View Full Version : İzmir ve Futbol
Burak Duran
16.Haziran.2006, 23:47
Türkiye’nin 3 büyük şehrinden biri olan İzmir’de yaşayanlar kaliteli futbol seyrine hasret kaldılar. En başarılı takımın bile 2. Lig A kategorisinde oynaması İzmirlileri üzüyor.
İzmir efsane takımların şehriydi bir zamanlar. Avrupa’da başarılar gören bir şehirdi. Süper Lig’de 3 takımı vardı. Ama şu anki duruma bakıyoruz, durum içler acısı. Altay ve Karşıyaka 2.Lig A kategorisinde, o yılların köklü kulübü Göztepe 2.Lig B kategorisinde. İzmir takımları neden bu hale geldi, bir zamanların korkulan takımları niye Süper Lig’de yok?
Devamı burda (http://www.turksportal.net/tsi/v2/football/kose/?tsi=oku&koseno=163)
mgungor
16.Haziran.2006, 23:51
Güzel bir yazı olmuş.Teşekkürler...
Artık Süper Lig maçları izlemek istiyoruz!
Aslan41
17.Haziran.2006, 00:13
güzel ve iyi bir yazı olmuş....
Sekopej
17.Haziran.2006, 02:18
ahhh ahhh. yaramızı deştin be burak. biz bu sene gerçekten altayı destekledik. bir KSK li olarak Altay'ın çıkmasını çok istedim aslında bir İzmir'li olarak bunu istedim.Altay'ın toplam seyircisinin 2000 olmayacağı İzmir de Altay'ın son maçlarına en az 40000 kişi gidiyordu.Sanırım bu da İzmirlinin futbola olan açlığını gösteriyordu.
Çek Cumhuriyeti maçında tüm Atatürk doluydu ve dışarıda da binlerce taraftar vardı(ben de oradaydım da ondan biliyorum elimizde bilet maça giremedik) buraya saha kapatma cezası almış büyük takımlar bile geldiğinde stadımız doluyor.
önümüzdeki sezon işallah KSK çıkar ama şimdilik zor görünüyor. Altay'ın bu sezon her türlü olumsuzluklara rağmen yakaladığı havayı önümüzdeki sezon yakalayabileceğini düşünmüyorum. Umarım yanılıyorumdur da iki takımımızdan birisi TSL ye çıkar.
Türk Futbolunda var olan başarılıyı aşağıya çekme olayını biz de burada yaşıyorduk. Ama bu sezon buna son verdik başarılı olanın yanındayız ve tekrar söylüyorum KSK olmazsa Altay'ı 1. ligde görmek istiyoruz....
NiC 3 9
17.Haziran.2006, 11:45
Haklısın Hurmet.İzmir den takım istemiyolar aslında.yoksa ALTAY her türlü çıkardı...
Burak Duran
18.Haziran.2006, 22:49
umarım burda yazdıklarımı görürler ve kulüplerimize destek olurlar
mgungor
18.Haziran.2006, 22:50
valla işadamı olduğunu sanmıyorum bu forumda...
Burak Duran
18.Haziran.2006, 22:53
forumda olması önemli değil siteye girip çıkan zengin biri olsa yeter illa forum da olması gerekmez
Sekopej
18.Haziran.2006, 23:09
valla uzak hedeflerimde İzmir'e belediye başkanı olmak var. eğer ben başkan olana kadar hala çıkamayacaklarsa kısa yoldan zengin olmanın yolunu bulup destek olmak lazım. Selçuk Yaşar KSK ye iyi destek veriyordu ama getirisi olmayınca o da desteğini azalttı....
Universal
18.Haziran.2006, 23:14
yazı güzel ama bunun asıl nedeni izmir klublerinin birbirine destek çıkmaması ne altayın göztepen ettiği nefret yada karşıyakanın izmirspordan ettiği nefreti hiç bir dünya klubu etmemiştir birbirlerinden nefret ettikleri için bu hale geldi durum ve hiçbir izmirli iş adamı klublerine destek olmuyor eğer iyi bir iş adamı olsaydım ilk işim istanbulspor'u satın almak olurdu aynı davranışı izmirlilerde gösterebilir
NOT=Klup isimlerini örnek olarak gösterdim ytanlış anlaşılmasın ama sadece izmir klublerinin birbirinden nefret ettiklerini biliyorum
M.Scofield
18.Haziran.2006, 23:16
izmirden bi takım olmalı super ligte 3 tane ankardan oclağina 1 tane izmirden olsun
Burak Duran
18.Haziran.2006, 23:21
yazı güzel ama bunun asıl nedeni izmir klublerinin birbirine destek çıkmaması ne altayın göztepen ettiği nefret yada karşıyakanın izmirspordan ettiği nefreti hiç bir dünya klubu etmemiştir birbirlerinden nefret ettikleri için bu hale geldi durum ve hiçbir izmirli iş adamı klublerine destek olmuyor eğer iyi bir iş adamı olsaydım ilk işim istanbulspor'u satın almak olurdu aynı davranışı izmirlilerde gösterebilir
NOT=Klup isimlerini örnek olarak gösterdim ytanlış anlaşılmasın ama sadece izmir klublerinin birbirinden nefret ettiklerini biliyorum
bu nefret olayı sadece karşıyaka-göztepe arasında kaldı artık oda göstermelik olmaya başladı. şu ligde göztepe-karşıyaka derbisi görmeyi gerçekten çok isterdim
Universal
18.Haziran.2006, 23:24
bu gidişle zor eğer ikiside toparlanmassa amatör küme gibi gözüküyor bugun fanatikte karşıyakanın hocası ligde tutmaya çalışacam diye haber yayınladı
Sekopej
18.Haziran.2006, 23:25
evet kavga sadece KSK Göztepe arasında var. o da bildiğiniz kavga değil. nasıl ki FB-GS rekabeti varsa burda da aynısı hatta daha fazlası var olay bundan ibaret.
hurmet'in de dediği gibi seyircinin stattan kaçtığı bu ortamda bi KSK Göz Göz maçı olsa en az 50000 taraftar gider Atatürk'e...
Burak Duran
18.Haziran.2006, 23:40
ksk hayatta düşmez amatöre ama göztepeyi bilemem 2. lig b ye çıkarlar belki seneye