View Full Version : En çok tanınan ve etkili taraftar grubu kim?
mgungor
16.Haziran.2006, 14:12
En çok tanınan ve etkili taraftar grubu kim?
İnternette yapılan bir ankette, hangi kulübün taraftar kalitesinin daha popüler ve yönetimler üzerinde etkili olduğu araştırılırken, Beşiktaş'ın ''Çarşı Grubu'' ilk sırayı aldı.
http://www.milliyet.com.tr/2006/06/16/son/resim/sonspo14.jpg
maraton isimli internet sitesinde devam eden ankette taraftarlara, ''En çok tanınan, tribünde ve yönetimler üzerinde en etkili olan taraftar grubu hangisi?'' sorusu yöneltildi.
Süper Lig'de bu sezon yer alacak takımların taraftarlarının oylandığı ankette, Beşiktaş'ın ''Çarşı Grubu'' yüzde 32 oy alarak ilk sırayı aldı. Çarşı'yı, Fenerbahçe'nin ''Genç Fenerbahçeliler Grubu'' yüzde 27 ile takip ederken, Galatasaray'ın ''Ultraslan Grubu'' ise yüzde 20 ile üçüncü sırada yer aldı.
''3 Büyükler'' dışında en etkili taraftar grubu olarak en yüksek oyu, yüzde 4 ile Sakaryaspor'un ''Tatangalar''ı aldı. Trabzonspor'un ''Çılgınlar''ı ise sadece yüzde 3 oy aldı.
EN ETKİLİ TARAFTAR GRUPLARI
Ankette kulüplerin taraftar gruplarının aldığı oylar ise şöyle:
1-Çarşı (Beşiktaş) yüzde 32, 2-Genç Fenerbahçeliler (Fenerbahçe) yüzde 27, 3-Ultraslan (Galatasaray) yüzde 20, 4-Tatangalar (Sakaryaspor) yüzde 4, 5-Çılgınlar (Trabzonspor) yüzde 3, Kill For You yüzde 3 (Fenerbahçe) yüzde 3, 6- Teksas (Bursaspor) yüzde 2, 7- 57 Gençlik (Denizlispor), Gecekondu (Ankaragücü), Yiğidolar (Sivasspor), Çılgınlar 38 (Kayserispor), 07 Gençlik (Antalyaspor), Nalçacı Gençlik (Konyaspor), Asya Kartalları (Beşiktaş) yüzde 1.
Ankette, Tarzanlar (Vestel Manisaspor), Gençlik 27 (Gaziantepspor), Mekansızlar (Çaykur Rizespor), Alkaralar (Gençlerbirliği) taraftar grupları oy alamadı.
Kaynak:Milliyet
crazy_aslan
16.Haziran.2006, 14:14
bunlar palavra fenerbahceliler ne zamandir varki ultraslan bence birincidir.carsi ise ikincidir
FeYYaz1989
16.Haziran.2006, 14:16
bunlar palavra fenerbahceliler ne zamandir varki ultraslan bence birincidir.carsi ise ikincidir
:D.Evet evet,hatta çArşı bence sonuncu olsun.Daha çok yakışır.
Ya arkadaşlar bırakın Allah'ınızı severseniz artık şu saçmalıkları ya.
Herkes kendi çapında takımı için uğraşıyor işte,boşverin sallamayın.
mgungor
16.Haziran.2006, 14:20
bizde o zaman bi anket ekleyelim...
Maymuncuk
16.Haziran.2006, 14:28
Bana göre;
1-)Çarşı
2-)UltrAslan'dır ;)
Nedvedmania
16.Haziran.2006, 14:31
ultrASlan
hatta bir çok ünlü futbolcunun teknik direktörün sözleri ve
MALDİNİ:
Hiç bir kuvvet beni bu stadda 25.000 kişi olduğuna inandıramaz...
Javier Irureta(deportivo eski teknik direktörü)
Bizim taraftarımız asla Galatasaray taraftarı gibi olamaz.Kimse böyle bir taraftar grubu önünde oynamak istemez...
EDGAR DAVİDS:
bizde böyle taraftar olsa hiçbir takım karşımızda duramaz...
vb.vb.vb...
Maymuncuk
16.Haziran.2006, 14:39
Arkadaşlar tanınan olarak, ultrAslan tabii ki, Galatasaray'ın Avrupa serüvenlerindeki maceralarından hatırlayın ;)
Ama etkili olarak bizim taraftarımızdan şüpheliyim, maçlara gitmeme rağmen; herşeyin kötü gittiği zamanlarda , takım itildi, yönetim istifa dendi. Ama Çarşı'da bu yok, onlar her zaman takımı destekliyor; iyi günde de kötü günde de..
nekop
16.Haziran.2006, 14:42
dogrusunu söylemek gerekirse trabzonun cılgınlar diye bi taraftar grubu varmıs bi trabzonsporlu olarak adlarını bile duymadım tabii istanbulda oturdugum için maclara gidemedigimden oluyordur bence en tanınanı ultraslandır...
hezzo
16.Haziran.2006, 14:44
kusura bakmayın ama çarşıyla diğerlerini karşılaştıramam bile
FeYYaz1989
16.Haziran.2006, 15:00
ultrASlan
hatta bir çok ünlü futbolcunun teknik direktörün sözleri ve
MALDİNİ:
Hiç bir kuvvet beni bu stadda 25.000 kişi olduğuna inandıramaz...
Javier Irureta(deportivo eski teknik direktörü)
Bizim taraftarımız asla Galatasaray taraftarı gibi olamaz.Kimse böyle bir taraftar grubu önünde oynamak istemez...
EDGAR DAVİDS:
bizde böyle taraftar olsa hiçbir takım karşımızda duramaz...
vb.vb.vb...
Tebrik ederim Cifaaa.En azından kendi takımının taraftar grubunun artılarını gösteriyorsun.Diğerlerine bulaşmıyorsun.;)
mgungor
16.Haziran.2006, 15:01
En çok tanınan Türk taraftar grubu:ultrAslan
En etkili : çArşı
Ama etkili olarak bizim taraftarımızdan şüpheliyim, maçlara gitmeme rağmen; herşeyin kötü gittiği zamanlarda , takım itildi, yönetim istifa dendi. Ama Çarşı'da bu yok, onlar her zaman takımı destekliyor; iyi günde de kötü günde de..
İyide kötü performans sergileyen oyuncularını ıslıklayan grup çarşıydı.ve BJK nın ev sahibi performansına bakıldığında herşey ortaya çıkıyor.BJK lı futbolcular bile İnönüde oynamak istemiyor
FeYYaz1989
16.Haziran.2006, 15:05
En çok tanınan Türk taraftar grubu:ultrAslan
En etkili : çArşı
İyide kötü performans sergileyen oyuncularını ıslıklayan grup çarşıydı.ve BJK nın ev sahibi performansına bakıldığında herşey ortaya çıkıyor.BJK lı futbolcular bile İnönüde oynamak istemiyor
Eeh be.İstemeyen gider arkadaşım Allah Allah ya.Ben hayatımda ilk defa bu kadar nankör bir futbolcu topluluğu gördüm.Parayı alırken sorun yok.Biz para verip oraya giriyoruz,bedava değil.Onlar alıyor ve o kutsal formayı giyip oynamıyor,mücadele etmiyor.Canım-cicim diyip tribünemi çağralım.
mgungor
16.Haziran.2006, 15:09
Ben futbolcular iyi oynuyor demiyorum zaten.Onlarda bu kulübe bir takım sorumluluk alarak geliyor.Ve sonuçlarına da katlanmak zorundalar...
Gravity
16.Haziran.2006, 15:13
En etkili taraftar topluluğu diyorsak tartışmasız Çarşı Grubu'dur ki yazılanlardan etkileri zaten herkes tarafından kabul görmüş gibi görünüyor. Ama en tanınmış taraftar topluluğu diyorsak o da tartışmasız ultrAslan'dır, ünü yurtdışına taşmış olan tek taraftar topluluğu olduğu için.
Vieri
16.Haziran.2006, 15:23
arkadaşlar desteklediğiniz takımın taraftar grubu dışındaki grupları aşağılamaktan vazgeçmezseniz konuyu ilgili yere taşıyacağım.
bursa_mc
16.Haziran.2006, 16:52
TEXAS sı niye koymadınız ole texas sığer seçeneğinden olamaz
Aslan41
16.Haziran.2006, 16:57
adımızı Türkiye nolur bee...
artık dünya biliyor tabii ki de
ULTRASLAN
Nedvedmania
16.Haziran.2006, 16:57
Tebrik ederim Cifaaa.En azından kendi takımının taraftar grubunun artılarını gösteriyorsun.Diğerlerine bulaşmıyorsun.;)diğerlerinin de artısını koyardım ama bulamadımki :)
gookhan
16.Haziran.2006, 17:05
ben carsi olarak biliorum...
gezenti
16.Haziran.2006, 18:08
burda texas nerde biz bazı gruplar gibi kötü günde takımımıza sırt çevirmeyiz.2ilige düştük ama bu seneki seyirci ortalamamaız dudak uçuklatıcak cinsten.22.6000
By_aBuNis
16.Haziran.2006, 18:12
bence tatangalar vee çarşıı ;) ama fenerlı oldugum ıcın gencfenerlıler :D:D:Dhıı bıde bogazın yargıcları var bızımkıler beykozspor .. :D
senderson
16.Haziran.2006, 18:38
Cevabı avatarımda yazıyor........
Laz_Asker_61
16.Haziran.2006, 18:49
ÇARŞI Bir yana diğerleri başka bir yana
EreN
16.Haziran.2006, 21:29
Kapalı stadı 20 binle doldurduk :)
İkametgah şartı olan stadın önünde 20 bin olduk
Kendi stadmızı hep doldurduk :)
Klübümüze maddi ve manevi her desteği verdik sayacak çook şey var :)
GFB :)
perpetua
16.Haziran.2006, 22:48
Soruyu okumadan oy vermis bir cok kisi gibi geliyor bana.
"En çok tanınan, tribünde ve yönetimler üzerinde en etkili olan taraftar grubu hangisi?"
Belki Ultraslan cok taniniyor ama yonetim uzerinde en etkili taraftar gurubu oldugunu hic dusunmuyorum. Ayni sekilde Fenerbahce'nin taraftar gurubunun da yonetim uzerinde fazla etkisi oldugunu dusunmuyorum. Bu iki gurubun bu forumlardaki oylamada ust siralarda olmasi, bu oylamanin tamamen taraftarlik oylamasi ile ayni gececegini gosteriyor bana.
FeYYaz1989
16.Haziran.2006, 23:11
Soruyu okumadan oy vermis bir cok kisi gibi geliyor bana.
"En çok tanınan, tribünde ve yönetimler üzerinde en etkili olan taraftar grubu hangisi?"
Belki Ultraslan cok taniniyor ama yonetim uzerinde en etkili taraftar gurubu oldugunu hic dusunmuyorum. Ayni sekilde Fenerbahce'nin taraftar gurubunun da yonetim uzerinde fazla etkisi oldugunu dusunmuyorum. Bu iki gurubun bu forumlardaki oylamada ust siralarda olmasi, bu oylamanin tamamen taraftarlik oylamasi ile ayni gececegini gosteriyor bana.
Ben belirtmiştim zaten bunu ama sanırım yazdığım mesaj silinmiş.Tamamen katılıyorum,zaten oyda vermedim.
R10aldinho
16.Haziran.2006, 23:46
ultraslan ve çarşı ..
Mcnicky
17.Haziran.2006, 00:39
uA tabiki ;)
pessy
17.Haziran.2006, 01:03
tabiki ÇaRŞI
bu sevda bitmez hasret dinmez isteyene gider hiç farketmez bu alemde ÇARŞI herkese karşı ALLAH affeder ÇARŞI affetmez....
heeeeeee tabi bide şanlı GEBZESPOR un taraftar grubu olan ESKİÇARŞI...
turker_oz
17.Haziran.2006, 11:59
her zaman çarşı en etkili ve en tanınmış gruptur bence sonra ultraslan gelir
Asi ÇocUk_16
17.Haziran.2006, 15:14
tanımayanlar bu sene tanıcaklar TEXAS ı
barman
17.Haziran.2006, 15:22
uA derim;)
gezenti
17.Haziran.2006, 16:14
forever texas...
bursa_mc
17.Haziran.2006, 16:28
TEXAS SUPPORTERS CLUP
uyurtsever
17.Haziran.2006, 16:38
Galatasaraylıyım ama burda taraftarı oldugumuz takımı sormuyor bu yüzden çarşı diyorum...
J.M SaLas
17.Haziran.2006, 16:50
dogruya dogru sölemek gerekirse Carsı ...
eGowiCh
17.Haziran.2006, 17:20
Tabiki Genç Fenerliler...
Çarşı, herkese karşı :D Dolayısıyla en etkili değil. Takımına destek vermiyor, kötülüyor.
ultrAslan ise, o da aynı şekilde yöneticisine, futbolcusuna küfür ediyor.
Ama GFB ne oyuncusuna, ne yöneticisine küfür ediyor. Bu yüzden GFB en etkili ve en tanınan grup.
çArşı ise, yaptığı tezahuratlarla tanınabilir. ultrAslan'ın bir icraatini görmedim;
1) GFB
2) çArşı
3) uA
bana göre...
dnz498
17.Haziran.2006, 18:38
çarşının birinciliğine inanırım ama gfb yalandır
sergenNn
17.Haziran.2006, 19:04
Soru "En çok tanınan ve en etkili taraftar grubu kim?" ÇARŞI Beşiktaş takımından 3-4 tane oyuncuyu yollattırdı.En etkili olduğu belli.Ayrıca bu anket DÜNYA GENELİ'nde de yapılmıştı daha önce ve ÇARŞI birinci olmuştu.Acaba hangi taraftar grubu 132 DESİBEL'lik ses çıkarabildi ÇARŞI'dan başka?
Ve sadece takımını desteklemiyor ÇARŞI. Pkklılara karşı tezahuratlar,Danimarkaya karşı pankartlar vb.. Eto'o ya yapılan saygısızlıktan sonra ÇARŞI'dan başka Türkiye'de bir girişimde bulunan var mı? Ayrıca ÇARŞI ispanyol forumlarında bu yaptığı girişimlerden,hareketlerden dolayı tebrik edildi,saygı duyuldu.
lazyboy7
17.Haziran.2006, 19:19
heya heya heya heya
ultrAslan ultrAslan
mgungor
17.Haziran.2006, 19:19
Ayrıca bu anket DÜNYA GENELİ'nde de yapılmıştı daha önce ve ÇARŞI birinci olmuştu.
buna işte inanmam...
lazyboy7
17.Haziran.2006, 19:25
ultrAslan DÜNYA SEKIZINCISI...
Galatasaray tribün grubu ultrAslan dünya genelinde ki tribün gruplari içerisinde 8. oldu...
Dünya'da futbolun en çok sevildigi ülke olarak bilinen Arjantin'den ultrAslan'a büyük onur.
Arjantin'nin ünlü dergilerinden birinin dünyanin en atesli taraftar gruplari degerlendirmesinde ultrAslan 8. oldu. Ilk sirayi Arjantin'in köklü kulüplerinden River Plate alirken, Ispanya'dan Rüstü'nün takimi Barcelona ikinci, Italyan Milan tribün grubu ise üçüncü sirayi aldi. Degerlendirmenin ilk üç sirasi bu takimlardan olusurken Galatasaray Kulübü tribün grubu ultrAslan ise siralamada 8. oldu.
Siralamada görüs alinan ünlü futbolcu ve teknik direktörlerin görüslerinede yer verildi. italyan Milli Takiminin ve Milan'in kaptani Paolo Maldini'nin "Beni bu stadda 25.000 kisi olduguna kimse inandiramaz", PSV maçi sonrasinda açiklama yapan PSV'li futbolcularin "Dünya'da karsisinda oynamak istedigim en son taraftar bu", Ispanyol ekibi Deportivo La Coruna ile Ali Sami Yen'de mücadele eden Havier Irureta'nin, "Bizim taraftarimiz asla Galatasaray taraftari gibi olamaz. Kimse böyle bir taraftar grubu önünde oynamak istemez" sözlerine yer veren dergi, Ali Sami Yen Stadinin rakip takimlar için tam bir kabus arenasi oldugunu belirtti.
Degerlendirmede Türkiye'den sadece Galatasaray taraftar grubu ultrAslan'a yer verilirken, Fenerbahçe ve Besiktas tribün gruplari dereceye giremediler...
''alıntıdır''
ozzy
17.Haziran.2006, 19:36
genç fenerliler
EreN
17.Haziran.2006, 19:52
Ispanya'dan Rüstü'nün takimi Barcelona ikinci,
Yuh :)
Burdan daha pek doğru bişey olmadığı ortada..
Çarşı bi yere kadar ua'nın yaptığı bişey görmedim daha ben
mgungor
17.Haziran.2006, 19:58
Neden doğru olmasınki?
lazyboy7
17.Haziran.2006, 20:08
bu resmı bı arastıurmaydı bıldıım kadarıyla.arjantınde yapılmıstı.yanım turkıyedekı meali noter tasdıklı
paco
17.Haziran.2006, 21:17
bence en çok tanınan taraftar en çok bilinen takımla aynı orantıdadır ... bunun için tartışılmaz galatasaray diyorum ....
en etkili taraftar grubuda çarşı ama maalesef çarşı grubu sadece kendi camiasını etkiliyebiliyor ....
fb taraftar grubu bence stadının güzelliği ve kapasitesiyle rakip takımı en çok etkileyen takım ... bence fb lilerin hakkını vermek lazım ...
LaKe
17.Haziran.2006, 21:55
En çok tanınan taraftar grubu UltrAslan, en çok etki çArşı....
eGowiCh
17.Haziran.2006, 23:07
Dünya'da çArşı birinci olamaz. Birinci dünyada, kesinlikle KOP grubudur. "Asla yalnız yürümeyeceksin." sloganıyla, Kop bana göre birincidir. Her zaman takımına destek olmuşlardır. Ama çArşı iyi günde kötü günde destek olmamıştır. çArşı grubunun davranışlarını etik bulmuyorum.
Universal
17.Haziran.2006, 23:51
bu anketin pek etkisi olmaz çünkü herkes kendi tuttuğu takıma oy veriyor
EreN
17.Haziran.2006, 23:53
bu resmı bı arastıurmaydı bıldıım kadarıyla.arjantınde yapılmıstı.yanım turkıyedekı meali noter tasdıklı
Kişisel Gözlemlere dayanan şey NOTER tastikli olamaz.Haliyle RESMİ olamaz :)
lazyboy7
18.Haziran.2006, 00:27
Kişisel Gözlemlere dayanan şey NOTER tastikli olamaz.Haliyle RESMİ olamaz :)
ama bu her hangıbı sahsın yaptıgı bı hadıse diil.arjantınde ozel bır istatıslık sırketıne yaptırılaan we 2 hafta suresince hem ilgili sitede hemde arastırmaya on ayak olan dergının sıtesındekı oylar esas alınarak sonuca warılmıstır....noter tasdık sozcugu sadece latife.sonuç ortada gerisi şavşata
Sekopej
18.Haziran.2006, 00:32
ama bu her hangıbı sahsın yaptıgı bı hadıse diil.arjantınde ozel bır istatıslık sırketıne yaptırılaan we 2 hafta suresince hem ilgili sitede hemde arastırmaya on ayak olan dergının sıtesındekı oylar esas alınarak sonuca warılmıstır....noter tasdık sozcugu sadece latife.sonuç ortada gerisi şavşata
konuyla ilgisi yok ama gerisi şavşata derken ne demek istedin ben Şavşatlıyım da yanlış bişey olmasın yani;;)
lazyboy7
18.Haziran.2006, 00:53
:D :D bende rize/pazarlıyım 'şavşat'la alakası yok merat etme 'şavşata'fasa fiso 'vız gelır trıs gider'vs vs.. anlamınmda
koray_capello
18.Haziran.2006, 01:01
siz millwall taraftarını hiç duymadınız galiba:)en etkili mi etkisiz mi bilmem ama dünyanın en piskopatı bunlardır millwall bushwackers.ayrıca westham taraftarı da yine aynen..kop filan hikaye..
ozangulsah
18.Haziran.2006, 01:01
Ama Çarşı'da bu yok, onlar her zaman takımı destekliyor; iyi günde de kötü günde de..
Hangi maçtı tam bilmiyorum ama bütün futbolcuları [bizim takım el ele hepberaber tribüne diye] çağırıp hepiniz ....... diyen bir taraftar grubu.
meddah
18.Haziran.2006, 04:15
:D :D bende rize/pazarlıyım 'şavşat'la alakası yok merat etme 'şavşata'fasa fiso 'vız gelır trıs gider'vs vs.. anlamınmda
"Safsata" yani..
barcelos
18.Haziran.2006, 12:21
Galatasaray tribün grubu ultrAslan
pessy
18.Haziran.2006, 12:36
buna işte inanmam...
inanmazsan
inanma:D.......
Omerdinho
18.Haziran.2006, 13:02
...GFB...
:cool:
lazyboy7
18.Haziran.2006, 15:09
siz millwall taraftarını hiç duymadınız galiba:)en etkili mi etkisiz mi bilmem ama dünyanın en piskopatı bunlardır millwall bushwackers.ayrıca westham taraftarı da yine aynen..kop filan hikaye..
G.S.H izlemısız anlasılan.haklısında aslında ama o takımlar we halıyle grupları pek on planda dııller.
zeffix
13.Ağustos.2006, 17:57
Tatangalar Türkiyede bir numaradır!
bursa_mc
13.Ağustos.2006, 17:58
teksas ole diğer diye geçilemezz.
1-)TEXAS
2-)ÇARŞI
ibo
13.Ağustos.2006, 18:25
Bence en tanınmış ultraslan. bazıları ultraslan ın icratını göremedim demişler. geçmişe dönüp bi bakın isterseniz özellikle avrupa maçlarına... Heralde icratını göremeyenler UA nın yaşı küçük olan kardeşlerim...
Çarşı evet çok etkili ama bence takımlarına çok fazla zarar veriyorlar.
KaÇaK_1907
13.Ağustos.2006, 18:28
Adanademirspor__ŞimşekleR...!!!
Oy'umu GFB'ye verdm ama ismi geçmediği için ADS'yi de yazdım...
Universal
13.Ağustos.2006, 18:29
Orada Burada Her Yerde GFB Turistin gitmediği ülke Faroe Adalarına bile gittik 40.000 nüfusu olan bir ülkeye takibi GFB. :D
TR.CaPTaiN
13.Ağustos.2006, 19:57
Tabiki Genç Fenerliler...
Çarşı, herkese karşı :D Dolayısıyla en etkili değil. Takımına destek vermiyor, kötülüyor.
ultrAslan ise, o da aynı şekilde yöneticisine, futbolcusuna küfür ediyor.
Ama GFB ne oyuncusuna, ne yöneticisine küfür ediyor. Bu yüzden GFB en etkili ve en tanınan grup.
çArşı ise, yaptığı tezahuratlarla tanınabilir. ultrAslan'ın bir icraatini görmedim;
1) GFB
2) çArşı
3) uA
Kesinlikle böyle Çarşı köstek oluyor acıkcası uA nın icraat ını bende görmedim ha bi icraatları var futbolcularıyla kavga ederler. Ne yagmur ne camur dinler bu alemde GENCFENERLİLER tezahüratıda cok dogrudur :)
SaMaNYoLu
13.Ağustos.2006, 20:27
Tabiki Ultraslan lar. Bızden Sonra Çarşı gelir..
KaÇaK_1907
13.Ağustos.2006, 21:12
Tribünlerde hep joplandık
Aşağılandık tartaklandık
Her cefayı çektik ama
Seni yalnız bırakmadık
Senin için Fener Seni için...
!!!Gençfenerbahçeliler!!!
Kutsal_İTtifak
14.Ağustos.2006, 21:24
GFB ve ÇARŞI.ama bu ittifaklara ses çıkarmadığı için ÇARŞI nın imajı zedeleniyor onu da söyliyim.yoksa iyi taraftardır...
jack_sparrow_16
15.Ağustos.2006, 00:52
Bence en etkili ve en bilinen taraftar "DİĞER" dir.
Lütfen ANADOLU takımlarının taraftarlarına saygılı olun. "DİĞER" kısmını ya hiç yazmayın, ya da İstanbul takımlarıyla beraber bütün takım taraftarlar gruplarının isimlerini tek tek dökün.
Anket seçeneklerinde DİĞER kısmı olmadan sadece FB,GS,BJK güzel güzel cevaplayacaktım.
LÜTFEN ANADOLU TAKIM TARAFTARLARINA ANKETLERDE DALGA GEÇER GİBİ "DİĞER" YAZARAK SAYGISIZLIK YAPMAYIN !!!!
bursa_mc
15.Ağustos.2006, 12:44
koçum benim yuru kım tutar seni
Burak Duran
15.Ağustos.2006, 12:46
dalga geçme olayı nerde varki ? sadece başka grupları düşünüyorsanız diğei işaretleyip buryada hangi grup olduğunu yazın. Bunda birşey yok
ankaragücüm
25.Ağustos.2006, 06:58
En Etkİlİ Taraftar Deplasmanda Evİnde Antİ-x
bursa_mc
25.Ağustos.2006, 12:51
antı-x te harika bi grupp
bursankara
Jeust
25.Ağustos.2006, 15:08
Hepsi hikaye en büyük GENÇ FENER BAHÇELİLER !
pessy
25.Ağustos.2006, 19:08
...çArşı...
Edit:
Birbirinize saldırmayın, fikriniz neyse söyleyin yeter..
ForCimbom
25.Ağustos.2006, 19:21
ben bir galatasaraylıyım ama bence en etkili taraftar grubu çarşı, en tanınanı ultraslan ve en alakasızı da genfenerliler bunları kanıtlayan birşeyler göstereyim şimdi:
http://www.youtube.com/watch?v=fmIxIAMH1BE bu çarşının etkisini gösteriyor. ve gençfenerlilerin durumunu gösteriyor ve de nedvedmania arkadaşımızın dediği gibi en çok tanınan bence ultraslan
saygılar..
greencrocodiles
25.Ağustos.2006, 20:01
En uzağa kim i$er yarışması yapmıyorum sadece fikrimi söylüyorum. Bence en coşkulu en etkili taraftar grubu TEXAS ve en güzel görsel şovları yapan yine TEXAS (Bursa Atatürk Stadının 19.800 kapsite olmasına rağmen. Kapasite 30-40 bin olsa eyvah ki ne eyvah...)
Örnekler:
http://www.youtube.com/watch?v=tgEWiWGm3Ww
http://www.youtube.com/watch?v=Fxn1DTILXWw&search=bursaspor
http://www.youtube.com/watch?v=SSEazDItflE&mode=related&search=bursaspor
http://www.youtube.com/watch?v=b9LZWXZJTHg&mode=related&search=bursaspor
http://www.youtube.com/watch?v=TweTGfT2JgU&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=edZaaj-AjUA&search=Teksas
http://www.youtube.com/watch?v=iRLew9pg-wM&mode=related&search=Teksas
10_Osmanozc
27.Ağustos.2006, 01:25
En etkili taraftar grubu Çarşı'dır.
SaRPeR1903
27.Ağustos.2006, 01:32
En etkilisi Çarşı ikinci sırada Kayzer 38 var kayserispor :D
mgokalparslan
27.Ağustos.2006, 01:34
en iyi taraftar grubu çarşı,ankaragüçlüler ve de bursaspor un teksas grubu.
en çok tanınan da çarşı olsa gerek
NOT_ALONE
27.Ağustos.2006, 03:36
ben bir fenerli olarak çarşı diorum çarşı en güzeli ama çarşı beşiktaşa küstü çünkü çarşıya ayrı yer ayırmıyolar ve çarşıyo özel ilgi göstermiyolar göstermeyincede carşı maçlara gitmiyo
m_o_11
27.Ağustos.2006, 04:00
bence en işe yarıyan taraftar grubu die bi baslık daha acılmalı
senderson
27.Ağustos.2006, 14:20
ben bir galatasaraylıyım ama bence en etkili taraftar grubu çarşı, en tanınanı ultraslan ve en alakasızı da genfenerliler bunları kanıtlayan birşeyler göstereyim şimdi:
http://www.youtube.com/watch?v=fmIxIAMH1BE bu çarşının etkisini gösteriyor. ve gençfenerlilerin durumunu gösteriyor ve de nedvedmania arkadaşımızın dediği gibi en çok tanınan bence ultraslan
saygılar..
Sen ne diyosun arkadaşım 1-2 lik galibiyette stada girdik oda çarşının halini gösteriyordu...http://www.youtube.com/watch?v=I8fvYt_rL2E&mode=related&search=
Ozaman nerdeydii çarşı.İlla adamı kötü konuşturacan...
Asi ÇocUk_16
28.Ağustos.2006, 23:13
birinci belli(TEXAS)ikinci nerde :D:Dzuhahahahahaha
Salya sümük değil erkek gibi vardık
İskele değil stadı bastık
Yaşlı kadın değil ÇARŞI kovaladık
Kolpa değil TARİH YAZDIK...........
KaÇaK_1907
28.Ağustos.2006, 23:18
Gençfenerbahçe'Liler!!!
http://www.youtube.com/watch?v=2Unm7iJ51zY
Asi ÇocUk_16
28.Ağustos.2006, 23:19
En uzağa kim i$er yarışması yapmıyorum sadece fikrimi söylüyorum. Bence en coşkulu en etkili taraftar grubu TEXAS ve en güzel görsel şovları yapan yine TEXAS (Bursa Atatürk Stadının 19.800 kapsite olmasına rağmen. Kapasite 30-40 bin olsa eyvah ki ne eyvah...)
Örnekler:
http://www.youtube.com/watch?v=tgEWiWGm3Ww
http://www.youtube.com/watch?v=Fxn1DTILXWw&search=bursaspor
http://www.youtube.com/watch?v=SSEazDItflE&mode=related&search=bursaspor
http://www.youtube.com/watch?v=b9LZWXZJTHg&mode=related&search=bursaspor
http://www.youtube.com/watch?v=TweTGfT2JgU&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=edZaaj-AjUA&search=Teksas
http://www.youtube.com/watch?v=iRLew9pg-wM&mode=related&search=Teksas
yaa şu vıdeo ızledım de tüylerım diken diken oldu yaa kımde var böle taraftar bıraz delıkanlı olun o atkı şov en iii tezahurat secıldı bız varız gerısını bılmem TEXAS
Hugo
28.Ağustos.2006, 23:20
ben bir galatasaray taraftarı olarak soruya objektif bir yanıt vererek Çarşı Grubu nu seçtim
Oghuse
28.Ağustos.2006, 23:26
bence tanınmış taraftar derseniz ultraslan derim ama etkili için bişe diyemicem
cArsı_nas
29.Ağustos.2006, 15:39
hem tanınmıs hemde en etkılı taraftar grubu cArsıdır ne gfb ne de ua cArsının elıne su bıle dokemez ayrıca avrupda ve dunyada ua tanınmıyo gs futbol takımı tanınıyo bu arada bence bu oylama hıc adıl olmamıs artık spor proglarında bıle konusuluyoruz kucuk bır cocuk bıle cArsının buyuklugunu bılır
garandiru
29.Ağustos.2006, 15:47
TATANGALAR
cArsı_nas
29.Ağustos.2006, 17:22
hala aynı dusuncedye sahıp olanlar ıcın bu cem dızdar abımızın yazdıgı yazıyı okumasını tavsıye edereım dedıgım gıbı artık spor pragramlarına bıle konu oluyoruz
Maça elbette tuttuğumuz takımın gol ya da gollerini izlemeye gidiyoruz ama bazen tribünde olanlar sahada olanların önüne geçiyor. Yani 'esas oyun' bazen tribünde oynanıyor ve kendinizi oyunun baş aktörlerinden biri olarak buluyorsunuz. Hele ki Beşiktaş taraftarıysanız...
Bir sezon içinde bu rolü o kadar çok yaşamak zorunda kalıyorsunuz ki, bazen maç bitiminde bitkin düşüyor, meyhaneye yürüyecek mecaliniz kalmıyor. Çünkü, memleketin en yaratıcı en agresif taraftarının arasında geçiyor en az bir saatiniz.
Konya maçı için kapalının üst yeni açık tarafındaki yerimizi aldığımızda bizim bölüme takılan Mahir Duman, yerel ve global sorunları şimdiye dek es geçmeyen Çarşı'nın bu kez kozmik alemde yapılan bir haksızlığa karşı çıkmak için kolları sıvadığını ve bunun için bir protesto pankartının -daha doğrusu çarşafın- alelacele hazırlandığını söyledi.
Daha önce Pascal Nouma için "Hepimiz zenciyiz", Fenerbahçe stadında geldiği 'sınıf' itibariyle aşağılanmaya çalışılan Rıza Çalımbay için "Hepimiz ka***ıyız", "Hepimiz emekçiyiz" pankartları açan Çarşı, bu kez çocukluğumuzdan bu yana 9 gezegen olarak bellediğimiz alemden, hızla alınan bir kararla çıkartılan "Plüton" için sıvamıştı kolları. Kocaman bir çarşafa kırmızı gölgeli siyah sprey boyayla yazdıkları "Hepimiz Plütonuz" pankartı çekildi tribüne. Böylece sahipsiz kaldığını, kendi sisteminden insanoğlunun acımasız bir kararıyla kovulduğunu düşünen 'Plüton'un, hani klasik bir klişe ile ifade edilirse, sessiz çığlığının sesi oldu Çarşı tribünde.
"ORMANI YAKANIN...."
"Plüton" destekçileri işlerini yaparken bu kez memleket meselelerine el atan bir başka grup kapalıyı ayağa kaldırıyordu. Onların meselesi Müslüm Gürses'in 'benim meselem'i gibi ağır bir meseleydi. Birden patladı slogan, "Ormanı yakanın anasını ......". Hiç düşünümeden katıldı büyük kalabalık slogana. Bir selam da Bodrum, Kaş dağlarında kül olan sarı çamlara, ladinlere, sedirlere, makilere, kaplumbağalara, domuzlara, kurda kuşa gitti İnönü'den.
"YALLAH CİNLER YALLAH, KIŞ KIŞ CİNLER KIŞ KIŞ"
Maç başladı ve daha üçüncü dakikada Burak, el kol yardımıyla golü atınca ortalık yıkıldı önce ve ardından stadyumdaki büyük-küçük, kadın-erkek, şişman-zayıf, herkesin katıldığı anlaşılmaz bir ayin başladı; "Yallah cinler yallah, kış kış cinler kış kış." Stattaki 20 binden fazla insan elleriyle statın dışına doğru "kış kış" işareti yapıyor, ruh temizliyordu.
Önceki sezon Fenerbahçe Stadı'nda büyü yapıldığı yönünde çıkan haberleri hatırlarsınız, bu da hepimizin katıldığı 'tersten bir büyü'ydü. 101. yıldaki o meşum Samsunspor maçında stata giren 'cinler' nedeniyle takımın iki yakasının bir araya gelmediğini düşünen hepimiz, Beşiktaş'ın her golünde 'cin çıkarıyorduk' stattan. Tabii bu ayini, aydınlanma geleneğinden gelen bir Batılı arkadaşa izah etmek tahmin edersiniz gayet zor. Adamın şaşkınlığını gözünüzün önüne bir getirin ama şu da var ki; kim ne derse desin stadyumda yapılan büyü (tribün ağzıyla söylersek totem) kesinlikle işe yarar, tecrübeyle sabittir!
Maça gelince ben hakem hataları üzerine konuşmaktan öteden beri nefret eden biriyimdir. Hakem de hayatta hepimizin yaptığı kadar hata yapar diye düşünürüm ezelden beri. Bu maçta, Zafer Önder İpek'in maçın ikinci devresinde Konyalı oyunculara, haklı ya da haksız çıkarttığı sarı kartlar belirledi sonucu. Direnci kırılan Konyaspor, Aykut Kocaman'ın takımın hocası olduğu dönemde santrfor oynattığı ve benim de pek beğendim iri kıyım stoperleri Tayfun da atılınca iyice düştü oyundan. Bunun üzerine o ana kadar pek de varlık gösteremeyen Beşiktaş orta sahası fink atmaya başladı çayırda. Bir de Ricardinho girince ve bir iki şık hareket de yapınca ve de Delgado'nun yükünü biraz alınca, son 15 dakikada da olsa ortaya izlenesi bir maç çıktı. Gol olmadı ama, şık ve nefes açan hareketler izledik tribünden.
Ve hakem son düdüğü çalınca bu aralar internetin hit parçalarından biri olan "Fener için opera" başladı tribünde. Hani şu, uzun saçlı operacı bir genç, muhtemelen Hasbi'nin üst katında çıktığı masadan üç kelimelik galiz küfürlü bir şarkı söylüyor ve bütün meyhane ona eşlik ediyor ya, işte o...
AL SANA SLOGAN: "FİNÜKÜLER"
O şarkı eşliğinde çıkıp İnönü'den Taksim Beyoğlu Ocakbaşı'na doğru yollandık. Kimimiz Ritz Carlton tarafındaki yokuşu, kimimiz Dolmabahçe Parkı'ndaki taşlık tırmanışı tercih ederken Hayati Kurt, Feridun Düzağaç, Mahir Duman ve benim olduğum müfreze Hayati'nin aklına uyup yeni açılan "Kabataş-Taksim Finüküler Sistem"i seçtik. İşte orada belki de hayatınızda duyabileceğiniz en absürd slogana ve memleketin en yaratıcı mini taraftar grubuna denk geldik. İki kız üç erkekten oluşan topluluk "finükeler... finüküler... finüküler fi-ni-kü-leeer" diye saçma sapan bir tezahüratı dakikalarca sürdürürken, hepimize aslında tribünde kimlerle yan yana durduğumuzu da hatırlatarak, "akıllı olmamız ve tezahüratlara eşlik etmemiz" konusundaki uyarı görevlerini de yapmış oldular.
Taksim'de indik, yürüyüp Beyoğlu Ocakbaşına çöktük ve Fenerbahçeli çalışanlar Hüseyin, Abit ve Mehmet'in yüzüne hafifçe gülümseyerek rakımızı yudumladık
unifanatic
29.Ağustos.2006, 23:40
European Sports Magazines'ten Bursaspor – Ankaragücü maçına iki researcher taraftarı izlemek için geldi. Taraftarların muhteşem görüntülerinden büyük keyif aldıklarını belirttiler. Fenerbahçe-K.Erciyes karşılaşmasını da izleyen ikili: ‘İstanbul’da goller vardı, burda da müthiş taraftar şovları’ diyerek Bursaspor tribünlerinden övgü dolu sözler ile bahsetti.
Madhouse
01.Eylül.2006, 12:29
Fenerbahçe'liyim ama en etkili taraftar grubunun Çarşı olduğunu düşünüyorum,ama gerçek Çarşı. Biz Çarşı'danız diye ortalıkta gezinen çapulcu sürüsünü kastetmiyorum. En kaliteli taraftar grupları ise KFY ve Cefakar Kanaryalar'dır bence. Ultraslan ve GFB hakkında konuşmayayım,siteden atılırım :)
psikopat_16
03.Eylül.2006, 22:28
1-texas
2-gfb