View Full Version : Yahoo Fantasy Basketball
Estranged
14.Ekim.2013, 19:04
Arkadaşlar bazılarınızın bildiği gibi Yahoo çoğu amerikan sporunda olduğu gibi basketbolda da bir fantezi lig uygulaması yapmakta. Lokavt senesinde forumdan 6-7 kişi birleşip oynuyorduk, bu sene de böyle bir uygulama yapsak dahil olmak isteyen kaç kişi çıkar?
Yeterli sayıya ulaşırsak kendi ligimizi açarız, eğer az kalırsak da başka bir oluşuma hep birlikte dahil oluruz.
http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba?lid=137929
Burak Akmanoğlu
14.Ekim.2013, 19:23
Nasıl birşey biraz açıklar mısınız ? :)
Estranged
19.Ekim.2013, 04:09
Nasıl birşey biraz açıklar mısınız ? :)
NBA'deki tüm oyuncular bildiğin draft sistemiyle takımlara dağıtılıyor, sırayla. Herkes sırası geldiğinde seçim yapılıyor. Takımlar kurulduktan sonra, oyuncuları değerlendirmek için 9 kriter var (Sayı, asist, ribaund, 3PT sayısı, Şut yüzdesi, Serbest atış yüzdesi, top çalma ve top kaybı [az olması avantaj])
Ligini kurduğun sisteme göre ligindeki koçlar yarışıyor, iki sistem var. Biri rotisserie, ligdeki tüm takımlar bu 9 istatistiklerini tüm sene boyunca tutuyor, ve ligdeki sıralamaları böylece ortaya çıkıyor (Asisti birinci bitirdiysem max puan alıyorum, bu puanların toplamıyla sıralama sistemi yapılıyor).
Bir diğeri Head-to-Head, takımlar her hafta birbiriyle eşleşip bu 9 özellik arasında kapışıyor. Benim takımım senden 9 stat'ta da iyiyse ben 9-0 kazanıyorum. Bu skorlar sene sonunda toplanıyor bildiğim kadarıyla, tam hakim olduğum bir sistem değil.
Ama sanırım yüksek bir ilgi olmadı :)
Estranged
16.Ocak.2014, 03:10
Dedim dedim dinletemedim..
Geçtiğimiz sezonlarda açık ara yapmışlığım var. 20 kişi falan oynamıştık ki hepsi NBA donanımlı abiler :)
Aman diyeyim sakat olur beraber oynarsak. Geceyarısı kalkıp NBA izleyen adamım ben.
Yarı sezon oldu gibi. All-Star haftası draft yapıp oynayabiliriz aslında.