PDA

View Full Version : F1 2014 Sezonu



TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Mart.2014, 18:54
İlk yarışta ilk cep Hamilton'ın...



15 Mart 2014 10:35 NTV Spor ve Ajanslar

http://img-cdn.ntvspor.net/C/I/474/formula3_PGNG4.jpg

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sine, Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ilk sırada başlayacak.

Formula 1 heyecanı, Avustralya'nın Melbourne kentindeki 5 bin 303 metrelik Albert Park pistinde yarın başlayacak yarış öncesi yapılan sıralama turlarıyla başladı.

Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, 1:44.231'lik derecesiyle Pole Pozisyonu'nun sahibi olurken, 1:44.548 ile Red Bull Racing-Renault'un Avustralyalı pilotu Daniel Ricciardo ikinci, Hamilton'un takım arkadaşı Alman pilot Nico Rosberg ise 1:44.595'lik zamanıyla üçüncü sıraya yerleşti.

İlk 10 pilot arasına girmeyi başaramayan, son 4 sezonun dünya şampiyonu Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel ise yarışa 13. sırada başlayacak.

Yarın 08.00'de yapılacak yarış öncesinde ilk 10 sırayı alan pilotlar şöyle:

1- Lewis Hamilton (Mercedes) 1:44.231
2- Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault) 1:44.548
3- Nico Rosberg (Mercedes) 1:44.595
4- Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) 1:45.745
5- Fernando Alonso (Ferrari) 1:45.819
6- Jean-Eric Vergne (STR-Renault) 1:45.864
7- Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes) 1:46.030
8- Daniil Kvyat (STR-Renault) 1:47.368
9- Felipe Massa (Williams-Mercedes) 1:48.079
10- Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) 1:48.147



Siralama Turlari

Qualifying Tours

urwrdskkn
15.Mart.2014, 22:04
Rai girememiş bile ilk 10 a :$

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Mart.2014, 22:10
@urwrdskkn

Rai kaza gecirdi, on kanat falan parcalandi. derecesini iyilestirmek icin zamani kalmadi. starttan kisa bir sure sonra yagmur basladi pistte. tur zamanlari da o yuzden biraz yuksek, ilk turlar 1.30 civariyken sonradan bu 1.40 lara kadar yukseldi. aslinda surpriz vettelin ilk 10 disinda kalmasi olmus. bakalim yarinki yarista on siralara cikabilecek mi? yarin da yagmurlu olursa beklenmedik bir sonuc cikabilir.

sakary Ali
15.Mart.2014, 22:39
Hayırdır Aytaç abi, sen Formula 1 izler miydin :D

Ek olarak Kimi zaten pite dönüyordu, yani zaten elenecekti. Dünden beri antremanlardan beri yani sıkıntı yaşıyor zaten.

Mercedes çok hızlı, Red Bull sorunları aşmış gibi gözüküyor. Ancak yarın yarışta kimler yolda kalacak bu sorunun cevabı sıralamayı belirler gibi.

En ek olarak inşallah yağmur yağmaz.

TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Mart.2014, 23:02
Hayırdır Aytaç abi, sen Formula 1 izler miydin :D

Ek olarak Kimi zaten pite dönüyordu, yani zaten elenecekti. Dünden beri antremanlardan beri yani sıkıntı yaşıyor zaten.

Mercedes çok hızlı, Red Bull sorunları aşmış gibi gözüküyor. Ancak yarın yarışta kimler yolda kalacak bu sorunun cevabı sıralamayı belirler gibi.

En ek olarak inşallah yağmur yağmaz.

ne sandin ya ali, hastasiyimdir F1in. bir ara butun pistleri ve virajlarini ezbere biliyordum. hakkinen-schumi kapismalarini az izlemedik zamaninda :D son zamanlarda eski havasi yok gibi, pilotlar tirt. vettel falan hikaye. karizma yok. velhasil izlemesem de gozucuyla takip ediyorum birkac yildir.

ayrica iyi de pite donerken kaza mi yapilir :zuhaha yeni tur icin devam etmiyor muydu raikkonen? madem derece pesinde degil niye spin atiyor :D

mercedes yagmurdan sonra ilk 3e girdi, kuru havada ne yaparlardi bilinmez. redbull yine favori gosteriliyor, en iyi arac yine redbullda sanirim. yarinki yarista anlasilir.

buna ilave insallah yagmur yagar yarin, o zaman daha zevkli oluyor yaris. obur turlu kimse hata yapmiyor ve neticesinde vettel de birinci bitiriyor. hatta bi yagmur yagsin bi dursun, taktik savaslariyla gecsin yaris. umarim RB yeni pilotu ricciardo yarisi kazanir. vettelin arac avantajiyla aldigi yenilmezligi ancak takim arkadasi alabilir gibi duruyor, hem vettelin de yetenekle degil araciyla oraya geldigini yuzune vurmus olur :p

sakary Ali
15.Mart.2014, 23:44
Şimdi şöyle abi. Turbo motorlara geçildi bu sene. O meşhur Red Bull üstünlüğü sona erdi. Artık aerodinami değil motorlar ön planda olacak. Bu doğrultuda Mercedes motoru şuana kadar öne çıkan en iyi motor. Mercedes takımı da testlerde çok hızlılardı antreman seanslarındaki performansları ile herkesten 1 saniye hızlı oldukları tahmin ediliyor.

Dediğim gibi bu sezonla birlikte turbo motorlara geçildi ve bu motorlorla birlikte yepyeni teknolojiler spora girdi. Bu yüzden ilk yarışlarda dayanıklılık çok önemli olacak. Mesela testlerde Renault motorlu araçlar ciddi sıkıntı yaşadılar. Red Bull tüm testlerde hiç bir zaman yarış simülasyonu yapamadı dayanıklılık problemlerinden. Yani yarın ki yarışla birlikte bu araç ilk defa bir yarış mesafesi gitmiş olacak tabi gidebilirse.

Raikkonen spinle alakalı olarak kendine has bir yorumuyla "o an düğmelerle uğraşıyordum" dedi. Turbolarla birlikte direksiyon üzerinde pilotun kontrol altında tuttuğu birçok sistem bulunuyor. Bir an patinaja yakalanmış ve toplayamamış.

Yağmur tabiki de yarışı çok daha güzel hale getiriyor. Ancak sezon başı olduğundan kimin ne kadar hızlı olduğunu bilmiyoruz. Bence yarın yağmur yağmasın önce bir herkesin gücünü görelim.

TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Mart.2014, 23:55
@sakary Ali

yeniliklerle ilgili haberi gecen duymustum, bakalim ne kadar etkisi olacak. geri planda kalan Ferrarinin oyunlaridir bunlar, RB fena hakimiyet kurmustu son yillarda :zuhaha


degisikliklerle ilgili haberi de paylasalim, bilgileri guncelleyelim bari :)




Formula 1'de heyecan başlıyor


13 Mart 2014 16:21 NTV Spor

http://img-cdn.ntvspor.net/C/I/474/f1_ZEGSE.jpg

Pazar günü yapılacak ilk yarış Avustralya Grand Prix'si öncesi herkes, geçtiğimiz 4 yıla damga vuran Red Bull ve Sebastian Vettel’in ne yapacağını merak ediyor. Pekçok kural değişikliğiyle başlayan yeni sezon, pistteki mücadelede de değişikliklere gebe...

Formula 1'de büyük kural değişikliklerinin yapıldığı sezonlar, takımlar arasındaki güç dengelerinin değişimini de beraberinde getirir. Nitekim sezon öncesi İspanya ve Bahreyn'de yapılan testler, 2013'ün son 9 yarışını kazanan son 4 yılın şampiyonu Sebastian Vettel ve takımı Red Bull'un artık geçilebileceğine işaret ediyor.

Yeni sezonun en büyük değişikliği şüphesiz araçların motorlarına ilişkin. Bu sezon 2.4 13/03/2014, 11:54:15 litre atmosferik motorlu V8 motorlar yerine 1,6 litre hacimli V6 turbo motorlar kullanılacak. Buna göre araçların 750 yerine 600 beygir gücünde olması bekleniyor. Yeni motorlara ek olarak araçlar 7 yerine 8 vitesli olacak. Bunların sonucu olarak da otomobillerin minimum ağırlığı 642 kilodan 690'a çıkarıldı.

Yeni sezonda kullanılacak enerji geri kazanım sistemi ile birlikte pilotlar 33 saniye boyunca ekstra 160 beygir güçten faydalanabilecek.

Yarış başına 160 kg yerine 100 kg yakıtın kullanılması planlanıyor. Böylece yakıt depoları küçültüldü.

Geçtiğimiz sezon 1800 mm olan ön kanadın genişliği 1650 mm oluyor. Burun kısmı yeni kurallar gereği yere çok daha yakın olacak. 55,5 santimetre olan burun yüksekliği artık 18,5 cm olacak. Aeorodinamiğe ilişkin bu yenilikler, özellikle araçların burun kısmında gözler görülür farklılıklar yarattı.

Yeni sezonda her kural dışı hareketin bir cezası olacak. Küçük cezalar için 5 saniye cezası yürürlüğe girer iken diğer cezaların boyutlarına göre puan verilecek. Bir pilot 12 ceza puanına ulaştığında bir sonraki yarıştan men edilecek.

Bir sezonda en çok pole pozisyon kazanan pilot artık özel kupanın sahibi olacak.

Ayrıca son yarış Abu Dhabi Grand Prix'sinde çift puan verilecek. Birinciye 25 yerine 50 puan verilmesiyle heyecanın sezonun son yarışına kadar sürmesi hedefleniyor.

Rusya tarihte ilk kez, Avusturya ise 2003 sonra ilk kez F1'e evsahipliği yapacak. Bu sezon pistlerde 11 takım ve 22 pilot mücadele edecek. Şampiyon Red Bull'da Sebastian Vettel'e, emekli olan Mark Webber yerine Daniel Riccardo eşlik edecek. Ferrari ise bu sezon iki önemli ismi Fernando Alonso ile kimi raikkonen'i bir araya getirdi.

Ferrari kadrosuyla dikkat çekerken sezon öncesi testlere Lewis Hamilton ve Nico Rosberg'li Mercedes damga vurdu.
Görünen o ki bu sezon Red Bull ve Vettel için 2013 kadar kolay geçmeyecek.


yalniz bu son yarisin puanlarinin x2 olmasi cok sacma olmus, takimlar buna nasil oy vermisler anlamadim. yine bir ferrari lobisi var bu iste kesin :n:

sakary Ali
15.Mart.2014, 23:58
Ferrari'nin oyunu pek denemez. Sonuçta Formula 1 yönetimi de böyle uçup giden bir otomobil olduğu zaman sürekli değişiklik yaparlar heyecanı yakalamak için. Bunu bir zamanlar Ferrari uçuyorkende yaptılar şimdi de Red Bull'u durdurmak için yaptılar.

TeNaciOUS MidFieLdeR
16.Mart.2014, 00:02
yok yok, ferraridir o ali sen bilmezsin. klasik italyan isi, hep masabasi isler :zuhaha

sakary Ali
16.Mart.2014, 00:47
O son yarışta x2 olayını tüm dünyada FIA'dan başka anlayabilen yok herhalde. Zaten son 8 senenin 6'sında şampiyon son yarışta belli olmuş.

urwrdskkn
16.Mart.2014, 17:05
İşi kızıştırmak için bence

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E.Cartman
16.Mart.2014, 17:49
Schumi bıraktı bende bıraktım F1'i. İzleyenler söyleyin bakıyım bi o eski halinden eser var mı ? Ona göre arada bakmayı düşünüyorum.

TeNaciOUS MidFieLdeR
16.Mart.2014, 17:57
Formula 1 - Avustralya Grand Prix
Formula 1'de Avustralya Grand Prix'sini Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg kazandı


tarafından Eurosport Türkiye 16/03/2014 tarihinde 10:13'de 16/03/2014 11:45'te güncellendi@EurosportCom_TR
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sini Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg kazandı.

http://i.tr.eurosport.com/2014/03/16/1201448-25100000-640-360.jpg

2014 Formula 1 sezonunun açılış yarışı, Avustralya'nın Melbourne kentindeki 5 bin 303 metre uzunluğundaki Albert Park pistinde 57 tur üzerinden yapıldı.

Yarışa 3'üncü sıradan başlayan Mercedes'ten Nico Rosberg, startta daha iyi bir çekiş yakalayarak "pole pozisyonu"ndaki takım arkadaşı Lewis Hamilton ve ikinci sıradaki Red Bull sürücüsü Daniel Ricciardo'yu geçmeyi başardı. Hamilton ilk viraj sonunda Ricciardo ve McLaren'in çaylak pilotu Kevin Magnussen'e de geçildi. Caterham pilotu Kamui Kobayashi'nin ilk virajda Williams'tan Felipe Massa'ya çarpması sonucu her iki sürücü de yarış dışı kaldı.

İlk turu lider tamamlayan Rosberg'i sırasıyla Ricciardo, Magnussen, Force India'dan Nico Hulkenberg, Hamilton ve Ferrari'den Fernando Alonso takip etti.

Birinci cepten başladığı yarışta 5'inciliğe kadar gerileyen Hamilton için yarış, 4. turda takım telsizinden yapılan uyarı sonrası kabusa döndü. Motorunda bir sorun yaşayan Büyük Britanyalı sürücüye motoru koruması söylendi. Hamilton da aracını Mercedes garajına çekerek yarışı bıraktı.

Sezon öncesi testlerinde kötü bir performans sergileyen yarışa da ancak 13. sıradan başlayabilen son 4 sezonun şampiyonu Red Bull'dan Sebastian Vettel, 6. turda yaşadığı teknik bir problemden ötürü yarışa veda etti.

Dokuz ve 10. turda en hızlı tur zamanına imza atan lider Rosberg, en yakın rakibi Ricciardo ile arasındaki farkı 5.8 saniyeye çıkardı ancak Williams'tan Valtteri Bottas'ın viraj dönüşünde duvara temasıyla patlayan sağ arka lastiği pistin ortasında kalınca 12. turda piste güvenlik aracı girdi ve Rosberg'in yaptığı fark eridi.

Takımlar, güvenlik aracının pistte olmasından istifade ederek pite girdi. 15. turun son metrelerinde çıkan güvenlik aracı sonrası yarış yeniden başladı. Lider Rosberg, bir turda rakiplerine 2.2 saniye fark attı.

Mücadeleyi ilk sırada götüren Rosberg, ikinci Ricciardo ile arasındaki farkı, 29. turda 9.5, 32. turda 14 saniyeye çıkardı. "Pit stop"lar sonrası McLaren'den Jenson Button ve Ferrari'den Alonso, Force India sürücüsü Hulkenberg'i geçerek, 4. ve 5. sıraya yerleşti.

Avantajını yarışın sonuna kadar koruyan Rosberg, 1:32:58.710 saatlik süre sonunda damalı bayrağı ilk gören isim oldu ve kariyerinin 4. yarış zaferine ulaştı.

Rosberg'in 24.5 saniye gerisindeki Red Bull sürücüsü Ricciardo, seyircisi önünde ikinci sırayı alarak kariyerinde ilk kez podyuma çıktı. McLaren'in 21 yaşındaki Danimarkalı sürücüsü Magnussen ise kariyerinin ilk Formula 1 yarışında liderin 26.7 saniye arkasında üçüncülüğü elde etti.

Rus pilot Kvyat Vettel'den en genç puan alma rekorunu 15 gün farkla aldı. (19 yıl 324 gün)

McLaren pilotu Magnussen ise podyuma çıkma başarısı gösteren ilk Danimarkalı oldu.

Sezonun ikinci yarışı Malezya Grand Prix'si 30 Mart'ta yapılacak.

İlk 10 sıra

Yarışı ilk 10 sırada bitiren pilotlar şöyle:

1. Nico Rosberg (Mercedes)

2. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault)

3. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes)

4. Jenson Button (McLaren-Mercedes)

5. Fernando Alonso (Ferrari)

6. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)

7. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)

8. Kimi Raikkonen (Ferrari)

9. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso-Renault)

10. Daniil Kvyat (Toro Rosso-Renault)

Pilotlar ve markalar klasmanı

Formula 1'de Avustralya Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve markalar klasmanının ilk 5 sırası da şöyle oluştu:

Pilotlar klasmanı

1. Nico Rosberg (Almanya) 25 puan

2. Daniel Ricciardo (Avustralya) 18

3. Kevin Magnussen (Danimarka) 15

4. Jenson Button (Büyük Britanya) 12

5. Fernando Alonso (İspanya) 10

Markalar klasmanı

1. McLaren-Mercedes 27

2. Mercedes 25

3. Red Bull-Renault 18

4. Ferrari 14

5. Williams-Mercedes 8

TeNaciOUS MidFieLdeR
16.Mart.2014, 18:01
Fazla yakıt podyumdan indirdi!
16 Mart 2014 15:37 NTVSpor.net

http://img-cdn.ntvspor.net/C/I/475/Ricca_DY0XU.jpg


2004 Formula-1 sezonu Avustralya Grand Prix'si ile başladı. Mücadeleyi Mercedes pilotu Nico Rosberg kazandı. İkinci sırada finish gören Red Bull pilotu Daniel Ricciardo ise yeni kuralların izin verdiğinden fazla yakıt tükettiği için diskalifiye edildi. Böylece McLaren'de çaylak Kevin Magnussen ve eski şampiyon Jenson Button ile iki ve üçüncü sırayı elde etti.

Formula 1'de büyük kural değişikliklerinin yapıldığı 2014 sezonu Avustralya Grand Prix'si ile başladı. Sezonun ilk yarışınıda zafere Nico Rosberg ulaştı. Yarışa üçüncü sıradan başlayan Mercedes pilotu, kısa sürede rakiplerini geride bıraktı ve son düzlüğe kadar sürdürdüğü liderliği ele geçirdi. Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, Rosberg'in 24.5 saniye gerisinde ikinci oldu.

Ancak Ricciardo'nun yarış sırasında sürekli olarak yeni kuralların izin verdiği saatte 10 kilodan daha fazla yakıt tükettiği saptandı. Red Bull'un araçta sensör arızası olduğu yolundaki savunması işe yaramadı ve yarış komiserleri Avustralyalı sürücünün yarıştan ihraç edilmesine karar verdiler. Böylece Avustralya GP'sinin klasmanı değişti. Kariyerinin ilk Formula 1 yarışının finişine üçüncü sırada ulaşarak dikkatleri çeken Kevin Magnussen ikinci ilan edildi. Eski Formula 1 pilotu Jan Magnussen oğlu olan Kevin'in ardından takım arkadaşı Jenson Button üçüncü oldu.

FAZLA YAKIT PODYUMDAN İNDİRDİ
Avustralya GP’si yarış komiserleri tarafından yarışın ardından inceleme altına alınan Daniel Ricciardo’nun aracında maksimum yakıt akışı miktarı aşıldığı için soruşturma açılmıştı.

Kural ihlali; 2014 Formula 1 Teknik Düzenlemeler Madde 5.1.4 ile uyumlu değil olduğu açıklandı ve sonucunda soruşturma açıldı.

Soruşturmanın nedeni “Ricciardo’nun aracında yakıt akış sensörü tüm yarış boyunca saatte 100 kg yakıt harcama oranını aştığı için hep maksimum düzeyde görülmüştür. Bunun neticesinde soruşturma açılmıştır” açıklaması yapıldı.

Addolorato
17.Mart.2014, 13:56
Yeni kurallarla araçların arasındaki farkın azaldığı söylenmişti Vettel 13. başlayıp 6 tur sonra yarış dışı kalmış ahaha :D

kasım akdemir
17.Mart.2014, 14:01
Motor sesleri facia...

sakary Ali
18.Mart.2014, 16:47
Schumi bıraktı bende bıraktım F1'i. İzleyenler söyleyin bakıyım bi o eski halinden eser var mı ? Ona göre arada bakmayı düşünüyorum.

F1 her zaman güzeldir Özgür.

Hemen sana araba önereyim. Caterham CT05. Araba üzerinde pek bir yorum yapmak istemiyorum. Harika burunu hemen dikkat çekiyor zaten.


http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2014/01/IMG_5144.jpg

urwrdskkn
18.Mart.2014, 16:51
Kahrolsun v6 motorları yaşasın v10 motorları eskiden f1 araçlarında v10 motorları vardı hatırlayan vardır doksanların sonu milenyum un başları

sakary Ali
18.Mart.2014, 17:24
Motor sesleri hakikaten büyük sıkıntı. Hatta Avustralya GP yetkileleri gelen seyircilerden hiçbirinin zevk almadığını ve memnun olmadığını söylemiş. Ciddi eleştiriler var. Ben bu konuda bir iki adım atılacağını düşünüyorum.

urwrdskkn
18.Mart.2014, 17:45
Motor sesleri hakikaten büyük sıkıntı. Hatta Avustralya GP yetkileleri gelen seyircilerden hiçbirinin zevk almadığını ve memnun olmadığını söylemiş. Ciddi eleştiriler var. Ben bu konuda bir iki adım atılacağını düşünüyorum.

En azından v8 e dönsünler yani :-) :-) :-)

kasım akdemir
18.Mart.2014, 19:20
En azından v8 e dönsünler yani :-) :-) :-)

F1'in klasikleşmiş bir motor sesi var. Araçlar hızlanırken , yavaşlarken vs vs... gözünüzü kapatsanız bu neyin sesi deseler hemen bilirsiniz ama şuan öyle değil maalesef. Bizim şahinin egzoz sesi bile bundan iyidir. Ecclestone ölsün artık :D

urwrdskkn
18.Mart.2014, 19:23
F1'in klasikleşmiş bir motor sesi var. Araçlar hızlanırken , yavaşlarken vs vs... gözünüzü kapatsanız bu neyin sesi deseler hemen bilirsiniz ama şuan öyle değil maalesef. Bizim şahinin egzoz sesi bile bundan iyidir. Ecclestone ölsün artık :D

Tabi canım biz o eski sesi özledik beddua etsek ecclestone ölür mü acaba :-) :-) :-)

sakary Ali
18.Mart.2014, 19:27
Tabi canım biz o eski sesi özledik beddua etsek ecclestone ölür mü acaba :-) :-) :-)

Bence Ecclestone'un ölmesi F1 adına iyi olmaz. O da bu durumdan memnun değildir eminim.

TeNaciOUS MidFieLdeR
18.Mart.2014, 19:30
motor gurultusu buyuk hayal kirikligi, nerde o eski startlar. tam fiyasko o acidan. 20 araba yanyana geldi, yine de tek arabanin cikardigi o sesi cikaramadilar :)

yarisin en ilginc ani her zamanki gibi start pozisyonu oldu. hamilton'in kendi takim arkadasini sikistirmasina sasirdim. ricciardodan cok onu dusunerek basladi ama yine de liderligini koruyamadi. berbat bir baslangic yapti.

sakary Ali
19.Mart.2014, 19:51
Ecclestone “Motorları sessiz yaptılar, artık tekrar sesli yapabilirler.” dedi.

Avustralya yarışı, bildiğimiz Formula 1′e göre oldukça sessiz bir yarış olmuştu. Yarışın ardından sadece taraftarlar değil, pilotlar ve Avustralya GP organizatörleri de bu durumu eleştirmişti.

Ecclestone “Bu teknik bir sorun. Onlar Formula 1′i sesli yapmak zorundalar.”

“Artık diğer yarışların organizatörleri de endişe duymaya başladılar. Yeteri kadar bilet satacaklarından şüpheliler.”

“Formula 1 çekicidir ve insanlar çekicilikten motorlar çalışana kadar hoşlanıyorlar. Sonrasında gürültü başlar.” dedi.

edit:

@serhanacar
Hakkını yemeyelim, Bernie Başkan en başından bu yana bu motorlara karşı çıktı, ses çıkmayacak, V8'le devam edelim dedi. FIA istedi turboları

Bernie Başkan: Sesin düşüklüğü beni korkuttu.Yarış otomobili gibi korkutucu ses yok. Geç olmadan sene sonunu beklemeden sesi yükseltmeliyiz

TeNaciOUS MidFieLdeR
29.Mart.2014, 21:58
İlk sıra Hamilton'ın!
29 Mart 2014 13:00 NTVSpor.net

http://i.tr.eurosport.com/2014/03/29/1208690-25238261-640-360.jpg

Formula 1'de sezonun ikinci Grand Prix'si yarın Malezya'da koşulacak. Sıralama turlarında en iyi dereceyi elde eden Lewis Hamılton yarışa pole pozisyonunda başlayacak.

Sıralama turları, aşırı yağış nedeniyle yaklaşık bir saat geç başladı. Pilotlar yağmur nedeniyle sıralama turlarında daha kontrollü bir sürüş tekniğiyle yarışmak durumunda kaldı.

Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton en iyi dereceye imza attı ve tıpkı Avustralya'da olduğu gibi Malezya Grand Prix'sine de ilk cepten başlama hakkı elde etti. Son dört yılın dünya şampiyonu Sebastian Vettel ikinci sırayı aldı.

Hamilton'ın takım arkadaşı Nico Rosberg ise yarışa üçüncü sırada başlayacak.

Sezonun 2. yarışı olan Malezya GP, Türkiye saati ile 10.00′da başlayacak.

kasım akdemir
30.Mart.2014, 00:37
saatte 300 küsür kilometre yapan elektrik süpürgelerini kim izlemek ister ki?

TeNaciOUS MidFieLdeR
31.Mart.2014, 18:45
Malezya'da zafer Hamilton'ın
30 Mart 2014 13:37 NTV Spor ve Ajanslar

http://img-cdn.ntvspor.net/C/I/479/F600_YB0LW.jpg

Formula 1'de sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sinde olduğu gibi ikinci yarış Malezya Grand Prix'sine de Mercedes damga vurdu. Lewis Hamilton, takım arkadaşı Nico Rosberg'in önünde zafere ulaştı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun ikinci yarışı Malezya Grand Prix'sini, Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Malezya Grand Prix'si, başkent Kuala Lumpur'daki 5 bin 543 kilometrelik Sepang pistinde 56 tur üzerinde yapıldı. Dün yapılan sıralama turlarında "pole pozisyonu"nu kazanan Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, bu avantajını iyi kullanarak şiddetli yağmur yağışına rağmen baştan sona önde götürdüğü yarıştan zaferle ayrıldı.

İngiliz pilot, 1:40:25.974'lük derecesiyle Malezya'da damalı bayrağı görerek bu sezonki ilk zaferine ulaşırken, takım arkadaşı Nico Rosberg ise Hamilton'un 17,3 saniye gerisinde ikinciliği elde etti.

Red Bull Racing-Renault takımının son 4 sezonu şampiyon kapatan pilotu Sebastian Vettel ise Hamilton'ın 24,5 saniye gerisinde üçüncü sırada yer alabildi.

Sezonun üçüncü yarışı Bahreyn Grand Prix'i, 4-6 Nisan tarihleri arasında Sakhir bölgesindeki 5 bin 412 kilometrelik pistte yapılacak.

İLK 10 SIRA
1- Lewis Hamilton (Mercedes)
2- Nico Rosberg (Mercedes)
3- Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
4- Fernando Alonso (Ferrari)
5- Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)
6- Jenson Button (McLaren-Mercedes) Kimi Raikkonen (Ferrari)
7- Felipe Massa (Williams-Mercedes)
8- Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
9- Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes)
10- Daniil Kvyat (STR-Renault)

http://img22.imageshack.us/img22/5003/oys9.jpg
http://img571.imageshack.us/img571/6425/n6pt.jpg

sakary Ali
02.Nisan.2014, 02:14
Açıkçası pekte iyi bir yarış olmadı. Mercedes kuru havaki hızını kanıtlamış oldu. Red Bull'un performansı şaşırtıcı. Araçları yine güçlü. Motordaki sorunları halledebilirlerse ciddi Mercedes'e rakip olabilirler. Ferrari için diyecek kelime yok hakikaten. 5 yıldır 5.likten öteye gidecek araç yok.

sakary Ali
05.Nisan.2014, 18:04
1 saat sonra Bahreyn sıralama turları var. Gece gerçekleştirilecek.

TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Nisan.2014, 03:11
biraz gecikmeli oldu, gecen yarisi pas gecmisiz :p





http://img845.imageshack.us/img845/4812/hdk7.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/1214/epmf.jpg
http://img89.imageshack.us/img89/1829/0ryr.jpg

sakary Ali
13.Nisan.2014, 13:22
Bu arada yarış gerçekten efsaneviydi. Rosberg ile Hamilton'ın galibiyet kapışması, arkada Force India, Williams, Red Bull'ların takım içi savaşları, podyum mücadelesi gerçekten harika bir mücadele izledik.

Aytaç abi eğer izlemediysen ve izleyebilecek durumdaysan kesinlikle izlemen gereken bir yarıştı :)

Unsal123
14.Nisan.2014, 23:41
Bu arada yarış gerçekten efsaneviydi. Rosberg ile Hamilton'ın galibiyet kapışması, arkada Force India, Williams, Red Bull'ların takım içi savaşları, podyum mücadelesi gerçekten harika bir mücadele izledik.

Aytaç abi eğer izlemediysen ve izleyebilecek durumdaysan kesinlikle izlemen gereken bir yarıştı :)
Hacı bu motor seslerine ne olmuş öyle , bu sene yarışların hepsini kaçırdım 5 dakika bi baktım direk kapadım.

sakary Ali
14.Nisan.2014, 23:54
Hacı bu motor seslerine ne olmuş öyle , bu sene yarışların hepsini kaçırdım 5 dakika bi baktım direk kapadım.

Bu sene V6 motorlarına geçildi, daha çevreci, daha ekonomik falan işte. Sesler de ciddi sıkıntılı. Ama bu konuyu görüşüyorlar, bazıları artık değişemez diyor bazıları arttırabiliriz diyor, Avrupa'ya gelsin hele bir sezon bir çözüm bulacakler bence.

Nedvedmania
14.Nisan.2014, 23:55
Takip etmediğim için bilmiyorum da merak ettim. Nasıl bi değişme var seste ?

sakary Ali
15.Nisan.2014, 00:02
Takip etmediğim için bilmiyorum da merak ettim. Nasıl bi değişme var seste ?

ses


.

Nedvedmania
15.Nisan.2014, 00:06
Hahahaha bu ne ya :n: Ses eklentisi felan yüklesinler bari :D

Fearless Coward
15.Nisan.2014, 00:06
Berbat olmuş yalnız F1'den soğutur adamı o ses. :D

Unsal123
15.Nisan.2014, 00:07
Bu sene V6 motorlarına geçildi, daha çevreci, daha ekonomik falan işte. Sesler de ciddi sıkıntılı. Ama bu konuyu görüşüyorlar, bazıları artık değişemez diyor bazıları arttırabiliriz diyor, Avrupa'ya gelsin hele bir sezon bir çözüm bulacakler bence.
Bu düzelmezse izlemem ya. Hafta sonu F1 keyfimiz de boşa gitmesin.

TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Nisan.2014, 01:17
bunlar ispanyadaki test suruslerindeki farklar

http://img703.imageshack.us/img703/8712/wf6k.jpg

bu da toplam yaris sureleri arasindaki fark.

http://img836.imageshack.us/img836/1117/99nq.jpg

arabalardaki degisimler seste oldugu kadar suratlerinde de dusus getirmis. tur basina 3 ila 4 saniye arasinda artma var surelerde. ozellikle sesteki olumsuzluk cok etkiliyor su sira yarislari. ilgiyi dusurebilir.

sakary Ali
15.Nisan.2014, 01:39
Testlerdeki farklar sayılmaz, o zamanlar takımların amacı sadece aracı piste çıkarıp çalıştırmaktı. Yarışlardaki farklar ise şöyle sayılmaz. Yarışlarda yakıt kuralı getirildi. Tüm takımlar 100 kg'lık yakıtla yarışı bitirmek zorundalar. Bu yüzden yavaş gidiyorlar. Sıralama turlarını kıyaslarsak Bahrain'de geçen seneyle bu sene arasında 0.8 saniye fark vardı. Yani araçlar yeteri kadar hızlılar.

TeNaciOUS MidFieLdeR
15.Nisan.2014, 01:56
haklisin, tur basina genel olarak suruculerde yaklasik 1 saniye farklar var gecen seneye gore. yine de 1 saniye bu yarislarda onemli bir fark. sanirim test suruslerinden sonra bazi modifikasyonlar yapmis olabilirler. sezon oncesi testleri cunku. 100 kglik yakit durumu da var tabi bu farklarin olusmasinda. F1 yonetimi surekli kendi bacagina kursun sikiyor :) motorlari hic ettiler,bir de ustune 100 kg zirvasi cikti. :)

TeNaciOUS MidFieLdeR
20.Nisan.2014, 03:36
hamilton yine birinci cepte, arkasinda red bull pilotlari var. ferraride alonso 5 numarali cepte basliyor. yaris yarin TSI 10.00 da, meraklilarina duyurulur. ricciardo vettelden daha iyi bir pilot gibi duruyor. ayni arabayla cok daha iyi isler cikariyor, yaris tecrubesi artarsa onplana cikabilir. hamilton saniyorum ki araba avantajiyla da beraber bu sezon cok formda, yine rakiplerinin cok onunde bir derece yapmis.

http://img841.imageshack.us/img841/5558/kpzs.jpg

sakary Ali
20.Nisan.2014, 22:15
Aytaç abi şu resimleri attığın platform nedir?

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Nisan.2014, 00:01
eurosport sitesinden resimler. flash turu bisey kullanmislar, ayni cercevede sezonla ilgili tum bilgilere ulasabiliyorsun.

Fearless Coward
25.Mayıs.2014, 21:12
Bugün kü yarışı Rosberg kazanmış Hamilton'da 2. olmuş hep ilk 2'yi alıyor adamlar maşAllah. :D Vettel ise bu sezon yok ortalıkta. Mercedes'e yaramış bu yenilikler. :D Bizim Ferrari yine 4.-5. oluyor. :D Rosberg ve Hamilton şampiyonluk yarışı veriyor umarım Rosberg olur şampiyon çok sevdiğim bir pilot 1 şampiyonluk hakediyor kesinlikle.

BaGa TaRKaN
26.Mayıs.2014, 03:29
Ferrari Bitmişte Ağlayanı Yok :D

Vay Be Bir Zamanlar Ne Araçtı Ama Artık Bitmiş :n:

TeNaciOUS MidFieLdeR
20.Temmuz.2014, 20:30
uzun bir aradan sonra saatleri de uygunken bir yaris izledim. sansima harika bir yaris oldu. yarisin birincisi rosberg cok rahat kazandi belki ama arka taraftaki mucadele izlemeye degerdi. hamilton aldigi ceza yuzunden yarisa 20. sirada basladi. buna ragmen hem de 3 pit stopla yarisi 3. bitirdi. 2. ise fin pilot bottas oldu. grosjeandi sanirim, araci yarisin sonlarina dogru alev aldi. herhangi bir yaralanma olmadi. hamiltonun yaris boyunca podyum icin agresif surusu cok zevkli anlar yasatti. zaman zaman tehlikeli temaslar oldu bu yuzden. ozellikle bir an vardi ki akillarda kalmistir muhakkak. 3lu grup devam ederken sanirim raikkonen onundeki araci gecmek icin atak yaptigi sirada 3. kulvardan hamilton da atak yapica 3 arac yanyana geldi, tabii ki guclu aracin sahibi hamilton hepsinin gerisinden en one geciverdi :D vidosunu bulursam eklerim.

bu da starttan sonraki brezilyali pilot massanin magnussen ile carpisip takla attigi ve yarisi terkettigi anin videosu.

massa crash!

Fearless Coward
20.Temmuz.2014, 20:44
Rosberg bırakmaz şampiyonluğu bu sezon. :D Bizim Ferrari'ye üzülüyorum ben senelerdir şampiyonluk yok en son Raikkonen olmuştu galiba 2007'de. Yine geldi adam ilk 10'a bile giremez oldu bizde. :D Araba da sıkıntı var belli ki geçen sezon harikaydı adam.

TeNaciOUS MidFieLdeR
20.Temmuz.2014, 21:13
sikinti buyuk hocam. mercedesler yarista birebirde oyle rahat geciyor ki kirmizilari, klasman farki cok belli. alonso-raikkonen bir yerlerini yirtsalar da ilk 4e giremezler. hatta ilk 6 diyelim. :D


ses


.

yalniz su olay cok kotu ya, v10 motorlar sahaneydi. ozledik sesini. cok sey goturuyor bu sesin olmamasi :/

TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Temmuz.2014, 18:16
ne yaris oldu be, ricciardo kazandi. yagmurlu basladi, sonra acildi hava. lastikler surekli degisti. son 5 tur mukemmeldi. onde ferrari, arkasinda mercedes ve redbull dipdibe. ricciardo lastik avantajiyla da birlikte en one gecip bitirdi. iki haftadir canli takip ediyorum, ikisi de birbirinden guzel yarislardi. bu arada hamilton yarisa en sondan baslamasina ragmen gecen hafta oldugu gibi yine podyuma cikmayi basardi.



HUNGARIAN GP RESULT

1- http://www.talkingtech.com/_r/img/flags/au.pngDaniel Ricciardo (Red Bull) | 1:53:05.058 | 70 Lap

2- http://assets3.timba.com/images/spain-flag.png?1383644664Fernando Alonso (Ferrari) | +5.200

3- http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20060602180354/uncyclopedia/images/f/f7/England_flag_1.pngLewis Hamilton (Mercedes) | +5.800

4- http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20080125045211/uncyclopedia/images/0/0e/Germany_Flag_1.pngNico Rosberg (Mercedes) | +6.300

5- http://www.convergenciar2.com.br/wp-content/themes/convergencia/img/icon-flag-brazil.jpgFelipe Massa (Williams) | +29.700

Leonadias
15.Ağustos.2014, 20:55
Formula 1'de bu sezon; aldığı puan başına en çok ($,€) kazanan pilotlar...

https://pbs.twimg.com/media/BvGBqOzIMAE53JN.jpg

Leonadias
24.Ağustos.2014, 17:46
Daniel Ricciardo, Belçika GP'inde damalı bayrağı ilk sırada gören isim oluyor. Ricciardo adına sezonun 3. galibiyeti.

https://pbs.twimg.com/media/Bvzq-CTIAAATwoP.jpg


Daniel Ricciardo, zaferi kutlamaya giderken.. Bu, hayatı boyunca yürüdüğü en "güzel" yol olabilir..

https://pbs.twimg.com/media/BvzsoL2IYAA8OOO.jpg