Log in

View Full Version : Fm 14 Hangi Maç Motorunda Taktik Verimlidir.

na4master
05.Ocak.2014, 21:11
Arkadaşlar Maç Motoru Fm14 Te Degişti En Iyi Sonucları 2b Demi Alıyoruz Yoksa Oldugu Gibi Kalırsa Mı ?

CeNTeR_TR
05.Ocak.2014, 21:14
Arkadaşlar Maç Motoru Fm14 Te Degişti En Iyi Sonucları 2b Demi Alıyoruz Yoksa Oldugu Gibi Kalırsa Mı ?

Sonuç almak derken maç skoru mu ?

Eğer maç skoru ise bununla bir alakası yok.

na4master
05.Ocak.2014, 21:30
Sonuç almak derken maç skoru mu ?

Eğer maç skoru ise bununla bir alakası yok.

Konu Şu fm13 te ben arrigo adlı taktigi denemeye aldım hem 3b de hem 2b de denedim en iiyi sonucları aynı kadrolarla aynı maçlarla 2b de aldım fm14 tede bunlar böyle mi ?

CeNTeR_TR
05.Ocak.2014, 21:33
Konu Şu fm13 te ben arrigo adlı taktigi denemeye aldım hem 3b de hem 2b de denedim en iiyi sonucları aynı kadrolarla aynı maçlarla 2b de aldım fm14 tede bunlar böyle mi ?

Maç motoruyla taktiğin uyuşması gibi birşey yok.

Kısacası maç motoru isteyen için 2b isteyen için 3d uygulanacak bir smilasyon.

Yani skora veya taktiğe etki etmiyor.

na4master
05.Ocak.2014, 21:39
Maç motoruyla taktiğin uyuşması gibi birşey yok.

Kısacası maç motoru isteyen için 2b isteyen için 3d uygulanacak bir smilasyon.

Yani skora veya taktiğe etki etmiyor.

tesekkürler

amorti
05.Ocak.2014, 21:41
3D geldiginden beri ben bunu iddia ediyorum; kimi serilerde cok belirgin hale geliyor, kimisinde fazla hissedilmiyor.

Benim iddiama gore;

Oyunda taktigin yansimasi olmasa da pozisyonel eksiklikler 3D ile 2D arasinda senelerdir farkliliklar gosteriyor zaten, 3D ne kadar kotuyse bu fark o kadar belirgin oluyor.

Neden? Cunku taktigin oyuncu yetenegi veyahut konumu olarak sahaya yansitilmasi saha zemini, fizik kurallari vs gibi sebeplerden dolayi daha gercekci modellenmek zorunda. Bu konuda basarisiz olundugu zaman da bu sene gordugumuz gibi inanilmaz sacmaliklarla dolu bir mac motorumuz oluyor.

2D boylesi grafiksel zorunluluklara bagli olmadigindan bu hatalar olussa bile siritmiyor. Evet, 2D'de de olmuyor mu? Oluyor.

Ama oyun 2D'de bu kadar sacmalamiyor.

CeNTeR_TR
05.Ocak.2014, 21:43
3D geldiginden beri ben bunu iddia ediyorum; kimi serilerde cok belirgin hale geliyor, kimisinde fazla hissedilmiyor.

Benim iddiama gore;

Oyunda taktigin yansimasi olmasa da pozisyonel eksiklikler 3D ile 2D arasinda senelerdir farkliliklar gosteriyor zaten, 3D ne kadar kotuyse bu fark o kadar belirgin oluyor.

Neden? Cunku taktigin oyuncu yetenegi veyahut konumu olarak sahaya yansitilmasi saha zemini, fizik kurallari vs gibi sebeplerden dolayi daha gercekci modellenmek zorunda. Bu konuda basarisiz olundugu zaman da bu sene gordugumuz gibi inanilmaz sacmaliklarla dolu bir mac motorumuz oluyor.

2D boylesi grafiksel zorunluluklara bagli olmadigindan bu hatalar olussa bile siritmiyor. Evet, 2D'de de olmuyor mu? Oluyor.

Ama oyun 2D'de bu kadar sacmalamiyor.

2D'de olmuyor gibi anlıyorsunuz sadece :)

Çünkü noktalar mücadele ediyor , Ama şöyle birşey var görmüyorsam rahatım diyorsanız orası ayrı tabi.

Bu tıpkı şuna benzer.

Yemek yiyorsunuz içinde kıl var gördüğünüz zaman yemezsiniz ve bu durum hoşunuza gitmez , fakat görmeseydiniz yiyecektiniz ve çok da hoşunuza gidecekti.

amorti
05.Ocak.2014, 21:48
2D'de olmuyor gibi anlıyorsunuz sadece :)

Çünkü noktalar mücadele ediyor , Ama şöyle birşey var görmüyorsam rahatım diyorsanız orası ayrı tabi.

Bu tıpkı şuna benzer.

Yemek yiyorsunuz içinde kıl var gördüğünüz zaman yemezsiniz ve bu durum hoşunuza gitmez , fakat görmeseydiniz yiyecektiniz ve çok da hoşunuza gidecekti.

2D'de hersey yoruma birakilmis degil ki olay gorup gormemekten ibaret olsun.

Mesela, 2D izlerken commentary kisminda defalarca gormusumdur rovasatayla gol oldugunun yazdigini.

3D'de kac kere rovasata golu attiniz? Hele ki FM 14'de? (FM14'de 2D'de de gormedim o ayri)

Bir tarafta yazili olarak spesifik hale getirilmeye calisilan bir oyun akisi var, diger tarafta bunu tamamen gorsellige tasiyarak yapmaya calisan bir motor var.

Gorsellige tasiyamayinca da iki taraf arasinda farklar olusuyor.

CeNTeR_TR
05.Ocak.2014, 21:55
2D'de hersey yoruma birakilmis degil ki olay gorup gormemekten ibaret olsun.

Mesela, 2D izlerken commentary kisminda defalarca gormusumdur rovasatayla gol oldugunun yazdigini.

3D'de kac kere rovasata golu attiniz? Hele ki FM 14'de? (FM14'de 2D'de de gormedim o ayri)

Bir tarafta yazili olarak spesifik hale getirilmeye calisilan bir oyun akisi var, diger tarafta bunu tamamen gorsellige tasiyarak yapmaya calisan bir motor var.

Gorsellige tasiyamayinca da iki taraf arasinda farklar olusuyor.

Rövaşata golü çok gördüm 3d ile :) Hatta dur bi tane tsi de ayın gollerinde Eto'nun vardı linki bulayım ordan da izleyin.

CeNTeR_TR
05.Ocak.2014, 21:57
Buyrun rövaşata golü : http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?p=2572077#post2572077

amorti
05.Ocak.2014, 22:18
Rövaşata golü çok gördüm 3d ile :) Hatta dur bi tane tsi de ayın gollerinde Eto'nun vardı linki bulayım ordan da izleyin.

Youtube'u acinca ben de goruyorum bir suru, ama ben 3D'de atmiyorum. Cok iyi oyuncularla oynamiyor olusumun da etkisi vardir.. Ama oyle gol de yemiyorum kockoca Italya Ligi'nde.

Mac motoru fazla atraksiyona girmeye calisinca sacmaliyor diyorum, yazimin anafikri bu. Yoksa rovasata ornegi uzerinden demagoji yapmanin anlami yok.

Neyse; ben senelerdir bu fikrimi dile getiriyorum, senelerdir de farkli tepkiler geliyor. Herkes istedigine inanmakta ozgur.

CeNTeR_TR
05.Ocak.2014, 22:21
@amorti ; Ortada bir demagoji yok ya neyse :)

na4master'ın sorduğu taktik hangisinde daha uyumlu olurdu bir fark olmadığını söyledim.Kaldı ki bu bölye.

Sen ise çok farklı boyutları konuşmaya geldin ama kabul ettiğin bir şeyi değiştirmek gibi bir çabam yok , 2d ile 3d arasında ki farkları zaten oturup araştırırsanız anlarsınız demek istediğimi :)

2d de de 3d de de aynı goller aynı pozisyonlar aynı fauller aynı taçlar aynı kornerler oluyor , değişen hiçbir şey yok yani umarım şimdi daha açık olmuştur.

xwerswoodx
05.Ocak.2014, 23:21
2D ile 3D arasında herhangi bir oyun farkı olmaz, olamaz zaten. Sadece 2D izlerken oyuncunun falsolu yolladığı topu dümdüz gitmiş gibi görürken (FM 13 den sonra nasıl bilmiyorum) 3D de o falsoyu falanda gösteriyor, yani oyuna herhangi etkisi yok, mesela adam ayağındaki topu kaptırınca 3D de adam koşmuyor görüyorsunuz saçmalık diyorsunuz aynı olay 2D de olduğunda adam yere düştü heralde gibi bir izlenim olduğu için hata olmuyor sanıyorsunuz. Aynı maçı 2D veya 3D de oynasan sonuç her zaman aynıdır, hatta bazı durumlarda oyun bugda kalıp, maçta olmayan golleride gol saymaktadır, bunun nedenide oyunun dönen belli bir rand içerisinde işlem yapmasındandır, gol olacak veya olmayacaktır o randa göre, oyun o pozisyona göre gol olacaksa otomatik bir gol tanımlar, olmayacaksada kaçırılan bir pozisyon tanımlar, ama bazı durumlarda pozisyonu gol verip, kaçırılan bir pozisyon gösterme gibi saçmalıklarıda olmuyor değil, 14 de başıma gelmesede Fm 13 de bir kere başıma gelmişti, sizlerinde başına gelmiştir, 1-0 kaybettiğiniz maçın 1-1 bittiğini görmek gibi falan