PDA

View Full Version : Gençlerbirliği-Galatasaray | STSL 15. Hafta

Kaka Leite
12.Aralık.2013, 02:28
http://img14.imageshack.us/img14/3127/jhs3.png

Fearless Coward
12.Aralık.2013, 02:32
Yeni taktiğimizle iyi işler yapıyoruz.Moraller de yerinde.Umarım bu yeni taktikle uzun süreli bir galibiyet serisi yaparız.2 Maçtır gol de yemiyoruz umarım bu maçta da yemeyiz.Rakibin kalecisi zaten saatli bomba kesin gol atarız bu maçta önemli olan gol yememek.Şu saatten sonra puan kaybına tahammülümüz yok devre arasına kadar kalan 3 maçı da yenmek lazım.

CeNTeR_TR
12.Aralık.2013, 02:38
Juventus maç konusunda da yazmıştım eğer Galatasaray maçı kazanırsa çok fazla abartılmamalı diye.Taraftar doğal olarak abartarak yaklaşıyor olaylara.Bir anda kara bulutlar gidip yerini aydınlığa bırakmaz.Eğer öyle olsa kimse tökezlemez vs vs.Bu pof pof Galatasaraya olumlu yansırsa ilk yarı bitene kadar kazanmak için saldırırlar ama Galatasaray bunu olumlu kullanamazsa ilk yarı bitmeden iyice havlu atılmış olacakdır bence.

erdem344
12.Aralık.2013, 03:03
Berabere biter gibi duruyor

TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Aralık.2013, 03:25
sifo antalyadayken cimboma ters gelmisti hep, bakalim alkaralar ile neler yapabilecek GS karsisinda.

GSnin mac pazar gunu oynansin yonunde bir basvurusu var, neticesi nedir bilmiyorum.

Night_Mare17
12.Aralık.2013, 03:27
Öyle böyle değil fena gaz aldık. İlk yarı fişi çekeriz.

Corpus
12.Aralık.2013, 03:48
"Oyun" olarak Mancini form tutmaya başlıyor. Bu maçı da kayıpsız geçer

CeNTeR_TR
12.Aralık.2013, 03:56

Cidden güldürdün beni :) Bu konular neden var ? Forumda yer alan ve yorum yapmak isteyen insanların yorum yapması için değil mi ?

Eee o zaman düşünceleri nasıl yazıya dökeceğiz.Sen diyebilirsin ki Galatasaray 10 atar vurur geçer bende diyebilirim ki Galatasaray ayakları yere basarsa kazanabilir çünkü bi anda yerden yere vurulan takım ilah olarak gösterilmeye başlandı.

Eğer bunları yazdığımızda bu kadar gerilip sadece işinize gelen kısmı yorumlayacaksınız ne anladık bu konuların yoruma açık bırakılmasından ? Konu kilitli kalsın sadece ankete oy verelim daha mantıklı ! eleştiriyi olumlu veya olumsuz kabul edemeyen insanlar için.

Fearless Coward
12.Aralık.2013, 04:04
Turgut sakin ol yahu. :D Kendi düşüncesini belli etmiş ancak yanılıyor Gençler zor deplasmandır öyle rahat bir maç olmayacağı kesin.

CeNTeR_TR
12.Aralık.2013, 04:07
Turgut sakin ol yahu. :D Kendi düşüncesini belli etmiş ancak yanılıyor Gençler zor deplasmandır öyle rahat bir maç olmayacağı kesin.

Yok yahu sakinim bu saatten sonra burada insanlarla amaçsız şekilde tartışacak değilim :) Ama kendi düşüncesini belli etmemiş benim yazdığımı almış incelemiş cevaplamış resmen.Koyuya alarak daha net belirteyim.

Bu pof pof Galatasaraya olumlu yansırsa ilk yarı bitene kadar kazanmak için saldırırlar ama Galatasaray bunu olumlu kullanamazsa ilk yarı bitmeden iyice havlu atılmış olacakdır bence.

Fearless Coward
12.Aralık.2013, 04:10
Bana öyle gelmedi pek senin bahsettiğin ilk yarı zaten sezon yarısı oluyor ama neyse kendisi gelince cevaplasa daha iyi olur. :D

Cengo
12.Aralık.2013, 04:14
Galatasaray 3-5-2 ile farklı bir oyun oynamıyor. Zaten Ceyhun'u stoperlerin ortasına sokup, Melo-Selçuk-Sneijder ile aynı oyunu oynuyorlardı.

Aslında 3-5-2 de değil, 5-3-2 oynuyor pratikte şu an Galatasaray.

Bu maçı kazanabilirler belki ama değişen bir şey yok. Gol yememek için her şeyi yapıyor Mancini, Ceyhun'u oraya atınca neden gerçek stoper kullanmayayım dediği aklına geldi. Sneijder'ı koymak zorunda kalınca kanat kullanamadı, hem Drogba hem de Burak'ı oynatmak zorundaydı. Kendiliğinden 3-5-2'ye (3-4-1-2 gibi kağıt üzerinde) dönmüş oldu. İsteyerek yaptığını da hiç sanmıyorum :)

Oyuncu profilleri değişmedikten sonra Galatasaray'ın oyunu değişmez. Bu maçı kimizin kazanacağını Gençlerbirliği'nin ne kadar direnç göstereceği belirler. Gençlerbirliği bu sene bir hayli düz bir takım. Rahatlıkla kaybedebilirler Galatasaray'a.

uAburak89
12.Aralık.2013, 14:35
Elazığ maçında Ceyhun oynadı çünkü ayağı iyiydi, Juventus maçında Semih oynadı çünkü Ceyhun yavaş bir oyuncu. Drogba ve Sneijder neyse de -ki onlar için de bir zorunluluk olduğuna katılmıyorum- Burak'ı oynatmak gibi bir zorunluluğu olsa ŞL maçlarında kesik atmazdı herhalde. Ayrıca Mancini 3-5-2 tarzı sistemi Sivas maçında denemeye başlamıştı ama Dany atılarak planı bozdu. Hem oyun planını hem de oyuncu tercihlerini rakibe göre yapıyor, henüz hakettiği saygı ve tebriği alabilmiş değil hatta çok küçümseniyor.

Bu maça gelirsek moral kazanmış olsak da liderle ciddi bir fark var aramızda bunun negatif etkisini yaşarız. Umarım kazanırız.

Bu arada maç Pazar 15.30'a alındı.

nannar
12.Aralık.2013, 14:42
Türkiyede stoperlere savunma yaptırmayı başaramayınca 3'lü stopere döndük mecburen. Savunma 3'lüsünün Gökhan-Semih-Ceyhun'dan oluşmasını isterim ben. Hem yabancı konusunda da rahatlarız. Eboue bu sisteme uygun gibi görünüyor çünkü arkasındaki açıkları stoperlerden sağdaki kapatıyor :D Solda Riera sırıtmadan oynasa da çok daha üst düzey bir adam lazım o alana. ortada Melo-Selçuk-Sneijder-Emre-Yekta gibi 5 oyuncu var, 3ünü seçsin ama defansif anlamda 1 adam daha lazım kadroya. kanat oyuncuları bu kadar formsuz olunca mecbur kaldı adam kanatsıza dönmeye :D

Maça gelecek olursan, bu taktik ya da başka taktik fark etmez, Mancini Galatasaray'ı ve oyuncuları tanımaya başladı,güzel işler yapıyor saha içindeki değişik formasyonlarla. Bence Artık bir seri başlayabilir....

europeanconquer
12.Aralık.2013, 14:52
Maç Pazar günü 15.30'da :D

fmhastasi
12.Aralık.2013, 14:56
gs bu macı kaybederse lige havlu atar demesi benden. bir takım 3 kulvarda bırden yürüyemez.

ForCimbom
12.Aralık.2013, 15:14
gs bu macı kaybederse lige havlu atar demesi benden. bir takım 3 kulvarda bırden yürüyemez.

tr kupasını kaale alan kim usta

ForCimbom
12.Aralık.2013, 15:15
Galatasaray 3-5-2 ile farklı bir oyun oynamıyor. Zaten Ceyhun'u stoperlerin ortasına sokup, Melo-Selçuk-Sneijder ile aynı oyunu oynuyorlardı.

Aslında 3-5-2 de değil, 5-3-2 oynuyor pratikte şu an Galatasaray.

Bu maçı kazanabilirler belki ama değişen bir şey yok. Gol yememek için her şeyi yapıyor Mancini, Ceyhun'u oraya atınca neden gerçek stoper kullanmayayım dediği aklına geldi. Sneijder'ı koymak zorunda kalınca kanat kullanamadı, hem Drogba hem de Burak'ı oynatmak zorundaydı. Kendiliğinden 3-5-2'ye (3-4-1-2 gibi kağıt üzerinde) dönmüş oldu. İsteyerek yaptığını da hiç sanmıyorum :)

Oyuncu profilleri değişmedikten sonra Galatasaray'ın oyunu değişmez. Bu maçı kimizin kazanacağını Gençlerbirliği'nin ne kadar direnç göstereceği belirler. Gençlerbirliği bu sene bir hayli düz bir takım. Rahatlıkla kaybedebilirler Galatasaray'a.

extensor böyle düşünmüyor cengiz abi o kasten hamlelerin karşılığını alabilen iyi bir taktisyen olarak görüyor katılır mısın bilmem ama söyleyeyim deedim

Cengo
12.Aralık.2013, 15:48
extensor böyle düşünmüyor cengiz abi o kasten hamlelerin karşılığını alabilen iyi bir taktisyen olarak görüyor katılır mısın bilmem ama söyleyeyim deedim

Sinan'ın yerinde olsam ben de biraz duygusal düşünürdüm. Lakin temelde 532 dizilimi ortaya çıkıyor. 352 oynamanın en büyük sıkıntısı sürekli kateden, ciğersiz kanatlara sahip olmak gerektiği. Riera ve Eboue iyi bek olabilirler ama iyi kanat oyuncusu değiller. Ayakları çok düzgün oldukları için ilk tercih oluyorlar ama hücuma az katılıyorlar. Pozisyon çok rahat olmadıkça hücuma katılmıyorlar, topla katetmiyorlar. Sadece orta sahada pas oyununa katılıp ayaklarına pas geldikçe garanti pas yapıyorlar. Kanat beklerin 3. bölgeye toplu/topsuz koşuları olmadan 352'nin hücum varyasyonlarını yapabilmek çok zor. Juventus'ta Lichtsteiner ve Asamoah sürekli topla katetmeye çalışıyorlardı. Gerçi Asamoah kanat değil ama savunma dönüşleri yapabilen tek kateden oyuncu olduğu için orada oynatılıyor.

532 kötü bir sistem de değildir. Lazio yıllarca 532 oynadı. Az gol yiyen ama az gol pozisyonu bulan fizik mücadele oyunu üzerinden oynanan bir savunma taktiğidir 532. Bu kadar yıldır hücum oyununu izleyen bir takımın taraftarları şimdi nasıl buna katlanabilecek merak ediyorum. Aykut Kocaman'ın oyununa katlanamadık biz. 3 Temmuz sonrası mental direnç katabilen tek isim olduğu için sabır gösterdik. Aslında onun oynattığı direnç futbolu Avrupa için çok uygundu. O yüzden Avrupa Ligi yarı final gördük zaten. Bundan zevk alabilmek imkansıza yakın.

Mancini'nin sisteminin Galatasaray'ın fizik-kondüsyon eksikleri nedeni ile Fatih Terim'in Sneijderlı 4312'sinin üstüne çıkabilmesine imkan yok. Hamit ile beraber 1 fazla hücumcu ile oynuyordu Fatih Terim. Fatih Terim'in sıkıntıları, tempo ve yaratabilme sıkıntısını daha ağır yaşayacak Mancini. Tabi Fatih Terim kadar gol yemediğin zaman oyunun sonuna kadar en kötü şişirerek dahi olsa gol pozisyonu yaratabilme şansı var hele Drogba varken elinde. Tabi bu uzun vadede nereye kadar gider? Fenerbahçe bu sene son dakikalarda çok atıyor, evet ama son 15 dakikada 3-4 gol pozisyonuna girerek son dakika golleri atıyor. Yaratamıyorsan şans senin eline sürekli gelmez. Drogba ve Burak'ın pres yapmaması nedeni ile 532 oynarken Sneijder'e verilen her birebir markaj Galatasaray'ın oyununu kökten bozar, tüm 3. bölge bağlantılarını keser. Çok yan pasa dayalı statik bir oyun çıkar ortaya. O yüzden diyorum oyuncu profilleri değişmeden oyun değişmez diye. Burak ve Drogba pres yapmadıkça oynanan oyunun mesafeleri açılıyor ve yaratıcılık eksikliği daha fazla etki ediyor. Formata uygun işler yapan oyuncuları bulursan 532 ile bile şampiyon olunabilir.

Kısa dönemde Galatasaray'ın fizik üstünlüğü ile gol bulabilmesi halinde kolay gol yemeyeceği için galibiyetler getirebilir ama zorluk düzeyi yüksek ve daha düzgün zeminlerde Galatasaray çok zorlanacak. Şu anda tabi kötü zeminin azizliği ile rakip topu çıkartamadıkça çok önemli olmayabilir ama ilerleyen zamanlarda anlaşılır.

Esami listesinde kim çizmiş, niye çizmiş bilmiyorum ama dizilim açık çizilmiş. İki takım da 352 kağıt üzerinde ama aynı şey olmadığını görebilirsiniz.

https://pbs.twimg.com/media/BbJb8CGCMAA_KZb.jpg:large

fmhastasi
12.Aralık.2013, 15:51
Sinan'ın yerinde olsam ben de biraz duygusal düşünürdüm. Lakin temelde 532 dizilimi ortaya çıkıyor. 352 oynamanın en büyük sıkıntısı sürekli kateden, ciğersiz kanatlara sahip olmak gerektiği. Riera ve Eboue iyi bek olabilirler ama iyi kanat oyuncusu değiller. Ayakları çok düzgün oldukları için ilk tercih oluyorlar ama hücuma az katılıyorlar. Pozisyon çok rahat olmadıkça hücuma katılmıyorlar, topla katetmiyorlar. Sadece orta sahada pas oyununa katılıp ayaklarına pas geldikçe garanti pas yapıyorlar. Kanat beklerin 3. bölgeye toplu/topsuz koşuları olmadan 352'nin hücum varyasyonlarını yapabilmek çok zor. Juventus'ta Lichtsteiner ve Asamoah sürekli topla katetmeye çalışıyorlardı. Gerçi Asamoah kanat değil ama savunma dönüşleri yapabilen tek kateden oyuncu olduğu için orada oynatılıyor.

532 kötü bir sistem de değildir. Lazio yıllarca 532 oynadı. Az gol yiyen ama az gol pozisyonu bulan fizik mücadele oyunu üzerinden oynanan bir savunma taktiğidir 532. Bu kadar yıldır hücum oyununu izleyen bir takımın taraftarları şimdi nasıl buna katlanabilecek merak ediyorum. Aykut Kocaman'ın oyununa katlanamadık biz. 3 Temmuz sonrası mental direnç katabilen tek isim olduğu için sabır gösterdik. Aslında onun oynattığı direnç futbolu Avrupa için çok uygundu. O yüzden Avrupa Ligi yarı final gördük zaten. Bundan zevk alabilmek imkansıza yakın.

Mancini'nin sisteminin Galatasaray'ın fizik-kondüsyon eksikleri nedeni ile Fatih Terim'in Sneijderli 4312'sinin üstüne çıkabilmesine imkan yok. Hamit ile beraber 1 fazla hücumcu ile oynuyordu Fatih Terim ve Fatih Terim'in sıkıntıları tempo ve yaratabilme sıkıntısının daha ağır yaşayacak Mancini. Tabi Fatih Terim kadar gol yemediğin zaman oyunun sonuna kadar en kötü şişirerek dahi olsa gol pozisyonu yaratabilme şansı van hele Drogba varken elinde. Tabi bu uzun vadede nereye kadar gider. Fenerbahçe bu sene son dakikalarda çok atıyor, evet ama son 15 dakikada 3-4 gol pozisyonuna girerek son dakika golleri atıyor. Yaratamıyorsan şans senin eline sürekli gelmez. Drogba ve Burak'ın pres yapmaması nedeni ile 532 oynarken Sneijder'e verilen her birebir markaj Galatasaray'ın oyununu kökten bozar, tüm 3. bölge bağlantılarını keser. Çok yan pasa dayalı statik bir oyun çıkar ortaya. O yüzden diyorum oyuncu profilleri değişmeden oyun değişmez diye. Burak ve Drogba pres yapmadıkça oynanan oyunun mesafeleri açılıyor ve yaratıcılık eksikliği daha fazla etki ediyor. Formata uygun işler yapan oyuncuları bulursan 532 ile bile şampiyon olunabilir.

Kısa dönemde Galatasaray'ın fizik üstünlüğü ile gol bulabilmesi halinde kolay gol yemeyeceği için galibiyetler getirebilir ama zorluk düzeyi yüksek ve daha düzgün zeminlerde Galatasaray çok zorlanacak. Şu anda tabi kötü zeminin azizliği ile rakip topu çıkartamadıkça çok önemli olmayabilir ama ilerleyen zamanlarda anlaşılır.

Esami listesinde kim çizmiş, niye çizmiş bilmiyorum ama dizilim açık çizilmiş. İki takım da 352 kağıt üzerinde ama aynı şey olmadığını görebilirsiniz.

sonuna kadar okudum eline sağlık.

sarianet
12.Aralık.2013, 15:59
geçen sene 64 maç oynarken herhangi bi maçımız ertelendi mi bilmiyorum ama tffnin kesinlikle erteleme olmayacak demesine rağmen ertelemesi gerçekten şaşırtıcı

maça gelecek olursak gençlerbirliği kaç haftadır galibiyet yüzü göremiyor galatasarayın bu havayla yenmesi büyük ihtimal olsa da bu o kadar kolay olmayacaktır

europeanconquer
12.Aralık.2013, 16:04
geçen sene 64 maç oynarken herhangi bi maçımız ertelendi mi bilmiyorum ama tffnin kesinlikle erteleme olmayacak demesine rağmen ertelemesi gerçekten şaşırtıcı

maça gelecek olursak gençlerbirliği kaç haftadır galibiyet yüzü göremiyor galatasarayın bu havayla yenmesi büyük ihtimal olsa da bu o kadar kolay olmayacaktır

Geçen sene ne zaman Fenerbahçe'nin Avrupa maçı ertelendi,ondan sonra lig maçı ertelenmedi ?

sarianet
12.Aralık.2013, 16:08
Geçen sene ne zaman Fenerbahçe'nin Avrupa maçı ertelendi,ondan sonra lig maçı ertelenmedi ?

tartışmayı uzatmak istemiyorum ama fikstüre bakabilirsin Perşembe pazar çarşamba cumartesi maç yaptık art arda

CeNTeR_TR
12.Aralık.2013, 16:10
O normal yahu , Galatasaray'ın durumu ile Fenerbahçe'nin durumu aynı değilki.

nannar
12.Aralık.2013, 16:11

hemşo bizim şl maçı ertelendiği için maçımız ertelendi tr de

uAburak89
12.Aralık.2013, 16:13
Juventus'un da maçı ertelendi.

davidvilla
12.Aralık.2013, 16:20
Bunları söyleyenler;
"her topu ileri vur,orada pres yap topu kazanamazsan da faul yap futbolu"
oynatan bir teknik direktörün takımını şimdiden şampiyon ilan edenlerle aynı kişiler.

Allah ıslah etsin ne diyelim.

Redrum
12.Aralık.2013, 16:34
Bunları söyleyenler;
oynatan bir teknik direktörün takımını şimdiden şampiyon ilan edenlerle aynı kişiler.

kesinlikle katılıyorum ama Türkiye liginde işe yarıyor maalesef. Resultante importante :)

Cengo
12.Aralık.2013, 16:38
Bunları söyleyenler;

Bu laf bana ise cevap vereyim. Pres yapmadan da iyi futbol oynayabilirsin ama o zaman olması gereken her varyasyonu mükemmel yapman gerekir. Galatasaray'ın sistem sorunlarını minimize edebilmesinin tek yolu hücum presten geçiyor. Çünkü o zaman rakibin zaafları önemli oluyor ve oynadığın futbolun kalitesi önemsizleşiyor. Sorunları görmemezlikten gelirseniz, başarısızlık sezonu sonu sorumluluk almayan herkesin suçu olur. Her bir teknik direktörü şampiyon ilan eden de yok ayrıca, gereksiz alınganlık, tavır yapmaya da gerek yok.

Fenerbahçe'nin futbolunu bu kadar küçümsemek de komik gerçekten. Puan tablosu öyle olmadığını gösteriyor.

mwaru
12.Aralık.2013, 16:52
Millet twitter'da orda burda sinirlenip gelip burdaki mantıklı yazılar yazan insanlara kızıyor. Acaipsiniz abi. Maça gelirsek 1-2 Gs kazanır gibime geliyor sıkıcı bir maç olur.

davidvilla
12.Aralık.2013, 17:05
Bu laf bana ise cevap vereyim. Pres yapmadan da iyi futbol oynayabilirsin ama o zaman olması gereken her varyasyonu mükemmel yapman gerekir. Galatasaray'ın sistem sorunlarını minimize edebilmesinin tek yolu hücum presten geçiyor. Çünkü o zaman rakibin zaafları önemli oluyor ve oynadığın futbolun kalitesi önemsizleşiyor. Sorunları görmemezlikten gelirseniz, başarısızlık sezonu sonu sorumluluk almayan herkesin suçu olur. Her bir teknik direktörü şampiyon ilan eden de yok ayrıca, gereksiz alınganlık, tavır yapmaya da gerek yok.

Fenerbahçe'nin futbolunu bu kadar küçümsemek de komik gerçekten. Puan tablosu öyle olmadığını gösteriyor.

Zaten senin sorunun burada arkadaş.
Puan tablosu.
Skor yorumculugu yapıyorsun. Eğer aynı futbolu oynayıp Fenerbahce aşağılarda olsaydı ki olabilirdi, böyle küçümsüyorsun demeyecektin ve en başta sen saydıracaktın Yanal'a.
4 tane son dakikada çevrilmiş maç var. Bu sence sağlıklı bir olaysa diyecek bir sözüm yok bence futbol açısından sağlıklı bir durum değil. Futbolcuların azmi mücadelesi ayrı konu teknik taktikten bahsediyoruz.
Keşke Avrupa'da ceza almamış olsaydınız da Yanal'ı Avrupa'da da görebilseydik o zaman ne demek istediğimi anlayabilirdin bir nebze.
O küçümsediğin yok defansif futbol bık bık yaptıgın Kocaman 60 küsür maç yaptı ve tarihinizin en büyük Avrupa zaferini getirdi ki iç karışıklıkların tavan yaptığı başkanın hapis yattıgı bir dönemde.
Yanal tarzı futbol bir sezonda en fazla 10 maç gidebilecek bir futbol bunu önceden de söyledik ama "puan tablosu" yüzünden iplemiyor kimse. He daha fazla gitti mi evet gitti burada futbolcuların profesyonelliği, kenetlenmesi ve bizce (biz Galatasaraylılar) FB'nin federasyon tarafından kollanması da bir faktor. (bu yok diyebilirsin ben var diyorum bunu ıspat edemeyiz)
Sen sanıyormusunki futbolcuların azmiyle her maç ölürcesine mücadele etmeleriyle 30 maç kaldırabileceklerini ? Bu işler o şekilde yürümüyor maalesef. He bak yine de bu sene şampiyon olabilir Fenerbahce kötü oynayıp da kazandıgı maçlar da olacak. Ama bu işin gelecekte ne hale dönüşeceğini de düşünmek lazım. Öyle umut verici bir futbol yok sahada. Umut verici bir mücadele var mı tabi ki var.
Bulent Uygun Sivasspor'la bile bu tarz bir futbolla şampiyonluga oynadı bu ligde. Bu tarz bir futbolun oyuncuları cok fazla fiziki dejenerasyona uğratacağı gerçeği de var.

Ayrıca "küçümsemek" demişken dünya tarafından taktik dehası kabul görmüş bir teknik direktörü, isteyerek yapmadı diye eleştirmek acaba nasıl bir çelişkidir.

europeanconquer
12.Aralık.2013, 17:13
Yarın biletleri alacağız arkadaşlarla,inşallah Galatasaray kale arkasında yer kalır.A blok dolmuş B,C,D,E,F,G blokta yer kalmış,yarına kadar bitmez umarım,yoksa işimiz iş.

aytekin79
12.Aralık.2013, 18:02
Taraftarı bilmem de son 2 maçtır Manchini'nin iştahı kabarmıştır takım üzerinde , tıpkı biz Football manager oyuncularının seri galibiyetlere başladığımız zamanlarda olduğu gibi :D , Adamın futbol anlayışı ilk olarak gol yememek üzerine olduğu için ,
Şöyle ki 1-0 'lık galibiyetleri 5-2 lik galibiyetlere oyun şekli ne olursa olsun tercih edebilecek bir teknik direktör. :s_galatasaray:

ForCimbom
12.Aralık.2013, 18:06

Mancini'nin sisteminin Galatasaray'ın fizik-kondüsyon eksikleri nedeni ile Fatih Terim'in Sneijderlı 4312'sinin üstüne çıkabilmesine imkan yok. Hamit ile beraber 1 fazla hücumcu ile oynuyordu Fatih Terim. Fatih Terim'in sıkıntıları, tempo ve yaratabilme sıkıntısını daha ağır yaşayacak Mancini. Tabi Fatih Terim kadar gol yemediğin zaman oyunun sonuna kadar en kötü şişirerek dahi olsa gol pozisyonu yaratabilme şansı var hele Drogba varken elinde. Tabi bu uzun vadede nereye kadar gider? Fenerbahçe bu sene son dakikalarda çok atıyor, evet ama son 15 dakikada 3-4 gol pozisyonuna girerek son dakika golleri atıyor. Yaratamıyorsan şans senin eline sürekli gelmez. Drogba ve Burak'ın pres yapmaması nedeni ile 532 oynarken Sneijder'e verilen her birebir markaj Galatasaray'ın oyununu kökten bozar, tüm 3. bölge bağlantılarını keser. Çok yan pasa dayalı statik bir oyun çıkar ortaya. O yüzden diyorum oyuncu profilleri değişmeden oyun değişmez diye. Burak ve Drogba pres yapmadıkça oynanan oyunun mesafeleri açılıyor ve yaratıcılık eksikliği daha fazla etki ediyor. Formata uygun işler yapan oyuncuları bulursan 532 ile bile şampiyon olunabilir.

tesekkurler yazi icin fotolar uefa xom bildigim kadariyla orada gormustum

urwrdskkn
12.Aralık.2013, 18:23
Pazar Günü İyi Bir Oyun Daha Sergileyip Kendimizi Fazla Sıkmadan Galip Geleceğiz Gibime Geliyor İnşallah Yanılmam Takım Böyle Bir Hava Yakalamışken Gençlerbirliği Maçında Berbat Oynaması Beklemez

byariff
12.Aralık.2013, 18:55
Foto hikmet karamana ait ben paylasmistim onuda burda. :D

Cengo
12.Aralık.2013, 20:34
Zaten senin sorunun burada arkadaş.
Puan tablosu.
Skor yorumculugu yapıyorsun. Eğer aynı futbolu oynayıp Fenerbahce aşağılarda olsaydı ki olabilirdi, böyle küçümsüyorsun demeyecektin ve en başta sen saydıracaktın Yanal'a.
4 tane son dakikada çevrilmiş maç var. Bu sence sağlıklı bir olaysa diyecek bir sözüm yok bence futbol açısından sağlıklı bir durum değil. Futbolcuların azmi mücadelesi ayrı konu teknik taktikten bahsediyoruz.
Keşke Avrupa'da ceza almamış olsaydınız da Yanal'ı Avrupa'da da görebilseydik o zaman ne demek istediğimi anlayabilirdin bir nebze.
O küçümsediğin yok defansif futbol bık bık yaptıgın Kocaman 60 küsür maç yaptı ve tarihinizin en büyük Avrupa zaferini getirdi ki iç karışıklıkların tavan yaptığı başkanın hapis yattıgı bir dönemde.
Yanal tarzı futbol bir sezonda en fazla 10 maç gidebilecek bir futbol bunu önceden de söyledik ama "puan tablosu" yüzünden iplemiyor kimse. He daha fazla gitti mi evet gitti burada futbolcuların profesyonelliği, kenetlenmesi ve bizce (biz Galatasaraylılar) FB'nin federasyon tarafından kollanması da bir faktor. (bu yok diyebilirsin ben var diyorum bunu ıspat edemeyiz)
Sen sanıyormusunki futbolcuların azmiyle her maç ölürcesine mücadele etmeleriyle 30 maç kaldırabileceklerini ? Bu işler o şekilde yürümüyor maalesef. He bak yine de bu sene şampiyon olabilir Fenerbahce kötü oynayıp da kazandıgı maçlar da olacak. Ama bu işin gelecekte ne hale dönüşeceğini de düşünmek lazım. Öyle umut verici bir futbol yok sahada. Umut verici bir mücadele var mı tabi ki var.
Bulent Uygun Sivasspor'la bile bu tarz bir futbolla şampiyonluga oynadı bu ligde. Bu tarz bir futbolun oyuncuları cok fazla fiziki dejenerasyona uğratacağı gerçeği de var.

Ayrıca "küçümsemek" demişken dünya tarafından taktik dehası kabul görmüş bir teknik direktörü, isteyerek yapmadı diye eleştirmek acaba nasıl bir çelişkidir.

O kadar fanatikçe bir gözle bakıp hırsla yazmışsınız ki cevaplamaya tenezzül bile etmiyorum. Rakibin başarısını küçümse, kendi başarısızlığına kulp bul ne kadar kolay bir yöntem. Dileklerinizi realite ile karıştırmayın. Sizin dualarınızdakiler olmuyor ne yazık ki sahada.

Takdir görmüş insanlar hata yapamaz sanki, hepsi ilah değil mi? Ayrıca hiç takdir gördüğü yok. 1 Milyar Dolar para harcayıp son dakika golü ile şampiyon oldu. Kusura bakmayın takdir edilecek bir şey yok.

1 tane mantıklı argümanınız yok beni eleştirmeye kalkıyorsunuz. Galatasaray hakkında olumsuz bir şey duymaya tahammülünüz yok. Fanatiklik konusunda sınırlarınız olmalı, beceremiyorsanız sakinleşene kadar yazmayacaksınız.

sarianet
12.Aralık.2013, 21:02
Galatasaray hakkında olumsuz bir şey duymaya tahammülünüz yok.

Bu cümle Galatasaray hakkında fenerbahçeli birinden olumsuz bir şey duymaya tahammülünüz yok olarak yazarsak daha realist olur

GeNç KaRTaL
12.Aralık.2013, 21:06
Fenerbahçe'lilerin çok mu tahammülü var? :)

zeck17
12.Aralık.2013, 21:23
Ben de yeni oynanan oyunla ilgili görüşlerimi yazayim

Öncelikle Fatih Terim de geride olduğu maçlarda 3-5-2 oynuyordu hatırlarsanız arenadaki çevirdiğimiz maçlarda real madrid maçlarında melo stoperlerin arasına çok geliyor eboue ileride oynuyordu sezonun geri kalanında bu taktikle başlamasak bile oyun olarak hep buna dönüyorduk rieranın gol atması hakan baltanın daha fazla katılması bu taktikle ilgili örnek verilebilir

Yani fatih hoca 2.plan olarak görüyordu ama artık mancini bunu ilk diziliş olarak kullanacak bu dizilişle oynamamız melonun ve selçuk'un gol sayısını artırabilir ilk sezondaki gibi çünkü melo fazla geride kalmak zorunda değil fakat büyük takımlarla oynarken melo ile birlikte 6 defansa dönüyor gibi olacağız

Ceyhun-Semih olayıysa elazığ maçı topu ayağımızda daha fazla tutacağımız bir maçtı 3 stoper yerine bir fizik gücü yüksek ön libero koyayim diye başladı mancini ki doğru olan buydu fakat juve maçında 3 stoper olunca 30.dakikadan sonra oyun durmasa juventus pirlosuz olsa bile oyunun hakimiyetini almış olacaktı ki zor bir durum ortaya çıkabilirdi

bir diğer nokta eboue ve riera nın pozisyona uygunluğu riera biliyorsunuz transferin son günlerinde çok maliyetli bir şekilde bu takıma geldi ilk sezon baya kötüydü yeni ortam oyuna uyum sağlayamama önceki sezon ise sürpriz bir performans sergiledi bir kere iyi bir sol ayağı olan futbolcu bu büyük avantaj ama önceki sene pozisyon bilgisi ilk defa oynadığı için çok kötüydü hatırlarsınız schalke maçlarında çok adam kaçmıtı arkasına real madrid genellikle oradan daha fazla hücum etmişti matchstudy sitesinde real madrid maçlarında eboue nin tarafına kat eden oyunculara bakarsak mesut ve ronaldo ve bunlar da ender şekilde topla buluşmuşlar yani rieranın tarafı yine defans olarak sorun ama sol stoper hızlı olursa(ki chedjou iyi bir hamleci semih de o düzeyde olmasa da iyi durumda fakay eboue chedjou uyumunda semih sol stoper olmalı) ama riera hücum olarak çok büyük bir katkı sağlar açtığı ortalar çalımlar çok önemli

Eboue ise bence defansif olarak da ofansif olarak da ortalamanın üstünde ilk sezonundaki performansı gibi çizgiye daha çok iner kanatlarda çalım atıp adam eksiltebilirse sezonun en fazla asist yapan oyuncularından olur bindirmeleri fazla yaparsa sneijder'in çok iyi toplar atacağı aşikar

bruma tarafından bakarsak olaya biraz da yeteneği filan aşikar skor üretememesi çok büyük bir sorun değil şu anda daha çok maça çıkmadı günümüzdeki büyük kanat oyuncuları bile gençken ilk maçlarında gol sayısıları baya düşük savunma tarafını geliştirirse ki fotoğraflardan görünüyor ki çalışıyor bu çocuk riera dan formayı alabilir tabi şu an için en uygunu bazı lig maçları ve kupa maçlarında oynaması

Selçuk hakkında yazmaya gerek yok muhteşem bir zeka ilerde teknik direktörümüz olur inşallah çok çabuk öğreniyor ve aynı şekilde çözüm buluyor

Aboo'ya cevap olarak 3-4-2-1 yi mancinin isteyerek oynatmadığını yazmış mancini'yi biraz araştırsa tezlerini okusa bu yorumunun çok ağır olduğunu anlayacaktır isterse ben link atıyorum

http://ugurkarakullukcu.blogspot.com/2013/11/mancininin-coverciano-master-tezi.html

Bu arada küçük bir istatistik lucescu'ya da zamanında çok savunma oynatıyor deniliyordu fakat adam son yıllarda en fazla gol attığımız sezonlar onun teknik direktörlüğünde olmuş

William Rookwood
12.Aralık.2013, 23:41
Şifo ilk geldiğinde Gençlerbirliği'ni çıkışa geçirmişti. Fakat son 2-3 haftadır Gençlerbirliği'nin o hırslı halinden eser yok.

Kolay maç olmasa bile Galatasaray'ın 2-0 kazanacağını düşünüyorum.

Night_Mare17
12.Aralık.2013, 23:51
Cidden güldürdün beni :) Bu konular neden var ? Forumda yer alan ve yorum yapmak isteyen insanların yorum yapması için değil mi ?

Eee o zaman düşünceleri nasıl yazıya dökeceğiz.Sen diyebilirsin ki Galatasaray 10 atar vurur geçer bende diyebilirim ki Galatasaray ayakları yere basarsa kazanabilir çünkü bi anda yerden yere vurulan takım ilah olarak gösterilmeye başlandı.

Eğer bunları yazdığımızda bu kadar gerilip sadece işinize gelen kısmı yorumlayacaksınız ne anladık bu konuların yoruma açık bırakılmasından ? Konu kilitli kalsın sadece ankete oy verelim daha mantıklı ! eleştiriyi olumlu veya olumsuz kabul edemeyen insanlar için.

Abi valla senin yazdığın yorumu okumamıştım bile yorumumu atarken. Üstüne alınmışsın yanlış yere. Arena'da ki Kopenhag maçı gibi bir oyun bekliyorum ben o yüzden o mesajı attım. Senin mesajınla cidden ilgisi yok.

Gncl1905
13.Aralık.2013, 00:20
ABOOO'nun yorumlarına pek katılmam açıkçası ama bu sefer iyi noktalara parmak basmış.

Kadro konusu; kadro öyle bir kadro ki diziliş belli olmadan ilk 11 zaten belli. İlla Burak, Drogba oynayacak. Sneijder Selçuk, Melo da oynamazsa olmaz. Defans dörtlüsü ve kalecide değişemez. Çok ender belki bir adam değişir ama yedeklerin kalitesi ilk 11 kalitesiyle bir değil. Yabancı sınırı da malum. İlk 11'den adam çıkaramadığı için diziliş değişmeli o dizilişe de uyan formasyon bu. FT de böyle oynuyordu, sadece stoperi 2 kişi yapıp orta sahaya bir adam ekliyordu. Kısaca transfer yapana kadar bu tip bir formasyonda oynarız. 4-2-3-1 ile Burak'ı kanata atıp bitiriyoruz, Drogba da eski çabukluğunda olmadığından tek forvette biraz sönük kalabiliyor bence. Hele hele klasik Türk takımları bir kapanıyor ki eyvah :) Sneijder'i de etkisizleştirdiler mi Drogba ilerde tek kalıyor. Burak sol kanatta defansa da yardım etmiyor, hücumda nerede olduğu belli olmuyor. Saçma bir şey çıkıyor ortaya. Bu formasyonda da Sneijder etkisizleştirilebilir ama Burak'ı iyi kaçırabilirsek bir gol opsiyonumuz daha olur. Drogba iyi top saklayıp indirip pas atabiliyor. Selçuk'a da çok iş düşüyor burada, Sneijder markaj altındayken oyunu açabilecek bir isim. Kanat beklere de transfer şart gibi. Eboue bir var bir yok. Juve maçının ilk günü en iyi oyuncumuz olan adam ikinci gün neredeydi çözemedim. Stat koşulları da kötüydü tabi ama oyunlar arasında çok fark vardı özellikle oyunu gerektiğinde açması gereken bekler olunca o bölgeler çok kıymete biniyor. Riera kaç tane orta kesti Eboue'den bir şey göremedik.

Az gol yiyoruz ya da şimdilik öyle gözüktük. Sonuçta son iki maçımızda bu dizilişi kullandık ve birinde rakip Elazığ idi birinde de stat berbattı. Bu iki maçı baz alıp az gol yiyoruz bu taktik olmuş demek saçma ki iki maçı da izlemiş biri olarak pozisyon zenginliği sağlayabildiğimizi düşünmüyorum. Bir de önümüzde Juventus örneği var. Lig performanslarını bilmiyorum ama onların da taktiği kağıt üstünde 3-5-2 ve ŞL'de 9 gol atabilmişler, 4'ü zaten penaltıdan(bu formasyon maçları kısırlaştırıyor olabilir, uzun vadede görürüz artık). Kısaca evet Juve'den gol yemedik ama adamların maç başına attığı gol bir bile değil, penaltıları saymazsak tabi.

Bu maça gelirsek açıkçası takım ŞL sarhoşuyken bu maçı takıp da oynarlar mı bilmiyorum. Tek korkum bu. Kazanabilecek güçteyiz ama bu tip rahatlamadan sonra puan kaybı da yaşanabilir. İnşallah yaşamayız, puan farkı kapanacak gibi değil yoksa. Tek güvencem Ersun Yanal ve ligin ikinci yarıları :D Şansımızı sonuna kadar kovalayalım :)

CeNTeR_TR
13.Aralık.2013, 00:46
Abi valla senin yazdığın yorumu okumamıştım bile yorumumu atarken. Üstüne alınmışsın yanlış yere. Arena'da ki Kopenhag maçı gibi bir oyun bekliyorum ben o yüzden o mesajı attım. Senin mesajınla cidden ilgisi yok.

Yazdıklarım dan sonra senin mesajı görünce alıntıladığım yerlerden anlaşılacağı gibi direk bana yazdığını düşündüm hata etmişim :) Kusura bakma gerçekten yargısız infaz oldu benimkisi.Kusura bakma tekrardan :uzgun:

davidvilla
13.Aralık.2013, 01:01
O kadar fanatikçe bir gözle bakıp hırsla yazmışsınız ki cevaplamaya tenezzül bile etmiyorum. Rakibin başarısını küçümse, kendi başarısızlığına kulp bul ne kadar kolay bir yöntem. Dileklerinizi realite ile karıştırmayın. Sizin dualarınızdakiler olmuyor ne yazık ki sahada.

Takdir görmüş insanlar hata yapamaz sanki, hepsi ilah değil mi? Ayrıca hiç takdir gördüğü yok. 1 Milyar Dolar para harcayıp son dakika golü ile şampiyon oldu. Kusura bakmayın takdir edilecek bir şey yok.

1 tane mantıklı argümanınız yok beni eleştirmeye kalkıyorsunuz. Galatasaray hakkında olumsuz bir şey duymaya tahammülünüz yok. Fanatiklik konusunda sınırlarınız olmalı, beceremiyorsanız sakinleşene kadar yazmayacaksınız.

Valla su yazdiginla kim fanatikce davraniyor belli. Ben arguman sundum en azindan bazi konular hakkinda yorum yaptim ama sen söylediklerimin aksini kanitlamak yerine- ki benim yaptigim buydu- kacis yolunu tercih edip bana ve genel gslilara ve hatta son dakika sampiyon oldu diye manciniye giydirmissin. Bak senin postunu ilk kez okumuyorum ben. sinirlenmeden benim yazdiklarima anti tez cikarabileceksen buraya yaz saga sola giydirip fenerli kim ne yaptiysa göklere cikaracaksan da fb sohbet alanina yazmani tercih ederim

Ayrica takdir gormus insanlar hata yapamaz diye bisey söylemedim. Mancini bilerek 3 5 2ye gecmedi demissin, bir nevi spontane gelisti demeye getirmissin ya cevabim onaydi. Bi hata yapti dedigin noktayi elestirmedim zaten. Mesela ornekliyeyim dany yi sol bek koydu bence hata yapti desen bunu neden yapmis olabileceğini soylerim seni elestirmem hata yapti dedin diye.

Cengo
13.Aralık.2013, 01:38
Valla su yazdiginla kim fanatikce davraniyor belli. Ben arguman sundum en azindan bazi konular hakkinda yorum yaptim ama sen söylediklerimin aksini kanitlamak yerine- ki benim yaptigim buydu- kacis yolunu tercih edip bana ve genel gslilara ve hatta son dakika sampiyon oldu diye manciniye giydirmissin. Bak senin postunu ilk kez okumuyorum ben. sinirlenmeden benim yazdiklarima anti tez cikarabileceksen buraya yaz saga sola giydirip fenerli kim ne yaptiysa göklere cikaracaksan da fb sohbet alanina yazmani tercih ederim

Ayrica takdir gormus insanlar hata yapamaz diye bisey söylemedim. Mancini bilerek 3 5 2ye gecmedi demissin, bir nevi spontane gelisti demeye getirmissin ya cevabim onaydi. Bi hata yapti dedigin noktayi elestirmedim zaten. Mesela ornekliyeyim dany yi sol bek koydu bence hata yapti desen bunu neden yapmis olabileceğini soylerim seni elestirmem hata yapti dedin diye.

Söylediklerinizin bir tanesi bile argüman değil. Her oyuncuya methiyeler düzmüşsünüz. Fanatikliğin sınırlarını aşmış, uzaya varmışsınız. Galarasaray 50 puan önde zaten, he diyorum he.

Gayet güzel teknik bir açıklama yapmıştım. Baştan aşağıya karalamışsınız. Fanatikçe karşısındakine saldıran birine cevap vermeye tenezzül edemem. Sinirlenip bana saldıran sizsiniz.

Cahil ithamı yapan, skor yorumcusu gibi saçma sapan şeyler söyleyen, her dediğime anlamsız şeyler yazarak saçma diyen birine cevap veremem. Verecek çok cevap var ama size cevap vermek gereksiz. Cevap vermeyi haketmiyorsunuz. Söylediklerimi anlamaya çalışmayarak inkar eden sizsiniz kaçış yapan.

Tekrar yazıyorum, cevap vermeye tenezzül etmiyorum, çünkü cevabı anlamaya çalışmak yerine kendi görüşünü hatasız gören ve karşısındaki aşağılayan birine cevap vermek o kişiyi asla ikna edici olmaz.

Detaylı bir analiz yaptım yukarıda. Tekrar okursanız ve Galatasaray'ı hatasız, uzay futbolu oynayan takım olmayan bir takım olarak görmekten vazgeçerseniz anlarsın. O gün sizinle futbol konuşmayı tercih edebilirim. Ego tatmini yapan sizsiniz, ben değilim.

davidvilla
13.Aralık.2013, 11:03
@ABOOO

valla seni anlamaya çalışıyorum ama sanki gözüne perde inmiş gibi konuşuyorsun.
Yazdıklarıma tekrar baktım da GS'ın futbolunu öven herhangi bir şey yazmamışım.
Herhangi bir oyuncuya herhangi bir ovgude de bulunmamışım.
Hala uzay futbolu ego vs birşeyler diyorsun.
biz takımın ne oynadıgını zaten cok iyi biliyoruz. Juventus'u yendik diye üzerine set çekecek değiliz.
Ancak bizim (ikimizin) tartışmamızda bununla ilgili bir konuşma yok.
Eleştirdiğim nokta tamamen şu bakış açınız;
"Mancini bir şeyler yapıp başarılı oldugu zaman şans ama Ersun Yanal puan tablosunda yukarıda diye şöyle iyi hoca böyle iyi hoca" bu tema üzerinde durdum ben. Senin GS analizinden bagımsız konuştum zaten.

Yani ben Gs şöyle iyi top oynuyor böyle bilmem ne yapıyor diye bir şey konuşmadım zaten.
Gs'ın sistem analizi yaptıgın noktalarda katıldıgım yerler bile var ama oraya gelemedik çünkü Mancini istemeden yaptı diyerek son derece fanatikçe bir karalama yaptın.
Ben de bu bakış açısını eleştirdim.
Böyle reaksiyon verdiğine göre de doğru yerden eleştirdiğimi düşünüyorum.
Yok cevap almayı haketmiyorsun falan filan buralara girmiyorum futbolun dışına çıkıyor.
Ben sana skor yorumculugu yapıyorsun dedim futbol üzerinden gittim ama sen bunun dışına çıkıyorsun.
Fanatik de hasta Gs'lısın de ben bunlara alınmam sıkıntı da yapmam ama yok haketmiyorsun falan bunlar senin zaafiyetini gösteriyor biraz benim değil kusura bakma

Escochae
13.Aralık.2013, 13:32
@ABOOO

valla seni anlamaya çalışıyorum ama sanki gözüne perde inmiş gibi konuşuyorsun.
Yazdıklarıma tekrar baktım da GS'ın futbolunu öven herhangi bir şey yazmamışım.
Herhangi bir oyuncuya herhangi bir ovgude de bulunmamışım.
Hala uzay futbolu ego vs birşeyler diyorsun.
biz takımın ne oynadıgını zaten cok iyi biliyoruz. Juventus'u yendik diye üzerine set çekecek değiliz.
Ancak bizim (ikimizin) tartışmamızda bununla ilgili bir konuşma yok.
Eleştirdiğim nokta tamamen şu bakış açınız;
"Mancini bir şeyler yapıp başarılı oldugu zaman şans ama Ersun Yanal puan tablosunda yukarıda diye şöyle iyi hoca böyle iyi hoca" bu tema üzerinde durdum ben. Senin GS analizinden bagımsız konuştum zaten.

Yani ben Gs şöyle iyi top oynuyor böyle bilmem ne yapıyor diye bir şey konuşmadım zaten.
Gs'ın sistem analizi yaptıgın noktalarda katıldıgım yerler bile var ama oraya gelemedik çünkü Mancini istemeden yaptı diyerek son derece fanatikçe bir karalama yaptın.
Ben de bu bakış açısını eleştirdim.
Böyle reaksiyon verdiğine göre de doğru yerden eleştirdiğimi düşünüyorum.
Yok cevap almayı haketmiyorsun falan filan buralara girmiyorum futbolun dışına çıkıyor.
Ben sana skor yorumculugu yapıyorsun dedim futbol üzerinden gittim ama sen bunun dışına çıkıyorsun.
Fanatik de hasta Gs'lısın de ben bunlara alınmam sıkıntı da yapmam ama yok haketmiyorsun falan bunlar senin zaafiyetini gösteriyor biraz benim değil kusura bakma

Adamın yaptığı yorumu okumadan ahkam kesiyorsun. Kimseye laf attığı yok. Sadece oynanan oyunu yorumlamış. Ve bence de haklı yorumlarında. Ama senin amacın onun yazdığını karalamak ve gerginlik çıkarmak. Bunuda ilk kez yapmıyorsun.

europeanconquer
13.Aralık.2013, 13:46
Galatasaray kale arkası ve kapalı tükenmiş,Gençler kale arkas,kapalı ve maraton kaldı bugün kale arkası da biter bize 3 bilet düşer inşallah.

davidvilla
13.Aralık.2013, 14:14
@CRaCPoT

Kendiliğinden 3-5-2'ye (3-4-1-2 gibi kağıt üzerinde) dönmüş oldu. İsteyerek yaptığını da hiç sanmıyorum :)

Yok hala anlayamadıysanız da valla söyleyecek sözüm yok.

Ama takdir ediyorum sizi. Fb'liler olarak şu forumda bulunan aranızdaki dayanışma bizlerde yok.
Arka bahçenize çevirip FB'li olmayan ne futbol adamı, futbolcu, yorumcu varsa yaptıkları sizin için değersiz ya da şans eseri. Size tepki veren de 1-2 kişi var onları da forumun huzurunu kaçırmakla itham ediyorsunuz. Çalan siz oynayan siz.

mwaru
13.Aralık.2013, 14:33
@CRaCPoT

Yok hala anlayamadıysanız da valla söyleyecek sözüm yok.

Ama takdir ediyorum sizi. Fb'liler olarak şu forumda bulunan aranızdaki dayanışma bizlerde yok.
Arka bahçenize çevirip FB'li olmayan ne futbol adamı, futbolcu, yorumcu varsa yaptıkları sizin için değersiz ya da şans eseri. Size tepki veren de 1-2 kişi var onları da forumun huzurunu kaçırmakla itham ediyorsunuz. Çalan siz oynayan siz.

Abi herşeyi geçtim de ısrarla Ersun Yanal'ın ve Fenerbahçe'nin şanslı olduğunu söyleyen, uzun topa dayalı saçma sapan bir sistem diyen sen değil misin? Sen bunları diyorsun ABOO'da senin dediklerini fenerli olarak Gs'ye söylüyor. Yanılıyor muyum? ha bana kalsa ne Mancini istemeden sistemi buldu sonuçta her maç deniyordu. Ne de Ersun Yanal'ın oyunu saçma.

CeNTeR_TR
13.Aralık.2013, 16:02
Buraların en büyüğü o bir başka bugs bunny bugs bunny çok yaşa.

Tartışacağınız zaman en azından şunu bi anlayabilseniz hiç bunlar yaşanmayacak aslında.Anlamanız gerekir dediğim şu '' Görüşler insanlara aittir malum , aynı yerde yaşayan x ' in görüşü hava çok soğukken y ' nin görüşü de hava çok sıcak olamaz mı ? - Olabilir. Gereken biraz saygı ve karşıdaki insanın düşüncelerine körü körüne bakmamak ''

IcedEarth
13.Aralık.2013, 18:01

İlk paragrafta yazdığınız şeylerin tamamını kendiniz de yapıyorsunuz. Bilmiyorum farkında mısınız?

Herkes hata yapar doğrudur. Ancak Premier Lig gibi kurtlar sofrasında alınan şampiyonluğu küçük görmek olmaz bence, hele de o şampiyonluğun kaç yıl sonra alındığını hesaba katarsak. Kaç para harcanırsa harcansın, aynı maddi durum yine var. Yine milyonlar harcandı, şu anda Manchester City ligde 4. sırada. Hem de Chelsea ve Manchester United'ın genel performanslarının çok altında olduğu bir ligde. Yine ilk paragrafa dönüyoruz, başarıyı küçük görmek. Bunu siz sık sık yapıyorsunuz, özellikle de konu başlığı Galatasaray içeriyorsa.

2 yıldır takım başarılıyken olumlu birşeyler yazdığınızı, başarıyı takdir ettiğinizi görmedik. Ne zaman takım biraz tökezlese hemen konu altında sizin yazılarınızı görüyoruz. Tamam, Galatasaray hakkında olumlu konuşmayı tercih etmek zorunda değilsiniz. Ama o zaman aynı tutumunuzu olumsuzluk durumunda da devam ettirmeniz daha tutarlı olacaktır. Böyle yaparak sadece insanları geriyorsunuz, tepki görünce de asabiyetten yakınıyorsunuz.

Maç başlığı altında bunları daha fazla konuşmayı lüzumlu görmüyorum. Maç hakkında yoruma dönelim.

Son 2 maçta oynanan maçlarda gözlemlediğimiz kadarıyla savunma zaafları yeni oyun tarzıyla beraber azalmış durumda. Elazığ maçı test değil dedik, Juventus maçında da pek pozisyon vermedik. Hücumda bu yıl zaten hiç yaratıcı değildik, ama kaliteli hücum hattıyla bir şekilde gol buluyoruz. Yeni dizilimle hücum opsiyonları bir nebze olsun artmış durumda, üstelik kilit oyuncularımız da yavaş yavaş formsuzluklarını üzerinden atmakta. Bunlara dayanarak pek de güçlü görmediğim Gençlerbirliği maçında galibiyete uzanacağımıza inanıyorum, ancak dikkatli olmak gerek. Gençlerbirliği deplasmanı ne olursa olsun zor geçer her zaman.

Homer J.S
13.Aralık.2013, 18:18
İlk paragrafta yazdığınız şeylerin tamamını kendiniz de yapıyorsunuz. Bilmiyorum farkında mısınız?

Herkes hata yapar doğrudur. Ancak Premier Lig gibi kurtlar sofrasında alınan şampiyonluğu küçük görmek olmaz bence, hele de o şampiyonluğun kaç yıl sonra alındığını hesaba katarsak. Kaç para harcanırsa harcansın, aynı maddi durum yine var. Yine milyonlar harcandı, şu anda Manchester City ligde 4. sırada. Hem de Chelsea ve Manchester United'ın genel performanslarının çok altında olduğu bir ligde. Yine ilk paragrafa dönüyoruz, başarıyı küçük görmek. Bunu siz sık sık yapıyorsunuz, özellikle de konu başlığı Galatasaray içeriyorsa.

2 yıldır takım başarılıyken olumlu birşeyler yazdığınızı, başarıyı takdir ettiğinizi görmedik. Ne zaman takım biraz tökezlese hemen konu altında sizin yazılarınızı görüyoruz. Tamam, Galatasaray hakkında olumlu konuşmayı tercih etmek zorunda değilsiniz. Ama o zaman aynı tutumunuzu olumsuzluk durumunda da devam ettirmeniz daha tutarlı olacaktır. Böyle yaparak sadece insanları geriyorsunuz, tepki görünce de asabiyetten yakınıyorsunuz.

Maç başlığı altında bunları daha fazla konuşmayı lüzumlu görmüyorum. Maç hakkında yoruma dönelim.

Son 2 maçta oynanan maçlarda gözlemlediğimiz kadarıyla savunma zaafları yeni oyun tarzıyla beraber azalmış durumda. Elazığ maçı test değil dedik, Juventus maçında da pek pozisyon vermedik. Hücumda bu yıl zaten hiç yaratıcı değildik, ama kaliteli hücum hattıyla bir şekilde gol buluyoruz. Yeni dizilimle hücum opsiyonları bir nebze olsun artmış durumda, üstelik kilit oyuncularımız da yavaş yavaş formsuzluklarını üzerinden atmakta. Bunlara dayanarak pek de güçlü görmediğim Gençlerbirliği maçında galibiyete uzanacağımıza inanıyorum, ancak dikkatli olmak gerek. Gençlerbirliği deplasmanı ne olursa olsun zor geçer her zaman.

Ibretlik yorum olmus, soyleyecek fazla bi sey de kalmamis. Ben de skor tahmini yapayim o halde, Genclerbirligi 1-2 Galatasaray

europeanconquer
13.Aralık.2013, 21:24
Bilet bulamadık,insanda şans olacak,başka bir şey değil.

Corpus
13.Aralık.2013, 21:34

Son zamanların en güzel ve doğru yorumlarından biri olmuş ben de tüm mesaja katılıyorum. Ayrıca gol yemeden tek farkla kazanacağımızı düşünüyorum. Takım yavaş yavaş oturuyor. Daha bir takım olarak oynuyoruz. Doğru yoldayız

hakankor
13.Aralık.2013, 21:35
15.30 çok ters olmuş ya

William Rookwood
13.Aralık.2013, 21:39
Maç ertelendimi bu arada, bilginiz var mı?

CeNTeR_TR
13.Aralık.2013, 21:40
Maç ertelendimi bu arada, bilginiz var mı?

Cumartesi oynancakdı fakat Pazara alındı.

uAburak89
15.Aralık.2013, 16:17
Muslera - Eboue, Chedjou, Semih, Gökhan, Hakan- Melo, Selçuk, Sneijder- Umut, Drogba.

europeanconquer
15.Aralık.2013, 16:42
Güzel 11 olmuş, maç 200 metre ötemde ben maç yerine tiyatrodayım çok üzgünüm :(

uAburak89
15.Aralık.2013, 16:46
Hakan Balta'dan korkuyorum, kanat bek olarak ne kadar verimli olacağı ciddi soru işareti.

uAburak89
15.Aralık.2013, 17:39
Sneijder kaçırdı, dönen topta Stancu attı. Kötü oldu.

Oyun sürekli duruyor, sıkıcı maç.

Fearless Coward
15.Aralık.2013, 18:05
Arkadaş şu maçı da yenemezsek unutalım biz ilk 2'yi.

uAburak89
15.Aralık.2013, 18:10
Takım yürüyor resmen, bu durum yorgunluktan dolayıysa tamam ama maç seçiyorlarsa veya havaya girmişlerse sıkıntı.

36. dakika Hakan - Burak değişikliği geldi.

Fearless Coward
15.Aralık.2013, 18:15
Burak - Umut - Drogba artık kaybetcek bir şeyimiz yok yapsınlar şovlarını.

uAburak89
15.Aralık.2013, 18:19
Mehmet Özdilek takımları bize karşı genelde sert oynama ve zaman geçirme üzerine kuruyor stratejilerini. Bugün hakem de müsade ediyor onlara, maçın suyu çıktı resmen.

Drogba'ya yapılan hareket çok net mesaj oldu, yapan adamın sarı kartı da vardı. Hakem gördüğü halde vermedi. Drogba devam edemez muhtemelen.

IcedEarth
15.Aralık.2013, 18:26
Gençlerbirliği çok çirkin bir futbol oynuyor. Yine kalemizdeki tek pozisyonda golü buldular, golden sonra sürekli sertlikler. Hakem de buna göz yumuyor adeta. Bu kadar faule bir tane sarı kart çıkardı, ve rahat 3-4 pozisyonda faulleri bile atladı.

E.Cartman
15.Aralık.2013, 18:26
Hakem bizim lehimize faul çalıcak mı acaba?

uAburak89
15.Aralık.2013, 18:27
Hakem bizim lehimize faul çalıcak mı acaba?

Devre biterken Burak'a yapılan hareket vardı, faul olmamasına rağmen verdi. Eyyamdan da vazgeçmiyor paşam.

sui generis
15.Aralık.2013, 18:31
Gençlerbrliği çok kötü. Bu sene düşebilirler.

Gncl1905
15.Aralık.2013, 18:31
Hadi Eboue'ye yapılan faulleri vermezsiniz anlarım, adı çıkmış da Drogba ne yapmış? Maç başından beri adama kaç faul yapıldı kaçı çalındı acaba?

Oyun çok sıkıcı cidden. Gençlerbirliği şaka maka bir gol buldu üstüne yatıyor. Tek pozisyonumuz 0-0 iken Sneijder'in pozisyonu. Zaten o gol olsa hemen akabindeki gol olmayacak ve Gençler gol için yüklenmek zorunda olduğundan daha rahat pozisyonlar bulabilecektik. Şimdi ise iyice gömüldüler, bu saatten sonra zor açarız. Oyuncular da isteksiz mi desem yorgun mu desem oynamaya mecalleri yok zaten.

Fearless Coward
15.Aralık.2013, 18:37
İlhan Cavcav hastaneye kaldırılmış.Umarım ciddi bir şeyi yoktur.

uAburak89
15.Aralık.2013, 18:48
Skoru falan geçtim, Sabri girsin birini biçsin istiyorum artık. Mümkünse hakemi de biçebilir yani.

İsyan eden adam, Drogba !

Fearless Coward
15.Aralık.2013, 18:51
Drogba sallama sen reis böyle iyisin sen. :)

uAburak89
15.Aralık.2013, 18:54
Burak'ın kız gibi vurduğu ayak için plaseleri kanser sebebi. 2. golden olduk.

Fearless Coward
15.Aralık.2013, 18:55
Alıcaz bu maçı alıcazzz.

fmhastasi
15.Aralık.2013, 18:55
galatasaray alır bence

IcedEarth
15.Aralık.2013, 18:59
Burak keşke yanındaki Umut'a bıraksaydı. O zımbalardı topu kaleye.

IcedEarth
15.Aralık.2013, 19:03
Bir de haftalardır neredeyse hepimizin gitsin dediği Riera'nın önemini bu maçta bir kez daha anladım. Sol tarafımızda futbol yok gibi.

Fearless Coward
15.Aralık.2013, 19:05
Riera'nın bu maçta oynamaması hata ancak kimi kesebilirdi ki ? :(

uAburak89
15.Aralık.2013, 19:12
Selçuk cepten yemeye devam ediyor, maç seçenlerin başında geliyor. Gitmek istiyor herhalde.

Beraberlik sonrası bulduğumuzu atacaktık, bu saatten sonra atamayız. Hatta kontradan yeriz gibi geliyor.

Homer J.S
15.Aralık.2013, 19:13
Yedek kulubemiz cok zayif benchten katki alamadik simdiye kadar hicbir macta.

attirson
15.Aralık.2013, 19:23
Burak'a bütün stad saglam sövdü. :D

uAburak89
15.Aralık.2013, 19:26
Ramazan panter oldu son dakikalarda.

1-1 bitti. Melo, Drogba ve sonradan giren Sabri dışında herkes kötüydü. Chedjou, Eboue, Umut ve Selçuk en kötülerdi. Drogba sakatlanmazsa 2. oluruz, ona bir şey olursa ayvayı yemişiz görüntü o.

E.Cartman
15.Aralık.2013, 19:28
Yuh artık arkadaş Ramazan dünyaları kurtardı, kurtarmalara doyamadı.

IcedEarth
15.Aralık.2013, 19:29
Uzatmada 4-5 top çıkardı kaleci. 1 kere de biz son dakikada maç alsak şaşardım zaten.

İkinci yarıda özellikle son 15-20 dakikada gayet iyi oynadık. Ama yine gol yapamadık. Yazık şu puanları çok arıyoruz.

kumbara
15.Aralık.2013, 19:31
Yunus yıldırım'ı sanki zorla hakem yapmışlar gibi yönetiyor maçları, sanki kafasına silah dayayıp çıkarıyorlar maçlara.

Redrum
15.Aralık.2013, 19:32
Sol bekte Semih Kaya'nın oynadığı futbolun onda birini bugün sağ bekte Eboue oynayamadı. Galatasaray izlemek zevk vermiyor artık. İzlemeyeceğim artık, sinirlerim bozuluyor durduk yere.
Sürekli defanstan ileriye şişir allah şişir şişir de şişir bıktım bre! Bir takım hiç mi top yapamaz hiç mi paslaşamaz tek stratejimiz Drogba'ya şişirmek olabilir mi yahu? Yazık ne hallere düştü bu takım. Bir cacık olmaz arkadaşlar, ilk 3e girersek gerçekten bu sene başarı olur, 3. olursak en azından şampiyonlar ligli önelemesi yaparak belki ŞL'ye katılırız, belki. Şu takımdan ben artık ümidi kestim. Seneye inşallah.

TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Aralık.2013, 19:35
GS cok urkek oynuyor. galibiyet lazimken geride surekli 5 adam biraktilar. biraz daha yuklenseler kesin gol atarlardi. fazla temkinliler. bu sefer terim zamaninin tam tersi olmus. bu sekilde cok puan kaybederler. son 10 dakika yuklenir belki dedim gs, onu da yapmadilar. ancak macin uzatmalarinda biraz yuklendiler, o kisa surede dahi 3-4 golluk pozisyon oldu.

CeNTeR_TR
15.Aralık.2013, 19:37
Juventus maç konusunda da yazmıştım eğer Galatasaray maçı kazanırsa çok fazla abartılmamalı diye.Taraftar doğal olarak abartarak yaklaşıyor olaylara.Bir anda kara bulutlar gidip yerini aydınlığa bırakmaz.Eğer öyle olsa kimse tökezlemez vs vs.Bu pof pof Galatasaraya olumlu yansırsa ilk yarı bitene kadar kazanmak için saldırırlar ama Galatasaray bunu olumlu kullanamazsa ilk yarı bitmeden iyice havlu atılmış olacakdır bence.

2-3 Gün önce yazmıştım bunu.Galatasaray Juventus'u yendiğinde herkes bi anda galeyana geldi.

Of takım istese şunu yapar bunu yapar tarzında , ama olmuyor.Galatasaray'da taraftarının istediği ve ruhu takım sahaya yansıtamıyor.Bir maç kazanarak işler yoluna girmeyeceği gibi bir maç kaybedilerek de işler berbat olmuyor.

Nitekim tahmin ettiğim gibi oldu ve bi anda göklere çıkarılan takım bugün yine hiç de iç açıcı şekilde oynayamayarak puan kaybı yaşadı.11 puan kapanmayacak bir fark değil ama bu futbolla bu isteksizlikle zor çok zor.

Night_Mare17
15.Aralık.2013, 19:50
Nerdesin AB kuralı :( Yedeğe yabancı futbolcu bile koyamıyoruz Sabri ve Aydın takımı kurtarmak için oyuna giriyor Türk futbolundaki rezilliğe bakın.

uAburak89
15.Aralık.2013, 19:50
Farkın kapanması için rakibinin de kötü oynaması lazım öyle bir şey de yok. Lig biteli bayağı oluyor bence şampiyon çoktan belli. Ama o şampiyon Avrupa'dan men edilmiş, 2.lik en az şampiyonluk kadar değerli haldeyken bizim oyuncular canı isterse top oynuyorlar. Sadece bu sene için geçerli olan bu fırsat değerlendirilmeli, bunların akıllarını başlarına getirecek bir hamle şart.

Ek olarak Burak Yılmaz bu sene biraz formda olsa en kötü 6 puan fazla almıştık. Yakaladığı 4 pozisyondan 1'ini falan gole çevirebiliyor, Drogba'nın bir dünya asistini yedi sezon başından beri.

Gncl1905
15.Aralık.2013, 19:52
Sol bekte Semih Kaya'nın oynadığı futbolun onda birini bugün sağ bekte Eboue oynayamadı. Galatasaray izlemek zevk vermiyor artık. İzlemeyeceğim artık, sinirlerim bozuluyor durduk yere.
Sürekli defanstan ileriye şişir allah şişir şişir de şişir bıktım bre! Bir takım hiç mi top yapamaz hiç mi paslaşamaz tek stratejimiz Drogba'ya şişirmek olabilir mi yahu? Yazık ne hallere düştü bu takım. Bir cacık olmaz arkadaşlar, ilk 3e girersek gerçekten bu sene başarı olur, 3. olursak en azından şampiyonlar ligli önelemesi yaparak belki ŞL'ye katılırız, belki. Şu takımdan ben artık ümidi kestim. Seneye inşallah.

+1905

Yine de bu kadar ümitsiz değilim tabii ama işlerin yolunda gitmediği açık. Kimse alıştığımız gibi oynamıyor.

byariff
15.Aralık.2013, 20:07
11 puan fark kolay kapatilmaz ama devre arasindan sonra birazcik umitliyim ben. illa sampiyon olmaya gerek yok gitsin sampiyonluk ama 2. olup "CL"ye gidelim.

nannar
15.Aralık.2013, 20:18
Yahu ne iyi oynaması ? Fenerbahçe iyi mi oynuyor ? Neredeyse her maçını izledim. Beşiktaş maçındaki hırsı ve mücadeleri tamam fakat şu anda Galatasaray'la aynı puanda olabilirdi onlar da.... 4 maçta son dk golü + GS galibiyeti zaten aradaki farkı oluşturuyor. Galatasaray'a gelince tek problem oyuncuların lig maçlarına motive olamamaları. 2. devre 3-4 adama kesik atıp , 2-3 tanesini de kovalayıp yenilerini alırsak 25. haftaya doğru puan farkı düşmüş olur. Fenerbahçe tek darbe ile yıkılabilir. Turgut diyorya ben dediydim diye. Ben de bunu diyorum bakın, Fenerbahçe 1 içe saha maçında puan kaybetsin, gelecek maçında deplasman maçında da puan kaybeder. İşler iyiye giderken skor yorumcuları çıktı yine ortaya.... Bu gece hakeme de 2 laf etmek lazım.Drogba'nın bacagı kırılsa herhalde o zaman hatırlayacak bu adam sarı kartını. Eyyam dolu maç yönetti. işin güzel yanı ise Sneijder takımı sahipleniyor ve sorumluluk alıyor artık. Ben geleceğe umutla bakıyorum açıkçası. Devre arası alınacak 1 üst düzey sol bek ve orta alana takviye bu ligde daha çok şeyi değiştirir. 2 sezon üst üste hem de fark atarak şampiyon olmak oyuncularda (özellikle türklerde ) aşırı doyum hissi uyandırmış gibi görünüyor. Türk alınacaksa direk 11'i zorlayacak ve şampiyonluk için savaşan tarzdan alınmalı

CeNTeR_TR
15.Aralık.2013, 20:28
Turgut diyorya ben dediydim diye. Ben de bunu diyorum bakın, Fenerbahçe 1 içe saha maçında puan kaybetsin, gelecek maçında deplasman maçında da puan kaybeder. İşler iyiye giderken skor yorumcuları çıktı yine ortaya..

Abi öncelikle şunu belirteyim Fenerbahçe'de işlerin iyi gitmesi zerre ilgilendirmiyor beni.Çünkü skor yorumcusu olarak adlandırmışsın beni ki tam ismimden sonra gelmesi böyle anlamama sebep oluyor onu da belirteyim.

Son dakika gollerine takık bir haldesin ama bu son dakika golleri istek ve arzuyu ortaya koyuyor.Galatsaray'da böyle bir istek var mı ? Var diyen olursa zaten aklından zoru var demektir.Ama işte sizin rakibiniz olan Fenerbahçe'de bu var.Buda demek oluyor ki Fenerbahçe isteyen ve iyi oynayan taraf.Bunu sadece Beşiktaş maçında 10 kişi kaldıktan sonra inanılmaz baskı yaratarak maçı tek sahaya dökmeleri bile gösterebilir.

Kaldı ki iki takım arasında oynanan topa bakarsak kıyaslamak bile ayıp olur o yüzden böyle bir ayıpta bulunmayacağım.

Ben dediydim kısmına da gelecek olursak Juventus maçındaki konuya bakarsan ne demek istediğimi anlarsın abi zaten.Taraftar bir anda gaza geldi.Türk futbolunun yarası zaten bu eğer kötü giderken 1 maç kazanıyorsan tamam oldun ama olmuyor işte.

MeMo
15.Aralık.2013, 20:30
Artık 85'den sonra atılan gollere puan verilmesinde futbolu sağlıklı yorumlayabilelim?

Ne iyisi yahu kim iyi? Dalga mı geçiyorsunuz? Çok ayıp.

Bu arada son dakikadaki goller artı Gs maçı hakikaten 11 oluyormuş. Hesaplayınca gördüm ve eklemek istediklerim var:

15 maçta 12 galibiyet. Her galibiyet 3 puan. 12x3=36 ediyor. Ee biz 38 puandayız? O 2 puan da nereden mi? 2 beraberlikten. Çünkü her beraberlik 1 puan. Yani 36+2=38 puan. En baştaki 11 puan ise aradaki farkı temsil ediyor.

Umarım iyi eklemeler yaptım yorumunuza @nannar hocam?

nannar
15.Aralık.2013, 20:33
Abi öncelikle şunu belirteyim Fenerbahçe'de işlerin iyi gitmesi zerre ilgilendirmiyor beni.Çünkü skor yorumcusu olarak adlandırmışsın beni ki tam ismimden sonra gelmesi böyle anlamama sebep oluyor onu da belirteyim.

Son dakika gollerine takık bir haldesin ama bu son dakika golleri istek ve arzuyu ortaya koyuyor.Galatsaray'da böyle bir istek var mı ? Var diyen olursa zaten aklından zoru var demektir.Ama işte sizin rakibiniz olan Fenerbahçe'de bu var.Buda demek oluyor ki Fenerbahçe isteyen ve iyi oynayan taraf.Bunu sadece Beşiktaş maçında 10 kişi kaldıktan sonra inanılmaz baskı yaratarak maçı tek sahaya dökmeleri bile gösterebilir.

Kaldı ki iki takım arasında oynanan topa bakarsak kıyaslamak bile ayıp olur o yüzden böyle bir ayıpta bulunmayacağım.

Ben dediydim kısmına da gelecek olursak Juventus maçındaki konuya bakarsan ne demek istediğimi anlarsın abi zaten.Taraftar bir anda gaza geldi.Türk futbolunun yarası zaten bu eğer kötü giderken 1 maç kazanıyorsan tamam oldun ama olmuyor işte.

Turgut skor yorumcusu diye TV'deki kendini yorumcu sananlara diyorum...

Hırs ve arzuya gelince, zaten ben de onu yazdım, GS motive olamıyor,doymuşluk var dedim. Fenerbahçe'de ise 2 yıllık hasret + ezeli rakibin 2 sezon fark atarak şampiyon olması + şike olayları oyuncuları son derece hırslı hale getirdi. Fakat hırs her zaman faydalı olmayabilir. Fenerbahçe sahada istediği puanları aldıgı için hırs şu an avantaj gibi duruyor ama 2 maç puan kaybı gelirse bu hırs tersine döner ve oyuncularla hoca birbirine girer, hakemle oynamalar artar... zaten bunu bazen maç berabere ya da yenikken görüyoruz. Ben bundan bahsediyorum. işler iyi giderken ortada kimse suçlu gibi görünmez ama işler kötü gitmeye başlayınca ortalık karışır. Fenerbahçe'nin şu an şampiyon olma ihtimali her anlamda Galatasaray'dan daha yüksek ama şimdiden lige bitti gözüyle bakılırsa bunu Galatasaray değerlendirip cezayı kesebilecek kuvvette ve tecrübede. bu da unutulmasın....

CeNTeR_TR
15.Aralık.2013, 20:37

Hırs ve arzuya gelince, zaten ben de onu yazdım, GS motive olamıyor,doymuşluk var dedim. Fenerbahçe'de ise 2 yıllık hasret + ezeli rakibin 2 sezon fark atarak şampiyon olması + şike olayları oyuncuları son derece hırslı hale getirdi. Fakat hırs her zaman faydalı olmayabilir. Fenerbahçe sahada istediği puanları aldıgı için hırs şu an avantaj gibi duruyor ama 2 maç puan kaybı gelirse bu hırs tersine döner ve oyuncularla hoca birbirine girer, hakemle oynamalar artar... zaten bunu bazen maç berabere ya da yenikken görüyoruz. Ben bundan bahsediyorum. işler iyi giderken ortada kimse suçlu gibi görünmez ama işler kötü gitmeye başlayınca ortalık karışır. Fenerbahçe'nin şu an şampiyon olma ihtimali her anlamda Galatasaray'dan daha yüksek ama şimdiden lige bitti gözüyle bakılırsa bunu Galatasaray değerlendirip cezayı kesebilecek kuvvette ve tecrübede. bu da unutulmasın....

Üstüme alınma sebebim tam ismimden sonra geldiği içindi bu topic de ikinci yanlış anlama oldu entresan :)

Hem fikiriz zaten bunu bende belirttim zor çok zor diyerek.

11 puan kapanmayacak bir fark değil ama bu futbolla bu isteksizlikle zor çok zor.

furkan58
15.Aralık.2013, 20:56
Yahu ne iyi oynaması ? Fenerbahçe iyi mi oynuyor ? Neredeyse her maçını izledim. Beşiktaş maçındaki hırsı ve mücadeleri tamam fakat şu anda Galatasaray'la aynı puanda olabilirdi onlar da.... 4 maçta son dk golü + GS galibiyeti zaten aradaki farkı oluşturuyor. Galatasaray'a gelince tek problem oyuncuların lig maçlarına motive olamamaları. 2. devre 3-4 adama kesik atıp , 2-3 tanesini de kovalayıp yenilerini alırsak 25. haftaya doğru puan farkı düşmüş olur. Fenerbahçe tek darbe ile yıkılabilir. Turgut diyorya ben dediydim diye. Ben de bunu diyorum bakın, Fenerbahçe 1 içe saha maçında puan kaybetsin, gelecek maçında deplasman maçında da puan kaybeder. İşler iyiye giderken skor yorumcuları çıktı yine ortaya.... Bu gece hakeme de 2 laf etmek lazım.Drogba'nın bacagı kırılsa herhalde o zaman hatırlayacak bu adam sarı kartını. Eyyam dolu maç yönetti. işin güzel yanı ise Sneijder takımı sahipleniyor ve sorumluluk alıyor artık. Ben geleceğe umutla bakıyorum açıkçası. Devre arası alınacak 1 üst düzey sol bek ve orta alana takviye bu ligde daha çok şeyi değiştirir. 2 sezon üst üste hem de fark atarak şampiyon olmak oyuncularda (özellikle türklerde ) aşırı doyum hissi uyandırmış gibi görünüyor. Türk alınacaksa direk 11'i zorlayacak ve şampiyonluk için savaşan tarzdan alınmalı

Evet Fenerbahçe iyi oynuyor. En yakın rakibine 11 puan fark atmış takım kötü oynuyor da 11 puan fark yiyen Galatasaray mi iyi oynuyor ? 4 son dakika galibiyeti şans diye inandirmaya devam edin kendinizi. 5 dakika önce olsa goller kimse sesini cikartmayacak. Fenerbahçe iç sahada puan kaybetsin deplasmanda da puan kaybeder demişsiniz 2 kere içerde puan kaybettik geldik deplasmanda gene kazandık. Galatasaray'ın oyun sistemi Avrupa'da ise yarar ama ligde tokezler aynı Aykut Kocaman'in Fenerbahçe'si gibi.

Night_Mare17
15.Aralık.2013, 21:00
Burak kaçırdı , Webo atttı bence farkın nedeni bu.

MoisHaLe
15.Aralık.2013, 21:27
Bu Burak adamı deli eder. Özetten anladığım kadarıyla bol pozisyon bulmuşuz. Drogba güzel vurmuş golde. Sağlık olsun ne diyelim.. İlk yarı bitse bir an önce artık..

Kaka Leite
15.Aralık.2013, 21:30

Gerçekten tarafsızca baksaydın hocam olaya Fenerbahçe'nin her maça kalınlaştırdığım kısımın bilincinde çıktığını fark ederdin.

Gerçekten tarafsızca baksaydın 90'da gelen gollerin sebebinin o kalınlaştırdığım kısım sayesinde olduğunu görürdün.

Galatasaray tabii ki dönebilir ama her maça bu umutla bakılmaz. Geçen hafta da bunu diyorduk bu hafta arttı ve böyle giderse daha artacak gibi. Gerçekleri görmek gerek Fenerbahçe'nin büyük avantajı var ve Galatasaray dönecek gibi de durmuyor.

Fenerbahçe 2 maç kaybederse, Galatasaray o 2 haftada berabere kalır ve 2 puan daha yaklaşır olabilecek senaryo şuan bu. Gözüken senaryo bu diyelim eğer devre arası işler değişmez ise böyle devam eder gibi.

Redrum
15.Aralık.2013, 21:32
Farkın sebebi rezalet futbolumuz. Pas yapamayan, tek stratejisi Drogba'ya şişirmek olan bir takım olmamız.

MoisHaLe
15.Aralık.2013, 21:33
Açıkçası bu sene bizim şampiyonluk gibi bir ümidimiz olmamalı. Fenerbahçe çatır çatır top oynuyor. Hadi 1-2 kere son dakikalarda gol atsalar şans faktörüne inandırabilirsiniz kendinizi ancak her maç son saniyeye kadar maça yeni başlamışlar gibi mücadele ediyorlar. Tek odak noktaları ve hedefleri şampiyonluk bu konuda da hem oyun hem mücadele hemde puan olarak açık ara öndeler..

attirson
15.Aralık.2013, 21:48
Fenerbahce neden lige bitti gözüyle baksın ki ? Tek kulvarda oynuyoruz ve Ersun Yanal'ın sözlesmesi 1 senelik elinden geleni yapıp kendini ispatlamaya calısıyor ben bu sene tarihi bir fark bekliyorum.

Redrum
15.Aralık.2013, 21:48
Yalnız Fenerbahçe ikinci yarıda Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Sivasspor, Eskişehirspor ile deplasmanda oynayacak yani ilk 8 ile. Hepsiyle evinde oynadı da. Galatasaray kalan bütün maçlarını kazanırsa şampiyon olabileceklerini bilerek oynasa, şampiyon olacak. En azından ikinci olacaklar. Neyse bu takıma en az 3 Türk oyuncu ve 1 yabancı sol bek transferi şart.

nannar
15.Aralık.2013, 22:03
İzleyip görelim neler olacağını... Ben GS toparlarsa mutlaka farkın kapanacağını inanıyorum çünkü Fenerbahçe'nin 2. devre maçlarında tökezleyeceğini düşünüyorumçünkü hep zor deplasmanları 2. devrede...

William Rookwood
15.Aralık.2013, 22:05
Galatasaray bu saatten sonra dönmez. Bizim takım maç seçer olmuş, eskiden oyuncular seçerdi şimdi tüm takım seçiyor. Hani Juventus maçındaki savaşçı ruhunuz mücadele ruhunuz? Karşınızdaki dünya devi değil nede olsa kafanıza göre oynarsınız değil mi? Bu durumun neden yaşandığı bariz bir şekilde belli. Takımdaki yıldız ve yıldız adayı olan oyunculardır. Dünya izliyor diye kendilerini kanıtlamaya çalışırken burada kafalarına estikleri zaman oynuyorlar.

Fenerbahçe çok muazzam oynamıyor belki fakat bizden çok daha istikrarlı ve bilinçli oynadıkları kesin. Biz bu sezon Avrupa'da belki birşeyler yapabiliriz kura şansımız yaver giderse fakat ligde ilk üçte bitirirsek dua edelim.

uAburak89
15.Aralık.2013, 22:18
Sneijder çok eleştiriliyor ama bugün artık iyice emin oldum adamın kendisi iyi ama çevresi kötü. Umut bir pozisyonda bomboş olmasına rağmen topu Sneijder'e çıkarmak yerine Drogba'ya atmaya çalıştı. Çoğu pozisyonda kimse yardımına gelmiyor, iki kişi arasında kalıyor Selçuk sadece izliyor. Bugün biraz Semih biraz da Melo onun dilinden anladı ama yetmiyor tabii. Adamın çoğu hareketi doğru aslında, doğru koşu, doğru pas, doğru pozisyon alma. Yaptığı pres bile yerinde, zamanında. Umut mesela deli gibi koşuyor ama sürekli çalım yiyor kaptığı top sayısı sınırlı, yaptığı pres göstermelik. Herkes çok seviyor çünkü biz akıl değil, ruh arıyoruz sürekli.

Fatih Terim dönemi dahil puan kaybı olan bu sezon oynadığımız bütün lig maçlarına tekrar baktım. Yenildiğimiz iki maç gerçekten hakederek, kötü oynayarak, sahaya karakter koyamayarak kaybetmişiz. Beraberlikler içinse aynı şeyi söylemek mümkün değil, öne geçip 2. golü atamadığımız efsane pozisyonlar var. Melo'nun altıpas içinde vuramadığı kafa, Burak'ın boş kaleye atamadıkları. Drogba'nın kaçırdıkları. Bugünkü gibi geri düşüp berabere kaldığımız maçlarda da beraberlik sonrası o 5-10 dakikalık şok anlarında hep pozisyonlarımız var ama galibiyet golü bulunamamış bir türlü.

İyi oyun konuşulacaksa bu takım geçen sene de iyi oynamadan şampiyon oldu. Fatih Terim'in ilk senesiydi iyi oyun, o da bir Fenerbahçe maçıyla başladı, Süper Final'in son maçıyla bitti. Kalite ayaklar iş yaptı. Bu sene çok isim var durgun, savunmamız kadar hatta belki de daha büyük problemimiz hücum aslında. Çok net bir bitiricilik kısırlığı yaşıyoruz bu sene.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa'ya bakmadan önce kendi sorunlarımızı halletmemiz lazım. Burak ve Selçuk gitmek istiyor gibi, halleri ve tavırları çok değişti. Devre arası transferden önce içerideki sorunları da çözmek gerekecek. Kalite ve tecrübe ile ben zor da olsa 2 oluruz diye düşünüyorum, umarım yanılmam.

Facx
15.Aralık.2013, 22:46
Şu Selçuk' tan bıkan bi ben miyim ileri yaptığı tüm paslar hatalı frikik , korner desen allaha emanet bi tane isabetli ortası yok ya toplasın kendini yada yol verelim bildiğin hayaleti oynuyo sahada

E.Cartman
15.Aralık.2013, 23:11
Selçuk'un şu andaki sorunu istediği serbestliği bulamaması aslında özellikle de hücumda. İlk sezon ki durumu hatırlayın. Baros geziyordu sürekli alan yaratıyordu. Kanatlarımız net kanat olmadığı için onlarda içeri dışarı sürekli kıvrılıyordu defans oyuncuları onlarla uğraşıyordu. Elmander zaten sürekli bir şeyler yapıyordu. Selçuk ve Melo da istedikleri gibi boş alanlar buluyordu, iyi anlaştıkları içinde hücum-defans dengesini iyi ayarlayıp fazlasıyla etkin oluyorlardı. Ancak şu anda o boşlukları bulamıyorlar. Kanatlar yeteri kadar hareketli olmayınca rakipler doğal olarak ortadaki 3'lüye basıp önlem alıyorlar. Selçuk da mecburen defansın içine kadar girip top alıp ileri oynamaya çalışıyor. Burada da başka sorunlar ortaya çıkıyor. Drogba yaşı nedeniyle kendini efektif kullanıyor ve en ileride bekliyor. Burak ise top tutacak gelip top alıcak biri değil arada deniyor ama top yine Selçuk'a dönüyor. Hal böyleyken iş orta saha 3'lüsüne kalıyor. Onlarda yoğun baskı altında bir şekilde sıkışıyorlar. Ya geriye dönüp en baştan oyun kuracaklar ya da Didier'e şişirecekler.

Selçuk ileride oynamayı daha çok seven bir oyuncu yetenekleri de bu yönde zaten, araya keser, şut atar pozisyon yaratır vs. Takımın merkezi ne kadar ileride olursa Selçuk'tan o kadar çok performans görürüz. Bizim temel problemimiz takımın merkezini ileri taşıyamıyoruz.

Şu andaki oynadığımız taktikte beklere büyük iş düşüyor. Beklerin ve en azından 2 forvetten birinin sürekli hareket halinde olup hem kendilerine pozisyon yaratmaları gerekiyor hemde orta sahanın üzerindeki baskıyı alıp onlara oyun kurma imkanı vermeleri gerekiyor. 4-4-2, 4-5-1 gibi taktiklerde de hücum oynuyorsanız çizgideki 4 adamın ve 2 forvetten birinin katkısıyla bu iş yapılıyor. Bugünkü maça baktığımızda ise Sabri'nin oyuna girmesinin bile işleri nasıl değiştirdiği ortada. Eboue hiç iş yapmadı maçta takımın zaten sol kanadı yoktu Balta nedeniyle sağ kanatta tamamen çökünce Gençler'in 5-6 adamı bizim 3 orta sahayı rahatça kontrol etme imkanı buldu. Hal böyle olunca da başladık şişirmelere. Sol da Riera olsaydı gerçekten çok daha farklı şeyler konuşurduk şu an. Çünkü safkan bir bek olmadığından dolayı sürekli ileriyi düşünüyor Riera. Genellikle yarı saha çizgisininin önünde oluyor. Orada bir nebze olsun top alıp orta sahayı rahatlatıyor, top tutuyor, tutulmasına yardımcı oluyor böylece oyunun merkezini ileri taşımamıza yardımcı oluyor. Durum böyle olunca da Wesley-Selçuk-Melo 3'lüsünden daha çok yararlanmamızı sağlıyor.

Yani işin özü aslında şu. Eğer Selçuk ve Sneijder'den katkı görmek istiyorsak oyunu geniş alana yaymamız lazım bunun içinde 2 tane sağlam ciğersiz kanada ihtiyacımız var. Nani falan hikaye o da bizim ilacımız değil. Bize sürekli oyunun içinde olacak hareketli ve ciğersiz adamlar lazım.

Facx
15.Aralık.2013, 23:37
alakası yok yanındaki adama pas verememesi ile oyun içinde efektif olması farklı şey kaldıki bu adam colman la oynadığında gayet defansif oynuyodu benim değinmek istediğim nokta ne isabetli uzun pası var ne dikine iyi bi pası var ne iyi bi ortası var ne iyi bi şutu var

davidvilla
15.Aralık.2013, 23:42
Herkes asagi yukari yazmis zaten taktik teknikten öte mücadele yeterli değil maalesef rakiplere mucadele konusunda eziliyoruz top rakipteyken takim halinde daralmalari lazim yapamiyorlar herkes belli bir parsel belirlemiş mac boyu orada duruyor. Sampiyonluk muhtemelen gitti fakat samp ligini kacirmamak lazim neyse son bisey iyisiyle de kotusuyle de her zaman bu takımın yanindayiz ve seviyoruz

sarianet
16.Aralık.2013, 02:40
gsden çok fb konuşulmuş konuda :D

fenerbahçenin ikinci yarıdaki maçları dışarda ama unutmamak gerekir fenerbahçe deplasmandaki en iyi sezonunu yaşıyor
fenerbahçe iç sahada puan kaybetsin durur demiş hemşom da o puanı bjk maçında kaybettik zaten ama aynen devamız bu sene kafalar rahat umarım şampiyonluğu göğüsleyen takım biz oluruz
galatasaray şldeki futboluyla umut verse de ligdeki futbolu kimseyi ümitlendirmiyor kimse kendini kandırmasın :) biz de dahil

Corpus
16.Aralık.2013, 02:52
Şu Sneijder' i Fener' e koyun 3-5 maç, adam her maç şov yapar. O kadar az kişiyle ve yeteniksiz adamlar ile hücum ediyoruz ki Sneijder' e yapacak birşey kalmıyor.

TeNaciOUS MidFieLdeR
16.Aralık.2013, 02:54
@davidvilla

bence gs sampiyonlar ligiinde yapabileceginin en iyisini yapmis durumda. turk takimlarinin gruplardan cikmasi bile meseledir biliyorsun. ki mevcut sartlarda gs nin 2.tura cikmasi buyuk basari. bundan sonra yarin cekilecek kuraya gore prestij mucadelesi olabilir, keza kurada yer alan hicbir takimla boy olcusecek durumda degiller. dolayisiyla ligimiz daha onemli bence, avrupadan pek bir beklentim yok benim. en azindan lig ikinciligi hedefinde olmali.

ReaList
16.Aralık.2013, 07:01
Bu sene Şampiyonluktan daha önemli bir şey hatta eş değer bir şey varsa o da ligi ikinci bitirmektir. Teneke bir kupa dışında kıtasal tüm haklara sahip olabileceğiniz bir derece. İşin Fenerbahçe kısmını geçelim bu yüzden, Eğer bugün Kasımpaşa bahsettiğim hedef için daha fazla ışık yakıyorsa asıl düşünülmesi gereken nokta burasıdır.

davidvilla
16.Aralık.2013, 10:46
@TeNaciOUS MidFieLdeR

Ben de şamp ligini kaçırmamak derken zaten ikincilikten bahsetmiştim :)
Böyle giderse ve toparlanamazsak eger ligi 5. 6. falan bitirebiliriz. Şamp ligine gidememek de bizi bir kaç sene geriye götürür diye düşünüyorum.
Yoksa şu an oynadıgımız şampiyonlar liginde zaten dogal sınırlarımıza geldik :)

lexoqe
16.Aralık.2013, 13:17
Şu Sneijder' i Fener' e koyun 3-5 maç, adam her maç şov yapar. O kadar az kişiyle ve yeteniksiz adamlar ile hücum ediyoruz ki Sneijder' e yapacak birşey kalmıyor.

Ne kadar güzel söylemişsin tebrikler. Takımda yetenekli oyuncu yok.