edecek.

*

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde başkan, yöneticiler, teknik direktör ve teknik kadro gitmeden dünyanın en iyi kadrosu bile kurulsa bu saatten sonra hedeflenen başarıları kazanmak mümkün olmayacaktır. Ancak bu işlemler yapılırsa sahada oynanan veya oynanmaya hazırlanan teknik konular hakkında konuşmamız fayda edecektir. Eğer bu insanların kulüple ilişiği kesilirse, mevcut kadroyla Fenerbahçe birçok sistem deneyebilir. Ancak 4-3-3'le mevcut kadronun başarılı olma ihtimali yoktur. 4-2-3-1 denenebilir, 4-5-1 denenebilir, 4-4-2 denenebilir, 3'lü defans denenebilir ancak 4-3-3 denenemez.

Benim görüşüme göre en etkili futbol ve sonuçlar 4-4-2 dizilişiyle kazanılır. Müthiş bir form grafiği yakalayan ve takımdan ayrılmazsa önümüzdeki 10 sene boyunca Fenerbahçe kalesini koruyabilecek kapasiteye gelen Mert bundan sonra mutlaka ve mutlaka kalede oynatılmalıdır. Defansın sağında her hareketiyle hayranlık uyandıran Gökhan Gönül, ortasında çok iyi bir ikili olacaklarına inandığım Bruno Alves ve Egemen, solunda ise her kötü sonuçtan sonra ''Kadrodan kimi keseyim? Hmm Hasan Ali'yi keseyim'' denilerek bir türlü oranın vazgeçilmezi olamamış Hasan Ali ile defans hattı duvar olacaktır. Orta sahanın sağında Kuyt kesinlikle oynamamalıdır. Kuyt'a birazdan değineceğim. Bu mevkide, 1 senedir maçları tribünden izlemesine rağmen Mert penaltı kurtarınca hâlâ sevinebilen, bu ruhta bir oyuncu olan Milos Krasic artık mutlaka ve mutlaka denenmelidir. Devamlı bir periyottan sonra Krasic'ten yine istenilen performans alınmazsa burada Alper de Mehmet Topuz da pekala oynar. Orta sahanın ortasında, 2'li göbekle yaşayacağınız defansif sıkıntıyı çözmek adına, tam bir emniyet kemeri olan Mehmet Topal mutlaka oynatılmalıdır. Mehmet'in yanında da ilk tercih, artık lisansının çıkması için türbelerde yatıp kalktığım Samuel Holmen olmalıdır. 1 maça ilk 11 başlasa Holmen'in takımın çehresini nasıl değiştirdiği direkt farkedilecektir zaten. Bu oyuncuların yedeği olarak da Salih, Meireles, Selçuk, zorda kalınırsa Alper ve Mehmet Topuz, hatta Kuyt bile düşünülebilir. Hiçbir işe yaramadığı artık tescillenen Baroni, Holmen'in lisansı için satılmalıdır. Orta sahanın solunda ise Alper, Caner gibi dikine gidebilen oyuncular bu seneyi şöyle ya da böyle idare edebilirler. Forvette ise Kuyt'ın yeri garanti olmalıdır, partneri konusunda Emenike ve Sow çekişmelidir. Çünkü futbolda sadece tek bir sistemle hücum etmezsiniz. Ayağa pas yaparsınız, arapaslarla defansın arkasına sarkarsınız, dribbling'le rakibin üstüne üstüne giderek ceza alanına girersiniz, orta yaparsınız, defanstan uzun oynarsınız, vs... Ve bunlar için forvette en az 1 tane kafa topu alabilen oyuncu şart. Mevcut kadroda da bunun en iyi örneği Kuyt olduğu için Hollandalı takımın vazgeçilmezi olacak. Hızlı ve yırtıcı forvet tiplerinden Sow ve Emenike de Kuyt'ın yanında değişmeli oynayacak. Webo'nun ne tarz bir forvet olduğunu siz tarif edebiliyor musunuz? Ben edemiyorum. Webo'nun neden Fenerbahçe'nin değişmez uç santraforu olduğunu da açıklayamıyorum. Bu nedenle Webo, kesinlikle 4. forvetimiz olmalıdır.

Fenerbahçe'nin eski günlerine dönebilmesi için hem idari, hem sosyal, hem de taktiksel değişiklikler yapılması gerekiyor ve üçünün de tamamlanması çok uzun sürecekmiş gibi duruyor. Bunlar gerçekleşene kadar, Fenerbahçeli kardeşlerime sabır diliyorum.

Dave S Mustaine
25.Ağustos.2013, 13:34
Son 3 maçını kaybeden takımın bu 3 maçın herhangi birinden iyi oynamasını beklemiyodum zaten. bugün önemli olan 3 puan almaktı, bunu da bir şekilde başardık. umarım ilerleyen haftalarda da bi şekilde toparlanıp daha iyi oynamayı başarırız.

Sheriff
25.Ağustos.2013, 15:26
Ben sistemde büyük bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum dünya futbolunun yarısından çoğu şu anda bu sistemi oynuyor, ben sistemin işleyişinde, oyuncu tercihlerinde, oyuncuların fizik güçlerinde-öz güvenlerinde, transfer tercihlerinde sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Krasic eskisi gibi olup bekleneni verebilseydi bu sistemde çok iyi iş yapardı, aynı tarzda birde sol kanada oyuncu alsaydıkta tadından yenmezdi. Ama olmuyor daha da zorlamanın bir mantığı yok. Yolla Krasic'i, yolla Cristian'ı, yolla Webo'yu, al iki tane yetenekli, çalım atabilen, hızlı kanat oyuncusu, çok maliyete gerek yok git Brezilya'ya bir sürü bunlardan, ya Hurşut ve Erkan Zengin'i alsan bile yeterdi. Yap bunları al sana istediğin tempolu oyun gelsin. Sow'un fazla kiloları var gibi yada başka birşey bilmiyorum eskisi gibi hızlı, çevik değil, kendisini toparlaması lazım. Diğer bir çok oyuncumuzun da fizik gücü olarak düştüğünü düşünüyorum, kondisyoner, mondisyoner ne gerekiyorsa getir arkadaş, 60'tan sonra yürüyecek dermanı kalmıyor oyuncuların. Bunların hepsi olduktan sonra ben güzel futbol ve galibiyetlerin gelmemesi için bir neden görmüyorum.

Mamadou
25.Ağustos.2013, 17:00
Para + oyuncu karşılığında Erkan transfer edilebilir. ESES bu transfere yanaşır mı bilinmez. Ama birileri gitmedikçe FB'de kimse alınmamalı.

Hsyn53Yvz
25.Ağustos.2013, 17:04
Erkan Zengin veya Jimmy Durmaz'ı almamız lazım transfer sezonu bitene kadar. Krasic gönderilip, Holmen'in lisansının da çıkarılması gerek artık.

titates1
25.Ağustos.2013, 18:04
yanlış yere atmışım , silinebilir

ReaList
26.Ağustos.2013, 08:52
@Sheriff

Abi sorun da o ya. Sistemin kötülüğünden ziyade zerre sisteme uygun olmayan oyunculara sahip olmak. Takımda adam eksiltebilecek ve Orta Atma kabiliyeti yüksek kanat oyuncusu yok. Attacking Midfielder Center dediğimiz AMC yani Ofansif orta saha rolünde oynayacak oyuncu da yok. Durum böyle olunca Tek forvetli sistem fazlasıyla tek kalıyor. Bugün maçlara tek forvet çıktığı zaman, Madrid Özil'i, Arsenal Rosicky'i, Chelsea Mata veya Oscar'ı, Dortmund -takımdayken- Götze'yi, Galatasaray Sneijder'i, Bursaspor Batalla'yı boşuna mı kullanıyor ? Orta alan ve Hücum arasındaki kombinasyonu sağlamak ve hücuma zenginlik katmak için modern 10 numaralar dediğimiz bu oyuncular Büyük-Küçük kulüp demeden bu sistemde kullanılıyor.

Peki sen bu pozisyonda kimi kullanıyosun ? Cristian Baroni (!)

Arsenal ve Es Es maçlarında Ofansif Orta Saha tercih etmedik, Ön Libero ve 2 Merkez Ortasaha ile oynadık. Böyle bir düzende istediğini yapabilmeniz için 2 merkez ortasahanın ileriye ve geriye mekik dokuması, kanatların ise tamamen oyunu götüren oyuncular olması gerekiyor. Zaten böyle bir düzende üst düzey başarı gösteren ender takımlar var biri Barcelona. Eh sen de Barcelona olmadığına göre ve bu sisteme uygun oyuncuların olmadığına göre futbol olarak sahada madara oluyorsun.

Dün Bursa-Gs maçını izliyorum. Her iki takımında maçın her anına göre farklı taktik varyasyonları var, tamamen bir taktik savaşıydı. Böyle takımları görünce imreniyorum, zira bizde ne olursa olsun takım iyi oynasa da kötü oynasa da sistem değişmez. Bu kadar aciz bir takımız işte çünkü bu basireti gösterebilecek bir hocaya 2-3 sezondur sahip değiliz. İşimiz kalecilerimizin gününde olmasına bakıyor, Taktiksel müdahaleymiş, B planıymış hikaye.

ForsakeN
26.Ağustos.2013, 13:04
Herşey bir yana hoca Sow'u küstürürse tüm taraftarı da karşısına alır. Sow öyle kolay kolay kenara çekilecek bir adam değil. İsterse bütün hafta idmanlarda kaytarsın ne bileyim barlardan çıkmasın falan,her türlü oynatacaksın çünkü o adamın herşeyi yapmaya hakkı var. 2 yıldır takımı Sow kurtarıyor, o oynarsa kazanıyoruz, oynayamazsa kaybediyoruz. 2 yıldır adamın önüne adam gibi top atılmıyor, pozisyona sokamıyoruz, gidiyo rövaşata atıyor, alakasız bir gol atıyor yine atıyor. Sağlam bir ortasahası olan hucümcu takımda Sow en az 20 golle oynar