PDA

View Full Version : Akhisar Belediye - Galatasaray | STSL 7. Hafta

Nedvedmania
05.Ekim.2013, 18:23
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/10/05/QhswG.jpg

Homer J.S
05.Ekim.2013, 19:19
Taraftar havalimanına gelmiş takım karşılıyor, "İmparator Fatih Terim" diye bağırıyorlar. başka bi şey demiyorum. Takım karşılamaya gelmişsin, ayıptır ya.

William Rookwood
05.Ekim.2013, 19:30
Akhisar her ne kadar kağıt üzerinde zayıf bir takım görünümü versede oturmuş bir kadroları var ve evinde tehlikeli bir takım. Umarım eksiklere rağmen galip gelmeyi başarırız.

uAburak89
05.Ekim.2013, 20:42
Melo, Selçuk, Engin yok. Orta saha Ceyhun - Yekta olur herhalde. Bu ikili iyi oynarsa zor da olsa kazanırız yoksa işimiz yaş.

Fearless Coward
05.Ekim.2013, 20:46
Harbiden bayağı eksiğimiz var iddaa da 1.30 oran açmış şaka gibi. :D Ceyhun oynasın artık bi zahmet ve eline geçen bu fırsatı değerlendirir umarım.Eksiklerimize rağmen kazanacağımızı düşünüyorum Drogba yine kaldığı yerden devam eder.

europeanconquer
06.Ekim.2013, 15:31
Muslera – Sabri (Eboue), Chedjou, Gökhan Zan, Hakan Balta – Ceyhun, Yekta – Burak, Sneijder, Bruma – Drogba

diyor AMK Spor.

Suicider
06.Ekim.2013, 15:32
Başka yerde de Eboue'nin önünde Sabri'yi gösteriyor.Bakalım resmi site açıklayınca öğreniriz.

William Rookwood
06.Ekim.2013, 15:56
Umarım Burak oynamaz. Şu Umut'u ilk 11 de oynamak için daha ne yapması gerekiyor?

Fearless Coward
06.Ekim.2013, 16:16
Mancini tek forvet sistemine geçiş yaptı doğru da yaptı ne Drogba-Umut oluyor ne Drogba-Burak ne de Burak-Umut.Böylesi daha iyi Umut ile Burak'ta 2. yarıda girip katkı yaparlar artık 10-15 dakikaya belli olur kadrolar AMK'nin verdiği kadro doğrudur muhtemelen.

byariff
06.Ekim.2013, 16:24
Muslera, Eboue, Gökhan Zan, Chedjou, Hakan, Sabri, Yekta, Ceyhun, Sneijder, Burak, Drogba.

Fearless Coward
06.Ekim.2013, 16:26
Burak oynamayaydı iyiydi. :( Bu saatten sonra kadronun da pek bi önemi yok aslında kesinlikle yenmemiz gereken bir maç alırız inşAllah.

William Rookwood
06.Ekim.2013, 16:29
Yine kanatsız bir sistemle çıkıyoruz, Bruma'nın oynamasını bekliyordum.

Redrum
06.Ekim.2013, 16:32
Burak sol açık oynayacakmış gibi geliyor bana :) Bu arada Niasse oynuyor mu bilmiyorum ama oynarsa bize kesin bir golü var, en beğendiğim topçulardan birisidir bizim ligde. Galip gelebileceğimizi sanmıyorum, ama işte yedek oyuncularımız hırslı yürekli oynarlarsa neden olmasın..

Nocna Mora
Yorum yapmak güç. Belki Sabri'nin sağ açık oynadığı bir 4-3-3 izleyebiliriz gibime geliyor.

LaigLeNoiR
GALATASARAY'IN 11'İ
Roberto Mancini'nin ilk lig maçında sahaya; Muslera, Eboue, Gökhan, Chedjou, Hakan, Sabri, Yekta, Ceyhun, Sneijder, Burak ve Drogba 11'i ile çıkacak.
İlk 6 haftada 10 puan toplayan ev sahibi Akhisar Belediyespor'da ise Emin Aladağ ve Mustafa Aşan dışında eksik bulunmuyor.

LadroN
06.Ekim.2013, 16:36
http://www.footballuser.com/formations/2013/10/846384_Galatasaray_SK.jpg

Şöyle bir şey herhalde.

footballer33
06.Ekim.2013, 16:46
http://www.footballuser.com/formations/2013/10/846384_Galatasaray_SK.jpg

Şöyle bir şey herhalde.
Semih yok, Gökhan Zan oynayacak. Yedeklerde de 5 kişi var, 18 kişilik kadro tamamlanamamış.

( Ufuk Ceylan, Aydın Yılmaz, Emre Çolak, Bruma, Umut Bulut)

LadroN
06.Ekim.2013, 16:47
Aynen Gökhan var.Semih alışkanlık olmuş:D

europeanconquer
06.Ekim.2013, 16:55
Bruma niye ilk 11 değil anlamak güç.Formda oyuncuyu ilk 11'den keserseniz asıl o küser,Burak gibi formsuz bir oyuncuyu 11'e almazsanız küsmez,küsemez,hakkı yok küsmeye.

Facx
06.Ekim.2013, 17:14
Bruma niye ilk 11 değil anlamak güç.Formda oyuncuyu ilk 11'den keserseniz asıl o küser,Burak gibi formsuz bir oyuncuyu 11'e almazsanız küsmez,küsemez,hakkı yok küsmeye.

daha 18 yaşında çocuk ve profosyonel anlamdaki ilk sezonunu yaşıyor (geçen sene çok az oynamış sanırım) çarşamba günü 12 c.tesi günü 11 km koştu ki juventus maçının son anlarında çok yorulduğu çok bariz gözüküyodu dinlendirme amaçlı yedek tutmuştur sanıyorum ikinci yarı bi girer

byariff
06.Ekim.2013, 17:18
35 yasindaki drogba yorulmuyor 18 yasindaki bruma yoruluyor oda iyiymis.

Facx
06.Ekim.2013, 17:24
35 yasindaki drogba yorulmuyor 18 yasindaki bruma yoruluyor oda iyiymis.

valla bana göre drogba da yedek dursa iyiydi de hem drogba bruma kadar koşmadı hemde drogba fiziksel olarak brumadan kat kat güçlü ve bu takımla bi hazırlık öncesi kampı geçirdi bruma sporting te bile hazırlık kampı geçirmemişti gerçi bana kalsa ben bruma yı da oynatırdım ama işte :D

europeanconquer
06.Ekim.2013, 17:25
Kaplumbağa gibi top oynuyoruz,adam yorgun haliyle bile oynasa hepsinden daha çok koşar.

Facx
06.Ekim.2013, 17:42
şuraya bak ceyhun bile frikik çekiyo sneijder çekmiyo

byariff
06.Ekim.2013, 17:49
eboue ye yapilan faul tartismasiz kirmizi kart.

europeanconquer
06.Ekim.2013, 17:49
Yahu maçı açtım Eboue yine yerde :n:

Fearless Coward
06.Ekim.2013, 17:52
Burak yine saç baş yoldurtmaya kaldığı yerden devam ediyor...

5267
06.Ekim.2013, 18:05
Niasse attı 1-0 bu oyuncuda iş var.

Suicider
06.Ekim.2013, 18:05
Burak bu sene hiç yok niye zorluyoruz anlamıyorum.

bilmania
06.Ekim.2013, 18:06
Niasse Niasse Niasse Bu adam neyin Niasse !!!

Burak Akmanoğlu
06.Ekim.2013, 18:06
Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Güray topal buluştu ve kale sahası içine doldurduğu topta Niasse, topu kafa vuruşuyla ağlara gönderdi.

europeanconquer
06.Ekim.2013, 18:10
Dünyanın en sıkıcı maçı oynanıyor.

Fearless Coward
06.Ekim.2013, 18:14
Akhisar 2. yarı yaslanır kontralarla 2'yi arar biz Burak olduğu sürece zor gol atarız.

byariff
06.Ekim.2013, 18:20
takim cok vasat oynuyor burak ve sneijder asiri derecede etkisiz bruma-umut girmesi sart.

ThersoN
06.Ekim.2013, 18:21
Sneijder'e verdiğimiz paraya acımaya başladım.

Bi de bu Niasse midir nedir baya çirkef bir adam. İki kere yerde kaldı. Kaldığı yerden ayaktakine tekmemsi darbeler indiriyor.

LadroN
06.Ekim.2013, 18:23
Sahada Burak ve Sneijder adinda iki hayalet var.Burak'i bu oyunla Akhisar almaz.

Gncl1905
06.Ekim.2013, 18:25
25 dakikadan beri izliyorum. Sonuç olarak ne oynuyoruz anlamadım. Drogba dışında herkes hayatından bezmiş gibi.

byariff
06.Ekim.2013, 18:27
ben hala sneijderin cabaladigina inaniyorum etrafindakilerde is yok. ne bilim futbolda boyledir pasi attigin at bosluga kacarsin bizim adamlar artik bezmis futboldan kosmuyorlar.

ha sneijderin kalitesini tartismam ama sunuda solemeden edemicem bu takimin sistemini bozanda sneijder"dir geldiginden beri takim duzelemedi ve sino"yuda hoca istememisti baskan kendi aldi.

LadroN
06.Ekim.2013, 18:31
Bruma girecek.umarim bizim kazma cikar.

eng1n
06.Ekim.2013, 18:46
maçı izlemiyorum da NTVspor da ki istatistik dikkatimi çekti Dakika 54 toplam şut sayısı 4.

europeanconquer
06.Ekim.2013, 18:47
Bruma girmiş,bende izlemeye başlayayım tekrar.

Kaka Leite
06.Ekim.2013, 18:49
Aşığım sana Niasse.

Nereden buluyorlar bunları yahu

Burak Akmanoğlu
Akhisar 2 yaptı.

Fearless Coward
Bravo bravo şimdi de bir mağlubiyet serisi yaparız.Niasse'de ne adam çıktı arkadaş. :D

Suicider
Neyse içimden geçenleri söylemek istemiyorum.

europeanconquer
06.Ekim.2013, 18:52
Açar açmaz gol oldu,şansıma tüküreyim.

Bordo61Mavi
06.Ekim.2013, 18:52
Niasse Sonko'nun ulkesinden mahalle arkadasiymis. Gekas gidince Sonko onermis galiba ve denenmek icin Akhisara gelmis :) Ts 3 yemisti Akhisardan orda anlatmisti spiker

Ralph
06.Ekim.2013, 18:55
Mancini fazla hafife almış gibi rakibi.

Fearless Coward
06.Ekim.2013, 18:56
Drogba'da şu frikik inadını bırakmadı gitti arkadaş barajı geçemiyon işte.

Suicider
06.Ekim.2013, 18:56
Drogba'nın frikiğinin daha barajı geçtiğini görmedim bırakın gol olmasını.

byariff
06.Ekim.2013, 18:58
maçi kapattim ben ozetini izlerim sonra

Fearless Coward
06.Ekim.2013, 18:59
Drogba attı bu gazla 2'de gelir umarım...

Edit : Sorun Arifteymiş beyler :D

europeanconquer
06.Ekim.2013, 19:00
Maçı açayım da 3. golü yiyelim mi ? :n:

Fearless Coward
06.Ekim.2013, 19:00
Arif ve Oğuzhan maçları kapayın totem yapıyoruz :D

europeanconquer
06.Ekim.2013, 19:01
Aynen açmayacağım ben :D

Ralph
06.Ekim.2013, 19:01
Drogba'dan her eve lazım. O adam böyle giderse en az 3-4 sene daha oynar vallahi :)

Fearless Coward
06.Ekim.2013, 19:04
Drogba'nın yanına şu Niasse'yi alsak gol olup yağarız her maç. :D

Kaka Leite
06.Ekim.2013, 19:09
Sneijder nasıl ?

Yorumlar pek iç açıcı değil.

Ralph
06.Ekim.2013, 19:09
Eğer Sneijder gelmeseydi şu anda Selçuk çok daha yüksek performansla oynardı ve GS şu anda bulunduğu konumdan yükseklerden olurdu. Sneijder söndürdü Selçuk'u.

Fearless Coward
06.Ekim.2013, 19:14
Kesinlikle Selçuk'un orta sahadaki etkinliği azaldı 4-2-3-1 ya da 4-4-1-1 oynamak lazım Sneijder'den yararlanmak istiyorsak Burak zaten bitmiş hala zorlamanın bi anlamı yok.

Sheriff
06.Ekim.2013, 19:18
Sneijder'e verdiğimiz paraya acımaya başladım.

Bi de bu Niasse midir nedir baya çirkef bir adam. İki kere yerde kaldı. Kaldığı yerden ayaktakine tekmemsi darbeler indiriyor.
Ben Sneijder ilk geldiğinde fikirlerimi açık bir şekilde söylediğimde herkes düşman gibi görmüştü beni, herkes Sneijder uçar kaçar demişti, şimdi herkes dediğime geldi :D

Kaka Leite
06.Ekim.2013, 19:20
Kesinlikle Selçuk'un orta sahadaki etkinliği azaldı 4-2-3-1 ya da 4-4-1-1 oynamak lazım Sneijder'den yararlanmak istiyorsak Burak zaten bitmiş hala zorlamanın bi anlamı yok.

Burağın geleceği bile Sneijder'den daha fazla benim gözümde.

europeanconquer
06.Ekim.2013, 19:22
Kurtarıcımız Emre Çolak oyuna girmiş :p :n:

İlk mağlubiyeti Akhisar'dan alıyoruz.Cidden çok kötüyüz,buna Mancini çare olabilir mi hiç bilmiyorum.Beşiktaş derbisi ile bir yerlere gelebilirdik ancak Hoca'nın kovulması muhakkak takımı baya olumsuz yönde etkiledi.

Ralph
06.Ekim.2013, 19:23
Kurtarıcımız Emre Çolak oyuna girmiş :p :n:

İlk mağlubiyeti Akhisar'dan alıyoruz.Cidden çok kötüyüz,buna Mancini çare olabilir mi hiç bilmiyorum.Beşiktaş derbisi ile bir yerlere gelebilirdik ancak Hoca'nın kovulması muhakkak takımı baya olumsuz yönde etkiledi.

Bana kalırsa bu maçın sonucunda doğrudan etkili olan Mancini zaten. Çok hafife almış rakibi.

Ayriyeten Sneijder ısrarı nedir? Kim iyiyse o oynar bir takımda. Yıldız diye her maç oynatma zorunluluğu diye bir şey yok.

Fearless Coward
06.Ekim.2013, 19:24
Valla Milli ara olmasa bir mağlubiyet serisine de başlardık.Mancini ve ekibinin bu arada derslerine çok iyi çalışmaları lazım artık mümkünse aradan sonra yardırmak lazım devre arasına kadar yoksa işimiz iş.

europeanconquer
06.Ekim.2013, 19:24
Bana kalırsa bu maçın sonucunda doğrudan etkili olan Mancini zaten. Çok hafife almış rakibi.

Ayriyeten Sneijder ısrarı nedir? Kim iyiyse o oynar bir takımda. Yıldız diye her maç oynatma zorunluluğu diye bir şey yok.

Bir takım galibiyet alamıyorsa her zaman baş sorumlu teknik direktördür.Tabi geçen hafta ki Rizespor maçı gibi maçlar hariç.

Ralph
06.Ekim.2013, 19:27
Ünal Aysal bin pişman olacak Terim'i gönderdiği için.

Suicider
06.Ekim.2013, 19:27
Çok yazık diyecek fazla bir şey yok.

Redrum
06.Ekim.2013, 19:31
Burak sol açık oynayacakmış gibi geliyor bana :) Bu arada Niasse oynuyor mu bilmiyorum ama oynarsa bize kesin bir golü var, en beğendiğim topçulardan birisidir bizim ligde. Galip gelebileceğimizi sanmıyorum, ama işte yedek oyuncularımız hırslı yürekli oynarlarsa neden olmasın..

Düşündüğüm gibi oldu. Tadı tuzu kalmadı Galatasarayımızın artık. Allah rahmet eylesin içimizdeki futbol aşkı ve heyecanına...

William Rookwood
06.Ekim.2013, 19:32
Rakip takım taraftarları Akhisarsporlulardan daha çok seviniyor, ilginç. :)

Maça gelicek olursak, genelinde kötüydük ve kopuk kopuk oynadık. Bireysel performansların ön planda olduğu ve takım oyununun olmadığı bir yıl geçiyoruz, hayırlısı.

barahir
06.Ekim.2013, 19:34
Adı üstünde rakip takım.

William Rookwood
06.Ekim.2013, 19:36
Adı üstünde rakip takım.

Bu maç Trabzonluyuz desene o zaman. :) Her maç farklı renk. :0: Maçı kaybettik ama varlığımızın bile tehlike vermesi sevindirici.

LaigLeNoiR
06.Ekim.2013, 19:37
Eboue ne kadar kötüydü nerdeyse her topta Güray gecti onu.

Bilal muhteşemdi, Sneijder rezalet.

Tebrikler Akhisar.

barahir
06.Ekim.2013, 19:39
Bu maç Trabzonluyuz desene o zaman. :) Her maç farklı renk. :0: Maçı kaybettik ama varlığımızın bile tehlike vermesi sevindirici.

Bu maç Akhisarlı değildim. Ancak GS'nin puan kaybına sevindim Akhisar'ın kazanmasına değil, zira beni pek ilgilendirmiyor Akhisar.

Buradan anladığın karşı takımı desteklemekse sen bilirsin:)

Kaka Leite
06.Ekim.2013, 19:44

Valla beni hiç tedirgin etmiyor.

Galatasaray çok karışık öyle olmasa ederdi doğal olarak ama şuan bir tedirginlik yok.

Nocna Mora
06.Ekim.2013, 19:45
Sneijder ikinci yarıda etkili bir oyun oynadı ve asistte yaptı zaten fakat Burak ilerde sap gibi durarak forvet olunduğunu zannediyor hala. İnsan bir çapraz koşu yapar, bir tanecik. Ama yok.

Burak gibi Eboue'de rezalet bir oyun ortaya koydu. Yol geçen hanına döndü sağ kanadımız. Ceyhun ve Yekta ortalama bir oyun oynadılar. Takımın hücumda ne yapacağını bilmeyen bir görüntüsü vardı.

Milli maç arası iyi gelecektir..

byariff
06.Ekim.2013, 19:49
milli mac arasi ya herro ya merro..

Burak Akmanoğlu
06.Ekim.2013, 19:51
İlk defa Fenerbahçe'nin rakip takımlarında sular durulmuyor biz izliyoruz 2 senedir bu tam tersiydi.

Matteo Ferrari
06.Ekim.2013, 20:05
Akhisar'ı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

perpetua
06.Ekim.2013, 20:33
Ünal Aysal bin pişman olacak Terim'i gönderdiği için.

Sezona hazirlik donemini belli ki hic verimli gecirmemis Galatasaray. O donemde takimin basinda kimin oldugu da belli. Esasinda Fatih Terim kararini vermek icin gec bile kalindi denilebilir.

Suicider
06.Ekim.2013, 20:44
Rakip takım taraftarları tabi ki de sevinecekler yenilmemize.Aynı şey onlara oldu mu biz sevinmiyoruz sanki.Bunları aşmamız lazım artık.Herkes rakibi yenilir yada puan kaybederse sevinir normal olan bu.

mustinho03
06.Ekim.2013, 21:01
Juve macindada demistim sneijder kesik y3mesi lazim artik sneijder geldi geleli selcuk un da etkinligi azaldi terim istemediginde neden istememesinin sebebi varmis o geldi geleli galatasarayin o bogucu oyunu gitti.

eng1n
06.Ekim.2013, 21:03

Mancini'nin hafife alacağını zannetmiyorum çünkü Akhisar'ı tanımaz. Puan durumunda Akhisar GS'den üstte o yüzden hafife aldıya katılmıyorum.

Ralph
06.Ekim.2013, 21:09
Mancini'nin hafife alacağını zannetmiyorum çünkü Akhisar'ı tanımaz. Puan durumunda Akhisar GS'den üstte o yüzden hafife aldıya katılmıyorum.

Teknik ekibin yorumlarına göre hareket etmiş olabilir demek istedim. Çıktığı on bire bakarsak anlaşılıyor çünkü.

Kaka Leite
06.Ekim.2013, 21:58
Sezona hazirlik donemini belli ki hic verimli gecirmemis Galatasaray. O donemde takimin basinda kimin oldugu da belli. Esasinda Fatih Terim kararini vermek icin gec bile kalindi denilebilir.

Abi benim merak ettiğim Terim'in yerine sence kim gelmeliydi ?

Terim yollandı tamam ama yerine gelen adamın sorunlu olduğunu düşünüyorum.

perpetua
06.Ekim.2013, 23:15
Abi benim merak ettiğim Terim'in yerine sence kim gelmeliydi ?

Terim yollandı tamam ama yerine gelen adamın sorunlu olduğunu düşünüyorum.

Yerine kimin geldigi, nasil futbol oynattigi cok da onemli degil cunku kadro zaten tecrubeli bir kadro. Farkli oyun stratejilerini uygulayabilecek bir kadro. Ama bence bir kac oyuncu disinda takim yeni sezona hic iyi hazirlanmamis.

Tempo yukseltmesi gerektigi anlarda takim tempo yukseltemiyor. Gectigimiz iki sezonda gordugumuz yardimlasma yerini kimin ne yaptigini bilmedigi, birbirinden kopuk bir yapiya birakmis. Bunlar Mancini ile olmadi. Emirates Cup'ta da boyleydi, Antep macinda da, Bursa/Eskisehir maclarinda da.

Ya Fatih Terim bunu gordu ve bunu toparlamak yerine kendine kacis yolu olarak Milli Takim'in basina gecmeyi tercih etti. Veya bu daginikligin sorumlusu ta kendisi. Sonucta Florya'dan tek sorumlu olan, kendi istegiyle, kendisi ve ekibiydi.

Belki istedigi oyuncular alinmadi. Belki de istedigi oyuncular alinamayinca yerlerine baska oyunculari bulamadi. Sezon basinda Fatih Terim'in istegiyle Erman aliniyor. Sampiyonlar Ligi kadrosuna alinmadigi icin ayrilmak istiyor ve bu arada Fatih Terim milli takim'da. Yuzyuze gorusemiyor bile konuyu Erman. Sadece bu bile Fatih Teirm'in gitmesi icin yeterli bir neden bence.

Mancini bence devre arasina kadar duse kalka gider. Ondan sonra belki bir seyler oturtur.

E.Cartman
06.Ekim.2013, 23:29
Bende Ömer abiye katılıyorum Fatih Terim konusunda. Takımın bu sene hiç iyi hazırlanamadığı bellyidi. Emirates Cup ve Süper kupa gözümüzü boyadı ancak ne fiziksel olarak ne de mental olarak takım çok gerilemişti. Ne yazık ki Fatih Hocanın sonunu yine kendisi hazırladı, o meşhur egosuna yenildi yeniden. Takıma gelirsekte ben 1-2 hafta daha Mancini'nin bir arayış içinde olacağını düşünüyorum. Sonra da muhtemelen Burak'ı keser yerine Umut'u koyar. Sneijder'i keseceğini zannetmiyorum çünkü Mancini sever AMC'leri mümkün olduğunca verim almaya çalışacaktır Sneijder'den ancak o da fiziken hala hazır değil, kamp döneminin verimli geçmediğinin bir diğer kanıtı. Muhtemelen Mancini, Muslera - Eboue Chedjou Semih Balta - Selçuk Melo Sneijder - Bruma Umut Drogba olarak ideal kadrosunu oluşturur.

footballer33
06.Ekim.2013, 23:43
Hamza Hoca'ya hayranım yahu! Hem eldeki kısıtlı ve düşük imkanlarla iyi bir takım yaratıyor, hem de takımı sırtlayacak flaş isimleri bulup oynatıyor. Maç için yorumum bu kadar.

Fearless Coward
06.Ekim.2013, 23:54
Özete yeni baktım Oğuz 2-2'den kurtarmış takımı kalesinden açılıp. :D

Cengo
07.Ekim.2013, 00:09
Ben katılmıyorum buna. Sneijder dışında geçen seneye göre temposunun çok altında oynayan bir oyuncu göremiyorum. Geçen sene Sneijder gelene kadar da temposu farklı değildi takım. Yüksek tempoda oynamıyorlardı. Sneijder ve Drogba ile hava kazandı takım, sonuca inandılar. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın dağınık futbolları ve sorunlu dönemleri yüzünden açık ara gitti takım. Tempo sorunu yine vardı. Sneijder'in akıllı pas dağıtımı sayesinde dan dun pas yapmadılar. Oyunun sonuna kadar aynı şekilde deniyorlardı. Oyun sıkıştığında da Farih Terim hücum riskleri alıyordu. Drogba geldiğinden beri hücum pres sorunu var. Burak'ı kesmesi mümkün değildi çünkü. Bu sezon Sneijder'den 3. bölgede pas organizasyonu gelmeyince sabırlı pas oyunu yerini bireysel çabalamalara bıraktı. Burak hâlâ aynı tempoda oynuyor ama artık o kadar baskı altında kaldı ki baskıdan çıkamayınca altında ezildi. Kaçırdıkça psikolojisi daha da bozuluyor ve oynama iştahı kaçıyor. Çok pozisyona girip gol atan bir oyuncu iken şimdi yine o koşuları yapıyor ama o paslar daha yaratıcı paslar olmadığı için pozisyonu zorlamak zorunda kalıyor ve konsantrasyonunu kaybettiği için daha fazla basit şutlar ile kolaya kaçmaya çalışıyor. Oyunun psikolojisi bir anda dengeleri değiştirebiliyor. Kondüsyoner aynı kondüsyoner. Teknik direktör takımı fizik olarak hazırlamaz ki. Fatih Terim'e yüklenmek doğru değil. Onun da hataları var, başka zaman değerlendirmek lazım.

Meselenin hâlâ analiz edilmediğini düşünüyorum. Sneijder takımın dizilimini ve topun organizasyonunu bozuyor. Onun eksiklerini kapatacak 2 dizilimden biri sorun yaratan ve dar alanda hücumu kısırlaştıran 4312 iken, diğeri ise bir kanatta oyuncu eksiği olmasından mütevellit sorun yaratan 4231. 4411 ise komple savunma takımı yaratır, o yüzden onu hiç katmıyorum. 4231'de tek santraforun pres gücü olmaması ve bunu sağlayacak santrafor Umut'un rotasyon oyuncusu olması büyük problem. Oyunu daha geride karşılayan ve pas oyunu ile az pozisyonu gole çeviren düşük tempo takımı olamayacaklar. Çünkü pozisyona giren oyuncuların golü bitirme istatistikleri çok düştü Galatasaray'da. Zaten böyle bir futbola seyircilerin ve yönetimin dayanabileceğini hiç sanmıyorum. Fatih Terim basbas bağırdı bana 2 üst düzey kanat oyuncusu alın diye. Hatta Burak'ı gözden çıkardı maddi katkı sağlasın diye. Üzerine Bülent Tulun İtalya'ya gitti Burak'ı pazarlamak için ama menajeri kendisine 2 Milyon Dolar isteyince olay oldu. Son güne kadar sorun çözülemedi ve problemli bir şekilde iptal oldu. Burak da gitmek istiyordu. Sonrasında kalınca da moral motivasyonu sıfıra indi. Bu da sonun başlangıcı oldu. Topun değerini bilen takım yaratmak gerekli ama sıkıştığında topla katedebilen tek oyuncunun Bruma olması onun markajını oldukça kolaylaştırıyor. Fenerbahçe sırf bu yüzden bekleri açık gibi kullanıyor Galatasaray benzeri ama hücumda 3 forvetle oynayarak markaj sorununu aşmaya çalışıyor.

davidvilla
07.Ekim.2013, 09:43
Yumuşak takımız, savunmada da hatalarımız var her maç aynı şey.
Niasse iki golde de Chedjou'nun markaj alanındaydı. Birinde ofsayt yaptı, diğerine de rakibe uzak kaldı kapatamadı. Çok basit iki hatadan golleri yedik zaten Mancini de aynen böyle söyledi, onun dışında da Akhisar top cevirdi ve savunma yaptı zaten. Stoper Ugur da koy Juventus'a oynasın öyle bir maç çıkardı.

Melo ve Selcuk yoktu bahanesini duymak istemiyorum zira Ceyhun ve Yekta gayet iyi oynadılar daha ne yapacaklar. Özellikle Ceyhun savunma ikilisinin arasına girip hava topu bile aldı daha ne yapacak bir ön libero olarak. Yekta da golun asistini yaptı diyebiliriz.

Chedjou ile Bruno Alves ikisi de bu sene geldi. Elinizi vicdanınıza koyup ikisini karşılaştırın ve bu sene neden şampiyon olamayacagımızı görün.

perpetua
07.Ekim.2013, 11:26
Cengiz:

Sneijder ve Drogba takimin duzenini bozuyorsa, bunlari gerektiginde yedek birakacak kadar guclu bir teknik direktor degil mi Fatih Terim?

Veya bu oyuncularin aciklarini kapatacak sekilde kadro kuracak, gerekiyorsa diger oyuncularin performansini arttiracak kadar becerikli bir teknik direktor degil mi?

Melo ve Selcuk iki sezon her mac israrla ilk 11 oynadi. Selcuk bir de Milli takim'da oynuyor, kamplara vs. gidiyor surekli.

Iki sene once Selcuk'u Milli Takim'da banko ilk 11 oynatmak ne kadar dogruysa, su anda degil cunku hazir degil. Romanya macinda da idare etti. Takimin en temposuz oyuncusuydu. Gecen sezona kadar en fazla bir yilda 3000 dakika oynayan Selcuk, gecen sezon 4500'e cikti.

Sen sadece ilk 11 olarak bakiyorsun meseleye. Ama takim sadece ligde oynamiyor. 2011/12 sezonu gibi 14 oyuncu ile sezonun bitmeyecegi gercek. Yekta, Ceyhun, Engin, Emre, Furkan bir turlu arada sirada ilk 11 oynayacak sekilde hazirlanamadi. Bunlardan Ceyhun biraz Kayseri'de oynadi da kendisine geldi. Digerleri bir turlu guclendirilemedi. A2 takiminda oynatilip mac temposuna yaklastirilmadi bile. Emre Colak 2 sezondur guclendirilemedi.

Takima uc tane kanat oyuncusu aldi. Yigit Gokoglan, Riera, Amrabat'tan hic bir tanesinden verim alamadi. 40 yasinda daha yeni teknik direktorluge baslamis birisinden bahsetmiyoruz.

Tecrubeliyse, iyi ogretmense, bu orta saha ve kanat oyuncularina bir seyler vermek, onlarin ilerlemesini saglamak durumunda. Kotu ogrenci deyip gecebiliriz. Ama ya kotu ogretmen? Hadi kotu ogretmen de demeyelim. Isteksiz ogretmen diyelim. Ustelik kadro cok tecrubeli. Yani 20 tane genc ve surekli ilgilenmek gereken oyuncu da yok kadroda. Sadece bir kac tane var.

Kisacasi bence takimdaki oyuncular bugun icin hazirlanmadi.

davidvilla
07.Ekim.2013, 12:33
@perpetua

Abi futbol bu kadar karışık bir olay değil.
Bu bahsettiğin oyuncular en az yıllık 300bin dolar para alan adamlar ve Galatasaray'da oynuyorlar Eyupsporda değil ki.
Kendileri hazırlanacaklar antrenmanlarda her an 11 oynayabilecek gibi mucadele etmeleri fiziksel olarak gelen en ufak bir şansı degerlendirmek için çaba sarfetmeleri gerekiyor.

Geçen sezon Schalke de 3.forvet konumundaydı Marica hiç maça çıkmamıştı ama adam ekstradan çalışıp kendini hazır tutmuştu. Nitekim Huntelaar ve Pukki sakatlanınca forma şansı bulmuş çatır çatır da gol atmıştı. Yine de bu sezon begenilmedi ve yol verdiler. Ama adam hazırdı.

Emre Çolak , Aydın, Yekta ile özel olarak ilgilenmek mi gerekiyor yani ? Futbol akademisi değil ki burası. Bu adamlar profesyonel çalışıp kendini hazır tutmak ile mukellefler.

Ben de amatorde top oynadım. Yedek kaldıgım zaman kendime sordum neden kaldım diye. Antrenmanlarda daha çok çalıştım tekmeye kafa soktum daha özverili oynadım hoca aldı oyuna ama şansımı değerlendiremedim kötü oynadım. Hoca ne yapsın yani ? Sen çıktıgın maçta öyle bir oynayacaksın ki hoca sana yine şans verecek. Kendini hazır tutmalısın ve oyuna girince fark yaratmalısın o zaman değil Sneijder Messi olsa yine oynarsın.

Nocna Mora
07.Ekim.2013, 13:11
4-3-3 oynaması lazım takımın.

KAĞIT ÜSTÜNDE
Muslera

Eboue
Semih
Gökhan (Chedjou)
Hakan Balta

Melo
Selçuk
Sneijder

Bruma
Drogba
Umut

http://media.totemspor.com/ContentFiles/220/egemen112.jpg

şeklinde. Hücum yaparken bekler ileri çıkar. Savunma yaparken de Umut ve Bruma kanatları kapatır. Burak'ta oynayabilir tabi.. Bunun dışındaki dizilimler yürümez takımda.

http://media.totemspor.com/ContentFiles/220/onurtolga12.jpg

perpetua
07.Ekim.2013, 15:28
@perpetua

Abi futbol bu kadar karışık bir olay değil.
Bu bahsettiğin oyuncular en az yıllık 300bin dolar para alan adamlar ve Galatasaray'da oynuyorlar Eyupsporda değil ki.
Kendileri hazırlanacaklar antrenmanlarda her an 11 oynayabilecek gibi mucadele etmeleri fiziksel olarak gelen en ufak bir şansı degerlendirmek için çaba sarfetmeleri gerekiyor.

Geçen sezon Schalke de 3.forvet konumundaydı Marica hiç maça çıkmamıştı ama adam ekstradan çalışıp kendini hazır tutmuştu. Nitekim Huntelaar ve Pukki sakatlanınca forma şansı bulmuş çatır çatır da gol atmıştı. Yine de bu sezon begenilmedi ve yol verdiler. Ama adam hazırdı.

Emre Çolak , Aydın, Yekta ile özel olarak ilgilenmek mi gerekiyor yani ? Futbol akademisi değil ki burası. Bu adamlar profesyonel çalışıp kendini hazır tutmak ile mukellefler.

Ben de amatorde top oynadım. Yedek kaldıgım zaman kendime sordum neden kaldım diye. Antrenmanlarda daha çok çalıştım tekmeye kafa soktum daha özverili oynadım hoca aldı oyuna ama şansımı değerlendiremedim kötü oynadım. Hoca ne yapsın yani ? Sen çıktıgın maçta öyle bir oynayacaksın ki hoca sana yine şans verecek. Kendini hazır tutmalısın ve oyuna girince fark yaratmalısın o zaman değil Sneijder Messi olsa yine oynarsın.

Hoca demissin. Yani ogretmen.

Ogrenci ogrenmeyince sucu ogrenciye atmak kolay. Ya peki ogretemeyen/ogretmeyen?

Hoca Florya'dan sorumlu. Florya'dan sorumlu olan kisi de ogrencilerden, yani oyunculardan sorumlu.

Onlarin islerini iyi yapmalari icin motive etmekten, imkan saglamaktan, gerekiyorsa baslarinda durup, gerekiyorsa baslarinda duracak kisileri ekipte bulundurup o gelisimi saglamasi gerekli.

Fatih hoca'nin halka iliskiler sorumlusu vardi ama iki sezondur bu kadar savunma hatasi yapan Galatasaray'in savunma oyunculariyla calisacak bir tane savunma antrenoru yoktu.

Emre Colak'in sozlesmesinde, gunde 2 saat antrenman yapar, gerisini istedigi gibi gecirir diye bir madde yok. Bu cocuk iki yildir hala yeterince guclu degilse, bunun basina bir antrenor koyup yapmasi gereken egzersizleri yaptirmasi gereken de Fatih Terim.

Bir kac gun once Alex Ferguson'un kaleci antrenorunun bir roportaji vardi. De Gea'nin Ingiltere'ye gelmesi ve alismasi surecini anlatiyordu.

Antrenor Eric Steele, sabah antrenmani sonrasi, ogleden sonra calismak icin De Gea'nin daha fazla antrenman icin tesislere geri gelmesini istemis. Halbuki De Gea gun icinde 3-4 defa uyurmus.

De Gea'nin cevabi "Neden?" Sonra ikna etmisler, ogleden sonra agirlik calismak ve guclenmek icin antrenmana getirmisler.

Geceleri gec saatte yemek yer (butun Ispanyollar gibi), yeterince protein almazmis. Antrenmanlardan sonra zorla protein icecegi icirmisler ki guclenmesine yardimci olsun.

De Gea'nin Ingilizcesi olmadigi, Steele'in de Ispanyolcasi olmadigi icin anlasamiyorlarmis. De Gea Ingilizce ogrenmeye pek istekli gorunmuyormus. Steele gitmis biraz Ispanyolca ogrenmis, sirf anlasabilmek icin. Ama Ingilizce ogrenmeye de tesvik etmeyi birakmamis.

Hoca dedigin boyle adamlar. Sen gidip bir futbolcuya yatirim yapiyorsun, bir suru para veriyorsun. Sonra onu egitmek, gelistirmek yerine oluruna birakiyorsun. Olur mu oyle sey? Gerekirse kulagindan tutup getireceksin antrenman yaptirtacaksin. Israrla yapmiyorsa da gozunun yasina bakmayip yollayacaksin. Ikisini de yapmiyorsan, hic bir sey yapmiyorsun demektir.

footballer33
07.Ekim.2013, 21:09
4-3-3 oynaması lazım takımın.

KAĞIT ÜSTÜNDE
Muslera

Eboue
Semih
Gökhan (Chedjou)
Hakan Balta

Melo
Selçuk
Sneijder

Bruma
Drogba
Umut

http://media.totemspor.com/ContentFiles/220/egemen112.jpg

şeklinde. Hücum yaparken bekler ileri çıkar. Savunma yaparken de Umut ve Bruma kanatları kapatır. Burak'ta oynayabilir tabi.. Bunun dışındaki dizilimler yürümez takımda.

http://media.totemspor.com/ContentFiles/220/onurtolga12.jpg
Yalnız, Trabzonspor'da da ne kadro varmış ya! :icon_biggrin: Ceyhun'u da ekleyebiliriz stoper-önlibero alternatiflerine. O kadro bile, şampiyon olamadı be! :)

Universal
07.Ekim.2013, 22:20
Galatasaray'ın yenilgisinden daha çok Akhisar konuşulmayı hak ediyor, adamlar geçen sene küçümseniyordu şimdi zirveye oynuyorlar. Trabzon'a 3, Galatasaray'a 2 gol atıp zirvede bizde varız dediler. Tebrikler.