PDA

View Full Version : Djibril Cissê

BaGa TaRKaN
30.Nisan.2014, 16:18
http://mbalbert0513.files.wordpress.com/2011/07/djibril-cisse-auxerre-compilation-good.jpg

Bu İsim Benim İçin Çok Ama Çok Özel Bir Yer Teşkil Ediyor. Neden Diye Soracaksanız Çünkü Menejerlik Oyunlarındaki İlk Yıllarımda Bu Oyuncuyu Sanki Elimle Büyütmüşüm Gibi Özel Bir Duygusal Anım Var.

Özellikle; CM00-01 ve CM01-02 Serilerinde Roma ve Beşiktaş da Öyle Bir Kaptırmıştım ki Kendimi Cissê ile Yatıp Cissê ile Kalıyorum Artık Rüyalarıma Kadar Girmişti O Derece.

Gelelim Djibril Cissê'nin Hayatına;

Djibril Cissê'nin Baş Mimarı Didier Deschamps'tır Her Fırsatta Deschamps'a Minnettar Olduğunu Dile Getirir. Auxerre'e Transfer Olmasını Sağlayan O Dönemin Teknik Direktörü Daniel Rolland'da Cissê'nin Yeteneğini Daha da Geliştirmesini Sağladı.

Bu Cissê'nin Az Bilinen Bir Hikayesiydi. Gelelim Genel Olarak Cissê Nasıl Biri Onuda Vikipedi Aracılığı ile Süsleyelim.

İLK YILLARI;

Djibril Cissé, 12 Ağustos 1981 tarihinde Fransa'nın Provence-Alpes-Côte d'Azur bölgesindeki Arles şehrinde doğdu. Babası 1974 yılında Fransa'ya taşınana kadar Fildişi Sahili takımına kaptanlık yapmış Mangué Cissé'ydi. Djibril kardeşleri Nma, Damaye, Abou, Fode, Seni ve Hamed'den sonra ailenin yedinci ve son çocuğuydu. Futbol oynamak için 11 yaşında evden ayrıldı.

Altyapı kariyeri ve Auxerre

Kariyerine Nîmes Olympique'de başlayan Cissé, 15 yaşındayken Auxerre ile sözleşme imzaladı. 1999'da Gambardella Kupası'nı kazandı. 1998-99 sezonunda A takıma yükseldi ve Ligue 1'deki ilk maçını 20 Mart 1999 tarihinde, Paris Saint-Germain karşısında oynadı. Oyuna 77. dakikada Thomas Deniaud'un yerine dahil olurken takımı, maçı 1-0'lık skorla kaybetti. Takımdaki ilk sezonu olan 1998-99 sezonunda sadece bir maça çıktı. İkinci sezonunda da tablo pek değişmedi ve bu sezonda da oyuna son yarım saatte dahil olmak üzere sadece iki maça çıktı ve gol kaydedemedi.

2000-01 sezonu sırasında, teknik direktör Daniel Rolland, Cissé'yi en uçta oynatmaya başladı. 5 Ağustos 2000 tarihinde, Metz karşısındaki oynadıkları maça sonradan dahil olan Cissé; oyuna girdikten 10 dakika sonra Ligue 1'deki ilk golünü attı ve takımına galibiyeti getirdi. Ligdeki ikinci golünü 26 Ağustos'ta, Saint Étienne karşısında yine son dakikalarda attı. Düzenli olarak maçlara çıktığı ilk sezonu olan 2000-01 sezonunda 25 maçta 8 gol atmayı başardı. Bu sezonun ardından, Auxerre'nin katıldığı 2000 UEFA İntertoto Kupası'nda Wolfsburg ile oynadığı 5. tur maçında ise Avrupa kupalarındaki ilk golünü kaydetti. Bu sıralarda Cissé'nin vatandaşı Laurent Blanc ile Manchester United'in maçını seyretmeye gitmesi, onun United'a transferde yakın olduğu yönünde haberler çıkmasına sebep oldu.

2001-02 sezonunun daha ilk haftada oynadıkları ve 5-0 kazandıkları Stade Rennais karşılaşmasında 4 gol attı. O sezon, şampiyonluk için uzun bir mücadele verdikten sonra Auxerre ligi üçüncü sırada bitirdi. Cissé ise o sezonu 29 maçta 22 gol atarak -maç başına gol ortalaması 0,76'ydı- Pauleta ile birlikte gol kralı olarak kapatmıştı. Sezon esnasında Liverpool'un izleme listesine girdi. Liverpool'a transferi konusunda; "Eğer bir seçim yapsaydım, İngiltere'ye giderdim. Biliyorum ki İngiliz Ligi benim tarzıma en iyi uyan lig ve kabul ediyorum, ben Liverpool için önemsiz bir tercihim." şeklinde demeçte bulundu. Öte yandan gösterdiği performansın ardından Fransa millî takımına seçilen Cissé, millî takım formasını da ilk kez bu sezonda giydi.

2002-03 sezonunda sık sık sakatlık yaşadı. Takımın Şampiyonlar Ligi'ndeki kadrosunda yer aldı. 13 Ağustos 2002 tarihinde Boavista ile yaptıkları üçüncü ön eleme turu ilk maçında Auxerre, maçı Cissé'nin 71. dakikada attığı golle kazandı. Bu gol aynı zamanda Cissé'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golüydü. İkinci maç 0-0 berabere bitince Auxerre gruplara kalmayı başardı. Gruplarda 2 galibiyet alabilen takım, üçüncü olarak yoluna UEFA Kupası'nda devam etti. Bu dönemde sakatlanan Cissé'nin boşalan yerini Benjani Mwaruwari doldurmuştu. UEFA Kupası'nda 4. tura kadar ilerleyen ekip, bu turda Liverpool'a elendi. Öte yandan Fransa Kupası'nda yoluna devam eden Auxerre, 31 Mayıs 2003'teki finalde Paris Saint-Germain'i 2-1 yenerek kupada şampiyonluğa ulaştı. Bu kupa, turnuvada oynadığı her maçta gol atmayı başaran Cissé'nin profesyonel kariyerinde kazandığı ilk başarı oldu. Sezonu ise oynadığı 45 maçta attığı 21 golle tamamladı.

Ertesi sezonun ilk resmî maçını 26 Temmuz 2003 tarihinde, Fransa Süper Kupası'nda Olympique Lyonnais ile oynayan Auxerre, maçı 2-1 kaybetti. Kulüpten ayrılacağı yönünde basında çıkan haberlere karşın kulüp yönetiminden yapılan açıklamalarda Cissé'nin, takımda bir sezon daha kalacağı öğrenildi. 2003-04 sezonuna iyi bir giriş yapamayan Cissé; ilk golünü 30 Ağustos 2003 tarihinde, ligin beşinci maç olan Stade Rennais'e attı. 4 Ekim 2003'deki Lille maçında hat-trick yaptı. Gollerini atmaya devam eden Cissé, kötü başladığı bu sezonu da attığı 26 golle gol kralı olarak kapattı. Auxerre ise ligi dördüncü bitirdi ve UEFA Kupası'na katıldı. Turnuvada dördüncü tura kadar ilerleyebilen Auxerre, burada PSV Eindhoven ile eşleşti ve maçlardan sırasıyla 1-1 ve 0-3'lük skorlarla ayrıldı. Turnuvada oynadığı 7 maçta 2 gol atan Cissé, aralarında Arsenal, Liverpool ve Manchester United'in bulunduğu İngiliz kulüpleri tarafından izlemeye alındı. Oyuncu, "Sylvain Wiltord, Thierry Henry ve Patrick Vieira ile konuştum ve orası kulağa cennet gibi geliyor." şeklinde yaptığı açıklamayla İngiltere'ye gideceğinin sinyallerini verdi. Liverpool ile 14 milyon euro değerinde bir anlaşma imzaladı. Cissé, Auxerre formasıyla ligde attığı 70 golle, 94 gol atan Andrzej Szarmach'dan sonra kulübün lig tarihindeki en golcü ikinci futbolcu konumundadır.

Liverpool

Liverpool'da ilk maçını 14 Ağustos 2004 tarihinde Tottenham karşısında oynadı ve ilk golünü de bu maçta attı. Liverpool'daki ilk sezonunda, Cissé tüm turnuvalar dahil olmak üzere oynadığı 23 maçta 11 gol attı. 30 Ekim 2004 tarihinde Blackburn Rovers maçında yaşadığı sakatlığa kadar ligde 19 maçta forma giymişti. Cissé ile Blackburn oyuncusu James McEveley top için mücadelede bulunurken, Cissé'nin kramponu sahanın çimlerine takıldı ve tibia ve fibula kemikleri kırıldı. Fizyoterapist Daryl Martin; "İyileşme süreci altı ila dokuz ay, en kötü senaryoya göre on sekiz ay sürebilir." şeklinde konuştu. Cissé'nin daha sonra bacağı alçıya alındı ve bacağındaki kırık nedeniyle sezonu kapattığı söylendi. Ancak beklenmedik bir dönüşle Liverpool'un 13 Nisan 2005 tarihinde Juventus ile oynadığı Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmesinin ikinci maçında, oyuna 75. dakikada dahil oldu. Liverpool'un Aston Villa ile oynadığı ve 2-1 kazandığı, sezonun son Premier League maçında takımının iki golünü attı. 2005 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde, Milan'a karşı kazanılan maçta penaltı vuruşlarından bir gol kaydetti. 2005-06 sezonu sırasında, Liverpool teknik direktörü Rafael Benítez, Cissé'yi birçok kez sağ kanatta oynatmıştı. 28 Aralık 2005'ten beri oynanan 15 maçta da gol atamayan Cissé, 19 Mart 2006 tarihinde yapılan Newcastle karşısında penaltıdan golünü atsa da gol sonrası yaptığı hareketlerden ötürü sarı kartla cezalandırıldı. Yaptığı bu hareketten sonra Cissé, Newcastle taraftardan özür diledi. Daha sonra Liverpool resmî web sitesinden; "Kaba olmak istememiştim, gol attıktan sonra sadece sevinmiştim. Eğer onlara karşı saygısızca davrandığımı düşünüyorlarsa, onlardan özür diliyorum." şeklinde bir açıklama yayınlandı. 2005 UEFA Süper Kupası'nda iki, 2006 FA Cup Finali'nda ise bir gol atmayı başardı. Liverpool, her iki kupada da şampiyonluğa ulaşan taraf oldu.

E.Cartman
30.Nisan.2014, 16:59
Hey gidi hey, yetenekli adamdı ama sürekli bilekleri kırıldı, toparlayamadı bir türlü. Sarı saçları ve yeşil fosforlu kramponlarıyla aklımda yer kaplıyor kendileri :zuhaha

ozan42
30.Nisan.2014, 18:52
Bu adam için biraz geç açılmamışmı konu futbolu bırakacak nerdeyse :D