PDA

View Full Version : BJK Del Bosque'yi görevden almalı mı?

e_mali
17.Aralık.2004, 12:11
BJK Del Bosque ile çok kötü bir dönem geçiriyor. Ve son olarak Parma yenilgisi ile Avrupa'da da yola oevam edemeyecek BJK.

Sizce kan değişikliği gerekiyor mu?

BJK Del Bosque'yi görevden almalı mı?

e_mali
17.Aralık.2004, 12:13
İlk yorumu ve cevabı ben yazayım.

Bence Del Bosque kesinlikle gönderilmelidir. Kaç aydır takımın başında ve çok istikrarsız bir futbol oynatıyor BJKye. Süre tanınıp daha fazla zarar görmeden önlemler alınmalı. Hem sezon arası da geldi. Yeni TD hem transfer yapabilir hem de takımı bu süred tanıyabilir.

e_mali
17.Aralık.2004, 12:15
Ya bu kadar olur yanlıs oy kullanmısım :mrgreen:

Demek ki ben yanlıs düsünüyorum :mrgreen:

aiRfLy
17.Aralık.2004, 14:57
İlgilenmiyorum, ancak daha fazla rezil olmamaları açısından gönderilmesi BJK yararına olacaktır..

emirduman
18.Aralık.2004, 16:51
Bence görevden almalı yani böle bir takıma sahip we hiçbir şey yapmadı uefa kupasında gruptan bile çıkaramadı zaten ligi karıştıramıyorum bile........

e_mali
20.Aralık.2004, 14:38
Del Bosque ile devam kararı çıktı yönetimden ve istifalar başladı.
BJK yi zor günler bekliyor gibi.

Cengo
21.Aralık.2004, 01:32
Del Bosque sezon sonuna kadar kalırsa Bjk maalesef 5., 6. olabilir ancak.

Bu sezon bitti artık ve Del Bosque hala takımı iyi bir şekilde etüd edebilmiş değil.

Önlibero yok,santrafor yok.Sergen gene eskisi gibi istediği zaman oynuyor,istemediği zaman oynamıyor.İbrahim Akın bir oynuyor, bir yedek.Düzenli bir şekilde süre alamadığı için deneyim de kazanamıyor.
Tümer bir patlama yaptı ama yanında ona yardım edebilecek bir oyuncu da yok.
Sergen-Tümer-İbrahim Akın beraber oynadıklarında,topla çok fazla bir şekilde oynadıklarından pres yapabilecek ve ofansa destek verebilecek oyuncuların sayısı da azalıyor.Doğal olarak top kayıpları da çoğalıyor.Aşırı top kaybeden bir takım nasıl iyi futbol oynayabilir ki :?:

Defansta Emre Aşık her zamanki gibi hava toplarında zamanlaması kötü olduğundan dolayı ellerini,kollarını çok fazla bir şekilde kullanıyor.
Emre Aşık ve Mustafa Doğan (özellikle Mustafa D.) markajda çok iyi olmalarına rağmen 4lü defanstaki stoper mevkisinde iyi oynayamıyorlar.Çok fazla bir şekilde adam kaçırıyorlar doğal olarak.
Sarkık libero olarak mükemmel olan Ronaldo harcandı, gitmek üzere.Zaten bu taktiğe de uyum sağlayamazdı.Onun için liberolu 3-5-2 en ideal taktiktir.

Carew santrafordan çok kanat oyuncusu gibi oynuyor,son vuruşları da yetersiz.Ağır olduğundan çabuk markaja alınabiliyor.Pancu oynatılmadığı için sıkıntılı.Daha fazla oynamak istiyor, yönetim de onu satarak başka bir yabancı almak..

Defansla beraber ,hatta defanstan daha önemli olan eksiklik de önlibero eksikliği.Tayfun Korkut'tan önlibero olmaz.Önlibero hem geriden oyun kurmalı,hem de hücumlarda gerektiğinde son adama yardım edebilmelidir.İlk topu kesen oyuncular önliberolardır.5li orta sahada önliberonun yanında defansif yönü de iyi olan bir orta saha oyuncusu daha kesinlikle bulunmalıdır.Okan Buruk bu türdeki bir oyuncu değil.O ileride pres yapabilir ancak.

Cordoba iyi kaleci ama gönderilecek sanırım.Gönderilmesinin altında bilmediğimiz başka bir sebep olmalı :!: :idea:
Ramazan ile yürümez kesinlikle.

İbrahim Üzülmez'in dünyadaki en çok sevmediğim oyuncu olduğunu söylemek istiyorum.Takıma yarardan çok zarar getirir.Kim oynarsa oynasın o mevkide az çok onun kadar performans verir kersinlikle.Yaptığı penaltılar da cabası.

Sağ bekte yetenekleri sınırlı iki oyuncu var.Ali Güneş ve Fatih Sonkaya.Fatih'in zamanlama ve pas problemi var.Ali Güneş'in ise oynadığı bölgeye göre fiziksel yetersizliği var ve ofansif olarak da çok yetersiz.Kanata inerek orta yaptığını görebilen var mı acaba :?:
Biraz hızı ve azmi ile defansif olarak yararlı olmaya çalışmakta olan bir oyuncudur kendisi.
Fenerbahçe'ye önce sağ açık olarak geldi Ali Güneş.İyi oynayamadı.Sol beke kaydırıldı ve daha da kötü oynamaya başladı.En son sağ bekte sezonu kapatabilecek kadar performans gösterebildi ancak ama hiç de yeterli değildi aslında..

Beşiktaş'ın sorunu rakibi çözemeyen ve taktik olarak eksiklikleri bulunan bir hoca ile çalışması.Kimin hangi bölgede oynadığını bile halen çözemedi (Şu an ligin ilk yarısı bitmiş durumda).Del Bosque T.D. değil, mentör olabilir ancak...

Pyromancer
21.Aralık.2004, 02:24
Arkdşlar dikkat edilmeyen bir nokta var Bjk son 9 Haftada en çok puan toplayan takım 9 maçtr yenilmilyor BJK ligde 7 galibiyet 2 beraberlik aldı son 9 maçta.Evet bosque başarılı değil hatta uefa dan bile elendi ama bjk ligde şu formu tuttrmşken 5.cilğe kadar çıkmşken alt sıralardan ki 4.cü ile de 1 puan farkı var del bosque yi yollamak bjk nin aleyhine de olabilr bence

e_mali
21.Aralık.2004, 12:36
BJK son 9 macın 7 sini kazanmıs olabilir ama umut vermiyor bence.

FilippoInzaghi
21.Aralık.2004, 12:54
BJK son 9 macın 7 sini kazanmıs olabilir ama umut vermiyor bence.

Görüşe göre değişir ve görecelidir yani beşiktaş üst sıraları hedefleyerek ligden kestiği umudu avrupaya bağladı sezon sonu 3.lüğü hedefleyip avrupaya gitmeye hedef almıs gibi şuan durumu öyle gözüküyor.

e_mali
21.Aralık.2004, 13:02
Bursasporda gecen sezon son 7-8 macını (tam sayı hatırlamıyorum) kazanmıstı ama su an 2. lig de. Yani atı alan Üsküdara ulaştı.

Layblood
21.Aralık.2004, 15:38
Kesinlikle görevde kalmalıdır.İkinci yarıya a gibi girecektir.Artık Türkiye alıştı iyice.

Cengo
22.Aralık.2004, 00:25
Kesinlikle görevde kalmalıdır.İkinci yarıya a gibi girecektir.Artık Türkiye alıştı iyice.

İnanıyor musun sen buna?
Farkında değilsiniz, Werner Lorant'a benzedi Del Bosque'nin gidişatı..

Cfksanal
22.Aralık.2004, 04:45
Bir Fenerbahçeli olarak ben bile BJK'nin haline üzülmeye başladım. Artık yeni bir teknik direktöre şiddetle ihtiyaçları var.

Layblood
22.Aralık.2004, 12:51
Şuanda diyelimki Del bosque görevinden alındı.Yerine kim gelecek.Bi daha takımı deiştirmek zorunda kalacak ve daha da kötü olacak.İkinci yarı başlasın görelim bakalım.

Cengo
23.Aralık.2004, 19:31
Ziya Doğan ya da Rıza Çalımbay gelse şu an takım yükselişe geçer.
2.liği zorlar en azından.Del Bosque ne taktiği, ne de oyuncularını bile tanıyamamış.Maç izlemek için geliyor herhalde kulubüye.

Galatasaray inanılmaz derecede kötü aslında.Doldur boşalt ve golden sonra defansif bir düzen ile oynuyorlar.Atamazlarsa sıkıntılı dk.lar geçiriyorlar.Kimse memnun değil onlarda.Orta sahalarında 1 tane iyi oyuncuları dahi yok..

Taktik adamımıymış Del Bosque, pehh.Babacanmış,efendiymiş.Tamam iyi ,hoş ama ne işe yarıyor yenemediğin zaman ?

Bak sana Güntekin Onay'ın yazısını gönderiyorum Layblood :

GÜNTEKİN ONAY

Hayretler içerisindeyim..Kimse Beşiktaş Futbol takımının nasıl bir durumda olduğunun farkında değil mi ? Çoğu Galatasaraylı takımlarından memnun değil,umutlu değil..Ama o Galatasaray Beşiktaş'a 10 puan fark atmış..Ligde kalite son derece kötüyken Beşiktaş böylesine bir ligde zirve yarışına havlu atmış..UEFA kupasında rezil bir grupta ilk 3'e bile girememiş.Bir duyarsızlık,tutarsızlık var.Hala Del Bosque'nin kalması
gerektiğine inananlar var.İspanyol teknik adamın babacanlığı,olgunluğu,saygınlığı konuşuluyor.Beşiktaş'a hiç ama hiç bir şey vermemesi konuşulmuyor.Bu arada sanki beyefendi hatır için Beşiktaş'ı çalıştırırıyor.Kendisinin ve yardımcılarının yılda 3 milyon Euro'yu aşan masraflarını kim ödüyor ? Kaybedilen puanların,UEFA skandalının sorumlusu
kim ? Diyorlar ki "Efendim kadro kötü" ! Denizlispor'un Rizespor'un kadrosu daha iyi ya ! Steaua Bükreş,Parma ve Standard Liege'inki de süper ! Gerçekten de bizde tuhaf bir yabancı hayranlığı var.Bir türk antrenör İbrahim Toraman'ı Del Bosque'nin sezon başında yaptığı gibi 5 maç üst üste orta sahanın ortasında oynatsa kargalar bile gülerdi.Rıza Çalımbay,Ziya Doğan,Şifo Mehmet,Feyyaz Uçar veya bir başkası Beşiktaş'ın başında 22 puan kaybetse lige milyonlarca dolarlık transfere rağmen 8'nci hafta veda etse kimbilir neler olurdu ? Neymiş sistem hocasıymış ! Neyin sistemi ? Takım parasızlıktan kırılan, düşme hattındaki İstanbulspor kadar gol yemiş....Birisi söylesin.Bundan daha kötüsü nasıl olabilir ki? İddia ediyorum çoğunuz Trabzonspor kadrosundan en az 6-7 futbolcuyu yolda görseniz tanımazsınız.Bu kadar mütevazı bir kadro ile oynuyorlar.. Şanssızlıklara rağmen Beşiktaş'ın 8 puan önündeler.Neyin sistemi ? Bu Beşiktaş takımında bir saha içi organizasyonu var mı ? Hem defansif, hem ofansif anlamda..Allah aşkına 1 şey ! En ufak bir şey görebiliyor musunuz ?

Del Bosque'nin müthiş takımı 2.lig B kategorisinden 3'ncü lige düşmemek için ekonomik kriz yüzünden PAF takımıyla mücadele eden Göztepe ile oynuyor.Beşiktaş o maçta bile futbol oynayamıyor.Büyük bir takım havası yok..Düşünün Göztepe'nin kalecisi Cenk sadece 16 yaşında, bir röportajda "Ben Beşiktaşlıyım..Çok heyecanlıyım.Hayatımın en önemli günü olacak " diyor.Beşiktaş 17-18 yaşındaki bu çocuklara bile bırakın skoru ;
futboluyla fark yaratamıyor.. Kariyer diyorlar..30 yıllık kariyer ! Neyin kariyeri ? Real Madrid zaten eski futbolcularına kucak açan bir kulüp.Eski futbolcuları Del Bosque'yi de sevmişler kulüpte alt yapıda görev vermişler 28 yıl boyunca ne kokmuş ne bulaşmış ! Sonra da Toshack'ın görevine son verilince apar topar takımın başına getirilmiş.Dünyanın en iyi futbolcuları bu babacan adama saygı duymuşlar ve biraz dişlerini sıkıp kendilerinden
beklenen şeyi yaparak futbol oynamışlar.Sayın Bosque'nin tek teknik adamlık deneyimi de bu 3 yıllık süre olmuş.Daha sonra işine son verilmiş ve Beşiktaş teklif yapana kadar da her ne hikmetse başka bir kulüpten teklif gelmemiş.Neyin kariyeri? Sıfırdan bir takım mı yaratmış ? Sanki Real Madrid' in başına tırnaklarıyla kazıyarak mı gelmiş ? Küçük bir takımda harikalar mı yaratmış ? Bir araştırın bakalım Capello,Mourinho,Ferguson,Lippi gibi teknik adamlar hangi yollardan geçmiş de bulundukları noktaya gelmişler ? Fatih Terim Milan'ı çalıştırdı.O noktaya nasıl geldi ? İlk kez bir Türk takımını UEFA şampiyonu yaptığı için ! Hangi kariyer ? Dana 10 yıl öncesine kadar beden eğitimi öğretmenliği yapan,bulunduğu yere tırnaklarıyla kazıyarak gelen dünyanın en çok kazanan teknik direktörü Jose Mourinho'nun geçmişte ve şu an yaptıklarına bir bakın.Bir de Del Bosque'ninkilere .Hangisi kariyer ? Biraz gerçekçi olalım.Del Bosque'nin enerjisi,dinamizmi yok,oyun okuması yok.Alt yapı antrenörü diyoruz.Altyapıdan kimi oynatmış şu ana kadar ?
Nerede Serdar Özkan ? İbrahim Akın'da bile çıkış yok ! Düşüş var ! Takımdaki yıldızları tanıyamadı çözemedi .Hiç birinden verim alamadı.Beşiktaş için en önemli maç olan Parma maçına bakın ! Aynı dili, konuştuğu kendi getirdiği oyuncu Juan Fran'ın ne durumda olduğundan bile haberi yok ! Futbolcusunun yürüyecek hali olmadığını ancak 30'uncu dakikada görebildi... Bırakalım bir şeyler veremedi de neler götürüyor bir de ona bakalım.Daha 1 yıl önce Arsenal'in almak için çırpındığı Cordoba ile henüz 29 yaşındaki -14 kez Brezilya milli takımında oynamış,Benfica'da oynamış- Ronaldo'yu yolluyor.Onların yerine Ramazan ve Mustafa Dogan kalıyor! Geleceğin süper Beşiktaş'ını böyle yaratacak.! .C milli takımında bile oynamayan futbolcular dururken Romen milli takımının yıldızı Pancu'yu oynatmıyor kadroda düşünmüyor.Beyefendi,bu takımın alt yapıdan yetişen tek futbolcusu,en büyük yıldızı, son 3 şampiyonluğunda da büyük katkısı olan Sergen'i de yollamayı düşünüyormuş ! Futbolcuya dayalı düzene karşıyım ama bu biraz kendisini aşar gibi geldi bana.Sergen şu ana kadar yaptıklarıyla,Beşiktaş'a verdikleriyle,kazandırdığı maçlarla sahanın kenarında sandalyede otursun yeter.Siz ne verdiniz sayın Bosque? Hangi maçı kazandırdınız ? Beşiktaş'a ne verdiniz ? Daha aldığınız paranın karşılığını bile veremiyorsunuz,Juan Fran kazığının bile hesabını veremiyorsunuz , bari alıp da götürmeyin,Beşiktaş'ı iyice bitirmeyin.

Nevzat Demir "Yeniköy kasabı" benzetmesi yaptı.Ortalık ayaga kalktı.Belki talihsiz bir açıklamaydı.Ancak Nevzat Demir anafikirde haklıydı.Takımının bu kadar kötü olmasına tahammül edemeyen,yüreği yanan bir Beşiktaşlıydı.Kendi cebinden harcadığı milyonlarca dolar ile Beşiktaş için yaptırdığı dünya çapındaki tesis orada duruyor.Onyıllarca bu kulüp oradan faydalanacak.Ama Del Bosque sadece aldığı para için burada.Bugün var,yarın yok ! Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra da belki bir daha Beşiktaş'ın ne yaptığı hiç umurunda bile olmayacak.O yüzden Del Bosque ile Nevzat Demir arasındaki olaya bir de bu açıdan bakmak gerekiyor. Kimin kim olduğu ne olduğu aslında önemli değil.Düz mantıkla düşünelim.İşin profesyonellik boyutuna da bir bakalım.Önemli olan bu kulüpten ne aldığı ve ne verdiği ? Del Bosque çok düzgün,saygın bir kişilik diye duygusal davranmak da çok yanlış..Peki milyonlarca taraftarın duyguları ne olacak ? Beşiktaşın
harcadığı milyonlarca dolar ne olacak? Bir patron olsanız dünya para harcayarak büyük ücretler karşılığında şirketinizin başına bir genel müdürü hem de ekibiyle birlikte getirseniz ve herşey bu kadar kötü gitse ne yaparsınız ? Ya da lüks bir restoranınız var.Dekorasyon,kira ve personel için büyük para harcadınız.En kaliteli malezemeyi alıyorsunuz.Ama büyük paralar harcayarak aldığınız baş aşçının yaptığı yemekler rezil !

Testi kırıldıktan sonra yol gösteren çok olurmuş.Arzu eden olursa ligin 3'üncü haftasında Del Bosque ile ilgili yazdığım yazıyı e-mail yoluyla atabilirim.... Burada aslında vurgulamak istediğim nokta şu : Del bosque Beşiktaş'ın başına silah zoruyla gelmedi.Onu bu yönetim getirdi.Yollayacak olan da bu yönetim.Şayet sezon sonu yollanacak ise hiç
vakit kaybetmeden şimdi ilişkisi kesilmeli.Eğer sözleşmesi bitene kadar kalacaksa ki - "bu sezonki başarısızlık ortada sorumlusu Del Bosque'dir" diyebilirsiniz ancak devam ettiği takdirde önümüzdeki yılın vebali de bu yönetimin üzerine kalır.Beşiktaş yönetimi çok iyi düşünmeli ve Del Bosque konusundaki kararı hemen vermeli.

tolginho
23.Aralık.2004, 19:39
giderse itiraz etmem ama bence kalması daha hayırlı, zaten bu sezon başka bir hoca gelse de bitti gibi. Son maçlardaki performansı eskiye göre daha iyi. En azından kazanabiliyorlar.

Biraz daha beklesek?

ozzy1980
24.Aralık.2004, 22:04
Beşiktaş taraftarına ve yönetime öneri görevden almasınlar sabır gerekli beşiktaş şu anda halk deyimi ile toplama takım zamanla herşey düzelir.

emirduman
25.Aralık.2004, 14:29
Son 9 maçın 7 sini kazanmış olması, çok büyük bir başarı değil, bu kadar güzel oyuncuları bulunan bir de üstüne bir sürü kaliteli oyuncu alımış olan bir takımla şu an her yerde iddialı olmaları gerekirdi.......

VoLkaN BaROs
28.Aralık.2004, 05:09
Benim kanımca da Del bosque görevde kalmalı. Bir teknik direktör bu kadar çabuk harcanmamalı. Zira geçmişe bakarsak Del bosque' nin Real Madrid' le neler başardığını rahatça görebiliriz.

Herşeyden önemlisi çok kaliteli, saygın bir teknik adam. Fakat maalesef Beşiktaş kulübünün yapmış olduğu yanlış transferlerin cezasını şuan o çekiyor.

Teknik adamlığına güvenilmeyecek birisi olsa, bu gün hala Real Madrid' te teknik direktörlük için adı birinci sırada geçmezdi.

Kısaca şunu söyleyebilirim, bence muhakkak kalmalıdır. Böyle değerli bi teknik adamın ülkemizde bir takım çalıştırması gelebilecek teknik adam ve oyunculara da bir örnek olacaktır. Beşiktaş Futbol takımı sanıldığının aksine hiç de kötü maçlar çıkarmıyor. İkinci yarı bazı futbolcuların giderek yerlerine Del bosque' nin istedikleri gelince ligin havası değişecektir.