View Full Version : Gaziantespor - Galatasaray | STSL 18. Hafta
sui generis
25.Ocak.2014, 00:17
http://i.hizliresim.com/eXqlvO.png (http://hizliresim.com/eXqlvO)
Night_Mare17
25.Ocak.2014, 00:26
Şampiyonluk hayallerimizin biraz daha devam edebilmesi için bu maçı kazanmamız lazım. Bundan sonra sonuna kadar götürmemiz lazım hiç bir maçta puan kaybetme lüksümüz yok.
William Rookwood
25.Ocak.2014, 00:27
Elazığ'da oynadığımız gibi oynarsak puan kaybederiz. Gerek oyuncuların açıklamaları, gerekse Mancini'nin iddialı konuşmalarından dolayı taraftarın puan kaybına tahammülü kalmadı. Ne olursa olsun bu maçı kazanıp lige güzel bir başlangıç yapmamız gerek.
byariff
25.Ocak.2014, 03:44
mancini , sergene guzel bir ders verir. :) 0-2 yada 1-3 kazaniriz.
Namzet
25.Ocak.2014, 03:49
Açıkçası Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum ancak Sergen Yalçın faktörü puan veya puanlar da getirebilir
uAburak89
25.Ocak.2014, 17:04
Burak Yılmaz cezalı, Hajrovic ve Telles'in lisansı yok. Oyuncular maç seçmeye başladı maalesef. Antep her zaman zor bir deplasman, tüm bunlara rağmen kazanırız diye düşünüyorum çok zor olacak olsa da. Sakatlık yaşanmayan, duran toptan gol yemediğimiz bir maç olsun.
europeanconquer
25.Ocak.2014, 19:09
Riskli olur ancak ben olsam maça Emre-Semih ikilisi ile çıkarım.2 maçta oynadı ne olacağı,ne olduğu,ne yapacağı belli değil ancak hem Dany'den hem de Chedjou'dan çok daha fazla güven verdi bana Emre.Kim bilir belki Semih'ten sonra bir stoper daha kazanırız.
Kerem-19
25.Ocak.2014, 19:15
Kupa maçları bu maçlara ölçü değil , lig maçlarının motivasyonu daha farklı oluyor.Her zaman sıkıntılı deplasman oldu bize Antep.Takım olumlu bi hava yakaladı bunu sahaya yansıtır zor da olsa kazanırız.
TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Ocak.2014, 20:19
Olumlu hava göremiyorum ben açıkçası, transfer gündeminin zenginliği dışında bir gelişme yok GSde. Onlar da oynamayacakmış zaten. Kupada as takıma yakın kadrolarla alınmış bir yenilgi ve beraberlik var. Sergen için de mancini karşısında güzel bir fırsat, sözlerini sahada ispatlamalı.
europeanconquer
25.Ocak.2014, 20:25
Olumlu hava göremiyorum ben açıkçası, transfer gündeminin zenginliği dışında bir gelişme yok GSde. Onlar da oynamayacakmış zaten. Kupada as takıma yakın kadrolarla alınmış bir yenilgi ve beraberlik var. Sergen için de mancini karşısında güzel bir fırsat, sözlerini sahada ispatlamalı.
Evet olumlu bir hava yok ancak Elazığ maçında ki yenilgiyi ölçü olarak alamayız.Aydın'ın sakatlığı moralman çökertti o maçta takımı.
Riera kadroya alınmamış diye okudum,bir sevindim bir sevindim anlatamam.Maçta iyi oyun beklemiyorum,kazanalım maçı gerisi önemli değil.
uAburak89
25.Ocak.2014, 20:54
Riera yok kadroda, o zaman 4'lü savunma Hakan Balta oynar kesin. Amrabat da ilk 11 çıkarsa şaşırmam. Telles ve İzet'in lisansının çıkarılmaması skandal, gönderemiyorsan yapma transfer bu kadar basit. Günlerdir gönderemediler istenmeyen yabancıları, şaka gibi.
europeanconquer
25.Ocak.2014, 20:58
Muslera-Sabri,Chedjou,Semih,Hakan-Melo,Selçuk,Sneijder-Amrabat,Umut,Drogba
gibi bir ilk 11 bekliyorum ve kısa sürede Bruma'nın kiralanmasını,Dany veya Riera'nın sözleşmelerinin ellerine verilmesini temmenni ediyorum yoksa Telles ve Hajrovic dışarıda kalacak :)
Edit:
GSTV Dany ve Amrabat yok demiş kadroda.
uAburak89
26.Ocak.2014, 16:25
Drogba ve Chedjou paşaların ağrıları varmış o yüzden Amrabat ve Dany ikilisi kadroda. Drogba olmazsa taktiğimiz bi tane atalım üstüne yatalım olur herhalde.
byariff
26.Ocak.2014, 19:24
amrabat umarim oynar.
Sirius Black
26.Ocak.2014, 19:25
Amrabat umarım oynamaz. :) Onu izlemek büyük işkence.
uAburak89
26.Ocak.2014, 19:40
Muslera-Semih-Melo-Hakan-Eboue-Selçuk-Emre-Sabri-Sneijder-Umut-Drogba
Taktik? :icon_confused:
byariff
26.Ocak.2014, 19:45
solda sabri galiba ilginc bir kadro
Kerem-19
26.Ocak.2014, 19:49
Bende solda Sabri olur diye düşünüyorum ama Melo'yu stopere çekip Emre'yi orta sahaya koymak mantıksız geliyor bana.
byariff
26.Ocak.2014, 19:50
emre yerine keske umut oynasaydi
William Rookwood
26.Ocak.2014, 19:52
Eboue sağ kanat, Melo'da stoper oynuyor sanırım.
TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Ocak.2014, 20:06
kadroyu gorunce acaba sadece ben mi dumur oldum dedim ama burda da pek farkli degil durum. gs sahada nasil dizilecek, merak konusu :D
Sekopej
26.Ocak.2014, 20:12
Sabri-Hakan-Semih-Eboue
Emre-Melo-Selçuk
Sneijder
Drogba-Umut
Pek dumur olunacak bir kadro değil gibi, diziliş farklı olmayacaksa tabi.
Nocna Mora
26.Ocak.2014, 20:15
3-5-2 olacaktır bence.
Eboue - Semih - Melo - Hakan - Sabri
Selçuk - Emre - Sneijder
Umut - Drogba
Gncl1905
26.Ocak.2014, 20:19
Oh be Chedjou yok.
Yine 3-5-2 oynarız, Melo ve Hakan stoper, Eboue ve Sabri kanat bek.
TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Ocak.2014, 20:32
Sabri-Hakan-Semih-Eboue
Emre-Melo-Selçuk
Sneijder
Drogba-Umut
Pek dumur olunacak bir kadro değil gibi, diziliş farklı olmayacaksa tabi.
terimli GSde kaldin galiba sen serkan, mancini geldi :zuhaha
William Rookwood
26.Ocak.2014, 20:38
Mancini bu şekilde çıkabilir sahaya.
http://www.footballuser.com/formations/2014/01/918700_Galatasaray_SK.jpg
Sekopej
26.Ocak.2014, 20:44
terimli GSde kaldin galiba sen serkan, mancini geldi :zuhaha
Orda kalmadım da bu oyuncularla saçma 3'lü defans yerine dörtlü oyuncuların mevkilerinde pek de sırıtmadığı bir diziliş olabilir.
Vardır bir bildiği Mancini'nin her kanal her site farklı dizilişler veriyor, maç başladığında anlayacağız hepimiz.
byariff
26.Ocak.2014, 21:19
melo olmasa takim savunmasi yerlerde..
Fearless Coward
26.Ocak.2014, 21:20
Maçı almamız şart izlemeyip totem yapıyorum artık yenelim. :D
Corpus
26.Ocak.2014, 21:21
Drogba' nın emeklilik geldi artık. Sezon sonu Drogba' ya müsade
Fearless Coward
26.Ocak.2014, 21:41
Ne yaptı la Drogba ??? :(
Corpus
26.Ocak.2014, 21:42
Ne yaptı la Drogba ??? :(
Sıkıntı o birşey yapmıyor
IcedEarth
26.Ocak.2014, 21:45
Drogba Umut ikilisi rezalet resmen. Drogba böyle devam edecekse akşam bavulunu toplasın Amerika'ya doğru yola çıksın, biz de ağız tadıyla bir forvet bakalım.
byariff
26.Ocak.2014, 21:45
Mucahit girmeli umutun yerine acilen. selcuk yerinede umut gundogan eboue yerinede salih.
Önder HOCA
26.Ocak.2014, 21:49
dua edinde cenk tosunun kafası çalışmıyor
Fearless Coward
26.Ocak.2014, 21:49
Mucahit girmeli umutun yerine acilen. selcuk yerinede umut gundogan eboue yerinede salih.
Mücahit kim la. :D :D :D
byariff
26.Ocak.2014, 21:50
amrabat la mucahit onun lakabi. :D
umut nasıl böyle yeteneksiz olabiliyo 2 metre yanındaki adama pas atamadı kaç kez
William Rookwood
26.Ocak.2014, 21:56
Çizgi üzerinde iki pas yapabilsek golü bulucaz da o bölgeye giren Umut ve Drogba'nın beceriksizliğinden etkili olamadık.
Yedeklerde Erbakan adında biri var mı diye bakıyordum ben de.
IcedEarth
26.Ocak.2014, 22:09
Eboue yüzünden Turgut Doğan Cristiano Ronaldo gibi gözükecekti de Allah'tan Semih engelliyor kaç seferdir.
Universal
26.Ocak.2014, 22:11
Sergen Yalçın her maç bende takdir kazanan bir isim bu maça takımını iyi motive etmiş; fakat oyuncuları bir türlü gol atma becerisini gösteremiyor.
CeNTeR_TR
26.Ocak.2014, 22:12
Eboue yüzünden Turgut Doğan Cristiano Ronaldo gibi gözükecekti de Allah'tan Semih engelliyor kaç seferdir.
Turgut Doğan gerçekten iyi oyuncudur :)
Fuleli adımları Türkiye Liglerinde önü her zaman bir üst sınıfa taşır ama beyinde lazım tabi et taşımak yetmiyor maalesef.
IcedEarth
26.Ocak.2014, 22:14
Turgut Doğan gerçekten iyi oyuncudur :)
Fuleli adımları Türkiye Liglerinde önü her zaman bir üst sınıfa taşır ama beyinde lazım tabi et taşımak yetmiyor maalesef.
Turgut fena değildir de adam daha bir pozisyonda Eboue'ye kaptırmadı. Onu geçtikten sonra Semih geldi o aldı topu her seferinde.
CeNTeR_TR
26.Ocak.2014, 22:15
Turgut fena değildir de adam daha bir pozisyonda Eboue'ye kaptırmadı. Onu geçtikten sonra Semih geldi o aldı topu her seferinde.
Tivittden bakıyorum da Galatasaraylı arkadaşlarım Eboue ve Drogbaya giydiriyor genel olarak çok kötüler herhalde.
IcedEarth
26.Ocak.2014, 22:18
2-3 kişi dışında herkes çok kötü de en kötüler de onlar gerçekten.
Bu arada Emre Çolak yerine Amrabat girdi.
Corpus
26.Ocak.2014, 22:19
Drogba sırtını dayayıp 2 pas atsa dağıtırız. Ama şu dakikaya kadar yapamadı. Az önce amrabat a yaptı 1 tane
William Rookwood
26.Ocak.2014, 22:22
Melo ve Semih sahanın en iyileri.
byariff
26.Ocak.2014, 22:25
amrabatim benim oyunu nasilda canlandirdi girer girmez ama beyin eksik :(
Corpus
26.Ocak.2014, 22:25
Salih golü atar bu maç.
Kanat izleyemediğimiz için Amrabat 2 koştu kral gibi geldi.
IcedEarth
26.Ocak.2014, 22:38
Salih şu ana kadar 3 pozisyonda garip paslarla pozisyonu hiç etti. Bu adam savunmacı değil miydi yahu, forvet arkası gibi oynuyor?
Corpus
26.Ocak.2014, 22:48
Semih, golü de mi ben atayım dese yeridir.
Fearless Coward
26.Ocak.2014, 22:49
Açtım maçı Zafer sen maçı kapa uğursuzluk sende ben açtım atarız şimdi. :p
Namzet
26.Ocak.2014, 22:56
Sergen Yalçın:)
IcedEarth
Çok basit puan kaybı yine. Rezalet futbol oynadık. Semih, Melo, Muslera dışında birazcık bile iyi oynayan kimse yok.
xwerswoodx
Kazanamadık, maç öncesinde düşündüğüm gibi berabere bitti, ne yazık ki beni üzen yine skor değil, oynadığımız futbol denilemeyecek kadar kötü olan oyundu...
uAburak89
26.Ocak.2014, 22:57
Sadece Melo ile maç kazanılmaz.
Şampiyonluk hava işidir, bizde o yok bu sene maalesef. Herkes farklı bir sorumlu bulabilir bu durum için ve muhtemelen çoğu da haklı olur.
En azından ilk haftadan boşuna umutlanmayın dediler. Bu saatten sonra gerçekçi olmak lazım, bu sene 2.lik başarı.
Fearless Coward
26.Ocak.2014, 23:00
Fark 10'a çıkar yarın ancak Fenerbahçe 2 maç üst üste deplasman yapacak bizde o sırada 2 maç üst üste sahamızda oynayacağız.Tekrar fark inebilir ancak transferlerin lisansını çıkaramadığımız sürece bu kafayla daha zor kazanırız biz.
William Rookwood
26.Ocak.2014, 23:03
Anadolu takımlarından birinin maçını izleseydim daha çok zevk verirdi futbolu. Bu kadar kötü bir futbol oynamaya devam edersek ikincilik bile zora girer. Bir kaç futbolcunun gayreti ile olacak iş değil.
mpaker66
Gol atması gereken takım neden umut u çıkarıp Salih i alır ki? Salih eboue çıkarsa girer. Peki sonra eboue çıkar Ceyhun neden girer? Mancini'nin bizle dalga geçtiğini düşünüyorum.
anil luque
Antep'in ileri uç oyuncuları biraz becerikli olsa güle oynaya kazanırlardı ama 1 puanı hediye ettiler resmen Galatasaray'a.
Bu hafta en çok Fenerbahçe'ye yaradı , yarın puan kaybedeceklerini düşünmüyorum.
Sirius Black
26.Ocak.2014, 23:04
Ne diyordu bizim çocuklar: "Şampiyonluk yarınlara kaldı."
europeanconquer
26.Ocak.2014, 23:07
Halı saha maçından geliyorum.Futbolun ne olduğunu anladım resmen.Kaybetmek ya da kazanmak değil,oynamak.İşte bu yok bizde.
Canın sağolsun Galatasarayım.
Maçı izlemedim sonucu öğrenmek amacıyla Gs Tv'yi açtım açar açmaz Fenerbahçe'ye giydiriyorlardı yok rakibimiz hep atıyor son dakikada biz niye atamayalım gibi ne idüğü belirsiz bir isyan ve kompleks içersindeydiler.
Maçı izlemedim sonucu öğrenmek amacıyla Gs Tv'yi açtım açar açmaz Fenerbahçe'ye giydiriyorlardı yok rakibimiz hep atıyor son dakikada biz niye atamayalım gibi ne idüğü belirsiz bir isyan ve kompleks içersindeydiler.
Sonra da foruma koştun bir güzel de Galatasaray'a giydiririm diye di mi :icon_biggrin:
Melo,Emre,Semih,Muslera başka kimse yok bu takımda sanki.Denilecek o kadar çok şey var ki beğenmediğiniz Burak Yılmaz'ı mumla aradık bugün.Selçuk'u bu sene hiç beğenmiyorum zaten.Herkeste bi haller var hadi hayırlısı.
Sonra da foruma koştun bir güzel de Galatasaray'a giydiririm diye di mi :icon_biggrin:
Melo,Emre,Semih,Muslera başka kimse yok bu takımda sanki.Denilecek o kadar çok şey var ki beğenmediğiniz Burak Yılmaz'ı mumla aradık bugün.Selçuk'u bu sene hiç beğenmiyorum zaten.Herkeste bi haller var hadi hayırlısı.
Ne alakası var Galatasaray hakkında kötü bir laf söyledim mi ? veya taraftarı açısından ben ordaki sunuculardan bahsettim.
Fearless Coward
26.Ocak.2014, 23:16
Selçuk bu sezon o kadar kötü ki zaten onu herkes biliyor.Eski Selçuk'u mumla arıyoruz.Ayrıca mümkünse gelecek sezon bir forvet alsın bizimkiler olmuyor bu 3 adamla işte zorlamayın ben sezon başındada forvet istemiştim ısrarla ama hiç adam bile almadık resmen onun cezasını çekiyoruz.
davidvilla
Ne diyordu bizim çocuklar: "Şampiyonluk yarınlara kaldı."
Canlari sagolsun ne diyelim
mpaker66
Mancini. Malesef ben çok doldum bu maç ona karşı. Hatta Ceyhun girerken dedim ki oldu olacak Drogba çıksın sonra bi baktım 11 yazıyo valla şaşırmadım :D gerçekten çok yazık bu kadar taraftarı üzmek bu kadar kolay olmamalı.
Melo ve diğerleri...
CeNTeR_TR
26.Ocak.2014, 23:21
Çok düz mantık olmuş Manci'nin açıklamaları :)
Neyse Galatasaraya karşı daha bir hırsla yaklaşacak Teknik Adamlar olacaktır artık.
Özellikle Sergen Yalçın yönettiği takım Galatasaray ile karşılaşacağı zaman Galatasaray'ın başındaki teknik adam Mancini olursa takımı daha ayrı bir motive edecektir maç sonu olası bir galibiyet de Manciniye saldırabilmek adına :)
Mancini yaptığı açıklamalarla kendi kendini yedi gibi oldu aslında :u:
Nocna Mora
26.Ocak.2014, 23:26
Selçuk, Drogba ve Eboue rezalet oyun oynadılar. Maçın özeti budur benim için. Onların dışındaki herkes elinden geleni yaptı. Sonradan giren Amrabat'ta, Ceyhun'da, Salih'te en iyilerini ortaya koymaya çalıştılar. Salih biraz daha teknik yönlerini geliştirse iyi bir içe kat eden kanat oyuncu olabilir topsuz oyunu çok iyi, çokta iyi koşuları var çünkü. Drogba'nın kondüsyonu 45 dakikaya düşmüş. 90 dakika oynamaması lazım artık.
Suicider
26.Ocak.2014, 23:32
Bizim ülkede yeni taktik oturtmak yemiyor abi.Zamanında reykard abimiz geldiğinde de 4-3-3 trend topic olmuştu ama oturtamadı yapamadı o taktiği.Ayn şekilde Mancini umarım bu işte çok fazla diretmez yoksa işimiz zor.
Gncl1905
26.Ocak.2014, 23:33
Chedjou olsaydı kaybederdik, bereket o yoktu da 1 puan aldık.
Maçın yorumu ise, olmayacak duaya amin demeye çalışıyoruz. İki bek de ne defansta ne hücumda varlar biz buna rağmen 3-5-2 oynamaya çalışıyoruz, sonradan 4-4-1-1 tarzı bir şeye döndük ama biz de kanat da yok ki. Umut'la olacak iş mi o. Hele Salih! Arkadaş hiç mi izlemeden aldınız, yeteneksiz adamı kanat oynatıyorsunuz. Sabri'yi koyun oraya bari, Salih'den iyi oynardı. Seri de paslaşamıyoruz, kendimi boşa çıkarayım da pas alayım olayı az. Tek tek suç bulmak yersiz, takım olarak kötüyüz. Muslera, Semih, Melo dışında oynayan yok takımda. Bu tarz şeyleri kaçıncı yazışım kim bilir, bugün 26 Ocak; o kadar transfer yaptık oynaya oynaya Salih oynuyor. Daha ikisine lisans bile çıkaramadık ve hala yabancı stoper arıyoruz.
Redrum
26.Ocak.2014, 23:55
Birisi bu hocaya bir talimat vermiş: "Drogba'yı her maç 90 dk oynatmak zorundasın. Diğer oyuncular konusunda serbestsin."
uAburak89
26.Ocak.2014, 23:59
Umut çok kötüydü, başka forvet yok ne yapsın adam? Neden Ceyhun diyeni anlarım, Eboue neden oyunda kaldı diyeni anlarım, Emre Çolak iyiydi neden çıktı diyeni anlarım, ama Drogba olayını kabul edemem bu maç için. Tek forvet Umut ile gol atma ihtimalin çok düşük, Drogba ile en azından bir şansın var.
Redrum
27.Ocak.2014, 00:23
Umut çok kötüydü, başka forvet yok ne yapsın adam? Neden Ceyhun diyeni anlarım, Eboue neden oyunda kaldı diyeni anlarım, Emre Çolak iyiydi neden çıktı diyeni anlarım, ama Drogba olayını kabul edemem bu maç için. Tek forvet Umut ile gol atma ihtimalin çok düşük, Drogba ile en azından bir şansın var.
Bir de birisi hocaya Salih transfer edilirken "hocam bu adam sağ açık ve forvet oynayan bir arkadaş" demiş herhalde.
Kerem-19
27.Ocak.2014, 00:28
Evet belki Mancini kötü kadro çıkardı ama Melo dışında bir topçu var mıydı canını dişine takıpta oynayan.Eboue'nin kendi ekseni etrafında dönüp kendini yere atması , Selçuğun koşmaması da mı hocanın hatasıydı.Ben anlamıyorum oyuncular ayakta duramıyor.Yerli oyuncu kalitemiz çok düşük hala yabancı transfer edilip oynatılamıyor.Dany ve Amrabat gönderilemiyor bile.Yönetimsen göndericeksin.Şu maçı alsan rakibinin önümüzde ki 3 hafta çok zor maçları var ama o hava olayı yok bizde.
Galatasaray'lı arkadaşların yaptıkları yorumlar bizim Aykut Kocaman döneminde yaptığımız yorumlara benziyor. Taktiksel bilgi, zeka önemli fakat futbolcuları organizasyona konsantre etmek bence en önemlisi.
Redrum
27.Ocak.2014, 00:44
Evet belki Mancini kötü kadro çıkardı ama Melo dışında bir topçu var mıydı canını dişine takıpta oynayan.Eboue'nin kendi ekseni etrafında dönüp kendini yere atması , Selçuğun koşmaması da mı hocanın hatasıydı.Ben anlamıyorum oyuncular ayakta duramıyor.Yerli oyuncu kalitemiz çok düşük hala yabancı transfer edilip oynatılamıyor.Dany ve Amrabat gönderilemiyor bile.Yönetimsen göndericeksin.Şu maçı alsan rakibinin önümüzde ki 3 hafta çok zor maçları var ama o hava olayı yok bizde.
Yalnız Selçuk İnan maçtaki en çok koşan 3., Galatasaray takımından en çok koşan 1. futbolcu km hesabına göre. Ki hakikaten çok koştu. Bana sorarsanız Selçuk daha düz bir adama dönüştü, Selçuk ön libero, Melo oyun kurucu şeklinde oynarsa bizim takım sanki daha mantıklı olacak.
Eboue top oynamadı. Sabri sol bekte hiç etkili olamadı (günahı yok). Sneijder çok koştu, Selçuk da öyle, ama etkili olamadılar. Drogba sıfırdı. Umut Bulut sıfır. Amrabat, bal yapmayan arı. Salih Dursun, mevki mağduru, kötü. Emre Çolak, eh fena değil. Melo, Semih, Muslera, güzel özellikle Melo muhteşemdi. Şu takımda iki tane daha Melo olsa...
Kerem-19
27.Ocak.2014, 01:05
@Redrum
Kat ettiği mesafeyi baz almayalım bence hiç.Umut'ta çok koşuyor ama yaptığı baskıların çoğu boşa ve çoğu maçta gram katkı sağlayamıyor takıma.Şampiyon olmamız zaten istenmiyor bu sene dışardan ama bizim de buna engel olmak adına gösterdiğimiz bir çaba yok.
Night_Mare17
27.Ocak.2014, 01:33
Ben her şeyi geçtim de şu Türk futbolcular bu kadar yeteneksizken nedir bu yabancı sınır diretmesi yine yabancı sınırı yine konu ona çıkıyor bizi durduran şey o. He bide Drogba bitmiş baya baya bitmiş ama şimdi Chelsea'ye iki gol atar ilk 16'da bir maç kazandırır bize yine göklere çıkarırız.
Redrum
27.Ocak.2014, 02:11
Ben her şeyi geçtim de şu Türk futbolcular bu kadar yeteneksizken nedir bu yabancı sınır diretmesi yine yabancı sınırı yine konu ona çıkıyor bizi durduran şey o. He bide Drogba bitmiş baya baya bitmiş ama şimdi Chelsea'ye iki gol atar ilk 16'da bir maç kazandırır bize yine göklere çıkarırız.
Drogba bitmiş demek doğru değil. Daha doğrusu Drogba çok bariz bir şekilde maç seçiyor --> 2+2=4
Önder HOCA
27.Ocak.2014, 02:41
drogba bitmişten ziyade adamın sözleşmesinin dolmasına 5 ay var.Ve kupa maçlarında yaşanan sakatlıklar, adam neden kendini riske atsınki
Nedvedmania
27.Ocak.2014, 02:48
Ya adam pas vermek yerine çalım atmaya çalışıyor. Kaç kere çalım atıp geçebildi bu yıl ? Sürekli top kaptırıp duruyor. Fatih Terim olsaydı adamla konuşup düzeltirdi durumu ama Mancini'den öyle bir etki beklemek zor.
Tamam yaşayacağını yaşamışsın artık, futboldan zevk almaya bakıyorsun ama bu takım sıradan bir takım değil. Milyonların beklentisi var üzerinde. Ona göre ciddi bir şekilde oynaman lazım.
byariff
27.Ocak.2014, 03:29
sampiyonluga endeskli taraftar olmayin 2 yil olduk olurken herkes keyifliydi illaki kotu donemler olcaktir bu yil ki transfer planlamasi yanlisti sampiyon olamiyorsak 2. olalim babamizin ligine gidelim. he sampiyon olursakda sevinirim ama bu yil beklemiyorum sahsen.
Kaan Souza
27.Ocak.2014, 03:58
Umarım sezon sonu Eboue takımdan gider.Selçuk da böyle devam edecekse satalım gitsin.2 senedir ilk sene oynadığı futbolun ekmeğini yiyor.Üstüne koymadan aynen devam ediyor.
Ya adam pas vermek yerine çalım atmaya çalışıyor. Kaç kere çalım atıp geçebildi bu yıl ? Sürekli top kaptırıp duruyor. Fatih Terim olsaydı adamla konuşup düzeltirdi durumu ama Mancini'den öyle bir etki beklemek zor.
Tamam yaşayacağını yaşamışsın artık, futboldan zevk almaya bakıyorsun ama bu takım sıradan bir takım değil. Milyonların beklentisi var üzerinde. Ona göre ciddi bir şekilde oynaman lazım.
Fatih Terim ses çıkarmazdı.Onun döneminde de vardı böyle şeyleri.Mancini'ye laf etmek olmaz bu konuda.
E.Cartman
27.Ocak.2014, 04:44
Aslında Drogba'nın maç seçeceği ilk gelirken belliydi. Bizim hatamız bir anda Drogba'ya endeksli bir takıma dönüşmemiz. Maç içinde sık sık Drogba'ya şişirip ileride bir şeyler yapmasını bekliyoruz özellikle de sıkışırsak iyice iş buna dönüyor. Adam zaten 35 yaşında rakip defanslar tabir-i caizse tekme tokat dövüyorlar oynadığı zeminlerin çoğu zaten rezalet bir de üstüne üstlük her maç oynatıyoruz. Ben olsam ben de maç seçerim ne oynıcam Elazığ'da Antep'te. Bizim sorunumuz Drogba'nın maç seçmesi değil takımı 35'lik Drogba üzerine kurup bütün organizasyonları onun üzerinden yönlendirmeye çalışmamız. Rakipler de salak değil biliyorlar bu işi başına 2 kişi 3 kişi dikiyorlar. Mesela bu maçın sonunda kullandığımız serbest vuruşta topu ona şişirdik ve Drogba'yla birlikte yere 3 kişi düştü, höh yani.
Sirius Black
27.Ocak.2014, 14:09
Son senesinde Chelsea Drogba'yı 20 küsür maçta oynatmıştı. Bazı maçlarda da sonradan girmişti. Bence biz de Drogba'yı artık ekonomik kullanmayı düşünmeliyiz. Büyük maçlarda Drogba'yı kullanmak çok daha mantıklı artık yaş olmuş 35 her maç her maç oynatırsak adam maç seçer elbet.
Fearless Coward
27.Ocak.2014, 14:44
Bizim ülkede Drogba-Sneijder 2-3 maç üst üste yedek kalsa olay olur kupa'da bile ilk 11 çıkıyo direk adam.Sana katılıyorum ancak zaten 6 yabancı alabiliyoruz ligde yedekte 1 yabancı bırakmaz Mancini.
Redrum
27.Ocak.2014, 15:22
Bizim ülkede Drogba-Sneijder 2-3 maç üst üste yedek kalsa olay olur kupa'da bile ilk 11 çıkıyo direk adam.Sana katılıyorum ancak zaten 6 yabancı alabiliyoruz ligde yedekte 1 yabancı bırakmaz Mancini.
Drogba'ya bu sene sabredelim zaten bu sene sonunda gider, sözleşme imzalamazlar sene sonunda da kaliteli bir forvet alırız. Hayalimdeki isim Wilfried Bony ama Swansea 14M Euro para sayıp almış olduğu için imkansız :D
William Rookwood
27.Ocak.2014, 15:31
Bende Demba Ba'nın gelmesini çok isterim. Çok beğendiğim bir forvet.
xwerswoodx
27.Ocak.2014, 15:59
Bunlar sadece hayal... Oynamayan takım değil, oynatamayan menajer vardır. Takımın başına milyonlarca para verip, takım kurup şampiyon olan adamı getirmek hangi akla mantıktır? Bana premier ligden bir takım o kadar para verse, onu ben bile şampiyon yapardım. Bunu ben başarı saymıyorum, geldiği ilk günden beridir de defolup gideceği günü bekliyorum. Geldiği ilk gün söylediğim gibi başarısız bir menajeri takımın başına getirdik, bu sene ilk 10 da bile olursak şükredelim... Herkes Fatih Terim'e sallayıp duruyor, adam kendi milletine yardımcı olabilmek için hiç işi olmamasına rağmen milli takım görevini tek kuruş istemeden kabul etmiş, iki maç kötü gitti diye hemen yerin dibine sokuldu. Yedinci bitirdiğimiz sezondan sonra kazandırdığı şampiyonluklar hiç konuşulmadı... Fatih Terim bu takıma çok şey kattı, bu kadar değerli bir menajeri böyle saçma salak bir sebepten dolayı gönderirsen, oyuncularda böyle seni herkesin önünde rezil eder ey Aysal... Sen daha para verip dur menajerlere, bu takımda ruh kalmadı, sen sevilen bir adamı sırf 5 kuruş etmeyen sneijder ve drogbayı oynatacaksın diye yollatırsan diğer oyuncuların oynamaması gayet normaldir. Zaten sabri her konuşmasında mancininin sevilmediğini belirtiyor, Fatih Terim varken yaptığı açıklamalardaki hırsı ile mancini hakkında o iyi hoca zaman lazım falan sözleri işlerin yolunda gitmediğini, kimsenin onu sevmediğinide belli ediyor, ki bana sorarsanız sahadaki hiç bir oyuncunun manciniyi salladığını düşünmüyorum. Bir menajer senin transferin için çok çalışıyorsa ve transfer olmanda büyük etkense, sen o menajeri gönderirsen yeni gelen menajer takımı oynatamaz... Manciniye bakıyorum, hep bahane, sadece bahane, başka hiç bir şey yaptığı yok... Kaleye giden neredeyse tek şutumuzun olmadığı maçta, gol atamayınca kazanamıyorsunuz! diye bahane bulan bir menajer... Eskiden kaybettiğimiz maçtan sonra bile böyle oynasınlarda kaybetsinler dediğimiz takımın, kazandığı maçta bile sevinemiyoruz. Bu sene 12 deplasman karşılaşmasında sadece 2 galibiyet alabildik geçen senelerde 1. götürdüğümüz bir alanda, elazığdan bile kötü durumdayız!!! 2. lig ekibine karşı maçları penaltı ile kazanıyoruz, Drogbayı geldiği günden beridir sevmediğim gibi (ki Chelsea deki zamanında da sevmezdim!) bugün tamamen nefret ediyorum. Onun yerine alınabilecek 27-28 yaşında o dönemin çok ucuz forvetlerinden Kevin Mirallas gibi oyuncular var iken gidip drogbaya haftalık 100 bin üzerinde para verip takımın parasını har vurup harman savurmak hangi akla hizmettir anlayamıyorum... Yahu Drogba yerine Semih Şentürkü alsalar ona bile razıydım arkadaş!!! Sneijder gibi 2. sınıf bir oyuncuyu alıyorlar Galatasaray'a getiriyorlar. Ha neden İnterde oynadı şampiyolar ligini aldı. EEeee Galatasaray'a gelince ne yaptı? 2-3 maç dışında iyi maç oynadığını hatırlayan var mı? İnter devamsızlığı yüzünden köşeye atmadı mı bu adamı? Aylarca Hollanda formasına bile hasret kalmadı mı bu adam? Bu kadar mı yıldız meraklısı olduk? O zaman gidelim ortalık 40-45 yaşında yıldızlar kaynıyor, gidip onlarıda alalım. Çöpten başka israf değil. Ha sneijder yine ilerde performansına erişebilir düzelte bilirde, Drogba'yı hangi akla hizmet alıyorsun yahu, 1-2 milyon fazla ver git adam gibi bir forvet al... Sonra 15-20 ye sat, yahu hiç olmadı git Cenk Tosunu al, ne bileyim git 2. ligden bir forvet al, ama al... Ne Umut, ne Burak, ne Drogba, hiç biri iş yapmıyor, sonra kötü günde takımımızı bıraktık oluyoruz, ne yapalım, takım böyle berbat oynarken madalya mı taksaydık, kızmayalım mı, sinir olmayalım mı? Hiç maç izleyesim kalmadı bu sezon, maçların günlerini bile bilmyorum, geçen sene 1 gün kalsa nasıl geçecek bu gün derken, şimdi Fenerbahçe derbisini bile oturup izlemiyorum, böyle rezalet devam ederse yine izlemeyeceğim, boş yere kendimi sinir krizine sokmanın hiç bir manası yok...
Fearless Coward
27.Ocak.2014, 16:01
Demba Ba ya da Diouf bu 2 forvet bizim ligde rahat 15-20 golü görürler keşke birisini alabilsek.
Fearless Coward
27.Ocak.2014, 16:06
Bunlar sadece hayal... Oynamayan takım değil, oynatamayan menajer vardır. Takımın başına milyonlarca para verip, takım kurup şampiyon olan adamı getirmek hangi akla mantıktır? Bana premier ligden bir takım o kadar para verse, onu ben bile şampiyon yapardım. Bunu ben başarı saymıyorum, geldiği ilk günden beridir de defolup gideceği günü bekliyorum. Geldiği ilk gün söylediğim gibi başarısız bir menajeri takımın başına getirdik, bu sene ilk 10 da bile olursak şükredelim... Herkes Fatih Terim'e sallayıp duruyor, adam kendi milletine yardımcı olabilmek için hiç işi olmamasına rağmen milli takım görevini tek kuruş istemeden kabul etmiş, iki maç kötü gitti diye hemen yerin dibine sokuldu. Yedinci bitirdiğimiz sezondan sonra kazandırdığı şampiyonluklar hiç konuşulmadı... Fatih Terim bu takıma çok şey kattı, bu kadar değerli bir menajeri böyle saçma salak bir sebepten dolayı gönderirsen, oyuncularda böyle seni herkesin önünde rezil eder ey Aysal... Sen daha para verip dur menajerlere, bu takımda ruh kalmadı, sen sevilen bir adamı sırf 5 kuruş etmeyen sneijder ve drogbayı oynatacaksın diye yollatırsan diğer oyuncuların oynamaması gayet normaldir. Zaten sabri her konuşmasında mancininin sevilmediğini belirtiyor, Fatih Terim varken yaptığı açıklamalardaki hırsı ile mancini hakkında o iyi hoca zaman lazım falan sözleri işlerin yolunda gitmediğini, kimsenin onu sevmediğinide belli ediyor, ki bana sorarsanız sahadaki hiç bir oyuncunun manciniyi salladığını düşünmüyorum. Bir menajer senin transferin için çok çalışıyorsa ve transfer olmanda büyük etkense, sen o menajeri gönderirsen yeni gelen menajer takımı oynatamaz... Manciniye bakıyorum, hep bahane, sadece bahane, başka hiç bir şey yaptığı yok... Kaleye giden neredeyse tek şutumuzun olmadığı maçta, gol atamayınca kazanamıyorsunuz! diye bahane bulan bir menajer... Eskiden kaybettiğimiz maçtan sonra bile böyle oynasınlarda kaybetsinler dediğimiz takımın, kazandığı maçta bile sevinemiyoruz. Bu sene 12 deplasman karşılaşmasında sadece 2 galibiyet alabildik geçen senelerde 1. götürdüğümüz bir alanda, elazığdan bile kötü durumdayız!!! 2. lig ekibine karşı maçları penaltı ile kazanıyoruz, Drogbayı geldiği günden beridir sevmediğim gibi (ki Chelsea deki zamanında da sevmezdim!) bugün tamamen nefret ediyorum. Onun yerine alınabilecek 27-28 yaşında o dönemin çok ucuz forvetlerinden Kevin Mirallas gibi oyuncular var iken gidip drogbaya haftalık 100 bin üzerinde para verip takımın parasını har vurup harman savurmak hangi akla hizmettir anlayamıyorum... Yahu Drogba yerine Semih Şentürkü alsalar ona bile razıydım arkadaş!!! Sneijder gibi 2. sınıf bir oyuncuyu alıyorlar Galatasaray'a getiriyorlar. Ha neden İnterde oynadı şampiyolar ligini aldı. EEeee Galatasaray'a gelince ne yaptı? 2-3 maç dışında iyi maç oynadığını hatırlayan var mı? İnter devamsızlığı yüzünden köşeye atmadı mı bu adamı? Aylarca Hollanda formasına bile hasret kalmadı mı bu adam? Bu kadar mı yıldız meraklısı olduk? O zaman gidelim ortalık 40-45 yaşında yıldızlar kaynıyor, gidip onlarıda alalım. Çöpten başka israf değil. Ha sneijder yine ilerde performansına erişebilir düzelte bilirde, Drogba'yı hangi akla hizmet alıyorsun yahu, 1-2 milyon fazla ver git adam gibi bir forvet al... Sonra 15-20 ye sat, yahu hiç olmadı git Cenk Tosunu al, ne bileyim git 2. ligden bir forvet al, ama al... Ne Umut, ne Burak, ne Drogba, hiç biri iş yapmıyor, sonra kötü günde takımımızı bıraktık oluyoruz, ne yapalım, takım böyle berbat oynarken madalya mı taksaydık, kızmayalım mı, sinir olmayalım mı? Hiç maç izleyesim kalmadı bu sezon, maçların günlerini bile bilmyorum, geçen sene 1 gün kalsa nasıl geçecek bu gün derken, şimdi Fenerbahçe derbisini bile oturup izlemiyorum, böyle rezalet devam ederse yine izlemeyeceğim, boş yere kendimi sinir krizine sokmanın hiç bir manası yok...
Yalnız düşünce çok yanlış Mancini'den zaten bu sezon büyük beklentiler içinde olmamak lazım adam ŞL'de gruptan çıktı bu bile önemli bir başarı çünkü 6 yedikten sonra kimse o gruptan kolay kolay çıkamazdı. :) Ayrıca sana para verseler bende şampiyon olurum anlayışı çok yanlış o zaman PSG'de ŞL şampiyonu olsun. :) Bu sezon nedense o 2 sezonki inanç yok takımda tabi bunda işlerin kötü gitmesi durumu da var ancak Mancini'ye de fazla yüklememek lazım bu başarısızlığı Terim-Aysal ikilisi bu sezon bize daha çok zarar verdi.
Kerem-19
27.Ocak.2014, 16:07
Fatih Terim-Mancini kıyası anca Fener'e yarar.
xwerswoodx
27.Ocak.2014, 16:18
Benim demek istediğim Fatih Terim geri gelsin değildi zaten yanlış anlaşılmasın, parayla bende şampiyon olurum derken orada demek istediğim şey Mancini takımı parayla şampiyon yaptı hırsıyla değil. Gerçekci olalım o takım o kadar parayı vermese, Man City kadrosunu şampiyon yapabilir miydi? Mümkünatı yok. Demek istediğim şu, hep İspanyayı şampiyon yapmış, Man City'i şampiyon yapmış adamlarla çalışıyoruz, ne oluyor geliyorlar burada başarısız oluyorlar... Neden? Çünkü burada bir Iniesta, Xavi yada Agüero yok... Burada tek başına maç kazandırabilecek futbolcu yok. Fatih Terim gelir gelmez değil derdim, gelecek adam takımı hırsıyla inancıyla şampiyon yapmış olmalı, güçlü takımı herkes şampiyon yapabilir, ama ruhu ancak inanan ve isteyenler ortaya çıkarabilir. Fatih Terim Galatasaray teknik direktörü olduğu kadar bir Galatasaray taraftarıydıda, Fatih Terim zamanında oyuncuların oynamasının sebebi buydu, çünkü bir taraftar olarak kendi istiyordu ki takımıda bunu istemeye zorluyordu, ama Mancini soğuk bir adam, maçtan sonra hep oyuncular oynamadı, gol atamadık demekten başka bir şey yapmıyor. Hiç bir konuşmasında da yaptığım hatalı değişiklikler yüzünden oldu diyemiyor, kendisi sanki süper oynatıyorda oyuncular oynamıyormuş gibi gösteriyor, dediğim gibi oynamayan oyuncu yoktur, oynatamayan menajer vardır.
TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ocak.2014, 16:24
Fatih Terim-Mancini kıyası anca Fener'e yarar.
bu dusunce de fenere yarar :zuhaha
bu seneki pellegrinili mancity nin basarisini nasil buluyorsunuz sorusuna cevabiyla mancini nasil biri oldugunu gosterdi bence. gs taraftari olsam terim mi mancini mi deseler terim derdim samimi olarak. tabi mevcut sartlar bunu gerektirdi. ama yine de terim gidecekse mancini gelsin istemezdim sahsen.
@fearless
hocam PSG kendi liginde zaten sampiyon oluyor, ancak SL de zenginlik acisindan 7-8 takimla esdeger durumda. SL sampiyonu olmalarini beklemek fazla olur. mancini ve mancity kariyeri maalesef denildigi gibidir. bu seneki birkac takviyeyle sadece citynin geldigi duruma bakinca manciniyi daha kolay degerlendirebiliriz. adam bildigin elfreniymis cityde :D
turk TD leri icin yaptigi yorum da pellegrinili city icin yaptigi yorumdan farksiz ayrica.
Fearless Coward
27.Ocak.2014, 16:25
Mancini boşta olan teknik adamlardan bence en iyisiydi tabi bana sorsalar Bielsa mı Mancini mi diye Bielsa derdim orası ayrı ama isim olarak Mancini öne çıktı onu aldık. :)
sakary Ali
27.Ocak.2014, 16:42
Aytaç abi öyle bir dedin ki sanki Pellegrini City'yi uçuruyor. Bence Mancini'den daha başarısız olacak. Çünkü Mancini kötü bir iş çıkarmadı bana göre :D
TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ocak.2014, 16:46
oynadiklari futbol acisindan soyledim ben, herkes kabul ediyor ustelik. su anda sampiyonlugun en agir favorisi mancity ingilterede. 6 atmadigi takim yok. namaglup bayerni de yendiler. SLde barca maci da merak konusu. bence pellegrini takima 2-3 level birden atlattirdi. mancini ile takim potansiyelinden cok uzak kaldi. uzatmalarda gelen 2 golle sampiyonlugu kazandigini da unutmayalim citynin. 40 kusur sene sonra sampiyon oldu soylemi isin aldatmacasi, o butceyle hic sezona baslamis mi ki acaba city bu zamana kadar. :D
peki mancini ne yorum yapti bu konuda, pellegrini mirasima kondu dedi. bu cevap herseyi acikliyor aslinda.
sakary Ali
27.Ocak.2014, 16:57
2 son dakika golüyle şampiyon oldu demek çok basit kaçar. O şampiyon oldukları sezon da United'ı deplasmanda 6 atmışlardı. 89 puanla şampiyon oldular. O 2 golle değil :p
Ek olarak şampiyon olmadığı sezonlarda da makul bir iş yaptı.
Ha futbol açısına dönersek pek fazla takip edemedim. Ama anladığım kadarıyla bir tek kendi sahalarında iyi performans veriyorlar gibi. Mancini şu yönden haklı City o büyük takım olma yolunu aşıp kadrosu tam oturma zeminendeydi :D
Ha görüşlerini ben de beğenmedim Pellegrini hakkında.
uAburak89
27.Ocak.2014, 18:14
Başarı tüm unsurların kompakt bir şekilde bir araya gelmesi ile olur. Biz bunu sağlayamadık, yönetim ve hoca değişiklikleri Ünal Aysal'ın sandığından daha fazla etkiledi. Mancini ve Terim kıyası yapılır elbet her ne kadar ikisi bambaşka iki karakter olsa da. Bu kıyası yaparken Fatih hocanın giderken işlerin tıkırında olduğu bir takım bırakmadığını, Mancini'nin de ülke ve takıma alışması için zamana ihtiyacı olduğunu unutmamak lazım. Ayrıca oyuncular aynı. Terim ve Hasan Şaş gitti diye Mustafa Sarp'a dönen Selçuk başta olmak üzere, hadi aslanım vs şeklinde motivasyon cümleleri duymuyorlar diye adam gibi oynamayan kim varsa gitsin. Milyon Euro alan adamların en azından mücadele etmesi lazım.
TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ocak.2014, 18:23
@uaburak
mesajinda kucuk de olsa yine gonderme var. herkes terimi sadece motivasyonu guclu olarak algiliyor, ben oyle dusunmuyorum. olay sadece bundan ibaret degildir bence. mancinin turk antrenorleri icin soyledigi soz terimi de bagliyordu aslinda, biz de buna destek veriyoruz boyle yorumlarla. medyanin buyuk cogunlugu boyle dusunduruyor.
ayrica sergenin manciniye sahada cevap vermesi de beni ekstra sevindirdi. mac icinde bu kadar cok sey denemesinin bir sebebi de polemige girdigi sergen karsisinda hezimete ugramama cabasi olabilir.
ReaList
27.Ocak.2014, 18:31
Ben sorunun hocada olduğunu sanmıyorum tamamen kadronun kalitesi ile alakalı. Doğal olarak Fenerbahçe ile karşılaştıracam çünkü bu kulvar için konuşuyoruz, rakibinizin iki beki de hem savunmada hem de hücumda takımı yönlendiriyor, sizin sağ bekiniz düşüş yaşarken sol beki daha yeni buluyorsanız geride kalırsınız. Rakibinizin hücum oynayan tüm elemanları skor üretiyor ve üretmek için savaşıyorken sizin hücumcularınız tel tel dökülüyorsa geride kalırsınız. Galatasaray'ın şampiyon olduğu son 2 sezonda da neredeyse aynı oyuncular vardı ancak özverili olarak mücadele ediyorlardı. Kadro kapasitesi belliydi ve alternatifi şuanda olduğu gibi yoktu ama ciddiyet tavan yapmıştı. Şuan takımda "Her şeyi ben mi yapacağım?" diye oyun içinde mücadele eden adamlar var. Çünkü kadro içinde maç seçen futbolcular mevcut. Bunlar her zaman tehlikedir.
Fenerbahçe'nin harakiri yapmadığı müddetçe ligi bırakacağını düşünmüyorum, bana kalırsa Galatasaray'ın tüm ağırlığını ve konsantrasyonunu Şampiyonlar Ligine vermesi gerek. Ligi 2. bitirse dahi hemen hemen şampiyonluğu kazanan takımın haklarını elde edecekler. 2 sezon üst üste ŞL'de son 8'e kalmak hatta daha ilerisine gitmek; 3. sezon yine Şampiyonlar Liginde direk olarak yer almak kulüp adına büyük bir popülarite kazandıracak hem maddi hem de manevi açıdan büyük getirileri olacaktır. Bu biraz küçük balık-büyük balık mevzusuna benzer. Galatasaray'ın hangisini kovalayacağını iyi seçmesi gerek.
TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ocak.2014, 18:38
kadro kalitesi konusunda sana katilmiyorum ibrahim. sola koy rierayi, sagda da eboue. bizim beklerden ne farki kalir. bu oyuncularin form durumu tamamen menajerin sorumlulugundadir. keza mac secme durumu da. bu yonlendirme menajerin isteyerek ya da istemeyerek olusturdugu bir atmosfer. sezon ortasinda TD degistirmek de buyuk bir handikap tabi. ancak enkaz devralmis da degil mancini, son iki sezonun sampiyonu bu takim.
uAburak89
27.Ocak.2014, 18:40
Ben öyle demek istemedim, sadece motivasyonu demiyorum yani. Gördüğümüz kadarıyla aralarındaki en bariz farklardan biri bu. Diğeri de Mancini skoru bulduğu zaman tutmak istiyor belirli dakikadan sonra. Onun dışında diziliş, oyuncu tercihi vs teknik adamın seçimi.
Mancini her maçta diziliş ile oynuyor zaten, Sergen'i taktığını hiç sanmıyorum. Kaldı ki adam görüşünü söyledi, Sergen alınıp sonra konuştu. Benim bildiğim Mancini devam ettirmedi, polemik değil bu. Bence esas bu tarz Sergen sempatizanlığı ile aşırı milliyetçilik yaptığımız için bizim Avrupa görebilen çok az antrenörümüz oluyor. Farklı fikirlere kapalıyız, burası Türkiye yok öyle mantığı ile büyük takım çalıştırmış yabancı hocalara teneke bağlayıp, ceplerini doldurup gönderiyoruz. Ben demiyorum yabancı ne diyorsa haklı diye tabii ki ama bizde onlara karşı tahammül yok. Futbolcu da ise tam tersi, yabancı olsun çamurdan olsun.
TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ocak.2014, 18:46
dogru, polemik olmadi ama mancini de sagir degildir. mutlaka gelen cevaplari duymus, etkilenmistir. FMde bile bunu yasiyoruz, bunlar futbolun gercekleri. her ne kadar takmiyorum goruntusunde olsa da bu yorumundan sonra turk antrenorlere karsi ustunluk kurmak zorunda hissediyordur bence. sadece kadro kalitesiyle de zaten bunu basarmak zorunda.
yabanci hocalar icin goruslerine katilmamak mumkun degil, ancak asagilarcasina yapilan yorumlara tabi ki sessiz kalinamazdi. ligdeki turk antrenorler de artik gs karsisinda baska bir motivasyonla cikicaklardir.
uAburak89
27.Ocak.2014, 19:04
kadro kalitesi konusunda sana katilmiyorum ibrahim. sola koy rierayi, sagda da eboue. bizim beklerden ne farki kalir. bu oyuncularin form durumu tamamen menajerin sorumlulugundadir. keza mac secme durumu da. bu yonlendirme menajerin isteyerek ya da istemeyerek olusturdugu bir atmosfer. sezon ortasinda TD degistirmek de buyuk bir handikap tabi. ancak enkaz devralmis da degil mancini, son iki sezonun sampiyonu bu takim.
Ben de İbrahim gibi düşünüyorum, Fenerbahçe'nin de kadro planlaması kusursuz değil, ama bize göre daha iyi. Riera'nın temposu ile bu seneki Caner kıyas kabul etmez. Eboue canı istediğinde Gökhan'dan çok daha etkili bir bek olabilirken, canı istemediğinde ki genede istemiyor, rezil oynuyor. Abi bence sen sezon başını çok iyi hatırlamıyorsun, Fatih Terim zaten çok fazla maça çıkmadı. Süper Kupa alındı, ligde oynayan futbol tatmin edici değildi. Şampiyonlar ligine hezimet ile başladık. Ligde maçları koparamadık, öne geçtik, golü yedik. Bir tek Beşiktaş maçı vardı o da 2. yarısı, Drogba istedi, aldı maçı. Rize maçı var mesela lakayıt oynadıkları için fark olacak maç berabere bitti. O zamanda mı Mancini vardı?
Son iki sezonunun şampiyonu evet de bu sezon geçen sene ile aynı puanı aldık, 8 puan geride kapattık devre arasını. Fatih Terim'in ilk sezonu ile ikinci sezonunu futbol olarak ayırmak lazım. Geçen sene biz de kötüydük, ama diğer takımlar berbattı. Kötünün iyisi şampiyon oldu. İlk sene ise futbol olarak çok net hakettik.
Bu seneye dönersek, yönetimin AB hayali ile birleşince çok kötü bir kadro planlaması yapıldı. Mevcut yabancı sınırına uygun hareket edilmedi. Mevkilere dikkat edilmedi. Çift forvet oynatan hoca 4. forvet olacak Kazım'ı gönderdi. Erman'ı aldı, sonra gönderdi. Bunlar gibi çok hata var. Hal böyle olunca, bu durum çok da anormal değil. Fatih Terim'i gömmüş gibi oldum belki, saygı ve sevgim çok azaldı ona karşı tükürdüğünü yaladığı için ama bu onun Türkiye'nin bir numarası olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii ki.
Bu maç için Mancini'ye kusur bulacak çok şey olabilir ama ona gelene kadar yönetim ve futbolcuların çok daha fazla hatası var bence. Transfer yetişecek deyip beceremeyen yönetim ve sürekli farkı kapatacağız diye iddialı olan futbolcu tayfası mücadele etmez, sorumluluk almazken, ben Mancini deyip kestirip atamam şahsen, hakkaniyetli olmaz bu.
dogru, polemik olmadi ama mancini de sagir degildir. mutlaka gelen cevaplari duymus, etkilenmistir. FMde bile bunu yasiyoruz, bunlar futbolun gercekleri. her ne kadar takmiyorum goruntusunde olsa da bu yorumundan sonra turk antrenorlere karsi ustunluk kurmak zorunda hissediyordur bence. sadece kadro kalitesiyle de zaten bunu basarmak zorunda.
yabanci hocalar icin goruslerine katilmamak mumkun degil, ancak asagilarcasina yapilan yorumlara tabi ki sessiz kalinamazdi. ligdeki turk antrenorler de artik gs karsisinda baska bir motivasyonla cikicaklardir.
Yabancılar bu konuda pek bizim gibi olmuyor genelde ama, haklı olabilirsin bilemeyiz tabii ki. Genel olarak Mancini'nin demeçlerini pek beğenmiyorum zaten. Örneğin, Dany, Amrabat ve Riera gitmeli demesi, isim vermesi falan yanlış bence.
davidvilla
28.Ocak.2014, 11:05
Kadro kalitesi tabi önemli de Gs'ın kadro kalitesinde çok büyük bir sıkıntı yok. Bir stoper alınsa çözülürdü o iş.
Mus
ebu stoper semih riera
melo selcuk
engin sneijder emre
drogba
yedeklerde de bir sürü adam vardı.
Bence kadro kalitesiyle alakası yok. Şimdi yere göğe sıgdırılamayan Caner yaka paça kovuldu bizim takımdan.
Tamamen iş teknik direktörde bitiyor.
Maç içinde oyuncular gülüşüyor falan ciddiyetsizlik var. Selçuk mesela Amrabat'a kesinlike pas vermiyordu Amrabat taa ortasahada top alıyordu kendi başına gitmeye calısıyordu. Bu tarz oyuncuları ileride topla buluşturman lazım. Tek oynadıgı adam var Burak. Bu maçta da sagdan girdiği bir pozisyonda penaltı noktası üzerinde bomboş Sneijder'i görmesine ragmen pas çıkarmadı. Takımda resmen sorun var. Çıkıp bir de yok çok iyi dostuz yok çok iyi bilmemneyiz diye boşa konuşuyorlar. Florya'da ne oluyor ne bitiyor isteyen herkes öğrenebiliyor böyle bir devirde yaşıyoruz.
Şimdi sadece Mancini de değil. Bu işin yönetim ayagı da var. Sen yönetim olarak futbolculara nasıl bir tavır takındın bu da çok önemli. Prim pazarlıgı vs. bunlar öyle unutulmaz.
Çok da fazla konuşmaya gerek yok. Öyle kadro kalitesi falan diyip insanın canını sıkmayın :)
Kısacası kendi ayagımıza sıktık artık bunun geri dönüşü yeni bir yönetim ile olabilir ancak.
nannar
28.Ocak.2014, 12:54
ne kadrosu ne sistemi yahu ? melo ve semih dışında maç kazanma arzusu olan 1 tek oyuncu bile yoksa mancini ne yapsın ?tutturmuşlar "bizim türk takımlarını fatih terim gibi hocalar çalıştırmalı çünkü türk oyuncusu duygusaldır,gazla oynar" bu nasıl bir mantıktır arkadaş ? LPG'li araçmıyız biz ? Mancini profesyonelce takım çalıştırıyor. "yürü koçum haydi aslanım" ile oynayacaksak daha çok sürünürüz biz.Ben mancini'nin geldiğine son derece sevindim ve ona inancım tam. Sene sonu bakalım neler olacagını
davidvilla
28.Ocak.2014, 13:00
@nannar
abi güzel söylüyorsun tamam da hoca evet çok profesyonel fakat hocanın işi sadece taktik verip profesyonelce düşünmek midir ? İnsan yönetimi de bu işin bir içeriği değil midir? o zaman dünyanın en iyi teknik direktörü şu an heralde ilk akla gelenlerden biri mourinho. mancini ne kadar profesyonelse mourinho da o kadar amatör ona bakarsan.
eğer futbolcularda konsantrasyon yoksa kazanma hırsı yoksa bunun da sorumlusu teknik direktördür genel olarak. dünyanın her yerinde böyledir.
tabi bizde bir de yönetim faktörü var yukarıda belirttiğim üzere.
evet mancini taktik bilgisi otu posu iyi olabilir ben de katılıyorum fakat kendisi teknik direktör gibi değil daha çok ceo gibi bir adam. teknik direktörlük farklı kalifiyeler de istiyor.
nannar
28.Ocak.2014, 13:09
bahsettiğiniz adam İnter gibi çamura batmış ve uzun yıllar şampiyon olamayan bir takımı üst üste şampiyon yapan bir adam... Mancini hakkında Bruma'nın dediklerini hatırlamak lazım. "Bana çok iyi davranıyor ve benimle özel ilgileniyor." yani çogu kişinin düşündüğü gibi hiç ilgisiz alakasız ve insan ilişkileri zayıf olan bir adam değil mancini. Fatih Terim sorunma odasında küfür ederek azarlayarak motive ediyordu. Belki bu eksiği olabilir mancini'nin ama onun dışında oyuncularla yakın ilişkiler kurma konusunda bence eksiği yok. Messi,Ronaldo ya da aklınıza gelen diğer yıldız isimleri teknik direktörler takip mi ediyor ? gece nereye gidiyor,kiminle geziyor diye mi bakıyor ? Bizim türk oyuncusu teknik patronun ahlak polisliğine soyunmasına alışmış ya da alıştırılmış.Biraz otokontrolün gelişmesi lazım bu toplumda. Futbolumuzun eksilerinden birisi de bu ve bence bu eksinin oluşmasında en büyük sebeplerden biri de türk futbolunun gelmiş geçmiş en iyi teknik adamı dediğimiz fatih terim'dir.
davidvilla
28.Ocak.2014, 13:17
abicim gece gezmek sorun değil ki. kimi oyuncu vardır gezsin gelsin saha içinde işini yapsın der hoca ona artı motivasyon olur kimi oyuncu vardır özel takip ediyorum her gittiği yeri bana bildiriyor der hoca ona artı motivasyon olur. Adam yönetimi bu. Duruma göre değişiyor. Ben çok inanmıyorum öyle futbolcu söylemlerine kusura bakma. çok iyi dostuz söyle iyiyz böyle iyiyiz diyorlar fakat yemek yerken bile çıt çıkmıyor. birbirlerinin gözlerinin içine bakmıyorlar maçta dikkat etmiyor musun? Ama sorsan arkadaşlık muhteşem. bu kadar da savunma yani manciniyi tamam ben de biliyorum çok da yakından takip ederim italya ligini. batmış inter dediğin dönemde milan - puanla başlamış juve ikinci lige düşmüş tek rakip spalleti'nin yeni yeni oturtmaya calıstıgı roması idi. tamam hiçbir şampiyonluk küçümsenmez ama sanki öyle inanılmaz bir iş yapmış gibi batmış interi çıkardı demek de saçma. küçültmek ne kadar sacmaysa bunu büyütmek de o kadar sacma. he city'de büyük iş yaptı mı yaptı o ayrı. kötü hocadır falan demek zaten dogru değil fakat hoca başarı ile ölçülür başka neyle ölçeceğiz.
Nocna Mora
28.Ocak.2014, 19:20
Selçuk gün geçtikçe Mustafa Sarplaşıyor. Pas vermeme tercihleri ve sürekli geri pas oynaması sinir bozucu. Umarım kesik yer.