View Full Version : World Wrestling Entertainment
William Rookwood
06.Nisan.2014, 16:44
http://www.teknikweb.net/wp-content/uploads/2009/06/wwe1.jpg
World Wrestling Entertainment, Türkçe adıyla Dünya Güreş Eğlencesi yada Türkiye'de bilinen adıyla Amerikan güreşi. Eğlence üzerine kurulsada asıl kapsamı spor olduğundan dolayı Spor eğlencesi olarak bilinen bir güreş dalıdır.
Türkiye'de daha çok Amerikan güreşi adıyla anılmasına rağmen bu terimin çok genel bir kavram olduğunu söyleyeyim. Çünkü Amerika'da popüler veya amatörlükten profesyonelliğe geçiren birçok güreşi şirketi vardır. Bunlardan en çok tanınanı zamanında Flash Tv'de yayınlanan WCW idi. WCW, zamanında güreşi piyasasında en çok sükse yapan şirketti. WWE'nin kurucusu olan Vince Mcmahon tarafından kurulan ikinci güreş firmasıydı. Flash Tv'de ise 90 yılların sonları, 2000'li yılların başlarında oynanmış maçları veriyorlardı. Zaten Türkiye'de ki insanların çoğuda güreşi o şekilde tanıdı diyebilirim.
Günümüzde ise popüler olan ve en çok izlenen iki güreş şirketi ise WWE ve TNA İmpact. TNA'e daha çok WWE'de popülaritesini yitirmiş yada en çok sevilen güreşçilere fazla para vererek bünyesine katan bir firma. WWE ise şuanda en çok izlenen ve en çok hasılata sahip tek güreş şirketi.
Forumda az çok Amerikan güreşi yada WWE hakkında bilgi sahibi olan ve izleyen kişiler vardır. O açıdan güncel olarak WWE'yi takip eden yada izlemek isteyenlerle bu konu altında bilgi paylaşımı ve gelişmelerini aktarabiliriz diye düşünüyorum. :)
E.Cartman
06.Nisan.2014, 17:11
Rey Mysterio duruyor mu hala :D
William Rookwood
06.Nisan.2014, 17:17
Rey Mysterio duruyor mu hala :D
WCW'den WWE geçiş yaptı yıllar önce. Şu sıralar çok fazla gözükmese de halen WWE'nin güreşçisi. :)
http://www.wwe.com/superstars/reymysterio
E.Cartman
06.Nisan.2014, 17:18
Küçükken arada izlerdim. Rey Mysterio'yu severdim ama asıl izleme nedenim Flash TV'deki anlatıcılardı, muhteşemlerdi :n::n:
Banega
06.Nisan.2014, 17:32
Şimdi D-Smart'ta galiba, ne çok izlerdim, hatta güreş kariyeri oyununu daha geçen gün yükledim.Adamım Edge'di, emekli olunca çok üzülmüştüm :(
Kaka Leite
06.Nisan.2014, 19:33
Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa bu Rey Mysterio'nun eskiden maskesi falan yok muydu?
O zamanlarda kısa bir adam hatırlıyorum hatta rapciler gibi giyinip geliyordu. :icon_biggrin:
William Rookwood
06.Nisan.2014, 19:35
Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa bu Rey Mysterio'nun eskiden maskesi falan yok muydu?
O zamanlarda kısa bir adam hatırlıyorum hatta rapciler gibi giyinip geliyordu. :icon_biggrin:
Doğru hatırlıyorsun. Flash TV'de yanlış hatırlamıyorsam 2004 ve 2006 yılları arasında veriliyordu WCW maçları. Zaten o maçlarda güncel olmadığından dolayı 1999 ve 2002 yılları arasında oynanan maçlardı. Rey, WWE'ye geçtikten sonra maske takmaya başladı diye hatırlıyorum ben.
Buda Flash Tv'de yayınlanan maçlardaki Rey Mysterio. :)
http://www.nkfu.com/wp-content/uploads/2010/04/rey-mysterio-maskesiz-3.jpg
Kaka Leite
06.Nisan.2014, 19:39
Doğru hatırlıyorsun. Flash TV'de yanlış hatırlamıyorsam 2004 ve 2006 yılları arasında veriliyordu WCW maçları. Zaten o maçlarda güncel olmadığından dolayı 1999 ve 2002 yılları arasında oynanan maçlardı. Rey, WWE'ye geçtikten sonra maske takmaya başladı diye hatırlıyorum ben.
Buda Flash Tv'de yayınlanan maçlardaki Rey Mysterio. :)
http://www.nkfu.com/wp-content/uploads/2010/04/rey-mysterio-maskesiz-3.jpg
Heh aynen ya.
Jeff Hardy de beyaz bir maske takıyordu sanırım. O zamanlar güzeldi mesela sonradan bozuldu diye düşünüyorum ben.
William Rookwood
06.Nisan.2014, 19:42
Heh aynen ya.
Jeff Hardy de beyaz bir maske takıyordu sanırım. O zamanlar güzeldi mesela sonradan bozuldu diye düşünüyorum ben.
Bu Flash TV'de izlediğimiz aslında WWE'nin yan kuruluşu olan bir şirketti, yine WWE sahibi tarafından açılan bir şirket. İsmi WCW ve içindeki programların adı Mayhem Nitro olarak adlandırılıyordu. Tıpkı şuandaki Smackdown ve Raw gibi.
Jeff Hardy'nin beyaz makyajlı görünümü de Fox Tv'den hatırlıyorsundur. Çünkü Fox TV'de 2009, 2010 yılları arasında WWE maçlarını veriyordu. Şuanda D-Smart veriyor maçları. Ben Sky Sports'dan takip ediyorum. :)
playeray
06.Nisan.2014, 20:22
Triple H adamımdı DX favori tag teamimdi. HBK emekli olunca üzülmüştüm baya :D
DenizlispoR
06.Nisan.2014, 20:57
Wrestlemania bu gece,canlı izleyeceğim.
#ImwithDragon
Banega
06.Nisan.2014, 21:00
Wrestlemania bu gece,canlı izleyeceğim.
#ImwithDragon
Hadi be bugün Wrestlemania mı var? Hatırlattığın iyi oldu teşekkürler, amma uzak kalmışım, izleyelim bakalım :)
DenizlispoR
06.Nisan.2014, 21:02
Hadi be bugün Wrestlemania mı var? Hatırlattığın iyi oldu teşekkürler, amma uzak kalmışım, izleyelim bakalım :)
WM 29 faciasından sonra iyi bir toparlanma bekliyorum,sonuçta Stone Cold ve The Rock'ın da görüneceği açıklandı.
William Rookwood
06.Nisan.2014, 21:09
Bende yarın izleyeceğim Wrestlemania'yı. Daniel Bryan'ın sürpriz bir şekilde Triple H'i yeneceğini düşünüyorum.
DenizlispoR
06.Nisan.2014, 21:12
Süpriz ? Ben onu süpriz olarak görmüyorum şahsen. :D Bu arada tahmin yapmak adettendir.
AJ Lee
Shield
Usos
Battle Royal için fikrim yok.
Wyatt
Bryan
Bryan
William Rookwood
06.Nisan.2014, 21:54
Bence John Cena alır Bray'i. Triple H Ceo olduktan sonra iyice düştü.
Sürprizden kastım, WWE her zaman Superstarlarını korumuştur. Yani iki favori güreşçi karşılaşıyorsa ikisininde kazanmaya yakın olduğunu, kıl payıyla diğer güreşçinin kazandığını göstertiyor. Yıllardan beri aynı şeyi yapıyor zaten WWE. Mesela bu haftadaki Orton ve Batista maçında da aynı şey oldu.
Digitürk ün S'nek kanalındayken iyi izliyodum böyle altyazılı falan zevkliydi o zamanlar sonra fox a geçti o iyrenç sunuculuk ve sırf çocuklara hitap etmesiyle soğudum o zamandır izlemiyorum oyunu hala zevklidir ama :D
attirson
07.Nisan.2014, 00:20
Eskiden daha gercekciydi yada cocuk oldugumuz icin bize öyle geliyordu artık pek zevk vermiyor bana.Köşelerdeki tokat sahneleri filan tiyatronun dibine vuruyor. :D Ama Tv'de görsem izlerim ayrı. :D
urwrdskkn
07.Nisan.2014, 00:26
WWE nin En Çirkefinin Alberto Del Rio Olduğunu Söylememe Gerek Yok Yakaladığım Yerde Öldüresim Geliyor Herifi :D
William Rookwood
07.Nisan.2014, 00:30
Alberto del Rio'yu bende sevmem. İlk çıktığı zaman çok havalıydı şimdi çirkefliğe vurdu işi.
urwrdskkn
07.Nisan.2014, 00:33
Bir Aralar Sıkı Bir Şekilde İzlerdim WWE yi Eskileri de Seyrederdim Çok Keyifli İdi Heleki Bir Bastista Bir Undertaker Big Show Daha Kimler Kimler Heleki Batista İle Rey Misteryo nun Bir Maçı Vardı Efsaneydi
William Rookwood
07.Nisan.2014, 00:37
Eskiden daha zevkli olduğu bir gerçek. Bende WWE'yi 2 yıldır izlemiyordum, geçtiğimiz aylarda tekrar başladım. 2 yıl boyunca bir çok süperstar katılmış. Shield, Bray Wyatt Family, Big E vs. Özellikle PPV'nin olduğu aylarda Raw ve Smackdown'da ki şovlar birbirini tekrarlıyor ve önem vermiyorlar.
urwrdskkn
07.Nisan.2014, 00:40
Bize Eski Wwe Yi Verin Beeee :d
DenizlispoR
07.Nisan.2014, 15:28
"O" olayın şokunu hala atlatamadım. Canlı izledim ama hala şoktayım,nasıl olur anlamıyorum.
William Rookwood
07.Nisan.2014, 15:48
"O" olayın şokunu hala atlatamadım. Canlı izledim ama hala şoktayım,nasıl olur anlamıyorum.
WM'yi izleyemedim de WWE'nin sitesine girdiğimde ağır spoiler yemiş oldum istemeden de olsa. :) Öyle birşeyin olacağını ben tahmin ediyordum ileride.
wwe'e sormak lazım madem bu adam yenilecekti neden yenilmez görünümüne büründürdünüz diye. Bence 21-0 olduktan sonra öyle devam etmeliydi.
DenizlispoR
07.Nisan.2014, 15:56
WM'yi izleyemedim de WWE'nin sitesine girdiğimde ağır spoiler yemiş oldum istemeden de olsa. :) Öyle birşeyin olacağını ben tahmin ediyordum ileride.
wwe'e sormak lazım madem bu adam yenilecekti neden yenilmez görünümüne büründürdünüz diye. Bence 21-0 olduktan sonra öyle devam etmeliydi.
Part timer'ın seriyi kırması kadar büyük saçmalık yok. Wyatt'ı veya Reigns'i hazırlamaları daha mantıklıydı. Bu arada yaklaşık 3 yıldır güreşi takip ediyorum ve böyle bir olayı göreceğime asla inanmamıştım.
William Rookwood
07.Nisan.2014, 16:01
Part timer'ın seriyi kırması kadar büyük saçmalık yok. Wyatt'ı veya Reigns'i hazırlamaları daha mantıklıydı. Bu arada yaklaşık 3 yıldır güreşi takip ediyorum ve böyle bir olayı göreceğime asla inanmamıştım.
7-8 yıl önce Brock Lesnar'ın çok daha güçlü ve iddialı olduğu zamanda bile Undertaker'e ve üstüne Goldberg'e yenilmişti. Şimdi UFC macerasından sonra tekrar döndü WWE'e. Ben tekrar iddialı bir konuma geleceğine ihtimal bile vermemiştim. Undertaker ile WM'de o kadar iddialı ve yenebilecek güçte güreşçiler karşılaştı ki, BL'ın bu seriyi bozması bana göre de saçmaydı.
Banega
07.Nisan.2014, 16:20
Gerçekten saçmalıktı o olay.
DenizlispoR
07.Nisan.2014, 16:30
7-8 yıl önce Brock Lesnar'ın çok daha güçlü ve iddialı olduğu zamanda bile Undertaker'e ve üstüne Goldberg'e yenilmişti. Şimdi UFC macerasından sonra tekrar döndü WWE'e. Ben tekrar iddialı bir konuma geleceğine ihtimal bile vermemiştim. Undertaker ile WM'de o kadar iddialı ve yenebilecek güçte güreşçiler karşılaştı ki, BL'ın bu seriyi bozması bana göre de saçmaydı.
Güreş tarihini biliyorum,hatta 1980'ler NWA'ine kadar okumuşluğum var e-booklar sayesinde. Lesnar'ın son maçıydı zaten 2 yıl önceki dönüşüne kadar Goldberg ile olan. Maçlarının hala berbat geçmesi dışında büyük bir sorun görmedi demek ki WWE. Lesnar için şu an tek yok var,o da en yakın zamanda ana kemer. Momentumunu boşa harcamamalı.
William Rookwood
10.Nisan.2014, 14:52
WWE'in oyunun hemen hemen tüm serilerini 2K'ya geçmeden önce oynamıştım. Dün, üç yıl aradan sonra ilk defa oynadım. Tuş kombinasyonlar o kadar çok değişmiş ki bir türlü beceremedim oynamayı. Eskiden grapple pozisyondayken sağ analog ile hareketleri yapıyorduk. Şimdi hangi tuşla yapıldığını çözemedim bir türlü.
William Rookwood
05.Mayıs.2014, 17:31
extreme rules hakkında
En son 2011 yılında takip ediyordum wwe'yi. Yaklaşık 3 yıl aradan sonra tekrar izlemeye başladım. Ben izlemeyeli çok şey değişmiş aslında, o yüzden maçlar biraz garip geliyor. Daniel Bryan'ı en son izlediğimde yeni yeni görünen bir süperstar'dı. Şimdi bakıyorum Kane'i, üstüne Randy Orton, Batista ve Triple H'i yenebiliyor. Belki izlemediğim içindir bilmiyorum ama biraz saçma geldi bana. Demek ki izlemediğim süre içerisinde bir çok olay olmuş. Aynı şekilde Shield'ın da evolution ekibini yenmesi saçma geldi.
Banega
05.Mayıs.2014, 17:37
extreme rules hakkında
En son 2011 yılında takip ediyordum wwe'yi. Yaklaşık 3 yıl aradan sonra tekrar izlemeye başladım. Ben izlemeyeli çok şey değişmiş aslında, o yüzden maçlar biraz garip geliyor. Daniel Bryan'ı en son izlediğimde yeni yeni görünen bir süperstar'dı. Şimdi bakıyorum Kane'i, üstüne Randy Orton, Batista ve Triple H'i yenebiliyor. Belki izlemediğim içindir bilmiyorum ama biraz saçma geldi bana. Demek ki izlemediğim süre içerisinde bir çok olay olmuş. Aynı şekilde Shield'ın da evolution ekibini yenmesi saçma geldi.
Bende en son NXT zamanlarında takip etmiştim, Edge bırakınca bende bırakmıştım.Şimdi bende yeni yeni takip etmeye başlıyorum, dediğin gibi bir çok olay olmuş.Haftalık şov ve ppv incelemelerine göz atmalısın bence.Olayları daha iyi kavrayabilirsin böylelikle. :)
William Rookwood
05.Mayıs.2014, 17:47
Bende en son NXT zamanlarında takip etmiştim, Edge bırakınca bende bırakmıştım.Şimdi bende yeni yeni takip etmeye başlıyorum, dediğin gibi bir çok olay olmuş.Haftalık şov ve ppv incelemelerine göz atmalısın bence.Olayları daha iyi kavrayabilirsin böylelikle. :)
Eskiden güreşmania sitesi yapıyordu onları, şimdi hangi site yapıyor bilmiyorum. :)
Banega
05.Mayıs.2014, 18:02
Eskiden güreşmania sitesi yapıyordu onları, şimdi hangi site yapıyor bilmiyorum. :)
Evet, o sitenin yazarı abi ile bayağı iyiydi aramız.O hem eski wwe-sevenload forumunda admindi.Ama dediğin gibi, artık sitede yazmıyor.
Bende araştırdım bayağı, şu siteyi buldum.Burada şov incelemeleri var;
http://guresturkiye.net/portal/index.php
DenizlispoR
05.Mayıs.2014, 19:39
Evet, o sitenin yazarı abi ile bayağı iyiydi aramız.O hem eski wwe-sevenload forumunda admindi.Ama dediğin gibi, artık sitede yazmıyor.
Bende araştırdım bayağı, şu siteyi buldum.Burada şov incelemeleri var;
http://guresturkiye.net/portal/index.php
Oranın üyesiyim ben,Paragon of Virtue olarak bakarsanız bulursunuz. Portalda da araştırmalarım vardır eski WWE,TNA şovlarından. ER'yi zamanım olunca izleyeceğim artık.
William Rookwood
10.Mayıs.2014, 17:32
Evoluiton'un tekrar kurulmasına çok sevindim. Normalde heel teamlerini yada kişilerini desteklemeyi sevmem ama ilk kurulduğundan beri takip ettiğim için sonuna kadar destekliyorum Evolution'u.
DenizlispoR
10.Mayıs.2014, 18:38
Evoluiton'un tekrar kurulmasına çok sevindim. Normalde heel teamlerini yada kişilerini desteklemeyi sevmem ama ilk kurulduğundan beri takip ettiğim için sonuna kadar destekliyorum Evolution'u.
Evolution'ı gram sevmem,hayranı olduğum Four Horsemen'in çakması/devamı çünkü. :D
Ve klasik sıkıcı WWE ayları başladı. Post-WM sürekli böyle gidiyor,MiTB gelse de hareketlense biraz ortalık.
William Rookwood
10.Mayıs.2014, 22:32
Evolution'ı gram sevmem,hayranı olduğum Four Horsemen'in çakması/devamı çünkü. :D
Ve klasik sıkıcı WWE ayları başladı. Post-WM sürekli böyle gidiyor,MiTB gelse de hareketlense biraz ortalık.
Evolution'u da zaten Ric Flair kurdu. Batista ve Randy Orton'da Ric Flair'ın öğrencisi. :)
PPV'lerin dışındaki şovlar zamanla kendini tekrarlıyor zaten. Bende bu yüzden dolayı biraz sıkılıp ara verdim. Döndüğümde ise birçok süperstar katılmış WWE bünyesine. O yüzden ben zevkle izliyorum haftalık şovları. :)
DenizlispoR
10.Mayıs.2014, 22:55
Evolution'u da zaten Ric Flair kurdu. Batista ve Randy Orton'da Ric Flair'ın öğrencisi. :)
PPV'lerin dışındaki şovlar zamanla kendini tekrarlıyor zaten. Bende bu yüzden dolayı biraz sıkılıp ara verdim. Döndüğümde ise birçok süperstar katılmış WWE bünyesine. O yüzden ben zevkle izliyorum haftalık şovları. :)
Biliyorum,RA dönemi daha çekilir(miş) en azından WWE'nin. Haftalık şov sayısı da artmaya başladıkça hikayelerin tadı da kalmadı. Çoğunu izlemiyorum şu an,ben WWE dışı güreşte buldum eğlencemi. :)
William Rookwood
10.Mayıs.2014, 22:56
Biliyorum,RA dönemi daha çekilir(miş) en azından WWE'nin. Haftalık şov sayısı da artmaya başladıkça hikayelerin tadı da kalmadı. Çoğunu izlemiyorum şu an,ben WWE dışı güreşte buldum eğlencemi. :)
WWE dışı güreş derken TNA'yı mı kastediyorsun, ya da CZW mi?
DenizlispoR
10.Mayıs.2014, 23:08
WWE dışı güreş derken TNA'yı mı kastediyorsun, ya da CZW mi?
TNA+ROH,PWG ve bazen DGUSA/EVOLVE. Sınav yılım olduğundan sadece sonuçlarını okuyorum ne yazık ki.
Banega
10.Mayıs.2014, 23:20
Ya belki çok saçma gelecek ama, benim çocukluğumdan beri hayalim vardı.Güreş okuluna girmek...Son aylarda yeniden canlandı isteğim.
Yazın yurtdışında yaşayan ablamın yanına gideceğim ve 1 yıl civarı kalıp dilimi geliştirmek ve para biriktirmek istiyorum.Tek engel ailem.Ama haklılar, ben küçükken de böyleydim, hep uçuk uçuk hayaller kurardım. :n: Keşke imkan olsa da gitsem Amerika'ya da.
Konuya gelirsek, Evolution olayına ben de sevindim. :)
DenizlispoR
10.Mayıs.2014, 23:27
Ya belki çok saçma gelecek ama, benim çocukluğumdan beri hayalim vardı.Güreş okuluna girmek...Son aylarda yeniden canlandı isteğim.
Yazın yurtdışında yaşayan ablamın yanına gideceğim ve 1 yıl civarı kalıp dilimi geliştirmek ve para biriktirmek istiyorum.Tek engel ailem.Ama haklılar, ben küçükken de böyleydim, hep uçuk uçuk hayaller kurardım. :n: Keşke imkan olsa da gitsem Amerika'ya da.
Konuya gelirsek, Evolution olayına ben de sevindim. :)
Amerika'ya gitmeyi bende istiyorum,gidip hem amerikan futbolu hem güreş hem de basketbol izlemek istiyorum , üniversiteye erteledim hayallerimi ama.
Güreşçi hayatı çekilecek şey değil,sürekli yollarda olmak falan. En iyisi izleyicilik. :n:
Banega
10.Mayıs.2014, 23:53
Amerika'ya gitmeyi bende istiyorum,gidip hem amerikan futbolu hem güreş hem de basketbol izlemek istiyorum , üniversiteye erteledim hayallerimi ama.
Güreşçi hayatı çekilecek şey değil,sürekli yollarda olmak falan. En iyisi izleyicilik. :n:
Çekilecek dert yol olsun, otobüs firmasıyla bile şehirlerarası yolculuk yaparım hep. :n: Bu konularda en iyisi ROH galiba, ama şunlarda çok hoşuma gitti, http://www.wwa4.com
Ha bu arada, denemediyseniz Mdickie'nin güreş kariyeri oyunlarını tavsiye ederim.Görsellik açısından çok mükemmel olmasa da, inanılmaz derecede vakit öldürüyor, bayağı güzel yapmışlar. :)
William Rookwood
11.Mayıs.2014, 00:13
Bir ara Türkiye'ye gelecekti WWE. O sıralar Fox TV veriyordu WWE'nin maçlarını. Hava olaylarından dolayı iptal oldu Türkiye programı. Bir daha da hiçbir yerde duymadım zaten Türkiye'ye geleceklerini.
WWE 2K14 oyunu da çok zevklidir. Bilmiyorum aranızda oynayan var mı? :)
Banega
11.Mayıs.2014, 00:18
Bir ara Türkiye'ye gelecekti WWE. O sıralar Fox TV veriyordu WWE'nin maçlarını. Hava olaylarından dolayı iptal oldu Türkiye programı. Bir daha da hiçbir yerde duymadım zaten Türkiye'ye geleceklerini.
WWE 2K14 oyunu da çok zevklidir. Bilmiyorum aranızda oynayan var mı? :)
WWE'nin İstanbul şovu oldu ama galiba daha sonra, Sinan Erdem'de idi galiba yanlış hatırlamıyorsam.
Evet evet, hatta Edge yüzünden hatırlıyorum, Cody Rhodes'un kıyafetinin arkasındaki aynaya tükürüp spear yapmıştı. :zuhaha
WWE oyunlarını 2K'ya geçmeden önce Playstation'da oynuyordum hep, henüz 2K versiyonunu oynamadım Playstation'da.Ama PSP'de oynuyorum, 06-dan 2K13'e kadar var, 14'ü de yükleyeyim yakın bir zamanda. :)
William Rookwood
11.Mayıs.2014, 00:25
WWE'nin İstanbul şovu oldu ama galiba daha sonra, Sinan Erdem'de idi galiba yanlış hatırlamıyorsam.
Evet evet, hatta Edge yüzünden hatırlıyorum, Cody Rhodes'un kıyafetinin arkasındaki aynaya tükürüp spear yapmıştı. :zuhaha
WWE oyunlarını 2K'ya geçmeden önce Playstation'da oynuyordum hep, henüz 2K versiyonunu oynamadım Playstation'da.Ama PSP'de oynuyorum, 06-dan 2K13'e kadar var, 14'ü de yükleyeyim yakın bir zamanda. :)
Tüh, kaçırmışım o zaman ben gösteriyi. :) İptal oldu diye biliyordum 2013 yılında gelmişler. Bende geçen sene izlemiyordum şovları. O yüzden takip edemedim. :)
Resimlerine baktım da o nedir yahu? Salonda saysan 400-500 kişi vardır. Salonun yarısından fazlası boş gözüküyor. Bir daha gelmezler herhalde böyle bir durumdan sonra.
William Rookwood
01.Haziran.2014, 02:38
Yarın Payback'i izleyecek olan var mı? Varsa tahminleri alalım hemen. :)
Benim tahminlerim;
El Torito vs Hornswoggle
Evolution vs Shield
John Cena vs Bray Wyatt
Barrett vs RVD
Sheamus vs Cesaro
Paige vs Alicia Fox
Rusev vs Big E
DenizlispoR
01.Haziran.2014, 02:45
Daha adam gibi bir PPV olsa canlı kalırdım da şov pek bir şey vaad etmiyor şu an.
El Torito vs Hornswoggle
Kimin umrunda? :n:
Evolution vs Shield
Batista gidici,Shield kazanıp bitirir.
John Cena vs Bray Wyatt
Zor seçim. Wyatt'ın WM'deki maçı alması gerekiyordu ancak WWE onun yerine ER'de maçı verdi. Bir yanda Cena'nın feudları mağlup bitirmesi normal değil ancak Wyatt'a verilmesi gerekiyor bu feudun.
Barrett vs RVD
Şampiyon ilk korumasında kaybetmez.
Sheamus vs Cesaro
Cesaro'y bekleyen daha büyük ve iyi şeyler olduğunu umuyorum. Öteki türlü son aylarda aldığı push en azındna IC düzeyinde.
Paige vs Alicia Fox
Şampiyonlar ilk korumada kaybetmezler. Gerçi geçen sene Ziggler kaybetmişti ancak onun sakatlığı vardı.
Rusev vs Big E
Seriyi bu kadar erken bitirmezler. Putin olayından iyi reaksiyon alıyor zaten Rusev.
William Rookwood
01.Haziran.2014, 02:50
WM'de John Cena'nın kazanacağını tahmin ediyordum aslında. Önemli bir PPV'de John Cena'yı yenik göstermezler diye düşünmüştüm. Aynı şekilde ER'de de Bray'in kazanacağını tahmin ettim. Burada da John Cena kazanacaktır diye düşünüyorum. Fakat rekabet dğer PPV'lere taşınır.
Normalde RVD'nin almasını istiyorum İC kemerini. Fakat RVD zamanında o kemeri birden fazla aldı. Barrett'e NXT'in çıkardığı potansiyelli bir güreşçi. O yüzden şampiyonların kaybedeceklerini düşünmüyorum. :)
DenizlispoR
01.Haziran.2014, 02:53
Abi EC'den beri var,artık gına gelmeye başladı Wyatt vs Cena'dan. :n: Ki hiçbir zaman beklediğim kalitede maç sunamadılar. Wyatt özel bir karakter,WWE'nin son yıllardaki en büyük başarılarından. O yüzden ilk PPV'sinde galibiyet alması bence önemliydi ancak WWE Cena'nın geçmişini koruması yönünden ilerletti.
RVD artık ölü,onun gençlik zamanlarını izlemiştim ECW'da 2000'de veya WWE'de IC kemeri ile Eddie,Christian ile maçlarını. Şimdiki hali gerçekten bitmiş bence. Wade ise çok fırsat tepti ana kemer için,büyük ihtimalle bu reign son şansı.
William Rookwood
01.Haziran.2014, 02:58
Ben ara verdiğim için WM'ye kadar biliyorum aralarında ki hususu. :D O kadar uzunsa Wyatt alır bence. Ve bu konuda katılıyorum sana. WWE en son Kane ve Paul Bearer ikilisini çıkarmıştı sağlam karakter bazında. Bu uzun yıllar sonra çıkardığı en iyi karakter WWE'nin. Wyatt Family heel olmasına rağmen seyircileri çok ciddi bir şekilde etkiliyor ve tiplemelerini de muazzam buluyorum.
RVD benim bir zamanlar en sevdiğim adamlardan bir tanesiydi. Şimdi dediğin gibi eski halinden eser yok. Fakat WWE'de onun gibi bir adamın eksikliği farkedildiği için geri dönmüş olabilir. Açıkçası WWE'nin bazı güreşçilere haksızca davrandığını düşünüyorum. Mesela R-Truth ilk çıktığında Booker T potansiyeli görüyordum ben onda. Gerek sesi, gerek hareketleriyle Booker T'nin veliahtı gibiydi. Şimdi ise yerlerde sürünüyor. :)
Banega
01.Haziran.2014, 16:08
Canlı izleyecek kadar heyecanlandırmıyor beni.Mesela dünkü boks maçını bekliyordum uzun zamandır.Neyse,
Ertesi gün internetten izleyeceğim.Benimde tahminlerim aşağı yukarı sizinkilerle aynı. :)
Fearless Coward
01.Haziran.2014, 18:07
Amerikan Güreşi deyince akla Flash TV gelirdi halay programlarını vereceklerine eski bölümlerini verseler gene izlerim be. :zuhaha Yalnız ben maçlardan çok spikerlere odaklanırdım harika sallıyorlardı. :zuhaha
DenizlispoR
01.Haziran.2014, 23:23
Ben 3-4 yıldır zevkle izliyordum,bu yıl biraz ara verdim ama ana olayları biliyorum sadece. R-Truth'u Cena ile olan feudu bitirdi,harika bir heel iken kazandırmadılar kemeri.
DB-Kemer ikilemi var şimdi de. Bırakacak mı acaba.
DenizlispoR
02.Haziran.2014, 21:45
Ben o dönemleri kaçırdım ya. 2011 Mart 2014'e kadar olan bütün olaylardan haberim yok. Şimdi baktım da WWE şampiyonu olmuş R-Truth. Zaten wwe yıllardan beri aynı politikada yürütüyor bu işleri. Kemeri kaybeden güreşçiler birden bire düşüyor. Big E, Alberto del Rio vs.
Payback'i izledim.
Bence ER ve WM'den çok daha iyi bir şovdu. Özellikle Cena ile Wyatt'ın maçı harikaydı. Tahmin ettiğim gibi yine Cena kazandı maçı.
Randy' de bir an önce kendini Evolution'dan soyutlamalı. Batista ve Triple H gibi iki tane bitik güreşçinin yanında harcanıyor. Benim bildiğim Triple H ile Batista böyle değildi. Aşırı derecede düşüş yaşamışlar ne olduysa.
Feudu kaybetti,kemeri alamadı R-Truth. Vince'in siyahlara karşı ufak bir takıntısı var bence,genelde büyük push alamıyor siyah güreşçiler.
Payback'i bende beğendim,ilk maç ve son iki maç çok iyi toparladı şovu. Batista ve HHH yaşlandı artık,yeni yıldızları ön plana sürmek için kullanılıyorlar. Reigns'e ise verilen push çok fazla bence şu an. O gruptan yükselecek isim Ambrose olmalı.
William Rookwood
02.Haziran.2014, 21:54
Feudu kaybetti,kemeri alamadı R-Truth. Vince'in siyahlara karşı ufak bir takıntısı var bence,genelde büyük push alamıyor siyah güreşçiler.
Payback'i bende beğendim,ilk maç ve son iki maç çok iyi toparladı şovu. Batista ve HHH yaşlandı artık,yeni yıldızları ön plana sürmek için kullanılıyorlar. Reigns'e ise verilen push çok fazla bence şu an. O gruptan yükselecek isim Ambrose olmalı.
Anoa'i Family mensuplarına ağır torpil uyguluyor bence WWE. O yüzden Roman Reigns'in ön plana çıkmasını normal karşılıyorum. İleride her takımda olduğu gibi Shield'da dağılacaktır. Bence Rollins, Ambrose ve Reigns'in ilerleyen yıllarda WWE'nin yeni yüzleri olacaktır.
Genel anlamda heel olan karakterler hep John Cena ile mücadeleye giriyorlar. Miz, Batista, Randy Orton, Edge, Bray Wyatt, The Nexus ekibi bunlar benim hatırladıklarım. John Cena bu mücadelelerin çoğunu kazandı. Bir yandan yeni yüzlerin ön plana çıkması bir yandan da mevcut yüzlerin kariyerlerinin korumasını önemsiyor WWE. O yüzden Bray Wyatt bu maçta da yenildi. Zaten John Cena'nın LMS'de yenilmesini düşük bir ihtimal olarak görmüştüm. Daha önce yenildi mi hatırlamıyorum ama bu tür maçları hep kazanmıştır. Bakalım ilerleyen bölümlerde Wyatt ile Cena'nın mücadelesi yeniden devam edecek mi? Bence kabak tadı verdi artık.
William Rookwood
02.Haziran.2014, 22:47
Ben 3-4 yıldır zevkle izliyordum,bu yıl biraz ara verdim ama ana olayları biliyorum sadece. R-Truth'u Cena ile olan feudu bitirdi,harika bir heel iken kazandırmadılar kemeri.
DB-Kemer ikilemi var şimdi de. Bırakacak mı acaba.
Ben o dönemleri kaçırdım ya. 2011 Mart 2014'e kadar olan bütün olaylardan haberim yok. Şimdi baktım da WWE şampiyonu olmuş R-Truth. Zaten wwe yıllardan beri aynı politikada yürütüyor bu işleri. Kemeri kaybeden güreşçiler birden bire düşüyor. Big E, Alberto del Rio vs.
Payback'i izledim.
Bence ER ve WM'den çok daha iyi bir şovdu. Özellikle Cena ile Wyatt'ın maçı harikaydı. Tahmin ettiğim gibi yine Cena kazandı maçı.
Randy' de bir an önce kendini Evolution'dan soyutlamalı. Batista ve Triple H gibi iki tane bitik güreşçinin yanında harcanıyor. Benim bildiğim Triple H ile Batista böyle değildi. Aşırı derecede düşüş yaşamışlar ne olduysa.
DenizlispoR
03.Haziran.2014, 00:02
Anoa'i Family mensuplarına ağır torpil uyguluyor bence WWE. O yüzden Roman Reigns'in ön plana çıkmasını normal karşılıyorum. İleride her takımda olduğu gibi Shield'da dağılacaktır. Bence Rollins, Ambrose ve Reigns'in ilerleyen yıllarda WWE'nin yeni yüzleri olacaktır.
Genel anlamda heel olan karakterler hep John Cena ile mücadeleye giriyorlar. Miz, Batista, Randy Orton, Edge, Bray Wyatt, The Nexus ekibi bunlar benim hatırladıklarım. John Cena bu mücadelelerin çoğunu kazandı. Bir yandan yeni yüzlerin ön plana çıkması bir yandan da mevcut yüzlerin kariyerlerinin korumasını önemsiyor WWE. O yüzden Bray Wyatt bu maçta da yenildi. Zaten John Cena'nın LMS'de yenilmesini düşük bir ihtimal olarak görmüştüm. Daha önce yenildi mi hatırlamıyorum ama bu tür maçları hep kazanmıştır. Bakalım ilerleyen bölümlerde Wyatt ile Cena'nın mücadelesi yeniden devam edecek mi? Bence kabak tadı verdi artık.
Bence aileden değil de,powerhouse güreşçileri kesinlikle daha rahat push alıyor. Shield bu yazı çıkartamaz dağılmadan.
Cena wins lol. :n: Cena asla kaybetmez,ha kaybederse düzgün kaybetmez. Ha diyelim ki düzgün kaybetti,rövanşını alır. Wyatt vs Cena biter diye umuyorum,bu geceki RAW önemli aslında. Payback'ten devam eden sadece Sheamus vs Cesaro mücadelesi var.
Banega
03.Haziran.2014, 00:07
Bu yıl Money In The Bank olmayabilir diyorlar??
William Rookwood
03.Haziran.2014, 00:07
Bence aileden değil de,powerhouse güreşçileri kesinlikle daha rahat push alıyor. Shield bu yazı çıkartamaz dağılmadan.
Cena wins lol. :n: Cena asla kaybetmez,ha kaybederse düzgün kaybetmez. Ha diyelim ki düzgün kaybetti,rövanşını alır. Wyatt vs Cena biter diye umuyorum,bu geceki RAW önemli aslında. Payback'ten devam eden sadece Sheamus vs Cesaro mücadelesi var.
Raw ve diğer haftalık şovlarda Cesaro alacaktır o karşılaşmaları. WWE'nin şu sıralar ciddi şekilde yeni yüzlere ihtiyacı var. Mevcut yüzleri yaşlandı ve yavaş yavaş bırakma noktalarına geldi. Jericho yarı emekli, Brock Lesnar part time, Undertaker zaten haftalık şovlarda hiç gözükmüyor, The Rock yarı emekli, Jeff Hardy ayrıldı, Triple H ile Batista yaşlandı. Bunun gibi bir çok etken yeni yüzlerin ön plana çıkarılmasında etki ediyor. Yıllardan beri bu maçları izleyenler olarak karşılaşmalara bahis oynasak parayı kaldırırız herhalde. Futbol maçlarından daha kolay bir şekilde tahmin edilebiliyor sonuçlar. :D
Bu arada WWE'nin oyunlarını oynuyor musun? Ben en son 2011'de oynamıştım, o zamanlar online seçeneği yoktu. 2k14'ü satın aldım ve online bölümü resmen hastalık derecesinde bağımlılık yapıyor. :)
DenizlispoR
03.Haziran.2014, 00:11
Raw ve diğer haftalık şovlarda Cesaro alacaktır o karşılaşmaları. WWE'nin şu sıralar ciddi şekilde yeni yüzlere ihtiyacı var. Mevcut yüzleri yaşlandı ve yavaş yavaş bırakma noktalarına geldi. Jericho yarı emekli, Brock Lesnar part time, Undertaker zaten haftalık şovlarda hiç gözükmüyor, The Rock yarı emekli, Jeff Hardy ayrıldı, Triple H ile Batista yaşlandı. Bunun gibi bir çok etken yeni yüzlerin ön plana çıkarılmasında etki ediyor. Yıllardan beri bu maçları izleyenler olarak karşılaşmalara bahis oynasak parayı kaldırırız herhalde. Futbol maçlarından daha kolay bir şekilde tahmin edilebiliyor sonuçlar. :D
Bu arada WWE'nin oyunlarını oynuyor musun? Ben en son 2011'de oynamıştım, o zamanlar online seçeneği yoktu. 2k14'ü satın aldım ve online bölümü resmen hastalık derecesinde bağımlılık yapıyor. :)
Cesaro alır , MiTB'e yürür diye düşünüyorum. Yeni jenerasyon geliyor aslında,Wyatt Shield ve NXT'den gelenler olarak. Abi öyle deme,koskoca seriyi kırdılar ben paramı harcamam bunlara. :n:
Oynama şansım olmuyor,TEW oynuyorum genelde daha çok maçları booklamak olarak geçiyor o da. 2K14'nin 30 Years of WM modu iyidir.
William Rookwood
03.Haziran.2014, 00:19
Cesaro alır , MiTB'e yürür diye düşünüyorum. Yeni jenerasyon geliyor aslında,Wyatt Shield ve NXT'den gelenler olarak. Abi öyle deme,koskoca seriyi kırdılar ben paramı harcamam bunlara. :n:
Oynama şansım olmuyor,TEW oynuyorum genelde daha çok maçları booklamak olarak geçiyor o da. 2K14'nin 30 Years of WM modu iyidir.
NXT bir nevi altyapı gibi. Bazen maçlarına bakıyorum da farklı bir atmosferi var orasının. Daha amatör bir güreş yeriymiş hissiyatı veriyor. :) O seriyi bence her yıl tekrarlanıp klişeye dönüşmesini engellemek için yıktılar bence. Ama madem kırılacaktı neden 20 yıl boyunca uzatıldı diye de sormak geliyor insanın içinden. :) Sonuçta Brock Lesnar'dan çok daha fazla galibiyete yaklaşan güreşçi oldu şuana kadar. Neden Kane değil, Shawn Michaels değil de Brock Lesnar onu anlayamadım. Hani kırıldı kırılmasına ama çok ucuz oldu o maç. Etkisi sadece anlıktı.
TEW diye bir oyun hiç duymadım şuana kadar. Daha önce TNA'nin oyununu oynamıştım ek olarak. Hemen hemen her yıl WWE'nin oyununu almaya çalışırım. WM modu zaten bu yıl harika olmuş. Eski serilerinde yaratılan karakterlerinde hikayeye dahil edilme seçeneği olsa daha da iyi olurdu bence. :) Fakat online modunu çok zevkli buldum. Her ne kadar maça atanma süresi uzun olsa da eğlenceli. :)
Bu yıl Money In The Bank olmayabilir diyorlar??
MITB'siz olur mu hiç? :) 29 Haziran'da yayınlanacak, bugün ki Payback'de gösterdi zaten.
Banega
03.Haziran.2014, 00:32
MITB'siz olur mu hiç? :) 29 Haziran'da yayınlanacak, bugün ki Payback'de gösterdi zaten.
Bende öyle düşünmüştüm.Bir haberde görmüştüm de, seneye erteleyebilir falan diyorlardı, dediğin gibi Payback'te reklamı yapıldığına göre olmaz böyle bir şey. :)
DenizlispoR
03.Haziran.2014, 16:29
Öhm öhm... İzlemeyenler için spoiler gerçi ama. :n:
William Rookwood
03.Haziran.2014, 16:54
Öhm öhm... İzlemeyenler için spoiler gerçi ama. :n:
İzlemeyen derken? :D Bu akşam ki Raw'da mı geçiyor bu olay? Eve dönünce izleyeceğim.
DenizlispoR
03.Haziran.2014, 17:00
İzlemeyen derken? :D Bu akşam ki Raw'da mı geçiyor bu olay? Eve dönünce izleyeceğim.
Geçmiş olsun. :n:
William Rookwood
04.Haziran.2014, 02:18
Geçmiş olsun. :n:
Raw;
Son yıllardaki en iyi haftalık şovdu bence. Ne maçlar oldu öyle yahu? Hele sonunda ağzım bir karış açık kaldı. :n: Yazı çıkarmaz diyerek spoiler vermemişsin aslında tamamen dağıldı diyelim biz şuna. :zuhaha Triple H shield'ı yenemeyeceğini anlayınca parayla satın aldı. :n:
Bu arada Batista WWE'yi mi bıraktı yoksa Evolution'u mu tam olarak anlayamadım orasını.
DenizlispoR
04.Haziran.2014, 13:23
Raw;
Son yıllardaki en iyi haftalık şovdu bence. Ne maçlar oldu öyle yahu? Hele sonunda ağzım bir karış açık kaldı. :n: Yazı çıkarmaz diyerek spoiler vermemişsin aslında tamamen dağıldı diyelim biz şuna. :zuhaha Triple H shield'ı yenemeyeceğini anlayınca parayla satın aldı. :n:
Bu arada Batista WWE'yi mi bıraktı yoksa Evolution'u mu tam olarak anlayamadım orasını.
Maçları ben pek beğenmedim,ring içine daha çok önem verdiğimden dolayı WWE'nin maçlarını sevmem genelde. Usos vs Wyatt Family güzeldi ama. Şom ağzım diyelim şuna,hemen dağıldılar. :n:
Batista Marvel'ın filmlerinin birinde oynamıştı,onu tanıtmaya gidiyor. Summerslam sonrası döner diyorlar.
William Rookwood
29.Haziran.2014, 02:06
WWE'nin en sevdiğim PPV'si MITB'ye 1 gün kaldı. İzleyecek olanların tahminlerini alalım hemen. :D
Alberto Del Rio vs. Bray Wyatt vs. Cesaro vs. John Cena vs. Kane vs. Randy Orton vs. Roman Reigns vs. Sheamus
Aslında Cesaro, Reigns ve Wyatt arasında gidip kaldım ama sanki Cesaro kazanacakmış gibi hissediyorum.
The Usos (Jimmy and Jey Uso) vs. The Wyatt Family (Luke Harper and Erick Rowan)
( Rowan ile Harper kazanacaktır. )
Bad News Barrett vs. Dean Ambrose vs. Dolph Ziggler vs. Jack Swagger vs. Kofi Kingston vs. Rob Van Dam vs. Seth Rollins
(Seth Rollins'in kazanacağını düşünüyorum)
Paige vs. Naomi
(Paige)
Rybaxel (Ryback and Curtis Axel) vs. Goldust and Stardust
(Goldust ile Cody kazanacağını düşünüyorum)
Big E vs Rusev
(Rusev)
IcedEarth
04.Temmuz.2014, 23:08
Adamım Jeff Hardy olmadan izleyesim gelmiyor hiç. Edge de gitti zaten. Biraz CM Punk, biraz da John Cena için izlerdim, artık o kadar bile izlemiyorum. Özledim ulan bunları:
Jeff Hardy
Edge
CM Punk
DenizlispoR
04.Temmuz.2014, 23:42
Adamım Jeff Hardy olmadan izleyesim gelmiyor hiç. Edge de gitti zaten. Biraz CM Punk, biraz da John Cena için izlerdim, artık o kadar bile izlemiyorum. Özledim ulan bunları:
Jeff Hardy
Edge
CM Punk
Aha her şeyin sorumlusu,beni bu illete başlatan adam. :D
IcedEarth
04.Temmuz.2014, 23:46
Aha her şeyin sorumlusu,beni bu illete başlatan adam. :D
Sen aldın yürüdün oğlum ondan sonra, boynuz kulağı çok geçti :zuhaha
William Rookwood
05.Temmuz.2014, 22:49
Jeff Hardy, benim en sevdiğim güreşçiydi. O gidince bende de isteksizlik başladı. Ama şu adam wwe'ye gelince eski heyecanım yeni geldi diyebilirim.
http://www.youtube.com/watch?v=tvR8OF5EkM8