PDA

View Full Version : G.Saray Riva'ya müşteri arıyor



mgungor
14.Haziran.2006, 19:38
G.Saray Riva'ya müşteri arıyor

Galatasaray, Riva Arazisi projesi için girişimlerini sürdürüyor. Sarı - kırmızılı kulübün başkanvekili ve basın sözcüsü Adnan Polat ile eski yöneticilerden Ergun Gürsoy, bugün Ağaoğlu inşaat yetkilileri ile bir görüşme yapacağı öğrenildi.

http://www.superspor.com/images/1/29/7048_B_riva-projesi001.jpg

Uzun süredir gündemde olan Riva Projesini hayat geçirmek isteyen Galatasaray Yönetimi, Ağaoğlu İnşaat ile maddi konularda anlaşması durumunda, Riva Arazisi projesi için çok önemli bir adım atmış olacak. Daha önce TOKİ ve inşaat sektörünün bir çok önde gelen firmaları ile görüşen sarı - kırmızılı yönetim, bu görüşmelerden bir sonuç alamamıştı.

Galatasaray'da Aylık Olağan Divan Kurulu toplantısı toplantısı Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapıldı. Yöneticilerden Adnan Polat, Fatih Gökşen, Cengiz Özyalçın ve Atilla Kınay toplantıda hazır bulunurken, eski yöneticilerden Ergun Gürsoy'un Divan Kurulu üyeliği kabul edildi.

Divan Kurulu toplantısından önce yöneticilerle birlikte şampiyonluk yemeği yiyen Divan Kurulu üyeleri, Riva, Kalamış, Kuruçeşme ve stat projeleri konusunda yönetimi eleştirdi. Sarı - kırımızılı yöneticileri yavaş haraket etmekle suçlayan Divan Kurulu üyeleri, 10 yıldır stat konusunda bir aşama kaydedilmediğini belirttiler.

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, iyi bir proje ile yeni stadın 24 ayda yapılabileceğini ifade ederek, "Yeni stadı 24 ay içinde Seyrantepe'ye yapabiliriz. Bu süreyi maksimum olarak görüyorum. Stadın yanına yapılacak hastane, stadı daha kullanılır ve aktif hale getirir. Bunun bir zarar olmayacağını düşünüyorum. Ancak, yönetici arkadaşların da bu konuda ellerini çabuk tutmaları gerekir" dedi.

Sarı - kırmızılı kulübün başkanvekili Adnan Polat da, göreve geldikleri 25 Mart'tan itibaren çok önemli sorunlarla karşılaştıklarını belirterek, "Geride kalan 3 ay içinde ciddi sıkıntılar yaşadık. Bütün sorunlara rağmen, Fenerbahçe ile girdiğimiz kıyasıya mücadeleden şampiyon olarak çıktık. Allah yüzümüze güldü. Galatasaray'da görev yapmak çok zor. Bunu, geride kalan 3 ay içinde bir kez daha anladım" dedi.

"MAL VARLIĞIMIZ TOPLAYIP BORCU DÜŞTÜKTEN SONRA, 1. LİGDE YER ALAN TAKIMLARIN TOPLAM DEĞERİ KADAR GERİYE PARA KALIR"

Kulübün içinde bulunduğu bazı problemleri çözmek için çalıştıklarını vurgulayan Polat, "Bugünkü mevcut problemlerimizi çok iyi biliyorsunuz. Her ne kadar Galatasaray'ın borcu ciddi boyutta olsa da, mal varlığımız toplayıp, borcu düştükten sonra, 1. ligde yer alan takımların toplam değeri kadar para kalır. O yüzden taraftarlarımız rahat olsun. Ancak, şuan itibariyle ciddi kaynak sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıyı çözmek için elimizde bulunan bazı gayrimenkulleri satmaktan başka çaremiz yok. Riva'dan 150- 200 milyon Dolar gelir beklemek hayalcilik olur. Bu projeyi her yönüyle incelediğimizde, elde edeceğimiz gelirin, bu rakamın çok altında olduğu görülüyor. Ama vücudu kurtarmak için, parmaklarımızdan vazgeçmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Bankalara olan borçların faizini artmakta olduğuna işaret eden başarılı yönetici, "Bu kimseyi korkutmasın. Nasıl futbolcularımız takımı ayakta tuttuysa, taraftarlarımız ve kongre üylerimiz bize sahip çıkarsa, sırtımız yere gelmez" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY, METRE KARESİ 300 BİN DOLAR OLAN BİR ARAZİNİN ÜSTÜNDE ANTRENMAN YAPACAK KADAR ZENGİN DEĞİL"

Florya'nın Galatasaray için velinimet olduğunu belirten Adnan Polat, "Bütün borçlar karşılığında Florya'yı düşünün. Florya'dan en az 300 milyon Dolar gelir bekliyoruz. 1992 - 1996 yılları arasında yöneticilik yaptığım dönemde, o zamanın başkanı sayın Alp Yalman'a 'Galatasaray metre karesi 300 bin dolar olan bir arazinin üstünde antrenman yapacak kadar, zengin değil' dedim. Bu sözümün hala arkasındayım" ifadelerini kullandı.

Seyrantepe'ye yapılması planlanan stadın en az 36 ay içinde hazır hale geleceğini söyleyen Polat, son dönemde kulübün yönetiminde bütün yükün Sinan Kalpakçıoğluna bindiğini ve Kalpakçıoğlu'nun hataya zorlandığını belirtti.

Önümüzdeki yıl Avrupa'da da önemli başarılar elde etmek istediklerinin altını çizen Adnan Polat, "Şampiyonlar Ligi'ne katılacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İç transferi bitirdik. Dış transfer çalışmaları da sürüyor. Daha önce de söylediğim gibi, yüksek paralar ödeyip futbolcu almaya karşıyım. Bu kulüp çok önemli yıldızlar yetiştirdi. Hakan Şükür, Ergün, Okan, Emre hatta bizi yarı yolda bırakıp giden Ribery dahil, hiç biri bize geldiklerinde yıldız değildi. Altyapıdan yetişen genç futbolcularımız ile birlikte, yeni yıldızlar yetiştireceğiz" diye konuştu.

"TÜRK FUTBOLUNDA GALATASARAY NEZLE OLSA, TÜRK FUTBOLU ZATÜRRE OLUYOR"

Galatasaray'ın Türk futbolunda ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Polat, "Türk futbolunda Galatasaray nezle olsa, Türk futbolu zatürre oluyor" diyerek sözlerini tamamladı.
14.06.2006

Kaynak : DHA

Aslan41
14.Haziran.2006, 19:39
yaw hani bu arazide sona yaklaşılmışdı ?????

gookhan
14.Haziran.2006, 20:05
divan dan izin alinmadi bildiim kadariyla..

enesao
14.Haziran.2006, 23:50
abromovich alsin yaa...

M.Scofield
14.Haziran.2006, 23:55
hakkımızda hayırlısı....

Burak Duran
15.Haziran.2006, 10:06
bu arazi şu transfer sezonu bitmeden bi şekilde bağlanırsa belki 1-2 yıldız gelir

emirduman
15.Haziran.2006, 12:44
Oradan gelecek parayı transfere harcamasınlar bence...

Burak Duran
15.Haziran.2006, 13:01
adam gibi proje yapsalar hem borçları kaparlar hem 1 tane yıldız alırlar

gookhan
15.Haziran.2006, 17:11
yahu bu arsanin deeri ne kadar??

enesao
15.Haziran.2006, 17:28
yahu bu arsanin deeri ne kadar??
yoksa talipmisin arsaya ahanda musteri bulduk :D

Asi ÇocUk_16
17.Haziran.2006, 12:55
ya gs oyuncuların parasını ödiyemıyo arazı falan alıyo aslında gs fb daha zengın bır klup ama baskan elını cebıne göturmuyor....

Burak Duran
17.Haziran.2006, 12:57
arazi almadık arkadaşım bu arazi zaten bizimdi :D

mgungor
17.Haziran.2006, 12:58
:D :D bu arsa taa dedelerimizden kalma :D